Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

PL, 32. forduló - Az elveszett negyedik hely fosztogatói

2010.03.26. 17:35 donnelly

Hét forduló maradt, huszonegy megszerezhető pont, két egységen belül az első három. Tömegesen rohamozzák meg a népek a feltárásra váró negyedik pozíciót, Rambo visszatér a pokolba, a strandlabda visszavág. Egyébként meg az tegye fel a kezét, aki nem szkrollol le naponta minimum háromszor Bridge Terry nőjére a nőre! Pöte nagyon komoly kutatómunkát végzett, melynek végén rálelt ugyan az eredményekre, de a publikációra már nem maradt energiája, így elfaxolta nekem kicédulázott kutatási naplóját, melyből a túloldalon megpróbálom kibogarászni, hogyan kapta ezeket a számokat.

Szombat, 16.00 (CET)

Birmingham-Arsenal 0-1
Miközben az ősi rúnák segítségével megidézett Campbell-Silvestre védőpáros készül a versenyfutások elkerülésére, Eduardo remegő lábakkal várja az összecsapást, és a játékoskijáróban már kezdenek előtörtni az emlékek Saigonról, a taposóaknákról meg a helikopterekről. A brumiknak most már össze kell szedniük magukat, így egy szoros meccsre biztosan jók lesznek.

(Egyébként arra a kérdésre, hogy miért törnek az Ágyús lábak, mint a ropi, két kézenfekvő megoldás adódik: a) Wenger élőhalottakból szervezi seregét; b) Wengernek kicsit felül kéne vizsgálnia csapatépítési metódusát, mert ez a bajnokság kemény csávóknak van kitalálva, és ezek a kemény csávók meg is akarják mutatni a "háromszögelős kisköcsögöknek", hogyan is játsszák errefelé a futballt. - értsd: a favágóbb játékosok hozzáállása eredményezi ezeket a csúnya sérüléseket)

Chelsea-Aston Villa 3-1
Pöte tudományos mélységű elemzése után arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy heinrich csapatainak ez jár a héten, és az Ancelotti keményebb fellépésének hatására kilövellő kék lávafolyam, mely Pompeyt elpusztította már a héten, maga alá temeti Astont is, és nyomás alatt marad a United, még úgy is, hogy Carvalho kidőlt egy hónapra, mert Ballack és Hilario startra kész.

Hull-Fulham 2-1
Pöte (a fogadóirodákkal összhangban) úgy látja, hogy az idén bohóc módra védekező Hull pont Geráékat fogja egy gólon tartani, így Zoliék egy hét alatt harmadik vereségüket szednék be. Én ikszre tennék, meglátjuk.

Tottenham-Portsmouth 7-2
A már kizárólag az FA-kupára gyúró vendégek ellen a hazaiak bibliai méretű csapásra készülnek - ugyanez a párosítás a kupa elődöntőjében is. A Pompeynak alig van bevethető játékosa, de azokat is pihentetni kéne...

West Ham-Stoke 0-0
A WHU-nak most már illene mutatni valamit, de kollégánk szerint ez kevés lesz a bajnokság egyik legkellemetlenebb társaságával szemben.

Wolverhampton-Everton 1-2
A hamvaiból feltámadó Everton még a virgonckodó farkasembereknél is erősebb, és szerintünk még idegenben is.

Szombat, 18.30


Bolton-Man Utd 0-1
Ez elvileg valami helyi rangadó kellene, hogy legyen, de a United egy álmos, visszafogott meccset fog valahogy behúzni egy megpattanó Scholes lövés segítségével, Rooney állítólag játszani fog. Az FA minden bizonnyal összeesküdött az UEFÁval, hiszen a vörösök szombat délutánt követően kedden az Allianz Arenában játszanak, és a Bayern két órával pihentebb lesz, Ferguson pedig Giggst oltogatja, arra utalván, hogy az öreg bárd valószínűleg be volt gombázva, amikor olyan kijelentést tett, hogy visszatérne a válogatottba.

Vasárnap, 13.00

Burnley-Blackburn 1-0
A Rovers legnagyobb motivációját jelentheti, hogy hozzájárulhat a bordók kiejtéséhez, de angolos szakértőnk úgy véli, hogy a Burnley ezen rugdosódás alkalmával talál vissza a győzelem útjára. Durva szabálytalanságok, kiállítás(ok), esetleg még tömegjelenet is várható.

Vasárnap, 17.00

Liverpool-Sunderland 2-0
A strandlabdás meccs visszavágóján a Pool lesz a pihentebb, és most már tényleg bele kell húzniuk, ha a lehető legkisebb égést szeretnék kihozni a szezonból. Még Gerrard is megígérte, hogy összeszedi magát, Kuijt duplát várunk, Rierát pedig valószínűleg elzavarják ("kölcsönadják") Szibériába.

Hétfő, 21.00

Man City-Wigan 2-0
Én nem hiszek a Sithiben, igaz a Wiganben sem. A sötét oldalra visszatérő Adebayor lesz a különbség.

Természetesen ezúttal is a leggyorsabb kezű tippelővel, shinigamival párbajozunk (első teljes tipposzlop), hajrá!

Birmingham-Arsenal 0-2
Chelsea-Aston Villa 2-1
Hull-Fulham 1-1
Tottenham-Portsmouth 4-1
West Ham-Stoke 1-1
Wolverhampton-Everton 1-2
Bolton-Man Utd 0-3
Burnley-Blackburn 0-1
Liverpool-Sunderland 1-0
Man City-Wigan 2-0

216 komment

Címkék: d premier league pl beharang jóslatok

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr681870539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferguson 2010.03.27. 20:17:29

K jók ezek a gólok, amik úgy mennek be, h nem érnek hálót :) Szép volt gibson!!!

