Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Valami annál is jobb - BL, negyeddöntők, I.

2010.03.30. 18:00 nou san trafford

Élesbe fordul a játszadozás, már az elődöntőbe jutás a tét a Bajnokok Ligájában. A küldetést az első játéknapon a Manchester Unitedet fogadó Bayern München, és a francia rangadón Lyonba látogató Bordeaux kísérli meg teljesíteni. A németekről azért sem írjuk le, miben bízhatnak, ha már az előjelek nagyon nem mellettük szólnak, a két francia közül pedig nehezebb esélyest megnevezni, mint hallás után leírni gurküff nevét. Az NST szakértői viszont nemcsak egyszerűen minden tudás birtokában vannak, de ezt hajlandóak is a nagyközönség elé tárni. Hajtás után egy visszafogott germán, egy nagyképű WASP, és egy reménykedő frankofon Hajrázása vár rátok, este 20.45-től pedig két várhatóan jó meccs. Mindegyikhez jó mulatást!

Hajrá, Bayern!

A homo sapien sapiens Bajnokok Ligája megszületése óta történt legnagyobb igazságtalanságért, azaz a ’99-es BL-döntőért való visszavágás legfeljebb az akkor ifistaként a könnyeit nyelő Schweinsteigert és Lahmot motiválhatná, de előbbi sárga lapjai miatt biztosan nem lép pályára a 10 + 1 droid ellen, így inspiráló előjátékként Philipp kénytelen lesz saját  elnökével nosztalgiázni A Jóvátehetetlen Tragédia kapcsán. Jellemző, hogy a MU-ban akár négyen is játszhatnának az akkori keretből, de erre kezdőként reálisan csak Scholes-nak, vagy Neville-nek van esélye - utóbbi egyik legfőbb reményforrásunk. A találkozó előtti legnagyobb kérdés nyilvánvalóan Robben és az ő bal vádlija, amely egyébként Müller-Wohlfahrt stábja szerint tulajdonképpen nem is sérült, csak fáradt, de kockáztatás kizárva, így ha nem százszázalékos a holland, akkor a padon fog csücsülni. Ezzel nagyjából ki is heréltük a mostani Bayernt, mivel a kétemberes csapatból eltávolítottuk a nagy meccsek megnyerésére inkább alkalmasat és bent hagytuk a szenvedélyes mezgyűjtőt. A _jó hír_, hogy Gomez csereként visszatérhet, pedig dehogy: az igazi örömhír, hogy Klosét talán már a félidőben le lehet hozni. Ezzel szemben az egyemberes ellenfélnél nem fog hiányozni a kulcsjátékos fele, viszont tudjuk magunkat azzal biztatni, hogy a belga óriás legalább fizikumban felveszi vele a versenyt.
Álmainkban egyrészt nem Pranjic kísérli meg pótolni a csapat harmadik pótolhatatlan tagját, másrészt Ribéry tendenciózusan megveri a Rafael-Neville duó csatasorba állított tagját, számos elfutása közül pedig kettő is sikerrel ér véget (Müller + Olic). Ennek időközben legalább egy teljes csomag lovagi rágó látja kárát, de hát mit érdekli ez a bőrgatyásokat, ha egyszer előnnyel lehet utazni a szitáló esőt a pofánkba fújó szél tejjel elkúrt teától bűzlő országába.

Hajrá, Manchester United

Az egyszer rendben van, hogy a Barcelonát majd a döntőben répázzuk félholtra, de azért már itt lenne az ideje valami normálisabb csapattal találkozni, mert ellustulnak a fiúk. Viszont ha már kutyákkal kell játszani, legalább lehetett volna valami olyan banda, akik szórakoztatóak. Vagy szép városuk van. De legalább meleg. Ehelyett jön egy csomó randa kraut, akiknek egy épkézláb játékosuk van, és ha a bíró nem tolja őket pofátlanul, helyük sem lenne itt. Így sincs, és ezt már a saját stadionjukban be is bizonyítjuk. Ha össze is drótozzák Arjen ’passing is for pussies’ Robbent, Park leradírozza a pályáról, ezzel pedig azonnal nullára is redukálódnak a friccek jelenleg 5 százalék körüli esélyei. Meglátásom szerint pihentetni kéne Wazzát, Berbatov a hétvégén bizonyította, hogy lehet rá számítani a kiscsapatok ellen. Fontos lenne, hogy Vidics pályára léphessen, mert élet-halál, hogy kapjon egy sárgát, hogy ne az elődöntőben kelljen egy meccset kihagynia. Elfojtom a gurgulázva feltörő kacagást, és leírok ide két adatot: a Manchester United idegenbeli BL-mérlege 100 százalékos, a Bayern München viszont a csoportmeccseket 1 (azaz egy) szerzett góllal tudta le, összességében háromnál jár az Arroganz Arenában, amiben benne van az UEFA ajándékaként átnyújtott Fiorentina elleni – továbbjutást érő – győztes gól is. Vajon megsértődnek a németek, ha a szünet után Kuszczakot feltoljuk centerbe?

Hajrá Lyon és Bordeaux!

