Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 26 - a forduló beharangozója

2010.03.13. 17:16 Garcia bőrmester

Nagyon nehéz még egy beharangozót is összehozni egy bajnoki forduló elé, olyan pillanatban amikor a spanyol futballról mindenkinek a Real Madrid BL-ből történő kiesése jut eszébe. Akár kárörvendés, akár elemzés, akár szurkolói elhivatottság céljából rengeteg vélemény hangzott el az elmúlt napokban Real témában. Őszintén megvallva eluntuk a Real Madrid témát és annak ellenére sem folytatjuk régen megmondott igazságaink felemlegetését, új világmegváltó javaslataink írásba foglalását, hogy mindkettőre lennének ötleteink, mint ahogyan kommentelőinknek is bőven. A Real Madrid most találja ki maga, hogy mi lesz vele, mi pedig örömmel várjuk és nézzük a tévében. A listavezető Real, az egyik legrosszabb formában lévő csapathoz a Valladolidhoz látogat a hétvégén, míg a BL-nyolcaddöntő visszavágójára készülő Barcelona jóval nehezebb feladatra vállalkozik, ha a Valenciát szeretné legyőzni, még akkor is, ha erre hazai pályán nyílik lehetősége.

A Real Madrid Valladolid elleni vendégjátéka olyan, mint az a helyzet, amikor egy férfi számára bebizonyosodott, hogy az ígéretek ellenére újra megcsalta a nője, majd elmegy egy bárba leinni magát és pénzért szerezni szerelmet egy éjszakára. Utána nem lesz jobb semmivel, de legalább úgy érzi, hogy megtette a magáét. Futballszakmailag, marketingpolitikailag, lélektanilag és sok egyéb szempontból létezik egyszerre a Real Madrid. Talán ott keresendő a probléma lényege, hogy a látszat és hangzat ellenére nem ők irányítják jelenleg a világ futballját, ez pedig egy tény, amit időről-időre megpróbálnak megcáfolni, de nem sikerül. A változtatás szükségessége evidens, és számtalan tekintetben megvan a véleményünk, mint ahogyan kommentelőinknek is a változtatás mikéntjéről. Hagyjuk azonban most pihenni kicsit a Realt, megnyerni ezt a meccset, ami a bajnokság szempontjából azért fontos, és ha újra látunk lehetőséget és igényt arra, hogy a Real Madridot új szemszögből láttassuk, akkor ez is el fog jönni. Valladolid-Real Madrid 0-3

A Barcelona-Valencia rangadó az esetek többségében a Barcelona sikerét ígéri. Azt a kérdést tartjuk leginkább fontosnak, hogy a második, Guardiola vezette szezonban tetten érhető jelenlegi formahanyatlás, mennyi ideig tart. Nem gondoljuk ugyanis, hogy a szezon végéig elhúzódna, de még nem érezzük a felfelé történő elmozdulást sem. Kicsit lekerült a Barcelona válláról a teher, a Real hétközi fiaskójával, de attól még meg kell nyerniük a Valencia és a Stuttgart elleni soron következő meccseiket. Az elsőt Ibrahimovics nélkül és a minden bizonnyal visszatérő Henryval a fedélzeten, míg a másodikat annak tudatában, hogy ha nem sikerül, akkor az legalább akkora blamázs lenne, mint a Realé. A Valencia gyalázatos produkciót vezetett fel a Racing ellen, nem tudta legyűrni a Werder Brement sem és előtte jól kikapott az Atléticótól. Nem a legjobb előjelek, ennek ellenére tudják, hogy ha valamikor akkor most lehet esély megfogni a blaugranát. Semlegesként jobban örülnénk, ha legalább az egyik csapat jó formában volna, de azért vasárnap ez lesz a fő program. Barcelona-Valencia 2-1

A helyezések alapján rangadónak számít a Sevilla-Depor is, és remek alkalom a hazaiak számára, hogy kicsit lerázzák mostani vendégeiket. Véleményünk szerint ezt most meg is teszik. Sevilla-Depor 2-0

A nemzetközi kupás helyen tanyázó Mallorca a hetek óta gyengélkedő Getaféhoz látogat. Míg a hazaiak számára az forma, addig a vendégek számára az egész éves gyenge idegenbeli teljesítmény tenné meglepővé a győzelmet. Getafe-Mallorca 1-1

Ismét a hazaiaknak áll a zászló a forduló további mérkőzésein is. Érdelődéssel figyeljük az Almeriát a Malaga ellen. Miután nemrég játszottak mindketten a Barcelona ellen, könnyen felmérhető, hogy a hazaiak keltik most összeszedettebb csapat benyomását, de a Malag sem írható le teljesen, így megszavazunk nekik egy meglepetés pontot Almeria-Malaga 1-1

