Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hajrá, Bayern!

2010.05.20. 10:31 mocsing

(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nyerik meg a mérkőzést.)

Mi már nem szeretnénk szólni ahhoz a komplexusokkal küzdő réteghez, amely tényleg elhiszi, 2010-ben még lehet úgy csajokat felszedni, hogy leülök mellé, feltűröm a pólóm ujját, befeszítek és azt lihegem: öh-öh-öh-öhhhh. Nem, így nem lehet, ahogy Bajnokok Ligáját sem fog nyerni senki azzal, hogy lánc-lánc-eszterláncot járat csapatával a kapuja előtt. Mi inkább azokhoz szólnánk, akiknek ennél némileg komplexebb elképzelései vannak a csajozásról világ legjobb játékáról, és látják azt a zsenialitást, amivel a holland félisten létrehozta a kölyökképűek és a megrendszabályozottak közel tökéletes elegyét.
Elöljáróban szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a Lineker-idézet nélkül írtunk posztot egy német sporttényező várható győzelméről, úgyhogy – ismerve a honi közbeszéd futballvonatkozású szegmensét és a sportközvetítéseket, továbbá ezek milyenségét, – szerénytelenség nélkül számítunk elismerő biccentésetekre.

Kevés eszményibb házasság létezik a világon, mint a van Gaal-Bayern frigy.  Ehhez a klubhoz, ahol [egyrészt, ha nemzetközileg is komolyan vehető brigádot akarunk találni, nem kell olyan csapatokig visszamenni gondolatban, akik még láthatták Rákosit élőben, másrészt] a koncepció mindig is az egyéniségek fölösleges sallangjainak legyalulása, de személyiségük lényegi részének megtartása, majd az egész csapattá gyúrása volt – ehhez van Gaal kellett. Kiirtja, ami nem kell, ami hátráltat és a kellő mértékig képes erősíteni a célok eléréséhez szükséges képességeket. A leginkább eklatáns példa mi, illetve ki más lehetne, mint Schweinsteiger, akiből  pár hónap alatt a világ egyik legjobb mélységi irányítóját csinálta. Hitzfeld, Magath, Klinsmann(…) mind bádog arccal odáig jutottak, hogy relatíve ügyes ballal is, meg eddig is ott volt, hát tosszuk ki a szélre. A tulipános ezzel szemben felismerte, hogy sosem lesz elég kreatív a kizárólagos támadásépítéshez, nem elég gyors a szélre, viszont középen olyan szeme van a futballhoz, mint keveseknek. Csak tenni kell mellé egy intelligens rombológépet. Most a Real vinné 60 millióért.

Ez az ember továbbá posztot talált Pranjicnak, klasszis teljesítményt hozott ki Altintopból (!) egy BL-elődöntőben, a Bundesliga egyik legstabilabb oszlopát faragta van Buytenből, megtalálta az "okos játék és nem csak rombolás-ügyileg" gombot Bommelnél és mindennek tetejébe még be is int Perez-nek Robbent illetően, ami, lássuk be, pozitívum - kövesse el bárki.



Sok minden diadala lesz a szombat este, amikor az emberiséghez immáron hozzászelídült Mark magasba emeli a trófeát. Elsősorban annak, hogy jött egy ember és megmutatta: a fiatalok beépítése a legmagasabb szinten sem abból áll, hogy egy megnyert meccs hajrájában beküldjük őket, hadd tapsoljon a béközép, mert egyikük másnaposan, gyógysört kortyolgatva látta az ifik meccsén. Nyerjen ez a fogatlan (ugyebár Maicon, muhaha) banda, ahol annak örülnek, hogy a cserepadon üldögél egy darab 19 éves Santon és neki van némi esélye a kezdő közelében lenni? Nálunk három húszéves rohangál általában a kezdőben. Gyerünk, mondd ki Balotelli nevét, a t-ig sem jutsz, már el is adták Manchester arab felébe…

Ez a Bayern bármikor előhúzott egy zseniális és szerény fiatalt. Odaadtuk – éppen az Internek – Lúciót, sírt-rítt mindenki, hogy most mi lesz. Na, mi lett? Jött Badstuber, aki ha a posztján játszhat, csokorban hoz le egymás után  hibátlan meccseket, ráadásul nem az ellenfél tizenhatosán kell összeszedni tízpercenként. Kiderült, hogy Pranjic balbekknek pocsék igazolás volt, hát berakták oda Holgert, majd amikor neki középre kellett mennie, mehetett oldalra a szintén kölyök Contento, aki pontosan egy hibával hozott le egy BL-elődöntőt. (Ilyen kaliberű teljesítményt utoljára Hargreaves-től láttam, aki első BL-meccsei egyikén Figo-t röhögve vette le a pályáról és el se fáradt). Helyette meg bevetésre készen áll az alkoholvásárlásra törvényileg még jó ideig alkalmatlan Alaba, és akkor meg se említettük a crouch-i esetlenségével együtt szerethető módon gólgyárossá fejlődő Müllert.

