Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 18. forduló - Elindul a Rückrunde

2010.01.15. 15:50 heinrich

Egyik bajnokságban sem misztifikus annyira az őszi bajnok személye, mint a Bundesligában, holott a számok azt mutatják, mindössze az esetek 67%-ban húzza be a bajnokságot a Herbstmeister. 2007-ben a Stuttgart, 2009-ben a Wolfsburg támadt fel a kút mélyéről, fordított példaként a Hoffenheim említhető, a nagy őszi hadjárat után vérszegény, már-már kínos tavasz következett. Most a Leverkusen szorongatja a sajtot, de igencsak nehéz elképzelni, hogy a szezon végére nem bukkan fel egy kis nemespenész a felszínen. Tovább után számba vesszük az előttünk álló félév esélyeseit, és a bajnokságot eldönthető X-faktort.

Leverkusen 35 pont
Statisztikailag igen meggyőző produktum. A ’kusen az egyetlen veretlen csapat Németországban, egészen a harmadosztályig bezárólag. Övék a legjobb támadósor (35 gól Helmes nélkül) és a Schalkével holtversenyben a legbiztosabb védelem is (13 gól); Heynckes remekül látja el az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket.

A védelemben Adler, Hyypia, Friedrich és a jolly joker Castro képviseli az állandóságot, problémák a balbekk posztján vannak, a gyakran cserélődő negyedik ember egyelőre molylepkeként kering a fény körül, és kétséges, hogy Schwaab érett-e ahhoz, hogy egy komplett szezonban kiegyensúlyozottan teljesítsen.

A középpálya is mínuszos, Barnetta, Kroos és Vidal húzza az igát, pont a csapatkapitány, Simon Rolfes játéka törékeny olykor. Bender egyelőre az ismerkedési estnél tart, Renato Augustónak pedig tényleg zseniális megoldásai vannak – körülbelül ötmeccsenként, szóval soványnak tűnik a malac, egy-egy sérülésen, formahanyatláson összedőlhet a Jenga-torony.

Ezt Helmes felépülése ellensúlyozhatja, de szintén kérdéses, hogy Kiessling képes-e európai szintű összteljesítményre (24-25 gól mindenképp annak számítana), Derdiyok játéka pedig hiába hasznos, szerintem kissé túl van értékelve a lelkem. Mögöttük pedig nincs senki, akit legalább a rotáláshoz használni lehetne, és sem Kiessling, sem Derdiyok nem volt még sérült a szezonban. Csoda lenne, ha ilyen fiatal, és relatíve szűk kerettel haza lehetne érni.

Bayern München 36 pont (18 meccs)
Ahogy előfordul, hogy az ember egy különlegesen csúnya nőről nem tudja levenni a tekintetét, úgy néha a legnagyobb ökörségek is elgondolkodtatják az embert. A Dubaiban edzőtáborozó bajorok sajtótájékoztatóján olyan kérdéseket kapott van Gaal, mintha Puhl Sanyi bújt volna a súgógépbe. Az egyik futball-mogul azt feszegette, nem jelent-e problémát a Bayernnek, hogy túl sok a jó játékosa, miközben a TV-stáb vicces tréfával emelte a színvonalat, midőn bevallottan elfűrészelték Schweini székének a lábát. Csoda, hogy össze nem keverték.

Túllépve a vendéglátók ítélőképességét forszírozó kérdéseken, érdemes a dolog mélyére ásni. A szezon második felében végül a 4-4-2-es formáció és Olic példaértékű játéka öntött reményt a bajor szívekbe, de a nehezen kialakult koncepciót alapjaiban támadhatja meg Robben és Ribéry egyidejű bevethetősége, amihez olyan középső középpálya kellene, amilyen a Bayernnek nincs, megkérdőjelezhetővé válna Olic, Schweini és Müller játéka, különösen ha a párost eggyel feljebb toljuk, és 4-3-3-as hadrendet vizionálunk. Viszont a két játékmód között óriási a különbség, nem lehet kéthetente váltogatni, ahogy éppen a Robbéry duó sérülget, így az sem várható, hogy a bajorok tartós fölényt, és állandó szisztémát tudnak kialakítani, így csak jobb benyúlással várjuk tőlük a bajnoki címet.

A ballasztot mindenesetre kiszórták, Breno és Ottl a Nürnberghez, Baumjohann Schalkéba, Toni pedig a Romába került. Az öreg Hoeness persze nem teljesen hülye, arra azért volt esze, hogy berántsa Lükét a kolbász-bizniszbe, melyet fiával közösen futtat egyébként.


 
Schalke 34 pont
Teljesítményük az őszi szezon komplett kirakata. Néhány egészen pompás meccs mellett kiegyensúlyozott, bebiflázott, könyvízű futballt bemutatva masíroztak végig. Mégis, ami a liga ordas kritikája, az a csapatnak igencsak dicséretére válik, a rendelkezésre álló erőforrásokból így lehet kihozni a legtöbbet, a radikális fiatalítás pedig még szimpatikussá is teszi a masszát. Bajnoki címről beszélni mindenesetre botorság lenne, de bárki, aki alábecsüli őket, komoly pofára esésnek van kitéve.

A helyzetre legjellemzőbb nyilatkozatot a Gladbach elleni vesztes meccs után adta Magath. Bosszantó körülmények között kaptunk ki, de egyáltalán nem zavar, tesszük tovább a dolgunk.

Ami az ő esetében ugye nem merül ki az edzősködésben, manageri teendőinek is két kézzel esett neki a télen, felvonultatva egy sor játékost, akit hírből sem nagyon ösmerünk. Besart Ibrahimi (FK Renova), Peer Kluge (Nürnberg), Edu (Suwon Blue Wings), Tore Reginiussen (Tromsö), Bogdan Müller (SpVgg Neckarelz). Furcsa, és egyben nagy kár is, hiszen mi lehetett volna jobb megoldás minden érintett számára, mint Koman beépítése Rakitic helyére, de most tényleg.

Hamburger SV 31 pont
Nehéz megmondani, hogy a HSV már túl van a nehezén, vagy a komplett szezon a sérülések árnyékában zajlik majd – különösen, hogy nem sikerült a brazil nehézvedelő, Vagner Love kikölcsönzése. A keret mindenesetre nehézsúlyú minden csapatrészben, ami leginkább a szezon végének közeledtével lehet nyomós érv, megfejelve az olyan egyéniségek meccsdöntő képességével, mint Zé Roberto vagy Elia.

A Dortmund szereplése kapcsán leginkább az érdekel minket, hogy Hajnal Tamás hogyan talál vissza a kezdőbe, mert a csapat nemcsak átvészelte hiányát, de igazából sérülése után állt össze.

Nem hallgathatjuk el, hogy a bajnokság tizenhatodik fordulójába igaztalanul célozgattunk arra, hogy több lesgólt is szerzett a BVB. Az egyiknél egy – ebben az esetben – teljesen irreleváns szabállyal operáltam botor módon, a másikat illetően pedig képes cáfolat is érkezett a szöveges felháborodás mellé agymosott kommentelőtől, akinek ezúton is megadjuk a válaszért járó pontot, plusz egy pont az indoklásért.



Maradt még nekünk a Bréma, a liga legjátszóbb csapata, nehéz lenne a jó szereplésük ellen áskálódni, bár az ősz vége megmutatta, miért kell fenntartásokkal kezelni a szereplésüket. A Werder egyetlen rangadóját sem tudta megnyerni, és emellett is akadtak elvarratlan meccsszálai, nem tudták rövidre zárni a három pont kérdését akkor sem, mikor minden adott volt hozzá. Gyilkos ösztön nélkül nem fog menni.

Az X-faktor
Az őszi szezon bizony csalódást hozott, elmaradtak a kiélezett, utolsó pillanatig nyílt és fordulatos meccsek, egyértelműen csökkent a színvonal, még ha ez valószínűleg átmeneti jelleggel történt is. A Bayer úgy tudja vezetni a tabellát, hogy mindössze a meccseik felét nyerték meg, nem beszélve a Schalke példájáról. Értem én, hogy fontos a kiegyensúlyozottság, de igen szomorú leszek, ha ez az erény döntene a bajnoki címről, mint ahogy azokat a világbajnokokat sem csípjük, akik futamgyőzelem nélkül érnek a csúcsra.

A tébolyult finisre idén is jó kilátás nyílik – ez egyébként roppant örvendetes – így arra teszünk, hogy a bajnoki címet egy, a tavaszi szezon közepén felállított hat-hét meccses győzelmi sorozattal párosuló stabil átlag fogja jelenteni, erre pedig továbbra is a Bayernnek van a legnagyobb esélye, de ilyesmire képes lehet a Leverkusen és a HSV is. A Bréma inkább az első, míg a BVB a második kitételnek tehet eleget – egyébként a nemzetközi meccsek súlyos terhétől szabaduló Wolfsburgtól is hatékony tavaszt várunk, de a tizenkét pontos hátrány több, mint ami reálisan behozható. 

Tippverseny
Lojzinak sikerült pontot mentenie a kommentelők szekértáborába, popp vendégjátéka előtt az állás 3:4 nemide. A helyes megfejtés egyébként Varga Zoltán volt, az esetről külön poszttal készülünk. (Játékos kedvű olvasóink számára eheti kérdésünk: mely egykori sztárjátékosunk ápol(t) legendásan rossz viszonyt Otto Rehhagellel? Megfejtés és tippek: heinrich.nst@gmail.com, hajrá)

Eheti rund    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

popp tipposzlopa

Bayern München-Hoffenheim 1-1 - köszönjük Tonit, Mr. van Gaal!
Leverkusen-Mainz 3-1 - Szalai góóól!
Hannover-Hertha 1-2 - Paja dupla!
Mönchengladbach-Bochum 2-0 - vakrepülés.
Hamburg-Freiburg 3-0 - azaz három-kopasz.
Eintracht-Werder 1-2 - Futács Márkó gól!
Stuttgart-Wolfsburg 2-0 - Pogrebnyak odarak!
Schalke-Nürnberg 1-0 - Magath-tól értetődik
Köln-Dortmund  1-1 - Poldi itt, Tomi ott.
 
Ha meg elég bátor vagy akkor tőlem tippelhetünk a Juve és a Roma meccsére is.
Opcionálisan ideírom a tippjeimet.

Roma-Genoa 2-0
Chievo-Juventus 1-2

Döntetlen esetére a viszontválaszom:
Roma-Genoa 3-1
Chievo-Juventus 0-1

213 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr541673418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karajjj 2010.01.15. 09:02:03

a Hoffenheim remélem megszorongatja a Bayern tökét

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.15. 09:12:49

első.
sunáznám.

lantos.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.15. 09:43:04

bejövök és a nevem a bundás posztban... Henrik, tippelhetek? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 09:46:54

Ha kérhetnék mindenkit, levélben, ahogy én is tettem. ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.15. 09:56:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ha Te nyered, nem adod át nekem a lehetőséget, azért mégiscsak én vagyok a lantos :)

Mourinho már nem a király 2010.01.15. 10:48:33

mér, a bkv hozza a zinternetet? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 11:05:19

@imici77: Lásd kivel van dolgod, átadom. :) Nem hiszem hogy én nyernék, de ha szeretnéd, átruházom rád.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.15. 11:09:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: kösz, Henriket is móresre taníthatom tippelésben, remélem :)

Labdarúgás a mindenem · http://labdarugas.cimpa.hu/ 2010.01.15. 11:46:39

Két mérkőzés az amire igazán kíváncsi vagyok.
Bayern München - Hoffenheim melyen 3-1-es Müncheni győzelmet várok, hiszen a Bayern 3. a Hoffenheim 7. helyet foglalja el a táblázaton. Az őszi szezonban 1-1-re végeztek a csapatok a Rhein-Neckar arénában. Ribery nem lesz a keretben, ez elég nagy veszteség a csapat számára, de ott lesz a kezdőcsapatban Gomez, Olic, Robben, csak hogy néhány nevet említsek, ők már garanciát jelentenek a győzelemre.

