Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egyszer az életben

2009.12.29. 08:00 OJ

El tudod képzelni, hogy kapsz egy labdát a tizenhatos sarkánál, veled szemben a védő, lendület nincs, passzolni nem igazán lehet és egyszer csak átemeled a kapus felett, mint Güiza tette? Simán, igaz? A futballszurkolók tudják csak igazán, hogy a soha be nem teljesülő álmok nem merülnek ki a pornóval, meg aztán, ha karnyújtásnyira egy álom, miért vegyük el az arra érdemesektől? Rendesek vagyunk, odafigyelünk olvasóink mentális jólétére, így megkésett szerkesztőségi ajándékként közzéteszünk - pontosabban tolmácsolunk - egy felhívást. Részletek és jelentkezési lap a túloldalon.

Ezt a sanszot tálcán kínálja az élet, a magukat világ bénájának kikiáltó olvasóink se hagyhatják figyelmen kívül. Igen, valóban a végéről kell kezdeni a keresést a nívólistán, hogy a moldávokig jussunk, de hogy mindez könnyebb legyen, elég megidézni egy magyar ligakupa-meccset vagy a rutinosan színlelt profizmus akármelyik elemét, és mindjárt kívánatosabbnak tűnik a projekt. Önköltsége első körben potom 300 euro, alig több egy mozi áránál, az NST-torna után pedig teljesen kigazdálkodhatónak tűnik. Utána jöhet a licit, a karácsonyi jutalmak mozgóbér mellé a vis maior bankbetétet és az asszony bugyikba tekert dugipénzét is bedobhatod, de egy pillanatra se veszítsd el a fókuszt, hogy milyen jó is lenne felölteni az Olimpia piros dresszét és Siskin passzából gólt lőni a feröeri ezüstérmesnek. Nyolcszázezerből meg akár az egész pereputtyot zsebre tehetnéd zuhanyrózsástól-portásfülkéstől - csak azt ne mondd, hogy nem érné meg.

Persze, nemcsak a tiéd ez az álom, sok száz sráccal osztozol rajta: fogalmad sincs, hányan akarják a moldáv egyben püfölni a labdát, ugye? A befolyó pénz, kiegészítve a kezdőrúgások árával meg az öltözői becsületkasszával már egész formás summa, az utánpótlásnak égető szüksége egy fain pályára, ahol kinevelhetik a következő Masal Bugduvot. Eddig az álmokról beszéltünk, de ez több annál: ez maga a futballturizmus, nem pedig, ahogy eddig hittük, ha keresünk egy arab streamet a K-League-hez vagy ha kigurulunk Dortmundba élvezkedni, mikor úgy tartja kedvünk. Hidd el, turisták százai hágnák konvojban a Kárpátokat pusztán azért, hogy feltöltsék az Olimpia kispadját.

Ha szerencséd van, a jelenlegi kerettagok riválisként tekintenek majd rád, mert nem tudják, milyen posztra érkezel, így egy 100%-os formajavulás mellett úgy virágzik majd a csapat tavasszal, mint a feketegazdaság - a negyedik hely csak átmeneti állapot. Mire leszállsz a buszról, leendő társaid elintéztek mindent és már csak egy lendületes szignó választ el attól, hogy selejtezőt játszhass egy kimondhatatlan nevű porfészekben. Hacsak egy sóhajnyi ideig is, de híresebb lehetsz, mint Dinho, Cé vagy Messi. Happiness is priceless.

Március 21-ig lehet rágcsálni a dolgokat - ha megvan a kellő elszántság, itt jelentkezz!

 

[A FourFourTwo szíves ajánlásával.]
 

*A kezdőmondatban átírt örökbecsűért köszönet panchonak.

31 komment

Címkék: több mint foci vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831628351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 09:50:36

Ez az egész ügy nagyon bizarr, olcsó ripacskodás a bazársoron.

Még annyi, az angolul nem tudók kedvéért, hogy alsóhangon 10.300 eurót kell letenni, hogy esélyed legyen bekerülni a keretbe, innentől egyszerűen a magasabb licittel jelentkező ajánlattevő visz mindent. 1M euróval rövidre lehet zárni már a legelején.

robill760 2009.12.29. 10:28:13

kiskoromban, amikor már tudtam, hogy nem lesz belőlem Van Basten, és sejtettem, hogy még Horváth Feri sem, arról ábrándoztam, hogyha emigrálnék Lichtensteinbe vagy Luxemburgba (Izlandra nem, mert ott hideg van), ott biztosan simán válogatott lehetnék. Az élet azóta többször is csúnyán az orrom (orrunk) alá dörgölte, mekkora tévedésben éltem...

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.12.29. 11:12:29

@robill760: Én viszont Izlandra akarok menni. Találkozzunk a Luxemburg-Izland VB-döntőben :-)

madbalee 2009.12.29. 11:48:11

Valamit nem értek (vagy nem olvastam el jól a pályázatot):

A klub honlapján garantálják a BL illetve az EL-ben való pályára lépést, viszont ahogy nézem jelenleg a Moldáv bajnokságnak még nincs vége, sőt az Olimpia nincs is BL/EL indulást jelentő helyen sem.

