Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dél-Afrika 2010 - G csoport

2010.05.30. 17:31 Garcia bőrmester

Elérkeztünk az idei világbajnokság utolsó előtti csoportjához, a „G” jelű kvartetthez, ami az egyik legerősebb és legérdekesebb négyesnek ígérkezik. Az egyik legnagyobb favorit Brazília mellett, Portugália, Elefántcsontpart és Észak-Korea található ebben a csoportban. Brazília kiesése ugyanakkora szenzációt jelentene, mint az ázsiaiak továbbjutása, míg a másik két csapat felé alapvető elvárás lesz a kieséses szakaszba történő továbblépés. Olyan csoport ez, amelyben minden egyes mérkőzésnek hatalmas jelentősége van, mert az Észak-Korea elleni mindenkinek kötelező győzelem, nekik maguknak élet-halál harc, míg a többi mérkőzés óriási rangadó. Ráadásként az sem mindegy, hogy hányadik helyen jut tovább az adott csapat, mert abban a csoportban, amelynek továbbjutóival találkoznak a legjobb 16 között, ott található az Európa-bajnok spanyol válogatott is.

Brazília (FIFA világranglista 1. helyezett)

Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a széles közvélemény számára, lehet akármilyen jó Argentína vagy bármely európai rivális, fociban a brazil olyan, mint csókban a francia vagy mintás pulóverben a norvég: legalább hallomásból mindenki úgy tudja, hogy az a csúcs. Legfeljebb az aktuális világbajnok legyőzése vetekedhet a mindenkori brazil válogatott felett aratott siker értékével, de az meg elég gyakran Brazília. Eddig ötször nyerték meg a világbajnokságot, és ők az egyetlen nemzet, amelyik mindegyik eseményen részt vett.

Hihetetlen mennyiségű tehetséges játékossal rendelkeznek, akik közül a legtöbben szegény sorból álmodoznak európai futballkarrierről és válogatott mezről. Az aktuális szövetségi kapitány feladata mindenekelőtt megnyerni a világbajnokságot és egyébként minden mást, amin a válogatott elindul. A brazilok megítélését az is árnyalja, hogy nem lehet ám csak úgy simán megnyerni a vb-t, káprázatosan is kell hozzá játszani minden egyes meccsen. Volt már a történelem során olyan brazil válogatott, amely csodásan játszott, de nem nyert, volt amelyik brillírozott és nyert, de az is igaz, hogy a Dungát is soraiban tudó 1994-es csapat szürkébb játékosokkal (főleg a most is kritizált középpályás-sort értjük ezalatt) győzni tudott, míg mondjuk a ’90-es unalmas selecao leégett. Ember legyen a talpán, aki eldönti, melyik éppen az üdvözítő módszer. Dunga sokkal inkább ember a talpán, mint Maradona vagy Domenech, így hármuk közül ő az, akit előzetesen a legkevésbé mernénk kritizálni a válogatási elvei miatt. Az viszont fix, hogy ő inkább az 1994-es keret összetételéhez alakított ki hasonlót, ahol a középpályán Dunga, Mauro Silva, Zinho, Mazinho és Rai kaptak lehetőséget, akik közül egyik sem volt labdazsonglőr. Ilyenekkel most is tele van a keret, Gilberto Silva, Kléberson, Felipe Melo, Elano nagyjából ugyanazt tudják, Kaká pedig egy sokkal jobb Rai, de idén (talán inkább 2 éve) nem futballozott jól. Akkor lesz a probléma, ha arra lenne szükség, hogy valaki kicselezzen egytől négyig terjedő tetszőleges számú embert, de legalábbis ezek mind köré gyűljenek, mert félnek tőle. Ezért óriási baklövésnek tűnik Ronaldinho kihagyása a keretből. Hangsúlyozzuk, hogy ez egy keret, ami 23 főből áll, és lehet, hogy Ronaldinhónak a padon jutna hely, de ő nem az a fajta, aki nem szívesen állna be 30 percre, mondjuk Észak-Korea ellen 0-0-nál, hogy amíg autogramot kérnek tőle az ellenfelek, addig a többieknek legyen területe gólt szerezni. Annak a lehetőségét ekkor még fel sem vetettük, hogy mi történik, ha Kaká megsérül. Nagyon meredek húzás erre az esetre Robinhóval vagy Baptistával válaszolni.

Idén a védelem a brazil keret legerősebb része. Julió Cesar, Maicon és Lúcio világlasszisok és a többi védő is egytől-egyig stabil, jó játékos. Balbekkben van némi hiány, de ha vészmegoldásként Dani Alvesnek kell is ott szaladgálni, attól még igaz a fenti kijelentésünk. Valószínűleg három belső középpályással képzeli Dunga a kezdőcsapatot, így Maiconnak lehetősége nyílik arra a játékra, amit az Interben is bemutatott, míg Kaká és Robinho minden bizonnyal kötetlenebbül mozoghatnak és segíthetik az egyetlen csatárt, aki minden bizonnyal Luis Fabiano lesz. Ronaldinho mellett Pato is elfért volna a keretben, mert konkrétan nincs egyetlen olyan játékos sem, aki Kakát és/vagy Robinhót pótolni tudná a fent vázolt taktika esetén. Szóval kevés a kreatív támadó, akik vannak, azoknak pedig nem volt olyan az elmúlt két szezonja, ami alapján rájuk lehetne bízni egy világbajnoki cím megnyerését. Ja és, hogy el ne felejtsük megjegyezni, a belső védekező középpálya is gyengébb, mint a Mauro Silva, Dunga, Zinho trió nem beszélve a legutóbbi vb-n még szereplő Juninho, Zé Roberto párosról.

Dunga elvei mellett leginkább az szól, hogy mind a legutóbbi Copa Americát, mind pedig a Konföderációs Kupát megnyerték a brazilok és a világbajnoki selejtezőkön is első helyen végeztek. A jelenlegi keret leginkább stabil védekezésből induló 3-4 emberes kontratámadásokra alkalmas. Ez azért furcsa, mert az ellenfeleknek is Brazília volt meg először gombfociban, úgyhogy kíváncsian várjuk, melyik lesz az a válogatott, amelyik nekiront majd a braziloknak és hagyja őket vígan kontrázgatni. A világbajnoki selejtezőkön hazai pályán négy 0-0-s döntetlent értek el Dungáék, ami azért intő jel lehet a beálló ellenfelek elleni meccsek előtt. Már a csoportban is kijöhet ez az általunk vélt egysíkú volta a játékuknak, amitől lassúvá, szenvedőssé válhat a brazilok teljesítménye. A csoportból azért nagy eséllyel továbbjutnak, mert a portugálok gyengék, az ázsiaiak pedig ismeretlenek ugyan, de azért világklasszisokból csak nem állnak. A brazilok ellenfelei csak Drogbáék lehetnek, de nagyon nem mindegy, hogy ki játszhat a vélhetően csoportelső spanyolokkal a 16 között.

A brazil keret: Júlio Cesar, Gomes, Doni – Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos, Dani Alves, Luisao, Thiago Silva, Gilberto – Felipe Melo, Elano, Gilberto Silva, Kaká, Josué, Ramires, Júlio Baptista, Kléberson – Luis Fabiano, Grafite, Robinho, Nilmar

Elefántcsontpart (FIFA világranglista 27. helyezett)

Amióta kiderült, hogy Afrikában rendezik a 2010-es világbajnokságot felerősödött az a szakmai alapokat nélkülöző nézet, hogy ez a torna felnőtt szinten is áttörést hozhat és akár a legjobb négy közé is eljuthat afrikai csapat. A keret ereje alapján, ha valakinek, akkor Elefántcsontpartnak van erre esélye. A fogadóirodák ennél óvatosabbak, és talán joggal, amikor a nyugat-afrikai ország válogatottját a tizedik hely környékére sorolják a világbajnoki címre esélyes válogatottak között. 2006 után 2010-ben is nagyon nehéz csoportba sorsolták őket így nagyon nehéz lesz megfelelniük a magas elvárásoknak, annak ellenére, hogy a ’94-es nigériai keret mellett talán minden idők legjobb erőkből álló afrikai csapatával rendelkeznek.

Hagyományaikhoz ragaszkodva most is európai szövetségi kapitánnyal vágnak neki a tornának. Sven-Göran Eriksson a januári Afrikai Nemzetek Kupája után váltotta Vahid Halihodzsicsot, aki a negyeddöntőbeli kiesést és leváltását követően mélyebb betekintést engedett az elefántcsontparti válogatott problémáiba és azt emelte ki, hogy a csapat tagjainak olyan erős a kötődése hazájuk iránt, hogy ez napi szinten érezhető feszültséget okoz az öltözőben is. Annyira szeretnének bizonyítani, hogy ez gyakran béklyót köt a lábukra és a sport politikai-nemzeti érintettsége óriási terhet helyez a játékosok vállára. Az afrikai rendezés véleményünk szerint nem kecsegtet olyan nagy előnnyel Eriksson csapata számára, mint azt sokan tudni vélik. Fővárosuk egyenlő távolságra van Münchentől és Port Elizabethtől, azoktól a városoktól, ahol a legutóbbi és a legközelebbi világbajnoki meccsüket vívták, illetve vívni fogják, és ha létezik egyáltalán valamiféle pánafrikanizmus az is inkább a kontinens egyes részein belül érvényesül, nem pedig egész Afrikára vonatkozik.

A 30 fős bő keret két kapust kivéve kizárólag európai idegenlégiósokból áll, akik között egy világklasszis és több európai szintű, kiváló játékos található. Didier Drogba 2004 óta a Chelsea játékosa, és azóta folyamatosan a világ öt legjobb csatára közé tartozik, ami még lakótelepi szinten is elismerésre méltó teljesítmény lenne, hiszen mindig költöznek oda új gyerekek és felnőnek kisebbek. Drogbát senkinek nem kell bemutatni, a tökéletes befejező csatár, aki nem elhanyagolható módon, nemzeti hőse is hazájának. 66 válogatott meccsén 43 gólt szerzett és olyan szezont zárt angol klubjánál, ami mind csapatszinten, mind egyénileg kiemelkedően eredményes volt. A középpályán a Barcelonában játszó Yaya Touré és Didier Zokora jelenthetik a garanciát arra, hogy a labdaszerzés és a támadások indítása is megoldott legyen, a védelemben pedig a Manchester City középhátvédje Koló Touré a legnagyobb sztár. Rajtuk kívül a várható kezdőcsapat többi tagja, mint Eboué, Kalou vagy Gervinho is képes lehet olyan teljesítményre, ami nagy hasznot hajt csapatának. Mint majdnem minden afrikai válogatottnál náluk is lyukas poszt a kapusé. Boubacar Barry nem elég, hogy kapushoz mérten alacsony, de a kifutásoknál és a beadásoknál is kifejezetten bizonytalannak tűnt az afrikai kontinensviadalon. A magabiztosság hiányát növelheti, hogy a Koló Touré mellett játszó másik belső védő sem életbiztosítás. Akár Meite, akár Gohouri, akár Bamba kerül erre a posztra, benne van a hibalehetőség.

Az afrikai selejtező nem jelentett igazi kihívást a számukra, csoportelsőként veretlenül jutottak túl Malawi, Burkina Faso és Guinea gárdáján. Drogba az egész selejtezősorozat gólkirálya lett 6 góljával. A kötelezőt már teljesítették tehát, de a valódi feladat most következik. Sok ország aranygenerációjához hasonlóan, ennek a csapatnak is eljött az utolsó lehetősége, hogy együtt elérjenek egy igazán kiugró eredményt, a 2006-os ANK-győzelem után. Ehhez a kulcsot az első két világbajnoki mérkőzésük jelentheti, hiszen először Portugáliával és Brazíliával mérkőznek, annak reményében, hogy a kötelező győzelemként kezelt KNDK elleni utolsó meccsen, már csak a döntő találatot kelljen bevinniük. Véleményünk szerint, ez sikerülni is fog nekik és Brazília mellett továbblépnek a csoportból.

Az elefántcsonparti 30 fős keret: Barry, Zogbo, Yeboah – Boka, Gohouri, Demel, Eboué, Koló Touré, Bamba, Meite, Angoua, Tiéné – Zokora, Yaya Toré, Yapi Yapo, Akalé, Romaric, Faé, Tioté, Emmanuel Koné, Gosso, Abdul Kader Keita, - Gervinho, Drogba, Kalou, Dindane, Bakary Koné, Doumbia, Traoré

Portugália (FIFA világranglista 3. helyezett)

Volt időszak, amikor Portugália válogatottját méltán emlegették a legszebb futballt játszó európai csapatként. A Rui Costa, Figo és Joao Pinto vezett generáció csillaga azonban leáldozott a 2004-es hazai rendezésű Európa-bajnokság és a 2006-os vb után, és azóta minden varázást elvesztette a portugál válogatott. Saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy ugyan oda-vissza vertek bennünket, de ez inkább már az európai második vonal, mint a közvetlen elit. Az elvárások megmaradtak és Cristiano Ronaldo személye reménykedésre is adhat okot, de úgy érezzük, hogy ez a világbajnokság csalódás lesz Carlos Queiroz csapata számára.

A portugál nemzeti csapat mindössze ötödik világbajnoki fellépésére készül. Az eddigi négy közül az 1966-os bronzérem és a 2006-os negyedik helyezés emelkedik ki. Kis országról lévén szó, őszintén szólva nem is lehet valósan elvárni, hogy folyamatosan a közvetlen élmezőnyhöz tartozzanak. Inkább az aranygeneráció évtizedének múló emléke az, ami miatt a portugálokat valaki is nagy csapatnak tartja manapság. Legnagyobb sztárjuk Cristiano Ronaldo, aki minden idők egyik leginkább egyedülálló képességekkel felruházott tehetsége. Zsenialitásának két fő összetevője, hihetetlen fizikai állapota, sebessége, robbanékonysága, ruganyossága és a közönségcsalogató cselezőkészsége és lövőereje. Vitán felül áll, hogy a portugálok világbajnoki teljesítménye legalább 50 százalékban az ő játékán múlik. Egy a bökkenő: Maradona 1986-os teljesítményét kellene megismételnie, ha világbajnoki győzelemre szeretné vezetni országát, ugyanis a többiek között vannak jó játékosok, de világklasszis nincs másik. A már régóta portugál Deco, ha valami csoda folytán jó formába lendül és a friss portugál, patkánymaszkban futballozó Liedson lehet leginkább segítségére a támadásokban, és Nani akinek bár jó szezonja volt a Manchester Unitedben, azért még nem vennénk rá mérget, hogy egy-egy meccsnél hosszabb távon lehet vezéregyéniség. Simao Sabrosa évek óta a nevéből él, amit már nem emlékszünk, hogy hogyan szerzett magának. A védelemben nagyobb probléma nincsen, egytől-egyig tapasztalt jó játékosok alkotják, mint Pepe, Carvalho, Miguel vagy Duda. A középpálya lehet az a ballaszt-halmaz, amit nem fog tudni elviselni a válogatott. Tiago, Raúl Meireles, Miguel Veloso, Pedro Mendes távol vannak attól a szinttől, ami szükséges lehet a játék uralásához, főleg ebben a csoportban. Taktikájuk valószínűleg az lesz, hogy minél gyorsabban el kell juttatni a labdát Cristiano Ronaldohoz vagy Nanihoz, akikre így még annál is nagyobb teher hárul majd, mint klubjaiknál.

A selejtezők során Dánia mögött második helyen végeztek a csoportban a svédek és Magyarország előtt, majd a Bosznia-Hercegovina felett aratott kettős győzelemmel vívták ki a részvételt. A döntő meccseken a belső védő Bruno Alves és Raúl Meireles szerezték a gólokat. Ahogyan az afrikaiknál már korábban megjegyeztük, nagy jelentősége lesz az első csoportkörben megrendezésre kerülő Portugália-Elefántcsonpart meccsnek, amelyen döntő jelentősége lehet a pontrúgásoknak, hiszen a portugálok több veszélyesen fejelő játékossal rendelkeznek, míg az afrikaiak kapusa és védelme elég gyakran kapitulált beívelések, szögletek után.

A portugál keret: Eduardo, Beto, Daniel Fernandes – Fabio Coentrao, Paulo Ferreira, Duda, Miguel, Ricardo Carvalho, Bruno Alves, Rolando, Ricardo Costa, Pepe – Zé Castro, Pedro Mendes, Miguel Veloso, Raúl Meireles, Tiago, Deco, Danny – Simao, Nani, Cristiano Ronaldo, Liedson, Hugo Almeida

Koreai Népi Demokraikus Köztársaság - Észak-Korea (FIFA világranglista 102. helyezett)

Eddigi egyetlen világbajnoki szereplése alkalmával, 1966-ban óriási meglepetést okozott az északabbra fekvő koreai állam csapata. Olaszország kiejtését követően 3-0-s előnyről bukták el a Portugália elleni negyeddöntőjüket, azon a mérkőzésen, amit a futball vb-k történetének legendái között tartunk számon. Azóta nem jelentkeztek a nemzetközi futballéletben és államuk berendezkedése okán szinte semmilyen területén a sportvilágnak. Nehéz kiszámítani, hogy mire lehetnek képesek, de sokak véleményével egyező módon nem sok esélyt adunk annak, hogy ebben a csoportban a tisztes helytálláson kívül bármire is hivatottak legyenek.

Az ázsiai selejtezők során mindössze öt gólt kaptak, ami a harmadik legkevesebb összesítésben, így okkal feltételezhetjük, bár nem ismerünk olyan embert, aki látott volna akár egy mérkőzésüket is, hogy nagyon stabil a védelmük. Az már a selejtezők során is kiderült, hogy a masszív, öt védővel megerősített védekezésre alapoznak és arra a mentalitásra, amit Dél-Korea esetében is megszoktunk. Zokszó nélkül fogják végig robotolni a meccseket és ezzel egy szorult helyzetben lévő, győzelmi kényszer alatt álló ellenfélnek nehéz perceket okozhatnak.

Keretükben mindössze három idegenlégiós található, akik közül ketten Japánban, míg a csapatkapitány Hong Jong Jo Oroszországban, az FC Rosztov csapatában futballozik. Egyetlen 30 év fölötti játékossal rendelkeznek és a három csoportellenfelükhöz képest elenyésző komoly meccsen szerzett rutinnal. Ha nagyon a kedvükre akarnánk tenni, azt hozhatnánk fel előnyükként, ami egyben a hátrányuk is, hogy játékukat egyáltalán nem ismerik a riválisaik, de ennek valószínűleg csak abban az esetben lenne értelme, ha nem sokkal erősebb válogatottak alkotnák csoportjukat. Abban biztosak lehetünk, hogy életüket és vérüket fogják áldozni a világbajnoki mérkőzéseken, és aki nem veri meg őket, az igen nagy bajba kerülhet a továbbjutás szempontjából. Meglepetés lenne, ha akár egyetlen pontot is szereznének, de előzetesen nem szabad leírni őket, mert az csúnyán visszaüthet.

A „B” jelű ázsiai selejtezőcsoport második helyezettjeként, Szaúd-Arábiát, Iránt és az Egyesült Arab Emirátusokat utasították maguk mögé, akik náluk rutinosabb vb-résztvevők, így már az meglepetést keltet, hogy elérték a kvalifikációt
 

638 komment

Címkék: dél afrika válogatott történetek fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr952042652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mala Suerte 2010.05.30. 17:57:04

"Taktikájuk valószínűleg az lesz, hogy minél gyorsabban el kell juttatni a labdát Cristiano Ronaldohoz vagy Nanihoz..." :D

Egyébként minimum érdekes Portugália 3. helyezése a világranglistán. Azért remélem, kizúgnak a csoportkörben, mert ritka unszimpatikus csapatról van szó.

értelmetlen_nevű 2010.05.30. 18:18:24

Szerintem simán behúzzák a brazilok a csoportot. Ha Kaká nem ilyen gyenge idényt zárt volna, akkor nálam egyértelműen ők lennének a vb esélyesek. Szerintem ha meggyógyul Kaká, akkor nem lesz rossz, a válogatottban szinte mindig jól játszik.

Az igaz, hogy nagyon sok múlik Kaká játékán, de Ronaldinhonak szerintem semmi keresnivalója a csapatban. Ronaldot viszont megérdemelte volna, persze nem lett volna racionális döntés kivinni. Patot viszont én is hiányolom.

A Portugálokat az első komolyabb csapat kicsapja, tényleg gyönyörű lenne, ha már a csoportból sem jutának tovább.

Ronal-d'oh! 2010.05.30. 18:23:43

A 2006-os ANK-t Egyiptom nyerte. Drogbáék asszem tizikkel kaptak ki a döntőben.

rizla 2010.05.30. 18:25:33

nevekre ez lenne a halálcsoport, viszont korántsem lesz olyan ízletes futballcsemege, mint amilyennek felületesen tűnik. a portugálok kurva szar focit játszanak mostanában, a brazilok meg semmilyenek. fogadjunk, hogy a majd agyonharangozott meccsük 0-0, 1-1, vagy hasonló lesz. bár kaká olyan középszerű volt idén, hogy gyanús, hogy a vb-re tartalékolt.
elefántcsontpart jól megszopta azért, bár szerintem továbbmehetnek portugália előtt, csak ne lennének annyira túlértékelt bagázs.
észak-koreát remélhetőleg szarráveri mindhárom, és akkor lesz szórakoztató joga show.

rizla 2010.05.30. 18:26:56

@értelmetlen_nevű: "Az igaz, hogy nagyon sok múlik Kaká játékán, de Ronaldinhonak szerintem semmi keresnivalója a csapatban. Ronaldot viszont megérdemelte volna"

azért ez így elég kusza. a serie A-ban tűrhető idényt produkáló ronaldinhonak semmi keresnivalója, de a brazil 1ben villogó pufinak igen?
pato kihagyását meg semmi sem indokolja.

értelmetlen_nevű 2010.05.30. 18:45:29

@rizla:
Nincs a kettő között ok-okozati összefüggés. Kakán nagyon sok múlik, ennek ellenére nem hiányolom Ronit.

Indoklás:
Azért mert szar. Az olasz bajnokságban szerintem nem produkált tűrhető idényt. Villogott a kis csapatok ellen belőtt, és kihagyott egy rakás tizenegyest, de a rangadókon rendre használhatatlan volt. Pláne nem illik bele Dunga, fegyelmezett, "európai" csapatába. Akkor már inkább Diego, aki szintén nem csinált semmi maradandót, de belőle sokkal inkább kinézem, hogy képes/hajlandó taktikai utasításokat követni.

Ronaldo nyilván nem a teljesítménye alapján érdemelte volna meg. Ronaldo=Brazília, legalábbis nekem. Jó lett volna látni, hogy akár csak epizódszereplőként, de még egyszer magasba emelhesse a kupát. Persze Dunga nem az az érzelgős fajta, simán otthon hagyta, jogosan.

Pato nálam is beférne, de sokat volt sérült mostanában, elég nagy zsákbamacska lenne a játéka.

Múltkor lejátszottam papíron a vb-t, és spanyol brazil döntő jött ki. Azért egy kicsit remélem, hogy a spanyolok ezt a vb-t is elbénázzák.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.30. 19:01:31

Spanyol-portugál azért milyen lenne? Bemutatná vajon a zselékirály amit anno (még MUsként) az ángolok ellen kivillantott?

szeme közé, laposan! 2010.05.30. 19:02:35

Ez a Brazil-csoport: itt vannak a "A" Brazilok, Európa braziljai, a portugálok, és ha már így alakult, akkor afrika braziljai és ázsia brazilja is.:) Fos csoport ez, fos meccsekkel, de nagy kár, hogy a portugálok nem tudnak innen kiesni...

rizla 2010.05.30. 19:03:28

@értelmetlen_nevű: oké, amit dinnye ellen felhozol, csak nem értem, hogy ugyanezzel a racionalitással meg hogy lehet a következő mondatban már ronaldot hiányolni.

"Ronaldo nyilván nem a teljesítménye alapján érdemelte volna meg. Ronaldo=Brazília, legalábbis nekem."

nekem is, de nem tudom, valahogy olyan béna dolog lett volna behívni. akkor már ronaldinhot is be kell, és pont.

"Azért egy kicsit remélem, hogy a spanyolok ezt a vb-t is elbénázzák. "

erre csak annyit tudok válaszolni: seleccion.blog.hu/2010/05/23/egy_koszakos_csapat_foprobajara

rizla 2010.05.30. 19:05:39

@Ronal-d'oh!: természetesen egyiptom nyerte, ahogy az azóta rendezett másik kettőt is.

értelmetlen_nevű 2010.05.30. 19:11:41

@rizla:
Olvastam, tetszik a blogod. Én inkább úgy éreztem, hogy annyira kiemelkedtek a mezőnyből, hogy még ők sem tudták elkúrni.

Xavinak meggyógyult az a nem tudom hány centis szakadás a lábában?

apropó, Szaúd-Arábiától kettőt kapni, khm. Majdnem beírtam egy óriási ":DDDDDDDDD"-t a védelem stabilitását feszegető (egyébként kiváló) posztba, csak aztán meggondoltam magam.

rizla 2010.05.30. 19:16:11

@értelmetlen_nevű: szaúd-arábia ellen végigtolta xavi, ahogy láttam (bár del bosque cserélt vagy hatot, nehéz volt követni streamen), úgyhogy minden bizonnyal nem lesz vele gond. erről a meccsről lesz majd külön poszt, csak most kicsit elcsúsztam a dolgokkal, egyelőre annyit róla, hogy ez volt a legelső felkészülési meccs. a spanyolok a H csoportban vannak, szóval kb mindenkinél később kezdik meg a csoportmeccseket, így az alapozás is csak egy hete indult. majd ha a legutolsó meccsen is ilyen kínos lesz az eredmény, lehet fikázni : DDDD

Asidotus 2010.05.30. 19:49:59

Láttam tegnap este a Görögország - Észak Korea barátságos meccs összefoglalóját. Verhető ellenfél a kommunista banda, de ahhoz vért kell izzadni.
Nem túl jó a védelmük, mert a görögöktől kaptak 2 gólt (GÖRÖGÖKTŐL!), de rúgtak is 2-őt, ami azért nem olyan rossz, sőt...

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.05.30. 19:57:28

Durva, de nekem tényleg az első csapatok között volt meg annó gombfociban a brazil csapat. Egész konkrétan a '82-es vébécsapat, Socrates-szel, Zicoval, Ederrel, Falcaoval, Juniorral, a kapuban meg Waldir Perezzel. :)

Alapvetően mindig nekik szurkolok, de valahogy most nekem is kevésnek tűnnek. Láttam őket a Konföderációs Kupán - ott a spanyolok töketlensége miatt elmaradt a várt rangadó - fogalmazzunk úgy, nem voltak meggyőzőek.
Ronaldónak pedig akkor is helye van egy 23-as keretben, ha az elmúlt két évben pályára sem lépett volna. Mert az én korosztályom nagy részének (30 körül) nem csak a brazilokat jelenti, de ő a FUTBALLISTA.
De így, hogy teljesen fogalmatlan csókák szerepelnek mint csatárok (ki a tök az a Nilmar???), és a keret is hagy némi kívánni valót maga után, hát, érdekes lesz. Szerintem simán összejöhet a rég várt spanyol-brazil a nyolcaddöntőben.
Egész hihetetlen, hogy pl. Julio Baptista befér ebbe a keretbe, illetve ami még nekem fura kicsit, hogy nincs egy afféle fiatal sztár, aki volt korábban Ronaldo, majd Ronaldinho, Kaka.

A portugálokat volt szerencsém látni a Népstadionban, felejtős egy csapat, még akkor is, ha nem pont a magyarok ellen lehet legjobban lemérni egy csapat erejét. Nagyon drukkoltam a bosnyákoknak, hiába. Tetszene, ha kiesnének a csoportkör után. C.Ronaldo meg legyen a vébé gólkirálya a koreaiaknak vágott 6 góllal ill. az elefántcsontpartiak ellen fejelt két góllal. (Bár ezt a címet már odaígértem Bendternek...)

Elefántcsontpart nyeri a csoportot jobb gólkülönbséggel, de a nyolcadöntőben kiesnek Chile ellen.

Észak-Koreától meg azt várom, ne okozzanak súlyos sérülést a nagy lelkesedéstől fűtve senkinek.

De ne legyen igazam, legyen az a spanyol-brazil minél később, a nyolcaddöntőre elég lesz nekem az Argentína-Uruguay, Anglia-Németország és a Hollandia-Olaszország páros drámai mérkőzésnek! :D

Harald hardrode 2010.05.30. 19:59:01

Nekem a Portugál résznél az tetszik, hogy az elefántok ellen majd szabadrúgásokra alapoznak. Nekem a Portugália és rögzített szituáció szavakról a legutóbbi EB-n a németek ellen játszott meccs jut az eszembe. A szövkap a meccs előtt viccelődött, hogy vigyázni kell a pontrúgásoknál, mert a németek - és itt elkezdett számokat beolvasni (mintha nem tudná, hogy hogyan hívják őket) és hozzá tartozó magasságot- nagyon magasak és jól fejelnek, ezután kaptak két fejes gólt pontrúgás után. Szóval nehogy fordítva süljön ez el az elefántok ellen is. Habár azon nincs mit tagadni, hogy afrikai kapus nem kapus.

kyalami 2010.05.30. 20:32:35

ronaldoval kapcsolatban azt érzem, hogy 600 kilósan is x-faktor, ronaldinho meg maga a szürkület, senkinek sem hiányozna a keretből pusztán a produkciója alapján.
a portugál válogatott egy különös állatfaj, akár egy 12 pontos kiáltványt is megtölthetne, hogy miben vétenek a jóízlés ellen. nem lennék meglepve, ha a már továbbjutott brazilok b sora ellen lőnék (bekkelnék) tovább magukat.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.30. 20:32:41

@rizla, @értelmetlen_nevű: Ronaldinnyét mindenképpen be kellett volna hívni, és lehet, hogy ezen fog elmenni a brazil érem - bár ezt nyílván sose fogjuk megtudni. Az idei idényére is az volt jellemző, ami kb. az egész eddigi pályafutására: ha van kedve, akkor baromi jó, ha nincs akkor semmilyen. Nos, a brazil keretben el kéne férnie egy ilyennek is (szvsz hamarabb, mint a tömegtől beszaró, erkély jelenetes, anyucikedvencének), továbbá ha Dunga nem tudja motiválni, akkor nem jó edző.

Iustizmord 2010.05.30. 21:17:55

ádi vazze, vendégem vagy egy sörre, ez a poszt jól sett.

külnösen a ronaldinho-pato konstellációt flemlítve.

@Rexfelugyelo: nekem a 84-86 köztio razil és francia csapat volt meg, nálam minfég a frankok győztek. asszem mert jobbszerettem a kéket a sárgánál, és platina mihály okán is.

@kyalami: ronaldinho lehet h szürkület, de naplementés...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.30. 21:53:51

A szerzővel ellentétben azért nem venném olyan biztosra Elefántcsontpart továbbjutását Portugáliával szemben, sőt nálam Brazília kiesése sem volna akkora meglepetés, mint É-Korea dovábbjutása.

A mostanival nagyjából azonos portugál válogatott nem volt ám olyan rossz az előző EB-n,. A csoportkörből nagyon simán jutottak tovább habkönnyen legyőzve a későbbi elődöntős törököket. A németek elleni negyeddöntőben is lett volna sanszuk, ha mondjuk Ballack faultból született gólját nem adja meg a spori. Raul Meirellesre pedig úgy emlékszem az EB-ről, mint egy kifejezetten jó középpályásra. Deco 2008-ban is egy pocsék szezon után kapta össze magát az EB-re és jobban játszott, mint korábban bármikor a válogatottban, simán el tudom képzelni, hogy a vébén is jó lesz.

Az tény, hogy a selejtező csoportban nem voltak valami meggyőzőek, bár ha helyzeteik felét beverik a dánok vagy svédek elleni hazain, akkor nem kellett volna így szenvedniük. Azt meg régóta tudjuk, hogy a selejtezőbeli szereplésből nem feltétlenül következtethetünk a vébé szereplésre, sőt ezúgyben szerintem érdemesebb az EB-ből kiindulni.

Úgy látom, hogy Dunga a labdatartó argentínok és spanyolok elleni lehetséges nagy csatákra optimalizálta keretét olyan középpályásokkal, akiknek stílusa Xavi-Iniesta tandemnek nem igazán szokott ízleni. Abból indul ki, hogy a csoportból valahogy tovább szenvedik magukat. Az is benne van a pakliban, hogy Drogbáék nekik ugranak és akkor őket simán le kontrázhatják. Viszont ha protugálok ellen ki-ki meccsre kényszrülnének, nem venném tutira a továbbjutásukra.

Elefántcsontpart erős kerettel utazik, de a kapusuk miatt valóban vakarhatják a fejüket. Kérdés, hogy az inkább professzor, mint motivátor Erikson, mennyire tudja rávenni őket olyan fegyelmezett taktikára, amelyre a brazilok és a portugálok ellen szükségük lehet.

É-Korea kizárt dolog, mert azt nem tudom.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.05.30. 22:42:48

@Nűnű: és nem is akármilyen gólokat lőttek az észak-koreaiak
szeretném látni, a soros ama fintorát, hogy összehozza az észak-dél meccset, mondjuk az esély valljku be 0 rá :)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.05.30. 23:12:44

Brazília szerintem biztosan továbblép méghozzá az első helyen. A portugál-kannibál meccs dönthet a csoport 2. helyéről. Na ezen tuti lesz kiállítás! Lehet rá fogadni! Arra is hogy melyik jut tovább a brazilok mellett, (csak arra nem érdemes). Spanyol-portugál esetén egyértelmű spanyol továbbjutás! Emberevők-spanyolok? Na én itt várnám az igazi meglepetést!

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.30. 23:14:42

@Artsuhtaraz: viszont ha összejön, az lesz a második futballháború (meg a második koreai is) :)

nálam lehet fogadni, hogy elhangzik-e valamelyik riportertől a "koreaiaiak".

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.30. 23:16:09

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: és mi van, ha esetleg több embervő csapat is továbbjut? mondjuk úgy, hogy a ki-ki meccsen megeszik az ellenfelet? :)

Csörszike 2010.05.30. 23:32:54

én szeretem a hosszú posztokat, ezt is élveztem. alapvetően egyetértek, de a brazil keret összeállítását pedig futball elleni bűncselekménynek minősítem:)
megfosztanak bennünket dinho játékának látványától, ami szurkolóként szomorúsággal tölt el...

raja ram 2010.05.30. 23:56:45

- Dunga nem hülye. Ronaldinhonak és Ronaldonak semmi keresnivalója nincs a válogatottban. Ez egy nagyon jó brazil csapat, alelküket is kiadják hazájuk mezében.
- Szerintem Portugáliával sincs baj, ott játszik a világ jelenlegi legjobb focistája.
- Elefántcsontpart nagyon gyenge volt az Afrika Kupán
- Észak-Korea csak akkor szerezhet pontot, ha atomtámadással zsarolja meg Dél-Afrikát és a FIFA elfogadja követeléseiket

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 01:18:34

Ne komcsizzuk már szerencsétlen koreaiakat. Szeretném remélni, hogy nem lesznek olyan helyzetben, mint anno Zaire.

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.05.31. 06:33:08

A Madridista.hu által lefordított Marca interjú szerint Mourinho így nyilatkozott a Ronaldinho kérdésről: " - Felkeltette a figyelmét azoknak a játékosoknak a névsora, akik lemaradnak a dél-afrikai világbajnokságról?
- A szövetségi kapitányok inkább aggódnak a csapat jellemzői miatt. És meglehet jó döntés, hogy ezek közül nem hívtak be néhányat. Jelenleg más utat követ a kiválasztás, van egy 12 vagy 13 fős szerkezeti-alap, ami kiegészül azokkal az emberekkel, akik hozzá tudnak adni a csapathoz, és megfelelnek a sorozat által megkövetelt szükségleteknek. Példának okán itt van Ronaldinho, ugye nem egy kispadra való játékos. Dunga ezért nem is nevezte. Az ilyen típusú versenysorozatban, ahol csaknem két hónapig vannak együtt, az emberi hozzáállás nagyon fontos kérdés."
www.madridista.hu/web/index.php?site=hirolvaso&id=8757

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.05.31. 06:37:48

De azért én is elvittem volna a vébére Ronaldinhót.

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.05.31. 06:42:06

A szürke brazil válogatott játékosokról pedig az jut eszembe, hogy láttam én már Dungát is varázsolni a pályán anno, csak ugye a posztján nem erre volt elsődlegesen szükség...