Strigo 2010.03.27. 20:33:47

Most érzem úgy, hogy meglesz az a bajnoki cím.
Egyébként annyi szó esik a rossz bíráskodásról, hogy meg kell jegyezzem, ma Atkinson bíró 10-es osztályzatot érdemelne, sárga nélkül vezette le a meccset, pedig keménykedés akadt azért.

20LEGEND 2010.03.27. 20:40:41

@halihalo: Öcsém, te mit ittál? Portsmouth ellen Malouda hogy ugrott fel? Meg Sturridge? Ma pedig Mikel vágott oda Milnernek. Ne legyél már ennyire hülye.

halihalo 2010.03.27. 20:50:34

Ja, a második kérdésre meg már előre válaszoltam. lásd: @halihalo:

Woland 2010.03.27. 20:53:28

gratula a Manure-nak is. a meccsbol sem lattam sokat (annak azert orulok hogy Berba vallalt egy duplat). Fergusonnak viszont elmaradt a piros felidoben amikor felment a palyara basztatni Atkinsont - itt nincs merlegelesi lehetoseg, edzo nem lephet a palyara, azert uszta meg mert o Ferguson lovag. Giggsy meg 4 meterre volt a Bolton felido vegen megitelt szabijanal, neki is jonni kellett volna a sargaval.

csak hogy ne fenyezzuk annyira Atkinsont : )

termeszetesen siman megerdemelt golaranyjavito vendegsiker volt.

Ferguson 2010.03.27. 20:54:39

@Strigo a divatdrukker: azért ez még nem ennyire egyértelmű szvsz. Tény, h ha úgy nyernénk meg a bajnokságot, h minden hátralévő meccsünket behúznánk, az vmi földöntúli bravúr lenne és méltán vonulna be SAF és a csapat történelmének talán egyik legnagyobb tetteként a históriás könyvbe. Én is nagyon optimista vagyok, de még korai a bajnoki címről beszélni. Az az igazság, h két bayern meccs között a chelsea ellen az legyen a minimum, h ne kapjunk ki, mert a chelsea remélem még fog pontokat veszíteni...

Woland 2010.03.27. 20:59:14

@ZenZo:

ja, az se rossz lista, nem is versengesrol van szo : )

csak szerintem egy Pompey-nak kulonosen faj ha egy komplett csapatnyi serult van. de szerintem a Tottenham kerete is vekonyabb a Chelsea-enel, de nyugodtan cafolj meg : )

jo het volt ez eddig! a Sunderland es a Wigan meg szebbe is tehetnek, de az mar tenyleg csak a porcukor lenne a habostorta tetejen ulo cseresznyen.

Strigo 2010.03.27. 21:09:07

@Ferguson: Én most így érzem, mert mindenki nagyon odateszi magát. Pár bajnoki hajrát végigszurkoltam már, és ez nagyon hasonlít azokhoz, amikor bajnokok lettünk. Jövő héten le kell verni a Chelseat, és akkor még egy zakó is belefér a végéig.

Ronal-d'oh! 2010.03.27. 21:11:36

Tud valaki videót a United góljaihoz?

Ferguson 2010.03.27. 21:16:29

@nekedX: www.mysoccerplace.net/video/video Itt szemezgethetsz egyesével. Az öngól kicsit lejjebb található...

halihalo 2010.03.27. 21:31:17

@Ferguson: Az igaz, hogy nekünk papíron nehezebb meccsek vannak hátra, de a fene tudja már, melyik a nehéz meccs. Lásd a mait pl. Ettől a Villa ellenitől az előző pár hét alapján féltem, elvileg a PL- egyik legkevesebb gólt kapott védelme (gyakorlatilag is :) ) és az idény egyik legjobb játékával simán 7:1 lett úgy, hogy nem volt ott az alapcsapat-tagnak kikiáltott játékosok fele.
Aztán meg nem sokkal előtte a Blackburn ellen 1:1. Szóval az is benne van, hogy az OT-n 3:0-ra nyerünk, de ugyanez ellenkező előjellel is.

Slice 2010.03.27. 23:13:00

Stílszerűen sikerült elbukni a bajnokságot, ez a Birmingham elleni meccs tökéletesen tükrözte azt, hogy ebben a szezonban miért nem vagyunk képesek a győzelemre..Egyrészt nincs értelmes csatárunk, másrészt a kapusainkért senki nem adna egy zsák szart sem. Biztos vagyok benne, hogy legalább 10 gólt a bajnokságban az éppen kapuban lévő ember miatt nyeltük be. Ha csak a kapusunk normális lenne, simán versenyben lennénk.

Woland 2010.03.28. 01:21:34

@Slice:

ugyanmar, egyreszt meg igencsak versenyben van az Arse (sajna), masreszt a mai gol nem volt egyertelmuen Almuniae. szerintem legalabbis inkabb hihetetlenul szerencsetlen gol volt mint ordas kapushiba.

a Brummies osszesen ket meccset vesztett otthon eddig, es kevesebb golt kaptak hazai palyan mint a Chelsea, Arse, Pool vagy eppen a Villa. amugy a Tottenham ellen is ugyanigy a hosszabbitasban egyenlitettek, es kurvara idegesito, tudom, de iden a St. Andrews-ban senki sem kalkulalhat 3 pontot.

az Arse-nak a legjobb a sorsolasa - ha iksz lesz a Manu-Chels az Arse meg nyer a Wolves ellen otthon, akkor ott tartotok ahol az elozo forduloban.

szoval fel a fejjel!
(sogoromat mindig patyolgatni kell az ilyen fordulok utan:)

Ágyúsfiú 2010.03.28. 08:24:08

@Slice: Megnézetem párszor ezt a gólt, először úgy gondoltam nem volt benne, de már másképp gondolom. igaz nem volt egy gyenge lövés, de a feje fölé lőtte 30 centire..ráadásul 11ről. Bezzeg a tizenegyeseket kivédi..fene se érti ezt a kapust.

