Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Lábszagú sajt vs. Ízetlen kolbász - BL, 1/2, II.

2010.04.21. 18:22 nou san trafford

Nehéz dolga lesz a ma pályára lépő csapatoknak, ha felül akarják múlni a milánói történések intenzitását, de reméljük, valami hasonlóra készül a Bayern München és a Lyon. Mindkét csapat túl van egy komoly bravúron (a MU illetve a Real ellen), és olyan párharcon, amikor némi szerencse, kevés bírói segédlet, és persze a csapat komoly ereje kellett ahhoz, hogy BL-elődöntőben találkozzanak. A szerdai esti meccsnél semmit nem számít majd, mennyi esélye lesz az ebből a párból továbbjutónak a másik ágról érkező döntős ellen, senki nem mondja például, hogy nem játszhatnak jó meccset egymással. Két szakértőnk mindenesetre sima meccsre számít.

Hajrá, Bayern!
Miután kiröhögtünk magunkat a gondolaton, hogy egy francia csapat döntőzzön a BL-ben, és sikerült a kacagás közben előtörő lavórnyi könnyünket felitatni, válaszoljuk meg lassú felfogású barátainknak a miérteket, mielőtt még elhiszik, hogy a láb- és hányásszag illatmintájaként definiálható francia sajtok finomabbak a tocsogós kolbásznál. Azzal, hogy a csatárok is formába lendültek (nem mellesleg kiderült, hogy kik a csatárok), tulajdonképpen összeállt a Bayern. Eltiltott csapatkapitánya ugyan nem lesz a pályán, de egyébként, ha választanunk kéne, a középpályáról kit kelljen pótolni, fájó szívvel a hollandot mondanánk. Valószínűsítve, hogy Puel 0-0-ra, illetve minimális vereségre játszik, örülünk Contento garantált kezdetésének balbekkben, mivel a szintén sárgái miatt hiányzó Badstuber előrejátékánál és futtában elkövetett, többnyire harmatos beadásainál több kell. Lisandrot meg úgyis középen kell megfogni, méghozzá elsősorban honfitársának, Demichelisnek.
Járt utat a járatlanért el ne hagyj – mondja az óvatos énem, – nyugi, a hazai 2-1 után elég lesz odakint kikapni 2-3-ra, ahogy szoktuk… De! Most tökömbe az óvatos énemmel, van Gaal-nak fel kell ismernie, hogy ezúttal megszerezhető a legalább kétgólos, egy idegenben elért találat mellett minden további nélkül megvédhető előny (3-1). Bommel helyett a saját, legkisebb kárt okozó szerepkörét a védekező középpályás posztján megtaláló Pranjic-ot várjuk a kezdőbe, egyúttal reméljük, labdát nem csak úgy fog szerezni, ha a franciák néha összekeverik Pjanic-csal. Viszont a Müller-Olic duó klasszisa például egy ilyen meccsen nyerhet igazolást. Meg esetleg, ha nem nagy kérés és gondolatban épp nem saját magát igazolja le a Barcához Fifa Managerben, most már Ribéry is hozzátehetne valami emlékezeteset a szezonhoz. Vagy nem a BL-ért rinyáltál, Franck, rosszul emlékszünk?

Hajrá, Lyon!
Rég készülünk már a madridi döntőre, és bármilyen furcsa, hogy pont akkor érünk oda, amikor éppen nem nekünk áll a bajnoki cím, úgy látszik, most jött el az ideje. Megérdemeltük, járt nekünk. Az elődöntőről nem szeretnék sokat beszélni, mert annyira habkönnyű, és tükörsima lesz, mint amennyire azt az alábbi egyenlet sejteti: a Bayern Münchent idén oda-vissza megcsináló Bordeaux-t mi ejtettük ki a BL-ből, miközben a krautok megint csak idegenben lőtt góllal reszelték tovább magukat.
Kicsit már fáradtak vagyunk, ez evidens, a bajnokság vége gyilkos, és plusz energiákat vesz csak el, hiszen bajnokok már nem nagyon lehetünk idén. Rengeteg csata van a társaság lábában, szerencsére már Claude is a BL-re figyel, a Bordeaux-ban (amúgy döntetlennel) letudott csúcsrangadón bemutatott játékot várhatják tőlünk: masszívak leszünk, de ha szükség lesz rá, gyorsan csapunk le, ez pedig a halála ennek a nagyon szerencsés, de végtelenül kiismerhető Bayern Münchennenk. Egyébként ha csak végignézzük, ki milyen úton jutott idáig, már nem marad senki, aki ne minket akarna a döntőben látni, annál is inkább, mert mi kezdtük el a beárazást a Real Madriddal. Aztán jött a Bordeaux, most jó alaposan rögzítjük a KIÁRUSÍTÁS cetlit a Bundesligán, a döntőben pedig a Serie A lesz jól beárazva. Most ugyan inkább sérültből van sok nálunk, de rengeteg kulcsember áll egy sárgára az eltiltástól, megnézhetjük élőben, mire gondolt Fergie, amikor azt mondta: Ezek ilyenek!
 

