Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dél-Afrika 2010, C csoport

2010.05.02. 19:23 _benito

Az NST-n belül is megoszlanak a vélemények a dologról, de annyit talán senki nem vitat, hogy Anglia a világbajnokság egyik esélyese. A C csoport megnyerése kötelező feladatnak ígérkezik, az ilyeneket pedig Capello alatt megoldják az angolok, pedig a történelmi hagyományok miatt például az amerikaiak ellen nehéz egyértelmű favoritnak kikiáltanunk őket. A csoportban a pótselejtezőn bicepszet villantó Szlovénia, és az afrikai playoffban heroikus – és botrányos – körülmények között Egyiptomot kiütő Algéria lesz még ott. A Rádió Q-val indított közös vb-történeti sorozatunk új szakaszába lépett a csoportok bemutatásával, a 3. poszt élőben történő kifejtéséhez este 9-kor a 99.5-re kell tekerned a zinternet.

Anglia
A futball hamis prófétája (a tanítómester egy zászlócskát nem nyert soha a zátonyon kívül) számot vetett sorsával a 2008-as Eb után, és megpróbálta megkeresni a bajok legnagyobb forrását. Sajnos kapust klónozni egyelőre nem szabályos, és hasonló regulák miatt vb-színvonalú szélsőhátvédjük sem lesz, de amit lehetett, azt orvosoltak. Fabio Capello egészen zseniális edző, mindent tud a játékról, és még annál is többet arról, hogyan kell nyerni. Érkezésével fegyelem, pontosság, és halálos magabiztosság érkezett az angol válogatotthoz, amely az olasz sztereotípiák élő cáfolataként 34 góllal a selejtezősorozat legeredményesebbje lett. Capello sikerrel birkózott meg egy másik fontos feladattal, amivel elődjei korábban teljesen hiába próbálkoztak: megtalálta, hogyan lehet Gerrardot és Lampardot egyszerre szerepeltetni a középpályán úgy, hogy mindkettő hasznos legyen, és ne oltsák ki egymás játékát.

Az angolok esélyeinek megítéléséhez – bármilyen irányban – hozzátartozik az a mondattöredék is, hogy „ha Rooney egészséges lesz”. Wazza elképesztő szezont futott, nemzetközi klasszissá érett, és igen kényelmes helyzetbe hozta Capellót, hiszen egy védekezőbb csapatban bátran játszhat centert is, de egy gólem mögött is igen hasznos lehet. Az ő játéka kulcskérdés, arra pedig újra Capello a biztosíték, hogy nem állítja ki magát senki ostoba módon egy fontos meccsen.

Anglia ellen szól a kapus krónikus hiánya, és a Rooney mellett/előtt játszó másik csatár személye, ez ugyanis Defoe mellett Crouch és Heskey közül kerülhet ki ellenféltől függően. A védelem közepén Terrynek nem volt nagy szezonja (még ha bajnok is lesz), Ferdinand rendben lesz, és ha a középpálya úgy szűr, ahogy Capello által irányított középpályák szoktak, akkor a csapat gyengeségei helyett előtérbe tolhatók erényei. Valószínűleg a fáradtság sem okoz komoly gondot, a bajnoki versenyfutást bírni kell ugyan, de a BL-ből jó gyorsan kiesett mindenki, nem lesz senki kifacsarva, és néhány kulcsembernek a vb lesz az egyetlen lehetősége, hogy sikerélményt szerezzen. Don Fabio az első edzésén a tolmácsán keresztül azt mondta a játékosainak: „Fabio Capello vagyok. Majd beszélek hozzátok angolul, ha pontosan ki tudom fejezni, hogy mit akarok. Ha csak üvöltök, az azért van, mert rosszul csináltok valamit. Egyelőre ennyit kell tudnotok. Két kör bemelegítés.”

Egyesült Államok of America
Az amerikai csapatot egészen 2002-ig nehéz volt komolyan venni, és igazából nem is abban a tényben kell keresnünk az erejüket, hogy zsinórban a hatodik világbajnokságukra készülnek. A futball játékként nagyon népszerű, sokkal többen fociznak a parkokban, mint ahányan a baseballt, vagy a kokszosfocit nézik a tévében. De a hátország igazából adott, a lehetőségek még inkább, így várható volt, hogy szép lassan a maga módján azért feljön az amerikai soccer is.

Számomra a 2002-es vb volt az, ahol először láttam olyan csapatukat, amit érdemes volt nézni is, pedig játékosuk akkor sem igazán volt hozzá. És most sincs, de a mostani csapatukat talán még inkább érdemes lesz nézni. Ezt a Konföderációs Kupán láthattuk először markánsan megjelenni a pályán, hiszen ők vetettek véget a spanyolok verhetetlenségi mítoszának, és a brazilok elleni első félidő is pompásra sikeredett. A kulcsemberük a padon ül, úgy hívják, Bob Bradley. A kopasz emberke, már amennyire abból a néhány meccsből megítélhető, egyáltalán nem ostoba a játékhoz, kifejezetten kulturált, és igen hatékony játékra állította rá a csapatát, amely nélkülözni kénytelen a sztárok biztosította előnyöket. Az ugyanis nincs nekik. Donovan Európában csak turista, Dempsey nem rossz játékos, de Gera Zoli jobb nála, Onyewu 23 perce alatt kevés rutint szerezhetett a Milanban, még tán a kapusuk a legjobb, de benne is ott motoszkál a lepkegyűjtő ösztön, ami előfordulhat, hogy a legrosszabbkor tör elő.

Az amerikaiak nagy erénye, hogy jól tudnak alkalmazkodni az ellenfelek játékához, és mivel abban az országban a sportolók alapfelszerelése a világrengető magabiztosság, nem csinálnak majd be a nagy tornán sem. Egy kicsit még drukkolni is fogunk nekik.

Szlovénia
Bolond csoport volt az övék a selejtezőben, hiszen mindenki 2006 és 08 szereplőit, Csehországot és Lengyelországot várta a csoport továbbjutó helyeire, erre a szlovákok leigázták a mezőnyt, a szlovénok pedig becsusszantak a második helyre, hogy aztán az oroszokkal mérkőzhessenek a vébéért. A szlovénok a kulcsmeccsek specialistái, nyertek Szlovákiában, Csehországban, és hazai pályán megverték a lengyeleket is – igaz, az északírektől például kikaptak. Az oroszok ellen nem sok esélyt adtak nekik, mégis megcsinálták, mert idegenben begyötörték azt a gólt, amit be kellett, hazai pályán pedig megnyerték a ki-ki-meccset.