A Bilbaonak egy leszállóágban lévő, verhető Sporting Gijón jutott és illene megpróbálni kihasználni a lehetőséget a Depor és a Mallorca botlására számítva, hogy múlt heti jóslatunkat tovább vigyék a baszkok és odaérjenek a végén a nemzetközi szereplést jelentő helyek egyikére. Sporting Gijón-Athletic Bilbao 1-2

A Villarreal annyira nem tud gyenge lenni, hogy ne verje meg a Xerezt, akik egyébként sem szoktak kétszer egymás után nyerni. Villarreal-Xerez 3-1, míg az Atlético Madrid-Osasuna meccsen egy igazán nyögvenyelős, izzadtságszagú meccs képe jut eszünkbe, amin nem bírnak egymással a csapatok. Atlético Madrid-Osasuna 1-1

A Racing-Zaragoza párharc egy héttel ezelőtt még inkább vendéggyőzelmet ígért volna, mostanra azonban a Racing egy pontra esélyesebbnek tűnik, mert a Valencia ellen kicsit koncentráltabbnak tűntek, mint a kupából való kiesés óta bármikor. Racing-Zaragoza 2-2

A Tenerife számára kezd eljönni a vég, ha nem húz bele, és legalább a nyerhető meccseken nem tesz le valamit az asztalra. Az Espanyol nyilván verhető, de rajtuk meg azt vettük észre, hogy inkább képesek a gyengéket magabiztosan verni, mint bármilyen ellenállást tanúsítani jobb csapatok ellen. Tenerife-Espanyol 0-1
 

181 komment

Címkék: spanyol la liga beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr681837071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejlődő Szervezet 2010.03.14. 20:56:01

Na mindjárt jönnek az aranyifjak...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.14. 20:58:24

Örömteli lett a vége, és a második félidő már igen magas színvonalú futballt hozott, de azért ne kendőzzük el, hogy ez Villával nem 3-0 lett volna, és még csak az sem biztos, hogy egyes.

A Valenciának sok sikert a továbbiakra, a Barca meg remélhetőleg egy nagy tavaszi hajrát nyitott meg ma a második félidőben Messivel.

rizla 2010.03.14. 21:02:29

@Csöncsön: nem messi a lényeg, hanem henry. messi eddig is a barca szezonjának messze a legjobb játékosa volt, ez csak újabb megerősítést nyert. henryból viszont idén először sugárzott végre a pozitív energia, jól esett neki nyilván, hogy egyből beküldték a szünetben, amikor szarban volt a csapat, jól mozgott, adott két gólpasszt, ha el tudja kapni a fonalat, akkor nyert ügye lehet a barcának.

nasteey 2010.03.14. 21:02:41

Az első félidő egyetlen szóra értelmes eseménye HF 'Forever'-es poénja volt. :D Aztán Zigic helyzeténél vissza a rideg valóságba... hülyeségeket beszél, ahelyett, hogy közvetítene.

Előzetesen mondjuk pont ilyen meccset vártam, a Valencia elég gyenge szokott lenni a NC-ban, aztán az első félidő rendesen meglepett. Igaz, ha a legerősebb Vale jön, talán késő lett volna ez a második félideji feltámadás, de hát ez van.
Aminek lehet örülni (persze Messi-n kívül), az mindenképpen Henry, most végre tényleg hasznos volt. Remélem ezt a hullámot meglovagolva a VfB-t egy 4-essel küldik haza.

Tika_ 2010.03.14. 21:02:57

köszönjük, Messi!!!
:leborul:

nasteey 2010.03.14. 21:04:22

@nasteey: (vagy nem kell a szóra, vagy érdemes)

rizla 2010.03.14. 21:06:06

ja és persze az még a lényeg, hogy pep nem rijkaard, és hálistennek belátta, hogy ez a variálás a támadóhármassal baromság. messi is úgy örült ennek végre a saját posztján, hogy egyből szétkapta a valencia összefoltozott védelmét.

rizla 2010.03.14. 21:07:43

@nasteey: nem a valencia miatt volt gyenge az első félidő, hanem a szar felállás miatt. szünetben szerencsére ez ki lett javítva, máris felborult a pálya. persze zigic ettől még leszopathatott volna, de valdesnek az 1-1 a kedvenc játékszituációja, szerencsénk volt.