Tegnap látszott, hogy x gyanús a meccs, kiharcolta a Birmingham és szerencséjük is volt. Ettől függetlenül rohadék *@?! favágók voltak..

Go Gunners!!

szangye puncog 2010.03.28. 11:15:06

@Glory: mostanában vidic favágó edzésekkel tartja magát kondiban... pár éve még kötelező volt pirossal büntetni az ilyen könyökléseket.
ne érts félre egy csapatnak szurkolunk, és vidic jó játékos egyébként, de ilyenkor nem kell védeni..

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.03.28. 11:20:51

@szangye puncog: osztom. (Vagy adom? Pff...) Az narancssárga lapos volt.

Slice 2010.03.28. 13:56:53

@Woland: Hát tény, hogy nehéz Birminghamban játszani, de nem abból kell kiindulnunk, hogy a többi nagy csapat sem tudott ott nyerni, mivel ők minket elkentek oda-vissza. Mi pedig a kis csapatok ellen gyűjtjük a pontokat szép számmal és azért tartunk most ott ahol. Ráadásul az egész meccsen mutatott játékunk egy nagy 0 volt, 2 helyzetünk volt a gól és utána amit Nasri elcseszett, bár a gól előtt sem volt valami nagy helyzet.
A bekapott gól meg oké, hogy nem volt akkora hiba, mint amit pl. Fabianski produkált a BL-ben, de attól még hiba volt. Egy normális kapus kiszedi.
Van hátra 6 forduló 4 pont hátrány, elég necces főleg hogy megyünk hozzátok, és fogadjuk a Mancityt is. Meglepődnék, ha behúznánk mind a 6 meccset. De ha esetleg ezt meg is tennénk az sem biztos, hogy elég lenne.

Slice 2010.03.28. 13:59:06

@Ágyúsfiú: Mondjuk én nem mondom azt, hogy érdemtelen volt a hazai egyenlítés. Semmivel nem volt több/nagyobb helyzetünk ami úgy tényleg veszélyes is volt. Ha előbb kapjuk a gólt akkor még lett volna esélyünk de sikerült benyelni a legrosszabbkor.

ZenZo 2010.03.28. 15:50:42

@Woland: "ja, az se rossz lista, nem is versengesrol van szo : )

csak szerintem egy Pompey-nak kulonosen faj ha egy komplett csapatnyi serult van. de szerintem a Tottenham kerete is vekonyabb a Chelsea-enel, de nyugodtan cafolj meg : )"

Nyilván nem erről van szó. Csak annyiról, hogy bármely csapatot megvisel, ha az alapcsapat fele nem áll rendelkezésre, legyen az ManU (lásd szezon eleje, közepe), Chelsea, vagy Spurs vagy Pompey. A keret vastagsága meg... hát nézd, bármennyire bírom Mikel játékát (azért mert a nemChelseaszurkolóknak az a beidegződése róla, hogy egy irdatlab barom, nem így van, sőt), azért ő nem egy Essien, Anelkat még csak nem is bírom, de ő nem Drogba, Zsirkov is ügyes, de nem egy AC, egyedül ahol minőségi pótlás van, az a Bosingwa-> Ivanovics (aki most szintén sérült), PF nem mérhető már az ő szintjükön, Carvalho-Alex, na ez rendben van. De érted, mire gondolok.

ZenZo 2010.03.28. 16:08:51

@halihalo: no igen. "benne van, hogy az OT-n 3:0-ra nyerünk, de ugyanez ellenkező előjellel is"

Szerintem ez mindössze azon múlik, hogy a Chelsea és Ancelotti mennyire meri felvállalni a nyílt játékot - szerintem semennyire, mert tudják, hogy inkább egy biztonsági x, mint egy nyíltsisakos meccs esetleges vereséggel. És szerintem pont ezért fogjuk elbaxni. Felállunk megint az idegenbeli szerencsétlen karácsonyfával, és a taktikánk visszavált a "rúgdossuk fel Drogbára a labdát". Csak ez az OT-n nem elég.

Épp beszélgettük, hogy Drogba 30-nál tart a szezonban. Baszom sok gól. Viszont 6 mérkőzésen nem lépett pályára idén, rúgtunk 26 gólt! Ha Drogba van, a támadásoknál a labda többnyire a levegőben van. Ha nincs, földön játszunk. Szóval tudja a franc. Drogba a nagy meccsek embere, ha átírzi, hogy mi múlik ezen, akkor szerintem tuti, hogy bevág egyet. Anelka viszont egy rakás szar mostmár hónapok óta, rá nem bíznék semmit. Lassan már védők sem fogják, így sem képes semmire. Tegnap is, nem is őrizték, aminek az lett a folyománya, hogy állandóan lesen volt...

Na de a lényeg: szerintem 4-2-3-1 a nyerő, a Cech, (remélem Ivanovics), PF, Alex, Terry, Zsirkov, Mikel, Lampard, Ballack, Malouda, Kalou, Drogba.

