Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skalpra, magyar! - az Európa Liga döntőjének beharangozója

2010.05.12. 17:51 Garcia bőrmester

Jelenleg olyan focinemzet vagyunk, akik hétről-hétre kiemelik, számolják, hogy az a 3-4 játékosunk, akiket a focivilág boldogabb felén is számon tartanak, és az a legfeljebb egy tucat, aki olyan bajnokságban kap kisebb-nagyobb szerepet, amit a tévében is látni lehet, rúg-e gólt, ad-e gólpasszt az aktuális hétvégén, vagy legalább pár szóban megemlítik-e a játékát a nemzetközi hírforrások. Számunkra a mai a tavasz legfontosabb „magyar meccse”. Igen, ez a másodrangú európai kupasorozat döntője, amelyben az angol és spanyol bajnokság középmezőnyéhez tartozó csapatok találkoznak, de annyira szeretnénk látni, hogy bebizonyosodik, hogy van olyan honfitársunk, aki jobban tud futballozni, mint egy portugál vagy ír válogatott támadó, és nem okoz neki gondot megverni egy cseh vagy kolumbiai válogatott védőt.
Ennyit várunk, és még annyit, hogy ha nem túl nagy kérés: Gera Zoli légy szíves, döntsd el az EL-döntőt, hogy holnaptól ezt magyarázhassuk egymásnak és a külföldi ismerőseinknek!
Ja, és apám közben felhívott, megkérdezte hánykor lesz „Gera meccse”, úgy gondolta ezt most megnézi...

Atlético

Körülbelül akkora talány az európai fociporondon, mint a PSG. Minden valamirevaló futballszurkoló fel tud sorolni a jelenlegi és a közelmúltbeli csapatból is sok olyan játékost, aki szinte bárhova beférne. Ehhez képest 25 éve játszottak utoljára nemzetközi kupadöntőt és még az ősidőkben (1962) nyertek egy KEK-et. Az elmúlt három évtizedben Menotti, Ron Atkinson, Aragonés, Radomir Antics kaliberű edzőik voltak, de egy bajnoki címen kívül semmi. Egyes meccsenként, esetleg még bukott szezononként is meg lehet magyarázni, hogy mi a baj velük, de hogy általában miért nem jön össze nekik semmi, az már nagyon nehéz.
A helyzet pikantériáját az adja, hogy ebben a szezonban, amelyben ötnél több vállalható meccset nem tudtak felmutatni még két trófeát is nyerhetnek, hiszen az Európa Liga mellett a spanyol kupa döntőjébe is eljutottak. Sőt, ha jobban végiggondoljuk négyet is, mert a közelgő kettő folytatásaként ott lenne még a hazai és az európai szuperkupa is. Atlético szurkolónak lenni a világ egyik legbosszantóbb dolga lehet, otthon a városi rivális és a katalánok büszkesége is jóval erősebb, nemzetközi szinten pedig 20 évente jön valamilyen eredmény. Most itt a lehetőség, hogy egy vérrel-verejtékkel áztatott menetelés végén egy verhető ellenféllel szemben szerezzenek egy trófeát. Kérdés, hogy az egész szezononban előforduló védelmi hibák lesznek ma jellemzőek vagy a Forlán-Agüero-Reyes-Simao kvartett megcsillantja azt a tudást, ami miatt a fogadóirodák favoritként kezelik a csapatot.

Fulham

Még mindig rendszeridegen a név az európai mezőnyben. A 131 éves klubot körüllengi valami ódivatú angolság, a stadionjuk a Craven Cottage akkor épült, amikor 14 év volt hátra addig, hogy egy ma élő 100 éves ember megszülessen. A mai napig Bobby Moore a leghíresebb játékosuk, aki karrierje hajnalát töltötte itt. Évtizedekig ingáztak az élvonal és a másodosztály között, magyar embernek eszébe nem jutott tudomást venni róluk. 2007 végén aztán kinevezték vezetőedzőnek Roy Hodgsont, aki utoljára a Chapuisat, Sutter, Sforza fémjelezte svájci válogatottal alkotott maradandót, azon kívül egy-két évnyi sikertelen Inter kitérő.

Adott egy angol középcsapat és egy nem túl nagy szám, idősödő edző. Adott a kérdés is: mit tudhatnak, amit sokan mások nem?. A válasz pedig: semmi különöset, de azt kifogástalanul. Tapasztalt jó kapus, fegyelmezett, erős védők, egy erős és egy passzolós ügyesebb középső ember, két rutinos és angol szinten jónak számító szélső, egy visszalépős technikásabb és egy centerező erősebb csatár. Megint csak egy kérdés következik: és ez elég egy nemzetközi kupagyőzelemhez? Igen, ha mindenki hozza, amit tud, a támadók pedig önbizalommal játszanak vert helyzetben is. A Fulham titka a stabilitásban rejlik és abban, hogy a Duff-Gera-Davies-Zamora négyes, alkalomadtán Dempsey vagy Nevland motiválható egy EL-sikerrel annyira, hogy életük szezonjának érezzék. Lényegében egy tipikus angol csapat pár technikás támadóval.

Taktika

Őszintén megvallva, a Fulham szemüvegén át kezdtük el vizsgálni, hogy mi lehet a nyerő taktika. A felállás adott, a szokásos 4-4-2, a kérdés az, hogy a Duff-Davies szélső páros, mennyire húzódik vissza és mennyire csak a kontrákkal próbál majd operálni a Fulham, illetve, hogy Danny Murphy a középpályán mennyire játszik védekező vagy inkább támadó felfogásban. Mivel nem áll rendelkezésre színes taktikai repertoár, ezért valószínűleg egy kevésbé támadó szellemű hozzáállást fogunk látni az angoloktól és csak akkor lép majd Hodgson olyanokat (Murphy feljebb húzása, védő helyett újabb csatár), mint a Hamburg elleni visszavágón, ha hátrányba kerülnek.
A két csapat alaptaktikája jól jöhet a Fulhamnek. Mindkét támadónégyes két szélén olyan játékos játszik, aki gyakrabban és eredményesebben húz befelé (Duff és Reyes jobbról, Davies és Simao balról) szükségszerűen leszűkítve és a középső részre sűrítve a játékot. Ezáltal a védővonalban vagy a középpályán történt labdaszerzés után az Atlético Madrid leghalványabb részén a belső középpályán kell átjuttatni a labdát, ami korántsem megoldhatatlan feladat. Míg a Hamburgnál volt egy Zé Roberto, aki még mindig klasszis, addig itt Assuncao és Tiago inkább „csak” Jarolim szintjét képviselik. Védekezésből támadásba szereveződéskor Duff és Davies szerepe az, hogy a lehető leggyorsabban tágítsák a pálya szélességét, kihúzódva az oldalvonal mellé, ezzel nagyobb lehetőséget biztosítva mind saját maguk, mind Gera és Zamora megjátszására.

A spanyol védelem két széle közül Ujfalusi bizonytalanabbnak tűnik, mint Antonio Lopez így jó taktikai lehetőségnek tűnik, ha Gera inkább a bal szél felé húzódik ki kényszerítőkre, felpasszolt labdák megjátszására. Ráadásul Duff erősebb egy az egy ellen, mint Simon Davies, így egyrészt nagyobb eséllyel teremt egyedül is helyzetet, másrészt a visszazáró szűrőknek is meg lesz mondva, hogy rá nagyon figyeljenek, talán tőle tartanak a leginkább.
A védekezés része egyszerűbb elméletileg ugyanakkor a gyakorlatban nehezebb is. A spanyol támadórészleg teljesen kiszámíthatatlan, van, hogy hetekig nem mutatkoznak, de bármelyikük képes világklasszis teljesítményre is. Törekedni kell a létszámbeli fölény megőrzésére, ami azzal jár, hogy a két szélről Baird (Pantsil) és Konchesky nagyon megfontoltan léphet csak föl, míg Etuhunak ez szinte tilos.
Csak „B” variációként említjük, ugyanakkor ha Hodgson igazán tökös lenne (ami nem kizárt, ennyire nem ismerjük), meglephetné azzal a spanyolokat, hogy az elejétől támadólag lép fel, törekedve a minél több labdabirtoklásra és a két csatár mielőbbi, akár felívelgetős megjátszására, mert az Atlético Madrid védekezésében bőven benne vannak az egyéni hibák, a lankadó koncentráció és az elfáradás, ebben az esetben nehezebb lenne tartani a hátsó stabilitást és a védők többször kényszerülnének párharcokat vívni a gyors támadókkal. Ez a játék Murphy irányítókészségére alapulna.

Időrendben

egy a Fulham szempontjából tapogatózó, az Atlético szempontjából pedig impotens első negyedórát követően a spanyolok szerzik meg a vezetést, de fölényt nem tudnak kialakítani, még úgy sem, hogy a Fulham játékosain ekkor látszik egy kicsit a megilletődöttség. Ezt hamar levetkőzik és Murphy és Duff kezükbe ragadják a marsallbotot és a félidő végére már több helyzet, helyzetféleség is adódik. A második félidőben a fáradó és eddig még nem nagyon , de most már egyre inkább hibázó, lemaradó spanyol középpálya és védelem megadja magát a sokkal jobb kondícióban lévő és nem csak szavakban elszánt Fulham stílusának. Ekkor már két ember lesz Gera mellett a csatársorban és ez a nyomás meghozza az eredményét. A 70. perc környékén egyenlít a Fulham. Az Atlético előtt közben adódnak esélyek, de inkább olyanok, amiből helyzet lehetne egy-egy pontosabb kiugratás esetén. Ez kevés lesz azonban az üdvösséghez és hosszabbításra kerül sor, amelyhez azért egyik csapat sem annyira felkészült, hogy ráerőltesse akaratát a másikra, így tizenegyesekkel kell megnyerni Geráéknak a mérkőzést.

 

 

360 komment

Címkék: foci európa el gera több mint liga fulham

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr631997793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 18:09:41

Gera Zoli, földim, bizonyítsd be, hogy ősztől a következő kapitány teljes joggal számíthat rád!

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2010.05.12. 18:11:10

Que sera, sera
Whatever will be, will be
We're going to Germany
What will be, will be

Come on you Whites!

Althedokan 2010.05.12. 18:20:22

hajrá Atletico!

:D:D

csak hogy kicsit ugorjanak rám, amúgy hajrá Fulham! Hajrá Gera!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.12. 18:27:35

Én ma az Atléticonak szurkolok, de Gera játsszon jól, és lőjön gólokat. Legyen mondjuk 5-4 az Atletinek egy Gera-triplával. :-)

"Az elmúlt három évtizedben Menotti, Ron Atkinson, Aragonés, Radomir Antics kaliberű edzőik voltak"

Vagy Sacchi, Clemente, Ranieri.

"egy nem túl nagy szám, idősödő edző"

Hodgson azért mindenképpen a legjobb angol edzők között van, ha nem éppen a legjobb jelenleg.

Garcia bőrmester 2010.05.12. 18:30:17

@Csöncsön: persze, az év edzője és tényleg összerakta ezt a csapatot rendesen, de a múltbeli eredményei, Svájcot leszámítva nem világrengetőek, ez a mostani viszont az

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.12. 18:34:04

@Garcia bőrmester:

Én mondjuk leginkább a svájci kapitánykodása miatt ismertem eddig. Valami embertelen hosszú idő után vitte ki Svájcot világbajnokságra [jellemző módon a mi csoportunkból], ahol nem is játszottak éppen rosszul. Tény, hogy aztán inkább közepes, mint egyenletesen jó eredménysort produkált, ahogy így elnézem a Wikin.

poolfanati 2010.05.12. 18:35:20

egyébként nem csak mi magyarok szerettük meg a fulhamet, ez fordítva is igaz. a fulham szurkolók is megszerettek minket magyarokat.
én nagyon meghatódtam ezen a videón: videa.hu/videok/sport/gerat-elteto-dal-hamburgban-fulham-gera-NBsMMiBf2t1dYVvy

mellesleg kurva jó arcok a fulham drukkerek, itt egy interjú velük:www.origo.hu/sport/focivilag/20100512-imadom-gerat-es-kerek-meg-egy-sort-az-atletico.html

Mr.AT 2010.05.12. 18:41:36

Jó kis poszt - egy jelentéktelen apróság csupán: Tiago, nem Thiago ez az anyaszomorító, ezt azt hiszem minden torinói drukker egy életre megtanulta.

poolfanati 2010.05.12. 18:43:54

ez azért egy eléggé profi és szakértő blog, nem kéne elfogulatlannak lennie a szerzőnek?

smartdrive 2010.05.12. 18:45:07

én meg az Atleticónak szurkolok

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.12. 18:53:22

Ja, még azt nem értem az elemzésben, pontosabban: nem értek egyet vele, hogy az Atlético elfáradna. Talán érteném, ha nem láttam volna a Liverpool elleni elődöntőjüket, ott viszont egyértelműen az tűnt föl, hogy kondival jobban bírták a 120 percet, mint az ellenfél. Vagyis ha Hodgson ráeresztené vad csahosokként a Fulhamet az Atletire, az visszafelé is elsülhetne, és beleléphetnének a Pool által kivájt vereség-útba.

Meglátjuk. Legyen jó meccs, a többi szinte mindegy is.

poolfanati 2010.05.12. 19:00:40

@Garcia bőrmester: az esélyt viszont megadhattad volna például csöncsönnek hogy írjon egy hajrá atletico bekezdést.

killkenny 2010.05.12. 19:03:06

a mélymagyarok nehéz helyzetbe lesznek kinek drukkoljanak...az árpádsávos Atleticonak vagy a Gera Zolit felvonultató Fulhamnek?:D

Garcia bőrmester 2010.05.12. 19:04:42

@poolfanati: ha Gera nem lenne a Fulhamben, nem nekik szurkolnék, viszont akkkor nem is jutottak volna döntőbe, így ez fel sem merülne, így viszont az nem merült fel bennem, hogy ne nekik szurkoljak
Csöncsönnek (vagy bárki másnak) pedig azt az esély adtam meg a poszttal, hogy egyetértsen vagy ellentmondjon, mint bármikor máskor :)

Malachi 2010.05.12. 19:05:40

600ft a digisport online. na persze. esetleg megszánhatnátok néhány alternatív linkkel.

krysal 2010.05.12. 19:07:40

@killkenny: ez jó:)

Én őszintén szorítok a Fulhamnek, persze 99%-ban Zoli miatt. Pedig általában a spanyolokért dobg az a bizonyos, de olyan nagyon jó lenne látni Gerát, a kupát emelgetve vigyorogni:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.12. 19:08:41

@poolfanati:

Én meg egyből átpasszoltam volna az esélyt Örvényhívónak, aki velem ellentétben tényleg Atlético-drukker. (Én csak szimpatizálok velük és nem egy játékosukkal, és örülnék, ha nyernének végre-valahára valamit.)

krysal 2010.05.12. 19:10:04

@Malachi: válogass kedvedre.

www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=75296&part=sports

Javaslom a sopcastokat, azok rendre jól mennek.