A szlovénok inkább csapatjátékukban bíznak, mint sztárjaikban, azok ugyanis nekik sincsenek. Samir Handanovic egyelőre az Udinesében véd, de már régen jobb csapatban kéne neki, a legnagyobb név mégsem ő, hanem Milivoje Novakovic, a Köln csatára. Robert Koren (WBA), Zlatko Dedic (Bochum, ő a fontos gólok szerzője) lehet még ismerős, de ha csak azt nézzük, hol játszanak a csapatok, valahol egy jó formában levő magyar válogatott erejéhez mérhető Szlovénia. Amire biztosan mindenki emlékszik tőlük, az a jugók elleni elképesztően nagy meccsük.

Algéria
Az észak-afrikaiak szereplése talán még nagyobb meglepetés, mint az oroszokat hidegre tevő Szlovéniáé, ők ugyanis Afrika legjobbját, Egyiptomot verték az igen izgalmasra sikerült pótselejtezőn. A legtöbb afrikai csapathoz hasonlóan az ő szereplésüket is nehéz megtippelni, bár északon sokkal szervezettebb, az európaihoz közelebb álló futballt játszanak a válogatottak, mint fekete Afrikában.

Európai játékosuk akad szép számmal, a legnagyobb név Nadir Belhadzs (aka Belhadj), aki a Portsmouth-ban játszik, de a Rangers középhátvédjét, Madzsid Bugerát, vagy Antar Jahiát – a győztes gólok szerzőjét – is ismerhetjük. A többiek nevét majd menet közben megtanuljuk.

A csoport rangadója

Nem vitás, hogy ez az Anglia-Egyesült Államok meccs lesz, és nem csak a rojtosra mantrázott 1950-es meccs miatt. Nem nagy szerencse, hogy egymás ellen kezdenek, sokkal jobb lenne, ha az utolsó csoportmeccs lenne ez, mert így benne van egy langyos döntetlen is, mondván, a resztlit majd leaprítják, nem az elején kell villogni. De inkább fogjuk meg onnan, hogy az angoloknak muszáj esélyesként erősen kezdeniük, az amerikaiak meg mivel is jelezhetnék jobban, hogy komoly céljaik vannak, mint egy angolok elleni jó teljesítménnyel.
 

105 komment

Címkék: videó válogatott vébé történelem válogatott történetek fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr101969321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpádka 2010.05.02. 19:46:26

ezt behúzzák az ánglusok, utánuk, meg nem hiszem, hogy Jackéket el tudná kapni a két másik csapat

Mourinho már nem a király 2010.05.02. 19:49:48

Anglia VB esélyes? Persze, amennyiben a top7-et esélyesnek kiáltjuk ki, akkor igen, oda tartozik, de ez egy elég bő halmaz :)

szeme közé, laposan! 2010.05.02. 19:50:26

USA... ha magukkal vinnék a Grand Canyont, akkor legalább lehetne nézni valamit a játékukon... de ezek is csak ugatják a focit - bár nekünk legyen mondva.

England win The Ashes! 2010.05.02. 20:00:34

@Iustizmord: úgy en bloc egyet is értek veled, de az elődje (már ha te is McClarenre gondolsz, nem az előző külföldire, a mobilosra) épp ma lett hollnad bajnok. Oké, nem nagy etwas a holland liga, de a három "nagy" előtt végezni egy sztárokat nyomokban sem tartalmazó, fékezett habzású Twentével elgondolkodtatja az embert, hogy akkor most mi a f.sz is volt 2006-07 között.

danesdzsu2 2010.05.02. 20:06:51

Az angolok vb esélyesek?? A csoportból se biztos, hogy továbbjutnak, szerintem...

England win The Ashes! 2010.05.02. 20:09:10

@danesdzsu2: sőt, lehet, hogy ott sem lesznek a vébén, mert lerohanják a Spitzbergákat, és kizárják őket, mint a jugókat az Euro92-ről.

Everred 2010.05.02. 20:17:32

"vb-színvonalú szélsőhátvédjük sem lesz"

Azért ezt nagyon kínos leírni egy futballblogban így. Talán nem a legszimpatikusabb ember, nem a legjobb férj, de hogy Ashley Cole ne lenne vb-színvonalú szélsőhátvéd, az minimum megmosolyogtató. De leginkább nettó hülyeség. Egyedül a franciák tudnak hasonló színvonalú balbekket felmutatni, ők mondjuk mindjárt kettőt.

Egyébként nem világbajnoki esélyes az angol válogatott, a legkevésbé sem. Kezdjük ott, hogy jó eséllyel Steven Gerrard és Emile Heskey is kezdő lesz... és akkor még ott van Ferdinand sérülékenysége, az, hogy jobbhátvéd és kapus sincs, ahogy védekező középpályás sem.

Az USA elleni meccsen múlik sok. Ha ott kikapnak az angolok (benne van), és csak a csoport második helye lesz meg, akkor jó eséllyel nyolcaddöntős búcsú Franciaország ellen, ha elsők lesznek, akkor egy kisebb bravúrral meglehet a negyeddöntő, de az tűnik a maximumnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.02. 20:20:15

@Everred: Nem behatóan ismerem az angol focit, de speciel Heskey szerepéről és hatékonyságáról engem nagyon meggyőztek a rúgdésfuss blogon.

England win The Ashes! 2010.05.02. 20:22:18

@Everred: a szélsőhátvéd egyik ismérve, hogy kettő van belőle. :) Gondolom a szerző a jobbhátvédre értette. Oda meg tényleg nincs. Én Micah Richardson gondolkodnék, bár ő gyakran szerepel inkább középen, de hála az égnek nem én vagyok a kapitány.

lószerafin 2010.05.02. 21:40:56

@Dr Jozef Vengloš: McLaren egy jó klub-edző, ez tény. sokáig elég komoly tényezővé tette azt a Boro'-t ami a játékoskerete alapján jó ha megütötte egy championship bajnokesélyes csapat szintjét. (Nem Viduka soha nem volt világklasszis csatár). Még UEFA döntőt is játszott velük. A twentérol meg nem tudok sokat de biztos vagyok benne hogy nem ott vannak a legpengébb arcok hollandiában. El se tudom képzelni hogy mért bukott meg mint szövkap az az igazság. Rejtély(egész jó Scooby Doo részt lehetne összehozni belőle az az érzésem.)

szferi 2010.05.02. 22:07:27

@Everred: szerintem meg ez a kínos: "Az USA elleni meccsen múlik sok. Ha ott kikapnak az angolok (benne van), és csak a csoport második helye lesz meg, akkor jó eséllyel nyolcaddöntős búcsú Franciaország ellen, ha elsők lesznek, akkor egy kisebb bravúrral meglehet a negyeddöntő, de az tűnik a maximumnak."