A másik mérkőzés a Leverkusen-Mainz ami azámomra azért azért érdekes mert a Mainzi keretben két magyar is található. Az előzetes beharangozás szerint, Lőw kezd, Szalai pedig kispados lesz, pedig várom a bemutatkozását a Mainzi csapatban. Sok sikert kívánok neki a Bundesliga-hoz. Egyébként az őszi meccs 2-2 lett, most pedig a hazai csapat az esélyes, tehát tippem 2-0 de azért szurkolók hogy ne legyen igazam és Lőw-ék pontal térjenek haza.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.15. 11:59:50

most, hogy van bundespost, nem szeretnék nagyon kötözködni, de próbáld már, mein werter henrik, azt a kérdést magyarul feltenni :)

hogy enyhítsem a komolyságot, idetenném a fociról való legfontosabb tudnivalókat, hátha van, aki nem kulturálódott még eleget:
www.youtube.com/watch?v=8wUE58SY12Q&NR=1

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.15. 12:21:28

mindenki átadja nekem a tippelési lehetőséget? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 12:27:18

@imici77: nem fogok későn adtam le az egyébként helyes megfejtést ;-). Na de a tippelési jogot ki kell harcolni. Nem mindenki kapja meg anyutól a három gombócos fagyit ;-).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.15. 12:35:14

@popp: az kimaradt, h nem 3 gombóc volt, hanem 7. :)

Iustizmord 2010.01.15. 13:12:04

mi van, miért vannak diszlexiás emberek akik nem értik meg h elbasszák a másik játékát ha végig se olvasva a posztíró kérését, megfejtés-ötleteket kopiznak be ide???

:o(((

Oarbeaskoa 2010.01.15. 13:15:59

én nem tudom a biztos jó választ. de ha már Varga Zoliról lett szó itt a hozzászólásokban, legendásan híres ellentmondásos személyiség, tudnátok egy posztot rá szánni? igazából mindenkivel összeférhetetlen, de mi lehet a háttérben? a múlt héten hallgattam egy interjút vele a rádióban, vele. az ő szemszögéből is érdekesek a dolgok, de nem tudok hinni neki. elég őszinte volt. már én is ellentmondásosan fogalmazok.

szeretnék résztvenni én is a következő nst tornán. keresni lehet csapatot, itt a hozzászólások közepette? :)

Oarbeaskoa 2010.01.15. 13:17:44

@lustizmord!

agyunk részei közötti összefüggések érdekessége hogy egy dislexia társulhat sensoros afáziával

Iustizmord 2010.01.15. 13:27:58

@Oarbeaskoa: továbbá orrsövényferdüléssel, kopaszodással és rossz ízkléssel. már csak ilyen ez a dislexia.

balu11 2010.01.15. 14:35:02

@Iustizmord: szemesnek ál a világ... Nem gyenge üzleti vénája van annak, aki kitalálta. Szerintem nem vicc. Kereslet van rá, a piac még egyáltalán nem telített. Annyira nem is morbid egyébként... (sajnos).

Iustizmord 2010.01.15. 14:47:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem mese ez, gyermek.

(remélem értékeled a klasszikust)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.15. 15:53:07

@_benito: hülye.

@popp: hülye 2#, nem is volt :)

@imici77: nincs is, beee :)

A helyes válasz Varga Zoltán, erről majd poszt is készül.

A helyes megfejtő és eheti tippelőnk pedig popp. nyihaha.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 15:55:56

@imici77: Na szakikám mégis én nyertem, tehát hét gombóc helyett szocska! ;-)

heinrich, a tippeket szépen kommentálva visszaküldtem.

Természetesen Vargazoli volt a helyes megfejtés!

Iustizmord 2010.01.15. 16:21:28

@heinrich: fenét. én is. csak később.

követelem a rehabilitációmat.

egyébként a helyes kérdés úgy hangzik, hogy ely egykori sztárjátékosunkkal ápol(t) legendásan jó viszonyt Varga Zoltán.

lehet hogy a megoldás üres halmaz? :o)

balu11 2010.01.15. 16:25:59

@Iustizmord: tovább pontosítanék:
mely egykor vagy bármikor élt/élő emberrel ápol(t) valaha is bármilyen pozitív viszonyt Varga Zoltán?

(egyébként kell az ilyen megmondó ember is, csak a helyén kell kezelni a megszólílásait. 1-2 hetes NS cikk megvan?)

Basti · http://borgatya.hu/ 2010.01.15. 18:45:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

én be is nyújtom az óvást :)
poppmonnyonle!!!!!!!

Titi120 2010.01.15. 19:49:04

A port.hu -n az Europsort 2 -re írják az esti meccset. Puszta elírás ?

Vul-Kahn 2010.01.15. 19:55:08

@Titi120: Nem, a péntek esti meccsek ott mennek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 20:23:56

@Basti: Ahelyett, hogy szurkolnátok nekem!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 20:41:20

Ja, mivel heinrich még nem rakta ki a tippjeimet. Elárulom a ma estit. Tehát aki a kommentelők sikeréért eped, szurkoljon az 1-1-ért a Bayern-Hoff-on.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.15. 20:59:20

ki mondta az es2 riporterének, h rangnick nevét rányik-nak kell ejteni?

Micimedwe 2010.01.15. 22:26:25

A Bayern tíz emberrel is megérdemelten győzött.

értelmetlen_nevű 2010.01.15. 22:27:21

Az első félidőben gyengék voltunk, a második félidő tetszett. A Hoffenheim elég sportszerűtlen volt, szerencsére gyengén játszottak. Gomez teljesítményét nem szeretném kommentálni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.15. 22:30:58

kinhöfer varázsolt.

a hoffenheim a liga egyik legantipatikusabb csapata, remélem, nézte mindenki, aki tavaly annyira el volt olvadva tőlük.

@értelmetlen_nevű: gomez egy nagyon gáz dolgot csinált, az a labdaátvétel fájt

robben zseniálisan tud passzolni. ha akar.

elber 2010.01.15. 22:35:03

nem mondom, hogy mekkora játék volt, de összességében így elsőre belefért. Gomeznek egyedül az a labdalevételnek nem nevezhető valami az ami felróható, szerintem nem volt több gond vele. Robben meg ha csak úgy az érdekesség kedvéért passzolna néha, nagyon boldog lennék. Badstuber nagyon tetszett.

értelmetlen_nevű 2010.01.15. 22:39:22

@mocsing:
Szerintem két-három ziccert bénázott el kb., tényleg az a labda(nem)átvétel volt a legdurvább. Inkább az a baj, hogy mást nem csinált, a hosszabbításban lőtt kapufája előtti mozdulat volt az egyetlen focistára emlékeztető momentuma.

Robben nagyon jó volt, de azért még mindig képes borzasztóan sötét megoldásokra. Az első félidőben volt egy durva szólója, közben háromszor ellőhette volna, volt 3 üres ember, de a lehető legszarabb helyzetből belelőtte egy védő sarkába. Ettől függetlenül nagyon hasznos, remélem nem sérül le mostanában.

Badstuber pedig borzasztóan megbízható, simán megüti a szintet, nagyon örülök neki.

értelmetlen_nevű 2010.01.15. 22:41:12

közben Heinrich beírhatja a telitalálatot a noteszébe, kapd össze magad, popp mester!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 22:41:43

Sajnálom @popp: -ot tippje be nem válása miatt, de örülök, hogy nyertem a fogadáson. :)

gergo a kolyokkutya 2010.01.15. 23:22:38

@elber: robben onzo fasz, passzot sose latsz tole

gergo a kolyokkutya 2010.01.15. 23:25:28

@gergo a kolyokkutya: passzt vs. passzot. kerem savazzanak. :)

Harald hardrode 2010.01.15. 23:27:30

@gergo a kolyokkutya: alapvetően igen, de már látom a fejlődés jeleit.Gomeznek adott egy nagyon szép querpass-t, csak Mario ahelyett, hogy lekészítette volna, estében próbálta kapura tenni. A második gól előtt pedig lőhetett volna, de inkább Gomeznek akart megint querpass-t adni, aztán begyüjtötte a lepattanót és lerakta MBV-nek. Szóval észre kell venni a jót, de az igaz, hogy van még hova fejlődni :-D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.16. 00:07:26

@értelmetlen_nevű: Egy cseppet se aggódj, hosszú még a forduló. Nekem a csapatok felületes (khm)ismerete miatt ráadásul meglehetősen vakrepülés is, meglátjuk mi sül ki belőle. Mentségemre legyen szólva, azt hittem, hogy rég beküldte már valaki a helyes megfejtést előttem. Gondolkoztam, hogy egy szalon remi érdekében megteszem ugyanazokat az eredményeket, mint Henrik, de ezt végül nem játszottam meg.

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2010.01.16. 12:11:16

bocsánat az értetlenkedésért, de hogy lehet itt kideríteni a szerkesztőség emailcímét?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 13:47:38

@Beavix: bármely szerző nickjére kattintva tudsz neki mailt küldeni, az enyém benne van a posztban is (ha már Bundesliga alatt kérdezed :)

Lojzi_ 2010.01.16. 13:49:17

@Beavix: Az utolsó sorban találsz alázúzva és kiemelve egy név@szolgáltató.felsőszintűtartománynév formátumú karaktersorozatot, szerintem az lesz az.

Lojzi_ 2010.01.16. 13:50:20

@heinrich: bő egy perccel, a csudába...

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 13:55:43

@popp: igen, de még csak most gyártom a posztot.

Harald hardrode 2010.01.16. 15:43:37

Ezt benyelte René, bár nem tudom, hogy mennyire az ő hibája volt. Szerintem rosszul állított fel a sorfalat mert beadásra számított, de semmiképpen sem lövésre, ami a rövidre tart. Ha kis szerencséje lett volna, akkor kitolja szögletre.

Harald hardrode 2010.01.16. 15:49:36

És ez lenne a szuper Mainzi beton védelem, ennek tükrében még rosszabbul fest az őszi mainzi kirándulás impotens támadó játéka.

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 15:53:50

Most a Mainz ennyire gyenge, vagy tényleg ennyire jó a Leverkusen? A második gól előtti támadás gyönyörű volt.

Harald hardrode 2010.01.16. 15:56:26

@értelmetlen_nevű: Szerinted Kiesslinget kivszi Joggi a VB-re?

Harald hardrode 2010.01.16. 15:59:39

Toninak ballal is megy, várom már, hogy visszajöjjön.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 16:00:20

@Harald hardrode: szerintem podolski kiszorítja.

kroos is tiszteletét tette, ma eddig egy gólpassz, egy gól, bár az előbbit nem láttam

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 16:01:34

@Harald hardrode: muszáj lesz, jelenleg kimagaslik a mezőnyből. De kezdő nem lesz szerintem, Klose vagy Gomez lesz a center.

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 16:02:53

@mocsing: szöglet volt, de azt hittem Barnetta tekerte be.

Vul-Kahn 2010.01.16. 16:09:49

Na most vállalok egy merészet: a Berlin benn fog maradni, a Hannover meg ki fog esni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.16. 16:09:56

Ha csak a Hannover lenne az ellenfél, sima bajnok lenne a Bärlin.