Malachi 2010.05.12. 19:11:00

@krysal: hálásan köszönöm!

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.05.12. 19:24:12

Nagyon várom már ezt a meccset, és nagyon fogok szurkolni a Fulhamnak, de főleg Zolinak... De attól tartok, hogy ma kikapnak. Remélem nem lesz igazam:)

Chicagoi 2010.05.12. 19:28:07

@Malachi: Story TV (már ezért megérte beköttetni) :)

Althedokan 2010.05.12. 19:28:36

@Malachi: ha azok nem jok, akkor még esetleg itt is találhatsz egy csomot egy csomo nyelven. Néha magyar is szokott lenni. a digi meg benyalhat a meleg szarig...

Malachi 2010.05.12. 19:34:32

kösz mindenkinek, VAN STORY tv itthon! ki hitte volna, most oldhatom fel a zárat. :D

Chicagoi 2010.05.12. 19:36:14

@Malachi: na akkor ennyi, jó meccsnézést. :)

Chicagoi 2010.05.12. 19:37:04

@Althedokan: inkább Tv-ben, ha már van és jobb minőségű is.

Chicagoi 2010.05.12. 19:53:01

Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Á. Domínguez, A. López – Reyes, P. Assuncao, Raúl García, Simao Sabrosa – Forlán, Agüero.
Vezetőedző: Quique Sánchez Flores

Fulham: Schwarzer – Baird, A. Hughes, Hangeland, Konchesky – Duff, Murphy, Etuhu, S. Davies – Gera – Zamora.
Menedzser: Roy Hodgson

poolfanati 2010.05.12. 19:53:57

@Chicagoi: attól félek hogy De Gea ki fogja védeni a fulham szemét...

Asidotus 2010.05.12. 20:07:15

Gerától függetlenül, én is az Atleticonak fogok szurkolni. Rúghat Zoli egy mesterhármast, legyen vele boldog, ha közben az Atletico 5:4-re nyer. Amilyen elvetemült a spanyol gárda, képesek rá, hogy ilyen eredményt hozzanak. Tartok tőle, hogy játékszínvonalban nem, de élvezetességben, szórakoztatóságban messze verni fogja a BL-döntőt.

Orvenyhivo 2010.05.12. 20:14:17

@poolfanati: A blog nem objektív. Nincs ezzel semmi baj. :)

Hajrá, Atletico, hajrá, kedvenc lúzereim!

>Atlético: De Gea – Ujfalusi, Perea, Á. >Domínguez, A. López – Reyes, P. Assuncao, >Raúl García, Simao Sabrosa – Forlán, Agüero.

Assuncao, eh... Csak tudnám, miért nem Jurado? Vagy megint a hajrára tartogatja, mint Liverpoolban?

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.05.12. 20:21:35

It angliaba mar vagy fel oraja felvezetes van. Es nem hiszem el hogy ezek a s@ggfej angolok nem tudjak megerteni hogy a romat nem verte meg a fulham:( Na mindegy ez legyen a legnagyobb problemam az este:)

2010.05.12. 20:22:53

A Sport Gézát idézve:
"Edzőként a svéd Halmstadsnál mutakozott be 29 évesen, kétszer is bajnokságot nyert a csapattal.

Az évek óta szenvedő Interhez szerződött, második szezonjában UEFA kupa-döntőig jutott, ahol a Schalkétól csak 11-esekkel kaptak ki.

a dán Koppenhágát két sikertelen idény után vette át, bajnokok lettek"

Ha nem is egetverő eredmények, de megsüvegelendő:)

r_magpie 2010.05.12. 20:34:11

végre olyan kupadöntő, ahol izomból tudok szurkolni az egyik csapatnak! hajrá Fulham!

Chicagoi 2010.05.12. 20:42:31

@sedre: legyen is :)
Hajrá Fulham.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.05.12. 20:45:49

Amennyire emlékszem, mindkét csapat a kieséses szakaszban a második meccseken nyújtott emlékzetest - a Fulham otthon nyeregetett, az Atletico meg hol idegenben, hol otthon, hozta/megőrizte/kiharcolta az épp szükségest a továbbjutáshoz.

Most viszont csak egy meccs lesz, nincs visszavágó, kiváncsi vagyok, mit tudnak így, hogy egy meccs dönt mindenről.

Remélem, Gera megmutathatja újra a szaltót! :)

sedre 2010.05.12. 20:47:47

az amúgy megvan, hogy az athletinek bőven negatív a gólkülönbsége?

horas 2010.05.12. 20:51:49

Nemtudom eldönteni kinek szurkoljak az Atético a tipikus patináns lúzer csapat amilyenekkel általában én szimpatizálok,de a Fulham meg szimpi csapat és soha nem jutnak ilyen lehetőséghez még egyszer és ugye Gera Zoli.
Legyen jó meccs.

megvagy hadnagy 2010.05.12. 20:53:58

az egész EL-t a storytv.hu-n néztem, de most nem jön be az oldalon a közvetítés. gondolom sokan nézik. nem tud valaki egy jó streamet?

lezsolt 2010.05.12. 20:55:40

Ki ez a kiváló "szakkomentátor"?
"ez miatt", "fulhAm", stb., elég brutál...

lószerafin 2010.05.12. 20:57:57

@lezsolt: A stroyn? Ha jól hallottam Dárdai Pali.

bélaa 2010.05.12. 20:58:01

forlan ne ijesztgess...

Medencefűtés · http://sun-pool-heating.com 2010.05.12. 20:58:12

Moderált fórum?
Így uncsi, nincs b közép :)

horas 2010.05.12. 20:59:31

@lószerafin: :)
Csak az orgánuma után megyek,engem az ő hangjára emléztet...

lezsolt 2010.05.12. 21:00:00

Dárdai ekkora surmó? Nem is emlékeztem. :(

horas 2010.05.12. 21:00:24

Az Atlético egyenlőre dominál a technikai főlényével...

lószerafin 2010.05.12. 21:01:47

@horas: Mondták az elején, de nem figyeltem, szval nem igazán hallottam. De ha a kettőt összerakjuk akkor ez simán Dárdai...

Na Zoli alkothatna már valamit.

lószerafin 2010.05.12. 21:02:48

Látom figyel. Legközelebb kicsit jobban szorítsd le Zoli!

sedre 2010.05.12. 21:08:06

"máris ott van két fulhames, és megeszi őket"

milyen profi kifejezés :D

horas 2010.05.12. 21:10:08

Agüero-t az Inter-be!!!
:)

lószerafin 2010.05.12. 21:11:19

@horas: Neem, már kész tényként olvastam h a chelseabe jön!

Az mondjuk más kérdés h hol olvastam.

nils_h 2010.05.12. 21:14:43

elég uncsi kis meccs ez :(

horas 2010.05.12. 21:14:45

Ne bántsátok Dárdai ő mindig is ez az egyszerű temperamentumos magyar srác volt,én örülök,hogy itt van,ha nem is egy szakmai esztéta.

Mondjuk ahhoz képest,hogy a Fulham-re mondta,ogy jó esélyes a Fulham mert nem érzi az atlético-n a tudatos támadás építést,ahhoz képest, a Fulham térfelén zajlik a meccs és csak az Atlético-nak voltak helyzetei és ők nyomogatnak.

Az az érzésem perpillanat,hogy jó lenne ha a Fulham nem kapna gólt mert hamar vége lenne a meccsnek utána,eddig sokkal jobb az Atlético.

Agüero-val nagyon nem bírnak ott még biztos lesznek gondok.

Orvenyhivo 2010.05.12. 21:17:08

Forlán! Az isteni Diego! :)

lószerafin 2010.05.12. 21:17:40

Flipperezni én is tudok. :s

Remélem nem lesz ebből is Sevilla - 'boro.

Stiel 2010.05.12. 21:18:17

@lószerafin: Atletico azért nem Sevilla, meg a Fulham sem 'boro... nincs ez még lefutva.

horas 2010.05.12. 21:18:43

Megérdemelt,az Atlético focizott a Fulham meg fogalmatlanúl alibizett.

Dátdai valszeg azért foglamaz ilyen nehezen és kicsit egyszerűen mert több mint 10 éve Németországban él.

sedre 2010.05.12. 21:18:56

lassan az az érzésem, hogy a Fulham csak nyomás alatt tud teljesíteni :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 21:19:05

Ennél nehezebb feladatokat is megoldott idén a Fulham, hajrá! Agüero milyen jó gólpasszt adott azzal, hogy eltörte a lövést.

Orvenyhivo 2010.05.12. 21:20:51

@horas: Nem érzem a Fulhamet fogalmatlannak, szerintem két utasítással futottak ki: "türelem, nyugalom".

lószerafin 2010.05.12. 21:22:31

@Stiel: Jogos, de szerintem ez is simán benne van a meccsben sajnos, ahogy Aguero játékát figyelem. Pedig az Atletico a kedvenc spanyol csapatom, de most azért egyértelműen nem nekik szurkolok.

2010.05.12. 21:22:44

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szucs.adam 2010.05.12. 21:23:15

Az ott egy gólpassz :D

lószerafin 2010.05.12. 21:23:17

Gera assist. (Najó majdnem)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.05.12. 21:23:31

Na, azért alakul a dolog, szebb lett volna, ha Zamora egymaga megoldja, de ki bánja?! :)

horas 2010.05.12. 21:23:50

Zamora!
Elöször zseniálisan megveri a védőt majd utána majdnem elszarta az akciót.
Gera gólpassz!
Szép akció volt.
Jó meccs lesz ez!

Althedokan 2010.05.12. 21:24:31

@horas: Pato nem megy sehova... ez csak pletyka

Itt a gól, megérdemelt, simán jobb a Fulham, az Atletico csak alibizik, a gólt is kb csak találták... Nem értek veled egyet, szerintem jobb a Fulham. Csak a mélységi passzok nem jönnek soha, hiába indulnának a csatárok...

horas 2010.05.12. 21:26:37

@Althedokan: Hát nemtudom a Fulham nagyon tart a meccstől és nekem úgy tünt,hogy az Atléivo nyomogatott.

szeme közé, laposan! 2010.05.12. 21:26:54

Akkor most idegenben lőtt góllal a Fulham áll nyerésre, nem?:)

lószerafin 2010.05.12. 21:27:18

@Althedokan: Ezt akartam én is mondani, a Milan hülye lenne eladni Pato-t.

A második felével csak annyit vitatkoznék, hogy ilyen csatársorral ezért több gólt is lehet találni.

horas 2010.05.12. 21:28:17

@Althedokan: Azért ott volt egy alibi kapufa...meg nem néznék egy labda hő térképet az első félidőben,szerintem a Fulham térfelén gurgulászik a labda többet,sőt.

Althedokan 2010.05.12. 21:28:52

@lószerafin: viszont ezt a nagydarab fulhames niggert szívesen látnám a MIlanban...

Althedokan 2010.05.12. 21:30:11

@horas: nagyon rájuk ment az Atletico és szerintem a Fulhamnél van a labda és keresik a fogást az Atleticon... Ezért lehet hogy ott a labda, de mindenesetre szerintem nem az ö térfelükön, inkább ugy mondanám hogy a középpályán.

Althedokan 2010.05.12. 21:30:50

most így a végére elkezdett nyomni az Atletico igaz...

Orvenyhivo 2010.05.12. 21:31:11

@Althedokan: Furán csinálja Forlán az alibizést. :)

lószerafin 2010.05.12. 21:33:03

Egyesével végezném ki azokat az embereket akik kétszeresére feltoltják a reklámok hangerejét.

Althedokan 2010.05.12. 21:34:30

@Orvenyhivo: ő nagyon küzd, az látszik. Tényleg talán őt tudnám kiemelni az Atleticoból. A Fulhamben ezt a nigger gyereket, annyit rohangál mint az állat és mindig megszerzi a labdát. Bár nagy passzokra eddig nem tudta rávenni magát... Azt csinálja jol az Atletico, hogy ugy rámegy a Fulhamre, hogy nem tudnak hova passzolni...És nem hogy előre de még hátra is alig...Kb szerintem kiegyenlített volt az első félidő. Az elején az Atletico nyomott jobban, aztán lenyugodtak, de találtak egy gólt, aztán a Fulham kezdett nyomni, ők is rúgtak egyet, aztán most a végére megint az Atletico nyomott kicsit erősebben...

duran6 2010.05.12. 21:35:16

Az sajnos látszik, hogy minőségi különbség van a 2 csapat közt, az Atletico javára. Ez piszok nehéz lesz Gerzsonéknak. Azért hajrá Fulham!

Strigo 2010.05.12. 21:36:05

Murphy és Etuhu nagyon gyengék középen, ott elmehet a meccs.

horas 2010.05.12. 21:36:33

Marha jó kis meccs.
Az Atlético egyelőre érvényre tudja juttatni a technikai főlényét és,hogy jobb és sokoldalúbb játékosok alkotják a csapatot.

A Fulham nagyon minimumot játszik védekeznek,semmi kockáztatás.Viszont nagyon szervezettek és veszélyesek,jól állják a sarat,és a egyetlen támadásukból gólt szereztek.

Ha belegondlounk más választásuk nincs is,Agüero-val még így felállt védelemmel sem bírnak,ahogy Forlán-t sem tudják igazából lekövetni,egy az egyekben pedig tudják,hogy esélyük sem lenne egy esetleges fellazulással agy lendületből való Atlético támadásnál.Marad a kivárás.

nils_h 2010.05.12. 21:36:38

@Althedokan: kb ahogy a bőrmester megírta. Csak hamarabb jött a Fulham gól.

Orvenyhivo 2010.05.12. 21:38:37

Az Atletico ezt játssza, labdavesztésnél (amiben nagyon jók) alapvetően a félpálya közepén állnak fel, de a támadóik folyamatosan zaklatnak elöl.

Ha meg megvan a labda, vagy a szélen próbálnak felmenni, vagy fellövik Agüerónak, tartsa meg valahogy, amíg felérnek a többiek... és ha nagynéha sikerül, akkor nekiállnak balf****szkodni az ellenfél térfelén, amíg valahogy el nem adják a labdát. :)

Althedokan 2010.05.12. 21:40:06

@Strigo a divatdrukker: Etuhu nem annyira gyenge, illetve attól függ melyik részét nézzük a játékának. Nagyon gyorsan hátra ér ha kell, mondjuk igaz, hogy passzolni nem nagyon tud ott, mert mindig 3 "spanyol" áll előtte, így aztán könnyen elveszti...