De ez mindent űberel: "egy jó formában levő magyar válogatott erejéhez mérhető Szlovénia" :DDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.02. 22:11:30

Nem baj, ha az angolokat vébéesélyesként emlegetik. Minél erősebben beindul a hájpgépezet, annál biztosabb a bukásuk.

Sajnos azonban Capello ebben is vérprofinak tűnik, és nem hagyja elszállni a csapatát. Hihetetlenül nagy edző.

A csoporttal mindenesetre nem lesz sok gondjuk.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.02. 22:16:04

"vb-színvonalú szélsőhátvédjük sem lesz"

A. Cole mindenképp, lévén a világ egyik legjobbja a posztján.

Asidotus 2010.05.02. 22:43:01

Capello még minden csapatával bajnok volt, csak szólok, mert egyesek elfelejtik Don Fabio eme rossz szokását.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.05.02. 23:31:16

@Everred: lehet, hogy én néztem félre, de a nyolcaddöntőben a D-csoportból kapja ez a csoport az ellenfeleket, így inkább kinéz egy jó kis angol-német meccs a nyolc közé jutásért, ha valamelyik csak második helyen megy tovább.
Mindenesetre látva a sorsolást, a nyolc közé azért nem tűnik nehéznek az angol csapat útja, onnan meg már bármi lehet.

rizla 2010.05.02. 23:40:54

@Budlofsky: mekkora kép, kurva jó

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.05.02. 23:54:16

@Dr Jozef Vengloš: vagy akár Glen Johnson, ha néztem Pool meccset, inkább jó volt, mint sem

Iustizmord 2010.05.03. 00:02:55

@Dr Jozef Vengloš: ÉS AZ ELŐŐ HOLLAND BAJNOKI TRÉNER MOST BUNDÁST NYE S MN BL DÖNTŐS, OUTSIDEREKKEL, ÉRDEKES A VILÁG. MCLAREN AKKOR IS EGY FASZ VOLR, A MOBILOS MEG EGY .... VETÍTŐS.

Everred 2010.05.03. 00:16:33

@Rexfelugyelo: ja igen, bocsánat. Akkor a 16 között a németek jöhetnek, ha sikerül őket elkerülni, akkor a nyolc között a franciák. Egyik meccsnek se az angolok lennének az esélyesei, finoman szólva.

@dzsoni dzsíniüsz: nyilván Glen Johnson lesz a jobbhátvéd, amivel csak az a gond, hogy ő védekezésben közepes alá. Támadásban pöpec, csak hát ugye... Itt felmerült Micah Richards - na, az azért rettentő lenne, ő most már nagyon régóta egyhelyben topog, védekezésben átlagos, de legalább támadásban gyenge.

Everred 2010.05.03. 00:19:02

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: igen, másfél évvel ezelőtt meg is állták a helyüket azok az érvek. Most viszont Heskey rossz formában van, és alig játszik a klubjában, ráadásul amikor játszik, akkor sem hajt sok hasznot. Rooney viszont centerként, gyakran egyszem ékként brillírozta végig a szezont, bizonyítva, hogy nem csak visszavont csatárként lehet rá számítani. Az igazi baj Gerrard horrorisztikus formája, ha ő futballistára emlékeztetne mostanság, lehetne ő a 10-es, Rooney pedig a 9-es.

Hispan07 2010.05.03. 00:24:48

A. Cole nem sérült?

lószerafin 2010.05.03. 00:27:34

@Hispan07: Múlt héten játszott már játszott a Stoke ellen, meg ma is kezdő volt.

England win The Ashes! 2010.05.03. 01:10:21

@dzsoni dzsíniüsz: Akár.

@Iustizmord: Nem mondtam neked ellent. Csupán nem értem, hogy a válogatottnál hogy lehetett ennyire fogalmatlan. Illetve lehet, hogy mégis értem: nyilván nehezebb a sztárok(nak kikiáltottak)at motiválni, mint a kevéssé nagyarcú focistákat.

@Everred: Richards nem rossz, de sajnos tény, hogy távol van (még) a "fantasztikus" jelzőtől.

_X_ 2010.05.03. 01:11:44

@Everred: " Akkor a 16 között a németek jöhetnek, ha sikerül őket elkerülni, akkor a nyolc között a franciák. Egyik meccsnek se az angolok lennének az esélyesei, finoman szólva."

Azért a németeknél a csatárprobléma még jobban fenn áll, főleg Löw esetleges hülyesége révén, mint például Podolski, Klose, Gomez pályára küldése...
De sztem ez egy másik posztban úgyis tárgyalva lesz :)

Nem ismerem az angol kapusokat, de szerintetek idén lesz ilyen?
www.youtube.com/watch?v=GtF9tl5SLdA

zsakfos 2010.05.03. 08:00:11

A csoportból való továbbjutás biztosnak tűnik. A16 között a német, szerb, ghánai, ausztrál 4esből kapnak ellenfelet, egyik se tűnik könnyűnek.
Capello nagy mágus, iszonyat nagyra tartom, de azért azt ne felejtsük el, hogy most dolgozik először szöv. kapitányként és azért az nagyon más kávéház mint klubedzőnek lenni ( lehetne hozni a példákat...). Kérdés, hogy az eltelt időszakban ill. a vb rajtjáig mennyire tudta, tudja az elképzeléseit átültetni a "buta angolokba "( pötének:).

bakító 2010.05.03. 08:13:50

@Everred: Amíg Domenech a szöv.kap, addig a Franciáktól egyáltalán nem kell félni. A németek (ismerve a Lineker mondást) sem tűnnek legyőzhetetlennek, amennyiben Capello semlegesíteni tudja a szokásos lúzer faktort az Angolokból.

Mindent egybevetve (kapitány és játékosok) a spanyol-brazil duó után ott sorakoznak az angolok is olyanokkal mint Hollandia, Argentína.