gotanfun 2010.03.14. 21:07:47

@Csöncsön: szerintem a Valencia tisztességesen helytállt. Mi is bírtunk egy félidőt tartalékosan, de bennük több a potenciál és az akarás, avagy a látottak alapján sokkal jobban megérdemlik a 3. helyet mint a Sevilla. Nem is irígylem tőlük, de messze még a vége. Az 1-2. helyről a szokásos párharc dönt, míg a 3-4. helyen jó nagy tömörülés várható. Akárhogy is, nem tudok elmenni afelett a tény felett, hogy a Real mennyi mindenből marad ki. Kupadöntő a, BL döntő és El Classico is bukfenc lehet, ami talán az egyetlen kapaszkodójuk ebben a szezonban. Jó kis bajnokság ez.

rizla 2010.03.14. 21:09:14

@gotanfun: helytállt a valencia, és ha nem tartalékosan jönnek ki, nagyon kemény szopás lett volna, de nem rajtuk múlt az első félidő barca-bénázása.

gotanfun 2010.03.14. 21:13:02

@rizla: nem is ez a lényeg, hiszen innentől kezdve fókuszban a Bernabéu, az El Classico kivételével a Real nélkül, ami valószínűleg újabb tévés rekordot dönt. (Az a dúrva bazze, hogy ezek után Messi és Higany meg együtt gurigázik majd a válogatottban. ;-) )

rizla 2010.03.14. 21:15:53

@gotanfun: itt is látszott, hogy mennyit számít, hogy messinek hol a helye a pályán. ha maradona nem tudja így felrakni, akkor baszhatja. nagy kár, pedig aranylabdás a győzelme után még nem produkált ilyen szezont az utóbbi 10 évben. hosszú idő után messi lehetne az első, aki zsinórban kétszer nyer, de egy szar vb-vel ez lehetetlen.

gotanfun 2010.03.14. 21:17:46

@rizla: figyeld meg, pont azért nem elsz szar, mert mindenki ezt várja.

montipájton 2010.03.14. 21:21:42

@rizla: Most nem értelek, egy órája még pont azon problémáztál, hogy Messi nem a helyén játszik ma sem.

rizla 2010.03.14. 21:23:04

@montipájton: a szünetben csere volt, tudod, messi pedig a helyére került. teljesen igazam volt a problémázásban.
azért örülnék, ha úgy kötekednél, hogy tájékozódsz.

montipájton 2010.03.14. 21:23:50

@montipájton: Bocs, közben visszaolvastam.

rizla 2010.03.14. 21:24:03

@gotanfun: tudom, hogy van egy ilyen faktor, 2002-ben pl a brazilokat is leírták előzetesen, de maradona tényleg annyira hülye, hogy extra-adag fanatizmus kell majd, hogy csodát tegyenek.

gotanfun 2010.03.14. 21:30:31

@rizla: ha belegondolsz, eddig Argentínától mindenki sokat várt, most meg mindenki keveset. Talán pont ezért lesz shock. A dél-korai VB-t meg hagyjuk, mindenki tudja mi történt ott. Reméljük Dél-Afrikában nem ez lesz.

horas 2010.03.14. 21:30:53

NAgy király a Cé,nem lehet elvitatni akármennyire,legszívesebben lekönyöklné az ember...

nasteey 2010.03.14. 21:51:05

@rizla: Egy fele-felében kiegyezhetünk. Mert a Valencia a legutóbbi két meccsén így támadott le, és ugyanez volt a játék képe. Aztán persze Henry beállása és Messi kihúzódása megteremtette azt a fölényt, amit a tartalékos Valencia védelem nem bírt el.

Mondjuk ezt a Messi középen erőltetését én sem értem. Legutóbb már egészen 4-2-3-1-nek tűnt a felállás, Ibra mögött egy Iniesta - Messi - Pedro trióval. Az senkinek nem jött be, Iniesta csak ténfergett a bal szélen, Messi meg akármilyen jól huzogat, 5 ember közül ritkán hozza ki. Ráadásul a Messi - Alves összjáték is kezd teljesen kihalni, pedig tavaly nagyon sok ellenfél térdelt miatta.
Szóval nagyon reménykedek, hogy Pep visszatér a jól bevállt szisztémához, és Messit kihozza a darálóból, Iniestát meg hagyja Xavival párban.

rizla 2010.03.14. 21:55:03

@nasteey: messivel semmi bajom a csatár MÖGÖTT, középen. viszont középcsatárként nem azért rossz megoldás, mert nem jó oda, mert igazából nem rossz, hanem mert pazarlás oda tenni, amikor egyáltalán nincs tele a keret jó szélsőkkel.

rizla 2010.03.14. 22:02:13

@horas: most miért nagy király, mert mákosan bement tőle egy szabadrúgás? legalább máskor írnád ezt be.

