Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Inter-Barca - Mint akin villám szalad át

2010.04.21. 03:01 heinrich

A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a játékot, miközben a harmadik akkorát zuhol a söntéspultra, hogy az menten kettéreped. Legegyszerűbb tehát kettéválasztani a dolgokat. Főképp azért, mert a szurkoló nem passzív befogadó; buzdít, hőzöng, kárál, lelki tusát vív, felemel, elátkoz, harcol, megsemmisül, aztán kezdi elölről. A csapat az isten, a játékosok a szentek.

Aki elméjét lazacrózsaszín pszichonikus pajzsba burkolta tegnap, úgy látta, hogy Dani Alves égbekiáltó helyezkedési hibákat követett el, és még mindig képtelen beadni. Úgy látta, hogy Busquets szűrő létére egy darab szabálytalanságot tudott felmutatni, Pique, Xavi és Maxwell egyet sem. Átjáróház. Keita az egész meccsen nem csinált az égegyadta világon semmit. Messi egy vasbetonba ágyazott mammutfenyőt sem tudott kicselezni, Xavi oldalra pilinckázott, és persze ott van az a haszontalan Ibra, az egyenes kiesések léhűtője.

Aki viszont már oviban is csak Pirelli traktorgumikon volt hajlandó ugrálni, mindebből egy mákszemnyit sem vett észre. Hiszen ott volt neki a Capitano, a meccset hi-bát-la-nul, gondolatnyi rontás vagy tévedés nélkül leoktató Zanetti. A mindig zseniális Maicon. Az ezúttal alázatos arcát mutató, két gólt is előkészítő Eto’o, aki felszántotta saját térfele közepét is. Vagy a szezon előtt lesajnált, azóta a világ legjobbjai közé emelkedő Milito, aki olyan összetett és fajsúlyos centerjátékot mutatott be, amit Spanyolországban játszó védő ritkán lát közelről.

Az igazság – egy váratlan fordulattal – nyilván a kettő között mozog.

Guardiola hibát követett el, mikor szembefordult az utóbbi időszak meghatározóan sikeres szisztémájával, a center nélküli játékkal. Ibra most szedte össze magát sérüléséből, ráadásul azt is látnia kellett, hogyan tüntette el Drogbát 180 percre az olaszok védelme.

Az Inter zsinórban négy bajnokságot nyert, kiváló csapat, tele sokoldalú játékossal, akik szigorúan betartják az edzőjük utasításait. Éppen ezért, fogalmam sincs, mire számíthatunk, de mi azért jöttünk, hogy a saját játékunkat játsszuk – mást nem is tehetünk – nyilatkozta Guardiola a meccs előtt, hogy aztán mégis csak meghasonuljon önmagával. Ez alatt nem csak Ibra játékát kell érteni, hanem az ezzel járó, a folyékony rendszertől sokkal hosszabb passzokra épülő támadásszövést, és a kimondottan visszafogott letámadást is. Pedro – a Barca egyetlen jó teljesítményt nyújtó játékosa – ez ügyben jobbára egyedül küszködött, a legtöbb faultot is ő tudja felmutatni.

A csapat egyensúlya is teljesen felborult. Maxwell egyszer jött előre, hogy rögtön gólt lőjenek belőle, miközben olyan dzsumbuj volt a pálya másik oldalán, hogy helyszűkében alig lehetett felrajzolni. A meccs ráadásul rámutatott a Barca keretének leggyengébb pontjára is: Iniestának semmilyen szintű rendű és rangú helyettese nincs. Ettől persze Guardiola nem lett rosszabb edző, de most mellényúlt, és rárabolt a tőgyekre.

Eközben Mourinho a felezővonalra rajzolta Pandevet, az izomgolyó rendszeresen találkozott a felfutó Alvessel, Cambiasso azonnal rárontott Xavira, miközben a Keita elleni védekezést rábízta Eto’o-ra, hogy a gép szinte szabadjátékot dobjon Maiconnak.

Ennyivel azonban nem érte be, a két legnagyobb dobása még hátravolt. Hiába halandzsázott, hogy nem Messiről szól a Barca játéka, és hogy kicsoda? Ő? Ő ugyan nem fog őskövületnek számító követő emberfogást bedobni Messi ellen, hagyjuk már, uraim. Hát nem voltam rest kivágni pár állóképet a meccsből a Motta-Messi szimbiózis, és a többi vitás kérdés vizuális illusztrációja végett.

1. Jelenet: Maxwell éppen beindul a balszélen, hogy vezetéshez juttassa csapatát. Motta harminc centiről bűvöli Messit.


2. Jelenet: Milito lekészítéséből pillanatokon belül egyenlít az Inter. Motta gyakorlatilag kézen fogva kíséri Messit.


3. Jelenet: A Barca labdakihozatalra készül, Messi kínjában a saját tizenhatosáig kóborol vissza labdáért. Rosszul teszi. Motta 0.23 másodperc alatt szabályos becsúszó szerelést alkalmaz, öt másodperccel később pedig megszületik az Inter harmadik gólja. 

Nyerő húzásnak mégsem nevezném egyik citált esetet sem. Az igazán perdöntő az volt, hogy az Inter – amíg fizikálisan ez bírni lehetett – szinte minden labdaszerzés után első szándékból, azonnal gólszerzésre tört. Két keresztpassz nem sok, annyit sem mutattak be a meccsen, hanem teljes sprintben, mindenféle labdadajkálást mellőzve koncentráltan támadták a kaput. Utoljára – igaz kicsiben – a végül UEFA-kupát nyerő Zenittől láthattunk ilyesmit. Labdaszerzés, három-négy ember szívszaggató vágtát dob be, zutty, lehet közepet kezdeni. Egyszerűen lesprintelték a Barcát.

Mivel 12.00-kor újabb poszt tűnik majd fel az NST-n, kizárólag Mourinhónak szentelve, csak néhány rövid gondolatot a maestróhoz.

Senki sem szereti a nagypofájú embereket, de mindenki szívesen meghallgatja őket. Ez egy relevánsnak mondható Muhammad Ali mondás, amivel csak azért nem értek teljesen egyet, mert mindig is komáltam ezt a szarházit, akinek a legnagyobbak között van a helye.