Althedokan 2010.05.12. 21:42:12

hu bakkerom, az orosz streamen mekkora egy gusztustalan buznyák homár langyos reklám ment Cével... Samponreklám vazz..

horas 2010.05.12. 21:42:19

Na Szeiler Józsi,de rég láttam.
Bírom őt is.

horas 2010.05.12. 21:44:48

Remélem Mourinho nézi a meccset és dobott egy sms-t Balotelli-nek:

"Nézed az EL-döntőt?,Van ez az Agüero vagy,hogy hívják nevű srác,nagyon ügyes,hasonló stílusban játszik mint te..."

:)

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.05.12. 21:45:32

@horas: Szimpatikus ember, és remek kapus volt:) Én is kedvelem.

_norbee (törölt) · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.05.12. 21:45:44

Bobby Moore nem a karrierje végét töltötte a Fulhamnél? Nem kötözködésbő' mondom. :)

Althedokan 2010.05.12. 21:48:00

amit még biztosra mondhatok hogy nagyon magasak az angolok:D Nem nagyon tudják ezt a beívelgetős dolgot nyomni a spanyolok...

horas 2010.05.12. 21:49:10

Újra kezdődik ez az erőnléti baromság...

horas 2010.05.12. 21:53:48

Júj Reyes...pedig az egyik kedvencem volt régebben...
Amúgy nagyon-nagyon kevés a szabálytalanság.
Ejjj,de kár ezért Gera...

horas 2010.05.12. 21:56:40

Amúgy Zamora télleg jó kis játékos lett,Crouch helyett én símán őt vinném ki,sokkal okosabb játékos is mint a botsáska...

Althedokan 2010.05.12. 21:56:49

ezzel mi változott? Dempsey mit játszik?

Orvenyhivo 2010.05.12. 21:57:32

A Fulhamot nem tudom, de az Atletiben nincsenek mészárosok. Legfeljebb néha hajlanak a kamikaze-becsúszásokra...

_norbee (törölt) · http://www.liverpoolfc.tv/ 2010.05.12. 21:58:29

@csabber-18: "A mai napig Bobby Moore a leghíresebb játékosuk, aki karrierje hajnalát töltötte itt."

Csak megingott a nézetem, miszerint Bobby WHU-nevelés. /:)

nsz! 2010.05.12. 21:58:54

De Gea látvány kapus.

Althedokan 2010.05.12. 22:01:01

@nsz!: egyébként ez a Schwarzer is elég jo kapusnak kátszik...

Orvenyhivo 2010.05.12. 22:01:19

@nsz!: Valóban, ez látványos védés volt (ez a védelem, ehhh...)!

Ferguson 2010.05.12. 22:02:31

Hamburgban van a döntő? :O Jó hely...

nils_h 2010.05.12. 22:03:01

@Althedokan: évek (lassan évtizedek) óta megbízható jó teljesítményt hoz.

nsz! 2010.05.12. 22:04:34

@Althedokan: Schwarzer kegyetlen magabiztos, nagyon jól véd...

Mr.AT 2010.05.12. 22:04:36

Simao előző labdaátvételére kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy asztakurva.

nils_h 2010.05.12. 22:05:13

A kora alapján be is férne :)

horas 2010.05.12. 22:06:48

Még mikor elkezdődött a Juve hullámvölgye dumáltuk,hogy túl statikus a Juve támadósora,én Forlán-t ajánlottam,hogy ő jó lenne ennek orvoslására, a Juve-sok leoltottak,hogy Forlán nem tud se cselezni se semmit és,hogy már öreg...

Látjuk.

nsz! 2010.05.12. 22:08:34

@Mr.AT: bele is rokkant :DDD

nsz! 2010.05.12. 22:23:26

nemtom Zamora nélkül hogy fognak gólt lőni :(

nils_h 2010.05.12. 22:26:02

@nsz!: majd Nevland? pfff. Duff helyére??? Félek, erre ráfáznak.

nsz! 2010.05.12. 22:29:35

@nils_h: nincs nagyon játéka így a Fulhamnek....

t.o.d. 2010.05.12. 22:30:01

@nils_h: ez a Nevland basszameg...

nils_h 2010.05.12. 22:31:33

@nsz!: @t.o.d.: ráadásul Zamora és Duff is jól jött volna a tizenegyeseknél.
Egyébként meg lassan bealszom ezen a meccsen..

Althedokan 2010.05.12. 22:33:51

na eddig a bőrmester nyert...

Orvenyhivo 2010.05.12. 22:34:00

@nils_h: ráadásul Zamora és Duff is jól jött volna a tizenegyeseknél.
Ahogy Simao és Reyes is.

A második félidő már a Fulhamé volt egyértelműen, bár a végén már a hosszabbításra tartalékoltak.

t.o.d. 2010.05.12. 22:35:06

@nils_h: a Zamora-cserét értem, csoda, hogy eddig húzta, meg Dempsey oké is. De egy Duff nem fáradhat el annyira, hogy Nevland kelljen helyette.

halihalo 2010.05.12. 22:36:23

Hát, elképzelés nincs egyik csapat játékában sem, csak az Atletinél többet van a labda.
Még a végén bejön a poszt jóslata. Igaz, az egyenlítő gól nem a 70. percben volt.

Strigo 2010.05.12. 22:37:13

@Althedokan: szerintem szörnyű mindkét belső középpályás, labdát alig szereznek, viszont mindent elpasszolnak, ráadásul Etuhu vagy háromszor szabálytalankodott teljesen feleslegesen, veszélyes helyen. Gera és Davies dolgoznak helyettük is.

t.o.d. 2010.05.12. 22:37:47

@Orvenyhivo: a végére mintha elfogyott volna a Fulham, a saját tizenhatos előtt is lemaradoztak, az nem tartalékolás szvsz. De ne legyen igazam. Legyen inkább igaza Bőrmesternek, tizikkel Glory Fulham!

nsz! 2010.05.12. 22:41:51

@Strigo a divatdrukker: Murphyt észre sem lehet venni. Etuhu szerez labdát, de csak a legprimtívebb passzokat tudja megcsinálni...

horas 2010.05.12. 22:42:49

Az Atlético mit akar ezzel a beivelgetésekkel?
A Fulham pedig Zamora és Gera nélkül lófasz elől...

Ebből tizik lesznek...

t.o.d. 2010.05.12. 22:43:58

@nsz!: Etuhu csak csínbe passzol.

gabenito 2010.05.12. 22:43:59

etuhu szerintem nagyon jó. ha nála van a labda a többieknek kéne elérhető helyen lenni de hihetetlen hasznos. igen volt 1-2 hibája
gera meg... hát igen. kell a válogatotba

t.o.d. 2010.05.12. 22:45:49

@gabenito: kellene, ha a válogatottban is tudná ezt nyújtani...

Orvenyhivo 2010.05.12. 22:46:28

@horas: Úgy vannak vele, hogy 99% a kapusé meg a védőké, de hátha most lesz az az 1%...

nils_h 2010.05.12. 22:47:19

@horas: még jó, hogy ilyen fogalmatlan a Madrid, mert a Fulhamnek elképzelése sincs mihez kéne kezdeni

SamS 2010.05.12. 22:48:19

Gera embertelenül melózott ma. Nekem már mindegy itt mi történik, büszkék lehetünk rá.

t.o.d. 2010.05.12. 22:48:49

de kellett Schwarzer...

t.o.d. 2010.05.12. 22:50:31

@DimitarSuperstar: egyetértek, de legyünk telhetetlenek! :-)

horas 2010.05.12. 22:50:34

Amúgy Flores cseréi abszolut besűltek.
Viszont Agüero-val nagyot fog szakitani akárki viszi,nagyon erős,szenzációsan cselez és és jól passzol kombinativ is.Az Inter 4-2-3-1 ben szélekre szinte csontnélkül tökéletes kártya.

nsz! 2010.05.12. 22:52:06

lehet tippelni ki nyeri a tiziket...

Orvenyhivo 2010.05.12. 22:53:21

Forlánban azért ott a boogi...

horas 2010.05.12. 22:55:00

Forlán-Agüero klasszis csatár duó.

horas 2010.05.12. 22:59:09

Gera-nak már ilyen Veron-osan lecsúszva a spotszár...

t.o.d. 2010.05.12. 22:59:36

nagyon elfáradtak...

nsz! 2010.05.12. 23:02:11

Nevlanddal csak sűrűbben vannak nem többen...:(

horas 2010.05.12. 23:03:53

tizenegyes rúgok:
Forlán,Agüero,Jurado,Garcia,Újfalusi
Gera,Dempsey,Davies,Murphy,X

Stiel 2010.05.12. 23:04:04

Fulham nagyon elfáradt, 16-os előtt sem bírnak futni. Így nem megy...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 23:04:58

Milyen jó arc Hugh Grant, persze ez eddig is nyilvánvaló volt. :)

Stiel 2010.05.12. 23:05:10

Perea-nak sárga. Érett már.

nils_h 2010.05.12. 23:05:18

@horas: Nevland, de kihagyja bázzeg.

t.o.d. 2010.05.12. 23:06:05

Ha valaki itt gólt lő, az nem a Fulham lesz... :-(

horas 2010.05.12. 23:08:00

Igy már nem érdemelte meg a Fulham...

Orvenyhivo 2010.05.12. 23:08:29

Na, EZÉRT adják be mindig középre. :)

Stiel 2010.05.12. 23:10:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na de 3 perc alatt? Lépni is alig bírnak.

horas 2010.05.12. 23:11:17

Agüero-Forlán klasszis csatár duó!
Duff-ot télleg hiba volt leszedni...
A Fulham amúgy feladta góllövést a második félidóre valljuk be.

Ferguson 2010.05.12. 23:11:25

Ez a dárdai milyen idegesítő és buta ember, te atyaég... :O

lószerafin 2010.05.12. 23:11:52

Picsáába. Kár a Fulhamért. De legalabb az Atletico nyer nem mondjuk a Wolfsburg, v a Juve.

t.o.d. 2010.05.12. 23:13:02

@Ferguson: tényleg nem tud beszélni se.

t.o.d. 2010.05.12. 23:13:46

szép volt, Gerzson!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 23:13:58

@gabenito: Természetesen utána. :)

Sajnos nem jött be, de nincs ok szomorúságra. Szép volt Zoli!

Orvenyhivo 2010.05.12. 23:15:05

Valljuk be, akkora malaccal jutottunk ide, hogy be se fér a Vicente Calderonba, de akkor is, hip, hip hurrá!

t.o.d. 2010.05.12. 23:15:24

télleg jó szar gól volt!

Althedokan 2010.05.12. 23:16:21

Forlán hogy meglepődött hogy bement a 2. gólja...:D

Ronal-d'oh! 2010.05.12. 23:17:06

@horas: ez a Nevland... ez kész. Pedig a Fulham inkább megérdemelte volna. :(

McLucas 2010.05.12. 23:18:19

tetves déli buzik... ideje lenne bevezetni a tiszta játékidőt az utolsó fél órára...

horas 2010.05.12. 23:20:28

Na Atlético-Bayern v Inter?

t.o.d. 2010.05.12. 23:21:36

ez a szerencsétlen Nevland mit csinált a MUban???

McLucas 2010.05.12. 23:21:38

hát mer a gól után nem volt foci:)

Chicagoi 2010.05.12. 23:22:31

Forlan mákos tészta ismét, Atleticonak kijött a lépés sok év után. Sajnálom Gerát és a Fulhamet.

Torrente most biztos örül. (www.youtube.com/watch?v=QWZ_g-jXNi0& + www.youtube.com/watch?v=ELkXhEDkjAE) :):)

krysal 2010.05.12. 23:22:48

Hát, sajnálom. Egy hajszállal jobb volt amúgy a városi riválisunk, Geráék emelt fővel mennek haza ... de kupa nélkül.:(

Eszméletlenül szarul cserélt egyébként mindkét edző, de jobban hátráltatta ez a Fulhamet.

duran6 2010.05.12. 23:22:53

Sajnálom a Fulhamet (de inkább Zolit, mert a csapattársai a bokájáig nem érnek föl...), de ez a realitás. A madrid jobb volt, sokkal.

A spanyol csapatokat továbbra sem csípem (pláne, hogy argentín törpék exportjával tartják fenn azt az undormány körömpasszos focijukat, pfúj!). :D

-meg ez a buzi platini, a korrupt csaló anyádat teeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tarfful 2010.05.12. 23:23:08

A döntő alapján talán tényleg az Atlético volt jobb, de pont csak egy hajszálnyival, amint láttuk. A torna alapján viszont a Fulham érdemelte volna meg jobban. Kár értük. Meg Hodgsont is sajnálom.

Agüerót végig nem bírták tartani, ilyen ember viszont nem volt a Fulhamben. Az ő és Forlán klasszisa döntött.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 23:23:23

@McLucas: A Fulham nem tudott, a Madrid meg amíg tudott, addig se akart. Erről az Atleti tehet?

t.o.d. 2010.05.12. 23:23:50

@Chicagoi: Torrente! Torrente!!! Igggeeeeeen!!!

horas 2010.05.12. 23:24:27

Hodgson Ranieri féle edző,remek szakember de hiányzik a génjieből a bajnok mentalitás.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.05.12. 23:24:58

Nem hiszem el, ilyen kamugóllal hogyan lehet nyerni? Talppal rálép, Hangeland combjáról meg bepattan. Scholes reinkarnálódott, basszameg.

t.o.d. 2010.05.12. 23:25:02

@duran6: aztaqrva, ez megszaladt... :-)))

McLucas 2010.05.12. 23:25:12

ha ez a gond akor visszaszívom a déli buzi jelzőt:)
de ez tényleg nevetséges hogy 12 percig semmi nem történt, csak volt 3 csere, egy bedobás egy szöglet és két felívelés..kicsit durván elment az a 7-8 perc a végén...

McLucas 2010.05.12. 23:25:47

ez tulajdonképpen öngól? vagy most az számít hogy forlan a kapu felé terelte a labdát?