horas 2010.03.14. 22:05:46

@rizla: Mert mindig benne van a gól,....vagy ha most arra gondolsz,hogy Messi-től kéne befosni mintahogy gondolom be is vagy ő sem brillirozott ember-egálban...
Amúgy nem mondhatom vagy mi?Perpillanat top 3 játékos között ott van de talán 2-ben is...

nasteey 2010.03.14. 22:09:31

@rizla: Én viszont úgy látom, nem jó annyira középen (bár tényleg nem idegen neki a poszt), de az Alvessel való megoldásai tényleg hiányoznak.

rizla 2010.03.14. 22:11:30

@horas: igen, most mindenképp messitől kéne befosni. nem azért nem brillírozott, mert ember-egál volt, hanem mert nem a helyén játszott. az első és a legnagyobb gólját 11 ember ellen lőtte.
tőlem mondhatod, csak nem értem, hogy _most_ mi olyat tett ronaldo, ami miatt le kell borulni előtte, megpattant egy szabadrúgása, bement.

rizla 2010.03.14. 22:12:58

@rizla: ennyit a görcsről.

rizla 2010.03.14. 22:28:45

@krysal: a próféta szólt belőlem.

Henke 2010.03.14. 22:37:48

Ha már a Barca 4-2-3-1et akar játszani, akkor a csatár mötgött legyen egy
Pedro-Iniesta-Messi
hármas. Iniesta jobb középen mint Messi szerintem, ráadásul Xavihoz is közelebb játszana, Pedro is jobban él a bal oldalon mint a másikon, Messi meg nyomhatná a duettjét Alvessel. Am legalább próbálkozik valami újal Pep...

Vélemények?

rizla 2010.03.14. 22:40:12

@Henke: messit pont azért játszatja irányító-szerű poszton pep, hogy folyamatosan tanulja azt is. így sokkal veszélyesebbé válik hosszútávon. iniestának az természetes élőhelye.

krysal 2010.03.14. 22:47:54

@rizla: te leszel a kabalám.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.14. 22:48:03

Gusztustalan meccs oda-vissza, gyenge fújás, de 3 pont.

És bár a Valladolid nem a Lyon, és a La Liga nem a BL, és ez nem anullálja a szerdai tragédiát, valamint ez a mesterhármas nem teszi Higanyt jobb játékossá, de emberileg óriásit nőtt a szememben, és remélem mindenkiében! Bravo srác! Ezt kellett tenni, miután a csapból is az folyt napokon át, hogy egy senki... El fog jönni még a pillanat!

rizla 2010.03.14. 22:50:18

@krysal: elég ha szakértőként tisztelsz

halareaal 2010.03.14. 23:04:25

@_Maverick: én annak örülök, h semmi jele nem volt a sajtó által beharangozott Higuain-Cé ellentétnek, örültek egymás góljainak, passzoltak is egymásnak.
kár h Messi ilyen jó formában van, ha jobban elosztanák a gólokat, Higuain simán gólkirály lehetne.

rizla 2010.03.14. 23:07:01

@halareaal: persze hogy semmi jelene nem volt, az egész beparázásotok, hogy jaj, morálisan visszaveti a csapatot a kiesés, abszolút vaklárma. örülnek, hogy most egy évig megint nem kell a BL-lel szopni, felszabadultak. majd beletanul ebbe CR is.

horas 2010.03.14. 23:07:19

Amíg C.Ronaldo tömi élabdákkal Higuain-t addig nagyjából be kell majd érni az ilyen Valladolid-ok elleni 'dicsőségekkel'.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.14. 23:11:20

Én cseppet sem érzem dicsőségesnek a győzelmet, harmatos egy meccs volt némi vérrel átitatva:D Én Higuain emberi tartásának örülök ma este!:)

Keelhaul 2010.03.14. 23:20:21

@horas: Hatalmas szakértő vagy. Nincs jobb dolgod?

horas 2010.03.14. 23:24:02

@rizla: Hát figyelj,csak megjegyeztem,hogy nagyon penge az arc nem szoktam amúgy elhiheted,jó nem volt élete meccse csak egyszerűen kijött belőlem,hogy ez az ember geci jó most nem írhatom le vagy mivan?
@Keelhaul: Téged nagyon bánt valami...

halareaal 2010.03.14. 23:26:13

@horas: szép nagy öngól volt ez azért most...

horas 2010.03.14. 23:26:28

@rizla: Ja meg azt elfejetettm 1 gól nem 3..nem te hogy vagy ezzel...

horas 2010.03.14. 23:28:22

@halareaal: Köszönjük,ez nyílván nagyon mérvadó,hogy te mit gondolsz...