Gerrard jelenlegi formája nem releváns a VB-re, lehet hogy pont ott fogja kárpótolni elkapált szezonját. A fő kockázat abban van, hogy Ronney lesérül, besárgul-pirosul, mert kicsorbult dárdaheggyel nem célszerű csatába indulni.

simon 2010.05.03. 08:37:00

Szerintem egyáltalán nem esélyesek az angolok a végső győzelemre.Nincs világklasszis kapusuk,és Rooney-n kívül csatáruk sincs.Van pár jó csatár de szerintem éppen csak átlagon felüliek.Ha meg Rooney megsérül akkor annyi.
A csoportból továbbmennek,de utána bármi lehet velük,szerintem ha 4 közé kerülnek akkor az már jónak számít.
Pedig Capello tényleg nagyon jó edző...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.03. 10:48:14

Joe Hartot az Angol kapuba!

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy Capello felismeri-e, hogy Walcott miben jó. Ha már Wengernek nem sikerült. Be kell hozni az utolsó 20 percre futni. Esze nincs a játékhoz, de bárkit lefut és utána már csak a centerezésre kell érkezni. 5-ből 1 középre tett labdából még gól is születhet.

madbalee 2010.05.03. 10:51:36

@Nűnű: Capello nem minden csapatával lett bajnok sajna:( De nagyon impozáns a mérlege:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 10:51:54

@peter135: ugyan. 3at rúgott a horvátoknak. csak nem mindegy kivel játszik együtt. Bendtner 5ből nem ver be egyet, ezt ne felejtsd el.

drani 2010.05.03. 11:08:06

@peter135: Walcottban teljesen egyetértek.
Én is bízom Capelloban, hogy kitalál valamit, mindazonáltal Rooney egyedül elég necces, mert ha lesérül, kampec. Zamora nem megy?

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.03. 11:11:56

Nagyon remélem, hogy Capello kitalál valamit, hogy mi lesz akkor, ha Wazza nem lesz/lesérül/sárgaságot kap. Az ok, hogy a középpálya rendben lesz, hátul is megoldható a dolog (vészesetben Rooney is besegíthet, Ferguson már játszatta védőként :-P ), de elöl mi lesz....
A csoportból tovább kell menni, ez nem kérdés. Utána - na itt kétségeim vannak. Bár az elmúlt évtizedben talán a legmagabiztosabb játékot játszó angol válogatott a mostani. (De nagyon kellene még egy klasszis csatárt találni. Meg egy kapust is...:))

Ja, és _benitonak külön nagy koki a kokszosfoci kifejezésért, amennyiben ezzel az NFL-re utalt. Bakker. :(

Mr.AT 2010.05.03. 11:32:26

„Fabio Capello vagyok. Majd beszélek hozzátok angolul, ha pontosan ki tudom fejezni, hogy mit akarok. Ha csak üvöltök, az azért van, mert rosszul csináltok valamit. Egyelőre ennyit kell tudnotok. Két kör bemelegítés.”

Ha ez így tényleg elhangzott, akkor az zseniális. :-) Egyszerűen qrvára bírom a faszit. :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 11:35:38

@Vészmadár: Benito takonylabdában utazik, de a tojásfoci is képviselve van a szerkesztőségben, don't worry ;)

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.05.03. 11:43:24

Nagyon zsír Capello szövege! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.03. 12:19:58

Én se sorolnám a legnagyobb esélyesei az angolokat a vébé esélyesei közé. Akkor lenne ez elég bolond csoport, ha szlovénok helyén a ruszkik játszanának, nagyon sajnálom, hogy nincs kint az orosz csapat, az EB-t nagyon földobta a teljesítményük.

Ennek ellenére a szlovénoknak drukkolok a csoportban. Tempo Monarchia!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.03. 12:24:18

Én se sorolnám a legnagyobb esélyesei az angolokat a vébé esélyesei közé. - hej, de szép mondat ezért érdemes volt felkelnem.

United82 2010.05.03. 12:43:12

1 évvel ezelőtt még bátran mondtam volna hogy a 4be be kell menni, de azóta sok minden megváltozott:
- továbbra sincs jobbhátvéd aki betonbiztos lenne, GJohnson támadásban remek, de védekezésben elég gyengus, Wesley Brown idén vagy sérült volt vagy a sok sérülés miatt középhátvéd volt, utoljára 2008ban játszott tartósan jobbhátvédet, Gary Neville beválogatási dolgait azért remélem senki nem veszi komolyan...és..kb ennyi..még szóba jöhetne Phil Neville,Richards...de ők se épületes megoldások...
A középhátvédek közül ugye Terry,Rio..de hát Terry finoman szólva se élete idényét futja míg Rio többet volt orvosnál mint a gyepen. Helyettesük Upson a WHu-el a kiesés ellen küzdött és szedték be a gólokat zsákszámra...(akárcsak Green)...szóval ez a csapatrész se áll olyan erős lábakon...
Középpálya:
jobboldalra van 3 ember is SWP,Lennon,Walcott...hát nem tudom ki lesz a kezdő, én se tudnám, mindegyiknek van erénye -hátránya...lehet majd az ellenfelekhez válogatja Fabio...
középen Barry és Lampard szokott zakatolni. Nos Lampard rúgdossa a gólokat , de a Chelseaben egész mást játszik mint a válogatottban, míg Barry nagyon beleszürkült a Citybe. Idejöhet emberek még esetleg Carrick,Milner. Milner ugyan vitte a hátán a Villát de nemzetközi tapasztalata nincs sok, Carrick meg olyan szar egész évben hogy év végére időhúzó csere lett tulajdonképpen. Jenas,Huddlestone meg szerintem kevesek ide..
Baloldal: Itt ugye elvileg Gerrard szokott játszani, hát ebben az idényben dupla nulla volt....még szóbajöhet ide JCole,AYoung,Downing....JCole keveset játszott, Downing sztem nem elég jó, AYoung formája meg nagyon ingadozó. Esetleg a Cityből ott van ez a Johnson gyerek de nemzetközileg ő se lett még kipróbálva, nem tudom....
Csatársor.
Rooney élete formáját futotta, de a sérülések elég szépen visszavetették, persze ha visszatalál az útra a vb kezdetéig akkor nincsen probléma.
De ki lesz a társa ? (ha egyáltalán lesz) Heskey? aki alig játszik mert olyan rossz? Crouch? aki szintén csere a Spursben. Defoe? aki nagyon kifogyott a gólokból így év végére. Agbonlahor,Bent,Zamora? folytathanám....egyikük sem olyan kaliber akiket nyugodt szívvel betennék....
szóval nem tudom...sok mindenkinek kéne felülmúlnia az éves teljesítményét ha a végéig elakarnak jutni, de ha van valaki aki képes felrázni és kihozni belőlük a legjobbat akkor az Capello...

mickeyknox 2010.05.03. 13:19:04

az angol válogatott pont annyira esélyes a vb-címre, mint 2006-ban az olaszok. adott egy kurva jó edző, meg egy nagyszerű játékosokkal teli, de itt-ott lyukas csapat. simán megnyerhetik, meg kieshetnek az első ki-ki meccsen egyaránt.