Úgy érzem, a fiatalság - melynek közel tökéletes keresztmetszete kis blogunk - nem érzi igazán a francia klubfoci erejét. Példaként hoznám fel két srác óravégi kérdését: mi lesz ma este a BL-ben a Bayern-meccsen kívül? Mondom, valami annál is jobb. (Vártam, hogy egy leányzó beböki Vincze Ottó nevét, de nem.) Értelmező típusú összenézés volt a reakció. Mindezt persze tök komolyan, felelősségem teljes tudatában, különben két hónapig kellene bizonygatnom szellemi épségem különböző szegmenseit tucatnyi gyereknek. Persze a figurát szellemesre veszem majd akkor is, ha csak egy nézhetetlenül gyalázatos null-null sül ki a csigafaló-házidöntő első köréből, de erre nem kerülhet sor. Két franciáról - nem is említve Bafe Gomis rokonságát a sportszeletes arccal - a legjobb nyolc közt beszélgetni annyira tájidegennek tűnt eddig, hogy a National Geographic például a WADA-val négykézben szervezett nemrég expedíciót Bordeaux-ba, hogy megnézze, van-e bármi a merlot-ban határérték felett, de sem ott, sem a lyoni saláták antioxidáns-tartalmában nem találtak semmit, ami indokolná ezt a kontinentális erejű felfutást. Nem véletlenül hanyagoltam a francia posztok hajnalán a nagy szavakat, nehogy egy előre elkárhozott jóslattal a szerkesztőség felmosórongyaként végezzem, most azonban teli arccal provokálnék egy francia döntőbe jutása mellett, ami - lássuk be - még mindig egyszerűbbnek tűnik, mint mondjuk megérteni egy közbeszerzési eljárást. Rutinja miatt a Lyon, egysége miatt a Bordeaux mellé tenném a zsetont, úgyhogy allez!

440 komment

Címkék: bordeaux bl manchester united lyon bayern münchen beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr691881364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkutya 2010.03.30. 23:44:02

@Ferguson: Hát, nem tudom, én totálisan másként látom, de ez érthető. A MU ma amatőr volt, tudatalatt vagy tudatosan, tökmind1. Valóban profi játékosok alkotják a keretet, de ebből ma picsafüstnyi mennyiséget csillogtattak meg...

Ferguson 2010.03.30. 23:44:43

Ennek a bl-nek egyértelmű favoritja a barcelona. Az inter max. egy meccsen lenne veszélyes rájuk, az arsenal ellen jó esélyük van. A másik oldalon a MU v elvergődik a döntőig v nem, aztán ha jó napja van, akkor megfoghatja a barca-t. A bayern ha továbbmegy, lehet elvérezne vmelyik francia ellen. A franciák meg lehet nem gyengék, de mégis addig úgyse számol velük senki, amíg be nem jutnak a döntőbe...

Ferguson 2010.03.30. 23:47:15

@vadkutya: azért azt ne hallgassuk el, h a bayern az első félidőben semmit nem csinált, a mu se nagyon persze. Ez a meccs egy szép 0-1 lett volna valszű, ha nincs az a megpattanó szabi, onnantól pedig a MU-nak már nem volt visszaút, mert ahhoz, h felpörögjenek idő kell, az meg nem volt. Evra meg a végén elbaszta a maradék örömét az MU szurkereknek. Akkor már tényleg az eredményt kellett volna őrizni és középpályásokat hozni, nem pedig berbatovot és valenciát, carrick-et és fletcher-t feleslegesen cserélte le...

vadkutya 2010.03.30. 23:48:25

@imici77: Ne is mondd, úgy várom már azt a meccset, mint... Nem is tudok jelzőt, sajnos a Barcánál már tényleg csak a tökfőzeléket utálom jobban... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 23:50:40

@Ferguson: evra akkor most végre nem egy baby-vel találkozott... a szokásos arsenal lenézésed meg szórakoztató.

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: messi a kulcs, de nem akarok ebbe belemenni :)

Ferguson 2010.03.30. 23:51:18

Amúgy ha a MU nyert volna 1-0-ra mondjuk, akkor is kritizálnám a csapatot, mint ah a szünetben meg is tettem...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 23:52:04

@vadkutya: meg a sp?rst :)

amúgy Wenger ugyanolyan hangulatot tudott kelteni, mint a mu elleni visszavágó előtt... aminek ugye... de most újra hiszek a csodában :)

Ferguson 2010.03.30. 23:52:50

@imici77: én nem nézem le az arsenal-t, csupán annyit mondtam, h a barca-nak jó esélye van ellenük, ami igaz is. Idegenben kezdenek, az arsenal-nem tudja kiállítani a legerősebb csapatot, messi csúcsformában és ibra is kezdi megtalálni magát....

vadkutya 2010.03.30. 23:54:52

@imici77: Én is, hálistennek több csoda van az életben, mint véletlen. X biztos nem lesz, sőt, mi csak pozitívan csalódhatunk...

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.30. 23:55:28

@vadkutya: Kis kapor, chili, nem olyan rossz az. Mondjuk tény,a kelkáposzta főzelékhez képest nem rúghat labdába, utóbbi a favorit.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 23:56:46

@Ferguson: holnap cáfolunk. Sol-ok előre. :) - ez mekkora szójáték :)

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.30. 23:56:49

@imici77: Messitől nem várok nagy varázslatot...ahogy mifelénk mondják, "be lesz árazva":-)

vadkutya 2010.03.30. 23:58:11

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: Tökfőzelék chillivel, hoooogyne, fájjon kifelé is... :D

Ferguson 2010.03.30. 23:58:55

Na jó van, mentem 24-et nézni, ha jövő héten nem lesz rooney, adunk jack bauer-nek vízumot és jöhet pusztítani a bayern.t... :D Üdv mindenkinek!

nasteey 2010.03.31. 00:06:45

@vadkutya: Irígység, vagy mifene? :D Nekem speciel az Arsenal a legszimpatikusabb PL-csapat (a játékfelfogásuk miatt), persze, holnap ezt pont le fogom szarni.
Már csak attól félek, hogy mivel mindenki nagy meccset vár, ezért iszonyat szar lesz.