Lehet boncolgatni, hogy vajon az ő karrierjének hol a csúcsa, de minden tényezőt összegezve csak oda tudok kilyukadni, hogy teljes forradalom a Real Madridnál, minden szakmai és döntéshozói hatalom az ő kezében, hogy ami Johan Cruyff Barcelonában, az egy napon Jose ’Special-fucking-One’ Mourinho legyen Madridban.

A meccs zárásaként vizsgálhatjuk a lelki tényezőket, a motivációt. A spanyol-amerikai (0:2) KK-elődöntő ugrik be, az, amelyiken a spanyolok elveszítették 35-meccses veretlenségüket, tovább nem is részletezném, mindenki emlékszik. Az Inter nagyon akarta ezt a meccset, külön-külön és együtt is beledöglöttek minden labdába.

Mindazt, amit az erkölcsről és az emberi elkötelezettségről tudok, a futballnak köszönhetem – mondta egyszer Albert Camus, és kurvára igaza volt.

Vitapontok

Igen, a harmadik gól les volt, kb. 30 centis. A labda épp Sneijder fején van, így nem látni, azt viszont igen, hogy Milito szinte az ötös vonalán áll, Pique meg nem.


Igen, a második gól előzménye az volt, hogy Motta  (csapó négy) hosszú métereken keresztül rángatta Messit, aki erre botor módon megállt, és példáját a fél Barcelona is követte, az Inter viszont a meccsre jellemző módon végigviharzott a pályán. (A poszt végén hiperlinkelt videóban meg lehet nézni a teljes jelenetsort)

Nem, Dani Alves kivételesen mégsem hibázott az első gólnál. Puyol a rövid ötösön, ahol kell, Pique Militóval párban, Alvesnek követnie kellett a befelé húzódó Pandev mozgását - a háttérben Sneijder kószál magányosan.

Az Alves elleni tizenegyes fújható lett volna, mert bár Sneijder mintha az utolsó pillanatban visszahúzná a lábát, az mégsem járja, hogy a derekam mellett jobbra-balra feltűnő csülkök közepette kelljen kapura törnöm. Perdöntő felvételt nem találtam, de a meglévő kontaktus valószínűsíthető.

Mindazonáltal a végtelenbe nyúló, és végül mégis csak Övrebo nevével végződő eszmefuttatásoknak nem sok értelme van. Az Inter megérdemelten győzött, pártállástól függően a különbséget lehet vitatni, de a vége akkor is az, hogy Internazionale – Barcelona 3:1  

238 komment

Címkék: h taktika bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr821938809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piiii 2010.04.21. 12:31:13

nem tudjátok, honnan tudnám leszedni valami nem fizetős oldalról a tegnapi meccset?

Adriano87 2010.04.21. 12:32:17

@krysal:

tavaly arra ment a Chelsea hogy megússzák kapott gól nélkül míg tegnap az Inter győzni akart.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 12:34:29

@krysal:

Az utolsó negyedórában egy őrangyal őrizte az Inter kapuját, és simán benne volt a meccsben a szépítés. Na EZ az, amiben egy másodpercig sem bíztam a Chelsea ellen.

Ezzel nem azt mondom, hogy Mourinho teljesítménye kisebb volt, mint Hiddinké, sőt. A Chelsea játékában ugyanis lényegében nem volt benne a gól tavaly (nem véletlen, hogy Drogba is inkább a büntetőkben bízott, mint magában, mint ahogy az sem, hogy Militoéknak eszük ágában sem volt tizire játszani), tegnap viszont szinte rettegtem, valahányszor átjött az Inter a félpályán.

A visszavágó óriási csemege lesz, az biztos.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.21. 12:35:59

@krysal: Légy igazságos, azért nincs itt akkora rinya, a java része elismerte, hogy a Barca hátmosókefével akkorát kapott a nagy arcába hogy kb. két évig látni nem fogja merre van előre.
Megérdemelték, mind a BL, mind a liga pofáraesést, ezt itt senki nem vitatta. Tulképpen azzal értek egyet amit fentebb irt vki: Sors adta, sors elvette, mostantól egálban vagyunk.

krysal 2010.04.21. 12:40:03

@Adriano87: a lőtt góltól valóban. Talán nem voltak elég tökösek hozzá, hogy megvalósítsák azt, amit az Inter tegnap. Bár a keret adott lett volna rá.

@Csöncsön: mondjuk az Őrangyal dologhoz hozzá tartozik, hogy a teljes Inter addigra a seggén át vette már a levegőt. És igen, hatalmas meccs lesz, nem vitás.

@csizsikpizsik: az értelmesebbje elismeri, páran viszont... Olvasd vissza a tegnapit is. Amúgy részvétem, de még meglehet.

krysal 2010.04.21. 12:43:09

@csizsikpizsik: csak a Te kedvedért idézek egy tanult kollégát a szomszéd fórumból:

""gyönyörű meccsel"???
mivan???
a két potygólos, két szabálytalan gólos, össze-visszafújt, sárgákkal tarkított meccs, egymás hibáiból élő, szarul játszó, lazsáló játékosokkal?
és a SzpesölVán a "zseni"
rofl
a-ha. köszönöm, nincs több kérdésem :legyint: "

BillyMack 2010.04.21. 12:49:13

@eric: a Classicó óta most sikerült ide érned?

akkor elég sokáig tartott az alibi passzok számolgatása, mennyi jött ki a végén? (komolyan kérdem)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.21. 12:50:37

@krysal: Persze hogy meglehet, Dzsozé elnézheti a naptárt és nem jelentik meg a csapatával Barcelonában, feloszlatja az Inter vezetősége a klubot, az UEFA kizárja őket Balotelli új frizurája miatt, igen, meglehet az a továbbjutás.

krysal 2010.04.21. 12:52:35

@csizsikpizsik: komolyan, te majdnem olyan negatív tudsz lenni, mint én. Viszont tapasztalatból tudom, ha ilyeneket leírsz, az jó ómen:)

Garcia bőrmester 2010.04.21. 13:02:04

szerintem a tavalyi Chelseat és a mostani Intert az köti össze, hogy a játékosai nagy többsége megállná a helyét a Barcelonában is, egyénileg áll olyan játékosokból az Inter, akik megfelelő taktikával, fegyelemmel és küzdéssel nem gyengébbek a Barcelonánál, és ez jelenleg semelyik másik csapatról nem mondható el
a bírói ítéletekkel meg nem kell foglalkozni, kurva jó foci volt tegnap

Walmer 2010.04.21. 13:06:18

@Csöncsön:
"A buszozás kapcsán pedig az lenne fair, ha az Inter is busszal tenné meg a Milánó-Barcelona távot, és akkor erről nem is beszélnénk többet."

