Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ágyú van, és golyó? - BL, negyeddöntők, 2. láb

2010.04.06. 18:07 nou san trafford

Ma este meglesz a Bajnokok Ligája első két elődöntőse, és bár sokan lefutottnak tekintik mindkét párharcot, az NST meghívott szakértői az esélytelenebbnek tartott csapatok részéről is hihetetlen magabiztossággal nyilatkoznak az esélyekről. Barcelonában az lesz a kérdés, kinél lesz többet a labda, Moszkvában meg az, hogy egy gyors orosz góllal lesznek-e izgalmak egyáltalán, vagy az Inter úgy kinyírja a meccset, mint a huzat. Megjegyezte-e a Barcelona, hogy meddig tart egy meccs? Lesz-e az Arsenalban, aki legalább egyszer szöktetni tudja a Walcottot? Az Inter marad-e az egyetlen csapat Európában, amely mindent megnyerhet? Mit tudnak az oroszok, ha támadni kell? Hajtás után válaszok, nagyképűsködés, és hajrá! Figyelem, Oroszország messze van, 18-15-től CSZKA-Inter!

Hajrá, Barcelona!

Az a csapat fog továbbjutni, ahol több jó játékos játszik, és azért mert többet lesz náluk a labda, több helyzetük lesz, amiből több gólt szereznek. A Barcelona sokkal több jó játékossal rendelkezik. Ez ennyire egyszerű. Jó játékos alatt nem csak a világklasszisokat értjük, hanem a csapaton belüli második vonalat, Bojannal, Pedroval, Maxwellel. A vendégeknél ráadásul három olyan játékos fog hiányozni, akik képesek lehetnének eldönteni egy-egy ilyen nehéz meccset. Van Persie, Fabregas és Arsavin hiányában az Arsenal nem tud felmutatni egyetlen olyan játékost sem, aki legalább a Barcelona kispadjára odaférne. Ez nem az ágyúsok kritikája, hanem pusztán a katalánok erejét mutatja. Jelen helyzetben akkora a különbség a két csapat között, amit szerencsével, jó csapatmunkával, a labda gömbölyűségére történő hivatkozással nem lehet ellensúlyozni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi innen a karosszékből könnyen fogalmazunk meg a fentiekhez hasonló evidenciákat. Guardiolának azonban most pont ebben rejlik a feladata: már a meccs elejére felpörgetni, a maguktól is lelkes játékosait, hogy csakúgy, mint a Stuttgart ellen, amint lehet, döntsék el a továbbjutás sorsát. Ez így is fog történni, semmi kétségünk. Egyetlen dolgot mindenképpen szem előtt kell tartani azonban a katalánoknak. Az utolsó negyedórára döntő előnnyel érdemes rendelkezni, mert az Arsenal nem csak az odavágón, de legutóbbi 9 meccsén betalált az utolsó 10 percben!
Szóval, hajrá Barca és hajrá továbbra is Európa Anglia ellen!

Hajrá, Arsenal!

Amikor egy üzlet beindul, akkor nincs megállás. Olyan szintű győzni akarás van csapatunkban, hogy elképzelhetetlennek tartjuk, hogy egy latin bagázs ezt meg tudná állítani. Már szerdán megmutattuk nekik, hogy egy focimeccs mindig a hármas sípszóig tart, de szombaton is láthatták, hogyan küzd egy igazán tökös csapat egy igazán kemény csapat ellen. Nekünk hétről-hétre komoly csapatokkal kell küzdenünk, míg ellenfelünknek kislányos focit játszó bohócbrigádokkal. Nem akarjuk itt lefitymálni a Barcát, de a Wolverhampton focistái szombat este nightklubban emésztették a vereséget Bendtner meghívására, mialatt a katalánok a Brokeback Mountain-t nézték a Bilbao játékosaival Xavi pecójában.
A rengeteg sérült/eltiltott miatt abszolut nem túlzó Rosicky latolgatása. A cseh géniuszunk szerint 50 százalék esélye van mindkét csapatnak. Mi már annyira hozzászoktunk legjobbjaink hiányához, hogy érzésünk szerint Fabregas már-már direkt tiltatta el magát és sérült le, hogy ezzel is növelje a többiekben a harci kedvet. Gallast könnyedén pótolhatja Campbell, ráadásul Sol - múltja alapján - az ellen figyelmét is lekötheti kisugárzásával. Cesc helyén Rosicky fog virgonckodni, Walcottól Guardiola is fél, míg Song posztján bárki játszhat, hiszen minek akkor labdát szerezni, amikor nálunk a labda.
Most mindenki azt gondolhatja, hogy ironizálok. Pedig nagyon nem. Csak úgy lesz esélyünk, ha elaltatjuk őket és gyorsan kapunk két gólt, elhitetjük velük, hogy ez tükörsima, aztán az utolsó negyedórában berámolunk nekik hármat, amikor Messi cseréjeként már Henry fogja jelenteni elől a nemveszélyt. Wenger legnehezebb feladata az lesz ma este, hogy meg kell értetnie Bendtnerrel, hogy csak a végén találjon be, ami a tartalékos-felforgatott Barca-védelem ellen nem lesz kis feladat. A lehetséges Touré-Marquez vagy Touré-Milito tengelyről - Valdes-zel a kapuban - egy másik cseh zseni, Hrabal szavai jutnak eszünkbe: Szarból nem lehet ostort fonni, de ha mégis, nem lehet vele pattogtatni.
Mi fogunk pattogtatni az elődöntőben, és kivételesen nem Torzonborz, hanem Nasri lesz a nagy király.

Hajrá, CSZKA!