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.31. 00:06:58

@vadkutya: Nekem nem sok kell, hogy megéhezzem, össze is dobok valamit- most!:-)

Nagy élmény lesz holnap az amortizálódott hangkártyával meccset nézni, de nem hagyhatom ki az 5-2-t.
Az unalmasabb intervallumokban meg átkapcsolok a CSKA-hengerre.

Jó éjt- Almuniának csak azért, hogy holnap megússza az általam prognosztizált 2 potyával.

halareaal 2010.03.31. 00:07:15

bárki is megy tovább a Bayern-MU párharcból, nagyon kell vigyáznia a francia ág továbbjutójával (aki azért mostmár sztem nagyon valószínű, h a Lyon lesz).

avenger13 2010.03.31. 00:09:44

végre talán leszállnak 99ről. mondjuk ahhoz nem tudom hogyan és mennyiszer kéne megverni a mut. sajnos még mindig ők az esélyesebbek, de így azért más lesz a dolog.

pranjic és altintop nagyon jól játszott ma önmagához képest. igazából ezért nem értem a rotálást, mert az eintracht ellen kellett volna behozni őket kezdőbe, hogy ott nyomják ezerrel, nem ment volna az a tökölés. a kövektező meccsre, azért remélem jön robben, schweini biztosan, és hiába sokkal jobb a manu védelme, megmutatták már, hogy tudnak magukból bolondot csinálni.

az első félidőben is ment a bayern, csak altintop és pranjic nem úgy oszt labdát mint schweinsteiger.

gomez meg egy mezőnyben nagyon szimpatikusan küzdő csatár, aki nem tud gólt rúgni. de vele legalább csak féllel vagyunk kevesebben, nem úgy mint miroval, aki elfelejtett focizni. müller meg nagyon jó játékos, csak most kevés labda is ment előre, legtöbbször a középpályások vagy olic rálőtte. tényleg többet kéne pihennie. de jelenleg ehhez klose miatt szűk a keret.

avenger13 2010.03.31. 00:12:36

@halareaal: ez igaz. a mu azért be tudja darálni őket egy egészséges rooneyval. ha valami csoda folytán a bayern jutna tovább, akkor abszolút 50-50% eséllyel látnak neki a két meccsnek. a lyon valszeg innen simán behúzza.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.31. 00:17:26

@imici77: ", a franciák nem is érdekelnek :)"

csak a lyon, gecc :)

www.youtube.com/watch?v=BGJY0TmiOk8

az angoloknak eddig qss ...

(mondom, eddig :DDD )

rizla 2010.03.31. 00:31:19

@nasteey: nem azért lesz szép a meccs, mert mindkét csapat szépen játszik, hanem mert amellett, hogy szépen játszanak, ehhez makacsul ragaszkodnak is. a barcelona mondjuk joggal, az arsenal már kevésbé, legalábbis egy barcelona ellen muszáj lesz engednie wengernek az elvekből. de ahogy ismerem, nem fog, úgyhogy simán lehet, hogy tényleg tüzijáték lesz a murphy törvények ellenére.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.03.31. 01:04:15

@rizla: Te ugye okosch vagy ? :)
ma ki tette volna a 4 gólt a 2 meccs közül ?
bayern vs lyon ?
hmm ?

sporttárs 2010.03.31. 06:40:31

@rizla: Hogyne, kezezés miatt egy. A többi másért.

sporttárs 2010.03.31. 06:51:17

A Lyon-Bordeaux még nem lefutott, egyáltalán nem játszott rosszul a Girondins sem, és lesz ott érzelem bőven. :) Tényleg egész jók lettek a francia élcsapatok, bármilyen viszonyításban.

Asidotus 2010.03.31. 07:36:21

Ha Wengernek van annyi esze, amennyi látszik, akkor Chamakch mellett elhozza Llorist is. 23 évesen lassan Európa legjobb kapusává válik. Ha Chamakch beválna Angliában is, Llorissal megerősítve meglenne a bajnoki címük, még a Spurs sem tudná megállítani a gunárokat.

Ronal-d'oh! 2010.03.31. 07:38:59

Én nem akarok vészmadár lenni, de a képek alapján ez minimum egy részleges szakadás lesz Rooneynál. Egy húzódás után még lazán tud futni az ember, mert annyira be van melegedve a bokája. De szegény srác egy lábon ugrált le, mankóval hagyta el a stadiont, szóval lehet, hogy ennyi volt minimum egy hónapra.