Walmer 2010.05.03. 14:43:23

gyerekek, csak nem azt mondjátok, hogy az angol válogatottban nem minden poszton világklasszis játszik????
basszus, ezt eddig észre sem vettem!
Akkor lehúzhatják amgukat a klotyón, hiszen csak egy futballanalfabéta hiheti azt, hogy minden poszton klasszis nélküli csapat vébét nyerhet.

Tényleg melyik vébét nyert válogatottban játszott csupa klasszis? talán az '54-ben vébét nyert németben? '58 brazil? '66 angol? '74 Nszk?, '78 argentin?, '82 olasz?, '86 argentin?, '90 német? '94 barzil? '98 francia, stb, stb.

Walmer 2010.05.03. 14:45:37

@Everred:
" Akkor a 16 között a németek jöhetnek, ha sikerül őket elkerülni, akkor a nyolc között a franciák. Egyik meccsnek se az angolok lennének az esélyesei, finoman szólva."

Erről csak annyit, hogy a franciák az íreket nem tudták volna lebirkózni a pótselejtezőn titi anri arcpirító csalása nélkül, a németeket meg legutóbb félgőzzel leverték éppen Németországban. Ettől persze még simán szophatnak tőlük, de ki ne találjuk már hogy ők lennének az outsiderek.

Walmer 2010.05.03. 14:49:51

@Rooney82:
"Milner ugyan vitte a hátán a Villát de nemzetközi tapasztalata nincs sok"

Mikor capello eddig berakta, nem okozott csalódást, sőt.

Nálam a csatársor adott. zamora játsza azt, amit a Fulhamban, Rooney meg mögötte amit eddig is, heskey mögött.
Szerintem ez lenne a legjobb.

Walmer 2010.05.03. 14:56:14

@Dr Jozef Vengloš:
"Richards nem rossz, de sajnos tény, hogy távol van (még) a "fantasztikus" jelzőtől"

Tökéletesen igazad van.
De a nem rossz, az egy csomó poszton tökre jó. Ha a csapat 70-80%-a hoz egy erős átlagot és van 2-3 klasszis (márpedig itt van) akkor minden esély megvan egy szép szereplésre.

A pittsburgh penguinst hoznám fel analógiának. Ott van két klasszis, meg egy csomó megbízható játékos és ők a Stanley védői.

szferi 2010.05.03. 15:03:30

én bizakodó vagyok, franciáknak, olaszoknak, argentinoknak, németeknek nagyobb problémáik vannak, mint angliának.
az amerikaiaknak is szorítok, remélem elpcsázzák még egyszer a spanyolokat :)

vadkutya 2010.05.03. 15:21:33

@peter135: Az a kemény,h Walcott-ból tényleg csak ennyi maradt, ki tudja mé'...

balu11 2010.05.03. 15:42:40

@Walmer: ugyehogyugye! A probléma csak az, hogy a jelen állás szerint (pontosabban: tudtommal) Zamorát ki sem viszi Capello, nemhogy ő kezdjen. Nálam is minimum 3. számú támadó lenne, ahogyan terjesztem is itt az igét e tárgyban egy ideje... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 15:45:34

@vadkutya: @peter135: ha ekkora lúzerekből állunk, akkor a bronz hogyan jött össze ebben az évben, meg a portói 5ös? nekem ne mondja senki, hogy egy cesc elintézte, vagy bendtner befejelt minket a harmadik helyre, mert akkor a pl gyengébb a magyar bajnokságnál...

WoloW 2010.05.03. 15:57:57

a kerettel nincsen gond az angoloknál, a csoport is teljesen sima, Capello sem tűnik rossz húzásnak, a hiba max. abban lesz, hogy össze tudnak-e tartani a játékosok, ez sokszor nem sikerült eddig nekik, tehát lesz-e olyan csapategység, mint a spanyoloknál vagy az olaszoknál volt 2 ill. 4 éve

selejtezők alatt elég sima profizmus volt, tanultak a korábbi selejtezős hibákból, Capello rengeteg PL meccsen feltűnt, jól megfigyelte a játékosokat:)

kapuskérdés az egyből érdekes, hogy kezdeni fog-e Hart, aki a legjobb formában lévő angol kapus, komoly tapasztalat nélkül viszont...

ami még aggasztó, hogy pár játékos elég érdekes szezont futott, akik már voltak említve: Ferdinand, Terry, Gerrard, Carrick
nem beszélve Terry botrányáról, Gerrard ugye ki tudja marad-e a Pool-ban stb.,
Ferdinand tényleg sokat volt sérült végig, lehet a VB-ig megint lesérül majd, mert úgy tűnik hogy visszatérő sérülése van, nem mindig más...

azt nem hiszem, hogy megbánná Capello ha a Pl-ben jól teljesítő, de nem válogatottak közül is kivinne 1-2 játékost,
ilyen pl.: Hart, Zamora, Dawson, Milner vagy Andy Johnson a City-ből, aki nagyon betört így a PL-be, kis túlzással sztem jobb mint Young
(és ha igaz, akkor bal és jobbszélső is tud lenni)
Zamora-t kivéve ezek 21-23 éves játékosok, szóval a jövőt is lehet építeni rájuk, mert Gerrard és Lampard kimenőben vannak már

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 16:12:38

@danesdzsu2: tudom. még pár óra és jöhet a dátum:
2010.05.03.

ezt kérem szülinapomra:)

Walmer 2010.05.03. 16:16:05

@balu11: azt most már tudom, hogy nem viszi ki.
Ha az EL döntőben hintene egy 3-ast, most már akkor sem. Ami egyébként nem feltétlen baj. Ha megvan a rendszere éa megvannak azok a játékosok hozzá akiben bízik, akkor had menjen.

NB. Heskey az utóbbi években fényévekkel jobb játékot nyújt, mint a klubjában.

danesdzsu2 2010.05.03. 16:16:16

@imici77: nem irigylem tőled, ennyi kudarc és megaláztatás után rádfér egy kis sikerélmény.

(ez volt a leggonoszabb hozzászólásom életemben:) )

Walmer 2010.05.03. 16:16:40

@Walmer: ti. a válogatottban nyújt fényévekkel jobbat.