Két fontos hiányzónk lesz, Aldonyin és Kraszics simán kezdene az Internél is, úgyhogy nem lesz könnyű a feladat, de történelmi példák egész sora mutatja, hogy az ellentámadás a mi igazi asztalunk. Óvatosabbnak kell lennünk, mint Berijának, amikor tanácsokat susmorgott a Vezér fülébe, mert ha gólt kapunk, az Inter kinyírja a meccset, viszont ha sikerülne a meccs elején betalálnunk, taktikus játékkal mi hozhatjuk az eddigi legnagyobb meglepetést. Sajnos közben kicsit kitavaszodott, 10 fok körüli hőmérséklet várható, így a műgyep mellett már csak magunkra számíthatunk. Ráadásul nem is vagyunk játékban, mert a hétvégi bajnokinkat terrorfenyegetésre hivatkozva elhalasztották, pedig jó lett volna a Zenit ellen egy faszipántcski rangadóval melegíteni. Egyébként amikor legutóbb digókkal játszottunk egy európai negyeddöntőben, meg sem álltunk a végső győzelemig (igaz, az a Parma volt, és az UEFA-kupa), most viszont itt van a lehetőség, hogy az abcúg Narodnaja Komanda után mi legyünk a második orosz csapat, amely eljut az elődöntőig.

Hajrá, Inter!

Gyorsan túl kell esnünk ezen, méghozzá minél kisebb áldozatot hozva, mert fontosabb dolgunk is van, mit focisulit tartani a műtarlón. Mivel a holnap kieső Bayern München mellett mi vagyunk jelenleg az egyetlen csapat Európában, amely minden sorozatot megnyerhet, amiben elindult, érthető módon nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget ennek a gyülevész orosz társulatnak. Kényelmes helyzetben vagyunk, mert a CSZKA most áshatja be magát a kapuja elé 10 emberrel, ha pedig nekünk jönnek, mosolyogva szétkontrázzuk őket. Egyszer. Aztán ráülünk a labdára, és addig gyömöszöljük, míg ki nem pukkad. Múlt héten megígértük, hogy abramovicstalanítjuk a Bajnokok Ligáját, az első lépést megtettük, most bevégezzük a munkát. Sneijder lehet, hogy nem játszik, vigyázni kell az üveglábúra, mert ha ne adj’ Isten valamelyik muszka rosszul viselné a vereséget, a végén még hiányozna. Mármint nem ennek a meccsnek a végén, persze.

662 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr771899523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2010.04.07. 00:05:18

@Ferguson: A ligakupa az mindössze egy.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 00:06:09

mindegy amúgy, csak a cselszkij ne nyerjen, nem??? :)

Lojzi_ 2010.04.07. 00:06:18

@mocsing: Adni kellene érte Gomezt + egy 10-est. Az pont 40...

Ferguson 2010.04.07. 00:07:36

@imici77: egy pohárral csak, az is citromos volt... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 00:08:55

@Ferguson: gyerek vagy még, Ecsém... gondolom a a Bayer elleni győzelmet már igazi sörrel ünnepelheted :)

Lojzi_ 2010.04.07. 00:10:27

@imici77: Addig pont kiszárad, mire jön a jövő évi csoportkör, ahol összefuthatnak a Bayer-rel.

bakító 2010.04.07. 00:13:27

@Ferguson: Eduardónak ez volt az utolsó előtti idénye. Köv. szezont végig padozza aztán elbúcsúzunk.
Óriási kár érte.
Mondjuk lehet hogy mindenki jobban jár. Saha mit fut most az Evertonban?

BruceWayne 2010.04.07. 00:14:33

:DDD

eddig azt gondoltam hogy ha holnap lő gólt a bayern akkor azt Olic fogja, de ezek után tuti hogy Gomez :D

ferguson miatt meg ne izguljatok mert holnap nem lesz mit ünnepelniük.

rizla 2010.04.07. 00:17:44

keveslem azért a messi-szopkodást. ez volt idén a 4. mesterhármasa. 43 meccsen 39 gólnál tart. ebből talán kettő szabadrúgás, és mindössze 1 tizenegyes. emellé van 10 gólpassza. hamar elfelejtük azt a 42 gólos CR szezont.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 00:19:00

@Mr.AT: ...és tényleg, ő a negyedik Inzaghi, Prso és Sevcsenko után, akinek ez sikerült. Várjunk csak, Nistelrooynak is sikerült talán vagy rosszul emlékszem?

@Iustizmord: Ez igazán jólesett, de mire is értetted?

Ferguson 2010.04.07. 00:19:17

@imici77: ha továbbmegyünk a bayern ellen, akkor nagy ünneplést fogok csapni, az tuti. H miért? Azért, mert a bayern elleni odavágót és a chelsea elleni meccset figyelembe véve a továbbjutás majdnemhogy bravúr kategóriába tartozna...

rizla 2010.04.07. 00:23:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: és messi most már szinte biztos, hogy zsinórban másodszor is BL-gólrkiyál lesz. CR kiszállt a versenyből, talán rooney is, de ő már eleve le van maradva 3 góllal.

rizla 2010.04.07. 00:24:32

@Ferguson: Azért, mert a bayern elleni odavágót és a chelsea elleni meccset figyelembe véve a továbbjutás majdnemhogy bravúr kategóriába tartozna... ...ha nem lenne alapból fajsúlyosabb csapat az MU, és nem lenne idegenben rúgott gólja, és mellé csak 1 gólos hátránya. meg lehet azért csinálni.

BruceWayne 2010.04.07. 00:25:27

@rizla: ne örülj, mert mindjárt megkapod valakitől hogy "de a Barca idén még nem találkozott komoly csapattal" :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: viszont szerintem az 1., aki nem csoportkörben lő 4-et.
Amúgy Van Bastennek nem volt egy négyese?