Harald hardrode 2010.01.16. 16:17:01

@mocsing: remélem nem, Podloski nagyon gyenge Kölnben is, válogatott szinten meg Lenegyelország volt az utolsó komolyan vehető csapat, akinek gólt rúgott. Az a gond, hogy a mostani fellálásban nem tudom, hogy kinek a helyén tudnám elképzelni, mert szélre nem tenném ki, neki leginkább egy Milános rombusz feküdne, vagy egy 4-3-1-2.

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 16:22:14

@Harald hardrode: nem is hasonló poszton játszanak. Podolski Marin vagy Kroos helyett utazna, a lengyelek óta lőtt gólt pl. az oroszoknak is. A Kölni teljesítménye pedig nem mérvadó, reménytelen csapat az. Helye van a kispadon.

Harald hardrode 2010.01.16. 16:23:15

lemaradt, hogy Kroost nem tudom elképzelni.

Harald hardrode 2010.01.16. 16:25:46

@értelmetlen_nevű: Hát nem tudom. Pdoloski nem rossz játékos, de szerintem nincs most formában. Müller meg Kroos közül viszont valamelyiknek muszáj mennie.

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 16:31:12

@Harald hardrode: Müller és Kroos majd az EB-n fognak villantani, és azt is látom, ahogy Badstuber beteker egy szabadrúgást jó 30-ról a jobb felsőbe az elődöntő hosszabításában :)

Tényleg nincs nagy formában Podolski (nem is tudom, hogy hány éve), de a válogatottban rendszeresen jól játszik, ismeri a csapatot, jól megértik egymást Schweinsteigerrel, van már tapasztalata világversenyeken.
Persze nem fogok sírni, ha Löw otthon hagyja (nem fogja egyébként), de szerintem racionális döntés lenne elvinni Dél-Afrikába.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 16:32:15

kroost gyönyörűen el lehetne képzelni a bal szélen podolski helyén, mivel nem klasszikus szélsőkkel játszik (majd valószínűleg) a nationalelf, hanem a 4-2-3-1-ben három zsugással., akik kiszolgálják a centert. ehhez nem kell robbeni gyorsaság és céi biciklisorozat.

jelzem, a - hívjuk így - bal oldali támadó szerepkörben játszó jansen megint gólt lőtt

@Harald hardrode: csak a tisztánlátás végett: ironikus próbáltam lenni, idegrángást kapok attól, hogy podolskinak bérelt helye van, az utóbbi fél (egy? másfél?) éve alapján a keretben sem kéne ott lennie.

Harald hardrode 2010.01.16. 16:36:23

@mocsing: ne haragudj, csak van, akik komolyan gondolják az ilyen Podolskit a válogatottba dolgot, tőlök meg én kapok idegrángást :-D Mondjuk egy ilyet el tudnék képzelni: Schweini, Janesn szélt, közöttük Kroos , mögöttük meg Ballack és Hitze ütközik.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 16:43:53

No, csak kikerült a frissített változat.

Bundesliga simulcastot nézek, Kroos gólpassza a rövid ötösre tekert szöglet volt, a Brémától elcsaltak egy tizenegyest, Sestak gólja szép volt a rövid felsőbe, a Hertha meg bazainagy védelmi hibát használt ki.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 16:45:54

@Harald hardrode: hitzlspergerért mindjárt megkapod a magadét, jelzem, szerintem jogosan :) mindenesetre mentsd a menthetőt és mondd el, hol hagytad özilt :)

jansennek azért picit sok lenne, h kezdő legyen, de a keretbe odaférhet szerintem.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 16:47:53

Mire leírtam, a Bréma is benyelt egy röhejes gólt, és Petric is bebelsőzte a második hamburgit, miután Cha Du-Ri veszett nagy luftot rúgott az ötösén.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.16. 17:00:45

Jéé, van poszt.

Rolfest nem kéne lehúzni, nehéz sérülten játszani.
Viszont Komanért kapsz egy pluszpontot, én is gondoltam rá.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 17:08:26

@Rekordvizemeister: nem húztam le, azért is írtam, hogy _törékeny_

Koman pedig tényleg teljesen kézenfekvő lett volna, fiatal, tehetséges, olcsó is (főleg kölcsönben), játszhatott volna a csatárok mögött, óriási terület a passzainak, és mind a csapatból, mind a ligából kiemelkedett volna technikailag - tökéletes hely a fejlődésre. Hülye Magath, lehet, küldök neki pár linket Voliról :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.16. 17:17:19

@heinrich: mostanában úgyis mkit leigazol, akinek két lába van

Hannoverben akár 0:4 is lehetne közbe, azért ez elég csúnya. Jó ötlet volt négy és fél éves szerződés kötni Bergmannal.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 17:21:45

korosztályos tornákon megfelelő körülmények között valószínűleg rakiticnak sem lenne akadály a villogásban a saját képességhalmaza.

máshol ez a villogás komannak nem sikerült, egyelőre, amennyire én követem, a bariban se kezdő. javítsatok ki, ha máshogy van. rakitic félig kezdő a schalkéban, már 2 éve legalább.

technikailag meg mondjuk ribéry emelkedik ki a ligából. nekem ez a komanos dolog nagyon nem ül. sajnálom :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 17:27:26

@mocsing: grrr :)

Túlzás lenne azt állítani, hogy dvd-n gyűjtöm a Schalke meccseket, de az utolsó értékelhető Rakitic megmozdulást a 2008 őszén láttam a Bayern ellen.

Köztudottan az olasz bajnokság a legrosszabb, ami egy fiatallal történhet, ráadásul Komant a szélen erőltetik, ami kurvára nem az ő világa.

Technikailag még egy balhátvéd (pl Kadlec) is ki tud emelkedni a bundásból, nem hiszem, h ez a megállapítás túlzó lett volna, ráadásul nem állítottam, h Kroost és Özilt elhomályosító sztár lehetne is azonnal, de Hajnal szintjét bőven kinézem belőle, főleg a mentalitását ismerve.

Vul-Kahn 2010.01.16. 17:32:29

@mocsing: teljesen egyetértek.

@heinrich: a Bayernes elemzésed tűpontos. a Leverkusenes kevésbé. Derdiyok kurvára nincs túlértékelve, sőt. 21 éves, ez volt az első féléve egy topligában, ráadásul Kießling miatt nem is játszhatott az igazi posztján, befejező csatárt, hanem 2nd strikerben kellett nyomnia. Így nézve a teljesítményét, ez szerintem parádés. Akit túlértékelsz, az Helmes. Egy teljesen átlagos játékos, 26 évesen 1 db kifutott szezonnal (ok, az azt megelőzőben a 2. Ligában is sok gólt termelt, de azt azért ne vegyük ide.) Persze ilyen középpálya előtt Helmes is rúghat majd sok gólt idén is, mert nem rossz ő sem, de akinek szarabb támogatás is elég lenne a gólszerzéshez, az szerintem a svájci.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.16. 17:34:38

@mocsing: nincs realitása, Holtby lesz úgyis hosszútávon azon a poszton, de szerintem Komannak feküdne a Bundesliga, nekem az a megérzésem. Ezt párosítottam azzal, hogy félig örülnék, ha megint magyar játékosa lenne a klubnak. És Komanon kívül mást nem tudok elképzelni (Juhász posztja tele van).

A Kusen szerencséje, hogy sok az olyan félnótás csapat, mint a Mainz, akik belemennek egy kis adok-kapokba. Akármi is megtörténhet ebben a szezonban, a sérülésveszély szerintem a Bayern tudná megrogyasztani idén.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.16. 17:35:18

Ha jól számoltam eddig, 7-3 a tippjáték - nem ide!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 17:41:31

@heinrich: én elhiszem, h komannak helye lehet/kellene, h legyen a bariban, csak ezt az alapján mondhatjuk, amit láttunk tőle az u20-as vbn. kurva jó meccseket meg láttunk már rakitictól/től (vegyes hangrendű szó, itt melyik kell?) is - méghozzá a bundásban, ami nálam komolyabb szint eggyel, mint a negyedosztályú olaszok elleni viaskodás, de nem akarom újrakezdeni az u20as vitát, relax :)

a technikai kiemelkedettséget meg a rivális csapatok poszttársaihoz hasonlítom, úgy lesz korrekt szerintem :) tehát az említett özilhez és krooshoz, márpedig közülük nem emelkedik ki nekem, ribéryhez képest meg pláne nem. inkább megütné a legjobbak alatti szintet. nem gondolom, h özil ne lenne technikásabb komannál.

ha valakihez hasonlítani kellene komant, akkor az trochowski, csak két különbséggel. egyrészt troche karrierje fiatalon ideálisan alakult, másrészt a féllengyel szerintem jobb játékos, mint a félukrán. de stílusban mindenképp él a párhuzam. és egyszer, mondjuk 5 év múlva egy hamburgot koman is elcipelhet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 17:54:14

@mocsing: a Bariban is láttam már jól játszani, de lehetőség nélkül persze nehéz. Egyébként Koman tehetsége szerintem elsősorban a passzjátékán nyugszik, nem arról volt szó, hogy mondjuk végigcselezte magát a rutintalan suhancok során.

Egy pontrúgás vagy kiugratás minőségének megítélése szerintem kevésbé közegfüggő.

Krooshoz, Özilhez direkt nem hasonlítottam egyelőre, de legalább a lehetőségét sztem kár elvitatni, lehet hülye vagyok, de meggyőződésem, hogy feküdne neki a Bundi, a rohanás, a kontrák, a nyitott terek, a finom cselek.

Trochowski példájával nagyon nem értek egyet, sztem teljesen más stílus, a lengyel egy gőzhangya, és ha már itt tartunk, az ujkrán futballkultúra európai szinten nézve is kiemelkedőnek mondható.

@Vul-Kahn: a szarabb támogatottságban egyetértünk, de ez a veszély pont nem áll fenn a Leverkusenben, szóval irreleváns. Ettől persze tévedehetek, de sztem Helmes helyezkedésben és összjátékban is jobb, Derdiyok meg egyénileg erőszakosabb. Viszont a fontos (3pontos) gólokat is inkább Helmesben látom, elsősorban azért, mert jobb érzékkel kerül helyzetbe. Ki fog derülni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.16. 17:58:07

@mocsing: Rómában kapott egy félidőt és ezalatt csapata legjobbja volt a Voló, az ő szögletéből szépített a Bari. A Siena ellen meg kezdőként állta meg a helyét. Többek között volt két forintos zsugája, amelyek csak azért nem lett asszisztok, mert a balfasz csatár kihagyta a ziccereket. Szóval nemcsak az U20-ban , de a Bariban is mutatott ezt-azt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 18:01:44

@heinrich: tényleg nem kötözködni akarok, csak mondom, hogy azért nagy szabadrúgásgólt is könnyebb ott rúgni, ahol nevenincs kapusok vannak és kiugratni is egyszerűbb nagyon jól balfasz védők közt. (ezt erre: "pontrúgás vagy kiugratás minőségének megítélése szerintem kevésbé közegfüggő")

a technikásan végigrobotoló, forintos labdákkal, néha egy-egy bombával - nekem ez trochowski leírása, és amit eddig láttam belőle, komané is

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 18:02:32

kicsit szarul és hiányosan fogalmaztam, de remélem, a lényeg átjön

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 18:04:55

@mocsing: félig üres, félig teli. Nálam teli :)

Még annyi, hogy ha valaki huszonötről feltekeri a rövid felsőbe, akkor mindegy, hogy doktor Szieben vagy Kahn áll a kapuban. Ugyanez egy hajszálpontos labdára, de ok, ezt kiveséztük.