Joeyt sajnos nem szabad a kezdő közelébe engedni, Anelkat sem, Deco tegnap egészen jó volt magához képest, s nagy zsugát osztott ki, de a ManU ellen elveszne a középpályán, akkor már inkább Ballack, aki képes rombolni, meg szűrni, a két szélt meg meghúzza a Malouda-Kalou páros. Ha ezt meg merjük húzni, szerintem egyrészt látunk egy jó meccset, másrészt van esélyünk is. Mert lássuk be, a trashfordon a ManU az esélyesebb. Öt éve nem nyertünk ott. Meg mostanság a ManU ellen sem nagyon. Ancelotti eddig kivétel, kíváncsi vagyok, harmadjára is le tudja-e gyűrni SAF-ot. Sajnosn nem számítok erre a csodára. Egy X még jó nekünk is, bár kiesne a kezünkből a sorsunk, de vereséggel már csak a 2. hely maradna. Győzni kéne, na.... :)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.28. 16:36:23

@ZenZo: Sajna, az lesz amit írtál, Deco esetében is igazad lesz, ami véleményem szerint "gyáva" hozzáállás CA részéről. Legalábbis ha Ballack kezd, akkor nem fogunk nyerni. De ha Deco, akkor benne van hogy simán átjátsszák a középpályánkat. Nem egyszerű...

ZenZo 2010.03.28. 16:52:54

@Zsoca87: én tuti a némettel kezdenék. Elég jó mérlege van a vörösök ellen, legalább lesz min zúgolódni az ördögkiókoknak megint :) két éve egymaga verte el a ManU-t, legutóbb a CS-n meg az ő vitatott esete után vertünk gólt. Stb, stb. Deco - bármilyen jó volt a Villa ellen, a padra sem ültetném. Egyszerűen nem hiszem, hogy bármilyen szinten opciót jelentene a ManU ellen. A német meg tudja, hogy ha 1-1 ilyen meccsen megmutat magából valamit, azzal jópár sz*r meccsét megváltja.

Én mindenképp a fent vázolt kezdővel állnék fel, ennek az egyetlen szépséghibája, hogy a padon nem maradna érdemleges ember, akit változtatás esetén be lehet dobni. Egyedül Anelka beállítása adna taktikai változtatási lehetőséget, ha ő váltja Kalout, akkor át tudunk állni 4-4-2-re, nemdiamond 4-4-2-re, ilyet viszont Carlo még életében nem játszatott, szóval akkor maradna egy torz diamond, Lamparddal a csúcsán, vagy kettős csere, és Deco is jön, azzal gyémánt, avagy Anelka simán váltja Drogbát, de ez meg értelmetlen lenne, ha csak nincs sérülés, akkor viszont már mindegy, mert borul minden.

A bal oldalt nem szabad megbontani most, tehát ott maradnia kell a Zsirkov-Lampard-Malouda sornak, Drogba nem kezdetését egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, bárki bármit mond, szerintem kell Balle és kell elé egy gyors ember, az meg nem JC, hanem Kalou. Szerintem így van sanszunk, de más kérdés, hogy CA szerintem sem vállalja ezt fel. Karácsonyfa lesz, méghozzá a BB ellen látott verzió, Drogbával, Anelkaval. Pedig most már CA-nak is látni kéne az elefántcsontparti és a francia közti különbséget (pompey vs. villa).

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.28. 17:00:44

@ZenZo: Igen, az elég nyilvánvaló, hogy Drogba és Anelka csak diamondban él meg egymás mellett. Csak félek, hogy Ancelotti úgy gondolkodik majd, hogy nevek alapján legerősebb kezdő kell és nem forma/racionalitás alapján választ. Mindig ez van... :(
Szóval szerintem az lesz, hogy Anelka 90 percig a rezet bassza majd a pálya különböző részein. És a hosszabbításban meg bejön a helyére Sturridge vagy Kalou. :D

ZenZo 2010.03.28. 17:17:20

@Zsoca87: "nyilvánvaló, hogy Drogba és Anelka csak diamondban él meg egymás mellett."

Carlo alatt - Hiddink alatt működött a 4-3-3 is velük ;)

"Csak félek, hogy Ancelotti úgy gondolkodik majd, hogy nevek alapján legerősebb kezdő kell és nem forma/racionalitás alapján választ. Mindig ez van... :( "

Nem csak ő, hanem sok mindenki más is. Anelkaból inkább kinézik a "bármikor benne van a gól"-t, mint teszem azt Kalouból. Pedig-pedig.... mindegy, ezért is biztos jönnek páran röhögve, pedig a francia január óta nem képes gólt lőni, most meg április lesz, Kalou meg mondjuk már az Inter ellen is beverte a csapat egyetlen gólját, a hétvégén is 15 percre állt be, gólt vert. Ennyi.

macca17 2010.03.28. 17:18:57

na, ilyen se volt még ebben a szezonban: JÁTSZIK A CSAPAT! :)

ZenZo 2010.03.28. 17:20:32

@nordsee: milyen volt? (nem nézem a meccset). Azt livescore-on néztem, hogy csakúgy, mint az "odavágón", az ötödik percben esett a gól :) de ha nem strandlabdás, sz*rt sem ér ;)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.28. 17:20:50

@ZenZo: Ismered a véleményemet Kalouról (elvileg... :D) én is a pártján vagyok, az Inter ellen pedig ismét bizonyított. Szélen sokkal jobb játékos, mint Anelka.
Apropó, szerintem Hiddink alatt sem volt Anelka túl jó a szélen. Jobb mint most, de ez nem nagy szó.

