Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Futballorgia - BL, negyeddöntők II.

2010.04.01. 00:06 _benito

Sajnálhatja mindenki, aki nem semlegesként nézte az európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének londoni bemutatóját. Egyszerűen semmi nem hiányzott a meccsből, a dráma komédiával indult, Almunia révén tragikomédiává változott, a végén pedig a Fabregas kontra Puyol Herezacskója összecsapás, és a spanyol (nem a katalán) sérülése miatt igazi tragédiává fajult. És persze közben is több minden történt, mint egy fél Bundesliga-szezonban, ami csak azért volt enyhe meglepetés, mert Fabregas és Messi – azaz a két porondmester – nem sokat tett hozzá a BL-idény eddigi legjobb meccséhez. A szovjet honvédő háború Akinfejev marsall vezetésével látszólag elérte célját, de igazából csak elodázták a megsemmisülést, amit az Inter minden kétséget kizáróan kiutal nekik Moszkvában.

Azt talán kevesen gondolták, hogy a 20. percben szánakozva fogjuk nézni az Arsenalt, és azért fogunk izgulni, hogy ha egy mód van rá, ne töröljék fel velük a stadion gyepén túl az egész kerületet. Almuniára sok mindent lehet mondani, de az elején kizárólag neki köszönhette az Arsenal, hogy nem koncolták fel őket az alatt, míg Walmer még azt várta, hogy az első söréről leüljön a hab. Almunia a vonal világsztár (Valdes például bezabált egy olyan lövést, amilyenekre a spanyol leért), csak ne kelljen kicsörtetnie onnan, mert azt nagyon nem érzi szegény.

Igazából teljesen mindegy, hogy mit írok innentől kezdve, úgyis mindenki a büntetővel lesz elfoglalva, de azért a blog lényegét megragadva muszáj állást foglalnom. Szigorú ítélet volt, az nem vitás, de égbekiáltó csalásnak semmiképpen nem nevezném, ha pedig befújta, akkor a piros már magától értetődik. Egyébként is mindegy, mert a sárgával is ki kellett volna hagynia a visszavágót Puyolnak.

Inkább az a kérdés, hogy miért lett egyáltalán lényeges kérdés, hogy kap-e egy véleményes büntetőt az Arsenal. Miért ült le a Barcelona 2-0 után? Miért nézett Guardiola boci szemekkel ahelyett, hogy reagált volna Wenger kétségbeesett – de végül sikeres – kísérletére?

A Barcelona egész meccsen úgy otthagyta a balszélt, hogy szinte felborult a pálya. Maxwell szaladgált ott nagy magányában, miközben Messi középen, Pedro meg a jobb oldalon fogta a fingot. Wenger igazából nem is kockáztatott nagyot jobbhátvédje lekapásával, Walcott viszont néhányszor elég látványosan verte meg Maxwellt ahhoz, hogy Guardiola bajt orrantson. De nem orrantott, pedig a másodikból gól is lett. Az addig rendben van, hogy ha egyszer leültél, onnan már igen nehéz újra üzemi hőmérsékletűre melegedni, de hát erre valók a cserék, nem arra, hogy megtapsoltassuk az öreg harcost egykori közönségével. Vagy arra gondolt, hogy majd Henry megfékezi Walcottot? De akkor miért nem adott neki egy számszeríjat, vagy legalább egy furkósbotot, amit a kisember küllői közé döfhetett volna? 

Egy apró megjegyzés a PL-iram vs. Barcelona kérdéskörhöz. A katalánokkal kapcsolatban azért nincs értelme ilyesmiről beszélni, mert egyrészt akinél a labda van, az diktálja az iramot, másrészt a Barcelona gyorsasága nem a játékosok, hanem a passzok sebességéből adódik. Azt meg Puskás óta tudjuk, hogy a legjobb kondiban mindig a labda van.

Nézzük gyorsan a veszteséglistát. Az Arsenalnál nehéz megmondani, Arsavin és Gallas sérülése mennyire komoly, de Fabregas biztosan nem lesz ott(hon), márpedig az ugye elég valószínű, hogy nyerni kellene a továbbjutáshoz. A Barcelona védelmének közepén viszont a Marquez-Milito kettős tevékenykedik majd, ez feltétlenül kínál némi esélyt, de azért nem gondolnánk, hogy jelentőset.

Az Inter támadóiban megvan a potenciál ahhoz, hogy egy mégoly szervezetten védekező csapatból is kiverje a meleg szart, ha az annyira behúzódik, mint a CSZKA, de ez most nem az a nap volt. Az oroszok elsősorban Akinfejevnek köszönhetik, hogy megmaradt az esélyük a továbbjutásra, de kisárgult két kulcsember is. Moszkvában Mourinho gyorsan lövet egy gólt az övéivel, utána megízlelteti az oroszokkal saját gyógyszerüket, és gond nélkül továbbjut az Interrel az elődöntőbe.

Egy érdekes statisztika a végére a játékosok sikeres passzairól:

422 komment

Címkék: barcelona összefoglaló bl inter arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51885728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzgómócsing 2010.04.01. 00:15:03

Majd 10 perce kinn a cikk és még senki nem szólt hozzá...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 00:17:24

Azért "nem-semlegesként" sem volt rossz élmény. :-)

Meccs előtt aláírtam volna a 2-2-t, a Barcelona rá van állva a döntetlenekre a kieséses BL-meccseken.

De a meccset látva azért nehezen ülepedik a bosszúság, hogy ez hogyhogy nem lett megint 2-6...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:40:57

ha ez nem volt tizi, akkor semmi. onnantól kezdve idézhetném az nst-t: piros. a többivel egyetértek, a barcselóna más dimenziót játszva lefocizta az arsenalt.

S 2-2-es végeredményt ért el a saját nevelésű ibra 2 góljával, miközben egy angol is beköszönt az angol csapatban.

Everred 2010.04.01. 00:42:20

@imici77: de mitől lett volna ez tizenegyes? Komolyan nem értem. Abszolút kamu volt. Puyol arra járt épp, Fabregas lába meg véletlenül beakadt az övé közé. Előfordul.

rizla 2010.04.01. 00:43:56

@imici77: "S 2-2-es végeredményt ért el a saját nevelésű ibra 2 góljával, miközben egy angol is beköszönt az angol csapatban. "

tök korrektek a kommentjeid a meccsről úgy amúgy, de ez a gúnyolódás annyira öngól, hogy hihetetlen, remélem érzed te is. azért azt is nézd meg, hogy kik adták a gólpasszokat ibrahimovicnak.

Everred 2010.04.01. 00:45:20

Abidal játszhat már a visszavágón?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:45:33

@Everred: puyol megakadályozta a gólszerzésben fabregast. nem szerelte, akadályozta. előfordul. befújják.

rizla 2010.04.01. 00:48:57

@Everred: kisebb meglepetésemre igen. akár ma is pályára léphetett volna.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:52:12

@rizla: akkor ne csak kommentelj (és osszad az észt), hanem figyelj oda a Neked címzett kommentekre is. remélem érzed te is, hogy a monológ nem egyenlő a párbeszéddel.

rizla 2010.04.01. 01:23:34

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/bajnokok-ligaja-guardiola-buszke-a-csapatara-a-dontetlen-utan-2023221

guardiola nyilatkozata a szokásosan elegáns és okos. hát ő nyilván nem hisztizhet, mint mi.

rizla 2010.04.01. 01:24:07

@imici77: azért mert nem emlékszem valami baromságra, amire szerinted kellene, még olvasom a kommenteket, csak szelektál az agyam értékes és értéktelen között, ne haragudj.

wan2bee 2010.04.01. 01:42:01

@rizla: a kedvemert akkor nezd meg, hogy ki adta a golpasszt az angolnak es moderald magad visszamenooleg a 34. PL fordulig. kettosmerce-rizla 1-0

wan2bee 2010.04.01. 01:42:51

@wan2bee: kicsit eros, de remelem atjon.

Iustizmord 2010.04.01. 01:45:30

off, most gyüvök londonból ( a picadilly circus-on is vol pár meccsrejövő barca-fan), olvtársak, lehet ott most kapni sok retro mezt, pl a 90-es vb angol VLOGATOTT mezét (meg klubbcsapatok 20-30 évvel ezelőttin darabjait, echte egykori szabással-anyaggal-design-nal) ilyesmi

(bár az umbro gyártja nem 100% autHenthic mert az eredetire fehér rávasalt logo volt ez meg csak hímzett, de eztet csak a gyakorlott mogyorószakértők tuggyák, akik már 1990-ben is ott voltak)

ON.

Iustizmord 2010.04.01. 01:46:50

@Iustizmord: mondjuk darabja kb 40 GBP = cca 12e HUF, húzós.

bár MrAT lágyan benyőgnéh megbvette a juve 1992-es retro mezét, csak 50 EUR volt :o)))

Senderos 2010.04.01. 02:09:40

jó kis pürroszi döntetlen volt a részünkről, kábé elment a szezonunk ezen, de legalább megmutattuk, mi a rock 'n roll.
az első félidőben durván jobb volt a barca, a második félidő elején profin kihasználta a hibáinkat, aztán viszont elbaszták.

tizenegyes ismétlését nem nagyon láttam, mert örjöngtünk, de ha nem is volt az, gondoljatok úgy rá barcások, hogy ez volt a sorstól(és a bírótól) az első törlesztőrészlet a tavalyi cselzi elleni elődöntőért.
előtte meg fabregas lapja full kamu volt, a labdát találta el.

kurva szarul játszottunk amúgy, volt pár megdöbbentő egyéni teljesítmény(diaby???), fabregas is szar volt, viszont hatalmas nagy Arsenal-legenda, sérülten lenyomta a meccset...igazi csapatkapitány, ha marad a barcába, fejben és lélekben sehol nem lenne ahhoz képest ahol most van.
Henry-t láthatóan erősebb szentimentális szálak fűzik hozzánk, mint Cesc-et a barcához, legalábbis a játékukból ítélve.

A barca jobb játékban, mi meg mentálisan:)
ennél szarabbul nem fogunk játszani a camp nou-ban, mert nem lehet hova fokozni, sérültek ide-vagy oda, és ha most se bírtak megverni minket, miért ne basznák el a visszavágót is?

Messi88 2010.04.01. 02:25:44

@Senderos: ez most komoly?
a végtelen optimizmus megnyilvánulása... :)

rizla 2010.04.01. 02:30:06

@Senderos:
"ha marad a barcába, fejben és lélekben sehol nem lenne ahhoz képest ahol most van."

hát így, 22 éves korára biztos nem. kérdés, hogy ezzel feltétlenül rosszabbul járna-e.. szerintem nem biztos, hogy egy ilyen fiatal játékos vállára kell lőcsölni a legtöbb felelősséget formálisan is. viszont lélekben mi az, hogy sehol nem lenne? szerinted xavi a túloldalon kisebb lélekkel nyomta?

"A barca jobb játékban, mi meg mentálisan:)"

ugyan miért jobb az arsenal mentálisan? hogy a számtalan megnyert trófea után ez a barcelona ilyen éhesen, tökösen, a legjobbját nyújtva volt képes kiállni egy ennyire fontos meccsre az pont, hogy a tökéletes mentalitás jele. ezt néztem irigykedve mindig ferguson manchesterén. hogy nem igaz, hogy nyernek, nyernek, nyernek, de még mindig éhesek, még mindig kimennek, és amikor kell, a legjobbat hozzák. hol van ettől az arsenal (hol van a kupagyőzelemtől az arsenal?)? és ezt nem basztatásból mondom, csak egy olyan csapat, amit ennyire szétpréselnek hazai pályán, az sehogy sem lehet jobb mentálisan a másiknál. persze a játék döntött főleg, de talán ha lenne olyan klubszimbólum veterán a pályán az ágyúsoknál, mint a túloldalon xavi vagy puyol, akkor érettebbek lennének ezeken a meccseken.

"ennél szarabbul nem fogunk játszani a camp nou-ban, mert nem lehet hova fokozni"

az a baj, hogy nem derült ki, hogy ma hogy játszott volna az arsenal, mert nem játszott, nem volt labdája hozzá. ennél jobb védekezésre nem nagyon számítok az arsenaltól. ez inkább a barcán múlik: tudnak-e még egyszer így játszani.
mindenesetre a camp nou-ba ha valaki kénytelen úgy menni, hogy nyernie kell, az általában rendesen megszopja.

Senderos 2010.04.01. 02:53:41

@rizla: ha nem játszottunk ma, akkor kedden se lehet rosszabb:)

azt, hogy miért vagyunk mentálisan erősek, nem kezdem el sorolni, tudnék példálózni.
ma 0-2nél sok csapat összezuhant volna, mi nem, kihasználtuk a lehetőségeinket, 2-2, 0 focival annyi gólt lőttünk, mint ti életek játékát játszva.

nyílván jobbak vagytok, elég megnézni ki mennyit költ igazolásokra.

"szerintem nem biztos, hogy egy ilyen fiatal játékos vállára kell lőcsölni a legtöbb felelősséget formálisan is." nyugi, értünk a játékosneveléshez

most xavival mit akarsz mondani? egy 30nemtudom hány éves játékos lélekben felért egy 22 éveshez?
a srác igazi vezéralkat, mi észrevettük benne, leigazoltuk, be is váltotta az ígéreteket, itt tartunk most.

vadkutya 2010.04.01. 03:16:47

"Miért nézett Guardiola boci szemekkel ahelyett, hogy reagált volna Wenger kétségbeesett – de végül sikeres – kísérletére?"

Anno Pep egy interjúban kiemelte,h nagy hatással volt edzői munkájára Wenger ill. mennyire tiszteli őt. Valójában a differencia a két 2 csapat közt tényleg "csak" annyi,h Guardiola kész, érett, s ami mégfontosabb: világklasszis futballistákkal rendelkezik.

De ne feledjük: beszélhetünk "űrfocis" fa*ságról, mégsem nyert a Barca...

mulipupu 2010.04.01. 06:57:26

nos én utáom a Barca-t, Arsenal-t csak rühellem, de azért megnéztem a meccset:D, és valahogy nem tudtam azonosulni a gyengébb csapattal, mint általában

jó kérdés, hogy ha a Barca sokkal komolyabban, magasabb szinten tudta azt megcsinálni a kb. 3. legjobb angol csapat ellen azt, amit az Arsenal kicsit light-osabban tud egy Hull, Wigan vagy Burnley ellen, akkor a Barca mit csinálna ezekkel a csapatokkal?:D
a 90-10-es labdabirtokláson kívül:DD

ahogy a reggeli hírekben látom Fabregas akár komolyabban is kidőlhetett szezon végéig, de pár hét szinte biztos neki, mondjuk aki sérülten vállalja a játékot, az majd tanul belőle, hogy mivel tesz jobbat a csapatának, + 5 perc játékkal, vagy inkább ha a köv. meccseken is ott lehet...
(ebben Wenger is sáros lesz, ha tényleg kidől végleg, bár kb. mind1 is:D)

Barca bizony ha akarta volna, csinálhatott volna ebből egy parádét(1-4 kb.), hogy a hazai meccs még érdektelenebb legyen, mondjuk az esélyek így sem kérdőjelesek

ha viszont mégis csoda történne és a foghíjas (sz)Arsenal jutna tovább, akkor ezen a blogon, amit a Barca kapnak, na azt öröm lenne olvasni:DDD
(nem is csak az Arsenal fanoktól:D)

mulipupu 2010.04.01. 07:02:22

mondjuk a 11-es sztem komolytalan volt, majd tulajdonképpen a 11-es elvégzésénél sérült meg elvileg, a sors bosszúja ugye:D, és akkor érzi, hogy fáj nekik, erre fent marad, tovább erőlteti

aztán ilyenek vannak ebből:

"He pulled his calf muscle and I think it's the end of the season for him," Arsenal manager Wenger told Canal Plus.

MU és Chelsea jártak ezzel a meccsel legjobban, akár hogy is nézzük...

mulipupu 2010.04.01. 07:20:05

@mulipupu: ja ez Gallas-ról szólt nem Fabregas-ról:D

de majd arról is kiderül ma, hogy mi a helyzet

WallyB 2010.04.01. 07:30:58

Gatyaf#s fáradt voltam, így hiába vadásztam streeam-et az Inter-CSZKA-hoz a félidőben 0-0-nál elmentem aludni... persze hülyeséget álmodtam, mert nálam 4-1-ről az utolsó öt percben kaptunk kettőt (Materazzi csinált egy 11-est) és 4-3-mal utaztunk Moszkvába - mi a fenét vacsorázhattam...:)
Erre viszont csak annyit tudok mondani: Ámen. :)
"Moszkvában Mourinho gyorsan lövet egy gólt az övéivel, utána megízlelteti az oroszokkal saját gyógyszerüket, és gond nélkül továbbjut az Interrel az elődöntőbe."

Woland 2010.04.01. 08:02:28

furcsa, nalam messze nem volt a BL-szezon meccse az Arse-Barca.

szerintem az Arse onmagahoz kepest hihetetlen gyengen jatszott, hinni nem akartam a szememnek. meg a Ligakupaban sem lattam oket igy teljesiteni - talan a ManU elleni 0-4-es FA-kupa meccs 2-3 eve volt hasonlo. a Barca jo volt onmagahoz kepest is, azt adom.

ha Fabregas ki kell hogy hagyja a VB-t amellett hogy Gallas is megkezdte tegnap este a szabadsagat az marha nagy koki Wenger buksijara. hogy a francba kuldhet serult embereket a palyara?

Feri lenyilatkozta hogy szerinte nem volt rizikos ot jatszatni es o is nagyon palyan akart lenni. dehat persze hogy egy 22 eves srac mindenaron jatszani akar a Barca ellen, az edzonek kellene hogy legyen ilyenkor magahoz valo esze.

Gallas eseteben meg konkretan be is vallotta Wenger hogy rulettezett a francia csapatba allitasaval.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 08:05:47

kicsit off: rendes volt a digi, kiirták, hogy szerver 100% jöjjön vissza később :). viszont volt normális holland sport1-es link sopcastra.
az interes meccsre már csak 95% volt, el is kezdtem nézni, de aztán elmentem aludni.
sat1-on nem volt Ran? látta valaki műholdon esetleg? kábelen nem a foci jött.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 08:10:58

plusz orf1/-t nem nézte valaki? nem találtam a tv-n tegnap meccset, pedig ezek megvannak. gyanakszom, hogy mást adott a upc.

rowi 2010.04.01. 08:18:07

köze sem volt a keddi és szerdai játéknaphoz, de a Chelsea eddig sem kicsi bajnoki esélyei elég nagyot nőttek...

Walmer 2010.04.01. 08:27:58

"Vagy arra gondolt, hogy majd Henry megfékezi Walcottot? De akkor miért nem adott neki egy számszeríjat, vagy legalább egy furkósbotot, amit a kisember küllői közé döfhetett volna? "

Ez ZSENIÁLIS!!!

Amúgy szerintem szar meccs volt. Mondjuk csak az ötvenvalahányadik percre értem haza (valóban söröztem, Bartók Béla út, ha valakit érdekel...), de onnantól szar volt. 0-2-nél gondolkodtam, hogy írok imynek egy kommentet ma, amiben lemondásra szólítom fel, de aztán lőtt 2 gólt az Arsenal.

Guardiola amúgy edzőzseni én mindig mondtam.
Léomesszi meg egy isten. Puyol viszont csináltatahatna valami normális frizurát mert lassan nekem ég a bőr a pofámon, ha meglátom.

Sima barcelona gála a Nou Campban amúgy. Közte 3-at tippelek. minimum.

Walmer 2010.04.01. 08:29:23

@rizla: megbeszéltük már rizla, gólpasszokat a jégkorongban jegyzik.

sporttárs 2010.04.01. 08:32:19

@rizla: Az Arsenal szarrápofozása szerepel pár kommentedben, ehhez képest megsértődsz egy kis irónián : DDDDD

Walmer 2010.04.01. 08:32:59

@mulipupu:
"nos én utáom a Barca-t, Arsenal-t csak rühellem"

te vagy ez emberem;-)

bakító 2010.04.01. 08:33:16

@Walmer: Látsz 30 percet a meccsből, leszarozod azt, és egyből nyomod a visszavágó eredményét.

Laza e vagy vazze?

sporttárs 2010.04.01. 08:35:01

Jó kis meccs volt a londoni, kicsit sajnálom, hogy a Barcelonának idén végképp úgy fog összejönni a címvédés, hogy nem találkozik komoly ellenféllel. :)

(De most komolyan, ki lenne az. A rajongók nyilván élvezik, bizonyára én is élvezném, de még jobban, ha lenne valami versenyjellege egy BL-sorozatnak.)

Könnyűlovasság ez az Arsenal, törékeny, de becsülettel harcolt. Összességében kb. ennyire volt sansza előzetesen is, vak, aki többet gondolt.

A másik meccset nem tudom, de nagy élmény nem lehetett. Természetesen az Internek kell drukkolni, hátha az elődöntőben láthatunk valami Mourinho-performanszt, meg az azon kiakadó spanyol-híveket. De nem írnám le a Moszkvát, otthon elmehetnek hosszabbításig.

(Ide akartam eredtileg a kommentet, de véletlenül betettem a másik poszthoz, bemásoltam.)

sporttárs 2010.04.01. 08:38:16

@Walmer: Messi pályán volt?
Megnéztem, tényleg, meglepő.

Guardiola hozta a semmit se csinálok, majd a zsenik elintézik formulát. Egyszerűen képtelen meccs közben váltani, mondjuk most sokáig úgy tűnt, nem is kell.

Viszont Wenger... Hát, nem tudom, elég jó a renoméja, maradjunk ennyiben, meg, hogy szereti a gyerekeket. :))

nalazo 2010.04.01. 08:48:08

Az Inter-Moszkva tegnap kifejezetten az a mérkőzés volt, amelyiknél egy Inter szurkoló nyugodtan szórakozhatott, legfeljebb a kihagyott helyzetek miatt lehetett bosszankodni. A CSZKA-ban szó szerint semmi sem volt, csak a görcsös védekezés, középpályájuk egyáltalán nem létezett, az egy, amit jól csináltak a lestaktika volt. Ha az Inter kapuja jözelében voltak gyorsan rálőtték "hátha szerencsénk lesz" alapon. Ha a csatáraink jobban összpontosítanak, 3-4 gólt lőhettünk volna. Ha a Moszkva nem áll valami újjal elő a visszavágón, akkor ez már most eldőlt.
A Veetle segítségével egész jó minőségben lehetett nézni a meccset.

Dr Keynes 2010.04.01. 08:53:52

Szegény Almunia, az elsőt azért kapta, mert kijött, a másodikat meg azért, mert nem lépett előre vagy kettőt. Mondjuk jó nézni a videón, ahogy Ibra mindkét alkalommal felnéz, megnézi a kapus mozgását, aztán választ lövést.

Szent.J. 2010.04.01. 09:08:23

Ez a döntetlen az Arsenal-ra nézve hízelgő. -> Simán kiesnek majd a Camp Nouban, ez van.

Jose' Nacionalja pedig elég görcsösen törte be a CSKA védelmét, de sikerült, nehezen tudom elképzelni, hogy a már nem is annyira hideg orosz fővárosban, két robbantás között ne találjanak még egy gólt, és akkor tényleg vége.

összeáll a Barca-Sinter elődöntő, és akkor ott majd vége a Jose' "csodának", bízva abban, hogy addigra már a bajnokság is elmegy olaszföldön.

kaamir 2010.04.01. 09:12:15

A két kedvenc csapatom játszott tegnap, bár inkább az Arsenal felé húz a szívem. A Barca-nak az elején el kellett volna döntenie a meccset, mert ilyen rohadt jó focit ritkán lát az ember (mondjuk ehhez kellett az Arsenal megilletődöttsége is).

Sztem felesleges volt Wenger-nek Fabregas játékát erőltetni. Nincs igazán formában, sérült is, Nasri jobb teljesítményt nyújtott volna azon a poszton.

A továbbjutás abszolút esélyese a Barca, de talán az Arsenal játékosok már nem fognak annyira félni, és bátrabban mernek majd támadni. (mondjuk ehhez egy komolyan vehető csatár nem ártana - Bendtner nagyon kiszámíthatatlan). Akárhogy is, ettől a Barcenlonától sztem senkinek se szégyen kikapni/kiesni.

Gabez 2010.04.01. 09:24:27

@nalazo: várd ki a végét - az orosz tavaszban nem lesz olyan jó focizni, de tény, az Internél az előny.

@_benito: "európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének" - pl Puyol szőrtelen művész úr? Vagy Bendtner művész úr? ;)

Neil Blender 2010.04.01. 09:34:42

Na a ceges tipp partin mind2 eredmenyt eltalaltam. :)

Az Arsenal jol kuzdott a vegen, megmentettek valamennyire a becsuletuket, de nem lesznek ellenfelek a Barca szamara a Nou Campban. A Zinter meg szepen nyugisan tovabblep Moszkvaban, es johet meg 2 Inter-Barca.

Nem titkolom azon az Internek fogok szoritani, mert 1. Mourinho nyerje meg a BL-t hogy tuti ne jojjon a nyaron hozzank edzonek, 2. Ne a Barca legyen a BL elso duplazoja mert akkor azt az osszes forum es kapcsolat megsinyli. A veresszaju ajnarozo Barca-fanokhoz kepest, a Glory kulonitmeny csupa visszahuzodo kedves srac :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 09:35:38

Gratulálok a Barcának, és egyetértek Imivel, ez futbaliskola volt úgy kb. 55 percig, hogy miért vettek ott vissza nem tudom, de hiába tettük oda magunkat szívvel, esélyünk nem sok maradt.

Egy megjegyzés: rizla és Csöncsön is mondta, nekem is feltünt, hogy a Barca teljes fegyverzetben, maximumot nyújtva ropta ellenünk. Pont, ahogy a Manu és a Cselszki is tette idén. Miközben ugyanezek a csapatok kikapnak olyanoktól, akiket mi simán verünk, hiszen ők sem tudnak mindig így játszani. Hogy van az, hogy pont az Arsenal ellen szívják fel ennyire magukat? Hogy van az, hogy pont mi, az öt éve semmit sem nyerő, papíron fogatlan oroszlán késztetjük a kupákat nyerni akaró csapatokat maximumra?

Lehet, hogy ennyire tartanak tőlünk? Vagy Wengertől? Nem kötözködöm, kérdem.

(nyílván nem csak ellenünk játszanak szépen, ez persze világos. de ellennünk ebben az évben mindenki megadta a labdának, ami jár)

vadkutya 2010.04.01. 09:48:02

@kaamir: Sok mindenben egyetértek...

Felesleges a primadonnák további ajnározása, az Arsenal játékosai igencsak megilletődtek, mintha ők is csak nézni jöttek volna a meccset. Rengeteg helyet hagytak a Barcának a játékra. Kérdem én: csoda,h így játszott egy olyan csapat, amely ilyen játékosokból áll? Naugye... Ezt a játékot az Arsenal is tudja, ha hagyják játszani, tegnap ők vállalták ezt a szerepet, ki tudja miért. A Chelsea tavaly pl minden területet lezárt a Barca játékosok előtt, akkor is csak egy döntetlenre futotta, ahogy most is.

Szóval hagyjuk csak a hú + há jelzőket. Tény,h a Barca a nagy esélyese a visszavágónak, de... Tegnap sem nyert.

Endoscope 2010.04.01. 09:50:52

@Senderos: Értem én a lelkesedést, de azért lehetne kicsit megfontoltabban is. Az, hogy egy csapat hátrányból feláll, az mutathat mentális erőt, de attól még nem feltétlen lesz előrébb (lsd. Real Madrid).