Többek között a szombati Bayern-diadal – a támadófutballén kívül – a professzionalitás diadala is lesz: München egyetlen klubja sikerrel mérte fel, melyik meccsen mennyit adhat ki magából ez a fiatal, összeszokatlan csapat, hogy meglegyen a tripla és ehhez tartották magukat a másnapos mókus tüdőkapacitásával rendelkező firenzeiek és a tarlósistváni egóval játszó manchesteriek ellen is. Nem beszélve a góllövés ellen inkvizíciót hirdető Lyon-ról. Amennyi kellett, annyi mindig kijött, közben mindenki izgult, egyvalaki viszont végig nyugodt tudott maradni – de mondjuk úgy könnyű, ha az emberfia ennyire átlátja a futball nevű társasjátékot. A Lyon ellen meg semmihez nem kellett magukat tartani, legfeljebb ügyelni a rá, hogy mindegyik gólt Olic szerezze. Gyakorlatilag nem volt helyzet, amelyben megtörhették volna a sorozat lelkileg legerősebb csapatát, 3-0-nál az Old Traffordon a kispados Giggs vérnyomása magasabb volt, mint a pályán lévő Mülleré, és ugye, most látjuk, ki van ott a döntőben.

Kaján mosollyal várjuk tehát - többek között -  a Kombájn és Robben versenyfutását, és azt a fejét a portugálnak, amikor rájön, hogy Sneijder kikapcsolása után Eto’o a kapuba is beállhat, éppen le van fosva, hogy most balbekkeskedik, ha nincs senki, aki átvegye a labdát van Bommel mellett. Snipes kéne ide, nem a Sneijder.

Addig se feledje senki: euer Hass ist unser Stolz! Bezony, belőletek táplálkozunk.

És a legendákkal ellentétben a csibe nem tanítja a tyúkot. Viszont tanulhat tőle.  Ha odafigyel. Szerintünk neked is kéne vinned jegyzetfüzetet, José.

110 komment

Címkék: bl bayern münchen több mint foci van gaal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr422016898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fallen 2010.05.20. 11:12:52

Kíváncsi vagyok, szombaton hányan fognak fröcsögni-útálkozni, amikor a fentebb leírt minden szó arannyá válik és végre odaér a Bayern a csúcsra!

balu11 2010.05.20. 11:15:40

@HosCincer: lemaradt a :) a "három dolog" után...

egyébként 22-en :)

bakító 2010.05.20. 11:19:02

@NovusOrdoSeclorum: Írom a kommentet, és látom ezt a niknevet. Ez most így hogy sikerült vajon?

fcb23 2010.05.20. 11:22:57

Eddigi legjobb Bayernes írás, Grat.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.20. 11:24:21

Nem hittem volna, hogy látok majd olyan BL döntőt, ahol a jó foci a Bayerntől várható. Ezzel együtt nem tenném tűzbe értük a kezemet, a focigyilkos Inter ha lő egy gólt, kibekkeli a meccset.

montipájton 2010.05.20. 11:24:40

A Tarlós Istvánért külön jópont Mocsingnak.)))

Egész jó ez az ide-oda posztolgatás, le se játsszák a meccset, eldöntjük sms-ben, melyik meggyőzőbb.

Amúgy Van Gaal tényleg fantasztikus a fiatal tehetségek fel- és beépítésében. Ha Van Bommel nem lenne, még szimpatikusnak is mondanám a mostani Bayernt.

csehmatyi 2010.05.20. 11:29:03

@NovusOrdoSeclorum:
van Marwijk nem fogja bántani Mark-ot, mivel Mark a tulajdon veje...

rowi 2010.05.20. 11:30:35

egyrészt fasza lett mind a 4, már reklámozom munkahelyen is

másrészt akkor most, hogyér' van a 4ik BL hely?
csak rendes játékidő vagy hosszabítás is számít? kinek jó a döntetlen?

avenger13 2010.05.20. 11:34:40

@NovusOrdoSeclorum: motta nem játszik, emiatt nem aggódik...