United82 2010.03.31. 08:15:44

Őszinte gratulációm a Bayernnek.Teljesen megérdemelten nyertek., mivel ők akartak játszani és mentek végig előre. Mi? Nem tudom mit akartunk, ennyire nulla játékot nagyon régen láttam, a félypályánál tovább szinte nem ment át senki Nanin és Rooneyn kívül. Értem én h szombaton chelsea de ennyire nulla játékot és kímélő üzemmódot nem lehet egy BL meccsen produkálni. Egy adat tegnap összesen 104km-t futott a csapat(a milan ellen mind a két meccsen 110felett..és a bayern tegnap 109et futott). Plusz Fergie cseréit se értettem és a végén slusszpoénként még Roo is megsérült. Én kérek elnézést minden tv nézőtől akik látták ezt az előadást a Unitedtől, erre szokták mondani hogy elégtelen, de pótvizsgát tehet. Én csak akkor fogok elnézni emelett a "teljesítmény" mellett ha Chelseat és a vvágót is behuzzúk, Rooneyval vagy nélküle.
Mégegyszer gratula a Bayernnek akik szintén nem voltak jók, de az utolsó pillanatig mentek, küzdöttek és akartak valamit csinálni, teljesen megérdemelték az utolsó gólt és mi is megérdemeltük hogy kikapjunk.

Deeo 2010.03.31. 08:29:00

Van der Sar miket védett! Rá nem lehetett panasza a MU-nak az biztos. A gólokról egyáltalán nem tehetett, nagyon hülyén "állt össze" előtte a sorfal a szabadrúgásnál.
Összességében nem rossz eredmény ez a MU-nak, szerintem otthon behúzzák, mondjuk ott ennél sokkal több kell az biztos.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.31. 08:33:22

nagyon nagy volt tegnap a bayern, őszitén gratulálok. sőt, még szimpatikus is volt, amit csináltak. teljesen megérdemelték.

United82 2010.03.31. 08:33:52

@Deeo:
eredménynek valóban nem is rossz az 1-2 (mikor utoljára 1-2 volt az első meccs egy bl negyeddöntőnkön akkor a vvágó elég sima lett:))..szóval nem is az eredménnyel van a baj, hanem azzal amilyen nulla játékot produkáltunk. Kb kimentek a mezek a pályára és ennyi. Tényleg semmit, de semmit nem csináltunk, ezt nem tudom megbocsátani. akkor mondják meg a meccs előtt hogy kedves szurkolók a chelseare készülünk ma ne nézzétek a meccset mert nem fogunk focizni, csak kimegyünk lötyögni egyet. Mert rosszul játszani lehet, de lélektelenül, nulla küzdéssel és kevés futással nem. Komolyan mondom hogy az utóbbi 3-4év legrosszabb BL produkciója volt ez és teljesen megérdemelten kaptunk ki.

Deeo 2010.03.31. 08:44:54

@Rooney82: Erre csak annyit mondok hogy örülj hogy nem vagy Milan szurkoló mint én :) Néha sírnál a mutatott játéktól, én szoktam :D

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.03.31. 08:56:28

nekem itt valami gyanús.... fordítunk a Mu ellen, gratulálnak a nembayernesek pluszban még benito is

ez hogy lehetséges??

/ @_benito: ez már Prt Sc, nem tagadhatod le :D /

Everred 2010.03.31. 09:13:20

@Rooney82: csak magunknak köszönhetjük, 1-0-ról ez ellen a védelem ellen el kellett volna dönteni a továbbjutást, ehelyett mi beástuk Scholest meg Carricket a tizenhatosra, a labdakihozatalt Fergie valószínűleg megtiltotta, azért baszkodták előre céltalanul a megszerzett labdákat, így meg sikerült ritmust adni a Bayern játékának. Fel kellett volna venni a kesztyűt, ilyen szempontból a gól nagyon rosszkor jött, túl korán, de hát az istenfáját már, ne kelljen arról beszélnem, hogy egy SZERZETT GÓL megzavarta a legutóbbi két BL-döntőbe eljutó csapatot, mert széttörök valamit. De mégis ez van, mert így láthatóan begyávultunk és ráfogtuk, hogy na, így jó is az eredmény (jelzésértékű, hogy 1-1 után azonnal eltöltöttünk némi időt a Bayern térfelén, jött a Vidic-kapufa, csak hát a csodálatos cserék elintézték, hogy ez a minimális kis lendület is tovatűnjön).

Így is két iszonytató, borzalmas, rettentő egyéni hiba kellett a gólokhoz, de bár ez lenne a legnagyobb baj. A legnagyobb baj az, hogy Fortuna két lábbal rúgott tökön a végén, így az utolsó pillanatos gól mellett most izzadhatunk, hogy mifasz van Rooneyval.

Ja, ami a legviccesebb: egy az egyben eljátszottuk azt, amit a Bayern 99-ben. Korai gól, bekkelés, néhány kontra, helyzetek kimaradnak, aztán a végén sikerül elbaszni a kiváló eredményt, mert a védelem nem bírja a folyamatos nyomást. Még a felső léc is megvolt.

Lojzi_ 2010.03.31. 09:17:31

@Everred: Azért mintha a Bayern '99-ben egész más játékot mutatott volna, mint tegnap a MU.....

Everred 2010.03.31. 09:22:34

@Lojzi_: nem különösebben. Az a baj, hogy a nagy többség csak arra emlékszik, hogy gól + két kapufa, ebből azt szűri le, hogy a Bayern sokkal jobb volt. Én megértem, hogy a bayernesek nem akarják visszanézni azt a meccset, de a többiek megtehetnék :-)

Akkor a Bayern játszott ugyanilyen gyáván egy aznap Scholes és Keane hiányában nagyon is verhető csapat ellen. Ők is megbűnhődtek érte, tegnap meg mi is.