342 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491940588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2010.04.21. 22:44:53

@IronRock: Remélem ezt ők is így gondolják.
Bajor szurkolóként megtanultam szeretni a minket lebecsülő csapatokat. Jó ellenfelek.

Everred 2010.04.21. 22:45:01

@IronRock: az mondjuk már a negyeddöntők sorsolásánál eldőlt, hogy a másik ágról kerül ki a BL-győztes.

Egyébként egy meccset kap automatikusan, de az UEFA dönthet úgy, hogy a szabálytalanság komolyabb büntetést ér. Ha megnézzük a Bayern eddigi BL-menetelését, akkor mondjuk úgy, hogy valószínűtlen egy ilyen döntés.

Marc94 2010.04.21. 22:45:06

hát nem volt nagy meccs végére egész normális játékot mutatott a bayern de robben nélkül kapu előtt semmit nem értek el....

HosCincer 2010.04.21. 22:45:30

@IronRock: valszeg 1 meccset fog kapni

lorojedi 2010.04.21. 22:45:38

1 mecsről csak vagyis a visszavágórol ironrock

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.21. 22:46:23

@Lojzi_: :)
ha le is mészárolnak, már az is csoda lesz :)

apok 2010.04.21. 22:46:24

@dzolutan: Óriási, a bundásban lehet ez elég, de 1 értékelhető momentuma nem volt. Nem tudott 1 egyeneset rúgni a labdába.

Domingo 2010.04.21. 22:46:56

@Radio Free Aberrania: Ja, hát a többség azon fortyog, hogy sikerült az utóbbi évek legszarabb elődöntőjét lejátszani. Már annak a tudatától is hányinger kerülget, hogy ez a két csapat a legjobb 4 között van.

d3vnull 2010.04.21. 22:46:56

A Lyon-nak jól emlékszem, hogy Kalstrom távoli lövésén kívül nem volt kaput eltaláló lövése?

Titi120 2010.04.21. 22:47:04

@Lojzi_:
Na ja, de egy köszönetet Puel is megérdemel, hogy a Delgado - Ederson párossal kezdett a széleken, a Govou - Bastos duó helyett.

Pranjicsot meg lassan meg kell követnem, egyre többször nyújt jó teljesítményt, amikor szerephez jut.

lorojedi 2010.04.21. 22:47:28

@HosCincer: mindig piros után a köv. mecsről

Lojzi_ 2010.04.21. 22:47:48

@Radio Free Aberrania: "Az előbb teázzunk, aztán nyírjuk ki" dilemma ugrik be hirtelen...

lorojedi 2010.04.21. 22:48:19

Ti tegnap néztétek? az a szemét bíró úgy fújt az internek...

avenger13 2010.04.21. 22:48:34

sajnos a bayern kevesebbet hozott ki ebből a meccsből, mint amit lehetett volna. gomez megint megmutatta mennyit ér. ha van gaal következetes akkor megy a süllyesztőbe gomez. viszont a lyon konkrétan pályán sem volt. jó csapat és jól tudnak védekezni, de kicsit fura volt, hogy ennyire védekezni jöttek.

van gaal nem értem miért cserélte le robbent. 8 percet kellett pihentetni? egyébként azonnal le is rendezte a kis hisztit, nem volt semmi gáz, robben meg nem örült, hogy nem focizhatott tovább.

ribery pirosa nálam továbbra is sötét narancs inkább szőrösszívű bíró megadta, de toulalan, az idei év fair play játékosa úgy gondolta, hogy ez mégsem igazság, és egalizált.

azt meg igazán nem vágom, hogy mit sírnak hogy gyenge ez az ág. a munak meg a madridnak, tetszett volna továbbjutni. úgy tűnik nem névre osztják a továbbjutást.

akik meg most látták először müllert, contentot játszani, és ilyen okosan megítélik hogy mire képesek, azoknak külön gratulálnék.

