Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 15 - A forduló beharangozója

2009.12.19. 19:40 Garcia bőrmester

A naptári év utolsó fordulója előtt, illetve félig-meddig már közben jelentkezünk a soros spanyol mérkőzések rövid beharangozásával. Emellett akár oldalakat szánhatnánk a budapesti közlekedés méltatásának, illetve a dugóban rostokolás feledhetetlen háromórás élményének is, de ezt két okból nem tesszük, egyrészt mert nagyon szar volt, másrészt pedig mert nem volt jó egyáltalán.
Úgyhogy inkább spanyol foci, mindenkinek, aki kiscsapatnak, nagycsapatnak, egy-egy játékosnak, edzőnek, saját magának vagy bárki másnak szurkol vagy éppen ezek ellen. A Barcelona már jóval korábban letudta kötelezettségét és elverte a Xerezt egy előrehozott mérkőzésen, míg a Real a Realt fogadja és lesz két felsőközép rangadó is Sevillában illetve La Corunában. Bilbaoban pedig annak ellenére elkezdték már az Osasuna elleni meccset, hogy még nem volt kint a beharangozó poszt.

A madridiak egy portugál mínuszban és egy portugál pluszban próbálják két vállra fektetni az edzőváltáson átesett Real Zaragozát, melynek irányítását José Aurélio Gay vette át. Bár új edzővel felálló csapatra mindig érdemes fogadni, de talán ebben az esetben nem jön be a váltás annyira, hogy máris pontot szerezzenek a Bernabeuban. C.Ronaldo visszatérése és a Valencia múlt heti oktatása előrevetíti, hogy a szurkolók parádéval kívánják búcsúztatni az óévet. Pepe jó darabig nem állhat rendelkezésre és úgy tűnik, hogy Roberto Carlos sem tér vissza a szurkolók támogatása ellenére sem. A Velez Sarsfield 21 éves védője, Otamendi érkezhet esetleg Pepe pótlására és szemet vetetettek az Aston Villa védőjére Cuellarra is, aki azonban inkább szélsőhátvédként lehetne bevethető. Mindenesetre a mai este célja, hogy a Barcelonához lehető legközelebb zárják az első tizenöt játéknapot a madridiak.

A Bilbao hazai pályán éppen ezekben a percekben érvényesíti a papírformát, a szedett-vedett, évvégét váró Osasuna ellen, Yeste és Llorente góljaival 2-0 az eredmény.

A Sevilla két hazai döntetlen után a mindenre képes Getafét fogadja, úgy, hogy Luis Fabianohoz Adriano is csatlakozott a sérültek listáján, és körülbelül három hét kihagyás vár rá. Nem a legegyszerűbb ellenfél következik most a Sevilla számára, de nem gondoljuk, hogy három egymást követő három hazai meccsén ne nyerne az andalúziai csapat. Külön érdekesség, hogy Manolo és Michel volt válogatottbeli csapattársakként néznek egymással farkasszemet a kispadokról.

A holnapi nap rangadója a Depor-Valencia összecsapás lesz, melyen annak ellenére vendég sikerre számítunk, hogy a Valencia legutóbb vereséget szenvedett a Realtól. Annak az volt talán a fő oka, hogy ha a Madrid csapatként nem is igazán egységes még, a védelmét alkotó játékosok egytől-egyig masszívabbak, jobbak, mint a spanyol liga átlagos védői. Mata és Pablo szinte teljesen eltűntek a mérkőzésen és Banega sem tudott szervezni. A Depor stabil csapat persze, de meglátásunk szerint az egyébként jó passzban lévő Valencánál eggyel alacsonyabb szinten tolja az ipart és ez kevés lesz.

Meglepő vagy sem, az Atlético Madridtól nem várunk győzelmet Tenerifén, ahová jobb passzban lévő együttesek sem nyerni járnak. Ráadásul Agüero és Reyes játékára sem számíthat Flores, akik mostanában stabil kezdőként szerepeltek és az aktívabbak közé tartoztak.

