Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

2009: Halott-e vagy, Serie A

2009.12.29. 13:10 _benito

Az olasz futball 2009-es esztendejének leírására nem kell sokáig keresgélni a megfelelő szót: rohadt unalmas volt. Az eleje még talán nem is annyira, de a tavasz már gyenge formában levő, Európában jobbára hülyére vert, sorsukba belenyugodott csapatok labdatoszogatását hozta. Jó hír, hogy kezdenek rájönni, hol a baj, folyik az olasz futball struktúrájának megváltoztatása, de ennek nem sok jele volt idén, és talán még 2-3 évnek is el kell telnie, hogy látszata legyen a felzárkóztatásért tett (szolid 6-8 évet késő) erőfeszítéseknek. 2009-ben láttunk fellángolásokat, hosszabb-rövidebb ideig mindenki örülhetett saját csapatának, de a legfontosabb nem ez volt, hanem az, hogy talán megállt a zuhanás.

2007. február 2., Catania-Palermo. Valószínűleg keveseket érdekelt a szicíliai derbi az érintetteken kívül, azt pedig senki nem gondolta, hogy aznap eldől az olasz futball sorsa az elkövetkező néhány évre. A 100 sérültet hozó utcai harcban életét vesztette egy 38 éves rendőr, majd fél évvel később máig tisztázatlan körülmények között egy Lazio-szurkoló halt meg egy rendőr lövése után. Nem volt kérdés, hogy Olaszország nem kaphatja meg a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát, pedig az úgy kellett volna, mint egy falat kenyér. A két eset önmagában is tragédia, hatásuk az olasz futballra pedig egyszerűen drámai.

Egy olyan ország labdarúgását kellene megreformálni, ahol már az első hivatalos bajnokságban (amit jobbára angolok játszottak le egymás között) lövések dördültek el a pálya mellett, és szurkolók vertek bírókat. Ez nem futball. Ez calcio, és haldoklik. Morálisan a 2006-os calciopoli tette tönkre, a szurkolók miatt 2007-ben, az Európa-bajnokság orbitális égésének köszönhetően 2008-ban jöttek az újabb csapások, és 2009-et sem nevezhetjük egyértelműen a fejlődés évének. Lement az év komolyabb balhé nélkül, ezt már eredményként kell elkönyvelnünk, de a végcél messze van.

A Serie A-csapatok európai szereplése tulajdonképpen rendben volt. Az angol fölénnyel nem nagyon volt mit kezdeni, de a Roma és Juventus igen emberül helytállt, és az Internek sem kellett szégyenkeznie. Az UEFA-kupa hagyományosan nem érdekli az olaszokat (sem), ez meg is látszott a szereplésükön, ami újra közelebb hozta a Bundesligát ami az UEFA-együtthatót illeti, így hamarosan elképzelhető, hogy csak három olasz csapat indulhat a Bajnokok Ligájában. Az olasz válogatott a nyári Konföderációs Kupán pont úgy szénné égett, mint a 2008-as Eb-n, az új mezhez járó barna gatyát akár szimbolikusnak is nevezhetjük.

Az olasz Grande Quattro mindegyik tagjánál komoly változások álltak be a naptári év felénél. A Milan, a Juventus és a Roma edzőt váltott, az Inter pedig elveszítette legfontosabb játékosát. A milánóiak zsinórban negyedik bajnoki címüket is könnyedén szerezték meg, de a többi csapatnál elengedhetetlen változások is mintha az Intert segítették volna. A két potenciális ellenfél rutintalan edzővel indult neki az idei évnek, ami beszedte a maga vámját, ráadásul a Juventus igazolásai nagyon nem jöttek be, pedig a keret ereje már legalább megközelítette az Interét. A Milan rettenetes rajtja után már sokakkal elhitette, hogy ez az ő évük lesz, pedig iszonyú mély szakadék tátong köztük és az Inter között – és ezt nem a megalázó 0-4 mondatja velem. A Roma és a Fiorentina hírből sem ismeri a kiegyensúlyozottságot, a Samp és a Genoa fellángolásokra képes csak, a Lazio rettenetes, a Napoli és a Palermo hol ilyen, hol olyan, és idén nem is látunk igazi meglepetéscsapatot, hacsak a Parmát nem vesszük ide.

Platininek abban igaza volt, hogy az európai klubfutballt uraló országok kiléte ciklikusan változik, az angol fölény akár már idén megrendülhet, de valószínűleg nem az olaszok következnek. Nincs jele, hogy visszatérnének azok az idők, amikor három olasz volt a négy között, hiszen a Serie A mostanra igazi világsztárok nélkül tengeti napjait. Maldini, Nedved és Figo visszavonult, Ibrahimovicot és Kakát beszippantotta a spanyol sztárgyár, a helyettük érkezett Samuel Eto’o jelenleg a legnagyobb név a szakmában, meg talán Buffon, de hát egy kapus miatt nem megy ki az ember a stadionba. (Milyen furcsa, hogy mégis itt van a fél brazil válogatott)

A tévéközvetítési díjak újszerű elosztása nagyon fontos (és igencsak időszerű) lépés volt. Az amerikai és a kínai piacok megtámadása nem új dolog ugyan, de hozott néhány olyan szerkezeti változást, aminek csak jó hozománya lehet (szeptemberben kottára megvolt a 2009-es év sorsolása). A Juventus a világ legfaszányosabb stadionját készül felépíteni, költözne a Lazio és az Inter is, hiszen lássuk be, valóban röhejes, hogy Milánóban, Torinóban, Rómában és Genovában is egy tálból cseresznyéznek az egymást általában forrón rühellő csapatok. Az alapok átdolgozása elengedhetetlen, így kell kezdeni, aztán sorban jöhet a többi dolog is.

A legnagyobb ziccer azonban kimaradt, és félő, hogy ennek jóvátehetetlen következményei lesznek. A Calciopoli az olasz futball nagy lehetősége volt a megújulásra, vagy még inkább a megtisztulásra, ehelyett csak annyi történt, hogy kifingatták a Juventust, ami az ország egyik felének nyilván megfelelően nagy öröm volt, de a nagy képet tekintve gyakorlatilag semennyivel nem vitte előrébb az ügyet. Kicsit olyan lett a helyzet, mint a diszkoszvető Fazekas esete, aki jogos eltiltása után Pekingben az egyetlen tutira tiszta sportoló volt, nem is volt a világon semmi esélye a győzelemre. Márpedig az olasz futball a gyökerétől rohadt, de csak lomkoronája díszét vágták le, így a világon semmi nem változott. A probléma tovább él, ezzel mindenképpen kezdenie kell valamit az országnak.

2010-től csak annyi várható, hogy az idén látott apró lépésekkel, de folytatódjon a mételyből való kikászálódás. Talán még nem jövőre, hanem csak két év múlva, de sokat segíthet ebben a ligába ömlő pénzek elapadása, hiszen a Juvénál Agnelli papa halála után kevésbé elkötelezett örökösök következnek, és a Berlusconi-klánnál is hasonló a helyzet (különösen a Mediaset esetében). Ha pedig nem tudsz világsztárt venni, akkor ki kell nevelni, ami egyúttal a válogatottnak is jó, és így az egész olasz futball érdekeit szolgálja.

A zuhanás talán megállt, kicsit tisztul a kép, néhol úgy látszik, tudják, merre vezet a kiút, de azt legalább felismerték, hogy nem jó felé tartottak. A Serie A soha nem lesz olyan olvasztótégely, mint a Premier League, soha nem lesz olyan szervezett-rendezett, mint a Bundesliga, de ha megtartja azokat az értékeit, amik miatt olyan szenvedélyesen lehet szeretni, mint a fentiek közül egyiket sem, már a toldozás-foldozás után is visszatérhet megérdemelt helyére. Kicsi türelem biztosan kell, de inkább legyen még néhány olyan unalmas évünk, mint a 2009-es, mint még egy olyan, mint a korábbiak.

Akinek rengeteg ideje van, innentől kezdve végigolvashatja az idei olasz bajnoki fordulókról szóló írásainkat.

240 komment

Címkék: olasz serie a szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr191630268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.29. 13:30:49

Azért az nem igaz, hogy az UEFA-kupa "hagyományosan nem érdekli" az olaszokat. Egyik ország csapatai sem nyerték meg többször ezt a sorozatot, a '90-es években majdnem minden évben olasz nyerte, pedig akkoriban ez csupán a harmadik számú európai kupa volt.

Inkább arról van szó, hogy tíz év alatt hihetetlenül leromlott a Serie A színvonala, és ez tükröződik az UEFA-kupás szereplésben is.

Annak én is tudnék örülni, ha a trend megváltozna, és visszanyerne valamit régi fényéből ez a bajnokság.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 13:58:35

"(...) és Juventus igen emberül helytállt" - ezt talán kérném még egyszer :)

Paul Newman Jr. 2009.12.29. 14:00:16

Jó kis poszt, köszönjük az évet.

Calcio, te pedig reszkess, érkezik a számadásod nemsokára :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.29. 14:00:37

@heinrich:
nektek nem volt akkora mákotok, mint a barcának...
:)

Törteli Tivadar 2009.12.29. 14:00:44

"Akinek rengeteg ideje van, innentől kezdve végigolvashatja az idei olasz bajnoki fordulókról szóló írásainkat."

Ez most azt jelenti, hogy nem lesz több olasz poszt?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 14:02:44

@Csöncsön: nem csak a Serie A színvonala romlott, hanem az UEFA Kupa megítélése is. Egyik topliga csapata sem töri össze érte magát.

horas 2009.12.29. 14:07:33

Hézag-pótló az iromány,de konkrétan nem derült ki belőle semmi,nem lettünk okosabbak,hogy mi a gond a Sere A -val.Nincs pénz?Lelőttek egy rendőrt?
...

spangol 2009.12.29. 14:27:05

@horas: kérlek, használj egyes számot, ha már muszáj.

Korhadó felépítmény, értékvesztés, hitelvesztés, tőkehiány, csökkenő színvonal, globális válság. Egyéb hülye kérdés?

A te tolladból egyébként igencsak komikus az 'iromány' szó.

Jobbulást.

JokerZ 2009.12.29. 14:30:22

@horas: szar az egész infrastruktúra, átláthatatlan a finanszírozás, befolyásolhatók a bírók, kezelhetetlenné vált a szurkolói probléma (nemzetközi meccseket nézd).

ezek egyébként a cikkben is ki vannak fejtve, de tényleg hiányoznak a megoldási javaslatok.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 14:32:20

@spangol: egy másik threadben feltett kérdésedre adom a választ:

"Reports in Holland suggest Guus Hiddink has reached an agreement with Juventus's technical director Roberto Bettega to replace Ciro Ferrara."

Rino 2009.12.29. 14:34:55

Január 10ig jó lesz nektek Ferrara is.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.29. 14:35:08

mekkora lesz ez az új juve stadion? ha jól tudom, akkor a zebráknak nincs olyan nagy táboruk... lesz rá kereslet?

Vul-Kahn 2009.12.29. 14:44:17

Bazmeg, itt a "Digó gödör"! Végünk!!!

spangol 2009.12.29. 14:50:46

@imici77: áááááááá, ettől megőrülök.

@_benito: köszi, bár ez egyelőre nem konkrétum sajnos.

hakapesz imi 2009.12.29. 14:56:21

@imici77: a Juve az egyetlen csapat, amelyik kisebb stadionba szeretne költözni, mint jelenlegi otthona. Egyébként Olaszország legnépszerűbb csapata, csak épp saját városában nem kedvelik annyian...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.29. 15:04:30

Inter - Mennyiséggel javítottak a minőség (Ibrahimovic) helyett, hosszú távon a csere megéri. Az egyenes kieséses szakaszban bármi megtörténhet a Bl-ben, a Serie A toronymagas esélyesei már megint. Ez utóbbi a riválisok kritikája inkább.

AC Milan - Katasztrofális rajt és hiába kapták magukat össze, az év végén megint a generációs problémát kell majd megoldaniuk. Márpedig úgy néz ki, hogy Berlusconi nem fog a csapatba fektetni tízmilliókat. Vagy tényleg szereznek pár fiatal tehetséget, vagy ők lesznek a topligák szemeteskukája, a csapat, amelyik diszkontáron vásárolja fel a levitézlő sztárokat és bízik a feltámadásukban.