2010.01.16. 18:05:55

Az mit takar, hogy:
Szalai bemutatkozott Stuttgartban
????????

Titi120 2010.01.16. 18:55:56

A bayernes részhez: semmi szükség 4-4-2 -t meg 4-3-3 -at vizionálni, a Napnál is világosabb, hogy a Robben visszatérésével (és Pranjics ezzel párhuzamos egyben örvendetes padra szorulásával) átálltunk a 4-2-3-1 -re.

Ribery visszatérésével valószínűsíthetőleg Müller találja majd magát Timoscsukék megtisztelő társaságában, bár ez esetben nagyon kérdéses, hogy az Olic - Robben - Ribery hármasból melyik fog majd középen, Müller helyén játszani.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 19:15:27

@Titi120: erre azért nem vennék mérget.

a 2-es részhez ki adott? Bommel-Timo/Schweini? egyik sem valami fényes megoldás, pláne nem a BL-ben, valós cserék nélkül (majd Altintop?) meg a bajnokságban hosszútávon sem, ráadásul nem ez van Gaal kedvenc szisztémája... ettől persze lehet, h olykor megpróbálják, de az említett problémák ezzel a rendszerrel is jelentkeznek majd.

Titi120 2010.01.16. 19:38:52

@heinrich:
Nem mondtam, hogy működni fog, csak azt, hogy a porcelánlábú holland visszatérése óta ezt játszuk, ahogy tegnap is.
A kettes részben MVB -lel és Schweinival.

Nehéz kérdés egyébként, a Gomez - Klose párosból egyik feltételezhetőleg mindig kezdeni fog, ez esetben pedig a Müller - Ribery - Olic - Robben négyesből legalább egyet, de az általad említett okok miatt lehet kettőt ki kell majd hagynia Van Gaalnak, amennyiben nem lesz újabb sérülés.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 19:44:14

@Titi120: félreértés ne essék, elméletileg egyetértek a beadvánnyal, még tudnám is variálni, hogy akkor kit-hol, de én nem hiszem, hogy van Gaal ezt erőlteti majd.

Tegnapiról annyit, hogy Müller hiába jó játékos, vonal mellett nem lehet igazi alternatíva.

Titi120 2010.01.16. 19:55:48

@heinrich:
"Tegnapiról annyit, hogy Müller hiába jó játékos, vonal mellett nem lehet igazi alternatíva. "

Milyen jó, hogy tegnap nem is a vonal mellett játszott ...

elber 2010.01.16. 19:56:25

A 4-2-3-1-hez annyit, hogy ezzel nem tudnánk jelenleg hazaérni. Viszont ha Kroos visszajön majd és sikerülne Ribery aláírását is megszerezni akkor ez lenne a jó taktika. Altintop meg Pranjic befér a gyengébb csapatok ellen, és akkor lehetne egy mini rotáció és akkor talán nem sérülne meg Robben vagy Ribery. A kulcs az lenne, hogy egyszerre kettőnél több kezdőt ne kelljen nélkülözni (Bommel állandó piros esélyes játéka nem igazán fér bele) a fontos meccseken, mert azt már nem bírná a felállás.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 20:00:37

@elber: ne legyünk igazságtalanok, bommel játéka egyáltalán nem pirosesélyesebb, mint bármelyik másik vkp-é a világban. kinőtte. ha szidtuk anno ezért, most ismerjük el ezt is.

elber 2010.01.16. 20:05:57

@mocsing: nekem semmi bajom a a posztjával járó kötelező keménységgel. Nekem Bommel is belefér a többi vkp közé, sőt gyakran kap ő is tisztességes csomagokat hátha elgurul a gyógyszere. De egy európai kupameccsen simán szétfújhatja egy bíró és akkor végünk. Mondjuk valami movie védekezéshez szokott déli spori ellen bommel-nek és minden más igazi vkp-nak nagyon vigyáznia kell.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 20:08:14

@Titi120: írtad volna meg, hogy akkor hol, kurvára nem láttam a meccset, az összeállításból és a tapasztalatokból ez jött le. Bár valóban, logikusabb ha Olic volt (már ha ő volt)

Titi120 2010.01.16. 20:10:45

@elber:
Főleg hátul fontos ez, mert ott nagyon nem vagyunk meg.
Ha a Lahm - Van Buyten - Badstuber hármasból akár egyik is kidől már súlyos probléma, ha kettő, az már katasztrófa.
Egyszerűen nincsenek elegen. Meglep és aggaszt, hogy erre nem reagálnak az átigazolási szezonban.

Titi120 2010.01.16. 20:12:21

@heinrich:
Nem tudtam, hogy nem láttad ! :)

Egyébként igen, Olic indult a balszélről rendszerint.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 20:27:52

@heinrich: ha feltekeri, persze, de csak abban az esetben marad meg benned és mindenkiben, ha be is megy. szieben dr-nál meg 10ből 7szer bemegy, míg kahnnál mondjuk csak kétszer. ezért könnyebb a szieben dr-ok ellen villogni, csak ennyit akartam, de tényleg kiveséztük

egyébként müllernek egyelőre nem csak psoztja nincs, hanem ebből adódóan játékrendszere se (amiben jó neki). érdekes, h eredetileg csatár, de volt már szélső és emlékezzünk, a 4-3-3--nál a középső hármasban is játszott, ami még hátrébb van.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 20:42:42

@mocsing: sztem 4-3-3-ban simán eljátszana centert (jobban, mint szélsőt), a 4-2-3-1-es csatár mögötti posztot pedig neki találták ki. Ott egyébként Schweini sem lenne nettó hülyeség.

2010.01.16. 21:37:32

Stuttgart - Wolfsburg: 3-1

Vajh mikor menesztik Ármin Fék urat? Valahol ugyan sejthető volt, hogy a Vfl Autolieferant, a bajnoki cím megszerzését követően, nos fogalmazzunk úgy, elkényelmesedik, ám a jelenlegi szereplés ennél lényegesen többről árulkodik. Tavaly több alkalommal is megbizonyosodhattunk róla mire képes ez a keret, amely a nyári érkezőkkel még erősödött is, ennek ellenére ordasék az izmos 9. helyen csaholnak épp. S habár a nemzetközi meccsek terhétől még nem fosztotta meg magát a Vfl (Uefa-pokal liebe heinrich!) a BL-ből való kiesés csúfos fiaskó, főként hogy a továbbjutást szinte a fogaik közül engedték ki. Úgy vélem, összességében az edző úr felelőssége a dolgok ilyetén alakulása, s ha nem talál ki valami életmentőt, pl. mint 2007-ben a svábokkal, akkor hamarosan vesznie kell.

elber 2010.01.16. 22:50:34

@Titi120: Ezzel természetesen nem vitatkozom, de a felvetődött gondolatok a támadásban szereplő felállást firtatták. Szerintem Lajos fog igazolni nyáron legalább két védőt. Nem mondom, hogy sztárokat, de biztos az ő kénye kedve szerintiek lesznek az érkezők. Sőt takarítani is tuti fog. Viszont Tymo-t meg kéne próbálni középen. Micho gólja ide vagy oda, ennél gyengébb nem lehet senki (Görlitz nem számít).
Hamit meg tud védekezni a jobboldalon nem? Vagy csak nekem rémlik valami hasonló török felállás?
A lényeg, hogy senki ne sérüljön meg persze, mert rövid a pad. Viszont egy minimális rotációval jók vagyunk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.16. 22:52:27

@Isarsturm: ezért került be a 'súlyos' terhe, az uefa már gyalog-galopp. Kivéve, ha ott akarja menteni Veh a szezont.

Harald hardrode 2010.01.16. 23:28:32

Hamit katasztrófa védelemben (komolyabb csapat ellen biztos). Hitzeről annyit, hogy Westerman-t lehet még felnyomni VKP-be, de akkor mi lesz a védelemmel? Hummels-t tudnám még vkp-be elképzelni, de őt úgyse viszik. Özil meg szerintem túlértékelt, bár a keretbe talán helye van.

értelmetlen_nevű 2010.01.16. 23:33:51

@Harald hardrode:

Vitatkoznék:
- Hitzlsperger katasztrófa (a Stuttgartba nem fér be)
- Hummels tapasztalatlan
- Özil a legjobb német támadó középpályás/második csatár

Egyébként a vkp poszt a legnagyobb talány jelenleg, én Rolfes-t favorizálnám, de valószínűleg kevés lenne. Tényleg csak Westermann marad.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 03:02:57

Na úgy számolom, hogy 7-4 Henriknek. Az utolsó két meccsen ezt már nem tudom behozni, mert az egyikre kopp ugyanazt tippeltük, a másikra meg ugyanazt a kimenetelt, úgyhogy már csak két pontot tudok hozni a bundás-gurun. Tehát ha jól számolok, akkor nagy duzzogva, de gratulálnom kell.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 09:45:19

@popp: A gólkülönbség eltalálása esetén járó pontokat lehagytad magadtól, 7-6 az állás.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 09:54:06

@heinrich: Jaaa. Azt hittem telitalálat három, kimenetel egy. Akkor ez így izgi! Gratuláció visszavonva, rákenróóól.

acdcisti 2010.01.17. 14:59:03

Sanyi még a végén be/visszaverekedi magát az Augsburg kezdőjébe... már kettőt vágott a Cottbusnak. Szépen kihasználja Thurk sérülését.

Ma szándékomban áll megnézni a Schalke - Nürnberget. Állítólag Breno és Ottl is kezdő lesz, kiváncsi vagyok rájuk.

Harald hardrode 2010.01.17. 15:35:47

@értelmetlen_nevű: Akkor Hitze helyett legyen Rolfes, de az a baj, hogy tényleg nincs egy Gravesen típus a németeknél, aki leütközi, lerúgja azt, aki sokat cifrázza a játékot, szövegel. Szerintem Schweini jobb támadásaban, mint Özil, mert Mesut játékát nagyon öncélúnak tartom, de ne nekem legyen igazam, és a döntőben az ő mesterhármasa süllyessze el a háromoroszlánosok hajóját!

Harald hardrode 2010.01.17. 15:38:12

Breno úgy néz ki, mint egy afrikai hadúr :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 16:48:09

@Harald hardrode: az hagyján, de az arcszőrzete nélkül és ezzel az új hajjal kurányi meg úgy néz ki, mint egy ember :)

értelmetlen_nevű 2010.01.17. 17:28:22

@mocsing: Kurányi új sérót villantott? Pont most nem néztem a meccset :(((

Vul-Kahn 2010.01.17. 17:43:53

bazzeg, popp nyerte a tippjátékot... van ennél lejjebb? :-)
(amúgy persze grat a scheißRömer fórumbetyárnak)

A meccshez: csak az utolsó félórát láttam, addig a Juve vergődésén szórakoztam, de ez vmi egészen hihetetlenül szar volt. Egyszerűen nézhetetlen, amit a Schalke művel, nagyon remélem, hogy ilyen játékkal nemhogy a bajnoki cím, de a BL-hely se lesz meg, ráadásul a nyáron jónéhány kulcsembertől megválhatnak, úgy pedig annyira fostalicskák lesznek, hogy a BL-ben hülyére veri őket mindenki. Most is milyen embereket igazoltak? Macedón csávó a világverő FC Renovából, Kluge pont ebből a szar Nürnbergből, meg a Bochumban is nullát mutató Edut visszahozzák Japánból... A magamfajta összBundesligafannak könnybe lábad a szeme, ha arra gondol, hogy ezek nyerik a bajnokságot.
A Nürnberg meg gyenge, Ottl szerintem rövidesen náluk is kikerül a kezdőből, sajnos ki fognak esni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 17:56:29

@Vul-Kahn: nyugi, Magath jobban ért a szakmához, mint te. Várjál pár fordulót, hogy összeérjen a munkája.