rizla 2010.03.14. 23:28:37

@horas: esküszöm fogalmam sincs, hogy miről hablatyolsz.

horas 2010.03.14. 23:32:10

@rizla: Jobb is hagyjuk is...csak most esett le miért reagáltál nyügösen Cronaldo-s dicséretemre...

halareaal 2010.03.14. 23:36:43

@horas: ja bocs, nyilván csak a te szavad számít, mester.
mindenesetre ha ennyire nem bírod a kritikát, inkább ne írogass sztem.

rizla 2010.03.14. 23:38:52

@horas: csöncsön messi-szopására és nyűgösen reagálok, ha oktalan, és felesleges.

horas 2010.03.14. 23:44:12

@rizla: Rendben,csak nekem nagyon úgy jött le mintha te mondanád meg,hogy ki mit írjon ide.
@halareaal: Valamit számít,mert írtál...

Keelhaul 2010.03.14. 23:52:17

@horas: Bizony, bántja valami a szemem.

horas 2010.03.14. 23:58:09

@halareaal: Mivan megvártad míg valaki melléd áll?Te erőlködsz fater...
@Keelhaul: Nem tudok mit csinálni mást gondolunk ennyi...

okosok...

halareaal 2010.03.15. 00:02:29

@horas: nézd, te írtál egy hülyeséget, beírtam, h öngól volt ezt pont most beírni, erre besértődtél.

horas 2010.03.15. 00:08:48

@halareaal: Én nem sértődtem be,annyi cinizmussal válaszoltam amennyivel te reagáltál ennyi...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.15. 07:14:17

azé nagyon látszott a feszkó Higany arcán, mikor kezdődött a meccs... 3 gól után már tudott mosolyogni is, amikor lehozták.. ez a CR meg nagyon tud focizni. olyan labdákat tett-vett a nagy faragások közepette, símán játszhatna klasszikus 10-est is. "felnőhetnének" néhányan mellé, akkor nagy csapat lehetne a Reál végre mindenki örömére, helyreállhatna a világegyetem egyensúlya is.

Mrs Wallace 2010.03.15. 09:29:53

Azért az a favágás, ami itt volt... Főleg hazai részről. Hogy nem állítottak ki senkit, az csak a bíró "zsenialitásának" köszönhető. Viszont Higuainnak van szíve! Nem kell temetni:)

Keelhaul 2010.03.15. 09:43:20

@Mrs Wallace: Nem hát. Higuaínról eddig mindig kiderült, hogy ha pofont kap az élettől, akkor jól reagál rá. A gyerek stílusát ismerve ez azt eredményezi majd, hogy még többet edz és még több gólt rúg. Eddig mindig ez történt.

Ettől persze még szar, mert nem tudja berúgni üres kapura az élcsapatok ellen, mert azok kapuja köztudottan jóval szűkebb, bezzeg kiscsapatok ellen!

2010.03.15. 09:58:36

@Keelhaul: a BL-ben meg tessék mást játszatni helyette, hogy nyerjen a csapat!

pavel88 2010.03.15. 10:08:25

Rizla! Komolyan nem értelek! Tök jó meglátásaid vannak, aztán meg elkezded fikázni CR-t. Miért! Bakker annyira kilóg ebből a Realból, hogy az elképesztő! Bár Real drukker vagyok, szinte sajnálom, hogy ilyen nímandok veszik körül! Tudom, elrugdossa a labdákat, meg kicsit színész, önző is! De amikor a labdával elindul, akkor az ellenfél foshat rendesen! Ilyet jelenleg csak Messitől látok, meg anno Ronaldótól (a "dagitól").
Mellesleg vmi elképesztően idegesítő ez a közvetítői csere! Farkas N. túl sokat olvassa az NST-t, s csak úgy süt belőle a CR utálat!

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.03.15. 10:43:27

@Keelhaul: ez szerintem tök hülyeség, amit mondasz, szvsz. Most nincs időm utánanézni, de fogadni mernék rá, hogy mindenütt ugyanakkora a kapu mérete, de hogy egy pályán, a kettő pont ugyanakkora, az azért bisztos gondolj csak bele :)))

De nem kötöszködni jöttem, csak feltűnt tegnap a Barcelóna meccsén az az alacsony támadó, akinek nagyon tetszettek a góljai. Nem vagyok hozzáértő de szerintem belőle még bármi lehet... És mindezt Menchester szurkolóként mondom!!

