Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dail(y) Africa - Löwészárkok betemetve, ide lőjetek!

2010.07.08. 08:00 mocsing

Túl vagyunk a világbajnokság második elődöntőjén is, katarzis sehol, de nézőpont függvényében lehetett értékelni sok okosságot a meccsen. Spanyolország a játék több elemében is ellenfele fölé kerekedett, sőt, nagyjából mindegyikben, de az biztos, hogy gyakorlatiasan nézve a meccset, tulajdonképpen a következő történt: ők befejeltek egy olyat, amit vb-elődöntőben komoly védelemnek nem illik benyelni, a másik oldalon meg ilyen nem történt. Mégsem a védekezésükkel verték meg a németeket, sokkal inkább azzal, hogy elérték, csak a végén kelljen védekezniük. Mindenesetre lelke rajta mindenkinek, aki ettől a spanyol csapattól el tud olvadni, közben meg a hollandot köpködi.

Ami a meccs tömör krónikájában mindenképp helyet követel magának, az a következő másfél, közepesen bővített mondat: a spanyol válogatott, amely egyben a vitán felül erősebb válogatott is, rászolgált a továbbjutásra, de legalább felesbe’ amiatt, mert a német iszonyúan nem szolgált rá, hogy ennél tovább menjen. A spanyolok azt mutatták meg, hogy a németek semmit nem tudnak, ha az ellenfél támadásaitól félni kell és az még csak nem is a saját térfele közepén védekezik.

Úgy indultunk neki a meccsnek, hogy van egy Nationalelf, amelyen eddig csak a szerb védelem tudott kifogni, amúgy hihetetlen önbizalom és teljesítmény, meg van egy spanyol, amelyik valahogy mindig megoldotta és mindig épphogy. Az épphogy-faktor megmaradt most is, ami a számokat illeti, de valójában nem egy egység volt a spanyolok javára a különbség – gólokban nem több ez, a számszerűsíthetetlen elemekben viszont igen. Nehéz kérdés, hogy a németek miért nem szerettek volna semmit sem csinálni abból, amihez a látottak alapján – a lehetséges opciók közül – a legjobban értenek. Öö, tényleg nehéz kérdés ez?

Kezdjük a legfontosabbal, mert jómagam teljesen le vagyok döbbenve: Löw mégsem egy óriási edző? A büdösúristenit neki! Jó reggelt kívánok, ha esetleg meg tetszettünk lepődni. Már a vb előtt elmondta mindenki, akinek egy átlagos dél-afrikai poszméhnél több rálátása volt a német labdarúgásra, miszerint ezzel a csapattal ki kell állni és bánzááájt kiáltani, előre rohanni és vissza se nézni. Támadni, vagy rondán, de biztosan meghalni. Egyébként nem tudom, milyen edzői megoldás az, hogy az előző meccsen (játék közben) felfedezzük, miszerint az atomjobblábas balhátvédünk egyszerűen képtelen egy számára fordított világban megoldani a feladatát, lecseréljük, majd mindezt megismételjük a következő alkalommal is, csak húsz perccel korábban. A Jansen-Boateng váltás okos  (csak hát elkésett) volt, és nem azért, mert Jansen jó védő, hanem mert rettenetesen idegesítő volt a támadásban kizárólag embert "elvinni" képes Boateng bíbelődése, amikor hozzákerült a labda – márpedig esélye akkor lehetett a németeknek, ha hamar fordulnak (tehát csak Boateng nélkül). Nem fordultak hamar, vagy ha igen, elszerencsétlenkedték.

Felesleges persze az egyes személyeknél leragadni, egyrészt Löw kifejezetten jól cserélt, másrészt nem ez tartozott a legfontosabb momentumok közé. Az már annál inkább, hogy miért hitt a sálas ember ebben a semmilyen taktikában. Biztos volt a fejében néhány forgatókönyv, gondolom az a) verzió az volt, hogy a spanyolok hamar vezetést szereznek és rendelkezésre áll minimum a meccs háromnegyede az egyenlítésre, a b) szerint egyszer képes lett volna a támadónégyes feltörni a védelmüket, és mehetnek a kontrák a rohanni kezdő hispánok között, a c) meg talán a valóság képében jelent meg. Óriási hiba volt-e nem a c)-vel kezdeni a gondolatsort és e szerint felépíteni a meccset, meg a csapatot – na, ez a nehéz kérdés. És persze az, hogy ha az itt a)-val jelölt opcióra készült tényleg első körben, akkor jó volt-e a haditerv. Nem volt jó szerintem, de ez sem fog kiderülni már, ahogy Müller hiányáról sem fogjuk megtudni, mennyit számított, de vélhetően semennyit. Illetve még halkan megjegyezném, hogy habár már csak bő negyedóra volt hátra, de sajnos Löwnek nem volt válasza a gólra. Minden maradt ugyanúgy, ahogy előtte, csak a spanyolok hátrébb mentek. (Eretnekség-e leírni apró betűsen, ráadásul zárójelben, hogy felmerül a kérdés, miszerint az eddigi sikerekben talán mégsem annyi szerepe van Löw-nek, mint gondolnánk elsőre. Persze ez csak kérdés és csak felmerül.)

Del Bosque viszont óriásit húzott, méghozzá a kis táblácskáján egy filctollal a Torres feliraton keresztül – határozottan, a tollat nem megemelve, vízszintesen, ahogy tanítják. Ahogy heinrich kolléga is megjegyezte, Pedro beállítása a legrosszabb dolog volt, ami történhetett a friccekkel, tulajdonképpen egész meccsen nem sikerült tartani őt. Amikor vitte rá a német védőkre a labdát, olyan magabiztosságot láttunk rajta, mint Hevesi Tamáson, amikor szóba elegyedik Maradonával egy edzőkonferencia szünetében két szalámis szendvics társaságában a "te, Diego, szakmázzunk kicsit" klasszikus nyitómondattal. Azt borítékolhatjuk, hogy a döntőben is Pedro fog kezdeni, Torres pedig örül majd, ha megint bejöhet csereként. A spanyol szurker meg nem örül.

A másik nagyon jó gondolat Csank Jani bajusztestvérétől az első húsz perc megkoreografálása volt. Semmi mást nem csinált, mint „kihozatta” a csapatokból a különbséget azzal, hogy lerohanta Németországot (nem úgy). Ekkora megadta az alaphangot, tudatta mindenkivel, főként az egyszámjegyű válogatott szereplésüket taposó németekkel a lényeget: itt az van, hogy én meg akarlak dugni, te meg nem engeded kikapcsolni a melltartódat, de egyszer úgyis letépem. Egyébként meg cicifixben is lehet kufircolni, úgyhogy add a bugyidat, majd szögletből beakasztom.

Talán furán hangzik elsőre, de valahol a németek veszte lett a két korábbi fölényes siker, mert így túlságosan kicsit féltek a spanyolok tőlük, ezáltal sokkal későbbre érett meg a gól, aminek viszont egyszer meg kellett. Így, vagy úgy, de muszáj volt neki kijönnie. Ha hamarabb potyog be, még esetleg van idő helyrehozni, így igazából nem sok sansz volt.