Everred 2010.03.31. 09:23:45

@nekedX: rándulás, kisebb ficam, ezek mind olyan dolgok, amik kurvára fájnak ám, viszont hamar elmúlnak (mármint ilyen modern orvosi kezelés mellett)

Fergie azt mondta, hogy "didn't look terribly serious", szóval meglátjuk.

United82 2010.03.31. 09:24:42

@Everred:
Nem akarok politizálni, de erre a meccsre tökéletesen stimmelne ha Fergie kiállna és ezt mondaná:
"Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget mint ez a csapat senki nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két sajtótájékoztatót. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl a csapatban rejlő lehetőségeken, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni. És közben egyébként nem csináltunk semmit 90percen át"

Nagyon elcsesztük ezt a meccset és ha belegondolsz az Old Traffordon Riberyvel és Robbennel kontrázgathat a Bayern, nekünk meg támadni kell, valszeg Roo nélkül. Nagyon nem lefutott a visszavágó...sőt...benne van egy hazai vereség is...mi csak támadunk fejetlenül a két R betűs meg oktat minket a kontrákkal..

avenger13 2010.03.31. 09:25:57

@Everred: nagyon nem így volt. a gól után a bayern támadott végig (igaz nem szögezték oda a manut, de nem is volt 60-40 a labdabirtoklás a manu javára a szünetben), a manu meg konkrétan nem csinált semmit. értékelhető megmozdulások se nagyon volt, egészen a végéig. tegnap a bayernnek azért nem egy lövését szedte ki van der saar, aki hihetetlen formában védett. míg a manu megint csak nem csinált gyakorlatilag semmit. volt egy kapufájuk meg egy demichelis által csúnyán elnézett beadás.

szangye puncog 2010.03.31. 09:29:40

grat a bajoroknak, a mu annyit focizott amennyit hagytak nekik.
evra és park nagyon gyengék voltak, mondjuk evra már hetek óta az. neville egy hüje, scholes meg, hát ő nagy kedvenc, de az az új skill nála ahogy egy csellel helyzetbe hozza az ellenfelet nem hiányzott a fegyvertárba.
sir alex kiküldte az öltözőből van der sart aztán bekapcsolta a hajszátítót a meccs után.

Everred 2010.03.31. 09:34:48

@avenger13: jó, mindegy. A gól után a United kezdett támadni és fölénybe is került labdabirtoklásban is, de mondom, mindegy, majd egyszer megnézed újra, talán.

Sajnos volt tegnap elég helyzetünk, Nani kis szlalomja, Rooney óriási ziccere, Vidic kapufája... tiszta, nagy helyzetekből nem álltunk rosszabbul, mint a Bayern, csak hát ők jöttek folyamatosan előre, lőttek mindenhonnan, várható volt, hogy előbb-utóbb valami beakad. Arra is nagyobb összeget mertem volna tenni, hogy egy megpattanó lövés lesz a vesztünk.

Everred 2010.03.31. 09:37:26

@Rooney82: ne is, mert politizálás nélkül is épp elég ideges vagyok.

Nem hinném, hogy fejetlenül fogunk támadni, de az fontos, hogy az első negyedórát megnyomjuk és korán gólt lőjünk. És ha esetleg összejön, akkor NE ÜLJÜNK RÁ MEGINT, az ég szerelmére.

Egyébként az a fura, hogy az első félidő még nem is volt annyira rossz, kapuralövések aránya 6-9 volt a United javára, szóval a szünetben még megérdemelten vezettünk, noha már akkor is gyenge volt a saját játékunk, csak a Bayerné még gyengébb. Arra számítottam, hogy Fergie összekapja a csapatot a szünetben, ehelyett még jobban szétestünk...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.03.31. 09:42:40

Életem egyik legemlékezetesebb futball élménye volt a tegnapi, ugyanis nem értesítettem magamat arról, hogy meccs lesz, így nem is láttam.
Remélem örültök, hogy ilyen hűen ábrázoltam a meccsélményemet.

vadkutya 2010.03.31. 09:52:57

@Nűnű: A Spurs sosem tudta megállítani a Gúnárokat... :)

Boodler 2010.03.31. 10:09:57

@Rooney82:
Egy adat tegnap összesen 104km-t futott a csapat(a milan ellen mind a két meccsen 110felett..és a bayern tegnap 109et futott).

A Milan elleni meccshez képest látványos volt a tempókülönbség de azt nem gondoltam volna, hogy ez ~10%-kal több futott km-t jelent, ami persze, nem kevés, de a látvány alapján többet tippeltem volna.

Rooney sérüléshez meg annyit, hogy talán nem lógatta volna a lábát, ha nagyon komoly - bár ezt mondjuk minden orvosi ismeret nélkül mondom.

rowi 2010.03.31. 10:24:07

vicces így utólag olvasni a meccs előtti Bayern temetéseket...
ezt a 2-1et mind a két csapat megérdemelte, de főleg a fritzek. rooney meg, csak két hétre dőljön ki, légyszi, légyszi. de szombatra mindenképp, amilyen idegenbeli meccsei vannak még a Chelseanek...van der Sar viszont még mindig nagy király, remélem azért ezen a héten eleget védett már

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.31. 10:27:44

@Boodler: ennél sokkal durvábbak a passz-százalékok. iszonyú a különbség, a bayern középpályája 80 körül passzolt, a unitedé meg 60, sokkal kevesebbet és sokkal rosszabbul.