Az ünnepeket már biztosan a kiesőzónában töltő Malaga a főként otthon vitézkedő Mallorcát fogadja, és felettébb meglepő lenne, ha bármelyik csapat nyerni tudna. A Malaga úgy általában, a Mallorca pedig csak vendégként nem szokott, így egy döntetlen rettentő mód kinéz a meccsen.

A holnap délutáni kínálatban a két legrosszabb formában lévő csapat (utolsó 10 meccsükön együtt összesen 2 pontot szereztek) Barcelonában találkozik. A sérülésektől tizedelt Espanyolnak igazság szerint így is el kéne bánnia az Almeriával, de nem fog. Legalább egy pontra jó lesz a vendégcsapat, ahol nincsenek hiányzók és a formájuk is biztatóbb a vereségek ellenére.

A Villarreal otthon most már simán el fogja verni a Racingot, akik számára a két egymást követő győzelem is bőven zsinórt jelent, háromra növelni esélyük sincs a számot. A Villarreal a feltűnés nélkül zseniális Senna visszatérése és formába lendülése óta sokkal jobb formát mutat és gond nélkül be fogja gyűjteni sorban a harmadik győzelmét.

A Valladolid-Sporting Gijón meccsen nem tudjuk, mi lesz, de állítólag ott is nagyon hideg van.
 

334 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr871609649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjoe0502 2009.12.19. 19:58:43

Valencia Mestalla- Barcelona B 1-1

rizla 2009.12.19. 20:05:04

guardiola 6/6. másfél év leforgása alatt mindent megnyert, amit spanyol klubcsapattal meg lehet.

ezek után jöhet az egy szezon alatti 6 kupa begyűjtése, 3 már megvan.

moltisanti 2009.12.19. 20:12:14

Hihetetlen egy év volt ez. A Barcelona 110 éves történelmének legszebb éve.

És ez a döntő a legvégén, hát erre nehéz szavakat találni. Kaiserslautern III. :)

sporttárs 2009.12.19. 20:19:12

Jajdefantasztikus meccs volt ez megin. :)

montipájton 2009.12.19. 20:23:18

Alakul, hogy egyre többen várjanak végre egy nagy taslit a katalánoknak, lassan Inter vagy Bayern-mércével is akad elég mákos győzelmük.

Persze tudjuk, ők mindig jobbak, csak olykor az utolsó percben derül ki.))

értelmetlen_nevű 2009.12.19. 20:33:01

@montipájton:

elképzelem Hiugain-t, nézi a tévében a meccset, mellette bekészítve a hideg sör. Nem kicsit lehetett ideges, amikor egyenlített a Barcelona.

mickeyknox 2009.12.19. 20:33:32

a bl-döntő után már leírtam, de most megint: szerintem ez a barcelona a legjobb barcelona, amit láttam.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.19. 20:33:49

elso felidoben ra se ismertem a csapatra,estudiantes taktikusan jatszott,egyszeruen megolte a barca focijat. masodik felidore felebredt a csapat,naobb sebessegre kapcsolt,oriasi nyomas alatt allt az argentin vedelem,de semmi nem jott be. mar lemondtam az egeszrol,aztan jott pedro. utan eleg egyertelmu vt,h ha vki rug meg golt,az csak a barca lehet. gratula a csapatnak,gratula pepnek,aki naon szimpatikusan el is sirta magat. jeffrenbol is jo kis focista lesz.

CaBeL 2009.12.19. 20:36:36

Azért szerintem megérdemeltük.

Én Barca drukkerként még annak is tudok örülni, ha akár a Real szép játékkal nyer és jó meccset látok, vagy mint legutóbb a Bayern a Juve ellen, öröm volt nézni. Minden csapatban lehet találni szimpatikus játékost. Az csak hab a tortán hogy a kedvenc csapatom játssza a focit. Így szó szerint.