Everred 2010.04.21. 22:50:01

@avenger13: unitedestől volt gyenge ez az ág :-)

nadivereb 2010.04.21. 22:50:12

Hú, érdekes meccs lett. És még érdekesebb bíráskodás.

Titi120 2010.04.21. 22:52:19

@avenger13:
Müller ma sem volt rossz, Lahm visszagurítását elügyetlenkedte, és ebből a sok szaki már le is vonta a következtetéseket ...

Lojzi_ 2010.04.21. 22:52:52

A másik ág a Sevillával, CSZKA Moszkvával, meg a Stuttgarttal mitől volt erősebb?

Syztem 2010.04.21. 22:52:59

@avenger13: pont azt mondom, hogy nem lehet megítélni Contento játékát. Müllerét meglehet 3 meccs után: szar.

avenger13 2010.04.21. 22:55:03

@Everred: így utólag ja. :D de előre ezt nem mondta volna senki. kár ezen sírni. azt meg igazán kár kijelenteni, hogy ki fogja nyerni a bl döntőt. nem kell a bayern malmára hajtani a vizet. azaz csináljátok csak. :D :D :D

egyébként a bayern nagyon durván lenyomta a lyont, akiktől ennél sokkal többet vártam. a visszavágón valszeg összeszedettebbek lesznek.

@Rico1: fura egy ízlésed van, de ha te jobban szereted a liverpool chelseat 0-0, 1-1-et, hát nézd, minden évben garantáltan van.

Lojzi_ 2010.04.21. 22:55:12

Müller jobb annál, mint amit mostanában mutat.
Szerintem már fáradt. Nem sok ember hoz le húszévesen egy háromfrontos szezont úgy, hogy majdnem minden meccsen pályára lép.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.21. 22:55:26

@Lojzi_: amelyek tudvalevőleg nem komoly csapatok :)
persze én is azt gondolom, hogy a manu egy stuttgarttal se ér fel :)

Vul-Kahn 2010.04.21. 22:55:59

Istenem, csak 1 kibaszott gólt rúgtunk volna még...

Játék képe alapján nemhogy 2-0, de 3 v 4-0 is megérdemelt lett volna, de egyszerűen minden ziccert, vagy tök könnyű utolsó passzt elrontottunk.

Nagyon nehéz lesz a visszavágó, a hülye Ribéry (sajnos jogos volt a piros) nagyon fog hiányozni, mert ha nem is játszik olyan kiemelkedően idén, őrá azért mindig jobban kell figyelni. És hát mondjuk olyan dolgokat nem kéne neki elfelejteni, minthogy hajszálpontosan ívelte oda Robben lábára az Old Traffordon, vagy ahogy van Bommel firenzei gólja előtt meghúzta a balszélt. Bárki is játszon majd a helyén, vszleg nem lesz képes ilyenekre.

De Ribéryn és Gomezen kívül (meg szájhúzogatva idesorolnám még Müllert is, mert az a luft a ziccernél azért nagyon fájt) mindenki a legjobb osztályzatot érdemli, fantasztikusak voltak egytől egyig.

Viszont kutya nehéz lesz ez még...

dzolutan 2010.04.21. 22:56:28

@avenger13: "akik meg most látták először müllert, contentot játszani, és ilyen okosan megítélik hogy mire képesek, azoknak külön gratulálnék."
Ennyi, Müller 20 évesen első proi szezonját tolja és stabil kezdő, Contentonak a meccs előtt volt egy fél órája a BL-ben.
Contento végig, Svájni emberhátrányban, Robben a győzelem megszerzéséért zseniálisat nyújtott.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.21. 22:56:45

@Lojzi_: majd a döntőben mutatott teljesítménye után a real tesz egy százmillás ajánlatot.

avenger13 2010.04.21. 22:57:23

@Syztem: egyáltalán nem az. nézz több bundás meccset.