Ferguson 2010.04.07. 00:26:39

@rizla: meg lehet persze, de jelen pillanatban nagyon el kell gondolkoznom azon, h mire alapozzam az optimizmusom :S

Ferguson 2010.04.07. 00:27:48

@Nerazzurri: dehogynem, a göteborg ellen emléxem egyre vmikor a 90-es évek legelejéről. Szegény ravelli :) Ollózott is neki egyet... www.youtube.com/watch?v=vb6wcNUYSeo

vadkutya 2010.04.07. 00:33:39

@imici77: Atyaég. Wengeren arcvonásain látszik,h beleöregedett ebbe a meccsbe, szó szerint. Amúgy a nyilatkozat korrekt, valóban.

BruceWayne 2010.04.07. 00:36:03

A BL-BEN EGY MÉRKŐZÉSEN NÉGY GÓLT SZERZŐ JÁTÉKOSOK Marco van Basten (holland) Milan–Göteborg 4–0, 1992. nov. 25.
Simone Inzaghi (olasz) Lazio–Olympique Marseille 5–1, 2000. márc. 14.
Dado Prso (horvát) Monaco–Deportivo La Coruna 8–3, 2003. nov. 5.
Ruud van Nistelrooy (holland) Man. United–Sparta Praha 4–1, 2004. nov. 3.
Andrij Sevcsenko (ukrán) Fenerbahce–Milan 0–4, 2005. nov. 23.
Lionel Messi (argentin) Barcelona–Arsenal 4–1, 2010. ápr. 6.

@Ferguson: ezt is ő lőtte (01:10-nél)?
www.youtube.com/watch?v=Fwzs7Azs_k8

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 00:36:11

@rizla: Ha a világbajnokságon nem buknak nagyot az argentinok, vagy nem játszanak rohadt nagyot az angolok, akkor hosszú idő után Messi lesz az első duplázó Aranylabdás.

@Nerazzurri: Tényleg, ez külön emeli a szintet, hogy kieséses szakaszban érte mindezt el. Mondom, ha ezt így folytatja... Én pedig még azt hittem hogy Zidane volt az utolsó igazán korszakos labdarúgó akit láttam. NEM, nem hasonlítom kettejük, véletlenül sem!

Ferguson 2010.04.07. 00:36:42

@vadkutya: bizony, senkinek sem tesznek jót a folyamatos kudarcok... :S

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 00:37:42

@Nerazzurri: Igen, akkor Basten is megcsinálta. Milyen furcsa, hogy az ezen listán lévő játékosból kettőnek is csak maximum 2 jó szezonja volt.

vadkutya 2010.04.07. 00:38:33

@imici77: Akkor neki végülis jó vót. :)

Ferguson 2010.04.07. 00:39:50

@Nerazzurri: ilyen gólt rivaldo lőtt egyszer a valencia-nak vmelyik spanyol bajnokság utolsó fordulójában, ha jól emléxem... :) www.youtube.com/watch?v=yjVMASe9gYI

Ferguson 2010.04.07. 00:41:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mi az az olvasatodban, h korszakos labdarúgó? Minden korszaknak meglesznek a legjobbjai a jövőben is...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 00:42:53

@Ferguson: Bizony ám és ha jól tudom, pont ez a gól jelentette azt, hogy a Barca indulhatott a BL-ben. Kevés olyan gól van, ami gyönyörű és hihetetlenül fontos is, ez azok egyike.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 00:44:38

@Ferguson: Akkor úgy mondom, hogy olyan, akiről az unokáidnak, akik már csak régi felvételeken láthatják maximum, nekik is álmélkodva idézed fel őket és beleborzongsz abba, hogy te élőben, ha nem is pár száz méterre, de legalább televízióadásban láthattad a mozdulatait.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.07. 00:46:05

Én igenis el vagyok ájulva Messitől és a Barcelonatól egyaránt! Bendtner Hull, Sunderland, Wigan, szintű csatár. Ennyi. 2 év múlva ilyen kaliberű csapatok valamelyikében fog játszani. Inkább menjen a Bayernbe onnan meg 1 év múlva eladják egy Wolfsburgnak.
Ezt a barcat az idén a BL-ben nem lehet megállítani, megszorongatni talán igen.
A spanyol bajnokságot meg behúzza a Real.
Gondolom csak pletyka szint, de Sagnat én speciel szívesen látnám a Romaban!

rizla 2010.04.07. 00:50:29

@Ferguson: sőt, rosszul emlékeztem. messi lövésig cselezte magát, almunia védte, úgy került vissza hozzá a 4. előtt.

Ferguson 2010.04.07. 00:54:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na jah, ezzel egyetértek én is.

@rizla: igen, én is visszanéztem közben. Most nézem a sky sports-on és a BBC-n az interjúkat, szegény arsenal játékosok, végig arról kell beszélniük, h messi milyen szenzációs, mert szinte csak erről kérdezik őket a riporterek. Persze ez természetes, de nagyon kellemetlen lehet egy arsenal játékosnak. Nem irigylem őket ezért... :S

rizla 2010.04.07. 00:57:31

@Ferguson: szerintem meg sokkal kényelmesebb ez, mintha arról faggatnák őket, hogy 6 gólt kapni két meccsen nem sok egy kicsit? egy rakás kellemetlenebb módja van egy vereség feldolgozásának, mint annak az elfogadása, hogy a korszak talán legjobb játékosa az ellenfélnél focizik.