Juventus - A csapat kritikája, hogy egykori utálatom lassan szánalommá, aztán pedig szimpátiává változott az irányukban. Szerintem jól erősítettek, igazából a fejekben kell rendet rakni. Mivel nincs BL, ezt a szezont megmenteni csak egy ligameneteléssel lehetne... Hiddink főnyeremény, el kell gondolkodni azon, hosszú távon milyen játékosokra van szükség.

A Fiorentina megmentheti a mundér becsületét, de igazából sem anyagilag, sem csapatszinten nincs lehetőségük az előrelépésre, a két római csapatnak pedig egy tőkeerős befektető kéne.

-közhelyek vége-

toerix_ (törölt) 2009.12.29. 15:55:58

kicsit OFF:

Már eddig is szinte biztosra lehetett venni, hogy Luca Toni, a Bayern München világbajnok támadója az AS Romában folytatja pályafutását, és kedden az olasz csatár is megerősítette, hogy a „farkasok" játékosa lesz.

ON

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.29. 16:11:46

@horas:
az utolsó két szó nagyon nem kellett volna oda

Thomas778 2009.12.29. 16:19:21

@toerix_: azért én sajnálom a Romát. Nem hiszem, hogy a bajszosharcos hiányozna nekik.

impulzusmoduláció 2009.12.29. 16:21:44

nem csak halott,sajnos szar is

zsakfos 2009.12.29. 16:33:08

@hakapesz imi:
Nem is kellene új stadiont építeniük, vándorcirkusz módjára mindig máshol játszanák a hazai mecseiket, így lehet több nézőjük lenne:)

federicapellegrini 2009.12.29. 16:49:48

@Csöncsön: az uefa-kupa kb a bl kibővítése óta nem érdekel senkit. a 90-es években megnyerni abszolút mást jelentett.
vagy akkor hogy kell értelmezni, mikor 1-1 résztvevő a kupa kései fázisában a zs-csapatát küldi pályára?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.29. 16:51:32

kisebb stadion lesz, mi ez sportcsarnok, baszki? :)

amúgy sokra mennek az otthoni biztatással :)

Titi120 2009.12.29. 16:51:47

@zsakfos :
A Vasassal társbérletben kíválóan ellehetnének a Fáy utcában. Ha a piros - kékek éppen idegenben játszanak, akkor a ráérő nyugdíjastáborral felduzzadva akár a teltház is meglehetne nekik. :D

váév építők (törölt) 2009.12.29. 17:01:51

én akkor is kicsit perverzitásnak tartottam szeretni az olasz focit, amikor úgymond toppon volt a 90-es években, de ez izlés dolga.
megtisztulásra biztos szükség van, de én képtelennek tartom rá az olasz népet. csak meg kell nézni a játékosokat: az állandó fetrengés , szinészkedés tisztességtelen jellmre utal. nem állítom mhogy máshol csupa Lord focizik, de igenis van erkölcsi mérce-beli különbség az angol-német és a latin focisták között.
a stadionépítések sem fogják kihúzni a gödörből a bajnokságot, azt a pénzt inkább játékosokra kellene költeni, hogy újra sikeresek legyenek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 17:10:58

@spangol: logikus, tökéletes választás minden szempontból, a pénz itt nem számíthat.

@imici77: az olimpicónál nagyobb, a delle alpinál kisebb, 41 ezresre tervezik, ami a calciopoli előtti időszak átlagnézőszáma volt torinóban a vasas nyugdíjasokat is beleszámolva.

_alerob 2009.12.29. 17:23:57

Az új stadion eszméletlenül durva lesz minden szempontból, alig várom. A Stadionépítés egy lépcsőfok, ami segíthet a régi magaslatokba jutni. Szerintem megéri, és kell is, hátha ezzel a Juventus nézők visszaszoknak. Aki szereti a Juvét, annak ez a stadion nagyon sokat fog jelenteni.

Igenis, sok igazság van abban, hogy a nézők mennyire hatnak a Seria A összképére. Durva dolgokat csinálnak az ultrák néha, és ha ezt az erőt csapatuk buzdítására fordítanák, esetleg ez nagyon nagy motivációt is adhatna a játékosoknak.

Az olasz bajnokság csak tetszhalott, játssza a dögöt, mert sokkal nagyobb magaslatokban lehetne. Rengeteg fiatal játékos van, akik nem játszatnak, vagy akit csak kölcsönadnak és ott nem tudja kiadni magából a maximumot. A Calciopoli meg teljesen romba döntötte a csizmán a focit. Nem vagyok irigy és nem vonom kétségbe, hogy az inter a bajnok 3 éve, de ez senkinek sem jó, hogy ilyen simán nyernek. Egy Juventusnak, Milannak az utolsó percig harcban kéne lennie, sőt még a Romának és a Fiorentinának is. De viszont a hanyatlás főleg a nagyobb csapatokra igazak, mert például a kisebb csapatok rendkívülien erősödtek.

calcio_di_rigore 2009.12.29. 17:50:50

@Paul Newman Jr.: hónapokig kell könyörögni, aztán elkezdesz fenyegetni?:) Bohóc.

giacinto 2009.12.29. 18:15:05

@_benito: "A Calciopoli az olasz futball nagy lehetősége volt a megújulásra, vagy még inkább a megtisztulásra"

ezt már nem először irod, most már meg is kérdezem ezt hogy érted, vagy mit kellett volna csinálni calcipoli ügyből kifolyólag?

giacinto 2009.12.29. 18:16:12

az edzőknek sztem óriási felelőssége van a hanyatlásban, nem mernek a fiatlok felé nyúlni, csak a 30+-os játékos az igazi, a 23 éves meg nagy tehetségnek van elkönyvelve....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 18:16:51

@giacinto: még 5-6 csapattal és vezetőikkel, amit moggival és a juventusszal csináltak. röviden.

Paul Newman Jr. 2009.12.29. 18:32:22

@calcio_di_rigore: Fenyegetni? Kis mimóza. Smiley mehet a bohóc után, mert istenuccse megharagszom.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 18:48:12

@giacinto: van ebben is igazság, az biztos.

váév építők (törölt) 2009.12.29. 18:53:51

@_benito: qurvára igazad van, következetes elbírálás nélkül az emberek megkérdőjelezhetik a törvény hatalmát maguk felett...így pedig nem lesz rend...

giacinto 2009.12.29. 19:09:40

@_benito: és ha a többi 5-6 csapat nem azt csinálta mint a juve? vagy szted a többi is ugyanúgy csalt esetleg a mai napig is miattuk romlott a futball? ők fertőzik az itáliai labdarúgást?

ez inkább a dögöljön meg aszomszéd tehene effektus.

meg aztán mennyivel szebb lenne most az élet, ha az utóbbi években a Sampdoria vagy az Udinese pörög a BL-ben... a válogatott most biztos tuti-VB-esélyesként utazna dél -afrikába

blasco 2009.12.29. 19:23:50

Tényleg hihetetlen, h ebből is sikerült kihozni, h szegény juve elvitte a balhét.

calcio_di_rigore 2009.12.29. 19:27:27

@_benito: akkor írd át, mert amúgy igaz.

Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél 2009.12.29. 19:47:36

Először is sziasztok, régóta olvasok, most egy kicsit kinyitom én is a számat.

@váév építők: kellenek a stadionok, de nagyon. Majdnem olyan szar a helyzet, mint itthon...

@JClayton: A Juvénak nagyon jó lesz Hiddink, ha ő nem vezeti vissza a csúcsra a csapatot, akkor senki.

A Milan sajnos már régóta diszkontozik, és régóta generációs problémák vannak. Talán ezzel a fiatal tehetségcsokorral elkezdődött valami, bár nekem az a sejtésem, hogy Berlu csak a túlélésre hajt. Pedig jobban tenné, ha eladná a klubbot.

A Fiorentina akár meglepetéscsapat is lehet idén a Bl-ben, a rómaiakkal meg egyetértünk.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 19:48:40

@giacinto:@blasco:
van hozzáférhető, hiteles forrás, ahol utána lehet nézni a calciopolinak. nyilván sokkal kényelmesebb félinformációkat ezredszer felböfögni, meg baromságokat mantrázni. engem érdekelt, utánajártam.

és soha egy szóval sem mondtam, hogy a juve nem csalt, vagy ne érdemelte volna meg a büntetést, azt hiszem, ez a szefósokon és analfabétákon kívül mindenkinek világos volt elsőre.

@calcio_di_rigore: sokkal kényelmesebb volt kimoderálni.

zsakfos 2009.12.29. 19:56:38

@Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél:
Nem néztél te (is) sok Pom-pom mesét gyerekkorodban:) ilyen névvel:)
Beleillesz a festéktüsszentő hapcibenő, radírpók, madárfogó gólyókapkodó, torzonborz kalapevő, és a benzínszívó szúnyog sorba:)
Megjegyzem Csukás Pista bácsi nem kevés szesz elfogyasztása után írhatta ezeket a meséket vagy valami egészen érdekes szert nyomhatott:)

Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél 2009.12.29. 20:04:10

@zsakfos : Nagy kedvenc az öreg, de látom, nem csak nekem. Ezzel a szerrel mondasz valamit, bár szerintem nem véletlen, hogy borvirágos az ország nagyapjának az orra. :)

calcio_di_rigore 2009.12.29. 21:18:38

@imici77: kevesebb töltelék fér be, ami egyáltalán nem baj, sőt. A 2 kanyar tele lesz, ahogy most is tele van, ez számít. A szurkolók ott lesznek.

Remélem beni, így jó lesz.:)

madbalee 2009.12.29. 21:34:03

@JClayton: "A csapat kritikája, hogy egykori utálatom lassan szánalommá, aztán pedig szimpátiává változott az irányukban." Ha nem is ennyire sarkítva,de valami hasonló gondolat fogalmazódott meg bennem.:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.29. 21:34:29

@_benito: Nem támadásként, de ha ennyire informált vagy oszd már meg velünk is, hogy mindenki tisztán lásson és legyen mire hivatkozni ha netán valami újonc felhozná nehogy vita legyen belőle.
Meg végre befognák a szájukat a hülye Interesek akik félreinformáltak.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 21:48:04

@calcio_di_rigore: parádé

@Great Cornholio: dolgozom egy e-bookon másfél éve, ha egyszer lesz időm befejezni, bárki megveheti jó sok pénzért. addig marad a rohadt csalózás :)

értelmetlen_nevű 2009.12.29. 21:58:50

@_benito:
"hozzáférhatő, hiteles forrás"

bocs, de enyhén szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Most hirtelen nem emlékszem, hogy az olasz GDP hány százaléka származik szervezett bűnözésből (8% rémlik, de nem biztos), de én nem tudom elképzelni, hogy lenne Olaszországban bármilyen hiteles szerv, amely korrektük ki tudta volna vizsgálni a bundabotrányt.

Az olasz foci megújulásáról pedig annyit, hogy addig amíg a szemétszállítástól (itt is valami konkrét sztorira emlékszem) kezdve a fogpiszkálógyártásig minden gazdasági jellegű tevékenység szoros összefüggésben áll a szervezett bűnözéssel, nem hinném, hogy pont a labdarúgás felül tudna emelkedni a körülményeken. Európában sehol máshol nem lehetne egy Berlusconi nevű - egyébként igen szórakoztató - közönséges maffiózó az ország vezetője (esetleg Magyarországon, de ez már nagyon off). Nem akarok sokat okoskodni, valószínűleg ti jobban képben vagytok a olasz viszonyokkal.

Simán elhiszem, hogy igazságtalan volt a Juventus egyedüli kizárása, de nem tudtok mit csinálni, túl kell tennie magát a csapatnak és a szurkolóknak is ezen. Esetleg megpróbálhattok ti is kinevelni egy államfőt.

