Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

110 éves Róma első számú csapata

2010.01.11. 15:00 Vendégszerző

A mai napon tegnap (a szerk.) ünneplte 110. születésnapját Lazio tartomány első számú klubja, és kötelességemnek érzem, hogy erről megemlékezzek, részint, hogy ezzel ellensúlyozzam az NST-n megnyilvánuló oly fájó Roma felülreprezentáltságot, másrészt, mert 10 éve nem volt NST, így a 100 éves jubileumot is most kell bepótolni. A következőkben tehát a klub történetének rövid összefoglalóját olvashatjátok - méghozzá Kosztolányi kitalált emberétől, akit már magadtól is beazonosítottál Esti Kornél személyében, látva, hogy itt bizony a Lazióról lesz szó. Nem tömören.
 
1900. január 9.-én 9 római fiatalember és jó barát, kiknek nevét minden laziale fejből, ágyból kiugrasztva is tudja, Odoacre Aloisi, Arturo Balestrieri, Alceste Grifoni, Giulio Lefevre, Galileo Massa, Alberto Mesones, Enrico Venier, valamint egy testvérpár, Giacomo és Luigi Bigiarelli  megalapítja  a Societá Podistica Laziót. Hogy miért Lazio lett a klub neve, és nem Roma? Nem az AS Roma miatt, hisz annak megszületésére még hosszú éveket kell várni, de ekkor már létezett egy Ginnastica Roma nevű egyesület, ezért a város nevét foglaltnak tekintették. A legidősebb alapító, a 25 éves Bigiarelli ötletére lett Lazio a frissen alapított klub neve, hisz ez magában foglalja Róma városát is, illetve egyben Lazio tartományra is utal. A klubszíneket az olimpia hazájából kölcsönözték, Görögországból, így lettek azok fehér és világoskék. Tehát ha ezen túl az amúgy gyönyörű egyesületi színekre bármilyen pejoratív megjegyzést tesz valaki, gondoljon arra, hogy a sport szent hazájának szellemét sérti ezzel. A klub címere is rögtön megszületett, az fehér-világoskék színű pajzs fölötti kiterjesztett szárnyú sas mindenki tetszését megragadta, és ekkor született a Lazio jelmondata is: Concordia parvae res crescunt, azaz Egyetértésben a kis dolgok is fejlődnek.

Kezdetben a klub sportolói a futásban jeleskedtek, utalt erre a klub neve is, mert a podismo távfutást jelent, de 2 évvel az alapítás után azonban a következő szakosztály is megszületett, amely végül a legtöbb dicsőséget hozta a klubnak: ez volt a futballnak nevezett, új sportág. 1902. május 16-án játszották le első hivatalos mérkőzésüket, az ellenfél a szintén római Virtus volt. Ekkoriban még Olaszországban ritka dolognak számított, hogy egyen felszerelésben léptek pályára a játékosok, azonban a Lazio futballistáinál nem volt ez másképpen, és 200 néző előtt, ha nem is könnyen, 3-0-ra nyertek is, statisztika tehát remekül indult.

A további sikerek sem maradtak el, így hamarosan az Örök Város egyik legkedveltebb klubja lett a Lazio, olyannyira, hogy a tartományon kívül is elkezdett mérkőzéseket játszani. Nem is akárhogy: Pisában, ahol egy négyes tornán Olaszország középső részének legjobb csapatai mérkőztek meg, gólt sem kapva győzte le mindegyiküket. Az már ekkor látszódott, hogy Rómában és Dél-Olaszországban nincs ellenfele a csapatnak, de az északi csapatok túl erősnek bizonyultak, így ha találkozott valamelyikükkel, biztos vereséget szenvedtek mindig.

1910-ben rendezték az első hivatalos római bajnokságot, amelyre három csapat nevezett a Lazio mellett: a Fortitudo, a Roman és a Juventus Roma. A világoskékek óriási fölénnyel, minden meccsüket megnyerve, 31-2-es gólaránnyal nyerték a bajnokságot. A következő idényben természetesen megint megnyerték a bajnokságot, és ez így folytatódott a következő években is. A bajnokság menete ekkoriban az volt, hogy a római győztes találkozott a déli győztessel, majd ennek a meccsnek a győztese mérkőzött meg az északi bajnokkal. Ezeken a mérkőzéseken a Lazio mindig biztos vereségeket szenvedett, de ezek papírforma eredmények voltak, ahogy ma is, a csapatok már akkor sem versenghettek az északiak lehetőségeivel.

A háború után kis megtorpanással ugyan, de folytatódott a csapat menetelése, többek között 14 évesen bemutatkozott a kapuban Fulvio Bernardini, aki arról is nevezetes, hogy 1925-ben ő volt az olasz válogatott első nem északi játékosa is. 1921-ben a klub megkapta a királytól, érdemei elismerése miatt a király által elismert jogi személy státust, és nem sokkal később megkezdődtek a komoly vetélkedések a városon belül, ekkor még az Alba Roma csapatával, 1924-ben rögtön olyan súlyosan, hogy lovas csendőröknek kellett szétverni a hajcihőt. 1925-től az a csapat neve ami most is, Societa Sportiva.