Ferguson 2010.04.07. 01:03:43

Wenger messi-ről: for me he is the best player in the world by a distance. Can you do anything to stop him? Well yes, you can but the difficulty with him is that he is not always in the game but when he is in it, he is really dangerous. Once he is on the run with the ball, he is unstoppable. He is the only player who can change direction with such a pace... (forrás: sky sports)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.07. 01:04:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Talán.
Bár én rohadtul parázok a Derbytől, hisz szinte mindig az nyeri amelyik éppen szarabb formában van és már egy döntetlen is alighanem romba dönteni a scudettos álmaimat.
Igen! Én hiszek benne! Igen! Tudom itt elég kevesen vagyunk...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 01:09:44

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Mindenesetre a BL teljesen biztos, ez sem kevés. Egyébként sajnos a szarabb formában lévő győzelme télen sem vált be, meglátjuk, bízom a legjobbakban. Ha hétvégén a Roma megruházza az Atalantát, az mindenesetre sokat segíthet a Lazión.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.07. 01:15:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Az élvonalbeli tagság azért szerintem nem forog veszélyben. Az Atalanta meg le lesz zúzva lendületből!
A Laziora visszatérve. Többre hivatott ez a keret, minthogy a kiesés elkerüléséért játszon.
De hát neked mondom pestinek, hogy hol folyik a Lánchíd?
Jövőre jobbak lesztek! Kitartás!

montipájton 2010.04.07. 06:16:48

@rizla: Igen, én is határozottan keveslem a Messi-szopkodást, Csöncsön még nem ébredet fel, úgy látszik.)))

Most komolyan, Messi extraklasszis befejező csatár IS, tegnap mind a négy ziccerét belőtte - de mind a négyhez kellett a totális védelmi betli, úgy kapta ajándékba a labdát ill. úgy hagyták tökegyedül, mint az NB I-ben szokás. Ezek egyáltalán nem zseniális gólok voltak, "csak" profi helyzetkihasználás, egy komoly védelem ellen több kellett volna a zseniből. Majd legközelebb, gondolom.))

Nem fikázásnak szántam, mielőtt jön Tika és lebutáz. )))

vadkutya 2010.04.07. 06:48:22

@imici77: Picit utánanéztem, s hát nem vagyok elájulva ettől a Chamakh-tól. Tény,h remekül emelkedik pl, de a mutatói szerint is csak minden 4. meccsén talál be. Ergo, ő is a sokadik (Adebayor-Vela-Eduardo-)Bendtner-nek tűnik... :S

Dzeko-é már sokkal pofásabb: en.wikipedia.org/wiki/Edin_Dzeko

vadkutya 2010.04.07. 06:57:17

@montipájton: Abszolút egyetértek. A tegnapi meccs pont,h nem tükrözte hűen Messi zsenialitását. 20 perc alatt 3-at vágni egy ilyen képességű futballistának nem nagy ügy, nem először láttunk már tőle ilyet v. hasonlót. Sokkal inkább azt mutatja,h a jelenlegi Arsenal halott Fabregas, Song és Gallas hiányában (a csatárainkról most nem is beszélve). Talán ezért is volt furcsa azt olvasni Ágyús szurkolótársaimtól,h meglepetést éreznek ill. talán lehet esélyünk...

Nincs itt meglepetés, pont egy Messi-nyi a reális különbség a két csapat között. S h ez 4 gólt jelent? Noh, igen, ez a nem mind1...

montipájton 2010.04.07. 07:22:18

@vadkutya: Fel nem tudtam fogni, milyen meglepetést vár bárki a visszavágótól. Jó, láttunk már olyat, hogy hirtelen hanyattesett a papírforma, de ilyen összeállításban egyszerűen nem értettem, ki mit vár az Arsenaltól. (Vagy ahogy Rizla mondaná a Madridról: lehetett tudni, hogy akkor is megnyeri a Barca, ha nem játszik jól, azért mert ilyenek.)

Előrebocsátom, én az Intertől se várok csodát, bár nyilván megy majd előtte a bizakodás.

vadkutya 2010.04.07. 07:29:24

@montipájton: Sima BL címvédés lesz Barca részről, ebben nagyon ne is kételkedjen senki...

sporttárs 2010.04.07. 07:58:36

@rizla: Hát, ha az elájulást az itteni általános mércével mérjük, akkor sose. :))

horas 2010.04.07. 08:38:13

Bendtner-Gomez párhuzamhoz annyit,hogy elöbbi lényegesen labdaügyesebb technikásabb,korukból adódoan,de már a stílusukból is,elöbbi jóval fejlödő képesebb.Bendtner 3 évvel fitalabb mint Gomez,a dán 3 év múlva biztos jobb játékos lesz mint a német,ha talán nem jobb már most is.Gomez fizikai felépítése mellett pozitiív futballista erényéket nem nagon tudok felsoroakoztatni.

Az Inter-nek bravúr kellene ahhoz,hogy kiejtse a Barca-t,hogy úgy mondjam kisebb fajta csoda.Ami ezt összehozhatja az Inter-nek egy kicsit fásult és már nem annyira motivált Barca és nem kis adag szerencse.(Övrebo) :)

avenger13 2010.04.07. 08:43:01

@horas: hát, ez is egy vélemény. én nem örülök egyáltalán gomeznek, és legszívesebben elküldeném a fenébe, de hogy bendtner "labdaügyesebb"???

tegnap amikor hozzákerült a labda, onnantól hamvában holt el minden arsenal támadás. nem tud labdát kezelni, gomeznek legalább néha sikerül, és gólképtelen. lehet 3 év múlva jobb lesz. most ettől baromi messze van. pláne gomez stuttgarti teljesítményét tekintve.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.07. 08:56:17

@horas: gomez 'stílusát', amelyről épp nyilatkozol, a stuttgarti évei alatt figyelted meg?

mickeyknox 2010.04.07. 09:00:12

@horas: az inter veszélyesebb idén a barcára, mint a mu, az elődöntő egyfajta előrehozott döntő lesz. jobban örültem volna ha a két csapat a döntőben találkozik csak.