@Titi120: szerintem sem volt egyik sem rossz, contento személyében meg úgy tűnik meg van a balhátvédünk is. már csak középre kéne valaki, mert micho ma is hozta a néha hajmeresztő, megoldásait.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.21. 22:58:25

@Vul-Kahn: ja, tymo elviselhető volt. gomezt viszont nem lehet eleget szidni.

halihalo 2010.04.21. 22:59:24

@avenger13: Volt az 4:4 is... Persze, ha csak piszkálódni akarsz...

dzolutan 2010.04.21. 23:00:30

@avenger13: Lojzit mé' kell kihagyni? :D

Everred 2010.04.21. 23:00:46

@avenger13: de, én pl. mondtam, hogy az Inter és a Barca kiemelkedik, a Man United meg még a Bayernnél is esélytelenebb, keresd vissza :-)

A BL-ben játszott legutóbbi három Liverpool-Chelsea összesen 17 gólt hozott, amúgy.

fallen 2010.04.21. 23:01:59

Komolyan nem értem a fanyalgókat, jól láthatóan csak azért nézték a meccset, hogy szidhassák a Bayernt, meg itt fikázzanak. Csesszétek meg, én meg a Barcát nem bírom annyira, de nem is nézem a meccseit és nem szidom őket itt utána. Nem kell szeretni a bayernt, de akkor rakjátok be a FIFA akárhányat aztán ott verjétek szét, de ne itt siránkozzatok. Ez a két csapat olyanokat vert ki, akiket sokan a döntőbe vártak, szóval vissza kellene venni a gyenge ágból.

avenger13 2010.04.21. 23:02:41

@halihalo: @Everred: igen. egyszer volt 4-4 az összesen 8 a maradék nem tudom mennyi pontosan sok meccsen meg rúgtak összesen 9 gólt. :D

de halihalonak van igaza, csak piszkálódni akartam.

@dzolutan: bocs Lojzi. :D

lastech 2010.04.21. 23:12:43

Szerintem ez nem volt jó meccs. A tegnapi igen (úy álltam hozzá, hogy a Barcanak szurkolok, de az Inter - akit nem igen szeretek - megérdemelte a győzelmet). A Bayern teljesen megérdemelten nyert, de amit kihagytak, amiatt megérdemeltek volna egy utolsó perces egyenlítést is. Utóbbit viszont a Lyon nem érdemelte volna meg. Egy meccs amiről ezt lehet elmondani, nem jó meccs. Ennyi.

lastech 2010.04.21. 23:14:42

Na a Brcelona-Inter az nagyon érdekes meccs lesz. Remélem...

IronRock 2010.04.21. 23:16:23

@Lojzi_: De a döntőben nem Lisandro Lopez, Govou meg Bastos fogja rohamozni a Bayern kapuját, ha esetleg bejut. Hanem a világ legjobb csatárai, támadó középpályásai, akármelyik oldalról. Ami most elég volt a Lyon ellen, már a visszavágón is kevés lesz. Az Inter/Barca kettős akármelyike várja is a Bayern-t a döntőben, csúnya mészárlás néz ki, hacsak Van Gaal (aki egyébként egy remek edző és stratéga, de José-nál azért nem jobb), ki nem talál valamit. Mellesleg A Bayern túlságosan is függ a Robbéry kettőstől. A világ legjobb szélsői közt vannak ez nem vitás (ha nem sérültek éppen és van kedvük játszani), de ha őket kikapcsolják, nincs támadójátékuk. Márpedig egyik oldalon Maicon, Motta, másikon meg Dani Alves, Piquet/Keita várja őket szeretettel. Lebecsülés se a Barca se az Inter oldaláról nem lesz, az már a döntő, és profi játékosok meg edző, mindketten tudják mi forog kockán. Ha meg komolyan veszik a meccset, a Bayern-nek és a Lyon-nak elég kevés esélye marad a győzelemre.

ycool 2010.04.21. 23:18:21

Ez a Lyon vagy nem annyira jó, mint mondjá(to)k, vagy pedig az a közhely érvényesült a mai nap, hogy minden csapat annyira játszik, amennyire azt a másik csapat hagyja... De ez a Lyon ma nem sokat (semmit) nem mutatott..
Úgy néz ki, hogy az 1-0-ás tippem bejött ;)