Kevés választotta el nem sokkal később a klubot a megszűnéstől, hiszen a fasiszta párt javaslatára egy római szuperklubot akartak létrehozni, és ez alól a Lazio csak nehezen tudott kibújni, végül is azért, mert ahogy a klub vezetői érveltek, a Lazio király által elismert jogi személy, és a versengés városon belül csak jót tesz a harci szellemnek. Végül az Alba, a Fortitudo és a Roman fúziójából született meg az AS Roma, és lett a rendszer által támogatott egyesület. Ha a Laziót vádolja valaki fasiszta háttérrel, ez az aktus mindig jusson eszébe. 1931-ben a Lazio remekelt, Molnár Ferenccel a kispadon, története során ekkor győzte le a Romát is először, rögtön 3-0-ra, mondani sem kell, a derbi verekedésbe torkollott. A legkiemelkedőbb játékos ekkoriban Enzo Sclavi volt, a nagyszerű kapus, akit a juventinók is ismerhetnek, hisz pályafutása során a Juventusban is védett, de szeretett klubja a Lazio volt, ott is fejezte be pályafutását, majd később elismert festőművész lett. Meg kell emlékeznünk továbbá az 1934 és 1943 közötti 9 év legnevesebb focistájáról, aki minden idők legsikeresebb olasz csatára volt, egyben a Lazio játékosa: Silvio Piola.   556 meccsen szerzett 290 gólját senki sem tudta megdönteni, és valószínűleg nem is fogja soha senki. Zseniális egy figura volt, nem csak játéka, de a pályán töltött ideje miatt is: 16 éves volt, mikor debütált az első osztályban, és 41 évesen játszotta le utolsó profi mérkőzését. Érdekes, hogy bajnoki címet sosem nyert, ellenben 1938-ban világbajnok lett a válogatottal. A legjobbak között 34 meccsen 30 gólt lőtt, ez is magáért beszélő adat. Igazi nagy egyéniség volt, botrányokkal és jobbnál-jobb meccsekkel, jellemző módon a Roma elleni rangadókon mutatta mindig a legtöbbet.

Vele jutott a Lazio először komoly közelségbe a bajnoki címhez, az 1936/1937-es idényben a Bolognával vívtak nagy küzdelmet, amiben végül a rómaiak maradtak alul. Az igazsághoz hozzátartozik, bár a fentiek fényében talán nem olyan meglepően, hogy 1942-ben Róma város első bajnoki címét a Roma nyerte meg. A második világháború után a gárda stabil középcsapattá vált, kiugró eredmények nélkül, természetesen ekkor a városi rangadók voltak a kiemelkedő meccsek. Kiemelkedő egyéniségek persze voltak, elég csak megemlíteni Remondinit vagy a török Sukrut. 1958-ban, a csapat vikingjei vezetésével ( Arne Selmosson, Karl Aege Praest ) megnyerte az Olasz Kupát, de ez a tett a két évvel későbbi, első osztályból való kiesés miatt érthetően a háttérbe szorult. A következő évtized komoly liftezésekkel telt, 5 idényt töltöttek a B ligában, és hatot az A ligában.

Ezzel érkezünk el a klub történetének első aranykorához, amelynek idején a Lazio tulajdonosa Umberto Lenzini volt, a csapat edzője pedig Maestrelli, aki irányítása első évében visszavezette a csapatot az első osztályba, a második évben 3. helyezett lett, végül a harmadik évben megnyerték az olasz bajnokságot. A ’70-es évek eleji Laziót joggal ismerik úgy, mint az egyik legkarakteresebb olasz csapatot, ami csak játszott Itáliában. Ennek a gárdának volt vezéregyénisége a Glasgowban felnőtt csatár, aki alsóbb osztályokban edződött, nem volt olyan pengés mint Piola, de a szurkolók – joggal – megőrültek érte. Giorgio Chanaglia nevét és teljesítményét nem lehet elégszer hangsúlyozni. De a társai sem akárkik voltak: Frustalupi és D’Amico, Re Cecconi és Wilson, Felice Pulici, hogy csak a legjobbakat említsük. Pino Wilson szavai találóak erről az időszakról: „Mi találtuk fel az egészpályás futballt, a totális labdarúgást, csak éppen nem tudatosan, hanem ösztönösen. Nem érdekelt minket a taktika, csak éppen azt akartuk, hogy mindig nálunk legyen a labda. Őserővel támadtuk le az ellenfelet a pálya minden egyes négyzetcentiméterén.”

Az 1973/1974-es szezonban a csapat nem csak bajnok lett, de Chanaglia 24 góljával a gólkirályi címet is besöpörte. Hogy érzékeltessük ezeknek a fiúknak a bolondságát, egy komikusan tragikus történet ide kívánkozik: Re Cecconi úgy hunyt el, hogy barátaival betörést akartak színlelni egy ékszerboltba, így pisztollyal hadonászva rohant be, az érthetően halálra rémült ékszerész pedig agyonlőtte. Maestrelli nem sokkal később a rák áldozata lett, és a klub sem tudta megismételni korábbi remek eredményeit, így megint következtek a szürkeség évei. Bruno Giordano személyében azért ekkor is volt kit nézni a pályán, a saját nevelésű csatár 1979-ben 19 találattal gólkirály lett, sajnálatos, hogy ő is belekeveredett a totóbotrányba, nélküle pedig 1980-ban a Lazio kiesett az első osztályból.

Joggal mondhatjuk, a ’80-as évek voltak a klub legsanyarúbb évei, gazdasági összeomlás, botrányok, gyakran közelebb volt a Lazio a harmadik osztályhoz, mint az elsőhöz. Marco Calleri, az őrző-védő cégéből meggazdagodó egykori Lazio játékos 1988-ban lett az egyesület első embere és fel is jutottak a Serie A-ba. Komoly pénzeket költött a csapatra, és olyan játékosok kerültek Rómába, mint Dezotti, Ruben Sosa, Di Canio, Riedle, Marchegiani, Doll, vagy Gascoigne, de komoly eredményeket így sem sikerült elérni.