Mit értettem félre??

madbalee 2009.12.29. 11:49:29

@madbalee: Ha biztos az indulás a BL selejtezőben akkor már izzítom is a bankszámlámat az 1 millió júróval;)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 11:53:29

@madbalee:
Semmit. A végefelé ott van: mire megérkezik a győztes, kupás helyre tornásszák magukat, jó is lesz majd beleülni a készbe. :)

madbalee 2009.12.29. 12:00:13

@OJ: "I hope that we can achieve success on the European arena this year." hát ez elég sovány 1 milláért ,)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.29. 12:33:51

(én azért valahová a cikkbe beleírnám egy rövid mondatban, hogy konkrétan miről van szó. körül van írva, csak a linkből derül ki. no offense meant)

d3vnull 2009.12.29. 12:44:36

Na azért ne adjátok fel gyerekek, pl. Philip Degen a jó példa arra, hogy a liverpool sem elérhetetlen, nehogymár egy moldáv csapattal prostituáljátok a tehetségeteket :)

szemeteske 2009.12.29. 13:02:55

Luxemburg-Izland? Jó lesz az elődöntőnek is.

Az NST meg a helyett, hogy ilyen baromságokkal foglalkozik, inkább a La Liga-ról írhatna többet. Mert tök jó a francia bajnokság, de az magyarisztánban (szinte) senkit nem érdekel, nem arról kéne folyton írni.

szemeteske 2009.12.29. 13:07:04

Egyébként ha "kulibáli" targoncásból lett a BL hivatalos leskirálya (Pippo nem számít, Ő külön kategória), akkor nehogy már fizessek azért, hogy Moldáviában áztassam magam a havasesőben...
Ha kuliban valaki meglátta a tehetséget akkor bennem is meg fogja látni előbb-utóbb...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 13:26:05

@szemeteske: "inkább a La Liga-ról írhatna többet" (...) "a francia bajnokság, de az magyarisztánban (szinte) senkit nem érdekel, nem arról kéne folyton írni."

ööö, hogy is legyen akkor, maestro? :)

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2009.12.29. 13:43:20

Hatalmas ötlet! Ha lenne 10 millió euróm esküszöm 1-et befizetnék.

szemeteske 2009.12.29. 13:49:20

heinrich: Mit nem értesz?

La Liga = Spanyol bajnokság
Ligue 1 = Francia bajnokság

Utóbbiról megy folyton az értekezés, mintha lenne idehaza legalább egy busznyi PSG drukker, pedig nincs.

A Real, a Barca több embert "érint", nem is beszélve a jók kis Mallorca-ról. ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 13:54:22

@szemeteske: ejj, egy nagy öngól rendel, összekavarodtam :)

Hidd el, mind Garcia, mind OJ megteszi, ami idejükbe/energiájukba belefér.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 13:58:26

@szemeteske:
Értettük. Úgy látszik, kéne már egy NST-zöldszám, az első hívás jogát fenntartjuk neked.

Žďárský 2009.12.29. 14:29:53

A honlapjuk szerint ezek a derék moldávok Michael Schumachert fűzik, hogy szálljon be a licitbe :-O
Na, azt szeretném én látni amikor az Ovseannicov-Schumacher-Şişchin csatársor áll fel a Răut partján...
Egyébként néhány éve volt szerencsém átutazni Bălţi-n...hát nem kerülne rá a világ legszebb helyeinek listájára, az tuti.

szemeteske 2009.12.29. 15:19:06

heinrich: gondoltam gyorsan összedobom helyettetek, de rájöttem, hogy igazatok van: ez tényleg qrva unalmas tud lenni. :)

Valencia - Espanyol

A hazaiak még most is azon keseregnek, hogy a balszerencse pont nekik utalta ki Garay első, és jó ideig egyetlen gólját az idényben, amellyel a habcsókok hazavitték a három pontot (nem érdemtelenül). A rájuk váró 90 percben lesz idejük tovább keseregni mert az Espanyol koránt sem az a masszív középcsapat mint aminek hinni szeretné magát. Kb. négy gólra vannak a hideg és szélfútta kiesőhelyektől. Persze ezt a négyet nem most fogják begyűjteni, ettől függetlenül nagy bírkózás és vékony hazai siker várható.
(1-0)

Barcelona - Villareal

A sárga izé (azért sem írom le, hogy tengeralatt...) látogat a vágóhídra. Bár a hentes mesterek közül páran távol lesznek (Messi, Toure, Iniesta, Keita), a hentes legények nélkülük is feldarabolják az aktuális áldozatot. A jó Zlatan bevág egyet a léc alá, Pedro meg szlalomozgat a sárga bólyák között. Ha Pep-nek van egy kis önkritikája a szünetben elcseréli Csigrinszkijt egy szardínia-konzervre, és akkor teljes lesz a katalán örömünnep.
(3-0)