Asidotus 2010.03.15. 11:04:28

Vajon Florentino Perez mikor tesz ajánlatot Mesiért?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.15. 11:16:06

Robi Carlos hétvégi gólja mindenkinek megvan? :))

Vaader 2010.03.15. 12:11:55

@Parraghramma.: Nálam kb. a nap kommentje. :D

Henke 2010.03.15. 14:14:23

@Parraghramma.: szerintem túl alacsony, nem az a tipikus köözép csatár test alkat, nem tudom miért erőltetik... akár még targoncavezető is egy Argentin kikötővárosban... :D

a kapu dologgal egyet kell hogy értsek! -többiek ugye értik hogy értem ugye, de azért ez aranyos, de nagyon :D

krysal 2010.03.15. 15:58:42

Valdano nyilatkozata a korábbi felvetésekre (illetve a meccs utáni, de oda illik): „Higuaín nagyon tehetséges és igazi profi. Mindenképp meg fogjuk újítani a szerződését. Azt szeretnénk, ha Madridistaként fejezné be a karrierjét.”

2010.03.15. 16:24:09

@krysal: azért ez nem mai nyilatkozat, már egy ideje azon vitatkoznak, hogy mennyi legyen a fizetése, ő 4 millát kér de a klub csak 2,5-et adna neki, Benzema ugye 5-öt kap.

krysal 2010.03.15. 17:34:57

@Hadrian77: meccs utáni nyilatkozat, onnan idéztem.

2010.03.15. 17:40:39

@krysal: úgy látszik minden meccs után elmondják kicsit más megfogalmazásban:)

Keelhaul 2010.03.15. 17:59:58

@Henke: Szélesebb a kiscsapatok kapuja, ha mondom!

A nagycsapatok meg gazdagok, és kétféle kaput tartanak. Szünetben pedig kicserélik őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.15. 18:45:28

@csizsikpizsik:

Örvendetes, hogy ezek szerint nem járt sikerrel a kísérlet. Üdv újra itt. :-)

sporttárs 2010.03.15. 22:08:24

@rizla: A Valencia pont olyan, mint az ún. spanyol "nagycsapatok" a két tényleg nagyon kívül. Vicc ez a bajnokság.

sporttárs 2010.03.15. 22:27:14

Egyébként szórakoztató, ahogy a Real-szurkolók attól paráznak, hogy a BL-kudractól összetörik a csapat, a Barca-szurkerek meg attól paráznak, hogy nem. :))

Keelhaul 2010.03.15. 22:49:16

@sporttárs: Valóban kacagtató. Szerintem inkább logikus, ha a Madrid vagy a Barcelona szurkolóinak szemszögéből nézzük. Vagy tévednék? Kétlem.

Orvenyhivo 2010.03.15. 23:02:51

Az Atleti jobban tenné, ha a jövőben eleve tíz emberrel futni ki. Mezőnyben ugyanaz a kétségbeesett védekezés impotens támadással elegyítve, csak ilyenkor kicsit lelkesebbek és találnak valahogyan egy gólt.

gotanfun 2010.03.15. 23:05:26

@sporttárs: szerintem meg te vagy a vicc (és akkor még finoman fogalmaztam). A Valencia tartalékosan lépett pályára a Barca ellen. Ha nincs Albelda sérülése, Zigic bénázása és Maduro kiállítása, lehet szorosabb lett volna a találkozó, de mivel nem nagyon tudod kik ezek a játékosok, miért is lennél képben. Azért remélem feltűnt, hogy Villa és Mata nem játszott (már ha egyáltalán nézted a meccset, amit erősen kétlek).

@Keelhaul: "Valóban kacagtató". Én a te helyedben lapítanék.

gotanfun 2010.03.15. 23:06:42

@Orvenyhivo: + csütörtökön mennek a Sportinghoz.

Keelhaul 2010.03.15. 23:57:31

@gotanfun: Ugyan miért kellene lapítanom? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 08:54:17

A meccs első félideje értékelhetetlen volt, úgy voltam vele, ha még ezt a foghíjas Valenciát sem tudjuk simán megcsapni akkor tényleg hátradőlhetek a VB kezdésig, hogy minden lefutva. Hát mit mondjak, jó volt végre focizni látni Henryt (és hogy beigazoljam, hogy a Barcások tényleg nem normálisak, én lobogtam a lefújás után, mellettem a csóka azon megjegyzésemre, hogy ez pozitiv lökés a Stuti elleni BL-játékra annyit nyögött, hogy ja, a Real is pozitivat kapott a Sevillától...:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 09:19:48