@rowi: akkor marad az olaszoknál, ha az inter rendes játékidőben nyeri meg a meccset, minden más esetben jövőre úgy hirdetik a német bajnokságot, hogy a 4. hely a selejtezős, az első 3 meg sima. szóval az inter nem a sampdoria bl indulásáért küzd most, hanem a jövő évi 4. olaszért. :D

slowmotion 2010.05.20. 11:38:10

@vsztk9111: jaja. lelki szemeim előtt megjelent, ahogy jön Király gabi, és mackóalsóban elkezd kicsit páros lábbal ugrálni mócsingon. jujj... :D

bakító 2010.05.20. 11:47:23

@rowi: Döntetlen 1 pont (hosszabbítás is játszik de 11-es párbaj már nem), győzelem 2 pont, BL győzelem +1 bónuszpont.
Tehát akárki győz rendes játékidőben az kap +3 pontot, 11-es párbaj esetén +2 pontot. Az olaszok 7 csapatot indítottak idén, tehát esetükben az ország koefficiens 0,285 ill. 0,428 vel nőne győzelem esetén, szemben a németek (6 csapatot indítottak) 0,166 ill. 0,000 pontnövekményével.
Jelenleg 0,155 ponttal előznek a németek, tehát bármilyen német győzelem garantálná az előzést és a 4 BL indulót 2 év múlva. Az Inter viszont csak 11-es párbaj nélküli győzelme hozná vissza az olaszokat a top 3-ba.
Összefoglalva: Ha az Inter 11-esek nélkül legyőzi a Bayernt, akkor az olaszok maradnak top 3-ban, minden más esetben előznek a németek. Mindez a jövő évi kiírást nem érinti, csak az azt követőt.

bakító 2010.05.20. 11:50:35

@avenger13: van ott más hentes is...
és igen, ugyan azt írtuk, csak én kicsit bonyolultabban :)

slowmotion 2010.05.20. 11:50:55

@slowmotion: ...illetve Gabi. utólag is elnézést :)

avenger13 2010.05.20. 12:06:57

@bakító: én úgy tudom, nem a 11es a lényeg, hanem, hogy ne legyen hosszabbítás. de lehet tévedek. egyébként igen, remek összefoglaló, így mindenki jobban látja. annyit pontosítanék rajta, hogy a jövő évi bl kiírást nem, de a bajnokságok kiírását már módosítja, ha a németek előznek. te is erre gondoltál, csak így még pontosabb.

HosCincer 2010.05.20. 12:10:01

@bakító: én úgy tudom, hogy csak a rendes játék idő a mérvadó

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.05.20. 12:19:06

beértek már. Amúgy a németeknél 16 év az alkoholfogyasztás alsó határa.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 12:19:55

@HosCincer: A Lineker idézet óta szerencsére már lapoztunk egyet-kettőt. Az például hogy érinti az igen tisztelt Bayernes kompániát, hogy '99 után ismét Spanyolországban rendezik a döntőt?

bakító 2010.05.20. 12:20:04

@avenger13: @HosCincer: Nem tudom biztosan, mert még nem volt rá példa, és próbáltam rákeresni a honlapon, de erről nem szól a fáma.
Talán a közvetítésben majd kitérnek erre is.

bakító 2010.05.20. 12:28:14

@avenger13: Na mégiscsak találtam valamit az UEFA versenyszabályzatában:
"Points are awarded only for matches which have actually been played, in accordance with the results ratified by UEFA. Penalty shoot-outs do not
affect the result used to calculate the coefficient."

Ezt én úgy értem, hogy CSAK a 11-es párbaj nem befolyásolja a koefficiens pontot, minden más igen.

szeme közé, laposan! 2010.05.20. 12:39:17

Ezt a "Snipes" témát nem értem...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 12:41:51

@NovusOrdoSeclorum: balotelli meg lerúgja robben fejét, hogy teljes legyen a narancsosok öröme :)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2010.05.20. 12:50:05

1 dolog biztos:
a hamburgi St. Pauli csapata 2001-ben feljutott az 1. Bundesligába. abban az évben lett BL bajnok a Bayern München.
a hamburgi St. Pauli csapata 2010-ben is feljutott az 1. Bundesligába és a Bayern München megint döntőt játszhat a BL bajnoki címéért...:)

nyafnyaff 2010.05.20. 13:27:17

A focit 11-en játsszák és mindig a németek nyernek (Lineker), de labda kerek, és Mourinho nem csibe, hanem a Special One!
Ezt már bizonyította többször is, jövőre ott lesz a döntőben a Real-al.
Avagy hol volt a Bayern az elmúlt 9 évben, mert Mourinho és csapatai mindig itt voltak. 2-1 az Internek.

slowmotion 2010.05.20. 13:31:37

@szeme közé, laposan!: hát a vezlisznájpsz. merthogy majd harcolni kell. tudod, ötvenhetesutas, harcmestere, pusztító et al

HosCincer 2010.05.20. 13:39:48

@popp: '99-et kéretik nem emlegetni mert még mindig sírógörcs közeli állapotba kerülök tőle :)

egyébként akkor megdőlt a Lineker idézet

nmmmmm 2010.05.20. 13:51:09

Pontos és szellemes írás, majdnem sikerült szimpatikussá is tennie a Bayernt... Rendben, játsszanak felejthetetlenül szép meccset, de Mark van Bommel ne emelgessen semmit, Zanetti sokkal jobban megérdemli.

