Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Az örök mókamester spanyol válogatott

2007.03.20. 18:33 Bede Márton

Ezen a hétvégén pihen a spanyol bajnokság, inkább a válogatott játszik két kulcsfontosságú EB-selejtezőt, Dániával és Izlanddal. Az, hogy a spanyol válogatott rossz, a fociszerető közönség számára olyan evidencia, mint hogy az angol is az. Sőt, a spanyol még rosszabb, az angolok legalább általában csak a vége felé buknak el tragikusan, a spanyolok meg mindjárt az elején.

Most például elég jó esélyük van arra, hogy 1992 után először sikerüljön ki sem jutniuk a kurrens nagy viadalra. A 2008-as EB F betűs kvalifikációs csoportjában három meccs után három ponttal az ötödik helyen állnak, a svédek, a dánok, az északírek és a lettek mögött, csak Izlandot és Lichtensteint megelőzve, de az előbbit is csak gólkülönbséggel. Észak-Írországtól és Svédországtól egyaránt kikaptak, és ha a dánokat nem sikerülne most megverniük, akkor Iniesta, Casillas és a többiek már kezdhetnék is lefoglalni a jövő nyári vakációt.

Hogy miért is ilyen szerencsétlen és béna a spanyol válogatott, azt hamarost szintén kielemezzük. Most viszont, hogy mindenki indításként egy jót röhöghessen, csinos kis csokorba kötve álljanak itt e javíthatatlan kétballábások leglátványosabb leszereplései az utóbbi két évtizedből.

1990
Nyolcaddöntő Jugoszlávia ellen. Az érett Quinta del Buitre, Buitre bandájának nagy vébéje lehetett volna, de természetesen nem lett. Az utolsó nagy jugoszláv válogatott, akiknek igazság szerint itt legalább elődöntőt kellett volna játszania hosszabbításban, a zseniális Pixi Sztojkovics két góljával hosszabbításban hazazavarta őket.


1994
Az olaszok elleni negyeddöntő elbukását legalább lehetett arra fogni, hogy Puhl Sándor nem vette észre, ahogy Tassotti egy aljas könyökmozdulattal eltörte Luis Enrique orrát. Pedig addigra a két Baggio egy-egy gyönyörű góljával már eldőlt minden.


1996
Mit is mondjunk egy csapatról, akik ellen még a világ legrosszabb büntetőzői, az angolok is meg tudtak nyerni egy tizenegyespárbajt? Psycho Pearce arckifejezése a gólja után zseniális.


1998
Valamennyi bukás közül a legnevetségesebb. Zubizarreta bakija a nigériaiak ellen (akik egyébként simán lefocizták a spanyolokat) a vébék történetének egyik legcsúnyábbja. Ezután még leikszelktek Paraguayjal, majd hiába rúgtak hatot a bolgároknak, már a csoportból sem tudtak továbbmenni.


2000
Ekkor kezdett el nyilvánvalóvá válni, hogy nincs az az isteni segítség, amivel a spanyolok képesek lennének élni. Hiába követett el Barthez az utolsó percben egy teljesen felesleges tizenegyest, Raúl nagyjából úgy lőtte, ahogy Beckham szokta.


2002
Itt már nem segített a bíró, sőt, ahogy arra mindenki világosan emlékszik, a Korea melletti játékvezetői kampány részeként egy teljesen szabályos gólt nem is adtak meg a spanyoloknak. Na nem mintha ez megmagyarázná, hogy miért kellett az izzadós hónaljú Camachónak a teljesen tapasztalatlan, szemmel láthatóan beizélt Joaquínnal rúgatni egy sorsdöntő tizenegyest.


2004
Spanyolországban mindenki azt hitte, hogy Torres és Raúl együtt végigverik Európát, erre tessék, Nuno Gomes már a csoportkörből kiejtette őket.


2006
A legjobb 16 közt valamilyen tévedésből kifolyólag a spanyolok szereztek vezetést a franciák ellen, de Ribéry egyenlítő góljától kezdve teljesen egyértelmű volt, hogy ki fog továbbjutni. Pedig a csoportkörben még sikerült a világgal elhitetni, hogy ez a csapat most kivételesen sokra viheti.


Mindenki maradjon velünk, amíg Luis Aragonés a szövetségi kapitány, addig garantált a fergeteges botladozás. Meg utána is.

13 komment

Címkék: videó spanyol válogatott luis aragonés

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr448862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RickyTerror · http://terrorizmusok.blogspot.com 2007.03.20. 22:39:57

Miért nem tudom a videokat lejátszani?
És hogy lehet még mindig Aragones az edző?

HollyFcuk 2007.03.21. 04:47:48

Roooooberto Baggggio!!!!!:)))

sabe · http://drout.freeblog.hu 2007.03.21. 12:16:40

Zseniális Sztojkovics! Romario rúgott még ilyen gólt? Van vhol egy Hall of Fame? Simán ott a helye.

Szegény szerencsétlen spanyolok :)

DirkDiggler 2007.03.22. 10:31:22

En se tom soha lejatszani a belinkelt videokat!

speti 2007.03.22. 11:51:19

Tudom, hogy bénák, meg szerencsétlenek, meg minden, de akkor se bántsátok már őket. Ooolyanok vagytok. Pont a kis spankókat. Csúnyák vagytok na.

egri Fehér 2007.03.22. 12:29:42

Aki már focizott valaha spanyolokkal, annak egyértelmű, hogy miért nem eredményes a válogatottjuk... Egyszerűen képtelenek a csapatmunkára (sőt, egyesek szerint a munkára is, de ez ránk, magyarokra is igaz...:).

Amúgy tényleg nem lehet megnézni a belinkelt videókat... :(

rudi 2007.03.22. 12:43:18

nekem Macen mennek a videók

güell (törölt) 2007.03.22. 12:51:13

nekem is mennek; windows, firefox.

balu1030 2007.03.24. 21:42:18

Sziasztok! Ha már az "örök vesztes" válogatottaknál tartunk, akkor össze lehetne gyűjteni egy ugyanilyen "csokrot" az angolokról is. Most ért véget az Izrael - Anglia meccs. 0-0 lett. Ha az angolok igy folytatják, akkor nem fognak kijutni Ausztriába/Svájcba. Úgyhogy hajrá fiúk :) Ui.: Az angolok szerintem szerencsétlenebbek, mint a spanyolok, a spanyolok legalább szebben focizva esnek ki mindig

albino combino 2012.12.11. 13:31:44

nahát, 5 év alatt az örök vesztesekből mi lett...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2013.01.01. 19:14:30

Hehe, vicces most elolvasni ezt a posztot. :-D

A megjelenése óta meccset is alig vesztett a spanyol válogatott, nemhogy világversenyt...

[A Katalán gödör poszt rejtve megbújt előzménye.]

pusztai_zseni 2013.02.10. 19:39:44

Először elfeledtem a dátumot megnézni, nem is értettem, mi történik hirtelen. Aztán láttam, hogy 2007. Emlékszem, a Dél-Korea elleni meccsen drukkoltam nekik először 2002-ben, és annyira sírtam, mikor kiestek (az igazságérzet...), hogy azóta is nagy rajongója vagyok a válogatottnak. Jó érzés, hogy beértek. :)

madbalee 2013.02.12. 09:51:22

@pusztai_zseni: Rault azert sajnalom, hogy egyik gyözelemnel sem lehetett ott:(
süti beállítások módosítása