Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Látogatás a Championshipben - Serie A, #22

2010.02.01. 17:33 _benito

Mindössze három csapat volt képes nyerni a harmadik tavaszi olasz fordulóban, közülük is a Romának a hajráig kellett gürcölnie, hogy leverje a harmatos Sienát, de így is ők voltak az egyetlen csapat az első 6-ból, akik nyertek (az Inter meccsét elhalasztották). A két nagyobbacska közül a Milan és a Juventus kiesőjelöltek ellen sem bírt nyerni hazai pályán, a Napoli meglepően jó Genoával találta szembe magát, a Fiorentinának pedig egy félidőnyi emberelőny is csak az egyenlítéshez volt elég a Santa’Eliában. Ha az olasz futballt övező sztereotípiáknak hiszünk (ne!), igazi calcio-fordulót rendeztek kevés góllal, rengeteg döntetlennel, zseniális gólokkal, és pofátlan műesésekkel, ráadásul kamutizivel szerzett vezetést a Juventus. Mi kell ennél több?

Az már a derbin kiderült, hogy a Milannak körülbelül annyi esélye van az Inter megelőzésére, mint tavaly a Juventusnak, és egy kicsit kevesebb, mint két éve a Romának. Az utóbbi időszak eredményei (és csak néhol a játéka!) miatt azonban mind a csapat, mind a szurkolói elhitték, hogy a lyuk is sajt, de az Inter elleni meccs fájóan ébresztette rá az érintetteket a valóságra. Nem vitás, jó kis csapat ez a Milan, néha még nézni is kifejezetten kellemes őket, de játékerőben nagyon messze vannak 4-5 évvel ezelőtti önmaguktól, és a jelenlegi egyeduralkodótól. A lendület a derbivel megtört, és ez abból látszott igazán, hogy míg az utóbbi hónapokban szinte mindig jött valaki a lefújás előtt, aki megmentette a csapatot (gyakran érdemtelenül), a Livorno igazából megérdemelten vitt el egy pontot a San Siróból.

Meg hát – hiába vagyunk lángpallosú védői David Beckhamnek – azért ha valaki az olasz bajnokságban lassú, az már elég kemény kritika. Becks képes lenne más poszton játszani, és megvannak azok a tulajdonságai, amivel hasznos tagja lehet a csapatnak, de amíg egy szem Borriellót kell megtalálnia a védők sűrűjében, addig kevés hasznot hajt a játéka. Hamarosan megnézzük máshol is, mert amint felépül Pato, az angol kedvenc helye ugrik is. Reméljük a más hely nem a pad lesz, hanem mondjuk a gyalázatos Pirlo visszavont irányító szerepköre. (Milan-Livorno 1-1)

A tavalyi bajnoki második és a kupa (plusz Szuperkupa) címvédője olyan meccset produkált, ami egy átlagos Championship-összecsapásra emlékeztetett. Az első félidőben az iramra nem lehetett panasz, de valahogy mindenkit zavart a labda játék közben. Zaccheroni lehet, hogy 3-4-3-ban küldte pályára a csapatát, de ebből nem sok látszott – főleg a három csatárból. A Lazio – két Muslera-védést és egy kapufát leszámítva – gond nélkül állította meg a szokásosan ötletes Juve-támadásokat, és bár látszott, hogy egy pontért jöttek, a hazai vezetőgól (az Év Hülyebírója befújta, pedig Alex nem is dobta fel magát) után a legkisebb megerőltetés nélkül egyenlítettek.

Ahogy a Juventus, úgy a Lazio sem fogja egy meccs alatt összekapni magát, bár a rómaiak messze nincsenek akkora válságban, mint a Juventus, ahol Bettega is csak értetlenkedik, hogy miért kapnak mindig gólt. Hát segítsünk neki: azért, mert a játékosok nem voltak rendesen felkészítve, mert szeptemberben voltak csúcsformában, most meg a 60. perctől kezdve lépni sincs ereje egyiknek sem. Ilyen egyszerű ez. Egy gyors tanács: az év egyik legnagyobb veresége lehet, ha hagyják, hogy az Inter vigye el Kolarovot a Lazióból. (Juventus-Lazio 1-1)

Riise, akin tavaly jobbára kacarásztunk, szép lassan az egyik legjobb balhátvéd lett Olaszországban. Már a szépséges gólja előtt is volt egy jó lövése (az épphogy eltekeredett a hosszú felső előtt), de aztán meglehetősen nehéz lövésből nagyon szép gólt lőtt. Curci talán kicsit későn vetődött rá, de később rászolgált, hogy senki ne találja meg a gólért: iszonyú nagyokat védett, egymaga tartotta meccsben a Sienát. De csak a 88. percig, amikor a Geráékhoz távozó Okaka szépen besarkazta a Roma győztes gólját. Ranieriék egyébként pontszámban befogták a Milant (eggyel több meccset játszva), és a Roma valóban van olyan erős, hogy kihívja a milánóiakat – egyelőre a pirosakat – egy csörtére. Ranieriről nem változott a véleményünk, de Rómába mindenféle szempontból hazatalált, és most fut a szekér alattuk. (Roma-Siena 2-1)

Koman első góljáról már megemlékeztünk, a Bari szépen megcsinálta a Palermót (4-2), és tette ezt úgy, hogy egyetlen percre sem tűnt gyengébb csapatnak, mint a BL-helyekért harcoló szicíliaiak. Rossz hír, hogy Marigát ma valószínűleg meglépteti tőlük az Inter (khm.. szóval igen, meglépteti, és a Parmától, tehát NEM Alvarezt), amitől meglassul a csapat. Nem volt kimondott csalódás a Napoli-Genoa (0-0), bár ez tipikusan az az olasz meccs volt, amiben csak a hardcore fanok találják meg a szépséget. A Fiorentina össze-vissza botladozása csak akkor lehetett volna hangsúlyosabb, ha kikapnak a 40 percet emberhátrányban játszó Cagliari otthonában. Jovetics megmentette őket (2-2), és közben Mutu helyére megjött Keirrison a Barcától, úgyhogy a következő fordulóban egy erőt adó győzelmet tippelünk majd nekik. Lazzari szerénytelenül nagy gólját lásd itt.  A Genoa simán jó volt az ikszre, és egyébként is itt az ideje, hogy felpörgessék magukat, mert ez az év eddig keserves csalódás. Az Udinese-Catanián senkinek nem jó 1-1 született, a Bologna pedig folytatja jó sorozatát, és Veronában sem kapott ki, pedig ki kellett volna neki (1-1)   

225 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr791720503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Althedokan 2010.02.02. 23:30:09