Rod 2010.05.20. 14:00:04

zsír írás, hajrá Bayern :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 14:00:11

@csabsz13: ó, följutott St. Pauli! - ennek örülök, így szurkolhatok valakinek a bundásban.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2010.05.20. 14:00:51

"Avagy hol volt a Bayern az elmúlt 9 évben, mert Mourinho és csapatai mindig itt voltak."

Döntőben? Hányszor jutott be a döntőbe mondjuk a Chelsea-vel? Csak ha már a "mindig" mellett vagyunk. :-)

Kifejezetten tetszik egyébként az írás.

Strigo 2010.05.20. 14:23:21

Jó poszt, bár az Old Traffordon 0-3-nál szerintem tele volt a bőrnadrág,

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.20. 14:41:32

@slowmotion: elengednék egy zsáknyi pillangót, csak úgy szaladna utánuk, vinné a vadászösztön :)

HosCincer 2010.05.20. 14:44:50

@Strigo a divatdrukker: tele gatyó esetén nem ez lenne a döntő párosítása

balu11 2010.05.20. 14:49:44

@mocsing: feltételezve, hogy ezzel a "lepkézés" kifejezésre célzol, megkérnélek, hogy mondj az elmúlt 12 évből egy nála jobb magyar kapust (hosszú távon, nem 1-2 mecs), illetve ugyanezen időszakból egy nála teljesebb nemzetközi karriert befutó magyar focistát

(bocs, de az elevenembe tapintottál...)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.20. 14:59:12

@balu11: hogy babos mindig is jobb kapus volt, az fix szerintem. és ha nem lothar a kapitány, akkor azt a selejtezősorozatot is ő védi végig.

egyébként semmi különösebb bajom királlyal, egyszerűen lepkevadász.

és szerintem dárdai teljesebb karriert futott be, de mondom, nem nagyon tervezem, h erről elkezdjünk egy olyan vitát, amelynek végpontja úgyse lesz.

raja ram 2010.05.20. 15:00:40

Juve bietet Tausch an: Diego für Schweinsteiger

a nap vicce (sportbild)

HosCincer 2010.05.20. 15:02:48

@balu11: Király valóban jó kapus volt csak ott baszta el, hogy angliába ment. Addig a Hertában ment neki a védés és közönség kedvenc volt (ha marad mostanra már a klub legnagyobb játékosai között emleketnék őt is és nem csak Dárdait)

HosCincer 2010.05.20. 15:06:36

@raja ram: csak halkan jegyzem meg, hogy Schweinsteiger még nem hosszabbított (vissza utasította a klub ajánlatát, mondván még nem tudja, hogy hol szertné fojtatni)

balu11 2010.05.20. 15:07:10

@mocsing: OK, én sem tervezem folytatni, csak nagyon bírom Királyt, és gondoltam nem hagyom szó nélkül... de befejeztem, ígérem (Dárdait határesetként elfogadom, Babost nem :))

@HosCincer: ez teljesen védhető és érthető elgondolás, de kifejezetten bírom benne, hogy megpróbálta a kihívást (felemás sikerrel...)

ON

flea 2010.05.20. 15:08:09

Egy ekkora f°s Bayernről dicshimnuszt írni nem kis teljesítmény... gratulálok! ;P (Nem, nem vagyok Inter-drukker. Általában. Szombaton mondjuk az leszek...)

raja ram 2010.05.20. 15:09:46

@HosCincer: ez sajnos így van, de nem hiszem, hogy torinóba akar menni.

Mr.AT 2010.05.20. 15:14:36

@raja ram: Összetett a téma, legalább három aspektusa van:

1. Del Neri az első napján kinyilatkoztatta, hogy 4-4-2őt akar játszatni a csapattal, két szélsővel - így Diegonak nem jut hely, ezért mennie kell.

2. Schweinsteigert az utóbbi 3 évben minden nyáron hírbe hozzák a klubbal (goal.com, nso.hu és társaik uborkaszezonban), egyszerűen mert az a fixa ideája mkinek, hogy "illene a Juventusba". (Anno ugyanezt tették pl. Beckhammel, még a 90es évek végén.) Baromság.

3. Schweinsteigerről azt terjesztik még a legutóbbi szerződéshosszabítás miatti hercehurca miatt, hogy elégedetlen, bla-bla, ezért menni akar. Nyilván menni akar, friss bajnokként, kupagyőztesként, BL-döntősként. Nettó baromság.