Glory 2010.04.07. 09:17:11

erdekel vkit??? megyek a mu-bayernre :DDDDD

montipájton 2010.04.07. 09:22:24

@horas: Fásultnak vagy motiválatlannak tűnik a Barcelona? Nekem nem.

Az Internek persze ettől még lehet esélye, mert minden lehet. De előre szólok, irgalmatlan rinyálások lesznek még itt a "Szép Futball vs mocskos játékgyilkosok" témakörben. )))

horas 2010.04.07. 09:23:02

@mickeyknox: Dettó ;) :(
@mocsing: Különösebben nem figyeltem sose,de igazán szerintem vele kapcsolatban stílusról is igen nehezen beszélni...
Bundesliga szinten egy jó befejező ember,de mind technikaliag mind intelligenciában messze van az európai élvonaltól,Bendtner legalább technikaliag képzett,úgyahogy és mindenképp sokoldalúbb és fejlödő képesebb.De mielött félreértés történne nem tartom őt se nagyon sokra,de benne több fantáziát látok a jövőre nézve.

horas 2010.04.07. 09:26:04

@montipájton: Feltételes módban akartam írni,hogy az Inter-nek úgy jöhetne össze,ha a Barca fásultab és motíválatlanabb lenne,de még így is kellene egy nagy adag szerencse.

Viszlat 2010.04.07. 09:31:36

@vadkutya: kolléga, ne túlozzon, ezerszer leírtátok a PL topikban, hogy nagycsapatok ellen nem igazán megy idén (Chelsea-től, tőlünk is hármast kaptatok), szal nem olyan nagy dolog ez a tegnapi meccs. :) Meg különben is, ki tudja mi van, ha nem fújják vissza Bendtnert a nemlesről.

Lezuzius 2010.04.07. 09:37:06

@vadkutya: ja, de Dzeko 40millio font, samak meg ingyen jon, szerintem jo lesz (lattam youtube best of ot rola :) ). Amugy most eloszor Wenger szerzodes hosszabitasat kell figyelni nyaron, aztan remelem kap penzt + elad par embert es erosit.
Pl. ha jon samak, Dudu es Vela szerintem mennek. Igy is alig jatszanak, plussz bejon valaki elejuk. Bar ha Wenger eladja Bendtner-t akkor egyikuk talan marad.
Walcott-al is kene kezdeni valamit, ha Bentdnert szidjuk hogy labdakezelese hagy kivanni valot maga utan, rola se feledkezzunk meg, amiota megvettuk nem sokat fejlodott, azon kivul hogy megdontotte Henry gyorsasagi rekordjat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.07. 09:38:58

@horas: értem. hát így nehéz, hogy szerinted kettejük stílusából kifolyólag jobb bendtner, miközben gomez esetében stílus sincs szerinted. és nem is figyelted soha.

ez tanulságos volt.

különösen, hogy kettejüket összehasonlítva az szól bendtner mellett, hogy gomez messze van az európai élvonaltól - felteszem, ezek szerint bendtner képviseli azt.

Republik of Mancunia 2010.04.07. 09:44:51

Tegnapi meccsről:
1- Melyik csapatot nevezik egyemberes csapatnak? Azt hiszem lassan ez a Több mint egy klubra jobban igaz, mint bármelyik másikra.
2- Az Arsenalt idén Chelsea 6-1el a United 5-2vel(PL-ben), tavaly 4-1el(BL-ben) ütötte. Ez a 6-3 semmi különös.

Boodler 2010.04.07. 09:47:52

@Glory:
... Úgyhogy valamikor április közepén várjuk a vendégposztot! :)
Grat hozzá!

Boodler 2010.04.07. 09:51:30

Ja, még valami, szerző Urak!
Estére kérhetnék egy hajrá MU részt OJ-től és egy hajrá Bayern részt benito-tól? :)

Lezuzius 2010.04.07. 09:52:30

@Glory: erdekel valakit? voltam a bayern-mu -n...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.07. 10:05:14

Legelőszőr is: gratulálok a Barcának, a jobb csapat nyert, ez egyértelmű.

Egyébként viszont, (és átolvasva az utóbbi kommenteket, ezzel talán szembe megyek a kollégákkal) én nem vagyok elégedetlen a tegnapi teljesítményünkkel, szerintem jól nyomtuk egy darabig, aztán persze Messi büntetett. Meglepő, de nekem például Niklas megtette, amit egy középcsatártól elvárok. 90 percen át volt veszélyes, a labadakezelése persze lehetne jobb, de legyünk jóindulatúak vele, tegnap este Messi labdakezeléséhez kellett őt mérni, és Lionel ebben a világ legjobbja pl. Ha a fejese bemegy, vagy nem fújják vissza nemlesről, még akár egész más is lehetett volna az ő estéje, szóval én nem bántanám. (persze örülnék, hogy ha nálunk is lenne legalább két nála jobb, varázsló szintű csatár, de nincs)

Aztán Denilson. Nekem ő is kifejezetten pozitív csalódás volt, még pontosan előre passzolni is láttam, belement a játékba. Aztán a védősor: volt három nagy hibájuk (igen Silvi, rád nézek!), ebből lett három Messi gól, a negyedikért őket nem hibáztatnám, Lionelen kívül más barcás meg egyszerűen nem került nagy helyzetbe (vagy talán Busquets egyszer, amikor mellé emelt?). Szóval nem voltak rosszak, Vermaelen meg egész egyszerűen szenzációs volt, hihetetlen, hogy mikre ért oda. Pl az a Messi megindulás, amiből végül nem lett gól, abba is ő lépett bele, estében.