Elég hülyén éreztem volna magam ha egy olyan csapattól kap ki a Barca aki egy "támadást" tudott egész meccsen felmutatni...

Jó volt látni Guardiolát a végén.

sundin 2009.12.19. 20:46:32

Zsír ez a Getafe, Michel Mester nem kevésbé. A Sevillának meg jól jön ez a 2 hét szünet, elvesztették a fonalat...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 20:56:42

Hú de nagyon nagy élmény volt ez a meccs is!

Amikor egy csapat sorozatban nyer / ment döntetlenre az utolsó percekben meccseket, az azt jelzi, hogy nagyon együtt van, és hogy hatalmas lelki tartalékai vannak. Ilyen ez a mostani Barcelona.

Egy jó, szervezett Estudiantest sikerült legyőzni.

Mindent elmondott a meccsről és az utolsó másfél év Barcájáról, hogy Pep a végén elsírta magát.

nasteey 2009.12.19. 21:23:38

Igazából leszarom, ki fikáz, ki zrikál, mert a kedvenc csapatom hatból hat kupát nyert meg, abszolút rekordot állított fel, a klub 110 éves történelmének legsikeresebb évét élőben követhettem végig. Kurvára szerencsésnek érzem magam, akinek meg savanyú a szőlő... ;)

Tika_ 2009.12.19. 21:39:11

Megvan a 6. !!! :yeah:
Köszönjük, srácok!
Visca el Barca!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.19. 21:46:23

@nasteey: ugyanigy erzek,felemelo dolog barca-drukkernek lenni

@Csöncsön: teljesen egyetertek,h hatalmas lelki-akarati tartalekok vannak a csapatban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.19. 22:05:38

Komolyan, szegény Pancho nem csodálom, hogy elbujdosott. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 22:15:52

Amikor tavasszal még nem nyert semmit a Barca, csak a nagy sikerek küszöbén állt, pusztán a játéka és az addig elért BL- és bajnoki eredményei alapján fölmerült a kérdés, korszakos csapat-e ez. Akkor általában az volt a vélekedés, korszakos lehet, ha nyer. (Dehát ugye még nem találkozott komoly ellenféllel.)

Szerintem most már ki lehet mondani. Igen, ez egy korszakos nagy csapat. Most már nemcsak a játéka és klasszisai, de a megnyert rófeák alapján is.

Ferguson 2009.12.19. 22:23:13

Gratulálok a barca-nak, egészen kivételes dolgot vittek véghez. A világ legjobb csapata még akkor is, ha a lelkem mélyén tudom, h melyik csapat az... :)

montipájton 2009.12.19. 22:28:17

Megnézném a reakciókat, ha Mourinho sírná el magát győzelem után. Nyilván az is mindenkinek szimpatikus és emberi lenne. ))

montipájton 2009.12.19. 22:29:26

@Csöncsön: Ugye ezt a lelkierő dolgot a Nayernnel kapcsolatban is leszögezted már régen? Vagy az csak mindig disznó mázli?

drosiii 2009.12.19. 22:29:37

@CaBeL: Köszönöm hogy van egy normális Barca szurkoló is!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.19. 22:38:43

A kezdetektől rajongok Higuainért és az Espanyol elleni Capello-s 4-3 óta teljesen oda vagyok, de ez...:D WOW!

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 22:39:16

Eddig 36 perc után vezetünk 4-0-ra, Higu zseniális gólt szabott :)

Jah és grat a Barcának, bár szurkoltam, hogy legyenek 11-esek tbh.

rokamoka33 2009.12.19. 22:39:30

keményen tolja a Madrid, már 4-0

Higany 2, van der Vaart 2, ez a Zaragoza kíméletlenül gyenge

olyan 7-1 alatt nem lesz ennek vége...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 22:40:08

@montipájton:

Természetesen. Sose gondoltam mást.