Attól az 5-6 végig szarul játszó és/vagy kurva mákos bajnoki címtől, amit ti mutattatok be az elmúlt 10-12 évben, meg nekem lábad könnybe a szemem, de hát különbözőek vagyunk. 2004/2005-ben játszottatok okésan, a többi fos volt egy olyan Buyerntől, akinek ti szeretitek lát(tat)ni a csapatot.

Arról nem is beszélve, ti mit játszottatok 3 hónappal ezelőtt még. Ja, nem mindenkinek van 150 millió eurója játékosvásárlásra.

Végezetül: ne félj, nem mi nyerjük a bajnokságot.

Vul-Kahn 2010.01.17. 18:16:26

@Rekordvizemeister: Én sem voltam elragadtatva a 2003 és 2006 közötti 3 bajnoki címünktől, elhiheted. Az azt megelőző néhány, illetve a 2008as viszont szerintem nem adott okot szégyenkezésre.
És én nem akarom a Bayernt más német csapatokhoz képest semmilyennek láttatni, mert mint írtam, elsősorban a német futballért szurkolok. Ha egy Bayern-Schalke BL-döntőben a Schalke győzne, én egyáltalán nem lennék szomorú.

De ez a Schalke nagyon gyenge most, a liga kritikája lenne, ha dobogón végeznének. Nyáron ráadásul Rafinha 99%, hogy megy (mondjuk az ő pótlása Hooglanddal egész jól meg lett oldva), Höwedes is jó eséllyel lelép, Kurányi is, Neuer is, az offenzív játékotok pedig amúgyis egy nulla. Ebből kurvanagy leszereplés lenne a BL-ben, és ez az, amit én nem akarok. Attól meg, hogy megnyeritek a bajnokságot, nem félek, de mondom, ha tényleg jók lennétek, akkor nem is bánnám.

A pénz miatti sírást viszont továbbra sem értem, mintha nem a pályán mutatott teljesítmény miatt állna úgy a Bayern anyagilag, ahogy.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 18:17:29

@heinrich: Na viszont ha így van, akkor az utolsó pillantban megfordítottam a derbit és 9-8 a javamra. Mivel a Dortmund meccsre ugyanazt tippeltük meg is nyertem. Hohó micsoda hétvége!

Ja és köszönjük azt a "ballaszt" Lucát Mr. Van Gaalnak, vagy ezt mondtam már?

Vul-Kahn 2010.01.17. 18:27:58

Na közben az "until we score" német verziója, a "bis sie treffen" is beköszöntött a BuLiba, a Dortmund az első félidő 50. percében szerzett góllal már 2-vel megy Kölnben.

Hummels für Deutschland!!!

@popp: Mi is köszönjük, hogy elvittétek, legalább nem nyavajog nálunk a kispadon/lelátón. Ja, és ezt nem én mondom, hanem van Bommel.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 18:38:54

@Vul-Kahn: nézd, jelenleg ezt tudjuk, erre van emberanyag. Azért Magath nem arról híres, hogy bekkelve nyerje a meccseket, lásd Wolfsburg, vagy a müncheni dupla-dupla. De erősen dolgozik azon, hogy a helyzet megváltozzon és mivel nekünk nincs 150 milliónk (ezt akkor is el kell mondani), ilyen Edu, meg Kluge félék jönnek. Különben Kluge nem rossz játékos. Dzeko meg ugyanúgy kezdte, mint Ibrahimi (persze nem egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz lesz belőle).

Nekem sem tetszett a mai meccs, mint a gladbachi és a Berlin elleni sem. De többet elég szépen behúztunk (pl. Werder), jelenleg így néz ki az arány.

A Bayern pedig nem csak a pályán szerezte az előnyt, amije van, hanem nagyon sokat azon kívül is, de ebbe ne menjünk bele.

Vul-Kahn 2010.01.17. 19:18:22

@Rekordvizemeister:
"A Bayern pedig nem csak a pályán szerezte az előnyt, amije van, hanem nagyon sokat azon kívül is, de ebbe ne menjünk bele."

Ok, tényleg ne. Egyrészt mert készséggel elismerem, hogy ebben a témában nem vagyok annyira tájékozott, másrészt pedig azért, mert csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a Bayern jó anyagi helyzete, illetve az angolspanyololasz nagycsapatok jó anyagi helyzetének okai között óriási a különbség.

"Különben Kluge nem rossz játékos."

Igen, nekem is feltűnt, bár technikailag nem annyira képzett, de nagyon harcos, csupaszív spieler. Az ő leigazolásába nem is akartam igazából belekötni, bár hogy előre tud-e lépni vele a Schalke, az számomra több mint kétséges.

"Dzeko meg ugyanúgy kezdte, mint Ibrahimi (persze nem egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz lesz belőle)."

Azért Dzeko 19 évesen Év Játékosa lett a cseh bajnokságban. Mindezt idegenlégiósként, egy kiscsapatból (Teplice). Én már a leigazolásakor gondoltam, hogy nagyon nagyot húzott vele Magath. Ibrahimit még nem láttam, úgyhogy nem akarom leszólni, meg persze bízom Magath szemében, de az szerintem az évezred csodája lenne, ha egyáltalán meg tudná közelíteni Dzeko teljesítményét.

Végül pedig: igazából a csapatod elleni kikelésem oka az volt, hogy néhány éve én tőlük vártam, hogy a Bayern mellé felzárkózva európai szinten is nagycsapattá tudnak válni. Biztosnak tűnt az anyagi helyzet, stabil és erős szurkolói háttér, egy viszonylag jó keret (itt főleg arra gondolok, amikor még Lincoln is ott volt, akkor nem nagyon volt hiányposztotok.)
Ehhez képest ami az utóbbi kb 4 évben veletek történt, mondjuk a 08as Bl-szereplést leszámítva, az nagy csalódás számomra, és mostmár nem látom bennetek ezt a potenciált. A sok tehetséges fiatal adhat talán reményt, na meg persze Magath, de a pénzügyi gondok miatt úgy néz ki nyáron inkább gynegülni fog a keret. Ne így legyen, és jövőre nyerjétek meg az Európa Ligát. :)

(Most jelenleg a Hamburgban érzem az európai nagycsapattá válás lehetőségét, úgyhogy nekik szurkolok, hogy kerüljenek BL-be.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 19:47:59

@Vul-Kahn: Na köszönöm ezt a kényszeredett gratulációt ;-)! Ráadásul a Bayern ellenes zsigeri és irreális tippem ellenére is sikerült!

Ami Lucát illeti kábé az EB óta én már leírtam őt magamban. De az az ambiciózus játék, amit Rómában tol nagyon bejön. Ma gólosláda is kinyílt. Nagyon jól tolták Mirkoval.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.17. 20:13:02

@Rekordvizemeister: hümm-hümm, azért enyhén szólva is fura, hogy az elmúlt évek második legjobban eleresztett csapatának drukkolója nyávog a pénzhiány miatt. értem én, hogy most nem megy olyan jól, de a lehetőség megvolt, hogy jól menjen. előttetek megvolt a BVB-nek. most meg a WOB áll egész jól e téren. (itthon meg sokkal kisebben, de a fradinak.) a lehetőséggel élni is tudni kell.
(www.goal.com/de/news/428/deutschland/2009/02/12/1105948/bayern-klettert-in-umsatz-rangliste-auf-platz-4)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.17. 20:13:38

@Radio Free Aberrania: áááá, az utsó zárójelet is bevette a linkbe, bocs.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 20:17:45

@Vul-Kahn:
1. így nézve ok, ez tény, és alá is írom
2. Kluge átmeneti játékos, akárcsak Schmitz, Moritz, Edu. Magath 3-4 évre tervez és most kell valaki, aki stabilizálja a fiatalokat (bár ez Kluge komolynak tűnő sérülése miatt csúszni fog). Mivel nem tud rögtön Grafite-t, Josue-t venni, ez egyfajta lépcsőfok. A nagyon nagy célokban nem tud segíteni, de pl. egy Mainz, Nürnberg ellen igen
3. Dzeko sem úgy kezdte Magath alatt. Egyébként szerintem sem fogja megközelíteni sem, meg amúgy sem ismerem. Itt az a számítás, hogy vesz 9 perspektívát felmutató játékost, 3 nem fog egyáltalán bejönni, 3 közepesen beválik, 3 meg marha jó lesz, talán 1 klasszis is. Meglátjuk.

4. Nem tud senki sem felzárkózni a Bayern mellé hosszútávon. 1-2 szezonra jó a Werder, a HSV, Leverkusen, Wolfsburg, Stuttgart, a szomszéd klub és mi. De ennél több nincs a pakliban. A HSV-nak sem fog menni. A nagyon hosszú távú felemelkedés iszonyú minimális esélye viszont csak a ruhr-vidéki két csapatnál lehetséges (szerintem!!!). Az egyik eljátszotta anno az esélyét, a másik még a közelébe se jutott. Eddig. Annyi biztos, hogy ha bajnokságot nyerne egyszer a Schalke, az viszont alapjában megváltoztatná az erőviszonyokat itt. De ez már komoly spekuláció. A Bayern szintjére csak úgy lehet eljutni, ha az lesüllyed.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 20:25:11

@Radio Free Aberrania: én nem a pénzhiány miatt sírok, hanem, hogy az amúgy is meglevő anyagi előnyökre még rásegítettek, sportpolitikai és politikai háttérből (egyébként ez ránk is igaz, csak kisebb mértékben, höhö). Aztán egyszer nézd meg a Bayern AG tulajdonosi (nem szponzori) strukturáját, vesd össze a Wolfsburgéval, meg az 50+1-gyel.

De tényleg ne menjünk bele.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.17. 20:31:31

@Rekordvizemeister: miért, mi van az AG-vel? ha jól tudom, most vett az ódi tán 10%-ot, 10% adidas, 90 (gondolom ebbl jön le az audi tíze majd) meg a klubbé. mi ezen a nagy szám?

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.17. 20:33:25

@Radio Free Aberrania: ja, nem muszáj belemenni. de az S04 pont elég nagy klub ahhoz, hogy ne a pénre meg sportpolitikára fogja. ha a freiburg meg a rostock drukker jönne a hozzászólásaiddal, aszondanám, igen, van benne valami. de az S04-BVB-HSV kaliberűek részéről ez nem kóser.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 20:42:38

@Radio Free Aberrania: értem, tehát ha sok szurkolónk van és lehetőségünk, akkor nézzük el a Kirch botrányt, az Allianz Arena körüli érdekességeket, a DFB kapcsolatokat stb, és csak a Pauli szurkerek szólhassanak be bárkinek is.

Nem akartam belőle megint témát csinálni, és nem is fogok, csak reagáltam arra, amit írt Vulkahn. Enélkül is komoly az előnye a Bayernnek, amiért megdolgozott, én csak ennyit mondtam.