Ahogy a polipon kívül senki, úgy én sem tudom, mire megy majd ez a spanyol csapat a hollandok ellen, ahol az utálható, de sajnos a feladata szempontjából iszonyúan hatékony van Bommel bizony ott lesz az irányító mellett. Itt ugyebár ilyen probléma nem volt, mert Khedira még mindig nem tudni, milyen utasításokkal lép(hetett) pályára ezen a tornán. Ja, meg minimum egy világklasszis szélső is rohangálni fog narancsban.

Kassai Viktor nem vezette rosszul az egyébiránt rendkívül sportszerű (ohne sárga lap) meccset, de különösebben jól sem – az bizton állítható, hogy a hibái semmiképpen nem mérhetőek a vb botrányaihoz. Nem ő döntötte el, és ez a lényeg. Gratulálunk neki és reméljük, tényleg lesz is még feljebb, nem csak mi bízunk ebben.

242 komment · 2 trackback

Címkék: vb 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr492137507

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem ez volt megbeszélve! 2010.07.08. 13:51:51

Tegnap kikaptak a németek. Gyász. Pedig előző nap megjósoltam, hogy megnyerik az egész kibaszott tornát, erre egy itt-a-piros-hol-a-pirosozó lábasfejű miatt borul az egész elmélet. Hát tudjátok mit: Vessétek a mókusok közé!  

Trackback: Kínzó kérdés: mire fogják majd eKoeman menesztését? 2010.07.08. 12:30:55

A német féltarcsi kellemes focival könnyedén gurított nekünk egy hármast a Népstadionban még májusban. Szombaton világbajnoki bronzmeccset játszik Uruguay-jal.Június elején a hollandok, egy félidőnyi kitartásunk után, könnyedén vágtak egy további ötöst...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.08. 14:37:27

@popp: nem roskadtam magamba, ez nem tudom, miből jött le így. úgy en block nem nagyon értem ezt a kommentedet.

apróbetűvel írni meg bizonyos szempontból kiemelés. most mindenki löw faszát szopja, hadd jegyezzem már meg, hogy szerintem nem pont az a felállás, amit mások látnak.

elméleti terv, ja. én aszittem az a futball, hogy ebből mit tudunk gyakorlatba átvinni.

horas 2010.07.08. 14:37:59

@balu11: Mit nézzek vissza a meccseken.
Dánia ellen lófasz gól,1-0.
Konrtából jött a másodk 2-0
Japán elen a kpoasu bevédte Sneijder közepes lövését.
Kamerun ellen játszottake gy jó íramú barátságos meccset.
Szlovákia ellen rettenetesen vérszegény focit mutattak be.
Brazil lefocizták őket majd belealudtak a meccsbe a hollandok meg lószar gólokat lőttek.
Uruguay ellen megint milyen gólok voltak már ezek.
A spanyoloknak rendre a végsőkig kijátszott akcióik vannak,ne haragudj össze sem lehet hasonlítani a spanyolok és a hollandok játékát.Nem,hogy egy kapatafaként emlegetni.

A döntőben hasonló meccset várok mint a brazil-holland volt,a hollandok össze esélyét abban látom,hogy megint találnak egy fis-fos gólt.

És a kidobózás:a 32-ik másod perctől tessék erősen figyelni.
www.youtube.com/watch?v=AUjpVjjdrYk
Konktétan hülyét csináltak a német védelemből,ilyet a hollandoktól még szlovákia ellen sem láthattál,úgyhogy hagyjuk ezt a vitát mert kicsit meddő.

jazs 2010.07.08. 14:47:24

@mocsing:

"Mindenesetre lelke rajta mindenkinek, aki ettől a spanyol csapattól el tud olvadni, közben meg a hollandot köpködi."
Azért azt ne felejtsük el, hogy a spanyolok ellen eddig minden ellenfél 8-10 emberrel védekezett és ha nem is megy most nekik úgy, de mindig kiszenvedik az 1:0-ákat, és rohadt sokat melóznak a győzelmekért.
Miközben a túloldalon ott van minden idők egyik leggyengébb Holland válogatottja, amit Fortuna valamiért a kegyeibe vett és az egyetlen komoly ellenfelüket sem tudták megverni. Mert ott Brazilia saját magát verte meg. Hollandia meg 2:1-es vezetésnél elpuskázta a helyzeteit, "saját" gólja nem is volt.Ettől persze még simán lehetnek világbajnokok, ha feljavulnak, vagy megint malacuk lesz.

"Pedro beállítása a legrosszabb dolog volt, ami történhetett a friccekkel, tulajdonképpen egész meccsen nem sikerült tartani őt."

Pedro nagyszerű formában van, de nem vagyok biztos benne, hogy nem árt-e többet a csapatnak, mint használ. Azzal, hogy ő van bent, Villa bemegy középre, és így nem kap elég megjátszható labdát.
Nálam a képlet így néz ki: + 1 pedro = -1 villa.
Vagy akkor valahogy meg kéne erősíteni a középpályát, mert azt láttuk, hogy Villa képes volt középen is jól játszani, ha ott volt erősítésnek Fabregas. Illetve lehet hülyeség, de nem tudom mi lenne, ha Pedro menne középre és Villa lenne a szélen.... Amúgy meg azt érzem a gyerekkel kapcsolatban, hogy már kezd túlságosan is nagy önbizalma lenni, és kéne mellé egy Van Bommel vagy Materazzi aki egy jól irányzott atyaival visszahozza a földre.

balu11 2010.07.08. 14:49:01

@horas: már megint az a frány a szövegértelmezés...

a _gólokkal_ kapcsolatban mondtam, hogy nézd vissza, mert a 12-ből azért jóval kevesebb volt a "rossz-rossz, fis-fos", mint a kidolgozott, vagy iszonyatosan eltalált ("kontrából jött a 2." - akkor az már szir-szar???)

egyébként nagyon szívesen hagyom a vitát, főleg, ha (és gondolom, így van) szerinted továbbra is: a hollandok "semmit sem csináltak" a spanyolok meg csak "kidobóznak"

@danesdzsu2: ja, mindezt azután írtam, hogy elismertem, hogy v. Bommel sportszerűtlen, erőszakos játékos, és benne van a mondatban, hogy "kb."

de igazából mindegy is, én feladom, elég komolyan csalódtam az itteni közönségben (és nem feltétlenül mindig csak a kommentelőkben) - és nem, nem azért, mert nem szeretik a hollandokat

a végén úgyis az fog kijönni, hogy a 2010-es holland válogatott = a 2002-es dél-koreai + a 2004-es görög + brutális durvaság és köcsögség

ezt már nem várom meg...