Ja és ezt a kommentet ugorja át minden nem Barca-fan:
3 dolog ha már itt kiment a divatból:
-"Találkoztam" Pep-pel!!! Elment mellettem!!! Én kb. úgy lemerevedtem mint az autópályára tévedt őz a teherautó reflektora előtt, majd idétlenül vigyorogtam: elment mellettem!!!
- Nem tudom mi volt most a levegőben, de olyan k...a jó nők voltak a stationban, hogy a szemem káprázott (vagy sikerült olyan helyre csekkolnom ahol az aranylábúak Miss Katalónia/szupermodell barátnői tobzódtak)
-Messi évek óta kedvelt játékos a Barcában, de amíg tavaly már zseni volt, most mindenki úgy beszél róla mintha a családja tagja lenne, a legkisebb imádott fiú, akire mindenki végtelenül büszke. (pl. helyi cimbi kijelentette: nem tudja eldönteni spanyol vagy argentin győzelemnek örülne-e jobban a Vb-n, mert ugye Katalónia nem Spanyolország, de ott van Xavi/Puyol, ám ha belegondol hogy Leo is válogatott tag vhol...)

+Jótanács: ha 3 napot ittál meg meccseken kotlottál ne vegyél a shopban 2-t fizet 3-at vihet akcióban piát az útra. Ha vettél ne fogadd el a gépen az ingyen pezsgőt/bort. És ha elfogadtad ne gondold jó ötletnek a vett pia sutyiban való felbontását...

Keelhaul 2010.03.16. 10:39:06

@csizsikpizsik: Mi történt veled? Megcsíptek köztéri vedelésért?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.16. 11:30:45

@gotanfun:

Gondolod, hogy sporttárs tudja, ki az a Villa meg Mata? :-)

gotanfun 2010.03.16. 11:35:16

@Keelhaul: miközben az elmúlt szezonban a a Barca oda-vissza verte a Realt, ez a Valencia legalább 1x ellenált nekik. Irígykedve is néztem azt a meccset. Sőt, az a bizonyos 2:2 jó eredménynek számított a Barca szempontjából. Keelhaul, ez a Valencia minden viszontagság elelnére együtt maradt és igazi csapatként működik, függetlenül a helyezéstől. Mennek becsülettel és arról nem tehetnek, hogy lesérült a fél csapat, vagy éppen az eltiltások miatt 0:0-át játszanak egy Racingal. Azt se felejtsük, hogy a válogatottnak 3-4 meghatározó játékost mindig adott. A 20 pont különbbség pedig a pénznek köszönhető, mert ha lenne felesleges 50-100 milliójuk, valszeg nem itt tartanának. Kezeljük már azért helyén a dolgokat mielőtt újjal mutogatunk. A Valencia éppenhogy kimászott egy nagyobb pénzügyi válságból és jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságban. Szerintem ez egyáltalán nem "vicces".

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.16. 11:35:19

@csizsikpizsik: "nem tudja eldönteni spanyol vagy argentin győzelemnek örülne-e jobban a Vb-n"

Ezzel én is hasonlóképpen vagyok. :-) Ám mivel a spanyolok még sose nyertek, most mindenképpen ők az első számú támogatottjaim. Messi még nyerhet négy év múlva is, de Xavi meg Puyol meg Villa meg Senna és még egy pár igen szimpatikus játékos aligha.

gotanfun 2010.03.16. 11:41:15

@Csöncsön: egy Spanyol vs. Argentín érdekes lenne. De egy Spanyolország vs. Olaszország ki-ki meccsnek jobban örülnék, miközben az albiceleste az angolokat veri. ;-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 11:41:54

@Keelhaul: Rosszabb, egy tele repcsi látta/hallotta hogy használhatatlanná okádtam a mosdót...Szerintem egy életre letiltottak egy bizonyos társaság minden járatáról...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 11:45:49

@Csöncsön: Én megosztva odaadnám az aranyat Barca "spanyol" légiójának és Messinek :DDDD

Viccen kívül én spanyol győzelmet szeretnék, és esetleg ha a legrosszabb megtörténne hát legyen akkor az argentin válogatott.

gotanfun 2010.03.16. 11:48:29

Argentína az esélytelenek nyugalmával fog besétálni legalább a legjobb négybe, miközben Maradonat eltiltják pár meccsre, mert pucéron berohant a pályára egy megnyert meccs után.

rizla 2010.03.16. 11:50:05

@gotanfun: messi pedig 5 góllal és 5 gólpasszal járul hozzá a meneteléshez.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 11:50:11

@gotanfun: Ha több meccsre eltiltják Argentina komoly esélyessé lép elő...