Az igazi változás, és mindezidáig a legsikeresebb időszak 1992-ben vette kezdetét, amikor is Sergio Cragnotti került az elnöki székbe. Ő megerősítette a kispadon Dino Zoffot, és a csapathoz került Guiseppe Signori. Az eredmények rögtön meglátszódtak: Signori 26 találattal lett gólkirály, a gárda pedig az 5. helyen végzett, legutoljára ilyen előkelő helyen 1977-ben voltak. Egy évvel később újabb klasszisok érkeztek: Alen Boksics az Olimpique Marseille-től és Luigi Casiraghi a Juventustól. Beppe megint a legjobbnak bizonyult a mesterlövészek között, a csapat pedig egy helyet előrelépve a 4. helyen fejezte be a bajnokságot. 1995-ben Cragnotti a színfalak mögé lépett, és Zoff lett hivatalosan a csapat első embere, az edző pedig Zdenek Zeman. A sok majdnem diadal mellett továbbra is Beppe volt, aki termelte az egyéni elismeréseket, harmadszorra is gólkirály lett.

1998 volt az áttörés éve. Az innen számított hét idény alatt a Lazio nyert egy bajnoki címet (2000), két Olasz Kupát (1998, 2000), két Olasz Szuperkupát (1998, 2000), egy Kupagyőztesek Európa-Kupáját (történetesen az utolsó kiírást 1999-ben) és egy Európai Szuperkupát (1999). Sven-Göran Eriksson volt az, aki a keze alá került, remekebbnél-remekebb játékosokból egy igazán ütős csapatot tudott kovácsolni. A Lazio játékosa volt ekkoriban, a teljesség igénye nélkül: Almeyda, Sergio Conceicao, Dernando Couto, Jugovics, Lombardo, Mancini, Mihajlovic, Nedved, Ravanelli, Salas, Sensini, Simeone, Sztankovics, Veron, Vieri, Crespo, és még megannyi nagy egyéniség. Sajnálatos, hogy érthetetlen módon a sikerkorszak előtt a klub eladta Signorit, így a klub második legeredményesebb csatára nem lehetett részese mindennek. Úgy tűnt, hogy a sikerek nem érhetnek soha véget, pedig véget értek hamar, és igen csúnyán. A Cragnotti birodalom 2002-ben gyakorlatilag összeomlott, ami szinte percek alatt vált élcsapatból középcsapattá. A sztárok nagy része természetesen elhagyta a csapatot, akik pedig maradtak, drasztikus fizetéscsökkentés árán tették azt. Ennek ellenére, a romokon még sikerült Mancinivel egy Olasz Kupát nyerni 2004-ben, illetve vele a klub negyedik, illetve hatodik lett a bajnokságban. A 2004-2005-ös idényben visszatért Rómába egy legenda, Paolo Di Canio,   de vele sem lett sokkal jobb a csapat. A kiesés réme nem fenyegette a Laziót, ahogy a komoly eredmények elérése sem. 2006-ban a Lazio is belekeveredett a bundabotrányba, de viszonylag könnyen megúszta a csapat, igaz, a 17. helyre sorolták vissza, nem indulhatott az UEFA-kupában, és 3 pont mínusszal kezdte a következő idényt. Furcsa módon ekkor érte el az aranykorszak utáni legjobb eredményét a bajnokságban a klub: harmadik lett a pontlevonás ellenére, és indulhatott a Bajnokok Ligájában, ahol ugyan már a csoportkörben kiesett, de szép meccsekkel, tapasztalattal, és pénzzel gazdagodott az egyesület.

Hol van most a klub? Az elmúlt idényben nem kis meglepetésre megnyerte az Olasz Kupát és az Olasz Szuperkupát is, de az őszi szezon tragikusra sikeredett minden szempontból. A pályán mutatott teljesítmény sokszor a 0 felé tendált, az Európa Ligából szinte csont nélkül estek ki, és a csapat elöljárói is megmutatták, nem érnek többet Júdások gyülekezeténél. Most némi reménnyel nézünk mi lazialék a klub szereplése elé, bízva a legjobbakban, még akkor is, ha tudjuk, sokat nem lehet várni a mostani vezetőségtől. Mégis: 110 éves szeretett klubunk. Bár a 200. születésnapját nagy valószínűséggel nem fogjuk megélni, kívánunk még legalább ilyen szép éveket, nem feledve soha: Concordia parvae res crescunt.
 
Olasz bajnok: 2 alkalommal
1973-74 utolsó forduló: Lazio-Foggia 1:0 1974. május 12.
1999-2000 utolsó forduló: Lazio-Reggina 3:0 2000. május 14.
Olasz kupagyőztes: 5 alkalommal
• 1957-58
döntő: -1958 szeptember 24. Lazio-Fiorentina 1:0
• 1997-98
döntő: -1998 április 08. Milan-Lazio 1:0
- 1998 április 29. Lazio-Milan 3:1
• 1999-2000
döntő: -2000 április 12. - Lazio-Inter 2:1
-2000. május 18. Inter-Lazio 0:0
• 2003-04
döntő: -2004 március 17. Lazio-Juventus 2:0
-2004. május 12. Juventus-Lazio 2:2
• 2008-09
döntő: -2009 május 13. Lazio-Sampdoria 7:6 (büntetőkkel)
Olasz szuperkupa-győztes: 3 alkalommal
• 1998. augusztus 29. Juventus-Lazio 1:2
• 2000. szeptember 8. Lazio-Inter 4:3
• 2009. augusztus 8. Inter-Lazio 1:2
Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) győztes: 1 alkalommal
• 1999. május 19. Real Mallorca-Lazio 1:2
Európai Szuperkupa győztes: 1 alkalommal
• 1999. augusztus 27. Manchester United-Lazio 0:1
Alpok Kupa győztes: 1 alkalommal
• 1971. június 25. Basilea-Lazio 1:3

 

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr971663230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2010.01.11. 15:35:55

Csak beleolvasgattam, de jó stílusban van megírva, gratulálok! Bár számomra nem egyértelmű, hogy a görög színekből hogyan jön ki a buzikék. ;)

szferi 2010.01.11. 15:38:18

@szferi: ... nagyon jó stílusban ..., fokozom a dícséretet.