Sath 2010.03.31. 10:38:39

@Everred:

"Így is két iszonytató, borzalmas, rettentő egyéni hiba kellett a gólokhoz, de bár ez lenne a legnagyobb baj. A legnagyobb baj az, hogy Fortuna két lábbal rúgott tökön a végén, így az utolsó pillanatos gól mellett most izzadhatunk, hogy mifasz van Rooneyval."

Alapból egyet értek veled, csak azért azt beszéljük már meg, hogy a Man U gólja is volt legalább akkora mák mint a bayern egyenlítése.

Oviban, az udvaron zajló kis meccsen sem érkezhet valaki ennyire üresen a kipattanóra, hogy 2 méterről bevágja, nem hogy pl egy BL negyeddöntőben ROONEY!!!!.

Tegnapi meccsről nekeis az a véleményem mint többeknek, ennyire nem lehet föladni a focit, és védeni egy talált gólt, mert az, az esetek 90%ában megbosszúlja magát, mint tegnap.

Fergie érezte is ezt, hozta be Berbatovot, Valenciát, hogy legyen labdatartás, de véleményem szerint későn tette, addigra a "bajorok" (van vagy egy bajor köztük :)) már, ahogy Méhes Gáborék is mondták, vért ittak, plussz még azt is megérezték hogy a man u naciba beszaladt a sportszelet, és felaprították őket németesen :D

Nem hittem volna, hogy még létezik ez a fogalom fociban,hogy "németesen felaprítani"....

danesdzsu2 2010.03.31. 10:45:56

@imici77: "a franciák nem is érdekelnek"

Akkor ma este az Inter-Chelsea-t nézed?:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.31. 10:46:17

az elsőt lehozta a Bayern csendesen, egy kapott góllal. a másodikba feljebb kapcsoltak, a ManU meg lemaradt róluk. Olic odatette magát, b+, a 92. percben még a labda után kotorászik, leborulhat minden Bayern fan előtte. és még egy lövőcsellel megreptette szegény VDS-t is. szép játék a foci, na.

danesdzsu2 2010.03.31. 10:47:05

@vadkutya: Ez nemsokára teszt tárgya lesz....:)

danesdzsu2 2010.03.31. 10:48:56

Egyébként tegnap este azon az elképzelésen röhögtem a tv előtt, hogy mi lenne, ha van der Sar-t elcserélik Almuniával...

vadkutya 2010.03.31. 10:55:03

@danesdzsu2: Így-így, 10 nap, készül is már a vendégposzt hozzá... ;)

BASTi · http://www.borgatya.hu/ 2010.03.31. 10:57:33

@Sath:

"addigra a "bajorok" (van vagy egy bajor köztük :)) "

konkrétan három volt a pályán: Lahm, Badstuber és Müller + 2 a padon: Rensing, Görlitz + 1 egy alapember Schweinsteiger sárgák miatt eltiltva a lelátón

Szóval ez nem jött be annyira :)

Vul-Kahn 2010.03.31. 10:58:01

@anonim222 [semleges néző]: Olic és a Bayern München, egyszerűen érthetetlen, hogy ez a két "dolog" hogy nem talált hamarabb egymásra...

Ezt az embert az Isten is Bayern-játékosnak teremtette, és szeptemberben már a 31.-et tölti, szóval túl sok már nincs neki hátra ezen a szinten, ami rendkívül sajnálatos.

Mondjuk fura, mert a CSZKA Moszkvában nem volt olyan jó, benne volt ugyan az UEFA-kupa győztes csapatukban, játszott is általában, de nem csinált sokmindent.
Hamburgban már faja volt, és örültem is nagyon tavaly, amikor megszereztük, ráadásul ingyen. Lahm mellett a kedvenc játékosom a jelenlegi csapatból.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.31. 10:59:59

@BASTi: továbbá Contento is müncheni születésű és saját nevelés

danesdzsu2 2010.03.31. 11:05:37

@vadkutya: Hajrá!

Azért én bízom a Spurs-ben. Meg az Arsenal kapusaiban:)

vadkutya 2010.03.31. 11:08:28

@danesdzsu2: Az Arsenal-nak nincsen kapusa. Illetve van 1-2 majom, aki ott ugrál, de ennyi...

Sath 2010.03.31. 11:10:38

@Ferguson: ez eddig elég komolyan a meglepetések BL-e, nekem legalábbis:
Chelsea kiesése, Sevilla kiesése, Bordó (tudom h nem így írják) jó szereplése. Tegnap a Bayern győzelme.

Emiatt szerintem nyugodtan lehet hogy nyer az arsenal, meg azért amúgy sem rossz csapat...