Harald hardrode 2010.01.17. 21:41:11

@Rekordvizemeister: Most éppen arra gondolsz, hogy a zepzich nem tudta fizetni a társbérletet? Azt elismerem, hogy a DFB van nyomás a Bayern részéről, de szerintem a német válogatott szégyene volt, amikor Asamoah VB döntőn beállt. Ezt csak azért mondom, mert mindjárt jössz a délről könnyű válogatottnak lenni szöveggel. Ahhoz képest meg az a kutyaütő igen magasra jutott. Ha meg stadion építés: botrány a Münchennél, akkor ti miből építkeztetek, hogy most pénzhiány miatt nyavalyogtok? Amúgy meg lehet mondani, hogy a Bayern nem érdemelte meg a címeit, de akkor ki érdemelte volna meg helyette? A bajnokság a 34. forduló 90. és ráadás perceiig tart. Az meg titeket minősít, hogy már a pályára beözönlve ünnepeltetek, mit kellett volna csinálnia a Münchenek, azt mondani, hogy vége a meccsnek és gratulálni a Schalkénak?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:35:02

mindenki hercege ma egy sárgáig jutott jól megérdemelt 60 perce alatt. unalmas leszek a vbig, de abból indulok ki, hogy löw olvassa a fórumot.

azon is gondolkodtam, hogy a juventus leigazolhatná (podolskit, nem löw-öt).

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:37:01

@mocsing: azon gondolkodom, hogy a Bayern meg le is igazolta :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 22:38:17

@mocsing: Oszt tavaly még ránk tukmáltátok volna (Poldit, nem Löwöt).

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:39:23

@heinrich: igen, de itt megbukott, nálatok meg megváltás lenne :) viszont siessetek, mert lassan nem lenne szakmai előrelépés neki a váltás :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:44:11

@mocsing: nem kell a ködösítés. Leigazoltátok vagy sem? Erra válaszoljál, kabóca :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.17. 22:45:35

@mocsing: jöhet mindkettő. gomez nem eladó véletlenül?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:49:21

@Rekordvizemeister: Josue másfél milla volt, csak hogy kötözködjek :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 22:52:59

@Harald hardrode: te el is szoktad olvasni a posztokat, amire válaszolsz?
Hogy jön ide Asamoah, akinél ezerszer falábúbb, és kevésbé német (bezony) is szerepelt már a válogatottban. Hogy jön ide 2001.05.19, aminek a történetét nem is ismered, különben nem írnád azt, hogy "Az meg titeket minősít, hogy már a pályára beözönlve ünnepeltetek", stb, stb.

Komolyan, ez miféle visszavágás akart lenni? És ki írta, hogy nem érdemeltetek meg egyetlen bajnoki címet is?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 22:57:05

@heinrich: jó :), akkor az olaszok bármelyike

A lényeg, hogy vett kb. 40 játékost, bejött belőle 4-5 igazán kiváló játékos, meg 10 okés, a többi kuka. Ezt akartam mondani. Vicces módon a közepes áruak voltak a legjobb vételek.

Na, jócc.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 22:57:18

@_benito: nem adjuk az új supermario-t, ne is próbálkozz :)

noha jószándék nem volt benned (sosenem is volt), mi azért köszönjük az avatarcserét. találó és szívet melengető.

@heinrich: buzihenrikbuzihenrikbuzihenrikbuzihenrik

értelmetlen_nevű 2010.01.17. 23:00:23

@mocsing: én meg úgy érzem, hogy égető szükség lenne a Juventus-nál egy kiváló szélső védőre. Én a helyükben bepróbálkoznék Lell ügynökénél, szerintem nem lenne reménytelen, persze csak ha jó fizetést ígérnek.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.17. 23:03:49

@mocsing: kérges a lelkem, mint egy félig megzabált, kiszáradt zebratetem

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 23:04:21

@értelmetlen_nevű: szinte sajnálom, hogy ti ébredtetetk korábban. Bayern játékosokat ajánlgatni a Juvéba azért minimum öngól. (lásd: podolski-téma)

@mocsing: most keresztet vethetsz a flash-kupa kultuszára :)

avenger13 2010.01.17. 23:06:44

Gomez témához: én 3 olyan helyzetre emlékszem amit be kellett volna lőnie. A kapufa, a fejes, és a szörnyű labda átvétel. A fejesnél olyan közelről védhetetlen helyre fejelni egy befejező csatárnak, azért illik. A labdaátvétel önmagáért beszél. A kapufa meg ha egy kapus mellett nem tudja 1-1be elrúgni a labdát, akkor miért csatár? a biztonság kedvéért jött pranjic és üres kapura sikerült mellé lőnie a 16oson belül. Külön gratulálnék neki is. Az a problémám gomezzel, hogy ez itt ok belefért. De a fiorentina ellen nem fog beleférni, utána meg ha továbbjutunk egészen biztosan nem fog ez menni. Ezekből a helyzetekből kell gólt rúgnia, ezért vettük. Az engem kevésbé vigasztal, hogy bochum meg hertha ellen betalál, meg a juvenak belövi a 3.at. Aztn nyilatkozza, hogy Ribery meg Robbenel szeretne együtt játszani végre, és belőni a passzaikat, Robbentől Schweinitől kapott bőven azt is be szabadott volna lőni.

A felálláshoz. A 4-2-3-1-et lehet ám így is játszani: Lahm-vBuyten-Micho-Badstuber
Mvb-Timo
Ribery-Schweini-Robben
Klose/Gomez

Elvégre Timo ezért jött, és Mvb mellett ezt a feladatot könnyebb lenne ellátnia. Aztán előre Schweininek, a többit ők megoldják. Persze ez is csak ötlet. Müllert kár lenne kivenni. Én még mindig Olic elé helyezném, mivel most is nagyon jól, és hasznosan játszott. Olic a szélen nem igazán jó alternatíva. harcol, küzd, hajt de nem igazán az ő terepe, beadni egy labdát. Persze Mülleré sem. De müller jobb játékos, és hosszabb távra lehet vele tervezni. Rá kéne szokni kicsit a rotálásra, úgy könnyebb beépíteni a fiatalokat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 23:07:29

@értelmetlen_nevű: ő legalább müncheni gyerek.nem érdemli meg a gyárvárost

@_benito: tudom. olyan nem volt, amin ferrara galliani-álarcban falatozik a dögből?

@heinrich: de legalább a vándordíjam hagyd meg, azt nem veheted el, te szívtelen :)

Harald hardrode 2010.01.17. 23:09:38

@Rekordvizemeister: azt írtad, hogy rossz játékkal és nem volt megérdemelt az utobbi idők bajnoki címei közül elég sok. Kérdem én mire fel. Asamoah-t meg azért írtam, mert előszerettel hivatkozol arra, hogy Joggi utálj a Ruhr-vidék csapatait, ezért előbb lesz Niemeyer a Stuttgartból VB kerettag, mint Kevin. Mindösszesen csak azért írtam blondit, mert ez meg egy ellen bizonyítás, hogy bizony a Schalkéból, északról is lehet szart vinni VB-re. 2001.05.19. történetét meg hogyne ismerném, minden Bayern drukker fejből fújja, hogy majndem másodszor gratulálhattunk az Unterhachingnak és, hogy Anderson javította egyetlen Bayernes góljával a kapott gólnál elkövetett hibáját. Én csak azt nem szeretem, hogy te itt mindig a Schalke mártíromságát hangsúlyozod, mert a Bayern minden téren előnyt élvez. Nem, nem szeretem a Schalkét és azt is elismerem, hogy az Adidas és a Bayern van, hogy nyomás alá helyezi a DFB-t. Lásd Kahn ügy, vagy Nike mezszponzorció. De azt állítani, hogy azokat a bajnoki címeket más jobban megérdemelte volna és ez egyben a BL szégyene is...Egyszer estek ki a CL csoportkörben, akármilyen szar játékkal is lettek bajnokok, ezt a Schalke fel tudja mutatni. Árnyaltabb a kép. Ráadásul mindig is a Mönchennek kellett a német foci zászlaját tartania Európában, ezért kicsit inkorrekt, hogy itt fanyalogsz, hogy félgőzzel, szar játékkal voltak bajnokok. BVB-nek megvolt az esély, de nagyon elbaszták, neketek is, tudtommal 97-ben Uefa kupát nyertetek, és ráadásul sokszor buktatok pontelőnyről bajnokságot. Asszem 2003-ban is fej-fej mellett mentek, aztán jött a Veltins-Arena-ban a rangadó, ahol Lincol tekert egy szabit, így 3 pont előnyötök volt 6 fordulóval a vége előtt. A vége 6 közte volt a Bayern javára, ezért ne már a München legyen a hibás.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.17. 23:14:19

@mocsing: és az a kemény, hogy most olvastam dino a posztját arról, hogy ma 25 éve nyert szuperkupát a juventus. nyelem a könnyeimet.

lavecchiasignora.blog.hu/2010/01/15/1985_01_16_juventus_liverpool_2_0

értelmetlen_nevű 2010.01.17. 23:22:00

@heinrich: most a szerencsétlen igazolásainkra célzol? Persze jogos, meg nem is szép dolog a földön fekvő ellenfélbe rúgni.

@avenger13: Gomezzel kapcsolatban egyetértek, reméljük lesz még jobb is. Igazából az zavar vele kapcsolatban leginkább, hogy drágán vettük, és így bérelt helye van a kezdőben, simán megtehetné, hogy golffelszerelésben megy ki a pályára. Amikor megvettük, már garantálható volt, hogy Toninak mennie kell, szerintem pedig ő is simán hozta volna ezt a teljesítményt. Mario nem tett hozzá semmit a csapat játékához, az a helyzet.

Schweini pedig szerintem inkább védekező, mint támadó középpályás. Nyilatkozta is, hogy túl offenzív neki a 10-es poszt.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.17. 23:29:43

@Harald hardrode: szerintem te félreértesz engem

Joggi utálja is a Schalkét, nem vitás. Nézd meg az életrajzát, vagy Flickét. Hol, melyik klubokkal volt kapcsolatban. Nézd meg, kicsoda Ralf Zwanziger és kinek a rokona. Nézd meg kiket, hány meccs után, honnan hívott be, meg azt is, hogy Neuernek milyen rekordjai vannak idén, de szóra sem érdemes. Emiatt, figyelj!!, NEM a Bayern a hibás. :)

2001-et Kahn nyerte meg nektek, nézd vissza a videókat. Utálom, mint a szart, mert fos ember, de nincs nála nagyobb a sportban győzni akarás szempontjából.

2005-ben, amikor Lincoln betekerte, meg kb 20 pont volt a végén a difi :) Utána minden meccsét nyerte a Bayern, azért mondtam, hogy le a kalappal. Ebben sem hibás a Bayern, bár az átok rászállt Anderssonra. :)

Annyit írtam, hogy a Bayern is nyert már bajnokságokat (nem meccseket) folyamatos szar játékkal. Ennyit írtam, ami igaz is. 2001-ben meg ha Merk nem fasz, akkor megadja Jancker jogos gólját, és nincs vita, 3 pont előnnyel mentetek az utolsó fordulóba, esélyünk nem volt. Az Unterhachingot meg begyaláztuk Asa sarkazásával :)
Annyit írtam, hogy nekem undorító, hogy vigyorogva örült a DFB elnök Beckenbauerrel a meccs után. Ez azért mégsem az MLSZ, Kálmi bácsi meg ilyesmi. A Kirch cucc, már a DFB-DFL torkán sem ment le szó nélkül, elég nagy botrány volt. Elsimították. :)) Átutalt a Bayern 3 milliót a DFL-nek. Ismerős :) Ennyit írtam csak. A Schalkét sosem támogatta senki ilyen szinten, az, hogy egy káosz klub, és sokszor retardáltak vezetik, szórják a pénzt, az más tészta. Amikor mártír, akkor annak állítom be (2001), amikor meg nem, akkor meg lúzernek (2007).

Na, hadd aludjak. :)

avenger13 2010.01.17. 23:37:01

@értelmetlen_nevű: Schweini szerintem védekező középpályásnak jelenleg nem elég jó. viszont egyre jobb szeme van, és ad elég jó labdákat, irányítónak jobb lenne. ha fejlődik védekezésben, akkor tőlem játszhat ott is.

