Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A 35. forduló

2007.05.05. 19:49 _benito

Torino – Ascoli 1-0
A Toro öt fordulóval ezelőtt biztonságos távolságból kacagott a kiesés elleni csatára fenekedőkön, ám azóta egy döntetlen mellett négy vereség a mérlegük és máris csak egy ponttal állnak a legjobb kieső Chievo előtt. Vasárnap megverik a reménytelenül alászálló Ascolit, de még így sem biztos, hogy Torinónak két csapata lesz jövőre a Serie A-ban és természetesen nem arra gondolunk, hogy a Juve nem jut vissza.

Sampdoria – Reggina 1-1
Genoából tisztán látszik az Empoli ülepe az utolsó UEFA-kupás helyen és bár öt pont hátrány nem kevés, Quagliarella sporttárs góljaira alapozott optimizmusuk töretlen. A Reggina viszont mindössze két pontra van a kieséstől, így nekik még talán a Sampnál is fontosabb a vasárnapi randevú. Csak szólunk, hogy biztosan három csatárral játszanak, és akik lebecsülik őket, azokat szétszedik, mint floki a lábtörlőt. A Samp nem fogja, jutalmuk egy pont lesz.

Palermo – Roma 2-1
A két csapat rendszerint sokgólos meccseket játszik egymás ellen, a három pedig Olaszországban már soknak számít. Palermóban szeretnék feledni, hogy az ősszel eggyel még ennél is több gól született, hiszen mind a négyet Fontana nyelte be. Borzasztó hosszú nyeretlen széria után múlt héten nyertek a rosanérók, új edzőjük hazai debütálásába most is csak Totti fog tudni belerondítani, de ő sem számottevően.

Milan – Fiorentina 2-1
A szerző soha nem vallotta magát Milan-szurkolónak, de a káprázatos szezont produkáló MU fecnikre szedését elismerő biccentéssel, Seedorf vonal melletti visszahúzós cselét pedig a nádi poszáta násztáncának imitálásával jutalmazta. Ronaldo nem veheti ki a részét az európai örömködésből, amiért a bajnoki ellenfeleken áll bosszút, a Fiorentina ellen ismét beköszön majd. Toni német alapfokú nyelvvizsgát tesz a hétvégén, így nem ér rá játszani, helyette Pazzini és Mutu iparkodik majd Dida kapujának környékén, mindhiába.

Messina – Inter 0-3
Bizonyára már belátták Szicíliában is, hogy nagy hiba volt Bognárt elengedni csak úgy, hiszen jelen állás szerint simán kiesnek. A bajnoki címét megvédő (vagy ezt most hogy kell mondani úgy, hogy igaz is legyen, és ne röhögjünk teli szájjal hozzá??) Interben Recoba játéka lesz meghatározó, mint mindig, amikor lehetőséget kap. Milánói forrásunk szerint Figo saját készítésű baklavával lepi meg csapattársait búcsúzóul.

Lazio – Livorno 1-0
A rómaiaknak meglesz a negyedik hely, a Livornónak pedig a bennmaradás, bár utóbbi azért biztos, hiszen hiába 11-ek, csak négy ponttal gyűjtöttek többet a Chievónál. Lucarelli visszatér, mi pedig töretlenül hiszünk benne, hogy aranycipős lesz az öreg komcsi. Egy perces néma felállással emlékezzünk meg a visszavonulását egy ujjtörés miatt előbbre hozó Angelo Peruzzi munkásságáról, ami többek között egy BL-címébe került a Juventusnak.

Empoli – Catania 1-1
Húsz év után úgy néz ki, a Catania két egymást követő szezonban az elit tagja lesz, elsősorban a főelefánt, Spinesi 15 góljának köszönhetően. Az Empoli győzelme esetén akár az 5. helyre is feljöhet, de valami azt súgja, hogy ők is úgy érzik, már bőven (túl)teljesítették a szezonra kijelölt céljaikat, így megelégszenek egy döntetlenel. Bár, ha arra gondolunk, hogy múlt héten milyen kulturáltan tették a dolgukat az Inter otthonában...

Chievo – Parma 0-1
A forduló legnagyobb téttel bíró összecsapására az egyik sarokban egy öt forduló alatt mindössze három gólt szerző, immár kiesőhelyen vegzáló Chievo, a másikban egy Ranieri keze alatt megtáltosodó, az elmúlt hónapban háromból hármat nyerő Parma készül. A Repülő Szamarak zuhannak a másodosztály felé, hat szezon után idén úgy néz ki, véget ér a csoda, és Del Neri szimpatikus együttese alámerül, ha nem sikerül a meglehetősen könnyű sorsolást meglovagolniuk. A Parmának nehezebb dolga lesz a hátralévő meccseken, de az a nem elhanyagolható körülmény mellettük szól, hogy jobb csapatuk van.

Cagliari – Udinese 0-0
Azért nem fog nyerni az egyébként is  rossz formában lévő Cagliari, mert akkor megúsznák az általunk nekik jó előre kiosztott kiesést. A döntetlen mellett szól eddigi 13 remijük, a 0-0 mellett pedig 29 szerzett góljuk, amit véres küzdelemben csak a Torinónak sikerült alulmúlnia. Ha kéz a kézben kihullanának, egyetlen semleges szurkoló sem követne el hirtelen felindultságában szeppukut. Kár, hogy csak az egyikük eshet ki. Ellenfelükkel kapcsolatban még mindig várjuk a kommentek közt, hogy valaki megmagyarázza, miért nem szeretik az udinei emberek a focit.

Atalanta – Siena 2-0
A bergamóiak a kiesők hóhérai, az összes mögöttük lévő csapatot legyalulták már, és ez a sors vár szegény Sienára is. Az immáron csak kilenc szereplőből álló kiesési dráma nagy vesztesei lehetnek Chiesáék, hiszen az egész szezon során nem álltak kiesőhelyen, de elég nehéz sorsolásuknak köszönhetően könnyen elképzelhető, hogy a legrosszabbkor találják ott magukat. Drukkolunk, hogy a kétségtelenül agilisan mozgó Vieri ne csak a kapufát és a fotósokat riogassa, hanem legalább egyszer treffeljen a szezonban.

4 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8971312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romanes eunt domus 2007.05.05. 23:35:53

1. Az olaszoknál évek óta magasabb a meccsenkénti gólátlag, mint a "híresenmindigtámadniésgyőzniakaró" angoloknál és spanyoloknál. Tehát, ha Olaszországban soknak számít a 3 gól egy meccsen, akkor...
2. Ronaldo (és nem Hód! :) ) a tegnapi edzésen megsérült, úgyhogy nem játszik a hétvégén. Se...

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.05.05. 23:38:57

udine egy északolasz kisváros alig 100ezer lakossal. a 90es évek elején ők lehettek a legjobban meglepve h a pozzo család megvette az udineset és befektetett annyit h a csapatuk a bl-be is eljutott.
az északolasz kitétel fontos, mivel bár imádják a csapatot ezt nem mutatják ki olyan hevesen mint akár parmaban, pedig az se van túl délen.
az egyetlen kivétel a triestina elleni megyei rangadó akkor aztán van haddelhadd, de az utóbbi 20 évben elkerülték egymást

egész jó kis best of csapat:

zoff
candela, causio, sensini,
pizarro, fiore, zico, appiah,
graziani, bierhoff, balbo

(de sanctis, helveg, jankulovski, jorgensen, iaquinta, amoroso, virdis)

Wegaz Doegdah · http://mdah.blog.hu 2007.05.06. 10:25:28

Nyert a Palermo:)
A többi nem számíííít:)))
süti beállítások módosítása