Egyébként a Milan védelme sajnos egy kalap szar, így akárki érkezik, aki ezt a feladatot akarja ellátni, azt tárt karokkal várom és örülök neki:D Egyébként nem tudom mit tenne Beckham Pirlo helyén, de a jó öreg Andrea nem a régi, sőt olyan játékot nyújt, amin csak felhúzni tudom magamat...

drdugo 2010.02.02. 23:34:08

@horas

"az Inter játéka sokkal lassabb mint a Milan-é többek között ezért égtek le ennyire Quaresma-val "

te miről beszélsz? nem tűnt fel hogy a derbin szanaszétfutotta az inter a meccset, mikozben a milan jateka abbol állt hogy nb3-as tempóban szenvedve valameddig felvitték a labdát, majd a tudomány megállt abból hogy céltalanul felívelgettek minden lasztit a 16-osra. nem tudom milyen segédanyag kellhet ahhoz, hogy gyorsnak látszódjon a mostani milan játéka, de ki vele, áruld el, szeretnék belőle én is.

drdugo 2010.02.02. 23:44:24

ezen a félnótás bóhóc mancini leigazolásán meg már meg sem lepódik az ember, ha visszatekint az elmúlt pár év milan igazolásaira... tiago silvát leszámítva egyetlen egy jó igazolás nem volt kb 4 éve. idehoznak egy halom semmirekellot (oliveira 24 mila euroert -rémlik még?, emerson, mancini, flamini, ronaldinhot is ide sorolhatjuk a 3-4 jó meccsével, huntit is volt ertelme a padra hozni,stb), miközben olyan tehetségeket kótyavetyélünk el, mint gila, gourcuff, vagy paloschi. csak sevcsenko es kaka eladasabol olyan bevasarlast lehetett volna csapni hogy ihaj, ehelyett evek ota csak levitezlett, sehol sem kello balfaszok jonnek a csapathoz.

gasbert 2010.02.03. 00:28:07

@drdugo: Patohoz mitszólsz ?
Flaminivel mi gondod ?

gasbert 2010.02.03. 11:10:07

Én elismerem h Iaquinta jó csatár de ez erős h kihagyta majd az egész őszi szezont és mégis bérelt helye van a válogatottban . És akik jó formában játszanak azok kell harcoljanak egymás között .
Ez a Lippi nem a régi Lippi.

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/olaszorszag-ket-csatar-helye-mar-biztos-a-cimvedo-vb-kereteben-2016122

touristique 2010.02.03. 13:58:49

@gasbert: Annyi elég lenne, hogy kivinné Gilardinot, illetve Toni és Pazzini közül azt, aki jobb szezont produkál, de minek neki még melléjük Iaquinta? Cassanoról hallani sem akar, pedig ilyen típusú játékosra van szüksége a keretnek szvsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.03. 14:16:54

@psychocska: Ebből a feladványból is látszik, hogy vannak focibuzi geekek.

gasbert 2010.02.03. 14:26:59

@popp: Erről beszélek én is , ha Iaquinta nem a Juveban tolná akkor eszébe se jutna bezzeg.

Althedokan 2010.02.03. 16:22:55

@gasbert: Flamini nem tetszik nekem sem. Nem egy biztos pont, de még pótléknak is nehezen mondanám. Sok butaságot csinál.

mickeyknox 2010.02.03. 16:29:09

@gasbert: meglepő és mulatságos...

horas 2010.02.03. 18:32:25

@drdugo: Hát az,hogy taktilkailag Leonardo még igen kiforrotlan és tapasztalatlan,az jött le az Inter meccsről,de a Milan játéka alapvetően sokkal kombínatívabb támadóbb,gyorsabb most megint más,hogy jelenlegi játékos állomány ebből egyre kevesebbet tud életre kelteni,bár ez a dolog egyre kevésbé helytálló az Inter-re nézve,hogy lassú lenne a játék,Pandev érkezésésvel meg végképp,de én 'alapvetően' gondoltam.

horas 2010.02.03. 18:40:18

@drdugo: Plusba Pato-val ez még inkább érvényes,és hangsúlyozom alapvetően játéstílusra gondolok...

horas 2010.02.03. 18:53:28

Lippi-re kis túlzás sztem illik a betyöpösödött jelző.Látszik azért,hogy probál frissítgetni,(Candreva,Santon,Motta)de igazán merészet nem mer nyitni,itthon hagyni a kiégett neveket és a nem húzó nevű,de már azért jobb,viszont vmilyen szintű rizikót rejtő játékosokat nem meri bekockáztatni.

gasbert 2010.02.03. 21:46:12

@horas: Próbál frissitgetni de kérdem én ezek a játékosok mennyit játszodtak és fognak játszani a válogatottban , hát szerintem nem sokat .

horas 2010.02.04. 12:48:01

@gasbert: Én már írtam,ettől az olsz válogaotttól én sok jóra nem számítok.Az olasz válogatott hasonló cipőbn jár mint a Milan...

touristique 2010.02.04. 13:44:55

Kíváncsi lennék nyártól, mik az elképzelései a Juventus megújításáról, mert tény, hogy kiemelkedően jó edző, de ezekkel a rigolyáival kevésbé lesz a hasznukra.

Mr.AT 2010.02.04. 14:00:28

@horas: Ja, Lippi tipikusan az a begyöpösödött edző. Elvitte a Milannal anno akkorát égő Davidsot, mint ide Lacháza, akiért mellékesen senki nem adott volna egy petákot sem, és a világ legjobb vkp-ját faragta belőle, megvette a tökismeretlen, Bordeaux-ban is sötét ló Zizout, és aranylabdást csinált belőle, stb. sorolhatnánk napestig.

Lippinél az első a team spirit, ahogy a könyvében is megírta, és nyilván ez egy válogatottnál, amelyik évente 10x fut össze 2 napra, nem könnyen változtatható, ennyi. Nála mki harcol mkiért, mki küzd mkiért. És ezért nem férnek bele hisztis primadonnák, mint pl. Cassano.

ericcartmen 2010.02.04. 14:13:58

@Mr.AT: ez ok, csak kérdés, hogy mennyire tesz jót a team spiritnek, ha 1-2-3 éve semmit nem mutató játékosoknak bérelt helye van a kezdőben

horas 2010.02.04. 14:34:55

@Mr.AT: Én vitatom Lippi képességeit,de a jelenről beszélek,attól,hogy ő fedezte fel Zidane és ő csinált sztár Davids-ból attól még Pirlo kirobbanthatlan a jelenlegi kezdőből...és erre fókuszáltam...

horas 2010.02.04. 14:37:06

Amit mondani akarok,ugyanakkora rizikó kiállni Santon-nal,Motta-val D'agostino-val és így tovább a kezdőben Zambrotta Pirlo Grosso stb kárára mint viszont,kérdés,hogy bejön-e..