gotanfun 2010.03.16. 11:55:13

@csizsikpizsik: mondasz valamit, de én jó ideje ignorálom és csak a csapatra koncentrálok. Előveszem évtizedes kopott mezem, némi szeszt és nyugodtan végignézem, ahogy a görögöknek Messi és Higany ver 1-1 gólt. Majd a diadaltól ittasan a köv. meccsen meg simán kikap vagy a Messinek köszönhetően éppen pontot ment. ;-) Na de ne offoljunk.

rizla 2010.03.16. 13:18:17

azért az kemény, hogy messi 7 tétmeccs óta gólt sem rúgott az argentin csapatban. akik egyébként soha nem indulhatnak az esélytelenek nyugalmával. az más kérdés, hogy akik ismerik a focit, azok azt várják, hogy maradona felsül, de ettől még argentina óriási futballnemzet, a jelenlegi aranylabdással a soraiban. nem hiszem, hogy hosszútávon jól járnának, ha valahogy bemákolnák magukat a 4 közé, még a végén dundiego marad..

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 13:31:31

@rizla: Persze ez logikus, de akár számolhatunk is azzal, hogy Maradona marad. Gyors bukás ide, hozzá nem értés oda. Volt már többre hivatott válogatott ahol csoportmeccses orbitális szopás után megerősítették az edzőt a posztján. Mi van ha 4 év múlva is az a kretén szivatja Messit (Argentinát)?

Neil Blender 2010.03.16. 13:51:19

@csizsikpizsik: :DDDD ne izgulj en is hanytam mar tele egy mosdot, bar kisebb reszt piatol nagyobb reszt vihar miatt. Eletem legszornyubb utja volt.Mondjuk azutan barmelyik vidamparki hullamvasutat kacagva, sorozve elviselek... :)

Maradonaval az a baj, hogy o ugye otthon egy isten es nem egy ember.

Ergo ha elcseszi ezt a vb-t meg akkor is szorostokunek kell lennie az argentin szovetsegnek hogy eltavolitsak a posztjarol...

Argentina mindig is legalabb titkos favorit bar nagyon meg lennek lepve ha tenyleg elernenek vmit. En mindenkepp a spanyolokak szurkolok, es utana az argentinoknak. Ha nem talalkoznak akkor ezt kenyelmesen meg lehet tenni... :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.16. 14:20:45

@Neil Blender: Kicsit megnyugodtam :))) És ha már a saját becsületemet nem sikerült, hazámét megmentettük, vki a hátunk mögül betippelte tutin lengyelek, a szőke piás és furán beszél, és mi rábólintottunk hogy jessz polska...

Endoscope 2010.03.16. 15:25:06

Nem szívesen hozom elő újra a témát, de a Valladolid-Madrid meccs sporiját (ööö.. talán Mejuto Gonzalez) látta mindenki?

Madrid szurkolóként nekem volt kínos néznem, amit művelt. Komolyan mondom éreztem a borítékot a zsebében. Ellenben ha jóhiszeműen (ámde nehéz szívvel) nem feltételezek róla ilyesmit, akkor meg szimplán alkalmatlan a munkája elvégzésére. Azt még hajlamos vagyok megérteni, hogy az alattomos taposásokat (mint pl. most CR ellen), rúgásokat, ütéseket nem minden esetben lehet észrevenni, de ha valaki nem lát egy olyan tiszta, világos és egyértelmű kezezést, mint amit Ramos bemutatott, az mi a f.szt keres bírói mezben egy élvonalbeli bajnokin?

Nyilván lerágott csont az egész bíró/videóbíró/UEFA/Platini kérdéskör, de ez tényleg nem fér a fejembe.

Neil Blender 2010.03.16. 15:45:15

@Endoscope: Kompenzalt...

Nivaldot ki kellett volna szorni + 3-4 meccses eltiltas Ramos esete pedig az egyertelmu 11es iskolapeldaja.

A meccs vegkimenetelet egyik dontes sem befolyasolta volna erdemben, de nekem is kinos volt nezni szerencsetlen Valladolidosokat, Ramos esete utan. A 2 szitubol az mindenkepp 11es volt a masik is inkabb az, mint nem. Viszont nem elvitathato ilyen esetben az aszisztens felelossege sem, mert o ha nem is teljesen vonalban van az ilyen eseteknel de alkalmasint kozelebb mint a biro. Egyertelmu 11es volt. Ennyi.

Es ha jol emlekszem akkor MEjuto Gonzalez vezeti az aktiv birok kozul a rangsort, a legtobb vezetett meccs kategoriaban... Lehet nem kene nagyon novelni a szamot...

Keelhaul 2010.03.16. 20:23:04

@gotanfun: Nem értem, hogy érthetted félre, abszolút nem ezen gúnyolódtam.
süti beállítások módosítása