Mr.AT 2010.01.11. 15:39:58

A Dernando Couto az a német változata a hosszú hajú portugálnak, névelővel? :-)

szferi 2010.01.11. 15:50:45

kedves esti kornél, gyöngyöt szórtál a disznók elé ;)

Orvenyhivo 2010.01.11. 15:52:23

Egy kis szerkesztés még ráfért volna itt-ott (például: A Cragnotti birodalom 2002-ben gyakorlatilag összeomlott, ami szinte percek alatt vált élcsapatból középcsapattá.), meg a modorosságokból is le lehetett volna nyesegetni. Bár így hitelesebb :), meg bagoly mondja...

mickeyknox 2010.01.11. 16:00:27

élvezetes olvasmány, gratulálok!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 17:02:18

@szferi: @mickeyknox: @hererál: Köszönöm!

@Orvenyhivo: Teljesen igazad van, kicsit hirtelen írtam, és meglehetősen felületesen olvastam csak át, mielőtt átküldtem.

@Mr.AT: Ez most nem tagadom, tényleg jó volt. :)

Vul-Kahn 2010.01.11. 17:04:19

Bravó Kornél, nagyon jó lett a poszt! A címválasztás különösen tetszik, gondolom a "popp & co."-társaságnak már nem annyira... :)

Amúgy mindig is elképedtem azon a lelkesedésen, amivel szurkolsz a csapatodnak, ez minden tiszteletet megérdemel. Mert hát valljuk be, nem egy trófeahalmozó, sikerekben úszkáló együttesről van szó. Hasonló a helyzet egyébként Rekordvizemeister kolléga és az ő Schalke iráni rajongása esetén is, azt is ugyanígy csodálom.

Na de vissza a Laziohoz, az ezredforduló környékén tényleg egy bitang csapat volt ez, temérdek klasszissal a soraiban. Igazából nekem egy Valencia elleni BL-negyeddöntőben okoztak óriási csalódást (ha jól emlékszem a 99/2000es szezonban volt ez), ahol 5-2re kikaptak. Pedig addig a meccsig abszolút BL-favoritnak tartottam őket, de ott megtört valami, bár azt nem gondoltam volna, hogy az abban az évben még megnyert bajnokság után ennyire elindulnak a lejtőn. Különösen Mendieta óriási buktája maradt meg bennem, akit ha jól emlékszem 50 millió euró környéki összegért igazoltak, aztán olyat égett, mint a Reichstag. Ez pech volt, erre nem lehetett számítani, mint ahogy sok más igazolással is balszerencséjük volt, gondolok itt például Meghnire, aki nagy zsugásnak tűnt a Bolognában, aztán Rómában nem mutat semmit, de még sorolhatnám jó sokáig.
Most Floccari úgy néz ki, hogy bejött, szurkolok is neki személy szerint, meg úgy egyáltalán a Lazionak, hogy találjanak vissza a siker ösvényére. (Már ami az olasz színteret illeti, a nemzetközi sikereikre nem vágyom igazán:)).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 17:05:16

@szferi: @mickeyknox: @hererál: Köszönöm!

@Orvenyhivo: Teljesen igazad van, kicsit hirtelen írtam, és meglehetősen felületesen olvastam csak át, mielőtt átküldtem.

@Mr.AT: Ez most nem tagadom, tényleg jó volt. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.11. 17:10:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Egy másik blogban már méltattam a cikket. Az első számúnál meg nem a kor számít, hanem például az, hogy ki hányszor nyert bajnokságot vagy kupát. Tehát ehelyütt kell rögzítenem, hogy az olasz főváros elsőszámú klubja - a poszt megtávesztő címe ellenére - továbbra is az AS Roma.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 17:14:58

@Vul-Kahn: Köszönöm, mint ahogy már régebben is mondtam, egy teuton harciasságot szerető ember szájából minden olaszokat dicsérő szó kettőt ér. :)
Pontosan az ilyen Mendieta és társai igazolásokkal ágyazta meg magának az utat a Lazio a csőd felé. Nem a képességeikre értem, hanem a hihetetlen árra. Ezt egyszerűen képtelenség lett volna kitermelni. Ha azt a bizonyos BL-t sikerült volna megnyerni, talán máshogy alakul minden, de hát nem sikerült. Az ezredfordulós csapat meg aztán tényleg egy világválogatott volt, bár aki láthatta élőben a '74-es bandát, az azt mondja, azt a fajta stílust és lendületet, haveri összeszokottságot senki sem fogja tudni utánozni.
Sajnos az is Lazio hagyomány, hogy évek óta nincsenek jó igazolások, a kevés igazán jók egyike Kolarov, Zarate, bár nem azzal amit most mutat, és nem annyiért, amennyibe került, és Floccari, ha csak kölcsönben is. Elég sovány.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 17:15:52

@popp: Természetesen szubjektív volt az a cím, ne legyen ebből harag, szívemnek első a Lazio. Talán ennyit megengedhettem, pláne, hogy az utóbbi időben legalább 3 Roma szimpatizáns vendégposzt látott napvilágot itt. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.11. 18:20:07

@Vul-Kahn: "egy Valencia elleni BL-negyeddöntőben okoztak óriási csalódást (ha jól emlékszem a 99/2000es szezonban volt ez), ahol 5-2re kikaptak."

Életem egyik legmeghatározóbb futballmeccséről beszélsz!