MB13_fan 2010.07.08. 14:52:39

@horas: gyerekek, ti megmagyarázzátok minden csapat minden gólját, hogy miért volt ócska.. akár 1930-ig visszamenőleg.. a spanyoloknak a lehető legjobbkor jött Svájc (tehát a csoportmeccsen, és nem a kieséses szakaszban).. mindenesetre érdekes egy döntő lesz az biztos.. még +/- 1%-kal sem tudom akár egyiknek, akár másiknak adni az aranyat.. ettől persze lehet, hogy nagyarányú győzelemet ünnepel majd valamelyik csapat.. és Európa visszaveszi Dél-Amerikától azt, ami az övé!

doktor.dikhed 2010.07.08. 14:54:17

Azért Kassainak sajnos volt egy nagy hibája, amikor Schwensteigert a tizenhatos vonalán buktatták, és továbbot intett. Az lett volna a németek legnagyobb lehetősége a meccsen, ha lefújja. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 14:54:38

@mocsing:

Az a különbség, hogy Robben 10-ből 10-szer ezt csinálja [van egy olyan érzésem, hogy több meccsét láttam, mint te], Pedro meg legtöbbször jó megoldást választ ilyen helyzetekben. De most nagyon megrészegítette a tudat, hogy gólt lőhet egy vb-elődöntőben, ezért nem passzolta le. 22 éves, sokkal fiatalabb, mint a holland, bőven van ideje, hogy ilyen hibákat levetkőzzön.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 14:55:38

@MB13_fan: én szeretném azt hinni, hogy MINDEN csapat - legalább - egyszer vereséget KELL hogy szenvedjen egy tornán. Ugye Hollandia ezen még nem esett át :))))

bocsánat minden Holland-fantól, pláne, hogy én még valahol szurkolok is nekik, de ez sajnos nem vasárnap lesz :))

rajaram 2010.07.08. 14:59:14

1. Ha a németeknél lett volna egy van Bommel, bátrabban játszottak volna, mert szemmel láthatólag megijedtek a spanyoloktól. Egy Schweinsteiger nem elég.
2. Nemcsak ez a meccs volt sportszerű, hanem az egész VB. Tegnap Breitner nyilatkozta, hogy ilyen fair VB-t még nem látott. Az ő idejében egy Messit úgy rúgtak volna fel, ha megpróbálja a 4. cselét, hogy kirepül a pályáról.

jazs 2010.07.08. 15:00:29

@Csöncsön: én is kedvelem Pedrot, de abban a helyzetben nagyképű volt.
Lehet szépíteni, csak nem érdemes.
A srácnak is jobbat tenne, ha valaki idejében helyre rakná.

MB13_fan 2010.07.08. 15:00:50

@Seduxen: a 2002-es brazilok se nagyon hibáztak.. bár ők akkor alig jutottak ki, ezek a hollandok meg átmentek a selejtezőkön, mint kés a vajon.. de akkor már 3 elveszített döntőjük lesz a hollandoknak? igazságos ez?! a spanyolok meg most játszanak életükbe először döntőt.. megérdemli ez a spanyol válogatott, hogy EB-arany, VB-arannyal emlékezzenek majd rá? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 15:00:52

@pwpw: "az hogy passzolgatnak unalmas? mit kéne csinálniuk? eladni minden labdát, mint a németek?"

Ezen fölröhögtem. Nagyon jó. :-D

jazs 2010.07.08. 15:01:12

@Seduxen: Még sosem nyert vb-t olyan csapat, aki az első meccsét elbukta.

bz249 2010.07.08. 15:01:46

@horas: ugye a spanyolok szereztek eddig 7-es darab golt, ebbol

Puyol befejelt egy pontrugast (vedelmi hiba volt, de a tegnapi meccsen amugy jol tamadtak a spanyol)

Paraguay ellen, kidolgozott tamadas, de maga a gol egy lecsorgo labda bekotrasa volt

Portugalia ellen ugye a 22 centimeteres lesrol indult a dolog (tovabbengedheto volt) es Villa ket probalkozasbol tette be a tokot a kapuba

Chile ellen Villa a felpalyarol egy ures kapu. Szep kidolgozott tamadas volt mindenesetre.
...

szoval siman vegig lehet menni a spanyol golokon is. A nagyja ott is rissz-rossz semmi volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 15:01:48

@jazs:

Nem szépítem, óriásit hibázott. De van még ideje fejlődni. És fog is.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 15:11:05

@MB13_fan: ha engem kérdezel, akkor IGEN! :))) sorry, de én nagyon elfogult vagyok ezzel a spanyol csapattal szemben, mert nagy kedvencem. Megjegyzem, ha ne adj' Isten elbukják, akkor sem dőlt össze a világ, mert alapvetően egy fiatal csapatról van szó. (30 környéki vagy feletti: Casillas, Capdevilla, Puyol, Marchena, Xavi, Güiza).

@jazs: nem mondod? na ez egy érdekes statisztikai adat. de én nem hiszek a statisztikáknak :)))) remélem ebben is történelmet írnak a spanyolok :)

neeskens 2010.07.08. 15:18:39

Mivel csúnyán berúgtam a meccs alatt, ennyi van meg:

1.nem volt jó
2.tudtam, hogy a spanyolok nyernek, ezzel nyertem plusz egy sört
3.ennyire emlékszem

neeskens 2010.07.08. 15:19:36

Mivel csúnyán berúgtam a meccs alatt, ennyi van meg:

1.nem volt jó
2.tudtam, hogy a spanyolok nyernek, ezzel nyertem plusz egy sört
3.ennyire emlékszem

neeskens 2010.07.08. 15:20:10

4.ez kétszer ment el

rexford 2010.07.08. 15:20:41

@neeskens: Még ki se józanodtál. :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.08. 15:24:47

az már most elmondható, hogy ez minden idők legszarabb VB-je.

az persze vitán felül áll, hogy tegnap a spanyolok megérdemelték a győzelmet, de ha valaki odáig van ettől a válogatottól, az lesz szíves kétszer megnézni a Paraguay elleni meccsüket, közte meg a portugálok ellenit (benne a nagyszerű Puyol majdnem öngóljával), majd elmúlik a feeling.

persze a hollandok sem jobbak, legfeljebb annyival, hogy az ide vezető úton ők tényleg megvertek egy nagy csapatot (Brazília), Uruguay ellen meg nagyon kijött a lépés, de kábé ennyi.

figyelembe véve mindet, kezdem megérteni, hogy a nőket miért nem érdekli a foci...

rajaram 2010.07.08. 15:24:54

@neeskens: És most már kedves Johan, verjétek szét a spanyolokat. Mert megérdemlitek!

victor vacendak 2010.07.08. 15:24:58

@matthe07: a bírói hátszél valószínűleg szembe fúj. Volt ott vagy 3-4 bd 11-es, ami elmaradt.