Egyébként vicces lett volna, ha a fél Serie A-t a másodosztályba küldik, nem hinném, hogy gyökeres változásokat ("megtisztulás") hozott volna, esetleg kevésbé látványosan folytatták volna (folytatják) tovább a sumákolást.

giacinto 2009.12.29. 21:58:55

Hivatalos:

Floccari--->Lazio

Suazo---> Genoa

mindkettő kölcsön, vételi opcióval.

gezabá (törölt) 2009.12.29. 22:02:59

@_benito: ingyé letöltöm, ígérem! :}

giacinto 2009.12.29. 22:09:49

mondjuk a HITELES forrás engem is érdekelne. de attól tartok ilyen nem is létezik.
addig meg maradnak a száraz tények, Juve nagyon bűnös-nagy bünti, milan, fio, stb. kicsit bűnös-kis bünti. a nagyon sáros bácsik meg teljesen egyértelmű hogy ok nélkül kaptak börtönbüntetéseket.

de sztem hagyjuk, mert ebből megint 500 kommentes mocskolódás lesz.

calcio_di_rigore 2009.12.29. 22:31:10

@giacinto: a lehallgatott beszélgetések hiteles források? (mondjuk nem, de ez már egy másik, nagyon vicces történet).
Szóval. Miért mondja azt Moggi Giraudónak a lehallgatások szerint, hogy vigyázzunk, mert az Intert akarják kihozni győztesnek. Kik? Hiszen Moggi dönt MINDENRŐL, nem igaz?
Vagy pl. miért figyelmezteti a fia Moggit, miszerint azt hallotta, hogy a Juventusnál mindenkit ki akarnak csinálni? Megintcsak kik?

Az a baj, hogy alapvető dolgokkal nem vagytok tisztában, teljesen vitaképtelenek vagytok. Nektek ez a calciopoli, kis bűnös, nagy bűnös, meg a hófehérek. End of story.

értelmetlen_nevű 2009.12.29. 22:39:40

@calcio_di_rigore: de ha ennyire egyértelmű az egész, akkor miért nem lett bírósági ügy a dologból? Annyira fárasztó ez már, tisztára mint a 9/11.

***
Egyébként az idevágó megállapításom (nem ezzel kapcsolatban találtam ki, de kurvára passzol):

Lehet, hogy már nem Magyarország vezet az egy főre jutó öngyilkosságok számában vagy az alkoholfogyasztásban, de abban egészen biztos vagyok, hogy az egy főre jutó összeesküvés elméletek listáját toronymagasan vezetjük.

giacinto 2009.12.29. 22:44:29

@calcio_di_rigore: nyilvánvaló hogy moggi és giraudo ezért a kis szösszenetért kaptak börtönt.

"juventusnál mindnekit ki akarnak csinálni"

belső fúrások, hatalomátvétel?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.29. 22:53:26

Sajnos csak egyetérteni tudok a cikkel, ennél csak jobb év jöhet. Ami a Lazio részéről jó hír és biztos, hogy megérkezett Barreto Rómába.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 23:17:35

@értelmetlen_nevű: maffia, bizony. és abban is igazad van, hogy nincs mit tenni, be kell nyelni, mert - véleményem szerint - a juventus büntetése jogos, és megalapozott volt.

nem is ezzel van bajom, hanem a sportszerű grállovagokkal, akik az egész ügy győztesei lettek. ugye őket nem nehéz megtalálni?

értelmetlen_nevű 2009.12.30. 00:04:45

@_benito:
szerintem kétféleképpen lehet megközelíteni a témát:

a) hivatalos verzió: Juventus nagyon rossz, Milan, stb. kevésbé rossz, többiek ártatlanok. Mindenkinek a rosszasággal arányos büntetés. Nyilván ez egy kicsit naiv megközelítés, de nem csoda, hogy az "ártatlan" csapatok (Inter pl.) szurkolói ezt szeretik a legjobban. Mivel ez a hivatalos verzió, még mindig nagyobb létjogosultsága van, mint az ilyen-olyan lehallgatott beszélgetésekre alapuló megfejtéseknek, amik ráadásul általában a vesztes fél szimpatizánsai körében népszerűek (még jóhogy).

b) nem hivatalos verzió:
Minden csapat ügyeskedik a pályán kívül is, amennyire a lehetőségei megengedik. Valamelyik Juve szimpatizáns kolléga fejtegette nem is olyan régen, hogy miért volt jó igazgató Moggi... Azaz a csapatok rendelkeznek egy 12. játékossal, amely próbál a csapat számára "kedvező körülményeket" teremteni, és persze az ellenfélnek keresztbe tenni. Ebben a megközelítésben Moggi elbaszta, miért nem volt ügyesebb, miért nem utalt a megfelelő helyekre megfelelő mennyiségű dellát stb. Moratti és Berlusconi pedig azóta is rajta röhögnek, több pénz, nagyobb befolyás, jobb kapcsolatok = győzelem. Ugyanúgy nem elegáns az a picsogás, ami itt megy néha.

+1) alternatív verzió, személyes kedvencem:
Semmi esélyünk sincs nagy okosságokat kitalálni itthon, Bivalybasznádon a monitor mögött. Azért az éppen aktuális bundabotrányok rávilágítottak, hogy UEFA sem veszi félvállról a témát, ha nagyon egyértelmű lenne a helyzet, akkor mindenképpen be kellene avatkozniuk (ha már ők is korruptak, akkor meg tökmindegy). Van egy kurvára zavaros sztori, amit nem első, vagy másodkézből hallunk, hanem a különböző érdekeltségű médiumok tálalásában. Megtámogatva az internettel, ahol óriási mennyiségű, nehezen ellenőrizhető információ áll rendelkezésre. Szerintem a "fasztuggya" az egyetlen objektív vélemény a bundabotrányról. Persze Juventus szimpatizánsként ebbe elég nehéz lehet belenyugodni.
---
Megoldás: keress más kedvenc bajnokságot/csapatot. Ajánlom a Bundesligát, mostanában csak fogadási botrányok voltak, alsóbb osztályokban. Ráadásul a foci is élvezhető.

drani 2009.12.30. 00:11:09

@_benito:
ez Kuffour az avatarodon?

Mr.AT 2009.12.30. 00:24:08

@értelmetlen_nevű: Ez aranyos, és ezt most pozitívumként mondom. Egyedül az utolsó bekezdés necces kicsit - mintha ez így működne, hogy "keress más kedvenc csapatot". Nálam legalábbis nem így működik.

A calciopoli témában meg már leírtam ezerszer a véleményem, hosszabban, rövidebben, de a fenti Inter szekciónak ajánlanám a figyelmébe, hogy a botrányt megelőzően utoljára 1989ben sikerült bajnoki címet szerezniük - hiába költöttek euroszázmilliókat a bő másfél évtized alatt a csapatra (especially az 1998at követő periódusban). Volt szezon, mikor Moratti 14 új játékost igazolt, Ronaldotól Zamoranón át Recobáig vagy Vieriig játszott itt a fél aktuális világválogatott, mégsem volt elég semmi.

Majd aztán varázsütésre kiderül, hogy a Juve milyen csúnya, gonosz és megvetésre méltó, és mit ád ég, az Inter hipphopp fel is ül a trón tetejére, úgy, hogy le se lehet onnan taszítani.

Ehhez nem kell összeesküvéselméletet gyártani, hogy büdös legyen.

Mr.AT 2009.12.30. 00:25:06

Hiddinket meg amúgy hiszem, ha látom. Mindenesetre nyilván örülnék neki, mint mindenki.

értelmetlen_nevű 2009.12.30. 00:25:54

@Mr.AT: nyilván az utolsó bekezdést nem komolyan gondoltam, egy szmájli elfért volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.30. 00:27:30

@Mr.AT: Most meg a Juventus költ euró százmilliókat, mégsem elég semmire. Nehogy már a Juve töketlenkedése is az Inter hibája legyen, mert tökön szúrom magam.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.30. 00:28:25

Még egy megjegyzés a Real sem lenne az nb1 bajnoka, ha minden meccsen a Fradinak fújnának. :)

psychocska 2009.12.30. 00:45:05

@Great Cornholio:
Pofátlan módon kéne elcsalni minden meccset, hogy ez igaz legyen :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 02:08:43

@értelmetlen_nevű: Ezek a botrányok egyes hírek szerint a bundi élvonalat is érinthetik. Szerintem nemcsak az olaszországi bundázással kapcsolatban mondható ki a fasztuggya.

Bundázás mindig is volt, csak mikor még akkora anyagi tét nem volt a bizniszben ártatlanabbnak tűnt a dolog. Bár valaki máig meg van győződve, hogy a berni döntőt is eladták Rákosiék.

értelmetlen_nevű 2009.12.30. 02:48:25

@popp: csak egészen más jellegű a kettő. Az egyik esetben az adott csapatok igazgatói keverik a szart, a másik esetben pedig közép-kelet európai maffiózók bírókat, illetve jellemzően nem túl meghatározó játékosokat fizetnek le, fogadások manipulálásának céljából. Lehet, hogy becsúszott a Bundesligában is egy-két bundamecs (csak pletykák voltak eddig, semmi konkrétum), de biztosan nem befolyásolták a végeredményt. Jellemzően kiesőjelölt csapat, nagy gólarányú vereségére, hosszabbításban megadott tizenegyesekre stb. játszanak. Szó sem volt arról, hogy egy csapat befolyásolni próbálta volna a bírókat.

Ezek a fogadási bundák természetüknél fogva sem érinthetnek egy bizonyos szint feletti csapatokat/játékosokat, jellemzően másodosztályú meccseket, vagy komolytalan bajnokságokat próbálnak manipulálni.

Meg úgy általánosságban is elmondható, hogy Németországban jóval tisztább a foci körüli légkör, a durva bírói tévedések után sem szokás csalózni stb.

Egyébként szívesen hinném azt, hogy a Wolfsburg elleni 1-5, vagy Lell egész éves játéka valami nagyon durva bunda eredménye volt, néha olyan érzése volt az embernek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 02:56:25

@értelmetlen_nevű: Ebben igazad van, de nagyjából az is lehet, hogy kábé tíz éve megy ez a fogadási machináció. Egyszer már a vébé előtt ki is buggyant, de akkor nyilván csak részben nyomozási okokból, másrészt vébé sikere miatt hamar lekerült napirendről. Mindenesetre, ha majd egy évtized kellett míg rábukkantak erre a turpis gyakorlatra, akkor ki tudja még milyen bundaügyeket fed jótékony homály. Mindenmesetre nem hinném, hogy csak Olaszországban okoskodnak az erősebb csapatok vezetői, bár leginkább fasztuggya.

értelmetlen_nevű 2009.12.30. 03:02:16

@popp: egyébként kíváncsi lennék, hogy hogyan működik ez a fogadási csalás biznisz, mert az UEFA (és gondolom a fogadóirodák is) nagyon komoly megfigyelőrendszerrel rendelkezhet. nagyon ügyesen kell megválasztani a tétet ahhoz, hogy ne legyen túl gyanús, de azért jövedelmezzen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 03:07:02

@értelmetlen_nevű: az uefának meg a fogadási cégeknak is van monitoring rendszere és szerintem nem olyan nehéz meghatározni a gyanús meccsek körét. A bűnösöket utolérni a nehéz ügy. Ugye csak ismeretlen tettesek ellen tudják elkezdeni a nyomozást ilyen esetekben.

Bunyom 2009.12.30. 07:24:02

@Mr.AT: Az NST minden posztját elolvasom idestova 3-4 éve (köszönet a stábnak). A hozzászólásokba csak ritkán - mint most is - olvasok bele. Most sem kellett volna... Szerintem amit írsz az egy gyengébb verziója annak, hogy egy pár tonnás vasmacskát vonszoló Usain Bolt-ot erőlködés nélkül lenyomok bármilyen távon (igazából ebben sem vagyok biztos Usain-t látva, de most nem ez a lényeg). Ha viszont valaki rájön, hogy "csibészségből" aggattam rá egy kis tőkesúlyt és megszabadítja ettől, akkor kissé megváltoznak a sebességviszonyok. Szerintem senki nem fog arra gyanakodni, hogy mostantól biztosan én cipelem a horgonyt, csak a sok éves "sikerszériámmal" szerzett szurkolóim, csak nekik és a hiszékenyeknek lesz büdös. (még egyer írom, a példa erős, de az párhuzam felfedezhető)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 09:59:11

@értelmetlen_nevű: na, akkor néhány konkrétum, mert tényleg kezd egy kicsit fingfogásnak tűnni, amiket írok.

a juventus egy csomó apró stikliben vétkes volt, kár tagadni a doppingolást, meg a gea world dolgait (ibra kiváló példa), biztos a könyveléssel is volt kus-mus, stb, stb. de a vonatkozó törvények szerint ezek mind 1 szintű (section one) kihágások, amiket pénzbüntetéssel, maximum pontlevonással kell sújtani.

soha, egyetlen bíróság egyetlen ítélete sem volt MÉG CSAK KETTES SZINTŰ BŰNCSELEKMÉNY miatt kihirdetve, ami - adott esetben - már valóban kizárást is eredményezhet. elmeszelték a juvét 3-4 egyes szintű dologért, összeadták őket (!) és viszonlátás.

ugyanakkor a hármas szintű (már polgári perben is támadható), azonnali kizárást maga után vonó cselekményeket kizárólag a milanra tudtak bizonyítani, mert moggi lehallgatott beszélgetéseiben is voltak dolgok, de azt egyszer sem mondta, hogy "ha a milannál van a labda, lent marad a zászlód, különben be lesz törve a fejed".

a kretének kedvéért: igen, bűnös volt a juventus, igen, zárják ki őket, de akkor ne csak őket. és ne nyerjen már a milan bl-t akkor, amikor a signora livigno felé zötyög a serie b-ben.