Mr.AT 2010.02.04. 14:40:31

@ericcartmen: Ez mkinek kérdés. Ugyanakkor nem lenne egyértelmű a személycserés kérdéskör sem, ugyanis a jelenleg sokat szapult játékosok helyén nincsenek olyan olasz játékosok alternatívaként, akiket egyértelműen a kezdőbe lehetne követelni, mert olyan kirobbanóan jól teljesítenek. Igazán világklasszis szintre a VB óta eltelt időben talán egyedül Chiellini érett be, ő pedig be is került, stabilan a csapatba.

Nem arról beszélünk, hogy már a 15. olasz Cristiano Ronaldo fossa a gólokat az összes ligában, ez a hülye ősz vén f*sz meg csak Kovács Zolihoz és Mracskó Misihez ragaszkodik - hanem arról, hogy az "újak" (ha vannak ilyenek egyáltalán) egyáltalán nem egyértelműen, pláne nem klasszisokkal jobbak a "régieknél".

Mr.AT 2010.02.04. 14:42:46

@horas: "Én vitatom Lippi képességeit"

Ezzel alighanem egyedül vagy ezzel a fórumon, már nem először.

horas 2010.02.04. 14:43:36

Ha engem kérdeztek,én kockáztatnék,kisebb a támadó felület,ha az új arcokkal buksz,mert nyílván senki nem gondolja,véresen komolyan,hogy a zeniten már rég túllévő játékosok feltámadtak volna és sokkal jobb lett volna,ellenben ha az öregekkel buktázol méltán kapod a kérdést,hogy miért nem probáltad meg a fiatalokat...
Egyszer midnenkit felkell fedezni...

Kicsit az az érzésem,hogy az új arcokkal ugyanúgy benne van egy kifugró eredmény mint egy lebőgés,Lippi kicsit a biztonságra törekszik,ha nem is megy mjad,legalább óriási égés ne legyen ezért lesz ott Pirlo Zambrotta Iaquinta és a többiek...

horas 2010.02.04. 14:45:50

@Mr.AT: A devianciáról sztem te tudnál a legjobban kiselődás tartani...

Mr.AT 2010.02.04. 14:46:26

@horas: Santon és Motta mennyivel fut jobb szezont mint mondjuk Pirlo? D'Agostino is megint csak késő ősszel lett emlegetve, a nyári hercehurca nála is korrekt formahanyatlással járt.

És stb. stb. stb.
Nevezzen meg vki most két olyan olasz csatárt, aki 1. kirobbanó formában van 2. rendre kimagaslóan eredményes 3. összjátékban is olyan formát mutat, hogy egyértelműen stabil kezdő a klubcsapatában és az lenne a válogatottban is.
A 10-11 válogatott szintű olasz csatár mindegyikének volt pár napos, néhányaknak pár hetes jó periódusa, de ennyi. Senki sem olyan meggyőző, mint pl. most Rooney. Pont erről beszélek, és ez nem Lippi hibája.

Mr.AT 2010.02.04. 14:48:22

@horas: Mi köze a devianciának a fent taglalt témához? Mielőtt általad nem ismert idegen szavakkal dobálózol, előbb nézz utána, mit is jelentenek.

horas 2010.02.04. 14:53:04

@Mr.AT: Én értem mit mondasz,és igazad is van,de te valamilyen szinten ragaszkodsz bejáratot arcokhoz,én nem.Pirlo posztján egyértelműen jobb D'agostino ez nem vita kérdés,attól függetlenül,hogy valószinüleg sosem lesz olyanformátum mint Pirlo fénykorában.Ugyanez igaz Motta-ra Zambrotta-val szemben,és Santon is van olyan jó mint Grosso hanem jobb,az viszont szinte biztos,hogy jobb lesz.
Perpillanat Borriello és Gilardino is jobb mint Iaquinta a sérülésétől függetlenül,bár az igaz,hogy nem kategóriákról beszélgetünk.És Lippi-nek a személyes indítatású problémán kívül semmi oka sincs Cassano mellőzésére a szemmel láthatóan hiányzik a válogatottból.

horas 2010.02.04. 14:59:51

@Mr.AT: Írtad,elhamarkodottan a Lippi-s elírásomra,hogy nem elöszőr vagyok egyedül valamivel ezen a forúmon,ezzel kapcsolatban utaltam arra,hogy te meglátásaiddal és stílusoddal nálam sokkal kirívobb pozicióban helyezkedsz el nst kommenetlői közötti nem létező társadalomban.

Látom neked önértékelési zavaraid vannak,hogy állandóan felsöbbrendűsködnöd kell,a cink az,hogy ezt egy 100-ad rangú focisblog kommentelései között teszed meg.Nekem vannak olyan ismerőseim akik olyanok mint amilyen te akarsz lenni,el kell árulnom nem azok a fórumozós tipusok...

Mr.AT 2010.02.04. 15:00:49

@horas: Nem ragaszkodom én semmihez.
Tételesen egytől egyig megcáfolható, amit írsz.

D'Agostino olyan, mint az Udinese - hullámzó. Néha jó meccsei vannak, néha eltűnik. Az idei szezonban összvissz 1 rúgott gólnál és 2 gólpassznál tart. Nem tűnik kihagyhatatlan embernek, sőt - és tőle alighanem hiába remélnénk olyan tanári passzokat, amikre Pirlo zsigerből képes.

Marco Motta még Cassettit sem volt képes tartósan kiszorítani a Romából, akire alighanem még a legnagyobb Roma fanek sem mondják, hogy komoly Aranylabda várományos. Mottának ezentúl zéró nemzetközi tapasztalata és zéró rutinja van, ha ennél lényegesen meggyőzőbben teljesítene, akkor is túl fiatalka lenne egy ilyen fontos poszthoz.

Santon ugyanez, azzal megfejelve, hogy még kevesebbet játszik. Ha Santont tavaly nem hype-olták volna szét, idén azt se tudnád, hogy létezik. Ezzel meg egy 19 éves játékost a válogatottba követelni elég merész húzás.

A csatárokról meg már írtam fentebb. Cassano egy hisztis primadonna, Lippi nem fog szórakozni vele, és igaza van. Nem kell a fesztivál meg a duzzogás az öltözőbe.

Mr.AT 2010.02.04. 15:03:41

@horas: Semmi elhamarkodott nem volt abban, amit írtam - te írtál hülyeséget, utána meg még exkuzálni sem voltál képes magad. Sebaj.