Amúgy te voltál az, aki a Barca-Zaragoza után elővette a Zaragozát, milyen gyenge csapat? Akkor azt mondtam, térjünk erre vissza majd akkor, ha a Real is hatot rúg nekik. Egyelőre még csak négy, de tény: sajnos ez egy igen vérszegény, gyenge, instabil, könnyen kivéreztethető csapat. Kár.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.19. 22:42:30

@montipájton: ne is mondd, a getafe-mecs kapcsán már kitárgyaltuk. akkoriban tudtam meg, h ugyanaz néha nem ugyanaz. attól függ, ki csinálja. néha elcsöppenünk, néha mákosbayernezünk, ettől is olyan kurvajó ez az egész

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 22:46:29

@mocsing:

Soha nem írtam le a "mákos Bayern" szófordulatot. Azt a meccset a Getafe szemszögéből néztem végig.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.19. 22:53:39

@Csöncsön: egyszer már lefolytattuk ezt a vitát. azt, h a getafe érdemelt volna továbbjutást, gondolom, szintén a "getafe szemszögéből" írtad, bár ez valószínűleg nem csak szerintem vicces. akkor nem olvastam tőled olyat semmilyen szemszögből, h milyen lelki tartalékai vannak a Bayernnek, mindez bizonyára véletlen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 22:57:03

@mocsing:

Nem véletlen. :-) A Bayern tartalékai nem érdekeltek. Nyilván egy negyvenszer vagy hányszor akkora költségvetésű klubnak több tartaléka van, pláne, ha még emberelőnyben is játszhat.

Egyszerűen rossz az analógia. Ha a Barca nagy nehezen kiharcolt két döntetlent mondjuk a Mainz ellen, akkor nem a lelki tartalékok fognak eszembe jutni, hanem az, hogy egy nagycsapat érvényesítette erejét egy kiscsapattal szemben. Vagy szerinted a Chelsea-Barcán is ez történt? :-)

halareaal 2009.12.19. 22:57:53

persze nagyon korai még ilyeneken gondolkodni, de azért nem lenne gyenge ha Higuain lenne ebben a csapatban a házi gólkirály. nagyon hatékony mostanában, és hihetetlen gólokat tud vágni.
szerencsére valóban látszik, ami azért várható volt, h az idő előrehaladtával egyre erősebb a csapat, igaz ez még akkoris, ha ez a Zaragoza nagyon gyenge ellenfél.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.19. 23:01:40

Ramos és Marcelo a két szelső középpályás, a két szűrő vált ki szélsőhátvédbe kontránál. ez meg milyen játék? Ramos kb úgy tekeri be, mint Beckham.

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:01:52

@halareaal: asszem a tavalyi szezonban is Higu volt a házi gólkirály :)

halareaal 2009.12.19. 23:02:15

a Sevillával meg nemtom mi lett, rendben h nincs akkora keretük, de azért az ilyen hazai meccseket hozniuk kéne. mondjuk így legalább hátrafelé nem kell figyelni annyira, a Valencia talán nem olyan veszélyes ellenfél. remélem a blben jobbak lesznek majd.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.19. 23:03:39

@Csöncsön: anyagi tartalékból van több a Bayernnek kb 40-szer, lelkiből nem feltétlenül, annak nem sok köze van ehhez

a getafe minden létező riszpektet megérdemel azért a meccsért, de ez semmilyen módon nem negligálhatja az ellenfél lelki erejét, amellyel végül tovább mentek. az utolsó percben tökmindegy, ki mekkora klub eredetileg. csak ugye nem mindig ismerjük el azt a lelkierőt, ami nekünk fáj.

a chelsea-barcán egészen más történt, na, ebben egyetértünk...

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:03:58

@anonim222 [semleges néző]: ez olyan, amilyent az ellenfél megenged. Komolyabb csapatnál Ramos előrefutásai elég veszélyesek számunkra is, mert ott támadható a védelem, de szerencsére mostanában kezd fegyelmezettebb lenni és visszazár időben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 23:04:42

@mocsing: "ez semmilyen módon nem negligálhatja az ellenfél lelki erejét"

Tény. De szerintem nem is mondtam ilyet soha.

halareaal 2009.12.19. 23:04:47

@Anthony - awkward silence: igen, dehát azóta mégiscsak jöttek páran. ahhoz képest, h a szezon elején közel sem volt biztos a helye a csapatban, nem semmi.