(egy apróság: a milant a serie c2-be kellett volna küldeni visszaesőként, 1980 emlékére)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.30. 10:55:18

@_benito: Nem tudom, de a bundázást (bármilyen meccsbefolyásolási kísérletet) mindenhol élvonalvesztéssel büntetik, ha élhetek ezzel a szóval, nézhetjük a bl győztes Marseillet anno, azóta sem heverte ki. Ettől függetlenül másokra nézve tényleg enyhe volt a bünti, persze tudom, te még az Intert is kizártad volna, nehogy már maradjon csapat is a Serie A-ba. :)

giacinto 2009.12.30. 11:09:56

@Mr.AT: "Ehhez nem kell összeesküvéselméletet gyártani, hogy büdös legyen. "

jaja, a sztorit jól leirtad csak kicsit későn kezdted el a szaglászást. Az egyáltalán nem büdös, ugye, hogy az évről-évre kiváló kerettel rendelkező Inter (te magad irtad fél világválogatott) soha semmit nem nyer tizen X éven keresztül...

az meg teljesen egyértelmű hogy egy ilyen itéletnek vannak győztesei, ha kizártak volna 5-6 csapatot most a Sampot (hasraütés) szidnád, hogy rohadt szemetek milyen jól jöttek ki az egészből?

egyébként benito szavai szerint nem éppen az Inter a legfőbb nyertese az ügynek hanem a milan.... akik C2 helyett a BL-ben gyűjtögették az eurómilliókat, miközben ők is bünösök voltak, ha kicsit, akkoris.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 11:39:08

@Great Cornholio: bundázásról soha, semmilyen fórumon nem esett szó, még a periratban sem szerepelt ilyesmi.

olaszországban (rossz dolog, de így van) minden csapatnak megvannak a bírói. hogy azokat megvették-e, vagy csak paranoia, hogy a többiek megvették a sajátjaikat, nem tudhatjuk, de ettől még tény: kizárólag a bíróküldést manipulálták.

ehhez meg csak annyit, hogy paolo bergamo közölte: moratti pont annyiszor kereste őt, mint moggi.

számtalan olyan hihetetlenül átlátszó dolog van, hogy nem is kell bizonyíték, az ember - ha akarja - látja, hogy mi történt. és főleg: miért történt.

a juventus idióta új vezetőségét megdumálták, hogy nyeljék be a büntetést, aztán majd enyhítik az ítéletet (mindezt azért, hogy ne vigyék polgári perre az ügyet, mert akkor az uefa kizárta volna az olasz csapatokat - ugyebár a milan bl-t nyert abban az évben), és tényleg enyhítették is.

mindenki másét.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.30. 12:03:47

@_benito:
ehhez meg csak annyit, hogy paolo bergamo közölte: moratti pont annyiszor kereste őt, mint moggi.

1. Viccesen: Moggi többet fizetett, ezért büntették a Juventust. :D
2. Egy ember állít valamit valamiért, akár azért hogy enyhítse a "bundagyanú" súlyát, tehát hogy sokan vettek részt benne ergo senkit se büntessenek túl..
2.1 Rosszindulatból, hogy befeketítse a riválisokat.

Azért érzed, hogy egy kijelentésre alapozni a hitedet, ami tényekkel nincs feltétlen alátámasztva kicsit botorság, bár megértem. (Itt nem az Intert védeném) Ha a haverjaimnak azt mondom, hogy a pápa a rokonom lehet elhiszik mert hisznek bennem, érted.

Amúgy ha egy csapat játékosa bundázik a csapatot büntetik, a bíróvásárlás is bunda, de itt nem csak a Juve "ellen" beszélek, hanem a többi ellen is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 12:31:17

@_benito: Enyhítették a Juvéjét is. A fekete totó botrány meg kicsit más tészta volt, az a mostani Bochumi ügyhöz hasonlított. Mellesleg Berlusconiból mindent kinézek, de a Milan 2007-es bl-győzelmének azért örültem.

federicapellegrini 2009.12.30. 12:40:33

@_benito: "számtalan olyan hihetetlenül átlátszó dolog van, hogy nem is kell bizonyíték, az ember - ha akarja - látja, hogy mi történt."
én például 2 évig olyan ordenáré csalássorozatot láttam a juventust segítendő, hogy a calciopoli katarzist váltott ki.
lehet elfogult kis búza vagyok, de míg a milant gyakorta sújtották tévedések, amit a juventusnak műveltek az kb dél-korea 2 volt.

madbalee 2009.12.30. 13:17:04

"és idén nem is látunk igazi meglepetéscsapatot, hacsak a Parmát nem vesszük ide. " Azért a Bari szerintem meglepetés szerintem 12-16 helyre tette szinte mindenki őket szezon előtt.

madbalee 2009.12.30. 13:22:31

@popp: Lehet, hogy részben annak köszönhetjük még a 4 BL indulló helyet. ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 13:22:43

@madbalee: Amúgy szerintem egyáltalán nem volt unalmas a bajnokság. Nem minden az élboj. Amit például a Chievo és főleg a Cagliari művelt a tavasz után ősszel is az nem semmi. A Cagliari legalább öt-hat parádés meccset játszott nagycsapatokkal, a masszív Chievo ellen pedig senki nem mehet biztosra és igen a Bari, ők is jók.

madbalee 2009.12.30. 13:52:37

@popp: Cagliari az utóbbi szezonokban főleg tavaszra szedte össze magát. Ezért is meglepő a mostani jó teljesítménye. Többször már sima kiesőnek titolálták őket decemberben, aztán vagy 2-3 hellyel a kiesőzóna előtt végeztek. Otthon nagyon erősek.

Ejj az a Esposito-Suazo-Zola idény mennyire szép volt!

Asidotus 2009.12.30. 14:33:33

Egyre hangosabbak az olasz újságok Hiddink várható érkezéséről.
Közben a Milan 25 milliót ajánlott a Wolfsburgnak Dzeko-ért, én úgy gondolom, ha ez bejön, akkor Huntelaart el kéne hozni, szerintem a Juvéba jó lenne.
Még Gago neve is felmerült a Real Madridból, róla nem tudok mit mondani, most vagy olyan kutyaüző, mint ahogy azt Madridban látják, vagy valóbanbenne van az a tehetség, amit még Fabio Capello látott meg benne, madridi edzősködése idején.

calciomax 2009.12.30. 15:12:45

@Mr.AT: amit irsz az ketelu dolog. Ugy is mondhatjuk akkor hogy az Inter nem tudott bajnok lenni -a szazmilliok ellenere sem- mert a Juve......Bezzeg most hogy "tiszta" a jatek mindjar nyert 3-at. Logikus nem?

calciomax 2009.12.30. 15:26:58

A 89-tol nyeretlenseget Juvesok altalaban elinteztek azzal hogy persze mert luzerek... ennyi.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.30. 15:46:34

@calciomax: ahogy a Liverpoolnak sem sikerül már két évtizede bajnoki címet szereznie.

De 89-től kezdve a Milanon és a Juvén túl bajnok lett még a Napoli, a Sampdoria, a Lazio és a Róma is.

A Juve elleni eljárás sok kérdést felvet, amit nem lehet egy ilyen blog kommentjei között rendesen megbeszélni, mert szétveri a struktúrát.

Labdarúgás a mindenem · http://labdarugas.cimpa.hu/ 2009.12.30. 15:53:07

Az igaz, hogy az olasz foci - klubszinten - romlott, hiszen kevesebb néző tekinti meg a mérkőzéseket, bundabotrány, nemzetközi szinten sem érnek el az olasz klubbok olyan eredményeket mint mondjuk 5-10 éve, de én azért nem temetném még az olasz klubfutballt, hiszen jelenleg is nagyon jó csapataik vannak akik bármikor képesek kiugró eredményekre. A nézők kérdése és a futball megtisztítása Itáliában, az már egy nehezebb dolognak igérkezik, de szerintem néhány éven belül ott, pozitív változást fogunk tapasztalni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.30. 16:54:41

Az olasz focit én az elképesztő (és talán példátlan, tényleg csak a brazilokéhoz és argentinokéhoz mérhető) futballkultúrájuk miatt nem féltem. Ott még egy huszadik labdaszedő is mindent tud a futball taktikai részéről, az alapokról, a védekezésről, az ellenfél kicsinálásáról. Nem véletlen, hogy jelenleg is az olasz edzők a világ legjobbjai (Capello, Lippi, Ancelotti, Trappatoni stb.).

dzolutan 2009.12.30. 18:57:47

b@zzeg, az alhaddelhadd elleni sörmeccsen is kikaphatunk. Bár kis tőkeerősítésért a kőolajbizniszből lehet megérné.

Iustizmord 2009.12.30. 19:11:18

"lássuk be, valóban röhejes, hogy Milánóban, Torinóban, Rómában és Genovában is egy tálból cseresznyéznek az egymást általában forrón rühellő csapatok"

ezzel szvsz nincs gond, éppen csökkenti a FENNTARTÁSI költségeket 50%-kal.

egyébként nekem se jött le hogy mi a konkrét probléma a serie a-val, ha ide nem vesszük a premiership vagy 12- nemzetközi klub anyagi lehetőségeit

Iustizmord 2009.12.30. 19:16:11

"a kretének kedvéért: igen, bűnös volt a juventus, igen, zárják ki őket, de akkor ne csak őket. és ne nyerjen már a milan bl-t akkor, amikor a signora livigno felé zötyög a serie b-ben."

értem hogy fáj ha az ember kedvence veszít, de hogy miért fáj ha más kedvence nyer, ezt én nemigen értem.

"(egy apróság: a milant a serie c2-be kellett volna küldeni visszaesőként, 1980 emlékére)"

sajna itt az objektivitásod is megdől, mert ez egy zsigeri indulatból született komment..

"a juventus idióta új vezetőségét megdumálták, hogy nyeljék be a büntetést, aztán majd enyhítik az ítéletet (mindezt azért, hogy ne vigyék polgári perre az ügyet, mert akkor az uefa kizárta volna az olasz csapatokat - ugyebár a milan bl-t nyert abban az évben), és tényleg enyhítették is.

mindenki másét. "

jajj, csak szegény juvét kúrták seggbe, a többiek csak szoptak, jajj, jajj. milyen igazságtalan.

szal a posztszerzőtől kicsit több objektivitást várnék, még ha 1000x is juve drukker.

Iustizmord 2009.12.30. 19:20:17

@Iustizmord: ill értem én _benito mester lelkét, dögöljön meg a szomszéd tehene is.

ennyire nem kéne magyaroschnak lenni. :o)

arról nem is beszélve hogy a milan nyert 1-2 (ill. össz 7) BEK-BL-t amíg a juve össze-vissza száguldozott a csizmán BELÜL, és nem a b-ben. tehát nem kedvenceid visszasorolása volt akadálya a BL-győzelemnek. ;o)))

dzolutan 2009.12.30. 19:25:58

Két pár új szögletzászlóért odaadnám De Cegliét az első szembejövőnek.

blasco 2009.12.30. 19:32:43

@Iustizmord: hagyd, pajtás. rég volt már 1996...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 19:36:01

@Iustizmord: ilyet nem szoktam leírni, de most megteszem: azt hiszem, bár soha nem titkoltam, melyik csapatnak szurkolok, senkinek nincs oka ilyen szintű részrehajlással vádolni.

mondjuk furcsa, hogy pont neked magyarázom, mert a szövegértelmezési problémáid a fejlődő világ élelmezési gondjaira emlékeztetnek.