Miután pedig megállapítottuk, hogy mi miatt a(z ál) hír, azt azért tegyük hozzá, hogy rosszul nem járna a cserével a Bayern, Diego sokkal jobb annál, mint amit ez a szezon mutatott belőle, ahol egy fogalmatlan Juventus közepén volt kénytelen szenvedni egyedül.

Ugyanakkor azt gondolom, Schweinsteiger már rövid távon is a Bayern csapatkapitánya lesz, egyrészt német, másrészt tipikus Bayern-játékos, egyszerűen illik oda.

avenger13 2010.05.20. 15:26:20

@HosCincer: igen, ez nekem is feltűnt, de nem akarom elhinni. ha nem képesek megtartani, akkor nerlinger alkalmatlan.

@Mr.AT: a juve biztosan álhír, a real,mu, chelsea ajánlat, már inkább izgathatja a fantáziáját. a cserével kifejezetten rosszul járnánk. diego jó játékos, de pont ezek miatt szívtunk éveken keresztül, mert nem volt "schweinsteigerünk". végre van, nem kéne eladni. diego valszeg felveszi a versenyt játéktudásban bastival, kitartásban a csapatért meghalásban viszont tuti nem. én is remélem, hogy ő lesz a jövő bayernjének cskja.

HosCincer 2010.05.20. 15:35:21

OFF

állítólag Toni bealudt egy csapat ebéden (MUHAHA) és Lujíz ezért rakta ki a csapatból (by van Bommel)

ON

raja ram 2010.05.20. 15:44:39

A Bayern-nek nem kell elcserélni senkit. Ha valaki kell nekik, megveszik. Tele vannak lével.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 15:48:28

@mocsing: Úgy tudom elfogult vagy a kérdésben! - ettől függetlenül igaz.

@HosCincer: Biztos, viccelődtek a német srácok.

HosCincer 2010.05.20. 15:49:02

@raja ram: az hogy van pénz még nem jelenti azt, hogy eszetlenül kell szórni...

dzolutan 2010.05.20. 16:20:22

Nemhogy nem adnám el Svájnit, de szerintem a legjobban úgy járna a csapat, hogy kibuliznák mellé Yayát, MvB a karszalag átadása után mehetne a padra egy évet levezetni, Tymo meg amerre akar.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 16:35:33

@dzolutan: ja svájnit meg kell tartani, és kész. addig legalább, amíg nem áll össze "mögötte" egy nemzetközi szinten is erős (lahm-szintű) védelem.
(nélküle nem lesz malacunk :)

horas 2010.05.20. 16:36:31

Télleg angyon kiváncsi vagyok mi lesz.
Kiváncsi vagyok Van Gaal hogyna lepi meg Mourinho-t?
Igazából sem Prandelli-t sem Ferguson-t nem tudta(elöbbi nem egy nagy tekintély utóbbi az,de nem mondhatni nagy stratégának) miközben a portugál húzásaira Ancelotti csak lesett Guardiola meg a csak idegesen a kopasz fejét simogatta egész meccsen...ja a Bayern-nél sokkal jobb játékosállománnyal csapategységgel...

Ettől függetlenül,télleg nyerhet a Bayern és meglepheti Mourinho-t Van Gaal...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 16:43:15

@horas: prandelli ellen azért még nem volt lendületben a csapat, ott egyszerűen a tüdő és a szív dominált.
a manu pedig egyszerűen erősebb keret, nehéz kiegyenlíteni a különbséget egy edzőnek.
most viszont jöhet a taktikai mesterhúzás :)

ugyanakkor mindenkit emlékeztetnék: csozé már pozíciókra igazolt, amikor lajos még névvel ellátott fényképek alapján kereste ki, hogy kinek kell az edzésen üvölteni. (és szerencsére betévedt az ifikhez is párszor, amint látszik)

horas 2010.05.20. 16:55:37

@Radio Free Aberrania: Igaz.
Nem is lehet,összehasonlítani,hogy jutott el a két csapat idáig...
De nem kukacosokdom...többet..
:)

horas 2010.05.20. 17:02:01

Schweinsteiger, akiből pár hónap alatt a világ egyik legjobb mélységi irányítóját csinálta. Hitzfeld, Magath, Klinsmann(…) mind bádog arccal odáig jutottak, hogy relatíve ügyes ballal is, meg eddig is ott volt, hát tosszuk ki a szélre. A tulipános ezzel szemben felismerte, hogy sosem lesz elég kreatív a kizárólagos támadásépítéshez, nem elég gyors a szélre, viszont középen olyan szeme van a futballhoz, mint keveseknek. Csak tenni kell mellé egy intelligens rombológépet. Most a Real vinné 60 millióért.

Ez amúgy elférne a Mocskos Bayern posztban is.
Ha pejoratíve olvasod....
Nem nagyon láttam őt játszani illetv láttam,de nem nagyon figyeltem a játékát,zseniális passzokról emg aztán végképp nem tudok beszélni...igaz keveset láttam...