Az pedig, hogy a meccs 2-2 lett az abszolút nem az Arsenal, hanem a Barca "érdeme". Az 1. londoni gól körülményeit már _benito leírta (idővel majd Pep is megszerzi a rutint, beletanul az edzősködés taktikai részébe is és akkor lesz csak igazán ne mulass), a 2. gólt pedig megköszönhetik a varjúnak. Kínzó kérdés1: ha ezt befújta (nagyon szőrös szívvel, 0-4nél fújható volt), akkor Clichy "szerelésénél" Messivel szemben miért nyelte le a sípot?

Az már csak hab a tortán, hogy a "Professzor" (kínzó kérdés2: miért Professzor egy évek óta semmit nem nyerő edző?) a lehető legrosszabbat tette a Madriddal az El Clásico előtt: 1) Ibrának aranytálcán adja/adta vissza az önbizalmát és a góllövő cipőjét valamint megmutatta a katalánoknak, hogy 2 gólos előnyben sem engedhetik meg maguknak a lazázást.

Az igazat megvallva tényleg nagy öröm, hogy Monsieur Wenger nemet mondott Pereznek a nyáron.

sporttárs 2010.04.01. 09:53:37

@vadkutya: A Chelsea egy nehézsúlyú bokszoló, az Arsenal lepkesúlyú, a Barcelonától a levegőt úgy elszívni (a londoni meccsen, a Camp Nouban a Chelsea is védekezett) ilyen madárcsontú együttessel nem lehet. Az Arsenal is labdajáratós focit játszik, labda nélkül az nem megy.

Endoscope 2010.04.01. 09:56:26

@Neil Blender: Sajnos ki kell ábrándítsalak. :)

Bátran mernék fogadni az Inter BL győzelmére, amivel a jó Zsozé alaposan felveri a saját (már most is magasan túlértékelt) árát Perez előtt + bónuszként ezáltal majd személyesen a SzpesülVan szájából hallgathatjuk a BL meccsek előtt, hogy "Nyertem én már Madridban BL döntőt".

Asidotus 2010.04.01. 09:56:28

Szerény véleményem az, hogy az Arsenalnak piszok mázlija volt azzal, hogy az első 20 percben Almunia kb. 300 %-os teljesítményt nyújtott. Ott már simán 2:0-nak kellett volna lennie. Később el is szállt a mágiája, meg is jött a két gól. Ha nem javul fel nagyon az Arsenal középpályás labdaszerzése, akkor a szezon feltörlése lesz Barcelonában. (Vajon hány meccsig húzódhat Messi "nem varázsol semmit" formája? Egyszer minden sorozat megszakad...) Az is érdekes, ahogy Messi pár hete odaadta Ibrahimovicnak a 11-es lövést a Zaragoza ellen, azóta Zlatan minden meccsen lőtt gólt.
Az Inter - Cszka meccset nézve meg, hát az első benyomásom az, hogy bántó látni a két meccsen lévő kapusok közti különbséget. Papíron erősebb az Arsenal/Barca páros, mint az Inter/CSZKA, de kapusposzton az utóbbi kettő sokkal acélosabb, nem is lett belőle gólparádé.

vadkutya 2010.04.01. 09:58:47

@Endoscope: "Miért Professzor egy évek óta semmit nem nyerő edző?"

Wenger-t többek közt azért hívják Professzornak, mert az ő érkezésével kissé átíródott a szigetországban játszott futball, ahogy talán Európában is sok helyen. De: amilyen idétlen a kérdésed...

Wengerrel talán megleshetné a nyomorult Real,h hogyan is néz ki mostanság a BL 8-asa...

giacinto 2010.04.01. 09:59:53

az orosz edző jófej, elismerte hogy az Inter helyzetei alapján bőven örülniük kel az 1-0-nak. korrekt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 10:00:57

miért nem volt tizi?

Amúgy egy ilyen kerettel (nem biztos h Wenger hibája, h nincs pénz igazolásra) melyik edző érne el jobb eredményeket? Ebből a keretből évek óta ez a maximum.

Továbbra is igaz, hogy a BL-ben (nemzetközi csapatok) 4 éve csak az angolok állítanak meg minket vagy a barca. ez tény. (most jön a sorsolásos duma)

Endoscope 2010.04.01. 10:02:10

@vadkutya: Kösz az infot. Ezt nem tudtam. :)

"Wengerrel talán megleshetné a nyomorult Real,h hogyan is néz ki mostanság a BL 8-asa..." - Ott a kulcsszó: TALÁN. :)

vadkutya 2010.04.01. 10:03:24

@Endoscope: Pfff. Hagyjuk már, komolyan, a Real... Tréfás. :D

Tika_ 2010.04.01. 10:04:04

A Barcelona irányítója Xavi, nem Messi.
Fabregas tudtommal katalán (Arsavin orosz, Gallas meg francia), de majd a bennfentesek megmondják a tutit.
Mivel már sokadszor látom: itt többen bejáratosak az Arsenal és a Barca öltözőjébe, hogy olyan magabiztosan állítják ezt a borotváltat?? C3kR79 nem borotváltat? Totti?
Gallas szezonjának vége, azt olvastam.
benito, nagyon pozitív, hogy tartod magad a blog lényegéhez, és állást foglalsz, esetleg azt megmagyarzhatnád még, hogy mit fújt a bíró, és az miért lap. Köszi előre is

Neil Blender 2010.04.01. 10:08:58

@Endoscope: Neee :)

Bar biztos feldobna Spanyolorszagban is a sajto eletet, de nagyon remelem hgy csak kobor pletyka ez a valtas csakugy mint tavaly volt...

MOST nem akarom Mourinhot a padra...

R-l@nch 2010.04.01. 10:10:27

Hát ilyen könnyű Barca továbbjutásra nem gondoltam. Mert hogy ez eldőlt, afelől kétségem sincs!
50-55 perc atomfoci a javából. Kár a meccs végéért, de ez a döntetlen max arra jó, hogy a Barca a visszavágót is így meghajtsa, hátha a bajnokságra fáradtabbak lesznek :)
Nekem csalódást okozott az Arsenal, nem is kicsit!

drani 2010.04.01. 10:14:01

lehet hogy már írta valaki, de nekem az tűnt fel, hogy Fabregas (attól függetlenül, hogy jó játékos és ő hozta össze, majd értékesítette a büntetőt), egy POJÁCA. Olyan sántikálást rendezett, hogy majdnem elsírtam magam, de azért még meccs után is ott bicebócázott bazmeg ezen kiakadtam. Szinte már-már céronaldói magasságok...hányok

vadkutya 2010.04.01. 10:14:44

Annyit viszont semmiképp sem ért ez a meccs,h Fabregas, valamint Gallas is lesérült, könnyen megeshet,h idén őket már nem látjuk Arsenal mezben... :S

Ki kellett volna már esni a Porto ellen, erre megverjük őket 5-0-ra, tiszta hülyék. :)

vadkutya 2010.04.01. 10:16:01

@drani: A lábszárcsontja sérült meg, kicsit olvass utána...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 10:19:57

@imici77: Mindig ezzel jössz Imi, de én azért erre nem merek mérget venni. Minden tiszteletem Wengeré, de amit ő művel, azt csak úgy lehet győzelemre vinni, ahogy a Barca csinálja (és ahogy Wenger csinálta 10 éve még): érett klasszisokat a kulcsposztokra, többet is akár, hogy legyen csere. Ha erre nincs pénz, vagy nem tudod megoldani, hogy neveléssel eljuss odáig, hogy összeálljon a gárda, akkor lehet, paradigmát kéne váltani. Vagy mégis pénzt keríteni valahonnan.

Persze nem sírok, és persze valamekkora esély még mindig van, még csak nem is matematikai, mind a BL továbbjutásra, mind a bajnokságra. Simán lehet, hogy májusban majd Wenger kölcsönzi Arsavintól a gólörömét. De addig tény marad: bár vannak szép momentumaink, de többen is vannak, akik eredményesebbek, és nem álltalják a szurkolóik a sót a sebbe szórni......

(mielőtt bárki nekem esen, hogy a barca nevel nem vásárol: a csapatból való elvándorlást megakadályozó szintű fizetésekre és nevelésre is kell pénz, plusz arra az egy-két több tíz milliós sztárra is, akik kiegészítik a csapatot, ha valahol éppen ég a ház. Jelszó: Ibra.)

Tika_ 2010.04.01. 10:20:48

Messit miért hozta le Guardiola? Ibrát még értem, elkezdett arcozni, egy SAF vagy Mou leordítaná ezért a fejét, hogy elment az esze, tudhatná, hogy az angol csapatok a 80. perc után akarnak meccset nyerni. Be is szoptuk tegnap rendesen. Amúgy a Barca mindig leáll, ha úgy érzi, hogy már megvan a meccs. Nyilván egy Almería ellen ez 10-ből 9-szer igaz is, az Arsenal viszont ennél nagyságrendekkel jobb. Szóval szvsz ökörség volt a támadójáték teljes kiherélése, sokkal inkább a súlytalan Pedrot kellett volna lekapni, és Leot hagyni. Szvsz.
Henry meg egy vicc, minden csel után elnézést kért, hogy meg merte próbálni, szép és nemes gesztus őt megtapsoltatni, de ha helyette érdemi csere jön, talán nem jönnek ránk döntetlenre.

@Csöncsön: +1. Annyival egészíteném még ki, hogy A MOCSKOS KURVA ÉLETBE!!!
@Everred: +1
@Senderos: „ha marad a barcába, fejben és lélekben sehol nem lenne ahhoz képest ahol most van”
Látom, te ilyen médium vagy, úh légyszi áruld már el a jövő heti lottószámokat
@Woland: OFF egyébként nálad melyik a szezon BL meccse? Tényleg érdekel
@morphine: nézd meg a Barca-Inter 2:0 csoportmeccset. Az Internek esélye nem volt. Pedig asszem Ibra és Messi nem játszottak. Szóval nem nektek szól, hanem, amit rizla ír: szerencsére még fel bírnak pörögni a fiúk, mikor kell. (Amúgy a teljes fegyverzethez egy bizonyos Iniesta nevű fazon hozzátartozik, tavaly 4. lett az Aranylabda szavazáson, tehát talán nem túlzás zárójelben megemlítenem.)
@vadkutya: bocs, de szerintem neked nem érdemes focit nézned, ha ennyire nincs hozzá szemed…

bakító 2010.04.01. 10:21:34

Annyit azért szeretnék halkan megjegyezni, hogy ebben a szezonban már annyiszor írták le az Arsenalt, hogy az bizonyosan világrekord.
Még itt vagyunk, és most sem 0-5 ről fordulunk.

Mr.AT 2010.04.01. 10:22:50

Ha Mourinho tökös, márpedig ebben a szezonban többször bizonyította, hogy az, akkor Moszkvában is kiáll a 3 csatár + Sneijder kombóval, s tekintve, hogy Krasic és Aldonin sem lesz ott a CSZKA-ban, ebből gyorsan gól lehet.

Onnantól pedig erősen kétlem, hogy EZ a CSZKA kettővel több gólt tudna rúgni, mint EZ az Inter. (Kezdve ott, hogy alsó hangon hármat.)

vadkutya 2010.04.01. 10:24:22

@Tika_: :) Mihez nincs szemem, eszküzé?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.01. 10:25:40

Frissítettem a posztba egy statisztikát a passzokról, akit érdekel.

A Barca visszaeséséről az a véleményem, hogy nem csak a számukra kedvező eredménynek volt benne szerepe, hanem annak is, hogy

1) nem lehet egy egész meccsen keresztül fenntartani a komplett Arsenal védősor négy emberes letámadását (Pedro, Messi, Ibra, Keita)

2) a második félidőben az Arsenal védelme feljebb tolódott, a középpálya hátrébb lépett, hogy csökkentsék a távolságot, és a védekezésben használhatatlan Arsavin helyett Eboue játszott, ezért sokkal kiegyensúlyozottabb lett a kzp-ja,

szóval egyrészt fáradtak, csökkent a motiváció (0-2) és az Arsenal taktikája is változott.

Tika_ 2010.04.01. 10:26:36

A futballorgia szerintem nagyon jó kifejezés, és ezért dicséret illeti mindkét csapatot, meg az edzőket, hogy nem szaroztak, játszották a látványos játékukat, nem bunkerezett senki. Egyébként a végén mikor a Barca lepihent, a franciák is megmutatták, hogy pengék, és a katalánok csak figyelték a focileckét és nyomozták a labdát. A parádéhoz a bíró is hozzájárult, a 11-es kivételével csak néhány hibája volt, amikor elengedett szabálytalanságokat.

@Woland: Asszem Jungberg nyilatkozta korábban, hogy Wenger csak látszólag úr, egyébként beinjekciózva, sérüléssel kell pályára lépned*. Tényleg van valami Mengelés a fejében :))))) (nehogy komolyan vegye valaki!)

* hangsúlyozom, hogy nem kötekedni akarok, ezt olvastam bulvárban, ellenvéleményt meg nem (vagy nem maradt meg), szóval majd a nyomon követők hozzátesznek, ha tudnak

vadkutya 2010.04.01. 10:27:22

@heinrich: Ennyi, Wenger belenyúlt. Ő is látta,h másként nem megy, nem voltunk egy súlycsoportban, tátott szájjal nézték az Ágyúsok a Barca játékát.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 10:29:08

@Tika_: Csak a lényegét nem értetted a kérdésnek. Fel sem tételeztem, hogy csak nekünk szól, oda is írtam a végén, hogy világos legyen, de mindegy. A kérdés, mégegyszer a gyengébbek kedvéért az, hogy miért van az, hogy ellennünk mindenki ennyire felpörög, hogy ennyire maximumot nyújt és még a lépés is kijön, miközben papíron, itt az NST-n például gyakorlatilag csak mi, a csapat szurkolói gondoljuk úgy, hogy az arsenal a pl top 4-en kívül bármire is esélyes lenne?

És köszönöm a fenhélyázó megjegyzést Iniestára vonatkozóan, tisztában voltam azzal, hogy nem játszik, ezek szerint a teljes fegyverzet kifejezés is félreérthető volt, töröljük.

balu11 2010.04.01. 10:32:44

@Everred: erről az Utolsó cserkész c. klasszikus egy dialógja jut eszembe, mikoris a jó Bruce Willis a barátja szánalmas védekézésére (aki dugja Bruce feleségét) kb. így reagál:

"Aha, tehát csak épp arra jártál, megbotlottál a küszöbön, és a farkad beleakadt a nejembe, igaz?"

Tika_ 2010.04.01. 10:36:40

@morphine: Baszki, ne légy már ennyire sensi, hát ennél finomabban már nem tudom mondani :)), semmi támadás nem volt benne! (te gyengézel itt, boázz ;)) Egyébként gyorsan futom át a kommenteket, ezért értettem félre, jogos. Akkor: a Barcára tudok válaszolni, ők tavaly a Bayernnek is nekiugrottak, amikor kellett, pedig az a Bayern gyengébb volt, mint ez az Arsenal. Illetve lehet, hogy Pep nem akart úgy járni, mint tavaly a Lyon meg a Bayern első meccseken (döntetlen), hogy aztán otthon kelljen izmozni
De az is lehet, hogy a ti hype-otok eljut a sztáredzők fülébe ;):))
@balu11: Akkor tehát egyetértessz Everred-del - korrekt ;)

Walmer 2010.04.01. 10:37:42

@Tika_: hú vazze.
szerintem dugj egy jót, mielőtt agyvérzést kapsz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 10:40:54

@morphine: ezzel jövök. Nézd végig európát. juve, pudli, milan, bayern, valencia, stbstbstb miért nem vesznek nagyon jó játékosokat és nyerik hullára magukat? Jobb a milannak, juvenak, a pudlinak a helyzete most? Cseréltek már edzőt, adtak el játékosokat, de az egyik rinaldinnyótól várja a csodát (Kaka megtartására nem volt pénz), a másik, h delpinokkió becsavar egy szabadot, a pudli meg mutogat a BL trófeára (Melyik hajó nem köt ki Liverpoolban?)... jobb lenne uefázni? stbstbstb... csak Neked, ne válaszoljon más, mert nem reagálok vissza... nekem ez sikeresség, és semmi bajom az egésszel. azt is leszarom,ha ez a barca 5-0-ra kitöm minket. Jobbak. Nem kérdés. Pénzt szerezni, vásárolni nem egyenlő a trófeákkal. Lásd sp?rs :)

bakító 2010.04.01. 10:41:09

@heinrich: Téged gyakrabban kéne olvasni.

vadkutya 2010.04.01. 10:46:05

@imici77: Ezek a kölykök azért olykor oda-oda tesznek bármelyik nagy csapatnak, ezt kellene már észrevennie másoknak is. Lehet fikázni folyamatosan az Arsenalt, de vannak tények.

drani 2010.04.01. 10:46:40

@vadkutya: nem a sérülését vitattam. olvass utána (de ezúttal figyelmesen)

vadkutya 2010.04.01. 10:50:11

@drani: Semmi értelme a hozzászólásodnak a fröcsögésen túl, bőven elég volt 1x is elolvasni.

wan2bee 2010.04.01. 10:51:58

@drani: ezesetben törött lábbal fájdalmas képpel sántikálni szerintem indokolt...

flea 2010.04.01. 10:52:46

Előzetesen bitang jó meccset és gólgazdag döntetlent tippeltem... végül is mindkettő bejött, de nagyon nem úgy, ahogy vártam.

A büntető szerintem nevetséges volt, ugyanis Fábregas emelte oda a lábát, nem Puyol ment bele, innentől az ütközésért őt hibáztatni csak Arsenal-fanként lehet...

Nem hiszem, hogy lefutott a visszavágó, ennél többet tud az Arsenal - bár Fábregas nélkül sok esélyt valóban nem adok nekik. A CSZKA-Inter viszont kb. úgy lesz, ahogy a poszt mondja, bár 0-1 (esetleg 1-1) után még egy-két életveszélyes és potenciálisan újabb gólokat érő Inter-kontra még befigyel majd...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 11:07:29

@Tika_: OK, részemről kvittek vagyunk, értem. Egyébként maga a kérdés önigazolás: talán mégsem vagyunk annyira jelentéktelenek, ahogy itt mindenki mondja, ha ennyire komolyan vesznek minket :-) Ahogy mondod: ejut a hype Pep fülébe ;-p

@imici77: Nem azt mondom, hogy csak az edzőcsere a megoldás. Azt mondom, hogy amihez Wenger ragaszkodik, azzal a végső köszöböt, úgy tűnik, nem tudjuk átlépni. Én is örülük, hogy a csapat ilyen, örülök az off-field eredményeinknek, és hogy relative prudens a klub helyzete angol ellenfeleinkhez képest, és bírom, amikor a szépség győz. De nagyon úgy tűnik, az utolsó lépés nem fog így összejönni, hogy csúnyát mondjak nem leszünk így az angol Barca. Amiből két dolog jön. Vagy több pénzt kéne költeni (nem feltétlen drága igazolásokra, ha már meg tudjuk fizetni a játékosokat, hogy nem nejenek el, az már jó), vagy azt mondani, hogy amíg nem tudunk több pénzt költeni, mert fizetjük a sarcot a bankoknak, addig paradigmát váltunk, lesz egy kicsit megint boring arsenal, hátha lehet 20x 1-0lal bajnok megint valaki (kérdezd meg a Glory különitményt: lehet). Ha Wenger egyiket sem tudja / akarja megoldani, akkor nélküle. Neki teremhetne babér máshol, nekünk jöhetne frissítés, új kezdet az ő általa lerakott alapokon. Henry is elment, hogy BL-t nyerjen, össze is jött neki, de azért továbbra is mindenki az Arsenalhoz kapcsolja, win-win.

Persze lehet, hogy pont összeomlanánk, mint egy kártyavár Wenger nélkül, nem tudom. Nincs garancia a sikerre, ez tény, kérdezed meg Abrát. De a poolal ne gyere, ők behúztak egy BL-t 5 éve, és volt pár nagyon emlékezetes meccsük / szezonjuk, mi ebben az időben semmit sem nyertünk csak volt pár nagyon emlékezetes meccsünk / szezonunk. Nem cserélnék velük, de tény: az elmúlt öt évben még szerencsétlen Rafa is többet akasztott, mint Arsene.

Ezért nem gondolom, hogy biztos igaz az állításod. Csak addig értek veled egyet, hogy valóban nagy kockázat lenne kipróbálni.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.01. 11:07:34

Mért a tizi? Én mondjuk arról beszélnék, hogy Ibra akkora gólokat rúgott, mint a ház...:)

Walmer 2010.04.01. 11:09:00

@flea: a büntető, büntető volt. Ahogy imy mondotta volt korábban, Puyol megakadályozta, hogy a másik spanyol labdához érjen. Nem szabályosan. nem érte el a labdát. tizenegyes.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 11:14:06

Csak egy megjegyzés azoknak, akik nem néznek rendszeresen Arsenal meccset: bár valóban Cesc a legnagyobb király, a többiek gyakran extrán nekifeszülnek, ha ő nincs, és nem ritkán ki is jön a lépés nekik. Van még egykét ügyes zsugás nálunk középen, ezért ahogy az év elején is mondtam: őt tudjuk pótolni, még ha nem is sikerül mindig. Gallas sokkal nagyobb hiány, bármennyire is ő a köcsög és Cesc az isten.

Kicsit olyan, mint a Cselski - Drogba ügy. Elvileg ő a gyémánt éle, mégis szórják a gólokat a többiek, ha nem játszik.... Viszont ha Essient kivesszük már komolyabb a hiányérzet.

Ferguson 2010.04.01. 11:14:50

@imici77: v mondhatjuk azt is, h fabregas megakadályozta puyol-t a tisztázásban... :D

bakító 2010.04.01. 11:21:54

@morphine: Legyünk tisztába a realitásokkal. A sok 1-0 eléréséhez is drága csapat kell. A MU az egyik legtöbbet kötő csapat, úgyhogy nem jó példa. Ráadásul a Pool, Spurs, Man city, reklám margit példái mutatják, hogy csilliárd euróból sem lesz feltétlenül világverő csapatod, de közben a klubot a csőd szélére kormányzod.
Amit most Wenger csinál a létező egyetlen járható út. Mi tehetjük meg, hogy lesérül RvP, és télen veszünk egy Ibrahimovicsot. Még nem , de ez az út oda vezet.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 11:22:09

@morphine: az ez Arsenal már soha nem fog 1-0-ás meccseket játszani 20x. egy ilyen felfogású játékhoz vehetünk 20 játékost.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 11:28:38

@bakító: Még nem. Kérdés: eljutunk-e oda? Ha igen, nem lesz több kérdésem, mert akkor valóban működni fog a mostani rendszer.

bakító 2010.04.01. 11:32:37

@morphine: Hát persze hogy el. Wenger most épít egy brandet, és ő már lehet hogy meg sem fogja érni, hogy úgy csillogjon az Arsenal név mint most a Barcelona. Nekünk azért még erre jó esélyünk van.
96 előtt ki a lófax ismerte az Arsenalt?

wan2bee 2010.04.01. 11:32:43

@heinrich: a kiegeszito statisztikadhoz: A Barcika a meccs 90 perce alatt osszesen 525 sikeres passzt hajtott vegre. Ezt izlelgesse mindenki. 10 masodpercenkent egyet. atlag. masfel oran at. iszonyat ez a szamadat. Kemenyen eldugtak a labdat. Az egyetlen eselyunk a visszavagon, ha viszunk magunknak sajat labdat, mert a Barcatol ezek alapjan nem fogunk sokat kapni. Bar az valoban kerdes, kepes-e a barca ketszer egymas utan megmeretettni a galaxis kupaban ezzel a foldonkivuli focival..

vadkutya 2010.04.01. 11:34:34

@wan2bee: Sok csapat tud földönkívüli focit játszani, ha hagyják őket, kb úgy, mint vmi edzőmérkőzésen...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 11:38:26

@bakító: Angliában mindenki. Angilán kívül meg nem volt rendszeres, több meccsre kiterjedő PL közvetítés.

De ok, legyen igazad - a jövőnézés nem vitaterület :-D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 11:39:37

@heinrich: a védősor feltolása nagy baromság volt, abból rúgott két gólt a barca. ennyire nyúlt bele/mellé Wenger... (mondjuk Ibra nem erről volt mostanában híres, de lehetett tudni róla)
előtte mókás volt, első félidőben (vége felé, persze): szélen robog a sárga, alapvonalról teszi be laposan, kinyomják... labda előre szélen robog piros, benyomja középre, sárga kivágja... (sztrimen néztem, ennyi látszott).

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 11:41:23

@vadkutya: kicsit túlzod ezt a "hagyják őket" dolgot. A cheslki bele tud mászni ennél jobba az arcukba, mi nem. így is röpültek a sárgák, és Cescén kívül nem volt köztük kérdéses....

Endoscope 2010.04.01. 11:41:29

@bakító: Te úgy tűnik biztosan nem. :)

Egy több mint 120 éves klub esetében azt kijelentést, hogy "96 előtt ki a lófax ismerte az Arsenalt" azt hiszem nem is kell véleményeznem.

Megteszi a kérdés(feltevő) helyettem. :)

Ui: Nick Hornbyval ne nagyon fogj kezet.

vadkutya 2010.04.01. 11:41:30

@morphine: Az edzőcserét végső megoldásnak tartom, előtte én azért felülvizsgálnám az erőnléti edzők munkáját is, az nem állapot,h az Arsenal játékosai úgy törnek, mint a ropi. Itt vmi szar van a levesben...

vadkutya 2010.04.01. 11:43:40

@morphine: Egyáltalán nem túlzom el, Te is tudod,h ennél sokkal - de sokkal - jobban tud játszani az Arsenal. De tegnap fel volt tartva a kéz, másként nem lehet szétszedni egy ilyen szintű csapatot, ennyire kis darabokra az első félidőben...

Tassadar 2010.04.01. 11:44:01

@Walmer: ... és amikor a védők kiengedik a labdát? Ugyanaz a helyzet, ott mégse fújnak érte, amúgy meg Fabregas volt a szabálytalan...

bakító 2010.04.01. 11:47:33

@Endoscope: Te biztos hiányoztál irodalomórán, és amikor azt mondják hogy vörösen izzik az ég te gyorsan vizesvödör után nyúlsz.
Most had ne magyarázzam el a különbséget a világbrand, és egy hazájában ismert, elismert csapat közt.

Nick Hornby hogy jön ide? Mindenki olvasta ezt a könyvét, de ettől még nem lett nagy csapat az Arsenal.

balu11 2010.04.01. 11:48:25

@donnelly: valóban szép gólokat szerzett a bosnyák, de azért jegyezzük meg, hogy az elsőnél hatalmasat hibázott Almunia, és igazából (pláne ezen a szinten) simaziccer kategória. A másodiknál meg vagy Vermaalen, vagy a másik 3 védő (ha nem olvasták rendesen a lesreállítós playbook-ot) oldotta meg, hogy legyen Ibrának mintegy másfél perce, hogy kitalálja, hogyan gurítsa el a lasztit. Ettől még persze gecinagy gólok voltak, és főleg látványosak, csak ne feleddjük, hogy mindkét helyzet 90%-os ziccer volt.

(Egyébként a meccs első félidejének vége felé volt egy ötletem, amit meg kellett volna fogadnia az Arsenal stábjának: még a félideji szünet alatt el kellene passzolni Almuniát. Valószínűleg soha nem ért annyit, mint abban a 15 percben...)

hakapesz imi 2010.04.01. 11:48:44

Pöcsség a "Barca teljes harcidíszben" szöveg vagy mi; 1. mert nem volt Iniesta, 2. mert nem volt Abidal, 3. mert Yaya sem játszott + Busquets is a pályán volt. Ezzel nem azt mondom, hogy Busquets nem volt jó, nagyon is tetszett, ahogy nyomta.
Szóval, hiába volt ma a Barca 150%-os teljesítménye, a fentiek visszatértével csak javulhat a csapat teljesítménye...