Jó éjt, szép álmokat! Forever Number One!
www.youtube.com/watch?v=XvNBZNDSUWQ

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.21. 23:22:28

jó egy ideje van egy 80%-os postom ribéryről, asszem, most befejezem

danesdzsu2 2010.04.21. 23:23:08

@bakító: Ha már ki akarod dobni, add inkább nekem, nemes célra használom majd, bevásárlok belőle a WHL-en:)

avenger13 2010.04.21. 23:26:05

@IronRock: csak annyira mint ahogy a barca függ a messi xavi párostól. és ahogy kb. minden csapatból tudsz mondani 2 embert akik nélkül sokkal szarabbul megy. nem nagy kunszt. nem hiszem, hogy a lyon/bayern nyerné meg a blt, de azt se hitte senki, hogy a bayern mondjuk túljut a manun.

bobix 2010.04.21. 23:27:13

Előre is elnézést, hogy egy kicsit eltérek a témától, de nem lenne kedvünk a tisztelt szerkesztő úraknak írni egy posztot arról, hogy a Madrid két eltékozolt hollandja miként vezeti(?) új kenyéradóját BL döntőbe?

avenger13 2010.04.21. 23:34:23

@mocsing: azt hiszem nem lesz valami pozitív kicsengésű.

Toninho13 2010.04.21. 23:34:46

A meccsen egyértelmű Bayern fölény volt.Mindkét fél elégedett lehet az eredménnyel.Ribery kiállítását én nem tartom jogosnak, mert nem ütött, vagy hasonló, egyszerüen rosszúl ment neki.A sárga lap mindenképpen jogos lett volna, de ha olyan durva lett volna, akkor utána nem megy a labdáért.Rálépett a védő lábára (ami kétség kévül sárga lap), a sérülést az okozta, hogy utána tovább akart menni, és gyakorlatilag a védő lábán fordult meg.Hasonló jellegű volt, mint Toulalan második sárga lapos megmozdulása.

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.04.21. 23:44:32

na most akkor hány meccsre is szól majd Ribéry eltiltása??

magiaro 2010.04.21. 23:46:51

@calciomax: ..de írni még tucc 1/2álomban, mi? Pöcs...

magiaro 2010.04.21. 23:48:24

@BASTi: ha uefa jó döntőt akar akkor 1-re. Ha szarakodnak , akárhányra.

magiaro 2010.04.21. 23:51:09

@Toninho13: én sem láttam annak, de aztán kikockázták.
S itt jön ki a jó bíró, s ki nem. Orra előtt tartott a labda fölé, észrevette. Piros. Jogos. Kb.az ötödik kamerából derült csak ki...nekünk.

magiaro 2010.04.21. 23:57:15

@bobix: Marha egyszerű a válasz: Flatley sem kapott még meghívást a francia balettkarba.

tonchyka 2010.04.21. 23:58:27

Sajnálom Riberyt és meggondolatlannak tartom beállítását.A körülötte kirobbant botrány és a rendőrségi kihallgatás nem tett jót az idegrendszerének.Talán bölcsebb lett volna ha kimarad a csapatból,mert az Ő jelenlegi lelkiállapotában nem lehet futballozni.Egyébként Ő egy pengés nagyon finom játékos aki nem a durvaságairól híres.A Bayern Lyonban tovább fog jutni!

magiaro 2010.04.22. 00:00:16

@lastech: Érdekes meccsekkel tele vana... NB1-ben pl. hetente van nyóc.

ycool 2010.04.22. 00:00:35

Azt azért mindenki elismerheti kortól, nemtől, vallástól, szexuális beállítottságtól, klubszimpátiától függetlenül, hogy a meccs elején az élőkép nem volt gyenge!
www.youtube.com/watch?v=9kK9YYV2ipE

magiaro 2010.04.22. 00:03:08

@tonchyka: igazad lehet. S láttad, nem is reklamált különösebben. Sípra eljátszotta a kötelezőt, aztán csendben elfogadta. Ő tudta amit mi csak 5-ik kikockázásra.

magiaro 2010.04.22. 00:05:11

@ycool: késtem úgy 25 percet, de asszondom: hundertperzent! Kösz a linket!

magiaro 2010.04.22. 00:16:34

@lastech: Mondd el nekem a jó meccs kritériumait. Mer szerintem ez jóu vót.

magiaro 2010.04.22. 00:20:43

@fallen: Jogos, főleg ahogy Mencseszterben kenték. Az a bajuk hogy -mint én- jeles fritz csapatnak gondolják a Bayernt. S most nem tudják kezelni hogy foci is van. A korlátoltak száma korlátlan.
Ne a csapatot nézd: a játékot!