@dzolutan: + egy fűnyíró, újszerű állapotban?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.30. 19:38:23

@dzolutan: viszont giovinco végre bizonyít, ahogy a livescore-on látom :)

de ceglie-t mr AT a reménykeltő fiatalok közé szokta sorolni, amikor a keretet értékeli, tehát vhogy egyezzetek meg, nehogy hibásan barterezzétek el a hervis-szel :)

daneeka 2009.12.30. 19:39:52

@dzolutan: Milyen szép piros kockás fejkendő van ezeken az arabokon. A nagyiméknál ilyen a terítő. :)

dzolutan 2009.12.30. 19:47:38

És tényleg nagy lóvé lehet a meccsben, mert az arab támadásoknál olyan, mintha valami Lehman-válogatást néznék.

Iustizmord 2009.12.30. 19:55:01

@_benito: pajtás,

1. félreértesz, nem személyeskedtem. ha annak vetted, sorry. csak fricska akart lenni.

2. nem részrehajlással vádollak, hanem azzal hogy a keserűséged rányomta a bélyegét soraidra. ABBAN lehet h tévedek hogy a POSZTSZERZŐ próbáljon objektív(ebb) lenni, de vitán felüli hogy a kommentjeid (nem a poszt) harsány világfájdalmat tükröznek.

3. nem szeretem ezt a szövegértési problémás hivatkozás, EZ személyeskedés. komolyan hidd el, nagyon megy a szövegértés, még papírom is van róla. ebben kérlek ne oktass, ez rosszízű. mintha a halat akarnád úszni tanítani.

szóval vissza az agarakkal.

peace.

Iustizmord 2009.12.30. 19:56:45

@blasco: mi volt akkor? az angol eb-t leszámítva?

Iustizmord 2009.12.30. 19:57:38

@dzolutan: már viszem is. füvet nyírni, lovat ápolni és mosogatni hogy tud?

dzolutan 2009.12.30. 20:06:36

@Iustizmord: a füvet legeli, a ló valszeg lerúgja vagy elszalad vele, az edényeknél pedig lehet némi veszteség.

Iustizmord 2009.12.30. 20:20:23

@dzolutan: akkor az isten is a ManCiteeh-nek teremtette. vagy inkább a Midlesborough-nak.

Iustizmord 2009.12.30. 20:21:45

@blasco: ah, én 97-re tippeltem volna mint juve siker. de én már a milanos újkoriakat is keverem.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 22:05:38

@Iustizmord: az is nekünk állt, meg 98 is :)

Iustizmord 2009.12.30. 22:42:24

@_benito: 93 marseille, nem oda vót, 95 ajax, nem oda vót, de legyen meg neked. legyen meg nekem.

na, buék, öreg hőgy !. van még asszem 13 fátok előttünk, van 20 évünk ledógozni :O) miközben a zinter küzd a dobogójért vagy a bennmaradásér' :o)))

a roma vagy a fior (!!!) húzhat 1-2őt , lazio is lehet, parma is. :o)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 23:25:16

@_benito: mi az hogy! 96-97-es szezonotok egész elképesztő volt a döntőig, szerintem az a Juve korszakos csapat volt. A Van Gaal-féle Ajaxot parádés játékkal buciztátok oda-vissza. Azt már nem is mondom mit érdemelt az a Dortmund...

Iustizmord 2009.12.30. 23:41:41

@popp: az a szezon, melyben _benito magyar hangja alex del piero volt?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:23:13

Megy Zarate vs. Totti szájkarate, értem én hogy kell ez a szurkolók miatt, de miért így...
Floccari pedig a Lazio alkalmazásában áll fél évre, a Genoa elnöke szerint a Lazio jobban járt vele, mint városi riválisa Toni visszatérésével. Csak javuljon előbbivel a támadójáték.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 00:28:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem kell az ilyet komolyan venni, hadd mondják csak, ha ettől jobban érzik magukat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:38:17

@popp: Persze, engem csak az egésznek a megrendezettsége zavar. Ha a kiváltó oka komoly lenne, akkor még hasznos is, de ez így nagyon papírszagú. Mindegy, remélem legalább Zaratet feltüzeli, itt lenne az ideje. Milyen komoly kis meccs is lesz rögtön a Lazio-Livorno, a hagyományok miatt is, és tuti hogy nem adja a Sport TV.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 00:55:31

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nekünk viszont nem lesz egyszerű dolgunk. Szardíniára megyünk, na azt már közvetíthetné a sport tévé, de nem fogja.

Igaz, ami igaz Zaratenek ezután az ősz után kevés az oka a szájalásra. Főleg, hogy a "múlt" háromszor annyi gólt lő, mint ő. Jó játékos, ennél több kéne tőle. Floccari sem rossz, de ő sem tud jobb őszt a háta mögött, mint Toni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:57:30

@popp: Totti-Toni vs. Zarate-Floccari. Ha mindenki lendületben van, ütős derbi lesz tavasszal.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 01:05:15

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nekem most pont az a bajom, hogy Toni biztos kezdőnek jön. Végre össszeéllt a csapat és nem látom a helyét. Vucs nagyon jól rakja a balszélen és valószínűleg most a padra kerül. Ha aztán olyan ütemben kezdi szarni a gólokat, mint annak idején a Fioban, egy szavam sem lesz.

Mondjuk Totti, akiről egyre gyakrabban jut eszembe Esterházy öreg focistája (öf), megint valami gyulladás-húzódással szarakodik. És azért Toni jó opció, ha nincs a Capitano.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 09:31:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: floccari jó csatár, de az ő eredményessége nagyon függött donitól, olyanja pedig a laziónak nincs, mint ő. illetve van, csak nem játszik.

Hispan07 2009.12.31. 09:41:41

Én azért megemlíteném az olasz visszaesés okaként azt is, hogy más a klubok pénzügyi helyzete, mint az angol vagy spanyol kluboké. Utóbbiak kényelmesen dagonyászhatnak a hihetetlen méretű adósságaikban, a bank vagy a sejk/oligarcha majd fizeti a cehhet - és így ők költhetik minden téren a legtöbbet, nem pl a leggazdaságosabban üzemelő német csapatok. Míg egy Chelsea-nek nem kell eladnia Lampardot vagy Essient hogy rendezze a csak idén 49 millió veszteségét, a Milannak el kellett adnia Kakát, az Inter nem tudta megtartani Ibrát. A Real lazán kapott 300 millió euró zsebpénzt a banktól - és fog kapni jövőre is, mert ugye újra kell majd építeni a csapatot. A 3 olasz élklub saccra együtt sem költött 100 milliót, pedig a Juventus kifejezetten nagyot shoppingolt, és Fester már most megkezdte a duruzsolást, hogy a Milan nyáron is csak diszkont játékosokban fog gondolkodni, nem Cé-kben, Villákban és Fabregasokban. Márpedig hogy az összes olasz mágnás egyszerre fogyott ki a léből.

Nem vitatkozva, sőt, egyetértve a fentebb hosszan sorolt érvekkel, szerintem pontosan látszik: mindez a gazdasági előny pontosan aránylik az angol-spanyol csapatok utóbbi 1-2 évben tapasztalható előnyéhez.

Egyébként pedig, ahogy a világon minden, úgy a foci hierarchiája is hullámzik, 1-2 év, és biztosra veszem, hogy olasz hegemóniáról és angol gödörről beszélünk majd. 1-2 évig.

Hispan07 2009.12.31. 09:46:19

@_benito: ja és tősgyökeres juvés létedre kijelenthetem: szerintem teljesen korrekt szoktál lenni az értékelésekné. a Milanról pl mindig kedves és szimpatikus dolgokat írsz, amíg nagyon szarul/a Juvénál szarabbul megy a csapatnak ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 10:06:06

@Hispan07: vehehe, hamarosan előzünk, és újra kedves leszek, ígérem :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 12:26:06

@_benito: Elkél majd pedig a jó teljesítménye, mert Rocchi is egyre közelebb az eligazoláshoz. A mostani formájában ez nem is meglepő, de nagyon sajnálnám.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 12:46:50

@popp: Az ügynöke azt mondja, hogy nyitottak az átigazolásra, ez az ő esetében szinte biztosan azt jelenti, hogy elmegy. Palermo vagy Zenit amit emlegetnek, de a Palermo tuti nem fog érte fizetni, meg szerintem ő is inkább ha már elmegy, akkor szeretne a pályafutása vége felé szép kis pénzt keresni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 12:48:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért Spalletti humorát mindig bírtam. Most éppen a városi riválist gyengíti, a Sudra kacsintva ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 13:11:11

@popp: Nem hiszem hogy ez a célja, Rocchival körülbelül semmit sem gyengül a Lazio. Inkább az öltözőbeli rangját sajnálom, meg persze azt a 1x gólt, amit ha megfelelő formában van, rúg egy idényben.

Asidotus 2009.12.31. 13:12:57

@Hispan07:
Ja, amikor Cragnotti a Lazioba, a SEnsi család a Romába, a PAramalat meg a Parma-ba öntötte a lírát, akkoriban, a 90-es években bizony az olasz foci volt a csúcson. Most ez nincs, hogy a kisebb csapatokat is tömjék pénzzel, nem csak a 3 nagyot, sőt, most még azokat is visszafogják.
Én úgy tudom, hogy a régi úniós országok közül pont az olaszoknál a legkisebb a gazdasági növekedés, és így pont az a pénz hiányzik, amit focira tudnának költeni, mert kell a pénz a gazdasági túlélésre a cégeknél, nem jut a focira.
Fog ez valamikor változni? Magától szerintem nem. Szakmailag javulhat az olasz labdarúgás, de ha nem lesz meg a pénz a sztárok és a sztáredzők megtartására, akkor nem lesznek eredmények.
Majd ha mondjuk a kínaiak beszállnak pénzzel az Calcio-ba, akkor lesz itt fellendülés, önerőből nem.

Shikaka 2009.12.31. 13:20:04

@Nűnű: Szerintem pont az volt a baj, hogy az olasz csapatok nagyon egy lábon álltak. Mikor a Parmalat bemondta az unalmast, mennyi esély volt arra, hogy a Parma túléli?

A gazdaságilag rendben lévő - elsősorban angol és német - klubok pont ezért nincsenek ennek a veszélynek kitéve, mert nem EGY gyár vagy magánember szeszélyén múlik a működés, hanem önmagukban is működő vállalkozások, amit nagy befektetők tőkeerősebbé tehetnek.

Ehhez kell a szemléletváltás, hogy ne az Olaszországban jellemző 'nagy ember' legyen az ideális üzleti modell, hanem igenis gürizzék össze a szponzorokat, épitsenek normális stadionokat, és törekedjenek a lehető legnagyobb bevételre.

A Juve új arénája azért is lesz nagyon jó, mert az első olyan olasz stadion lesz, amit úgy terveztek, hogy a meccsnapi bevétel a lehető legideálisabb legyen. (éttermek, kocsmák, ajándékboltok, szálloda)

A többi olaszokat jelenleg lerántó dolgot meg maguktól is le tudják vetkőzni. Az edzők vannak annyira jók, hogy tudnak alapfelálláson változtatni, tudnak fiatalitani.
(bár kérdés, hogy a Serie A feszültebb, és eredménycentrikusabb légköre mennyire visel meg egy fiatalt)

Hispan07 2009.12.31. 13:24:46

@Nűnű: azért azt ne felejtsd el, hogy az olasz gazdaság ma is a világ 10 legfejlettebbje között van, ha most visszaesett is valamennyire. Ráadásul ismét ugyanaz áll, mint amit fentebb írtam: nem a gazdaságilag messze legfejlettebb Németország csapatai költik a legtöbbet, hanem a hozzájuk képest hátrébb lévő angolok, vagy a összes említett országtól messze elmaradó spanyolok.

Shikaka 2009.12.31. 13:37:24

@Hispan07: Ez nekem gyanús hogy túlzás.
Úgy értem, hogy 'a spanyolok' nem nagyon költöttek, a Barca és a Real igen, de ők nem a spanyol átlagcsapat.

Az angolok meg azért költenek többet, mint az olaszok, mert:
- kevésbé támogatják a premiershipes csapatok az alsóbb osztályokat, mint a Serie A csapatok
- saját tulajdonú stadionjaik vannak nagyrészt (teljes bevétellel)
- van néhány mágnás a tulajok között
- a pénzügyi folyamatok átláthatóbbak, kevesebb 'csörög el' rossz felé

Meg amúgy azt is kell nézni, hogy mire költik azt a pénzt.
Glen Johnson a Poolnak 18millió font körül volt, szerintem a felét se éri. Pláne hogy Thiago Silvát 10 körül lehetett venni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 13:43:28

Közben Toni átesett a szükséges orvosi vizsgálaton. Lassan varrják a mezt a batárra.