ZenZo 2010.03.28. 17:21:52

@macca17: mostmár hogy minden teher lekerült rólatok, jöhet a felszabadult örömfoci :)

nordsee 2010.03.28. 17:27:37

@ZenZo: Gólpassz Reinától, alpvonaltól 4 a 16ostól két méterre a bal oldalon, egy csel az utolsó védővel, majd lehetetlen szögből a hosszú pipa. Védhetetlen. Sokan nem ért, tehát. :)

macca17 2010.03.28. 17:32:20

@ZenZo: :), bár azt nem mondanám, hiszen az el van csak, h vmit felmutassunk, meg oda kéne érni a 4. helyre...

macca17 2010.03.28. 17:33:27

@nordsee: viszont kéne még 2-3 gól, h ne csak nyomjunk. úgy is van :)) johnson :)

ZenZo 2010.03.28. 17:34:30

@Zsoca87: Anelka nem túl jó szélen, persze, egy szélső - még egy középszerű is - mindig jobb lesz, mint egy szélre kitolt csatár. DE képes volt hasznosan játszani, amit most nem képes/nem hajlandó. Ami különösen érdekes így szerződéshosszabbítási szándék közvetlen környezetében. Az oké, hogy a csapatnál rájöttek, hogy baszomsok pénz megy el fizetésekre, ezért mindenki pénzét vissza akarják fogni, mint Ballack esetében (aki mondjuk leszarja, majd kipréseli a felesleget az Adidasból), Anelka meg nem hiszem, hogy olyan nagylelkű, hogy megelőlegezi gyatra játékkal, hogy vissza kelljen venni a pénzéből - mondván, figyu fijjuk, ennyi léért én ennyit fogok focizni.Kell vagy sem?

Drogba ANK-visszatérése óta (január vége), azaz szélre kitolása óta egyetlen egy értelmes megmozdulása volt, a BB ellen. Az meg ugye - ha egyszer megy, akkor máskor is kéne mennie. Megindult, ült a csel, zseniális volt a passz. Gól is lett. Az Inter ellen meg (meg egyébként bármikor máskor) egy helyzeten belül nem volt képes ugyanabból a pozícióból háromszor gyors egymás utánban a tőle 5 méterre álló Drogbához egy egyesen passzot adni... túlizgulta vagy mi a csecs?

Most a hétvégén meg aztán betolták centerbe Drogba sérülése miatt, azt többet volt a kezdőkörben, mint az ötös környékén. Ha mégis hozzá kerül a labda, megáll vele, s vagy leszerelik, vagy elindul vele hátrafelé, s a középpályán egy Mikel-passzal szabadul a bőrtől. A Villa ellen is villantott egyszer, de ennyi. Ezen kívül még egyszer indult a labdával a kapu irányába, de a védő olyan simán szerelte, hogy majdnem sírtam. Még írtam is chat-en, hogy ez a momentum tökéletesen összefoglalta Anelka utóbbi két hónapját... Sajnos ő most egy lófaszkolbász, és nem azért, mert a szélen kell játszania. Lehet Terry levarrta az ő nőjét is, mit lehet tudni...

macca17 2010.03.28. 17:42:10

vaz, ez mindig is jellemző volt ránk: egy valagra való gólhelyzetet hagyunk ki :(

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.28. 17:44:25

@ZenZo: Jó, ezt most már elismerem, az értékelésemben meg is nézheted, ki is emeltem, hogy attól függetlenül, hogy hiába volt középen, lúfaszt' sem csinált. Szóval ja, egyértelmű pad. Kérdés mi lehet vele? :D
Egyébként cask attól félek, hogy ívelgetés lesz Drogba játéka miatt a mu ellen. De akkor agyfaszt kapok.

ZenZo 2010.03.28. 17:46:22

@macca17: hát ahhoz nem árt a huszáros hajrá, de nem késő ez egy kicsit? A Villa most kapott pofonokat, de vége a márciusnak, azaz ők sem csak veszíteni fognak mostmár, bár ők közvetlen rivális tegnaptól szerintem, inkább a Citeh és a Spurs a negyedik hely fő várományosa.

Strigo 2010.03.28. 18:20:42

@macca17: mióta Lucas nem kezdő, a Pool elkezdett meccseket nyerni

nordsee 2010.03.28. 18:21:41

Most Torresnek azért szorítok, hogy a VBig kitartson a formája, ha megnyerik, talán fájdalomtapaszt jelenthet a klubkudarcra - na ott van még az EL, azért - és a valogán marad. Soha nem láttam ilyen formában a Gyereket.

macca17 2010.03.28. 18:22:52

@ZenZo: azt nem mondtam, h meg is lesz :(, csak azt, hogy van tétje, azaz egyáltalán nem került le rólunk minden teher, sőt...
a mai jó játéknak lehet köze ahhoz, h sokkal támadóbb felállásban álltunk ki. nincs lucas, gerrard hátrébb játszik, viszont kuyt és babel klasszikus szélsőt játszik. és persze kell egy elég halvány ellenfél is.

macca17 2010.03.28. 18:25:45

@Strigo a divatdrukker: hát igen, ellenetek nem merte ezt bevállalni rafa. ezért volt kincs xabi alonso: egyszerre tudott védekezni és támadást építeni, ez az amit nem tud lucas, és kétségeim vannak aquilanival kapcsolatban is...

macca17 2010.03.28. 18:28:53

torres gólátlaga fantasztikus, ha még egyet beverne, lenyomná drogbát is

halihalo 2010.03.28. 18:32:58

Azt mondja ez a riporternek betett valaki az ES2-n, hogy a Poolnak a szezon végén a Fulham és a Birmingham elleni nehezebb meccsek után már csak könnyebb találkozói lesznek.... No comment...

macca17 2010.03.28. 18:34:03

@halihalo: mér, nekünk ezek nehéz ellenfelek ;)

halihalo 2010.03.28. 18:34:14

@macca17: Igen, írni akartam, hogy ez biztos a Pool-e, de lusta voltam felkeni a TV elől...
A nevek stimmelnek, de a játék nem... :))

halihalo 2010.03.28. 18:35:21

@macca17: Látom, nem érted, mi a sértés benne. :) (Vagy csak szimplán hülye az ürge.) Az utolsó előtti meccs ellenünk lesz...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.28. 19:46:22

a 87. perctől Prágában egy sörözőben telefonon frissíteni a livescore-t... most megnézni, h ilyen gólt kaptunk... megérdemeljük. rem, Fabianski véd, mert többet ezt a majmot nem akarom látni a kapuban... eddig védtem Őt, de ilyen hibát... hihetetlen... nah, ennyit a 7végéről és a bajnokságról. grat a többieknek...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.28. 20:02:10