horas 2010.04.22. 00:25:30

@mocsing: Azt nag szerettel,bő nyállal várom

magiaro 2010.04.22. 00:31:59

@Rico1: Igazad van! Be is írtam a naptáramba -nehogy elcsesszem megszokásból, - hogy kedd háromnegyed kilenctől inkább nyomom a Halló, hallót-! www.youtube.com/watch?v=MB5VwL8JYbY&feature=PlayList&p=62BA2D0AB0334A11&playnext_from=PL&index=0&playnext=1

horas 2010.04.22. 00:32:05

@IronRock: Egyet értek,a BAcelona-val szemben egyik csapatnak sincs esélye.
Az Inter-rel szmeben valamennyivel több,bár a tegnapi meccs után,és ha bejut az Inter a döntőbe ez tovább csökken.
Az Inter-nél tegnap Xavi-t és Messi-t,kapcsolták ki,és a BArca egész játékát megfojtották a védelmüket több ízben megverték.
Na msot a Ribéry-Robben páros iszonyat jó de nem olyan jó mint az említettek akiket az Inter kikapcsolt,és nem mellesleg a Barca csapatként is sokkal erősebb mint a Bayern,nehezn hiszem,hogy Demichelis vezette védelem feltudná tartoztania zt a támadó szekicót akit eddig a Chelsea és a Barca beton védeleme nem.

Ettől még nyerhet a Bayern.

horas 2010.04.22. 00:50:35

@giacinto: @ycool:
Ha a Barca-t és a Chelsea-t is letudva ezzel a Bayern-el szemben veszíti el az Inter a BL-t megnyúszom,felgyújtom,felkoncolom magam és még mindig sehol nem vagyok attól az érzést amit fentebb említett dolog bekövetkezése végett éreznék.

Mourinho már nem a király 2010.04.22. 08:19:17

Gyengusz meccs volt, semleges nézőnek főleg. Elég volt 5 percenként ránézni: még mindig 0-0? persze hogy annyi.
Robben nagyon brutál, össze kéne számolni hányszor mentette meg a Bayernt, sehol se lennének nélküle.
Mondjuk a Lyon kapusát is megkérdezném mit csinált a gólnál, az a kis pöccintés ennyire megzavarta?

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.04.22. 08:42:26

azért az nagy kac-kac, hogy múlthéten még a "Lyon simán lenyomja ezt a sezerencsés Bayrnt" dumákat lehetett itt olvasni... most meg azt kellett látnom, hogy 10 emberrel is kapujához szorítják ezeket az überfasza franciákat.... biztos megint a "legendás bayern mák"

(Amúgy jó lenne a Barca-Interre valami német bíró, aki kiszórnál pl Maicont, csak úgy a korrektség kedvéért.)

fransancisco 2010.04.22. 09:09:53

nem vagyok annyira biztos benne, hogy az erröl az ágról döntöbejutó csapat ne lenne képes megnyerni a BL-t, a Barca ellen nehezebben, (de nem lehetetlen az sem) = de mindkét inneni csapat (LYON-BaYERN) képes olyan koncentrált, össszeszedett játékra ami kihúzhatja a méregfogát a BArcának, vagy az Internek,
a tegnapi meccshez: valami ilyet vártunk, talán veszélyesebb Lyonnal, viszont a védekezésük nekik is tökéletes volt, Robbent nem lehet eléggé dicsérni, de a többi börgatyás elöot is le a kalappal, egy kivétellel...
ha Gomezért adtak 30misit, Stevie Wonder is elkezdheti az edzéseket

T.F.E. 2010.04.22. 10:02:05

bobix:
>>>de nem lenne kedvünk a tisztelt szerkesztő úraknak írni egy posztot arról, hogy a Madrid két eltékozolt hollandja miként vezeti(?) új kenyéradóját BL döntőbe?<<<<

Hidd el, ha Madridban is ezt tették volna, még mindig ott játszanának.
Esetleg a harmadik eltékozolt hollandot, Huntelaart is bele lehetne venni a cikkbe, vagy a majdnem eltékozolt Van der Vaartot, aki a fentiektől eltérően elfogadta a cserepadot.