Az is tetszett, hogy Arsenaltól teljesen szokatlanul rugdosással indítottuk az estét, lassítani a Barca játékát. Igen, én is gyűlölölm, amikor ellenünk így játszanak, de ebből legalább látszott, hogy most szó sem lehet arról, hogy megtisztelve az ellenfelet hagyjuk őket elmenni, mint az első meccsen. A meccs (egyik) fordulópontja egyébként az, hogy Diaby bendtnert akarta választani Walcott helyett, megismétlődhetett volna simán az első gól, ha megint jól dönt.

Azt sajnálom, hogy Nasri, Diaby és Walcot estélye nem úgy sikerült, ahogy reméltük.

Végül azonban simán nyert a barca, annyira simán, hogy még rá is pihenhettek a Classico-ra a második féldiőben. Rossz volt látni, de ez van, ez a realitás. Főleg azért sajnálom Diaby hibáját 0-1nél, mert ha akkor 0-2lesz, talán izgalmas lett volna a meccs második fele is.

Mégegyszer: grat a Barcának, a szurkolók pedig élvezzék ki, amíg tart, áldott állapot ez nekik :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 10:14:50

@morphine: épp akartam kérdezni, amikor Denilson biztonsági passzmutatója elég jó, most meg a Barca csinálta ugyanezt, akkor mi a helyzet? Denilson tökéletes eleme lenne ennek a katalán csapatnak:)

Azazello007 2010.04.07. 10:44:39

Én koromból kifolyólag Zidane pályafutását követhettem az elejétől a végéig; a szememben Messi már most nagyon közel áll hozzá, hogy felzárkózzon a legnagyobb zsenik közé Zizou mellé.

A Barcát meg csak és kizárólag Mourinho és egy kőkemény Inter tudja megfogni, ha nekik sem sikerül, tuti a duplázás, ezt ki merem jelenteni.

Tika_ 2010.04.07. 10:50:25

A fiúk úgy jöttek ki, mint ha a Xerez lenne az ellenfél, gyorsan be is szerencsétlenkedtek nekik egy gólt. Az Arsenal viszont ezzel csak azt érte el, hogy megcibálta az oroszlán bajszát, és az fölébredt :D. Igen Lion L Messiről van szó, mert tegnapra jogos a kritika, hogy a csapat nem sokkal volt több, mint ő.
Nem gondoltam volna, hogy 3:1-es vezetésnél is tudok ilyen ideges lenni. Kiba bicskanyitogatóan játszottak a fiúk a 2. félidőben. Az megszokott dolog, hogy a szögletet Valdesig sikerül visszajátszani, de tegnap néha a kontráinknak is ez lett az eredménye. Mint ha direkt arra játszottak volna, hogy megismételjék az előző meccset; az ágyúsok találnak egy gólt, aztán behergelik magukat.
Még jó, hogy a végére minden jó :P:D.

bakító 2010.04.07. 11:36:13

Ha másra nem is, de arra mindenképpen jó volt a meccs, hogy Wenger rádöbbenjen, szintlépés ezzel az állománnyal nem lehetséges.

Kellenek olyan arcok is mint Denis, kerüljön akárhány millióba.

vadkutya 2010.04.07. 11:48:20

@Viszlat: Melyik résznél túloztam, Sir?

@Tika_: Meg is voltak azok a helyzetek, csak hát - Heinrich-et tudom idézni: "amit Bendtner tud, azt egy Lenin bronzszobor is tudja." Kissé túlzónak tűnik a kijelentés, de vhol mélységesen igaz.

Tegnap láthattuk a különbséget a helyzetkihasználás ill csatár és csatár között. Ez 4 gól, itt kezdődnek Wenger problémái is...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 11:57:20

@vadkutya: eddig mindenkit kitömtek. tavaly Messi gólt fejelt a BL döntőben. Ez a Messi (és barcselóna) más dimenzió nem Wenger problémája, hanem világ szintű.

chamack bendtnerrel párban lesz a 4-4-2 két tornya és akkor ívelgethetünk sza?rásig, Ti meg majd visszasírjátok a földi focit. :)

Legfontosabb, h Wenger maradjon és a játékosok is! 1 középső védőnek jönnie kell, a többi csak hab lesz a tortán. Senderost vissza!

Tika_ 2010.04.07. 11:58:38

més que un futbolista

vadkutya 2010.04.07. 12:03:27

@imici77: Legyen igazad, Imi, de sztem Chamakh-al is befürdünk, annyira nem jók a mutatói,h benne lássam az Arsenal problémáira a megoldást... :S

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 12:10:42

@vadkutya: fél éve mondom, hogy nem lesz megoldás. de ingyé van, jöjjön. ha itt lesz dzeko, akkor azt sem bánom, ha nem jön védő, mert RvP-vel 5-öket fognak rúgni, nincs az a Silvestre, aki el tudja majd bukni a meccseinket :)

vadkutya 2010.04.07. 12:13:52

@imici77: Pedig tegnap megmutatta az öreg Mikael... :) Mire alapozod ezt a "ha itt lesz Dzeko"-t?

Mr.AT 2010.04.07. 12:19:16

@horas: @mocsing: Valami mocskos, gusztustalan perverzióra emlékeztet az, hogy én (!) egy német (!!) csatár (?) védelmére keljek, pláne Gomezére (!!!), aki ugye Bayern-játékos (!!!!), tehát genetikailag hordozza magában a féregszerű tehetségtelenséget, de abban szerintem nem lehet vita, hogy Gomez jobb Bendtnernél.