Ennél vajon van még lejjebb?

BillyMack 2010.04.21. 13:16:27

Jobb volt tegnap az Inter és megérdemelten győzött.

Szerintem Pep eltaktikázta magát elég rendesen, és itt most nem csak a mai meccsre gondolok, hanem a nyári igazolásokra, mert az most kristálytisztán látszik, hogy a cserepad mennyisége és minősége nem megfelelő.

Megint elfelejtett cserélni a meccsközben, pedig látszott hogy jó páran már eléggé ki vannak, viszont a padon meg ott vannak a friss emberek...

Mintha elfelejtett volna rotálni, Touré, Henry, Bojan... (egyik se játszik, csak néha-néha)

Tegnap Pedro lógott ki nagyon felfelé, míg Sergio, Ibra, Keita, Alves nagyon súlytalanok voltak, csináltak egyáltalán valamit a meccsen?

Most aztán lehetne bírózni a Barcásoknak, de szerintem teljesen felesleges,tegnap kikaptunk teljesen jogosan, mert jobb volt az ellenfél, míg mi szarok voltunk, főleg hátul.
(kétes szitukhoz azért: azt meg senki ne akarja már megmagyarázni, hogy egy beintett lesgól=be nem intett kiugrátással, mer ugye ott lett volna még VV aki bizony elég jó az 1 Vs 1-ekbe.
A tizi meg tizi volt, mert Sneijder a térdével elérte Alves vádliját, legalábbis a tegnap visszajátszásokból úgy tűnt)

A lényeg, hogy jövő héten 120%-ot kell kiadni és meglehet a továbbjutás, Tourét, Abidalt kezdőbe Henry és Bojannak legalább egy félidőt, ha nem megy elől.

Forca Barca!

Ui.: azért elég undorító, hogy most minden Barca ellenes egységbe tömörülve hörög itt, főleg a Chelsea szekció, meg az ilyen duran6, sporttárs félék, komolyan úgy érzem hogy divat lett itt a Barcát fikázni, vagy a csapat miatt, vagy a szurkolók miatt, vagy csak azért mert most páran leírják, hogy tizi volt az a tizi, erre jön az etikai bizottság, hogy: nehogy már egy Barcás szólni merjen a bíróra, stb, stb...

krysal 2010.04.21. 13:21:43

@csizsikpizsik: ezt mondtad már Barca-Realon is, és mi lett a vége? Maradjunk annyiban, a lottószámokat nem tőled kérem majd el:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.21. 13:30:11

@krysal: Naaa, megbánod! Nyertem vagy 17 dolcsit pár hete bingón vagy mi a szaron. (Sőt, lefogadtam pénzben hogy a ligát viszitek 5 ponttal. Ha nyerek küldök neked ünneplésre valót:)

Henke 2010.04.21. 13:31:02

Ha nem láttam volna a tegnapi meccset, azt mondanám, hogy két gólos hátrány az necc idegenben, de végülis egyet mi is beszórtunk, odafigyelve meglehet...

Akik pedig most kiélik magukból kb két év frusztrációját... hát azok nem a Barca drukkerek :D

krysal 2010.04.21. 13:32:17

@csizsikpizsik:csak azért se mondom azt, hogy legyen igazad. Már kétszer buktam ezzel:)

Mr.AT 2010.04.21. 13:39:39

Halkan jegyzem meg a parázs vita közepén, hogy ha Daniel Alves és amúgy a fél Barcelona nem dobálná már hosszú ideje minden ártatlan szituációnál fel magát, alighanem könnyebben megkapták volna a tegnapi tizit is.

Sath 2010.04.21. 13:43:54

Amúgy sztem a Barcelonának nagyon nem jött jól, hogy hamar gólt rúgtak.
Ez furának tűnhet, de alig kellett megfeszülniük érte, és emiatt még inkább kiengedtek. Elvileg ilyen nem fordulhatna elő, de sztem tudatalatt elhitték, hogy ez meglehet könnyen. Aztán jött ugye a szívlapáttal arconcsapás...

Ugyanaz történt mint Londonban az Arsenal ellen csak sokkal drasztikusabban és már hamarabb.

Amúgy sem voltak elég élesek, harapósak, de ettől a góltól meg el is szundítottak szinte.

lószerafin 2010.04.21. 13:45:06

@jazs: Nem utálom a Barcát, egyáltalán, az egyik legszimpatikusabban játszó csapat szerintem, Messi meg a jelenleg legjobban játtszó focista. De ennyi kijárt a tavalyiért. Ennyi. Jólesett. Kész.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.04.21. 13:54:50

@Mr.AT: Még halkabban jegyzem meg, Dancsi lassan-lassan emberelőnynek számít...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 15:03:26

@vér néni:

Ezt a kommentet csak most látom. Szerintem téves az adat. Majdnem minden stadionnál a 105x68-as pályaméretet adják meg hivatalosan, holott a Camp Nou SZEMLÁTOMÁST IS a világ legnagyobb méretű pályája. Úgy tudom, eleve úgy is építették meg, hogy a lehetségesen maximális legyen a pályaméret (ez persze lehet, hogy csak urban legend).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.21. 15:30:30

Pöpec elemzés.

És most akkor mi lesz? Bejut a Barca a döntőben?