United82 2010.05.31. 07:32:18

@popp:
Egyetértek veled és ennek jeleit már láthattuk egy-egy argentína elleni meccsen, emlékezzünk csak a 2007es copa döntőre, ahol mindenki az argentínokat kiáltotta ki szuperfavoritnak miután mindenkit simán vertek, a brazilok meg elszenvedtek a döntőig valahogy, ott pedig úgy lemosták az argentínokat , hogy közük nem volt a meccshez. És ha a spanyolok ellen lesz a csúcsmeccs, akkor Dunga pontosan tudja hogy olyan labdatartó kpályája nincsen mint a spanyoloknak, viszont egy okos kontrajátékkal megnyerhető a dolog. És ne feledjük hogy a csapat Kakára épül, aki a kontratámadások egyik leghatékonyabb embere, az Ancelotti féle nagy Milan is főleg Kakára épült, hogy biztosították neki a biztos védekezés után a nagy teret, és Kaka ezeket kihasználta, szóval lehet nevek alapján nem tűnik jónak a brazil csapat, és mást fognak játszani mint eddig a vb-ken, de hogy a 4be ott lesznek az tuti, ott pedig már bármi megtörténhet.
hogy ki lesz a 2ik csoportban?..Ezt nem tudom, ha CQ kitalál valamit amivel CR játéka hatékony lesz a portugál csapatban is akkor nagyon messzire mehetnek, de mivel mióta ő a kapitány ez nem sikerült, nem látom miért éppen a vb-re jönne össze..
még a brazilokról, ne feledjük hogy a konföd kupán szinte minden meccsen 3 gólt rúgtak, hogy a selejtezőkön argentínát idegenben verték, és azt sem hogy barátságos meccseken legyőzték portugáliát, olaszországot, angliát és hogy Dunga eddig 2 tornán vezette a brazilokat és mind a kettőt megnyerték.

United82 2010.05.31. 07:39:32

Amúgy gondolom már sokan néztétek az ágakat meg hogy ki kivel kerülhet össze, nos ha mindenhol papírforma lenne (nem lesz), akkor a negyeddöntőkben:
Francia-Angol
Holland-Brazil az egyik ágon
és
Argentína-Német
Spanyol-Olasz a másik ágon:)

nem rossz menü lenne:D

kyalami 2010.05.31. 07:49:39

@popp: valami oka csak van, hogy a portugálok a "2. soros favorit" skatulyából a megvetett, "ha egy kört mennek már az is jó" pozícióba kerültek. a legutóbbi eb selejtezőkben éppúgy szenvedtek, mégsem lett volna senki meglepődve a torna előtt, ha netán döntőznek.
lényeges tényező a kérdést illetően:
szövetségi kapitány: carlos queiroz

sporttárs 2010.05.31. 08:45:00

@rizla: Hú, rizla vaze, avatart váltottál, alig vettem észre, hogy te beszélsz. :) Azért cserélted le Johannt, mert a vb-n a spanyolokat posztolod? :))

Iustizmord 2010.05.31. 08:46:20

@popp: szerintem vicces.

apropos, tudom mi a különbség a bicikli és a néger között ha leláncolod?

a néger elkezd bluest énekelni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.31. 09:16:27

@Iustizmord: Ez csúnya, de nagyon jó...

A legviccesebb az, ahogyan az észak-koreai kormány kicenzúrázta a csapatnévsort a posztból...
;)

sporttárs 2010.05.31. 09:16:42

Poppnak igaza van, a portugálok röhejes vereségeket szenvedtek a selejtezőben, már abban az értelemben, hogy a gólvonalról is kihagyták a helyzeteiket. Ettől még nem feltétlenül rosszabbak a dánoknál...
Ugyanakkor Queiroz kapkodott, nyilván az eredménykényszerben is, most tiszta lappal indulhat, ha nyugodt, jó döntéseket hoz akkor talán... De azért én őt a gyenge pontnak érzem. Ronaldónál meg kérdés, mint minden kulcsembernél, minden csapatban, milyen állapotban van, mondjuk tény, hogy fizikumban nála kevesen jobbak a világon.

A brazilok most tényleg nem joga bonito, ellenben iszonyú nehéz lesz legyőzni őket, és ez a lényeg. Elefántcsontpart pechje, hogy korábban játszik velük, minta portugálok, ki tudja, az utolsó csoportkörben mennyire lesz még fontos a braziloknak a győzelem:

BRA-PRK 1
POR-CIV X

BRA-CIV 1
POR-PRK 1

Ha így jön az utolsó kör, akkor az elefántok hiába verik le a koreaiakat, egy brazil-portugál döntetlennel kiesnek. Nyilván a portugálok nem akarnak másodikok lenni és a spanyolokba szaladni, de szerintem nem tudják megverni a brazilokat. Ez persze csak spkeuláció.

Azért szurkolok Drogbáéknak, bár a hörgő-nyáladzó többséggel ellentétben nekem a portugálokkal sincs bajom. :)

montipájton 2010.05.31. 09:21:10

"Simao Sabrosa évek óta a nevéből él, amit már nem emlékszünk, hogy hogyan szerzett magának."

Na, először is az ilyen mondatokért olvas az ember NST-t. ))))
Aztán: egyetértek a brazilok lehetséges problémáiról írtakkal, a Konföd Kupa elődöntőjében Dél-Afrika ellen (is) láthattuk, milyen az, ha ennek a csapatnak nagyon nem megy az első szándékból támadás. Hát, kiábrándító. (És valóban érdekes a sok hazai 0-0...) Ugyanakkor pontrúgásaikkal akár megnyerhetik a vb-t, Elano nemtom hány gólpasszt osztott ki a beíveléseiből, plusz a direkt szabadrúgások.

Elefántcsontpartot meg egyszerűen nem tudom hova tenni, kiszámíthatatlanok, mint minden afrikai csapat. Simán el tudok képzelni körbeverést a 3 nagy között, a koreai pontszerzés ellenben hatalmas truváj lenne.)))

montipájton 2010.05.31. 09:26:04

@Iustizmord: Baszki, Szegeden sétáltam a hétvégén két kollégával, az egyik zebránál megállt mellettünk egy szakállas fazon és minden kérés nélkül, amíg vártuk a zöldet, elsütött 4 db. raszsista viccet, mint egy stand up comedyben. Nagyon nem európai dolog lenne, ha idézném, de majdnem beestünk a kocsik alá.

Na, ő pl. biztosan nem Elefántcsontpartnak szurkol a vb-n, persze a braziloknak se.

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 09:27:44

Én elvittem volna a Pato-Ronaldo-Ronaldinho 3-ast, egy brazil csapat a szép játékról kellene szóljon, ahogy a posztban benne is van. Egyelőre amit tud Ronaldinho azt nemigen tudja senki utána csinálni, és egy VB még őt is motiválná. Sőt lehet még Adrianot is.

Ronaldot meg nem kell bemutatni, már akkor is elvinném, ha csak a legutolsó csoportmeccsen játszhatna. Dunga egy beszari alak.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.05.31. 09:30:41

@sporttárs:
írj kettő szimpatikus játékost a portugál csapatból
najó, egyet

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 09:33:34

@sporttárs: szerintem is Queiroz a leggyengébb láncszem, semmit nem volt képes megtanulni SAF-től, utálom azt az embert legalább annyira mint Domenech-t.

Ez a VB eddig a nagy lemaradók (be nem hívás + sérülések) és a balfasz edzők VB-je (Domenech, Maradona, Queiroz, Dunga), persze az edzői döntések még beigazolódhatnak a VB során

avenger13 2010.05.31. 09:38:43

otthon lehet hagyni ronaldinho-t, de akkor nem, ha nilmar megy ki helyette, vagy grafite. ronaldot már inkább hagynám otthon, mert ő levezet kb.. patot szintén nem lehet otthon hagyni a fent említettek helyett. dunga válogatási elveivel ez a legnagyobb probléma. nem csak kisebb neveket visz ki, de lényegesen kevésbé tehetséges játékosokat.

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2010.05.31. 09:51:52

Na jó, akkor kimondom én. Ki a faszom az a Josue, Ramirez, Elano, Nilmar? Hogy csak a támadó (?) szekciót említsem. Julio Baptista mi a rákot keres a vb-n? Tényleg, magyarázza már el nekem valaki, komolyan mondom, kíváncsi vagyok mit csinált, amivel ezt kiérdemelte. Ezek helyett nem fér be Ronaldinho a keretbe? Ki fogja a 86. percben betekerni a szabadot? Ki fog két olyan zsugát kiosztani a semmiből, hogy mindkettőből gól lesz? Ki fogja kicselezni az utolsó embert? Ramirez? Ha még szar formában lenne, akkor is ki kell vinni egy ilyen Jolly Jokert, nem hogy akkor, mikor az utóbbi évek egyik legjobb szezonját futja. Kaka bezzeg kint van. Egy (két?) ilyen fostalicska szezon után. De őt legalább én is kivettem volna, mert attól még klasszis, és nem a wikipedian kell megnéznem, hogy ki a tököm az. Mint itt az emberek 90%-nak. Mert azt ne mondjátok nekem, hogy tudjátok ki az istenfaszom az a Josue. Patot sem kell kivinni természetesen, tele vagyunk olyan istencsászár (értsd: középszar) csatárokkal mint Luis Fabiano. Ez már nem az a válogatott, ahol Rivaldok meg Ronaldok szaladgáltak. Ide bőven befért volna Pato is. Ideges vagyok Dungára nagyon. Nem visz ki egy Ronaldinhot! Persze, lehet arről beszélni, hogy ha így nincs kedve, vagy úgy kis csapatok ellen, de könyörgöm, a többiekről (legalábbis a feléről) még beszélni sincs mit. Istenem...

Egyébként meg álmot láttam, miszerint Észak-Korea fogja megnyerni a tornát, úgyhogy fel is teszek rájuk egy kisebb összeget még a vb előtt. Nektek is ezt ajánlom, ha biztosra akartok menni. De most komolyan mondom. Szépen fizet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.31. 10:24:38

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m: a vb-re tartalékolom a brazilos posztomat, de azért elég lazán kezeled itt a dolgokat.

Josue az elmúlt két Bundesliga szezont úgy tolta végig, hogy nem emlékszem kiállítására, durva hibájára, ötnél több eladott labdájára, dettó mint Dunga volt játékosnak. Ha rajtam múlna, azonnal vinném a Juvéba.

Ramirez csak azért nem minősül sztárnak, mert a Benficában tolja, és soha nem látjuk, de nem gyengébb, mint egy formában lévő Deco, csak sokoldalúbb.

Baptista és Pato tényleg érthetetlen, de Ronaldinhónak sztem semmire keresnivalója a vb-n, nem tett érte semmit évek óta, csapatot nem lehet köré építeni, cserének meg semmit sem ér. Nem lesz gólparádé, de a brazil védelem kurva erős, a labda még így is náluk lesz, elég kevés helyzetből kellene majd gólt rúgni nekik. 5-2 helyett most 2-0-ás meccseik lesznek - Dunga tervei szerint, és szerintem ez a legjobb, amit jelen helyzetben tehetett.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 10:39:28

@heinrich: "Nem lesz gólparádé, de a brazil védelem kurva erős, a labda még így is náluk lesz, elég kevés helyzetből kellene majd gólt rúgni nekik. 5-2 helyett most 2-0-ás meccseik lesznek - Dunga tervei szerint, és szerintem ez a legjobb, amit jelen helyzetben tehetett."
Csak nekem gyanús, hogy ezért akkor is Dunga fejét veszik, ha világbajnokságot nyernek? Mellesleg tartom azt a véleményemet, hogy olyan színvonalú kreatív támadókkal, amilyenekkel a brazilok rendelkeznek (rendelkezhetnének...) nem lenne muszáj elolaszosodni/megnémetesedni. (Félreértések elkerülése végett: a németeket pl. kedvelem, csak ami nekik jól áll/náluk profizmusnak, precizitásnak néz ki, az a braziloknak egyszerűen ciki.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 10:58:57

@Vitéz Kőbányai Világos: Dungát azért nevezték ki, mert a sztárokkal tele pakolt labdafényező brigád a várakozás alatt teljesített a legutóbbi vébén. A "legnémetebb" brazil kinevezése azt is jelentette, hogy vége a labdafényezésnek és egy racionálisabb foci következik. Dunga aztán toszik bele, hogy mit szól a közvélemény, már játékos kolrában is hevesen fütyülte őt több tízezer brazil egy vébé-döntő előtt.

Ha vébét nyernek, akkor azért a többség csak lenyeli a békát, hogy ez most nem volt annyira látványosan játszó birgád. Ha viszon buknak, akkor úgy is járhat, mint Lazaroni a 90-es kapitány, aki az argentinok elleni vereség után vagy másfél évtizedig nem kapottedzői munkát hazájában.

mickeyknox 2010.05.31. 11:01:07

@montipájton: nem egy hajléktalan volt? az egyik mostanában ezzel akar fröccsrevalót kicsalni az emberekből :) elég idegesítő, engem már kétszer is megtalált a buszmegállóban.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 11:04:44

@popp: Pont ezért nem értem Dungát. Ha nyernek, neki ez még akkor is nullszaldó, max enyhe plusz (mmint a karrierje szempontjából). Ha nem nyernek - pláne, ha egy náluk brazilabb spanyol, vagy egy náluk németebb német - akkor meg felnégyelik, kerékbetörik, a maradványaiból meg szambadomok és ülep-implantátumok készülnek. Ha meg Ronaldinho fassága miatt kizúgnak a 8 közé jutásért, akkor még mindig úgy áll, mintha így világbajnokságot nyert volna. Komolyan mondom, sose fogom megérteni, hogy:
- minek vállalta el? (nyilván bolond, azért)
- hogyan sikerült két kisbabát összecserélni a kórházban, úgy, hogy az egyik Rióban, a másik meg Düsseldorfban volt????

szferi 2010.05.31. 11:07:41

@Vitéz Kőbányai Világos: nagyon igaza van dungának, 11 labdazsonglőrrel ma már a nem könnyű vb-t nyerni, kiszámított, precíz játék, biztos védelem nélkül még ők sem mennének sokra - az idők szava.

kyalami 2010.05.31. 11:11:14

@Anthony (kick-ass): dunga egy kicsit kakkuktojás, nem gondolod? 2 tornán vezette a brazilokat - 2 tornát nyert velük. nehogy legyen már előbbre való szempont a sikernél; a tré játék, vagy, hogy kikből áll a csapat.
queiroz már fürdött be, illetve csak arra volt képes; maradona idióta, idiótán válogat és semmiféle arculata nincs a csapatának; domenech szintén blamázott már elégszer, és bár csaknem vb-t nyert, összességében az eredményei sem igazolják.
de dunga? szvsz a brazil válogatott hála neki a leginkább "klubcsapat szerű" nemzeti 11 a krémből, és ez hatalmas fór.

avenger13 2010.05.31. 11:16:51

@heinrich: nilmart te sem tudod megmagyarázni. helyette miért nem fér be mondjuk pato/ronaldinho? ismerem grafite játékát, és nálam ő sincs patonál előbb a sorban, pláne mivel ott van fabiano, ha olyan ember kell.

nem 11 labdazsonglőrről van szó, hanem 1 darabról, mert így kb. 1 sem lesz a brazil válogatottban, akitől azt várnád, hogy na mutass valamit.

engem nem igazán érdekel a brazilok bukása/győzelme. én azt szeretem a vbken, hogy nagyon sok meccs kevés idő alatt, mégis van köztük sok nézhető. ha most mindenki az inter taktikájával fog nyomulni, az elveszi az életkedvem is, és inkább államvizsgára fogok tanulni.

Garcia bőrmester 2010.05.31. 11:18:32

@szferi: nem 11 labdazsonglőrről beszélünk, hanem arról, hogy fasza, hogy kiváló a brazilok védelme, de ha másfajta játékra lesz szükség a vb-n, mint, amit Dunga kitalált - eddig ez valóban eredményes volt - akkor nem alkalmas a keret a változtatásra. Az idézett Mourinho nyilatkozatból számomra az derül ki, hogy van egy alapszerkezet, és emelllett olyan játékosokkal célszerű feltölteni a keretet, akik más színt tudnak hozni. A keretből jelenleg kettő játékosra alapozza azt a részét a játéknak, ami a támadóharmadban történik, OK három: Kaká, Robinho, Ramires. Szerintem ez kevés.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 11:27:05

@szferi: Nem 11 labdazsonglőrről lenne szó, hanem 1-2 max 3 darabról. Nem biztos, hogy hiányozni fog, de én a falnak megyek, ha a Brazil Leverkusen nyeri a vb-t. (Maradona meg egy pöts, simán meglehetne neki az Inter meg a Barca egyszerre, de ehelyett van a 4-4-2.)

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 11:29:06

@kyalami: igazad van, Dunga azért került be mert nekem nem tetszik amit csinál, a többi az tényleg menthetetlennek tűnik :D

szferi 2010.05.31. 11:31:50

@Garcia bőrmester: konkrétan ronaldinhóról beszélünk. szerintem sem lett volna érdemes beválogatni úgy, hogy az alapcsapatban dunga nem talált számára helyet, csak azért, hogy egyszer, ha esetleg beáll, talán ad egy jó passzt. nekem a mourinho idézetből is ez tűnt ki.

szferi 2010.05.31. 11:34:35

@szferi: egyébként sem hiszem, hogy a brazil válogatott játéka unalmasabb lesz ronaldinho nélkül, mint a milané ronaldinhóval :)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.05.31. 11:39:45

@Iustizmord:
:-)
Mi lesz ha egy négert keresztezel egy pókkal?
Nem tudom, de hogy kurva gyorsan szedi a gyapotot az biztos!

Bocs ha valakit megsértettem. Bár gondolom Sowunmi csak nem olvassa... Töhöhö!

Garcia bőrmester 2010.05.31. 11:51:46

@szferi: persze, lehet, hogy neked lesz igazad, és lehet, hogy csak a menedzserjátékos múltam teszi, de én azt szeretem, ha van lehetőség menetközben is változtatni. A brazilok reményei szerint 7 meccset fognak játszani, ezek között lesz olyan, amikor jól jönne, ha nem 5 ugyanolyan középpályás lenne a pályán és üldögélne a kispadon + a posztban említett szempont, hogy lesznek sérülések, mondjuk el tudom képzelni, hogy Robinhót nagyon felrúgják párszor, és akkor már tényleg nem lesz haszontalan labdazsonglőr az egész keretben

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 11:55:12

@Garcia bőrmester: Robinho sose volt központi figura sehol (kivéve talán a rá épített, anyagilag és szakmailag egyaránt sikeres ManC-t :)). Éppen ezért tökmindegy, hogy megrugdossák-e, nem az ő állapotán múlik, hogy mire mennek a brazilok. Sérülésveszély akkor lenne, ha akárcsak egyetlen egy komoly, meccset eldönteni képes labdazsonglőr lenne akárcsak a keret közelében (najó, Kaká, de ő meg majd megsértődik a második meccsen).

szferi 2010.05.31. 12:02:28

@Garcia bőrmester: nem okoskodni akartam, de egy leszállóágban lévő, az alap játékrendszerbe nem feltétlenül passzoló játékost nem kéne kivinni azért, mert valaha ő volt a cselkirály.
pato már érdekesebb eset, szerintem magasabb minőséget képvisel mint mondjuk nilmar, és neki kifejezett hátrányát sem látni.

Iustizmord 2010.05.31. 12:02:39

@montipájton: Nagyon nem európai dolog lenne, ha idézném, de majdnem beestünk a kocsik alá.

a vb-t afrikában rendezik, tehát kifejezetten jöhetnek a NEM EURÓPAI dolgok is :o)

Iustizmord 2010.05.31. 12:04:40

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m: bezony, a ronnie-pato vs elano-ramirez kommentel teljesen azonosulni tudok

Iustizmord 2010.05.31. 12:08:06

@Garcia bőrmester: ráadásul robinho is egy kis hisztiző puhapöcs, ha gyorsan elveszika kedvét a játéktól néhány közepesen kemény belépővel, akkor vége mint a botnak. ronaldinho technikásabb és jobban osztogat, jobban lő, igaz, már nem olyan gyors

Garcia bőrmester 2010.05.31. 12:08:57

@Vitéz Kőbányai Világos: jó, akkor más szempontból megközelítve: szerintem a brazil válogatottnál most ki lehetne használni, hogy klasszis védelem állt össze kapussal együtt, arra lehetne kihasználni, hogy a stabil védekezést, ötletes támadójátékkal elegyítsék, Dunga szerintem abban hibázik, hogy amikor ilyen taktikával nyertek vb-t '94-ben, akkor Bebeto és Romario voltak a csatáraik, akikhez fogható most nincs a keretben, szóval célszerű lenne még egy-két olyan játékos, aki több helyzetet tud teremteni, mert nem lesz elég 4 hanem 10 kell ugyanannyi gólhoz. Szerintem Kléberson, Júlio Baptista haza, Ronaldinho, Pato pedig a keretbe, ennyi. Ne mondja nekem senki, hogy ez lenne az a hiba, ami miatt a brazilok rosszabbak lennének és ebből a szempontból irreleváns, hogy kinek milyen szezonja volt.

Iustizmord 2010.05.31. 12:10:50

@szferi: pato otthonhagyása védhetetlen, a 23-as keretnek meg el kellett volna bírnia ronaldinho-t. mert lehet h nem illik aza alapkeretbe, de egyetértek azzal, aki azt mondja h ha szerkezetet kell váltani, 1 db opciónak ő kiváló.mert 2 embert még mindig lazán leköt.

Iustizmord 2010.05.31. 12:11:37

@Garcia bőrmester: egyetértés, jól foglalod össze.

r_magpie 2010.05.31. 12:13:02

Azért ez a "Dungának akkor is fejét veszik, ha csúnya játékkal nyernek vébét"-gondolatkör elég erős túlzás szerintem. Ilyen még egy ennyire futballőrült országban sincs, mint Brazília.

Nem rémlik pl., hogy Parreira közmegvetés tárgya lett volna '94-ben, annak ellenére, hogy voltak pampogó kritikák a játékukat illetően. Ha annyira negatívan jött volna ki abból a vb-győzelemből, nem kapott volna újra bizalmat 2003-ban. Persze 2006-ban már nem merte ugyanazt meglépni, amit 12 évvel azelőtt, bukott is egy csúnyát a zsogabrigáddal.

balu11 2010.05.31. 12:13:45

nagyon jó poszt, talán az eddigi legjobb VB csoportos!

teljesen egyetértek Ronaldinho-ügyben: nagyon könnyen előfordulhat olyan eset (sőt, talán kijelenthető, hogy 5-6-7 meccsen valószínűleg elő fog fordulni), hogy kell valaki, aki bemegy 25 percre, és ad 3 olyan labdát, amit csak be kell lőni - tökéletes lenne erre a szerepre Dinho, főleg, a hírneve, múltja miatt súlyosbítva a Garcia által is említett "2-3 embert leköt" dologgal ((ez a hiba mégis eltörpül sztem a Cambiasso-Zanetti tragédia mellett...))

portugálokat tényleg rossz volt nézni az utóbbi 1-1,5 évben (nekem személy szerint, mióta focit nézek...), Drogbáék keret alapján faszák, ANK alapján kevesek, É-Koreára meg g_cire kíváncsi vagyok

úgy tudnám megfogalmazni képszerűen a jelen csoportra vonatkozó személyes kívánságom - megjegyezve, hogy a "patkánymaszkban futballozó Liedson" a legtalálóbb kifejezés, amit az utóbbi időben játékosra olvastam - hogy: tapossák el az elefántok a patkányokat!

balu11 2010.05.31. 12:18:45

@Garcia bőrmester: na, így meg aztán teljesen ül az elmélet, kíváncsi vagyok, ezzel hogyan lehet vitatkozni

pl. Baptista <-> Roni: Nincs olyan szempont, amiben előbbi felülmúlná az utóbbit, talán picit jobban védekezik, de arra meg ugye vannak bőven, neki kb. szerveznie kellene... Ez olyanannyira "védhető" csere, mintha a jó Julio 1-2 éve a Romában akkor is Totti kárára kezdett volna trequartista-ként, amikor Francesco egészséges és még viszonylag gyors volt...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.31. 12:23:21

Sol Bamba fasza gyerek, jó lesz. Skóciában edződik, így valszeg ő lesz használható a beívelések ellen.

Garcia bőrmester 2010.05.31. 12:24:02

@szferi: én sem okoskodom, pont ugyanannyit ér a véleményünk Dungáéhoz képest :) csak mivel itt a vb, ezért jó eljátszani a gondolattal, hogy hogy raknám össze pl. a brazil válogatottat, a 200-asban bohóckodó, cumizó jelenlegi cselkirályt is otthon lehetne hagyni inkább, mint Ronaldinhót szerintem, sőt továbbmegyek, ha Dunga helyében lennék, nálam kezdő lenne Ronaldinho, mégpedig úgy, hogy előtte azt mondanám, hogy nem, aztán a meccs előtt 1 órával megmondanám neki, hogy figyelj öreg kezdő vagy, basszál oda csúnyán, egyébként is válogatott szinten kicsit túllihegett dolog a játékrendszer kérdése, legalábbis akkor, ha az bebetonozott, nem változtatható, miről beszélünk, ha egy klubcsapatnál évekig és száz meccsig tart kiépíteni egy rendszert

Garcia bőrmester 2010.05.31. 12:30:52

@balu11: belegondolni sem merek, hogy hogy nézhet ki Liedson a maszk nélkül, ha ez javított az eredeti külsején

balu11 2010.05.31. 12:46:17

(( @Garcia bőrmester: egy személyes jellegű megjegyzés: számomra másfél perccel ezelőtt bizonyosodott be véglegesen, hogy az interneten _minden_ van. Nem egyszerűen minden info, hanem konkértan _minden_, olyan is, amiről azt hinnénk, hogy egyáltalán nincs sehol (és talán jobb is lenne...))

www.thatsmyface.com/index.php?option=com_faceviewer&task=view_job&id=22375

(különösen ajánlom a "beautified" című képet, aminél a legkevesebb különbség van az eredetihez képest, tehát ez számomra azt jelenti, hogy Liedson szebb már nem is lehet...)

Althedokan 2010.05.31. 12:50:14

mindenkinek:

Ronaldinhora azt mondani, hogy semmit nem csinált az idényben elég nagy hozzá nem értés. Nélküle a Milan valahol a Juve segge alatt pályázna... Remek játékos, az hogy ha egyszerre 4en vannak rajta, akkor elveszti a kedvét nem róható fel neki szerintem. Ez minden normális focistával így van. (márpedig ez történt a rangadókon) Az hogy a Milan többi játékosa nem tudja kihasználni az ebből fakadó emberelőnyöket máshol, már nem az ő hibája. És azért ha már csak ketten fogták volt egy két gólpassza. Szóval őt kihagyni, még ha csak csereemberként/játékrendszerbontóként is, nagy hiba volt. Az meg hogy kezelhetetlen, szerintem egyszerűen blödség.

Ronaldot semmiképp nem vinném. Teljesen kiégett, dagadt, egyáltalán nem ő jelenti a focit. Szerintem 17 évesen élte fénykorát. Bár Nilmar helyett el is férne.

Az az érv hogy Pato elég sokat sérült volt, így zsákbamacska lenne a játéka azért hülyeség, mert ennyi erővel Kaká mit keres ott???

Egyébként pedig szerintem egy jó edző fel tud építeni egy olyan csapatot, ahol jó a védelem, de nem teljesen fogalmatlan a támadóegység. Kakára és Ronaldinhora fel lehet építeni a támadást úgy is ha mögöttük a védelem bivalyerős. Ha Ronaldinho elvisz 3 embert, akkor Kaká a többit megoldja, ha meg nem visz el ennyit, akkor megoldja maga. Egyébként pedig Ronaldinho nem arról híres, hogy mennyire jól cselez (az sem elhanyagolható, de egy brazil válogatottban maximum egy adottság), sokkal inkább arról, hogy mennyire jól érzi a passzok ritmusát, valamint arról, hogy mennyire pontosan oda tudja rúgni azt a kis gömböt, ahova akarja. Nem tudom ki látta a videót, amin egymás után 5ször, vagy 6szor rúgta meg a felső kapufát (just for fun) úgy hogy közben nem is esett le a labda hanem mindig hozzá pattant vissza, míg ő a 16os vonalnál állt. Szerintem egy ilyen embert kihagyni semmilyen okkal nem magyarázható baklövés. Technikában még C. Ronaldo is elmarad mögötte, pedig hát a csávó nem semmi... Erről ennyit. Most lehet itt mindenféle formákról meg ilyenekről vitatkozni, de az meg hogy Ronaldinhonak semmi helye nincs ott, míg Ronaldonak megkérdőjelezhetetlen egyszerűen röhejes!

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 12:54:52

@Garcia bőrmester: A keretösszeállítására vonatkozókkal egyetértek, Bebetot viszont sose tartottam sokra (lehet, hogy azért, mert a '94-es VB volt az első, amit végigkövethettem, és nem értettem, hogy mi olyan jó egy ennyire unalmas dologban).

Garcia bőrmester 2010.05.31. 12:56:11

@balu11: és az "aged" illetve "female" képeken sincs semmi jelentős különbség, úgyhogy Liedson lényegében egy kortalan-nemtelen patkányszépség

balu11 2010.05.31. 12:59:03

@Garcia bőrmester: ebben, azt hiszem, meg is állapodhatunk konklúzió gyanánt

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 13:02:35

@balu11: Léci valaki magyarázza meg, hogy Baptisában mi van, amit a brazil bajnokságból véletlenszerűen kiválasztott akármelyik cserecsatár nem tud!

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 13:21:34

@Althedokan: Most akkor én vagyok a hüje, vagy tényleg? (meló közben nehezen fogom az iróniát, pláne írásban)

Iustizmord 2010.05.31. 13:28:47

@Althedokan: sok dolog igaz, de a kapufás cucc az egy nike-reklám volt, és nagyon nem vagyok biztos benne hogy nem babrálták-e meg. kakával is volt egy hasonló (ott tkp két lebdával nyomta), s az is meg volt berhelve.

smartdrive 2010.05.31. 13:30:11

teljesen mindegy, kik mennek tovább, a következő körben mindkettőnek kampec lesz

balu11 2010.05.31. 13:44:07

@smartdrive: hmmm... ez érdekes - tehát szerinted egy Chile/Honduras/Svájc _egyértelműen_ jobb, mint egy Portugália/Elefántcsontpart/esetleg Brazília? Ez legalábbis véleményes, de inkább egyszerűen nem igaz.

smartdrive 2010.05.31. 13:46:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nekem is ez jutott eszembe :D

aztán az is eszembe jutott, hogy nem kötelező egy elnyomó rendszer kirakatarcának lenni

smartdrive 2010.05.31. 13:50:19

@balu11: igen, pontatlan voltam. tehát a második egyből kikap a spanyoloktól, az első meg egy körrel később a holland/olaszoktól

(arra céloztam, hogy az első komolyabb ellenféltől)

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 13:54:07

@smartdrive: Igen, vissza lehet menni a rizsföldre éhendögleni. Tudom, hogy szar a párhuzam, de akkor pl. Albert Flóri is egy elnyomó rendszer kirakat arca volt?

(Egyébként Baptistára továbbra is várom a helyes megfejtéseket!)

sporttárs 2010.05.31. 14:02:14

@pote: Ezt most nem értem, ugye eleve provokáció, mert ha leírok bárkit, ilyen indítsánál ugye mire számíthanék, őszintén leszarom, neked pl. ki a szimpatikus.
Másrészt nem kell ahhoz szerelmesnek lennem egy csapatba, hogy ne találjam ellenszenvesnek, én utóbbit állítottam a portugálokról.

Végezetül kiröhögöm, aki egy csapat ereje meg a játékosai "szimpisége" közé egyenlőségjelet tesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 14:08:51

@sporttárs: Amúgy szerintem is túl van utálva ez a portugál csapat. Szerintem semmivel nincs több antipatikus spíler, mint más csapatokban. Hogy egyébként helyetted pötének is válaszoljak Decot például mindig bírtam. Ricardo Carvalho meg egy kifejezetten szimpatikus és kevés szabálytalansággal elegánsan játszó védő.

sporttárs 2010.05.31. 14:18:22

Brazíliának jelenleg NINCS olyan kaliberű támadójátékosa, amilyenekkel évtizedeken át kényeztette a rajongóit. Hogy '94-nél messzebb ne menjünk (pedig nyilván lehetne, és nem kevés névvel), se Romario se Ronaldo, se Rivaldo, se Ronaldinho. (Bebeto azért akad, mert Fabiano nála biztosan nem rosszabb.) Pato, aki hatalmas tehetség, talán most robbanthatott volna valóban, én is sajnálom, hogy ő nem fért be, de sérülésekkel teli szezonja után ez is csak találgatás.

Mivel pedig a helyzet ez, nyilvánvaló, hogy ezúttal valóban csapatként kell nyerniük, mint ahogy amúgy bőven kellett a csapat 2002-ben is, Ronaldo-Rivaldo-Ronaldinho ide vagy oda - a '94-esről nem is beszélve.

Semmi mást nem állítok, mint hogy most sem feltétlenül kisebb esélyesek, mint máskor, egyedül önmagukhoz viszonyítva lehet mondani, hogy no de hol a zsogabonito - ellenben ugyan melyik riválisnak van Maiconja, Kakája, Julio Cesarja, akár Fabianója? És főleg ennyi együtt?

Nyilvánvaló, hogy Messi jobb akármelyik brazil csatárnál - és? Argetninát bárki esélyesebbnek gondolja? Angliát most Capello meg Rooney miatt illik mantrázni, de hát az mennyivel több a brazil csapatnál?

Nem, semmivel nem kevesebb az esélyük most, mint máskor. A spanyolok tudnak egyértelműen több klasszist felmutatni és csapatként is erősebbnek tűnni.
De a foci kiszámíthatatlan, ezért is szeretjük. :)

sporttárs 2010.05.31. 14:20:08

@popp: Én Cét is bírom. :))

Iustizmord 2010.05.31. 14:27:24

@sporttárs: igen, a labda gömbölyű, a meccs 90 percig , sőt: a meccs a lefújásig tart, gól / tizi / lap az amit a bíró megad, és én a közhelyeket szeretem :o)

Neil Blender 2010.05.31. 14:43:32

@Iustizmord: ezeknél jobb csak a kedvencem: "Ha bemegy, gól"

megkérdőjelezhetetlen igazság! :)

Neil Blender 2010.05.31. 14:46:34

OFF

vmi spanyol poszt féleség mikor lesz?

ON

Garcia bőrmester 2010.05.31. 14:49:10

@Neil Blender: ezen a héten lesz elvileg, de semmi biztosat nem állítok, mert csak rajtam múlik :)

Neil Blender 2010.05.31. 14:51:10

@Garcia bőrmester: valamilyen hasonlo valaszt vartam.... :)

Húzz bele :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 15:03:44

@smartdrive: Akkor gyorsan ítéld el Puskást és az Aranycsapatot is! Ugye nem komolyan gondolod ezt?

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 15:10:26

Mondjuk továbbra is él, hogy Európán kívül nem nyert európai csapat, szóval statisztikai alapon továbbra is Brazilia vagy Argentína a vb esélyes :)

Ehhez még vegyük hozzá, hogy kb. sosem az nyer akinek én szurkolok, így azt hiszem elmegyek és felteszek valamit az argentínekre.