Bendtner egyszerűen bosszantóan ügyetlen, Gomez legalább néha át tud venni egy labdát. Ha Bendtner helyén egy technikailag képzett játékos játszik, akkor a tegnapi 5 helyzetéből legalább 2őt biztosan berúg. Egyéni megoldásai egyáltalán nincsenek, megtolni nem tudja a labdát, mert lassú, összjátékban pedig teljesen használhatatlan. Egy Arsenal-szintű csapatban, ahol kifejezetten a játék dominál, egyszerűen bántó, hogy egy ilyen ember játszik kulcspozícióban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 12:20:13

@vadkutya: ha itt lenne... így akartam. amúgy 0.0% esélyt látok, mert:
-30millió, az 2 arsha ára, és 6 másik játékosé
-2 csatár nem jön, csak, ha vela is megy:DDD

Mondjuk nem bánnám, ha a kupa nélküli évek után jönne egy normális befektető. erre sztem van esély, h jön vki, és azt mondja, itt van 100misi, költsétek el.

Mr.AT 2010.04.07. 12:22:52

@morphine: "Azt sajnálom, hogy Nasri, Diaby és Walcot estélye nem úgy sikerült, ahogy reméltük."

Végül voltál az estélyükön? :-)

vadkutya 2010.04.07. 12:22:59

@Mr.AT: "Egy Arsenal-szintű csapatban, ahol kifejezetten a játék dominál, egyszerűen bántó, hogy egy ilyen ember játszik kulcspozícióban."

Így-így, szó szerint, ez bassza ki nálam a biztosítékot Henry óta. S nem igaz,h ezt csak mi látjuk. :S

@imici77: Vela menjen amerre lát. :)

Tika_ 2010.04.07. 12:45:37

Nagyon kérem a tisztelt posztírókat, hogy egyeztessenek az ilyen posztok előtt. Beszéljék meg a koncepciót. Most akkor igazzy hajrá/mocskos poszt születik, vagy megmarad a tárgyilagosság? Mert így folyton katyvasz jön ki belőle. Konkrétan, már bocsánat, de híg fos ;) (az interes egész jó lett; a műtarlós és az abramovicstalanítós poénon jót vigyorogtam)

Nincs egy olyan szabály, hogy BL meccseket nem lehet futópályás stadionban tartani? Vagy az a vb meccsekre vonatkozik?
Nem értem ezt a hisztit a műfű körül; ha annyira más, miért nem deklarálja az uefa, hogy műfüves stadionban nem lehet BL és EL meccs?

@heinrich: nem kontinentális stílusban vezette az biztos. Engedte akár a keménységet is, nem akart főszereplő lenni. Ratta… kiszórását korrektnek érzem, Rico1 esetét nem láttam, ezért nem tudok nyilatkozni. A magam részéről több szigort várnék, nem értem, hogy sporttárs, drosii és krai hogy maradhattak bent? Meg még pár okos, akik bíróztak, meg fetrengést kiáltottak.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 62 embert egyszerre KIOSZTÓ, amiből minden negyediknek az a válasz, hogy ezentúl ugrom a kommentjeit – így pontos, igaz? :)))))
Bocs, hogy most erre rácáfolok, és nem egyenként: tényleg nem érdemes a kommenteket olvasni, sok irigység, primitívség – akinek nem inge ne vegye magára!

@rizla: +1
@Nerazzurri: Ebből melyik klasszikus mesternégyes (Seváét kitaláltam…), és melyik egyenes kieséses szakaszban?
@Mr.AT: A meccsen is biztos már az járt a fejükben, hogy az estélyi ruhájuk rendben lesz-e ;)

avenger13 2010.04.07. 13:01:54

@Tika_: néha röhejes vagy. azok akik nem veled értenek egyet, és fetrengést kiáltanak amikor busquets eljátssza a nagyhalált és az arcához kap, amikor hozzá sem értek, azokat mind bannolni kéne? azt, hogy valakit cenzúrázol mert más a véleménye, az diktatúrában szokás. vannak akik nem I love barca szemüvegben nézik a meccseket, és mást is látnak, mint azt, hogy messi milyen zseniális.

Tika_ 2010.04.07. 13:26:45

@avenger13: Na, azért ne már. Ne keverjük a dolgokat. Az a rendszer sem jó, ahol bárki bármit mondhat. Vagyis bárhogy mocskolódhat.
Egyrészt OK, hogy valaki mást gondol. Tartalmilag más, rendben. Viszont bunkó stílussal ezt le lehet nullázni. És ezek nem „visszaütök” helyzetek volt. Többen úgy kezdtek el bunkózni, hogy senki nem szólt be nekik.
Másrészt szerintem a tartalommal is el lehet jutni ide. Ha valaki bőszen agitál, hogy az ég zöld, az hülye… (a legújabb posztban találsz pár ilyet) Azt adom, hogy ezen lehet vitatkozni, hogy ezért jár-e ban. Az előző bekezdésen nem nagyon.
A konkrét eset kapcsán: igen, rájátszott. Ha valaki ezt beírja, semmi gond. Csakhogy itt „gusztustalanul dobálják magukat”, „fúj nekik a bíró”, stb. kommentek voltak. Busquets finoman szólva nem kedvenc a Barca-szurkolók között sem. Ezért is zavaró, ha valaki miatta általánosít az egész csapatra.

montipájton 2010.04.07. 13:32:11

@Tika_: Csak tudnám, mitől van az, hogy te vagy az egyetlen a kommentelők között, aki visszatérően azon témázik, kiket kellene kitiltani a fórumról.

valami hajlam lehet, nézz utána egyszer.