Én nem akarok egy Inter-Bayer döntőt ...:S

Szergő 2010.04.21. 15:38:33

@zero: hová lehet a döntőben bejutni?
amúgy ne aggódj a Leverkusen már nem játszhat döntőt

giacinto 2010.04.21. 16:22:32

@bög: nem olvastam végig a kommenteket, lehet hogy már reagáltak erre, de:

a Meazza és a NouCamp mérete tökéletesen megegyezik, hosszába, keresztbe. (átlóba is :) )

legalábbis én ezt az infot kaptam. ránézésre brutál széles a katalán szentély, de nem nagyobb

Ágyúsfiú 2010.04.21. 16:34:45

max. holtversenyben első..:)

shinigami 2010.04.21. 16:38:45

@Csöncsön:
legalabb 3x lassitottak vissza es egyszer sem tunt lesnek

gondolom hetvegen mind2 csapat kikuldi az ifiket igy a het kozepen 2 elvileg pihent csapat csap majd ossze, remelhetoleg az inter nem 5-4-1ben all majd fel es akkor meg elvezheto kis meccs is lesz
Maiconnak meg remelem jo fogorvosa van :)

Lezuzius 2010.04.21. 17:07:56

@Ágyúsfiú: az egy dolog hogy mekkora a felulet, a vonalazassal is szoktak trukkozni.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.21. 19:00:11

nemzetközi mérkőzést (100-110) x (64-75) meteres palyan lehet rendezni, ez ugye ranezesre nem ad tul nagy lehetoseget az elteresre, am a legkisebb es legnagyobb megengedett terulet azert jo tavol esik egymastol.

(forras: foci szabalykonyve)

hogy igazan bunko legyek, nem a stadion nagyobb, a jatekosok kisebbek (amugy meg a kamerakon allati sok mulik)

Laciii 2010.04.21. 19:15:51

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Ibra lábából is levágtak 10 centit, hogy ne lógjon ki nagyon, csak egy kicsit :)

Henke 2010.04.21. 19:30:28

@Pályaelhagyó autóversenyző: "nem a stadion nagyobb, a jatekosok kisebbek" :D:D:D:D LOL ez nagyon üt :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 19:34:44

@giacinto: @Ágyúsfiú: @Pályaelhagyó autóversenyző:

Picit a Siccben levő ábrákra emlékeztet ez a vita (abban voltak ilyen csalóka képek, melyik vonal a hosszabb stb.), de nézzétek meg az 5-ös, a 16-os és az oldalvonal közti területet!

A San Siroban kb. akkora terület van az oldalvonal és a 16-os, mint az 5-ös és a 16-os között: i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/04/15/article-1170308-033E92640000044D-144_468x313.jpg

A Camp Nouban pedig kb. másfélszer akkora (nézzétek a csíkozást): upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3c/Camp_Nou_5_12_2006.JPG

Persze csalókák is lehetnek a képek.

bag 2010.04.21. 19:44:16

érdekes olvasni Barca szurker barátaim bírózását...:)

ilyenkor viszont érdemes lenne visszagondolni a tavalyi Chelsea elleni visszavágóra amikoris csak és kizárólag a bíró sporinak köszönhették a döntőbe jutást.
ilyen a foci, a gép néha ad néha pedig nem
tavaly bejutottak most meg nem fognak ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 19:50:56

@bag:

Értem. Tehát amely klubnak egyszer a futballtörténelemben kedvezett néhány játékvezetői döntés, annak szurkolói soha többé nem hívhatják föl a figyelmet őket sújtó játékvezetői tévedésekre. Csak én nem látom a logikát?

North15 2010.04.21. 19:57:42

@Csöncsön: A Milan és a Barcelona hivatalos oldala is 105x68 métert említ a saját pályájára.

bag 2010.04.21. 19:58:18

@Csöncsön: Csak annyit írtam, hogy ne sírjatok, ennyi. Néha Ti is kikaphattok mert nem vagytok istenek.
Tavaly miért nem bíróztatok?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 20:02:16

@North15:

Tudom, de a linkelt képek magukért beszélnek, nem?

@bag:

Ki mondta, hogy istenek vagyunk? Minden barcás elismerte, hogy jobb volt az Inter, és megérdemelten nyert.

bag 2010.04.21. 20:08:13

@Csöncsön: Így van, jobb volt sokkal jobb volt az Inter és nem a bíró miatt kaptatok egy látványos maflást.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.21. 20:16:53

@bag:

Sokkal nem volt jobb, simán lehetett volna 3-2 vagy 3-3, de jobb volt.

Szergő 2010.04.21. 22:26:56

@Csöncsön: nem értem mit akarsz ezzel mondani.Vagy a nou camban az oldalvonalon túl is ér játszani?

sporttárs 2010.04.21. 23:15:28

@BillyMack: Én nem írtam le ilyesmit, nyugodtan olvasd el. Tőlem az bírózik, aki akar. Hanem azon a mondatodon, hogy divat lett a Barcát fikázni, igen hangosan kellett felröhögnöm. :)) Hát ja, ez lett a divat a Barca kapcsán, tényleg.

petyace 2010.04.21. 23:42:10

@Csöncsön: "A buszozás kapcsán pedig az lenne fair, ha az Inter is busszal tenné meg a Milánó-Barcelona távot, és akkor erről nem is beszélnénk többet."

barca drukker vagyok, de hagyjuk már ezt! 726km a két stadion között(googlemaps), 7 és fél 8 óra az út, ami 2 napra volt elosztva. pep is elhárította ezt a kérdést, szóval nekünk se kéne ezen rángatózni! jobb volt tegnap az inter, majdnem tökéleteset játszott, mi nem. ezen kell javítani és akkor van keresnivalónk, különben kiestünk. ami engem személy szerint a legjobban idegesített, az maxwell töketlensége. a gólunk előtt elfutott, beadott, gól. ezután egyszer nem csinálta meg és nem azért mert nem volt rá lehetősége! még akkor is csak hátra és oldalra passzolt, miután abidal beállt, maicon kiesett és ő lett a bal oldali futó(?). egy kis tökösséggel sokkal veszélyesebb lehetett volna, hiszen a gól előtt maicon simán bemozdult a passz-sávba, neki meg ottmaradt a terület. a következő esetben már sokkal bizonytalanabb lett volna maicon, h mi is fog történni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.22. 01:37:06