Addig se voltam éppen gyűlölője a spanyol focinak, de az a Valencia fantasztikus volt. Sem előtte, sem utána nem láttam még olyat, hogy egy európai élcsapat más európai élcsapatokat egymás után így kiüssön, szétszedjen, porig alázzon. (A Valencia utána az elődöntőben a Barcát gázolta le 4-1-gyel.)

Egyébként nagyon jó a poszt, amint azt már magamban többször is megállapítottam, de csak most adok hangot neki. Gratula Estinek!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 18:28:25

@Csöncsön: Köszönöm neked is!
Látod, ami valakinek élete egyik fantasztikus sportélménye, az másnak az egyik leglesújtóbb. De hogy meghatározó, az biztos: :)

Lojzi_ 2010.01.11. 21:10:28

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha jól látom, akkor a következő városi rangadóra egy kocsival mentek?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.11. 21:18:54

@Lojzi_: Jó kérdés! Épp azon gondolkodtam, hogy egyszemélyes szuicid kommandóként, Roma sálban megyek a Nordba ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 21:19:34

@Lojzi_: Így van, popp a Nord én pedig a Sud karéjában fogok állni, talpig felöltözve klubunk színeibe, és együtt halunk értelmetlen halált. :)

Lojzi_ 2010.01.11. 21:24:33

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Néhány haverom kiment '98-ban a belgrádi visszavágóra, ahol nem igazán számítottak vendégszurkolóra (1-7-es odavágó után), így vendégszektort sem biztosítottak.

Hát...

Igyekeztek nem megszólalni magyarul és hevesen ünnepelték mind az öt jugó gólt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.11. 21:24:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Úgy se hiszi el senki, hogy nem chateltünk össze előtte :-D!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.11. 21:25:30

@Lojzi_: Bezzeg mocsing, aki a Milan táborban hangosan ünnepelte a Bayern góljait vagy _benito, aki romanisták között örömködött a Juve dugókkor.

Lojzi_ 2010.01.11. 21:30:03

@popp: Azért szerintem sokat lendített a helyzetükön, hogy az elmúlt 2-3 évben nem bombázta olyan katonai szervezet a hazájukat, amelynek az illető vendégszurkolók országa a tagja...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 21:31:31

@Lojzi_: Jézusom, na az igen kemény lehetett! Gyors halálra tuti tipp, ha egy szerb meccsen, szurkolókkal körülvéve magyar zászlót lobogtatsz.

@popp: Na, ne buktass már le minket! ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 21:32:59

@Lojzi_: Azért abban biztos vagyok, hogy az általad említett esemény nélkül se lenne biztonságosabb a helyzete egy magyarnak a szerb szurkolók között.

Lojzi_ 2010.01.11. 21:33:09

@Lojzi_: Mármint a hazai szurkolók hazáját... Izé. Lassan pihennem kéne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 21:42:29

@Lojzi_: Nyilván nem. Távol maradnék egy Vörös Csillag-Partizán rangadótól. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.11. 22:07:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Annak idején még finomabb volt Zágrábi Dinamo-Veres Csillag. Sokan egy olyanhoz kötik a délszláv háború kirobbanását.

Labdarúgás a mindenem · http://labdarugas.cimpa.hu/ 2010.01.11. 22:16:08

Néhány pozitív dolog a Lazio-val kapcsolatban, azokból az időkből, amikor a klub "nem volt éppen a csúcson" Mivel a klub 1974-ben bajnok lett, így nézzünk az 1975 utáni időszakból néhány dolgot.

1974-75: Chinaglia "még aktívan vágja a gólókat" 30 mérkőzés 14 gól.

1975-76: a házi gólkirály megint Chinaglia 8 góllal - 27 mérkőzésen -

1976-77: Bruno Giordano 26 bajnokin 10 gólt szerez.

1977-78: a Lazio legtöbb gólját ismét Bruno Giordano szerzi 29 mérkőzés 12 gól.

1978-79-es bajnoki szezon gólkirálya:
Bruno Giordano -19 góllal (30 mérkőzésen)

Az 1983-84-es idényben feltünik egy akkor "még csak" 19 éves kitünőség a Lazio csapatában, a Dán Michael Laudrupp aki, 30 bajnoki mérkőzésen szerzett 8 góljával a csapat legjobbja volt.

1988-89: Paolo di Canio bemutatkozik a Serie A ban. A Lazio játékosaként 30 bajnoki mérkőzésen lép pályára és 1 gólt szerez.
A csapat leghatékonyabb játékosa az egykori Uruguay-i válogatott Ruben Sosa - 33 bajnokin 8 gól.

1992-93: Hosszú idő után ismét a Lazio adja az olasz gólkirályt - Giuseppe Signori 26 góllal - 32 mérkőzésen.

1993-94: Signori ismét gólkirály - 24 mérkőzésen szerzett 23 góllal - és a Lazio már 4. lett a bajnokságban.

1994-95: Bajnoki ezüstérmes a csapat, Signori és Casiraghi jó szezonjának köszönhetően.

1995-96: Bronzérmes a csapat és Signori társbérletben gólkirály - 31 mérkőzés 24 gól -

Az évezred utolsó éveinek kiváló eredményei már ismertek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 22:25:38

@popp: Igen, ezek a jugoszláv rangadók egykor nagyon durvák voltak, láttam pár videót róluk a youtube jóvoltából.

@Labdarúgás a mindenem: Megint csak köszönöm az újabb értékes információkat, jó látni hogy valaki ennyire sokat tud a Lazio csapatáról! Bár gondolom nem kevés egyesületről is.