Walmer 2010.05.03. 16:19:08

@WoloW:
"Andy Johnson a City-ből, aki nagyon betört így a PL-be, kis túlzással sztem jobb mint Young"

Túlzás nélkül jobb.

rizla 2010.05.03. 16:21:41

ez az angolok vb-je lesz. legalábbis sokkal inkább, mint az eddigi világversenyek. abban nem vagyok biztos, hogy nyernek, de pozitív megítélésük lesz a végén. az lehet, hogy pár játékos formája gyenge, meg vannak bizonyos posztok, ahol nem olyan erősek, de ezért kell egy ilyen pitbull edző, mint capello, hogy ezt kompenzálja nem sztár- hanem teljesítményorientált hozzáállással. a PL-csapatok nem futottak nagy idényt a BL-ben, de ez lehet előny is, kevésbé fáradtak a játékosok. gerrard a gyér szezonjával pl jól rápihenhetett a VB-re.

rizla 2010.05.03. 16:25:12

@danesdzsu2: el tudok képzelni egy olyan lehetőséget, hogy az elején beragadnak, mint kb mi az U20as VB-n (USA meglepetés győzelem az úgyis dukál, 2-1re kiizzadják), megy majd a dráma, hogy capello sem elég jó ezeknek a falábúaknak, aztán egyre jobbak lesznek, és elbaktatnak a 4ig.

rizla 2010.05.03. 16:27:40

@Everred: "Kezdjük ott, hogy jó eséllyel Steven Gerrard és Emile Heskey is kezdő lesz... "

minél jobb és sikeresebb egy játékos idénye, annál kevésbé érdemes csodát várni tőle a VB-n. a 2006os torna megmutatta, hogy ilyen brutál sűrű VB-évben a frissebb=jobb. gerrardról nem lehet elmondani, hogy megszakadt volna idén.
heskey-vel meg mi a gond? capellonak pontosan ilyen munkásemberek kellenek ahhoz, hogy kiaknázza a klasszisok képességeit. mert a rooney - owen duó aztán megváltotta a világot az utóbbi tornákon, mi? névre jó volt, aztán nem ért szart sem.

rizla 2010.05.03. 16:29:35

@Everred: "Ha ott kikapnak az angolok (benne van), és csak a csoport második helye lesz meg, akkor jó eséllyel nyolcaddöntős búcsú Franciaország ellen"

NA NE. mentsük el egymás kommentjeit, és FOGADJUNK. ha összejön egy anglia - francia meccs, NINCS AZ AZ ISTEN, hogy a balfasz domenech kiverje capello-t. akkor én kiábrándulok a fociból.
de várj, miért is lennének a franciák elsők?

rizla 2010.05.03. 16:31:18

@Everred: akkor majd nem játszik heskey. capello nem hülye.

danesdzsu2 2010.05.03. 16:34:43

@rizla: megnéztem a sorsolást, valamiért úgy rémlett, hogy a szlovénokkal kezdenek, és arra számítottam, hogy ellabdáznak ellenük egy döntetlent, az amcsiktól kikapnak, és akkor bizony ott a kiesés réme....

De sajnos a USA ellen kezdenek, így valszeg 6 ponttal, másodikként fognak továbbjutni. Onnan meg tényleg bármi lehet...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.03. 16:40:33

@rizla: Csatlakozom. Ha a franciák elsők lesznek, ÉS kiverik az angolokat, akkor nincs mese, Domenech nem csak a saját, hanem a csapat, és fél Franciaország lelkét eladta az ördögnek. :)
donelly: akkor minden rendben - csak mert a labda nem gömbölyű, attól még lehet jó sport.:) písz.

danesdzsu2 2010.05.03. 16:41:42

@imici77: Ez a szemét Spurs, hogy van képe a csapat góljairól dvd-t kiadni.....:)

zsakfos 2010.05.03. 17:45:40

@rizla:
"minél jobb és sikeresebb egy játékos idénye, annál kevésbé érdemes csodát várni tőle a VB-n. a 2006os torna megmutatta, hogy ilyen brutál sűrű VB-évben a frissebb=jobb."
Valakinek marad még szufla és át tudja menteni a jó formát a világversenyre valaki meg nem...
A 2006-os vb álomcsapata:
Buffon, Lehmann, Ricardo; Ayala, Terry, Thuram,Lahm, Cannavaro, Zambrotta, Carvalho, Zé Roberto, Vieira, Zidane, Ballack, Pirlo, Gattuso, Totti, Figo, Maniche, Crespo, Henry, Klose, Toni,
Igen nagy százalékuknak a klubszezonjuk is jó és fárasztó volt ,mégis ment nekik a vb-n is ( pl. ha csak a csatárokat nézzük Henry angol, Klose német, Toni olasz gólkirály volt).

rizla 2010.05.03. 18:28:53

@zsakfos : oké, a tiltakozásnak helyt adok. talán hülyeség általánosítani, igaz, de nagyon sokszor működik ez a kreatív játékosoknál, frontembereknél.

"Igen nagy százalékuknak a klubszezonjuk is jó és fárasztó volt"

igen, a védekező játékosoknak. zidane mit csinált? semmit, pihent a vb-re nagyjából. totti mit is keresett amúgy az álomcsapatban? hajtott becsülettel, de a közelébe nem volt annak a zseninek, a következő szezonban aranycipőt nyert. figo detto, baszki, ne vicceljünk már. ballacktól sem lehettünk elájulva, még le is sérült.
hol volt ronaldinho? lampard? gerrard? (előző évi aranylabda top 3!) sevcsenko mit csinált? az ő vesszőfutása is a vb-n kezdődött, henry-nak meg közvetlenül utána.

Asidotus 2010.05.03. 19:24:28

@madbalee:
mondj egy olyan csapatot, amelyet Capello edzett, és nem lett vele sosem bajnok.

Asidotus 2010.05.03. 19:30:00

@Walmer:
Azért ne gondoljuk azt, hogy csak Henry kezezése miatt jutott tovább a francia válogatott, mert ez így csúsztatás. Ha nem üt bele kézzel, akkor jön 30 perc hosszabbítás, és még esetleg egy 11-es párbaj is. Bármi lehetett volna

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.03. 20:00:06

@Nűnű: szerintem ő a második milánói korszakára értette.

Asidotus 2010.05.03. 21:55:20

@popp: 1997-98-as idényben valóban nem volt bajnok a Milannal, meg a Romával is csak 1-szer volt bajnok, ez tény.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.03. 22:01:01

@Nűnű: Pedig az a Roma nyerhetett volna többet is, 2002-ben és 2004-ben is hajszállal csúsztunk le.