@MB13_fan: megérdemelnék, mert az elmúlt 5-6 éveben csak elvétve kaptak ki, a legkiegyensúlyozottabb csapat, akik ezidő alatt verték többször a németeket, angolokat, franciákat, argentinokat stb.
De ha Van Bommel feldarbolja a középpályájukat, akkor nem nyernek, ne izgulj...

coeurace 2010.07.08. 15:25:14

Arról azért ne feledkezzünk már meg, hogy a Német csapat 2 kemény meccsen volt túl. Tudom, hogy az eredmények nem ezt mutatják, de az Angolok és az Argentín csapat ellen is 90 percen keresztül koncentráltak és rengeteget futottak. Egyszerűen elfáradtak a sorozatterhelés alatt a német focisták. Van ez így!
Nem gondolom, hogy Löw bekkelni küldte ki a csapatot, egyszerűen Müller nélkül, több fáradt kulcsemberrel (Boateng sem most játszotta élete meccsét, az előző meccsnél korábbi csere szerintem a fáradtságának szólt, de cserélni kellett Kheinra-t is) képtelenek voltak megvalósítani azt a gyors átrendeződést, ami a két korábbi meccsen eredményt hozott.
A második félidő végén a gól után bemutatták mi történt volna, ha a Német csapat támad: rengeteg Spanyol kontra és folyamatos gólveszély. Becsületükre válik, hogy megpróbálták. Előtte fegyelmezetten próbáltak védekezésből elindulni, de ez többnyire teljesen veszélytelen volt.
A bronzmeccsre kicsit kifújják magukat és el fogják söpörni Uruguay-t (akiket egyébként szeretek). Az már a sors igazságtalansága, hogy egy ilyen borzalmas ágról kellett volna végigverekednie magát a Német csapatnak. (Anglia, Argentína, Spanyolország, ezt nem kívánom senkinek.)

rajaram 2010.07.08. 15:27:10

@idelle: Én 66-tól láttam az összes VB-t. Ez egyáltalán nem volt gyenge. Sok izgalmas meccs volt.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.08. 15:29:52

@rajaram: "Sok izgalmas meccs volt."

ja, én is drukkoltam Észak-Koreának a brazilok ellen...

rajaram 2010.07.08. 15:30:43

@idelle: Többek közt, az is jó meccs volt.

MB13_fan 2010.07.08. 15:31:27

azt bánom, hogy nem lehetett mindjárt a nyolcaddöntőben összeereszteni a brazilokat a spanyolokkal.. mert az első forduló után (spanyol vereség) könnyen előfordulhatott volna..

victor vacendak 2010.07.08. 15:32:06

@rajaram: az izgalom nem szinonimája a jónak. :-)
Sajnos túl híg a mezőny. Sok a fos csapat, akik csak kaparnak, harapnak, esnek-kelnek, csak támadni ne kelljen. Ha újra 24-es lehetne a mezőny, és esetleg lenne videobíró, az izgalmak megmaradnának (bár én csak azon izgultam, hogy nehogy egy lest vagy 11-est benézzen a bíró), akkor lehetne újra jó a VB.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.08. 15:32:13

@rajaram: fáradt focisták (sztárok), nem jól összerakott válogatottak, enervált csapatok, a közönségszórakoztatás szinte teljes hiánya, plusz f*szkalap FIFA a megyekettes bíróival és azok hibáival, stb.

elkezdtem megszeretni az összefoglalókat....

horas 2010.07.08. 15:32:21

@bz249:Már ez is csak pusztán kötekedés,mert a spanyoloknak kb 5-ször annyi kidolgozott támadása volt mint a hollandoknak a VB-n,de legyen,vegyük úgy,hogy télleg egy kaptafa a 2 csapat.

Nézzük meg,hogy hollandia hogy ejtette ki braziliát és a spanyolok,hogy a németeket...

De ha neked,egy cég a spanyol és a holland játék ezen a VB-n akkor hajrá...

hulk 2010.07.08. 15:34:18

Azt majd remélem megtudjuk, hogy a németek vajon tudatosan álltak vissza, mert akkor ez öngyilkosság volt.

Ami meg a bejegyzésben szereplő katarzist hiányát illeti, ajánlom a marca.com oldalán a szerkesztőségi videót. Ej, mit nem adnék egy ilyen játékkal megharcolt magyar vb döntőért. Na, jó, az eb is megtenné.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.08. 15:34:43

@mocsing: Na de a gyakorlatba átültetés, azért múlik az ellenfélen is. Itt gyakorlatilag a spanyolok vertek ki minden adut a németek kezéből, szerintem

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.08. 15:35:41

@MB13_fan: na például, lehetnének a csoportmérkőzések után körmérkőzések is, asszem volt már ilyen régen.

horas 2010.07.08. 15:35:49

@balu11: Hagyjuk,én márkáns különbséget érzek a spanyol és a holland csapat játék között.
Számomra ez a napnál is világosabb,ennyi.

vizsla_ 2010.07.08. 15:35:54

ez az Özil mire fel volt annyira sztárolva, mikor már az argentinok ellen is szürke volt, tegnap meg egyenesen kínos volt nézni a semmittevését...

maradjon csak a Werder-ben, ott pont jó helye van

rajaram 2010.07.08. 15:35:55

@victor vacendak: Minden VB jó. Ennek a mostaninak ha más nem is, de az adja meg a varázsát, hogy egy újabb csapat feliratkozhat a VB győztesek listájára, ami a legnagyobb elérhető cím. A többinek nincs ekkora értéke. Én a németeknek drukkoltam, de annak is örülök, hogy egy újabb nemzet kerül be a Pantheonba. Ennek hihetetlen jelentősége van. Meggyőződésem, ha 54-ben mi nyerünk, máshogy alakult volna a magyar történelem.

Harald hardrode 2010.07.08. 15:38:05

@Tika_: Egri Viktor tényleg egy inkompetens fasz. De nem azért, amiket te írsz. Nála nagyobb latin imádó faszkalapot még nem láttam. A Ramos-Özil esetben a többszöri ismétlések hatására is annyit mond, hogy hát Özil nagyon el akart esni, míg a Ramos-Podolski esetben, ami hasonló volt, egyből mondja, hogy Podolski eltalálta Ramos lábát tehát tizenegyes. Schweinsteiger 85. percben lévő esésénél is kategorikusan kijelentette, hogy Puyol hozzá sem ért a lábához. Ezenkívül több becsúszásnál is, ahol kétes volt a szituáció, a spanyol mindig labdát ért, míg a német lábat. Lehet mondani, hogy utazom Egrire, nem is tagadom, hogy az EB-n játszott Olasz-Holland óta direkt figyelem a munkásságát. Azonban amit ezen a Vb-n nyújt... Biztos véletlen, hogy az összes spanyol és olasz érdekeltségű meccset ő közvetítette és ezek mindig "pártatlan" volt.
Más, nem neked: Kassaira meg ne verjük már a faszunkat, csak azért mert magyar. Akkor lenne jó bíró, ha be merte volna fújni Ramos és Podoski hibáinál a büntetőt. Ugyanolyan beszari volt, mint Rosetti. Lehet, hogy a mezőnyben kurva jól vezet, de, amíg nem vállal felelősséget, addig ne hasonlítgassuk már Collinához.

johevi 2010.07.08. 15:39:07

Elfáradtak, ennyi. Ghána, Szerbia, Ausztrália ( ők verték meg utoljára 2 éve a hollandokat... ) Anglia, Argentína komolyabb ág mint Chile, Honduras, Svájc ( mégha ki is kaptak... ) portugália ( egy komoly ) paraguay

victor vacendak 2010.07.08. 15:40:03

@rajaram: Szerintem nem jó minden VB. 86, 92, 94, 98 igen. Azóta viszont megint nem.

bz249 2010.07.08. 15:40:37

@horas: a szamok meg mindig azt mondjak, hogy a hollandok szereztek tobb golt. A spanyol golok nagyresze gyomoszoles utani egyeni villanasbol szuletett, a holland golok nagyresze gyomoszoles utani vedelmi megingasbol. Nem erzem azt az oriasi kulonbseget a ket csapat kozott.