Labdarúgás a mindenem · http://labdarugas.cimpa.hu/ 2010.01.11. 22:42:41

Én is örülök, hogy találok olyan embereket, akik szeretik a labdarúgást - legyen az olasz, spanyol, magyar, vagy más....- és írnak is róla, illetve foglalkoznak vele! Szerintem az fontos, hogy az embernek legyen hobbija és tiszta szívből szeresse is azt. Úgy gondolom, hogy az itt felszólalók, mind szeretik a focit és valamilyen szinten a hobbijuk is.

elber 2010.01.12. 00:21:32

Nagyon jó írás gratulálok hozzá. Igazán sosem szerettem az olasz focit, de a Lazio valahogy érdekelt. Valahogy mindig akadt egy olyan játékos akit szerettem Stam, Nedved, Veron, Nesta, Mihailjovic sőt nekem még a mezük is tetszik. :)
Nagyon sajnáltam őket amikor folyamatosan anyagi bajaik voltak. Bár messze nem voltak ezzel egyedül, valahogy a többieket annyira nem sajnáltam. Talán ha maradnak a srácok akkor megszerettem volna az olasz focit is.

Kedves NST: ez kicsit off lesz, de azok a drukkerek akik nem a legnagyobb csapatoknak szorítanak, nem írhatnának hasonló posztokat, mint vendégszerzők? Nagyon szivesen olvasnék bármelyik bajnokságról. Akár még a schalke is jöhetne. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 07:40:50

@elber: Köszönöm, jó érzés ha, ha az amúgy olasz fociért nem lelkesedők pont szimpatikusnak találják a csapatod, a Lazióban tényleg olyan figurák játszottak, hogy felkeltették a Serie A-t csak távolról követők figyelmét is.
Egyébként ez tényleg jó ötlet, a gigászok mellett így szóhoz jutnának relatíve kisebb klubok is, ilyen volt pár hete a Dortmundról szóló, nagyon jó írás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 09:21:39

No meg ezt is bele akartam szőni az írásba, csak sajnos kifelejtettem: hát lehet nem annak a klubnak drukkolni, ahol egykor Carlo Pedersoli hasította a vizet, és dobta a gólokat? :)

Dr Zoidberg 2010.01.12. 09:27:59

Hát, kedves Esti Kornél compagno, a helyi lazialék (bár sanszosan csak mi ketten vagyunk ezek, hehe) nevében is köszönöm ezt az írást, jó lett!
Jó, és informatív, tanulságos lehet azoknak, akik nem különösebben ismerték eddig a Lazio sztorit.
Mindezektől függetlenül továbbra buzikékezni és is fasisztázni fognak minket, de én már meg sem hallom. :)

Leon Osman 2010.01.12. 09:32:11

Höhö ezt már olvastam az olasz fórumon, de örülök, h kikerült ide is. Forza Lazio :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 09:52:50

@Dr Zoidberg: Köszönöm! Tudod, teher alatt nő a pálma. :) Mellesleg sajnos ritkán látlak itt.

@Leon Osman: Nem sok figyelmet kap a Lazio mostanság, igyekeztem végigturnézni pár helyen az írással. :)

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.01.12. 11:43:10

Hogy mi Róma első számú csapata, abban nem értek egyet a szerzővel...:P :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 11:53:54

@Imiface: Mint ahogy már írtam, a Lazio korábbi remek vízipólósa jobb belátásra térítene téged, és minden Roma szimpatizánst is. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.12. 12:02:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Gondolom szeretettel várják a Sudba! Nyilván rá gondolsz: www.youtube.com/watch?v=Mpnj_SoDaaw
Amúgy Johny Firpo meg romanista.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 12:10:43

@popp: Persze hogy rá, Pedersoli klubja csak szimpatikus lehet mindenkinek. :)
Ezt nem tudtam, tényleg romanista?

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.01.12. 12:30:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Soha!:)

Egyébként boldog szülinapot kívánok, bár számomra Róma örökre bordó-sárga.;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.12. 13:06:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én se tudom, de biztos ;-).

@Dr Zoidberg: Miért nem bugyikék a színetek, hogy tudnád plasztikusabban leírni azt az árnyalatot?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 13:32:59

@Imiface: Grazie! :)

@popp: Úgy, hogy a szent sport felkent hazájának színei ezek, nem pedig egy összegründolt csapat ad hoc színei. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.12. 13:45:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azok az ad hoc színek a fúzió legnépszerűbb csapatának Romannak és Róma városának színei.

A görögök kékje meg kicsit mintha megfakult volna a napon, így lett bugyikék vagy strandkorlát színű ;-).

Dr Zoidberg 2010.01.12. 14:21:11

@popp: Plasztikusabban leírni? Hát világoskék, bazmeg. :)))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.12. 14:24:27

@Dr Zoidberg: Ó, de a világoskéknek is vannak ám árnyalatai. Amúgy az égszínkéket szokták még alkalmazni, mint báratibb kifejezést,

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 19:57:52

@popp: Az égszínkék nem a baráti, hanem a rendes megnevezése. :)

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2010.01.12. 23:00:21

nesta még mindíg áruló h kimaradt az uccsó nagy korszak játékosai közül?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 23:05:11

@stonedraider: Dehogyis, számomra, és úgy gondolom minden normális laziale számára soha nem volt áruló, hanem a mindenkori olasz futball egyik legnagyszerűbb védője, aki maga is deklarálta, hogy azért megy el, mert nincs más választása a klubjának, és így legalább segítheti a csőd felé tartó szeretett egyesületét. Nem üres szavak, mert mielőtt a Milan leigazolta, más sztárklubok is évekig csábították, mégsem ment. Szóval az hogy kimaradt, az én oda nem figyelésemnek, és a felsorolható klasszisok hosszú sorának tudható be. Természetesen ott van a legnagyobbak között, még most is.