"Nekem vannak olyan ismerőseim"... LOL. És apukád is nagy és erős, és a dömpered is nagyobb? :-)

Ha pedig számodra annyira "100ad rangú" ez a "focisblog", akkor áruld már el, miért fecsérled ránk az oly drága időd, és a megfizethetetlenül zseniális szakmai meglátásaid? :-)

horas 2010.02.04. 15:07:42

@Mr.AT: Ugyanúgy megcáfolható az is amit te írsz.Prilo zsigerből adja a zseniális labdákat ebből 2-3 éve nem sokat látunk...Az,hogy Motta nem játszik a Roma-ban az megint többoldalú dolog,Ranieri-ről tujuk,hogy nem szereti a ügyesebb támadó feladatokkal is elbíró szélsőket,Molinaro-ról tudnál mesélni...Hát azmhogy Santon szétlett hype-olva az erős tulzás,tavaly nem érdemtelenül vált olyan ismerté,és igazából sztem te nem ismernéd,mert abban biztos vagyok,hogy több Inter meccset nézek mint te.Azt viszont aláírom,hogy Santon nem a megbízhatóság szobra,de Grosso-ról sok jót már alapvetően nem lehet elmondani.
Cassano személye mindig problémás volt,valamiylen szinten érthető Lippi döntése,de nem feltétlenül szakmai az is biztos.

A lényeg a lényegben óriási különbség ahogy te is írtad,nincs a trónkövetelők és a trónolók között,más kérdés míg az egyik lehet és valószínüleg lesz is,addig utóbbiak már nem.

Gabez 2010.02.04. 15:08:01

Berlusconi: "Minden vasárnap kimegyek a stadionba, és a múltkor láttam, hogy sírnak az emberek. Képzeljék el, én is elsírtam magam. És még fizettem is érte."
Vajh melyik stadionba ment ki? :)

Mr.AT 2010.02.04. 15:13:31

@horas: Ranieri nyilván önmaga ellensége, és azért nem játszatja az összes edzésen gólok és gólpasszok sorát kiosztó, brazilosan esernyőző, zsugakirály Marco Mottát (akit amúgy az összes csapattárs csak Betonnak szólít, olyan szinten átjátszhatatlan), mert utálja, ha látványosan és jól focizik a csapata, és szeret rendszeresen tovább kopaszodni a 90. percig, hogy sikerül-e majd vkinek begyötörni a gólt.
Értem.

Az pedig, hogy Santon idén 6 (!) meccsen sikeresen pályára is került az Interben, nyilván garancia arra, hogy minden feladatát megoldja majd a squadra azzurrának a széleken.
Remek.

Meghajlok érveid súlya alatt.

horas 2010.02.04. 15:13:42

@Mr.AT: Nem nekem századrangú,de nem is jegyzik sehol ha jól tudom és focikvíz sincs illetve sportmúlti bizonyítvány felmutatás a belépés elött...
Szeretek a fociról részletesebben beszélgetni,ennyi...
Az,hogy kettőnk közül ki írja a több és nagyobb hülyeséget sztem ki lehetne adni kérdésnek ide oldalt...

Mr.AT 2010.02.04. 15:16:20

@horas: Ez most vmi vicc? Mindjárt bejelentkezik a Balázs fekete parókával és pezsgővel?

Vagy csak tényleg simán ennyire egyszerű vagy?

horas 2010.02.04. 15:17:48

@Mr.AT: Ki beszélt itt garanciáról?
És a te érveid mik?
Annyira szar az olasz foci jelenlegi felhozatala,hogy az évek óta fos formában jászó Pirlo-t senki sem képes kiszorítani illetve a mostani produkciójuk alapján csak foszlányokban önmagukra emlékeztető embereket.
Ez mennyivel jobb keresztapa?

Mr.AT 2010.02.04. 15:20:36

Valaki vegye át pls, közben sajna dolgoznom is kell. 400 mg Amiprid nem ártana, ja és kötözzék le.

horas 2010.02.04. 15:22:41

Én tőlem Lippi kiviheti a 2006-os vb keretet,én csak annyit mondtam,hogy -ami ugyanolyan találgatás,hogy Santon szar lenne a vb-n- az öregek sztem a legutóbbi Eb-szereplésnél sztem sokkal számottevőbbet nem fognak tenni...
Szeva Keresztapa!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.04. 15:56:14

@horas: Ha az lenne a c opció, hogy egyik nagyobb hülyeségeket ír, mint a másik én azt x-elném. A mostani vitátok alapján mindenképpen.

ericcartmen 2010.02.04. 16:04:55

@popp: most már lassan jön talán _benito, és rendet tesz

Amúgy Lippinek nem most kellene lecserélni a keretet, de az elmúlt 2 évben mutathatott volna a frissitésre némi hajlandóságot. Most már vigye a vb győzteseket, aztán majd meglátjuk mi lesz.

horas 2010.02.04. 16:48:24

@popp: Nem szoktam elmenni ebbe az irányba,de ez most így jött ki.

calcio_di_rigore 2010.02.04. 17:28:06

@horas: Nincs értelme összehasonlítani Iaquintát Gilardinóval és Borielloval. Egyrész amit írsz nem igaz, tehát nem jobbak nála, másrészt Jaki több mindenre lesz használható, mint az említett urak, például nem csak centerben képes játszani, hanem ki lehet rakni mondjuk jobb szélre. A hozzáállása pedig példaértékű. Lippi már 2006-ban is kivitte, pedig akkor még az Udineseben játszott.

horas 2010.02.04. 17:44:53

@calcio_di_rigore: Írtam,hogy nagy különbség nincs Iaquinta,Gila és Borriello között,őt azért hoztam fel,mert hónapok óta nem játszik és mégis viszi Lippi amivel csak arra akartam célozni,hogy alapvetően nem így mennek a dolgok a válogatottaknál.Hát szted jobb sztem meg nem, ezzel nincs gond...meg sztem igen is egy stílus Iaquintat kb annyira lehet kivnni szélre mint a másik kettőt...

ericcartmen 2010.02.04. 18:11:53

@calcio_di_rigore: Persze, de ha az ő megindulásain múlik a támadásépités az régen rossz. Előnyben be lehet hozni, kiviszi a labdát szélre, tartja kicsit, felrúgják, megy az idő, tök jó. Ettől még (szerintem) nem válogatott szintű csatár. Ha nem lesz folyamatos játékban a vb-ig pláne nincs helye a keretben.
2006-ban ott volt még Zaccardo, Bonera meg Barone is, ha jól emlékszem mindhárom a Palermoból, szóval hogy Iaquinta is ott volt az Udiniséből az nem érv.

giacinto 2010.02.04. 21:17:21

@calcio_di_rigore: "A hozzáállása pedig példaértékű."