Harald hardrode 2010.07.08. 15:42:43

@horas: netto faszság a támadások számát elővenni. Az inter Barcelonában hány támadást is vezetett? Ki jutott tovább? Megérdemelte? Lehetne jönni azzal, hogy Dánia ellen Sneijder meg hogyan rakta oxival kapura a labdát. Gól lett belőle nem, akkor meg kit érdekel.

rajaram 2010.07.08. 15:43:43

@victor vacendak: Nincs jelentősége, hogy milyen. A VB cím többet ér bármilyen címnél. Hihetetlen presztízs. Mi magyarok is fel tudjuk ezt fogni, csak sajnos a vesztes oldaláról.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 15:45:57

@Harald hardrode: "az EB-n játszott Olasz-Holland óta direkt figyelem a munkásságát." - látom az a közvetítés nem csak bennem hagyott mély nyomokat...

addig én azt hittem, hogy elfogult közvetítés terén Knézy Jenőt (Isten nyugosztalja) nem lehet "felülmúlni", de Egri "szopósmalac" Viktornak ott, és akkor sikerült.

Harald hardrode 2010.07.08. 15:46:27

@victor vacendak: hagyjuk már ezt a megérdemelték szöveget. Egy meccs számított az elődöntő, ez alapján megérdemelték, de azért, mert x éve alig kapnak ki. A németek sorsolásáról meg annyit, hogy most így adott a gép, 2002-ben meg úgy.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 15:46:42

@Harald hardrode:

Szerintem bölcs volt Kassai, hogy nem nyúlt bele a meccsbe 11-esekkel. Mindkettő meglehetősen kétes eset volt (az Özil-Ramos esetnél ott kezdve, hogy kívül volt-e vagy belül). Ha megadja őket, most mindenki róla beszélne. Így viszont hagyta, hogy a pályán dőljön el a meccs.

@victor vacendak:

Sokkal jobb ez a vb, mint a legutóbbi kettő. Az egyenes kieséses szakaszban szinte csak jó vagy valamiért emlékezetes meccseket játszottak.

victor vacendak 2010.07.08. 15:47:38

@johevi: Nem feltétlenül. A németek ellenfelei focizni akartak, támadni, az ilyenek ellen könnyebb helyzetbe kerülni, mint a betonbunkeres anti-foci csapatok ellen. Nézőpont kérdése, kinek melyik nehezebb...

Harald hardrode 2010.07.08. 15:50:07

@Seduxen: Nah igen, Knézy sem volt gyenge, de legalább közvetíteni tudott, meg voltak őszinte nagy szövegei, pl.: a Göteborg-FTC UEFA-kupa meccsen, amikor a 20. percben megszólalt, hogy "unom a jöttebúrjozást (svédül így kell ejteni), elvégre magyarok vagyunk, szóval támad a Göteborg - hatalmas volt. Emellett Egri tegnapi aranyköpése, amikor Neuer készülődik játékba hozni a labdát kirúgásból, mire megszólal, hogy Klose tíz méteres lesen van. Ha csak megnézte volna az Angol-Német összefoglalóját, már nem mond ekkorra baromságot. Egy inkompetens hülye, akit nem kéne mikrofon közelbe engedni.

Harald hardrode 2010.07.08. 15:52:35

@Csöncsön: hagyjuk már ezt a bölcs dolgot, ettől ugyan úgy gyáva marad. Ez nem belenyúlás, hanem a jogos ítélet, pont ettől lesz gyáva, hogy nem mer "belenyúlni". Azért van ott, hogy fújja be, ha kis falt akkor is. Vagy van aki vitatja, hogy ezek faltok voltak? Mi is csak azért nem beszélünk róla, mert a mi kutyánk kölyke, de az NBI-ben is láttam már tőle érdekes dolgokat, szóval egyáltalán nem vagyok elájulva Viktortól.

victor vacendak 2010.07.08. 15:53:33

@johevi: Nem feltétlenül. A németek ellenfelei focizni akartak, támadni, az ilyenek ellen könnyebb helyzetbe kerülni, mint a betonbunkeres anti-foci csaptok ellen. Nézőpont kérdése, kinek melyik nehezebb...

jazs 2010.07.08. 15:53:52

@Harald hardrode:
Nem tudom, hogy a Zinter megérdemelte-e, de volt egy lesről szerzett gólja, míg a másik oldalon egy szabályos Pedro gól, amit vélt kezezés miatt nem adtak meg a második meccsen.
Ezek a tények, már így is 3:2 helyett 2:3 kellett volna legyen, ha meg még belevesszük azt is, hogy egy másik inter gól meg úgy született, hogy nem fújt le a bíró egy Messi elleni szabálytalanságot, akkor már sima Barca fölény.
De ha jobban érzed magad tőle, akkor az Inter megérdemelte, mert hiába volt évtizedeken keresztül Real Madrid kettő, mindig ők voltak Európa lúzer csapata...

Lehet, hogy ez a nagy Lúzer csapatok éve lesz és ugyanolyan érdemtelenül nyeri majd meg a trófeát a VB győztese, amilyen igazságtalanság az, hogy korábban sosem nyert. Ilyen módon a Hollandoknak kell nyerni, mert ennyire tr@gya csapattal nagyon ritkán szoktak kiállni, mint a mostani.

jazs 2010.07.08. 15:56:01

@jazs: 4:3 illetve 3:4 természetesen :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 15:58:01

@Harald hardrode:

Abszolút határeset volt mindkettő. Ha megadja (akár a német, akár a spanyol tizit), Kassaival lenne tele a világsajtó, szapulnák Németországban vagy Spanyolországban, így viszont mindenütt dicsérik. Nagyon jól érezte, hogy ennek a meccsnek nem szabad ilyen apró dolgokon eldőlnie. Egy játékvezetőnek igenis fontos tulajdonsága, hogy ráérezzen egy meccs dramaturgiájára, és Kassai ebben kiváló.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 15:58:08

@Harald hardrode: és látod még is nyomják. akin viszont meglepődtem (mert eddig többre tartottam), az Faragóricsi. Néhány "meccsét" néztem, és poénra meg lehetett mondani, hogy kinek szurkol.

Tudom, az én hibám, vagy egy "Mute" feliratú gomb a távirányítón, de engem nem érdekel, hogy a riporter kivel szimpatizál. Ezt tartsa meg magának.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:01:45

@jazs: engem nem érdekel, hogy az Inter megérdemelten jutott tovább vagy sem, én csak Horas "számoljuk össze, hogy hány akció indult" gondolatához citáltam ezt az ellenpéldát. Érdemtelenül nyerik meg a Hollandok? Mert a spanyolok mi a büdös kékerest tettek azon kívül, hogy tegnap lefocizták a fehér sasokat? Elismerem, hogy jó játékosokból a áll a Barca/Spanyolország, de sehol nincs benne semelyik kupa kiírásában, hogy, ahol elindulnak ott nyerniük is kell.
Pedro góljánál meg kezezés történt, ha az nem volt az, akkor Müllernek is kellett volna tegnap játszania.

jazs 2010.07.08. 16:02:00

@Seduxen: nekem nem jött le, ehhez valahogy nincs érzékem, egyedül az öreg Knézynél tudtam megállapítani. Azért érdekelne néhány név, kiknek szurkol Faragó Ricsi, hogy vetted észre?
Lehet keverem valakivel, de úgy tudom korábban nagy Brazil fan volt, aztán jött Dunga :D