Lojzi_ 2010.05.20. 17:08:09

Remélem végre összejön a Bayernnek.
Mi utoljára 2001-ben nyertünk, Milánóban azóta kétszer is ünnepeltek.
Úgy lenne igazságos, ha ismét mi jönnénk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 17:15:05

@Radio Free Aberrania: összekversz great cornholioval!

@dzolutan: Mondjuk a Juvébe (mármint Tyimo) ;-)?

@Lojzi_: Ti is Milánóban ünnepeltetek.Spanyolországban viszont nem. remélem most se fogtok.

Lojzi_ 2010.05.20. 17:24:27

@popp: Pedig Németországban múlt héten a spanyolok ünnepeltek.
Az a minimum, hogy most kérjük vissza... :o)))

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 17:59:23

@popp: most, hogy mondod, a hülye nóném-játékosos avatarjaitokat kevertem össze :)

mondjuk a pauli legaláb kultklub, a lautern mindennek az alja.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 18:14:59

@Radio Free Aberrania: Mondjuk a nóném az Badstuber, Spalletti meg edző ;-).

sporttárs 2010.05.20. 18:22:42

A világ két legfelkészültebb futballszakemberének gigászi elméleti-gyakorlati csatája a sportág tudományának csodálatos nagyelőadása, ínyencek nyálcsorgatása közben!
Mit tesz mindez a gyakorlatban?

Félek, egy baromi unalmas 0-0-t. :)

(A másik forgatókönyv éppen a szuperfordulatos, utolsópillanatos, emlékezetes döntő, de félek, ez a kevésbé valószínű. Mindenesetre vagy-vagy. :) )

szeme közé, laposan! 2010.05.20. 19:03:32

@slowmotion: hát, erre nem jöttem volna rá sosem... kösz!:)

raja ram 2010.05.20. 19:09:38

@sporttárs:

Nem lesz itt semmi tapogatózás, edzők csatája. A két csapat egymásnak fog esni és a végén aki több gólt lő, nyer.A világ - ebben az évben - 2 legjobb csapata találkozik, nem fognak csalódást okozni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.20. 19:14:05

@raja ram:

A világ - ebben az évben - két legjobb csapata már az elődöntőben megmérkőzött egymással. :-)

[Legalábbis ennek az állításnak pontosan annyi értelme van, mint a tiédnek.]

ycool 2010.05.20. 19:21:08

Lehet, hogy így lesz...

Az első félidő 2. felében a Riberyt helyettesítő Altintop húz el a jobb szélen, megpróbálják lerántani, de nem sikerül, a bíró előnyszabályt alkalmaz, de a csapat nem tud vele élni, fordul az Inter, és Altintop kissé elkésett becsúszása után ő kap lapot, Piroslap! Átveszi a kezdeményezést az Inter, sorra alakítják ki a helyzeteket, de az élete meccsét játszó Pranjic, és Demichelis hárítja kitűnően semlegesíti a támadásokat. Butt is óriási formában véd. De a Bayern nem adja fel, és ez nem csak abban mutatkozik meg, hogy Robbent tömik a labdákkal, és vezetnek pár veszélyes kontrát, bár a bal szélen eléggé nagy légüres tér alakul ki.. Lahm is egyre többet vállal magára, egyik veszélyes felfutása során, Muntari döngöli a földbe, mindenki piros lapot reklamál, de a bíró csak a sárga kártyát mutatja fel. A 90. percben Sneijder végezhet el szabadrúgást 23 m-re a Bayern kapuja előtt, de a sorfalon megpattanó lövését szögletre menti az egyik bajor hátvéd. A szöglet után irtózatosan nagy kavarodás alakul ki a kapu előtt, de végül van Buyten vágja ki a labdát. Vége 0-0, jöhet a hosszabítás! Az első félidőben az Inter ott folytatja, ahol abbahagyta, mindenképpen be akarja darálni a Bayernt, de vagy egy odacsúszó láb, vagy Butt, vagy a kapufa mindig megmenti a németeket a góltól. A hosszabítás 2. félidejére mintha kicserélődtek volna a csapatok, a Bayern kezdeményez, és birtokolja a labdát, az Inter védekezik.. a 118. percben Robben lövése megpattan Zanetti hátán de Julio Cesar még bravúrra menteni tud. Vége! 0-0, a 11-esek fognak dönteni! Butt belövi a maga büntetőjét, majd szép sorban mindenki, még Balotelli is. A 4. körben Sneijder lövésénél Butt eltalálja az irányt is kiüti a labdát! MvB áll a labda mögött, és hihetetlen higgadtsággal és némi pimaszsággal középre lövi a labdát, de bennt van!
5-3! Bajnokok Ligája győztes a Bayern!