értelmetlen_nevű 2010.01.17. 23:41:56

@avenger13: hát igen, az százéves dilemma, vajon mi lehet Schweinsteiger igazi posztja :)

Ugye van ez a Pirlo/Xabi Alonso jellegű szerepkör, én el tudnám képzelni benne, csak nagyon ingadozó a teljesítménye. Azért ha lenne mellette egy klasszis vkp, akkor megoldanák a védekezést szerintem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 23:42:35

schweinsteigernek végre-valahára megtalálták a posztját, legalább most ne pakoljátok ide-oda :)

ha bommelnél jobb vkp lenne mellette, a 4-2-3-1-ben simán lehetne ő az egyik vkp. bommel viszont már nem lesz jobb. sőt.

értelmetlen_nevű 2010.01.17. 23:50:48

@mocsing: értékelném, ha van Gaal villantana valami korrekt igazolást, belső védő és vkp. viszonylatban. Nem vagyok a felelőtlen költekezés híve, de 4 játékos elpasszolása, 0 játékos igazolása, második csapatból "igazolás" egy kicsit Wengerizmusba hajlik már. Persze amíg Müllereket és Badstubereket ránt elő, nyugodtan megtarthatja ezt a szokását.

Btw. Ribery/Toni óta nem volt értelmes igazolásunk. Robben határeset, de drága is volt, és Ribery eladását vetíti előre. Ja és Olic, ő jó húzás volt, ingyen ráadásul.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.18. 00:02:17

@értelmetlen_nevű: belső védő nem kell feltétlenül szerintem, nyáron viszont haza kéne engedni bommelt, hadd vezessen le eindhovenben, schweininek odaadni a karszalagot és venni valakit timoscsuk elé.

robbenért korrekt volt a 25 szerintem.

avenger13 2010.01.18. 00:16:16

@mocsing: rendben. akkor 4-4-2? van gaal meg megszokja. :D Schweini nagyon jól kezdett el játszani tény. De ha 4-2-3-1ben egyelőre nem hiszem, hogy helye lenne a 2ben. Jobb vkpval együtt persze más a kérdés, de most olyanunk nincs.

@értelmetlen_nevű: Szerintem nem lesz akkora gond. Hova igazoljunk még embert? Kit? Nerlinger nyilatkozta, hogy most pont nehéz lenne a jelenlegieknél jobbakat szerződtetni, így minek. Hogy üljön valaki a padon? Brenonak játék lehetőség kell, menjen, mert itt csak akkor játszhat ha megsérül badstuber és micho. jobban örültem volna ha Toni marad, és kijön van Gaalal, de szerintem ő már el van adva. Gomez meg egyelőre kevés. Toni pl két védő között fejelte be azt amit Gomez kb. tök üresen kihagyott. Azt meg kétlem, hogy Toni el volt már eleve adva van Gaal érkezésekor. Megkapta a lehetőséget, és történt ami történt. Van elég csatárunk ezért el lehetett küldeni. Ha már akkor elkezd elindulni a csapat szekere felfelé, akkor nincs a hazamenetel, a beszólogatás... és meggyőződésem, hogy van Gaal bízna benne. Ahogy Klose is be fogja tudni játszani magát, ha gólokat rúg, míg Gomez bénázik.

értelmetlen_nevű 2010.01.18. 00:27:16

@avenger13: Nem volt eladva Toni, csak nyilvánvaló volt, hogy nem fogják padra tenni a 30 milliós új igazolást. Persze hosszútávon kijátszhatja magát Gomez a kezdőből, de egy jó ideig még meg fogja kapni a lehetőséget (és ezzel nincs is semmi baj). Toni pedig nem akart padozni, ez is érthető. Nem tetszett neki az egyenlőtlen bánásmód, ezért összeveszett az edzővel, az eligazolását serkentendő. Én megértem, ott akar lenni a vb-n.
A baj az, hogy lett 30 m euróért egy olyan támadónk aki nem jobb Toni-nál, sőt.

Nyilván addig elég a keret, amíg mindenki egészséges. Ha kidől egy védő, akkor viszont kényszermegoldás lesz, Lell/Contento/Görlitz mittudomén. Bommelnek csak Timoscsuk az alternatívája, nem kéne megsérülnie.

Harald hardrode 2010.01.18. 11:16:52

@Rekordvizemeister: így már stimm, ássuk el a csatabárdot,elvégre én sem a Schikeriából nézem a meccseket, gondolom te se a legkeményebb Schalke magból.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.18. 15:05:05

@Harald hardrode: sajna nem, de azért a pochumi meccsen megpróbálok a Nordkurvésok közé keveredni :)

Csatabárd részemről nem is volt kiásva, úgyhogy nincs gond. Máshogy, máshonnan nézünk dolgokat, csomó dologban rettenetesen elfogult vagyok.

Lag_Operator 2010.01.18. 18:13:46

www.youtube.com/watch?v=D_w2ZiGp5CQ
1:42 körül... Kár, hogy Münchenben ilyet nem mutatott még...:)

Harald hardrode 2010.01.18. 19:18:10

@Rekordvizemeister: jó szorakozást kívánok, ha minden jól megy, én akkor is leghamarabb csak a Fio ellen leszek kint megint.

Harald hardrode 2010.01.18. 19:20:23

@Lag_Operator: ha még sok ilyet csinál, akkor lehet, hogy visszaveszik a kölcsönből. Anno az ilyen megmozdulásaiért igazolták le, de mint ő is nyilatkozta nem tudott élni a lehetőséggel. Szerintem neki egyszerűen nem fekszik az európai futball. Nem ő lenne az első ilyen dél-amerikai varázsló.

acdcisti 2010.01.18. 21:35:22

Amikor már lassan minden kezd rendben lenni a csapat körül: Lahm és Robben összekapnak edzésen. Hát kell ez nekünk?... isszák meg...
Elvileg nem volt semmi durva... Robben "csak" visszalökte Lahm-ot a földre egy becsúszás után, aztán némi ordítozás a kettő közt és jött Müller meg Olic rendetrakni...

Titi120 2010.01.18. 23:26:05

@acdcisti:
Örüljön a két delikvens, hogy nem Oli Kahn ment rendet tenni ! :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.19. 11:36:55

Kitették Bergmannt. Valahol nagyon félreolvashattam, mert 2010-ig szólt a szerződése.
Mondjuk a tm.de is 2014-et írt. Na mindegy.

Ő a 6. elbocsátott edző.

Lag_Operator 2010.01.19. 11:58:44

@Rekordvizemeister: Hm, Schmadtkét hallottam hétvégén nyilatkozni, akkor nem tűnt úgy, hogy ez ilyen gyorsan fog menni, mondjuk biztos Kind közbelépett...:S

2010.01.19. 13:54:31

@acdcisti: Nem gondolnám, hogy egy ilyen eseten aggodalmaskodni kéne. Robben, most hogy végre teljes értékű fitt játékosként számolnak vele nyilvánvalóan nem akar ismét lesérülni, ezért egy keményebb odalépésnél hisztisebben reagált, ennyi történt. Alig hinném, hogy egy ilyen kis súrlódás veszélyeztetné a csapategységet.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.20. 19:11:44

aligha fog hiányozni ez a mostani frings.

csak saját magának köszönheti, hogy egy ilyen vkp-sorba nem tudta beverekedni magát.

acdcisti 2010.01.20. 21:50:38

@mocsing: @Rekordvizemeister: Frings az utóbbi fél évben javuló formát mutatott. Nem látszik hogy ki lehetne a nála sokkal jobb vkp. Szerintem ha a kezdőben már nem is (de Én beraknám), de a padra mindenképp elfér.
Tényleg örülök, hogy ilyen sok fiatal tehetségünk van, szinte mindenik top csapatból párat követelünk a válogatottba, de ne feledjük, hogy kellenek a tapasztalt játékosok a fiatalok mellé!
Frings mellett még aki szóba jöhet az Rofles (aki most épült fel..) meg Westermann(aki most sérül le...). Kiváncsi lennék Löwre mit csinálna, ha Frings élete formáját hozná tavasszal (bár sajnos nem valószínű), szeirntem már akkor sem hívná be.
De ha véletlen meglátom Hitzlspergert a keret közelébe, akkor nagyon begurulok. Ennyire játékos formahanyatlásának rég örültem mint az övének.
Na.. de Löw már csak ilyen. Szidja itt sok ember, de ha netán sikeres lesz nyakamat rá hogy mindannyian nekiállunk s jó bő nyállal.......
ez a foci:))

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.21. 19:09:12

@acdcisti: Löw nem az a fajta, aki belátja a tévedéseit.
Ezt listát én is össze akartam állítani, kifutóban van 6-osokból a német keret. Westermann és Schweinsteiger is kényszermegoldás, Borowski meg Hitze szintje. Jones, Kehl sérült, egyikük félig ráadásul már amerikai. Szerintem is a keretbe kellene egy jó Frings, 16 meccse (+ kupa) lett volna meggyőzni.

Nézem ezt a bő keretet, és nem értem, hogy Träsch, Beck, Huth hogyan kerülhet be, és Höwedes, Hummels meg nem. Kicsit soknak tartom a 4 stuttgartit.

Tudom, ez messze nem az utazó keret, de félek, hogy komolyabb következtetést kell majd levonni belőle.

Valahogy azt érzem, hogy be fog sülni Löw ezzel a kerettel, nem a legjobbakat viszi el, hanem inkább az "embereit".

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.21. 19:10:34

@Rekordvizemeister: mit szóltok, minden bekezdésbe beletettem ügyesen a "keret" szót

értelmetlen_nevű 2010.01.21. 19:15:19

@Rekordvizemeister:
Westermann várhatóan mikor gyógyul meg?
Löw pedig remélhetőleg lemond a VB után.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.21. 19:22:01

@értelmetlen_nevű: tervezett volt az operációja, valami gáz van a térdével és végül inkább megműttette (ezt tényleg így kell írni?). Kb. 4-5 hét.
Remélem a formahanyatlása emiatt volt.

Egyébként eredetileg 5 stuttgarti volt, csak Cacau sérülés miatt visszamondta. Cacau, önmagában is elképesztő. :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.21. 19:25:08

Tudom, hogy éppen kérni akartátok :) hát összeszámoltam: az eredeti keretben kilenc jelenlegi, vagy ex-stuttgarti játékos van. Pedig Löw nem is sváb, sőt!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.21. 19:58:04

@Rekordvizemeister: válassz, ki kéne inkább: cacau vagy rink? :) persze mindkettő csúcsformában :)

beck-kel vigyázz, itt komoly fanclubja alakult ki a hoffenheimi lellnek, már én is megkaptam a magamét érte.

huth olyan, mintha jan kollert büntiből hátraküldené középhátvédnek az edző és ott felejtené.

@értelmetlen_nevű: nem tudom, löwnek milyen tervei vannak, de ha bukik a csapat, akkor nyilván mennie kell, viszont ha az elődöntő meglesz, csak rajta múlik, h marad-e. ez esetben nem látom, miért menne, ennél kényelmesebb és egyben jobban fizetett állást nehezen fog találni.

brodi 2010.01.21. 20:17:12

@mocsing: megy tovabb az elet. At kell esni a generaciovaltason, ami mondjuk azzal is jar, hogy Ballack atadja a vezerbika szerepet, az arra alkalmasnak. ( nalam egyertelmuen Schweini az). tudom, ezt ki kell erdemelni, de a keretben, foleg egy megfiatalitottban, Bastiannak meglenne a kello respektje. Jatekben mar reg nem rak hozza annyit.