Nem szeretem ha egy csapat túl magabiztos egy párharc előtt. Valdes és Marquez pl hülyeségeket nyilatkozott, de Guradiola higgadt és szerény mint mindig :)

A tegnapi este szép példa volt arra, hogy tényleg bármi lehet, szép játék ez a foci, na! :)

zsakfos 2010.03.31. 11:11:44

@heinrich: @rizla: @Titi120:
Közvetlen szabadrúgást kell ítélni,ha:
a játékos SZÁNDÉKOSAN kézzel érinti a labdát ( kivéve a kapust a bünetőterületen belül). Ez a szabály.
Amúgy Puhl megjegyzése is igen találó:
A kéz megy a labda felé: szabálytalanság
A labda megy a kéz felé: nem szabálytalanság.
Mint minden szabályt érdemes úgy vizsgálni, hogy mi volt az alkotó célja vele( na jogászkodjunk egy kicsit:)
A labdajátékok közül vannak kézzel és lábbal űzött játékok, amit lábbal űznek ott nem lehet a másik mozgászervvel IRÁNYÍTANI a labdát, a kézzel űzöttnél fordítva.
A lényeg, hogy csak az egyik mozgászervedet használd, lábbal űzöttnél csak a lábadat, kézzel űzöttnél csak a kezedet.
Ha nem szándékosan teszed, nem irányítod a labdát, miben különbözik, hogy maradjunk a focinál, a labda a kezedet találja el, vagy a seggedet, vagy a vesédet? Szerintem semmiben.

Titi120 2010.03.31. 11:13:33

Már most érdekes elgondolkodni azon, hogy jövő héten hogyan állunk majd fel az Old Traffordon. Olic a tegnapi teljesítménye után nálam kihagyhatatlan, Ribery és Robben szintén, de még egy támadójátékost felküldeni idegenben (Gomez, Müller páros közül) valóságos vakmerőség lenne. Lesz -e vajon hát 4-3-3, vagy megmeri -e húzni LVG, hogy a tegnapi csapatból kipattintja Altintopot, s helyette Robbent kezdeti, fenthagyva két csatárt ?

Árpádka 2010.03.31. 11:14:19

Egyik szemem sír a másik meg nevet:)
Nagyon jó meccs volt én azt hiányolom, hogy a második félidőben nem tudtak felpörögni az angolok, a másik meg az hogy Robbenel és Schweinsteigerrel a bayern top 5 ben van Európában.
Remélem Rooneynak nincs nagy baja kibaszás lenne

vadkutya 2010.03.31. 11:24:54

@imici77: Jatélleg, akkor még ráérek... :)

Vul-Kahn 2010.03.31. 11:29:00

@Titi120: Szerintem meg kell hagyni a tegnapi felállást. Altintop, Pranjic, Müller kivesz, Robben, Schweini, Gomez betesz.
Esetleg Gomezt hagyhatjuk a padon, hogy tudjunk vmit húzni meccs közben.

De támadó focit kell játszani, ez egyértelmű. Rúgni kéne 2 gólt, és nem kapni rá 4et, ez az egyetlen esélyünk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.31. 11:32:18

@zsakfos : a te logikádat követve: mi van akkor, ha a sorfal tagjaként égnek emelem a kezem, nem mozdítom semmilyen irányban, a fránya labda mégis eltalálja. Akkor az nem szabálytalan?

Sztem, ha le van szorítva, akkor nem kéz, ha nincs, akkor az. Egy védő ne kalimpáljon a tizenhatoson belül, mert onnantól kurva nehéz eldönteni, hogy hopp, nézd má, véletlenül eltalálta a kezem a labda, vagy épp hopp, kitettem a kezem oldalra, hátha eltalálja a labda. Egyik esetben sem mozdul a kéz a labda felé.

A fifa szabálykönyv 140 oldal, de erre nem bírtak rendesen odafigyelni, semmitmondó a kezezésért járó direkt szabadrúgás leírása.

nordsee 2010.03.31. 11:33:14

@Titi120: Null-zu-null már a tökéletes a Münchennek, bár arra bazírozni dőreség, mégis a stabilabb védekezés lehetőségét rejtő felállás lehetne a tuti.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 11:38:45

@vadkutya: héééééé, nekem most esik le, hogy akkor megint kikapunk miattad, mint a cselszkij ellen szoktunk???? :)))

egy régi fekete-fehér film is bele fog kerülni, ha jól sejtem :)

kezdődjön már ez a kurva meccs:)

Titi120 2010.03.31. 11:42:38

@heinrich:
Tegnap a bordeauxi hátvéd már jóval a lövés előtt elfordult és mivel elvetődni készült így nyilván nem szoríthatta a teste mellé a kezét. Ennek ellenére szándékosnak ez aligha nevezhető.

Sath 2010.03.31. 11:43:16

@BASTi:

" (van vagy egy bajor köztük :)) "

a moslygósjellel arra akartam célozni, hogy ez nyilván egy vicces túlzás, sajnálom ha nem volt egyértelmű.

Megkövetlek téged és minden BAJOR szurkolót :)

arra gondoltam csupán hogy ha 11 emberből 3 bajor/német akkor én nem jó szívvel nevezem őket bajoroknak, ennyi.

ez azonban nem kritika, kevés az olyan csapat ma, ahol ne lenne sok légiós, mindenki tudja.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.31. 11:56:07

@Titi120: valahol egyetértek veled, olyan ez mint a jog meg az igazság.

Értem én, hogy nem szándékos volt, de akkor is kézzel akadályozott meg egy gólt, lövést tökmindegy. Az öngól sem szándékos, mégis megadják, magam részéről egyetértek a tizivel.

vadkutya 2010.03.31. 12:08:29

@imici77: Dehogy fogunk kikapni, esélyük sem lesz, majd megint jön az sms Londonból:

"One nil to the Ars...No, it's two nil to the Arsenaaaaaal!" :D

Melyik fekete-fehér filmre gondolsz?