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 15:15:17

Ha-ha-ha már statisztika most nézem, hogy a németek amilyen eredményesek egyebn ők a VB-k looserei is, 4 VB döntőt elveszteni azért elég durva :)

smartdrive 2010.05.31. 15:17:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem elítélésről beszélek, hanem valamit valamiért

avenger13 2010.05.31. 15:18:10

@Anthony (kick-ass): ja mennyivel jobb rögtön az elején kiesni. :D a vb-k történetének looserei, az angolok, hollandok, spanyolok... :D

smartdrive 2010.05.31. 15:18:58

@Anthony (kick-ass): de úgy is nézhetjük, hogy minden világbajnok nyert már otthon, kivéve a brazilokat

Mourinho már nem a király 2010.05.31. 15:25:51

@smartdrive: akkor te fogadj Dél Afrikára :DD
@avenger13: jó nyilván, de a 4 elvesztett vb döntő elég durva. Persze, 18-ból 7x ott voltak a döntőben, meg 3x a top4-ben, szóval elég durva eredményeik vannak az tény.

avenger13 2010.05.31. 15:33:57

@Anthony (kick-ass): igazából a szemlélet más. lehet azt nézni pl. hogy 2002ben a leverkusen mindenhol második lett, és lehet rajta röhögni is, de igazából kegyetlen nagy eredmény.

a németek esetében meg maga a keret az utóbbi időben nem kegyetlen erős, de náluk többre tartott csapatoknak szoktak igen nagy meglepetéseket okozni. :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 15:44:36

@avenger13: Igazad van. Még ha a például a sorolt csapatok nem is a szívem csücskei. A döntőig el is kell jutni és az is hülyeség, hogy csak győztes számít és csak végső győztesre emlékezünk.

raja ram 2010.05.31. 16:27:53

@Anthony (kick-ass)

Tegnap éjszaka több órán keresztül csak a világbajnokságokról készített filmek, visszaemlékezések voltak az egyik német csatornán. Nagyon érdekes volt. A 66-os döntőt egyértelműen elcsalták tőlük, a megadott 3. gól után összetörtek, ha az nincs, megnyerik a meccset. Meglepő volt, hogy az angolok véleménye teljesen megváltozott a németekkel kapcsolatban, mert nem tiltakoztak, reklamáltak, gentleman módjára tudomásul vették az eredményt.
Volt egy pár érdekes visszaemlékezés is:

1954: "a VB győzelem után született meg valójában az NSZK"

1974: "a hollandok nagyképűen és arrogánsan játszottak, meg voltak győződve, hogy simán rúgnak egy ötöst. Első góljuk után óriási hibát követtek el, hogy visszaálltak és csak szórakoztak a németekkel. Nem kalkulálták be, hogy németekkel állnak szemben, akik az utolsó másodpercig küzdenek. Mikor erre ráébredtek, már késő volt."

kyalami 2010.05.31. 17:02:50

@raja ram: "A 66-os döntőt egyértelműen elcsalták"
egyértelműen elcsalták a dél-koreai vb-t, de a 3. angol gól máig kérdőjeles, továbbá ha nem is volt benn a labda, nem lehet, hogy pusztán csak hibázott a partjelző?
az '54-es meg a '90-es döntő... na, azok bezzeg habtiszták voltak

smartdrive 2010.05.31. 17:14:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mármint kik a szerencsétlenek? épp Puskásék esetéből tudjuk, mit jelent egy csóró diktatúrában válogatott élsportolónak lenni. hát istenem, néha kivégzik őket, ezzel jár

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 17:19:15

@smartdrive: Egyrészt a mostani Észak-Korea még a Rákosi-féle Magyarország alatt is van nem kevés szinttel, diktatúra tekintetében valami elképesztő, hogy eddig el lehetett jutni és fenntartható, másrészt biztos vagyok benne hogy a korabeli emberek nem a komcsi követeket látták bennük.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 17:20:21

@smartdrive: Millió másikból meg azt tudjuk, hogy milyen jó lehet gazdag demokráciákban élsportólnak lenni. Hogy melyik jobb, arról kérdezzük meg azokat az Észak-kóreaiakat, akik a VB alatt disszidálnak. Olyat már halottam, hogy valaki diktatúrából diktatúrába megy (pl. Puskás), meg olyat is, hogy diktatúrából demokráciába. Olyat, hogy valaki a szabad világból egy diktatúrába meneküljön, pláne élsportolóként, még soha. Nem gyanús ez neked????

smartdrive 2010.05.31. 17:23:35

@Vitéz Kőbányai Világos: én meg olyat hallottam, hogy diktatúrából nem megy sehova

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 17:23:50

@Vitéz Kőbányai Világos: Meg azért tegyük hozzá, hogy az a Franco-féle autokrata diktatúra nem is hasonlítható a Rákosi-féle abszolúthoz.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 17:26:34

@smartdrive: Ja, ez cuki. Szerinted nem maradni a legegyszerűbb döntés? Vajon Puskás pl. könnyedén döntött úgy, hogy veszélybe sodorva pl. a teljes rokonságát mégse jön haza? És ez a mostani koreaiakra nem áll? Miből gondolod, hogy elköltözni egy diktatúrából kb olyan súlyú döntés, mint hogy kérsz-e tejszínhabot a fagyidra?@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egy másik blogon tárgyaljuk ezt meg (valszeg nem értek egyet veled, de sztem nem tartozik ide). OK?

Iustizmord 2010.05.31. 17:27:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: valóban, az olyan volt mint amilyen az orbán-rezsim most lesz

bocs a nagyonoff politikai szösszenetért

smartdrive 2010.05.31. 17:28:57

@Vitéz Kőbányai Világos: nem én kevertem bele a lelépés-témát. én azt mondtam, hogy nem kötelező egy rezsim kirakatarcának lenni (mint pld. válogatott focista). magasról lehet nagyot esni (persze megfog a kötél)

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 17:30:44

@smartdrive: Namost amennyit tudunk É-Koreáról, akár egy hisztiző paraszt is simán végezheti bitón. Ő is biztos baromi magasan volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 17:31:50

@Iustizmord: He'?

@Csöncsön: Ahhoz sem, de gondolom inkább Franco országában éltél volna, mint Kádáréban.

smartdrive 2010.05.31. 17:31:54

aki egy diktatúra kiskedvence lesz, az vállalja, hogy bukás esetén "el fognak határolódni tőle". hiszen ez a diktatúrák alaptermészete

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 17:32:20

Pont azt mondom, hogy Francoé sokkal lazább volt, mint Kádáré.

smartdrive 2010.05.31. 17:33:21

@Vitéz Kőbányai Világos: ez így van. de akkor meg minek belekeverni a "csak nehogy kikapjanak, mert akkor..." motívumot, hiszen így ez nem futballspecifikus

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 17:33:28

@Csöncsön:

Mármint a lazát úgy értve, hogy sokkal kisebb lehetett az ideológiai elnyomás.

smartdrive 2010.05.31. 17:36:10

kéne egyszer egy csoport csak diktatúrákból. lehetne elsütögetni az olyan riporteri közhelyeket, mint pld. "minden mérkőzés életre-halálra megy"

smartdrive 2010.05.31. 17:40:39

@Csöncsön: Puskás a Honvédból a Realba ment, azért tudott helyezkedni az öreg

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 17:41:24

@Csöncsön: Elnézést, katalán pártiságod miatt félreértettelek.

@smartdrive: Akkor sem tartom tiszta dolognak, hogy komcsizzuk őket, körülbelül mintha Husszein Irakjának válogatottját a Baath párt követeinek hívtuk volna és lehetne még ezer példa.

smartdrive 2010.05.31. 17:45:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azért az a tapasztalat, hogy elég jó közelítés

talán tőlük is hallunk majd olyan performanszokat, mint a kubai bunyósoktól :)

smartdrive 2010.05.31. 17:48:57

(a blogmotort elküldeném 10 év munkatáborba)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 17:51:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Igazából sokat kellene még olvasnom a francoi diktatúráról, egy csomó mindent inkább csak feltételezek és következtetek. Az előzmények ismeretében (vagyis abból kiindulva, hogy a 20. század elején Spanyolország iszonyatos állapotban volt, és hogy a polgárháború inkább kicsúcsosodása volt egy negatív folyamatnak, mint valami épülőnek a lerombolása) Franco történelmi szerepét egyáltalán nem látom kifejezetten negatívnak. Az biztos, hogy jobban jártak vele a spanyolok, de még a katalánok, sőt a baszkok is, mint egy sztálinista vagy posztsztálinista rendszerrel jártak volna. Történelmi távlatban mindenképp. (Márpedig az alternatíva valójában ez volt.)

@smartdrive:

Puskást ugyanúgy nem lehet hibáztatni, mint azt, aki itthon próbálta átvészelni azt a kort.

smartdrive 2010.05.31. 17:56:27

@Csöncsön: még mindig arról beszélek, hogy jó, de akkor ne sírjon, ha vele statuálnak példát

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 18:00:20

@smartdrive: Azért azt se felejtsd el, hogy mennyiben elvárt tőlük az a szerep és mennyiben saját. El tudod te képzelni egy koreai focisról, hogy az a saját véleményét mondhatja és nem azt amit előírtak neki? Volt is erről egy jó cikk a FourFourTwo-ban.

@Csöncsön: Ritka dolog hogy egyetértünk, de most nagyon is. Bár az érvelés velejével nem is annyira, mert pont az ilyen érvelések mentén szokták például Kádár szerepét is csökkenteni, de amúgy teljesen igazad van.

smartdrive 2010.05.31. 18:04:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem kötelező válogatott focistának lenni

most volt nemrég az az eset a kivégzett gazdasági zsenijükkel. túl azon, hogy itthon is el tudnék képzelni ilyet a bukott politikusoknak, gazdasági főgurunak lenni sem az "átvészelés" tipikus scenáriója

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 18:23:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Ritka dolog hogy egyetértünk"

Múltkor még azt írtad, hogy mindenben. ;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 18:25:59

@smartdrive: Az aranycsapatot meg az akkortájt 16 olimpiai aranyat hozó magyar sportot ugyan saját népszerűsítésére használta a diktatúra. Paradox módon viszont sokat jelentettek a totalitárius rendszert elszenvedő embereknek is.

Ha egy é-koreai kölyök tehetséges fociban és a sport lehetőséget jelent kitörni neki, akkor egy zúzós diktatúrában olyan sok más választása nincs, mint meglovagolni ezt az esélyt.

"Az biztos, hogy jobban jártak vele a spanyolok, de még a katalánok, sőt a baszkok is, mint egy sztálinista vagy posztsztálinista rendszerrel jártak volna. Történelmi távlatban mindenképp. (Márpedig az alternatíva valójában ez volt.)" - ez azért apró (nem is annyira apró) csúsztatás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 18:34:43

@popp:

A polgárháborúban egyik oldalon sem demokratikus erők álltak. Természetesen sosem tudjuk meg, "mi lett volna, ha", de feltételezésekbe bocsátkozni lehet. Erről szól a történelem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 18:38:32

@Csöncsön: Politika kivételével értettem nagyrészt.

@popp: Mindkét oldalon olyan erők harcoltak, akik nem demokráciát építettek volna. Ezek után az a helyzet, amit Csöncsön mond.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 18:42:42

@Csöncsön: Ez így nem igaz, a köztársasági oldalt ugyan támogatta Sztálin és rengeteg sztalinista komcsi világforradalmár volt ott, de harcoltak az oldalukon demokratikus baloldaliak bőven. Közülük nyiratott ki jó párat a barcelonai mészáros, Gerő Ernő.

Aztán Franco diktatúrája szükségképpen puhult föl, hiszen születése pillanatában egész más volt a nemzetközi politikai klíma, mint ragnálásának nagyrészében. Na on.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 18:44:31

@popp: Másrészt szerinted Franco oldalán olyanok nem harcoltak, akik nem voltak hívei, csak utálták a komcsikat?

Árpádka 2010.05.31. 18:45:22

Egy diktatúra a sportsikerekkel a belső gondjait próbálja mindig leplezni, vagyis amíg az emberek fociznak addig nem politizálnak, ez mondjuk sarkítás de a lényeg ez. Puskásék voltak a legjobbak és az embereknek ezzel próbálták bebízonyítani, hogy a rendszer is jó. 56-ig Magyarország az egyik legkemény vonalasabb rendszer volt a VSZ-en belül. Aztán Kádár ugye lazított. Én csak az sajnálom, hogy szegény É-Korea focistáknak így is-úgyis szar itt komcsizuk őket pedig szívesen dobantanának csak hát ugye a család.
@Csöncsön: Csak az a kérdés. hogy melyik volt a kisebbik rossz

Árpádka 2010.05.31. 18:47:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ja szerintem igen vagy csak az ateistákat utálták, Francoék oldalán az olaszok és németek mellet voltak ír amerikai önkéntesek is.

raja ram 2010.05.31. 18:48:00

A 90-es évek végén jó barátom volt a spanyol nagykövet, aki Franco idejében, mint ellenzéki, sokáig börtönben ült. Kemény diktatúra volt. Amikor Kádárt államfőként fogadták nyugaton, addig Francot haláláig "páriaként" kezelték szinte az egész világon, teljesen el volt szigetelve. Egyedül az amerikaiak tartották vele a kapcsolatot, támaszpontokért cserébe.
A spanyolok azonban szerencsés emberek, mert az utód: János Károly.
Bár nekünk lenne egy János Károlyunk :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 18:48:33

@Árpádka: Igen, pontosan ezt mondtam, mindkét fél hihetetlenül heterogén volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 18:49:42

@raja ram: A nyugati hatalmakról mindent elmond, Ceauşescut kezelték, innentől kezdve az semmit nem jelent, hogy ők kiket hogyan értékelnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 18:50:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Van, amiben igen, van, amiben nem (legyen szó akár politikáról, akár másról). És ez így jó.

@popp:

Tényleg ON, elnézést, hogy rácuppantam erre az OFF-szálra. Zűrzavaros helyzet volt, és mindkét oldalon volt mindenféle ember. Egyébként meg Hódolat Katalóniának. :-)

Árpádka 2010.05.31. 18:53:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát szinte első kézből tudom hogy milyen volt a Conducator( Fürer, Vezető) rendszere amíg a román mezőgazdaság és nyersanyagipar fedezte a kölcsönökkel együtt a kiadásokat addig nem volt gond. Csak aztán 1975-ben ellátogatott Ázsia vörös felére és hát a többit tudjuk........

raja ram 2010.05.31. 18:58:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

a románok mindég jó diplomaták voltak és a hátuk mögött ott álltak a franciák

Árpádka 2010.05.31. 18:59:36

Ja a focihoz a mostani Vb top favoritjai a brazilok és a spanyolok. Én Brazíliára raknám a nagyobb összeget

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 19:04:05

@raja ram: Az egy dolog. Ennek ellenére, pontosan az általam mondott példa miatt is, az hogy kit hogyan értékel a nyugat, az semmit nem jelent. Mondhatnám Pol-Pot esetét is.

raja ram 2010.05.31. 19:11:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
....az hogy kit hogyan értékel a nyugat, az semmit nem jelent

az elmúlt 1000 évben nem ártott, ha pozitívan értékeltek valamit/valakit

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 19:16:53

@raja ram: Szerinted Francót hol érdekelte, hogy szeretik-e vagy sem? Megjegyeztem, hogy teljesen mindegy kit hogyan értékelnek, mert Kádárnak sem lett jobb attól, mert őt elmondásod szerint többre értékelték. Elég gáz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 19:41:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Állítottam ennek az ellenketőjét? Amúgy szerintem is meredek zsigerből bagatelizálni Franco diktatúráját Kádáréval szemben, főleg úgy hogy csak az egyiket ismerjük valamennyire. on.

montipájton 2010.05.31. 19:42:58

@popp: Nálam Carvalho, amikor csúcsformájában volt a Chelsea-ben, már-már Beckenbauer szinten járt. Nagyon bírnám, ha Mourinho Madridba vinné, persze a sok sérülés után nem tudom, milyen a játéka. De Pepénél minimum egy körrel jobb középső védő, simán.

montipájton 2010.05.31. 19:48:05

@raja ram: érdekes, már bennem is felmerült - nem személyes emlékek alapján -, hogy azok a hollandok, noha szimpatikus és imádnivaló kiscsapatként maradtak meg az emlékezetekben, valójában nagyképű, arrogáns köcsögök lehettek.))) Cruyff pl. a döntőben a szünetben állt neki provokálni a bírót, végül kihúzott egy sárga lapot nála.

A 78-as csapatukat utólag sokkal jobban sajnálom, noha játékban nyilván minimum egy Cruyffal gyengébbek voltak. De jobban megérdemelték volna a döntőben a sikert.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 19:51:14

@popp: Nem bagatelizáltam, mindössze rámutattam arra, hogy élhetőbb volt.

Asidotus 2010.05.31. 20:24:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Ceauşescu nyugati megítélésénél a legfőbb szempont az volt, hogy ő nem volt annyira moszkovita, mint a legtöbb kommunista vezető. Ő például elítélte az 1968-as csehszlovákiai beavatkozást.
Nyugat azt akarta elérni, hogy lazuljon a kommunista államok tömbje.

zsakfos 2010.05.31. 20:25:04

OFF:
benitonak és imicinek szeretettel:)
- Miért jobb egy szegedi barátnő, mint egy veszprémi?
- Mert a veszprémi azt mondja szex után, hogy: még
egyszer, a szegedi meg azt, hogy: még öccör! :)
ON

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 20:25:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:Elég mélyrehatóan ismerheted mindkét rendszert, ha ilyen bátran rámutattál ;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 20:29:59

@montipájton: Én inkább Nestához hasonlítottam csúcsformájában, de még portói korábban kedveltem meg a játékát. Pepénél pedig klasszisokkal jobb, ha mindkettő csúcsformáját vesszük alapul.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.31. 20:47:59

@zsakfos : :)

és mi azt mondjuk, még öccör leszünk bajnokok, mielőtt még egyszer a szeged. és ez még az optimista becslés, mert általában 9 évente szokott nekik összejönni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 21:04:06

@Nűnű: Igen, ez volt a műmáz. A lehető legundorítóbb komcsi vezetők egyike volt és a nyugat sok bűne közül az egyik, hogy bekajálta.

@popp: Ne is mond, képzeld, vannak olyan emberek, valami történészek, akik nem átallanak akár 2000 évvel ezelőtti dolgokról is véleményt mondani és vitatkozni, szörnyű, nem hogy a franc egye ki őket milyen hülyék!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 21:25:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szóval te olyan emberekhez hasonlítod magad, akik egy korszakot több tíz évig tanulmányozva vonnak le következtetéseket. Irigylem a magabiztosságodat 2010-ben - megkockáztatom a tényeket hiányosan ismerve -, lazán rámutatsz arra, hogy Franco Spanyolországa élhetőbb volt, mint Kádár Magyarországa. Talán nem tévedek nagyot, hogy ez inkább zsigerből jöhet.

raja ram 2010.05.31. 21:28:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Franco Spanyolországa a 60-as évek végéig nemcsak erkölcsileg, hanem gazdaságilag is el volt szigetelve Európában (Portugáliával együtt).Nem véletlen az a több millió spanyol-portugál vendégmunkás. Európa egyik szegényháza volt.

raja ram 2010.05.31. 21:32:00

@montipájton:

Vogt elmondása szerint a hollandok totál el voltak maguktól szállva, kiröhögték Beckenbaurékat, legfőbb céljuk az volt, hogy ne csak legyőzzék, de meg is alázzák őket. Ez egy érdekes insider infó.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 21:47:06

@popp: Furcsa egy szemlélet az, hogy csak arról mondj véleményt amiben éltél és minden egyébről kussolj, hacsak nincs egy PhD minimum benned. Ez esetben te miért mondasz véleményt?

@raja ram: Oké és ez hogy jön ide?

Egy teljesen off: látom nap mint nap az Indexen a hivatalos szurkolói blogokat. Észak-Koreának van, és akkor hol, illetve ha nincs, akkor miért nincs?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 21:50:08

@raja ram:

Ez nem így volt. Már '55-ben fölvették őket az ENSZ-be. Azzal, hogy a rendszer nyílt politikai ellenfelétől származnak az információid, relativizálod is azokat. Nyilvánvaló, hogy azok, akik nyíltan szembefordulnak egy rendszerrel, minden államban megszívják.

A '60-as évekre már bőven konszolidálódott és gazdaságilag is sokat fejlődött Spanyolország. Az meg szintén Franco érdeme, hogy biztosította a békés átmenetet egy demokratikus rendszerbe.

raja ram 2010.05.31. 21:56:15

@Csöncsön:

Mindez Juan Carlos érdeme, akit arra nevelt, hogy folytassa a diktatúrát, de ő Franco halála után pont az ellenkezőjét tette.

raja ram 2010.05.31. 21:58:57

Vissza a brazil focihoz. Most olvastam a legújabb hírt a Sportbild oldalán:Adrianót azzal gyanusítják, hogy részt vett egy kábítószer hálózat pénzügyi tranzakcióiban. A banda feje egy tűzharc során lelőtt 3 rendőrt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 22:08:56

@raja ram:

Arra nevelt. :-DD

Na ne.

Pont az a lényeg, hogy nem volt olyan ideológiája a Franco-rezsimnek, mint a totalitárius rendszereknek, tehát még Kádár rendszerének is, amely az "örökkévalóságra" nézve meghatározta volna, hogy hogyan kell gondolkodni és létezni a világban. Franco nyilván megtehette volna, hogy ilyen típusú rendszert épít ki, és akkor nem János Károlyt választja utódjának, hanem eleve egy totalitárius rendszerben gondolkodik, amely önműködő módon determinálja a jövőjét. Nem véletlen, hogy amíg Spanyolország első demokratikus húsz éve valóságos sikertörténet volt, addig Kelet-Közép-Európa országai máig küszködnek a terhes múlt örökségével, és messze nem csak a politikára gondolok...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 22:15:44

@Csöncsön: Ilyenkor kurvára kedvellek! Szépen felépített, hatásos, kedvemre is való reflektálás.

raja ram 2010.05.31. 22:16:45

@Csöncsön:

- Juan Carlost gyerek kora óta Franco nevelte
- A sikertörténet a királynak és az EU-nak köszönhetik,meg a német és angol turistáknak, akik elözönlötték az országot
- a terhes múltról - társadalmi közmegegyezés alapján - egyszerűen nem beszélnek. Ebben is óriási szerepe volt/van a királynak
- sajnos nekünk 500 éve nincs ilyen királyunk

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 22:24:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ja, hogy véleményt mondtál, nekem úgy tűnt tényt állítasz. "Rámutatni" ugye tényekre szoktak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 22:26:55

@popp: Igen, jól látod, egy tényre mutattam rá. Például elég komoly tények mutatnak rá, hogy a rómaiak építettek vízvezetékeket. Pedig baszki egyikünk sem volt ott, akkor most mi a helyzet?!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 22:28:06

@raja ram:

Spanyolország utóbbi ötven évének története hatalmas tanulságokkal szolgálhat éppen nekünk, magyaroknak. Engem főleg azért érdekel az az ország, mert sok a hasonlóság, ugyanakkor nagyon izgalmasak a különbségek is.

Hogy Spanyolország most ott tart, ahol, és Magyarország meg ott, ahol, abban a két diktátor közti különbségnek is volt (talán nem is csekély) szerepe. Amivel persze nem fényezni akarok egy autokrata diktátort, csak jelezni, hogy a dolgok a diktatúra-demokrácia tengely mentén sem feketék-fehérek.

raja ram 2010.05.31. 22:33:14

@Csöncsön:

Ne offoljuk szét a topicot. Arról valahogy elfelejtkeztél, hogy a spanyolok 1492-től 400 éven keresztül kirabolták az egész világot, a 2 világháborúban nem vettek részt. Ezeket figyelembe véve, tarthatnának kicsit előbbre is. 20 év múlva egy csepp vizük nem lesz, kb. 25% a munkanélküliség. De szimpatikus, vidám emberek. Nincs velük semmi baj.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 22:36:08

@raja ram: A kirablás éppen a viszályára ütött és volt okozója a spanyol világbirodalom összeomlásának, jó hogy ennyire ki tudtak belőle kapaszkodni.

Amúgy nem volt külön poszt a németek elleni meccshez, úgyhogy itt jegyezném meg, hogy ahogy több mint 1 éve, most is ugyanolyan izgalommal várom már az új kapitányt és Koeman minél hamarabbi elbocsátását.

raja ram 2010.05.31. 22:39:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

- azért kis különbség, hogy egy országot állandóan kirabolnak (H) vagy egy ország, aki mindenkit kirabol (E)

- Szerintem OV már tudja ki lesz. Sajnos Joséról lemaradtunk.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 22:40:48

Én ugyan új vagyok itt, de komolyan szeretnék megkérni mindenkit, hogy hagyjuk abba A hóhér összehasonlítását B és C hóhérral (én is hibát követtem el, amikor belementem). Olyan jó vitának indult, ha jól emléxem a brazil keretről! (Igen, egyébként nyilván nekem is van véleményem Franco-ról, Kádárról, és az összes Kimről is. Továbbá úgy emlékszem, jól éreztem magamat a Kádár-rendszerben, de mentségemre szolgáljon, hogy óvodáskorára gyakorlatilag minden egészséges ember így emlékszik vissza.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 22:45:41

@raja ram:

A világkirablás és az utána következő összeomlás is tanulságos (nem kicsit), jól mondod. Hogy húsz év múlva hol lesz a világon ivóvíz (illetve hogy lesz-e egyáltalán), azt pedig talán csak a Jóisten tudja megmondani.

Ez a téma valóban messze visz a poszt fő témájától...

raja ram 2010.05.31. 22:45:55

@Vitéz Kőbányai Világos:

Tök igazad van. Mentségemre szóljon, hogy az utolsó brazil komment (Adriano) tőlem származik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 22:49:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Élőben láttam a meccset, gyászos volt. Mindeddig Koeman mellett voltam, de most úgy éreztem, mintha mindenki elvesztette volna a hitét, hogy lehet ebből egy jó csapat... Csak ne valami százszorosan leégett magyar edző jöjjön (pl. Egervári). Mondjuk nem tudom, hogy akkor ki jöhetne...

raja ram 2010.05.31. 22:49:54

@Vitéz Kőbányai Világos:

Tök igazad van. Mentségemre szolgáljon, hogy az utolsó, brazilokkal kapcsolatos komment (Adriano) tőlem származik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 22:57:02

@Csöncsön: Akárhogy is, de Egervári fel tud mutatni eredményt a közelmúltból. Persze én sem éppen őt akarnám, de Koeman nem vezet előre.

raja ram 2010.05.31. 23:07:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

A magyar foci sorsa kilátástalan, soha nem lesz már jó. De egy szlovák, szlovén szintű válogatottat össze lehetne rakni egy jó szakembernek. Én borítékolnám, hogy Mezey vagy Mészöly G. lesz a szöv.kapitány.

sp0rt3mb3r · http://valogatottindexesek.blog.hu/ 2010.05.31. 23:08:18

A válogatottnak egy olyan edző kell, aki nem szégyell veszteni. Aki hajlandó beismerni, hogy "igen, szarok voltunk" és kidobja a vén arcokat a válogatottból és hajlandó egy selejtezősorozatot beáldozni kísérletezésre. Olyan, aki inkább kikap 5-2 arányban harcos játékkal, mint 0-1 arányban bekkelve. Olyan, aki tudja, hogy nálunk nem a kijutás a cél, hanem az, hogy újra a válogatott mellé álljon a közönség.

Hmm, mintha ezeket már régen is elmondtuk volna.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 23:09:10

@raja ram: Ennél mondjuk még egy folyton rükvercben közlekedő Koeman is jobb.

raja ram 2010.05.31. 23:12:40

Egy ötlet:

1978-ban az Újpesti Dózsa edzője lett, majd 1981-ben Spanyolországban kezdett dolgozni. Edzősködött a Jereznél (1981–1982, a Real Betisnél (1982–1983) és a Castellón csapatánál (1985–1986). Ekkor rövid időre hazatért és a Zalaegerszegi TE vezetőedzője lett. 1987-ben visszament Spanyolországba, ahol a Real Murcia vezetedzője volt egy szezonban, majd visszatért Zalaegerszegre. 1990 és 1991 között a veszprémi labdarúgó-csapat vezetőedzője volt.

1993-ban a Magyar Labdarúgó-szövetség kinevezte az olimpiai válogatott szövetségi edzőjévé, ahol edzői pályafutásának legnagyobb sikerét érte el, amikor kijutott a válogatottal az 1996-os atlantai olimpiára. Ebben az évben kinevezték az utánpótlás-válogatottak konzultánsává. Közben volt az ÚTE labdarúgó szakosztályának igazgatója 1995 és 1996 között, valamint 1997-ig a DVSC vezetőedzője is. Az olimpiai válogatottól 1998-ban távozott. 2001-ben rövid időre visszatért az utánpótlás-válogatotthoz.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.05.31. 23:14:59

@raja ram: Nem tudom, milyen állapotban van, de gyanús, hogy nagyon öreg.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.31. 23:18:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én meg remélem nem tudja, kuvvára nem a miniszterelnök dolga. Egyébként meg nem hinném, hogy csak jobb jöhet.

raja ram 2010.05.31. 23:18:08

@Vitéz Kőbányai Világos:
67 éves

Arról tud valaki valami infót, hogy Fazekas hol edzősködött Belgiumban és mit csinál most? Őt is el tudnám képzelni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.31. 23:20:21

@raja ram:

Mészöly Géza jól hangzik. Motiválás terén ugyanolyan jó, mint az apja (ez egyébként nem kis szó!), minden másban pedig sokkal jobb. El tudom képzelni, hogy be tudná építeni a fiatalokat, van tapasztalata a profi futballról; én elfogadnám.

raja ram 2010.05.31. 23:26:07

@Csöncsön:

Mindenki a szerencsétlen magyar játékosokat szidja, de kitől tanultak volna meg focizni?
5-6 magyar játékos elég jó csapatokban játszik, de egyetlen magyar edzőt se hívnak meg komolyabb helyre, max. a Maldív Szigetekre.
Régen a magyar edzők a Benficánál, a Fiorentínánál, a Perui válogatottnál dolgoztak (Baróti, Hidegkuti), nem is beszélve Kubaláról.
Ha jól emlékszem, akkor az öreg Mészöly volt komoly csapatoknál.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 23:26:36

@popp: Senki nem maszatol, a te érveddel jöttem, amiről kiderült, nem helytálló. Dehogynem a miniszterelnök dolga! Ráadásul mi itt mind ezt állítjuk, pontosan ezt!
Koeman munkája meg egyszerűen 0, nála körülbelül bárki jobb lehetne jelenleg.

@raja ram: Azt hiszem Fazekas most konkrétan semmit sem csinál, mintha megfigyelő lenne Belgiumban. Csak a magyar futballra jellemző tragédia az ő eldobása.

@Csöncsön: Mészöly nekem is szimpatikus lenne.

raja ram 2010.05.31. 23:27:32

@raja ram:
Ha jól emlékszem, akkor az öreg Mészöly volt utoljára komoly csapatoknál.

raja ram 2010.05.31. 23:33:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

a magyar futballban mindenkit eldobtak: Albert, Varga, Fazekas, Bene, Bálint, Mátrai .......
Mészölyt sokan bunkónak tartják, de legalább elért valamit. Nem egy stratéga, de tud motiválni és ismeri a közeget.
Sajnos ez ma már nem elég, professzorok ülnek a kispadon. De arra elég lenne, hogy egy szlovák, szlovén szintet elérjünk, még ezzel a játékosállománnyal is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.31. 23:54:28

@raja ram: Tényleg tragikus, nem is tudom mit várunk. Nem egy sokat befolyásoló példa, de itt Pécsen is a régiek szíves-örömest segítenék a csapatot, de még bérletet (!) sem kapnak a PMFC-től. Rothad ez az egész.

zsakfos 2010.05.31. 23:58:56

Nem ült Mészöly komoly csapatoknál kispadon... Először rövid ideig török szöv. kapitány volt, majd dolgozott a Fenerbahcénél és az Altay Izmirnél. ( Mindezt 1,5 év alatt) Az égvilágon semmilyen eredményt nem ért el, nemhiába nem is marasztalták, persze ő ezt máshogy meséli...Aztán dolgozott még Szaúd-Arábiában 1 évet a 90-es évek elején. Ennyi, nagy nemzetközi karrier...
Az elmúlt 20évben 2 magyar edző dolgozott színvonalasabb bajnokságban( Bölönit, László Csabát nem számítva): Bicskei Luzernben 1 évet és a már említett Fazekas Antwerpenben 1 évet,mindketten a 90es évek elején, közepén. Ennyi.
El kellene gondolkozni, hogy miért van ez? aztán lehet szidni az idehozott külföldi szakembereket...
Ilyen "szakemberek" merülnek fel mint Egervári, Mezey jézusom... Verebest nem lehetne esetleg? Ébredjünk már fel...
Arc,fúrás az van a "szakmában", tudás az nincs.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 00:16:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Újabb tényállítás: az érvemről kiderült, hogy nem helytálló. Talán a te kacska állításodból derült ki, miszerint az, hogy Franco rendszere élhetőbb volt Kádárénál épp olyan tény, mint az, hogy Rómában 2000 éve csatornát építettek. Ó, istenem, a szezon meg a fazon!

@Csöncsön: hogyne a profi futballról.
@zsakfos : Veled értek egyet. Popovics Sándornak, (aki azért vezetett holland élvonalbeli csapatot az elmúlt húsz évben) volt egy nagyon érdekes nyilatkozata múlt héten a Nemzeti Sportban. Elmondta, hogy néz ki a magyar foci Hollandiából nézve. Tanulságos, Mi előtt ezeket levitézlett magyar edzőket követelnének bele kéne olvasni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 00:36:07

@popp: Megint másról beszélsz. Azt állítottad, hogy élni kell egy rendszerben ahhoz, hogy azt meg tud ítélni. Erre mondtam, hogy ez korántsem igaz, sőt, ezt te magad is cáfoltad nem is egyszer. Ezek után kérdéses számomra, hogy mit nem értesz, azonkívül, hogy kevered a különféle kérdéseidre adott válaszaim.

de niro 2010.06.01. 00:39:35

@popp: Nem tudsz mit csinálni vele. Lazios, szélsőjobbos, reménytelen eset. Aki Franco diktatúráját relativizálja (kizárólag azért, hogy jóízúen komcsizhasson, mert egyébként fogalma sincs arról, hogy mennyire volt "élhető" Spanyolország Franco alatt, honnan is lenne - bocs, onnan, hogy a rómaiak csatornáztak)), és aki szerint a miniszterelnöknek - ja, mert az éppen jobbos - kell megmondani, hogy ki legyen a szövetségi kapitány, az komolyan egy pillanatig nem vehető.

Ennyi hülyeséget, amennyit ez összehord a 60-70-es évek politikájáról még politikai fórumokon is ritkán olvasni, nemhogy focison.

értelmetlen_nevű 2010.06.01. 01:00:31

Eddig bírtam:

Megkérhetnék tisztelettel mindenkit, hogy takarodjatok el a szaros politikai okfejtéseitekkel a picsába? Játsszátok le e-mailen ezt a meccset. köszike.

" Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról. "

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 01:56:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem ezt, nem állítottam. Annyit mondtam, hogy ismerni kell mind a kettőt alaposan, ha olyan határozottan kijelentünk róluk valamit, mint te. Vélemény, meggyőződés, hit persze élhet bennünk kevesebb információ birtokában, de ez esetben én azért óvatosabban fogalmaznék.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 02:01:15

@de niro: Öcsém, te valami annyira remek vagy, hogy tényleg élvezet olvasni! :D Igen, azt mondtam hogy a miniszterelnök döntse el? Te ennyire, de ENNYIRE hülye vagy hogy egy minimális iróniát sem veszel észre? A többire nem is reagálok, mert az úgy magában szép és egzakt performance. Én már csak arra kérnélek, hogy a jövőben jóval gyakrabban írj, mert különösen vizsgaidőszak alatt nagyon üdítőek az önalázásaid.
Szóval, termelj elvtárs, termeld a hozzászólásokat, szerezz nekem szép perceket! ;)

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.01. 09:30:19

Egyszerűen nem értem, hogy miért kell nekünk a - nyíltan korszerűtlen, de legalább tekintélyelvű, szakmai kérdéseket pofonfosó - magyar edzőképzésből bárki??? Egervári, mert egyszer mázlija volt (meg egy rakat tehetséges kölke, akiknek a képzéséhez semmi köze)?! Mészöly, mert apu bárhova beprotezsálja?! Bölöni meg a környékünkre nem jönne... Talán nem véletlenül! Szvsz egy harmadosztályú külföldivel többre megyünk, és ha A Vezér mindenáron bele akar szólni, akkor annyit megtehetne, hogy a nevezett külföldi megvédi ezektől a bandériumoktól.

UI: És leszarom, hogy frankó-e Kádár, vagy készít-e hordót II. János Károly! Az meg, hogy Kornél Lazios, magánügy, őbaja :)

szferi 2010.06.01. 09:59:12

@Csöncsön: "Franco nyilván megtehette volna, hogy ilyen típusú rendszert épít ki, és akkor nem János Károlyt választja utódjának, hanem eleve egy totalitárius rendszerben gondolkodik" - ja, szóval franco azért akarta megszilárdítani a királyság intézményét, mert nem totalitáriánus rendszerben gondolkodott - ekkora öngólt régen láttam!!! :)))

balu11 2010.06.01. 10:17:59

nem gondolom, hogy még soha az életben nem "offoltam" volna, de azért az, hogy benézek ide reggel, hogy olvassak okosságokat, érdekességeket a talán legizgalmasabb VB-csoport k_rvajól megírt posztja alatt, erre Egervári, Kádár, Franco, ...

most komolyan: állandóan sírunk, hogy "ilyen posztot akarunk de azonnal", meg "hol van a beharang/köcsögválogatott/xy tribute", aztán amikor van egy jól összeszedett, érdekesen megírt poszt egy f_sza témáról, akkor meg próbáljuk egymásra erőltetni a _politikatörténeti_ szemléleteinket???

nem akarom minősíteni (és különösen megbántani nem szeretnék senki), de kicsit nevetséges...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.01. 10:19:48

@raja ram:
Igen, mert minden francia a lelke mélyén román!