Endoscope 2010.04.01. 11:49:11

@morphine: Azért nem csupán úgy lehet megfogni a Barcát, hogy szénné aprítják a játékosaikat. Lehet, hogy hazabeszélek de az idei idényben eddig egyetlen egyszer láttam megfogva a Barcát és az az őszi El Clásicó volt. Ez volt az általam látott egyetlen meccs, amikor az ellenfél a saját focijával tudott rendre a Barca fölé kerekedni.

A többi látszólag necces (értsd: döntetlennel vagy Barca verességgel végződő) mérkőzéseken mindig a Barca volt a domináns, csupán a helyzetkihasználással nem álltak a helyzet magaslatán (lsd. Kazany, Atletico Madrid stb.)

Walmer 2010.04.01. 11:49:14

@bakító:
"96 előtt ki a lófax ismerte az Arsenalt?"
én ismertem és imádtam.

Walmer 2010.04.01. 11:55:39

@bakító:
"de ettől még nem lett nagy csapat az Arsenal"
most nagycsapat?
Illúzió a nagycsapatsága. csak azért tűnik annak, mert az első 4, BL induló Angliában. Ha csak a bajnok mehetne, mindjárt nem lenne "nagycsapat".
A Wenger előtti Arsenal viszont valódi nagycsapat volt. Egymás után 2 KEK döntő egy olyan érában, amikor valódi nagycsapatok játszottak a KEK-ben is.
Ez az Arsenal a cipőjét nem kötheti meg annak az Arsenalnak.

vadkutya 2010.04.01. 11:56:32

@bakító: Most akkor ismert, vagy elismert?

94 és 95-ben KEK döntő a Parmával és a Zaragozával.

bakító 2010.04.01. 11:57:15

@Walmer: Választ lásd mint fent.

Endoscope 2010.04.01. 11:57:21

@bakító: Pedig szívesen meghallgatnám. Hátha új és hasznos informácikókkal gazdagodom, amit a munkám során is tudok hasznosítani. :)

Lehet, hogy én vagyok alulképzett és Billy Wright, Charlie George vagy George Graham neve csak nekem mond valamit és nyilván a Highbury sem számított patináns, világszerte ismert stadionnak.

Viszont ez esetben örülhet a manchesteri Mansour sejk, hiszen szűk 15 év elég lehet egy 'világbrand'-et képviselő klub felépítéséhez... :)

Endoscope 2010.04.01. 12:00:32

@hakapesz imi: A tegnapi Barca 150%-ot játszott? Én úgy vettem észre azt hozzák, amit 1,5 éve tudnak, csak épp az ellenfél most nem húzta be a kispadot a saját kapuja elé és nem is akart katalán népi motívumokat faragni a barcelonai lábakba.

vadkutya 2010.04.01. 12:01:18

@Endoscope: ...s akkor még Chapman-ről és a WM-ről nem is beszéltünk. Lehet,h sosem fognak hájpolni minket a ferde szeműek - amit én nagymértékben le is szarok - úgy, mint a MU-t, de az Arsenal jó ideje igenis név a szakmában...

Walmer 2010.04.01. 12:02:45

@bakító:
ja, te a széles világon ismert brand-re gondolsz ugye? Mint amilyen a Nike, vagy a Panasonic.

Ez meg egy dolognak köszönhető. Tévéközvetítések. Ennyi. Ha innen nézzük, ma a Sunderland is komolyabb brand, mint annak idején az Arsenal volt.

ez nem wenger, de még csak nem is az Arsenal, mint klub érdeme.

bakító 2010.04.01. 12:04:06

@Walmer: Most kezdjem el sorolni milyen csapatok nyertek KEK-et?
Csak az angolok közül: Chelsea, Tottenham, Man. City, West Ham. Mind nagycsapat, nemdebár?
Aztán olyanok mint 1. FC Magdeburg, Slovan Bratislava.

Ezek persze egyik sem volt rossz csapat a maga idejében, de én egy kategória ugrásról beszélek, amit meg akar lépni az Arsenal. Erről szól a stadion építés, erről szolnak a partnerklubok USA-ban és Ázsiában stb..

bakító 2010.04.01. 12:07:25

@Endoscope: Ha valamit nem akarsz megérteni tényleg nem tudok segíteni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 12:09:05

Just before the end, Carlos Puyol fouled Fabregas and the midfielder scored from the spot.

"I took the penalty quite strongly but after, when I went to get the ball, I could not walk anymore," he said. "I don't know if I did it then or when I was fouled.

"It is the fibula. I think I put my leg between Puyol's when I was fouled and kicked it.

"I fear the worst, which is that I have broken something. But we have to wait. The scans will tell us if it is something or nothing.

"I do not think it is going to be good news but still I hope there will be."

* Arsenal.com hope to have a full injury update later on Thursday.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 12:10:28

ez a "brand"-ezés meg mi a lóf@sz? már bocsánat, de győzelmek nélkül ki fogja "imádni" a csapatát... ígéretek, vagy mi? pusztán marketingtechnológiai szemszögból érdekel a dolog, de hány ilyen globális brand-et lehet felépíteni? űditőből van kb kettő, de biztos lehetne még találni, ha igyekszem. focicsapatból lehet 20 is? nem focizni kéne először? (fura, de nyilván ott dől el a dolog, hogy elveszed a piacot a többitől, a "brand"-ektől: magyarul, elkalapálod őket a pályán)
az ok, hogy "Fly Emirates" sok pénzért, de nem a BL-ből kéne kirepülni, pláne ilyen játékkal (bocs a személyeskedésért, de ezt nem bírtam ki).

bakító 2010.04.01. 12:10:32

@Walmer: Tévedés. A TV valóban felgyorsítja a tervezett folyamatokat, de önmagában még kevés. A Sunderlandet se fikázd, mert Endoscope stílusát átvéve, mit sem tudsz a II. VH. előtti nagy világverő, többszörös bajnok Sunderlandről öcsisajt.

A Sunderland igenis nagycsapat.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.01. 12:11:20

@anonim222 [semleges néző]: ebben igazad van, abban meg heinrichnek, hogy ha nem tolja feljebb, akkor fél óra után jön az első gól, nem a 2. félidőben.

viszont ez kevésbé volt tudatos, és inkább következtmény, hogy az arse magára találása arsavin cseréjének volt köszönhető, ebouéval lett stabilabb a középpálya.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 12:12:25

@anonim222 [semleges néző]: hopp, mikor írtam, még kevesebb brand-ezés volt.
a sérüléshez: törött lábbal hogy lehet tizit rúgni?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 12:16:56

@_benito: a szünetben állhatott át a barca a direkt kiugratásra, gondolom, megbeszélték, azt meg külön, hogy nem Messire játszanak, hanem Ibrára.

Walmer 2010.04.01. 12:20:38

@bakító:
"de én egy kategória ugrásról beszélek, amit meg akar lépni az Arsenal. Erről szól a stadion építés, erről szolnak a partnerklubok USA-ban és Ázsiában stb.. "

Na ennek nincs köze semmi a futballhoz.
Egy futballklub nem egy cég, mégha a hozzád hasonló XXI. századi coolgyerekek annak is akarják láttatni.

"Chelsea, Tottenham, Man. City, West Ham. Mind nagycsapat, nemdebár?"

ha ez nálad kérdés, akkor szerintem fölösleges veled tovább fociról beszélgetni.

Walmer 2010.04.01. 12:23:44

@bakító: a TV a minden. bocs, hogy tőlem kell hallanod először. A sok sárga különben hol látná a brandet, meg a szép új stadiont?

A Sunderland soha nem volt nagycsapat a futball elnemzetköziesedése után. De előtte se nagyon.
Ne menjünk el a szürrealizmus felé szerintem.

Ilu 2010.04.01. 12:30:52

Azert a jovore nezve az amit most az Arsenalnal csinalnak biztositek lehet arra, hogy mindig a legjobbak kozott legyenek, ha nem is a legjobbak. Biztosnak latszik, hogy 1-2 even belul az uj stadion koltsegei tisztazva lesznek, a jatekozok fizetesei nem az eget karcoljak. Masok csak almodoznak egy uj stadionrol, ha belevagnanak most azzal szinte biztosan 5-10 evre tonkrevagnak a gazdasagi helyzetuket. Egyebkent javaslom mindenkinek aki teheti, hogy latogassa meg az Arsenal (de gondolom a tobbi nagy csapatnal is igy van) shopjat es vegyen az 1-2 eves gyermekenek rugdalozot bele, ezt nevezem en brand epitesnek.

bakító 2010.04.01. 12:31:02

@Walmer: A Stílusod pökhendi, és ráadásul személyeskedsz. Tudod ki a XXI. századi coolgyerek?
Öreganyád térdekalácsa.

Ignore ON.

Ilu 2010.04.01. 12:31:45

Jo eg gepelni nem tudok, elnezest...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 12:33:54

@morphine: "rizla és Csöncsön is mondta, nekem is feltünt, hogy a Barca teljes fegyverzetben, maximumot nyújtva ropta ellenünk."

Egy kicsit engem is meglepett, hogy miért akarja Pep már az első meccs első húsz percében eldönteni a továbbjutást. (Lehet, hogy az volt a terv, hogy a Clásico előtti kedden rendezendő visszavágón már pihenteti a kulcsembereket? Nem hiszem. Valószínűbb, amit Tika_ írt, hogy a Stuttgart- meg a tavalyi Lyon-meccs volt a fejében; nem akart kellemetlen meglepetést. Egyébként én is attól tartottam a párharc előtt, hogy az elején az Arsenal meglepi a Barcát, le is írtam.)

Van egy olyan olvasata is a dolognak (nekem tetsző), hogy a Barcelona most kezdi magát az abszolút csúcsra pörgetni. Az idény legfontosabb része jön, tavaly is ilyenkor volt a legélesebb a csapat.

Mr.AT 2010.04.01. 12:37:57

@Ilu: Juventus ugyanez. Új stadion, professional brand merchandising.

hakapesz imi 2010.04.01. 12:38:42

@Endoscope: a 150%, meg ilyen űrfocis baromságok feljebb szerepeltek. Nem én találtam ki, de kb. egyetértek. Még ha nem is 150% volt, de a barcelónai foci esszenciája, és nem is rossz minőségben. Szerintem ez ilyen axiomatikus dolog.
Igen, ezt tudják, de nem mindig jön ki ennyire a lépés, és csak a szerencsén múlott, hogy ez a gólok terén nem jelentett különbséget a csapatok közt.

bakító 2010.04.01. 12:42:53

@Walmer: "A Sunderland soha nem volt nagycsapat a futball elnemzetköziesedése után. De előtte se nagyon.
Ne menjünk el a szürrealizmus felé szerintem. "

Csak hogy okosodj (most már tényéeg lézárom a témát)

Summary 1889-1939 (47 championships)

6 Sunderland, Aston Villa
5 Everton, Arsenal
4 Liverpool, Newcastle United, The Wednesday/Sheffield Wednesday
3 Huddersfield Town
2 Preston North End, Manchester United, Blackburn Rovers
1 Sheffield United, West Bromwich Albion, Burnley, Manchester City

Walmer 2010.04.01. 12:49:35

@bakító: ezzel nem tudom mit akarsz mondani.

vadkutya 2010.04.01. 12:50:41

@_benito: Pontosan.

Amúgy rendkívül találó a poszt címe. Próbáltam én is semlegesként megtekinteni a tegnapi mérkőzést, máshogy nem is ment volna. Ugyanis egy percig sem gondoltam a meccs előtt,h bármi komolyabb esélyünk lehet a Barca ellen. A Katalánok tökéletes példáját mutatták annak,h a megfelelő emberekkel valójában mennyire könnyed és szép játék a futball.
Arsenal részről komoly futball lecke volt, de azt senki sem gondolhatta komolyan,h majd szuper Nick bolondot csinál a Barca védelméből, ugye? Láttuk, 3 méter is kevés neki,h kapuba találjon.

De: Wenger rutinja érvényesült vhol. Észrevette a kínálkozó lehetőséget és kétségbeesetten megkockáztatta. S lett belőle egy totálisan esélytelen, mágikus x. Ami mellesleg egy tökéletes mérkőzést hozott. Mindkét oldal szimpatizánsai elégedettek lehetnek, ki-ki más szempontból.

Tény: kurvajó meccs volt. Magic X, guys, magic X... :)

Walmer 2010.04.01. 12:51:16

@bakító: szeretem az olyan disputákat, mikor az egyik fél - érvek híján - elkezdi a másik stílusát szapulni.

bakító 2010.04.01. 12:58:57

@Walmer: "a hozzád hasonló XXI. századi coolgyerekek"
"ha ez nálad kérdés, akkor szerintem fölösleges veled tovább fociról beszélgetni. "

Az ilyenektől bepöccenek. Lehet hogy túl érzékeny vagyok, de inkább hanyagoljuk egymást, amíg ezt a stílt nyomod. Mind a ketten jobban járunk.

drani 2010.04.01. 13:06:42

@wan2bee: na, Te rátapintottál a lényegre: miért sántikált, miért nem ült már a mentőautóban? Hiszen törött lábbal sántikálni felelőtlenség egy ilyen sokat érő játékos esetén, csak azért, hogy még az utolsó szertárossal is lepacsizzon, illetve mindenki lássa, hogy bibis.

neeskens 2010.04.01. 13:10:10

Vicces lenne, ha nem lenne angol a négy között.

Az Arsenal nekem kicsit fura, egy rutinos, klasszis védővel, meg egy Bendtnernél egy klasszissal jobb csatárral szerintem sokkal erősebbek lennének. Nem értem, hogy ebbe miért nem lehet pénzt invesztálni. Akkor kinézne nekik a BL győzelem is.

vadkutya 2010.04.01. 13:13:01

@neeskens: + 1 kapus, de amúgy nagyjából stimmel minden. Ugyanezt gondolom.

drani 2010.04.01. 13:14:29

@vadkutya: azt tudom Neked tanácsolni, hogy azokat a dolgokat, amikben nem látsz értelmet (és lesz még ilyen az életed során, ebben biztos vagyok), ne intézd el egy kézlegyintéssel fitymálóan, hanem érdeklődve, kíváncsisággal közelítsd meg. Ezáltal megismerheted mások véleményét, esetleg új ismeretek birtokába juthatsz, miáltal egy számodra még ismeretlen világra csodálkozhat gyermeki tekinteted.

balu11 2010.04.01. 13:15:19

@vadkutya: egyetértek, én sem adtam sok esélyt a meccs alőtt, persze szerettem volna, ha legalább nyerünk otthon, meg aztán azt is gondoltam, hogy ha valahogyan, akkor csak úgy van esély a továbblépésre

viszont azért mégiscsak szurkoló volnék, úgyhogy bízom abban, hogy megtréfáljuk őket a Nou Campban. Persze ehhez nagyon kell a sérültek felépülése. Meg az, hogy ne Nick kezdjen, hanem Eduardo - van annyi csibészség benne, hogy megmutatja, mit tud, ráadásul a Marquez-Milito tengely nem olyan mozgékony, mint akiket helyettesítenek. Ja, és persze felejtsük el Denilsont, akármennyi sérült is lesz! A védelem adott (Gallas v. Campbell/Silvetre a kérdés, Song egyrészt kell a kp-ra, másrészt zavarba ejtő olykor a helyezkedése hátul), előre nálam most Edu, középre-szélre Abu (esetleg Rosicky, ha ép épp'...), Song, Walcott (/Arsha), Nasri, Eboue (nagyon jól szállt be tegnap, sztem). Esélyünk nincs sok, keresnivalónk lehet. Jó kis meccs lesz, remélem Almunia az első félidei formáját csomagolja be az útitáskájába.

balu11 2010.04.01. 13:17:53

ha már életvezetési tanácsokat osztogatunk:

"A stílus maga az ember."

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.01. 13:18:02

@anonim222 [semleges néző]: ez volt az Arsenal egyetlen sansza, az elb@szott kezdésük miatt ötöt kaphattak volna, nem rajtuk múlt.

A két gól ordas egyéni hiba volt, Almunia és Vermaelen, nem csapatszintű káosz, mint korábban.

bakító 2010.04.01. 13:23:16

@heinrich: A második inkább Songé, aki időközben középhátvéddé avanzsált.

balu11 2010.04.01. 13:26:37

@heinrich: én még mindig azon agyalok, hogy a második gól a belgáé volt-e, vagy a rajta kívüli 3 védőé...

okok (az utóbbi mellett):

1 - ahogyan írtad is szándékosan szűkítette az Arseanl a 2. félidőben a kp és a védősor közti területet - tehát a védelem is feljebb lépett

2 - ehhez a játékhoz meglehetősen sokszor társul lestaktika (valamilyen formában), hiszen meg kell akadályozni a kiugratásokat (ami ugye logikus válasz lehet arra, hogy megnő a védők mögötti üres zóna)

3 - nekem úgy tűnt, hogy Xavi passza előtt egy gondolattal jelzett is a karjával Vermaalen, ami mintha azt jelentette volna, hogy "Na, akkor most kifelé!" És ugyebár a lestaktikában alapvető, hogy (az okosabbik) belső védő jelzéseit figyeljük.

(persze nem biztos, csak egy gondolat)

neeskens 2010.04.01. 13:32:31

"európai klubfutball két szőrtelen művészegyletének" :)))

Ez zseniális jelző, tökéletesen találó.

szemeteske 2010.04.01. 13:32:58

Tök teljesen mindegy ki a belső védő a Barcánál. Ki fog itt (ott) gólt lőni? Bendtner? Bruhaha...

Walmer 2010.04.01. 13:33:06

@balu11: mivel ez alapvetően egy fociblog, ha ordas közhelyeket akarsz puffogtatni akkor ajánlom inkább ezeket:

"A labda gömbölyű"
"A mai fociban senki ellen nem lehet biztosra menni"
"Tizenegyes az, amit a bíró megad"
"Egy csatárt a góljai minősítenek"
"Minden sorozat megszakad egyszer"
"Egy mecsnek akkor van vége, mikor elhangzik a hármas sípszó"
"A németek mindig az utolsó pillanatig küzdenek"

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.01. 13:34:57

@balu11: @bakító: meglehet, csak fejből írtam, a lényeg h az egyik középső védőé.

vadkutya 2010.04.01. 13:35:27

@balu11: Szerettem volna én is, persze, csak már az 5. percben egy kezdetleges infarktust fojtottam le ipari mennyiségű jégerrel... :)

@drani:
1. Rendkívüli módon összetévesztesz vkivel.
2. Mellesleg igazán korrekt blogod van.
3. Éppen ezért, amit ma futball témakörben írtál az 2-es alá.

@heinrich: Ennyi.

bakító 2010.04.01. 13:38:06

@balu11: Nekem is úgy tűnt, hogy Song elindul befelé, de közben figyeli Ibrát, aki a leshatáron való ki be mozgással megetette Songot. Akkor indult a kapu felé, amikor Song éppen ellentétesen mozog vele, és persze Xavi a lehető legjobb ütemben passzolt.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.01. 13:42:13

Különben döbbenet, de tényleg, hápogni tudok csak rajta, hogy Denilson micsoda különbség papíron és a pályán: a fenti statisztika szerint övé a legtöbb sikeres passz a csapatban, mindez csereként, viszont amikor meg a pályán hozzá kerül a labda, és itt azt hiszem az összes NST-s gúnár nevében nyilatkozhatok, egy emberként jön a facepalm. Az ok a mostani meccsen jól látszott: Deni 1-2nél, amikor mindenki rohamozott, még akkor is kizárólag biztonsági passzokat osztott közelre, hátra, oldalra, sosem indított. Így ritkán veszít labdát ugyan, de hacsak nem vezetünk 2 góllal, nem is nevezném hasznosnak..........

Persze wenger knows, meg minden. De rém idegesítő, még akkor is, ha egyszer-egyszer el is sül a lába.

drani 2010.04.01. 13:49:51

@vadkutya: nem írtam futball témakörben, a viselkedéséről írtam, ami nekem ellenszenves. Felőlem lehetne szinkronúszó is (legfeljebb nem nézném).
De legalább elkezdtél tájékozódni, ez jó!

halihalo 2010.04.01. 13:51:05

@drani: Valószínűleg eltört a lába Puyol belépőjénél. De nyugodtan hányjál...

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01. 13:55:11

@Nűnű: Továbbra sem értem, ez mitől mázli. Ha a Barca az első 20 percben szétforgácsolja a kapufát, akkor igen, dobálózhatunk a szerencse, mázli, stb. kifejezésekkel. De nem erről volt szó, hanem arról, hogy Almunia kitűnően védett- a kapus fő feladata, hogy hárítsa ezeket a lövéseket. Ez a 200 meg 1000 meg tök tudja, milyen, nem létező %-os ráták nem létező adatok, a kapus végezte a feladatát, s ezúttal- lealábbis a találkozó ezen szakaszában- jól. Az elmúlt években meccsről meccsre azzal szembesülnek az Arsenal-szurkolók, hogy a sok eyecandy futball hatékonysága enyhe kifejezéssel élve sem kívánatos, ezzel egyszersmind - sokak számára- az értelmét is megkérdőjelezve. A Barca tegnep ebből tartott bemutatót a meccs elején. A konlúzió nem az, hogy az Arsenalnak szerencséje volt, hanem, hogy a Barca- mint az Arsenal oly sokszor- nem tudott élni a lehetőségeivel, ugyanabba a hibába esett, mint az ágyúsok gyakorta.
Az már más kérdés, hogy a II. félidőben ez megváltozott, de látva Pep "reagálását" a történtekre, ebből a változásból szintén nem tudtak profitálni a vendégek.

vadkutya 2010.04.01. 13:56:51

@morphine: Denilson egy furcsa talány... :)

@drani: Nalátod, tereljünk is. OFF: Ha már zene, meg jazz: downloadjunkeez.blogspot.com/search/label/Fenomenon
Az én blogomról. Sztem az egyik legjobb a fajtájából. ;)

Tika_ 2010.04.01. 14:06:23

@morphine: Ok, kvittek vagyunk :). A magam nevében tudok nyilatkozni: MU, Inter, Arsenal, ezt gondoltam erősorrendnek, elkerülendőnek. Nos, ha minden jól megy, minddel kell játszani...
@donnelly: Szerintem is. De ebből a szempontból sajnos egyre rosszabb a blog, hogy a Barca teljesítményének nem lehet örülni, mert jönnek az ellendrukkerek, hogy tulajdonképp nem is. @balu11: @két duda( . ) ( . )egy csárdában:
Na, én meg ettől hányok (mármint ettől a hozzáállástól, nem a konkrét kommentek).
@wan2bee: thx
@Csöncsön: ámen. Egyébként, én meg neked adok igazat :), lehet, hogy inkább a Clássicora akart pihentetni.
@halihalo: ja, azt a hentesét! Próbáld reálisan szemlélni :))) @Ferguson:

halihalo 2010.04.01. 14:08:36

@morphine: Essiennel kapcsolatban egyetértünk. Ha játszott volna az elmúlt 2 hónapban, alsóhangon legalább 3 ponttal többünk lenne.

halihalo 2010.04.01. 14:10:25

@Tika_: Azért, ha mindenki szemben jön az autópályán, gyanús kellene legyen a dolog....

bakító 2010.04.01. 14:14:03

@morphine: Ez a ki hányat passzol dolog elég megtévesztő.
A skysports.com szokott lenni ilyen statisztika a PL-ről, és olyanok vannak az élbolyban mint Mascherano, Lucas, Terry stb, persze ott van Fabregas és Lampard is. Amit nem mutat a statisztika az a key passes, mivel ez gyakorlatilag mérhetetlen (annak szubjektív volta miatt), viszont az edzők bizonyosan nézik.
A védekező középpályások és a középhátvédek sok passzának a hátterében az áll, hogy ők állnak a csapat tengelyében, akár labdatartásról, akár súlypont áthelyezésről van szó. Bevonódnak a játékba, de a tempót és a fazont többnyire nem ők szabják.

horas 2010.04.01. 14:16:27

CSZKA meccsből nekem az jött,lehogy az Inter msotanában hadilábon áll a helyzet kihasználással,ez ütött vissza a Roma meccsen is...

vadkutya 2010.04.01. 14:24:19

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: Pontosan. Senki sem vitatja el a Barca érdemeit, sztem minden Arsenal szurkoló megtette már ezt. Wenger tudta kb,h mit kell lépni, számtalanszor tették már meg vele szemben is. Nagyon sokszor. Kiscsapatok a PL-ben, tegnap pedig az Arsenal volt a kis csapat.

De nem kell egekig emelni senkit. Főleg azért nem, mert 2-2 lett az eredmény.

b.viktorio 2010.04.01. 14:27:09

@imici77: Mekkora bunkók, pedig már majdnem elhittem és tárcsáztam a haveromat, hogy vegyen jegyet azonnal! :D

rizla 2010.04.01. 14:30:57

valaki tud adni egy linket egy videóhoz csak a tiziről?

rizla 2010.04.01. 14:33:05

sajnos képtelen vagyok végigolvasni a kommenteket, még mindig hihetetlen, hogy leadtuk ezt a meccset ikszre. átgondolva tényleg felesleges az arsenalt szapulni, vagy a szerencsét, 2-0ról el kell dönteni végleg, és ennyi. kár.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 14:34:56

@halihalo: ezen besírok, még azért törött lábbal elrúgta a tizit. hogyan? hagyjuk inkább.

smartdrive 2010.04.01. 14:38:47

"Egyébként is mindegy, mert a sárgával is ki kellett
volna hagynia a visszavágót Puyolnak."

csakhogy így nem törlődnek a sárga lapjai

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 14:42:18

@heinrich: szerintem amilyen taktikával kijött a két csapat a kezdésre, ütötte egymást, erősen a barca javára. Wenger mester valamit melléhúzott (szóval, nem elb@szott kezdés, hanem nem passzoltak a barcához valahogy :)).
apropó, csak nekem tetszett Bendtner mezőnybeli munkája? nem a kapu előtti, ott nem igazán találja fel magát. tán még beadni is láttam.

drani 2010.04.01. 14:48:04

@halihalo: hagyd, nem kell mindent érteni.

halihalo 2010.04.01. 14:52:18

@anonim222 [semleges néző]: Nem tisztem védeni, de lehetett repedés a rúgástól, amit kapott, és amikor erősen megrúgta a labdát, akkor tört el, vagy eped tovább...

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.01. 14:53:47

@Walmer: azert ezeket: "a golt hatalmas egyeni hiba elozte meg" , "50-50 % a tovabbjutas eselye" ne hagyjuk mar ki... :)

balu11 2010.04.01. 14:57:21

@Tika_: egy dologban egyetértek, tényleg kicsit kezd lejjebb menni a blog színvonala (kizárólag a kommentek tekintetében!), pl. az ilyen szemellenzős vélemények miatt, mint a tied

ki mondta, hogy nem lehet örülni a Barca teljesítményének?? ha jól számolom valamennyi Arsenal-fan elismerte, hogy űrfoci, atomzsuga, lefociztak, ...

konkrétan az általad idézett kommentemben a következő jelzőkkel illettem Ibra góljait: szép, gecinagy, látványos

és igen, megjegyeztem, hogy meglátásom szerint mindkettőhöz komoly védelmi hiba kellett, és ezt követően a helyzet, amibe Ibra került mindkét esetben ziccernek minősíthető (valóban lehet, hogy túloztam a 90%al, legyen 80)

hogy a tiéddel nem egyező véleménytől hánysz, azon nem igazán tudok segíteni (és még azt sem mondhatod - ill. persze de, csak nem igaz), hogy "hánytató" stílusban fogalmaztam volna)

ha pedig esetleg érveket akarsz ütköztetni, akkor várom válaszod, hogy szerinted melyik Ibra-gól nem ziccerhelyzetből született és miért - szívesen vitatkozom, és az emésztésemet sem fogja irritálni, ha esetleg az enyémmel nem egyező állásponton vagy

vadkutya 2010.04.01. 15:01:18

@halihalo: @anonim222 [semleges néző]: Nyilatkozta is,h miután elrúgta a büntetőt, futni akart a labdáért, de nem tudott. Számtalan oka van annak,h a cseréje után miért ült vissza a padra, főleg az ő szempontjából, nem feltétlen azért,h sajnáltassa magát, ahogy írta @drani: Neki ez több szempontból is fontos meccs volt, ennek ellenére nem sokat tett hozzá a játékhoz. Vélhetően Nasri fogja pótolni a Nou Camp-ban, vele akár még jól is járhatunk...

horas 2010.04.01. 15:15:02

Egyszerre vagyok büszke kicsit szomorú is az Inter miatt.Szerintem ez a csapat mindenképpen ott van most az európai élbojban,ebből a szempontból örülök nekik nagyon,(bár részben úgy érzem kisebb válság van európában mert semmelyik csapat sem olyan jó perpillanat mint ezelött MU,Chelsea,Milan,Arsenal,Real,Pool,Bayern)
szóval a kiemelkedés valamiyen szinten körülményi tényező,szerintem,de ennek ellenére most lenne sansza az Inter-nek BL-t nyerni úgy érzem,csak most jön az amiért szomorú vagyok,mert nagyon nehezen jött el ez az időszak,csak sajnos pont akkor amikor a katalánok forradalmasították a futballt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 15:23:24

@horas: "pont akkor amikor a katalánok forradalmasították a futballt..."