Lehet, hogy nem...

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2010.05.20. 19:29:23

@Csöncsön: Nem hinném, hogy a Lyon annyira jó lenne, hogy a világ két legjobb csapata között tartsuk számon. :p

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 20:00:34

@pizarro: de, kicsapták a galaktikusokat is, csak nem tehetnek róla, hogy jobbak vagyunk náluk bármikor négy góllal. :)
bár az inter jobb a lyonnál, még akkor is, ha valami katalán falusi lányegylet ellen ezt nem is tudták teljes egészében megmutatni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 20:09:55

@Radio Free Aberrania: Én azért örülnék, ha úgy kitömne titeket az Inter, mint az a katalán falusi lányegylet.

Vul-Kahn 2010.05.20. 20:16:55

Menny vagy pokol.
Nincs középút.
Egy olasz csapat ellen megnyerni a BL-döntőt, na az egy mindent vivő érzés lenne, de egy esetleges vereséget nem tudom hogyan élnék túl...

Jézus, már most az egekben a vérnyomásom, és hol van még a szombat. :)

Titi120 2010.05.20. 20:19:36

@popp:
Gondolod, hogy van még ember az index.hu bloglátogatói között aki ezzel nincs tisztában, vagy mégis mi késztet arra, hogy ezt napjában kétszer bevésd ide ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.20. 20:22:11

@Vul-Kahn:

A tétet tetézi, hogy a koefficiensek is ezen az egy meccsen dőlhetnek el.

Vul-Kahn 2010.05.20. 20:28:26

@Csöncsön: Hát igen. Ha 11esekkel veszítünk, legalább ennyi vigasz marad. Az előzés.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.20. 20:30:48

@Titi120: a magas labdákat azért lecsapkodjuk. Visszakérdeznék, te miért büntetsz napjában többször is Uli képével ;-).

@Csöncsön: @Vul-Kahn: na megérkeztek a koeficiens lovagok ;-).

Titi120 2010.05.20. 20:31:27

@popp:
Mert megérdemled. ;)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 20:33:27

@popp: mi kimegyünk, oszt böcsülettel hajtani fogunk idegenben is az _esélyesebb_ ellen. nem lesz busz a kapunk előtt :)

raja ram 2010.05.20. 20:37:10

@popp:

Azért én nyugodtabban aludnék, ha a Bayern Vorstand ülne a magyar Parlamentben.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.20. 20:44:07

@raja ram: nekik még a piros-fehér csíkos mellényt is elnéznénk :)

raja ram 2010.05.20. 21:00:07

@Radio Free Aberrania:

Sőt, LvG beszédét az erkélyen is. A kassza tele lenne, 2 magyar csapat indulna a CL-ban, a magyar válogatott természetesen VB/EB résztvevő lenne. 13.havi nyugdíj és fizetés nem lenne kérdéses és az ÁFA is 10% lenne. Uli 4 President!

értelmetlen_nevű 2010.05.20. 21:03:04

@raja ram:
És megvennénk Gomezt 35 m euróért :(

raja ram 2010.05.20. 21:07:56

@értelmetlen_nevű:

Lucio eladása, Klinsmann szerződtetése és Gomez megvétele a katasztrófák közé tartozik, de ennyi még belefér. Ettől függetlenül Uli Höness vezetésével Magyarország pár éven belül lezúzná Svájcot.

értelmetlen_nevű 2010.05.20. 21:14:57

@raja ram:
Hát tényleg szeretem a BM-t, de nem tudom, miért kellene rajonganom Hoenessért. Menedzserként elég gyenge volt az igazolási mérlege, szerintem.
Lucio eladása szerintem nem volt annyira rossz döntés (illetve menni is akart), nekem Zé Roberto elküldése fájt igazán. Meg most Hummels elengedése.

raja ram 2010.05.20. 21:34:11

OFF
Nem is tudtam, hogy ilyen van. Most megy a ZDF-en a női CL döntő: FFC Turbine Potsdam - Olympique Lyon

rizla 2010.05.20. 21:35:50

mourinho szerintem megérdemelné, hogy a bayern megnyerje ezt a döntőt (valami jó kis mákos módon), mert az utóbbi hetekben erősen asszisztál a madridi ábrándozáshoz. akármennyire is hangsúlyozza, hogy ő csak az interrel foglalkozik, valójában nem, egymás után jönnek tőle a nyilatkozatok, interjúk, moratti is sejtelmesen beszél az egész ügyről, de helytelen így az egész. azért csak nem tudnék a bayernnek drukkolni.