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.01. 10:21:14

@balu11: Alapvetően igazad van, különösen Egervárival kapcsolatban :)

szferi 2010.06.01. 10:37:41

OFF: csak most olvasom a kommentetekt, nagyot alkottatok :), de ez mindent überelt:

Esti kornél: Franco spanyolországában sokkal jobb volt élni, mint a Kádár rendszerben
raja ram: franco spanyolországa európa szegényháza volt
Esti kornél: oké, de ez hogy jön ide?

Priceless :))))
ON

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 10:48:05

Én már sajnálom, hogy belememtem ebbe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 10:51:16

@szferi: Nem volt igaza e tekintetben, erre írtam többek között, de már megint keversz-kavarsz.

Észak-Korea fociblog kéne nekem, de izibe, ha már Új-Zélandnak is van (vagy nincs?), akkor nekik is legyen!

szferi 2010.06.01. 10:56:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: új zéland valóban kéne, a szerbia elleni játékuk meglepően jó volt!

/amúgy nem én keverek-kavarok, hanem a te gondolkodásod szörnyen egysíkú/

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 10:56:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na jó, keres embert kerek-e hazában, aki mélyenszántó blogot tudna vezetni az é-koreai fociról.

szferi 2010.06.01. 10:57:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: láttál valamit új-zélanddal kapcsolatban?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 10:59:41

@szferi: Hogyne, ha nem értek veled egyet, meg másként gondolkodunk rendszerekről, akkor egysíkú vagyok. Egyéb? Új-Zélandra is kíváncsi leszek nagyon mellesleg.

@popp: Engem perverz módon nagyon érdekel Észak-Korea focija, csinálnék is róla blogot, csak egyszerűen képtelen vagyok rájönni hogy csak én nem találom, vagy tényleg nincs.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:00:47

@szferi: Sajnos nem, pedig a szerbek legyőzése azért nem kis dolog.

szferi 2010.06.01. 11:03:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szerintem nem én vontam le megingathatatlan következtetéseket alap nélkül, csak politikai szimpátia alapján. nem csak a véleményeket nem tolerálod, hanem a tényeket sem, a kis párbeszéddel erre akartam rámutatni. nem szeretnék többet írni ebben a témában, maradjunk új-zélandnál :)

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.01. 11:06:33

@popp: Nehéz olyan embert találni É-Koreán kívül, aki bármit tud mélyenszántóan. Zárt ország, a futbalistákról is annyit lehet tudni, hogy van 3, aki Japánban játszik, és ők ott teljesítenek valahogy. A hazai bajnokságról angolul nem találtam komoly infót (oké, 10 perc guglizással, de ugyanennyi idő alatt Új-Zélandról egy katedrálisnyi adat kereshető elő).

szferi 2010.06.01. 11:09:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: felemás meccs volt egyébként, borzalmasan siokat hibázott mindkét csapat, a szerbek valamivel jobbak voltak, de azért az új zélandiakon látszott, hogy mit szeretnének csinálni. előtte megnéztem a szlovákia kamerunt, kameruniak szinte minden párharcot megnyertek, de annyira szervezetlenek voltak hogy semmilyen szinten nem tudtak élni a fölényükkel. remélem a vébére összekapja magát mindenki, ilyen gyenge barátságos meccseket régen láttam, mint az utóbbi napokban

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:11:36

@szferi: Pontosan a tények alapján írtam amit írtam. Ha te azt hiszed, hogy én szívesen élnék egy fallangista diktatúrában, hát rohadtul tévedsz. Igaz, egy diktatúrában sem. Politikai szimpátia? Ezt kurvára kikérem magamnak.
Új-Zéland is érdekel, de mondom, Korea itt a komoly kérdés.

@Vitéz Kőbányai Világos: Hiszen éppen ezért érdekes! 2 légiós játszik Japánban, ők ott is élnek, még a japán megszállás alatt ment oda a családjuk, egy légiós, a csapatkapitány pedig Oroszországban. Ő egyébként mehetett volna Németországba is, de nem engedte a vezetés.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 11:15:59

@Vitéz Kőbányai Világos: jaja, az é-koreai Rooneyról én is olvastam, de a nevét meg nem mondom. Amúgy engem már az is meglepett, hogy egyáltalán Japánba engedtek néhány játékost.

montipájton 2010.06.01. 11:16:04

@Vitéz Kőbányai Világos: Azért az a két gól, amit a legjobb csatáruk vágott a görögöknek most, nem volt éppen gyenge minőség. Kíváncsi leszek nagyon, tudnak-e valamit mutatni a vb-n, megkapták a legnehezebb csoportot, de szvsz egy ilyen csapatnál ez még jobb is, mint valamilyen szürke négyesbe kerülni. Futni fognak összeesésig, az nyilvánvaló.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:18:10

Azért az is milyen durva, ha már Új-Zéland meglepő győzelméről beszélünk, hogy a koreaiak a görögökkel játszottak legutóbb és kétszer is egyenlítettek a görögök (!) ellen, így lett 2-2. Jó, ez már nem az a Görögország, de akkor is, azért ez szép volt tőlük.

montipájton 2010.06.01. 11:18:42

@popp: Jong Tae Se a neve és irgalmatlanul bekúrta a helléneknek közelről és távolról. )))

szferi 2010.06.01. 11:18:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szerintem é-korea lesz a vb leggyengébb csapata, legalábbis a porturál-brazil-elefántcsontparti trióval szemben gyengébbnek fognak tűnni, mint új-zéland szlovákia és paraguay mellett. bár ázsiai szinten nyilván jó csapat, azért arra kíváncsi vagyok h a világtól kvázi elzártan mennyit tudnak a mai fociról

montipájton 2010.06.01. 11:20:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ugyan már, egyszerű fogadás kérdése az egész. )))))

szferi 2010.06.01. 11:20:43

@montipájton: sajnos a görög meccsről lemaradtam, pedig szerettem volna megnézni. látta valaki teljes egészében?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:20:44

@montipájton: No igen, megelőztél.

@popp: Annyiban más az ő helyzetük, hogy a családjuk a japán megszállás óta Japánban él, ott született az a két játékos, így ők mentek vissza.
Hong Yong Jo aki Oroszországban nyomja, nem is rosszul, játszhatna most a németeknél is.

montipájton 2010.06.01. 11:20:48

A Honduras-Szlovákia vagy az Észak-Korea-Új Zéland döntő fizet jobban?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 11:22:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért én továbbra sem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget a teszt meccseknek. Részint az edzők itt annyit cserélnek amennyit akarnak, részint meg az utóbbi napokban nem a kezdőcsapatát keresgélte a legtöbb kapitány, hanem azt ki maradjon bent és ki essen ki a keretszűkítésnél.

szferi 2010.06.01. 11:22:50

@montipájton: szlovákokat ne írd le teljesen, kegyetlen iszapbirkózást várok tőlük paraguay ellen, akár tovább is juthatnak. algéria mindenképp gyengébb, ha már nagy pénzt akarsz nyerni :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:22:54

@szferi: Én azért még mindig Zélandot mondanám a leggyengébbnek, pláne hogy egyik legjobbjuk lesérült. Korea ebben a csoportban mutathatja meg igazán hogy mit tud.
Összefoglalót láttam, teljesen kiegyensúlyozott csata volt. Ez Korea egyik nagy fegyvere, fingja sincs senkinek hogy kik ők és pontosan mit játszanak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:24:52

@popp: Nyilván, de ha akkora különbség lenne a csapatok között mint azt hisszük, akkor így is inkább papírforma eredmények születnének. Lehet hogy ezzel nagyon be fogok sülni, de szerintem nem fognak szégyen vallani a koreaiak.

szferi 2010.06.01. 11:26:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: honduras? ők azok, akiktől tényleg nem várok semmit.

Mourinho már nem a király 2010.06.01. 11:29:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ilyen már 2010-ben nem létezik. Letöltik a selejtezőkön játszott mérkőzéseiket, és szépen megnézik mit játszanak. Mondjuk gondolom egy kicsit nehéz lehet megkülönböztetni őket, hogy akkor most ez melyik koreai is a 10 mezőnyjátékos közül? :D
Persze ha lebecsülik őket és nem informálódnak akkor érdekes lehet.

Althedokan 2010.06.01. 11:38:56

@Anthony (kick-ass): pont ezt akartam írni. Egy dolog, hogy nekünk fingunk nincs róla, hogy mit játszanak, de aki ellenük készül meccsre és ez a munkája, hogy kiderítse az erejüket, a játékukat, nem okoz ekkora gondot kitalálni... Egyébként szerintem egyértelmű hogy olyasmit várhatunk tőlük mint Dél Koreától... És az nem nagyon tetszene, bár szerintem itt nem lesz olyan hátszél mint ott volt...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 11:48:25

@szferi: Jó kérdés. Ők talán tényleg a legesélytelenebbek között vannak, az U20-as vb-n is volt egy jó meccsük ugye és slussz. A 4 évvel ezelőtti Costa Rica másolása lesz szerintem a csapat, játékban és teljesítményben is.

@Anthony (kick-ass): Igen, elvileg ez így van. Mégis, hány és hány alkalommal fordul elő, hogy mindezt csak névleg végezték el, olyankor vannak a nagy meglepetések.

@Althedokan: Miért, én nagyon bírom az ázsiai csapatok játékát. Halálig futnak, nincs elveszett labda, csapatszellem a legfelső fokig. Mint a németek, csak személyenként még 2 tüdő.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.01. 11:59:37

@popp:

Mármint játékosként. Hosszú éveken át játszott az a francia első osztályban, méghozzá alapemberként. Szerintem látszik is a szemléletén, nyilatkozatain, hogy sokat tanult külföldön (különösen, ha apjával hasonlítjuk össze).

@szferi:

Isten őrizz, hogy tovább offoljunk, egyben popp mesterhez hasonlóan én is kissé sajnálom, hogy belementem tegnap ebbe az amúgy érdekes témába, úgyhogy tényleg utoljára csak annyit: gondold át még egyszer ezt a kommentedet...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.01. 12:10:19

@szferi:

A CONCACAF-zóna kiscsapatai időről időre azért tudnak meglepetéseket szerezni, különösen Costa Rica mindig "kiskedvenc" volt, mondjuk Trinidad és Tobago inkább azért, mert tőlük aztán tényleg nem várt senki semmit.

Hondurasban játszanak PL- és PD-játékosok is, szóval annyira azért nem lehetnek gyengék. Más kérdés, hogy az U20-as csapatuk nemigen kedveltethette meg sokakkal a hondurasi futballt...

smartdrive 2010.06.01. 12:40:16

@zsakfos : véletlenül felcserélted. ezért jobb a veszprémi

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.01. 12:53:44

Legközelebb előbb guglizom, aztán írok. Az ugyanis erős túlzás, hogy Mészöly Géza alapember lett volna a Le Havre-ban és a Lille-ben; négy szezonja során összesen 47 francia első osztályú meccset játszott '93-tól '97-ig.

Valószínűleg azért él bennem pozitív emlékként (vagyis azért gondoltam róla, hogy külföldön is alapember lehetett), mert az akkori magyar válogatottban kivételesen magas játékintelligenciájú játékos volt.

De ez a téma már megint off... (Hiába, a brazil válogatottról nem jut eszembe semmi.) :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 13:20:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azt rögtön gondoltam, hogy bírod az ázsiaiak játékát, de tőlem teljesen idegen ez a kamikáze tempó, nem szeretem a szellemtelen darálást.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 13:45:50

@popp: Van abban valami nagyon szép, mikor nincs egy külön kiemelkedő játékos sem a csapatban, nem lehet senki különösebb zsenialitására támaszkodni, ezért a csapatszellem és az egymásra utaltság elér a legvégső és már gyönyörű állapotig. Persze lehet ez egyeseknek "szellemtelen darálás", de éppen az ilyen csapatok időnkénti sikere mutatja meg, hogy a szorgalom, az elszántság és a hit túlvezet minden akadályon. Sportban és minden másban is.

raja ram 2010.06.01. 14:00:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Nekem szörnyű volt nézni a 2002-es VB-n a dél-koreaiakat. 11 tök egyforma ember, egyiknek se tudtam megjegyezni a nevét. Pedig jól fociztak, futottak, mint az őrült. De olyan volt, mintha a Samsung tökéletes emberformájú robotokat készített volna és azok rohangálnának .

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 14:07:24

@raja ram: Dél-Korea teljesítményét azon a vb-n nem is lehet rendesen értékelni a bírói tevékenység miatt. A többire meg azt tudom mondani, amit poppnak is, mások vagyunk.

raja ram 2010.06.01. 14:18:35

A foci nem a koreai/kínai/japán robotok sportja. Nekik jobban megfelelnek a kreativitást nem igénylő sportágak, melyekben napi 22 órás gyakorlással sikereket lehet elérni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 14:20:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem ez nem egy jó üzenet, de nem akarok újabb flame-be menni.

montipájton 2010.06.01. 14:28:40

Na, nekem meg pl. ez az egyik legutáltabb sztereotípia, ez az "ázsiai robotok" duma. Ja, mondjuk egy olasz meccs 0-0-nál is "lenyűgözően érdekes" tud lenni "taktikailag", bezzeg ezek a sárgák meg csak rohanni meg rúgni tudnak.
Szánalom.

Aztán egyszer véletlenül kipofozzák a taktika fejedelmeit, és akkor évtizedekig a csalásról hörög mindenki. ))))))

Neil Blender 2010.06.01. 14:45:00

@montipájton: remelem ezt nem a Del Koreaiak menetelesere irtad... meg viccnek is rossz (foleg hogy a spanyolokkal ugyanezt eljatszottak)

mert ok nem kipofoztak az olaszokat hanem kirugattak... gondolom nem keves dellaert...

raja ram 2010.06.01. 14:45:18

@montipájton:

Igazad van, de én ezekkel nem tudok azonosulni. Az európai és dél-amerikai csapatoknak ismerem a történelmét, a hagyományait, a stílusát. Együtt élek a játékkal. Ismerem a játékosokat és egy 0:0 is érdekes tud lenni, míg egy Korea-Japán meccs akkor sem érdekel, ha jó a meccs. Megnézem, de nem érdekel.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 15:02:32

@montipájton: Azért persze annak a hörgésnek azért volt némi alapja és ezt te is tudod. Legalábbis remélem ezt jelzik a zárójelek.

smartdrive 2010.06.01. 15:08:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

lehetett szurkolni ilyen Jamaicának a vicces zenéjük meg a füvezés miatt, meg lehet szurkolni Új-Zélandnak, mert milyen vicces, hogy a világ másik végén vannak, de Észak-Korea (főleg innen, az egykori vasfüggöny mögül) egyszerűen nem menő

smartdrive 2010.06.01. 15:10:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: pld. háborúban

milyen érdekes, hogy ez pont a két Koreával kapcsolatban jut eszünkbe

tolhatnának egy kis határmenti performanszt, mint az olimpia alatt az oroszok meg a grúzok (az fokozhatatlanul stílusos volt, pont az olimpiai eszme miatt, hogy akkorra időzítették)

Mr.AT 2010.06.01. 15:11:58

@montipájton: "Aztán egyszer véletlenül kipofozzák a taktika fejedelmeit, és akkor évtizedekig a csalásról hörög mindenki. ))))))"

Az nyilván csak a véletlen műve, hogy a teljesen egyértelműen a 16oson belül felkúrt Tottit állítja ki "műesésért", ahelyett, hogy tizit ítélne, miközben a meccs után még Lee Hjung Po elismerte, hogy szabálytalan volt a szerelési kísérlete.
Meg az is nyilván csak a véletlen műve volt, hogy Tommassi góljánál lest ítélt akkor, mikor a partjelző sem és a koreai védők sem jeleztek semmit. De folytathatnánk, tényleg felesleges.

Azt a meccset (és az utána következő, spanyolok ellenit) azért kellett behúznia a FIFÁ-nak, hogy az idejekorán kiesett hazaiak hiányában ne fulladjon totális érdektelenségbe, s így anyagi csődbe az egész VB. Ennyi, ezt mostanra talán már maguk a dél-koreaiak sem vitatják.

raja ram 2010.06.01. 15:44:22

@Mr.AT: Lee Hjung Po :)

Hogy tudsz ilyen neveket megjegyezni?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 15:58:16

@popp: Nem jó üzenet az hogy hittel és közös erővel bármi elérhető? Baszki, akkor mi a jó üzenet? :)

@smartdrive: Ki beszél menőségről? Érdekel a téma, bűn? Az biztos nem menő, hogy szegény játékosokat azért ne szeressük, mert a földkerekség egyik legaljasabb és félkegyelmű vezetője a hazájukban a mindenható úr. Ugyanolyan focisták ők mint bárki mások és részint a felderítetlensége miatt, részint a mindig is meglévő érdeklődésből adódóan szimpatizálok velük, ahogy szimpatizálok minden elnyomó szar rendszerből érkező sportolóval és emberrel.
A háború idekeverésével meg aztán végkép nem tudom hova akarod ferdíteni a mondandóm.
El kéne már dönteni, hogy mocskos fasiszta vagyok-e, vagy vörös bérenc.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.01. 16:58:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hittel, elkötelezettséggel, fanatikusan és ész nélkül elég sok kárt okoztak már a világnak. Az ami sportpályán eredményes lehet, lehet más területen nagyon káros. De ne menjünk ebbe bele és ne vedd magadra lécci.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.01. 17:01:08

@popp: Már megint kavarsz. Ki beszélt ész nélküliségről? Éppen hogy a csapatjáték megtervezettségét emeltem ezzel ki.

montipájton 2010.06.01. 17:03:10

@popp: Igen, tudom. De ha nem is tudtam volna idáig, az NST történetében hétszázadszor is előkerül a téma, biztos, ami biztos. )))

Dél-Koreáról pl. az a véleményem, hogy azon a meccsen, durvaságok és létező bírói hátszél ide vagy oda, nem lett lefocizva a robotfocistáival együtt a nemrobotfocista olasz világsztárok által. Ugye most nem a bíróból indultunk ki, hanem a sztereotípiából, hogy "ezek" csak fantáziátlan rohanásra, robotfocira képesek. El lett felejtve, hogy - Hiddinknek köszönhetően - taktikailag is minimum úgy fel voltak vértezve, mint az európaiak. A fizikum meg ugyanolyan része a focinak, mint a taktika és finesz - ellenkező esetben ma is mi lennénk a világ legjobbjai... -, és amikor pl. Figót szabályosan leatletizálta valamelyik koreai egy futóversenyben, akkor minek siránkozzunk, hogy szegény Figo, nem maradt helye a beadásra, hát le lett futva.

Egyébként minden meglepetésnek van valami igazságalapja a fociban, ez meggyőződésem. Akkor is, ha igazságtalanságok is kellenek hozzá.

montipájton 2010.06.01. 17:06:07

@raja ram: Persze, de itt nem is arról volt szó, melyik 0-0 érdekesebb, egy Japán - Korea vagy egy Milan - Juve, hanem, hogy az egyik az silány robotfoci, a másik meg taktikai magasiskola. ))))

raja ram 2010.06.01. 17:25:24

@montipájton:

Nem silány robotfoci. Nagyon jó játékosok. Csak számomra idegenek, érdektelenek. Biztos vannak a kuwaiti bajnokságban is jó, hajtós meccsek, de azok sem érdekelnek. Ez abszolút szubjektív, ebben a témában off az összes kommentem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.01. 17:45:18

Most megint picit OFF leszek, de nem annyira mégsem, mint a Kádár vs. Franco vitában, illetve a "milyen ember Mészöly Géza?" című monológomban.

A Süddeutsche Zeitungban megjelent egy játék, amelynek segítségével eldönthető, hogy kinek melyik a kedvenc válogatottja (ha igazán a zsigereire hallgat). Íme a teszt: quiz.sueddeutsche.de/quiz/2081640311-wm-team-finder

Nos, az én válogatottam...

tarararamm...

Hollandia lett.

Pedig direkt olyan válaszokat adtam, hogy a spanyolokra is kijöhessen (pl. "azt szeretem, ha minden poszton világklasszis játszik"), de hát így jártam. :-)

_KingJack_ 2010.06.01. 18:00:36

@Csöncsön: köszi a linkért, sztem nem rosszak a kérdések, meg a némettudásomat is megtornáztathattam egy kicsit... Máig nem értem hogyan is sikerült az a nyelvvizsga...:)

Na, de hogy nem OFFoljak sokat elárulom: nekem biza Anglia jött ki:) Vagy én kevésbe függetlenítettem magam az érzelmeimtől, mint Csöncsön, vagy jobban tudok németül...:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.01. 18:02:48

@Csöncsön: Köszönet érte! Mekkorát szórakoztam!
És tararamm...a spanyol lett!!!! :)))))

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.06.01. 18:10:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"Van abban valami nagyon szép, mikor nincs egy külön kiemelkedő játékos sem a csapatban, nem lehet senki különösebb zsenialitására támaszkodni, ezért a csapatszellem és az egymásra utaltság elér a legvégső és már gyönyörű állapotig."
Lásd Lazio! :-)

raja ram 2010.06.01. 18:40:34

@Csöncsön:

Nekem Németország jött ki. Eltalálta. Érdekes teszt, mert a válaszaim nem utaltak a németekre (Buffon, kék,stb.) és mégis az jött ki.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 02:40:12

Hihetetlen, hogy Cossu és Rossi is kikerült, őszintén kívánom Lippinek a nagy leégést.

_norbee (törölt) · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.06.02. 03:34:42

@raja ram: Nekem is a Nationaelf jött ki! :D Amúgy nagyon tuti a teszt, nekem tetszett, érdemes kipróbálni. :P

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.02. 09:26:15

@Schweini: Nekem Spanyolország, és tényleg ez a legjobb kísérlet (bár ahogy elnézem a nickedet/avatarodat, a Nationalelfel se tévedtek nagyot).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 11:05:00

Milyen durva, hogy az észak-koreai játékosokról - azon három kivételével, aki külföldön játszik - azt lehet tudni, hogy mely csapatban kergeti a labdát, még azt is hogy mióta, de meccs vagy gólszámot nem. Tegnap ők is megérkeztek Dél-Afrikába, zászlókat lobogtatva.

FaberK_ 2010.06.02. 11:38:05

Csatlakozz a francia csapathoz az index fórum Foci VB 2010 Góltotó topikjában ( forum.index.hu/Article/showArticle?t=9110465 )
Az alap tippjáték mellett a kialakult csapatokkal lejátszuk a magunk foci VB-jét. Részletek a topikban!

FaberK_ 2010.06.02. 11:40:01

lúf.szt
bárkihez csatlakozz! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 13:14:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az ázsiai kamikázéknak szurkolni nem kell félnetek - jó lesz!

Én pedig drukkolok Lippinek, kevés olyan szimpatikus edzőt láttam, mint ő. Nem arrogáns, mint a hasonló kaliberű kollégák és bizonyított már eleget. Valószínűleg te jobban látod ezer kilométerekre, amit ő az edzőtáborból.

raja ram 2010.06.02. 15:38:09

Lippi jó, de én még a mai napig nem értem, hogy miért hagyták Capellot Angliába menni az olaszok. Ő a világ legjobb edzője - és olasz.
Ez örök rejtély marad és akkor lesz igazán fájdalmas, ha az angolok megnyerik a VB-t, amire nagy az esélyük. Sajnos én rájuk tippeltem és általában el szoktam találni (4 éve az összes barátom rajtam röhögött a VB előtt).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 16:42:27

@raja ram: Én nem vagyok abban biztos, hogy Capello jobb, mint Lippi.

raja ram 2010.06.02. 20:31:16

@popp:

Pont egy Roma drukker nincs erről meggyőződve? Capello még a Romával is bajnokságot nyert és idén is lezúzta volna az Intert. Nem az angolok kivételes tudása miatt gondolom, hogy nyernek, hanem, mert ott van Fabio.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 21:16:24

@raja ram: Azzal a Romával nyerhetett volna hármat a mister. Közel is állt még kettőhöz 2002-ben és 2004-ben, az egyiket éppen Lippi Juventusa orrozta el előlünk, amelyik meggyőződésem szerint nem volt erősebb, akkor mint mi.

Félreértés ne essék Don Fabio remek munkát végzett a Romával, de Spalletti két évvel ezelőtti vagy Ranieri mostani ezüstjét többre becsülöm, mint az ő ezüstjeit. Tudom azt is, hogy kell szerencse a Bl nyeréshez is, de neki '94 óta nem jött össze ('95 óta döntő sem), pedig voltak hozzá csapatai azóta is (igen Rómában is).

Ha az eredményességet nézzük, akkor sincs fölényben Capello, bajnokságokból ugyan valamivel több van , de míg Lippi négy Bl döntőt mutatott föl, addig a Donnak csak három volt, mind kettőjüknek egy győzelemmel. Az igaz, hogy Capellonak nem volt még módja vébét nyerni, ahogy Lippinek La Ligát (és Lippi a világbajnok). Ugyanakkor mind a kettő emagáénak tuidhat egy-egy zsinórban háromszor bl/bek döntős, mondhatni korszakos csapatort

Mind ezek tükrében nem mondanám, hogy Capello nagyobb edző, mint Lippi és 2008-ban sem lett volna választás az olasz válogtatott élére, mint a Capello.

Ehhez képest kicsit fura nekem, hogy jó páran, például Esti mester úgy beszél Lippiről, mint egy komplett idiótáról.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 21:43:35

@popp: Félreértés ne essék, minden tiszteletem Lippié, de nem tudom hova tenni azt, hogy a roppant biztató Cossu kikerül a keretből, miközben olyan középpályások sora marad ott, aki évek óta semmit sem mutatott, illetve Rossi elbocsátását sem tudom hova tenni, hisz a keret egyetlen olyan csatára volt - Pazzinit kivéve - aki képes valamit kezdeni a labdával és nem kell kiszolgálni, önmaga is helyzetet teremt. Persze lehet azt mondani hogy nem volt nagy idénye, de akkor mit keres ott Iaqi?!

Nem beszélve arról, hogy ha már egy torony kell, akkor sokkal inkább Toni mint Iaqi, mert ugyan előbbi sem fogja már megváltani a világot és a gyorsasága egy reumás teknőséhez hasonlít, de sokkal inkább benne van a meccs eldöntése. Nem értem na. Sirigu kikerülése meg csak simán bosszant mert kedvelem.

Di Natale még kérdés, de ő nekem tipikusan az a fajta csatár aki a saját kis közösségében menő, most volt egy vita nélkül remek éve egy tragikusan szereplő csapatban ahol mindenki a kezére dolgozott, de a válogatottban semmi különös.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 22:11:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "illetve Rossi elbocsátását sem tudom hova tenni, hisz a keret egyetlen olyan csatára volt - Pazzinit kivéve - aki képes valamit kezdeni a labdával és nem kell kiszolgálni, önmaga is helyzetet teremt." - azért ez Quagliarelláról és Di Nataléről is elmondható, ráadásul ők Pepével kiegészülve egy pár évig együtt nyomták Udinében, ami nem akkora hátrány egy rövid ideig együtt készülő válogatottnál.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 22:22:15

@popp: Nem tudom, Qugliarella számomra soha nem volt különösebben nagy csatár, 12 egy tucat, azért lehet ott mert nincs nála sokkal jobb.
Di Nataléről is leírtam a véleményem, persze lehet hogy tévedni fogok, de eddig sem mutatott sokat a válogatottban.
Máshogy kérdem: te nem találod furcsának, hogy keretszűkítésnek pont 2 olyan labdarúgó esik áldozatul, akik pontosan azt tudnánk hozzátenni a csapat játékához, ami annyira hiányzik a fásult együttesből? Gondolj csak a Konföderációs Kupán Rossi teljesítményére. Te érted?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 23:11:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Quagliarellának kivételes rúgótechnikája van, amióta Serie A játékos minden évben van gólja a top20-ban. elképesztő nagy gólokat tud lőni és az előkészítésben sem rossz. Idesüss: www.youtube.com/results?search_query=fabio+quagliarella+goals&aq=2m.

Miközben egy alig bizonyított Raduról képes vagy érdemtelenül dicshimnuszokat zengeni, Quagliarellára, meg azt mondod tizekettő egy tucat, érdekes. Semmivel nem futott rosszabb szezont a Nápolyban, mint az általad favorizálát Rossi a Villarrealban, sőt. Aztt kell mondjam, hogy sokkal többet le az asztalra pályafutása alatt, mint Giuseppe Rossi. -ez avébé nagy kiugrás lehet neki.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.02. 23:30:04

@popp: Az alig bizonyított Radut az utóbbi időben a Bayern, a Milan és a Manchester City kereste meg, utóbbi kettő nem adta fel hogy nyáron megszerzi, a milánóiak csúcsfizetéssel, ennyit róla. A nápolyi bombázóról nem hallani ilyeneket.
Igen, remek rúgótechnikája van, ahogy nem egy játékosnak, ezenkívül semmiben sem emelkedik ki. Persze a kérdésemre nem válaszoltál: szerinted lett volna értékelhető teljesítménye az olaszoknak tavaly, ha nincs ott Rossi? Nem, nem lett volna, így is kevés volt. Tartom amit mondok: ha Iaqi tragikus szezon ellenére ott lehet, Toni helyén ráadásul, akkor hol van Rossi?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 23:33:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ja hogy kérdésedre válaszoljak. G. Rossi csak azért ennyire hypolt, mert fiatalon elvitte az MU, meg mert rúgta azt a két gólt a konföd kupán, de szerintem semmivel nem jobb játékos, mint a szerinted tizenkettő egy tucat Quagliarella.

A két srác statisztikai adatai elég hasonlóak:
it.wikipedia.org/wiki/Fabio_Quagliarella#Statistiche
en.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Rossi#Club_statistics

Nem az a kifejezett befejező csatár egyik sem, de az összjátékban is hasznosan részt tudnak venni, hogy ne mondjam mindketten szeretik színezni és gólpasszokat is osztogatnak alkalom adtán, Szerintem kettőjük között vacilált Lippi és számomra nem egyértelmű, hogy a rossz döntést hozta, mikor a rutinosabb srác mellett döntött.

A válogatott statisztikájuk között sincs túl nagy eltérés míg Rossi három góljához tizennégy meccs kellett, addig Qugliarelláéhoz tizennyolc.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.02. 23:36:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Quagliarella neve elég sokszor szóba került az északi nagyoknál, hogy mást ne mondjak tavaly a Juve elől happolta el a Napoli. Amúgy lehet, hogy vébé után érte is sorba fognak álni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 00:53:18

@popp: Jól van, meglátjuk, sokadszorra mondom hogy nem kívánok rosszat az olaszoknak, csak nem látom bennük a siker lehetőségét, sőt, éppen ellenkezőleg. Nem hiszem hogy különösebben hypolt lenne Rossi a MU miatt, példának okáért Macheda máris sikeresebb Manchesterben mint Rossi volt, mégsem hozom szinte soha szóba, pedig kéne, mert jó a srác nagyon.

Számomra Rossi meggyőző volt tavaly és ezért nem értem, mi az oka a mellőzésének. Abban azt hiszem nincs vita, hogy a Konföderációs Kupán 2 emberhez köthető momentum az olaszoknál: Pirlóhoz, akit több év után valahogy felriasztottak a szörnyűséges vuvuzelák és ezért egy gyönyörű csel után gólpasszt adott Egyiptom ellen, illetve Rossi megmozdulásai, slussz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.03. 01:12:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akkor is mondtam, mondom most is, nem kell a konföd kupából messzemenő következtetést levonni. Kérdés mi a siker egy négyszeres világbajnoknak? Nagyot égni szerintem nem fognak és lesz legalább egy játékos, aki jóból igazán klasszissá válik, lehet, hogy épp Quagliarella.

(Amúgy Pirlo az USA ellen adta azt gólpasszt és éppen Rossinak.)

Deák Attila 2010.06.03. 01:13:56

Sziasztok!

Új vagyok, gondoltam ide is beköszönök az embereknek, láttam, hogy ide jött az utolsó komment!

Szóval, sziasztok!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 02:53:40

@Deák Attila: Szervusz!

@popp: Ej, tényleg az USA ellen volt, összekevertem, arra emlékeztem hogy Rossi volt a címzett. Oké, ha a Kupából nem is lehet ítélni, de nem jelzésértékű, hogy a vb óta eltelt két világversenyen is riasztóan rossz volt a válogatott? Csak erre ne az legyen kérlek a reagálásod, hogy az eb nem számít, mert Donadoni volt a főnök. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.03. 08:24:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát pedig nem sok hiányzott a spanyolok kiejtéséhez. Jelzem azon ameccsen a spanyolok sem akartak kockáztatni.

smartdrive 2010.06.03. 19:45:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na, faszikám, még mindig olyan szimpatikus az észak-koreai csapat?

még el se kezdődött a VB, de már csalnának

smartdrive 2010.06.03. 19:53:51

mondjuk el tudom képzelni, hogy belelőnek az ipse lábába, aztán lecserélik, mint súlyos sérült

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 19:54:22

@smartdrive: Faszikám? Mi van, csak nem libákat őriztünk együtt?
Ajánlom inkább olvasásra: csollima.blog.hu/

raja ram 2010.06.03. 20:38:14

italia-mexico 2. félidő 14. perc: 0:1

raja ram 2010.06.03. 21:14:13

Finito. Győzött Mexikó. A bosnyákok is 1:0-ra vezetnek a németek ellen.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.03. 21:28:26

Karcsi Vela kivégezte Olaszországot! :)

zsakfos 2010.06.03. 21:32:42

Aki látta a meccset írni a egy pár sort róla milyen volt.Egy felkészülési meccsből nyilván nem nagyon kell kiindulni, a vb mindig más. De engem azért meglepett az eredmény, láttam az aztékok hollandok elleni meccsét, ott szinte semmit se mutattak.

raja ram 2010.06.03. 21:33:55

Az is egy érdekes statisztika, hogy tavaly 4 bosnyák a Bundesligában 58 gólt lőtt, míg az összes német 29-et

raja ram 2010.06.03. 21:38:48

@zsakfos :

Én csak véletlen kapcsoltam oda a második félidő elején, aztán inkább a német-bosnyákot néztem. Jók voltak a mexikóiak, a végén, ha nincs Gigi, még rúghattak volna kettőt. A riporterek nagyon el voltak keseredve.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 21:42:14

@peter135: Én komolyan nem tudom, hogy valaki mit láthat bele ebbe az olasz válogatottba.

@zsakfos : Figyelmetlenek és lassú reagálásúak voltak az olaszok, Pirlo meg is sérült. Tökéletesen megérdemelték a mexikóiak.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.06.03. 21:43:55

@raja ram: Nekem nem egészen világos, hogy miért baj, hogy a válogatottat a játékosok szülei reklámozzák.

raja ram 2010.06.03. 21:47:47

Lahm 18-ról a bal felsőbe!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 21:50:28

Némi olasz off: A Milan a fiatalítás nevében szorgalmazz egy Oddo-Brocchi cserét, a játékosok és a klubok is hajlanak rá. A Milan továbbá szeretné Radut és Lichtsteinert is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.03. 21:54:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem túl jó előjel, de túl sok jelentősége sincs. Remélem a franciák ellen is győz Mexikó, na annak már lesz jelentősége.

@raja ram: Jó ha ellővi ezeket idő előtt a kisy Philip.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 21:56:56

@popp: Nézd, én ezen nem kárörvendeni akarok, mbembának is mondtam, hogy erről szó sincs, csak ennyi rossz előjel után, ilyen sok rossz formában lévő játékossal és - szerintem - nem túl jó kapitányi döntésekkel nem látom pozitívan a vb-t.

raja ram 2010.06.03. 21:57:06

@popp:

Beállt Müller és teljesen megfordult a játék képe. Klose szerintem többet nem fog játszani.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.03. 21:57:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Komolyan, te jobban örülsz, ha egy Lazio játékos neve föltűnik a transzfer hírekben, mint egy strandkorlátkék gólnak (mondjuk az igaz, hogy utóbbiból nem soknak örülhettél az idén ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 21:59:31

@popp: Nem is tagadom hogy a Lazio MINDEN megmozdulása érdekel. :) Kár, hogy ezen fórumon belül csak a fociról lehet szó, azt hiszem én vagyok a Lazio Csöncsönje.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.03. 22:00:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: '82-ben három csoportmeccs után volt így a közvélemény. Szerintem Lippi tudja. Nem biztos, hogy jók lesznek az olaszok, de a vébé még előttünk van.

raja ram 2010.06.03. 22:04:17

Nézem ezeket a bosnyákokat és újra az jut az eszembe, ha még lenne Jugoszlávia, hány VB-t EB-t nyertek volna 1990 óta?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.03. 22:06:51

@popp: Meglehet. Én egy másodpercet sem fogok kárörvendeni ha rosszul alakul a vb, sőt.

raja ram 2010.06.03. 22:08:14

Na, most már van egy született bosnyák is a németeknél, a bosnyákok ellen.

raja ram 2010.06.03. 22:09:00

Egy perce állt be, felrúgták, tizenegyes.

kroos 2010.06.03. 22:16:06

erdekes..Poldi kapta a legtobb 6-ost a kickertol az iden, Cacau be se fert a Stuttgartba mert Pogrebnyak meg Marica (lol) kiszoritotta. Es nemet valogatottak...Ez a Fridrich meg nekem kb 8 eve talany...erre most jobbhatvadbol Mertesacer mellett eroltetik...

raja ram 2010.06.03. 22:24:07

Remélem, hogy a Löw elfelejti a Klose/Gomez/Podolski hármast, mert amit a Marin/Cacao/Müller művel a második félidőben, az fantasztikus. Rég láttam ilyen jó német csapatot

Lojzi_ 2010.06.03. 23:39:28

@raja ram: Én még Cacau-t is kihagynám.