Igen, mindig jókat derülök az ellenfelek edzőinek nyilatkozatain, miután csapatuk találkozik a Barcelonával. Egytől egyig mindegyik le van döbbenve, hogy ez a Barca mennyire kegyetlen jó. Nyilván tudják elméletben is, de más dolog testközelből szembesülni vele. (Kicsit nézőként is így van az ember. Leül, és már elvileg nem is vár semmi újdonságot. Aztán a látvány újra meg újra megdöbbenti.)

Ezért érzem tévesnek a "be volt tojva az Arsenal" narratívát a tegnapi meccsről. A mérkőzés a Barcelonáról szólt, nem az Arsenalról. A tegnapi Barca ellen mindenki be lett volna tojva...

horas 2010.04.01. 15:28:25

@Csöncsön: Jó hát én msot senkinek a seggéhez nem akarok hozzáérni,én már tavaly évelején mikor a Guardiola-féle koncepció kezdett kivetülni a pályán,én már akkor leírtam és mondtam,ezt,hogy így futballozni csapatot nem láttam,ezek forradalmasítottáka futball,és akkor még messze nem volt eredményességről szó,egyszerűen amga a játék és annak ellenállhatatlansága az amiről szó van.De mielött beszarunk,behúgyozunk,láttuk ezt is kikapcsolva,determinálva,lenullázva,megbénítva..csak a sors utat engedett az igazságtalaságnak és ezel együtt az igazságnak,hogy ez a csapat télleg maradandót alkothasson papíron is,nem csak gyakorlatban.

sporttárs 2010.04.01. 15:31:18

@Csöncsön: Szerencse, hogy van még néhány csapat a világegyetemben, amelyikkel nem játszott a Barcelona, így továbbra is sokan tudnak még majd rádöbbenni, mennyire kimondhatatlanul minden idők legnagyobb csapata. Persze ha olvasnák a kommentjeidet, ehhez talán mégse kellene játszaniuk vele, olcsóbban megúsznák.

zsakfos 2010.04.01. 15:31:35

@Walmer:
Nekem a kedvencem egykori nevelőedzőm egyik örökbecsű mondása: "guruló labdába nem fejelünk":)

vadkutya 2010.04.01. 15:31:52

@Csöncsön: Nyilván. Azok után, ahogy lerohantak minket, csoda,h Wenger nem ájult el a padon. A Barca valódi titka sztem a világklasszis játékosállományában rejtőzik, tegnap tökéletesen megmutatták,h a futball könnyű. De volt egy ellenfelük, akik az esélytelenek nyugalmával, teret hagyott a játékra. 2 perc után inkább csak nézték a meccset, megdöbbenve. Ahogy én is.

Pedig ez a futball - számomra - Wenger agyszüleménye. Tegnap úgy figyeltem a Barcát, ahogy anno a veretlen Arsenalt. Tökéletes játékosok, tökéletes futball.

horas 2010.04.01. 15:32:15

@horas: determinálva minúsz,nem is azt jelenti amire gondoltam....

balu11 2010.04.01. 15:34:45

@Csöncsön: azért csak óvatosan az ilyen nagyon szárnyaló leírásokkal (bár tudom, hogy hajlamos vagy rá - no offense :))

egyrészt a tegnapi meccs eredménye döntetlen lett, másrészt a Barcelona jelenleg még a BL4-ben sincs

(Egyáltalán nem támadásból, vagy irigységből írom. Láttam én is, mit műveltek az első 20 percben pl. Csak jelezni akartam, hogy nem 2-6 lett a végeredmény, és ez nem a BL-döntő volt.)

ja, és ezt még nem írtam ma: grat a Barcelonának, azt a focit játszották, amit igazán élvezet nézni

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 15:35:54

@vadkutya:

Hát ha valakinek az agyszüleménye, akkor ugye Cruyffé. De Guardiola belevitt valamit, amit pl. Rijkaard nem tudott. Valami ellenállhatatlan, győzni akaró mentalitást. (Ez utóbbi hiányzik az Arsenalból is, függetlenül attól, hogy mi történik majd a visszavágón.)

vadkutya 2010.04.01. 15:41:21

@Csöncsön: Guardiola sztem azért nagyon jó - többek közt - mert alig idősebb a játékosainál, ergo érti a nyelvüket. Az Arsenal szempontjából én nem hiányolom a győzni akaró mentalitást, idén számtalanszor megmutatták már,h van szívük ehhez az egészhez (ha vki azt mondja nekem a tavalyi szezpn után,h idén márciusban ez és így lesz, mind a PL-ben, mind a BL-ben, pofán röhögöm).

Nevelés, játékosállomány, átigazolási politika, pénz. Itt dől el nagyon sok minden a Barca javára, bárki ellenében...

Senderos 2010.04.01. 15:53:20

@Csöncsön:
"(Ez utóbbi hiányzik az Arsenalból is, függetlenül attól, hogy mi történik majd a visszavágón.) "

ez nagyon aranyos:)
megmondom a tutit, de azért bebiztosítom magamat, ha mégse úgy lenne:)

Tika_ 2010.04.01. 15:59:56

@halihalo: Már tavaly sem kajáltam be az 1500 komment 2/3-át Övreboról
@rizla: Én megtettem… Egyébként az Arsenal szapulása nem volt jellemző.
@smartdrive: és ezt azért nem venném elhanyagolható körülménynek. Egy módon járna jobban: ha 0 meccses eltiltást kapna, mondván nem volt jogos a lapja. Ennek a sansza viszont…
@balu11: Ja, ilyen tiltás nincs, csak aki örül, annak beszólnak, hogy ne már. Nekem most már csak ez van meg @vadkutya: (törlöm, amiket elolvastam).
Ne haragudj, de többet nem fogok neked kikeresni. Ha azt mondod, komoly védelmi hiba, azzal a támadó érdemeit csökkented. Ennél már csak a „nem is volt jó az ellenfél, csak a mi fiaink voltak megilletődve” szöveg jobb (nem tudom, kitől olvastam).
Valamint nem fogok azon vitatkozni, hogy melyik ziccer mekkora volt, mert tök fölösleges lenne. Azért nem csak beletennie kellett a lábát a kaputól 0,5 méterre. Bevágta, örülök neki - de valahogy elveszi a kedvemet, ha relativizálják. A múltkor Bendtner (írja bárhogy is a nevét) mesternégyeséről garantáltan több gúnár komment született, mint ahány blaugrana méltató hsz a tegnap kapcsán.

Egyébként kezd abba az irányba menni a beszélgetés, amit lényegesebbnek tartok. @Csöncsön: A 15.35-ös és vadkutya 15.32-es hsz-ét is ilyennek tartom.
És az ilyen megállapításokat hiányolom a blogról. Amikor Scholes a döntőbe rúgta az MU-t, akkor külön cikk volt a fasziról az indexen, hogy őt nem hajszárítózza SAF és sosem rúgott még lyukat (azóta megtette, a Milanosok bánatára :D). Arról is külön cikk született, hogy C3kR79 hátának szélessége mennyiben befolyásolja a sikerességét (!).
A szárnyalástól azért nem óvnék, mert tegnap a Barca megcsinálta a nehezét, csak a legutolsó lövésekből nem lett gól. És nem azért, mert a játékosok ne lennének rá képesek. Döbbenet volt, amit műveltek, Csöncsön nagyon jól írja, hogy róluk szólt a meccs, nem az Arsenalról.

na, kicsit kusza lettem, és most mennem kell, bocs

Republik of Mancunia 2010.04.01. 16:00:23

Azért álljon már meg a menet!
Arsenal-Chelsea 0-3
Arsenal-United 1-3
Arsenal-BArca 2-2

most akkor mit kell ennyire a barcát fényezni mert csinált egy döntetlent londonban? Hűha, mindjárt összefosom magam.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 16:02:49

@Republik of Mancunia:
Ezzel csak azt akarom mondani hogy idén az Arsenal már 2x is le lett mosva otthon, a Chelsea és a United megtette, a barca? LEhetősége megvolt, de nem tette meg. Szóval álljon meg a menet. Remélem Murinyó Interje kiüti a barcát, hu de fogok nekik szurkolni, ez a forradalmasított foci szöveg, mindjárt a falnak megyek.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.01. 16:03:46

@Republik of Mancunia: ez azt mutatja, hogy kapaszkodik felfelé az arsenal. akár nyerhetnek is legközelebb ;)

Walmer 2010.04.01. 16:06:09

na, beindult Csöncsön.
Azért az egekbe ne emeljük már barcelonát, hisz ugye 2-2 lett a vége. Sokan emlegettek itt űrfocit a Milan-mu első 20 percével kapcsolatban is, aztán valahogy csak kaptak a 2. meccsen 4-et az űrfocisták.
a barcelona így csak olyan csapat ellen tud játszani, aki ugyanazt játsza mint ő. és mivel ezt a fajta stílust ők játszák a legjobban...

valahogy a Chelsea ellen, korábban a MU, Pool ellen nem jöttek ennyire a trükkök.

Láttam én már jó és eredményes barcelonát (Cruyff-, vagy éppen a Rijkaard-féle), de egyikre sem, erre sem, mondanám, hogy forradalmasították a futballt. Mi az a fene nagy forradalom?

balu11 2010.04.01. 16:18:11

@Tika_: félreértetted sztem az előző kommentem első részét, de mindegy

egyébként azzal nagyon is egyetértek, hogy a sikerek elrelativizálása bosszantó dolog, és aki direkt a másik örömének csorbítására használja, az ka_jabe

sztem kicsit túl érzékenyre vetted a figurát most (amit én mindig nehezen értek meg, ha nem a magyar válogatottról van szó, de ebbe most ne menjünk bele)

szóval itt elég sokan (köztük számos Arsenal-fan!) leírták, hogy a Barca tegnap szenzációsan játszott, az első 20 percben meg fenomenálisan

Ibra góljait magam is ge_inagynak minősítettem (immár harmadszor) - viszont természetes, hogy egy Arsenal-drukker inkább a saját csapata teljesítményét nézi, azon belül is pl. a védőkét, akik bizony hibáztak a góloknál (sztem nagyot)

horas 2010.04.01. 16:39:52

@Walmer: Hát,ha te nem látod a Barcelona és minden más csapat közti különbséget,akkor azért nem érted miről van itt szó.

Neked az nem forradalmi,hogy a Barcelona ellen minden szinten csak úgy lehet kiállni,hogy kézzel,lábbal 10 emberrel vdekezel?

Ez az Arsenal elleni 2-2 meg ennyire megtéveszt,akkor télleg bajok vannak arrafele.
Azt kéne ledöfizni,hogy az Arsenal hazai pályán kiegyenlített egy félkamu tizivel?Az aztán igen...

Republik of Mancunia 2010.04.01. 16:46:36

@horas:
Úgy látszik Walmer "betegsége" nem egyedülálló, mert én sem látom a "forradalmat".

Tika_ 2010.04.01. 16:49:50

@Republik of Mancunia: ha nem láttad a meccset, nézd meg, és utána nem fogsz ilyeneket kérdezni. Ha láttad, és mégis kérdezed, akkor olvasd inkább a CommentCom-ot :).
(Egyébként egyelőre úgy áll, hogy miután kiörömködted magad az Inter továbbjutásakor, megnézheted mit produkálnak a döntőben a Bayern ellen - így nézve nem is olyan rossz, a Barca idegenbeli döntetlenje ;))

Everred 2010.04.01. 16:51:01

Én sem hinném, hogy forradalmasította a Barcelona a labdarúgást, mert radikálisan új taktikai elemet nem vitt be a futballba.

Szinte minden játékosuk kiválóan passzol, tökéletesen kezeli a labdát, rendkívül intelligensen mozog labda nélkül, jól látja meg, hol vannak az üres területek - és mindezzel tisztában is vannak, rendkívül magabiztosak, minden körülmények között hisznek a saját képességeikben.

Emellett nagyon fegyelmezetten és kellemetlenül támadnak le, ha nincs náluk a labda. Megtehetik, van hozzá erejük, nem fáradnak el benne, mert tudják, hogy ha egyszer megvan a labda, akkor onnantól megint nem lehet elvenni tőlük hosszú időn át. Nem egy forradalmi recept, csak kell hozzá sok kiváló játékos, akiket egy egységes futballfilozófia segítségével gyúrnak össze, és akik gondosan, bizonyos képességek alapján vannak összeválogatva.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 16:55:02

@Tika_:
Láttam a meccset.
Az első félidőben az Arsenal ijedt nyuszikén rohangáltak mint pók a falon, pontosan úgy ahogyan a Chelsea és a United ellen idén már megtették.A második félidőben jött a szokásos kapusbakijuk. Az utolsó fél órában pedig elhitték hogy ha küzdenek mégiscsak lehet keresnivalójuk.
A döntőben ott lesz a United. Aki ismeri Fergusont pontosan tudja hogy neki a Chelsea elleni meccs és a hazai visszavágó a bayern ellen lesz az év két meccse, idegenben egy Chelsea elleni rangadó előtt azon csodálkoztam hogy egyáltalán gólt rúgtunk és átmentünk párszor a térfélen. Arra számítottam át se megyünk. A visszavágón a Bayern kap egy négyest, bár Rooney nélkül maximum 3 lesz közte.
A Barcelona remek csapat, remek játékosokkal, de ezt a forradalmasított foci már több a sokknál .Pillanatnyilag még a saját bajnokságukat se vezetik, bár mondjuk az a bajnokság ahol a harmadik helyezett 20pontal van lemaradva az nemigazán vehető komolynak.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 16:58:08

A másik meg Xavi istenítése, persze jól passzol. Hűha. Scholes ugyanilyen százalékkal passzolt egész pályafutása alatt, sőt mikor a csúcson volt akkor több mint 20gólt is lőtt egy szezonban. De 10-et szinte minden évben. Mellette meg hozta a 85-90%os passzolási rátát és a sok gólpasszt. Szóval Xavi nem rossz, de egyáltalán nem kiemelkedő hogy ennyire kelljen isteníteni.

Everred 2010.04.01. 16:59:00

@Republik of Mancunia: "A döntőben ott lesz a United."

Aha. Vagy nem.

"A visszavágón a Bayern kap egy négyest"

A Bayern nem a Milan és nem előnyről indulunk...

b.viktorio 2010.04.01. 16:59:30

@Republik of Mancunia: Húúúúú ezért most kapni fogsz, remélem tudod... :)

Osztom egyébként... :D

Republik of Mancunia 2010.04.01. 17:08:00

@b.viktorio:
NEkem egy bajom van.
Minden évben, vagy 2-3évben van egy csapat amelyik kiemelkedik kicsit, akinek a játékosai éppen jó formában vannak, az edző ideális és így tovább és így tovább.
Cruyff féle Barca,Capello féle Milan,Van Gaal féle Ajax, Lippi féle Juve,Ancelotti féle Milan,Del Bosque Madridja,Riijkard Barcája, Ferguson sok Unitedje közül az egyik, Hitzfeld 2000-es évek környéki Bayernje hogy mondjak egyet-kettőt. Ezek a klubok amikor éppen a csúcson voltak olyan meccseket játszottak és úgy játszottak ahogy akkor éppen senki. És mindegyikben volt pár játékos akik úgy játszottak mint akkoriban senki más azokon a posztokon.Most éppen a Guardiola féle Barca a soros, de forradalminak nevezni. Persze most ők a legjobbak, ők a címvédők a BL-ben és így tovább, de ami itt megy fényezés az lassan röhejes.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:12:32

@Republik of Mancunia:

Láttam az Arsenal-Chelsea és az Arsenal-MU meccseket is. Egyiken sem azt láttam, hogy 20 perc után (és akkor csak a játék mérhető paramétereiről beszéljünk)

0-11 lett volna a kapuralövési arány,

0-7 lett volna a kaput eltaláló lövések aránya,

29%-71% lett volna a labdabirtoklási arány.

Ezek az adatok egészen példátlanok egy BL-negyedöntő szintjén. Vajon mi abban a különös, ha ezt néhány néző megjegyzi? Szerintem ennek ellenkezője volna különös, sőt felháborító. (A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!)

A Barcelona tavaly a MU-t is lemosta a pályáról (remélem, emlékszel még Xavi kapufájára, számos 95%-os helyzetre (ha Ibráé 90%-os volt, akkor Puyolé minimum 95....), melyekkel akár 5-0 vagy 6-0 is lehetett volna a BL-döntő.

Jövőre vonatkozó jóslataid a Bayernnek rúgott négyesről a BL-döntőről, illetve a spanyol bajnokság általad vélelmezett komolyságáról, azt a tipikus MU-arroganciát tükrözik, amely miatt én személy szerint egész Európa legellenszenvesebb klubjának tartom a manchesterit. Illenék talán több tisztelettel beszélni az ellenfelekről.

Slice 2010.04.01. 17:12:45

Nem láttam a meccset, de elolvastam az összes kommentet a mérkőzéssel kapcsolatban. Ez alapján azt gondoltam, hogy jobb volt a Barca sokkal és így ennyi. Megnéztem az összefoglalót, ami után az a mondat jutott eszembe, hogy: Aztakurva. Erre azért a kommenteket olvasva sem számítottam. Pár dologgal kapcsolatban azért elmondanám a meglátásomat.
1. Almunia első kapott gólja nagy hiba volt, amúgy jól védett, de ahogy mondani szokták a Barca tette őt naggyá főleg.
2. Walcott góljánál is hibázott a másik kapus, de azért nem akkorát mint Almunia, oda le is kellett érni a spanyolnak meg 1szerűen a helyén maradni kellett volna..
3. Azt hittem a büntető kétséges szituáció volt az olvasottak alapján. Hát nem. Egyértelmű volt a büntető. Ez a "Fabregas megrúgta Puyolt" verzió pedig nevetséges.
Fabregas lövésre lendítette a lábát, amikor a lába hátraért beragadt Puyol lábai közé. A piros lapot másrészről én is túlzásnak érzem, egy sárga amit megért a dolog.
4. Úgy néz ki egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy van keresnivalónk még így is. Mindenki olyan biztos a Barca továbbjutásában, mert hogy ezután a meccs után mi lesz majd a Camp Nouban. Ennél szarabbul nem fog játszani az Arsenal a Barca pedig jobban nem. Szerencsével és jó játékkal akár tovább is juthatunk, persze a realitás az ellenkezőjét mondatja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:13:28

A kulcsmondatot még egyszer:

"A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!"

Everred 2010.04.01. 17:14:30

@Csöncsön: meglehetősen viccesnek találom, amikor te beszélsz a tipikus arroganciáról :-) Meg az ellenfélnek adandó tiszteletről :-)

Tika_ 2010.04.01. 17:16:53

@balu11: nohát, ezért mondjuk jó ez a blog, már itt is van egy talpig úriember, aki megmutatja, mire gondoltam :). Nem gondoltam, hogy egy igazzy glory-tól kapok segítésget :)). Mutatom: @Republik of Mancunia:

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:17:27

@Everred:

Találhatod, de én mindig a saját csapatomról beszélek, az ellenfelet soha nem gyalázom vagy kezelem le. Ha az ellenfélről szólok, akkor az esetek túlnyomó többségében elismerően.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 17:22:13

.com:

Fabregas ruled out for 'at least six weeks'
Cesc suffered a small crack in his right fibula against Barca

Republik of Mancunia 2010.04.01. 17:24:37

@Csöncsön:
A BArcelona az elején akarta eldönteni a meccset, a Chelsea és a United pedig mondjuk a 45-70.perc között produkált ilyen adatokat. a Lényeg a lényeg le lettek mosva, sóval behintve. a Barca nem tette meg.

Na látod, pont a Barca-United döntő. Első 12perc adata:
0-5 kapuralövés
30-70%os labdabirtoklás
A Unitednek.
És? a vége 2-0 lett a Barcának.
Itt meg ok 0-11, meg 29-71 20perc után. És? a vége 2-2 lett.
Hagyjuk már ezeket a számokat, lehet csűrni csavarni, ,mint a passzolási rátát. ha van egy játékosom és csak 1 jó passza van a meccsen, de azt gólt hoz, máris többet ér mintha mondjuk az ellenfél gigamegaközéppályása passzolt 12345jót de semmire nem mentek vele.
Én a Barcelonát egyáltalán nem utáltam, sőt mindig is nekik drukkoltam a Real Madriddal szembe ha néztem egy El Classisot (igen mindig megnézem mert kíváncsi vagyok a 2 "legnagyobbra", aztán mindig jókat röhögök magamban), de ami mostanában a Barca szurkolók produkálnak. Már a Juventus , a Bayern és az Inter is szimpatikusabb mint a BArcelona, nem beszélve hogy az el classicon is a Realnak szurkolok.
Ami az arroganciát illeti, legyen igazad, aláírom, túlságosan optimista vagyok, legfeljebb koppanok. De ezt csak az előrejelzéseimre értettem. a Spanyol bajnokságot tényleg nem tudom komolyan venni. És amíg ilyen skót színvonalon zajlik. (2 csapat és más semmi) nem is fogom. talán te is emlékszel a 2000-es évek elejére mikor tényleg a spanyol volt a legjobb bajnokság, na az tényleg erős volt és magasan a legjobb volt, ez a mostani? kacagtató.

Everred 2010.04.01. 17:24:40

@Csöncsön: ja, kivéve, amikor arról beszélsz, hogy a brit futballt be kell tiltani, hogy ki lett belőle ölve a szellemesség, hogy az Arsenal és a Manchester United is "lélektelen robotfocit" játszik.

Ugyan. Nincs nekem bajom egy jó kis fikázással, csak aztán nem kell az erkölcs magas lovára felülni. Mer hülyén adja ki az ívet.

bakító 2010.04.01. 17:26:10

@Csöncsön: Most nem bántásként, de te és még pár Barcelona szurkoló ne ágáljon arrogancia ellen, mert abban világbajnokok vagytok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:28:12

@Everred:

Mindenki eldöntheti maga, melyik mondat pökhendibb vagy arrogánsabb:

- az-e, amikor én egy szmájli kíséretében azt írom, sose titkoltam, hogy én a brit futballt beszüntetném,

- vagy az-e, amikor valaki leírja a világ második legerősebb bajnokságáról holtkomolyan, hogy nem tudja komolyan venni, és kacagtató, és hogy skót szintű.

Három pont.

bakító 2010.04.01. 17:28:21

@imici77: Akkor leghamarabb a VB-n játszat :(-

Everred 2010.04.01. 17:33:00

@Csöncsön: szerintem mondjuk a legarrogánsabb azt állítani, hogy a Barcelona fényezése az ellenfelet is dicséri. Mintha legalábbis megtiszteltetés lenne, hogy egy ilyen zseniális hipercsapatot egyáltalán közelről láthattak.

És az sem véletlen, hogy a kis hozzászólásodban a "lélektelen robotfocira" vonatkozó kommentjeidről nem ejtettél szót. Mondjuk nehezen védhető, azok után, hogy te kijelented, elismerően szoktál szólni az ellenfelekről.

United82 2010.04.01. 17:33:50

@Republik of Mancunia:
Sokban egyetértek veled, de azért kicsit túlzol:)
Csöncsön, nem kell mindenkit és mindent komolyan venni. Én is szoktam szelektálni hogy, "ok nyugi ezt xy írta, kissé elvakult":)
Nyilván a Barca most a legjobb és a tegnapi produkciója az Arse ellen az első félidőben elképesztő volt, de mégsem tudták megnyerni a meccset, a United meg a Chelsea ugyanott meg nyertek. Ezek a tények.
A spanyol bajnokság pedig tényleg gyengébb mint amilyen volt mondjuk 4-5éve. Pláne 10éve. Azért ez a Real MAdrid nem egy világverő csapat jelenleg(lásd BL) és zsinórban 10 meccsen rúgtak minimum 3 gólt és 11 meccse nyernek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:38:34

@Republik of Mancunia:

Kissé félretéve az érzelmeket, egyébként értem, amiről beszélsz. Valóban idegesítő, hogy(ha) egy csapatról állandóan szuperlatívuszokban beszélnek.

Egyrészt azonban például az itt hozzászóló Barcelona-szurkolók nem így tesznek, csak próbálj meg disztingválni az egyes kijelentések között;

másrészt meg valóban példátlan (az utóbbi húsz évben mindenképp), amit a Barcelona az utóbbi másfél évben véghezvitt. Nemcsak a hat trófea, de az állandóan gólratörő, rendkívül látványos támadófutball miatt is. Vagyis a dolgok rendje, hogy ezért megkapják a hájpot. Én sokkal visszásabbnak érezném/érzem, ha ez nem így lenne, és minden elért eredményt folytonosan mindenki (és ez a lényeg, hogy MINDENKI, hiszen te a Barca-fanoktól tagadnád meg a hájpolást) relativizálna.

Szóval egyrészt értelek, másrészt meg értsd meg te is azokat, akiknek kedves ez a gránátvörös-kék klub és csapat.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 17:39:26

@Csöncsön:
Ja értem, a szmájlikat hiányolod.
Okés.
a Spanyol bajnokságot tényleg nem tudom komolyan venni:)
És amíg ilyen skót színvonalon zajlik. (2 csapat és más semmi) nem is fogom:)

Így jobb?

Tény vagy nem tény hogy ez a spanyol bajnokság erősségben meg sem közelíti mondjuk a 6-7évvel ezelőttit, de akár a 3-4évvel ezelőtt is?
Tény vagy nem tény hogy ezt az Arsenalt a United és a Chelsea egy laza 3assal verte, míg a Barcelona 2-2őt játszott ott?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.01. 17:41:56

@Everred:

Szerintem sokkal sértőbb lenne az Arsenalra nézve, ha azt mondanám: a Barcelona igen gyenge volt tegnap.

A robotfocis mondataim meg éppúgy helyükön kezelendők, mint a betiltásosak. Na, lenni lelépve.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 17:43:34

@Csöncsön:
"másrészt meg valóban példátlan (az utóbbi húsz évben mindenképp), amit a Barcelona az utóbbi másfél évben véghezvitt."

Ez most komoly?

vadkutya 2010.04.01. 17:52:00

Szép is lesz, ha az Arsenal kiejti a Barcát. Még csak nem is magam, vagy az Arsenal miatt.