Hispan07 2009.12.31. 13:51:03

@Shikaka: nekem is gyanús, attól még tény, a Barca-Real kettős egymaga több zsetont tolt szét, mint a Serie A cakkumpakk.

Az angol csapatoknál pedig teljesen igazad van, de ismét csak jeleznem kell, ne felejtsd ki: rossz felé lehet hogy kevesebb lé 'csörög el', de a 20 csapatból 17 irgalmatlan banki adósságokat görget.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.31. 13:55:07

@Shikaka: Szegény Aquilani 20-25 millájáról már ne is beszéljünk.

RolloJuve 2009.12.31. 14:10:37

@Bunyom: Itt ha arra akartál célozni, hogy valaki nem arra tolja a nagy pénzt, hogy a csapata javára sípoljanak, hanem a másik kárára, akkor ez nem gyengén muhahaha...

RolloJuve 2009.12.31. 14:27:44

@Hispan07: Szerintem a Real egyedül többet, mint az egész Serie A.

de niro 2009.12.31. 14:29:09

@popp: Erre én is így emlékszem!

'95-ben leesett állal bámultam az Ajaxot, hogy ez micsoda csapat, hogy így nem lehet focizni, annyira jók voltak, és utána amikor a Juve kiütötte azt az Ajaxot, akkor döbbentem rá, hogy még annál is lehet jobban játszani, félelmetesek voltak.

Gondolhatod milyen érzés lehet egy Juve-drukkernek, aki azon a csapaton nőtt fel (mint pl.: én) most Poulseneket meg Molinarokat meg ezt az egész vergődést nézni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 15:06:08

Floccarit ugye azért adja kölcsön a Genoa, mert érkezik az Intertől Suazo hozzájuk, aki Pandev miatt távozik. Szóval Floccari nem jönne, ha Pandev nem ment volna. :)

zsakfos 2009.12.31. 15:14:16

@de niro:
Hát ha te a tizenegyespárbajban elért győzelmet egy sérülésekkel sújtott ellenfél ellen kiütésnek nevezed...

zsakfos 2009.12.31. 15:20:48

Mármint ha 96-os döntőre gondolsz, ha 97-es elődöntőre akkor ok az csúnya volt, de hát a 95ös csapathoz az már nem nagyon hasonlított.

de niro 2009.12.31. 15:23:02

@zsakfos : Tényleg nem voltam egyértelmű, a '97-es elődöntőre gondoltam, az a foci koronájának egyik legszebb ékköve:))

de niro 2009.12.31. 15:36:00

@zsakfos : Félreértesz, ezt nem juvés, hanem focis szemüvegen keresztül mondom, sztem azt minden focibuzi elismeri, hogy fantasztikusan játszott akkor a Juve!

de niro 2009.12.31. 15:37:17

@de niro: Ja, egyébként meg azt hiszem ez ugyanúgy elismerés az Ajaxnak is, hogy egy _ellenük_ elért győzelmet tartanak ennyire becsben!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.31. 15:38:27

@de niro: zsakfos a hollandok bűvöletében él, azé' mondja.

zsakfos 2009.12.31. 16:29:24

@de niro:
Persze elismerem, hogy nagy játékot nyomott akkor a Juve, de Ajax drukkerként valahogy nem tudtam ezért lelkesedni. Bezzeg mit nem adnék most egy BL elődöntőért:) na majd februárban az EL-ben, csak tartson ki addig a Juve Ferraránál:)

_alerob 2010.01.01. 17:11:50

Nem követem figyelemmel annyira, az Ajax hogyan is áll mostanság itt-ott? Csak, hogy mire számítsunk lassacskán..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.01. 20:25:04

@_alerob: Harmadik helyen állnak a bajnokságban, ők lőtték eddig a legtöbb gólt, Suarez személyében van egy remek formában lévő klasszis gólvágójuk, és végül is gond nélkül mentek tovább az EL-ben. Jó formában vannak.

Gabez 2010.01.01. 21:36:32

"Az olasz futball 2009-es esztendejének leírására nem kell sokáig keresgélni a megfelelő szót: rohadt unalmas volt" - ezzel nem értek egyet, bár sejtem, ebben szerepet játszik, hogy nem a Juventusnak szurkolok. ;) Számomra az angol bajnokság sokkal unalmasabb volt, vagy akár a spanyol is.

Ezzel a "uramjézus, haldoklikazolaszfoci" dumával se értek egyet. Ez nem haldoklás, ez változás. Amire szükség van, de nem kell azért a vészharangot olyan fenemód kongatni. Nagy tehetségek vannak az olasz fociban, lesznek még sikerek, legfeljebb várni kell és nem annyit, mint pl a magyar sikerekre...szóval fel a fejjel, az Inter meg fog nyerni ugyan a következő 5 bajnokságból 3-4-et, de hát ez van...;)

zsakfos 2010.01.01. 23:08:40

@_alerob: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Az őszi szezon végére mondjuk egy kicsit elfáradtunk ( Anderlecht és ami még fájóbb Utrecht elleni zakó) , Suarez is sok ziccert, tiziket hagyott ki.
Az őszi alapcsapat:
-Stekelenburg27éves: az Oranje 1.számú kapusa
-van der Wiel 21éves: tavaly robbant be,de már a válogatottnak is ő az első számú jobbhátvédje,nem véletlenül vinnék már sokan
-Alderweireld 20 éves: belga válogatott
Vertonghen 22éves: belga válogatott, nagyon stabil jó középső védő
-Anita 20éves: holland U21es vál., jobblábas és nem ez az igazi posztja,de Atouba sérült meg amikor játszott is rossz volt
-Enoh 23éves: kameruni vál. vkp
- De Zeeuw 26éves: holland vál. védekező kp.,de az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát, nem véletlenül van 5 gólja a szezonban
-Aissati 22éves: neki kellene mozgatnia a csapatot,de sokat sérült és nem volt nagy ősze
-Emanuelson 23éves: az egész baloldalt bejátsza, nagyon ügyes gyerek, volt már ő is holland vál., van Marwijk nem nagyon számol vele
-Suarez: 22éves: az uruguayi őszi mérlege ( bajnokság, hazai és nemzetközi kupa) 26 meccs, 30 gól, ő a csk. is,
- Pantelic 31éve szerb: voltak kétségeim mikor elhoztuk a Herthától, de úgy néz ki bevált, jól megértik egymást Suaerzzel 10 gólja és rengeteg gólpassza van.
Kispad: fiatal hollandok Vermeer, S. De Jong, Donald, rutinos külföldiek Oleguer, Gabri, Rommedahl, Kennedy és egy fiatal szerb Sulejmani aki óriási tehetség, de idén nem nagyon megy neki.
Sok embert kölcsönadunk télen akik nem játszanak( Bruno Silva, Ogararu, Cvitanich, Sarpong, Wielaert, Lindgren), helyükre jönnek fel a fiatalok. De szóba került Babel és Huntelaar kölcsönvétele is,velük nagyon ütős lenne ez a csapat.
Nagyon fiatal,és ezért tapasztalatlan, de ügyes csapat egy rutinos edzővel ( Martin Jol). Röviden ennyi:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 00:25:53

@zsakfos : No igen, eredendően neked kellett volna címezni a kérdést. :)
Köszi az áttekintést, én sem nagyon voltam tisztában a mai Ajax történéseivel. Van arra esély, hogy nemzetközi porondon elérjenek valami komoly eredményt?

zsakfos 2010.01.02. 10:50:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Egy EL győzelem akár elérhető is lehet, bár nagyon nehéz a sorsolás és kérdés jön e valaki télen. Hogy 2-3 éven belül a BL-ben is tényezők tudjunk lenni ahhoz több ideig kellene megtartani a tehetségeinket( nem 21-23, hanem 24-26éves korukig),rájuk építeni főleg és nem másodrangú külföldikere ( Oleguer bazmeg kurva jó fizetéssel....). De nyáron biztos elmegy Emanuelson és Suarez, sztem Stekelenburg is.
Az elmúlt három évben ők mentek el: Heitinga, Vermaelan, N. de Jong, Maduro, Sneijder, v.d.Vaart, Babel, Huntelaar helyükre De Zeeuw-öt, Suarezt,Aissatit és Sulejmanit vettük( meg több kiegészítő embert olcsón,de ők nem tudtak meghatározó játékosok lenni), a többieket utánpótlásból pótoltuk.
Egy Stekelnburg-van der Wiel, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson- De Jong, De Zeeuw-van der Vaart, Sneijder, Suarez-Huntelaar csapat ellen, most nem biztos, hogy a Juve lenne az esélyes...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 11:33:24

@zsakfos : Az EL-győzelemre azért van pár jelentekező, mást ne mondjak: AS Roma. Hej mekkora flash volna!

_alerob 2010.01.02. 11:57:54

Suarezt szívesen látnám a Juvéban, nagy zsugás a srác!

_alerob 2010.01.02. 11:59:56

Egyébként szerintem nemcsak az olasz foci van haldoklóban, hanem kezd szürkébb lenni az egész sport. Európában mindenképp, nekem kicsit úgy tűnik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 13:07:00

@zsakfos : Igen, tényleg kicsit máshogy nézne ki az a felállás amit írsz. Nyilván egyébként megtartanák őket, csak gondolom a pénz miatt képtelenek.

Közben Rocchi hivatalosan is megköszönte és visszautasította a Zenit ajánlatát, és elmondta, maradni akar Rómában. Kolarovot vinné a Bayern 7 millió euróért, illetve az Inter, ők adnák Santont, Khrint, és még pénzt. Makinwa egyre közelebb a livornóiakhoz, Cruzt vinné az Espanyol, Maxi Lopez meg távolabb került a megegyezéstől, ő nagyon szeretne jönni, de a brazilok keveslik az érte ajánlott pénzt. Floccari szinte teljesen biztos hogy hamarosan aláír.

_alerob 2010.01.02. 13:45:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A Lazio ezekkel a csereüzletekkel nagyot nyerhetne, sőt gondolom az a kis pénz is nagyon jól jönne, de Kolarovot én nem adnám csak nagyon sok pénzért.
Floccari meg nagyon jó üzlet.

Egyébként nagyon nem néztem Lazio meccset, Cruzzal mizu? játszogat?

_alerob 2010.01.02. 13:46:42

Egyébként a Zenit ráállt az olaszokra? Molinaro, Rocchi ..

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.02. 13:49:30

@_alerob: Spalletti elkezdi gyengíteni az ellenfeleinket ;-). Bár Molinaro távozása nektek lehet, hogy erősítés volna.

zsakfos 2010.01.02. 13:55:20

@_alerob:
Neki inkább a spanyol bajnokság való. Nyártól sztem sanszosan Barca játékos lesz belőle. Henry helyére kell valaki, a 2 klub között meg amúgy is hagyományosan jó a kapcsolat. Ha van eszük őt veszik meg, nem a bohóc Robinhót.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 14:17:43

@_alerob: Kolarovot most még nem szabad eladni, még 2 évig szól a szerződése, ha nem is hosszabbít, addig csak felfele kúszhat az ára, akár már tavasszal, no meg aztán ott a vb, szóval nem szabad eladni, de erősen kétlem, hogy a vezetőség máshogy gondolná.
Floccariban én is nagyon bízom, csak lenne már biztos. Cruz eleinte kezdő volt, aztán ősz végére csak a 60. perc után szállt be jellemzően, hogy lendületet adjon, ami általában nem sikerült, hosszan volt sérült és eltiltott is, 3 gólt lőtt a bajnokságban, az a Lazio kritikája, hogy ezzel házi gólkirály. Örültem neki hogy ingyen jött egy ilyen kvalitású játékos, de nagyon nem jött be, a teljesítménye az ötödét se éri az 1,8 millió eurós bérének. 1 éves a szerződése, ha van olyan csapat, aki megveszi, akkor most el kell adni, hiányozni nem fog ha jön Floccari, és még nyereséges is lehet a Lazio számára.
Spalletti meg nyilván akiket ismer, azokban bízik, de sanszos hogy egyik pletykából sem lesz semmi, maximum a pénz miatt. Akiben még van szakmai kihívás, az nem megy el a Serie A-ból.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 14:23:34

No még utoljára a Parma is bejelentkezett Floccariért, de a Genoa most már csak Rómába adja. Fél évre kerül kölcsönbe, ha beválik, 2014-ig szerződtethetik, 9 millió euróért.