@Rekordvizemeister: szerintem ebben a harmincas keretben benne van a legjobb 23, talan ket harom kiegeszito cserelheto le. akik meg nekem is nagyon bokik a szemem, azok minden valoszinuseg szerint lemorzsolodnak. amugy gondolkodom majd egy kereten, ami nagyjabol kozel all a valosaghoz, es szamomra is idealis lenne. tobbek kozott a tiedre is kivancsi lennek. :)

@értelmetlen_nevű: vagy a nepharag viszi el, vagy olyan eredmenyt er el ami megfelelo lesz. szoval rosszul nem jon ki a szurkolo ebbol.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.21. 20:35:10

@mocsing: komoly fanklubra nem emlékszem, de én sem tartom kimondottan gyengének, amolyan upgradelt Molnár Zoli :) Labdával nem ügyetlen, esze is van - erre időről-időre rácsodálkozok, szívós kullancs. Ettől függetlenül vszeg nem vb szint.

Höwedest nagy baki lenne otthon hagyni, Hummelst már kevésbé. Nemzetközi tapasztalata nem sok van, kajla, elöl-hátul benne van a gól. Nem látom rossznak, de erősen túlértékelt.

@Rekordvizemeister: Ha jól tudom, Jones hivatalosan is bejelentette, hogy az amerikai válogatottban akar játszani. Jól tudom?

@értelmetlen_nevű: Löw szerződését most hosszabbították meg (nocsak, máshol is előfordul, nem csak nálunk), óriásit kellene buknia, hogy kirúgják.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.21. 20:43:05

@brodi: schweinsteigernek megvan a respektje a csapattársak között, de a bírók és az ellenfelek előtt nincs.

jelen állás szerint ballackot senki nem képes pótolni ez ügyben, de szerintem játékban is neccesen. pedig én se rajongok a pénzéhes kurváért.

@heinrich: hát én anno azt mondtam, nem sokkal jobb játékos, mint Lell, amelyet akár úgy is mondhattam volna, hogy épphogy jobb játékos, mint Lell. erre néztek páran hülyének, pedig én most is tartom. gondolom, ők is :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.21. 23:02:30

@mocsing: nem lehetne kérni Kurányit? Kispadra. Azért Cacau tényleg visz mindent. Gyenge is és nem is német.

@brodi: jelenleg én is 30-as keretben gondolkodom, persze formahanyatlások lehetnek még, viszont jan. 21. alapján ez lenne:

Neuer, Adler, Wiese

Lahm, Mertesacker, Westermann, Höwedes, Schäfer, (Tasci/Hummels)

Rolfes, Ballack, Özil, Schweinsteiger, Janssen, Kroos, Marin, Frings

Gomez, Kiessling, Kurányi, Hunt, (Klose/Helmes)

Bővebb keret: Fritz, Podolski, Khedira, Badstuber, Müller, Boateng, Castro

Badstuber és Müller ellen csak az szól, hogy egy Hinrunde után (16-20 BuLi meccs) korai lenne egy vb.

@heinrich: így van, Jones kérvényezte a felvételt és az amik el is fogadták. Most nagyon rossz esetben akár a karrierje is kockán forog

elber 2010.01.22. 00:01:34

nagyon remélem, hogy legalább tíz ember kicserélődik, mert ha ebből lesz kialakítva a keret akkor még a csoport győzelem is necces lesz. A már korábban leírtak mellett nekem Wiese sem tetszik. Hildebrand vagy Butt jobbak lennének padra. Mindegy nem ez a lényeg. Nem szeretnék ilyet mondani, de remélem valami rejtélyes okból kifolyólag Cacau nem lesz bevethető a VB idején. Huth meg ha jól emlékszem 2006 után elfelejtődött. Minek kell ő megint?

Nálam valami ilyesmi lenne, feltételezve, hogy Kurányi meg Frings személyes okok miatt nem lehet ott a VB-n.

Adler, Neuer, Hildebrand

Lahm, Mertesacker, Westermann, Höwedes, Metzelder, Friedrich, Tasci, Schafer

Ballack, Schweini, Kroos, Marin, Özil, Rolfes, Trochowski, Jansen

Gomez, Kiessling, Helmes, Klose

Podolski még beférne ha összekapná magát.
Müller, Badstuber meg ha végig tudják hozni a szintet akkor esélyesek lennének.

zsakfos 2010.01.22. 01:41:37

Ha a németek ilyen kerettel képesek lesznek érmet nyerni, a vb után ezentúl nekik fogok szurkolni:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.22. 11:38:55

nagyot fog majd a HSV, ha tényleg elhozza van nistelrooyt. pont egy ilyen játékos kéne nekik, petric és elia is inkább előkészít. két (másfél) jó év még benne van. ha rövid távon a BL elérése a céljuk, több értelme van őt hozni, mint huntelaart. persze kérdés, melyik mennyibe fájna.

zsakfos 2010.01.22. 14:20:51

@mocsing:
Csak 4 pontra vannak az első helytől, ha rendbejönnek a sérültjeik és még igazolnak egy Nistelrooyt is, nálam elég komoly bajnokesélyesek lesznek.
Amúgy az egyik legjobb opció lenne a holland számára (is). Stabil kezdő lehet, jó a "kiszolgáló személyzet" a HSV-nál, van sansza címeket is nyerni és Hamburg közel van Hollandiához. Egy jó szereplés után meg egyenes az út a vb-re.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.22. 14:45:21

@zsakfos : bajnok nem lesz a hsv, ebben biztos vagyok, még akkor se, ha nistelrooy jön és tavasszal rúg 10 gólt.

pedig igazából nincs lyukas posztjuk, mégis az egész összerakva nem olyan ütős. eleve 4-2-3-1-et kéne játszaniuk, nem ezt a 4-2-2-2-t. jarolim a felépült zével elég korrekt rombolópáros, a három alkotó helyére pedig ott van az általam olyan nagyon sokra nem tartott elia-n kívül troche, jansen, petric, berg meg lehet(ne) ruud cseréje, az övé meg majd guerrero.

kár, hogy a bal oldali támadó helye ki van adva jansennek, mert ugyan kurvára megy most neki, ezzel viszont troche vergődik a jobbon. néha nem éri meg kétlábasnak lenni...

zsakfos 2010.01.22. 14:49:09

@mocsing:
nem Elia játszik bal oldali támadót?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.22. 15:51:34

@zsakfos : csatárt játszik újabban, mivel berg szar, petric meg kevés egyedül. ezért is kéne nekik nistelrooy.

brodi 2010.01.22. 16:13:05

@mocsing: jatekban egy kroos vagy ozil egeszen biztosan tobbet fog hozzatenni mint a 2006 utani ballack. raadasul schweini pont az uj, cselszis szerepkoreben alkot egyre nagyobb hatasfokkal. (azert mondjuk schweinsteiger az utobbi ket vilagesemenyen maradando nyomot hagyhatott az ellenfelekben)

a fotaho szerepe tenyleg kerdeses, de neha poldi es schweini is eleri azt az aroganciszintet mint ballack. utobbi neha kifejezetten tud olyan paraszt lenni...

@Rekordvizemeister: en maradok a 23nal, mert ma meg annyi emberem sem lenne. 4-5 jatekosnal csak a tavasz kozben tudnam eldonteni, hogy erdemes-e ( elsosorban pl. Helmes)

Adler, Neuer, Rost (nyilvan nem o fog menni, de nem tudom elviselni Wiese undorito fejet es stilusat, Rostnak meg olyan szerencseje van, hogy mikor latom mindig paradezik)

Lahm, A. Friedrich, Merte, Westermann, Schafer, Tasci, Boateng

Ballack, Schweinsteiger, Rolfes, Troche, Marin, Ozil, Poldi

Kiessling, Gomez, Klose

a maradekra: Kroos, Helmes, Castro, Hummels, Howedes, Jansen

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.22. 16:51:37

@brodi: nem a főtahóság a lényeg, hanem a vezérbika szerepe. schweini nem vezérbika, 2010-ben egy vb-n még biztosan nem. nem fogja leordítani a határozatlan westermannt, de még adlert se. (a sálas ember szerintem ordítani se tud :)

játékban meg özil és kroos sem azt csinálja, amit ballack, ezért nem jó a párhuzam szerintem. előbbieknek egyáltalán nem kell védekezniük, ballacknak meg muszáj lesz normális vkp híján.

értelmetlen_nevű 2010.01.22. 17:02:59

@brodi:
Hehe, Wiese fejét én sem bírom elviselni. Ettől függetlenül kezdő lenne a csapatomban, szerintem óriási formában véd idén.

Tényleg nincs Rolfes-nak semmi normális alternatívája vkp poszton? Azért ez szomorú. Na majd a Bender tesók, vagy Khedira.

értelmetlen_nevű 2010.01.22. 17:27:10

@mocsing:
Szerintem egy kicsit túlmisztifikálod Ballackot. A spanyoloknál vagy a braziloknál sincs ilyen "leugató vezérbika" ember. (Az már rég baj, ha egy kapust kell leordítani)
Persze, ott a helye a vb-n, de azért ne felejtsük el, hogy a focitörténelem egyik legnagyobb lúzeréről beszélünk. Sajnos már nagyon megkopott, ráadásul a Chelsea szerintem nem éppen ideális csapat számára. Jó lenne, ha Dél-Afrikában összeszedné magát, mert hasznos tagja lehetne a csapatnak.

Most egy ilyen csapatot tudnék elképzelni, középpályától felfelé (ha Kroos továbbra is így játszik):

Ballack, Schweinsteiger, Rolfes, Kroos
Özil, Kiessling

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.22. 21:40:37

@értelmetlen_nevű: az, hogy túlmisztifikálom-e, kiderül a vbn.

egyelőre ebbe a német válogatottba muszáj ilyen ember. most van remény rá, hogy a leendő kulcsemberek olyanok lesznek, akik mellé nem kell. emiatt is helytelen a spanyolokkal összehasonlítani a nationalelfet, teljesen más futballt játszanak, mint a németek az elmúlt 10 évben. de talán 20 is van.

egyébként engem nem zavar, ha lúzer továbbra is, kiegyeznék az ezüsttel előre.

ja, és szerintem készülj fel, hogy le kell majd ordítani a kapust...

brodi 2010.01.24. 18:38:05

@mocsing: "schweini nem vezérbika, 2010-ben egy vb-n még biztosan nem."

igen, most még ott van Ballack, de Jogi (és én is) is a VB utáni időszakról beszélt. arra kérdőjel ugyan basti, de van benne potenciál erre a feladatkörre is, ha lelép majd a hierarchiában pont egy lépcsővel feljebb álló mindenható balla.

"a sálas ember szerintem ordítani se tud :) "

:)) én is hordok sálat, de isten óvja a csapattársamat, ha rosszul teszi a dolgát :)

"játékban meg özil és kroos sem azt csinálja, amit ballack, ezért nem jó a párhuzam szerintem. előbbieknek egyáltalán nem kell védekezniük, ballacknak meg muszáj lesz normális vkp híján."

erre már akkor is válaszoltam mikor még meg sem írtad :)

jatekban egy kroos vagy ozil egeszen biztosan tobbet fog hozzatenni mint a 2006 utani ballack. raadasul schweini pont az uj, cselszis szerepkoreben alkot egyre nagyobb hatasfokkal

"egyébként engem nem zavar, ha lúzer továbbra is, kiegyeznék az ezüsttel előre."

hát nem kis csoda lenne az érem. Nekem egy dolog fontos: jöjjön össze valahogy az angol-német, lehetőleg tizipárbajjal a végén :) egyéb elvárásom nincs.
süti beállítások módosítása