Asidotus 2010.05.04. 07:36:17

@popp:
Annak a Romának BL-t kellett volna nyernie, és ma nem itt tartana. Az a gárda megérdemelte volna, kár értük.

Everred 2010.05.04. 09:26:39

Közben összedobtam, hogy az én angol keretem hogy nézne ki nagyjából.

Kapusok: Hart, James, Green
Védők: Ferdinand, Terry, Dawson, A. Cole, G. Johnson, Baines, Brown (?), King/Upson/Jagielka
Középpályások: Lampard, Barry, Milner, Carrick, Gerrard, Lennon, Walcott, Joe Cole
Csatárok: Rooney, Defoe, Crouch, Bent

Nyilván probléma, hogy nincs ballábas szélső (Joe Cole vagy Walcott helyett lehet esetleg Adam Johnsont vinni), nincs tisztességes védekező középpályás (egy ideális világban Barry max. Hargreaves cseréje lehetne) és persze a csatárposzt.

Tételezzük fel, hogy az optimistáknak, akik szerint Gerrard a világbajnokság idejére futballistává változik, igazuk van. Akkor én így állnék fel.

Hart - Johnson, Ferdinand, Terry, A. Cole - Barry, Lampard - Lennon, Gerrard, J. Cole - Rooney

Alternatív megoldás egy inkább 4-3-3-ra hajazó valami, ahol Barry, Milner és Lampard dolgoznak középpályán, Lennon jobbról, Gerrard balról indulva segít be Rooneynak. Meg persze ott a szépséges 4-4-2, akkor Bent lenne a center, Rooney a visszavont csatár. Más kérdés, hogy kétlem, hogy Darren Bentet kiviszi Capello, valószínűleg Rooney, Defoe, Heskey, Crouch négyes lesz ebből.

Everred 2010.05.04. 09:41:51

@szferi: minek? Semmivel nem tud többet, mint Lennon vagy Walcott, ő is egy jobblábas sprintgép.

szferi 2010.05.04. 10:04:08

@Everred: 2 ok: egyrészt eleve jobb mint walcott, másrészt walcott egyiptom elleni tragikus játéka után valószínűbb, hogy őt választja capello. (sőt, biztos vagyok benne.)

Everred 2010.05.04. 10:08:46

@rizla: nem Domenech verné ki Capellót, hanem a francia válogatott az angolt. Capello sem mágus, nem is isten, csak egy halandó. Szóval tőlem akár fogadhatunk is, én örülnék, ha te nyernél, talán mondanom sem kell.

Azt meg tartom, hogy ahogy szinte mindig, úgy idén is az összes "tradicionális" esélyesnek jobb sansza, mint az angoloknak. Hollandia, Brazília, Spanyolország, Argentína, Olaszország, Franciaország, Németország mindenképpen esélyesebb és egy angol-portugálon sem tennék nagy pénzt az angolokra. A tizenegyesekkel való kiesésükre sokkal inkább. Mikor győzött le Anglia utoljára ilyen kaliberű csapatot a világbajnokság kieséses szakaszában? 1966-ban... nem most volt.

Everred 2010.05.04. 11:03:47

Ha vajon írok ide még egy kommentet, akkor megjelenik az egy órával ezelőtt bevésett?

Everred 2010.05.04. 11:07:02

@Everred: gyönyörű lett ez a mondat, de a célját elérte.

horas 2010.05.04. 11:18:43

@Everred: Johnson gyerek egész jó a City-ben ő elférne,sőt jelen állásban a szélsők közül a legjobb.
Crouch-ot ne.Nálam Rooney,Defoe,Bent és C.Cole,Agbonlahor,Heskey ha 4.ik számú csatár.Igen Hargreaves nagyon hiányzik,és szerintem is Hart szerpeltetése abszolút indokolt,legjobb alternatíva.Carrick fomrája nagyon visszaesett,ahogy SWP-é is,de alapban alapvetően képviselnek akkora játkszinvonalat,hogy megéri kockázatni.Jagielka szntű univerzal-man pedig kötelező kivnni főleg úgy,hogy jó is.De talán még Lescott is elférne ha felépül.

madbalee 2010.05.04. 12:48:02

@Nűnű: Név szerint lehet, hogy nem volt ilyen. De a 1997-1998-as Milannál való ténykedése nem végződött bajnoki címmel.

madbalee 2010.05.04. 12:49:33

@Nűnű: Annak a Roma-nak az volt a legnagyobb baja, hogy a Carlo féle Milan akkor nagyon a toppon volt.

rizla 2010.05.04. 16:05:42

@Everred: "Capello sem mágus, nem is isten, csak egy halandó."

nem én becsülöm túl capello-t, hanem te becsülöd alá az edző szerepét, úgy érzem.

"A tizenegyesekkel való kiesésükre sokkal inkább."

de miért buktak mindig tizenegyesekkel? az az, ami abszolút mentális kérdés. na, ezért kell capello.
a franciák meg lehet, hogy papíron valamivel jobb nevekből állnak (egyébként meg nem, mert kurvára nem mindegy, hogy a sztárok mellé a "töltelék" játékosokat a francia 1ből, vagy a PL-ből válogatod), de egy csapat nem attól lesz jó csapat, hogy minél több benne a nagy név.

Májking 2010.05.04. 16:32:21

En Angliában élek és eléggé képben vagyok, azt gondolom, hogy Anglia a négy közé sem jut be. Nem azért mert rosszak, hanem mert a többiek jobbak. A kapus tényleg nagy probléma, szerintem Shilton óta nem volt normális kapusuk. Jobbhátvédben szerintem azért a liverpooli-i Glenn Jhonson nagyon jó - bár most sérült, balban meg Ashley Cole, vagy - igaz, ez személyes - Paul Konchesky. Csatárként nem értem miért nem jön szóba Darren Bent a Sunderlandből. Mégiscsak lőtt 24 gólt a 12. helyezett csapatban.

No, mindegy, ha négy közé jutnak, a rekesz sört lepakolom a szerkesztőseg ajtaja elé...

Everred 2010.05.04. 16:34:21

@rizla: Domenech ült a kispadon, amikor 2006-ban döntőig jutottak a franciák, Brazíliát és Spanyolországot is legyőzve. A döntőben meg a Capellónál semmivel sem kisebb zseninek számító Marcello Lippi Olaszországa ellen sem voltak rosszabbak 120 percen át, sőt és végül csak 11-esekkel kaptak ki.