hagyjuk mar ezt az ovrebot: egyreszt semmiert lekuldte abidalt,masreszt maximum pique kezezese vt 11es. camp nou-ban meg csak ellenunk tevedtek. tegnapi meccsen nem a 11est fajlalom,hatareset vt,barcelonaban megadnak,milanoban nem adtak meg. sokkal inkabb a 3. inter-gol zavar,ami les vt. ezzel egyutt inter taktikusabban jatszott,masodik felido elso 20 perceben annyi labdat adtunk el a kozeppalyan,mint maskor 1 honapban. es mintha az inter jobban akarta vna. taktika ott lett elszurva,h abidalnak kezdenie kellett vna,es akkor maxwell jatszhatta vna ini szerepet (ugyis jobban ert hozza,mint a vedekezeshez)ibra helyett henry,sergio helyett yayat kellett vna kezdetni. remelem a visszavagon valdes - alves,pique,milito,abidal - yaya,xavi,maxwell - messi,henry,pedro 11 kezd. nem remenytelen a helyzet,akar 4-0,5-1 is belefer. remelem,vert isznak a fiuk a meccs elott,es a 90ezer cule is fanatizalja oket. ilyen hangulatban nekunk is meglesz az a biroi hatszel,ami az internek megvt tegnap. az meg,h buszozas miatt elfaradtak teljesen hiteltelen. utso 25 percben inter alig allt a laban,barcan meg latszott,h akar meg 30 percet is lefociznanak. inkabb ezt a hozzaallast kene eroltetni,es ugy allni neki,h ez haboru lesz,amiben (nem a szo fizikalis ertelmeben) meg kell semmisiteni,alazni az ellenfelet. tudas adott hozza,csak sokkal nagyobb koncentraltsag,kevesebb eladott labda es vasakarat kell hozza. es azert neha egy-ket atloves sem artana betomorulo vedelmek ellen. xerez ellen remelhetoleg xavi,messi,pique,pedro es meg valdes is pihenni fognak,alves meg ugyis pihen. mindezzel egyutt utobbi ket evben ilyen jol es taktikusan nem lattam csapatot focizni a barca ellen,megerdemelten nyertek,megha 2-1 v 3-2 realisabb is lett vna.

bög 2010.04.22. 06:07:03

@vér néni: és tényleg. érdekes.

rokamoka33 2010.04.22. 07:01:04

@ferenck: hagyjuk már, hogy max. Pique kezezése...

az 1, de az 100%-os, ha megfogja Pique, és kétszer lepattintja, akkor sem adja meg a norvég kopasz gec@

Drogba első esete tiszta 11-es, ezt itt a videón lehet nézni 1:40-nél
www.youtube.com/watch?v=PENQDQ52SOY&feature=related

teljesen befújható ez is, Abidal labdát nem érte el, de volt kontakt a védő és támadó lába között, + sima mezrángatás

a végén Ballack lövésénél asszem felkarja blokkol egy kapura menő lövést, semmit nem sírhat a Barca, ha azt befújják, de kb. 50-50 szitu, mondjuk aki így ugrik bele egy lövésbe az meg is érdemli, ha miatta kapnak 11-est
ha nincs ott a kéz, lehet hogy bemegy a labda a kapuba
szóval 2.5 tiszta 11-es elmaradt, Ovrebo tette a dolgát

ez az Inter meccs meg viccesen sem hasonlítható ahhoz, Milito gólja annyival volt les max amennyivel nem engedték el a meccs elején 100%-os ziccerben hibásan

Mérgező Hulladék 2010.04.22. 09:09:34

@Csöncsön: elég egyetlen dolgot figyelni. Azt, hogy hány méter van a tizenhatos és az alapvonal találkozása, illetve az alapvonalon a szöglet körívétől tíz yardra lévő jelzés között. Ez mindkét képen nagyjából ugyanannyi (úgy három méter, amivel ki is jön a 65 méteres szélesség).

giacinto 2010.04.22. 11:09:11

@Csöncsön: "10-ből 8-szor 11-es AKÁR VOLT KONTAKT, AKÁR NEM Sneijder és Alves között"

ha nem volt kontakt (egyébként nem volt)akkor miért járt volna 11-es? Wesley lábszaga miatt? ezt lécci magyarázd már el? :)

Milito 10. perce leshelyzete a visszajátszásból látszott hogy nem les.+Etoo a 16-os sarkánál elvette alabdát Keitától(?) és 2-en vitték volna Valdesre....
ezek is durva hibák ám.
A les viszont les volt, kb 30 centi.

giacinto 2010.04.22. 11:18:05

@Csöncsön: egészen viccesek ezek a linkelt képek, mert az egyik eleve 600-szor nagyobb kép :) illetve teljesen más szögből mutatja.

a szögletzászlótól be van jelölve a 16-os felé az alapvonalon a 9m mind2 pályán. és onnantól nagyjából egyforma a táv a 16-osig.

szóval releváns különbség EGYÁLTALÁN nincs a 2 pálya között.

ja de: ti majd jól fellocsoljátok, mert hallottam ilyen kifogást is Barca-részről...(hogy az Inter nem locsolta fel és rossz volt a pálya talaja...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.22. 11:25:35

@Szergő: @bög: @Mérgező Hulladék:

Nézzétek meg a linkelt képeimen a fű hengerelését! A San Siroban két csík van az 5-ös és a 16-os között, és ugyanennyi a 16-os és az oldalvonal között is. A Camp Nouban előbbinél kettő, utóbbinál három csík.

@petyace:

Szerintem se a buszozáson múlt (bár ez tipikusan olyasmi, amit soha nem fogunk megtudni). Csak a sok peches tényező egyikeként említettem, a "minden összejött" kategóriában. Szerintem is van még tartalék a Barcában!

@ferenck:

Henry ne játsszon már soha! Felháborító volt (az a semmi), amit ebben a szezonban produkált.

@rokamoka33:

Ezen mindig úgy fölforr az agyvizem, hogy hihetetlen. EGYETLEN EGYÉRTELMŰ 11-ES ESET SEM VOLT A STAMFORD BRIDGE-EN, AZ ÁLTALAD LINKELT VIDEÓ NEVETSÉGES, DROGBA FÖLDOBTA MAGÁT. Az utolsó percben NEM a felkarját, hanem HÁTULRÓL a hónalját érte Eto'o-nak a labda. Piqué kezezése volt MÉG TALÁN A LEGINKÁBB 11-es, de ott se MOZDULT A KÉZ a labda felé (Puhl szerint, aki talán mindannyiunknál pöttyet jobban ért ehhez a szakmához, ez a döntő kritérium). Ezzel szemben ABIDAL HOZZÁ SEM ÉRT ANELKÁHOZ, ÉS KIÁLLÍTOTTÁK, BALLACK KEZEZETT, HENRYT AZ ELSŐ MECCSEN TISZTÁN LERÁNTOTTÁK, ÉS SZINTÉN AZ ELSŐ MECCSEN LEGALÁBB HÁROM TISZTA KIUGRATÁST LESRE INTETT A PARTJELZŐ.