Harald hardrode 2010.07.08. 16:06:25

@Csöncsön: én nem értek egyet, de ez az én felfogásomból jön. Szerintem a kis falt is falt. Ezek nem voltak véleményesek, mert meg volt a kontakt mindkét esetben. Amúgy meg nem mindegy, hogy elővesz-e a sajtó vagy sem, ha jól végzem a munkámat. Ne ez legyen már az elsőszámú, hogy mit gondolnak rólam az emberek, akkor Kassai menjen politikusnak, ott lemérheti, hogy mennyire szeretik vagy sem.
Mind emellett a te álláspontod is világos és védhető, csak szvsz nem rajongok az ilyen bírókért. Ezerszer inkább egy Frisk, aki nem volt rest megadni a hollandok gólját anno, mert az olasz játékos engedély nélkül került a partvonal kívülre, miután a saját kapusa leütközte.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 16:10:07

@Harald hardrode:

Szerintem láttunk ellenpéldát a Kassai féle "a kicsit nem fújom le" bíráskodásra: Undiano Mallencoét a német-szerben. Ha jól értem, nálad ő az etalon.

flea 2010.07.08. 16:10:42

@Harald hardrode: Özil esete egyrészt inkább kívül volt, másrészt evidens rájátszás. Akkorát lépett hirtelen balra indokolatlanul (illetve jó okkal: hogy így Ramos útjába kerüljön és az nekiütközzön), hogy kis híján a labdát is elhagyta. A másik eset kevésbé tiszta, mert Poldi nem igazán ment a labdáért :), de annyi egyértelműen kijelenthető, nem miatta nem tudta Ramos megjátszani. Úgyhogy szerintem egyiket se kellett lefújni, és ha Özil még egy sárgát is kap, akkor sem panaszkodhatna.

flea 2010.07.08. 16:12:11

@Harald hardrode: ja, mindezt csak arra, hogy "Vagy van aki vitatja, hogy ezek faltok voltak?"

jazs 2010.07.08. 16:13:14

@Harald hardrode: Ha Pedro gólját nem számítjuk, még akkor is egál lett volna.
Azért nagyon nem mind1, hogy 3:1 vagy 2:1.
Meg még a vulkán is az olaszokat segítette.
A lényeg, hogy még az ördögi portugál és minden egyéb körülmény se volt elég az Internek ahhoz, hogy bírói segítség nélkül továbbmenjen.
Persze ettől még az egy nagyon jó csapat (volt).

A spanyolok szerintem rohadtul megérdemlik, hogy eljutottak idáig. Vért izzadva ugyan, de minden ellenfelüket legyőzték. Azon lehet vitatkozni, hogy melyiknél mennyivel voltak jobbak, de mindegyiket lefocizták.
Borzasztóan stabil csapat. Míg Hollandia a legnagyobb ellenfelét-Brazilia- nem tudta legyőzni.
Ott a brazilok már az elején kiütötték a hollandok kezéből a kardot, de ahelyett, hogy lecsapták volna őket, saját magukat szúrták tökön. Az a meccs méltatlan volt egy ekkora párharchoz.
Vicc hogy így nyertek. És persze erről még alapból nem tehet a holland csapat, hogy az ellenfele teljesen váratlanul és minden előzmény nélkül harakiribe kezd és összeomlik, de hogy utána nem voltak képesek kontrákból legyalulni az emberhátrányban játszó brazilokat, az is azt mutatja, hogy mákjuk volt, és nem maguknak kaparták ki a gesztenyét.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 16:16:38

@jazs: egy maradt meg bennem nagyon: az USA-Ghána meccs. Ott valami iszonyat módon szurkolt az afrikaiaknak (lehet, hogy ez azért bántott akkor, mert én nem).

És volt az egyenes kieséses szakaszban még egy meccs, ahol feltűnő volt, de azt meg nem mondom neked melyik.

lehet, hogy a holland-uru? de erre nem esküdnék meg.

"mentségére" szóljon, hogy messze nem annyira elfogult, mint Egri - sz'tem - de nekem ez is feltűnt.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:19:02

@flea: látszik a kontakt. Ha meg már a belépek a védő elé eseteknél járunk, a Villa meg van még? Ez is ugyanúgy falt, ha én vezetem a labdát, akkor én is mindig a mellettem, mögöttem futó védő elé próbálok vele belépni, hogy ha nem akar, akkor is faltoljon, vagy álljon meg, ezzel biztosítva magamnak és a csapatnak az egy ember pluszt a támadáskor, ezt egyszerűen mindenki így csinálja.
Özil esetében pedig valóban lehet vitatkozni a holon, de a kontakton nem, Ramos akaratlanul is odapakolt egyet. Ez falt, ugyanúgy nem minden kezezés szándékos, de le kell fújni. Ennyi erővel az összes elkésett belépő véletlen, mert későn ér oda, tehát nagyvonalúan intsünk továb@jazs: bott.
@Csöncsön: nem fújt rosszul, de Klose mellett a fél szerb védelem is mehetett volna zuhanyozni. A lefújom a faltot pedig nem egyenlő azzal, hogy mindenért sárgát adok. Az etalon amúgy Frisk.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:20:23

@Seduxen: Német-Argentínon meg a németeknek drukkolt. Röhögtünk is rajta bátyámmal, de tény, hogy nincsen Egrii magasságokban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 16:22:52

@Harald hardrode: na ebben már nem voltam biztos, hogy azt ő közvetítette -e...

Harald hardrode 2010.07.08. 16:24:15

@jazs: A vicc az, hogy Cardozzo kihagyta a büntetőt. Tudom, hogy fájna, ha Hollandia lenne a bajnok, de ugyanannyira érdemelné meg, mint Spanyolország.
És még egyszer utoljára, én aztán, mint Bayern drukker tényleg leszarom, hogy megérdemelte ez a Inter a továbbjutását. Nem is ez volt a mondandóm fő lényege, hanem az, hogy a hány akciót vezettek a spanyolok és a hollandok, nem igazán szerencsés összehasonlítási alap annak szempontjából, hogy ki nyeri a döntőt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 16:25:20

@Harald hardrode: "nem minden kezezés szándékos, de le kell fújni"

Ez tévedés. Egyáltalán nem kell minden kezezést lefújni.

"Klose mellett a fél szerb védelem is mehetett volna zuhanyozni"

Hát ez az. Ha egy bíró minden apró kontaktot lefúj, akkor biztosan lesz olyan, amit nem, és akkor meg azon lehet rugózni. Összességében játékvezetői stílus kérdése, hogy ki mit fúj le. Tegnap Kassai megfelelő stílust választott. Két sportszerű csapat volt a gyepen, hagyta játszani őket.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:26:21

@jazs: Német-Argentínon németeknek szurkolt, nem durván, de ki lehetett hallani.