Iaquinta az olaszok Torghelléje :)

egyébként sem befejezésben, sem kreativitásban nem kiemelkedő, a küzdőszelleme miatt tart ott, ahol. ettől függetlenül, ha játszna folyamatosan KERETBEN lenne helye, kezdőben nem feltétlenül. igy hogy nem játszi, minimum érdekes hogy FIX utazónak mondja Lippi.

rexford 2010.02.04. 21:20:46

Egy egészséges Iaquintának helye van az olasz keretben, ha negyedik csatárként, akkor negyedik csatárként. Persze Lippi nem tette hozzá, hogy akkor nem viszi, ha lábtöréssel kórházban fekszik.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.04. 21:20:55

ertem, jaki ugy is fix vb resztvevo, hogy alig jatszik. illetve alig lep palyara, mert jatszani nem is tud. cassano meg balotelli tudnak, csak az edzofejedelem bacsi nem szereti a kihivasokat

a vb gyoztes csapatbol jelenleg materazzinak megy a legjobban a jatek, neki is az olasz kupaban. ettol fuggetlenul buffonon kivul max. cannavaronak kellene afrikaba utaznia, a tobbi kioregedett/fatoku/allandoan serult/motivalatlan szepfiunak inkabb csak az otthoni tevekozvetitesben kellene szakertenie, zambrottatol pirlon keresztul toniig.

bar nezzuk a dolgok pozitiv oldalat: ha a moralisan a beka segge alatt levo juveba belepakoljuk a milan forman kivuli jatekosait (ambrosininek tul jol megy, ot ne), abbol valami nagy dolog sul ki. remelem lippi elviszi ferrarat palyaedzonek, ugy lenne teljes a bohozat

rexford 2010.02.04. 21:29:18

@Pályaelhagyó autóversenyző: Nem alig, hanem egyáltalán nem játszik, mert sérült. Fernando Torresről mondhatjuk például jelen pillanatban, hogy fix tagja a spanyol keretnek úgy, hogy kevesebbet játszott, mint Iaquinta ebben a szezonban?
Kíváncsi vagyok, hogy szerinted hogy nézne ki egy jó olasz keret, összedobsz hirtelen egyet? Egy feltétel van: ne legyen interes dominancia benne.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.04. 22:02:03

@rexford: ez utobbit azert nem olyan nehez garantalni... attol, hogy inter szurkolo vagyok, nem kovetelem meg a valogatott keretbe se materazzit, toldot vagy santont. (mas kerdes, hogy tavasszal meg akar bizonyithatnak)

lippi fix emberei viszont evek ota egetik magukat, bar pirlonak volt par jo megmozdulasa a nyari bulimeccseken. (meg azota meccsenkent atlag 0,7 , ahogyan hallom /latom) illetve a juve szurkolok szerint camoranesi jo jatekos, mar amikor nem a dokiknal ul vagy epp nincs eltiltva. de konyorogjuk vissza tottit is, nehogy unatkozzon az orvosi stab...

fiatalitani 3 eve el kellett volna kezdeni, illetve megkeresni az olasz valogatott jatekat is, mert ahhoz kepest a tavalyi intert orom volt nezni. ok, a di natale-quagliarella duo nem jott be, toni sem egy nagy szam, de tegye fel a kezet, aki szerint pl. grosso barmit produkalt ez elmult idoszakban.

iaquinta szerintem egy totalisan atlagos csatar, ezert nem ertem, mitol lenne fix helye barmilyen keretben. ezzel nyugodtan lehet vitatkozni, azzal kevesbe, hogy egy jaki-alex-amauri trio tonival sulyosbitva max egy 16 eves kissracnak hangzik jol.

szerintem egy bovebb keret 80%-ban kabe minden olaszszurkolo egyetert, a nagyobbik baj az, hogy ebbol hogyan lesz foci.

_alerob 2010.02.04. 22:09:51

Elég slampos lett ez a bajnokság. Az inter röhögve szambázik a Scudettoig, míg majdnem mindenki más szenved. Áramlik a dögszag.

A juventus meg olyan mint egy rossz vicc. Semmi kétségem nem volt afelől, hogy nem fognak nyerni a Lazio ellen. Ezekkel a játékosokkal semmi baj nem lenne, de annyira lötyögnek, hogy rossz nézni. Nem bírnak futni, próbálnak villogni, totál reménytelennek tűnik.

"ne legyen interes dominancia benne" ez még feltétel sem lehet, mert lehetetlen :)

_alerob 2010.02.04. 22:14:18

@Pályaelhagyó autóversenyző: Iaquinta ha nem lenne sérült, szinte a legjobb olasz csatár lenne. (sőőt)
Alex az mindig jó ha van, de mostanában nem tett semmit, hogy ott legyen, meg nem is tudott korábban. Amaurinak meg semmi keresnivalója még egyik válogatottban sem. Ha úgy focizna, mint Palermoban, akkor lenne.

Iaquinta-Pazzini páros nagyon szimpatikus lenne nekem a VB-n. (remélem nem csak ott jöhet ez össze)

rexford 2010.02.04. 22:21:17

@Pályaelhagyó autóversenyző: @_alerob: Gondoltam, elég egyértelmű az interes vicc, nem rakok ki smiley-t. Remélem, van aki értette egyből. :)

rexford 2010.02.04. 22:23:07

@Pályaelhagyó autóversenyző: 3 éve kellett volna fiatalítani, az tény, de kérdés, hogy lett volna-e akkor kivel, most meg már tán egy kicsit késő 4 hónappal a vb előtt.

horas 2010.02.04. 23:54:02

@rexford: Torres és Iaquinta között egy kategória van.Torres-t érdemes úgy kivnni egy VB-re,hogy lehet,hogy nem is fog játszani akkora klasszis,Iaqunita nem,főleg úgy,hogy vannak olyan jók még szerte az országban mint ő,sőt.

horas 2010.02.04. 23:56:41

Amúgy ahonnan elidnúlt a téma,én nem arra gondoltam,hogy Lippi most fiatalítson,hanem ezt már rég elkellett volna már kezdenie.
Szerintem.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.05. 07:54:28

@_alerob: Iaquinta ha nem lenne sérült, szinte a legjobb olasz csatár lenne. (sőőt)

Ez most kritika vagy dicsekvés?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.05. 07:55:39

@rexford: Sztem legyen Inetr dominancia, a maradék meg lehetne az idén jól szereplő Juves tábor.
:)

nalazo 2010.02.05. 09:08:51

A VB-keret csatárai lehetnének: Gilardino-Miccoli-Pazzini

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 09:16:35

Ó, de okos itt mindenki. De egy focicsapat nem úgy működik mint egy menedzser játékban. Az nem úgy van, hogy fogom magam és berakom a legjobb formában lévő játékosokat, mert az nem lesz csapat.