Messi88 2010.04.01. 17:57:04

@Republik of Mancunia:
"Tény vagy nem tény hogy ez a spanyol bajnokság erősségben meg sem közelíti mondjuk a 6-7évvel ezelőttit, de akár a 3-4évvel ezelőtt is?
Tény vagy nem tény hogy ezt az Arsenalt a United és a Chelsea egy laza 3assal verte, míg a Barcelona 2-2őt játszott ott? "
ez tény, bizony. De mit számít ez???
attól, hogy a spanyol bajnokság szar, a Barca még lehet jó, és attól, hogy nem nyertünk az Arsenal ellen idegenben még tovább fogunk jutni.

vadkutya 2010.04.01. 17:58:52

nso, helyszíni beszámoló:

"A kedden még nem túlzottan optimista angolok egyébként rögtön felvidultak, amikor kiderült, Cesc Fabregas és William Gallas is ott lesz a kezdőben („fogalmunk sincs hogyan, de megnyerjük a BL-t” – énekelték a bejáratnál néhányan).
:DDD
Aztán felcsendült a Bajnokok Ligája-himnusza, és elkezdődött mérkőzés, amit Wenger később úgy jellemzett: it was art, art of football, magyarul művészet volt, a futball művészete."

Republik of Mancunia 2010.04.01. 18:00:48

@Messi88:
Le lettem arrogánsozva, pedig csak tényeket közöltem.
Ennyi.

Messi88 2010.04.01. 18:01:00

ahhoz képest, hogy a barcások közül senki sem hozsannázott itt sokat (pedig most is bőven lehetne), elég erős ellenérzések vannak itt, szerintem alaptalanul.

Republik of Mancunia 2010.04.01. 18:02:37

De hagyjuk is.
Persze a Barca a világ übergigahiperszupermegacsapata.
Messi a legjobb.
Xavi a legjobb.
Puyol a legjobb.
Így működik a világ, vannak a többi csapatok és van a Barcelona, amely több mint egy klub.
Punktum.

TaDaM87 2010.04.01. 18:04:08

az fájt a legjobban tegnap, hogy a második gól Vermaelen hibájából született. Egész szezonban semmi panasz nem lehetett rá.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 18:04:16

@vadkutya: arsha 3 hét :) imici ismét játékra jelentkezik :)

Tika_ 2010.04.01. 18:06:31

@Republik of Mancunia: +1
mármint, a kérdésed most komoly?
:) - el ne felejtsem ;)
ki a rákot érdekel az x évvel ezelőtti y bajnokság?? (tudom, panchot, ma is egész nap azon pörög rögeszmésen a másik topicban :D)

OFF
Sokan említették negatív kontextusban, hogy az itteni Barca-szurkolók micsoda ördögtől való népek. Valakinek van rá elmélete, hogy miért?
Mármint, gondolom, hogy néha mi is mondunk bicskanyitogatót, de minden szurkolótábor szokott ámokfutni, miért pont mi lennénk a legrosszabbak?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 18:07:50

Theo - Watching Barca was like a PS3 game

:DDD

Republik of Mancunia 2010.04.01. 18:11:08

@Tika_:
Azt írja szurkolótársad, hogy a Barca elmúlt 1,5éve példátlan.
Nem tudom miért.
a Dinho féle Barca is 2évig "példátlan" volt, pedig 3évvel ezelőtt történt.
De a Cruyff féle Barca is az volt.
De mondhatnék még vagy 10-15ilyen csapatot az elmúlt 20évben.
most ez a Guardiola féle barca a legfrissebb emlék, de példátlanozni, ne túlozzunk már.

vadkutya 2010.04.01. 18:11:11

@imici77: Szuper. Én augusztusig már csak 3 meccset tervezek megnézni: a visszavágót, az észak-londoni derbit, mag a shitty elleni meccset. Szóval tőlem az játszik már, aki akar. Azért a Tot ellen tedd oda magad... :D

halihalo 2010.04.01. 18:12:54

@Republik of Mancunia: némi adalék egy cikkből:
"A Real és a Barcelona valósággal rátelepszik a spanyol futballra, és szinte megfojtja azt. Közvélemény-kutatások szerint ennek a két klubnak van a legtöbb szurkolója Spanyolországban: a Realnak 13,2, a Barcelonának 10,4 millió. Harmadik a sorban a Valencia, 2,1 millió szimpatizánssal. Az újságok címlapjait a Real és a Barca játékosai foglalják el: a nagy sportnapilapok közül kettő madridi (Marca, AS), kettő pedig barcelonai (El Mundo Deportivo, Sport), és ennek megfelelő elfogultsággal is dolgoznak. Az egyik tévécsatorna igazgatója pedig félig komolyan kijelentette: valóságos katasztrófa lenne, ha nem a két sztárklub valamelyike nyerné a bajnokságot." [...]
"A tévéközvetítések, illetve az azért járó jogdíjak egyébként a probléma egyik gyökerét jelentik. [...] A Primera Divisiónban a klubok külön egyeznek meg a közvetítésekről, ami azt jelenti, hogy a Real és a Barcelona aránytalanul több pénzt kap. A jelenlegi szerződés 2013-ig érvényes, és ennek értelmében mind a két egyesület körülbelül 120 millió eurót kasszíroz szezononként. A Valenciának 30, a Sevillának 20 millió jut, pedig ezek élcsapatok. El lehet képzelni, hogy mennyit kap például a Xerez. Csak összehasonlításképpen: Angliában a jelenlegi sereghajtó, csődeljárás alatt álló Portsmouth is több pénzhez jut a jogdíjakból, mint a Valencia."
"A Sevilla sportigazgatója, Monchi.a Barca és a Real dominanciája miatt a skót bajnoksághoz hasonlította a spanyolt: Skóciában több, mint egy évtizede mindig a Celtic és a Rangers végez az első két helyen. Hogy ez mennyire nem egészséges, az a skót labdarúgás jelenlegi helyzetén is látszik."
"A Real Zaragoza korábbi elnöke, Eduardo Bandrés pedig azt állítja: "A spanyol a világ legunalmasabb bajnoksága.""

vadkutya 2010.04.01. 18:13:53

@Republik of Mancunia: Csatlakozom. Unalmas az állandó Barca überhájp. Nagyon kevesen múlott a tavalyi megasiker, de nem indítok újra flamet ebből. Az érdemeket senki sem vitatja, csak az olyan jelzőket, mint az űrfoci, meg földöntúli stb...

vadkutya 2010.04.01. 18:17:06

@halihalo: Mindehhez tényleg csak annyit tennék hozzá,h ebből az egyik klub évek óta nem látta a BL 8ast, pedig kemény pénzekért erősítik minden évben. Sztem a spanyol labdarúgás egy ideje már csakis a Barcelonáról szól. Ami, hangsúlyozom: abszolút érthető...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 18:20:47

@vadkutya: csak nehogy elszórakozzuk az érmet, baszki :) Figyi, a BL elődöntőket, döntőket miért nem nézed? :) najó, irány a jorky, fergussonnak meg fejelek egy gólt :) 9től iszunk 1 sört, csatlakozhatsz :) Lurdy ház :)

vadkutya 2010.04.01. 18:26:49

@imici77: Azért nem nézem, mert már leírtam,h rég ki kellett volna esnünk a Porto ellen. Erre megverjük őket 5-0, elhitetjük szupaNikkel,h tud futballozni, tiszta hülyeség... :)

Felesleges volt a tegnapi meccs, annyit nem ért,h Gallas, Fabregas és gyakorlatilag Arshavin nélkül nyomjuk le a szezon végét. Ez fog sokba kerülni... :S

A Lurdy-ról beszéljünk emailen, vagy msn-en, ugyanaz, mint a mélcímem...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.04.01. 18:30:26

Na, összeszedtem pár gondolatot a tegnapi meccsről...

Először is, a Barca kurva jó csapat. Ha nem ellenünk játszottak volna ilyen jól akkor nagyon élveztem volna, de így mintha helyzetenként kizsigereltek volna. Elképesztően gyenge volt tegnap a csapat. Két értelmes passz alig volt egymás után az első félidőben. Egyedül Clichy és Nasri volt értékelhető, na meg Almunia. Azért kaptunk miatta egy gólt, de megmentettek minket úgy alsó hangon 4-től.
Theo gólja után azért már mi is elkezdtünk valamilyen szinten focizni, de ha a Barca nem faszkodja el, még akkor is rúghattak volna 2 gólt, sőt az egyenlítésünk után is volt lehetőségük. Egyáltalán nem érdemeltük meg a döntetlent. 3 sérültet meg igazából nem ért az egész. Cesc és Gallas hosszú távú kiesése nagyon fájó. Arshaviné annyira nem. Az utóbbi 1 hónap alapján Eboueról előbb jutna eszembe, hogy világklasszis futballista, mint az oroszról. Bubu egyébként a beállása után a csapat legjobbja volt. Nagyon nagyot nőtt ő az én szememben az előző szezon után.

A visszavágó szerintem 3-0 lesz a Barcának és a játék képe is hasonló lesz. Mondom, ez a döntetlen csak arra volt jó, hogy a mézes madzagot tovább lehessen húzogatni előttünk. Legalább nem olyan unalmas a szezon mint az előző. Hiába a két elődöntő.

vadkutya 2010.04.01. 18:33:38

@peter135: "Az utóbbi 1 hónap alapján Eboueról előbb jutna eszembe, hogy világklasszis futballista, mint az oroszról."

Borzasztó de igaz. S nem is csak 3 hónapról beszélnék Andrei esetében...

Senderos 2010.04.01. 18:36:55

a barca ügyesen focizott 60 percig, aztán elfogyott az erejük. az arsenalnak nem.
szerencséjük volt, hogy megsérült cesc, mert ha emberhátrányba kerülnek, akkor fordít az arsenal.

puyol meg piquet hiánya nem fog sokat számítani, nem miattuk volt jobb a barca.
érdemes megnézni az arsenal két gólját. az elsőnél különösebb nehézség nélkül mattolták a védelmet, pár gyors passz és walcott már szemben volt valdesszel, kb a fulhamnek lő ilyen gólokat az arsenal, a birmingham vagy stoke-nak már nem lehet ilyet, mert betömörülnek.
a másodiknál meg piquet vígan nézte ahogy az ötösön szabadon lévő fabregashoz pattan a labda, a kétségbeesetten visszafutó puyolnak még sikerült eltörnie cesc lábát, mielőtt belőtte volna a ziccert.

a barca nagyon jól ugratta ki csatárait a védők mögé belőtt labdákkal, ezeket az arsenal védelme rendszeresen benézte. szerencsére messi mindent elbaszott, amit tudott, ibrahimovic meg tette amiért fizetik, látta, hogy szarul helyezkedik almunia és beemelte az üres kapuba, profi csatármunka.

a második meccsre nagyon tartalékosan megy az arsenal, a barca se mutatna sokat messi, xavi, ibra nélkül.
ez a 150%-ot játszott a barca mit jelent amúgy? ha megint hozzák kedden ezt a tempót, akkor megint 2-2 lesz és 10 emberrel kezdik meg a hosszabítást? az bizony úgy nem lesz jó. hány százalékot kell adnia a barcának jövő héten h továbbmenjenek?

meccs tanulsága: a focit még mindig gólra játszák, nem pedig labdabirtoklásra.
bár ahogy átfutottam itt a kommenteket, láttam ilyeneket h a barca forradalmasítja a focit, ez erre utalt volna?

Republik of Mancunia 2010.04.01. 18:41:06

a 11esről amin vita megy csak annyi.
Puyol eltörte Fabregas lábát.
Most ha rosszmájú lennék, mondhatnám hogy, de favágók ezek a spanyolok hogy törik a lábakat. (ráadásul katalán testvérének a lábát) :):)

zsakfos 2010.04.01. 18:48:48

@imici77: @vadkutya: @peter135: van Persie mikor játszhat először? ha jól tudom már edz, 2-3hét?

vadkutya 2010.04.01. 18:50:07

@zsakfos : Talán az utolsó 2 meccsre befuthat.

rizla 2010.04.01. 19:02:07

@Senderos: először is piquet=piqué.

"a barca ügyesen focizott 60 percig, aztán elfogyott az erejük. az arsenalnak nem."

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jó hogy azt a következtetést nem vonod le, hogy az arsenal rutinosan hozta az 1 pontot.
a barcának volt egy tucatnyi helyzete, az arsenalnak meg három.
"ügyesen focizott" milyen finom megfogalmazás..

"az elsőnél különösebb nehézség nélkül mattolták a védelmet, pár gyors passz és walcott már szemben volt valdesszel"

az elsőnél walcott embertelen gyorsasága hozta meg a gólt. maxwell nagyjából 1 hónapja MINDEN meccsen 90 percet tölt a pályán, érthető, hogy az ifjonc ilyen simán legyorsulta. majd megnézem a kissrácot abidal ellen.

"kétségbeesetten visszafutó puyolnak még sikerült eltörnie cesc lábát, mielőtt belőtte volna a ziccert."

azért kurva érdekes, hogy törött lábbal valaki simán odaáll, és bevág egy büntetőt, nem? az, hogy puyol törte el a lábát, költői túlzás, még a folyton bírókat szidó wenger is azt mondta, hogy véleményes volt a tizi. fabregas eleve nem volt 100%-os, amikor elvállalta a játékot. erre faragott rá az arsenal. úgyhogy ne puyolozz. ha szabálytalan is volt, szándékosságnak szerintem nyoma sincs, a labdát fedezte, mondjuk én ezért nem értem, hogy ez mitől falt, de ebbe ne menjünk bele, legyen nektek.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.04.01. 19:26:51

@zsakfos :
Leghamarabb a Tottenham ellen, de ez nagyon optimista tipp.

halihalo 2010.04.01. 19:32:07

@rizla: "azért kurva érdekes, hogy törött lábbal valaki simán odaáll, és bevág egy büntetőt, nem?"
Erről már volt szó fent...@halihalo: Egyébként meg ami történt, az tény ....

vadkutya 2010.04.01. 19:33:29

@rizla: Pedig, ha őszinték leszünk, vhol rutinosan hozta az egy pontot az Arsenal...

Woland 2010.04.01. 19:35:06

@Tika_: talan a Chelsea-Inter, ha meg emlekszel a kerdesedre. : )

Messi88 2010.04.01. 19:37:56

@Senderos: ez április 1. nek szólt, ugye??? :)))))

Republik of Mancunia 2010.04.01. 19:39:49

lesz EL poszt?(ami ugye nem különbözik a BL-től mint ma megtudtam egy liverpooli szakembertől)

Republik of Mancunia 2010.04.01. 19:40:56

Bár még mindig nem döntöttem el, hogy a Fulham-Wolfsburg vagy a Benfica-Pool meccset nézzem.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.01. 19:50:01

@Republik of Mancunia: ta-dááám, terülj, terülj asztalkám van :)

Woland 2010.04.01. 19:56:53

hahaha, csak egy par kommentet visszaolvasva is vilagos hogy elvette jo par ember eszet az afelett erzett nagy orom hogy tegnap a Barcanak valahogy sikerult nem porig alaznia az Arse-ot az otthonaban (marmint az eredmeny tukreben).

vegre kiderult, hogy Ferinek Puyol torte el a labat, nem is Wenger a hibas hogy hagyta jatszani azutan, hogy a Birmingham ellen megserult. es mi a faszert maradt meg font kocogni 5 percet ha erezte hogy baj van? komolyan ennyire susu ez a srac? haszna ugy sem volt semmi, lezengett csak a palyan a tizi utan. par hetet meg az is jelentett, megerte biztos.

newsimg.bbc.co.uk/media/images/47572000/jpg/_47572191_fabregasb466.jpg

meghozza terdhaljattal sikerult fibulat roppantania Carles-nek. az igen. hogy ez mitol szabalytalan amugy tenyleg... nem a vedo van kozelebb a labdahoz veletlenul? es nem ot rugja meg a mogotte levo tamado?

SamS 2010.04.01. 20:01:12

@Woland: Fabregas lába már lövésre lendül, amikor Puyollal összeakadnak. Ez mindenhol tizenegyes. Tényleg úgy értetted, hogy Wenger a hibás egy lábtörés (!) miatt, mert játszatta? :D

rizla 2010.04.01. 20:13:42

ha két játékos megy a labdára, az egyik megelőzi, akkor a szabályok szerint övé a labda. tudjátok, van az a tipikus eset, amikor fut a támadó a labdára, a védő is fut a labdára, a védő jobban helyezkedik, és beáll a labda és a támadó közé, a labda pedig engedelmesen elhagyja a pályát. ha ilyenkor a támadó belerúg a védőbe, akkor elég nevetségesen hivatkozhatna arra, hogy ő a labdát akarta, csak ez a vadbarom beállt elé. én ezért nem látom puyolt szabálytalannak, a labdát fedezte, a mozgása a labdára irányult, és nem fabregasra. hogy lehetett volna ő a szabálytalan, ha ő volt közelebb a labdához?
de töredelmesen bevallom, még mindig nem néztem vissza az esetet, csak elsőre és másodikra is ez volt az érzésem.

@halihalo: igen, azóta olvastam, hogy a puyollal való ütközés miatt tört el valami a lábában. de ez irreleváns abból a szempontból, hogy történt-e szabálytalanság vagy nem. ha valaki lefejeli a másikat, majd ettől eltörik az orra, attól még ő a szabálytalan.

@SamS: ennyitől nem törik el senki lába, vagy ha igen, akkor nagyon peches. ha fabregas nem eleve sérülten lép pályára, akkor talán ez sem történik meg, ennyi.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.01. 20:15:59

@Republik of Mancunia: helyedben korulneznek eleg alaposan a sajat csapatod hazatajan,mert lehet,h a barca nem gyozott,de szemet kapraztato focit tolt 60 percig,mig a mu iden a catenaccio es a munkasfoci kevereke. van rooney,vds,es kesz. a par eve vilag legjobbjanak szamito vedelembol meg az az olics is hulyet csinalt,akinel felsirt a labda,ha hozzaert. ha nincs vds,es van robben+schweinsteiger nem 2-1,hanem 4-1 az eredmeny. nem szoktam a bayernnek drukkolni,de a mu antifocija annyira undorito,h inkabb a bajorok. es nem azert,.mert 1 esetleges donton feltenem a barcat toluk,hanem mert abszolut tul vannak hype-olva. ketsegtelen,h hatekony focit tolnak,de szepseget,elvezetet csak a fanatikusoknak nyujtanak. cet ugyan nem kedvelem,de vitt szint,fantaziat a jatekukba. az meg a pl-rol nem allit ki jo bizonyitvanyt,h 1 ennyire stilustalan csapat vezeti. teny,az oreg skot zsenialis,mert kitalalta erre a keretre az egyetlen mukodo taktikat,de attol meg semleges szemmel nezve nem 1 elvezet 1 mu-meccs. bayern-mi is csak akkor lett erdekes,amikor a bayern elkezdett focizni. ha tovabbjutunk (mert a visszavago meg nincs lefutva,ki lehet hagyni mindent,kifoghat 1 fantasztikus napot az arsenal,vagy szimplan talal 1 golt,mi meg semmit),az intertol sokkal jobban tartok,es jobb csapatnak is tartom,mint az idei united-et. az meg,h puyol torte el cesc labat hazugsagnak is rossz...

sh4d0w 2010.04.01. 20:18:53

@rizla: nyugi, nemrég azt is volt szerencsénk megtudni, hogy Bendtner felér Ibrahimovic-csal... :D

vadkutya 2010.04.01. 20:21:51

@sh4d0w: Hát, a tegnapi első félidő alapján nem sok különbség volt a két játékos közt, ami a helyzetkihasználást illeti... :) Aztán persze Ibra megtette, amit meg kellett.

SamS 2010.04.01. 20:22:35

@ferenck: És? Hogy jön ez ide?

rizla 2010.04.01. 20:25:20

@vadkutya: igaz, sőt, bendtner még jobb is volt, hiszen ő nem hagyott ki egy helyzetet sem!

na, most megnéztem vagy hatszor a büntetőt. az igazság az, hogy szabad szemmel tényleg tizinek és piroslapnak tűnik, lassítva viszont minimum vitatható a dolog. puyol beállt a labda és fabregas közé. nem rántotta le, nem rúgott bele, egyszerűen csak eléállt. most őszintén, aki szerint ez tizi: a pálya melyik részén szokták ezt látni a támadónak befújva?

vadkutya 2010.04.01. 20:35:10

@rizla: Téves. SzuperNick egyszer (2x) majdnem kapuba talált 2 méterről, csak furcsán érintette,h egyrészt eljutott hozzá a labda, másrészt kapus is van a kapuban, sőt: a kapunak "fája" is van. Ne tékozoljuk el az érdemeit... :)

Woland 2010.04.01. 20:35:52

@SamS:

pontosan, olyan nincs hogy egy egeszseges, fit jatekost egy oraval a meccs elott meg evalualni kelljen. valaki vagy kesz a meccsre vagy sem, ezt nem lehet eldonteni az utolso pillanatban.

Wenger tudta mit csinal, ahogy Gallas eseteben is tudta. mindket serult jatekosat feltette pirosra a ruletten es mindkettot elvesztette.

ha Redknapp meccsre fogna egy kemeny belepo utan megserult Modricsot akkor en ra lennek merges nem - teszem azt - Hangelandra akinek a vadlijaba rugva elrepedne a horvat csontja.

rizla 2010.04.01. 21:10:44

@vadkutya: mea culpa, mentségemre szóljon, hogy akkor szakadt meg a net. a replay legvégére sikerült felélesztenem a kapcsolatot, úgyhogy nem nagyon láttam, hogy mennyire volt komoly helyzetben bendtner, de tény, hogy a meccs többi részében nem volt esélye gólt rúgni. ibrának meg elég sok.

puyol az esetről: “I don’t think it was a penalty. Cesc put his leg in between mine, I tried positioning myself and he kicked my leg. If it happened the other way round and I was trying to clear the ball, then I’m pretty certain it was a foul.”

ugyanígy érzem. ez van.

vadkutya 2010.04.01. 21:15:23

@rizla: Valóban, én mondjuk helyzetkihasználásról beszéltem. Már én voltam rosszul attól,h miket hagyott ki, Zlatan kb 5 perc alatt eldönthette volna a meccset. Bendtnernek önmagához képest nem volt megerőltető dolga, ergo labda nélkül nehéz gólt rúgni...

sporttárs 2010.04.01. 21:22:35

@Csöncsön: Aha, a BL-döntőben a Barca lemosta az MU-t, és akkor ugye szeretnéd, ha komolyan vennének.

sh4d0w 2010.04.01. 21:40:22

@vadkutya: én nem, konkrétan hasonlították a jó öreg Nicklas-t Zlatanhoz... de kiderült, hogy mégsem ér fel vele.

vadkutya 2010.04.01. 21:44:48

@sh4d0w: Nahát, miért nem hívtak fel, egykettőre megmondtam volna... :)

sh4d0w 2010.04.01. 21:46:44

@vadkutya: konkrétan ez volt, idézem:

"bendtner a mi ibránk, hogy én is odabasszak a katalánoknak :)" - na ezen azóta is röhögök :D

vadkutya 2010.04.01. 21:49:19

@sh4d0w: Vakmerő hozzáállás, még jó,h Imi nem olvasta, ő még nagy Nicklas fan... :D

montipájton 2010.04.01. 21:57:42

@Csöncsön: A te véleméneid meg pont azt a Barca-mániás arroganciát tükrözik (a NEM Barca-mániásokkal szemben mindenképpen), amitől sokan utálják a Barca-szurkereket. Szálka, gerenda, tudod.

Mazsa- 2010.04.01. 22:03:32

@halihalo: A 2 nagy erőteljes dominanciája akkor kezdődött, amikor Perez anno elkezdte nyomni a galactico-s udormányt és az egekig repítette a játékosárakat, a fizetéseket, valamint a fent említett jogdíjakat. A reklámnak és a médiának hirtelen soha nem látott szerepe lett a futballban, a Real elképesztő nagy pénzeket kaszált. Azóta Európa összes nagy csapata lemásolta ezt a módszert, van aki megközelítő sikerrel, van aki kevésbé. A lényeg, hogy ezáltal egy hatalmas szakadék keletkezett a sztárcsapatok és a többi csapat közt. Az utóbbiak ugyanis ebből az egészből az égvilágon semmilyen előnyhöz nem jutottak, ők szinte ugyanannyi pénzzel működnek, mint 10 éve. Ha nem adják el a játékosaikat nagy pénzekért, akkor tönkremennek. A Valencia erre a legjobb példa.
Az is tévhit, hogy ez a dominancia csak a spanyoloknál van. Az angoloknál kottára ugyanez van, csak ott nem két csapatról van szó, hanem négyről, így kevésbé feltűnő.
Szomorú, de ez van. Milyen szép volt, amikor a Depor bajnokságot nyert, amikor a Valencia játszotta a világ legszebb játékát, vagy amikor a Sociedad egy szezonon át vezette a bajnoki tabellát. Sajnos ez ma már elképzelhetetlen.

Everred 2010.04.01. 22:05:04

@montipájton: így van, lásd még pl. ferenck bicskanyitogató trollságát.

vadkutya 2010.04.01. 22:08:38

@Everred: De legalább már man city kolléga visszavett a látogatásból. Mondjuk ő szimplán hülye volt... :)

Szergő 2010.04.01. 22:10:03

Nem vagyok egy tapasztalt kommentelő,ezért így olvasva a véleményeket sok meglepő érvvel találkoztam de nem értem h a Barca hívek min vannak annyira fennakadva.
Igen,a Barcelona tényleg nagy focit játszott,teljesen más szinten mint az ágyúsok,de ha annyira jók lettek volna akkor nemcsak két gólt lőttek volna.Ugyanannyit amennyit az elég harmatos Arsenal.
Én nem láttam még ilyen szervezett focit mint amit a Barca produkált az első 60 percben,amit viszont egy olyan szintű széteséssel sikerült megfejelniük ami ezen a szinten legalábbis ritka.
A szurkolóiknak meg szerintem inkább kínos ha ezt nem veszik észre.
Lehetett volna 2-6,de ezen nem érdemes gondolkozni,mert 2-2 lett.
Ez persze nem jelenti azt h nem mérnek brutális verést a kisfiúkra a Nou Campban,de egyelőre csak 1 góllal vannak közelebb a továbbjutáshoz

vadkutya 2010.04.01. 22:12:28

@Szergő: A tegnapi meccs tökéletes példája volt annak a közhelynek,h a futballban (majdnem) minden megtörténhet.

rizla 2010.04.01. 23:04:20

@vadkutya: remélem erre a kommentre nem reagálok későn, de csak most szúrta ki a szememet

"Pedig ez a futball - számomra - Wenger agyszüleménye. "

cruyff?

@Szergő: "amit viszont egy olyan szintű széteséssel sikerült megfejelniük ami ezen a szinten legalábbis ritka."

nem értünk egyet. az arsenalnak a "szétesés" után sem volt sok helyzete. konkrétan egy, azt be is lőtték. meg még egy, abból lett a tizi. igaz, a barcának még ennyi sem, de szétesésnek nem nevezném ezt.

rizla 2010.04.01. 23:05:04

@vadkutya: henry szánalmas volt. én otthagytam volna londonban smúzolni.

vadkutya 2010.04.01. 23:09:04

@rizla: Igen, Cruyff. Viszont Wenger valósította meg úgy, ahogy a nagykönyvben. Mellesleg ott van,h számomra, úgyh kérlek, ne menjünk bele, semmi kedvem újabb Barca csúcs-ódákat olvasni, kurvára elég már ebből.

Amit Henry-ról írtál azt pedig be tudom annak,h... Hagyjuk.

vadkutya 2010.04.01. 23:15:19

@rizla: Amúgy természetesen tisztában vagyok azzal,h minden Barcelonából indult, még a passzátszél is, spanyol viasz, satöbbi. Ha eltévedek Kőbányán, egy idő után akkor is Barcelonában kötök ki, minden út oda vezet, s nem Rómába...