Herlock Sholmes 2010.07.08. 16:27:41

Tényleg nem értem ezt a monoton gittrágást.
Ha Puyol nem fejeli be azt a talált gólt, ezek még mindig játszanának. Unalmas, helyzetek nélküli fos volt ez, nem futball.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:29:13

@Csöncsön: Na akkor utoljára próbálkozom: Klose két falt két sárga, mehetett zuhanyozni. A szerb védők pedig keményebb belépők után nem kaptak lapot. Ez nem jelenti azt, hogy a bíró nem fújta le a faltokat, csak annyit, hogy nem egyforma mértékkel osztotta a sárgákat, ergo hibázott, de ennek semmi köze ahhoz, hogy be merek-e valamit fújni vagy sem. A stílus megfelelő volt a mezőnyben mint már írtam, de van amit be kell fújni és ezt kellett volna.

jazs 2010.07.08. 16:29:42

@Harald hardrode: Nekem nem fájna, a kezdetektől szimpatizálok a Hollandokkal, de ez a fos, amit pár éve művelnek az nem tetszik. Két éve az Eb-n még látványosak voltak, de súlytalanok. Most ugyanolyan súlytalanok, nem is látványosak, viszont eddig nyertek. Ettől még megnyerhetik a VB-t.
Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy egy-két túlértékelt holland sztárocskára ez milyen hatással lenne.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.08. 16:30:46

@Harald hardrode:

Oké, értelek.

Nem értek egyet, de elfogadom az álláspontodat.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:31:27

@Herlock Sholmes: Hogy mondhatsz ilyet, űr foci volt, a hollandok meg csicska szarok, hogy el mertek jutni a döntőbe, de ott semmi esélyük az univerzum legszebb fociját játszó együttese ellen, különben sem kaphatnak ki a vörösök, mert egyszerűen megérdemlik, hogy végre egyszer ők nyerjenek (csöncsön kedvéért: ;-D )

flea 2010.07.08. 16:32:32

@Harald hardrode: ha minden kontakt szabálytalan, akkor kis túlzással egy szabályos szerelés se volt még a vb-n.

A Villa-eset, meg amit amúgy mindenki csinál, azért más, mert ott a támadó nem kifejezetten a szabálytalanság kiprovokálására utazik, csak a labdát fedezi, más kérdés, hogy sokszor szabálytalanság lesz belőle. Ha a paraguayi gyerek kisebbet taszajt Villán, és ezzel nem csökkenti le lényegesen a gólszerzési esélyeit, akkor Villa nem fekszik le, hanem kapura küldi (vagy ha mégis lefekszik, akkor pedig a bíró nem ad büntetőt).

Ugyanez más megvilágításban: a védőnek nem kell felkészülni arra, hogy a támadó elrúgja a labdát a retekbe, majd nekiugrik, feldönti, és feltartást reklamál. (Tipikus eset, minden második meccsen bepróbálkozik ezzel valaki.) Pedig ugye a szabály betűje szerint az akadályozhat testtel, aki birtokolja a labdát.

Az ilyen "aktívan előidézek valamit, ami szabálytalanságnak látszik, vagy papíron akár az is, de valójában nem kerültem hátrányba tőle" dolgokat csak a hülyebírók fújják be. Frisk például biztosan nem.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:32:38

@Csöncsön: Valahogy így vagyok én is. Akkor ezzel zárjuk is le a vitát.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.08. 16:33:04

nu jól van Uraim, viszonylátásra!

jazs 2010.07.08. 16:37:07

@Harald hardrode:
"Nem is ez volt a mondandóm fő lényege, hanem az, hogy a hány akciót vezettek a spanyolok és a hollandok, nem igazán szerencsés összehasonlítási alap annak szempontjából, hogy ki nyeri a döntőt."

Viszont a példád nem volt jó, mert bár a játék képe alapján szenvedtek a Katalányok az Inter ellen, mégis továbbjutást érdemeltek volna, ha nem fúj(nak) rosszul a bíró(k).
És úgy azért egy csapat se mehet neki egy meccsnek, hogy 2-3 góllal többet kell rúgnunk, mert az ellenfél kap egy lesgólt, nekünk meg egyet úgyse adnak meg. De ha te tudod, hogy le van vajazva a Hollandoknak a meccs, akkor oké, ők nyerik meg.
Szerintem viszont a spanyolok ezt a döntőt csak elveszíthetik. De ha nem lesz nagy formahanyatlásuk vagy nagy bírói hiba a hollandok javára, akkor mázli nélkül szerintem a narancsosok nem fognak tudni nyerni. Ha mégis megtörténik, és lefocizzák a spanyolokat, akkor én leszek az első, aki megköveti őket.
Szerintem a spanyoloknak itt adva van a lehetőség, csak rajtuk múlik. Ha a teher alatt nem roppannak össze, ezt behúzhatják.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:37:15

@flea: Te meg nem vagy elfogult és nem alkalmazod vitában a "ha mi lett volna" szó fordulatot. Villa ugyanezt csinálta és nincs mi lett volna, mert lehet, hogy fellövi utána az égbe (bár ennek valósínűsége 3%, de lehetett volna).
A védőnek valóban nem kell rá felkészülni, de az e
elrúgás után nekiugrom a védőnek-ért én még nem nagyon láttam szabadot, kivétel, ha megtolja és nekiugrik - ld. Robben. Ellenben a véletlenül összeakasztom a futó lábakat-ért már láttam büntetőt. Azt meg, hogy Frisk befújja-e vagy sem, már nem fogjuk soha meg tudni, mert pár cselszis patkány megfenyegette a családját és ezután abba hagyta a bíráskodást. Ez is ha-s eset. Na szép délutánt megyek olvasni.

Harald hardrode 2010.07.08. 16:39:55

@jazs: Ezt nagyjából én is így látom, de ha a hollnadok szar játékkal nyernének, akkor is ugyanannyira érdemelnék meg az összkép alapján a kupát, mintha a spanyolok varázsolnának vasárnap. És ez fordítva is áll. Én csak annyit akartam jelezni, hogy jelen pillanatban egyik csapattól sem vagyok elájulva és emiatt szerintem mindkettő ugyanannyira érdemli meg a győzelmet. Ezen nézőpontból az pedig kurvára lényegtelen, hogy ki hány támadást vezet.

jazs 2010.07.08. 16:48:52

@Harald hardrode: Én a spanyol résszel nem értek egyet, mert a spanyoloknak eddig semmi sem esett az ölükbe.
A németek pl. nem érdemtelenül nyertek volna VB-t, pedig őket a hollandokkal ellentétben rühelleni szoktam és valamiért most se voltak szimpatikusak.

A hollandok tehetnek akármit, ha megnyerik a VB-t, akkor az nem azért lesz, mert jók, hanem mert valami iszonyatos mákkal az ölükbe hullott.
Kivéve persze, ha bírói segítség nélkül lefocizzák a spanyolokat, de arra én minimális esélyt adnék.
Ha a spanyolok megverik magukat és így Hollandia lesz a bajnok azzal a VB önmaga paródiájává válna. Egyébként azt nem értem az egészben, hogy Hollandia hogy verhet át ennyi embert. A Brazilok is pánikolnak, holott szerintem a csapatuk borzasztó hatékony, az egyik legjobb csapat volt a VB-n.Igazából nem is értem hogy nem jutottal el a döntőbe. Az elején mondjuk nekem se tetszett a célfocijuk, aztán később már úgy tűnt, nincs ellenszerük, aztán kiderült, hogy van, csak a csapatukon belül kell keresni.
Amúgy lehet, hogy egyszerűen a konföderációs kupa átka érte el őket is.

flea 2010.07.08. 16:51:35

@Harald hardrode: nem csinálta ugyanezt. Villa fedezte a labdát, Özil pedig elugrott mellőle. (Ráadásul most jut eszembe, hogy Özil ezután még látványosan össze is akasztotta a lábát magának, ez utóbbit már jócskán a 16-oson belül. "Katalányok", az. ;))

A véletlenül összeakasztott lábért jár a büntető, mert a szabálytalanság is megvan, a hátrány is megvan, a szándék lényegtelen. Ugyanígy a nyilvánvalóan véletlen, de a védőnek ill. csapatának előnyt okozó (és nem testhez szorított) kézért is jár a büntető; nem jár viszont, ha a labda kilométerekkel mellé-fölé igyekezett éppen. Szerintem ez elég nyilvánvaló.