Ráadásul igen is számít milyen a morál. Nekem például a szívem szakad Cassano miatt, de ha Lippi úgy érzi, hogy bomlasztó a kisragyás, biztos megvan az oka rá. Lippi csapatban gondolkozik és bízik a sokat bizonyított embereiben, talán túlságosan is, majd elválik.

Lehet, hogy nagy lesz a bukta, de ti úgy beszéltek a kapitányról, mint egy analfabéta szefósról. Kapjatok már fejetekhez egy sokat bizonyított emberről beszélünk a világ egyik legjobb edzőjéről, nyilván tudja mit miért csinál.

Aztán Lippi az EB után került vissza, választania kell, hogy vagy a rutinos játékosaival megy neki a selejtezőknek, vagy új csapatot épít és kockáztatja a vébé szereplést. Aztán ezek az agyonszapult "nyugdíjasok" a kisujjukból rázták ki a továbjutást.

Még mielőtt kritizálni lehet, de méltánytalanul nem kéne.

Mr.AT 2010.02.05. 09:55:07

@popp: Érdekes, ahhoz képest, hogy kb. 15 hozzászólással feljebb horas-szal egy szintre hoztál ("Ha az lenne a c opció, hogy egyik nagyobb hülyeségeket ír, mint a másik én azt x-elném."), most leírtad ugyanazt, amit én írtam.

Mr.AT 2010.02.05. 10:07:43

A többi tisztelt önjelölt szakértőtől meg tisztelettel kérdezném, kik azok a kiváló feltörekvő fiatal olasz játékosok, akiket tömegével be kellett volna építeni már stabil kezdőként az olasz válogatottba?

Mki azt mantrázza, hogy fiatalítani, fiatalítani, fiatalítani, de konkrétumot meg neveket senki sem mond. Az összérv eddig Cassano neve volt, aki már szintén lelkesen közelít a 30 felé, meg Santoné, aki meg 19, és hol a padon ül idén az Interben, hol ott sem.

Egyszer már leírtam, leírom még egyszer: a VB-győzelem óta egyedül Chiellini az, aki világklasszis szintre nőtte ki magát fiatal olasz játékosként, ő pedig stabil kezdő is lett az olasz válogatottban, teljesen megérdemelten.

A 2006os VB-keretből jelenleg nálam Buffon, Nesta, De Rossi, Camoranesi és Gilardino utazna biztosan, a többiek kaparhatnának lelkesen.
Az azóta beérőkből Chiellini szintén fix kerettag, Borriello, Marchisio és Pazzini pedig jó eséllyel lenne az.

A többiek egytől egyig nagy kérdőjelek, legalább annyi dolog szól ellenük, mint amennyi mellettük.

A világbajnoki keret konkrétan így nézett ki: 1 Buffon, 2 Zaccardo, 3 Grosso, 4 De Rossi, 5 Cannavaro, 6 Barzagli, 7 Del Piero, 8 Gattuso, 9 Toni, 10 Totti, 11 Gilardino, 12 Peruzzi, 13 Nesta, 14 Amelia, 15 Iaquinta, 16 Camoranesi, 17 Barone, 18 Inzaghi, 19 Zambrotta, 20 Perrotta, 21 Pirlo, 22 Oddo, 23 Materazzi.

A legutóbb novemberben két meccsre összehívott olasz keret pedig így:
Buffon, Marchetti, De Sanctis - Cannavaro, Zambrotta, Grosso, Chiellini, Legrottaglie, Criscito, Bocchetti, Maggio, Cassani - Pirlo, Camoranesi, Palombo, Montolivo, Marchionni, Galloppa, Candreva, Biondini - Gilardino, Di Natale, Rossi, Pazzini, Palladino.

Nem gyenge csúsztatás azt állítani, hogy semmi változás sincs.

Mr.AT 2010.02.05. 10:19:46

@Shikaka: Ez vicc, amúgy, Chiellini éppúgy érinthetetlen, mint Buffon. Nem pénz vagy cserealap kérdése a dolog.

ericcartmen 2010.02.05. 10:21:33

@popp: "Aztán ezek az agyonszapult "nyugdíjasok" a kisujjukból rázták ki a továbjutást." Majd orbitális nagyot égtek a KK-n.

@Mr.AT: Azért ennek a keretnek valószinűleg nem sok köze lesz az utazóhoz, szóval ezzel érvelni szintén kicsit csúsztatás.

Mr.AT 2010.02.05. 10:24:50

@ericcartmen: Igenis próbálkozik Lippi, ennek alátámasztására írtam a fenti keretet is. Aki kicsit is értelmesebben néz ki, és tud két egyeneset rúgni a labdába, az megkapja az esélyt.

Itt meg mki úgy próbálja beállítani, mintha 22 játékost ismerne összesen Olaszországban.

ericcartmen 2010.02.05. 10:31:06

@Mr.AT: A keret az egy dolog, lesznek ott fiatal játékosok, de én attól félek a kezdő közelébe nem sok esélyük lesz bekerülni.

giacinto 2010.02.05. 10:46:41

@Mr.AT: na, azért csak sikerült egy olyan keretet idelopnod ahol már Lippi is brutálisan kisérletezgető fázisban volt a tét nélküli meccsek miatt.

Biondini, Candreva, Galloppa, Marchionni, Palladino

egyik sem nevezhető válogatott alapembernek, csak mert az utolsó 1-2 meccsre behivták őket.

giacinto 2010.02.05. 10:48:05

@Mr.AT: "Aki kicsit is értelmesebben néz ki, és tud két egyeneset rúgni a labdába, az megkapja az esélyt."

igen, előfordult ilyen is. aztán amikor 1-1 meccsen ezek az "újak" nem úgy teljesítettek, mentek AZONNAL a kukába és jöttek szépen vissza a Pirlok.

Gabez 2010.02.05. 10:49:44

@Mr.AT: Buffon, Nesta, De Rossi, Camoranesi, Chiellini - velük egyetértek, utaznának és kezdenének minden meccsen. Gilardino...hát, ő nagy lutri, cserének vinném csak. Ahogy Santont is. Pazzini is utazna, mert jó formában van, Maggio szintén.
A többiről fogalmam sincs, csak kényszermegoldások vannak.