avenger13 2010.04.07. 13:33:35

@Tika_: na ez így máris jobban tetszett. kösz a korrekt választ. aki másokat mocskol azokat lehet azonnal bannolni természetesen, ez nem olyan fórum. heinrich megtette, nem is nagyon tiltakozott senki. aki az ég zöld típusú kommenteket ír, az hülye, ártalmatlan, kár rá kommenteket pazarolni.

azt meg szerintem el kell fogadni, hogy mindenki túloz. messi sem űrlény, de nem is gusztustalanul dobálja magát mindenki, csak dobálja. ez emberi sajátosság. te is túlzol néha, ők is, csak van aki pozitív van aki negatív irányba, mindkettő egyformán idegesítő lehet bárkinek. de szerintem ban nem jár érte.

rizla 2010.04.07. 14:33:48

@montipájton: "Messi extraklasszis befejező csatár IS, tegnap mind a négy ziccerét belőtte - de mind a négyhez kellett a totális védelmi betli, úgy kapta ajándékba a labdát ill. úgy hagyták tökegyedül, mint az NB I-ben szokás. Ezek egyáltalán nem zseniális gólok voltak, "csak" profi helyzetkihasználás, egy komoly védelem ellen több kellett volna a zseniből. Majd legközelebb, gondolom.))
"

én foglak lebutázni, bocs. ziccer? az első gól szerinted ziccer volt? és a negyedik? ott hogy is jutott el addig, hogy közelről belőhette a kapus lábai között? bocs, de nevetséges, amit írsz.

rizla 2010.04.07. 14:35:33

@sporttárs: nem tudom mi az itteni mérce, de most komolyan, mikor írtad utoljára, hogy jól játszott a barcelona?

horas 2010.04.07. 14:39:53

@mocsing: Kötekedsz.Gomez körülményes,röghözkötött,lassúfelfogású,ügyetlen,famozágsú hülye,Bendtner is egy balfasz,de neki ezek a hátráltató tulajdonságai jöhetnek még a korából is,(feltételes mód,nem azt írom,hogy így van!)és továbbra is tartom,hogy technikailag jobb mint Gomez,akinek a játékstílusának kiismerése nem igényel túlzott,rendszeres és aprólékos megfigyelést...

Ha kettő között választani kéne én Bendtner választanám,ami róla ugrik be egyből,hogy fiatal és még fejlődnie kéne,Gomez-ről meg az ugrik be,hogy egy reménytelen bugris...az én kis véleményem...de hagyjuk ezt mert mindekttőjüket magasról vastagon...

rizla 2010.04.07. 14:41:14

@rizla: de persze ratyi volt az arsenal védelem, mint az borítékolható is volt előre. silvestre milyen szépen kényszerítőzött messivel: DDDDDD

vadkutya 2010.04.07. 14:43:09

@rizla: Sztem félre értelmezted a hozzászólást. Vhol nem Messi volt bírálva, gyakorlatilag önmaga csinálta meg a helyzeteit, az pedig,h mindezeket be is rúgta, nem volt kérdés nála.

De azt se felejtsük el,h ugyanez a Messi volt totálisan kikapcsolva az első meccsen, köszönhetően pár, tegnap hiányzó Arsenal játékosnak.

rizla 2010.04.07. 14:48:40

@vadkutya: nem értelmeztem félre. azt írja: "mind a négy ziccerét belőtte". kettő darab ziccert lőtt be, az első és a negyedik gól cseppet sem volt ziccer. az egyiknél egy baromi pontos, és gyors lövés kellett 17 méterről úgy, hogy előtte volt a védelem nagy része, a negyediknél pedig miután megkapta a labdát, három védőt kellett megvernie, akik elékerültek. hogy aztán visszapattant hozzá a lövés után, és az már tényleg ziccer volt.. hát istenem. mindenesetre almuniáról jött vissza a laszti, akinek szimplán peche volt.
azt egy szóval sem vitatom, hogy normális arsenal védelem ellen nem lő messi 4 gólt, de ettől még nem volt mind a négy ziccer, sőt. és akik eddig négyet vágtak a BL-ben, azok még csak nem is a kieséses szakaszban tették.

vadkutya 2010.04.07. 14:56:18

@rizla: Nekünk amúgy sem nagyon lő semelyik csapat sem 4 gólt, legutóbb a City tette ezt, szeptemberben, azelőtt meg talán a Pool még áprilisban, de akkor Ashavin is lőtt annyit.

montipájton 2010.04.07. 15:00:41

@rizla: Az elsőnél 16 méterre a kaputól, szemből, odarakta elé Silvestre, lőjjél pajtás. Innentől szépen megoldotta.
A negyedik meg úgy indult, hogy a térfél közepéről töküresen indulhatott a kapu felé.

Komoly védelemnél ilyen nincs, ezért írtam, hogy nem kellett a zsenialitás. Ja, csinált egy visszacselt, azért az még nem szóló.

De tökmindegy, négy gól az négy gól. A többit meg lásd a "szopkodás" címszó alatt.)))

rizla 2010.04.07. 15:08:32

@montipájton: hát persze, meg lehet magyarázni.

"16 méterre a kaputól, szemből, odarakta elé Silvestre, lőjjél pajtás. Innentől szépen megoldotta."

ettől még ez nem ziccer.

"A negyedik meg úgy indult, hogy a térfél közepéről töküresen indulhatott a kapu felé."

az lehet, csak éppen elékerültek hárman közben..

"Komoly védelemnél ilyen nincs, ezért írtam, hogy nem kellett a zsenialitás"

nézd újra vissza a 4. gól előtti szólót, azt javaslom. komoly védelem ellen természetesen maga az atyaúristen sem lő 4 gólt.

"Ja, csinált egy visszacselt, azért az még nem szóló."

nézd vissza a 4. gól előtti szólót, azt javaslom.
süti beállítások módosítása