Szóval Domenech vagy jobb edző annál, mint ahogy azt sokan gondolják, vagy az edzőnek nincs akkora szerepe, mint azt te most állítod. Ahhoz szerintem semmiféle edző nem elég, hogy az angol keretben tátongó iszonyatos lyukakat betömje, de remélem, nem lesz igazam.

rizla 2010.05.04. 16:50:18

@Everred: domenech-nek akkor volt egy zidane-ja, és még megfelelő korban volt a vieira és henry féle generáció. azóta eltelt 4 év, mindkét selejtezősorozatban gyengék voltak, alig bírtak kijutni, és az EB-n is borzalmasan nagyot égtek.
a játékosok nem szeretik, henry meg pl azt nyilatkozta, hogy "fogalmunk sincs, hogy mit kéne csinálnunk a pályán".

Everred 2010.05.04. 17:25:34

@rizla: jó, ez igaz. Ettől függetlenül a keret most is erősebb, mint az angoloké, kevesebb benne a lyuk, több a meccseket eldönteni képes játékos.

Domenech tényleg elég fogalmatlan, ezt én nem vitatom, nem is fogadnék rájuk a spanyol, argentin, brazil, olasz kaliberű csapatok ellen, de az angolokat így is illene megverniük.

Everred 2010.05.04. 17:29:28

@rizla: ja, és a selejtezők alapján ítélni csalóka, lásd Brazília 2002-ben. Vagy mondhatnám az oroszokat, akik egy szürke, közepes csapat benyomását keltették az Euro 2008 selejtezőin (3-0-s vereség a Wembleyben, oh my god, bírói segítséggel és angol balfaszkodással kivívott győzelem Moszkvában), aztán az Eb-n meg nagyon pofás focit játszottak.

Walmer 2010.05.05. 10:09:39

@Everred: 1990 Belgium ellen 1-0. Az a belga csapat fényévekkel volt jobb, mint a mostani francia, vagy német, esetleg olasz.
Japánban Anglia - Argentína 1-0. Az egy qasi kieséses meccs volt akkor a halálcsoprtban.
Lényeg a lényeg. nem lehetnek büszkék az utóbbi évek vb-eb szerepléseire, de feltehetnénk azt a kérdést is, hogy ki győzte le az angol válogatottat az utóbbi 10 évben eb, vb kieséses szakaszában 90 ill. 120 perc alatt. nem voltak sokan.

Walmer 2010.05.05. 10:11:59

@Everred: ...és így születnek a városi legendák.
Annak az orosz csapatnak az utóbbi 10 évben egyetlen jó meccse volt. Hosszabbításban verték meg Hollandiát az eb-n. Előtte, utána néma csönd. A Szlovéneken nem tudtak most túljutni.
Szerintem hagyjuk az oroszokat békén.

Walmer 2010.05.05. 10:17:39

@Everred: A franciák keretével mit akarsz?
Jóval gyengébb, mint az angoloké. Különben is legalább 50 %-ban nem a keret erőssége határozza meg egy csapat erejét. Az utóbbi 40 évben 1970-ben, '90-ben, 2002-ben nyerte a legerősebb kerettel bíró csapat a vébét. A többi csapatnál "iszonyatos lyukak" tátongtak.

Walmer 2010.05.05. 10:22:41

@Everred:
" spanyol, argentin, brazil, olasz kaliberű csapatok ellen, de az angolokat így is illene megverniük. "

Argentin kaliber? Viccelsz? Alig jutotak ki a vébére a hullagyenge dél-amerikai zónából, azonkívül semmilvel sincsenek komolyabb eredményeik az utóbbi években, mint az angoloknak.
Olaszok? a vébé óta mit alkottak? Annyival tűntek jobbnak, hogy kijutottak a leguitóbbi eb-re, ahol igazi antifocit bemutatva estek ki.
spanyol-brazil a két legnagybb esélyes az igaz, nálam is.

zsakfos 2010.05.05. 10:40:31

@Walmer:
Azért az erős túlzás, hogy jóval gyengébb a francia keret az angolnál.
Az angoloknál talán több a nagyobb sztár ( Terry, Ferdinand, Lampard, Gerrard, Rooney),de a franciáknak sokkal mélyebb a választék, kiegyensúlyozottabb a keret, minden alakzatban és poszton vannak kiváló játékosaik. Kérdés, hogy a támadósorban lévő nem túl fényes szezont futó sztárok ( Ribery, Henry, Benzema, Anelka) mit nyújtanak majd a vb-n.
Azzal viszont mélységesen egyetértek, hogy nem feltétlenül a keret erőssége fog dönteni. Kicsik már a különbségek az igazán jó csapatok között, sőt a közepes erősségű gárdákkal is igen meg kell majd szenvedni a nagyoknak. Az elmúlt évek alapján a spanyol-brazil duó a favorit, utána nálam az argentín-holland páros, majd az angol-francia és az olasz-német csapat következik.
Aztán majd meglátjuk:)

szferi 2010.05.06. 13:55:36

@zsakfos : "a franciáknak sokkal mélyebb a választék" - ez pár éve még igaz volt, de nem hiszem hogy most is az lenne, angliában is játszik éppen elég közepesen jó angol játékos. csak ők szóba sem kerülnek a sztárok árnyékában, míg a hasonszőrű franciák megfontolandó lehetőségként jönnek számításba
"kiegyensúlyozottabb a keret" - pont azért amit írsz: már nincsenek erejük teljében lévő nagy sztárjaik csak evra és ribéry.

szferi 2010.05.06. 13:58:06

city - spurs meccs egy újabb érv crouch beválogatása mellett.

Althedokan 2010.05.06. 14:39:59

alig várom már, hogy a vb-t Sealand rendezze, és a bíró elfújja őket a döntőig...

:D:D:D

hu.wikipedia.org/wiki/Sealand_Hercegs%C3%A9g

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.05.26. 11:22:42

Bocs, ha volt már valahol, de szerintem naon fasza:

www.youtube.com/watch?v=cdWWtzINYnM

...Lampi miatt, főleg. Van humorérzéke belemenni ebbe (a muter fel sem ismeri őt), és a mimikája is tűrhető.

Ja nem: kur-va-jó!!!

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.05.26. 11:44:57

@Althedokan: abban a pillantásban pont 3 idényre való gyűlölet szunnyad makulátlan szalonképességgel... És ebben is messze ő a legjobb:

www.youtube.com/watch?v=O-XZk0yxCzc&feature=related

A végén mondjuk eléggé móka Messi dumája - amit mond, de az intonációja inkább olyan, mintha Gera kérdezne vissza a riporternek.

.m.
süti beállítások módosítása