Dr Zoidberg 2010.01.13. 23:14:04

Kornél jól böfög megint.
Én sem éreztem árulásnak, ahhoz feltűnően sokáig kitartott az ÉGSZÍNKÉK mez mellett ahhoz képest, hogy a világ legjobb védője volt.

Dr Zoidberg 2010.01.13. 23:20:56

JaigenKornél...ami viszont nekem némiképp fáj, hogy abból a bizonyos felsorolásodból kihagytad a kis Piojo Lópezt...!!!!

Dr Zoidberg 2010.01.13. 23:21:36

Emlékszem, hogy örültem, amikor leigazoltuk, örök óriáskedvencem a kis tetű. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.13. 23:35:36

@Dr Zoidberg: Azért Claudio Lopez a Valenciában fakított igazán, a Lazios teljesítménye nem volt már annyira emlékezetes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 23:44:21

@Dr Zoidberg: @popp: Igen, főleg azért nem került be nálam, mert nagyon jó teljesítményt a Valenciában nyújtott, no de ide nekem a mostani Lazióba egy 2000-es formában lévő Lopezt. Szubjektív a lista, jó pár ember bekerülhetett volna még, ez teljesen igaz.

Dr Zoidberg 2010.01.14. 00:26:56

@popp: Teljesen mindegy, ő ígyis-úgyis egy kisebbfajta isten, erről nem nyitok vitát. ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 00:40:21

@Dr Zoidberg: Á, teljesen igazad van, meggyőztél, szinte már el is felejtettem mindezeket, micsoda csapat volt!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 00:43:30

@Dr Zoidberg: Nekem most a boldogsághoz elég lenne egy kis győzelem a Palermo ellen, nem nagyok az igényeim. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.14. 00:50:19

@Dr Zoidberg: Nem akarom én ledönteni a Piojo házioltárodat. Tudod, hogy én is bírtam a srácot, de a korszak igazi argentin istenkirálya a másik római mezt viselte, erről meg én nem nyitok vitát. ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 08:29:00

@popp: Egy Gascoigne virtusával rendelkező Roma játékost úgysem tudsz mondani. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.14. 08:51:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na jó, Gazza csak egy volt! Én viszont kérem a Di Bartolomeihez, Bruno Contihoz, "Il Principe" Gianninihez, Tottihoz vagy De Rossihoz fogható Lazio sajátneveléseket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 09:17:01

@popp: Bruno Giordano, Di Canio, Nesta, no meg Di Vaio se rossz azért, így első blikkre, bár kétségtelen, ebben jobban áll a Roma. Viszont Faraoni nagy király lesz! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 09:42:10

@popp: Ez, így, ilyenkor, taccsra tett! Oda a délelőtti tanulás! :)

Az évek meg a rutin 2010.01.14. 11:37:40

Most akkor hogy is van ez? A Mussolini-gründolta AS Roma mára inkább balos, míg a fasisztaellenes Lazio mára inkább jobbos, ill. szélsőjobbos csapat lett? Mikor fordult ez meg? Mi ennek a háttere?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.14. 12:07:49

@Az évek meg a rutin: Nem fordult meg semmi. Esti miközben kiemelte azt a tényt, hogy a római csapatok fúziójában nagy szerepet játszottak a fasiszták, azt a másikat szemérmesen elhallgatta, hogy abban is szerepe volt a fasisztáknak, hogy a Lazio kimaradt az egyesülésből. Ugyanis több fsiszta potentát - köztük állítólag maga a Duce is - a Lazionak drukkolt.

A Lazio-Roma jobbos-balos ellentét meg a hetvenes években az ultra mozgalmak alakulásakor alakult ki, amikor a Lazio ultrái inkább a fasisztoid, míg a Roma ultrái inkább a kommunisztikus ideológia mentén szerveződtek. Mára viszont ez is megváltozott és a Roma ultrái között is megtaláljuk a szélső jobbosokat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 12:16:09

@popp: Azért azt a tényt, hogy a fasiszták nagy szerepet játszottak abban, hogy a Lazio nem olvadt be, nem kell mindig túlértékelni. Egy diktatórikus rendszerben mindent az adott rendszer irányítói döntenek el. Így azt is, ki egyesül és ki nem, mik a prioritások az ország egész életében és így tovább. Nyilvánvalóan fasiszták hozták létre az AS Romát, és fasiszták ellenezték a Lazio részvételét a fúzióban, mivel mások nem juthattak szóhoz. Ha csak ezt nézzük, éppen annyira fasiszta múltú csapat mindkettő, éppen ezért hülyeség csak ezt nézni. Ki akartam emelni ezt a tény, mert furcsa módon csak a Laziót éri mindig ilyen kritika, a Romát nem, ennyi. Ettől még mára az változatlan tény, hogy a Romának ugyanúgy megvannak a szélsőjobbosai, mint a Laziónak. Az általam kiemelt fúziót pedig jobb ha minél többen tudják, mert akkor talán kevesebb butaságot állítanak a Lazióról.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.14. 12:32:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Éreztem a szándékodat emögött, de szerintem nem korrekt ez a fajta kompenzáció, mert úgy is lejöhet, hogy lám ezek fasisztáznak minket, amikor ők azok.