raja ram 2010.05.20. 21:46:05

Én természetesen a Bayern-nak drukkolok, de figyelemmel kísérem az olasz focit is. Ha most nem nyer az Inter, az nagy veszteség lesz a Serie A-nak, mert viágsztárok már nem nagyon fognak Olaszországba igazolni, hazai tehetség meg nem nagyon van. A Milan, a Juve, az Inter már nem lesz akkora vonzeró, mint a 80-as 90-es években volt. A stadionok még jobban kiürülnek. A németeket ez egyáltalán nem érinti, a Bundesligában mindég teltház van, a klubok nyereségesek világsztárok nélkül is.

raja ram 2010.05.20. 23:15:32

CL Sieger: FFC Turbine Potsdam

HosCincer 2010.05.21. 07:46:51

Ribéry állítólag (a Bild szerint) szombaton írja alá új, 2015-ig szóló szerződését.

raja ram 2010.05.21. 08:39:16

@Micimedwe:

Én csak egy pár percet, meg a 11-es rúgást néztem meg. Nem tudtam, hogy van női CL.

acdcisti 2010.05.21. 10:11:24

@HosCincer: aha, s melyik csapattal?:)

gyore 2010.05.21. 10:54:58

ha Bayern képes belőni az elsőt akkor jó meccset látunk majd, ha nem akkor... hát akkor nem (feltétlenül).
Ugyanis a "hollandus támadófutballt" (lánc-lánc-eszterlánc, és nem csak az ellenfél 16-osán) egy módszerrel lehet megállítani, a "hollandus védekezőfutballal". Az meg gyakorlatilag az, hogy matériát nem kímélve (az ellenfelét sem) aktívan letámadom a labdás játékost 2-3 emberrel (bárhol!), ha ez nem jön be akkor meg 2*4-es védőlánc, ugyanezzel a felfogással. a lényeg, hogy elvegyem a kedvét ellenfélnek attól, hogy nála legyen a labda. Ez nem catanaggio, hanem a legjobb támadás a védekezés felfogás. mindehol ott lenni, féljenek tőlünk, utálja azt, ha megkapja a labdát

Ez hibákat, zűrzavart, elkeseredést szül a támadó
a támadó félnél, amit a másik megpróbál kihasználni.

És akkor felsorolnám a legutóbbi mintapéldákat:
Oroszország - Hollandia (2008 EB)
Chelsea - Barcelona (2009)
Inter - Barcelona (2010)
Mainz - Bayern (2009)

A meccs azon dől majd el, ki tudja fegyelmezettebben véghezvinni az edző utasításait.

kroos 2010.05.21. 14:04:02

gratula mocsing
udv mindenkinek!!!! Hajra Bayarn!!!

balu11 2010.05.21. 14:09:37

hohóóó, mik vannak!

csak meg kellett említeni egy poszt alcímében és visszatért :)

beetlejuice

Iustizmord 2010.05.21. 15:15:09

@mocsing: s a tarlósistváni egóval játszó manchesteriek ellen is

ez egészen zseniális volt, csak nem III.ker-i vagy :o)

Iustizmord 2010.05.21. 15:18:05

@csehmatyi: van Marwijk nem fogja bántani Mark-ot, mivel Mark a tulajdon veje...

ki mondta h én pl jóban vagyok apósommal? :o)))

Iustizmord 2010.05.21. 15:20:36

@szeme közé, laposan!: wesley snipes (a benga nigger karatés akcióhős) vs wesley sneijder

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.21. 15:21:54

@Iustizmord: zugló belongs to me

@kroos: welcome home, babe :)

Iustizmord 2010.05.21. 15:27:32

@mocsing: pedig nem is ott csavargatta a potmetert , és nem is ott akart ráugrani képviselőtársáról levett szemüvegre

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.21. 16:27:05

@mocsing: Most jutottam el a teljes elolvasásig, nagyon jó! Annyira de annyira sajnálom hogy a bajorok az Interrel játszanak.

montipájton 2010.05.22. 18:41:39

Huhh, most már felesleges aggódniuk a Bayern-drukkereknek. Verebes Józsi Mágus bácsi odanyilatkozott, hogy az Inter a toronymagas esélyes. Ezek után nem lehet kérdéses, hogy Münchenbe kerül a trófea. ))

rizla 2010.05.22. 19:06:32

@montipájton: amúgy ja, miért is ne? mourinho már a madridot cidázza a hírekben, akár így akarta, akár nem, az intert mindenki esélyesnek tartja, a bayernnek meg ott van az esélytelenek nyugalma.
és vegyük figyelembe a két csapat nemzetközi múltját, hagyományait. egy ilyen meccsen nem biztos, hogy a játéktudás dönt. egy meccs, megtörténhet minden.

egyébként engem nem nagyon érdekel, azt is majdnem elfelejtettem, hogy ma van.

Titi120 2010.05.22. 19:22:23

Ribery 2015 -ig hosszabított.
süti beállítások módosítása