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:09:22

@halareaal: Hát nem bizony, jó kis csatár ő, csak nincs hypolva, mint Zlatan. Ha a mai 2-ik gólját a svéd lövi akkor jöttek volna a szalagcímek hogy zseniális, fantasztikus, blabla gól volt. De nem baj, Higu csak termeljen tovább :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.19. 23:11:06

@Anthony - awkward silence: visszalépnek a helyére... a szünet után 3 védővel áll fel a reál, ha náluk a labda. igen bátrak. teljesen elől van az egész banda :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 23:13:42

Nagyon égő ez a Zaragoza. Hihetetlen fejetlenség lehet ott. Valaki például tud értelmes magyarázatot adni arra, hogy miért rúgták ki a Real-meccs előtt azt az edzőt, aki visszahozta őket az élvonalba?

(Egy kicsit átmenve Panchoba: miféle csapat az, amelyiknek VdV két gólt lő??...)

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:20:03

@Csöncsön: eddig 29 gólt kaptak, a legtöbbet a ligában, igaz ez a szám mostmár 34 :D
Hát ilyen csapat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 23:23:02

@Anthony - awkward silence:

Marcelinoval is instabil volt a védelmük, de most még csak nem is hajtanak. Nézik, ahogy Cé háromszor megfordul a 16-oson belül, jé, de érdekes...

Mindegy, a délutáni események (a klubvb-döntő) után nem vagyok hajlandó fölbosszantani magam.

montipájton 2009.12.19. 23:28:57

@Csöncsön: Tévedés, tavasszal legfeljebb az eredményeket hiányolták egyesek, aztán lettek azok is. Hogy nagyon nagy csapat a mostani Barca, senki nem vitatja, a "korszakos" jelző ellenben még nem eldöntött, mert ahhoz korszak is kell.

Jelenleg túl vannak egy szenzációs szezonon, kalap le, de ez még nem korszak. Ha engem kérdeznek, lesz belőle az is, mert tényleg kurva nehéz megverni a mai Barcát (sajnos) - de mondjuk a háromhollandos Milanhoz vagy a Cruyff féle Ajaxhoz képest bőven van még mit produkálni, hogy "korszakról" beszéljünk. Nálam legalábbis az legalább 3-4 sikeres év.

Az meg szubjektív nyavalyám, hogy az a nyál, amivel Guardiolát szinte kötelező körbenyalni, elég sok kezd lenni. Téynleg, csak azt nem írták le róla, hogy már gyerekkorában is átsegítette a néniket az úttesten. Nem mintha Van Gaal lenne az ideálom. ))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 23:29:29

Annyira éreztem, hogy Benzemával is rúgatnak egy gólt a zaragozaiak... Pont le akartam írni.

montipájton 2009.12.19. 23:31:46

@Csöncsön: Nocsak, hát te is olyan vagy, hogy bosszant, ha a rivális parádézik? Netán hajlamos vagy mindjárt az ellenfélre hivatkozva lekicsinyelni a teljesítményt? Ejnye, azt hittem, az csak a Barca irigyeinek a szokása. ))

Komoly ez a Real-meccs amúgy, csalódnék, ha Raúl nem lőne gólt. Bár tökmindegy.

montipájton 2009.12.19. 23:33:04

@Csöncsön: Ja, neki nem is volt köze hozzá. Menj már az ilyen dumákklal. Ha Ibra lőtte volna, leszögeznéd, hogy zseniális volt.

sundin 2009.12.19. 23:34:07

@Csöncsön:
Agapito Iglesias tulaj és az elnök, Eduardo Bandrés a két ludas (aki egyébként Iglesias bábja). A szurkolók is kiálltak Marcelino mellett és a vezérkart savazták.
Egyébként egy 37 éves Ayalával és "akárhányéves" Pavónnal nehéz megoldani kapott gól nélkül 90 percet.