Minimum annyi tévedés sújtotta akkor a Barcát (a két meccsen), mint a Chelsea-t. Nevetséges Övreböre fogni a kiesést.

@giacinto:

Nem mondom, hogy helyes lefújni, sőt talán most joggal is reklamálnának az interisták, de onnan, ahol a játékvezető volt, nem látszhatott egyértelműen, hogy volt-e kontakt. Ilyenkor pedig 10-ből 8-szor megfújja a bíró a tizit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.22. 11:33:49

@giacinto:

Ebbe végképp nem akartam volna belemenni (már így is kifogáskeresésnek hathat a hátrányos tényezők sorjáztatása), de ha már említed: tényleg rossz volt a talaj. Többször is azért nem tudta lekezelni például Alves (akitől az ilyesféle technikai hiba teljesen szokatlan), mert megpattant a San Siro valamelyik göröngyén. Mondom, nem kifogás: tény.

10Messi4ever 2010.04.22. 11:56:49

@Csöncsön: +1, én is mindig ezt mondom, de lehurrognak.

10Messi4ever 2010.04.22. 12:03:19

Egyébként a meccshez: ha nagyon elborult lennék, azt mondanám, a végeredmény 2-1 a Barçának (meg nem adott tizenegyes, Milito lesgólja, Maicon találatánál az akció előtt Messi elleni szabálytalanság), de nem mondom, mert a motiváció és a küzdeni akarás miatt megérdemelte az Inter a győzelmet. Az utolsó húsz perc alapján nem, mert egy középcsatár nélküli csapat ellen azon múlt a győzelmük, hogy a KÖZÉPHÁTVÉD nem vérbeli befejezőember...

A visszavágón nem lesz könnyű, de ha Messi hozza a hazai formáját, és kiküld egy elsöprően támadó, de masszívanvédekező védekező csapatot* Pep, bőven továbbmehetnek.

*(Gondolok itt egy Valdés - Dani, Piqué, G. Milito, Abidal - Xavi, Busquets, Pedro - Messi, Ibra, Bojan tizenegyre. Pedrónál többször láttam, hogy jó szerelései vannak, és gyorsan hátraér védekezni esetenként, ráadásul mélységből indulva cselezőkészségét is ki tudja használni, így pedig, ha kell, lényegében öt védőnk vagy négy csatárunk is lehet, ami nagy előny!)

10Messi4ever 2010.04.22. 12:05:12

Szerk.: A középpálya elhanyagolásával pedig nem érdemes a felállásom ellen szólni, mert a San Siróban is láttuk, hogy érdekes módon általában gyorsan próbálta átvinni a támadást a kp-n a Barça, Dani és Abidal úgyis fellép, a két középső bekk is besegít... Tehát meg van oldva.

Mérgező Hulladék 2010.04.22. 12:42:19

@Csöncsön: "Nézzétek meg a linkelt képeimen a fű hengerelését"
Ez kétségkívül fajsúlyosabb érv, mint a hivatalos adatok vagy a józan számítások :D

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.22. 12:47:18

haho emberek, 2010 van!

igy a chelsea-barca meccs elemzeset talan lehetne hanyagolni...

az allando birozast meg el lehetne vegre felejteni, sztem nyilvanvalo, hogy nem csalt a biro, a tobbi pedig finghamozas. (kulonosen vicces, hogy ugy megy itt az eszosztas, hogy szinte senki sem olvasta a szabalykonyvet - csak egy pelda: kit erdekel, hogy elerte-e sneijder laba vegul alveset, ha egyszer nem attol esett el? az erintes nem tilos, a mueses meg igen)

a jv ide-oda tevedett, nem ez volt elete meccse. nabumm. messinek sem. ot meg senki se szidja. (meg ibrat se nagyon)

giacinto 2010.04.22. 16:14:39

@Csöncsön: jólvan no problemo, de azért az nagyon mókás volt hogy ha nincs kontakt, akkoris tizi :)

ilyen alapon csúnyán nézel vkire, 11-es! :)

balu11 2010.04.22. 16:52:27

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/balotelli-eligazolna-perrel-fenyegetozik-2025823/

kíváncsi vagyok van-e edző (ember) a világon, aki ezt a csávót képes annyira fegyelmezni, irányítani, hogy kihozza a tehetsége 70-80%-át... főleg úgy, hogy Jose-nak nem sikerült...

Althedokan 2010.04.22. 17:01:27

@balu11: nem az edzőtől függ ez már szerintem... Ha ő maga hajlandó megfékezni magát akkor lehet esélye bárhol, de ha nem akkor nincs az az edző aki tudna vele mit kezdeni...

horas 2010.04.22. 17:07:01

Ha a visszavágót ennél sokkal rossabúl vezeti majd a bíró és esetleg egy vagy több továbbjutást befolyásoló hibát is vét egy méltóság teljes Barcelona szurkesz körül belül ennyit szabad majd,hogy mondjon:
Jogos,megérdemeljük.