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.31. 12:08:36

nálam lehet szerény összegért győzelmet, illetve vereséget vásárolni adott csapatok számára.

eddig öt Hajrá-posztot írtam, mióta így csináljuk, és mind az öt csapat kikapott.

hasonló díjazásért OJ (4/4, tegnapi nélkül) vállal győztes hirdetést.

danesdzsu2 2010.03.31. 12:11:18

@_benito: 3 sör 14-ére egy "Hajrá Arsenal!"-ért?

Boodler 2010.03.31. 12:11:50

@_benito:
Jövő héten ha kérhetem Te írd a hajrá Bayern-t!
:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 12:12:01

@vadkutya: amikor utoljára megvertek minket bajnoki meccsen.

zsakfos 2010.03.31. 12:13:44

@heinrich:
Szerintem azért nem fejtette ki a FIFA szabálykönyv, hogy lehessen róla vitatkozni:)
Az mondjuk biztos, hogy az általad említett példa az egyik legnehezebben megítélhető. Mondjuk az is tény, hogy testhez szorított kézzel viszonylag nehéz felugrani.
Minden focistának le kellene vágni a kezét, vagy lebénítani egy injekcióval a meccs előtt, de akkor hogy dobnának be? Na mindegy:)

vadkutya 2010.03.31. 12:14:00

@_benito: :) Nekem is jólesne már egy olyan poszt, aminek a végén győzelmet ünnepelhetek. Rossz pályát választottam, londoni derbiket...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.31. 12:14:33

@_benito: a legjobb az, hogy több felajánlást is bezsebelhetsz... hamarosan érkezik Wenger ajánlata is!

danesdzsu2 2010.03.31. 12:19:05

@imici77: Ááá, annyit nem ér, 4 sörrel megkenem Wenger-t, hogy Almunia kezdjen.

Vagy Fabianski.

;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 12:21:44

@danesdzsu2: nem a kapusok közötti különbség fogja eldönteni a meccset :) és nem is a labdabirtoklás.

vadkutya 2010.03.31. 12:27:22

@danesdzsu2: Lehet nekünk akármilyen kapusunk, ha már a középkezdésnél sem figyeltek... ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 12:29:16

1. Szép volt, Bayern!

2. Aki mást várt a MU-tól, az melyik bolygón töltötte az utóbbi húsz évét?

3. Aki mást várt a Bayerntől, az melyik bolygón töltötte az utóbbi húsz évét?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 12:32:06

@heinrich:

Erről a leszorítós dologról írt valaki egyszer egy kitűnő kommentet ide. Valóságos játékhelyzetben a kéz szinte soha nincs a test mellett. Egyszerűen ilyen az ember: a kezét egyensúlyozásra is használja. A legigazságtalanabb dolog 11-est adni azért, mert belerúgják a labdát az ember kezébe. (A tegnapitól függetlenül.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.31. 12:44:57

@zsakfos : van Gaal már kampányol a berúgásokért :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.31. 12:49:25

a szabály jól értelmezhető, asszem, csak kiki a maga kedve szerint teheti, és értelmezi egy adott szituban, esetleg a drukkeri hevülettel megspékelve. a szándék a lényeg (asszem). számomra ugyanakkor értelmes lenne az is, hogy gólt ne gátolhasson meg vétlen kezezés; mondjuk a védő ott áll a kapuban ölelésre tárt karral (némi hátsó széndékkal, persze, de a kéz nem keresi a labdát, csaka labda eltalálja :)), már gratulálni szeretne a csatárnak, de a karjában elakad a labda... nem tudom, van-é ilyen minősített "vétlen" kéz. :)

giacinto 2010.03.31. 12:55:13

@danesdzsu2: kivel játszik az Arsenal 14-én?

danesdzsu2 2010.03.31. 13:13:52

@imici77: Mindegy mi dönti el, csak nyerjünk:)

zsakfos 2010.03.31. 13:15:25

@heinrich:
És állítólag Adriano is...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 13:33:04

@danesdzsu2: ha nyertek, de mi jutunk tovább, akkor nem érdekel a mai meccs :)

danesdzsu2 2010.03.31. 13:39:06

@imici77: ki beszél itt a mai meccsről???:)

Asidotus 2010.03.31. 13:41:43

@vadkutya: épp ez az. Mindig minden sorozat megszakad egyszer, lehet, hogy idén pont a White Hart Lanen elszenvedett vereség jelenti az Wengerék végső búcsúját a bajnoki címtől.
De ha Lloris állna a kapujukban, és Chamakh Londonban is hozná azt, amit most neki tulajdonítanak, akkor jövőre tuti bajnokesélyes lenne az Arsenal.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 13:45:18

@Nűnű: ha nyertek ellenünk, akkor abból nem dvd lesz, hanem filmet készítetek :)

vadkutya 2010.03.31. 13:49:05

@Nűnű: Ezzel nem is vitatkozom, bár Chamakh helyére inkább Dzeko-t tenném...

@imici77: Az legalább végre színes lesz... :D

avenger13 2010.03.31. 22:04:31

kár azon ugrálni, hogy ki a bajor. németek szép számmal vannak a csapatban.

nem szabad védekező felállásban kimenni, mert nem akarok a 90dikben szívni egy gólt. játszani kell, a manu is pont ezt szívta meg tegnap. rooney esetleges kiválásával van esély a továbbjutásra, de kegyetlen nehéz lesz. továbbra is az a véleményem, hogy a manu az esélyesebb.
süti beállítások módosítása