GGG77 2010.07.08. 17:04:45

Két kulturált, a játékkal foglalkozó csapat volt tegnap este. Kassai hibázott volna, ha elkezd lapokat osztani, nagyon jól vezette a meccset!

slowmotion 2010.07.08. 17:14:23

@Harald hardrode: @flea: estek itt egymásnak, de minek...
a Villa-eset büntetőt ért? nem. meg amikor Villa megtolta a labdát, már lehetett látni hogy ebből vetődés lesz.
az Özil-eset büntetőt ért? nem, mert nem a Ramos-rúgástól csattant össze Özil lába. mondjuk az Özil-eséshez kellett visszajátszás is, de onnan már egész jól látszott, hogy mi a szitu.

igazából amit megérdemelnek az ilyen vetítős spílerek, az az lenne, hogy utána úgy istenigazából oda is lépjenek a védők a következő alkalomnál. akkor legalább tényleg tudnák, h miért esnek el v hogy miért fáj.

flea 2010.07.08. 17:28:43

@slowmotion: "estek itt egymásnak"? Nem volt személyeskedés...

Szerintem a Villa-eset határeset :), én azt megadnám, mert hátránya származott a lökésből, még ha tény is, hogy ha nagyon akar, talpon maradhatott volna. De nem akarok senkit meggyőzni, a véleményemet meg már elégszer elmondtam, azt hiszem :)

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.08. 18:23:59

Akkor összefoglalom. Kassai egy szar volt, de jól vezette a meccset. A spanyolok, s a hollandok is kurvajók, de nem érdemlik meg a döntôt. Az Urugay-Németország a valódi döntô. Ez a két csapat játszott a legszimpatikusabban, rajtuk kívül esetleg Ghána.

stars7726 2010.07.08. 20:00:21

egyetértek.Uruguayé a legjobb csapat.mondhat bárki bármit.sajnos a világbajnokságokat nem a világ legjobb csapatai nyerik.hanem a torna legjobb csapata.de sokszor még ez sem igaz.
Hajrá Uruguay!!!

Vad.Korte (törölt) 2010.07.08. 20:09:39

@stars7726: Nem, nem Uruguayé volt a legjobb csapat. Kikaptak a hollandoktól. (Szerintem ez a realitás.) Verheti mindenki a nyálát, hogy ki milyen szimpi, meg ari, meg édi, de a foci NEM box meg műugrás, ahol a szakértők véleménye dönt, nem is póker, ahol lehet blöffölni. A focit gólra játszák, és az győz, aki többet rúg. Ilyen egyszerű. A többi csak púder.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.08. 20:54:43

@Vad.Korte:

Ahogy mondod. Ha egy Porsche és egy Leopard tank versenyez, majd miután a kocsi megelôzte, a tank kilövi, a tank gyorsabb mint egy sportkocsi, mert hamarabb ér célba. Így megy ez.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.08. 21:37:47

@Vad.Korte:

És igaz. Attól még neked is igazat adtam, pedig agresszív vagy. Mint. Ide képzeld valamelyik csapatot.

mrs. white 2010.07.08. 21:44:14

Talán csak Kassaihoz annyit tennék hozzá, hogy aki volt sportoló tudja, hogy az állatot a sportolóból a hülye bírói döntések hozzák ki. Mivel bírót verni az álmos könyvek szerint rossz omen, ezért általában az ellenfeleken töltik ki a mérgüket a kedves delikvensek.
Kassairól immár a negyedik meccsén hallom hogy könnyű sportszerű meccse volt. Nos a fent leírtak tükrében ehez szerintem van némi köze, mint ahogy ahoz is, hogy olyan nagyon vehemen reklamálással egyik csapat sem probálkozott még a 11 gyanús helyzeteknél sem. Máskor a bíró fejét akkor is leakarják szakítani ha minimum kétesélyes a történet. A játékos reakciók a legnagyobb dicséret Kassai számára.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.07.08. 21:48:34

@mrs. white:

Így van. Tehát konflistuskerülô -> opportunista, türelmes -> gyáva.

Vad.Korte (törölt) 2010.07.08. 21:51:52

@Panther_V: Nem tudom, mi volt agresszív... De biztos így van, ha te mondod.

davidmoyes 2010.07.08. 22:01:28

@idelle: Csodás. Kezd elegem lenni abból, hogy mindenki itt nyavalyog feszt. 1984 óta az összes nagyobb focieseményt nézem. Valahogy mindegyik külön élmény. Tudsz mondani olyan meccseket az előző pár vébéről, ami 10 év múlva is emlékezetes lesz?
Erről a vébéről tuti "magammal viszem" a Mexikó-Frao, Németo.-Angllia, Usa-Ghána, Uruguay-Ghána meccseket..
..és most biztos kifelejtettem néhányat.

És??? 2010.07.08. 22:52:06

En meg azt nem ertem ,hogy sokan csodalkoznak ezen a ket csapaton. Ha valaki figyelte mar a VB elott a holland csapatot vagy a spanyolt lathatta mennyire eros allomany , a ket legerosebb.Lehet brazilozni,de egy ilyen szezon utan KAKAra es Robinhora bizni egy vallogatottat....ugyan ez vonatkozik az argentinokra Cambiasso nelkul ,es csak Messiben bizni hiba volt.Es bizony nem a legszimpatikusabb csapatok szoktak nyerni,de errol a legtobbet a Hollandok tudnanak meselni

re re 2010.07.09. 03:27:52

hogy "miert istenitettek ozilt?" kerdesre valaszolva:

a posztja az isteni

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.09. 12:42:00

@Csöncsön: eléggé nem fontos, h ki látta több meccsét, bár nem tudom, hogy te mi a vértől láttad volna többször, de az, hogy tízből tízszer ezt csinálja, akkora baromság, hogy kilóg a fórumról (mint kb minden meglátásod robbennel kapcsolatban, de remélem, utoljára húztam fel magam ilyenen)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.09. 12:56:22

@mocsing:

Szerintem eléggé fontos, tekintve, hogy egy rossz megmozdulás után nem bélyegzek meg egyetlen labdarúgót sem. Száz után már hajlamos vagyok. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.09. 13:14:54

@Csöncsön: az, hogy robben mindig, azaz 10-ből tízszer ezt csinálja, még mindig baromság.

és a caps lock billentyű használata is indokolt lett volna a baromság szó írása előtt.
süti beállítások módosítása