Strigo 2010.05.12. 23:26:16

@Ferguson: szerintem Dárdai kifejezetten jókat mondott, a stílusán még van mit finomítani, de ha jól tudom, ez volt az első ilyen melója.

t.o.d. 2010.05.12. 23:26:22

@horas: ez így pontos! jaja.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.05.12. 23:27:26

@Strigo a divatdrukker: iszonyatos közhelyeket puffogtatott, alig egy-két értékelhető mondata volt szerintem...és most tekintsünk el a nyelvtan tökéletes figyelmen kívül hagyásától

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.12. 23:29:48

@dickinson: Én ugyan nem láttam, de Dárdai azon kevés focisták egyike, aki ha mond valamit, arra érdemes odafigyelni. Emellett érthetően beszél. Lehet hogy most szar volt, de amúgy mindig üdítő kivétel.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.12. 23:30:13

@dickinson: 'fúlhám'-ról már nem is beszélve. :)

Strigo 2010.05.12. 23:31:34

@dickinson: szerintem meg pont nem közhelyeket mondott, hanem profi focista szemével (és stílusában is) kommentálta a meccset. Előre megmondta, hogy a Fulhamnek a szélen kéne többet támadnia - gól, mint ahogyan a győztes gól is abból jött, amit ő előtte elemezgetett, hogy Forlanék egy-két kontrára pihennek rá a sétáikkal.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.05.12. 23:33:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én még máskor nem hallottam, tehát csak arról tudok beszélni, amit ma művelt (az pedig sajnos kritikán aluli volt). Ha most kezdte ezt a melót, akkor még bőven van lehetősége és ideje fejlődni.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.05.12. 23:34:06

@Strigo a divatdrukker: És amikor kifejtette, hogy a szöglet bizony nagyon veszélyes lehet, ha jó helyre lövi a pontrúgó? Sajnos az ilyenből több volt.

Strigo 2010.05.12. 23:34:29

@Zsoca87: ez annyira nem zavaró egy olyan közvetítésben, ahol a másik kommentátor meg "totenhem"-et emleget.
Kedvencem a legutóbbi eb, ahol az angol szpíkerek udzsfelúzi-nak hívták a ma is játszó Újfalusit.

horas 2010.05.12. 23:37:07

@Strigo a divatdrukker: Nekemtetszett Dárdai a stilust lehet számon kérni,de hát ő ilyen és végre nem egy álszakértő szakbarbár hanem egy igazi bennfentes aki közelitőleg ezekben a körökben mozog,ő tudja miről beszél,hitelességben messze ő a legindokoltabb .És rendre jól reagált a pályán történtekre télleg jó észrevételei,ötletei voltak.Inkább ő mint ezek az nb 1-es bajnok edzők meg az ilyen mondva csinált szakértők mint Zombori,Bognár,hogy a felsöbb rendű minden jobban látó,de a focihoz konkrét viszony nélkülöző Hegyi Iván-t ne is emlitsem.

lószerafin 2010.05.12. 23:41:46

@horas: Ezaz, most lehetne sorolni hogy Dárdai miben nem volt jó, de messze ő a legjobb szakkommentátor akit magyar tévében fociközvetítés közben hallottam az elmúlt sok évben.

t.o.d. 2010.05.12. 23:44:41

@horas: oké, de azért egy szakkommentátornak csak meg kellene először ismerkednie a magyar nyelvtannal... futballista munkásságához nem fér kétség, tisztelem érte, de ez egyelőre nem az ő műfaja. persze vinceottó, meg bozsikpeti helyett bármikor...

Lacóka 2010.05.12. 23:44:45

1. Dárdai sokkal jobb, mint ottó pl. Lefelé biztos nem lóg ki az átlagos okoskodók közül.

2. "jövőre legyetek ugyanitt vagy a bajnokok ligájában" 12. lett a fulham...

3. Teszt: ki tudja fejből visszamondani a fulham és az atletico főszponzorát? Mert ennek a buzi mezlevételért sárga dolognak tán az a lényege, h a címkének látszani kell...

Lacóka 2010.05.12. 23:50:04

@horas: picsába, megbukott az elméletem

BruceWayne 2010.05.12. 23:51:09

egyszer a Walton rászólt az újpestiekre hogy jó lesz már a vetkőzésből mer sehol se látni őket a gólok után :)

BruceWayne 2010.05.12. 23:51:54

Dárdai meg teljesen korrekt volt!

horas 2010.05.12. 23:52:37

@Lacóka: Szerinem ennek semmi köze ehhez a mez levétel inkább a szabályokhoz köthető ekkor nem látszik a száma és,hogy melyik csapatban játszik iylesmi...
@t.o.d.: Ahogy irtam ez valószinüleg azért van mert több mint 10 éve németországban él és ő mindig ilyen karakán tipus volt ennyi...de hát nyavalyogjatok én örültem neki...lehet csinálni a sznob arisztokratát...

petyace 2010.05.12. 23:53:43

@Zsoca87: nem tudom szoktál-e külföldi közvetítéseket hallgatni, de minden szpíker magasan leszarja, h hogy kellene pontosan ejteni a neveket, mondják ahogy tudják! nekünk sem kellene ennyire anglománnak, germánnak :)) lennünk. magyarok vagyunk, magyar akcentussal, nem kell ezt szégyellni.

Lacóka 2010.05.12. 23:55:30

@horas: valahol olvastam a sajátomat, de ebben is van vmi. Ettől függetlenül ez az egyik legfaszabb szabály úgy általában a sportban... mintha a kalapácsvető nem kiabálhatna utána a cuccnak, mert megijednek a gyerekek, vagy fasztudja.

(+: nem játék közben veszi le a mezét, hanem mikor áll a játék)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.12. 23:57:48

@petyace: Szerintem ez nem igaz. Angol szavakat ejtsük angolul, a németeket németül, a magyarokat magyarul. Főleg ha tulajdonnevekről van szó.

Lacóka 2010.05.13. 00:00:03

@Zsoca87: 1. Vinston Curcill szerint mindenkinek joga vagy úgy ejteni a neveket, ahogy a saját nyelve adja (vagy vmi ilyesmi)
2. Albert Györgyi megvan? Denszöl Uaoushingtouhn?
(3. Mért kommentelek én tanulás helyett?)

horas 2010.05.13. 00:01:19

@Lacóka: Pontosan nemtudom mi állhat a háttérben... protokoll...

Orvenyhivo 2010.05.13. 00:02:34

@Zsoca87: Aha, és melyik angol kiejtéssel? :)

horas 2010.05.13. 00:03:47

@Zsoca87:
Dzsiiira....
erről ennyit...
Vagy szerinted Dzsudzsák-ot van nyelv ami ki tudja ejteni a magyaron kivül?...ennyire élre vasalt ne kegyél már...ez egy futball meccs volt nem átkozott szindarab...
nincs hosszú i

petyace 2010.05.13. 00:14:35

@Zsoca87: kicsit butus vagy, ha azt hiszed, h minden nyelvnek azonos a hangzó-készlete...

petyace 2010.05.13. 00:19:05

@Zsoca87: de komolyan! egyetlen más nyelv nem erőlködik ennyire az idegen szavak helyes kiejtésén, mint mi! ez vmi kisebbségi komplexus nálunk, v mi? azt még meg lehet érteni, ha külföldön vagy, akkor próbálkozol, de mo-on ne kelljen már ennyire sz..ni mások f@szát! ők sem teszik!

.apu bedugult orra. 2010.05.13. 00:19:10

@horas: Csak hogy kötekedjek..a lengyel biztos ki tudja ejteni a Dzsudzsák-ot. :)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.13. 00:46:12

Fúú, jól megkaptam, akasszatok fel egyből. :D

@Orvenyhivo: Nem ez a lényeg. De a Fulham ne 'fúllám' legyen már könyörgöm. Ennyit akartak csak... Szélsőségesek esetekben kivételt lehet tenni. Mind1, kurvára leszarom ezt a témát, meg mint látható nem is filóztam rajta túl sokat. :D

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2010.05.13. 01:39:53

@petyace: "de komolyan! egyetlen más nyelv nem erőlködik ennyire az idegen szavak helyes kiejtésén, mint mi! ez vmi kisebbségi komplexus nálunk, v mi?"

Azért ez nem mindig volt így, lásd a másik végletet:
Verne Gyula, Freud Zsigmond, Boleyn Tamás

Ilyen most is van: Rio Ferdinand mint Ferdinánd

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.13. 03:48:03

@[bs]: Nem véletlen, hogy az általad mondott nevek akkor terjedtek el, mikor még nem volt ok arra, hogy bárkiben is kisebbségi komplexus legyen.

mickeyknox 2010.05.13. 08:00:51

jó kis kupadöntő volt ez, hosszabbítással, gólokkal, tetszett, de remélem a bl-döntő azért jobb lesz... csak remélni tudom...

gera dicséretére szól, hogy ebben a fulhamben kirivóan ő a leginkább ésszel focizó játékos, és a csapata el-döntőt játszhatott. + utolsó leheletéig küzdött, nagyon tetszett a tegnapi játéka.

reálisan nézve kevés azért a fulham kerete egy el címre, ahogy zamora lement, eléggé esélytelenek voltak a gólszerzésre. ha ennyire ráálltak az egycsatáros játékra, kellene nekik még egy jó center, azzal a norvég sráccal csak nem voltak kevesebben.

szferi 2010.05.13. 08:10:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azok a nevek akkor terjedtek el, amikor még nem volt betegesen nacionalista az összes közép-európai, ennek semmi köze a komplexusokhoz. amúgy mindig felbasz, mikor a szlovákok pl. a szlovák helyesírási szabályok szerint írják a trianon előtti időkben a mai szlovákia területén született magyarok nevét: egy pozsonyi kiállítás alkalmával milyen cirkusz ment már, hogy hogyan írják mednyánszky nevét... úgyhogy könyörgöm, ne vernegyulázzunk már, ez bunkóság (vannak persze kivételek, uralkodók nevei, vagy a "nemzetközi" latinból magyarosított nevek).

Kiejtésről annyit, hogy igyekezzen a kommentátor visszaadni az eredeti kiejtést, de azért a magyar nyelvet ne erőszakolja már meg. a sportklubon vagy egy kommentátor, chelsea meccsen frenklampaaad, dzsanteöry nagyon ment neki, de franciául nem tudott, ugyhogy drogba csak didijé maradt, jó keményen, magyarosan megnyomva a magánhangzókat. na ez már szégyen.

r_magpie 2010.05.13. 08:43:26

na, szerintem ez az első olyan alkalom az nst történetében, amikor mindenki ugyanazt a meccset látta:) Zamora sérülése/lecserélése volt a kulcs, ha ő végig játszik, valószínűleg teljesen máshogy alakul a 2. félidő. Nevland tényleg fogalmatlan, erre már a korábbi Fulham-meccseken is felfigyeltem, amikor bejött, látszott, hogy ebből max. tiziket akar kihozni Hodgson.

tudom, hogy kupagyőzelmen nincs mit magyarázni, de a Madrid a két csatárt leszámítva egyenlő a nullával. a kupaátadásnál döbbentem rá, hogy tejóég, milyen időket élünk, ez az Atletico nemzetközi kupát nyert?

Sath 2010.05.13. 08:50:55

Index cikk:
"Az Atlético pontosabb csatáraival, a KLASSZIS Forlánnal, hosszabbításban nyerte az Európa Ligát."

Forlan egy bohóc, bárki, bármit is mondd. Van egy-két szép gólja életében, amúgy mákgép. 2 gólt lőtt olyan fogalmatlan mákból hogy csak na...

Már kérdés, hogy agüero egy zseni, mindenkit lecselezett mindig, futott, küzdött neki kelle volna gólt szerezni...

Gerának meg át kellett volna vennie rendesen mikor "ziciben"-ben kapta a labdát, és bevágni, akkor lett volna szép este, de amúgy egyet értek a fentiekkel. Zamorával voltak jók, mikor kikerül a szélre eltűnik.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.13. 09:36:25

@Sath: "Forlan egy bohóc, bárki, bármit is mondd. Van egy-két szép gólja életében, amúgy mákgép. 2 gólt lőtt olyan fogalmatlan mákból hogy csak na..." Ez orbitális hülyeség, mákból nem lesz senki aranycipős, gólkirály stb.
És ha szerinted a 2. gól tiszta mák és Forlan nem így akarta, akkor...

neeskens 2010.05.13. 09:45:11

@Sath: Forlán egy klasszis. Te meg finoman szólva nem igazán látod jól ezt a sportágat.

szferi 2010.05.13. 10:02:12

@Zsoca87: "És ha szerinted a 2. gól tiszta mák és Forlan nem így akarta, akkor... "

így akarta, általános technika hogy csatárok a védők belsőcombját célozva próbálnak gólt szerezni ;)

szferi 2010.05.13. 10:02:46

komment, jelenj meg!

balu11 2010.05.13. 10:08:34

@neeskens: az igazság valószínűleg a kettő között van - azért ne feledjük, hogy mit művelt a pályafutása során egyetlen olyan csapatban, ami klasszisnak nevezhető - 30-40 meccsig gólt sem lőtt...

@Zsoca87: attól függ mit értesz azon, hogy "így akarta" - én nem vagyok benne biztos, hogy _pont_ Hangeland belső combjáról akarta a kapuba pattintani a labdát... ha a védő nem ér bele (és ez mák-része), akkor sztem kapufa-mellé

ez persze nem von le semmit az Atletico érdemeiből, megérdemelten nyertek, mert ők támadtak többet, és náluk játszott az egyetlen (valóban) klasszis, Aguero

lehetett volna másképp, és a Fulham sem játszott alárendelt szerepet (ld. második félidő első 20 perce) - csak nagyon betett nekik, hogy Bobby nem bírta végig, ráadásul így Gera sem játszhatott ott, ahol a legjobb, és a cserék nem tettek hozzá gyakorlatilag semmit, a Nevland-Dempsey duó még a veszély csíráját sem rejtette magában, így maximum abban bízhatott a Fulham, hogy a spanyolok nem jönnek rá, hogy laposan kell belőni a 16oson belülre a lasztikat, mert az ívelés esélytelen

kellett hozzá 117 perc nekik, de rájöttek sajna

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 10:12:46

@neeskens: Forlan akkor lenne klasszis, ha egy klasszis csapatban meg tudott volna ragadni. A mai Atletico engem a pár évvel ezelőtti Sevillára emlékeztet: mindkét csapatban olyanok játszottak, akikre a 'nagy' klubok nem tartottak igényt és kb ez az utolsó lehetőségük, hogy valamit letegyenek az asztalra. Egyetlen kivétel Agüero, aki előbb-utóbb észhez tér és lelép egy erősebb klubba (bajnokságba), csakúgy mint Torres

Sath 2010.05.13. 10:18:31

@Zsoca87: még akár szívesen is vitatkoznék veled ha nem tetted volna bele ezt a mondatot:
"És ha szerinted a 2. gól tiszta mák és Forlan nem így akarta, akkor... "

B@zd meg, legalább megnézed azt a gólt amiről beszélsz???
Nézd már meg légy szíves, hogy hova ment volna a labda, ha nem ér bele a védő...kiment volna a túl oldalon tacsra, kapu felé sem sikerült irányítani.