A "hol fordult meg ez" kérdésből ki is tűnik, hogy le is jött. Ezzel együtt a cikk kuffa jó.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 12:38:39

@popp: Még egyszer köszönöm! Megint mondom, nem volt célom az, hogy olyan képet keltsek, mintha a Roma "fasisztább" lenne, nehezen is lehetne ilyen butaságot állítani. Csak az egy közkeletű vélekedés, hogy "ja, a Lazio? Azok a fasiszták?" Ezért tartottam hangsúlyosnak. Na meg valamibe mindig bele lehetne kötni, ha a Lazio lett volna a fúzió végeredménye, azért fasiszta, ha kimarad belőle, azért fasiszta. Miközben a klubnak semmi köze nincs ehhez az egész eszmekörhöz, csak annyi, hogy vannak fasiszta ultrái, mint oly sok csapatnak. Jellemző, anno sokan Di Canióra mutogattak, hogy ebből is látszik a Lazio beállítottsága. Kérdem én, akkor Abbiati miatt a Milan teljes egésze fasiszta érzelmű? Ugye hogy nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.14. 14:12:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Értelek én és azt is, hogy ki van a tököd a Lazio fasisztázásával. És az is igaz, hogy a fasiszta rendszerben, minden a fasiszták akaratára, de legalábbis jóváhagyásával történt. Csak ha azt itt megemlíted, akkor ott is megemlíthetnéd, vagy ha ott se, akkor itt se.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 15:22:27

@popp: Jó, igaz, tökéletesen PC úgy lett volna, ahogy mondod. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 23:15:35

No ha a Roma szurkolóknak egy harmadosztályú csapat elleni továbbjutást lehetett ünnepelni, akkor nekem is lesz mit holnap. ;)
Jöhet a Fiorentina!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.14. 23:32:58

A Triestina természetesen másodosztályú, elnézést tőlük ezúton is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 00:03:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem a PC, hanem a AC. Na de tényleg piszlicsáré probléma ez. Én is csak mosolyogtam egy kicsit az ártatlan szubjektivitásodon.

Sőt a Cataniát is illenék kivernünk. Az meg, hogy három fronton nyomjuk szerencsére nem újdonság.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 08:23:03

@popp: Jó kis meccsek jönnek majd, Inter-Juve, Fiorentina-Lazio, a Roma-Catania is érdekes lesz, no meg a Milan-Udinese is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 12:19:23

A Roma-Catania kiemelkedik a párosítások közül ;-). Azok nagyon utálnak minket. Volt olyan, hogy biztonsági őreik molesztálták a játékosainkat a Catanianan.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.15. 12:48:22

@popp: Miért utálják ennyire a Romát?
Még a kupameccshez, azt tudom, hogy a Triestina nagyon jóban van a Lazióval, szóval ezért is érdekes meccs volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.15. 12:55:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Bevallom a mélyebb gyökereiről nem tudok a dolognak. Azt viszont tudom hogy nagyon zokon vették, amikor három éve vágtunk nekik egy hetest. Érdekes egyébként, hogy olaszban nem illik ennyire megverni valakit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.16. 11:02:26

Lichtsteiner mai születésnapja miatt holnap remek játékával lesz a Lazio segítségére a győzelem érdekében! Reméljük.

Sasa133 2010.01.17. 21:09:29

Róma elsőszámú (hehe...) csapata lassan a helyére kerül...A "B"-be... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.17. 21:15:57

@Sasa133: Nem lenne az jó, mi lesz akkor a derbykkel?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.17. 21:17:20

@Sasa133: Vasárnap este ezért gép elé ülsz? Sanyarú sorsú ember lehetsz te Sasa, részvétem.

Dr Zoidberg 2010.01.18. 12:49:33

@Sasa133: Te is lassan a helyedre kerülhetnél, ha már itt tartunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.18. 15:39:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mondjuk azért azt megjegyezném, ha ilyen provokatív címmel rukkolsz ki, nem kerülheted el a Sasa-féle reakciókat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.18. 15:58:02

@popp: Az ilyen Sasa-féle emberi lét végállomásait senki nem kerülheti ki. Azzal csak magunkat ostorozzuk, ha kitaláljuk, tulajdonképpen mi hozzuk fejünkre a bajt. Nem, az ilyen embereknek részvét kell és támogatás. Persze, ha nem az a cím, ami, akkor nem írta volna ezt...? Ugyan már, ezt nem gondolhatod komolyan. A cím remek, Sasát szánom, remélem anyukája még egyszer ilyen későn nem felejti el kikapcsolni a számítógépet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.18. 16:04:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem túlreagáltad te is, egy hozzászólása alapján ítélkezni, azért elég meredek. Egy smileyval befejezett szurka-piszka volt, nem több. Persze, ha Roma szenvedett volna hasonló vereséget, mint a te csapatod lehet, hogy én is ugrottam volna.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.18. 16:11:11

@popp: 2, az az kettő hozzászólása volt Sasának eddig, tehát megnyilvánulásainak a fele erre a szemétre futotta. Ilyen fontosnak tartotta ezeket a gondolatait leírni, hogy komoly csöndet szakít meg vele. Ezek után úgy gondolom, nem túlreagálás. Semmi szurka-piszka nem volt benne, és te sem annak vetted volna, ha én pontosan ezt mondom neked például az akkor utolsó Livorno Olimpicoban elért győzelme után.
Egyébként ennek most semmi köze a Lazióhoz, rühellem és megvetem az ilyen embereket.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.18. 16:16:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha te mondod, nem sértődöm meg, de az tuti, hogy fölkapom a vizet. Haverjaimtól megszoktam kapni ilyenkora a magam kis sms-eit. Amúgy meg továbbra is tartom, ennyiből nem szabad ítélni. Bár talán nem is ér annyit az egész, hogy kommenteken keresztül ezt, zúzzuk. Amúgy még tegnap küldtem egy mailt ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.18. 16:23:42

@popp: Na jó, lehet hogy igazad van. Nyilván a mostani állapotom is szerepet játszik ebben, meg a Lazio teljesítménye ( teljesítmény? haha, vicces...) is ludas a megítélésemben. Tényleg nem ér ennyit.
Jó hogy mondod, nem is néztem! Szét vagyok esve kissé.
süti beállítások módosítása