@imici77:
Fabianski aztán sokkal megbízhatóbb. :)
Egyébként ez mindig így van. Az a jobb, aki épp nem játszik. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.28. 20:12:19

@peter135: nem találok szavakat erre a gólra, komolyan... a szánalmas és a szerencsétlen forog az agyamban :)

ZenZo 2010.03.28. 20:21:54

@imici77: pedig én szóltam előre ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.28. 20:27:06

@ZenZo: igazad volt... :) én meg szólok, h nem nyertek PL-t idén sem :)

Budlofsky 2010.03.28. 21:20:42

@imici77: Ezt a Fabianski dolgot én is támogatnám, már jövő hét szerdától be kéne vetni. ;)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.03.28. 22:25:05

na. ez tetszett ma. végre.

mekkorát játszottunk, öröm volt nézni.. :)

ilyen játékot már nagyonrég láttam a csapattól (még tavaly is..)

Torres 1. gólja meg az év gólja, pont. :D

reménytkeltő, azért a 6. hely így csak meglesz :P

United82 2010.03.29. 08:56:33

Természetesen az FA nem nyugszik..
www.mirrorfootball.co.uk/news/Manchester-United-s-title-hopes-could-take-a-major-hit-as-Nemanja-Vidic-faces-a-potential-four-game-ban-for-his-elbow-on-Johan-Elmander-article371891.html

Mily meglepő tuti 4 meccs lesz...Persze Gerrard könyökösei semmi..de mivel United...
És ha már Rionak is volt 4 meccse, akkor legyen Vidának is...
Ekkora ellenszelet....
mocskos FA...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.29. 09:22:36

@Rooney82: Az egész azon múlik, hogy a bíró látta-e, leírja-e a jegyzőkönyvbe, hogy ő úgy ítélte meg, hogy nem lap. Ha ezt leírja (illetve ha lesárgázza), akkor nem tud semmit tenni az FA, ezért úszta meg Gerrard. És valószínűleg ezért nem fogja megúszni Vidic, a hentes. :P :D
Egyébként jó lenni fellépni a könyökösök ellen, mert megint addig fognak várni, amíg valakinek valami komolyabb baja lesz.

chrisred 2010.03.29. 10:37:14

@Zsoca87: És ezért úszta meg Fletcher is a Kuyt elleni utánrúgását. Howard Webb lefújta, majd félrehívta, és elmagyarázta neki, hogy ilyet nem szabad csinálni. Ja, és Kuytnak is elmondta, hogy ne legyen a közelben, amikor Fletchernek megint elgurul a gyógyszere.

Ja, ettől persze még mocskos FA... :)

Strigo 2010.03.29. 11:09:47

@Rooney82: Ez elszomorító. Ez ellen már nem lehet mit tenni. Valami kurva nagy korrupció van ott a szövetségben, ha ez 4 meccs (lábtörés 3, érted), Gerrard futás közben odabaszok egyet mozdulata meg semmi. Pláne, hogy Malouda két ilyet is csinált a Portsmouth ellen. Kapott érte egy sárgát.
Ez a "nem szerepel a jelentésben" pedig csak egy kifogás, hogy az FA egyénileg bírálhassa el az eseteket. Persze, hogy nem szerepel, basszameg, hiszen miért írná bele a bíró, ha nem adott érte semmit? Nem vette észre? Mit? Hogy kötéssel jött vissza Elmander?
Egyébként Berbatovnak is odabasztak egyet, azt már nyilván elfelejtette mindenki, nem is lesz eltiltás belőle.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ez nem könyökös volt, hanem ütközés. Vidic lendületből érkezett, és fél méterrel magasabbra ugrott. Zsebre tett kézzel meg nem lehet felugrani.

Republik of Mancunia 2010.03.29. 13:15:59

Ennyit arról hogy egy emberes csapat vagyunk.
Van Der Saar 39évesen is a legjobb kapus.
Vidic a legjobb védő(ha eltiltják a könyöklésért akkor az FA monnyon le.)
Fletcher a legjobb box to box midfilder.
Ha pedig nincsen Rooney, akkor a Berbatov-Own Goal csatárpárosunk megoldja a szituációt. Berba 12-11re vezet Own goal előtt.
Szombaton csúcsderbi, ha nyerünk szerintem eldőlt. Ha döntetlen akkor folyik tovább a hajsza és az Arsenal is visszajön. Vereségre nem gondolok.

WoloW 2010.03.29. 17:25:29

kíváncsian várom a ma esti meccset a 4. hely szempontjából, hogy mi lesz, ebből a City-ből kinézek egy botlást is akár, hisz sokszor rettentő szervezetlenek, persze épp fordítva is lehet, és agyonütik a Wigan-t

sajna a Villa meg már szinte ki is szállt a versenyből, nem tudom miért nem bírnak végig tolni 1 szezont rendese, pedig sokszor játszottak idén is jó eredményeket nagyobbak ellen, most viszont nem csak a Chelsea, hanem Wolves és Sunderland is gondot okoz nekik

Torres meg csodát tehet a Liverpool-ban, kettesével hozza a gólokat, sorsolás is a kezükre játszhat

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.29. 17:25:44

@Republik of Mancunia:
"Van Der Saar 39évesen is a legjobb kapus,
Vidic a legjobb védő,
Fletcher a legjobb box to box midfilder." És anyukád főzi a legfinomabbat a világon? :D

man city 2010.03.29. 20:18:53

no win=no champions league

Roberto Mancini vs Roberto Martinez

mind2 az elegánsabb vonalat képviseli, ráadásul mind2 sálbuzi, jó kis páros

Tevez meccse lesz ez, Ade elviszi az embereket, Tevez pedig telepakolja a hálót
vagy nem

@WoloW:
Villa az 7. lesz, vagy akár 8.
Pool sajna tényleg "kapott" még egy esélyt,
de a Szeplős sem rúghat állandóan gólokat
+ még ott van nekik a 2 Benfica meccs, amiben leizzadhat a tökük

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.03.29. 20:34:15

Nem láttam a meccset, csak egy rövid összefoglalót.