Az Interben egyébként - úgy tűnik - rendre beválnak a Real Madrid játékosok (lásd Samuel, Cambiasso), a Romában viszont nem (Baptista, Cicinho).

acdcisti 2010.04.22. 10:06:16

Ha valaki lemaradt volna a közvetítés elejéről:
www.youtube.com/watch?v=hYZm5QkiSOw

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.04.22. 10:46:08

@T.F.E.: "Az Interben egyébként - úgy tűnik - rendre beválnak a Real Madrid játékosok (lásd Samuel, Cambiasso), a Romában viszont nem (Baptista, Cicinho). "

Azért a neveket elnézve ez nem logikátlan. Legalábbis, posztját tekintve Cambiasso jóval tehetségesebb és jobb játékos, mint mondjuk Baptista a saját posztján.

bobix 2010.04.22. 10:54:42

@T.F.E.: Huntelaart azért hagytam ki, mert neki szinte csak epizódszerep jut milánóban, és messze nem volt olyan hatással a csapatra, mint a másik két játékos (bár így is volt néhány fontos gólja).

"Az Interben egyébként - úgy tűnik - rendre beválnak a Real Madrid játékosok (lásd Samuel, Cambiasso), a Romában viszont nem (Baptista, Cicinho)."
A megközelítés nem rossz, de azért tegyük hozzá, hogy Samuel Olaszországban lett világklasszis, tehát nem volt számára ismeretlen a liga.
Amúgy szerintem nem kéne egy lapon említeni őket, mert míg a két interes a saját posztján a világ egyik legjobbja, addig az utóbbi kettő csak egy középcsapatból tudna kiemelkedni.

Ja és kifelejtetted Figo-t ;)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.22. 10:56:42

@Zsoca87: plusz samuel mar romaban is sztar volt, mielott madridba kerult.

Piiii 2010.04.22. 11:01:54

@Pályaelhagyó autóversenyző: jaja ott a pont Samuel már korábban ott játszott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.22. 11:08:37

@bobix:

Ebből is látszik, hogy a Real Madrid nemcsak most, de már az előző években is rendre Európa messze legerősebb keretével rendelkezett.

Persze kézenfekvőnek tűnne azt mondani erre, hogy "tehát Madridban az edző a hibás, hogy ilyen keretből nem rakott össze BL-győztes csapatot", de ez nem igaz. A Realnál Capello is megbukott. Ott valami más gond van. Valószínűleg az, hogy a szakma Madridban nem élvez prioritást.

bobix 2010.04.22. 11:12:10

@Csöncsön: Egyertétek. Eszem ágában sem volt az edzők nyakába varrni a dolgot, sőt! Szerintem nagyszerű szakemberek dolgoztak (és dolgoznak) Madridban az évek során (kivételt jelent számomra Queiroz).

acdcisti 2010.04.22. 11:13:47

@_benito: Pack ma's. Tudtommal valami hasonlót jelent: gyerünk, megcsináljuk, essünk neki. Motiváló, harcra felhívó bajor tájszólás :). Ha valakinek van jobb kifejezése erre akkor kisegíthetne.

schwamba 2010.04.22. 11:14:13

Szégyen és gyalázat a magyar telekommunikációra és sportpolitikára, hogy csaka Digisport közvetíttette, Vajon a VB-is ez lesz?

Tika_ 2010.04.22. 11:28:34

Nem akartam nézni a meccset, de úgy alakult, hogy a lényeget pont láttam (kiállítások, gól). Elnézést, de szerintem is alacsony színvonalú volt – még a tegnapelőtti, egyébként szintén gyenge meccshez képest is. Toulalan hihetetlen, sz*rrá röhögtem magam :). Nála nagyobb fun már csak az a Bayern játékos volt, aki tiszta gólhelyzetben elesett.

@horas: Azért nem volt fölösleges elolvasnom a kommenteket, megtudtam, hogy a Barca-nak beton védelme van :). Köszönjük, megtisztelő.
@Isarsturm: Ez marha jó! :))) thx
@fransancisco: Egyelőre talán az Internek van nagyobb esélye, az ő méregfogukat már Messi kihúzta a meccs vége felé ;) (bocs)

Boodler 2010.04.22. 11:41:38

@Csöncsön:
"A Realnál Capello is megbukott."

Rosszul emlékszem, hogy két (nem egymást követő) ott töltött szezonban kétszer nyerte meg a bajnokságot?