Khedira és Schweini a középpálya hátsó felén, onnantól fölfelé Kroos, Özil és Marin némiképp kötetlenben. (Az játszik a két szélen és középen, aki épp arra jár, biztos csak az legyen, hogy 3 percenként posztot cserélnek.)
Eléjük meg Müller.
Podolski, Kiessling, Cacau, Klose és Gomez kedvéért a fenti hatosból senkit sem padoztatnék, de még csereként is Jansent, vagy Trochét nyomnám a keretből.

Akármi is lesz az eredmény idén, a fenti csapatnak lesz még ideje összeszokni, ha jól számolom, akkor a 26 éves Schweini ott a veterán öreg róka.

raja ram 2010.06.04. 00:01:39

@Lojzi_:

Cacaunak ezután a meccs után biztos helye lesz, Klose helyett.
Sajnos Podolskinak is, fogalmam sincs miért. Marin hülyét csinált a bosnyákokból.
A te variációd lenne a legjobb, de Lőw nem így gondolja. Már annak is örülhetünk, ha a Klosétól megszabadulunk (és Özil berúgja 100%-os helyzeteit)

értelmetlen_nevű 2010.06.04. 00:07:01

@Lojzi_:
Szerintem az Özil, Marin, Kroos, Müller négyes egy kicsit sok lenne egyszerre (egy U21 VB-n viszont aláznának), ráadásul egyikük sem az az igazi befejező típus. De kettőt egészen biztosan játszatnék közülük, inkább hármat.

Kiesslinget nem tudom miért írja le mindenki, Gomeznél és Klose-nál biztosan jobb formában van. Cacau érdekes kérdés, én nem szeretem, de elég jól megy neki mostanában.

raja ram 2010.06.04. 00:12:56

@értelmetlen_nevű:

Ezzel a négyessel meglepnék a világot.

Lojzi_ 2010.06.04. 00:22:33

@értelmetlen_nevű: A nagy bajom inkább az, hogy Klose és Gomez sem az a befejező típus, sőt, tavasszal Kiessling sem tűnt annak.

Cacau a válogatottban nem rossz, Müller cseréjének a fentiek közül őt tartanám meg, vagy hátrányban éktársának.

Egy Marin-Kroos-Özil kiszolgálóhármas viszont szerintem még Podolskiból is tornagólkirályt csinálna.
Pláne, ha a védelemnek is kijön annyira a lépés, hogy a nyolc közé újra beér a csapat.

Fiatalok, gyorsak, kiszámíthatatlanok, de a játék már a kisujjukban. A hiányzó rutin meg majd jönni fog.

Arra is kiváncsi leszek, hogy Schweini tud-e élni a sorstól kapott lehetőséggel. Ballack hiányában és egy csodás szezon után végre nincs előtte senki. Ő a bakter, a rutin, a spielmacher, a führere a nationalelfnek. Én úgy érzem, hogy ha valamikor képes lehet belenőni ebbe a szerepbe, akkor az a következő bő hónapban lesz.
(Azt mondjuk nem is értem, hogy miért gondolta Löw Lahmot megtenni a kapitánynak. Szerintem bármit tol a jó Joachim, lassan le kellene állni vele.)

avenger13 2010.06.04. 00:36:25

@Lojzi_: a csk kérdést én sem értem. már a bayernben is schweinit tettem volna meg, nemhogy a N11ben. ma is ő rúgta a 11eseket is, méghozzá elég németesen. én sem erőltetném, se gomezt, se kiesslinget se cacaut, se kloset. azért ha müller mellé jönne egy jó helmes, és kicsit összeszokik ez a válogatott elég nagyot alkothatnak. igazából ezért érdemes lenne rájuk hagyni ezt a vb-t, mert klosenak nem megy, a világot nem fogja megváltani se gomez se kiessling, viszont így kicsit több esélye lenne összeszokni a jövő csapatának. bármilyen hülyén hangzik is ez egy vb-n. ugyanakkor a fiatalok nem egyszer sokkal jobbak technikailag is. gomez labdaátvételein sírva röhögnék, ha nem a bayernben és a német válogatottban csinálná. Ezt én is tudom, és asszem nem vagyok vele egyedül az nst-n.

raja ram 2010.06.04. 00:36:36

Ez a válogatott már majdnem olyan jó, mint a 90-es, de akkor a védelem fantasztikus egyéniségekből állt,most egyedül Lahm világklasszis.

Lojzi_ 2010.06.04. 08:46:19

@raja ram: Szerintem Neuer is az és még van ideje fejlődni is.
Amúgy egészen másképp nézne ki a védelem is Höwedes és Hummels látványos mellőzése nélkül.

Mondjuk az már tényleg vicces lenne.
A felnőtt válogatott a VB után 3 játékos cseréjével levezethetne az U21-es VB-n is....

Na jó, kis túlzással, mert a többség azért 22-24 éves.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 11:28:46

@Lojzi_: Mondjuk U21-es vébé nincs is ;-), de az olimpián ott lehet egy jó pár tejfeles szájú fricc. Remélem azért nem annyira jók még ezek a kölkök, mint amennyire áradoztok róluk. Az meg a nem túl acélos német generációra is jellemző volt, hogy lemossa a gyengébb csapatokat.

raja ram 2010.06.04. 11:44:55

@popp:

Az áradozás relatív, mert a 2002-esnél és szvsz a 2006-osnál jobb csapat van most, pedig azok sem szerepeltek rosszul.
Olyan, mint a 72-es EB győztes, többet nem lesz a német történelemben.

zsakfos 2010.06.04. 11:59:05

Bármennyire is tehetséges ez a sok német fiatal ( főleg a Marin-Özil-Kroos-Müller négyes), azért nem lesz könnyű dolguk. Elég masszív, agresszív csapatok már a csoportmeccsek alatt( szerb, ghánai, ausztrál),de a lényeg az egyenes kieséses szakaszban dől el, és kérdés a fiatalok mennyire bírják majd a terhet, szinte nulla nagy verseny rutinnal ( ezért és nem is feltétlenül a játéka miatt kellett volna nagyon Ballack és ezért is érthetetlen nekem Frings mellőzése). Szóval nem gondolnám, hogy ez a német csapat érett már egy elődöntőre, de 4 év múlva simán aranyesélyesek lesznek.
A cséká kérdésre: nem feltétlenül az a vezér a pályán akin a szalag van, a hollandoknál van Bronkhorst a csk. még is az igazi főnök van Bommel ( ő beszél a játékvezetővel, irányít mikor kell ritmust váltani stb. stb.)-ő ez a típus, ezért pont jó helyen van nála a Bayern szalagja is.
Bár így hogy Ballack sérülése miatt került újra kiosztásra a pozíció lehet Scweini jobb lett volna, de Löw valszeg jobban látja belülről mint mi ( lehet jobban bízik benne stb. sok oka lehet), nem ez fog dönteni...

raja ram 2010.06.04. 12:30:39

Szerbia, Ghána, Ausztrália nem fog problémát okozni. A bosnyákok semmivel nem rosszabbak, mint a szerbek, Essien nincs ott, Ausztrália meg Ausztrália. Utána pedig bármi megtörténhet. Világbajnokok nem lesznek, de égni se fognak.

kroos 2010.06.04. 12:54:58

@raja ram: mert az Netzer tornaja volt...majd jott 74, ahol a vilagklasszis Gunter jatszott 20 percet az Ndk ellen, a Realbol Cruyyfekkal szemben csinalt bajnokot, de Owerath mellett csak ennyi jutott neki.Ilyen csapat volt az....a padon is felistenek ultek. Grabowski, Heynkes, Holnzbein, Hoennes, Muller, ott ilyen csatargondok voltak. Herzog meg Kapelmann (aki szinten atom volt) meg ha jol emlekszem 1 percet se jatszottak. Ilyen tenlyeg nem lesz tobbet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 13:07:21

@raja ram: A 2002-eseknél bizony sokkal jobbak, de azoknak nem is volt helyük a döntőben, Mondom ezt úgy is, mint a Bernd Schneider baráti társaság elnöke.

raja ram 2010.06.04. 13:11:46

@kroos:

A németek azt a 72-es csapatot tartják a legjobbnak. Netzer mindég külön utakon járt és jár most is. Fantasztikus játékos volt és ne felejtsük el, mit csinált a HSV-ból.

raja ram 2010.06.04. 13:19:01

@popp: Bernd Schneider baráti társaság :)

Jó focista volt. De, hogy jutott eszetekbe ilyen társaságot alapítani?
A 2002-es csapatból őt, Kahnt és (az akkori) Ballackot tenném be a maiak mellé.

kroos 2010.06.04. 13:20:56

@raja ram: meg Vollert a padra...

raja ram 2010.06.04. 13:30:50

@kroos:

Jogos. Engem kicsit irritál ez a "metrosexuális" Lőw, bár jó stratégának tartják és az ő javára írják a 2006-os szereplést is.

kroos 2010.06.04. 13:38:14

@raja ram: Most mar leirom.
Mindenki vegzalja azt a csapatot, pedig nem ok tehetnek arrol hogy Del Korea kicsalta az olaszokat, meg a spanylokat. Azt kell megverni aki jon. En nem feltettem volna a nemeteket a tomassi, zanetti, Doni fele olasz csapattol, foleg latv a csoportbeli formajukat. Nem volt az rossz csapat.
Kapusposzton ugye veri a mostanit. Hatul Linke, Metzelder, Kehl,, a fiatal Frings futja a jobb oldalt, balon Cziege vagy Bode, aki hihetetlen nagy alazattal teszi a dolgat, annak ellenere hogy Bremaban kicsit mas a dolga. Ez szerintem uti a mostani tarsasagot. Kozepen Ballack, Schneider, Hammann, ez szerintemm megint erosebb a mostaninal, elol meg egy ifju Klose.
Szoval szerintem az utolag jobb csapat volt, de lehet a VB utan megvaltozik ez is.

raja ram 2010.06.04. 13:46:02

@kroos:

Szerintem az egy nagyon unalmas világbajnokság volt, a brazilok sétagaloppban nyertek. Érzésem szerint, az ilyen "futtbalsemleges" helyeken (USA,Japán,Korea) megrendezett VB-ken valami hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen az élmény.
Rossz érzéseim vannak Dél-Afrikával is. Káosz,hangzavar,törzsi rituálék a nézőtéren - számomra nem fogják azt az igazi VB hangulatot hozni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 14:27:40

@raja ram: Volt itt már korábban egy vita arról a német válogatottról melyben dehonesztáló megjegyzést tettem, annak az általam ma is egérszürkének tartott csapatnak nehány játékosára, köztük Schneiderre. Pár német fan kommentelő - köztük kroos, aki szemmel láthatólag még ma is mentegeti azt a csapatot -, erre utaltam ezzel a szarrkasztikusnak szánt megjegyzéssel.

(az az olsasz csapat kipofozta volna Kahnékat efelől nincs kétségem, főleg úgy hogy annak a német csapatnak az egyenes kiesésben egyetlen igazán jó meccse nem volt, ha nincs Kahn, akkor szégyenszemre Parguay vagy az USA ellen estek volna ki.)

kroos 2010.06.04. 15:00:43

@popp: Nem hiszem hogy mentegetni kellene azt a csapatot. Megtettek mindent ami toluk tellett. Ennyi. En csak azt mondtam hogy nem ok tehetnek arrol hogy az olaszok kiestek, es ha veluk jatszottak volna nem letek volna eselytelenek. Nemet csapat ellen meg nem hiszem hogy ki lehet jelenteni olyat hogy biztos vesztettek volna...(sajnos ezt mi tudjuk a legjobban).
Szerintem az a 4 ben jutas pl. nagyobb teljesitmeny volt mint Ausztraliat es Ukrajnan keresztul a 4-be jutni, legalabbis ugyan olyan. Ok jottek es kesz. Persze a franciak eltakaritottak a brazilokat, portugalokat, spanyolokat, de ez mar kit erdekel..?
A 2002-es nemet csapat szurken, helyenken gyengen futbalozott, egy jol megszervezett vedelemmel. Nem hinnem hogy nekik elnezest kellene kerni mert dontobe jutottak.

raja ram 2010.06.04. 15:20:44

@kroos:

2002-ben a németeknek szerencséjük volt, de azért kiverték az addig hypolt Koreát. Ellenük miért nem csaltak? Féltek a Bundeswehrtől? Végül is mindegy, tök unalmas volt az egész VB. Egyedül a törökök vittek egy kis színt a szürkeségbe. A brazilok ilyen könnyen még nem nyertek VB-t.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 15:23:25

@kroos: ezt már megbeszéltük. Hanem azt ugye tudod, hogy az olaszok általában verik a németeket a vébéken (1970, 1982, 2006).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.04. 15:25:16

@raja ram: A harmadik helyért Koreában játszottak, a döntő viszont Japánban volt.

kroos 2010.06.04. 15:29:29

@raja ram: Lehet, de nagyon megerdemeltek, es ez a lenyeg. A donto Japanban volt, es a 4-ben mar csak europai biro vezetett, sokak szerint ez a magyarazat. De egyetertunk, nem volt egy jo VB.
@popp: ezzel az ervel nem tudok vitaba szallni:)

smartdrive 2010.06.04. 15:36:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na mi van, az érdemi részre kínos lett volna reagálni?

raja ram 2010.06.04. 15:38:03

@popp:

Utána kellene nézni, de van egy ilyen statisztika, hogy a németek X éve nem tudnak győzni a mega csapatokkal szemben. Ezért volt annyira fontos számukra az argentinok elleni továbbjutás 2006-ban.

kroos 2010.06.04. 15:44:13

@raja ram: a wembley bucsumeccse ota, 1-0 hammann, szabadrugasbol.

raja ram 2010.06.04. 15:50:57

@kroos: Igen, én is erre tippeltem

raja ram 2010.06.04. 16:24:38

Most olvastam ezt a szomorú hírt, mely pont ebbe a topicba illik, és teljesen átrendezi az erőviszonyokat:

Die Elfenbeinküste muss bei der Fußball-WM auf ihren Superstar Didier Drogba verzichten. Der Torjäger des FC Chelsea musste beim 2:0 (1:0)-Testspiel-Sieg der Ivorer gegen Japan bereits in der 19. Minute ausgewechselt werden, weil er nach einem Zweikampf mit seinem Gegenspieler Tulio auf den rechten Arm gefallen war. Nach Angaben von „France Football“ wurde der 32-Jährige in ein Krankenhaus in der Nähe des „Stade de Tourbillon“ in Sion gebracht.

„Es ist eine Ellbogenverletzung. Wir wissen aber nicht, wie schlimm es ist“, sagte Sven-Göran Eriksson, schwedischer Trainer der Elfenbeinküste, zunächst: „Wenn es etwas Ernstes ist, wäre ich sehr beunruhigt. Er ist unser Kapitän und einer der besten Stürmer der Welt.“ Auch Drogba fürchtete sofort das Schlimmste: „Ich mache mir wirklich Sorgen.“

Mittlerweile berichten mehrere Medien, dass der rechte Ellbogen gebrochen ist, Drogba für die WM ausfällt.

Röviden összefoglalva: a Japán elleni meccsen Drogbának eltört a jobb könyöke. Valószínű, hogy kihagyja a VB-t

montipájton 2010.06.04. 17:43:31

@popp: Na ja, kipofozta volna. nyilván sose tudjuk meg, úgyhogy elég könnyű leírni.

Drogba nem igaz, milyen peches. Meg mi is, mert az egész vb szarabb lesz a világ egyik legjobb csatára nélkül. És ugye Torres sem százas, Rooney ki tudja, az-e, még jó, hogy Novakovic egészséges. )))

raja ram 2010.06.04. 17:53:41

@montipájton:

Rio Ferdinand is súlyos sérülést szerzett egy edzőmeccsen - friss hír

lószerafin 2010.06.04. 19:27:30

Rio nem lesz ott a vb-n. Dawsont hívják be helyette. Gerrard a captain. Sajnálom Ferdinandot de nem vagyok benne biztos hogy ez nagy érvágás angliának.

lószerafin 2010.06.04. 19:33:16

@raja ram: Drogba legalább felépül.

Az a vicces hogy lassan össze lehetne rakni egy ellen-VBt a lesérült/el nem hozott játékosokból, meg a lemaradt csapatokból. Simán lenen olyan színvonalas mint az "igazi".

kroos 2010.06.04. 20:03:33

@lószerafin: miert ne lenne nagy ervagas?

_KingJack_ 2010.06.04. 20:12:51

@kroos: Például mert Rio mostanság olyan szar formában volt, hogy az álló lasztiba is lyukat rúgott. Sajnálom őt, de a védelem közepén most nem ő legjobb az angoloknál.

kroos 2010.06.04. 20:23:21

@_KingJack_: lehet..Angliaban azert be van fosva rendesen midenki. Szerintem a Vbre osszekapta volna magat, foleg Terry mellett ez sikerult is volna neki. 4 . VB je lett volna.

Iustizmord 2010.06.04. 23:28:29

nekem angliát dobta, fair enough.

lószerafin 2010.06.04. 23:55:09

@kroos: Nem csak formában nem volt, de játékban sem, 15nél biztos nem játszott több mecset idén a PLben, nehéz lett volna igy összeszednie magát, King és Dawson meg nagyon jó formában vannak, Carraghert mondjuk nem értem, tartaléknak jó, de páran azt mondják hogy ő lesz Terry mellett a másik védő, annak valahogy nem örülnék.

raja ram 2010.06.05. 13:53:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

nekem jó érzésem van. szerintem megszórjuk a hollandokat :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 13:58:05

@raja ram: Hogyne, csak egy Mészöly és egy Farkas kéne hozzá. :)
Szép búcsúztatás Saarnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 13:59:44

@raja ram: Eh, nem tudom automatikusan miért a régebbi sikert mondtam, csak Farkason járt az eszem. Na, Détári meg Eszterházy inkább.

Althedokan 2010.06.05. 14:04:40

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m: ez fáj.... ilyet még egy béna meccsen sem láttam.. Szánalmas hogy Ronaldinho nem fér bele a brazil válogatottba...

raja ram 2010.06.05. 14:05:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Hogy néz ki ez a stadion! Délután kettőkor egy századrangú ellenfél ellen telt ház. Így lehet focizni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 14:08:06

@raja ram: Szép az biztos. Csak nehogy szegény Persie-t valamelyik magyar megint lerúgja, lincselés lenne.

raja ram 2010.06.05. 14:08:53

@Althedokan:
Egy kívülálló számára (számomra is) érthetetlen, de Dunga biztos jobban ismeri. Ronaldinho a szokásos brazil betegségben szenvedhet: pár év csillogás, kaszálás utána hátradőlés. Nem létezik, hogy elfelejtett focizni, de már nem érdekli.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 14:11:35

Illés is így kezdte... De nagyon szép volt, főleg a passz!

raja ram 2010.06.05. 14:14:18

Nem lenne ez egy rossz csapat, de képtelen vagyok felfogni, hogy Torghelle miért játszik pl. Egy II.osztályú cserejátékos. Nem ismerem a magyar NB I-et, de nem létezik, hogy nincs nála jobb csatár.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.05. 14:36:45

elképesztő látni a különbséget a magyar és holland játékosok technikai képzettsége között.

raja ram 2010.06.05. 14:39:32

@peter135:

+ az óriási sebességkülönbség.

vadkutya 2010.06.05. 14:56:12

@peter135: Egyetértek. A következő 20 évben is az esélytelenek nyugalmával kell állni egy magyar válogatott-meccshez...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:28:07

Ha Robbennek egy kicsivel több játékintelligenciája lenne, akkor a világ messze legjobbjai között lenne. Várható volt egyébként, csak négynél többet azért ne kapjunk.

BruceWayne 2010.06.05. 15:28:23

makkmarci te nyomorék!

PL 7. osztályba se való vagy.
lepkekirály se jobb mondjuk, az a baj. Kötelest a kapuba!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:30:33

Egyébként tényleg döbbenetes a különbség. Az égvilágon semmi értelme ezeknek a meccseknek a mi szempontunkból.

raja ram 2010.06.05. 15:31:39

@vadkutya: A 100 éves focitörténelemben állandóan voltak ösztönös magyar zsenik, Schlossertől-Détáriig. OK, nincsenek jó magyar csapatok, de nem létezik, hogy nem találnak 1-2 virtuózt, mint Robben, CR, Messi. Töröcsik, Sándor, Puskás nem az akadémiákon tanultak focizni, így születtek. Egy tehetséges nemzet vagyunk, biztos van valahol egy tehetség, nem létezik, hogy nincs!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:32:08

@Nerazzurri: Te tényleg gyakran láthattad élőben, tényleg jó? Illetve mi lesz a jogvitája vége?

horas 2010.06.05. 15:33:01

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m:
Az igen.Komolyan mondom fáj a fejem ettől a VB-től már most.Ennyi fasz hogy kerülhetet vezető pozicióba...

vadkutya 2010.06.05. 15:35:53

Középszerű bohócok gyülekezete ez az ún. futballista válogatott, Husztival az élen. Előbb kapnak ezek állást a Városligetben, mint bármelyik nagyobb csapatnál.

Nem tudom mennyit kellene fizetni azért,h egy magyar (futball!!) válogatott mezt felvegyek, vagy,h ezeknek a majmoknak bármilyen formában is szorítsak. Ezek az emberek sem nem tudnak, sem nem akarnak focizni, tőlük aztán hiába várjuk,h összetörjék magukat amiatt a bizonyos címer miatt.

Ma úgy vernek meg minket,h a 3 legjobb játékosuk gólt lő, apró "szépséghiba",h még csak verejték sincs a homlokukon, játszi könnyedséggel - közben ott a negyedeik, Van Bommel, ezt is megértük.

Röhögnek rajtunk, gyerekek. (lehetőleg ezen sorok hatására be ne találjon vmi helyi önkéntes marshall, nem fog meghatni, ez magánvélemény)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:36:56

@horas: Bárki tud ilyen balfasz mód labdába rúgni egyszer, peche volt.

Ellenben alázásért csak kapcsoljátok be a Sport1-et.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.05. 15:37:53

kezd ez egy kicsit sok lenni. Elia lealázta a komplett védelmet.

BruceWayne 2010.06.05. 15:38:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hát ennél a két balfasznál biztosan jobb, reflexei vannak olyan jók mint királynak és kivetődni is tud vele ellentétben. az meg hogy alacsonyabb pár centivel náluk nem jelent semmit mert ezeknél csak jobban lehet kijönni a beívelt labdákra. Amikor kezdőbe került Genkben azóta mindig ő véd. egyébként csak azon megy a kavarás most valószínül hogy több lóvét akarnak érte más csapattól és csak ezért mondják azt hogy a kiküldött ajánlat az nem minősül szerződésnek. de szerintem megfognak végül állapodni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:38:25

Elia gólját ma még párszor mutogatni fogják az Eurosporton.

Domingo 2010.06.05. 15:39:44

Azért ez az Elia gól már elég arcpirító volt. Dzsudzsák most mászik ki a reklámtáblák alól...

vadkutya 2010.06.05. 15:40:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én holland nyelven nézem, eddig 2x röhögtek rajtunk, maró gúnnyal a háttérben, pedig egy kurva szót nem értek belőle... :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:41:13

Névről ismerem csak Eliát, tud ő ilyeneket rendszeresen?
Robben, ez a hatodik. Gyerekek, meglesz a nyolc?

horas 2010.06.05. 15:41:17

Júj,gyerekek ez nagyon nagy alázás volt.
Mintha magamat láttam volna...
:)
Elia meg most a Robben is...

Domingo 2010.06.05. 15:41:28

6 és még majdnem negyed óra van vissza.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:42:30

@vadkutya: Teljes joggal. Most már csak azért sem kapcsolok át Párizsra.

horas 2010.06.05. 15:42:39

Eljutottunk arra szintre,hogy könnyedén mosolyogva veszi az ember az ilyesmit...

raja ram 2010.06.05. 15:43:23

6-1! Úgy, hogy lecserélték a fél holland csapatot, akik nem ütköznek, félnek a sérüléstől. Ennek semmi értelme. Kinevezhetik Jézus Krisztust és Jose Mourinhot szöv.kap.-nak, teljesen felesleges, mert ennél jobb csapatot ők sem tudnak összeállítani.

Domingo 2010.06.05. 15:44:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Azért komplett védelmeket rendszeresen nem szokott megalázni, de fontos gólok szerzője és elég sok gólpassza is van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:45:19

Meccs után ha úriember, Koeman lemond. Nem azért, mintha bárki mással most különösebben más lenne az eredmény, de ő sem ért el semmit és amúgy is csak hetei vannak vissza, búcsúzzunk tisztességesen, férfi módjára.
Mi szükség volt erre?

vadkutya 2010.06.05. 15:46:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Abszolút. A második hahota a holland kollégák részéről akkor volt, mikor a 2. félidőben először (és azóta is kb utoljára, bár most ott balfszkodunk) eljutottunk az ellenfél 16osáig, beadás formájában, amit ki is fejeltek a narancsos védők. A labdabirtoklási arányt sztem jobb, ha ki sem írják...

horas 2010.06.05. 15:46:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Jó nyílván nem iylen balfasz ez a játékos,de ez jól jellemzi azt az attitűdöt ami sajnos jelenleg több válogatottat is körbe vesz...

Kírívóan sok jelenleg a nem csak laikusok áltál értelmezhetetlen döntés a szövetségi kapitányoktól és a fellettük álló emberketől is akik ezeket az embereket az hagyján ,hogy ki nevezik de még hagyják is dolgozni....

rexford 2010.06.05. 15:48:02

Nyugi, srácok, ez most a csapatépítés időszaka. Majd a selejtezőben meglepjük őket László Csaba irányításával.

vadkutya 2010.06.05. 15:50:29

Annyira gáz,h nem értek hollandusul, kíváncsi lennék arra, mit mond a stúdióban Koeman a testvéréről...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:50:42

@vadkutya: Robben lemegy, ketten átállnak és talán nincs több gól.

@horas: Ezzel egyetértek, bár nálam Maradona viszi a prímet.

Domingo 2010.06.05. 15:51:04

Kellett a meccset úgy beharangozni, hogy Koeman és Dzsuzdsák töviről-hegyire ismeri a hollandok játékát, így bravúrra lehetünk képesek

nordsee 2010.06.05. 15:57:55

Már a játékosok sem bíznak Ervinben, az utolsó három meccsen kiderült. És így nem is kell vele együtt dolgozni többé...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 15:59:43

Remélem Koeman lemond. A meccs előtt is csak arra volt képes, hogy gúnyolódjon a magyar politikai helyzeten.

Tassadar 2010.06.05. 16:00:36

Ha jól vettem ki meccs közben 94-ben 7-1 volt, most meg 6-1 úgy, hogy igazából leszarták a meccset. Ott vagyunk, hogy 16 év alatt semmi fejlődés...

horas 2010.06.05. 16:00:44

Itt nem ezen a szinten van a gond,ezen a szinten már mindegy.
Itt az utánpótláson kellene változtatni sürgősen és radikálisan.
Európa tele van Cseh,Horvát,Szerb,volt Jugoszláv államok,Ukrán játékosokkal miben különbek ezek az országok bármiben is?
Kiváncsi vagyok mikor fog történni valami,mert már kb 10 éve ez megy,hogy "neki kell állni dolgozni meg erre van szükség meg arra van szükség" és lényegében nem történik semmi...

raja ram 2010.06.05. 16:02:58

Ezeknek a játékosoknak pszichológusra van szükségük, biztos vagyok benne, hogy kissebbségi komplexusban szenvednek, pedig 1-2 nevesebb csapatban játszik. Remegő lábakkal mennek a pályára a sztárok ellen. Néhány közeli képen lehetett látni Husztit, látszott rajta milyen komplexusok gyötrik.

horas 2010.06.05. 16:05:20

Amúgy meg faszság,igen is kellenek ezek a meccsek,nem Máltával kell játszani meg az iylen fos csapatokkal,megkell nézni,hogy hol állunk Európaban,azzal nem vagyunk beljebb,hogy nem állunk a nagyokkal szemben elbújunk előlünk.igen is egy nagyobb brigád ezen dolgozik nem kevés gázsiért tessék kimenni és valamit mutatni a nagyok ellen is, és ha ennyi van akkor égjen csak pofája és érezze magát kellemtelenül...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.05. 16:07:36

@horas: Elérünk azzal valamit ha mindig ég az arcunk? Nem Máltával és nem is Hollandiával kell nekünk játszani, hanem az európai középmezőnnyel. Nekünk már az is nagy fejlődés lenne.

horas 2010.06.05. 16:13:30

Ahogy ondtam ezen a szinten már mindegy,ez is hülyeség,hogy nem méltó a magyar válogatotthoz.
Melyikhez?
A 25 évvel ezelöttihez?
Az aranycsapathoz?
Ez ehhez a válogatotthoz igen is méltó és szinkronban van ez,ezek az eredmények.
Már alapvetően a felkszéítésben a nevelésben óris
ási különbséget szenvednek el a magyar játékosok,itt a gyökerek rohadtak,egyértelmű,hogy sárgák és szárazak a levelek...

zsakfos 2010.06.05. 16:18:12

Lehet itt elemezgetni a problémák sorát, lenne is mit, de szerintem elég csak egy szót leírni: HOZZÁÁLLÁS. Nincs tét, játszhatok egy klasszis csapat ellen, egy gyönyörű stadionban, miért nem hajtom ki a belemet is?nem égeti őket a mez, hogy egy nem is fél/hanem negyedgőzzel játszó holland csapat megaláz bennünket? szánalom tényleg. Nincs technikai tudás, nincs kondi,nincs semmi. De könyörgöm nem kell ezeknek a játékosoknak válogatottnak lenni, akkor játszon az aki küzd is.

horas 2010.06.05. 16:25:52

@zsakfos :
Nekem ez a küzdés dolog sosem volt a vesszőparípán,itt nem arról van szó,hogy küzd nem küzd,nyílván te is játszottál úgy meccsen,hogy egy szélmalomharc volt az egész,egyszerűen hiába tettél/tettetek meg mindent ugyanúgy játszni könnyedséggel lettetek elintézve.
Itt nem akarati tényezőkről van szó hanem tudásbeli...Most ha mindenki megszakad sem úsztunk volna 4 alatt...
Itt nem ez a lényeg...

horas 2010.06.05. 16:27:38

De legalább hajtson,Torghelle is hajt és attól jobb?
Nem.
Én nem haragszom ezekre a srácokra.
Itt azokban a körökben van a gond ahol a pénzek mozognak...és ez globális probléma az egész ország szinte minden területén...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 16:31:22

@zsakfos :

Egyetértek.

Most már egyértelmű, hogy Koemannak mennie kell. Teljesen szétesett a végére a kapcsolata a játékosokkal. Nagyon kijött, hogy fogalma sincs a magyar fociról, és emiatt nem csak a magyar foci hibáztatható.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 16:33:23

@horas:

Alapvetően én sem szeretem ezt a küzdés szöveget, de a németek elleni meccsen ott a helyszínen tényleg fölháborító volt látni, hogy a játékosok nem lépnek oda keményen, nem támadják az embert, már a meccs elején sem, amikor pedig kondi még biztosan van.

raja ram 2010.06.05. 16:37:16

Mindenki utánpótlásról, akadémiákról beszél. A magyarok egyszerűen nem tudnak focizni. A brazilok, portugálok, argentínok, afrikaiak, spanyolok, de még a hollandok nagy része is született tehetségek. Ezeket a képességeket felkészült szakemberek a tökéletességik fejlesztik a nagy klubokban. Tehetségeket kellene keresni, nem gazdag emósgyerekeket akadémiákon oktatgatni huszadrangú edzőknek. Sándor Csikart és Kocsist is egy Szeged melletti kis faluban találták, Bene Ferenc gyerekkorában nem látott igazi meccsett, a haverjaival focizott a réten. Az 500.000 cigánygyerek közt is biztos van egy pár tehetség, nem hiszem, hogy sok van belőlük a felcsúti akadémián.

horas 2010.06.05. 16:41:59

@Csöncsön:
Jó persze nyílván,de nálam ez már részlet kérdés.
Ami engem zavar,az az,hogy egyértelmű,hogy a gének továbbra is megvannak,én biztos vagyok abban,hogy nemzetközi szinten potenciális meghatározó játékosok rohangálnak az utcákon Magyarországon.
A nevelésben és felkészítésben vannak az óriási problémák,onnantól kezdve teljesen mindegy,hogy kiül egy európai elit szinttől látványosan elmaradott képzetsségű csapat padján...

raja ram 2010.06.05. 16:45:11

@Csöncsön:

Láttam az U-20-as VB-t. És? Hol játszanak az abban szereplő magyar játékosok? Cserejátékosok a Bariban, Athénban, Weder Bremen II-ben. Ez a perspektíva? Ugyanolyan komplexusokkal küzdő, motiválatlan játékosok, mint ezek, akik a pályán voltak.
Össze kellene szedni a favellákból, külvárosokból, falvakból a magyar Tevezeket, Messsiket, Robinhokat, akik örülnek, hogy háromszor ehetnek naponta és ezért mindent megtesznek.

horas 2010.06.05. 16:47:43

@raja ram: Igen a teheteségeket télleg jobban kikellene bányászni,de ennek mi a legmegfeleőbb módja?
-Én nemtudom.
Mi kell hozzá?
-Pénz.
Mi csinál a magyar ember ha valamilyen pénzt el is tud tenni?
Inkább arra fordítja amire eredetileg van szánva vagy elteszi?
-Elteszi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 16:47:56

@horas:

Igen, ez így van. Vagyis két része van a dolognak: eleve el vannak kallódva a többre hivatott tehetségek a rossz képzés miatt (elég volt egyetlen generációnak komolyan venni a képzését, máris kinőtt egy világbajnoki bronzérmes korosztály), másfelől meg az adott anyagból is ki lehetne hozni többet más hozzáállással. Láttuk ezt a válogatottat Stockholmban szétfocizni a svédeket...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 16:51:19

@raja ram:

Olyan játékos, mint Messi, nyilván csak egy van (és csak egy volt, amióta futball a futball). De éppen a hollandok példája mutatja, hogy mekkora hülyeségeket beszélsz. Egy alaposan kiépített, pontosan megtervezett nevelőrendszer csodákra képes. Még egyszer: az U20-as válogatott sikere sem véletlen volt, hanem egy éppen beinduló (majd szétvert) rendszer első eredménye volt.

raja ram 2010.06.05. 16:52:49

@horas:

Én kétféle sikeres tendenciát figyeltem meg:

1. Nagyon gazdag országok, akik a legmagasabb szintet biztosítják a fiatalok felkészítéséhez. Magasan képzett szakemberek, szuper felszereltségű infrastruktúra

2. Nagyon szegény országok, ahol rengeteg gyerek van, az időjárás lehetővé teszi, hogy egész nap az utcán játszanak és az egyetlen kitörési lehetőség a nyomorból - a sport

Magyarország egyikhez sem tartozik, ezért tartunk ott, ahol.

horas 2010.06.05. 16:54:41

@raja ram:
Jó ez így faszán hangzik,de a magyar Tevez-ek meg Messi-k első adandó alkalammal lenyúlnának valamit és soha többetr nem látná őket senki,arról nem beszélve,hogy ma manapság egy gyerekenek nem perspektíva focizni,az egyszerűen nem menő.
Nincs egy C.Ronaldo-nk akire eltudnának nézni a fiatlaok,akire hasonlítani akarnának.
A mai fiatalok szemében a foci egy feleslges kötelezettség még több feleslges és fárasztó követeleménnyel.
Marad az msn a kocsmázás a csajozás a dorogzás az sokkal nagyobb buli...

De a gazdag gyerekek között sincsenek Pirlo-ink aki dús gazdag gyerek létére együtt szopta a brét a Cassano tipusú utcagyerekkel és naphosszat gyakorolta a szabadrúgásokat télen,hóba,fagyva,kánikúlába,esőbe,sárba...
Ahelyett fater zsírúj Mercijével furikázza a kiscsajokat naphosszat a városba...

raja ram 2010.06.05. 16:57:03

@Csöncsön: De éppen a hollandok példája mutatja, hogy mekkora hülyeségeket beszélsz. Egy alaposan kiépített, pontosan megtervezett nevelőrendszer csodákra képes.