Illetve felidézném még liverpool eleni első meccsen szerzett gólját, amikor luftot, vagy ízlés szerint vérhólyagot fejelt a labdába, majd olyan szerencsésen pattant újra elé a laszti hogy be kellett belsőzni 2 méterről, de még csak az is kurva nagy mákkal sikerült:

www.youtube.com/watch?v=dyvYHwqlUXU

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.05.13. 10:22:05

@Sólyom csőrmester: @neeskens: Forlan jó játékos, eu-klasszisnak elmegy, de nem szabad az elithez mérni.

Agüerónak marani kéne spanyolroszágban, ha nem, akkor max. olasz, angliában nagyot égne sztem az első 5 fasza meccse után.

neeskens 2010.05.13. 10:22:26

@Sólyom csőrmester: Persze, mert klasszisok csak abban a 10-15 európai klubban focizhatnak, máshol nem.

Aki duplázik egy európai kupadöntőben, aranycipős, a világ egyik legerősebb bajnokságában gólkirály az klasszis. Forlánnak nem jött be az angliai kaland. Van ilyen.

"Egyetlen kivétel Agüero, aki előbb-utóbb észhez tér és lelép egy erősebb klubba (bajnokságba), csakúgy mint Torres " - azt ez erősebb klubpt éppen ez a szar Atleti intézte el.

Sath 2010.05.13. 10:26:42

@neeskens:
""Egyetlen kivétel Agüero, aki előbb-utóbb észhez tér és lelép egy erősebb klubba (bajnokságba), csakúgy mint Torres " - azt ez erősebb klubpt éppen ez a szar Atleti intézte el. "

Büdös nagy mákkal "ELINTÉZTÉK" az elmúlt kb. 4-6 év messze legrosszabb liverpool-ját idegenben lőtt több góllal...

Tényleg ne röhögtesd már ki magad...

neeskens 2010.05.13. 10:28:08

@heinrich: persze ez attól függ, hogy az elit neked micsoda.

Ha Céronaldó, Messi és Rooney van csak benne, akkor Forlan tényleg nem az.

egyébként vannak olyan játékosok, akiknek a szuperklubokban valamiért nem megy, de ettől még klasszisok, szerintem.

neeskens 2010.05.13. 10:34:05

@Sath: Szerintem te ne röhögtesd. Ugyanis tényszerűen az Atleti jutott tovább. A többit megmagyarázhatod, csak minek. Nem értem, hogy Forlánnal van valamiért problémád, vagy inkább leírtál egy hülyeséget és most görcsösen igyekszel az igazadat bizonyítani?

A Liverpool meg idén egész idényben nem volt egy súlycsoportban a Chelsea-vel meg a ManUnited-dal. Szerintem ott igazából Gerrrardon és Torresen kívül nincs "klasszis"

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 10:34:14

@neeskens: Forlan jó játékos persze, de messze nem klasszis. Szerintem attól lesz valaki klasszis, hogy olyan klubban is_folyamatosan_hozza_a tőle elvárt szintet, ahol nem arra van felépítve egy csapat, hogy 10 ember alá játszik és neki "csak" be kell gurítani 5 méterről. Ő nem az a típus aki egy ún. elit klubot egy idényen keresztül a hátán vinne (mint idén pl Cé a Realt, vagy Rooney a MU-t - na ők a klasszisok).
Torres példájával nem kifejezetten a Liverpoolra gondoltam, hanem általánosságban a szűk értelemben vett európai 'elit'-re.

danesdzsu2 2010.05.13. 10:38:07

@Sólyom csőrmester: Ibrának igen jól ment az Interben, de egyáltalán nem ment a Barcelonában.

Most akkor az Inter kiscsapat, vagy inkább arról van szó, hogy az egyik csapat szerkezetébe sokkal jobban illeszkedett, mint a másikéba?

chrisred 2010.05.13. 10:39:56

"Ugyanis tényszerűen az Atleti jutott tovább. A többit megmagyarázhatod, csak minek."

Jogos. Csak az ilyen jellegű alapigazságot öt éve képtelenek vagyunk elfogadtatni a Chelsea szurkolókkal, élükön Mourinhoval. :)

Sath 2010.05.13. 10:41:15

@neeskens: Te azzal próbáltad alátámasztani hogy agüero ne igazoljon el más csapatba, hogy torres is hogy 'megjárta' a liverpoolal, és és lám lám nem is jobb csapat mint az atletico.

De jobb és sokkal még ilyen szar formájában is. És arról hogy Torres körül széthullott a csapat, nem ő tehet. És attól még mert az atleti jutott tovább, nem jelenti azt, hogy ne lett volna szerencséje, és azt sem jelenti hogy jobb csapat.

Az atletico madrid a premier leagueből kiesett volna az idei teljesítményével kb. Még akkor isnha az ilyen összehasonlítások abszurdok.

Igen, nem titok, hogy gyűlölöm az atletico madrid-ot és Forlan sem a kedvencem. De igazából Forlánnal nincs semmi baj, egy középszintű ügyes csatár, egy középszar csapatban.

A bicska attól nyílik ki a zsebemben, ha egy ilyen este után elkezdik az újságok sztárolni, meg KLASSZISozni, mikor az 1góljánál Agüero eltörte a labdát és az Forlán elé pattant véletlenül, a 2dikról meg már leírtam a véleményem...

mickeyknox 2010.05.13. 10:41:30

ez a "klasszis" érdekes kérdés. mi az, hogy klasszis? hogy érdemled ki? mert az hülyeség, hogy azért klasszis valaki, mert a hátán cipel egy csapatot. vannak olyan csapatok, amelyek működnek anélkül, hogy valakinek atlast kéne játszani. az ilyen csapatokban nem játszhatnak klasszisok...

mickeyknox 2010.05.13. 10:42:21

@danesdzsu2: a megoldás: ibra nem klasszisjátékos :)
baromság ez

danesdzsu2 2010.05.13. 10:43:56

@Sath: ugyanmár, Inzaghi is le lett klasszisozva, miután fejbelőtték egy BL döntőn.

És Inzaghi is klasszis, még ha nem is attól a góltól lett azzá, ahogy Forlán sem a tegnap estétől.

danesdzsu2 2010.05.13. 10:47:37

@mickeyknox: de hát az Interben remekül teljesített, az egyik bajnokságot konkrétan neki köszönhetik. Tehát vagy klasszis, vagy az Inter kiscsapat, máshogy ez nem jön össze:)

Valóban, nem az igazi az efféle osztályozás, főleg, hogy kb. lehetetlen vagy értelmetlen olyat kialakítani, amelybe mindenkit be lehet illeszteni.
De hát Arisztotelész óta ez mánia az emberiségnél:)

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 10:48:25

@danesdzsu2: ööö...lehet, hogy az Interben ugyanúgy alá játszott a csapat, mint most Forlannal teszi az Atletico? Amúgy az az Inter ahol ő villogott, elég messze volt az akkori európai elittől szvsz. Idén meg bucira veri az Inter egész Európát nélküle is - most akkor Ibra tényleg akkora klasszis, ha ennyire hiányzik?
Persze lehet ezt úgy is mondani hogy "az egyik csapat szerkezetébe sokkal jobban illeszkedett, mint a másikéba", de szerintem arról van szó, hogy Ibra nem tud kiemelkedőt nyújtani egy olyan csapatban, ahol nem rá épül a játék - ergo nem klasszis. Ne érts félre, nagyon sok csapat a seggét verné a földhöz örömében ha náluk játszana, de számomra ő sem tartozik a kiemelkedő játékosok közé. Persze lehet, hogy jövőre csoda történik és a Barca neki köszönhetően fog triplázni.

antiabstinens 2010.05.13. 10:48:26

@Zsoca87:
csak az idegen nevek kiejtesehez annyit, hogy szerintem is tul sokat erölködik ezzel a magyar sportriporter szakma (is. Mert nekem is komplexusnak tünik ez a tulzott megfelelni akaras, a szerencsesebb sorsu nepeknel azt tapasztaltam, hogy idegen nyelven a többseg mondja, ahogy tudja/sikerül -es nem csak a neveket-, de nem zavarja nagyon az akcentus).

Az rendben, h probalja meg ugy ejteni, ahogyan azt kell, de ha nem megy, nem kell erte megfesziteni a riportert.

+ egy idevago jo kerdes: a Fulham -et hogyan ejtse, h fenntartas nelkül elfogadjuk?
Mert, amikor josorsomnak köszönhetöen kint voltam egy Fulham-West Ham meccsen, akkor az itthoni oxford"rigo street"english-böl indulva, meglepve hallottam a hazai tabor "Faolöm" -özeset :-))

Azazello007 2010.05.13. 10:49:50

Megőrülök, ha valaki újra kifejti, hogy csak az számít klasszisnak, aki IGAZI klasszicsapatban (például a drága Manchester, persze) is teljesíteni tud. Van, hogy egy csapatban nem jön ki a lépés, a másikban igen. Ez olyan, mint arról panaszkodni, hogy miért játszhatott a Lyon BL-elődöntőt, amikor mennyivel jobban "nézett volna ki" egy Real-Bayern. Itt nem névre osztják, uraim.

Zolinak pedig gratulálok, nagyot küzdött!

r_magpie 2010.05.13. 10:51:07

(Klausz Laci is európaklasszis volt a Mágus szerint)

neeskens 2010.05.13. 10:51:16

@Sath: Én nem mondtam, hogy Agüero ne igazoljon el. Azt sem mondtam, hogy Torres a hibás a Liverpool mélyrepüléséért.

Ezzel meg nem lehet mit kezdeni:"Az atletico madrid a premier leagueből kiesett volna az idei teljesítményével kb" utána meg azt írod gyűlölöd az Atletit.

Már alapból nem értem, hogy lehet egy spanyol csapatot "gyűlölni", de mindegy. A nagyobb gond, hogy lejön a köd és irreálisan látod a dolgokat.

Ha az Atleti középszar, akkor minden más csapat az EL-ben micsoda?

Ha valaki két gólt rúg egy európai kupadöntőben akkor mégis mit írjanak az újságok? Hogy ügyes csatár egy középszar csapatban?

Hanyagoljuk ezt...

mickeyknox 2010.05.13. 10:52:26

@r_magpie: nebazmá, hát mi lett volna!!! :DDD

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 10:55:25

@r_magpie: a mi Lacink meghódította Ausztiát is, mi ő ha nem európai klasszis? :)

neeskens 2010.05.13. 10:56:05

@Sólyom csőrmester: Komolyan, a végén kijön, hogy 3-4 klasszis van (Céronaldo, Messi, Rooney) mindenki más nem az.

Szerintem ez baromság. Igazából azoknak magyarázat akik kizárólag a BL meg a 8-10 európai "nagycsapatra" hajlandóak odafigyelni.

danesdzsu2 2010.05.13. 10:56:52

@Sólyom csőrmester: Torres nyújtott már kiemelkedőt olyan csapatban, ahol nem rá épült a játék?:)

Sath 2010.05.13. 10:57:04

@danesdzsu2: Forlan-t Inzaghi-hoz hasonlítani sértés, én kérem ki magamnak Inzaghi nevében :DD

Egyébként vannak hasonlóságok a 2 csatár között (mind2 béna, 3-at nem tudnak dekázni :DD, de félre a tréfát), csak azt nem szabad elfelejteni hogy az európai labdarúgás egy másik dimenziójában nyújtotta Inzaghi azt amit, sok éven át. Ehhez képest Forlan egyenlőre egy fing.

Jó ezen biztos megint sokan megsértődnek, és igen, ez durva fogalmazás, de attól még az mit eddig Forlan letett az asztalra nem hasonlítható Pippo-hoz.

@mickeyknox:
Klasszis? nem klasszis? mit jelent ez? ez jogos.
A lényeg hogy nincsen olyan szinten ez az ember, hogy sztárolják. Nem egy céronaldo, nem egy messi, nem rooney, de még csak nem is egy bojan :D

De tényleg, szóval még a 2dik volnaba sem tenném, azért mert aranycipős lett. Carew is volt aranycípős asszem, és???

danesdzsu2 2010.05.13. 10:58:26

Ps:
@Sólyom csőrmester: "Amúgy az az Inter ahol ő villogott, elég messze volt az akkori európai elittől szvsz."

Igencsak szűkre méred azt az elitet. BL legjobb 16 már bele se fér?:)

chrisred 2010.05.13. 10:59:35

@danesdzsu2: Egy EB-t azért csak nyert a spanyolokkal, és túlzás lenne állítani, hogy az a csapat rá épült. Hogy Torres kiemelkedőt nyújtott-e vagy sem, már más lapra tartozik.

danesdzsu2 2010.05.13. 11:00:31

@Sath: a klasszis szót a tudására, vagy a teljesítményére érted?

danesdzsu2 2010.05.13. 11:02:24

@chrisred: Igazad van, de nem véletlenül kérdeztem így.:)

És vajon ha egy csapatban egy játékos folyamatosan kiemelkedőt nyújt, nem fog rá épülni a csapat játéka?:)

Sath 2010.05.13. 11:03:17

@neeskens:

Akkor ezzel az állítással mit akartál mondani? Mit akartál alátámasztani:

"Egyetlen kivétel Agüero, aki előbb-utóbb észhez tér és lelép egy erősebb klubba (bajnokságba), csakúgy mint Torres " - azt ez erősebb klubpt éppen ez a szar Atleti intézte el.

Én erre reagáltam, azt hittem valami oka volt annak, hogy leírtad.

Ha csak megállapítottad hogy az atl marci jutott tovább a liverpool ellen, akkor a hasznos, értékes kommentet.

Sath 2010.05.13. 11:08:22

@danesdzsu2: épp ezt mondom, hogy ez egy hülyeség, mármint hogy ki klasszis, és ki nem. Olyan mint a korszakos csapat :)

Számomra a klasszis az, aki valami olyat tud, amit a szakmájában nagyon kevesen, csak az elit. Namost nekem Forlan nem ilyen.
De ettől még nem csak ronaldo messi és rooney tartozik oda. Oda sorolnám pl még Agüero-t, Torrest, Villát, Militot, stb stb.

Olyan embereket akik az európai labdarúgásban hosszabb éveken át kiemelkedőt alkottak, több területen is bizonyítottak. Legyen az bajnokság, BL, EL, nemzetközi szintér, stb stb.

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:10:24

@neeskens: @danesdzsu2: szerintem ti keveritek a 'klasszis'-t a 'hype'-pal. Attól mert valakiből a média sztárt csinál, még nem lesz klasszis. Nagyon nem ugyanaz. Viszont a legtöbb hypolt játékos előbb-utóbb kiköt az említett 8-10 csapat valamelyikében. Ott aztán megmérettetnek. Az eredményen meg utána lehet vitatkozni, ahogy a mellékelt példa is mutatja.