_alerob 2010.01.02. 14:47:22

@popp: Molinaro távozása erősítés. Az ilyen játékosoktól meg kell válni. Pedig néha még szimpatikus is volt. Gyorsasága szerintem a Seria Aban az egyik legjobb, védekezése elment, de az előre játék az szinte 0. (gondolva a beadásokra)

zsakfos 2010.01.02. 16:08:17

@_alerob:
Egyébként 2009-ben ő rúgta a legtöbb gólt hivatalos meccsen ( bajnokság, hazai és nemzetközi kupa, válogatott) 46-ot. Őt követi Dzeko ( 45), Villa ( 43) és Messi (41).

zsakfos 2010.01.02. 16:08:53

@zsakfos : Mármint Suarez nem Molinaro:)

giacinto 2010.01.02. 21:15:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Santont ugye csak kölcsönbe gondoltátok? :)

Vicces lenne ha egy legalább olyan jó játékost adnánk érte (Kolarovért) + pénzt+még egy tehetséget :)

Azt olvastam Kolarov nyáron kivásrolhatja magát a szerződésből a hátralévő 2 éves béréért.

Mennyit keres Kolarov nálatok? Védekezni tud?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 21:54:42

@giacinto: Lotito azt szeretné, ha Kolarovért cserébe Santon közös tulajdonba kerülne, plusz érkezne Khrin és Mattia Destro, esetleg még egy középpályás, de ezek teljesen irreális kívánságok, Lotito legfeljebb álmodhat erről. Ha nincs csere, akkor Kolarov csak 15 millió euró felett mehetne, de ez szintén irreális, pláne hogy Moratti azt nyilatkozta, télen nem terveznek komoly pénzkiadást. 2012-ig szól ugye a szerződése, addig csak emelkedni fog az ára, például rögtön egy sikeres vb után, még nem szabad eladni.
Olvastam interista fórumukon ezt a kivásárlási teóriát, de szerintem ez nem reális. 2 évi bére körülbelül 1,5 millió euró környékén van, de még egyszer mondom, kétlem hogy ebből lenne valami, neki sem nagyon akaródzik elmenni.

giacinto 2010.01.02. 22:28:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

A FIFA szabály alapján lehetősége van a kivásárlásra, 1,5 millió eurót pedig akárkinek megérne.
Aztán látva a csapata helyzetét, Lotito ügyeskedéseit, Pandevék példáját sztem nem kell neki túl sok biztatás hogy lelépjen. Stankovic pedig simán meggyőzhetné na meg Moratti csekk-könyve is.

De Santont felejtsétek el. Krhin és Destro mehet kölcsönbe, utóbbi akár felesbe is, meg némi eurót is ha nem ellenkedtek nagyon :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 22:39:28

@giacinto: Lehetőség van rá persze, csak nem hiszem hogy ez reális az ő esetében, legalábbis remélem. Mondom, én annyit tudok, amit Moratti nyilatkozott, hogy most télen nem akarnak költeni, márpedig Khrinért és Destroért cserébe nem fog menni Kolarov. Egyébként Santonnak már csak az olasz futball jövője miatt is jól jönne ha kölcsönadnák, én nem tudom mikor lépett pályára utoljára hosszabban, egy Lazio kaliberű csapatban meg újra játékba jönne. A Lazio mostani helyzetét látva nyilvánvaló, hogy legkésőbb 2012-ben távozik a szerb, nem kizárt hogy az Interbe, de most télen szinte tuti hogy marad. Hacsak nem jön Santon, hacsak nem jön még 1-2 játékos, hacsak nem jön érte jelentős pénz, hacsak... Szóval ez most esélytelennek tűnik nekem.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.01.02. 23:03:12

santon egesz pontosan ma lepett utoljara palyara :)

az utobbi idoben serules, nem a mourihnoval valo remek kapcsolata miatt nem jatszott

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.02. 23:09:24

@Pályaelhagyó autóversenyző: Gondoltam hogy ma pályára lép, de ezt talán nem tekinthetjük komoly dolognak. Amíg Mourinho az edző, vagy a kapcsolatuk jelentősen nem javul, nincs esélye megszilárdítani a helyét, ami megint mondom, az olasz futball jövőjére nézve is kellemetlen.

daneeka 2010.01.03. 00:31:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azért ne essünk át a ló túloldalára. Santon nagyon jó játékos, kiváló védő lesz belőle, de ha rajta múlik az olasz futball jövője, akkor az már rég rossz...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 00:35:59

@daneeka: Természetesen nem mondom hogy ő egymagában a jövő. Ő annak a jövőnek a része, ami olasz szempontból nem valami fényes, ezért minden alkotóelemére vigyázni kell. Ezért is volt szégyen az, ami De Silvestri sorsa lett volna a Lazióban, és ezért kell Santon esetében is minél több játéklehetőség.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.03. 00:41:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: én már eleve azt nem értem, miért kell az internek kolarov. ott van santon (chivu szerintem is szar), csak játszatni kellene, elég jól kezdett, sőt, nagyon jól.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 00:45:48

@_benito: Én sem értem, csak vélelmezem, hogy jobban bíznak valami miatt a külföldiekben, pedig Santon bemutatkozása nagyon jó volt. Mourinho keze is ott lehet a háttérben.

daneeka 2010.01.03. 01:01:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Okay, én is kiforgattam kicsit a szavakat, de ideális esetben az ő posztján is legalább 4 hasonló képességű és tehetségű fiatalnak kellene lennie. Persze igazad van abban, hogy szüksége lenne rendszeres játéklehetőségre, akárcsak Giovinconak, vagy Balotellinek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 01:05:41

@daneeka: Nem véletlen, hogy Giovinco kölcsönadása is felmerült. Neki sem ártana, kisebb csapat, kisebb elvárások, állandó játéklehetőség. Ilyen szempontból még Balotelli van a legjobb helyzetben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 02:00:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Bezony Giovinco a tavalyelőtti szezont szinte végig játszotta az Empoliban, lőtt is három gólt nekünk a kis rohadék, sőt a hazai meccset 0-2-ről hozta vissza döntetlenre ellenünk.

Ranieri tavaly nyáron is kölcsön akarta adni, de a vezetőség szurkolói nyomásra a keretben tartotta. Azóta alig játszik, őriási pazarlás ez.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 02:52:14

@popp: Úgy bizony, nagy tehetség, és sokkal több lehetőséget kéne hogy kapjon, ha máshogy nem, kölcsönben.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.01.03. 11:51:08

nezzetek, szerintem tulzas arrol tarsalogni, hogy hogyan megy tonkre santon karrierje, amikor a kortarsai nagy resze a nagycsapatok kispadjara sem fer be. (sot, a nem nagycsapatokera sem) ket napja unnepelte a 19-ik szuletesnapjat, a szinten fiatal remenysegnek szamitoi giovinco 4-el idosebb!

az meg, hogy kapott nehany honap buntetest az edzotol, boven belefer, tavaly balotelli is kapott. (plusz nov kozepetol serult is volt)

mou-nak annyiban kenyelmes a helyzet, hogy chivu bebizonyitotta, hony nem jo balbekk, santon vagy serult, vagy buntiben van, igy bepakolhatta a traktort egy vedo pozicioba, egybol megnott a tamadokepessegunk a kozeppalyan.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 12:21:59

Luca meze, minden idők egyik legnagyobb méretű Roma dressze a 30-as lesz. Kellemes gólszarást a Romában, Luca!

A tegnapi barátságos meccsen már játszott 60 percet, de a 3-0-ás Cisco elleni győzelmünket Baptista góljai és Menez találata hozta meg.

Matteo_B 2010.01.03. 13:27:28

@popp:
És Menez passzát Toni adta.
Remélem Ranieri be fogja tudni illeszteni és fog vagy 7-10 gólt lő ebben a félszezonban.
Kiváncsi vagyok hogy ez Vucinic háttérbe szorulását fogja eredményezni,vagy Ranieri folytatja a támadó triót (Menez helyett Tonival).Csak akkor meg ki fog hátramenni védekezni,mivel a francia már megtette ezt az utóbbi mérkőzéseken.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 16:23:07

Jó hír is akad: Kolarov azt nyilatkozta, nem érdeklik az átigazolási pletykák, ő a Lazio játékosa, és csak a Livorno elleni következő meccsre gondol, semmi másra.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 16:29:47

@Matteo_B: Ranieri szerintem a védekezés miatt befogja áldozni Mirkót. Ezt sejteti az a nyilatkozata is, hogy sok meccsünk lesz tavasszal jut majd mindenkinek elég lehetőség. Tehát az alpcsapaptban Luca ott lesz és Mirko lesz az első opció a padról.

giacinto 2010.01.03. 17:08:06

Santon idén elég szerencsétlen volt. Év elején Chivu jól tolta, amikor meg pályára került, voltak hibái.

Aztán ahogy Chivun lehetett érezni a kifulladást, a Bambino megsérült 2 hónapra. De mostantól sztem újra számításba lesz véve. Különösen az utóbbi idők pletykái alapján, amikor gyakorlatilag Maicontól kezdve, Mátrixon át mindenkit szóba hoztak már a távozással.

Ettől függetlenül a legnagyobb értékünk, baromság lenne elkótyavetyélni, egy picit haragszom is Mourinhora a relatíve mellőzése miatt.

Giovinco: na erről beszéltem, 23 évesen még nagy tehetségnek van elkönyvelve. Ez az olasz edzői felfogás.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 17:10:55

@giacinto: Igen ez és elég jó eredményeket értek el ezzel korábban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 17:17:49

@giacinto: Ezért kéne kölcsönadni Giovincot és Santont is, ezzel a helyzettel nem fejlődésük szolgálják. Megint lehetne akár egy olyan szezonja előbbinek, mint az Empoliban, így meg csak elkallódik.

giacinto 2010.01.03. 17:26:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

mondjuk a fejlődéshez a versenyhelyzet, edzésmunka minősége stb. is hozzátartozik, nem csak a pályán töltött idő.

Valahogy nem tudom sorolni az Inter által kölcsönadott fiatalokat akik máshol kurvanagy fejlődésen mentek keresztül, majd visszatérve is alapemberekké váltak. de gyakorlatilag máshol sem, milanban sem, juvéban sem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.03. 17:30:27

@giacinto: Persze, hozzátartozik, de mégiscsak fontosabb a fejlődéshez az, hogy hétről-hétre pályán legyen, küzdjön, játékban legyen. Egy bizonyos kor után a legjobb edzésmunkával sem fejlődsz tovább, ha nincs éles helyzet.

Il Capitano 2010.01.03. 17:49:44

Ez már nem torinói gödör, hanem torinói pöcegödör... Most megint azt csiripelik a verebek, hogy Hiddinket egy olaszországi reptéren látták a Juventus elöljáróival, akik igencsak hátul kullognak, vagy inkább porban csúsznak, mert gerinc az nem sok lehet bennük, ha a kéthetes parasztvakítás után most válnak meg Cirótól... A profilba mondjuk simán beleillene, hogy a kéthetes szünetet elpocsékolva, mindennemű ésszerűséget nélküéözve most váltanánk, amikor egy héten ráadásul két meccset játszunk majd.

Szerintem egyből a Parma elleni meccs után kéne kirúgni Ferrarát, az lenne a leglogikusabb... Atyaúristen, kik ezek?! Moggit vissza!

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.01.03. 18:12:32

az egesz olasz kozeg mas. egy felmeres alapjan ( 15-34 kozotti olasz fiatalokat kerdeztek) 40% meg 34 eves koraban is egyutt el a szulokkel, 77% 30-on tul talal eloszor eleteben munkat.