Mourinho már nem a király 2010.04.22. 11:45:44

@Csöncsön: @bobix: igen, egyik jobb mint a másik:
- Carlos Queiroz
- Mariano Garcia Remón
- Vanderlei Luxemburgo
- Juan Ramón López Caro
- Bernd Schuster

Egyik nagyobb név mint a másik...középszar edzők hada, én szégyellem magam.
Vcdb után Capello volt az egyetlen edző, aki igazán méltó egy Realhoz. Camacho? Egy portugál szuper kupát nyert életében mint edző. Ramos nem volt olyan rossz, meg Pelle sem az, de egyikük sem Real vagy európai elit szintje.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.22. 11:49:14

@Boodler:

Schuster is bajnok lett, Pellegrini is jó úton halad efelé. Ettől még mindkettőt kirúgták. Capellot is.

@Anthony (kick-ass):

A lényeg az, hogy nem a Realnál nem attól bukik meg egy edző, hogy nem nyer.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.22. 11:53:48

@Csöncsön: muhahaha, hát nem fabio tehet arról, hogy a realnál tök hülyék. ha flikkflakkot, meg pukkedlit akartak, akkor rossz embert választottak, de ők csak nyerni akartak, azt meg hozta capello - ahogy hozta mindenhol, ahol dolgozott.

a világ egyik legjobb edzője, de hogy TOP 5-ben van, az biztos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.22. 11:58:41

@_benito:

Ebben mi tökéletesen egyetértünk.

Boodler 2010.04.22. 11:59:08

Egész érdekes érzés BL elődöntő posztban a Real Madrid nevét olvasni.
Sajnos.

giacinto 2010.04.22. 11:59:27

@_benito: Capello, Lippi, Mou, Ferguson

Az 5. helyre esélyes: Ancelotti, Hiddink vagy Hitzfeld
pár év múlva talán Pep is.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.22. 12:04:09

@giacinto: van gaal, wenger, trap, prandelli

bobix 2010.04.22. 12:09:10

László Csabát miért hagytátok ki?

szferi 2010.04.22. 12:14:14

rafa, hiddink, mourinho, capello, ferguson

szferi 2010.04.22. 12:17:55

@Piiii: akkor már inkábbg maradona ;)

Lojzi_ 2010.04.22. 12:29:09

Hitzfeld, Ancelotti, Van Gaal általában gyengébb kerettel jobban jöttek ki a MU elleni csatákból, így Ferguson elé sorolnám őket mindenképpen.

Kiváncsi lennék arra is, hogy mit csinálna Felix Magath egy nemzetközileg is bivalyerős csapattal.
(A Bayern még korai volt neki, bár mindkét teljes évében volt kupa és salátástál is, ráadásul a játékospolitikába nem sok belszólást engedtek neki és mióta követem az eseményeket, azóta a legrosszabb anyagi feltételekkel bíró évek jutottak neki a Bayernnél.)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.22. 12:49:43

@acdcisti: pont azt jelenti :)
"szépen" mondva pack mal das, de ennyi betűt egy ember se ejt ki.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.22. 12:50:47

@Lojzi_: felix jövőre a cl-csoportban megmutathatja, mit tud egy középcsapattal kezdeni.

T.F.E. 2010.04.22. 15:00:43

@bobix:
"Amúgy szerintem nem kéne egy lapon említeni őket, mert míg a két interes a saját posztján a világ egyik legjobbja, addig az utóbbi kettő csak egy középcsapatból tudna kiemelkedni."

Csak annyit szerettem volna jelezni, hogy egy játékos "megtáltosodhat" ha új klubhoz kerül (lásd Robben, aki eddig egyetlen idényében sem lőtt 8 gólnál többet, most pedig 19-nél jár), de ugyanúgy bukta is lehet, mint Robinho például.
Nem az a klub ilyenkor a hibás, aki eladja a játékost, elvégre, ha látná benne a jövőt (illetve a játékos nem mozgolódna), akkor eszébe nem jutna megszabadulni tőle.
Ha Robben marad Madridban, meghúzódik edzés közben és egész idényben sérült, ugyanígy Sneijder kurvázik, és nem a játékkal foglalkozik.
Ez így alakult, minden játékoseladás sülhet el rosszul és jól.
süti beállítások módosítása