Everred 2010.04.01. 23:17:16

@vadkutya: na, előjött az invincible Arsenal. Az új évezred másik túlhájpolt csapata :-)

vadkutya 2010.04.01. 23:18:59

@Everred: Lehet, viszont ha valakiket öröm volt nézni akkor, azok ők voltak... :P

vadkutya 2010.04.01. 23:20:09

@Everred: S akkor a 99-es MU-t még nem is hoztuk fel, Walmer sporttárs nagy bánatára... :D

Everred 2010.04.01. 23:23:43

@vadkutya: én pl. utáltam őket :-)

De amúgy az az Arsenal jó példa arra, hogy egy futballcsapat teljesítménye hogy túl tud nőni önmagán, pláne ebben a médiakorszakban. Kíváncsi vagyok, hogy ha megkérdeznénk 50 bloggert, hogy gugli és egyéb segédeszközök nélkül mondják meg, hány gólt lőtt abban a szezonban a bajnokságban az Arsenal, vajon milyen átlag jönne ki?

vadkutya 2010.04.01. 23:26:52

@Everred: :) Véresre csapkodtam a kezem, nehogy leírjam. (73)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 23:30:36

@Woland: látom, van orvosi diplomád.

amúgy pont nálunk van, hogy egy sérülést kivárunk. tavaly rvp lábujjtörése már rendben volt, de a szezon utolsó meccsin nem játszott, mert ne kockáztassunk. miközben rooney egy lábtörést kihordott 6 hét alatt...

ha az orvosi stáb engedte játszani, akkor az nem wenger felelőssége, persze varrjátok a nyakába... vicces dolgokat írtok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 23:33:49

@peter135: azé fasza így örülnöd egy meccsnek... inkább a barca ellen játszunk, mint ligakupázzunk... ha ezek a meccsek nincsenek, akkor soha nem leszünk jó csapat.

Everred 2010.04.01. 23:36:03

@vadkutya: vagy mondhatnám úgy is, hogy eggyel többet, mint egy évvel később a negatív, pfujundorítóbelemjönki, bekkelős, fojtogatós, Mourinho-féle Chelsea. A gólkülönbségük meg konkrétan egy tízessel volt rosszabb. És mégis: Mourinho Chelsea-je azóta is a nézhetetlen futball szinonímája, míg a 03/04-es Arsenalt a tökéletes és káprázatos támadófutball apostolaként tartják számon. Érdekes dolgok ezek, hogy mitől alakulnak ki ezek a benyomások, mi játssza bennük a legnagyobb szerepet.

Ferguson 2010.04.01. 23:39:07

@imici77: milyen volt a jorky? Bocs, h nem mentem. Kosaraztam, utána meg kiütött egy korsó sör... :D

vadkutya 2010.04.01. 23:40:19

@Everred: Az Arsenal esetében sztem az,h 47 mérkőzésen veretlen maradt. Vmi United vetett véget mindennek... :S :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 23:41:46

látom megszületett a kifele szabadrúgás is a tizi helyett... okosan... puyol hihetetlenül jól csinálta, csak a hülye spori... fedezte a labdát, ez a legjobb... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 23:42:26

@Ferguson: volt már jobb, de így sem volt rossz... gyáva vagy :)

vadkutya 2010.04.01. 23:45:09

@vadkutya: 49-et akartam, eszküzé...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 23:46:05

@vadkutya: bocs, jorky előtt nem olvastam már mélt...

Everred 2010.04.01. 23:46:58

@vadkutya: 49 az a 47. Mourinho Chelsea-je meg 40 meccsen át volt veretlen, ami szintén nem lebecsülendő.

Egyébként arra próbálok kilyukadni, hogy az unbeaten Arsenal hírnevét felnagyította az a tény, hogy Wenger az előző két szezonban valóban elég állat focit játszatott a csapatával. Szerintem a 01/02-es és a 02/03-as csapat is összességében látványosabb focit játszott, mint a pragmatikusabb 03/04-es. Csak épp utóbbi volt a sikeresebb, utóbbi ért el nagy történelmi tettet, amiért cserébe megkapta az inkább az elődöknek járó elismerést is :-)

vadkutya 2010.04.01. 23:54:05

@Everred: Persze, az egy folyamat, egy munka vége / gyümölcse volt, ráadásul az általad említett évadokban több gól is született, mint a veretlen szezonban. Talán az emelte olyan magasra a 03/04-es idényt,h Wenger mindössze 21 játékost játszatott...

vadkutya 2010.04.01. 23:54:41

@imici77: No problem, next time...

Everred 2010.04.02. 00:04:20

@vadkutya: "Wenger mindössze 21 játékost játszatott..."

Ami, mellesleg, meg is bosszulta magát, mert április-májusban már csak emlékezetből játszott az Arsenal, többek között a fizikai és mentális fáradtságnak is betudható, hogy az FA Kupa és a BL is kicsúszott a kezükből, és Portsmouthban majdnem elúszott a veretlenség is.

vadkutya 2010.04.02. 00:08:26

@Everred: Ne is mondd, valahol vegyes érzelmekkel töltött el, pont azért, amit Te is írtál, lehetett volna sokkal fényesebb is az az idény. Szép idők voltak azok, az ezredforduló két csapatról szólt, egymásnak adogatták az első két helyet... :)

rizla 2010.04.02. 00:14:28

@vadkutya: nem akartam ódákat zengeni, egyszerűen csak nem wenger találta fel ezt a focit. az más kérdés, hogy tökélyre fejlesztette az arsenalnál, kifejezetten a saját szájíze szerint. de a barcelona nem azt a futballt játssza.

"Amit Henry-ról írtál azt pedig be tudom annak,h... Hagyjuk. "

nézd, egy korosodó klasszis játékos, akinek bizonyítania kellene, hogy még ér valamit a csapata számára, kap 15 percet egy BL-negyeddöntőben, és ahelyett, hogy kihajtaná magából a szart is, eléggé indiszponáltan mozog, és eladogatja a labdákat. csak a vak nem látta, hogy tényleg nagyon szarul esik neki, hogy az arsenal ellen kell játszania. ezzel nincs is gond, csak akkor nem kellett volna eligazolni.

rizla 2010.04.02. 00:17:27

@vadkutya: "Amúgy természetesen tisztában vagyok azzal,h minden Barcelonából indult"

mivan? ezt ki írta ember? cruyff alatt nem csak a barcelonára gondoltam, hanem a hollandokra is, ajax, stb. de a barcelona jelenlegi játéka az 100%-ig az ő öröksége.
egyébként pedig a magyaroktól indult minden..

te nem vagy ilyen picsogós alapesetben, mi van veled?

vadkutya 2010.04.02. 00:18:25

@rizla: Apa, megértem az érzelmeidet. Te is értsd meg az enyéim, Henry az Henry, egy Ágyús szurkolónak nem is lehet más...

vadkutya 2010.04.02. 00:21:27

@rizla: Nem picsogok, csak unom már a témát ill. azt,h Arsenal szurkoló nem írhat olyat a csapatáról, amiből jól jönne ki a riválisok előtt...

Két különböző, ám mégis nagyon hasonló csapat a szívünk lelke, csoda,h nem vergődünk zöld ágra?

rizla 2010.04.02. 00:23:54

@vadkutya: én imádtam az arsenalos henry-t. de amit jelenleg barcásként művel, az nem szimpatikus. ez nem érzelmi kérdés nekem, teljesen objektíve nem találom szimpatikusnak az egész arsenalos hercehurcát, miközben egy másik csapat játékosa. arsenalosként ezt nyilván öröm nézni, ugyanakkor én gunnerként feltenném magamnak a kérdést, hogy ha ennyire szereti ez az ember a klubomat, akkor miért hagyta ott? ó igen, a trófeákért. akkor most ne nézzen könnyes szemekkel vissza.. majd ha visszavonult, megteheti. kiábrándító volt a játéka.

rizla 2010.04.02. 00:28:45

@vadkutya: de írhatsz. csak ez a foci nem wenger találmánya, de még csak nem is a barcelonáé, hanem egy több évtizedes valami, amit nagyon sokan formáltak. cruyff elvitte barcelonába, a barcelona ma is arra épít. az arsenal szerintem máshogy játszik, hozzáteszem, nekem nagyon tetszik, amit wenger csinál. kár, hogy beleőrült közben.
felesleges az üldözési mánia a részedről.

"Két különböző, ám mégis nagyon hasonló csapat a szívünk lelke, csoda,h nem vergődünk zöld ágra? "

wenger arsenalja később jött, mint cruyff barcája (ami meg később jött, mint a holland totális foci, akik meg szintén később jöttek, mint a magyarok, megelőztünk mindenkit). ez szimpla futballtörténelem, semmi köze az érzelmekhez. de mondom, az arsenal egy másik verziószámú focit játszik, wengernek megvan a maga stílusa.

vadkutya 2010.04.02. 00:31:57

@rizla: :) Ian Wright, Nicolas Anelka, Freddie Ljungberg és igen, Thierry Henry is mind egyetlen embernek köszönhették,h maradandót alkottak: Dennis Bergkamp.

Én mellesleg a mai napig is igen gyenge érvnek tartom,h a BL trófeáért igazolt el. Számomra, mint szurkolónak sosem volt ez szimpatikus.

rizla 2010.04.02. 00:33:06

@vadkutya: akkor miért igazolt el szerinted?

vadkutya 2010.04.02. 00:35:36

@rizla: Igazából csűrhetjük, csavarhatjuk, számomra a lényeg az,h tegnap modern támadófutballt láthattunk, amiben jelenleg a Barca a jobb, legjobb. Sztem mindenki jól szórakozott...

vadkutya 2010.04.02. 00:36:58

@rizla: Fogalmam sincs, én nem állítom,h nem ez volt a fők ok számára. Annyit írtam,h mint szurkoló nem tudtam örvendeni ennek...

rizla 2010.04.02. 00:40:54

@vadkutya: akkor most nem kéne tapsolni titi szívfájdalmainak. késő bánat. képzeld el, hogy a csajod otthagy egy másik fickóért, aztán két év múlva (amikor te már túl vagy a dolgon) elkezd picsogni, hogy nem akar veled találkozni, feltépné a sebeket, és hogy te vagy az igazi. nem néznél rá furán?

vadkutya 2010.04.02. 00:46:12

@rizla: Remek a "metafora", alapjában véve nagyon is kedvelem a kommentjeid, megfogtál.

"A legkülönlegesebb a vége volt. Ahogy a Barcelonánál tesszük, megálltam nézni a közönségünket. Ekkor azt mondtam magamnak, hogy igazán hálás lehetsz az Arsenal drukkereinek, hogy így köszöntöttek még most is. Láthattátok mi történt utána."

Ezért linkeltem be a videót, fordított esetben számodra is kellemesen hatott volna, sztem. Nem örülök,h elment, talán sosem fogom megbocsájtani neki, de a gesztus nemes volt, mindkét irányból.

rizla 2010.04.02. 00:55:13

@vadkutya: lehet, hogy félreérthető voltam, nem a videóra írtam, hogy szánalmas volt. ez teljesen oké a meccs után.

vadkutya 2010.04.02. 00:56:29

@rizla: Magyarul: lehet,h Bergkamp volt az "űrlény", de Titi sok kellemes percet (és gólt) szerzett nekünk, sztem egy igazi sportember, s egy ilyen nyilatkozat után mindent fogok írni, csak azt nem,h értem te köcsög, de az anyádnak igazoltál el... :)

vadkutya 2010.04.02. 00:57:53

@rizla: Mondom, megértem a Te nézőpontodat is, valójában teljesen felesleges volt őt pályára küldeni...

rizla 2010.04.02. 01:01:48

@vadkutya: hát ezaz. milyen már, hogy egy barcelona szintű csapat egy súlyos pénzekért igazolt, és súlyos pénzeket kapó játékosáról úgy kell hogy gondolkodjon, hogy felesleges pályára küldeni egy negyeddöntőben? guardiola szerintem csak dacból rakta fel, vagy csak megértő vele, mert nem akar balhét a szezon hátralevő részében, és szerinte jobb így, hogy henry kiéli a szerelmét. persze nem lehet titire kenni az ikszet.

az a legszomorúbb, hogy gyakorlatilag minden előzetes számításom bejött a meccs kapcsán, és mégsem örülök, pedig hobbim az önigazolás. na majd jövő kedden.

vadkutya 2010.04.02. 01:07:48

@rizla: Tény,h sokkal többre mentetek volna egy középpályással vagy védővel (így talán a 11es(?) szituációja is elkerülhető lett volna), nem hiszem,h olyan égető fontosságú volt,h Zoltán 15 perccel többet pihenjen, lerúgni úgysem tudják az Ágyús pehelysúlyúak, ahhoz túlzottan is benga, Ergo sztem itt hibázott Pep...

vadkutya 2010.04.02. 01:12:02

@vadkutya: ...illetve azt sem gondolom,h Henry olyan nagy kedvvel lépett pályára, biztos nem ráncigálta Guardiola kabátját,h mehet-e már...

rizla 2010.04.02. 01:14:32

henry egyébként mindig is kívülálló volt a barcában kicsit. az első szezonja arról szólt, hogy mindentől elszakítva, komoly sérülések után egy morálisan szép lassan széteső csapatban kellett volna sztárigazolásként megváltania a világot. ezután a szezon után volt az a tévés interjúja, amikor lenyilatkozta, hogy az ő szívében csak egy csapat van.. ez azért szerintem nem egy profi dolog. pep egyik legnagyobb edzői eredménye, hogy egy szezon erejéig újra zseniális játékost faragott a franciából, rá tudta venni, hogy szívét-lelkét beleadja. de akkor is milyen poszton játszott? balszélső. érezhetően nem is a széljáték volt az erőssége, meg sem közelítette mezőnyben azt a szintet, amit messi a túloldalon mutatott, inkább második középcsatár volt. szóval a végül bekövetkező befutása nem volt egy egyértelmű katarzis.

vadkutya 2010.04.02. 01:17:52

@rizla: Henry-nak középen ment a játék, amikor gyakorlatilag rá (és Bergkampra) volt építve a komplett taktika.

"I remember, when Dennis was sick, Thierry was not happy." AW

rizla 2010.04.02. 01:20:14

@vadkutya: naná, hát pontosan ez vele a bajom, hogy világosan látszott rajta a zavarodottság és a kedvtelenség. de ez annyira bántóan nem profi, hogy hihetetlen. a gesztusa az arsenal-szurkolók felé teljesen rendben van, de ezek a nyilatkozatok, hogy nem akar játszani ellenük, meg a többi, ezek már nem egyszerűen gesztusok, hanem egy tűrhetetlen attitűd a jelenlegi csapatával szemben. oké, hogy egy érzelmes, intelligens pasas, de pont ezért benőhetne a feje lágya. mondjuk már nem fog, és ez az utolsó idénye, nyilvánvaló. ezért aztán igazán magában tarthatná az érzelmeit, hogy legalább kicsit elhiggyük, hogy a játékának lehet haszna az arsenal ellen. nemsokára úgyis visszavonul, majd akkor körbeudvarolhatja szíve csapatát, és akkor abban nem lesz semmi ellentmondásos, vagy visszás.
mondjuk az egész idénye egy nagy kalap szar. már április van, és volt eddig egy darab jó meccse. a barcelona így klasszis balszélső támadó nélkül maradt, amire rámehet akár mindkét trófea is, de legalábbis csökkenti az esélyeket. nem tudom hogy gondolja ezt. persze ez részben pep hibája, igazolni kellett volna, látnia kellett volna, hogy henry-ban már nincs semmi.
(ezek után vicces lesz, amikor az inter ellen továbblövi a csapatot a döntőbe..)

vadkutya 2010.04.02. 01:24:48

@rizla: "(ezek után vicces lesz, amikor az inter ellen továbblövi a csapatot a döntőbe..)"

:) Klasszisról van szó, ráadásul remek társai akadnak. Amúgy teljes mértékben aláírom, amit közölni szeretnél, fordított esetben minden bizonnyal én is így gondolnám.

Nah, jó éjt Maestro... :)

vadkutya 2010.04.02. 01:30:09

@rizla: ps: amúgy nektek Eto'o góljai hiányoznak a leginkább, hangsúlyozom: szerintem.

Senderos 2010.04.02. 01:30:27

vicces amúgy ez az űrfocizás.

ha az arsenal birtokolta volna 70%-ot a labdát és vezet 2-0-ra 60. perc után, majd a barca kiegyenlít, akkor egyből jönne mindenki, hogy az arsenal megint belehalt a szépségbe, kihagynak minden helyzetet, a barcelona vérprofi módon hozta az eredményt az őt lejátszó csapat ellen, férfiak kisfiúk ellen stb...a szokásos, évek óta használt duma, amikor az arsenal mezőnyfölény mellett nem nyeri meg a meccset.

de ha a barca csinálja ugyanazt: uh, földönkívüliek geci, arsenalnak köze nem volt a meccshez, 60 percig tart egy igazi focimeccs, különben is nem 2-2 a végeredmény, elírták:)

pep nyilatkozta, hogy ilyen jól még nem látta játszani a csapatát.
egy ilyen barca ellen dolgozta le az arsenal 15 perc alatt a kétgólos hátrányát. 2-2.

nem tudom, de nekem nem tűnik ez egy 6-3 szintű, epikus győzelemnek, ahol a nyertes csapat megmutatta, hogy mi az a foci....főleg úgy, hogy nem volt nyertes csapat:)

Senderos 2010.04.02. 01:45:01

ez a cruyff vagy wenger volt hamarabb meg hülyeség.

az arsenalnak mindig megvolt a saját, karakteres stílusa, a 30-as években a WM, amit onnan kopizott a világ, és volt 20 évig mainstream taktika, aztán a one-nil arsenal, amelyik megnyerte a kek-et és a double-t.

wenger 96-ban angliába ment teljesen kívülállóként, kialakította a saját stílusát, megváltoztatta az a hozzáállást a külföldi edzőkhöz az országban és úgy egészében az egész angol labdarúgást(nem én állítom, nem követem a 90-es évek eleje óta a focit, angol szakértők szokták hangoztatni)
az arsenalról az embereknek egyből a kreatív támadófoci jut az eszébe(és a barcáról is).

amúgy az idei szezonra van persie-re kitalált 4-3-3-as taktikát a hollandok totális futballa ihlette, wenger mondta, amikor kérdezték.

rizla 2010.04.02. 04:35:00

@Senderos: "ha az arsenal birtokolta volna 70%-ot a labdát és vezet 2-0-ra 60. perc után, majd a barca kiegyenlít"

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
új értelmet nyert a "sportban nincs ha" sablon.

"egyből jönne mindenki, hogy az arsenal megint belehalt a szépségbe, kihagynak minden helyzetet, a barcelona vérprofi módon hozta az eredményt az őt lejátszó csapat ellen, férfiak kisfiúk ellen stb"

a barcelonának a 2-2 tökéletes idegenben. az arsenalnak meg kurva szar eredmény otthon. eljátszhatsz itt bármilyen fantazmagóriával, ez tény marad. hozzáteszem, én nem láttam, hogy az arsenal túl sok helyzetet hagyott volna ki idén a rangadókon, vagy hogy akár csak megközelítőleg is hasonló focit mutatott volna be, mint most a barca. ugye ez a férfiak vs kisfiúk ekkor ment.

"pep nyilatkozta, hogy ilyen jól még nem látta játszani a csapatát.
egy ilyen barca ellen dolgozta le az arsenal 15 perc alatt a kétgólos hátrányát. 2-2."

cruyff meg azt nyilatkozta, hogy sosem látott még olyan rossz barcát pep keze alatt, mint amelyik megverte 4-0ra a racingot a camp nouban. meg azt is mondta a numancia elleni zakó, és az azt követő x után, hogy ilyen jó csapatot rég nem látott. van a játék képe, meg van az eredmény, nem feltétlenül vannak összhangban egymással. az arsenal megérdemelte az x-et? persze. de ez az eredmény tükrözte a játék képét? dehogyis.

"nekem nem tűnik ez egy 6-3 szintű, epikus győzelemnek, ahol a nyertes csapat megmutatta, hogy mi az a foci....főleg úgy, hogy nem volt nyertes csapat:) "

igazából ha a barca szurkolókat arrogánsozzák itt, akkor nyugodtan lehetne téged is. nagyon kevésen múlt, hogy az arsenalt nem gyalázták szét a saját stadionjában. tudod te is, hogy ez a helyzet, akkor most miért kell ez a pampogás? mint amikor a tanárnéni szétválasztja a két bunyózó hülyegyereket, és a kisebbik elkezd feleselni, hogy "szerencséd!!!". hagyjuk már ezt. a barca drukkerek eléggé bánják, és csalódottak, hogy a csapatuk elcseszte, de szerintem ne huzigáld az oroszlán bajszát..

"ez a cruyff vagy wenger volt hamarabb meg hülyeség."

nem hülyeség. ugyanakkor én nem állítottam, hogy wenger a barcától tanult, csak azt kifogásoltam, hogy vadkutya a barca-féle focit wenger nevével kapcsolja össze, ami azért ökörség, lássuk be.

sporttárs 2010.04.02. 08:47:19

Szerintem arroganciában nem vethet egymás szemére semmit a két tábor. Szarrá alázás az egyik oldalon, mire veritek magatokat a másikon, öröm olvasni. Igazi döntetlen meccs ez is. :))

(Cruyffal kapcsolatban kedvenc emlékem, amikor nézte tanácstalanul '94-ben hogy alázza meg a hasonlóan körülrajongott Barcát a Milan a BL-döntőben. Akkor jött le a felhőkből és lett számomra is szimpi. Mondjuk tőle játékos korában sem állt távol az indiolens viselkedés, viszont nagyon nagy edző lett tényleg, Guardiola még messze nem tart ott.)

A visszavágó szerintem nagyon sima lesz, sok a sérült az Arsenalban, de a teljes csapattal szemben sem állna le újra 2-0-nál a Barca. Pont ezt vártam apárharctól, és szerintem szokásos pesszimista kötelező nyafogások ellenére a katalán szurkolók is, az Arsenal éppen fekszik Messiéknek. Vagy inkább dől. :))

No, de még egy gondolat, Fabregas, ahogy olvasom, akár a vébéről is lemaradhat, érdekes, hogy ez egyetlen spanyol-fannak sem fájt eddig, gondolom, ha nem a Barca ellen sérül meg, már lenne aggódás. (Vagy ha Xavi sérül meg ugyanígy.)
Remélem, ott lehet Dél-Afrikában, nagyon szépen illik abba a spanyol válogatottba, és azért kellenek nekik az emberek. Sajnálnám, ha akár ő, akár Rooney lemaradna.

Walmer 2010.04.02. 08:51:04

Ha én Perez helyében lennék, akkor megkeresném ezen a blogon rizla, csöncsön és tika kommentelőket és komoly pénzt ígérnék nekik, a jogért hogy barcelonás szösszeneteiket cervantes nyelvére átültetve Spanyolhonban terjesszem.
nem kellene egy év és a Barcelona lenne a legutáltabb klub az Ibér-félszigeten.

Egyébként abban majdnem biztos vagyok, hogy Csöncsön nem igazi ember. Ő csak a virtuális valóságban létezik és egy unatkozó IT-s alkotta meg egy szadista tudós kérésére, aki az emberi tűrőképesség végső határait kutatja a MOSZAD és a CIA vallatói osztályának megbízásából.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 09:21:42

@Walmer: Bár ez semmit sem bizonyít, az NST focitornára kijött egy rövid időre nézőnek egy szemüveges illető, aki magát csöncsönnek vallotta :-)

Walmer 2010.04.02. 09:29:25

@morphine: tipikus titkosszolgálati dezinformáció.
Ilyennek ne dőljetek be;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.02. 09:54:36

Henry nemcsak eligazolt, hanem leigazolták. Ha tudták, hogy nincs kedve ellenünk játszani, akkor miért is állították be? Rem, ez már nem Wenger hibája.

Henry családi okok miatt (is) hagyta el Londont és így egyben az Arsenalt.

Tika_ 2010.04.02. 10:59:23

@Republik of Mancunia: A-ha, értem. Tehát azért arrogánsozzák, nagyképűzik, mondják a blog legrosszabbjainak az itteni Barca-drukkereket, mert Csöncsön tegnap azt találta mondani, hogy példátlan a Barcelona utóbbi 1,5 éve. Ezt biztos április 1-jei tréfának szántad.
@balu11: "ha jól számolom valamennyi Arsenal-fan elismerte, hogy űrfoci, atomzsuga, lefociztak, ..."
No offense, tudom, csak saját tetteidért vállalhatsz felelőséget, úh csak apró cáfolat, nézd csak: @vadkutya: @Senderos: :) De Senderos 18.37-kor is egy teljesen objektív értékelést vezetett elő :).
Szerintem meg ezek a korrekt hsz-ek: @peter135: @Woland:.
(Woland, persze, emlékszem rá, köszönöm a választ. Fene ízlésed van :), de érteni vélem, hogy miért; még sok ilyen Chelsea-Intert kívánok neked :))

Szerintem meg az van Uraim, hogy ez színtiszta irigység.
Kurvamód zavaró, hogy egy másik csapatot dicsőítenek. A többség szarik rá kibaszott magasról, hogy jogos vagy nem, csak beszólogat, hogy ne már.
Valahogy az MU-hype-os cikkekről szóló hsz-emet senki nem tudta cáfolni. De említhetném a keddi BL-posztot, ahol donnelly szólt, hogy elég legyen az off-ból, mert az Arsenal-drukkerek hergelték magukat, hogy mekkora királyok. Érdekes, hogy Barca-szurkoló hsz-ek nem voltak.
Figyu: @imici77:. Biztos fölvette a gránátvörös-kék szemüvegét az elfogult kisköcsög, mi? Csak azért mond ilyen zöldségeket, hiszen a napnál is világosabb, hogy semmi különös nincs itt, az Arsenal játszott egy szokásos meccset egy West Ham szintű csapattal. A szintén ős-Barcás Zidane is mondott valami hasonlót tavaly, és a Barca-közeli SAF is azt nyilatkozta, hogy Xavi és Iniesta a végtelenségig képesek tartani a labdát.
Vagy ők (lásd még: @rizla:) szimplán nem értenek a focihoz, azért beszélnek összevissza, mutatott játékról hadoválnak, holott az eredmény!, merthogy a focit gólra játszák. Kész mázli, hogy itt aztán többen is látják a valót: 2-2. A-ha.
És még én megyek szembe az autópályán.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.02. 11:03:50

@Tika_: legyen Henry a hibás, mondjuk, ha még csavartok rajta kettőt, akkor kiderül, hogy végül miatta kaptátok a tizit, mert lelketlenül játszott...

vadkutya 2010.04.02. 11:13:15

@Tika_: Mesélj, mi a problémád már megint a hozzászólásaimmal?

vadkutya 2010.04.02. 11:21:27

@rizla: Téves. Én a modern, támadó szellemű labdarúgást kapcsoltam össze Wenger nevével, nem a Barca futballját...