Mi az, hogy hülyeségeket beszélek? Annyit írtam, hogy pl. Robben egy született tehetség. A nevelőrendszer első és legfontosabb lépése: megkeresem a született tehetségeket (ha kell Surinamban) és tökéletesre fejlesztem képességeiket.

vadkutya 2010.06.05. 16:58:47

Robben le is sérült, fasza... :S

raja ram 2010.06.05. 16:59:02

@horas:

Ez szóról-szóra így van. Következménye: soha többet nem lesz jó magyar foci. Ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 17:00:04

@raja ram:

Robben egy termék. Egy kiváló képzési rendszer kiváló terméke. Pont, hogy nem ösztönös zseni. Pont a hollandok példája mutatja, hogy ösztönös zsenik nélkül is hová el lehet jutni.

horas 2010.06.05. 17:00:09

@raja ram:
Nem igaz.
Szerbia?
Stankovic,Vidic,Ivanovic,Kolarov,Pantelic
ezek többnyire akkor voltak gyerekek amikor háború volt.
Csehek ezelötti generációja?
Nedved,Baros,Poborsky kik voltak nekünk akkor Illés,Halmai,Horváth Feri...
Nyílván váltják egymást a jobb és kevésbé jobb garnitúrák,de mi stagnálunk lassan 30 éve...

raja ram 2010.06.05. 17:10:34

@horas:

A dél-szlávok, az egy külön kategória. Kis szerencsével 4 válogatottjuk indulhatott volna a VB-n, így "csak" kettő. Minden labdával játszott sportágban jók. A Puskásék is akkor voltak gyerekek, mikor háború volt.

A cseh viszonyokat nem ismerem, de az is egy régi focinemzet, akik jobban sáfárkodtak a tehetségeikkel. Biztos normálisabb emberek vezették az egyesületeket - és a csehek általában mindent jobban kezelnek, mint mi.

Árpádka 2010.06.05. 17:10:45

Nem tudok mit mondani az első félidő kb rendben volt, vagy csak annak tűnt? a másodikat szerencsére nem láttam.
Nem tudom mit lehetne tenni a románoknál szinte nincs utánpotlás nevelés és mégis kint voltak 2008-ban. vagy a játékoksok szarnak le mindent vagy nincs mitiváció?
Kell egy edző de ki? aki olyan aki képes motiválni és egy taktikai zseni az olyan jelenleg megfizethetetlen.
De a legnagyobb gond akárki is a kapitány mindenhonnan fúrják faragják.
Nem hiszem hogy 20 év alatt nem lett volna olyan zseni mint ami 15 év alatt kitermelődött a II vh körül.
Nem hiszem azt hogy a magyar rendszer szarabb vagy koruptabb lenne mint a román szerb vagy a szlovák.
Akkor mi a gond?

vadkutya 2010.06.05. 17:12:34

@Árpádka: Nem kell új edző. Illetve úgy akarom mondani,h nem lesz mással sem jobb. Ez a 6-1 nem más, mint REÁLIS KÜLÖNBSÉG.

raja ram 2010.06.05. 17:12:38

@Csöncsön:

Robben azért kicsit kilóg a holland sportiskolák növendékei közül. Szerintem egész nap azt próbálták a fejébe verni, hogy passzoljon. De én így szeretem.

Árpádka 2010.06.05. 17:18:50

@vadkutya: Hát ha nem egy Vb re menő és magát féltő játékosokról lenne szó talán.
De amit a klubjaikban nyújtanak szerintem több ennél amit nyújtottak. Ha fejlődni akarunk akkor igenis elvárások kellenek: tegyék oda magukat rendesen, harcoljanak próbáljanak fejlődni.
Az első félidőben is lehet volna 4-1 is, meg 5 az már 9-1 az reális?
Milyen bazdmeg hogy 14 perc és sanyi meg priskin sétál a felező vonalnál meg se támadják a labdás embert. Egy inditás egy pasz semmi, nehogy már ez legyen a realitás.

raja ram 2010.06.05. 17:19:00

OFF: Obi Mikel is megsérült, nem utazik a VB-re. A Chelsea játékosok el vannak átkozva: Mikel, Essien Drogba, Ballack sérültek

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 17:20:24

@vadkutya:

Még Málta sem kaphat hat gólt egy válogatott meccsen senkitől (nem is szokott), nemhogy Magyarország. Ilyen reális különbség nem létezik.

@raja ram:

Tök hülye a focihoz (épp a lényegéhez), mégis meddig eljutott... Mert amiben viszont jó, abban szinte tökéletes. Mert tökéletesre csiszolták. Ez az utánpótlás-nevelés.

Árpádka 2010.06.05. 17:20:53

@vadkutya: Nem azt várom hogy 4-4-et játszanak de legalább tegyenek úgy mintha megbecsülnék azt a K..mezt

raja ram 2010.06.05. 17:22:55

@Árpádka:

Próbáld meg magad Thorgelle helyébe gondolni magad. Milyen érzés lehet egy Augsburgi cserejátékosnak, aki tisztában van a képességeivel, a világ legjobbjai ellen játszani. Sajnálom őt.

vadkutya 2010.06.05. 17:23:31

@Árpádka: Pedig ez a realitás. Könnyebben nyújtasz többet egyénileg,h ha megfelelő társakkal vagy körbevéve. A magyarok egymásban sem bíznak, mondjuk ezt kis hazánkban általában mindenki magával hozza otthonról.

Megszámolhatatlan azon évek száma (én legalábbis nem tudom/akarom), amik arról szólnak,h ezek a nyomorékok nem teszik oda magukat, legyen szó BÁRMILYEN meccsről. Ennek tekintetében már nem is tűnik oly' irreálisnak a 9-1 pl...

vadkutya 2010.06.05. 17:25:51

@Csöncsön: Lehet,h furcsának tűnik az,h ha azt mondom: ez a reális különbség. Viszont a furcsában nincs semmi szokatlan, tudhatnád, magyar vagy... ;)

raja ram 2010.06.05. 17:27:33

@Csöncsön:
Tök hülye a focihoz, mert egy ösztönös, született tehetség, aki ha kell kicselezi még a partjelzőt is. Ezt kiegészítették az iskolában azzal, hogy kitűnő fizikuma van. Mást nem tudtak a fejébe verni, de jó is így. Néha azért passzol, ha van kedve. Ja és mellesleg holland, angol, német, spanyol bajnok. A szerencsétlen.

Árpádka 2010.06.05. 17:27:54

@raja ram: Hány olyan csatár van pl Olic . Aki egy labdát nem tud átvenni és mégis. Az egész akarat erő kérdése.És Thorhelle mellett más nincs ? Nem muszály kezdetni de legalább beválogatni, hogy mégis a kapitány probálkozik. Legalább most Kovácsot kilehet volna probálni vagy bárkit
@Árpádka: De amit a klubjaikban nyújtanak szerintem több ennél amit nyújtottak.
helyesen
A klubjaikban sokkal többet nyújtanak mint a válogatottban.

raja ram 2010.06.05. 17:32:35

@Árpádka:

Azért azt nézd meg, hogy amikor a csajoknak szóló show során leveszi a mezt, hogy néz ki Olic (és a játékosok 80%-a). Az nem elég, hogy tetoválva vannak a magyarok is.

vadkutya 2010.06.05. 17:34:45

@raja ram: "Az nem elég, hogy tetoválva vannak a magyarok is."

A nap kommentje!!! :DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 17:38:47

@raja ram:

Az a lényeg, hogy ő nem egy olyan futballista, akinek szinte meg sem kell tanítani a játékot, mert annyira érzi, mivel zseni. (Ilyen pl. Ronaldinho.) Arra nem lehet építeni, hogy a magyar Alföldből egy Ronaldinho bújjon elő. De ha van egy működő képzési rendszer, akkor Robben szintű játékosok szinte óhatatatlanul teremnek, mint ahogy a hollandok folyamatosan "termelik ki" a Robben szintű klasszisokat.

raja ram 2010.06.05. 17:47:30

@Csöncsön:

Nem értem, miért lovagolsz Robbenen, aki nem egy tipikus holland focista. Csak azért nem hasonlítom Messihez, mert nem akarok egy újabb frontot nyitni. Egyezzünk ki döntetlenben.

Magyarországon biztos, hogy van legalább egy Ronaldinho a nagy számok törvénye alapján. Én gyerekkoromban együtt fociztam a Töröcsikkel, ötéves korában látszott, hogy világklasszis. Aztán nem lett az, mert Magyarországra született.

horas 2010.06.05. 17:49:19

@raja ram: Az aranycsapatal nem voltak gondok most a gondokról és azok táptalajáról beszélünk.
Hogy lehet,hogy megprobáljuk megmagyarázni,hogy ez a gond meg az a gond azért nincsenek futballistáink így emg úgy miközben pár száz kilométerrel arréb háború volt és az ott élő gyerekek mégis megtanulták levenni a labdát és oda rúgni ahova szeretnék...

Csehek jobban kezelnek mindent?
Miért?Pont ez az...Mi is régi foci nemzet vagyunk
Dél-szlávok minden labdajátékban jók...
Mi nem?
Dehogynem.

ih bín ájn bájener 2010.06.05. 17:51:13

Feljelentést szeretnék tenni a ma kora délután a magyar válogatott sérelmére elkövetett nemierőszak ügyében. Az elkövető a holland válogatott.
Gyerekek kár erről vitát folytatni szarok vagyunk, nem csak egyénileg, hanem csapatban is. És nekem ne csipogjon senki, hogy így utánpótlás, úgy utánpótlás. Szlovénia és Szlovákia kinn van a vb-n, pedig egyiknek sincs erősebb játékoskerete szerintem, hogyan? Erre tud valaki választ? Mert itt van a kutya elásva.

horas 2010.06.05. 17:55:31

@ih bín ájn bájener:
Nézd meg a csoportjukat a Szlovákoknak példáúl.
A Szlovének pedig túlteljesítettek.

Én nem VB részvételt akarok,mert az,hogy kinn van ez a két válogatott az nekünk egy fájó dolog de nekem nem az a fő gondom,hogy egy szar válogatottal nem tudunk kijutni a VB-re mikor másoknak hasonlóan szar válogatottal sikerül hanem,hogy szar válogatottunk van pedig kurvára nem kellene,hogy az legyen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 17:56:42

@raja ram:

Magam sem tudom már, hogy hogyan ragadtam le Robbennél. :-) Annyit akartam csak mondani, hogy a képzési rendszeren múlik minden. Holland meccseket nézve nem azon csodálkozik az ember, hogy "jé, ezt meg hogy csinálta, ez mi volt?!..." (mint mondjuk Messit vagy az igazi Ronaldot látva), hanem hogy beléjük van oltva egy futballkultúra.

vadkutya 2010.06.05. 17:57:02

Ameddig egy Huszti, vagy egy Gera megteheti azt,h lelép az edzőtáborból, addig kurvára felesleges bármennyire karaktert is pazarolni a magyar válogatottra (tudom, én is megteszem). Nem arról van szó,h nincsenek tehetségek elkallódva vhol - Csöncsönt idézem - az Alföldön. Persze,h vannak, s nyilván lehetne normálisabb képzési rendszert is futtatni (meg még mennyi mindent lehetne jobban, ésszerűbben csinálni itthon), meg pénzt is bele tolni stb.

A probléma az,h miakurvaanyját keres egy lelépő, nagypofájú Huszti válogatott mezben??? Ezt tegyük helyre előbb...

horas 2010.06.05. 18:00:29

@ih bín ájn bájener:
Szal hiába ejtette ki az Oroszokat a Szlovén válogatott hiba lenne azt hinni,hogy előrébb járnának náluk vagy jobbak lennének.Ez a párosítás volt ugye?

Amúgy elgondolkodtató tény és való,hogy nekik,hogy sikerült nekünk meg miért nem,de hozzávetőleg ugyanaz az az istálló...

horas 2010.06.05. 18:06:03

Robben-hez annyit,hogy ő nem egy termék.
Nem véletelen,hogy méga holland válogatottban is csak egy van belőle.Viszont a gépies szinten hatásos és precíz nevelő munka abszolút iskolapéldája is egyben az igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.05. 18:08:12

@vadkutya:

Igen, a futballkultúrához tartozik az is, hogy a válogatottat semmilyen körülmények között sem hagyjuk faképnél. Ez ugyanúgy hozzátartozik, teljesen igaz.

vadkutya 2010.06.05. 18:15:10

@Csöncsön: Pontosan. Azt meg nekem ne mondja senki,h szükségünk van Husztira, a mai teljesítményét (ez is mekkora hülyeség, nem is lenne szabad ezt a szót használnom a válogatottat érintő kérdésekben) azt bármelyik, a posztján játszó NB1-es játékos tudta volna hozni...

raja ram 2010.06.05. 18:16:32

Magyarországon gyakorlatilag az összes funkcionárius teljesen alkalmatlan volt a kezdetektől fogva, de szerencsére voltak jó játékosaink. Így sem értünk el komolyabb eredményt. Az Aranycsapat sem. Biztos ti is olvastátok, hogy mekkora hibákat követtek el a vezetők, az edző.
Ugyanez volt a kommunizmusban, a Mezeynél. Torgyán doktort már meg sem említem. Elmebetegek. Elképzelhető, hogy Szlovéniában, Szlovákiában normális emberek irányítják az ottani klubokat a Szövetséget. Ha így van, akkor, ha nem is VB-t, de részvételt lehet nyerni.

vadkutya 2010.06.05. 18:22:50

@raja ram: Tökéletesen egyetértek. Magyarországon se sportélet, se sportdiplomácia nem létezik. Ezek nélkül pedig egy ország HALOTT, ugyanis ez mind a közösségi szellemet teremti meg, a közös célt. Ezek ismeretlen, zárójelbe tett szavak, amiket sokan sosem fognak megérteni azok közül, akik ezt elősegíthetnék...

ih bín ájn bájener 2010.06.05. 18:24:59

@vadkutya: Az még hagyján, hogy nagy a pofája, de még szar is. :D

@horas: Kit érdekel, hogy előrébb járnak vagy sem? Engem az aktuális eredmény érdekel, ők ott vannak a világversenyen, mi meg csak nyeljük a...
Arra akarok kilyukadni, hogy mieinknél sokkal rosszabbnak tartott játékosokból álló válogatottak kijuttnak, mert nem csak szökőévente küzdenek valami hatodrangú barátságos meccsen.

horas 2010.06.05. 18:33:33

@ih bín ájn bájener:
Hát nemtudom.
Ha választanom kéne inkább erről a VB-ről lemaradó ORosz válogatottat választanám a VB részt vevő Szlovén helyett,egyszer.
Másodszor.
Nyílván a hozzállásbeli problémák is vannak,de nem ott van a kutya elásva ahogy te fogalamazol, a Szlovének csoportjával nem vagoyk képben de a Szlovákok csoportjából sokkal nagyobb sansszal léptünk volna mi is tovább.Ahogy oda vissza alapon is müködik,a szlovákok nem valószinű továbbjutottak volna a mi csoportunkból...

ih bín ájn bájener 2010.06.05. 18:45:20

@horas: Nem a választásról van szó, hanem hogy elérték azt, amit nekünk 20 éve nem sikerült. Pedig esélytelenek voltak, vagy legalábbis annak számítottak. Nincs olyan, hogy valószinűleg, előttük volt a feladat és megoldották. Amúgy a szlovákok és a szlovénok egy csoportba voltak.
20 évnyi kudarcot nem lehet visszavezetni 20 év rossz sorsolásra.

rizla 2010.06.05. 18:52:06

@Csöncsön: messi-k itthon nem csak az akadémiák szarsága miatt nem lesznek, hanem mert az emberek gyűlölik a futballt. minden nemzet karakterét lemérheted a fociján keresztül, a mienk az öngyűlölet, a kishitűség, meg hasonlók köré épül. és részben igazunk is van, mert kurvára elegünk van abból, hogy idehaza szétcsesznek mindent ami jó. szóval a focit (a hazait!!) közöny vagy utálat övezi, a gyerekeknek van jobb dolguk, van más hobbijuk, nincsenek igazi példaképeik, csak külföldiek, de az nem az igazi. messi az utcán tanult meg játszani, itthon ilyen már kevés van. kevés a gyerek, és szar a rendszer, ami felkarolná őket. minden szempontból egy lefelé tartó spirál az, amiben vagyunk. nem fog változni semmi, a mi életünkben már nem fog kijutni a csapat sehova, ebben biztos vagyok, teljesen. nagyon nagy mákkal, esetleg.

horas 2010.06.05. 18:53:04

@ih bín ájn bájener: Igen,jogos,egyértelmű.
De ahogy mondtam,attól emrt a szlovének meg a szlovákok kinn vannak nem hiszem,hogy sokkal jobbak lennének mint mi.
És ahogy mondtam,hogy nekem nem az a vágy álmom,hogy egy szar csapattal kinnt legyünk a VB-n,hanem,hogy legyen egy jó csapatunk.
A lehetőségek a körülmények adottak ez a fájó...

rizla 2010.06.05. 18:53:51

@raja ram: ez egy nagyon naiv komment, és tökéletesen megmutatja a mai halálosan frusztrált magyar szurkoló lelkét. az apáink puskásról meséltek, ezért ciki nekünk a bari padja, pedig valójában dehogyis ciki. pont komant, némethet, meg a többieket tilos basztatni.

rizla 2010.06.05. 18:56:26

@raja ram: a magyarok kibaszottul tudnak focizni, ha a tehetségre gondolsz. gondoljunk bele gera pályafutásába. kamaszként még szipuzott, cigizett, drogozott, ivott, akármi. nemhogy akadémiára nem járt, de valószínűleg alig játszott. már majdnem 20 volt, amikor valahogy beesett a mi kurva szar rendszerünkbe. és innen képes volt eljutni európa liga döntőig, no comment. brilliáns tehetség, ha nem lenne az, a kitartása is kevés lett volna, hogy sokra vigye. ha nem ide születik, a világ egyik legjobbja lenne. tehetség van, sok, de az csak egy dolog.

Árpádka 2010.06.05. 18:58:24

Nem azért de Szlovénia és Szlovákia lakkósága együtt nincs 10 millió.
Nem hiszem hogy nem lehetne minden korosztályból ami évente kb 60-40 ezer gyerek ebből 40-50 csak tud focizni. Ezeket speciális iskolába 6 éves kortól egy 10 éves idő intervalúmból csak kijön 23 jól focizó ember.
Valahol olvastam, hogy számít mennyi az igazolt játékos ami most kb 40 ezer vagy mennyi és a hatvanas években kétszerese volt. Javítsatok ki ha nem így van. Kérdem a magyar foci fejdelmeit Szlovákiában hány igazolt játékos van? Vagy Írországban ( asszem Blatter mondta)

horas 2010.06.05. 18:58:45

@rizla: Ezt magyarázom,hogyha ki is jutunk,nem vagyunk beljebb mert attól még a hagyományainkhoz génjeikhez képest továbbra is egy szar csapat lennénk.
@ih bín ájn bájener: Ja,hogy egy csoportban voltak?
Akkor megvan,hogy jutottak ki...

BruceWayne 2010.06.05. 19:02:03

na fasza, Robben egyelőre nem utazik még :(

a faszér kellett annyira szarul játszani hogy a végén már sarkalgassanak, erről is ezek a szerencsétlenek tehetnek de tényleg

adam_g007 2010.06.05. 19:03:26

@horas: www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/szlovakia-2008397
Eszerint Szlovákia igazolt játékos száma: 428.968
Ugyanez Szlovéniánál:
www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/szlovenia-2008263/
Igazolt játékosok száma: 30 725

rizla 2010.06.05. 19:04:17

@Nerazzurri: én nem értem amúgy hová akarta sarkazni azt a labdát, nevetséges volt. hihetetlen, hogy mennyire porcenlábú az ember, de akkor legalább ne trükközgetne akkor is, ha nem muszáj, főleg szarul.

horas 2010.06.05. 19:09:12

@adam_g007:
Mit csináljak vele...?
Ezt a igazolt játékos mizériát nem én hoztam fel...
Nincs jelentősége ennek szerintem,legalább is nem ez a döntő kérdés.
Egy normális képzési koncepcióval harmad annyi igazolt játékosból több jó játékost termelne ki Magyarország mint ez a két nemzet mert egyszerűen itt van a génekben a foci.
Én ebben hiszek.

adam_g007 2010.06.05. 19:14:47

@horas: Bocsánat félrekattintottam.
Én neked adok igazat. Rendes képzéssel lehet előrelépni.

És lehet, azt mondani, hogy több NB1-es játékost a keretbe, de szerintem egy válogatott meccs iramát nem bírják olyan jól, mint a külföldiek. Mert ott megkockáztatom milliószor jobban ügyelnek a játékosok kondijára. És itt nem a német másodosztályban padozókra gondolok elsősorban, hanem akik első osztályban egy-egy félórára be szoktak szállni: (Koman, Tőzsér, ...).
De hát a legnagyobb gond még mindig megmarad: A fejekben a súlyzók nem tesznek rendet. Hacsak nem vágjuk fejbe vele őket :)

BruceWayne 2010.06.05. 19:18:11

@rizla: ja, tök fölösleges volt. durva mennyi nagy név baszik most rá a vb előtt..

rizla 2010.06.05. 19:19:54

@Nerazzurri: most már kész tény, hogy robben vb-je ugrott?

Árpádka 2010.06.05. 19:23:44

@Árpádka: igaza van mindenben.
Ha kikapunk mindig megnézem:(

adam_g007 2010.06.05. 19:26:39

Bátorkodom megkérdezni kommentelő társaimat:
Ti milyen rövidtávú változtatásokat tudtok elképzelni, hogy a válogatott ennél a mosott fosnál jobb, vállalhatóbb játékot játsszon?

Árpádka 2010.06.05. 19:31:46

@adam_g007:
1 Felső vezetést kirúgni
2 Bunda ügyeket kideríteni
3 Új politikailag független vezetés választása,a mi mögött pénz is van( ez lehetetlen)
4 Új alapokra helyezni az utánpótlás képzést ami legalább 10 évig életképes
5 Új szövetségi kapitány akinek van vlm tekintélye aká ahogy Hofi mondja a második részben lásd itt?@Árpádka:
6 Stadion rekonstrukció
7 Edző képzés
ui: a sorrend indiferens

rizla 2010.06.05. 19:31:59

@adam_g007: egy válogatottnál nincsenek rövidtávú megoldások

horas 2010.06.05. 19:32:03

@adam_g007: Itt már semmyilet,mármint a felnőtt korosztályban.

Kisebbfajta diktatórizmust kellene végre hajtani az utánpótlásnál és aki bármiylen szinten szembe szegül azt könyörtelenúl eltaposni eltüntetni,nem fordítva,hogy azt tapossák és tüntetik el aki nem zsebre akarja tenni a lovét,hanem kezdeni vele valamit...

rizla 2010.06.05. 19:32:37

@Árpádka: hát ez tényleg mind rövidtávú: DDDDD

BruceWayne 2010.06.05. 19:32:40

@rizla: én annyit tudok hogy egyenlőre nem utazik még a kerettel.

@adam_g007: a mostani alibikirályok egy meccset kapnak még, aki tovább cigánykodik azt kibaszni örökre a keretből, új edző, új edzésmódszerek új taktika, új erőnléti edző stb., új embereket is kell kipróbálni a keretben, aki nem hajt vagy balfasz az mehet isten hírével...

nem hinném hogy például a japán játékosok ügyesebbek és tehetségesebbek lennének nálunk mégis meg tudnak csinálni 5 folyamatos paszt előre, tudják járatni a labdát középpályán, oké hogy a két nép fegyelme és munkaszorgalma más de csak van aki a mieinkbe is tud verni valami elhivatottságot, koncentrációkészséget és alapvető dolgok elsajátítását....

freiwald 2010.06.05. 19:36:55

A magyar futbal halála a szakmai tudatlanság és felkészületlenség, valamint az, hogy ezen törekvések legtöbbjét a magát szakmának tituláló réteg haszonlelsése, hozzánemértése, nemtörődömsége már csírájában elfojtja. Valamirevaló sportszerető országokban a munka szisztematikusan zajlik. Már egészen korán szakmai, sportorvosi stábok határozzák meg a különféle orvosi vizsgálatok alapján egyik-másik gyermek, mely sportágban nyújthatna kiemelkedőt, mely ágazat a testfelépítésének, csontozatának, szervezetének legmegfelelőbb. Az iskolában és azon kívül is versenyszellemre, a siker édes ízére tanítják a növendékeket. A sportélet zömében valós sportértékekre és szakmai tudásra épül, de míg a ki... magyar valóságban elvész a gondolat és az akarat, addig azt másutt felkarolják. Szlovákiában és Csehországban sem rózsás a helyzet, de említhetnénk akár a Magyarországot tekintve gazdaságilag mégiscsak jobb napokat kóstolgató Ausztriát. A különbség a tradíciók és az innovatív módszerek arányos megbecsülésében van. A magyar kvázi szakma a múltba révedve eleve halálra ítéli magát, s még a meglepetés erejével bíró akaraterő varázsát is elfojtja azokban a sportolókban, akik a professzionalizmus elveinek szeretnének megfelelni, de mindenhol a lesajnáló hozzáállással találkoznak. Vagy tán a magyar kajakosok nem is magyarok, hanem marslakók? Az olimpiai bajnok vizilabdások is csak szemfényveztés? A hiba nem a mi készülékünkben van, hanem az adásban. Puskás Öcsi bá is csak annyit mondott a Gondosan Válogatott Magyar Labdarúgónak az északírek ellen,hogy tartsák földön a lasztit, ők pedig megtették, s Hamar meglett az eredménye. A baj az, hogy a kommunikációban félúton elvész a lényeg és ahelyett, hogy az alapoktól kezdenénk a ház építését, mi a csodát várjuk, pedig az csak úgy magától, munka nélkül nem szokott jönni. Azon pedig, hogy ma miért lett 6-1 nem nekünk kell itt agyalni, hacsak nincsen közöttünk a leendő MLSZ elnök.

horas 2010.06.05. 19:38:12

@adam_g007:
A jelen ezen szinten létezik ezzel érdemben kezdeni nem lehet semmit.
Elkell menni hollandiába,portugáliába,sapnyolországba megkell nézni azok a gyerekek mi a fasztől ennyire ügyesek a labadával és nem egy-eg gyerk hanem globálisan és azt csináltatni itthon és szinte egy az egyben levenni azt ahogy ők kezelik az utánpótlást az összes korosztályon keresztül egy fajta sablont körbe rajzolni,ne jöjjünk a pénzzel mert annyi pénz amennyi ehez kell van itt.

A többi szinte mellékes,ha kijön 2-3 életképesebb generáció akkor lehet az öltönyösök között is ültetés rendet csinálni.Nyílván ez nem ilyen egyszerűen,de valahol meg nem a faszt nem...

Árpádka 2010.06.05. 19:38:21

@rizla: Kérdezett válaszoltam;)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.05. 19:48:03

a legjobb az lesz, amikor robben 29 injekcióval a halántékában lép majd pályára a csoportmeccseken, hogy ne érezzen semmit, aztán júliusban visszaadnak a bayernnek egy félhalottat. akire persze hosszú pihenő vár, mi más. imádom a válogatottakat. kbszttul nem jó ez a rendszer így.

rizla 2010.06.05. 20:19:28

@mocsing: nem értek egyet. a rendszer hibája, hogy robben üvegből van? vagy a játékos ne döntsön úgy, hogy ha kell, akkor félholtan is játszik a vb-n, csak hogy a bayernnek jó legyen? mármint melyik rendszer rossz tulajdonképpen?

AIR 2010.06.05. 20:30:29

@Árpádka: most eltekintve attól, hogy ezek nem rövidtávú intézkedések..
nem értem, mi bajod az utánpótlással. már egyszer "új alapokra helyezték" ezelőtt 5-10 évvel, amikor beindultak az akadémiák. az a korosztály kb. 3 év múlva lesz majd látható, az utánpótlásképzésnek semmi köze ahhoz, hogy 2010-ben nincs védelmünk. folytatni kell a megkezdett munkát a fiatalok terén.
politikai függetlenség valóban lehetetlen a futballban, de nem is kell.
a pontjaid közül igazából a bundaügyek kiderítése, a stadionrekonstrukció és az edzőképzés a lényeges, de legfőképp a stadionrekonstrukció. több néző = nagyobb foci, stb. stb.
hogy rövidtávon mit lehetne csinálni? edző: LCS. Bodor, Vanczák, Szélesi elfelejtése örökre + Bodnár, Priskin jegelése beláthatatlan ideig. kapust kell találni, mert sem Fülöp, sem Király nem megoldás. én első körben Sáfárt és Kötelest mondanám, persze ők se ideális megoldások, de talán valami javulást hoznak.
a védelemben meg Horváth G-t rá kéne állítani a balhátvéd posztra (vagy Leandrot, de fogalmam sincs mi van vele), középen talán Mészáros vagy Lipták Juhász mellett, jobb oldalon pedig... oda nincs tippem, de akár a fentiekkel ki lehet valahogy sakkozni egy hátsó alakzatot.
és ami még kell, hogy ne vonjunk le túlzott következtetéseket egy edzőmeccsből. égjünk el szégyenünkben egy 6-1 után, de ne higgyük, hogy vége a világnak.

bag 2010.06.05. 20:53:07

Gyanúsan sok-egyre több- sztár mondja le a VB szereplést ilyen-olyan sérülésre hivatkozva...

legyünk már őszinték, nem kockáztatják milliós fizetésüket az élkluboknál holmi nemzeti csapat miatt.

Drogba tipikus eset.

Árpádka 2010.06.05. 20:53:40

@AIR: 1 van köztük rövid távú is
László hát nem tudom mindenki el van ájulva de még szinte semmit nem tett le az asztalra ( most ne a skót bajnokság színvonaláról beszéljünk mert ott a Fradi is 3 lehetne a jelenlegi kerettel.)
Stadont meg csak oda ahol van foci PL: Debrecen , meg Fehérvárra ha az EL-ben letesznek valamit. +Fradi
Politikai függetlenségen azt értem hogy ne már a miniszterelnök beszoljon bármelyik szöv kap-nak és viceversa. Ide tartozik a pénz is ugyebár Puskás aranyköpése, de ne csak a kormány közeli klubok kapjanak pénzt.
Utánpotlás képzés meg megakadt a mostani U21-en kivül ki tett le valamit az asztalra legyen az U16,U19. Nincsenek nagy cégek vagy arcok a gyerekek mellet pl : Romániában Hagi, Popescu meg a Danone
Magyar edző képzés vagy edző ez egy nem létező fogalom. van valami amit annak hívnak de az nem az.
Bunda ebben egyet értünk és szerintem ehhez csak egy kemény kezű MLSZ elnök kellene ( Csányitól nem tudom mit lehet várni)
Válogatott ide hogy kijussunk valahova nagy adag szerencse meg egy jó sorsolás kellene. Én jobban örülnék egy olyan edzőnek aki valamit le is tett az asztalra. És ide jön a pénz a magyar cégek lényegében 0Ft támogatják a magyar focit, pedig elég sok van. ( szerencsére ez más sportágban másképpen van)
Kerethez nem akarok hozzászólni csak annyit ( mielőtt megint levigyorognátok.)
Kapuban szerintem igenis Marcinak van helye tud ő védeni ha akar.Védelem Kádáron és Juhászon kivül jelenleg nincs használható ember.
Középpálya ha jön Gera meg Vass és Koman akkor az rendben lesz
Csatárok meg Németh sérülékeny atöbbit meg nem tudom.

Harald hardrode 2010.06.05. 21:00:46

@mocsing: mint Bayern drukker, nem értek veled egyet. A válogatott mindig legyen fontosabb, mint a klubcsapat, MINDIG. (Ezt nálunk egyáltalán nem látom.) Az más kérdés, hogy honnan kapom a pénzt, de ez a mostani tendencia nagyon nem tesz jót, hogy csak a klubnak köszönthetek mindent. Ez kicsit olyan, minthogy szarok a hazámra, csak egy úr van, a cég, amelynek dolgozom. Ez pedig nagyon nem tetszik.

rizla 2010.06.05. 21:07:00

@Árpádka: "szinte semmit nem tett le az asztalra ( most ne a skót bajnokság színvonaláról beszéljünk mert ott a Fradi is 3 lehetne a jelenlegi kerettel.)"

kíváncsi vagyok, hogy ki tett le az asztalra valamit akkor a magyar edzők közül: DDDDD nem azt mondom, hogy ő kell, csak ez is ilyen magyaros faszság, hogy "nem tett le semmit az asztalra".

bög 2010.06.05. 21:10:49

@adam_g007: létezik hogy szlovákiában félmillió igazolt focista van? minden 10. ember az?!

Árpádka 2010.06.05. 21:14:25

@rizla: Pontosan ezért nem kell magyar edző. Olyan kell aki már épített szarból valamit és nem csak itthon a király.
Persze most az NSO-on mint az ország első sportnapilapjánál őt követelik, hogy aztán majd egy kisinyovi hármas után jöjjenek a lábtörös cikkek. Bár most már a Mágust nyomatják keményen.
A magyar közvélemény rendkivül szemét tud lenni és ezt a sajtó ki is használja.

Árpádka 2010.06.05. 21:15:40

@Árpádka: izé első számú és egyetlen sportnapilap

rizla 2010.06.05. 21:15:54

@Árpádka: "Pontosan ezért nem kell magyar edző. Olyan kell aki már épített szarból valamit és nem csak itthon a király."

és van ilyen, aki megfizethető?

Árpádka 2010.06.05. 21:17:24

@rizla: Kis pénz kis foci.............
Ide jönnek a szponzorok

ih bín ájn bájener 2010.06.05. 21:27:56

Hogy cégek támogassák a magyar focit? Mire föl? Mert foci, vagy mert magyar? Hát ne baszunk már, gyerekek. A hokisokat támogatják, mert őket szeretik az emberek és rohadt nagy handicappel még el is értek valamit. A kajakosokat meg a kenusokat, rogyásig hozzák az aranyat bárhonnan. Vízilabda? Ők is vírítanak szinte minden évben valamit. Kézilabda, klub szinten és válogatott szinten is meghatározók vagyunk.
És akkor jönnek erre a focisták. Hagyj ne mondjam. Előbb eredményt, aztán lehet kunyizni pénzért...

Árpádka 2010.06.05. 21:34:20

@ih bín ájn bájener: Hát nem tudom de szerintem a foci van olyan népszerű mint a hoki és a kézilabda együtt véve és nem akarok senkit megbántani, minden tiszteletem a vízipólosoké de azt hiszem, hogy kies hazánkon kivül még kb 3-4 millió ember ismeri fel őket. Ezzel szemben Dzsudzsák aki Kis Gergő melett egy senki sokkal nagyobb reklám értékkel rendelkezik.
Az megvan, hogy minél elterjedtebb egy sport mi annál gyengébbek vagyunk valyon miért?
És egy szponzort az eladhatóság érdekli mert neki ez befektetés.

raja ram 2010.06.06. 01:06:47

Azért az gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a nagy európai válogatottakban egyre több a színes bőrű, illetve nem helybéli születésű (NSZK: Özil,Klose,Podolski,Trochowski,Marin,Kedira,Cacau),talán a spanyol kivétel, de azért ott is volt egy Senna.Ezt a tendenciát egy képzett szociológus jobban el tudná magyarázni, de azért mi is le tudjuk szűrni a tanulságokat.
Ezen kívűl kellenek eurómilliókért felépített edzőközpontok, a XXI. század színvonalán álló orvosi stábok, többdiplomás edzők, modern stadionok, de nem is sorolom tovább,ezt a háborút elveszítettük.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 02:35:45

@rizla: nem biztos, hogy a robbenek döntik el, akarnak-e játszani injekciókkal. lásd ronaldo '98-ban.

az a rendszer rossz, amelyik szerint teljesen normális, hogy klubok ennyi pénzt és energiát áldoznak egy játékosra, majd a barátságos válogatott-meccsen TELJESEN FELESLEGESEN lesérül, és a szövetség szétteszi a két mancsát, hogy pech... de azért behívnánk legközelebb is, ok?

személy szerint a retkes faszom tele van a válogatottakkal.

robben kurvára indifferens a véleményem szempontjából. a schalke nevében is ideges vagyok westermann miatt. csak hát nála nem lesz az, hogy a szart is kifacsarják belőle egy hónapon át, aztán magath egy múmiát kap vissza, amelyik levegőt akar venni, csak nem kap. és ugye a múmia kéri a fizetését. (persze majd kifizetik, gazprom, meg minden, pénz, mint a sár...)