Amikor azt írtam, hogy 10 ember játszik alá, azt értettem, hogy a pályán lévő 10 embernek semmi más feladata nincs, mint hogy a 11. embert kihagyhatatlan ziccerbe hozza. Szvsz a Liverpool nem ezt játszotta/játsza. (habár nem vagyok Pool drukker és nem nézem állandóan a meccseiket). Ugyanakkor tény, hogy a mai Liverpool nélküle ki van herélve.

Ahogy nézem a hozzászólásaitokat, nem igazán fogunk közös nevezőre jutni a témában.

danesdzsu2 2010.05.13. 11:13:33

@Sath: Hát, ha tudásról van szó, aki hogy jön ide, hogy melyik csapatban mit tett eddig az asztalra? Ha holnaptól a Realban (Pipita!:) ) fogja szórni a gólokat, akkor jobban tud majd focizni?

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:14:18

@danesdzsu2: "Igencsak szűkre méred azt az elitet. BL legjobb 16 már bele se fér?:)"

És ott Ibra konkétan mit csinált? Csinált egyáltalán valamit? :)

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:15:01

@Sólyom csőrmester: mármint a 16 között. Amikor igazán kellett volna egy klasszis a csapatba :)

danesdzsu2 2010.05.13. 11:17:05

@Sólyom csőrmester: "Amikor azt írtam, hogy 10 ember játszik alá, azt értettem, hogy a pályán lévő 10 embernek semmi más feladata nincs, mint hogy a 11. embert kihagyhatatlan ziccerbe hozza. "

Ha így érted, akkor viszont az Inter nem játszott Ibra alá.

Ps: én egyelőre még nem vetemedtem arra, hogy a klasszis szót értelmezzem, szerintem bullshit ízű egy kicsit, mint ahogy az alájátszik a csapat kifejezés is.:)

Na, viszlát, tekerek dolgozni.

Neil Blender 2010.05.13. 11:17:27

@Sath: Aguero klasszis de Forlan nem?

"Olyan embereket akik az európai labdarúgásban hosszabb éveken át kiemelkedőt alkottak, több területen is bizonyítottak."

ez az indoklas meg LOL baszki. Sorold fel Aguero europai labdarugasban nyujtott kiemelkedo tetteit.

Forlan 2 csapatban 2szer lett aranycipos, rendre 20 golokat vag egy kozepcsapatban, eldontott egy EL elodontot es dontot. Attol mert te gyulolod lehetnel realis vele szemben. Nem mellesleg meg a golt miert kene megmagyarazni? Van Nistelrooy sem volt csatarklasszis? Vagy Raul? Ok teljesen hasonlo golokat lovoldoztek egesz palyafutasuk alatt mint Forlan az EL dontoben...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.13. 11:20:41

@Sath: Forlan az apád és cserbenhagyott kiskorodban? Vagy honnan ered ez a förtelmes harag?

neeskens 2010.05.13. 11:24:35

@Sólyom csőrmester: @Neil Blender: Így van.

Szerintem ennek van egy szubjektív és egy objektív oldala.

A szubjektíven nem érdemes vitakozni. Apám szerint Tőröcsik világklasszis volt például. Szerintem meg Maradona volt az.

Objektívan viszont én nem látok túl nagy különbséget Milito és Forlán között. Elég megnézni a statisztikát.
Mint ahogy irreális egyértelműen erősebbnek kikiáltani a 'Poolt az Atletinél az elődöntő után.

Sath 2010.05.13. 11:25:57

@Neil Blender: Igazad van, Agüero nem felel meg annak a kritériumnak, amit utána felsoroltam.

Ez tény, attól még számomra Agüero egy sokkal jobb játékos, és pontosan neki, simao-nak és ezeknek az embereknek a korábbi megfelelőinek köszönheti hogy sok gólt lő.

Attől még mert a száraz tény az, hogy ő döntötte el az elődöntőt és a döntőt ne legyünk már ennyire szemellenzősök, hogy nem vesszük észre hogy hogyan.

Ha szigorúan nézzük a 2dik gól öngól, nem is az övé stb...

Biztos, hogy elfogult vagyok, egy percig sem tagadtam, de ne legyen már sztárolva ez az ember, mert egyszerűen az szerintem túlzás.

Igazából ennyit akartam csak nyersen fogalmazok.

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:27:47

@Neil Blender: Henke Larsson meg ezermillió gólt lőtt a Celtic-ben és habár nagyon jó játékos volt, mégsem tenném egy polcra Raúllal vagy Rvn-jal.

@Zsoca87: és te miért imádod ennyire, szerelmes vagy a szőke göndör fürtjeibe? :) (nem kellene elkezdeni személyeskedni, mert nem erről szól a dolog)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.13. 11:29:42

@Sólyom csőrmester: Nem imádom, csak szerintem nem elismerni azt, ami tud, az értelmetlen vitákat gerjeszt. És zavar, hogy valaki erőlködik, hogy a saját véleményét ráerőltesse másokra, mert Forlan-fóbiás. :)

Neil Blender 2010.05.13. 11:32:06

@Sath: Egy csatar annak koszonheti a goljait hogy van aki kiszolgalja. Rooney sem a kapus kirugas utan szlalomozik vegig a palyan hogy golt lojon, ot is kiszolgaljak. Vagy Villat is pedig rajuk tenyleg illik a klasszis jelzo. Nem mellesleg ugy allitjuk be mintha nem lott volna meg eleteben nagy golt.

2 szar golt lott tegnap Forlan, de ugye ott az ordas kozhely hogy ott kell lenni.

Nem is ezert tartom klasszisnak, hanem a hosszu evek teljesitmenye alapjan, a 2 aranycipo alapjan amivel megelozott MINDEN europai csatart, a "klasszisokat" is, vagod. Es nem Xavi, Sneijder, Kaka osztogatta neki a lasztit hanem mondjuk egy Jurado vagy Raul Garcia.

Aguero még nem tobb mint egy felfujt lufi, egyelore Forlan sokkal tobbet rakott le az asztalra, minden evben odaveri az argentint a golok szamaban pedig feleannyira sem sztaroljak mint Kun-t.

Sath 2010.05.13. 11:33:08

@Zsoca87: Nagyon humoros vagy, de ha a sziporkázás közben lesz időd, inkább erre reagálj! :@Sath:

Te, aki leírtad, hogy nézzek magamba, ha szerintem a 2dik gólt Forlan nem így akarta...

LOOOOOOOOOOL

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:33:10

@neeskens: Pont ez benne a szép hogy van egy szubjektív oldala. (Szerintem meg van Basten világklasszis :) )
Sosem fogjuk megtudni hogy ha Forlan és Milito egymás helyén játszottak volna, mit értek volna el. Ugyanakkor tény, hogy Milito élt azzal a lehetőséggel, amivel Forlan nem tudott.

Neil Blender 2010.05.13. 11:33:55

@Sólyom csőrmester: Meg is valaszoltad a sajat feltevesed. Henke Larsson csillio golt lott a skot bajnoksagban...

Forlan meg evek ota ezt teszi a vilag 2. legjobb bajnoksagaban. Erzed a kulonbseget?

Nem mellesleg Larsson siman klasszis jatekos volt, aki sikert ert el Skociaban, Spanyolorszagban, Angliaban, EB-n, VB-n jatszott stb

KevinACAB 2010.05.13. 11:38:12

Forlanra azt írni h nem klasszis?Tavaly 32 gólt lőtt 33 meccsen, amiből 10-et legalább a 16-oson kívülről, évek óta egyenletesen termeli a gólokat, és meg leeht nézni a statisztikáját, ugyanolyan jól lő jobbal mint ballal...

neeskens 2010.05.13. 11:41:11

@Sólyom csőrmester: Tök egyetértünk, csak úgy érzem Forlánnal kapcsolatban negatív értelemben elfogult itt Sath.

Csak ennyi.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.13. 11:42:52

@Sath: Erre már más reagált helyettem.
De megnéztem még egyszer a kedvedért: véleményem szerint Forlán tökéletes robbant rá a labdára és a legjobb megoldást választotta. Gól lett, ennyi. Megpattant, de nem láttam olyan kamerát, ami bizonyítaná, hogy mellé ment volna alapból... Te láttál ilyet?

Sólyom csőrmester 2010.05.13. 11:44:02

@Neil Blender: és azt mondod, hogy egy szinten van Raúllal és RvN-jal. Szerintem meg nem (pedig ő az egyik kedvencem). De ez teljesen szubjektív.

A világ 2. legjobb bajnoksága. Szerinted. Szerintem meg nem. De nézzenek oda, ez is teljesen szubjektív.

@Zsoca87: nincs itt szó semmilyen fóbiáról, az zavar ha egy olyan játékost szopkodnak, aki kapott egy nagy lehetőséget és megbukott. Villareal és Atletico középcsapatok, nem több akárhonnan nézzük.

Neil Blender 2010.05.13. 11:44:34

@Zsoca87: Melle ment volna, szinte eltorte a labdat. Votl egy kamera allas az ellenkezo oldalrol amin latszik.

Meg az is hogy Schwarzer a foldon fekve mar vetodes kozben uvolt :)

Neil Blender 2010.05.13. 11:47:01

@Sólyom csőrmester: hat azert vannak bizonyos mutatok amik alapjan a La Liga masodik helye nem szubjektiv.

Henke-t pedig sem Raullal, sem RvN-nel nem veszem egy szintre de a klasszis jelzo azert illik ra szerintem, az en szohasznalatomban. De igazad van ezutobbi szubjektiv.

Nem is akarok ezen lovagolni, csak szurta a szemem ha egy Forlan szintu jatekost egy vallsopressel elintezunk, meg annyival hogy egy "fing".

Pedig nem taplalok kulonosebb erzelmeket egy colchonero jatekos irant elhiheted... :)

horas 2010.05.13. 11:47:29

Forlán mutatói legalább olyan jók mint Milito-é,hanem jobbak.
Amúgy nekem is ez a párhuzam jutott elöszőr eszembe.
Milito-nak megy spanyolországon kívül is,ezt nem tudjuk Forlán-ról,hogy neki menne-e.
Az MU-s korszak nagyon rég volt,most nehéz abból kiindúlni ,hogy akkor milyen volt.
Tegnap láthattuk,hogy egy univerzális csatár aki mindenhol fölbukkan ízig vérig támadó,gólerős,jól cselez,előkészít.Nálam Forlán ott van Európa legjobb-elit támadói között.

Endoscope 2010.05.13. 11:47:30

@r_magpie: Ez nem is kérdés. És szerényen nem is említettél olyan pengés spílereket, mint Póczik, Hannich vagy Hajszán. Akik a Mágus szerint mind jobbak mint Kubala "Lászi". :)

4-4-2 2010.05.13. 11:47:36

Nem olvastam végig a kommenteket, így előre is elnézést, ha már volt erről szó, de állati idegesítő az, amit a magyar sajtó Gera tegnapi teljesítménye kapcsán művel. Nem mondom, hogy nem játszott jól, de azt állítani, hogy ő volt a Fulham legjobbja (Index, StoryTV /höhöhö/, Csank, stb.), finoman szólva is megkérdőjelezhető. Megnéztem az angol lapokat, és ők azért annyira nem voltak elájulva Gerzson teljesítményétől: a Telegraph szerint négyen is jobbak voltak nála, az Independent ugyanúgy 7-est adott neki, mint két másik csapattársának, a Times szintén négy játékost látott jobbnak - mindez csak a Fulhamből. Ráadásul a StoryTV-n még azt is megengedték maguknak, hogy Gerát a meccs legjobbjának (!!) kiáltsák ki, amikor Forlan két gólt rúgott... Szerencsére Szeiler azért valamennyire visszafogta a többieket, de azért ne szálljunk már el ennyire! Fantasztikus teljesítmény, hogy egy magyar játékos egy EL-döntős csapat vezéregyénisége, de az elvtelen ajnározással nem megyünk semmire. Na, csak ezt akartam elmondani.

neeskens 2010.05.13. 11:48:06

@chrisred: Mert Atleti jutott tovább.Vannak ilyen objektív dolgok a labdarúgásban, mint pl. a gól.

Ezen mit magyarázzak? Röhej

t.o.d. 2010.05.13. 11:51:50

@Sath: Forlán jó futballista, hülyeség, hogy csak mákja van. Két európai Aranycipő azért nem terem a malacólban... Amikor elépattan, azt meg be kell rúgni. Az egész mezőnyben ő, meg Agüero mocorgott kicsit.

t.o.d. 2010.05.13. 11:55:03

@horas: Forlán jó, de azért szerintem nem a Cé-Drogba-Rooney-Eto'o szint.

chrisred 2010.05.13. 11:56:56

@neeskens: Ez legfeljebb azt a tényt bizonyítja, hogy azon a két meccsen jobb volt. Abból, hogy a Liverpool az utóbbi években olyan csapatokon jutott túl, mint a Chelsea, Barcelona, Inter vagy a Real, még nem következik, hogy tényszerűen erősebb csapatnak is számított.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 12:01:05

1. Az utóbbi évek legjobb EL/UEFA-kupa-döntője volt (a 2007-es Espanyol-Sevilla óta). Voltak gólok, fordulatok, izgalom, hosszabbítás, magyar résztvevő, világklasszisok, szóval minden.

2. Az Atlético egyértelműen jobb (játékosokból álló) csapat, mint a Fulham, le a kalappal Geráék előtt, hogy ezt a tudáskülönbséget 116 percig hatalmas szívvel, lelkesedéssel és fegyelemmel kompenzálni tudták.

3. Dárdai megdöbbentően jó szakkommentátor volt, messze kiemelkedik az átlagból; tényleg olyan észrevételei voltak, amelyek tükrözték, hogy benne van a közegben, és ezek az észrevételei egytől-egyig ültek is.

4. Nem értek egyet azzal, hogy QSF cseréi ne ültek volna. Jurado már Liverpoolban is nagyon sokat hozzátett az Atleti játékához (kiváló játékos!), most is. Salvio cseréje meg nem osztott, nem szorzott sokat, ő egy fiatal gyerek, akiben benne lehetett a bravúrgól lehetősége.

5. Forlán kapcsán nagyon sokáig én is szkeptikus voltam, aranycipők ide vagy oda, de amit itt az EL-sorozat végén nyújtott, az elképesztő volt. Liverpoolnak két gól, Fulhamnek két gól. Nagyon megérdemelte a győzelmet, igazi klasszis.

neeskens 2010.05.13. 12:04:36

@chrisred: Rendben, ha nem a továbbjutás dönti el, hogy ki a jobb, akkor mi?