_alerob 2010.02.05. 11:31:21

@Great Cornholio: ez kritika és dicsekvés is. Ha játszik ő az aki állandóan fut, robotol, harcol. Annyiból kritika, hogy aki Vieri, Del Piero, Totti és Inzaghin nőtt fel, annak ez kevés, bőven kevés.

ericcartmen 2010.02.05. 11:51:10

@_alerob: Azért ez még kevés, hogy ő legyen a legjobb olasz csatár, amellett, hogy a harcosságban egyetértek, szerintem ezen a szinten ügyetlen.
Te el tudod képzelni, ahogy szélről indulva befelé cselezve egyazegyben megver egy jobb védőt?

Taddei is fut, robotol, harcol minden meccsen, mégsem ő a legjobb középpályás a Romában.

Phuturo 2010.02.05. 12:24:19

@ericcartmen: "Te el tudod képzelni, ahogy szélről indulva befelé cselezve egyazegyben megver egy jobb védőt?"
persze h nem, mert nem az a posztja, nem az a feladata. befejező csatár nem előkészítő.
Nistelrooy-ról, Trez-ről, Raul-ról, Izaghi-ról se nagyon lehet de azért ők megütik a szintet nem?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 12:30:53

@Mr.AT: Mondjuk Mottáról, Santonról írtál ordas baromságokat. Amúgy a nálad biztos utazókat én is vinném, meg még hozzácsapnám, Palombot, Perrottát (a mostani formája alapján) és Giuseppe Rossit.

@ericcartmen: A KK körülbelül a hátuk közepére hiányzott, annyira is voltak motiváltak. Meg abból én messzemenő következtetést nem vonnék le.

ericcartmen 2010.02.05. 12:32:23

@Phuturo: Korábban volt egy olyan érv Iaquinta mellett, hogy ki lehet tenni szélre, erre irtam ezt a befelé cselezést.
Egyébként szerintem nem tipikus centercsatár, annál ő mozgékonyabb, mint hogy a 16oson belül várja a labdát.

Mr.AT 2010.02.05. 12:34:43

@popp: Talán légy oly szíves, pontosan idézve cáfold meg ezen "ordas baromságokat" Mottáról és Santonról, ha nem méltóságodon aluli mindez, mert ez így önmagában egyelőre csak szimpla mocskolódás, semmi több.

ericcartmen 2010.02.05. 12:35:42

@popp: Messzemenő következtetést nem, de jelzésértékű lehet. Katasztrofális volt mindenki.
Nem vagyok derűlátó a vb-vel kapcsolatban, igaz, hogy 2006-ban sem voltam az.

csirko pasek 2010.02.05. 12:35:56

@ericcartmen: Iaquinta nem egy hatalmas spíler, de nem is kezdőnek viszi Lippi. Ő lesz az 5-6 csatár a keretben, aminek még megfelelő. Nem fog sokat játszani, de amikor pályára lép hajtani fog. Ráadásul róla nem tudom elképzelni, hogy azon feszkózna, miért nem játszik, szemben Cassano-val vagy SuperMario-val, akik bármikor beadhatják a sértődöttet, ami a csapat morálnak borzasztó. Szóval világmegváltást ne várjon tőle senki, de nem is ezért viszik ki.

Phuturo 2010.02.05. 12:57:24

@ericcartmen: ja. arról lemaradtam, sorry:) sztem pedig pont az a fajta akinek várnia kell a labdát de ő meg is harcol érte

ericcartmen 2010.02.05. 13:15:57

@csirko pasek: Ez korrekt, teljesen egyetértek, csak itt legjobbolaszcsatároztak, ebből indult a vita.

Cassano talán már változott, lehet annyira örülne egy meghivónak, hogy a kevés lehetőség miatt sem hisztizne,
SuperMario neve meg remélem fel sem merül komolyan. Nem csak most, soha.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 13:39:42

"Mottának ezentúl zéró nemzetközi tapasztalata és zéró rutinja van, ha ennél lényegesen meggyőzőbben teljesítene, akkor is túl fiatalka lenne egy ilyen fontos poszthoz." - Utánpótlás szinten komoly rutinja van U21-es európabajnok, játszott az Olimpián is. Tavaly meg egy hónapos római játékosként rakta be Spalletti a csapatba az Arsenal ellen és nemhogy megállta helyét, hanem az egyik legjobbja volt a Romának. Abban meg horasnak volt igaza, hogy az ő mellőzésének oka, hogy Ranieri a Molinaro-szerű védekezésben perfekt jobbhátvédeket szereti. Mielőtt Casetti lőtte volna a gólt a derbyn és Mexes egészséges volt a megbízhatóan védekező Burdissot rakta ki jobbra, a Mottánál is támydóbb felfogású Cicinho meg eszébe sem jut.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 13:43:28

@ericcartmen: oké hát szíved joga, meg szerintem sem az olaszok a topfavoritok, sőt. Nálam csak a Lippivel szembeni méltánytalanság ütötte ki a biztsítékot. Ráadásul nem vagyok benne biztos, hogy teljes váltás jobb megoldás lenne.

Mr.AT 2010.02.05. 13:50:53

@popp: Azért most ne kezdjünk el ilyen szintre lemenni, hogy utánpótlás szinten komoly rutinja van - mást ne mondjak, a jelenleg frissiben újított Paoluccink az ificsapatokban valaha volt legtöbb gólt lőtt játékosunk, mégsem tőle várja senki a megváltást.

Mottával szemben egyáltalán nem voltam inkorrekt - azt írtam, hogy fiatal és rutintalan, és legalábbis vicces egy olasz válogatott kezdőjébe követelni, pláne úgy, hogy alig lát füvet a klubcsapatában is. Az, hogy ennek mi van a hátterében, már más lapra tartozik - de ettől még tény. Még Mr. Beckham is felfogta, hogy ha nem játszik és nem teljesít, nem lesz ott a VB-n.

Mindennek fényében az "ordas baromság" megfogalmazást továbbra is felettébb sérelmezem.

horas 2010.02.05. 14:14:24

Szummázva,azért az a kisújból kirázott továbbjutás is úgy éz ki,hogy az egyetlen épkézláb Íreket nem sikerült megverni.

Én nem követeltem,soha senkit a válogatottba,a generáció váltás,mindig problemtikus dolog,lásd franciák,az én személyes véleményen,hogy a fejlődést szemelött tartva,talán ereményesebb lett volna egy kicsit bátrabb és kezdeményezőbb hozzállás Lippi-től a fiatalok felé,ennyi.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 14:38:45

@Mr.AT: Amit most írtál róla az korrekt, de olvasd már vissza miket írtál korábban. Még egy apró kérdés, a zéró nálad mit jelent? Amúgy meg az is vicces ám, hogy szerinted egykutya a Juve serdülő csapataiban rekordgólt rúgni és egy U21-es európabajnoki cím, vagy egy olimpiai részvétel. Vagy neked szabad sarkítanod?