Ennyit erről.

horas 2010.04.22. 17:12:37

(Milito gólja les volt?
10.ik percben ziccerben kilépve állították emg tévesen lesen.
Sneijder vs Alves nekem is tizinek tűnt,de a mai napig nincs perdöntő felvétel.)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.22. 17:43:24

@horas: gondolom,arra utalsz ezzel,h a milanoi meccs utan valszeg nekunk is lesz biroi hatszel otthon,ami jol fog jonni,es a tovabbjutasra mondjuk,majd azt: jogos,megerdemeltuk.

a cselzi-meccseket meg hagyjatok: azon a ket meccsen osszessegeben a barcat jobban sujtottak a biroi iteletek,magyaran a birok inkabb a cselzinek csaltak,most meg egyertelmuen az internek,ugyh felesleges barmifele parhuzamot is krealni. az hogy befujnak 1 nem-lest meg nem jelenti,h feltetlenul gollal fejezodik be az akcio. viszont,ha befujnak egy lesgolt,akarhogy is nezem,csak befolyasolja a vegeredmenyt.

horas 2010.04.22. 18:23:29

@ferenck: Köszönjünk.A vezeték neved nem Ovrebo véletelnül?

horas 2010.04.22. 18:27:30

@ferenck: Igazad van.Azokat a bűntetőket nem is a Chelsea-nek hanem a BArca-nak kellet volna itélni,valahogy így.:
Drogba-t fel rúgják de műesés,lefújom átsétálunk tizenegyes a Barca-nak.
Eto'o és Piqué kézzel ért a labdához de nem is kéz.Ezért is büntető a Barca-nak,mit képzelnek ezek a szemét Chelsea játékosok...

Atyaúristen,ember!!!

horas 2010.04.22. 18:30:54

@ferenck: Amúgy meg rosszul értetted a mondivalómat,ha az Inter-nek adnak egy nem jogos tizit és esetleg lesz egy nem jogos Barca piros is és ezek miatt estek ki,akkor - te valószinüleg nem - de akinek van agya és egy kis gerince az el fogja ismerni és nem fog fújtatni beismeri és tovább lép.

2010.04.22. 19:14:43

Az Inter jobb volt, elismertük.

Az a nem mindegy, hogy 2:1 a végeredmény vagy 3:1 egy lesgóllal.
Alves esete -bár van aki megelmíti, de- a kutyát nem érdekli.
Lesgólt megadni, vagy helyzetben kilépő csatárt tévesen megállítani les miatt, baromira nem ugyanaz.
capisce?

giacinto 2010.04.22. 19:19:06

Az Inter ellen nem egyszer fújtak a korábbi években (Valencia, Liverpool, stb.), ha olasz szinten nézzük akkor ehhez hozzájön a Fio kiejtése.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.22. 20:19:21

@horas: toled kifejezetten megtiszteltetesnek veszem,h arra utalsz. se agyam,se gerincem nincs :D

es mit hadovalsz ossze drogba mueseseirol,meg h honaljon lonek vkit,es rogton 11es. eppenseggel a ruszkik inter elleni visszavogajan is lathattad ,h drogba mihelyst a 16oson belulre ert,gyakran eldobta magat. taktikajuk resze,csak mar - nehany pancser angol birot leszamitva - a kutya se kajalja meg.

arra meg merget vehetsz,h ha lesz oan velemenyes eset a 16osotokon belul,mint alvese,be fogjak fujni. mint ah hasonlo lesgolt is. es ennyi ki is jar milano utan. ez a hazai palya elonye. kedden ti elveztetek,szerdan mi fogjuk.

11esekrol azert kar vitazni,mert a legparttalanabb vitak. viszont a lesgol teljesen mas kategoria.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.22. 20:24:30

@horas: mit akarsz meg ember?!?! kaptatok 1 ajandekgolt,messit szabalytalanul szereltek a 2. golotok elott,aztan vt az alves-eset is,es ezek utan gondolod,h elofordulhat,h velemenyes 11est kaptok plusz meg ki is allitanak 1 jatekosunkat jogtalanul a camp nou-ban? ha igy lenne,azt mondanam,mindket meccsre perez kuldte/moratti vette a birokat :D

horas 2010.04.22. 21:34:04

@ferenck: Levagy ejtve édesapa.
@Blaugrana: NEm ugynaz?akkor a tizit se emlegessétek mert azt is be kell lőni.

Mivan vazze egyszer ellenetek tévedtek,az ide jártok csődűlni,jó nagy szátok lehet egy BL-serleggel sem lehet betömni.

horas 2010.04.22. 21:45:08

@ferenck: Igen azt akarom és meg is érdemelnétek,mert beletettek csalva tavaly a BL-döntőbe.

SamS 2010.04.22. 22:19:18

@Csöncsön: "A buszozás kapcsán pedig az lenne fair, ha az Inter is busszal tenné meg a Milánó-Barcelona távot"

:D:D:D::D:D

Meg az, ha Materazzi kiütné Messi 4 fogát büntetlenül ;)

hakapesz imi 2010.04.22. 22:58:22

Vazze, tényleg nem találtak Európában más ráérő bírót?!
Akárki akármit mond, ennek az embernek nem lett volna szabad ezt a meccset vezetnie.
1: portugál trénernek portugál bíró?
2: Benquerenca: I’m a fan of Milan
3: ‘O Menino’ étterem tulajdonosok: J. Mourinho és O. Benquerenca (és még 1-2 pénzember)

www.totalbarca.com/2010/news/olegario-benquerenca-in-trouble/

Az Övrebrozást tessék befejezni!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.23. 00:10:16

@lószerafin: azt hiszed nem lattam?

@horas: majd amikor az ujra elovett caciopoli vizsgalatok utan a 2. ligaban hajtotok a bajnoki cimre,akkor horogj csalasrol mas klub szurkoloinak. nem tudom - pontosabban nagyon is tudom -,melyik olasz csapatnak vt erdeke az egesz kirobbantasa,de remelhetoleg,most visszacsattan az ostor

sporttárs 2010.04.23. 00:16:31

Hát rizla? A visszavágó utánra tartogatja meglátásait? Ejnye.