Boodler 2010.04.02. 12:40:22

Ha volt már akkor sorry:
www.guardian.co.uk/football/2010/apr/02/wayne-rooney-alex-ferguson

Tudtam, hogy az ogre vér csodákra képes.
:)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.04.02. 12:42:54

ha wenger a holland totalis futballt alapul veve dolgozta ki a taktikajat,akkor nyilvanvaloan hatott ra cruijff. ha nem edzokent,akkor jatekoskent. mert ez a foci rinus michels es cruijff talalmanya vt. michels kezdte el meghonositani barcelonaban,amikor az ajax utan 71ben odament 4-5 evre. o vitte oda cruijffot es neeskenst is. tavoztaval,majd cruijff es neeskens tavozasaval feledesbe ment a stilus,de amikor johan 89ben (az ajax utan) visszatert,1 mar letezo hagyomanyt kellett modernizalnia. a barca meg azota ebben a szellemben jatszik,nem veletlen,h johan legjobb 1ik legjobb baratja az elnok,es frank majd pep is a legjobb tanitvanyai koze tartoztak (a harmadik marco,de o tul fafeju). az se veletlen,h sacchi milanja anno szinten ezt a stilust nyomatta (3 hollanddal),illetve wenger is azert tudta oan konnyen meghonositani az arsenalnal,mert a csapat akkori kulcsenmbere a totalis fociba szuletett bele,es pont cruijff vt az edzoje az ajaxnal. akarh is nezem a talalmany inkabb cruijffe,mint wengere,de leginkabb rinus michelse. es akarmennyire is abszurd,hiaba nincs vanbroki ota holland a barcaban,a barca megis sokkal inkabb holland focit nyom,mint az akar 6 hollanddal kiallo real. en cruijff miatt lettem barca-drukker,szamomra o a labdarugas alfaja es omegaja.

vadkutya 2010.04.02. 12:45:11

Mellesleg, ha már itt többen is a szurkolói arroganciáról beszéltek:

A magyar ajkú Barca fanok sztem nem arrogánsak, sokkal inkább lenézendők (tisztelet annak a nagyon-nagyon kevés kivételnek). Egy tőlük totálisan független nemzeti öntudat felületes - vagy kevésbé felületes - ismeretének hatására hirdetik önmaguk és futballklubjuk megkérdőjelezhetetlen nagyszerűségét. Futballszakmai értekezések szempontjából kicsit olyanok, mint az az ismerősöd, akinek bármiről mesélsz, ő azt már tudta, az neki már megvolt, sokkal korábban, nagyobb, jobb, szebb illetve ami neked fontos, az szar, nem úgy van az. Ráadásul meg van győződve arról,h mindenki az ő irigye, s vegyük megtiszteltetésnek, ha beleszívhatunk a számára kijelölt 2 köbméternyi levegőbe. Ez a legszebb a történetben.

Mást bármilyen szinten is elismerni? Ugyan mennyémá! 2-2 után is arról szól a történet,h 150%-ot adtak ki magukból, így feltételezhető,h a Nou Campban már jetpackkel a hátukon futnak ki,h így emelkedjenek a Földközi-tenger fölé. De, azt is megkockáztatom, ha lehetőség nyílna rá, elvárnák,h az Arsenal olyan mezben fusson ki a szent gyepre, amelynek hátán nevek és számok helyett az áll: „úgyis tudjuk,h megvertek minket, bocsánat,h raboljuk az időtöket, hozhatunk nektek vmit, ételt, italt, nőt, Fabregast?” Már az első meccsre is így kellett volna, nyilvánvaló.

Egy Barca szurkolóval csak és kizárólag a Barcáról tudsz beszélni, legyen az reggel, este, vagy éjjel 2-kor, kefélés után (ill. eközben is csak a Sempre Barca megy, nem a szopjteszuka). Nem pirulnak bele olyan mondatokba, mint pl: „A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!” – Über, bazdmeg, über…

Ezek azok a dolgok, amik mindenkit megmosolyogtatnak, ezt hívják ingerszegény környezetnek. A múltkor volt egy Barcás történelmi poszt melyben vki kommentelte,h mily furcsa, ezt is egy Real szurker írta. Nyilván nehéz a Barcelonát szavakba önteni, de itt oly sokan próbálkoznak ezzel, szóval ki lehetne élni magatokat…

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.02. 13:05:04

@vadkutya: "„úgyis tudjuk,h megvertek minket, bocsánat,h raboljuk az időtöket, hozhatunk nektek vmit, ételt, italt, nőt, Fabregast?”"

:DDD nem vagy 100-as, de vendégem vagy ezért egy sörre :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:10:37

"Tehát azért arrogánsozzák, nagyképűzik, mondják a blog legrosszabbjainak az itteni Barca-drukkereket, mert Csöncsön tegnap azt találta mondani, hogy példátlan a Barcelona utóbbi 1,5 éve." (@Tika_:)

Igen, ez a vita régesrég kilépett abból a mezőből, amelyen bármiféle racionális diskurzus is folytatható. :-)

Nem baj, ha arra gondolunk, hogy már háborúk is föllángoltak foci miatt, ez az eszmecsere kifejezetten szelíd mederben csörgedez. Soha nem hittem volna, hogy engem valaha is bárki arrogánsnak fog nevezni, de a focinak hála, ezt is megértem. :-)

Walmer 2010.04.02. 13:12:27

@vadkutya:
"Nem pirulnak bele olyan mondatokba, mint pl: „A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!” – Über, bazdmeg, über…"

Pontosan ugyanezt gondolom én is. Ez a csöncsöni sziporka jelenti számomra a józan ész határait.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 13:12:58

@vadkutya: Uázz öcsém ezt aztán szépen márványba öntötted, legyen az a sör (@imici77: ) kettő, majd Imci megosztja velem, hol adhatom át :-D

(kedden a visszavágó alkalmából..?)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:20:35

@Walmer:

Tehát te is úgy gondolod, hogy az Arsenal számára az lenne a megtisztelő, ha a következőket mondanám:

"Ez a Barca tegnap tudásának kb. 1%-át nyújtotta. Vicces volt, hogy igzából nem is fociztak, mégis elérték a kedvező eredményt. El lehet képzelni az ellenfelet. Oké, volt egy tízperces szakasz, amit egy picit meghajtottak, de igazából csak sétálgattak a pályán. Védelem, középpálya és csatárok nélkül álltak ki. Szégyen, hogy minden idők egyik leggyengébb Barcelonája ellen egy Arsenalnak a döntetlenért kaparnia saját stadionjában. Összességében fosgyenge meccs volt. Ha a visszavágón a Barca legalább 5%-ot ad a tudásából, nyolc alatt nem ússza meg ez az Arsenal."

Slice 2010.04.02. 13:22:10

@Csöncsön: Olyan verzió nincs, hogy sem ezt sem azt nem mondod és akkor senki nem fog téged learrogánsozni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:24:41

@Slice:

Úgy tudom, ehhez a bloghoz mindenki hozzászólhat. Vagy te kirekesztenéd az ellenfél szurkolóinak véleményét? Nem gondolod, hogy unalmas lenne úgy a társalgás?

Slice 2010.04.02. 13:28:34

@Csöncsön: Persze hozzászólhat mindenki, ez teljesen oké. Csak éppenséggel a te kommented amit sérelmeztek arról szólt, hogy mindenki számára megtiszteltetés az, hogy egyáltalán a Barca nevet leírhatja.
Na ez tényleg irdatlan nagyképű mondat volt.
Ha ezt pl. nem írod le, hanem csak simán a tényeket, hogy jobbak voltatok jól játszottatok stb. akkor nem szólt volna rád senki 1 rossz szót sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:34:34

@Slice: "a te kommented amit sérelmeztek arról szólt, hogy mindenki számára megtiszteltetés az, hogy egyáltalán a Barca nevet leírhatja."

Hát abszolúte nem arról szólt.

Pontosan ennek ellentétéről szólt.

Döbbenetes, hogy elvileg írni-olvasó tudó emberek képtelenek egy mondatot (melynek szövegkörnyezete egyértelműsíti, hogy miről szólt) értelmezni.

balu11 2010.04.02. 13:38:42

nem szívesen megyek szembe az itteni Arsenal közösséggel, de egy kicsit talán kezd túlzásokba áthajolni a dolog...

igen, a barcások valóban hajlamosak egekig magasztalni csapatukat (ill. azok játékosait) - de most komolyan, tegyük szívünkre a kezünket, mi lett volna, ha 2004-ben már van NST? Milyen jelzőket használtunk volna az angol bajnokságot veretlenül nyerő csapatra? (És akkor még ugye nemzetközi szinten nem igazán alázó csapatról beszélünk...)

sztem kivételesnek tekinthető, hogy barca-fanok olyat írnak, ami átlépi az ingerküszöböt (persze egy egyéni kérdés). Pl. rizla konkrétan szinte soha, csak a drhouse-os stílusa nehezen emészthető elsőre, de azért egy idő után meg lehet szokni. Csöncsön más típusú, ő "széplélek" :), de tényleg nem mondanám arrogánsnak. _Tika-nak vannak néha hülyeségei (bocs:)) sztem, de ő meg meggyőzhető (olykor :)).

félreértés ne essék, engem is zavar néha a Barca-túlhájp, csak azt mondom, hogy az ritka ezen a blogon, és sokszor csak a barca-kommentek "félreértelmezéséből", az esetleges árnyalatok figyelmen kívül hagyásával, és egyes mondatok, szavak szövegkörnyezetből kivéve történő értelmezéséből adódnak

klasszikus példa:
„A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!”
Egyszerűen nem volt szerencsés a megfogalmazás. Az én (többedik...) olvasatomban ez azt jelentette kb., hogy "Igen, gyerekek, ez a Barca kib_szott jó csapat, az utóbbi 2 év legjobbja! Egyértelműen! És az, hogy pl. vesztett állásból képes egy csapat 2-3 sérülés után, "a legjobb" ellen egyenlíteni, az arra a csapatra nézve is igencsak pozitív ("megtisztelő")."

(egyébként a @vadkutya: "mezfelirat" valóban zseniális, valamint remélem, nem leszek kiközösítve :))

végezetül pedig, jó lenne, ha a jövő heti hosszabbítás utána továbbjutásunk után megmutatnánk, hogy hogyan lehet egy győzelmet méltósággal ünnepelni (=anélkül, hogy bárki arcába vágnánk, hogy "ez a kisargetín a zseni? ez??", vagy "nesztek, itt van az atomfoci", ...)

Go Gunners!

Walmer 2010.04.02. 13:39:00

@Csöncsön: igazából nem érdekel mi lenne a megtisztelő az Arsenal számára, mert egyáltalán nem bírom őket.

Az inkriminált mondatoddal az a baj, hogy felosztod a futballvilágot barcelonára, akik ugye olyan futballt játszanak, amit mindenki élvezni tud, aki nem, az nem is szereti/tudja/érti a focit ill. a többiekre, akik nagyon aranyosak, meg minden de hát azért tudják már hol a helyük.

És teszed mindezt úgy, hogy ez a csapat nem ért el semmi olyat, amit más csapat már nem csinált meg előtte. nem játszik olyan focit, amilyet korábban nem láttunk volna és közel sem dominálja úgy az európai labdarúgást, ahogy korábban más csapatok dominálták.

Pig_Bodine 2010.04.02. 13:39:19

Távol álljon tőlem, hogy Barca-szurkolókat védjek, de Csöncsön mondata arra a régi megfigyelésre utalt, hogy a győztes fölmagasztalása a vesztest is megemeli, hiszen - ahogy a közhely mondja - a jobbtól kikapni nem szégyen.
Ezt a belátást a tavalyi BL-döntő után nekem is nehéz volt elfogadni, de attól még nem tükröz különleges arroganciát.

vadkutya 2010.04.02. 13:39:37

Sorry Srácok, volt egy komolyabb vitám a melóhelyemen pár Barca drukkerrel... :)

A kutya jégert iszik!

Slice 2010.04.02. 13:40:03

@Csöncsön: "(A Barca fényezése az ellenfelek számára is megtisztelő!)"
Az is elképesztő, hogy egy ilyen mondat után te tényleg képes vagy azon vitatkozni, hogy ez arrogáns volt-e vagy sem.
Ha én most azt mondom, hogy a Barca ejjde kurva jó csapat, akkor az egyértelműen nekem megtisztelő, hogy ilyet leírhatok. Teljesen logikus...Ez már elfogultság/nagyképűség magasiskolája.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 13:41:28

@Csöncsön: "Büszke vagyok a csapatomra, megmutatták, mi is a joga bonito, hogyan is kell a labdaeldugós szép játékot játszani. Az ellenfél vagy 60 percig csak nyomzta a labdát, azt is kevés sikerrel, nem is értem, hogy rugtunk csak két gólt. Almunia egy hős, igazán kár, hogy pont ellennünk jön ki neki a lépés - cserébe Ibra első góljában nyakig sáros szegény.
Viszont az is tény, hogy bár a 2-2 igen kedvező eredmény, valahogy ilyesztő, ahogy a 60 perces megalázás és két gól otthoni beszopása után az Arsenalnak volt szíve talpra állni, és legalább a döntetlent kiharcolni. Ok, a büntető véleményes volt, de kb a hatvanadik perc után mi már visszavettünk, ők meg mentek előre ahogy tudtak, és, bizony tudtak is, mert találtak rést a pajzson. Így hiába volt a tüzijáték az első félidőben, hiába érzi mindenki, ez a meccs rólunk szólt, nem lehetünk még biztosak a dolgunkban.

Valami ilyesmi...?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:44:08

@balu11: @Walmer: @Pig_Bodine: @Slice:

A mondat lényegét nagyjából tökéletesen megfogalmazta balu11:

"Igen, gyerekek, ez a Barca kib_szott jó csapat, az utóbbi 2 év legjobbja! Egyértelműen! És az, hogy pl. vesztett állásból képes egy csapat 2-3 sérülés után, "a legjobb" ellen egyenlíteni, az arra a csapatra nézve is igencsak pozitív ("megtisztelő")."

Erről volt szó.

Everred 2010.04.02. 13:44:27

@vadkutya: "A magyar ajkú Barca fanok sztem nem arrogánsak..."

"...Ráadásul meg van győződve arról,h mindenki az ő irigye, s vegyük megtiszteltetésnek, ha beleszívhatunk a számára kijelölt 2 köbméternyi levegőbe."

Ez a kettő nekem üti egymást... ezt leszámítva le a kalappal, tökéletesen összefoglaltad a filozófiát, amelyet legkikristályosodottabb formájában Csöncsön képvisel itt.

Slice 2010.04.02. 13:46:40

@Csöncsön: Így érthető, viszont erre annyit tudok mondani, ha valaki félreérthetően fogalmaz ne lepődjön meg rajta, ha félreértik...Márpedig amilyen formában te azt írtad, még csak meg sem közelíti ezt amit elvileg akartál vele mondani.

Boodler 2010.04.02. 13:47:52

@peter135:
"ez klasszikus, megy jegyzettömbbe. :)"

De az áprilisi összefoglalóba, mint a hónap egyik kommentje mindenképp.
:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 13:50:30

@Csöncsön: @balu11: Én értettem azt a mondtatot elsőre is. De az ördög a részletekben rejtezik és az arrogancia nem azt jelenti, hogy nincs igaza a beszélőnek, hanem azt, hogy ahogyan az igazát elmondja, az a hallgatóságban kibassza a biztosítékot, már elnézést a kifejezésért. Ha valaki azt akarja mondani, hogy "az, hogy a barca kurvajól játszott, az egyben azt is jelenti, hogy nem az ellenfél szar játéka miatt voltak fölényben" akkor mondja ezt, vagy ha nem, akkor vállalja a következményeket.

Nem véletlenül külön szakma a politikai beszéd, a szónoklás. Egyáltalán nem adott, még írni tudó, olvasott embereknél sem, hogy érthetően és mindenki számára értelmezhetően ki tudják fejezni magukat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:50:35

@Slice:

Minden mondat félreérthető. Az a kérdés, félre _akarjuk_-e érteni/magyarázni.

Ha valaki be akarja igazolni azt a tézist, mely szerint a Barca-szurkoló "meg van győződve arról,h mindenki az ő irigye, s vegyük megtiszteltetésnek, ha beleszívhatunk a számára kijelölt 2 köbméternyi levegőbe.", akkor ez sikerülni fog neki, kiragadott és rosszindulatúan értelmezett mondatokkal.

Kérdés, van-e ennek értelme.

Walmer 2010.04.02. 13:52:05

@Csöncsön: és hihetetlenül ledegradáló.

"öregem, nagyon komoly gratula nektek. nem gondoltam volna, hogy képesek lesztek arra, hogy kihozzátok ezt a meccset 2-2-re. nagyon ügyesek vagytok. Jó, mákotok volt, meg nyerhettünk volna 10-2-re ha Almunia nem úgy véd, meg nincs mákotok, meg hát az a tizenegyes ugye, de ennek ellenére max respekt"

Ilyet apuka mond a kisfiának, miután dominóban nem sikerült szarrá vernie.

Slice 2010.04.02. 13:54:34

@Csöncsön: Téged ismerve, nem áll tőled távol a dolog, hogy magasztald a csapatodat szóval a Te esetedben szerintem nem olyan nehéz bármit is félreérteni. Ha még úgy fogalmazol, ahogy tetted azt abban a bizonyos kommentedben akkor meg aztán főleg.

"Ha valaki be akarja igazolni azt a tézist, mely szerint a Barca-szurkoló "meg van győződve arról,h mindenki az ő irigye, s vegyük megtiszteltetésnek, ha beleszívhatunk a számára kijelölt 2 köbméternyi levegőbe.", akkor ez sikerülni fog neki, kiragadott és rosszindulatúan értelmezett mondatokkal."
Én nem akarok ilyesmiket beigazolni, igazából nem is érdekel, hogy a Barca szurkolók mit gondolnak, viszont vannak bizonyos esetek amikor már bántóan faszságnak találom azt amit mondd valaki. Na ez épp ilyen eset volt. Ha ezt így írtad volna le ahogy Tika tette egy szót nem szóltam volna és valószínűleg senki sem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 13:58:17

@Walmer:

Nem tudom, szerintem az Arsenal-szurkeszek sem vitatják, hogy jelenleg (ha azt a hipotetkikus helyzetet vesszük alapul, hogy mindkét csapat 100%-ot nyújt) a Barcelona a jobbik csapat. Ha egy mérkőzés után arról írok, hogy a Barcelona önmagához képest is nagyszerűen játszott, azzal fölértékelem az ellenfél pontszerzését is: egy nagyszerűen játszó (náluk elvileg jobb) csapat ellen sem kaptak ki.

A hasonlatod rossz: az apuka nincs rászorulva arra, hogy gyereke előtt fényezze magát. Ha igen, akkor ott már nagyon nagy baj van.

vadkutya 2010.04.02. 13:59:43

@balu11: Igazából nem is a magasztalással volt bajom. Abból lett elegem,h 2 napja olyan felszopást kap a Barcelona, amelyet futballklub még nem kapott az ellenfelétől. Főleg olyantól, akit nem győztek le. De nem elég, s ha azt találom írni,h a modern támadófutball atyja SZÁMOMRA Wenger, akkor azonnal jönnek a "de nekünk már..."

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.02. 14:04:00

@Csöncsön: "Nem tudom, szerintem az Arsenal-szurkeszek sem vitatják, hogy jelenleg (ha azt a hipotetkikus helyzetet vesszük alapul, hogy mindkét csapat 100%-ot nyújt) a Barcelona a jobbik csapat."

miután nevetséges song nálunk játszik, rvp egy zéró szinte, cesc ugye csak cserepados lehetne nálatok, ki is az arsenal kapusa? nasri+arsha=fél iniesta. és még futni sem tudunk.

és tudjuk, hogy az arsenal a szegény ember barcselónája.

Jobbak vagytok. írjuk le még 100x?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 14:04:56

@vadkutya:

Nem azt mondtad, hogy a modern támadófutball atyja (számodra) Wenger, hanem hogy a Barcelona játékáé az. Nem mindegy.

rizla 2010.04.02. 14:05:21

@sporttárs: "Pont ezt vártam apárharctól, és szerintem szokásos pesszimista kötelező nyafogások ellenére a katalán szurkolók is, az Arsenal éppen fekszik Messiéknek."

ki nyafogott? gúny nélkül kérdezem, mert én tényleg nem emlékszem.

Walmer 2010.04.02. 14:06:56

@Csöncsön:
"A hasonlatod rossz: az apuka nincs rászorulva arra, hogy gyereke előtt fényezze magát. Ha igen, akkor ott már nagyon nagy baj van. "

nem érted.

Az apuka és a -mondjuk- 5 éves gyerek közötti tudáskülönbség a lényeg.

A különbség köztük akkora, hogy a kiskölyök soha nem fogja apukát eben az állapotában legyőzni.

te szentül hiszed, hogy a barcelonát nincs csapat amelyik legyőzheti csak akkor, ha a barca valami qrva szar napot fog ki, vagy a fél kezdő sérült, PLUSZ az ellenfél élete játékát nyújtja.
Hát faszom, faszom, édes faszom(copyrigt by popp).
Ez az ami nem igaz.

És ne szűkítsd le az Arsenalra. mert te minden egyes futballcsapat vs. barcelona relációban így gondolod.

Ezért érzi sértve magát mindenki, amikor ilyen kedvesen megnyilvánulsz.

balu11 2010.04.02. 14:07:45

@Csöncsön:

"Döbbenetes, hogy elvileg írni-olvasó tudó emberek képtelenek egy mondatot (melynek szövegkörnyezete egyértelműsíti, hogy miről szólt) értelmezni."

Sztem ez az, amit nem kellett volna. _Ez_ arrogáns. Megértem, hogy bosszant, hogy sokan "utaznak rád", de attól még nem korrekt dolog valakinek az értelmi képességeit ilyen szinten alázni ("ELVILEG írni-olvasni tudó emberek" - ezzel gyakorlatilag leanalfabétázod azt, aki nem úgy értelmezi az általad leírtakat, ahogyan te gondoltad... És hidd el, nem szándékosan értelmezem így, hanem a szavak, kifejezések általánosan elfogadott értelme szerint, ugyanis a fenti mondatban az "elvileg" szónak kizárólag az lehetett a funkciója, hogy megmutasd, nem vagy teljesen biztos abban, hogy itt mindenki birtokában van az írás-olvasás képességének.)

"Ha valaki be akarja igazolni azt a tézist, mely szerint a Barca-szurkoló "meg van győződve arról,h mindenki az ő irigye, s vegyük megtiszteltetésnek, ha beleszívhatunk a számára kijelölt 2 köbméternyi levegőbe.", akkor ez sikerülni fog neki, kiragadott és rosszindulatúan értelmezett mondatokkal."

Ez meg maximum részben igaz. Igen, valóban van, aki ezt csinálja. Mint ahogyan van valóban arrogáns Barca-drukker is. Mind a kettő kisebbség az NST-n (vagy én vagyok naív).

Túlzás, és szélsőséges csúsztatás. Az történt, hogy írtál egy mondatot, amit többen félreértelmeztek / nem fordítottak elég időt a pontos kibontására (ld. internet, gyorsuló világ, megváltozott kommunikációs szokások). Van aki pl. nem is tőled olvasta, hanem csak a kivett mondatot. El kell fogadnod (ill. dehogy _kell_), hogy ez a mondat igenis szerencsétlen volt, ugyanis _mindenféle rossz szándék nélkül_ is félreértelmezhető (azzal meg pláne, persze).

rizla 2010.04.02. 14:08:08

egyébként az a durva, hogy főleg NEM barca-szurkolóktól olvastam azokat a jelzőket a meccsről, hogy "űrfoci", meg a többi. igaz, csöncsön kommentjeit rutinosan átugrottam.

vadkutya 2010.04.02. 14:11:04

@Csöncsön: "Pedig ez a futball - számomra - Wenger agyszüleménye. Tegnap úgy figyeltem a Barcát, ahogy anno a veretlen Arsenalt. Tökéletes játékosok, tökéletes futball."

Lehet,h félreértelmezhető, de annyira vagyok én is elfogult,h ne hasonlítsam más csapatokhoz a mi játékunk... ;)

rizla 2010.04.02. 14:14:33

@vadkutya: a lényeg hiányzik az általad idézett részetből :) így azért már több, mint félreérthető: "2 perc után inkább csak nézték a meccset, megdöbbenve. Ahogy én is. Pedig ez a futball - számomra - Wenger agyszüleménye."

de ezen ne vesszünk össze.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 14:14:54

@Csöncsön: Ok, akkor szakadjunk le egy kicsit az eddigi szócséplésről és foglalkozzunk ezzel a sokkal izgalmasabb kérdéssel: "ha azt a hipotetkikus helyzetet vesszük alapul, hogy mindkét csapat 100%-ot nyújt"

Az van, teljesen függetlenül a tegnapi meccstől, sőt, teljesen függetlenül a két csapattól, hogy ilyen szerintem nincs. Van az a szitu, amikor egyik csapat látványosan indiszponált és ezért a másik szokatlan fölényben játszik (100%-ot nyújt), meg vannak a sokgólos döntetlenek, amikor látszólag mindkét csapatnak kijön a lépés. Case in point: 2009 Liverpool Arsenal 4-4 arsa négy góljával. Szépen játszott mindkét csapat, év meccse lett még itt az NST-n is, de azért halk megjegyzésben gyakran elhangzott: a védelmek bizony nem álltak a helyzet magaslatán. Magyarán: nem játszott egyik csapat sem 100%-on

Olyan meccs, hogy mindkét csapat 100%os nem lehet, mert a csúcsteljesítmény azt jelenti, hogy a te akaratod érvényesül, elől is, hátul is. Ha elől érvényesül az akaratod, akkor gólt szerzel, ha hátul, akkor nem kapsz. Egyszerre nem tud mindkét csapat gólt is szerezni, meg nem is kapni - a két dolgot egyszerre, egy pályán csak egy csapat tudja bemutatni.

Esetleg még az lehet, hogy egyik csapat 100%-ot nyújt - egy ideig, aztán a másik csapat átveszi az irányítást, és onnatól ő nyújt 100%-ot. (Ha szigorúan nézzük, akár így is értelmezhetjük a szerdai meccset, de az "egyik csapat" fölénye akkora volt az ő fémjelezte részben, a másik csapat meg annyira messze volt a 100%-tól a másik részben, hogy ez senkinek nem jut eszébe, nekem sem).

Szóval az van, hogy ilyen hipotézist kár is feltenned, mert az eredményed hibás lesz, a kiindulási pont hibájából.

Azt a kérdést fel lehet tenni, hogy ha a két csapat egyaránt kap egy félidei 100%-ot, akkor melyik szerez az alatt több gólt. És erre válaszul állíthatod, hogy a Barca lesz az, még az is lehet, hogy statisztikailag igazad is lehet, nem vagyunk mi akkora királyok helyzetkihasználásban. Csakhogy ez egy teljesen hipotetikus kérdés. A kérdés inkább úgy hangzik: amikor két ennyire egyforma filozófiával játszó csapat feszül egymásnak, akkor ki tudja érvényesíteni az akaratát?

A vicces az, hogy bár én elsők között ismertem el a Barca fölényét szerdán, és most sem tagadom, eszméletelent játszottak, mivel Almuniát "csak" kétszer mattolták, végül is nem tekinthető annyival jobbnak a teljesítményük, mint a Valdest szintén kétszer mattoló Arsenalé.- Persze, ez volt az Emirates, és ott is csak ennyire futotta, nem állítom én, hogy különösebb esélyeink lennének. De a káprázatos játék sajnos nem hozott 100%os teljesítményt, még 60 percig sem, mert az ellenfélnek sikerült ugyanannyi gólt szereznie a maradék időben.

Érthető, vagy már nagyon belezavarodtam?

És akkor még arra rá sem tértem, hogy az aztán végkép nehéz egy ennyire szoros szituban megállapítani: a felülkerekedő volt a jó, vagy az alul maradó volt a rossz? Vérmesebb kollégáktól elhangzott itt, hogy az Arsenal volt a gyenge, ami persze lehet attól, hogy a Barca kényszerítette ilyen helyzetbe, meg lehet mástól is. De ebbe kár is belemenni, mert ez már szeművegszín kérdése...

Sath 2010.04.02. 14:16:02

De unalmas hogy még mindig ez a téma...

arrogánsak-e a barca szurkolók vagy nem, meg hogy akkor most melyik az igazi foci stb.

be kéne fejezni az ezen való rugózást. minden csapat szimpatizánsai között van bunkó, nagyképű, divat, buta, okos, szép, meleg, hideg, értelmes stb....