Bár védhetetlen Almunia hibája, egy kis bírói hibát fel véltem fedezni: a labda eredetileg nem Phillips felé ment, hanem egy lesen ácsorgó illető irányába, aki elvonta a középhátvédet. A favágók istene pedig becsapódott hátulról, ő persze nem volt lesen. Tehát kis jóindulattal kifelé szabad.

Na mindegy:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 20:53:57

hát kétségtelenül kötelező meccs ez, főleg az Everton zakó után, meg hát nyer a Pool/Spurs duó is a hétvégén

Man City:
Given, Zabaleta, Toure, Kompany, Garrido, Wright-Phillips, Vieira, De Jong, Adam Johnson, Tevez, Adebayor.

Subs: Taylor, Richards, Onuoha, Santa Cruz, Sylvinho, Barry, Bellamy.

Wigan:
Stojkovic, Melchiot, Caldwell, Bramble, Figueroa, McCarthy, Diame, Thomas, Scharner, Rodallega, Moreno.
Subs: Gohouri, Scotland, Moses, Pollitt, N'Zogbia, Gomez, Sinclair.

Mancini érdekeseket húzott meg, Barry kimaradt, ahogy Bellamy is, Richards sem kezd, így Zabaleta hosszú idő után ismét eredeti posztján játszhat
Adebayor is visszatért, viszont Ireland úgy tűnik mégsem épült fel eléggé, még a padon sincs

Es2 mindjárt közvetíti a meccset (21.00-től), de nálam konkrétan nincs hangja a csatornának most éppen, hogy rohadnának meg...
(és nem a mute miatt:D)

go City!

bakító 2010.03.29. 21:18:13

Hoppá!!!
Ki a halál ez a Stojkovic? Ritkán látni ekkora védést.
Remélem Wenger nézi a meccset.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 21:55:50

fantasztikus félidő volt, aki még nem aludt el rajta, az valószínűleg még előtte elaludt

olyan 1.5 helyzete volt a City-nek, 1 nagy bravúrral a kapustól, de Given-nek is kellett kb. 1.5-szer nagyon figyelnie

fölénnyel semmit nem tud kezdeni a City, fájóan nem...
még szerencse hogy a Wigan ennyire gyenge

talán a 2. félidőben...

nils_h 2010.03.29. 22:01:26

@crazy_horse: ott ül a padon a fél csapat, lenne miből meríteni, nem?

Strigo 2010.03.29. 22:18:18

Ez a Rodallega srác az Arsenalban gólkirály lenne.

bakító 2010.03.29. 22:22:12

Ismét egy hülye rigó. Össze-vissza fújkál.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 22:22:28

ha csak 10 centivel megy odébb Caldwell lába, simán kettétöri Tevez lábát...

geci nagy mák, hogy nem lett belőle komoly sérülés(remélem, hogy nem lett)

innen viszont muszáj nyerni

előtte meg szép kis kezezés volt 16-oson belül, de hogy 60. perc körül még 0-0 legyen az gáz

nils_h 2010.03.29. 22:24:18

@Strigo a divatdrukker: ez a Tevez nevű gyerek meg a MU-ban :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 22:30:04

beindult a meccs, 2 kezezése is volt a Wigan-nek 16-oson belül, de 11-es az nincs bassza meg

Fulham-nek járt 1 nem is olyan rég ellenünk

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 22:37:22

hát ez kijárt 3-4 büntető gyanús szitu miatt

Adebayor meg 500%-os ziccert is tud rontani

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 22:39:56

Kompany sarokkal, Tevez 2-0

18 gólos már, csak a bajnokságban

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.03.29. 22:48:34

@bakító: Na, talán le is igazolja, lenne egy Almunia2, aki néha véd is valamit. :D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.29. 22:59:54

Tevez-t már nem is számolom...

na de mégis:D

19 gólos a PL-ben, és ha minden igaz a kupákban összesen 6 gólt rúgott, összesen 25...

és elnézve a formáját,meg hogy nagy meccseken is tud gólokat lőni, benne van még kb. 5 gól

fantasztikus, nem gondoltam volna róla, hogy ekkora hatással lesz a City-re

a 4. hely meg továbbra is nyitott, baromi jó meccsek vannak még kilátásban...

Go City!

man city 2010.03.29. 23:21:49

@crazy_horse: hat-trick, ráadásul másodszor a PL-ben idén...
ez a mai pedig 12 percen belül sikerült neki, ez talán még vmi rekord is
és lett az volna több is, ha megadják a 11-eseket

This is City, we are coming...