(csak amikor eljonnek ide csajozni, elfelejtik kozolni ezek az igazi macsok, hogy az anyjuknal laknak meg mindig)

ha azt tekintem, hogy a csodagyerekek szinte mindig allati hamar kiegnek, nem is biztos, hogy baj, hogy kesobb valnak stabil alapemberre. bar majd valaki mindjart elmondja, hogy messi meg hetvenevesen is a csucson lesz :) (nem is olaszban rugdossak)

szvsz santont teljesen felesleges volt 5 meccs utan lemaldinizni, igaz, hogy 18 evesen nem vallott szegyent egy topklubban, de azert nem is o cipelte a csapatot a hatan. a szuperszimpatikus mario meg igen.

calcio_di_rigore 2010.01.03. 18:18:15

@Il Capitano: nyilván amíg az orosz szövetség alkalmazottja, meg Kenyában nyaral, addig várhatsz bármilyen bejelentésre.
Amúgy is, megmondták hogy a Parma és a Milan még Ferraráé. Utána várható bármi is. Ezt a látták Hiddinket itt meg ott dumát senki sem veszi komolyan.

dzolutan 2010.01.03. 19:14:38

Kenyában, persze. :D
i.goal.com/files/images/stats/goal/en/stage/43514_hp.jpg
Engem csak az késztet bizakodásra, hogy Diegoval is ez a szappanopera ment sokáig, mégis jött.

díszbohóc 2010.01.03. 19:25:33

valakinek streamlinkje a ma esti fordulóhoz?
a myp2p-n dogszag van.

Matteo_B 2010.01.03. 19:32:40

Valaki elmondja,hogy ma milyen meccsek lesznek,18. forduló?Lemaradtam.

Matteo_B 2010.01.03. 19:43:19

Én is csak annyit tudok hogy 6.án lesz a Roma meccs.És nem találtam sehol hogy ma mi lesz.Lehet díszbohóc nézte el.

díszbohóc 2010.01.03. 19:47:22

@Matteo_B: Valóban. 6-a lesz az. Mindíg megkavar az nso-n a betclick lista. Mea culpa

calcio_di_rigore 2010.01.03. 20:33:44

@dzolutan: Ez hány napos kép? Mert nem mostani, az biztos. Vagy az oroszlánt hiányolod mellőle?
2 alternatíva van: 1, komoly edzőt hozunk végre (Hiddink, Capello, Benitez), akiknek mind élő szerződésük van, úgyhogy nem akkor jönnek amikor Bettegáék akarják. Capello pl. csak nyáron.
2, idehozunk megint valami középszert (Zaccheroni, Gentile, Vialli) akik persze jöhetnének bármikor, csak semmivel sem lennénk előrébb. Én az elsőre szavazok, és inkább várok még pár hetet, ha kell.

pacino 2010.01.03. 21:01:14

@calcio_di_rigore: tudnál arra az állításodra vmilyen forrást adni, hogy "megmondták hogy a Parma és a Milan még Ferraráé" ?
bocs, de nem vagyok képben a Juvet illetően, a Milan miatt érdekelne.
kösz

Il Capitano 2010.01.03. 21:31:14

@calcio_di_rigore: na ez a "Parma és a Milan mecs még Ferraráé" ami végképp beteszi a kiskaput! Ha azon a két meccsen mondjuk 13 pontosra nő a hátrányunk az Interrel szemben, esetleg 14-re, akkor már végképp mi a rossebnek edzőt váltani?? 2-4 hely nekem egykutya, hacsak nem jövőre csúszik ki egy olasz csapat, de még a BL-selejtező sem érdekel. Játsszanak csak augusztus végén, ha a Milan és a Roma vagy a Fiorentina mögé szorulnak!

Írtak egyébként egy érdekes cikket Hiddinkről a goal.com-on, miszerint sehol nem maradt sokáig, a tűzoltóskodás után pláne nem. Ha nyáron megint új edzőnk lenne, úgy ismét kezdődhetne elölről a csapatépítés, és akkor várhatunk még jóideig az újabb trófeákra... Lippi meg száradjon el, idehozatta az olasz öregfiúkat, de büdös lenne neki kirángatni a csapatot a szarból :D

calcio_di_rigore 2010.01.03. 21:44:44

@pacino: nem, mivel hivatalosan nyilván nem mondanak ilyet, linket meg nem tudok keresni neked, mert én nem olvastam, de ha jól tudom voltak akik írtak is erről.

@Il Capitano: A bajnokságot már most is nyugodtan elfelejthetjük valószínűleg, egy új edzőnek viszont lenne fél éve arra, hogy elindítson valamit, aztán ősztől lehetne zúzni. Úgyhogy most akár 2 győzelem után is hozni kellene Hiddinket ha lehet, bármennyire is köcsögségnek tűnne.

giacinto 2010.01.04. 10:41:56

Claudio Ranieri: Roma Can Challenge Inter For The Title

ez beteg :) vagy vmit szív.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 11:11:58

@giacinto: Persze ezt nem így mondta Rani. Medgkérdezték tőle, hogy a Roma lehet-e az ellenfele az Internek, erre azt mondta remélem.

giacinto 2010.01.04. 14:09:15

Közben Pandev hivatalosan is HIVATALOS lett.

27-es mez, 4,5 év, 3 millás fizu. Szerdán valszeg még nem játszik.

Mancinit talán elviszi az OM és teljes az öröm Milánóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.04. 14:15:15

@giacinto: Megelőztél kolléga. :) Én úgy tudom, akár már pályára is léphet a Chievo ellen, és 2014-ig szól a kontraktusa. Kívánom, hogy sok góllal örvendeztesse meg az interistákat, akár már holnap.

giacinto 2010.01.04. 14:20:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

inter.it-en azt irják hogy a meccs után lesz a prezentációja a média felé.

Meglepő lenne ha kifutna a pályára aztán után lobogtatná a mezt szépen mosolyogva és válaszolgatva az újságirók kérdésre. Miközben holnap hivatalosan is lesz egy "Pressze Konferencia" :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 14:23:13

Holnap fordul egyet a Serie A és úgy tűnik a Roma Totti és Mexes nélkül kénytelen Cagliariba menni!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.04. 14:25:48

@giacinto: Á, vak vagyok, igazad van, most olvastam el megint a hírt. De a Siena ellen már villoghat.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.01.04. 14:31:47

@popp:
még jó h nem két a legjobbunk fog hiányozni

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 14:32:15

Mexes már régebben bajlódik. tottinak meg megint rakoncátlankodik a térde, ugye a Parma ellen is le kellett cserélni, de nem hinném hogy hosszú hónapokat hagyna ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 14:35:49

@pote: Mexes hiányát idén elbírja a védelem, Toni meg megmutathatja centerben. Nyilván más színekkel, mint a Capitano, de remélem eredményesen. Kiváncsi vagyok fölrakja-e Ranieri a Bestiát, mert a Cisco Roma elleni edző meccsen vágott kettőt.

giacinto 2010.01.04. 15:19:52

Nálunk is vész van: Suazot kölcsönadtuk, Pandev nem valószinű hogy játszhat, Etoo Afrikázik, Motta és Stankovic eltiltottak, Muntari, Cambiasso és Krhin pedig külön edzenek kisebb sérülések miatt.

Középpálya meg támadósor vicces lesz a Bentegodiban.

Továbbá Samuel, Santon és Quaresma is sérülésből jön kifelé.

giacinto 2010.01.04. 22:55:01

igen, mert a köcsög kameruniak nem engedték már erre a meccsre sem, pedig Etoo maradni akart.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.04. 23:05:40

Cribari immár hivatalosan is a Siena játékosa kölcsönben, Floccari pedig annyira biztos hogy jön, amennyire csak lehet. 99%.

giacinto 2010.01.04. 23:25:44

Vieira 99 % hogy ismét közeli barátságba kerül Fergusonékkal :) csak most a város Lazio-kék mezében.

Molinaro a Stuttgartban? erősít a juve. (mondjuk Grosso ugyanakkora fos)

ASRM 2010.01.05. 14:25:27

@giacinto: 'Mancinit talán elviszi az OM és teljes az öröm Milánóban.'
Azért lehet, hogy nem lesz teljes az öröm, ha igaz, hogy Baptistára ajánlatot akar adni az Inter. De gyanús azért, hogy nem lesz nekünk ekkora szerencsénk.

gasbert 2010.01.05. 16:13:03

Zaftos kis újévi fordúló lesz . Remélem post is lesz . :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 17:16:57

@gasbert: Ja Bolond lesz a cucc. Kicsit tartok a szardíniai turnétól.

gasbert 2010.01.05. 17:27:11

@popp: Tarthatsz is , nem sok olyan csapat lesz idén aki elhozza mind a három pont Szardiniáról .
És ráadásul Totti nélkül még nehezebb lesz bár én még igyis fogadni akarok a farkasokra , valamit érzek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.05. 17:27:26

Floccari hivatalosan is a Lazio játékosa kölcsönben. A 27-es mezt kapja, és az Udinese ellen már játszhat, végre egy jó hír.

giacinto 2010.01.05. 17:29:12

@ASRM: pedig lehet hogy lesz, de szerencsére csak kölcsönbe jönne ez a balfasz és valszeg csak a sokoldalúsága miatt kell (mindenhova be lehet tenii a pályán, de sehol nem lesz kezdő az tuti) például az olyan meccsekre mint a holnapi ahol vicces kispaunk lesz, kb ez (Toldo, Cordoba, Mátrix, Crisetig, Donati, Arnautvic, Pandev)

Annyi biztos hogy én nem akarom meglátni Inter-mezben az tuti.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 17:29:47

@gasbert: Azért remélem, hogy mi leszünk az egyik, de egy döntetlen sem lenne tragédia.

giacinto 2010.01.05. 17:31:07

Hihetetlen lenne ha 1 átigazolási szezonon belül megszabdulnánk Suazotól, Vieirától és Mancinitől.

A franciáról már JM is elmondta hogy nagyon kicsi a valószínűsége a maradásának, valszeg a holnapi lesz a búcsúmeccse nálunk, és erre is csak a sok kidőlés miatt kerül sor.

giacinto 2010.01.05. 17:31:58

@popp: Egy csapat már elhozta a 3 pontot Szardiniáról, pedig hátrányba is került, meg az edzőt is kiállították :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 17:41:44

@giacinto: Ha mi is nyerünk, akkor talán hinni kezdesz Ranieri igazában, mármint hogy megszorongathatjuk az Intert :-). Mondjuk én sem hiszek ebben. Nekünk egyelőre inkább hátrafelé kéne tekintgetnünk, mert nagyon sűrű boj elején vagyunk. Majd ha stabilizáljuk a helyünket a négyben akkor lehet majd előrenézni.

gasbert 2010.01.05. 17:51:29

@popp: Egy kicsit jobb széria után nem kell máris ennyire nagyot sóhajtani ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 18:17:24

@gasbert: Épp ezt mondanám, maradjunk a földön.

gasbert 2010.01.05. 20:40:44

@popp: Elnézést , rosszul értelmeztem picikét a mondandód.

Amúgy mióta láttam Kolozsváron a Romat , kaptak egy kicsi helyet a Milan mellett a szivembe , azóta árgusabb szemmel követem a hireket és a meccseiket. Ezt most csak úgy elmondtam . :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 21:46:42

Vass Ádi gólt lőtt! Az ő dugójával vezet 2-1-re a Brescia Salernoban a szünetben. Gyerünk srác!

Matteo_B 2010.01.05. 22:12:02

@popp: most nézem a livescoreon,és rámentem a torino meccsre is,hát nem a tavalyi kedvencem/kedvencünk Simone professzor szerezte a hazaiak gólját?!:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 22:51:42

@Matteo_B: Azon én is beröhögtem. Amúgy őt is benevezhetnénk a hasonmás versenyre Valujevvel. Mondjuk máig nem értem, hogy tudta ennyire benézni azt a gyereket Spalletti.

Matteo_B 2010.01.05. 23:15:09

Valami olyasmi lehetett ,hogy nagyon hirtelen kellett valami nagyon olcsó védő és nem nézett teljesen utána.Vagy nem tudom.A másik oldalról viszont ott volt a Diamoutene gyerek,aki viszont nekem szimpatikus volt ha nem is volt valami fantasztikus játékos,de nekem az pozitív,hogy a B-ből feljutott Leccéből félévkor átkerülve hirtelen a Bl-ben találja magát az Arsenal ellen és helyt állt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.05. 23:18:56

@Matteo_B: Azért azon az Arsenal meccsen, hihetetlen mekkora szívvel harcoltunk. A Riise-Diamutene belső kettőssel tartottuk őket nullán.

Matteo_B 2010.01.05. 23:56:56

@popp: Igen,igen.Az előrejátékot pedig hátráltatta azt hiszem Totti sérülése+Aquillani sem volt 100as meg mintha De Rossi sem játszott volna.Meg mikor Tonetto bejött JOBBszélsőbe.:D
És a fenevad esése/csúszása/balféksége gól helyett a hajrában.
süti beállítások módosítása