Most komolyan ez vicc. Továbbjutott az Atleti, de ez nem azt bizonyítja, hogy jobb csapat, hanem azt, hogy azon a két meccsen jobb volt.

balu11 2010.05.13. 12:06:30

kicsit szarpaszíro... elnézést: meddő vitának tűnik ez a Forlán-polémia...

jó játékos, és az átlagnál nagyobb mákja van, amit kegyetlenül kihasznál

megpróbálta megmutatni tudását top8 csapatban is, nem sikerült

jelenleg az európai második vonal egyik erős és stílusos csapatánál (akik eredményességben elmaradnak a keretük erősségétől) ő a király

volt aranycipős, amit nem adnak ingyen

a "klasszis" meg egy szó, amit nem könnyű értelmezni, és egyénfüggő, hogy kinek, mi tartozik bele (lásd még: zseni, korszakos csapat, ...)

rizla 2010.05.13. 12:06:37

én csak annyit mondanék:

BUZI ATLETICO, EZEK IS CSAK MOST BÍRNAK PARÁDÉZNI

Henke 2010.05.13. 12:06:40

@Sólyom csőrmester: Nekem Henke nagy kedvencem volt... nem tudom, látszik e a nevemből :D és én se tenném őket egy polcra Raúllal, vagy RvN-nel :D // de ez már szubjektív, és érdemeik elismerése mellett... -.-

rizla 2010.05.13. 12:09:34

@4-4-2: "Fantasztikus teljesítmény, hogy egy magyar játékos egy EL-döntős csapat vezéregyénisége, de az elvtelen ajnározással nem megyünk semmire"

hát gondolom most már mindenkinek mindegy, ilyen úgysem lesz megint 20 évig.

Henke 2010.05.13. 12:10:12

@KevinACAB: egyenletesen 30 körül :D bár idén mintha kevesebb lenne...

Sath 2010.05.13. 12:11:45

@neeskens: tehát e logika mentén kijelenthető, hogy lyon egy jobb csapat mint a real madid, illetve az atletico a barcánál is jobb, mert egyszer megverte őket ebben a szezonban. Kár, hogy az almeria szintűeknél viszont rosszabb, akiktől simán ki bírt kapni...

A vicc az, hogy képtelen vagy felfogni, hogy mit akar jelenteni, hogyha valaki azt mondja, hogy attól még hogy továbbjut nem egyértelműen egy jobb csapat.

Pl egyáltalán nem jobb csapat mint a valencia (pedig nevek alapján lehetne), ugyanis 21 ponttal kevesebbet ért el a bajnokságban, attól még, hogy ő jutott tovább az EL-ban.

4-4-2 2010.05.13. 12:17:05

@rizla: Csak azért nem mindegy, mert sikerült már hazavágni pár ígéretesen induló magyar pályafutást azzal, hogy idő előtt ment a hype. Nem lenne baj, ha megtanulnánk helyükön kezelni a dolgokat.

Henke 2010.05.13. 12:17:33

Forlánon azok vannake meglepődve, akik nem követik a pályáját vagy 4-5 éve. És azok kételkednek benne, akik nem követik a pályáját 4-5 éve...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 12:17:44

@balu11: "és az átlagnál nagyobb mákja van"

A kapufáját láttad?

Egyáltalán nem értek egyet ezzel a "mákos gólok" teóriával. Ott kell lenni, ki kell verekedni a lehetőségeket, csak abból lesz a gól. Egy csatárt elsősorban a góljai (száma), másodsorban az összejátékban való használhatósága minősít. Forlán mindkettőben kiemelkedően jó. Hogy SAF nem tudta használni, az legyen az ő baja.

Strigo 2010.05.13. 12:23:36

@Sath: gólt lőtt BL-ben, EL-ben, vébén, copa américán, BL-hez segítette a Villarrealt és az Atléticot, idén eldöntötte az EL-elődöntőt és a döntőt a góljaival
szerintem klasszis teljesítmény

KevinACAB 2010.05.13. 12:27:35

@Henke: az elmúlt 4 spanyol szezonjaban 19,16,32,18 gólt lőtt, arra utaltam h egyenletesen sok gólt lő, nem pedig 1 kiugró szezonja volt.Másrészt jönnek itt sokan h a Mu-ban nem ment neki, lehet nem feküdt neki az angol bajnokság, másrészről fiatalabb is volt, nincs olyan játékos aki később ér be???

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 12:32:24

Én különben az idény előtt Forlánnal pont úgy voltam, ahogy Militoval; jó, jó, rengeteg gólt lő mindkettő (nem topcsapatokban), de valahogy nem lehet őket a legnagyobbakkal egy napon említeni. Szerintem idén mindketten rácáfoltak erre a skatulyára. Klasszis csatár mindkettő.

balu11 2010.05.13. 12:36:13

@Csöncsön: kicsit félreértesz

elismerem, hogy nagyon jó és hasznos csatár

pont az a fajta, aki "ott van" - vannak ilyen típusú csatárok, és igenis komoly helyzetfelismerés, brusztolás, gólérzék, ... kell ahhoz, hogy valaki ilyen típusú csatár legyen

ezzel nem azt mondom, hogy nem tud távolról lőni, nem képes magának kialakítani helyzetet, ...

csak azt, hogy inkább az a katagóriájú befejező csatár, aki a kaputól közel érkezik a ziccerekre, lecsorgókat bepofoz, ...

ez nálam egyáltalán nem kisebbíti az érdemeit

az angoloknak lőtt négy gólja ezt tökéletes alátámasztja:
- volt egy bohózatba illő, fejéről lecsorgó, visszapattanó, akármi, amit gyakorlatilag Reina pattintott rá
- egy ajtó-ablak ziccer 3ésfél méterről, védő nélkül
- egy eltört lövésből lett assziszt
- és egy olyan találat, ahol az ő perdítése valószínűleg kaput sem talál, ha a védő nem ér bele

4ből 1 ziccer, 3hoz meg bizony kellett mák - de tökéletesen használta ki a helyzeteket!

(+sztem jó hasonlat Inzaghi vele kapcsolatban, az igazi "hátával is gólt szerző" csatár)

"Hogy SAF nem tudta használni, az legyen az ő baja." - ezt pedig te sem gondolhatod teljesen komolyan... Kicsivel több objektivitás azért nem ártana.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 12:40:43

@balu11:

Most ez a négy gólja pont ilyen lecsorgós volt, de lőtt ő bombagólokat például a Barcelonának is, tavaly tavasszal egy csomó gólt lőtt a 16-oson kívülről, szóval Inzaghinál mindenképpen komplexebb játékos.

A SAF-os kitételem annak kompenzációja, hogy itt többen is a MU-s időszakot hozzák föl arra, hogy nem klasszis csatár. Annak a történetnek viszont (mint mindegyiknek) van egy másik oldala és olvasata is.

balu11 2010.05.13. 12:50:52

@Csöncsön: éreztem én, hogy kompenzációként írod, de sztem azzal, hogy egy másik előjelű igazságtalanságot írsz, nem segíted, hanem gátolod a valóban igazságközeli helyzetben való megegyezést, támadási felületet nyújtván a Forlán-utál... (bocs:) a Forlán-szkeptikusoknak

egyébként: szerencsére néhány hét múlva kezdődik egy érdekes rendezvény, amelynek keretében lehetőség nyílik csattanós választ adni Forlán (*) kvalitásait megkérdőjelezőknek az egész világ nyilvánossága előtt

[*= illetve Bendtner :)]

rizla 2010.05.13. 12:58:21

@4-4-2: ebben abszolút igazad van, konkrétan erre az esetre írom, hogy itt már oly mindegy. meg gera ignorálja a hazai sajtót többnyire.

neeskens 2010.05.13. 12:59:06

@Sath: Most kötözködsz velem?

Összekeversz dolgokat.

Van egy lebonyolítási rendszer, amely a versengés kereteit adja.

Egy bajnokság és kupa között az a különbség, hogy a kupa sok szempontból "igazságtalanabb". Természetesen a Barca jobb, mint az Atleti, hiszen ugyanazok a csaptok ellen több pontot szerzett a Barca. Ez tiszta sor.

A kupa rendszerű lebonyolításban viszont két (vagy csak egy meccs) van, ha az adott keretek között valamelyik továbbmegy akkor nem jelentheted ki, hogy a másik a jobb.

rizla 2010.05.13. 12:59:13

@Henke: én nagyon bírom, szerintem zseniális csatár. mindkét lábával ugyanolyan brutál gólokat tud lőni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 13:00:02

@balu11:

Oké, maradjunk annyiban, hogy a MU-s időszaka óta (illetve kivételével) Forlán egyenletesen klasszis teljesítményt nyújt minden csapatában, és erre tegnap tette föl a koronát a duplával és az EL-győzelemmel.

Bendtner akkor lesz vele egy napon említhető, amikor második megnyert aranycipője után nemzetközi kupadöntőt dönt el a góljaival. :-)

Az mindenesetre biztos, hogy az uruknak és Forlánnak nagyon fogok drukkolni a vébén.

BillyMack 2010.05.13. 13:36:17

Akkor aki látta, attól kérdezem: Most az Atleti ellőtte az egy szezonban vállalható 2. mérkőzését és a Sevilla fogja nyerni a király kupát??

elmyd 2010.05.13. 15:11:30

A Forlan-os témához: Forlan klasszis, nem érdemes vitatni mert az eredményei igazolják, és CSAK ez számít a football-ban. Aki meg utálja őt meg a matracosokat, próbáljon egy kis objektivitást magára erőltetni.

A mákos gólokhoz meg csak annyit, hogy szerencse nélkül nem lehet nyerni semmit a világon. Aki meg ezt kérdőjelezi meg az valamelyik másik bolygón élte az életét eddig :)

Mérgező Hulladék 2010.05.13. 15:27:36

Biztos volt már róla szó, de az Atlético úgy nyert európai kupát, hogy 15 főtáblás meccsből hármat nyert meg... Abból egyet a 90., egyet a 115. percben, és a Pool elleni sem volt az a nagyon megérdemelt fajta.

De tegyük hozzá, hogy ez rosszindulatú megközelítés, hiszen azért a tizenötből hat BL-ben volt, és volt még két selejtezős győzelmük is.
Mindenesetre úgy láttam, tegnap jobbak voltak, és az is sokat ér, hogy mindig épp annyit adtak ki magukból, amennyit kellett.

Mérgező Hulladék 2010.05.13. 15:34:46

A közvetítéssel kapcsolatban meg abszolút pozitívnak éreztem, hogy talán egyszer sem hangzott el a colchonero/matracosok/rojiblanco kifejezés (falusiak azért voltak). Ezt örömmel nyugtáztam a végén, majd szinte azonnal elnyomta a kommentátor mindhármat 5 másodperc alatt :)
Egyébként egész évben tetszettek Tóth Csaba közvetítései, olyan nyugis hangulata volt tőle a meccseknek.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.05.13. 16:06:14

Azért én ennél többet vártam a Fulhamtól. Oké, kiscsapat meg csoda hogy idáig eljutottak.. De hogy szinte az egész meccsen védekeztek ez ellen a szerintem gyenge Atletico Madrid ellen, számomra csalódás. 80. perc környékén már kezdtem úgy érezni, hogy a tizi rúgásokra mennek.. Forlán klasszisa döntött.. Ez van, azért szép volt!

Gerzson, gyere haza! :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 16:30:16

@csabber-18:

Az Atlético Madrid egyáltalán nem gyenge csapat, amikor éppen úgy dönt, hogy játszani akar, sőt. Az egyetlen olyan csapat, amelyik tavaly és idén is meg tudta verni a Barcelonát, sőt többet mondok: az egyetlen olyan csapat, amelyik egyáltalán egynél több meccsen le tudta győzni a Guardiola edzette Barcelonát.

Teljesen reális volt a játék képe, sőt a Fulham szerintem fölülmúlta magát - megint.

@Mérgező Hulladék:

A Pool ellen a Vicente Calderónban az 1-0 a Liverpoolra nézve volt hízelgő, aki írd és mondd nulla kapuralövéssel hozta le a meccset, miközben Reina védett nem egy jókorát. Tény, hogy furcsa menetelés volt az Atléticoé, de nem azért, mert érdemtelenül jutottak a döntőbe, hanem mert mindvégig "kicentizték" a továbbjutást.

balu11 2010.05.13. 16:46:42

@Csöncsön: "az egyetlen olyan csapat, amelyik egyáltalán egynél több meccsen le tudta győzni a Guardiola edzette Barcelonát"

...és kell-e ennél objektívebb és pontosabb értékmérő?

ezek szerint Európa legjobb csapatai (sorrendben) a 2009/2010es idényben a következők:

1. Barcelona

2. Inter
3. Atletico
4. Rubin Kazany
5. Sevilla
6. Man. City

(a Fulham iszonyú messze volt önmaga fölülmúlásától, már-már arcpirító ez a kijelentés - Etuhu max csere, Dempseynek és Murphynek momentuma nem volt (Nevlandot ne is említsük), Zamora sérülten tolta (50. percet is alig bírt), Duff közepes volt, és bár Gera és Davies jól pörgött, Zoli is volt már veszélyesebb a kapura... a védelem és a kapus hozott kicsivel átlagon felülit, de azért a gólokban így is benne voltak...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 16:56:41

@balu11:

Éppen a napokban gondolkodtam el azon, hogy amennyiben a Barcelona nem kap ki a hétvégén a Valladolidtól (amire azért, lássuk be, van esély), akkor lehozza ezt az idényt úgy, hogy mintegy 60 (nem tudom a pontos számot) tétmeccséből összesen négyet (!!) veszített el (Inter, Atlético, Rubin Kazany, Sevilla). Ez egészen elképesztő adat (nem tudom, volt-e már példa rá; az Arsenal veretlen bajnoki idénye sanszos, de szerintem ők is többször kaptak ki akkor, ha a BL-t és az angol kupákat is beszámítjuk), szóval tényleg lehet értékmérő, ha egy csapatnak ez a bravúr kétszer is sikerül.

A Fulham hozta azt, amit hozhatott egy nálánál azért lényegesen jobb nevekből álló csapattal szemben, négy percre voltak a 11-esektől.

neeskens 2010.05.13. 17:05:03

@Csöncsön:

"A Fulham hozta azt, amit hozhatott egy nálánál azért lényegesen jobb nevekből álló csapattal szemben, négy percre voltak a 11-esektől. "

Bizony ez így van. Rengeteg támadásuk technikai hiányokból adódó pontatlanságon, ügyetlenkedésen akadt el. Szerintem ők nagyon nagyon küzdöttek és kihozták a maximumot.