(Fergie-nek meg nem kellett, hisz nem lő elég gólt)

United82 2010.03.30. 09:05:54

@man city:
Bocs de a tabella és a góllövőlista Fergiet igazolja.
Elsők vagyunk és Rooney vezeti a góllövőlistát.
Vannak olyanok akik nem kellenek a rendszerbe.
Attól még jó focisták és máshol megélhetnek.(lásd Forlan aki 2x is gólkirály volt spanyolban)
De egyenlőre Fergiet igazolja hogy nem kellett neki Tevez. (bajnokságban:Rooney 26-Berba-12, éppen elég gól a csatároktól és több gólt löttünk mint tavaly összesen Ronaldova,Tevezzel és így tovább)

Neil Blender 2010.03.30. 09:41:21

@Rooney82: Forlan raadasul azzal a ket golkiralyi cimevel aranycipos is lett. A karacsonyi osszeallitasokban meg rendszeres szereplo volt a MU szineiben 2 meterrol kihagyott ziccereivel... :)

United82 2010.03.30. 09:51:29

@Neil Blender:
Azért egy jó meccse mindenképp volt, mikor az Anfielden az Ő 2 góljával vertük a Poolt. Bár azokban a gólokban Dudek legalább annyira benne volt (sőt), mint Forlan:)

United82 2010.03.30. 09:55:43

@Neil Blender:
De úgy látszik azok a dél amerikai csatárok akiknek a góljával nyerünk az Anfielden, nem hosszú életüek nálunk és máshol jobban megy nekik:) (Forlan,Tevez)
Amúgy szerettem Tevezben a csupaszív játékát, de nagyon hülyén távozott(nyilatkozatháború), de hát ő a hülye hogy nem tanult meg rendesen angolul 3-4év alatt meg nem tehetett róla hogy Rooney van előtte azon a poszton ahol ő is használható igazán a 4231ben és a cserepadot meg nem viselte el. Ennyi a történet.

zsakfos 2010.03.30. 10:00:03

Na mivan az argentínok rágyúrtak a 3 topbajnokság gólkitályi címére ( Messi, Higuain; Milito, Tevez), csak nehogy úgy járjanak a vb-n mint a franszikák 2002-ben.

Boodler 2010.03.30. 10:02:16

Jaj, legyen már este 8-45. :)
Baromira várom a Bayern elleni meccset.

bakító 2010.03.30. 10:09:26

@Zsoca87: Jól indult a gyerek, de a végére összeomlott, mint ahogy az egész csapat.

Nehéz jó kapust találni...

danesdzsu2 2010.03.30. 10:33:53

@Rooney82: Tényleg zseniális. Hogyhogy nem igazolta le a Tottenham?:)

Neil Blender 2010.03.30. 10:46:04

@Rooney82: Jaja erre a videora gondoltam en is. Amugy sztem mar akkor is latszott hogy jo kis jatekos, csak sztem koran kerult nagycsapathoz. A Villarrealban azert kibontakozott rendesen...

wil 2010.03.30. 11:50:13

a tegnapi City-Wigan meccs elég érdekes volt, sztem kb. 1 hajszálon múlott, hogy a Wigan nem megy el 1-0-ra és húzza ki a végéig, legalább egy döntetlennel...

nagyon Tevez-re van utalva a City, aki mg mondjuk tökéletesen él a bizalommal és a lehetőséggel, tehát ebből a szempontból ez nem akkora gond, bár más csapatoknál is így van, pl. Torres nélkül a Pool sem ér sokat, Rooney sem kicsit meghatározó a MU-ban, vagy éppen Drogba a Chelsea-ben

viszont ami most elég volt a City-nek, az jól látszott az Everton ellen, hogy édes-kevés
ilyen gyatra középpályás teljesítményt egy Arsenal, MU, de még Spurs is szét fog szedni, és gurítanak 3-at mellé
és ez még egy papíron könnyű meccsnek ígérkezett és lett belőle egy "nehéz"

jobban akartam volna a Villa-t vagy a City-t a 4. helyre, de továbbra is azt mondom a tévedés jogát fenntartva:), hogy ez a Spurs és Pool között dől majd el
Villa már tényleg szinte kiszállt ebből a harcból, bár pont van egy olyan szériájuk a sorsolás miatt, ahol 1 utolsó esélyük marad (Hull, Pompey, Birmingham és Blackburn elleni meccseknél)
bár most meg állítólag Carew sérült le, és a Villa kerete amúgy is vékonyka a többihez képest is

wil 2010.03.30. 11:54:12

a két angoltól meg a BL kapcsán nagyon nagy meccseket várok, MU sztem idegenben nyerni fog már, valahogy ez a Bayern nem tud annyit sztem, hogy egy jó formában lévő, nagyon masszív MU-t megfogjon, és Rooney úgyis ver 1 vagy 2 gólt, történjen bármi:)

Asenal-Barca-n meg a kb. 2-2-es vagy 3-3-as végeredményt várok, mondjuk mindenhogy a Barca-nak fog kedvezni az 1. meccs eredménye sztem, izgalmas lesz az tuti
bár mondjuk eléggé lutri meccs abból a szempontból, hogy nem lehet tudni semennyire sem, hogy mi várható, esetleg az Arsenal fiatalabbjai összeroppannak (mint a MU ellen a BL-ben tavaly), vagy nagyon meglepik a Barca-t
döntetlenre tippelnék tehát sok góllal:)

duran6 2010.03.30. 12:14:48

Srácok, tudom, hogy nem annyira ide tartozik, de nem tudja valaki, hogy mi a fészkes fene történt a manufanatics oldallal? THX!!

Budlofsky 2010.03.30. 19:08:40

"O'Neill's odds to be the next Premier League manager to leave his post were slashed from 66-1 to 7-1."
:D

nordsee 2010.03.31. 20:26:23

Nem tudtam mi hiányzott:
sportgeza.hu/futball/2010/03/31/raul_otthagyna_a_real_madridot/
Mint egy falat kenyér, úgy kell a Poolba...
süti beállítások módosítása