Atl. Madrid - Sevilla

A hazaiak papíron nagyon igéretesen festettek a szezon előtt az Agüero, Forlán kettőssel, de valahogy olyanok mint Bendegúz - semmi nem sikerül nekik. Pedig nem tétlenkednek. Forlán pl. több mint 30-szor lőtt kapura a BL-ben, no azzal sem mentek semmire... Idén még nem voltak az első 10 közelében sem, legutóbb pl. a harmatgyenge Tenerife bizonyult túl kemény diónak.
Idén eddig több gólt kaptak mint a Real és az éppen látogatóba érkező Sevilla együttvéve.
Nagyjából marad is ez a tendencia.
(2-3)

Sporting - Malaga

Hát nem éppen az évszázad mérkőzésének ígérkezik... És különben is, ki fog itt golt lőni?
(0-0)

Getafe - Valladoid

Múlt héten a Getafe megoldotta a "Hogyan lőjjünk két helyzetből két gólt, miközben hogyan kapjunk öt helyzetből csak egyet?" szöveges feladatot. Ez alatt a Valladoid is az utolsó pillanatig játszott a szurkolók idegeivel. Ha Codina hozza a legutóbb látottakat otthon maradhat a három pont.
(2-0)

Santander - Tenerife

Két gyenge formában lévő spanyol kiscsapat gyenge színvonalú találkozója. Ne vesztegessünk rá sok szót.
(1-0)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 15:27:25

@szemeteske:

- első
- nem vagyok egy nyelvtannáci, de a henteslegény egy szó
- többi meccs, Real, valami? ez neked poszt?

muhaha :D

rizla 2009.12.29. 15:31:18

@szemeteske: dehogy lesz 3-0 a villarreal ellen.

amúgy zseniális a cikk első mondata: DDDDD

szemeteske 2009.12.29. 16:13:06

Mallorca - Bilbao

Mallorca olyan klassz hely, hogy ott a fenének sincs kedve épp focizni. Inkább a Sangria megy arrafelé. Ennek rendszerint az a vége, hogy a vendégcsapat nulla ponttal száll repülőre hazafelé. Persze igazán komoly egylet még nem látogatott ide mostanság. Hogy a Bilbao mire megy a lelkes hazai publikum gyűrűjében? Egy X-re jók lesznek.
Ja, és tudja valaki miért nevezték át a Son-Moix-t?
(1-1)

Osasuna - Real Madrid

Végre nem csak azt mondták meg Raulnak, hogy innen mehet nyugdíjba, hanem azt is, hogy lassan indulni kéne. Mióta kikerült a kezdőből mintha újra nem lenne emberhátrányban a csapat. A sokat vitatott nyári giga-mega igazolások lassan kettőnél több jó passzra képesek percenként, így a Telesport megint ezzel a mondattal fog végződni: "Vadócz Krisztián nélkül kapott ki az Osasuna."
Benzemát felrúgják háromszor az ötösön, csak kap egy tizenegyest végre.
(0-2)

Zaragoza - Depor

A Zaragoza Tippmixelt egyet a Real ellen legutóbb, gondolták ha már úgy is kikapnak, legalább a lóvé meglegyen. De most már illene mutatni valamit, mert lassan a saját szurkolóik fogják őket buszostul az árokba borítani. A feladat a Depor. No nem az amelyik nemrég még a Milan-t szívatta a BL-ben, csak egy jóval visszafogottabb kiadás, de vlaszeg ez is sok lesz az aragóniai bagázsnak.
(1-3)

Garcia bőrmester 2009.12.29. 18:28:39

@szemeteske: végül is lehet 3-4 nappal előbb beharangozót írni, de azért én megvárnám, hogy Mallorcára mekkora hó szakad le addig
a Zaragoza meg el fogja verni a Deport, akárki meglássa

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 18:32:57

@heinrich: kihagytad, hogy

dugnám! (blokkolnám, sunáznám, etc...)

szemeteske 2009.12.29. 18:48:07

@Garcia bőrmester : egyébként Mallorcán szokott hó esni, de csak a hegyekben. A meccs meg Palmában lesz ugye. :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 19:09:01

Valaki vigye ki a szemetet, köszönöm!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.29. 20:27:15

@OJ: Ugyan OJ, csak nézd meg, milyen képet választottál a poszthoz, rögtön rájössz, hogy @szemeteske: abszolute on-topic itten :-D

Onkel Heinrich braucht DICH!

szbszig 2009.12.30. 03:49:13

Hát, nem tudom, én egymillió euróból inkább akkor már űrturistának megyek... :P

karajjj 2010.01.01. 23:40:57

ennyi pénzért inkább nyugatabbra mennék, tuti, hogy máshol is szívesen fogadnának, csak ők nem reklámozzák magukat
süti beállítások módosítása