Vannak jó játékosaik, de pl Zamorán kívül nincs normális ékük, így meg elég nehéz.

balu11 2010.05.13. 17:07:03

@Csöncsön: OK, nyilván kicsit én is túloztam

szép dolog ez az Atleticotól, de pont azért nem nagy csapat, mert még csak kb. folyamatosan sem tudja hozni a legjobbhoz közeli formáját

ismét nem értek egyet - a Fulham sokkal többet hozhatott volna ennél, nem akárkiket ejtett ki, és ha a középpályán mindenki hoz egy 70%ot (plusz Zamora végig tud játszani), akkor gond nélkül megnyerhették volna

tudom, nincs "ha...", csak azt szeretém aláhúzni, hogy nagyon nem közelít a valósághoz az, hogy a Fulham "felülmúlta magát"

(a "lényegesen jobb nevekből álló csapat"tal sem értek egyet, de nyilván mindenkinek azok a nagyobb nevek, amelyik bajnokságot jobban ismeri... az kétségtelen, hoyg erősebb a kerete az AM-nak, de kb. max 10-15%, ha a játékosok idei formáját nézzük)

ja, és azt még elmulasztottam, h grat az Atleticonak, megérdemelten nyertek, és örülök, hogy Aguero Maradona veje, mert szomorú lett volna, ha ő sem utazhat Afrikába... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 17:23:17

@balu11: "nem akárkiket ejtett ki"

Szerintem elég egyértelmű, hogy olyan erős (potenciállal rendelkező) ellenféllel még nem találkoztak, mint az Atlético. A Juventus név alapján igen, de idei forma alapján nem az volt, a Wolfsburg és a HSV pedig a BuLi középmezőnyében végeztek. Nem akarom kisebbíteni a Fulham érdemeit, már ezeken az ellenfeleken átlépni is nagy bravúr volt részükről, de tegnap még kevésbé ők voltak az esélyesek, mint eddig.

"max 10-15%, ha a játékosok idei formáját nézzük"

Radikálisan különbözik a véleményünk. Az Atlético játékosainak képességét nem lehet annak alapján megítélni, hogy 4-1-re kikaptak Mallorcán és 3-0-ra Pamplonában vagy hogy egy ciprusi csapatot kettőből egyszer sem bírtak legyőzni. Ezeken a meccseken valamiért nem voltak motiváltak, nem voltak fejben ott, nem tudom, miért voltak olyan siralmasak, amilyenek, de nem azért, mintha hiányoznának a képességeik.

Szerintem:

Forlán, Agüero: világklasszis
Reyes, Jurado, de Gea, A. López, Simao: európai szintű klasszisok

A Fulhamben az első kategória hiányzik, a másodikba meg legfeljebb Gerát, Zamorát és Schwarzert sorolnám.

Az utolsó mondatoddal viszont maximálisan egyetértek. :-)

sporttárs 2010.05.13. 17:28:21

@Csöncsön: Szerintem meg az egyik legszarabb döntő volt, amit láttam. Persz jó, hogy volt benne magyar, de akkor is. Ez a futball nem a könnyen élvezhető kategória volt.

Mindez független attól, hogy sanszos, a BL-döntő még rosszabb lesz, pedig ott két jó csapat fog szerepelni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 17:31:52

@sporttárs:

Semmi sem hiányzott abból, ami miatt a foci szerethető sport: gólok, fordulatok, dráma, szép megoldások, nagy védések, kapufa, hülye riporter, elfogult kommentártorok, magyar játékos, spanyol csapat és spanyol győzelem, eső, csúszkálás, nem értem, mi bajod van már megint. :-)

chrisred 2010.05.13. 17:45:04

@Csöncsön: Na jó, a Calderónban az Atletico is csak két kapura tartó lövésig jutott, míg a Liverpool nulla kapuralövése úgy alakult ki, hogy Benayoun szabályos gólját nem adták meg.

Orvenyhivo 2010.05.13. 18:18:42

Mint az itteni leghangosabb Atleti-szurkoló:

1. Forlán pont jó helyen van. Nem, nem mérhető Drogbához, Rooney-hoz, CR-hez, Messihez. De egy ilyen középcsapat-majdnem nagycsapatba ideális. Ne becsüljük túl, de ne is becsüljük le. Klasszis, ha akarom - amennyiben a klasszist nem szűkítjük le 5-10 főre.

Ráadásul - ez persze nagyon szubjektív - nagyon is szerethető: hatalmas szíve van, küzd-hajt, nem alattomos, nem arrogáns...

Úgyhogy Uruguaynak drukkolok a VB-n. :)

2. A Fulham csapatként jobb volt, és a második félidő az övék is volt. De nekik nincs se Forlánjuk, se Agüerójuk - úgy értem, ilyen szintű játékosuk. És most ez döntött.

De ha az Atleti a rossz arcát mutatja, sima 2:0-lal küldik őket haza Geráék.

3. Az Atleti mindig is kicsit lúzer csapat, ezért szeretem őket. Az idei év különösen rosszul (!) sikerült, alulmúlták magukat rendesen. (A tavalyi viszont nagyon jó volt.) Az EL menetelés sors bona, nihil aliud.

De néhány évtized múlva a klub aranykönyvébe lesz feljegyezve, és a kutya sem emlékszik rá, hogyan álltak a kieső helyen év közben meg mekkora mázlival jutottak be a BL-csoportkörből az EL-be.

4. A cserék nagyon nem ültek. Juradót kedvelem, de most sem ő, sem Salvio nem többet a játékhoz, mint Reyes és Simao. Inkább kevesebbet.

balu11 2010.05.13. 18:45:57

@Csöncsön: tényleg gyökeresen különbözik a véleményünk, viszont örülök, hogy van köztünk egy vérbeli AM-drukker, és meg kell, hogy mondjam, kb 95%-ban egyetértek @Orvenyhivo: -val

tényleg nem akarok okoskodni, mert nyilván én meg erősen a Fulham-nek drukkoltam, de a fenti vélemény akár például is szolgálhat, hogy hogyan lehet objektíven viszonyulni a tegnapi meccshez

különösen korrekt:
- "középcsapat-majdnem nagycsapat"
- "A Fulham csapatként jobb volt, és a második félidő az övék is volt."
- "A cserék nagyon nem ültek"

kíváncsi leszek, hogy a szélsőségesebb véleményű Barca-drukker vitába bocsátkozik-e az objektív AM szimpatizánssal...

ja, és ugyancsak csatlakozom a hajrá uruk brigádhoz! (bár így, börtöntöltelékek nélkül nem az igazi, de semmi gond...:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 19:07:50

@balu11:

Én abból indulok ki, hogy nem létezik "Az Objektív Vélemény", vagyis minden állítással (ha nem tényről van szó) vitatkozni lehet.

A "Fulham csapatként jobb volt" állítással olyan értelemben egyetértek, hogy a nagy tudásbeli különbséget szervezettséggel és fegyelemmel kompenzálták. Ezt egyébként írtam is.

A "középcsapat-majdnem nagycsapat" állítás is tökéletesen ül, amennyiben nagycsapatnak azt a 8-10-et nevezzük, amelyet rendszeresen láthatunk a BL utolsó szakaszában. A Fulhamre viszont ez az állítás nem illik; ők európai szinten kiscsapatnak számítanak.

A "cserék nem ültek" állítás pedig szerintem egy "de igen-de nem" vitát generálna. Nehéz eldönteni, hogy ültek-e, hiszen nem láttunk ellenpróbát. Az szerintem elég egyértelmű, hogy a hosszabbításban (a cserékkel) nem lett gyengébb az Atlético, mint amilyen addig volt, sőt akkor dolgozta ki a legnagyobb helyzeteit, és akkor lőtte a győztes gólt is. Persze lehetséges, hogy ugyanez megtörtént volna akkor is, ha Reyes és Simao végig a pályán vannak.

A "ha az Atleti rossz arcát mutatja" állítás meg nyilván igaz, mint ahogy az is, hogy talán nem véletlen, hogy inkább egy (lényegében) tét nélküli bajnokin mutatja az Atleti a rossz arcát, mint az EL-döntőben...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 19:15:36

Ja, még annyit, hogy Örvényhívóra jellemző a pesszimizmus, illetve hogy kissé alábecsüli kedvenceit. Amikor a négy közé jutott az Atleti, biztos volt abban, hogy nem döntőzik, és hogy nem nyerik meg. Én meg pont inkább az ellenkező végletre vagyok hajlamos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 19:26:29

Még valami, ami már régóta bögyömben van, nem is konkrétan ide kapcsolódik.

Falra tudok mászni az olyan szövegektől, amikor egy nem-topcsapatban megjelenik egy klasszis játékos, és megjelennek az olyan buta szövegek, hogy "neki egy nagyobb csapatban lenne a helye". Ugyan miért? Miért jó az, ha a világ összes kiváló futballistája 3-4 (8-10) sztárklubban sűrűsödik össze? Mi ennek az értelme?

Szerintem -- ellenkezőleg -- pont az a jó, ha kisebb klubokban is játszanak klasszisok. Bizonyos értelemben az lenne az ideális állapot, ha egyáltalán nem is lehetne játékosokat vásárolni, dehát ez nyilván megvalósíthatatlan. A fönti (nemcsak sznob, de teljességgel értelmetlen és átgondolatlan) szövegek viszont idegesítőek. Örüljünk, hogy nem csak sztárklubokban játszanak zseniális képességű játékosok!

Orvenyhivo 2010.05.13. 20:45:55

@Csöncsön: Igen, úgy értettem, hogy a Fulham (középpálya, védelem) sokkal szervezettebb volt. Le a kalappal Hodgson előtt!

Cserék: Szerintem egy kicsit gyengébb lett az Atleti, lásd második félidő. De nem igazán, meg hát innentől tényleg de igen, de nem, úgyhogy befejeztem. :)

Pesszimistva vagyok, az biztos. :) Meg igyekszem kerülni a túlzasokat, sőt ironikusan hozzállni kedvenc csapataimhoz. Az Atletihez kifejezetten csak így érdemes. ;)

Ami viszont az utolsó kommentedet illeti - részben hasonlóan érzek. Meg hát (minden szentnek maga felé) különösen kedvenc csapatom talán kedvenc játékosánál érzem ezt (ti. Agüero), hogy "mindenki", Sport Gézától horasig arról beszél, hogy "milyen jó, TEHÁT a Chelsea-be, Interbe, stb. vele". De például annak is örülök, hogy Silva meg Villa (még, de ki tudja, meddig még) a Valenciában fociznak, nem pedig az N. "nagycsapatban".

horas 2010.05.13. 21:55:49

@t.o.d.: Nemtudom lehet,hogy nem az ő szintjük,de Milito se az,de látod mégis megcsinálja amiért ők lettek igazolva.Ahogy van esély,hogy Forlán is megcsinálná.

Vagy úgy is mondhatnám,hogy Agüero és Forlán beraknád Milito és Eto"o helyére szerintem simán benne van,hogy ugyaneddig megy az Inter idén...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.13. 21:59:47

@Orvenyhivo:

A cserék kapcsán talán kiegyezhetünk abban (mindkét részről engedve az eredeti álláspontból), hogy lényegesen nem befolyásolták az Atlético játékát.

QSF egyébként sokat nőtt a szememben ezzel a meneteléssel, mert ennyiszer ilyen hajszállal jutni tovább nem lehet véletlen (még a Valencia edzőjeként is így verték ki az Intert, idegenben 2-2, otthon 0-0), szóval valamit tudhat a kupák lélektanáról Quique.

A túlzást és az iróniát én is szeretem, szerintem nem is zárja ki egymást a kettő, de ha valaki olyan szent dolgokat, mint a Barcelona vagy Messi, netán a spanyol foci, illetlen kezekkel érint, akkor természetesen ki kell vonnom a kardot. ;-)

És ha már itt tartunk (spanyol foci): hihetetlen ez az évtized, majdnem minden évben nyert valamit spanyol csapat:

2002: Real Madrid (BL)
2004: Valencia (UEFA-kupa)
2006: Barcelona (BL) és Sevilla (UEFA-kupa)
2007: Sevilla (UEFA-kupa)
2008: válogatott (Eb)
2009: Barcelona (BL)
2010: Atlético Madrid (EL)

És akkor ehhez jöttek még a döntősök: Valencia és Alavés (2001), illetve Espanyol (2007).

Ez az eredménysor egyedülálló Európában, ha évtizedes távlatot veszünk. Lehet, sőt biztos, hogy vannak gondok és bajok a háttérben, de dinamiterő van ebben a bajnokságban, ezt is érdemes látni.

horas 2010.05.13. 22:23:37

@Csöncsön: Ezt nem csak így lehet felfogni,én konkrétan aztért néztem volna meg Forlán-t egy nagycsapatban pályafutása során,hogy beutudja bízonyítani igen is az élbojhoz tartozik és megérdemelne klub szinten egy komolyabb tróféát.

Az,hogy Forlán egyből egy nagycsapathoz került és nemtudta befúrni magát a csapatba az ilyenre rengeteg példa van,Forlán balszerencséje,hogy nem igazolta le egy nagyobb klub se azóta,részben azért mert bukóvári sanszos is és borsós ára volt mindig is,ahogy most is az lenne.

Eto'o és Adriano is lehúzott 3-4 évet kiscsapatokban az adott bajnokságban mire betudták magukat verekedni egy nagycsapathoz...

deki1 2010.05.14. 12:48:31

Üdv Mindenkinek!
Most írok ide először, mert nem bírtam megállni, hogy ne szóljak hozzá....
Ott voltam az EL-döntőn, ( a BL-döntőn is ott leszek..)Real Madid szurkolóként is le a kalappal Agüero és Forlán előtt. A KIS Argentín tiszta hülyét csinált többször isa Fulham védőivel, Forlánnal nagyon érzik egymást, ahogy bemutatta az orrom előtt ( 10 m-re ültem Tőlük) a 2.gól előtti figurát, az nagyon megalázó volt az angolokra nézve.
Gera Zoli szegény szenvedett, jó lett volna, ha gólt rúg, de az Atletic jobba megérdemelte a kupát, jó kezekbe került. Majd teszek fel képeket a döntőről később...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.14. 13:14:45

@deki1:

Igen, Agüero nagy játékos! Én várom a képeket.

madbalee 2010.05.14. 19:15:54

@deki1: igen én is várom a képeket. (Irigyellek)!

madbalee 2010.05.14. 19:23:10

@madbalee: Ja és én is szorítok az uruknak. (Kár, hogy Recoba már kiöregedett)
süti beállítások módosítása