Néha már azon kapom magam, hogy lehet ciki pl. hogy a kocsimon van egy barcás kabala a hátsó üvegen, és egy sál a kalaptartón, mert már arra gondolok, hogy mostanában ugye valóban túl van hájpolva a csapat és akkor rólam is biztos azt hiszik hogy...pedig mielőtt riijkard átvette a csapatot, akkor is ott volt. (igaz másik kocsin :) )

Aztán rájöttem, hogy lesza@rom, 96/97-es szezon óta szurkolok nekik az egyetlen igazi Ronaldo óta és miatt, plusz akkor kezdett el igazán érdekelni a foci és most is sok örömet okoznak nekem, ennyi.

PONT.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 14:16:46

@Walmer: "te szentül hiszed, hogy a barcelonát nincs csapat amelyik legyőzheti csak akkor, ha a barca valami qrva szar napot fog ki, vagy a fél kezdő sérült, PLUSZ az ellenfél élete játékát nyújtja."

Hát ezt nem tudom, miből gondolod. Ilyet nem mondtam soha.

@balu11:

Oks, sorry, tényleg nem volt elegáns.

vadkutya 2010.04.02. 14:16:55

@rizla: :))) Nem mindig vagyok józan, noh...

balu11 2010.04.02. 14:17:16

@morphine: egyetértek

Csak ugyebár, azt sohasem tudhatjuk, hogy kinél mi "bassza ki a biztosítékot"... Főleg egy ilyen közösségben, ahol szinte egyáltalán nem ismerjük egymást. Ezért is gondolom, hogy több figyelemmel, és empátiával kellene kezelni a kommenteket - és nem egyből taláni vmi jó erős negatív jelzőt, ha valaki nem azt/úgy ír, ami nekünk tetszik (no offense, és különösen nem is neked szól).

@vadkutya: így abszolút érthető :) Akikkel én néztem a meccset, ott is volt egy elvetemült barcás, és nem volt elég, hogy paráztam, hogy mikor kapunk gólt, még azt is kellett hallgatnom, hogy kb. nem volt olyan Arsenal javára ítélt bedobás, amit jogosnak tartott volna, pedig alapvetően egy hihetetlen korrekt valaki :) Persze megértem (most már, akkor nagyon nem), hisz' ő is csak szurkoló...

(ha olvasod, bocs EÚ :))

Sath 2010.04.02. 14:20:25

viszont ezt a passzos statisztikát csak most vettem észre. Ölég durva, hogy a Valdes lenyomta a Nasrit :DDD

Még akkor is ha ez persze nem jelent semmit, sőt lehet hogy azt, hogy túl sokat passzoltak hátra, de akkor is kemény adat szerintem.

vadkutya 2010.04.02. 14:22:26

@balu11: Hirtelen felindulás volt, nem akartam megbántani senkit, vhol semmi bajom senki kommentjével, elvégre vitázni járok ide, nem a népszerűségre törekszem... :D

balu11 2010.04.02. 14:24:02

@morphine: ezzel meg nemcsak, hogy egyetértek, de nagyon tetszik is az eszmefuttatás

(főként az elvonatkoztatott, elméleti része, mert én egyértelműen és határozottan jobbnak ítélem a Barca szerdai teljesítményét az eredmény ellenére)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 14:24:09

@balu11: "Csak ugyebár, azt sohasem tudhatjuk, hogy kinél mi "bassza ki a biztosítékot"... Főleg egy ilyen közösségben, ahol szinte egyáltalán nem ismerjük egymást. Ezért is gondolom, hogy több figyelemmel, és empátiával kellene IRNI a kommenteket, (...)"

Tessék, egy szót eltévesztettél, kijavítottam :-D

balu11 2010.04.02. 14:26:41

@vadkutya: sztem ezzel a két kiegészítéssel teljesen korrekt, és bevallom, Arsenal-drukkerként kicsit tetszett is (különösen az "ételt, italt, nőt, Fabregast?” rész :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 14:27:34

@morphine:

Tényleg hipotetikus, de fölösleges is belemenni (mondjuk lehetne egy olyan összehasonlítás, hogy ugyanazon mezőny ellen, ha 100%-ot nyújt, hány pontot szerezne stb.), az a lényeg, hogy a Barcelona jelenleg jobb csapat. Nem hiszem, hogy ebben bármi sértő lenne az Arsenalra nézve. Én például egy Sevilla-Inter párharcban egyértelműen úgy gondolnám, hogy az Inter a jobb csapat, mégis nagyon drukkolnék a Sevillának, és örülnék, ha nyerne. Az erőviszonyok elismerése nem esnék nehezemre.

Ha pedig azt olvasnám Inter-drukkerektől, hogy milyen fantasztikus ez az Inter stb., akkor büszke lennék a Sevillára, ha megrángatná a bajuszukat, döntetlenezne velük, esetleg ki is ejtené őket.

balu11 2010.04.02. 14:27:46

@morphine: igazán köszönöm a segítséget, de benn hagyhattad volna az eredetit is, elfértek volna egymás mellett

Slice 2010.04.02. 14:29:52

@balu11: "Ezért is gondolom, hogy több figyelemmel, és empátiával kellene kezelni a kommenteket - és nem egyből taláni vmi jó erős negatív jelzőt, ha valaki nem azt/úgy ír, ami nekünk tetszi"

Teljesen egyetértek ezzel. Csöncsön nekem címezte azt a megnyilvánulását amiről te is szóltál(legalábbis részben), de nálam ez még nem verte ki a biztosítékot pontosabban nem vettem véresen komolyan. Bár nekem általában nagyon bassza a csőröm az, ha valaki így minősít egy másik embert, de ebbe fölösleges belemenni, mert a vége általában vagdalózás lesz.

Walmer 2010.04.02. 14:30:49

@Csöncsön:
"Hát ezt nem tudom, miből gondolod. Ilyet nem mondtam soha. "

Cinizmus/pofátlanság chimborazzója.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 14:34:41

@Csöncsön: Fel sem merült, hogy nem vagyunk marhára büszkék a csapatra, amiért ekkora szíve van, és nem törődve semmivel, visszahozta a kutya szájából a párharcon. És mivel a barca láthatóan csúcson van, nem nehéz elsimerni, hogy jobb csapat, mint az Arsenal.

A fentiekkel nem is vitatkozott senki, vagy legalábbis nem sokan. (Tudom, senderos és vadkutya mondott olyat, hogy mi voltunk szarok, nem ti jók, de ez most mellékes, a többség, nem csak itt, máshol is, elismerte a látottakat).

Amiről itt a vita szól, az a győző egyáltalán nem kegyes, hanem igencsak arrogáns megnyílvánulásai. Lehet dícsérni, hozzáteszem jogosan, Guardiolát a visszafogott, Arsenal felé is kegyes meccs utáni nyilatkozatáért (rizla meg is tette), de lehetne akár példát is venni róla. Elég sokat kap a Glory különítmény is (már a nevük is sokat mondó), hogy lássátok: nem csak ti vagytok kipécézve. Sőt nem ti vagytok kipécéve, hanem a győztes lenéző mentalitása. Ami már csak azért is visszatetsző, mert egyelőre nem nyertetek :-)

de részemről elmondtam már sokféleképpen, uh offolom magam, kéne már valamit dolgozni is...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.02. 14:35:33

@Csöncsön: És igen, @Walmer: jól mondja, ilyet már többször mondtál. De mindegy tényleg.

balu11 2010.04.02. 14:36:05

@Slice: igen, erre gondoltam én is (kódolható ilyenkor, hogy személyeskedés lesz a vége)

Tika_ 2010.04.02. 14:49:03

Örülök, hogy azért csak kibékülünk :). Ahogy tavaly is megtettük :) @Pig_Bodine:

@vadkutya: Tényleg rossz hatással lehetett rád a vita.. :) Ugyanis tudod ki írta le először az űrfocis túlzást ebbe a posztba? Te :). Egyébként az nso-n írták. Nem kukacoskodásból, csak azért, hogy senkiben ne az maradjon meg, hogy az itteni Barcások a meccs után elkezdték hangoztatni.
Az ellenfelek elismeréséről: ismét a magam nevében tudok beszélni: @Tika_:
„A futballorgia szerintem nagyon jó kifejezés, és ezért dicséret illeti mindkét csapatot, meg az edzőket, hogy nem szaroztak, játszották a látványos játékukat, nem bunkerezett senki. Egyébként a végén mikor a Barca lepihent, a franciák is megmutatták, hogy pengék, és a katalánok csak figyelték a focileckét és nyomozták a labdát.”
Kérem, hogy az utolsó tagmondatot mindenki olvassa el újra – és ne próbálja félreérteni :))).

A másik dolog, amit még nem hagyhatok szó nélkül: a katalán identizásbiznisz. Nagyon gyenge poszt volt, méltatlan az nst-hez. Igazi állatorvosi ló a különböző dolgok összemosására, csak, hogy igazoljuk a saját téveszménket, illetve olyan dolgokat, amikben nem játszanak szerepet. Ugyanakkor nem lep meg, ha neked tetszett, ha tényleg ezt gondolod:
„Egy tőlük totálisan független nemzeti öntudat felületes - vagy kevésbé felületes - ismeretének hatására hirdetik önmaguk és futballklubjuk megkérdőjelezhetetlen nagyszerűségét.”
Szerintem nincs ilyen magyar Barca-szurkoló (vagy nagyon kevés), ez a többsége abszolút nem igaz.

@balu11: Korrekt, amit írsz (rólam is ;)). A magasztalásról: majd nézz be néha a spanyol posztba. Azt fogod látni, hogy rendszeresen előfordul, hogy a Barcelona győzelmét mindössze néhány komment követi, nagyjából „megvan a 3 pont, x kezd magára találni” „behúztuk, y jó volt”. Vagy megy a vita, hogy "Messi már 2 meccse nem lőtt szólógólt / Alves nem adott gólpasszt". Állítom, hogy pont, hogy magasan a mérce, és sokkal nagyobb dolgok kellenek a dicsérethez, mint más szurkolók esetében.

@morphine: ..és melyik csapat szurkolói kezdték használni ilyen értelemben a glory kifejezést? :D:)))))

@imici77: Ezt biztos rizlának írtad, mert én nem írtam egy betűt se Henry-ról abban a kommentemben, amire reagáltál.

rizla 2010.04.02. 16:07:41

@Tika_: ezt az űrfocizást tényleg nem a barcelona szurkolók kezdték. én amikor megnéztem a meccs utáni kommenteket, leginkább az arsenalos arcok voltak elhűlve, hogy ez milyen foci volt.

"Szerintem nincs ilyen magyar Barca-szurkoló (vagy nagyon kevés), ez a többsége abszolút nem igaz."

detto így látom. ez ugyanaz, mint a "francózás", amire sporttársék hivatkoztak. aztán amikor mondtam, hogy mutassanak már ilyen kommentelőket, kiderült, hogy ja, nem is az nst-n. mondjuk akkor nem tudom hol, mert se az indexen, se az nso-n nem látok ilyen kommenteket. egy-két elmebeteg persze minden szurkolótáborban van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.02. 19:03:27

@Walmer: @morphine:

Erre már tényleg nem tudok mit mondani, csak azt, hogy elismétlem újra meg újra az igazságot: NEM ÁLLÍTOTTAM OLYAT, hogy a Barcelonát nincs csapat, aki legyőzheti. Legalábbis nem emlékszem ilyen mondatomra, és nagyon valószínűtlennek tartom, hogy mondtam volna ilyet vagy hasonlót.

Egyúttal csatlakozom @Tika_: és @rizla: kommentjeihez: én sem írtam sem űrfociról, sem francózni nem francóztam soha, továbbá soha nem hirdettem önmagam nagyszerűségét.

Nagyon nehéz ilyen állításokkal mit kezdeni. Azt hiszem, tényként kijelenthető, hogy Barcelona-szimpatizánsnak lenni a legnehezebb széles világon. :-)

vadkutya 2010.04.02. 19:47:22

@Csöncsön: @rizla: @Tika_: Ne vegyétek ennyire magatokra, tényleg csak hirtelen felindulásból volt az egész, vhol talán nem is nektek szántam, bár nem sikerült rosszul, ehh... :)

S baszki tényleg én írtam először ide az "űrfocit", s közben rá is jöttem,h nem itt olvastam, csak már nem korrigáltam. Szóval pont ott Tika kollégánál.

Azért valljátok be: CSÚNYÁN el szoktátok ragadtatni magatokat... :P

Rezeda 2010.04.02. 20:05:07

Miért szabadkoztok a Barca dícsérete miatt. Tényleg zseniális csapat, nem tudom ki verné el őket bunda nélkül. Lásd a legutóbbi BL döntőt, az kb a Barca és a világ egyéb labdarugásának mérkőzése volt. és hát nem volt szoros.

Rezeda 2010.04.02. 20:06:32

Az Arsenal kb úgy játszott ezen a meccsen, mint a Debrecen a csoportkörben. Szánalmas volt.

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.02. 20:17:45

@Rezeda: A nagy fölény ellenére a Barca nem húzta be a meccset, legalább ennyire szánalmas, hogy ekkora erődemonstráció mellett a világ legjobb csapata csak 2-2-t futott a sokkal gyengébb Arsenal ellenében.:-) End of story.

Amúgy, ha sok különbséget nem láttál, akkor továbbra is ajánlom a Debrecen, s úgy en bloc a magyar csapatok meccseit szórakozás gyanánt.:-)

Rezeda 2010.04.02. 20:26:49

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: Annyiban hasonlított a Debrecen szerepléseire, hogy óriási várakozás, az ember régóta készül egy hajtós szoros meccsre (mondjuk 60-40%), aztán azt látja, hogy csak a mázli az egyik oldalon, a másiknak meg kb a 20. perc után annyi kedve van az egészhez, mint az edzésen a harmadik körhöz. És ezzel el is veszik a semleges szurkolók kedvét, mert nem jó az egykapuzást nézni.

vadkutya 2010.04.02. 20:29:58

@rizla: Tudom, vazz... :))))

Nincs ezzel semmi gond. Ítélésem szerint a Barcás, mint főemlős egy külön figyelemmel kezelendő információhalmaz. Fordított esetben úgy ítélném meg,h a számok haza beszélnek (1.5 éve), akkor meg "kiafaszt" érdekel? :)

Azért tegnap éjjel kisírhattad magad Henry ügyben virtuális vállaimon, kellően szedált modorú egyetértés született. Olyan volt, mint a Csinibabában:
"Különös éjszaka volt... Valahol lágy zene szólt..." :D

rizla 2010.04.02. 20:42:44

@Rezeda: az arsenal azért teljesített szarul, mert a barca így teljesített. nem fordítva. onnan tudom ezt, hogy a mallorca pl jóval keményebb dió volt a hétvégén, pedig nem hinném, hogy ők jobban játszanának, mint akár egy gyengébb napot kifogó arsenal, a barca mégsem hozta ezt a szintet, mint az emirates-ben (egyébként is nehogymár pont egy BL-negyeddöntőben ne legyen kedve valakinek játszani, te ezt tényleg elhiszed..?).
az az igazság, hogy sporttársnak igaza van, és nekem is igazam volt: az arsenal tökéletes ellenfél a barcelonának, mert képtelen arra a futballra, amivel a barcelonát meg lehet fogni. embere sincs hozzá sok, de wenger amúgy sem játszatná azt velük soha.
ebből fakadóan, na meg abból, hogy mindkét csapat büszkén vállalja minden körülmények között a saját stílusát, a barcelona - arsenal párharc így tehát nagyjából olyan, mint az autós párbajok. két kocsi teljes gázzal hajt egymás felé, aztán amelyik félrerántja, az veszít. csak az a baj, hogy az arsenal, mint kocsi, hiába gyorsabb, mert a barcelona meg egy kurva nagy buldózer. de az első ütközést valahogy megúszta az arsenal pár bravúros manőverrel.

rizla 2010.04.02. 20:45:35

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: hát tényleg ciki, hogy nem lett megnyerve ez a meccs, szerencse ide vagy oda. a barcelonánál sajnos van ennek hagyománya, én a tavalyi 6-2s clasiconál még 4-2nél sem voltam teljesen nyugodt.

Rezeda 2010.04.02. 21:24:23

@rizla: Én nem láttam a Mallorca elleni meccset. Itt viszont látható volt, hogy fel sem merült bennük, hogy a meccset elveszthetik. A 2-2 kb ugyanolyan mint ha 2-1 re vagy 3-1 re nyernek vagy 1-2 re 1-3 ra kikapnak. Barcelonában ugyanis 2 hazai góllal indul a meccs. Szerintem 3-0 Arsenal győzelem lett volna az az eredmény, aminél elgondolkodtak volna azon, hogy hajtani kell a továbbjutásért. Nagyon sok Barcelona meccs után látható, hogy a győzelem elhatározás kérdése.

Rezeda 2010.04.02. 21:28:50

@rizla: Még valami az autós hasonlathoz. A példád egy vakmerő hazárdírozásról szól. Nem értem az összefüggést, a Barcelona szisztematikusan felörli az ellenfeleit, olyan mintha kétszer annyian lennének. Nincs benne semmi véletlenszerű. Az ellenfél részéről lenne vakmerőség kijönni a 16 környékéről?

rizla 2010.04.02. 21:38:02

@Rezeda: nézd, én csak arra próbáltam célozni, hogy az arsenal egyféle stílusban tud és szeret játszani, ez pedig a támadófutball a labda birtoklásával. azt nem lehet tőlük elvárni, már csak wenger, és az egész csapat szellemisége miatt, hogy majd nekiállnak bunkerfocizni. így kénytelen kelletlen módon hazárdírozás a barcelona ellen játszaniuk, mert nekik ugyanez a focijuk, és ők ugyanúgy nem adják fel. csak míg a barcelonának megvannak a fegyverei arra, hogy hogyan tudja mindig visszaszerezni a labdát, addig az arsenal labilis lábakon áll egyetlen darab értékelhető védekező középpályással az elitben, songgal. a barcát olyan futballal lehet a legnagyobb eséllyel megfogni, amit én az arsenaltól még soha nem láttam. egyébként ha tudnának olyat se lenne rá lehetőségük a camp nou-ban, mert nyerniük kell.

montipájton 2010.04.02. 21:50:13

felosztod a futballvilágot barcelonára, akik ugye olyan futballt játszanak, amit mindenki élvezni tud, aki nem, az nem is szereti/tudja/érti a focit ill. a többiekre, akik nagyon aranyosak, meg minden de hát azért tudják már hol a helyük.

És teszed mindezt úgy, hogy ez a csapat nem ért el semmi olyat, amit más csapat már nem csinált meg előtte. nem játszik olyan focit, amilyet korábban nem láttunk volna és közel sem dominálja úgy az európai labdarúgást, ahogy korábban más csapatok dominálták.

Ezt Csöncsönről írta Walmer, én meg csak beemelem saját szövegembe, mint Esterházy Péter, mert egyszerűen olyan, mintha én írtam volna.)))

Azon meg tele szájjal röhögtem, hogy épp Tika szögezte le, miszerint nincsenek is nagyképű és másokat kioktató Barca-szurkerek.

rizla 2010.04.02. 22:27:10

@montipájton: de azért érdekes, hogy ha valaki barca-drukkerként meg a madridnak több esélyt ad a bajnokságra, az meg egyből DIREKT PESSZIMISTA, hogy utána MÉG JOBBAN KORSZAKOSCSAPATOZHASSON. ugye?

Woland 2010.04.02. 23:00:47

@montipájton:

"ez a csapat nem ért el semmi olyat, amit más csapat már nem csinált meg előtte."

nem vagyok Barca-drukker, de 6 db kupat nyert rajtuk kivul barki is egy evben? es meg az is benne van hogy iden netan megvedik a BL-cimuket amiben szinten elsok lennenek miota BL a BL.

szerintem semleges ill. ellendrukkerkent sem lehet elvitatni hogy kulonleges csapatrol van szo.

Everred 2010.04.02. 23:03:29

@Woland: a hat kupát adom, de a BL-serleget még nem védték meg :-)

Woland 2010.04.02. 23:23:34

@Everred: persze, persze, meg az elodontobe sem jutottak be, de benne van a pakliban a cimvedes! es ugye az is sosem latott dolog lenne.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.03. 12:00:21

@montipájton:

Nem tudok erre mit mondani. Hazudsz.

"felosztod a futballvilágot barcelonára"

Nem osztom fel.

"olyan futballt játszanak, amit mindenki élvezni tud"

Szerintem aki szereti a futballt, és nem kifejezetten ellendrukker, az szereti nézni a Barcelona játékát. Ezt mutatja sok egyéb közt az itteni tapasztalat is. Sőt a józanabb ellendrukkerek (mind angolfanok, mind madridisták) is elismerik ezt.

"de hát azért tudják már hol a helyük"

Ezt értelmezni sem tudom.

"ez a csapat nem ért el semmi olyat, amit más csapat már nem csinált meg előtte"

Hat trófeát egy évben még egyetlen csapat sem nyert. Egyetlen csapat sem lőtt annyi gólt a BL-ben egy szezonban, mint a tavalyi Barcelona. Mindezt úgy, hogy az ősi riválisukat oda-vissza 8-2-es összesítéssel verték a bajnokságban, 105 gólt lőttek, és pontrekordot állítottak föl. Mindezek tények. Ami már szubjektív: a játék minősége, látványossága, támadó jellege. (Természetesen ezekre is vannak mérhető adatok, kapuralövések, labdabirtoklás stb., ám ezek perdöntő voltáról nyilván napestig lehetne vitatkozni.) Az biztos, hogy tényszerűen mérhető adatokban is sok szempontból példátlan a Barcelona utóbbi másfél éve.

"közel sem dominálja úgy az európai labdarúgást, ahogy korábban más csapatok dominálták"

A "közel sem"-en nyilván lehetne vitatkozni. Az egyértelműen legerősebbnek tekintett ellenfelet nagyon-nagyon simán verték a BL-döntőben. A világ egyik legjobb csapatának tartott Chelsea csak a támadójáték szinte teljes feladásával volt képes két döntetlenre ellenük. Meg lehetne nézni azokat a csapatokat, melyek korábban dominálták az európai futballt; biztosan találnánk nehéz meccseket, netán döntetleneket náluk is. A "dominálás" a korábbi legnagyobbaknál sem jelentette azt, hogy minden meccsüket 4-5 góllal nyerték.

rizla 2010.04.03. 12:36:03

na, woland után egy másik tottenham-es is elég pozitívan nyilatkozott a barcáról, méghozzá redknapp:
"életemben nem láttam még olyat, mint a barcelona aznap este", "sosem láttam még ilyen első 20 percet, ez volt a valaha volt legjobb. hogy egy csapat idegenben ezt csinálja... 4 vagy 5 góllal vezethettek volna 20 perc után", "hihetetlen volt, egy másik bolygóról valók, egy teljesen másik szint", "nem láttam még senkit így játszani, ahogy ők járatták a labdát és letámadtak", "irreális volt. tavaly játszottunk velük egy barátságos meccset, és a tartalékjátékosaikat használták, de úgy is fantasztikusak voltak"

úgy tűnik a tottenham-drukkerek külön élvezték az estét: DDDDD

montipájton 2010.04.03. 12:39:30

@Csöncsön: Én cvsak beemeltem Walmer egyik szövegét, hozzá fordulj panasszal, amúgy véleményben hogy lehet hazudni?

montipájton 2010.04.03. 12:41:36

@rizla: Én mondtam mvolna ilyet? Idézd, hol, lécci.

Amúgy meg: IGEN, a szélsőséges szopkodás éppúgy irritál, mint a túlzásba vitt nyafogás, nem tehetek róla, de ezeket OLY JÓLESIK cinkelni, csak ezt kellene megértened. Nem a személynek, a típusnak szól.

És én nem érvelek legalább úgy, hogy "barom vagy", amit mások megtesznek, ez is valami.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.03. 12:59:47

@montipájton:

Legalább vállalnád föl, és ne bújnál Walmer mögé. Az nem vélemény, hogy állítasz (idézel) valamit rólam, ami nem igaz.

Ilyen alapon szerinted vélemény, ha én azt állítom: "montipájton minden Barcelona-győzelem után megjelenik az NST-n, és leírja, hogy az ellenfél volt szánalmasan gyenge, hogy a meccs unalmas volt, és hogy nevetségesek, egyszersmind veszélyes bűnözők a Barcelona-szurkolók, akiket máglyán el kellene égetni"

?

rizla 2010.04.03. 13:30:43

@montipájton: te nem, csak sporttárs. de mint te is írod, az álláspontotok egyezik. egyébként ez milyen válasz? tehát ha valaki OBJEKTÍV szempontok alapján esélyesebbnek tartja a madridot, az túlzásba vitt nyafogás? vagy hogy is jön ez ide?
barom vagy : DDDDDDDD

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.04.05. 12:25:28

Fábregas is katalán, akárcsak Puyol. Persze tudjuk, ki sérült meg, csak a pontosság kedvéért....

Walmer 2010.04.06. 11:26:01

@Csöncsön: ok 6 kupát nem, de 5-öt már igen.
olyan is volt, hogy valaki a 3 nagy kupát (bajnoki, nemzeti, bl) megnyerje.

"egyértelműen legerősebbnek tekintett ellenfelet nagyon-nagyon simán verték a BL-döntőben."

Herrera-féle Inter?
paisley-féle Liverpool?
Clough-féle Forest?
Sacchi-féle Milan?
capello-féle Milan? (4-0-ra a barcát romariostul, Sztojcskovostul, Cruyffostul)
galaktikus Real?

Ezek a csapatok pillanatnyi esélyt sem nagyon adva agyonvertek mindenkit. És az 1-0 is agyonverés, mert ha máig játszana Clough Forestje, akkor sem kapna gólt.
A milan meg .. 4-0 BEK döntőben 2szer is.

Az meg marha jó, hogy Woland benyögi, hogy senki nem védte még me a címét a BL-ben. Mondja ezt úgy, hogy a MU egymás után 2szer volt BL döntőben, a Barca meg idén még a négyben sincs.

És tényleg nem akarok vitát gerjeszteni már, de ugye a tavalyi Chelsea meccs...

ősi riválisukat oda-vissza 8-2-es összesítéssel verték a bajnokságban, 105 gólt lőttek, és pontrekordot állítottak föl. Mindezek tények"

Azt az ősi riválist, aki hosszú évek óta nem tud eu. legjobb 8 csapata köré kerülni, azt a bajnokságot, ami skót bajnoksággá züllött.

A MU meg egy BL negyeddőntőben lőtt 7 gólt egy olasz csapatnak.
Az Arsenal meg vereség nélkül nyerte a PL-t.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.06. 12:21:36

@Walmer:

Amiket említesz, azok mind korszakos csapatok voltak. A mostani Barcelonát az jellemzi, hogy korszakos csapatokkal került egy sorba, ezért írta róla _benito, hogy korszakos csapat (amivel én egyébként rizlával ellentétben egyetértek; bár én is tudom, hogy veszélyes erről beszélni pláne pont két sorsdöntő mérkőzés előtt...).

Már rákerestem a többiekre. Mindegyik ún. korszakos csapatnak voltak nehéz meccsei, pillanatai. A Gullit/Rijkaard/Van Basten féle Milan például csak két döntetlennel verte ki a Crvena Zvezdát. És hasonlók.

Azt nyilván még a legelvakultabb gránátvöröskék szeműek sem mondják (vagyis én sem) :-), hogy ez a Barcelona minden idők legjobb csapata volna.

Walmer 2010.04.06. 12:41:58

@Csöncsön: korszakos csapatokat említettem, hogy lásd, a barcelona (még) nem korszakos csapat.
Ahhoz azért több kell, mint egy Arsenal elleni 2-2, meg 20 percnyi jó játék.

vadkutya 2010.04.06. 12:47:38

@Walmer: A 20 percnyi jó játék is relatív, ugyanis gól nem született belőle...
süti beállítások módosítása