Mr.AT 2010.02.05. 14:54:42

@popp: Hát fene se tudja, azért ha vki egy Juventus-szintű csapatban all time record scorer az utánpótláscsapatoknál, az nem semmi teljesítmény, tekintve, hogy nem csak a saját kortársait, de a több, mint 100 éves klub teljes történelmét is meg kell előznie, nem kevés utóbb igen nagy névvel. Ehhez képest pl. egy válogatott keretben akár el is lehet lébecolni, lásd pl. Barone 2006ban, aki szintén VB-győztesnek mondhatja magát.

Ehhez képest fel sem merült, hogy mondjuk Paoluccit az olasz VB-keretbe, pedig idén több felnőtt meccsen lépett pályára, mint Motta! Előbb nyilván legyen stabil csapattag, szokjon hozzá a pszichés teherhez, rúgjon gólokat, szerezzen nevet a védők körében, aztán majd meglátjuk. Pont ezért írtam korábban, amit írtam.

Amúgy pedig visszaolvastam, s teljesen vállalhatónak érzek minden sort, most ugyanígy írnám. De ha esetleg megvilágítanád, hogy te mit tartasz "ordas baromságnak", az segítene.

ericcartmen 2010.02.05. 15:33:46

@Mr.AT: Azért Motta tavasszal folyamatosan kezdő volt elég meggyőző teljesitménnyel, Az udinei padról hirtelen egy BL 8addöntő kezdőjében találta magát, ahol a csapat egyik legjobbja volt mindkét meccsen. Szép dolog ifis rekordokat megdönteni, de szerintem nem egy kategória ezzel.
Az idei nemjátszásához egyébként annak is köze lehet, hogy még félig az Udinese tulajdona, és nem akarják feltornászni az árát. Jövőre teljes tulajdonnal remélhetőleg fix kezdő lesz.

calcio_di_rigore 2010.02.05. 16:02:23

@Phuturo: Iaquinta mint akinek várnia kell a labdát? Iaquinta mint Boriello és Gilardino-típusú befejezőcsatár? Hát nagyon nem, kedves barátaim...

horas 2010.02.05. 16:21:01

BENITO!
Poszt lesz ma vagy csak holnap?
A mostani fordulóban csak a Fiorentina-Roma igérkezik parázsnak,de a következőben viszont:
Napoli-Inter
Juve-Genoa
Roma-Palermo
Milan-Udinese

Vul-Kahn 2010.02.05. 17:21:59

@popp: Marco Motta mióta U21-es európabajnok?
Andy Beck, remélem mond vmit ez a név... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 17:48:04

@Vul-Kahn: Két évvel korábban nyertek, akkor is ott volt. De úgy tudtam, hogy erre előbújsz.

Vul-Kahn 2010.02.05. 17:56:35

@popp: Két évvel korábban se nyertek, szakikám. :) (meg azelőtt se)

Amúgy még szép, hogy előbújok, itten olasz játékosokat ruháznak fel holmi európabajnoki címekkel. Még ha igaz is lenne, akkor se érdemelnék meg, hát még így. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.05. 18:28:09

jogos. úgy emlékeztem, nem tom miért.

Vul-Kahn 2010.02.05. 18:59:16

@popp: Kein problem, mein Bruder, kein problem! :)

Amúgy hogy a szóbanforgó témához is hozzászóljak, szerintem olyan nagyonnagy fosásra nincs okuk a digóknak. A harmatgyenge csoportjukban 11 Barone-szintű játékossal is behúznák az első helyet, aztán a 16 között jön Dánia vagy Kamerun, szintén nem színvonal kis túlzással. És ennyi, már bent is vannak a 8-ban, ahol akár még szintén kaphatnak egy nemkomoly ellenfelet*, vagy ha komoly is lesz, egy olasz válogatott 1 meccs bemákolására mindig alkalmas. Ezután meg máris az érmekért harcolnak, de ha ki is esnek a nagyeddöntőben, olyan óriási égésről már nem lehet beszélni.
Tény, hogy a keret jóval gyengébbnek tűnik, mint 2006ban, de ez csak 7 meccs, amiből kb 3at kell komoly ellenfél ellen játszani. Szerintem a tradícionális nagycsapatok közül gyakorlatilag mindenki egyenlő eséllyel indul, mert a szerencsefaktor a legdominánsabb tényező (sajnos). Kár, hogy nem ligarendszerű a világbajnokság, úgy sokkal inkább kiderülne, ki a legjobb.

calcio_di_rigore 2010.02.05. 19:59:49

@Phuturo: Meg kell nézni a góljait. Szinte használhatatlan akkor, ha fent hagyják birkózni a védőkkel, aztán próbálják labdával tömni. Szinte mindig ellene fújnak, mert látványosan "harcol" minden labdáért, és ezt egy valamit magára adó védő simán kihasználja. Van persze ilyen gólja is néha (tavaly pl. a Milan vagy a Roma ellen, egyik sem volt szabálytalan, de mindkettőnél feküdt a védő a végére), de okosabb kihasználni a gyorsaságát, a lendületességét, és az erejét, ami statikus helyezkedés esetén a fent említett okok miatt sokszor nem ér semmit. Nem cselezgetnie kell, mert azt lehet hogy nem tud, hanem mélységből, lendületből indulva helyzetbe hoznia magát, pontosan ezért is lehet kitenni őt szélső támadónak, vagy ha úgy jobban tetszik szélről IS induló támadónak. Ez teljesen más játék, mint amiben mondjuk Gilardino jó, vagy amiben Borriellót jónak hiszik.

Iustizmord 2010.02.05. 20:34:23

@calcio_di_rigore: Ez teljesen más játék, mint amiben mondjuk Gilardino jó, vagy amiben Borriellót jónak hiszik.

:o)))) végre is (ex)milan-játékosokról van szó :o)))

de nem baj, milanoztál egyet :o))))

csak szurkapiszka volt :o)

Phuturo 2010.02.05. 20:35:43

@calcio_di_rigore: nem úgy értettem h ő konkrétan úgy szerzi a góljait h beleteszi valamijét a labda útjába, ez egyféle befejező csatár stílus. én arra gondoltam h neki nem a helyzet megteremtése a feladata elsősorban, hanem a végén belőni a gólt. az akár lehet egy sprint végén is és különben is megvan neki is a saját stílusa, mint minden csatárnak ezen a szinten
süti beállítások módosítása