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:34:49

Man of the match mindenesetre Vaart. Én nem vitatom hogy Kaká jobb focista mint a holland, de az eddigi mutatott játékuk alapján pénzkidobás volt a 67 millió. Nem beszélve arról, hogy egy irányítóra sokkal nagyobb szükségünk van (Kaká ugye nem az).
Ellenben Cé csillagászati ára eddig megalapozottnak tűnik, ha így folytatja megnyerhetünk sok mindent.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.19. 23:36:20

@montipájton:

Nem az bosszant, hogy parádézik, hanem hogy csekély megerőltetést sem kényszerít rá az ellenfél. Egy Valladolid legalább az utolsó pillanatig kétségessé tette a meccset a Bernabeuban. Minimum ezt várnám el egy sokkal nagyobb költségvetésű, sokkal nagyobb hagyományú klubtól is.

Visszatérve a korszakos dologra. Ez a rekord már önmagában kijelöl egy kort. Egy ideig nemigen lesz senki, aki ezt a 6 trófeás sikersorozatot a Barca után csinálja. Szerintem a Van Gaal féle Ajax is korszakos csapat volt, pedig csak egy BL-t nyert.

rizla 2009.12.19. 23:44:49

@montipájton: "Alakul, hogy egyre többen várjanak végre egy nagy taslit a katalánoknak, lassan Inter vagy Bayern-mércével is akad elég mákos győzelmük."

ehh, mi is volt a mák? hogy végre bement két helyzet a sokból?

amúgy aggasztó, hogy nem olyan éles a csapat egyszerűen, mint tavaly, közben a madrid már több lőtt gólnál is jár.

Mourinho már nem a király 2009.12.19. 23:46:17

@Csöncsön: most szeretném azt mondani, hogy mi, de a kupát már nem nyerhetjük meg :D
Mi a túrót csináltunk az Alcorcón ellen, én nem értem..

rizla 2009.12.19. 23:47:50

@CaBeL: "Én Barca drukkerként még annak is tudok örülni, ha akár a Real szép játékkal nyer"

fogj kezet csöncsönnel, GUMI

rizla 2009.12.19. 23:50:28

@mocsing: nem. attól függ, hogy mák, vagy sem. utolsó percben egyenlíteni vagy nyerni önmagában még nem mák.

rizla 2009.12.19. 23:53:31

higuain de szép gólt lőtt. dombitibi!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.19. 23:54:36

@rizla: te még sosem beszélgettél csöncsönnel és poppal? :) köszönöm, ezeket eddig én is tudtam.

rizla 2009.12.19. 23:55:17

@mocsing: ja, félreértettem, bocs.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.19. 23:55:29

Szenzációs amit a Barca művelt, tényleg elképesztő.

De tényleg érdekes a viszonyítás, emlékszem még a Capello féle nagy madridi 12 meccses menetelésre, és az utolsó pillanatokban fogcsikorgatva kiharcolt győzelmekre, amikor minden ellendrukker ismerősöm nem győzött fröcsögni a Real büdös nagy mákjáról!:)) Szerintem bármely csapat is csinál ilyet sorozatban, az bizony lelkierő és csapategység...

A Zaragoza meg harmat gyenge volt, de ez semmi nem von le a játék képéből. A Nou Campban sem volt már rossz a csapat, de ez és a Valencia ellen mutatott JÁTÉK és nem az eredmény, nagyon bíztató. Ráadásul tavasszal az Atleti, a Sevilla, a Valencia és a Barca is házhoz jön. Ennek ellenére a Barca az esélyes, nagy dolog lenne legyőzni őket, és sokkal inkább a Bernabeu BL-döntő izgat, de végre tudok kicsit bizakodni:)

Higuain előtt pedig le a kalappal, remélem Maradona viszi!