@Harald hardrode: szerintem ennek sok köze nincs a hazafiassághoz. az meg, hogy a klubok nyalják fényesre a játékosok picsáját, tény. és az is, hogy ők fizetik, kezelik őket, etc.

mindegy, felfogtam, hogy nem leszek ezzel a véleménnyel népszerű, mert mindenki nyomja a lírát, hátha elkönnyezzük magunkat közösségileg a címer láttán, de különösebben nem is volt célom kedvencnek lenni.

a válogatottakkal kapcsolatban abszolút egyetértek a g14-ek felháborodásával, hogy ez így kurvára nem jó. szar a rendszer, az egyik fél mindent elvállal a "közös"-ből, a másik meg elviszi, amit tud. sehol, senki nem adja be nekem, hogy ez így igazságos, de még korrekt se.

rizla 2010.06.06. 02:58:52

@mocsing: "nem biztos, hogy a robbenek döntik el, akarnak-e játszani injekciókkal. lásd ronaldo '98-ban."

az egy vb-döntő volt.. szerinted nem akart játszani? vagy a tudatát is bedrogozták? ne hülyéskedjünk már. ha nem is volt ereje a pályára lépni, tudta, hogy mindenki tőle várj a csodát, egy egész ország. nem kényszerítették, zsarolták semmivel szerintem.

"az a rendszer rossz, amelyik szerint teljesen normális, hogy klubok ennyi pénzt és energiát áldoznak egy játékosra, majd a barátságos válogatott-meccsen TELJESEN FELESLEGESEN lesérül"

baszki, láttad az esetet? robbennel ez megtörtént volna akárhol, bayernben, madridban, akárhol, ahogy volt is rá ezer meg ezer példa a közelmúltban. mit számít, hogy válogatott meccs? egyébként meg csak kurva önző vagy, mert a bayern mindenek felett, de gerát azért visszaköveteled magyarként, nemde? gondolj már bele. amúgy idén a válogatottak fizetnek kompenzációt a kluboknak. más kérdés, hogy egyelőre nem sokat.

az nem tetszik a véleményedben, hogy te a full gazdag klubokat képviseled vele, nem egy futballszurkolóét. a vb-t sem fogod nézni? gyerekszobád azért volt remélem. a kibaszott g14-nek abban van igaza, hogy ez nem túl szép, hogy ingyen tönkrebasszák a játékosaikat, másban nincs, pont. fizessenek a válogatottak, de ennyi.

rizla 2010.06.06. 03:01:14

@ih bín ájn bájener: "Hogy cégek támogassák a magyar focit? Mire föl? Mert foci, vagy mert magyar? "

arra föl zsenikém, hogy a jó futballnál nagyobb biznisz a világon nincs. a jó futball bevisz 60ezer embert egy helyre, hetente. ezért támogassák. más kérdés, hogy ilyen kulturális közegben ez nem befektetés, hanem pénzkidobás.

rizla 2010.06.06. 03:02:15

@Árpádka: "Az megvan, hogy minél elterjedtebb egy sport mi annál gyengébbek vagyunk valyon miért?"

mert több pénzt lehet szétlopni.

raja ram 2010.06.06. 07:51:49

@rizla:
A futballt - mint annyi mást - a globalizáció és a business fogja megölni, mert elszakítja a gyökereitől. Látszólag egyre jobb, de észre se vesszük, és a futballból cirkusz lesz.
"Kell egy csapat" - mondta Minarik Ede. Egy olyan csapat, akikkel az ember azonosulni tud, ahol a játékosok a csapatukért, a szurkolóikért küzdenek (nem a pénzért) és a legnagyobb megtiszteltetés számukra, hogy a hazájukért léphetnek pályára. Egy olyan csapat, amelyiknek a hétvégi meccse után a gelsenkircheni bányászok, a manchesteri gyári munkások jókedvúen mentek hétfőn munkába, mert a fiúk küzdöttek szombaton. Kikaptak, de mindent megtettek.

raja ram 2010.06.06. 08:14:11

„Der Fußball ist ein Feld von Gauklern geworden“, sagte der 64-Jährige und nannte als Beispiele: „Spielervermittler, wohin man schaut, Profitmacher.“

A labdarúgás "vásári mutatványosok" játéktere lett: "Játékosközvetítők akárhová nézel. Profitcsinálók" - nyilatkozta ma Franz Beckenbauer

horas 2010.06.06. 11:35:24

@mocsing: Ez a válogatottas kérdés mindenképp problematikus,de jelen esetben inkább egy személyes problémáról beszélhetünk Pirlo és Xavi jut eszembe több mint 5 éve mind a klubcsapatában mind a válogtoattban végig játszanak midnen meccset kezdőként.
Jó Pirlo szellemileg télleg kifacsaródott,de fizkálisan semmi problémája sincs egyiknek sem,sokkal intenzív terhelése ellenére mint amit Robben éri...
Robben sérülékeny ennyi.

@bag: Afrikai játékosoknál válogatottnál ez eegy jellemző dolog,a megélhetését saját sorsát előrébbre tartja mint egy sok esetben alapvetően reménytelen válogatott szereplést.

Emlékszem nagyon szurkoltam Nigériának,marha jó csapatuk volt azt hiszem 1998-ben aztán símán letérdeltek vagy 4 góllal egy fos Dánoknak...
Egyértelmű volt,hogy leszarták...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 11:44:34

@horas:

Mondjuk Xavira tényleg nehéz szavakat találni. Minden meccsen végig ott van, bajnoki, BL, kupa, válogatott, barátságos, minden meccsen ő futja a legtöbbet, ő passzol a legpontosabban, és semmi jelét nem mutatja formahanyatlásnak vagy ilyesminek.

Nyilván ő is egy szélsőséges példa, de inkább ez a jellemző, mint Robbené, aki edzésen is bármikor belesérülhetett volna ugyanebbe a mozdulatba.

horas 2010.06.06. 11:56:20

@Csöncsön: Igen,kiváncsian várom mikor kezd majd elszürkülni Xavi ez elöbb utóbb be fog következni,de ahhoz képest,hogy Pirlo egy évvel idősebb,de már min 2 éve szarul játszik Xavi valószinüleg jövőre még mindig a toppon lesz.
Hihetelen egy figura minden szempontból.

rizla 2010.06.06. 12:11:21

@raja ram: akkor szerintem ez nem a te blogod.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 12:16:52

@rizla: "gerát azért visszaköveteled magyarként, nemde?"

nem.

nemtom a gyerekszobám hogyan jött ide, de egyébként a lényeget megint nem fogtad fel, csak az anyázásig jutottál el as usual. aki itt kbsztt önző, az a válogatott, meg a szövetség, akik basznak rá, hogy valaki hetente öl bele milliókat a játékosba, a lényeg, hogy egy hónap alatt a szart is kifacsarják belőle, mert nekik ez az egy hónap fontos. a játékos egészsége, meg aki karban tartja iszonyú drágán, az ő érdeke le van fosva.

a g14-nek pedig igaza van, mert elképesztően messze vagyunk attól, hogy a valódi kárt megtérítsék.

és ebből a szempontból nem számít, hogy ki akar pályára lépni, mert a klub orvosa megmondta volna ronaldonak, hogy ne csináld, haver, hosszú távon nem éri meg, a klubedző meg nem küldi pályára, csak a válogatottaknál nincs hosszú táv, MOST van, meg döntő, meg nagyon fontos selejtező.

ja, önző klubok. és én pont, hogy a futballszurkoló álláspontját képviselem, aki akarja látni a nagyokat, de olyan áron nem, hogy szarrá van injekciózva a fájdalom miatt, aztán egész ősszel nézhetem (többek közt a kedvenc csapatomban) a hetente lesérülést.
(igen, a kedvenc csapat sztárjával kapcsolatban ez jobban zavar, mint a nemkedvencével, kiváló meglátás.)

horas 2010.06.06. 12:19:33

@raja ram: A labdarúgás az egyik legjobban jövedelmező szorakoztató iparág lett.
Ezáltal a professzionalista szemlélet eluralta,de én úgy érzem,hogy ez csak a sportág fejlődését szolgálja a pátoszos szentimentalizmus megmaradt a szurkolóknak.

rizla 2010.06.06. 12:31:01

@mocsing: "nemtom a gyerekszobám hogyan jött ide, de egyébként a lényeget megint nem fogtad fel, csak az anyázásig jutottál el as usual. "

nem anyáztam. nem volt gyerekszobád=nem hiszem el, hogy a nemzeti válogatottakat valaki a klubok javára akarja visszaszorítani, amikor mind a vb-ken, eb-ken nőttünk fel. válogatott futball nélkül szar lenne az egész.

"aki itt kbsztt önző, az a válogatott, meg a szövetség, akik basznak rá, hogy valaki hetente öl bele milliókat a játékosba, a lényeg, hogy egy hónap alatt a szart is kifacsarják belőle, mert nekik ez az egy hónap fontos."

de itt lősz mellé, mert gyakorlatilag figyelmen kívül hagyod, hogy a válogatott nem egy önálló szervezet, hanem egy NEMZETET KÉPVISEL. egy EGÉSZ ORSZÁGNAK fontos, hogy robben játszhasson a vb-n, nem a gonosz válogatott vezetőknek, hanem az utca emberének, a teljesen hétköznapi szurkolóknak. és egyébként is ez mi? nem hiszem el, hogy nem érted.

"meg aki karban tartja iszonyú drágán, az ő érdeke le van fosva."

ismétlem: fizessenek kompenzációt, támogatom. de ennyi.

"csak a válogatottaknál nincs hosszú táv, MOST van, meg döntő, meg nagyon fontos selejtező."

bezzeg a kluboknál nincs ilyen, ugye? iniesta sérülten lépett pályára a BL-döntőben, xavi a vb-jét kockáztatta idén, amikor sérülten nyomta végig az utolsó pár meccset. miről beszélünk? ja de a kluboknak lehet, mert ők fizetnek. ezt még le is nyelném, ha nem akarnád az erkölcsi alsóbbrendűségét sugallni egy nemzeti csapatnak.

"ja, önző klubok. és én pont, hogy a futballszurkoló álláspontját képviselem, aki akarja látni a nagyokat, de olyan áron nem, hogy szarrá van injekciózva a fájdalom miatt"

túl sok a meccs, és ki vannak facsarva a játékosok. eddig értek egyet.

Lojzi_ 2010.06.06. 13:22:55

@mocsing: @rizla:
Egyetértek mocsinggal.

Egyrészt úgy gondolom, hogy a válogatottakban olyan szintet ért el a honosítási hullám, hogy nemzeti érzelmekről, meg hazafiságról beszélni minimum megmosolyogtató.
Miriuta Laci? Eduardo? Komplett francia válogatott? Marcos Senna? Deco?
Üzlet az egész karriercélok szolgálatába állított identitásválasztással.
Üzletet meg lesz szíves mindenki saját termelőeszközzel bonyolítani, vagy bérbevenni.
Ha Elefántcsontpartnak nincs pénze Drogba kéthavi bérére, plusz a biztosítsi díjra, hogy egy sérülésnél csak az önrészt kelljen kifizetni a honi szövetségnek, akkor szálljanak le róla.

Amúgy is felesleges ennyi válogatott meccs.
Őszintén mi értelme van, hogy Sneijder, Robben, Van Persie, Elia, Van Bommel és a többiek félgőzzel cicázzanak ötödosztályú labdarúgó-imitátorok ellen barátságos meccsek és selejtezők végeláthatatlan során keresztül.
Kellene itt is A, B meg C csoportos világbajnokság, aztán mindenki játszana olyan csapatokkal, akikkel van értelme.
Mi például Moldáviával, Szingapúrral és az Azori szigetekkel.

És igen. Engem is baromira idegesít, ha egy Bayern játékos válogatott meccsen sérül le. Tét nélküli bohóckodáson.
Főleg úgy, hogy meglehetősen gyakori eset. Robben egész tavasszal ép volt, erre ahelyett, hogy a következő szezonra pihenne rá összeszed egy sérülést és még így is lebegtetik a tornán való részvételét. Maradjon csak otthon.
Ribéry EB-s sérülése egy félszezonba került a Bayernnek minimum.

rizla 2010.06.06. 13:34:47

@Lojzi_: "Egyrészt úgy gondolom, hogy a válogatottakban olyan szintet ért el a honosítási hullám, hogy nemzeti érzelmekről, meg hazafiságról beszélni minimum megmosolyogtató."

nevetséges ellenérv.. ezt végig sem olvasom, akkora baromság, ne haragudj.

rizla 2010.06.06. 13:39:07

de újra mondom, az, hogy a válogatottak fizessenek a kluboknak, azzal egyetértek.

de nehogymár hollandia kérjen elnézést, amiért egy holland játékost játszat egy meccsen!!!! uramisten

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 13:48:31

@rizla: "válogatott futball nélkül szar lenne az egész."

Pontosan.

Egy vébé mindig a legjobb dolog, ami a fociban csak létezhet. Összehasonlíthatatlan az egész atmoszféra holmi klubmeccsekkel. És ezt ráadásul úgy mondom, hogy magyar válogatottnak még (már?) nem is tudtam szurkolni világbajnokságon.

Mocsing szerint ez "líra". Szerintem viszont a foci líra nélkül egy teljesen értelmetlen dolog.

rizla 2010.06.06. 13:55:01

@Csöncsön: és itt álljunk is meg egy szóra. a holland válogatott az utolsó meccsét játszotta a vb előtt, hazai közönség előtt, a honfitársai előtt, a szülőföldjén. olyan boldogan futott fel a pályára, mint egy 10 éves gyerek. a közönség imádja, lőtt két gólt, ünnepelték. ezután megsérült valami olyasmiben, ami megtörtént volna vele egy szimpla edzésen ugyanúgy, mert ő ilyen.
és akkor jön valaki magyar, aki egy német klubcsapatnak drukkol, aki keserű, és gyűlöli a válogatott focit, mert a mi csapatunk nem tényező, és kiveri a balhét, hogy jaj, robben-nek miért kell pályára lépnie a saját közönsége előtt, miért kell játszania a világbajnokságon a hazájáért, be kéne csomagolni, és postázni münchenbe, aztán várja ott a szezon kezdetét. hogy ettől a játékos nyilvánvalóan iszonyú boldogtalan lenne, az nem számít.

én bírlak mocsing, nagyon jól írsz, és jól látod a futballt, de ez most akkor is hatalmas marhaság. semmi személyes.

Everred 2010.06.06. 14:04:02

@Csöncsön: a 2002-es és 2006-os vébéknél számtalan jobb dolog történt már a fociban. Meg még remélhetőleg fog is. És akkor Italia 90-ről ne is beszéljünk...

jó kis pótlék a nyárra, elvonási tünetek kezelésére, egy kis stresszmentes futballnézésre, mielőtt a valódi foci újrakezdődne. A körítés elsőrangú, az igaz.

rizla 2010.06.06. 14:14:09

@rizla: mármint robben a holland válogatottal, kicsit értelmetlenre sikeredett az első mondat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:14:57

@rizla:

Igen, az egész meccs körítése tanulságos volt. 50.000 néző csak a helyszínen egy no-name ellenféllel szemben, teljesen narancssárga Amszterdam, egy tökéletesen tét nélküli meccsen.

@Everred:

Én még olyan jó dolgot, mint amilyen '90-es vébé volt, focival kapcsolatban nem éltem át. Talán csak egyet: a '94-es vébét. Jó egy Barcelona-Chelsea meccs is, de nem ugyanaz. Nem tud ugyanaz lenni.

progvog 2010.06.06. 14:20:08

@Csöncsön: ajj nemár, ugyanezt a véleményt a leglaikusabb fórumokon szoktam olvasni, azoktól az emberektől, akik évente 5 meccset néznek meg, ebből négyet az aktuális vb-n, ugyanazoktól az emberektől, akik miután látták a hollandok gálázását a csoprtjukban, kijelentik, hogy ilyen szép focit az aranycsapat óta nem láttak, "a vb összehozza a világ legjobb játékosait, akik párás szemmel, hogy a címeres mezt felhúzhatják, vállvetve küzdenek a legmagasabb elismerésért", egy másodpercig nem állítom, hohy nem így lenne szép és helyes, de jelenleg a modorosbloghoz közelebb áll ez a dolog, mint a valósághoz

rizla 2010.06.06. 14:24:27

@progvog: az, hogy színvonalukban a válogatott tornák gyengébbek, mint a BL, az tény, ezen nincs mit vitatni. egy válogatott soha nem lesz olyan jó, mint egy klubcsapat, mert évente van kb 8 meccsük. és vicces, hogy van aki még ennyit is csökkentene, pedig pont, hogy a klubmeccsekből kellene kevesebb, mert csak xavi 51 meccsen lépett pályára a szezonban, és most direkt olyat mondtam, akit ismerek. szóval a válogatott tornák szintje alacsonyabb, ettől még nagyon fontosak, a játékosoknak, a nemzeteknek, mindenkinek. nekünk persze nem, akik értékelhető magyar produkció híján külföldi csapatoknak drukkolunk, aztán hisztizünk, ha a kedvenc játékosunk megsérül egy válogatottal, amit mi leszarunk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:31:28

@progvog:

Nyilvánvaló, hogy a szakmai színvonal alacsonyabb a vébén, mint egy BL-elődöntőben, ezt senki nem is vitatja. Állításom lényege csak annyi, hogy egy világbajnokság sokkal, de sokkal érdekesebb, sokkal több embert magával ragad, mint egy BL-sorozat.

Valamiféle futballsznobizmust érzek ki a soraid közül. (Ugyanez Everrednek, Lojzi_-nak és mocsingnak is.)

progvog 2010.06.06. 15:30:52

@Csöncsön: aki gyerekkora óta manchester united szurkoló, és ahhoz a színvonalhoz van szokva, nyilvánvalóan futballsznob lesz :D

viccet félretéve, én az életben nem kezdtem volna bele egy bl-elődöntő vs vb színvonal összehasonlításba, csak mosolyogtam egyet azon, amit Csöncsön mondott, mert, no offense, ezt a mondatot talán még nem is hallottam olyan embertől, aki néz focit, és vicces volt az nst-n halllani
például édesapámtól szoktam, aki megnéz egy vb meccset, látja, h konflettieső, fél stadiont betöltő zászló, faszom, és akkor elkezdi érezni az eufóriát, hogy igen, ez a foci, aminek azért durván mókusvakítás szaga van

ezzel nem téged akarlak támadni Csöncsön, mert te nyilván nem ugyanazok az okok miatt szereted a vb-t, mint egy koca focinéző, akit elvakít a konflettieső, meg a spanyolok aranyszínű meze, csak nekem a vb mindigis egy picit disney volt. amit természetesen sztintén utálok. egy megkeseredett ember vagyok, na :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 15:34:58

@rizla: "mind a vb-ken, eb-ken nőttünk fel"

mivel én 86-ban születtem, ergo magyar válogatottat csak videón láttam komoly eseményen, így én a bundesligán nőttem fel. meg a zenbéegyen és a csank-féle 1-7-en persze, fasza volt. eb-ken annyira, hogy földöntúli boldogságot tudott okozni a 96-os eb, meg végigdrukkolni a vbket is nagyon jó volt, de ha választani kéne, min nőttem fel, akkor az a bundesliga. off vége.

senkit nem érdekel, hogy iniesta a bl-döntőt sérülten végignyomta, mert ott ő és a MUNKAADÓJA dönt. millió másik példa van, amikor meg úgy döntöttek, hogy nem, nem éri meg _hosszú távon_ ugyebár (pl robben esete a mu elleni odavágón).

sérülten játszani a játékosnak szar, ez a kiindulópont. a következő lépés, hogy a kluborvos, akit ugyanaz fizet, aki milliókat költ a játékosra hetente, beleszól, megéri-e. ez egy normális szitu, illik abba a világba, amelyet egyébként profitábilis vállalkozások tartanak fent. az, hogy én a te általad karban tartott játékosból akkor is kifacsarok mindent, ha félig sérült, aztán várom, hogy te összetákold a következő selejtezőmre egy fából vaskarika és bocsika, de itt megint kurvára nem fontos, hogy nemzetet képvisel és hasonlók. az egyik csak kér, követel és learat, a másik meg szív.

ja, és ha már: elég vicces, hogy én sugallom az "erkölcsi alsóbbrendűségét" a nemzeti csapatnak, amikor szerintem meg éppen te a felsőbbrendűségét. de nyilván ebben sem értünk egyet, bár ha igen, az se sokat változtat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 15:39:01

@progvog:

Én vállalom, hogy ilyen értelemben "koca focinéző" vagyok. A körítés, a stadionok, a mezek, a reklámok, a szurkolók, a városok, a transzparensek, a riporterek, a beszélgetések, a beszólások, a konfettik stb. legalább annyira érdekelnek, mint hogy egy csapat 4-2-1-3-at vagy 4-2-3-1-et játszik-e.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 15:42:06

@Csöncsön: senki nem mondta, h nem kell futballba líra, de momentán ez a "líra" irányítja ezt a történetet, amiről beszélünk. ami nem lenne baj, ha a másik serpenyőben meg nem eurószázmilliók lennének, ebben a serpenyőben meg ugye két db széttárt kéz, hogy bocsika, de ez a nemzet képviselése.

@rizla: marhaság az volt, amit te leírtál, ráadásul a számba adsz olyat, amit soha nem mondtam: "aki keserű, és gyűlöli a válogatott focit", gyűlöli a nénikéd térdekalácsa.

balhét meg senki nem vert ki.

Azazello007 2010.06.06. 15:49:29

Tizenegy évesen, a kilencvennyolcas világbajnokság alatt szerettem bele ebbe a játékba. Azóta számtalan csodálatos, felejthetetlen BL-meccset, európai kupadöntőt, bajnokit láttam, de a mai napig semmi, de semmi nem váltja ki belőlem azt az érzést, amit egy VB kezdetekor érzek. Ennyi.

rizla 2010.06.06. 15:51:46

@mocsing: "senkit nem érdekel, hogy iniesta a bl-döntőt sérülten végignyomta, mert ott ő és a MUNKAADÓJA dönt."

a vb-n is eldöntheti a játékos, hogy részt akar-e venni. legnagyobb sajnálatodra gyakorlatilag mindenki részt akar venni, mert szeretné képviselni a hazáját. azon lehet lázongani, hogy miért nincs később a vb, vagy az eb, lehet kritizálni a fifát, az uefát, lehet követelni kompenzációt pénzben. de úgy beszélni a válogatott tornákról, mint nyűgről, és felháborodni, az nagyon nagyon szomorú.

"sérülten játszani a játékosnak szar, ez a kiindulópont."

NEM játszani a játékosnak a vb-n, az a játékosnak a legszarabb.

"elég vicces, hogy én sugallom az "erkölcsi alsóbbrendűségét" a nemzeti csapatnak, amikor szerintem meg éppen te a felsőbbrendűségét. "

én nem sugallok semmiféle felsőbbrendűséget, amikor xavit sérülten játszatta guardiola, és mások verték az asztalt, hogy de így elúszhat a vb-je, azt mondtam, hogy a játékos és a klub döntése, joguk van ehhez. most pedig azt mondom, hogy a válogatottnak joga van számítani robbenre, ha robben is úgy akarja. és ő úgy akarja, úgyhogy ez tényleg csak szócséplés.

progvog 2010.06.06. 15:54:34

@Csöncsön: félreértesz, nem téged kocafocistázlak le, én is gyermeki módon imádom a focit, ha például megmutatnám, h miylen dolgokat gyűjtök a gépemre a focival kapcsolatban, akkor azok szinte csak vicces videók, idióta nyilatkozatok lennének wengertől, és a focival kapcsolatos baráti beszélgetéseimnek sokkal nagyobb részét teszik ki az infantilis fricskák, meg viták arról, h henry vagy giggs szólógólja volt szebb (TERMÉSZETESEN GIGGSÉ :D) mint az olyan dolgok, h a chelsea melyik felállásban hatékonyabb
gyermeki szeretet nélkül szerintem nincs foci, giccs nélkül viszont meglennénk, és a vb nálam a giccs, no meg a falat kaparom attól, h a focival amúgy egyáltalán nem foglalkozó ismerőseim bőszen teszegetik ki facebookra, hogy ők most mennyire szurkolnak a spanyoloknak, braziloknak, akármi

rizla 2010.06.06. 15:57:23

"balhét meg senki nem vert ki."

"imádom a válogatottakat. kbszttul nem jó ez a rendszer így. "

"személy szerint a retkes faszom tele van a válogatottakkal."

azért engem nagyon érdekelne a véleményetek, amikor - adja isten - egy győzelemre van szüksége magyarországnak a kijutáshoz, és dzsudzsák tudna játszani, igaz, kockáztatná a klubkarrierjét, de MEG AKARJA TENNI a válogatottért, és akkor jön a PSV, aki közli, hogy erről szó sem lehet. mit mondanál?
persze erre azt fogod írni, hogy te a barátságos meccseket kritizáltad. hát baszki, 3 barátságos meccs férjen már bele, ezek kb edzőmeccsek, és alig van pár egy évben. hozzáteszem, egyik sérülésről sem a durva tempó tehetett, amiket én láttam, vigyáztak egymásra a játékosok. robben sérülése kapcsán konkrétan VICC előhozni a válogatottat, egy iszonyú hülye és felesleges mozdulat volt, amibe tényleg csak ez az üveglábú páva tud belesérülni, és megtörtént volna ugyanez akármelyik bayern edzésen.

rizla 2010.06.06. 15:59:11

@progvog: "a vb nálam a giccs" mivel magyar vagy, ez érthető is. hollandiának, spanyolországnak, brazíliának, stb-nek nem giccs, ahogy nekünk sem lenne az, mivel a mai napig puskásékba kapaszkodunk, és velük példálózunk. nem ám a real madridos karrierjével, hanem az aranycsapattal.

"a focival amúgy egyáltalán nem foglalkozó ismerőseim bőszen teszegetik ki facebookra, hogy ők most mennyire szurkolnak a spanyoloknak, braziloknak, akármi "

oké, ezek a hülye magyarok. és? nem miattuk kell a vb-n játszania robbennek, talán már hallottál hollandiáról, lakik ott pár ember..

raja ram 2010.06.06. 16:54:30

@Everred: (a VB) jó kis pótlék a nyárra, elvonási tünetek kezelésére, egy kis stresszmentes futballnézésre, mielőtt a valódi foci újrakezdődne. A körítés elsőrangú, az igaz.

A, nem tudom kik, dörzsölik a tenyerüket.Megint sikerült valamit elvenni az emberektől. Nehogy már a saját nemzeti válogatottjuknak örüljenek!

rizla 2010.06.06. 16:58:33

@raja ram: "jó kis pótlék a nyárra, elvonási tünetek kezelésére, egy kis stresszmentes futballnézésre, mielőtt a valódi foci újrakezdődne."

neked. meg nekem. meg a többi magyarnak. 32 résztvevő ország népének meg minden, csak mi azt már elfelejtettük.

raja ram 2010.06.06. 17:01:44

@rizla: ezt nem én írtam, hanem idéztem Everredtől

progvog 2010.06.06. 17:08:31

@rizla: én felhoztam pár példát, h miért tartom irritálónak a vb-t körülvevő légkört (ami egyébként sztem csak akkor lehetne rosszabb, ha kijutnánk, mert akkor a "azért szeretem a vb-t, mert a világ legjobb csapatai játszanak", meg "a braziloknak fogok szurkolni természetesen, mert imádom, ahogy szinte szambáznak a labdával, Puskásékra emlékeztet, de ma már itt magyarisztánban csak álmodhatunk ilyen játékról" mantrák mellé becsatlakoznának a "miért csak egy csatárral játszunk, így akarnak gólt lőni?" és a "én megmondtam, h az u20-as csapattal kellett volna kijönni" napi szintű emlegetése, amiket ígyis eleget hallok), ezért természetesen az irritáló magyarokról írok, fogalmam sincs, hogyan keverted ebbe bele robbent :D én eddig direkt elkerültem a válogatottak < klubcsapatok vitát, csak felkaptam a fejem egy szerintem modoros mondatra :D
az én eredeti mondanivalóm annyi lett volna, h nem szeretem azokat az embereket, akik elkezdenek okoskodni egy oylan témáról, amihez bevallottan nem értenek, csak éppen divatos, és mindenki ezt teszi, és ahogy én sem kezdtem el a hokiról osztani az észt, amikor A csoportosok lettünk, elvárom, h ne találjanak meg az ilyenek, de a vb alatt tobzódnak az iylen emberek, ezért egy picit taszít a vb, de hát rossz sportot választottam, a fociba mindenki bele akar szólni, kibékülhetnék ezzel
tehát tök feleslegesen győzködsz mindenféle üveglábú robbenekkel :D (amúgy én is a klubcsapatok pártján állok, de nekem kivételesen fogalmam sincs, hogyan kéne megoldani ezt a problémát)

rizla 2010.06.06. 17:10:27

@raja ram: bocs. mindenesetre akkor neki ez a reakcióm.

rizla 2010.06.06. 17:13:40

@progvog: "én felhoztam pár példát, h miért tartom irritálónak a vb-t körülvevő légkört"

ok, irritálónak találod a hazai vb-légkört, jogos. sajnos sok közünk nincs ehhez a rendezvényhez, épp ezért nem kell sértődötten fújni rá, hogy ajjaj, most a kedvenc bayern/barca/inter/MU játékosom sérülten kezdi a következő idényt.. a résztvevő országok lakói leszarják már a klubszezont, vb-lázban égnek. ne csinálunk magunkból hülyét, még magunk előtt se.

"ezért természetesen az irritáló magyarokról írok, fogalmam sincs, hogyan keverted ebbe bele robbent :D én eddig direkt elkerültem a válogatottak < klubcsapatok vitát, csak felkaptam a fejem egy szerintem modoros mondatra :D"

oké, igazad van, nem feltétlenül neked reakció, inkább csak te hoztad ki belőlem ezeket, amiket azért fontosnak találok leírni.

"amúgy én is a klubcsapatok pártján állok, de nekem kivételesen fogalmam sincs, hogyan kéne megoldani ezt a problémát"

akkor mégiscsak rád is vonatkozik a mondanivalóm:D amúgy megmondom hogy lehetne megoldani: kevesebb klubmérkőzés, a válogatott tornákat pedig a nyár közepén játsszák le inkább. persze egy nagy klub amerikai turnéja már júliusban elindul baszki.. valamikor pihenniük is kell a játékosoknak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 17:31:40

@rizla: ha neked a balhé kiverése, hogy tele van a faszom válogatottakkal, meg szerinted emiatt gyűlölöm őket, akkor nekünk tényleg felesleges beszélgetnünk, bár egyébként is felesleges, ahogy látom, mivel csak azt nem látod át, hogy a rendkívül megható sztoridban dzsudzsákról pontosan a psv álláspontját fosná telibe mindenki, mert az van, amit a szövetség illetékes elvtársa, a válogatott orvosa és a szövkap akar, azoknak a(z orvosi) véleménye, akik durván szopni fognak (anyagilag IS) a sérült játékos további leamortizálása miatt, egyáltalán nem oszt, vagy szoroz.

az meg, hogy robben játszani akar akár 72 injekcióval is (sztem a mu ellen is akart), elhiszem, hogy kurvára mindegy a válogatott orvosának, meg úgy en block a válogatott körül mindenkinek, mivel a bayern edzői stábja úgyis rendbe hozza, ha tovább sérül. nulla rizikó és amúgy is le van szarva minden, most fusson, meg lőjön.

rizla 2010.06.06. 17:38:15

@mocsing: hát verbálisan valóban balhé kiverése. miért, szerinted arra gondoltam, hogy elmentél platini házához, hogy összeverd?

a véleményem a következő továbbra is:
sajnos sok közünk nincs ehhez a rendezvényhez, épp ezért nem kell sértődötten fújni rá, hogy ajjaj, most a kedvenc bayern/barca/inter/MU játékosom sérülten kezdi a következő idényt.. a résztvevő országok lakói LESZARJÁK már a klubszezont, vb-lázban égnek. ne csináljunk magunkból hülyét, még magunk előtt se.

"az meg, hogy robben játszani akar akár 72 injekcióval is (sztem a mu ellen is akart), elhiszem, hogy kurvára mindegy a válogatott orvosának"

fogd fel, hogy egy klub orvosának is mindegy adott esetben. csak két idei példa (az egyik ismétlés, igen): rooney - MU, xavi - barca.

te egyszerűen nem veszed, amit én mondok. totálisan kizárod a vb jelentőségét. számodra nincs jelentősége ezért úgy gondolod, hogy nem jogos egy válogatottól, hogy ha a játékosa vállalja sérülten is, akkor játszatja a játékosát. sőt, nem hogy nem jogos szerinted, hanem egyenesen felháborító. miközben a klubok is megcsinálják egy BL-döntőben, értsd meg.

amúgy sok olyan eset történt amikor valaki egy válogatott tornán sérülten játszott aztán EZÉRT szopta meg valamelyik szegény klub? lehetnék demagóg, és mondhatnám, hogy egy olyan klub szurkolója, amelyik 30 milliót kicsenget egy gomezért, ne vegye már ennyire a szívére a kórházi számlákat, mert tök röhej az egész, de inkább hagyjuk ezt a vonalat.

rizla 2010.06.06. 17:43:29

@mocsing: "pontosan a psv álláspontját fosná telibe mindenki, mert az van, amit a szövetség illetékes elvtársa, a válogatott orvosa és a szövkap akar, azoknak a(z orvosi) véleménye, akik durván szopni fognak (anyagilag IS) a sérült játékos további leamortizálása miatt, egyáltalán nem oszt, vagy szoroz."

ezt meg nem értetted meg. TE NEM FOSNÁD TELIBE? magyar emberként. magyar kijutás a tét. őszintén válaszolj.

vadkutya 2010.06.06. 17:51:09

@rizla: @mocsing: Kezdjük ott,h Robben ebben a vitában jelenleg nem a legjobb példa, tekintettel metódusra,h hogyan szerezte a sérülését. De ne menjünk messzire a megfelelő alanyért, vegyük RvP-t (tudom, szintén üvegből van), ő is egy barátságos mérkőzésen szedett össze tavaly egy komoly sérülést, láttuk hogyan, pedig elvileg annak sem volt tétje.

Szóval részben egyet tudok érteni azzal,h bár "ezek szinte edzőmérkőzések (rizla)", totál feleslegesek, s potenciális sérülésforrások.

A magyarok persze minden további nélkül játszhatnának barátságos mérkőzéseket, de olyan országok válogatottjai, ahol túlnyomó többségben európai topligák meghatározó futballistái vannak...

Vhol nem más, mint marketing. Természetesen vannak létező címeres érzelmek, de a barátságos szó mindenképpen sántít. Ez magánvélemény.

rizla 2010.06.06. 17:57:22

@vadkutya: "ő is egy barátságos mérkőzésen szedett össze tavaly egy komoly sérülést, láttuk hogyan, pedig elvileg annak sem volt tétje."

meg még vagy 2626 különböző arsenal meccsen szedett össze sérülést. persze azok tétmeccsek voltak, azon megsérülhet, a barátságos meccsen ne. ez azért nagyon hülye okfejtés, mert a játékos érdekeit leszarjátok vele. neki fontos a jó szereplés a nemzeti csapattal, márpedig ahhoz néha muszáj barátságos meccsen is pályára lépnie, összeszokottság, értitek. klubbal is pályára lépnek barátságos meccseken a sztárok az előszezonban. AZ PERSZE IGAZ, hogy néhány barátságos meccsre nevetséges elkérni a klubok meghatározó játékosait, de ezt esete válogatja. az a barátságos mérkőzés, ahol robben pályára lépett, nem egy egyszerű barátságos mérkőzés volt, hanem egy tiszteletkör a holland embereknek a vb előtt, tehát eszméletlenül fontos. ezt illene tiszteletben tartani, de a fenti vélemények mellőzik az ilyesmit.

"Vhol nem más, mint marketing. Természetesen vannak létező címeres érzelmek, de a barátságos szó mindenképpen sántít."

marketing? miért nehéz megérteni, hogy egy válogatott egy tornára nem nagyon bír felkészülni a semmiből? szükségük van 2-3 meccsre, hogy élvezhető játékot lássunk a vb-n. amit ti mondtok, annak az a végkövetkeztetése, hogy ne legyen vb. ez most komoly?

agentagent 2010.06.06. 18:04:24

@rizla: @mocsing: A válogatott kontra klub vitátokban szerintem elfelejtődött egy másik szempont, a sérülés és nagy kár éri a klubot témakörben. Mert mi van ha ez ellenkező előjellel történik? Azaz adott játékos irgalmatlan sikeres Vb -t, Eb -t, Uxx meccset produkál amitől meredeken megy fel az értéke és kaszál rajta a klub??? Ez sem frankó azt hiszem.
Szvsz ez szinte csaka pénzről szól amit fellehetne oldani. A nemzeti szövetségek kötelesek lennének minden behívott játékosra biztosítást kötni akkora értékben ami épp a pillanatnyi értéke. A klub viszont egy VB, EB után viszont ha értékesíti a játékost és a szereplése miatt emelkedett az értéke az esemény után akkor x% -ot fizessen a játékos nemzeti szövetségének.
Ez csak egy alapelv amit tudom magam is, hogy sokkal pontosabban kell megfogalmazni hogy életképes legyen, de mindenképp szerintem valami ilyesminek kell kiegyenlítenie ezt az "örök" vitát.....