:))

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.23. 00:18:29

@horas: Csoncsonnek igaza van,te tenyleg beteg vagy. madridistaktol sem lehet erzekelni olyan szintu barca-gyuloletet,mint a te posztjaidbol.

az is erdekes,h a messi vs maicon eset utan a palyan egyetlen inter-jatekos se rohanta le messit v szaladt a birohoz reklamalni,de a meccset kovetoen sem kertek uefa-vizsgalatot,uefa sem foglalkozik vele,es mou sem emliti. fanatikus barca-ellenesek viszont mindenhol ugatnak rendesen.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.23. 00:23:48

@horas: ha mar annyira nyalod a ruszkik valagat,megkerdeznem,h a tavalyi barcelonai-cselzit lattad-e,ocskos? ugye arra mar nem emlekszel?
es vt egy olyan cselzi-barca is 2005ben,amikor eppenseggel valdest akadalyoztak szabalytalanul,collina nem latta,terry golt fejelt,es azzal a gollal estunk ki. gondolom,erre sem emlekszel... helyedben inkabb lapitanek,mint szar a fuben,ha az olyan szavak,mint "foci" es "csalas" azonos szovegkornyezetben szerepelnek. hidd el,te is jobban jarnal,es a vilag is.

giacinto 2010.04.23. 11:15:26

@hakapesz imi: "portugál trénernek portugál bíró?"

biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első eset a BL-ben- amikor az edző és a bíró nemzetisége azonos volt....

ahogy José is célzott rá a 2005-ös "fantomgólos" Chelsea-Liverpoolt Mejuto vezette Rafának...

sőt, ilyen alapon a játékosokkal való azonos nemzetiséget is tiltani kéne, amit kb lehetetlen megcsinálni. pl. Kassai is vezetett Gerának stb...

medco 2010.04.23. 11:46:04

Fáradtan, formán kívül játszottak a Barcások. Talán majd a visszavágó jobban sikerül. Így az Inter megérdemelte a sikert szerintem. Bár a harmadik gól les volt, és Dani Alves buktatásáért 11-est kellett volna adni, de Vincze Ottónak igaza van, a jobb csapat felé szokott húzni a bíró.

hakapesz imi 2010.04.23. 13:27:49

@giacinto: látod, Övrebro ezért volt ideális az európai kupákra, csak Gudjohnsennek nem fújhatna. :) Persze, ez ellen nehéz tenni a mai baromi nemzetközi fociban.
De a tény, hogy Mou-val töb mint 10 éve ismerik egymást, és földiek, meg a lyuksógorság, meg az étterem-ügy az smafu?

Everred 2010.04.23. 13:36:54

@hakapesz imi: mondjuk Övrebö norvég, Gudjohnsen meg izlandi, de hát ez végülis apróság.

SamS 2010.04.23. 14:06:30

@ferenck: "helyedben inkabb lapitanek,mint szar a fuben,ha az olyan szavak,mint "foci" es "csalas" azonos szovegkornyezetben szerepelnek"

A tavaly tavaszi után én is javaslom ezt neked.

hakapesz imi 2010.04.23. 14:39:54

@Everred: hopp, ezt benéztem, nem apróság, két hétig zacskó, akkor legyen Solskjær, a lényeg, hogy azért akad olyan bíró, aki kevésbé lett volna érintett, és ha már van ilyen opció, az ég szerelmére, legalább a látszatot megpróbálhatna elkövetni mindent az UEFA. Ráadásul ilynekor már nincs is meccs-dömping, cak-pak 4 európai meccs hétközben...

zsakfos 2010.04.23. 16:49:20

Ja lehetne azeri, moldáv és máltai bírókat küldeni mindenhova ők biztos nem érintettek...

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.23. 18:30:55

azert lassan a barca (beleertve a klubot, barati mediat es a szurkolokat) szanalmassa valik azaltal, amit muvel

(elore elnezest kerek attol a 2-3 barca drukkertol, aki nem hergeli magat)

lassan mar mindenki hibas lesz, a lefizetett vulkantol az uefa erdekeit kepviselo fuvon keresztul a zsoze torvenytelen ikertestvekent aposztofalhato biroig, kiveve az aranylabuakat. talan tavaly a chelseatol a vedekezest kellett volna megtanulni, nem a hiszteriat.

par napja vki felvetette, hogy nem erti, mi ez a nagy barca ellenesseg. talan nem kellene mindenben kulonleges elbanast kovetelni azert, mert ez a vilag legszebb focit jatszo csapata. a jv ezutan is ossze-vissza fog tevedni (messi pl nem kapott muesesert sargat kabe a 10 percben. es? az ellenori jelentesben ott lesz, hogy elmaradt, a futtyost meg majd megjutalmazzak es a lesszabaly se ugy szol, hogy lest akkor itelunk, ha puyol beinti, hogy OK), a jatekosoknak nem kellene egesz meccsen fetrengeni es eljatszani, hogy oket epp most oltek meg (jo, az arsenal ellen meg foltunobb volt), stb.

a tavalyi barca egyszeruen szerethetobb volt, ennyi. majd a jovo evi is az lesz, ha abbahagyjak a vinnyogast meg a szimulalast, es azzal torodnek, amihez a legjobban ertenek: a jatekkal.

horas 2010.04.23. 19:25:11

@Pályaelhagyó autóversenyző: Ez ilyen fater,ha nem nekik fújnak már nem is megy...
Ha a tavalyi Chelsea meccset egy 'ember' vezeti nem Overbo a 2 gólos különbség ott is meg lett volna.

horas 2010.04.23. 19:28:52

@Csöncsön: @ferenck:
Hát srácok az igazság tud a legjobban fájmi én ezt elismerem.
Semmi bajom nincs a Barca-val,Csöncsön-nel sem.
De az ég kék,a fű zöld,a tavalyi elődöntő meg az volt ami.
Hagyjuk mert nagyon unalmas.

Én továbbra is a Barca-t tartom a világ legjobb csapatának.

horas 2010.04.23. 19:36:37

@Csöncsön: De be is szólogathatunk egymásnak.ű
Elmarad a kollektív Messi ejakulációs blokk-od?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.23. 19:43:19

@Pályaelhagyó autóversenyző: @horas:

Szerintem az úgy korrekt, hogy mi elismerjük: megérdemelten nyert az Inter; ti meg elismeritek, hogy voltak szerencsés, kedvező körülmények is. Ebben ki lehetne egyezni, és kevesebb anyázás lenne.

hakapesz imi 2010.04.23. 20:48:10

@zsakfos : aha, meg a kretén Puhl, aki akkor volt a világ legjobb játékvezetője, amikor a magyar válogatott alázta a világot, mi?

horas 2010.04.24. 17:43:24

@Csöncsön: Ezt adom,így korrekt.

(Amúgy Sneijder góljánál nem Alves hibázot mert az ő embere Pandev ott volt benn,vele jött középre,Sneijder-ről a Xavi,Keita,Busquets trojka valamelyike maradt le,ölég randán.)
süti beállítások módosítása