Azazello007 2010.06.06. 18:07:13

Engem egészen megdöbbent, hogy vannak, akik szerint a nemzetközi válogatott tornáknak nincs semmi értelme. Kérdezzünk meg egy-egy játékost.
Nem tudom elképzelni, hogy van, aki boldog lenne, ha nem lenne világ- és Európa-bajnokság, csak klubtornák,

progvog 2010.06.06. 18:11:08

@agentagent: úgy érted, mekkora biznisz egy klubnak, amikor a vb-n jól játszó játékosukat elviszik, pedig ők nem engednék el, de sok pénzt kapnak érte?

vadkutya 2010.06.06. 18:12:10

@rizla: A végkövetkeztetés egy picit rossz, sztem senki nem ezt írja, én legalábbis nem.

De a barátságos mérkőzések kontra meghatározó játékosok lesérülése-kérdésre megoldást kellene találni, ellenben folyamatos "érdekvédelmi" viták lesznek belőle, ahogy egy ideje vannak is.

A játékos érdekeit pedig senki nem szarja le, nyilvánvaló,h fontos számukra a nemzeti részvétel, a haza képviselete (ezek pl nem "Husztik + Gerák"), de továbblépve ezen logikai vonalon, akkor az is prioritást élvez náluk,h ezeken a meccseken a legjobb teljesítményüket hozzák (amihez NEM mellesleg az kell,h a klubjaikban folyamatosan játéklehetőséghez jussanak, tétmeccseken).

H - Te is kb így írtad - szórakoztassák a honfitársaikat (ezt persze mi, "fiatal" magyarok kurvára nem érthetjük), ergo annyira nem is tét nélküliek ezek a meccsek.

Nehéz témakör, az biztos...

rizla 2010.06.06. 18:18:45

@vadkutya: márpedig ha van vb, akkor kell barátságos meccs is. kapisgálod már?

"De a barátságos mérkőzések kontra meghatározó játékosok lesérülése-kérdésre megoldást kellene találni"

ebben tökéletesen egyetértek. nekem csak az nem tetszik, hogy valaki keserű magyar emberként nem azon bosszankodik, hogy a vb-n nem láthat egy robben-t, hanem azon, hogy ha láthat, akkor utána szegény bayern megszívja. egyszerűen nem tetszik ennek a reakciónak a szellemisége és ennyi.

"H - Te is kb így írtad - szórakoztassák a honfitársaikat (ezt persze mi, "fiatal" magyarok kurvára nem érthetjük), ergo annyira nem is tét nélküliek ezek a meccsek."

szórakoztassák? azt hittem fociról beszélünk, nem cirkuszról ;] ha a mi válogatottunk menne a vb-re, és még nyomnának előtte egy meccset a puskásban, egyszerűen minden követ megmozgatnék, hogy ott legyek, akkor is, ha mittudomén 20 ropi a jegy. mert ez az én igazi csapatom, és ez lesz mindörökké, bocs a pátoszért, de ez ennyi. és kurvára nem amiatt bosszankodnék, ha lesérülne dzsudzsák, hogy milyen rossz cegény psv-nek, ha mi majd telenyomjuk injekcióval, és úgy fog játszani a vb-n.

agentagent 2010.06.06. 18:19:25

@progvog: pl igen mert kapnak egy ellenálhatatlan ajánlatot. De annak is mérhető anyagi haszna van ha nem kerül eladásra egy játékos, de viszont a marketing értéke igencsak megnő, ami a klub életében nagyon konkrétan megjelenik a számlájukon mezeladás, új szponzor bevonása, stb. formájában.

progvog 2010.06.06. 18:26:40

a második variáció ok, de hogy mondjuk a united edzőjeként kapok egy ajánlatot rafaelért, mert jól tolta a vb-n, és rafael azt mondja, neki tetszik ez az új ajánlat, és el akar menni, pedig nekem meg eszem ágában sincs elengedni, de azért csapkodjam a seggem a földhöz örömömben, h sok pénzt kapok érte, és ebből még részesedést is adjak le a válogatottnak, az minimum vicces

vadkutya 2010.06.06. 18:30:16

@rizla: "...és kurvára nem amiatt bosszankodnék, ha lesérülne dzsudzsák, hogy milyen rossz cegény psv-nek, ha mi majd telenyomjuk injekcióval, és úgy fog játszani a vb-n..."

Ebben egyetértünk, ezt én is úgy gondolom. Azon véleményem szerint meg teljesen felesleges kiakadni,h idézem: "valaki keserű magyar emberként nem azon bosszankodik, hogy a vb-n nem láthat egy robben-t".

Ezért az esetleges - én nem tudom,h valóban így van-e - gondolatmenetért pedig elsősorban nem Mocsingot (vagy bárkit) kell hibáztatni, ha jól a mélyére ásunk. Nekünk ez jutott. Ettől függetlenül minden más ott van a háttérben, s sztem azok közül "sírnának" a legtöbben azon a bizonyos, soha meg nem történő magyar meccsen, mikor a mieink kijutnak egy nemzetközi tornára, akik mondjuk - a különös helyzetre való tekintettel - a klubfutballért és csapatukért élnek, halnak.

horas 2010.06.06. 18:30:22

Ki kell adni vállalkozásba az utánpotlást pályázatként.
Olyan játék jogokat szerződéseket csinálni,hogy a mindenkori vételárból részesedés minimális részesedéssel és pár játékos visszahozná az egész befeketetést(Mondjuk Dzsudzsák-ot megveszi 10 m euróért a Fenerbache 5% részesedés esetén is már több száz millió forintról beszélünk).Ahogy Tevez játék joga is valami vállalatnál volt vagy hol,úgy müködne ez is.
Hátulütője:Az első generáció kineveléséig semmi profit ami ha a kezdetektől gondolkodunk kb 10 év.

progvog 2010.06.06. 18:36:40

@agentagent: de ez így nekem még mindig egy picit olyan, mintha a haverod pénzével leülnél pókerezni, és ha elbukod, akkor ki kell fizetni a haverodnak, de ha pluszban jössz ki, akkor se kapsz részesedést
nem pont ugyanez, de a klubcsapatnak még ígyis lutri az egész, vagy lesérül a játékosuk, akiért kapnak ugyan pénzt, de sokkal kevesebbet, mint amennyit a sérülésével buknak, vagy el kell adnkiuk a játékosukat, és még sápot is fizetni a szövetségnek, de akkoris sápot fizetni, ha a játékosuk repuja nő, sztem így még rosszabb is lenne a kluboknak, tökmindegy, h mi történik a játékosukkal, ők buknak rajta

rizla 2010.06.06. 18:43:57

@progvog: de mi a faszért kellene nézőként agyonsajnálnunk a klubokat? csak az tesz ilyet, akit nem érdekel a vb. magyarként ez érthető is.

természetesen oldják meg egymás között, legyen kárpótlás, stb. de ezt gyászt a münchenért robben miatt ne.

progvog 2010.06.06. 18:58:56

@rizla: és robbenről még mindig nem szóltam egy kurva szót se :)

agentagentnek volt pár ötlete a feszültség csökkentésére, de szerintem ezek a döntések csak még jobban aláásnának a kluboknak, ennyi, nem tudom, mire ugrottál megint :)

de tudodmit,
robbenrobbenrobbenrobben szegénymünchenszegénymünchenszegénymünchen
:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.06.06. 19:02:02

@rizla: "fogd fel, hogy egy klub orvosának is mindegy adott esetben"

erre érdemes reagálni, mivel a gomezesnél elszomorodtam, hogy idáig süllyedtél. tehát én felfogom, de te nem fogod fel, hogy a klubnak jogában áll leszarni, mert a játékosra költött pénzből kvázi megvette ezt a jogot. önmagával baszik ki, de legalábbis tud mérlegelni. a klubon belül se jó, ha ilyen történik (ezért írtam korábban, hogy onnan indulunk ki, hogy mindig rossz a játékosnak, ha sérülten játszik), de ott nem arcátlanság és senki zsebéből nem vesz ki ezzel pénzt.

"TE NEM FOSNÁD TELIBE?"

én egy petákot nem adok bele dzsudzsák fizetésébe, hadd ne számítson már a véleményem. ahogy a tied se. mondhatni, egy eindhoveni szurker véleménye jóval relevánsabb, mint az enyém.

de amúgy ja, én nem fogom, amit te mondasz. sztem ezt megbeszéltük.

vadkutya 2010.06.06. 19:02:26

@rizla: Könnyű helyzetben vagy egyébiránt.

Úgy értem, könnyen dobálod a "magyar szellemiség" szavakat, mivel megdöglesz a spanyol futballért, mind a válogatott, mind a Barcelona szempontjából. Jelen helyzetben egyébként a két legjobb választás a Tied, de ezt nem degradálva írom, nem erről van szó, bár ilyen szempontból is lehetne nézni a "magyarozást", viszont ez nem erre a blogra való.

Gyász pedig nincsen Münchenért, de ha csavarunk egy picit a kérdésen, akkor talán Te is lehívnád az összes katalán szentet az égről, káromkodások formájában, ha netán Xavi, vagy Iniesta, esetleg Messi (vagy mind, ilyen is előfordulhat) használhatatlanul érkezne vissza a tornáról, s ez kihatna a BL és egyéb kupák megszerzésére, adott esetben negatívan befolyásolná, ellehetetlenítené.

Az a "látásmód" meg,h vki magyarként nem sír azért, mert Robbent nem láthatja a vb-n, nem feltétlen vall retardált gondolkodásra, tekintve azt,h úgy egyébként ki a faszomat érdekli a holland válogatott nemzetközi sikere? Ha én mondjuk, teszem azt az Arsenal-ért szorítok, meg azért,h RvP ép maradjon, amire amúgy is kevés esély van...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 19:08:46

@mocsing:

A válogatottaknak legalább annyira érdekük, hogy a kulcsembereik ne sérüljenek meg, mint a kluboknak. Csak az ő számukra nem tárgyról, hanem eszmei értékről van szó, mely csak közvetve váltható pénzre. Nincs értelme úgy beállítani, mintha a sérülés csak a klub számára jelentene kockázatot: a szövetség számára is kockázatot jelent.

Alapvetően egy ember senkinek sem lehet a birtoka (eszköze). Ez ellentmond a kanti etikának. :-)

rizla 2010.06.06. 19:30:38

@progvog: nem ugrottam semmire, azért mert csúnya szó szerepel a mondatban, még nem feltétlenül neked ugatnak, mik ezek a haláltáboros reflexek?

rizla 2010.06.06. 19:33:04

@mocsing: "mondhatni, egy eindhoveni szurker véleménye jóval relevánsabb, mint az enyém."

ezt komolyan mondod? egy eindhoveni szurker véleménye relevánsabb dzsudzsák kapcsán mint egy magyaré? csak azért, mert ők állják a fizetését? úristen, nemár. egy nemzetnek JOGA VAN a válogatottjához, joga van látni, tapsolni neki, szurkolni neki, ez alap. sajnos ahogy te beszélsz erről az egészről, az egyszerűen nem tiszteli ennek az intézményét. felesleges vitatkoznunk tehát, mert végülis szíved-joga, szerintem meg marhaság, aztán ennyi.

egyébként csalódást keltő a reakciód az egészre. vitatkozz, de minek sértődsz vérig?

progvog 2010.06.06. 19:33:56

Kant sok csúnya dolgot tudna mondani a mai világról :)

a klubnak is ugyanúgy eszmei érték is, amúgymeg üzletemberként nagyon meghatna, ha másoknak az elveit nehezen lehet váltani az ÉN pénzemre, és befektetéseimre :)
ha kölcsönadnád mondjuk a drága sennheiser fülesed az én béna cuccom helyett, én nagyon megszeretném ,emrt kényelmes, jó hangja van, majd véletlenül eltörném, mennyire nyugtatna meg, ha azt mondom, h de ne aggódj, sokat jelentett számomra, én is rengeteget vesztettem az eltörésével :)
persze, az analógia sántít, mert a füles nem tartozott eleve hozzám, mint a játékos a válogatottjához, de ha a játékos nem is, a játékjoga a klubbé, és az üzletember nem az a fajta, akinek, ha belebarmolnak a tulajdonába, meghatódik attól, h ez a másiknak is rossz volt

nem azért ágálok, h a válogatottak ne vigyék el a játékosokat, csak ilyenekkel hülyeség védeni őket szerintem

rizla 2010.06.06. 19:35:46

@vadkutya: "Úgy értem, könnyen dobálod a "magyar szellemiség" szavakat, mivel megdöglesz a spanyol futballért, mind a válogatott, mind a Barcelona szempontjából."

ezt honnan veszed, hogy megdöglök a spanyol futballért? találgatsz nagyjából. ha a blogra gondolsz, azt nem azért írom, mert megdöglök a spanyol futballért. számomra csak egy válogatott létezik, és talán nem véletlen, hogy egyedül ezen a blogon nem találsz T/1-et.
a barca egész más tészta. én nem sértődnék vérig, ha messi megsérült volna azon az egy darab barátságos meccsen, amit maradona szervezett a vb előttre. szervezett volna inkább hármat, hogy messinek legyen esélye aranylabdát nyerni idén is. nem lesz.

"Ha én mondjuk, teszem azt az Arsenal-ért szorítok, meg azért,h RvP ép maradjon, amire amúgy is kevés esély van... "

ez oké, de nehogymár hisztit csapj, hogy micsoda köcsög szemétládák a válogatottak, mert rvp megsérült. a komplett holland nemzet jogát vonod kétségbe ezzel a futball élvezetéhez a vb-n.

progvog 2010.06.06. 19:36:01

@rizla: hátbasszameg, ha a nevemre érkezik egy reply, de látszólag nem nekem szól, hadd lepődjek már meg, h mivan :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 19:47:08

@progvog:

Nyilván nem a leghatékonyabb érvelési mód, nem is azért írtam. :-) Csak jó dolog tudni, hogy a morális fölény ebben a kérdésben nem a klubok oldalán van. :-) Nekem meg (aki nem vagyok a Bayern München, de az FC Barcelona sem) ez az egyedüli fontos kérdés.

vadkutya 2010.06.06. 19:49:03

@rizla: Én nem csapok hisztit, azt sem mondtam,h ne legyenek válogatott mérkőzések és nemzetközi tornák. Persze,h kellenek, ez teljesen triviális.

De Mocsinghoz hasonlóan nehezen viselném, ha verbálisan azért harapnál agyon, mert mondjuk tegnap, egy tőlem teljesen független holland nemzeti öntudat mellőzésével, azon kezdek anyázni,h egy kedvcsináló barátságos mérkőzésen lerúgták RvP-t, teszem azt komolyabban, minek hatására kihagyja a felkészülést és nem számíthatunk rá mi, Arsenal szurkolók.

Sőt, ez esetben, főként 6-1 után magyarként jelentettem volna fel saját hazám válogatottját,h ez a produkció egyrészt fáj a szemnek, másrészt, mint látjuk, a testnek is... :)

rizla 2010.06.06. 19:49:28

amúgy még valami. ha rooney rásérült volna a bayern ellen, vagy xavi a bajnokság végén, akkor a klubok megkárosították volna a válogatottakat, a világbajnokságot, és úgy anblok a futballszurkolókat. erre mocsing azzal jönne, hogy az más, mert nem ők állják a fizetésüket. ettől függetlenül hadjárat indult volna ferguson és guardiola ellen, és ha elmentél volna azokba az országba azt mondani nekik, hogy hallgassatok már el, nem a szövetség fizeti őket, akkor szerintem megütöttek volna.
más kérdés, hogy megértettem volna guardiolát és fergusont is. nekik a saját csapataik érdekeit kell nézniük. ahogy a válogatott edzőinek is a sajátjukét. a nemzeti labdarúgó szövetségek meg intézzék el pénzzel, hogy senki se sírjon, ha történik valami valamelyikkel, de ennyi.

rizla 2010.06.06. 19:50:54

@vadkutya: tudom, hogy nem csapsz hisztit, ez egy feltételes mód volt, ha félreérthető lettem volna. ha rvp lesérülne, és te azon problémáznál, hogy szegény arsenal, miközben hollandia a vb miatt borulna gyászba, az azért érdekes lenne, nem?

"egy kedvcsináló barátságos mérkőzésen lerúgták RvP-t"

most jön a nagybetűs lényeg: nem kedvcsináló gálameccsről van szó, hanem felkészülési mérkőzésről. ilyen van a klubcsapatoknak is az előszezonban.

rizla 2010.06.06. 19:54:05

amúgy srácok, most őszintén, hogy képzelitek el a megoldást? van persie, robben és a többiek ne játszhassanak barátságos mérkőzésen?
mert ha a válasz nem ez, akkor a pénzügyi kompenzáción kívül még nem tudom mit vártok.

progvog 2010.06.06. 19:57:58

@rizla:

"a komplett holland nemzet jogát vonod kétségbe ezzel a futball élvezetéhez a vb-n."

egyébként úgy csináltok, mintha fájna, hogy vannak, akik úgy érzik, hogy lehet egyszerre szeretni a focit, és elfogadni, h a topfoci hot üzlet lett, és nem arról szól már, h a postás sanyi bácsi az egész hetes frusztrációit kiüvölthesse magából a lelátón, meg beszóljon a bírónak, és ettől picit jobban érezze magát, mert beszólt az arcnak. szeretni a focit anélkül, h már kimúlt romantikus téveszméket látnánk bele, mintha fel lenne építve bennetek egy habos álomvilág klubhűségből, meg címercsókolgatásból, és ezt a világotokat sértené, ha mások realistábban kezelik az ilyen dolgokat
robben szerepeltetése ellen több joga van pampogni a játékjogáért rengeteget fizető bayernnek, mint mellette a többmillió holland szurkolónak, akik egy forintot se fizetnek azért.
picit nyálasabbra véve, a foci önmagában véve egy csodálatos dolog, ami nem lesz kevesebb attól, h a legmagasabb szintű formája kapzsi üzletembereik érdekeit szolgálja, és nem középosztálybeliek millióit, és még sok más szép téveszmét nyugodtan beleláthatunk.
ennyi volt progvog közhely- és bölcsességtára mára :D

rizla 2010.06.06. 20:00:21

@progvog: "szeretni a focit anélkül, h már kimúlt romantikus téveszméket látnánk bele"

most miről beszélsz? szerinted a holland embereknek nem kibaszott fontos a vb? ha neked ez a véleményed a futballról, hogy csak arra jó, hogy sanyi bácsi üvöltözzön, akkor szerintem semmi keresnivalód nincs ezen a blogon, én legalábbis nem szeretnék veled futballról beszélgetni.

egyébként komplett marhaság amit beszélsz, engem nem sért mocsing véleménye, úgy gondolom, hogy azokra a nemzetekre nézve sértő, akik ott vannak a vb-n. nem az a véleménye, hogy a válogatottak fizessenek, meg a többi, mert aláhúzom immáron ötödjére: igen, a klubokat ki kell engesztelni az ilyen robben-esetek után, teljesen jogos felvetés.

vadkutya 2010.06.06. 20:01:02

@rizla: Érdekes lenne, valóban, egy holland embernek főleg. Engem viszont annyira nem hatna meg, nyilván ez a saját hazám válogatottja esetében másként lenne, de mi folyamatosan gyászban vagyunk a vb miatt, sőt nekünk ez maga a gyász, talán pont ezért is gondolom úgy ,ahogy.

De mondom, én ezzel a "barátságos" dologgal nem vagyok kibékülve, pontosan a tavalyi holland- olasz meccs miatt, ugyanis akkor lehet,h mi végeztünk volna a Chelsea előtt. S ez sokkal jobban feldobna, mint egy esetleges Oranje vbcím. Sztem ez érthető, megérthető.

S akkor azt még nem is említettem,h hány éve várok egy rühes kupára, mint Arsenal drukker, ergo sokféle szempontból is lehet ezt nézni, mindenkinek más a prioritás, s ez nem feltétlen jelenti azt,h leszarok bizonyos alap emberi erényeket. s semmilyen mértékű empátiával nem rendelkezem egyéb nemzetek érdekei iránt...

rizla 2010.06.06. 20:01:08

most átolvasva harmadszorra, szerintem elvesztettük a fonalat: DDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 20:02:28

@progvog: "és nem arról szól már"

Honnan tudod, hogy miről szól? Szerintem mindenkinek másról szól. Pont az a kérdés, hogy mi személy szerint mennyit vagyunk képesek meglátni belőle. Aki csak az üzletet látja benne, az pont annyira megcsonkítja, mint aki egyáltalán nem látja benne az üzletet.

rizla 2010.06.06. 20:05:14

@vadkutya: "Engem viszont annyira nem hatna meg, nyilván ez a saját hazám válogatottja esetében másként lenne"

akkor bele tudod képzelni magad az ő helyzetükbe, tedd is meg.

"De mondom, én ezzel a "barátságos" dologgal nem vagyok kibékülve"

tehát a válaszod, hogy van persie és a többi milliós értékű játékos ne játszhasson válogatott meccsen? a kis klubokkal amúgy mi lesz? mert akkor nekik is joguk van ezt követelni. tehát nem tudna kiállni egyetlen emberrel sem a holland csapat, mert nem engedne el senkit a klubja egy barátságos meccsre. ami azt jelentené, hogy csak a selejtezőben, élesben van esélyük összeérni, meg kipróbálni taktikai hadrendeket, meg a tornákon. ez neked működőképes ötletnek tűnik?

"S akkor azt még nem is említettem,h hány éve várok egy rühes kupára, mint Arsenal drukker"

ez nagyon magas labda, mindketten tudjuk, hogy a válogatottaknak van a legkevesebb köze ahhoz, hogy az arsenal évek óta impotens.

abban tök igazad van amúgy, hogy téged az arsenal érdekel, és kész. ez oké. de mondanád azt, hogy NEM JÓ ÍGY A RENDSZER? meg hogy felháborító, és menjenek a faszba a válogatottak? szerintem ez iszonyú sarkított már. nyilván nem tapsikolnék én se, ha xavi vagy iniesta lesérülne, de elfogadnám, mert a hazájukért fognak harcolni a vb-n, és ehhez hozzátartoznak a felkészülési meccsek is. ez teljesen természetes, ez van.

AIR 2010.06.06. 20:16:45

maga a felvetés is nevetséges, hogy magyarországi Arsenal- meg Bayern-"fanok" szerint csúnyarossz világbajnokság. :D
srácok, hát hol a gyerekszoba? kit érdekelnek a minden évben megrendezendő sorozatok, amikor itt van nekünk négy évente a VB?
nem érzitek mókásnak egy müncheni klub pénzügyeiért való aggodalmatokat innen Pestről, az üveggyár mellől?

+1. szerintetek csak a klubfociban van guba? mert szerintem nagyon nem...

vadkutya 2010.06.06. 20:16:58

@rizla: Az utolsó bekezdéseddel én is egyetértek, maximálisan.

A magas labdával viszont nem. Kezdjük ott,h az Arsenalban rengeteg válogatott futballista van, azt is tudjuk,h rengeteg országból. Sőt, nyilván azzal is tisztában vagyok,h a Barca sem kevés válogatott játékossal bír, ergo mindkét csapat játékosai rengeteg mérkőzést játszanak. Ez sztem már pont az az eset, főleg ilyen kiélezett harcokban, mint az európia elitmérkőzések,h nem mind1,h 61 vagy 65 mérkőzést nyom le egy játékos.

Szóval, persze, legyenek felkészülési mérkőzések a tornák előtt, akár több is, de csak úgy beszúrni egy - véleményem szerint csak marketingelésre jó - barátságos meccset, mint volt az említett holland-olasz is, ezt feleslegesnek tartom. Többek közt azért, mert idén pl - a sorozatos impotencia ellenére, aminek nyilván más okai is vannak - RvP-vel a csatasorban úgy érzem reális esélyünk lett volna a PL címre.

Természetesen, ha nem lennének ezek a meccsek, a válogatottaknak sem sikerülne összeszokniuk, s megint ott vagyunk, ahol a part szakad...

vadkutya 2010.06.06. 20:20:26

@AIR: Nagyon nem érted,h miről vitázunk itt.

progvog 2010.06.06. 20:20:52

@rizla: nagyon sajnálnám, ha nem akarnál velem többet beszélni, mert veled viszont nagyon szórakoztató, főleg, amikor az egyértelmű megfogalamzásom ellenére bele akarsz magyarázni valamit, ami nincs ott :)
- "ha neked ez a véleményed a futballról, hogy csak arra jó"
a mondat közelébe se írtam olyat, h "csak arra jó", de azt nem vitathatod, h erre is jó, de kereshetek neked esterházyt is, ahol kábé ugyanezt írja le (fű, ez nagyon fellengzősnek hangzik, azt akartam kihozni ebből, h nem vagyok egyedül a véleményemmel, és nem a szomszéd kristófot akartam felhozni példának, h ő is egyetért velem :D)
- szó szerint azt írtam, "úgy csináltok, mintha fájna", erre jön a valószínűleg rizla-generátorból érkező válaszod, "marhaságot beszélsz, nem sért mocsing véleménye", úgy csinálsz, mivel úgy kardoskodsz egész nap szegény hollandusok mellett, mintha a szólás- és félelem nélküli élet szabadága mellé járna a legerősebb holland válogatotthoz való joguk, amiből nem hiányozhat robben, és mocsing ezen taposna két lábbal

AIR 2010.06.06. 20:23:53

@vadkutya: ám legyen. felfoghatod vitán kívüli megjegyzésnek is.

vadkutya 2010.06.06. 20:24:07

Egyébként meg tegnap vettem egy holland mezt a vb-re. Szevasztok! :D

rizla 2010.06.06. 20:24:14

@vadkutya: "Ez sztem már pont az az eset, főleg ilyen kiélezett harcokban, mint az európia elitmérkőzések,h nem mind1,h 61 vagy 65 mérkőzést nyom le egy játékos."

és ez csak a válogatottak felelősségét veti fel? angliában pl 4 (!!!!!) különböző sorozat van. aztán csodálkozunk, hogy lampard mosott szar a vb-n. de persze jön az ultimatív válasz: a chelsea állja a fizetését! tehát a pénz mindenek felett, a nemzeti öntudat, aminek a válogatott futball baromi fontos alappillérre, az nem számít. ha pénzkérdés, akkor intézzék el pénzzel, kapjon a bayern 1 millát robben kórházi számláira és csókolom. de ne verjük már az asztalt, milyen jogon, milyen alapon? a válogatott akarja robbent. meghívja. robben mondhatna nemet is akár (pl ibrahimovic lemondta a válogatottságot, szíve joga), de ő is szeretne a válogatottban focizni, barátságos meccsen is. szóval akkor most mivan? mondjátok el, hogy mi a megoldás. mert a pénzen kívül túl sok mindenért nem érdemes reklamálni ezesetben.

"Szóval, persze, legyenek felkészülési mérkőzések a tornák előtt, akár több is, de csak úgy beszúrni egy - véleményem szerint csak marketingelésre jó - barátságos meccset, mint volt az említett holland-olasz is, ezt feleslegesnek tartom. "

én is elmondtam már, hogy bizonyos esetekben teljesen jogosan lármázhatnak a klubok. elrángatni a barcából messit a szezon kellős közepén egy pápuaújginea meccsre, ahol nélküle is 6-0, meg stb. a kluboknak ilyen esetben valóban lehetne beleszólása. de robben kapcsán speciel illik csendben maradni.

"Természetesen, ha nem lennének ezek a meccsek, a válogatottaknak sem sikerülne összeszokniuk, s megint ott vagyunk, ahol a part szakad... "

nézd, egy játékos megsérül itt is ott is, ez benne van a pakliban. a sok meccsről lásd fent, ez mindkét fél sara. a pénz meg pénz: idén már fizetnek a válogatottak a kluboknak. még nem sokat, de biztos eljön majd az az idő is. kár, hogy ezt megint mi magyarok fogjuk megszopni, meg még egy rakás szerencsétlen lúzer, szegény ország.

progvog 2010.06.06. 20:25:55

@Csöncsön: nekem tiszta a lelkem, én szenvedélyesen szeretem a focit, csak nem akarom magam hülyíteni azzal, hogy az üzleti részét alábecsülöm
amúgy nem arról beszéltem, h bennünk mi játszódik le a foci miatt, hanem, hogy akik "csinálják" a focit, mit akarnak, miről szóljon

vadkutya 2010.06.06. 20:31:57

@rizla: Igen, Anglában sok is az a 4 sorozat, ezt sem vitatom, nem véletlen játszatja csak a B vonalat pl Wenger is a ligakupában. Talán pont ezért, én nem beszéltem pénzről, még azt is elvetem,h fizessenek a kluboknak a válogatott mérkőzések után, mert ez is milyen már?

Robben pedig valóban nem jó példa, az első kommentem ezzel kezdtem.

progvog 2010.06.06. 20:33:13

@AIR: kispesten születtem, de már kissrácként sem érdekelt a honvéd, az első fociélményem az, h beckhaméknek szurkolok, ez több, mint 10 éve volt, azóta meglepő módon még mindig nekik szurkolok, ezért nekem ők a csapat, nem valamelyik magyar, sokkal fontosabb a lelki kötődés, mint a földrajzi, légyszíves kössél bele.
csúnya dolog olyat írni, h magyar bayern "fan", remélem a lányod is lebaszod, ha justin bieber nőjére irigykedik, nem sp-ére :D

rizla 2010.06.06. 20:36:44

@vadkutya: "még azt is elvetem,h fizessenek a kluboknak a válogatott mérkőzések után, mert ez is milyen már?"

de akkor mi legyen? miért rossz a rendszer? az is lehet, hogy nem is rossz, egyszerűen csak ilyen a futball: a játékosok megsérülnek. honnan tudod, hogy van persie nem sérült volna le a következő bajnokin a barátságos meccs helyett? pontosan ugyanannyi rá az esélye itt is ott is. annyi a különbség, hogy a bajnoki tétmeccs, és a fizetését a klubja állja, de ezek absztrakt dolgok, a sérüléshez magához nincs közük. tehát voltaképp a veszteség, ami az arsenalt éri, az elméleti, elvi, eszmei, és joggal követelhet kompenzációt pénzben. de azt mondani, hogy van persie TUTI nem sérül le (pont van persie, te jó ég!!!), ha nincs az a barátságos meccs..?

"Robben pedig valóban nem jó példa, az első kommentem ezzel kezdtem. "

én végig ebből indulok ki, hogy robben kapcsán ostorozni a jelenlegi rendszert, hogy micsoda szemét igazságtalanság, az durván túlzás. és ha már marketing barátságos meccsek meg a többi: a BL-ben minek van annyi meccs? na, osztály, tudja valaki?

vadkutya 2010.06.06. 20:46:46

@rizla: Egy szóval nem mondtam,h tuti nem sérült volna meg (főleg nem az ő esetében), de az a meccs pont csak 1el több lehetőség volt neki arra,h megsérüljön. Meg is történt, a sérülés pedig sérülés marad, szerezte azt bárhol is, bármilyen meccsen.

Sok a meccs, ez van, de előbb mondanék le egy válogatott barátságos mérkőzésről, mint egy FA kupabeliről. Én, a szurkoló, a magyar. H más ezt miként látja, egyéni szoc.

Legyenek akkor tétmeccsek ezek is, most őszintén, mi értelme van egy jóval erősebb holland válogatottnak egy magyarral játszani barátságos meccset? Vagy a magyarnak? A tegnapi meccs pont nem volt sztem semmire sem igazán jó, egyik csapatnak sem segített, semmilyen kardinális kérdésben...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.06.06. 20:47:43

inkább nézzétek a Soccer Aid-ot, jótékonysági gála, Zidane, Maldini, Sheringham, Shearer, Giggs, Keown, Butt, Seaman, Woody Harrelson, Mike Myers, Robbie Williams stb.

Gordon Ramsey éppen balhátvéd:D
Collina bíró...

www.justin.tv/redmanc99

rizla 2010.06.06. 20:49:43

@vadkutya: "A tegnapi meccs pont nem volt sztem semmire sem igazán jó, egyik csapatnak sem segített, semmilyen kardinális kérdésben... "

hát azt az edző dönti el, hogy kit akar ellenfélnek és miért. hogy mit akar felmérni, mit akar kipróbálni. kizárt dolognak tartom, hogy egy 90 perces meccsnek ne legyen értelme meg tanulsága.

progvog 2010.06.06. 20:51:23

@rizla: nyilván azért, amiért a meccsnapok is szét lettek szedve, meg amiért a döntőt áttették szombat estére, de, hogy maradjunk a jól bevált elképzelésnél, ott a játékos a saját munkáltatójáért és fizetéséért sérül le, ha lesérül :D :D

progvog 2010.06.06. 20:53:28

de én jobban is szeretem ezt a leosztást, ahol nem csak egy meccs dönt a továbbjutásról, és szó nélkül megnézem kétszerannyiszor ugyanazokat a reklámokat

AIR 2010.06.06. 20:54:07

@progvog: ez nem az a blog, ahol ilyesmiről lenne értelme vitatkozni, de egy odaszúrás kellett. :)

rizla 2010.06.06. 20:54:34

@progvog: én is szeretem így a BL-t, de ne legyenek illúzióink, hogy miért nő egyre nagyobbra és nagyobbra.

progvog 2010.06.06. 20:59:45

nincsenek hát, ezért mondom, én szívesen beáldozom magam a marketingnek, és megveszek kétszer annyi heinekent :)
a szombati döntőt nehezebben nyeltem le, de akkor megpróbáltam arra gondolni, h nem pénzügyi meggondolásból tették át, hanem jó szándékból szeretnék, ha több kissrác nézhetne focit :D

Gorbok 2010.06.06. 21:11:48

@crazy_horse: óriási, köszi:D
nem is tudtam, hogy van ilyen:)

Zidane egy zseni, hiányzik az a mozdulatsor, hogy kapja a labdát, lefordul, és megoldja...

BruceWayne 2010.06.06. 21:16:17

@mocsing: remélem azzal azért tisztában vagy hogy az emberiség döntő többségének közös érdeke hogy Robben faszán játsszon a vb-n, nem pedig az hogy fitt lesz a szeptemberi bundesliga rajtra :)

rizla 2010.06.06. 21:21:39

@Nerazzurri: nem az emberiség döntő többsége állja a fizetését!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 21:24:34

@rizla:
Az emberiség döntő többsége azt se tudja, ki az a Robben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 21:27:09

Tisztelem a klubok iránti elkötelezettségét mocsingnak, csak szerintem a másik végén fogja meg a kérdést.

And now for something completely different: Nigéria-Észak Korea 3-1. Az utolsó felkészülési meccs volt ez mindkét együttesnek, de a vereséget szenvedőek sem voltak rosszak. Szomorú esemény viszont akadt: a lebonyolítok teljesen inkompetensen végezték a munkájukat, ezért a kapuk becsukásakor szinte agyontaposták egymást a bejutni igyekvő emberek, 20 sérült is van, köztük több életveszélyes.

rizla 2010.06.06. 21:29:22

@crazy_horse: baszki én azt hittem a hülye közvetítők rakták be ezt a fantasy zenét, aztán rájöttem hogy a hülye hirdetés az a jobb felső sarokban:((

BruceWayne 2010.06.06. 21:30:11

azért még jó hogy pont nem egy afrikai vb-re jutottunk ki

danesdzsu2 2010.06.06. 21:51:39

@progvog: Szerinted szomorú volt a Sparta Praha, amikor 96-ban elvitte Poborsky-t a MU?

progvog 2010.06.06. 22:07:19

@danesdzsu2: nekik biztosan jól jött az az öt millió, de pl rooney eligazolásának nem örült az everton, ha jól emlékszem, de abból a kommentből kimaradt valami, amit utána pótoltam, h ezután még "köszönetdíjat" fizetni a válogatottnak, amiért felhúzták a játékos árát, lehet, h egy picit már sok lenne
@rizla:
gyorsan tanulsz! :D

vadkutya 2010.06.06. 22:26:30

@rizla: Tanulsága mindenképp volt: Robben-nek labda kell a lábára, különben elbalfaszkodja. :)

progvog 2010.06.07. 14:46:49

hopp, hülye robben, lesérül, hogy kirobbantson egy vitát az nst-n, majd amikor már legalább három ember küldte el egymást a blogról miatta, akkor kijelenti, h a csoportmeccsek után már valószínűleg játszani fogok, és különbenis végig rossz példa volt :D
süti beállítások módosítása