rizla 2009.12.19. 23:57:45

@_Maverick: "emlékszem még a Capello féle nagy madridi 12 meccses menetelésre, és az utolsó pillanatokban fogcsikorgatva kiharcolt győzelmekre, amikor minden ellendrukker ismerősöm nem győzött fröcsögni a Real büdös nagy mákjáról!"

igen, de ők annyiszor csinálták meg, és néha olyan reménytelen helyzetben, hogy csapategység meg lelkierő ide vagy oda, bizony mák volt. ott nem arról volt szó, hogy a madrid végigtámadta a meccset, és az ellenfélnek 2 kapuralövése volt, érted. hanem arról, hogy abban madridban mindig benne volt, hogy kapnak pár gólt, de az ellenfél 2-0s vezetésnél elbassza a meccset.

montipájton 2009.12.20. 00:04:04

Cé és Higuain (második) gólja egyszerűen beszarás volt. Tökmindegy, mennyire szar az ellenfél. A portugál pofátlansága és labdaérzéke egyedülálló, szerintem Ibrahimovicot is veri.

Raúl nem talált be, csalódás.

ja, Csöncsön, nem pont a Valladoidot verte 7-0-ra két éve a Real? )))

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.20. 00:05:09

@rizla: Ezzel azért nem értek egyet, mert minden meccsüket látva, elképesztő volt a morális változás, ami abban az évben végigment. És igenis végigtámadta azokat a meccseket a csapat, csak sajnos a védelem iszonyat lyukas volt, és az ellenfél rendre betalált kontrából. Emlékezetes például az egész menetelést elindító Pandiani mesterhármas, és a nagy 4-3, ami azóta is a kedvencem és egyik legnagyobb élményem, BL serlegek ide, bajnoki címek oda:

www.youtube.com/watch?v=HqXKPYsYerM

De vitathatatlan, szerencse is kellett. RvN betuszkolós gólja, miközben Tamudo egyenlít a Barca ellen, Robi Carlos szenzációs érkezése nem is tudom már ki ellen. Az egész 12 meccs atmoszférája, és a végbement változás volt összességében felemelő!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.20. 00:31:37

korszakos csapatnak akkor fogom tartani a barcat,ha duplaznak a bl-ben,amire megvan az esely. klubszinten nem vt tul sok korszakos csapat,de azokat mind az jellemezte,h 2-3 even at uraltak a vilagfocit,vagy vmivel forradalmasitottak a labdarugast, v mindketto egyszerre: cruijff fele ajax a 70es evekben, majd legutoljara sacchi milanjara lehetett ezt mondani. tavalyi manu-ra is csak a legfanatikusabb gloryk mondtak,h korszakos csapat,ugyh a mostani barca eseteben is varjunk meg ezzel. fantasztikus teljesitmeny vt ez az ev,a 6 megnyerhetobol 6 megnyerese,esw remelhetoleg a tavasz olyan folytatast hoz,h utana tenyleg korszakos csapatrol lehet majd beszelni.

az viszont nem tetszik,h a madrid tobb golt lott,mint mi. nalam is vdv vt a mom,de az egesz csapat kezd funkcionalni. azzal egyutt mondom ezt,h tisztaban vok a zaragoza jatekerejevel. jot tett nekik az alcorcon elleni 0-4,az vt a fordulopont,annak hatasara kaptak ossze magukat. azt a meccset meg hajlamos vok azzal betudni,h le akartak adni a kupat,es nem fektettek bele tul nagy energiat,viszont elszamoltak magukat,es meg lettek szegyenitve.
kiv vok,pep mennyire fogja komolyan venni a kiraly kupat tavasszal.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.20. 00:33:16

yah es panchot valtozatlanul hianyolom. higany ma is naon fos - nem real-szint - vt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.20. 00:35:52

@ferenck:
ma van pancho szülinapja
(higuain második gólja egyértelműen neki ment :)

rizla 2009.12.20. 00:45:26

@ferenck: ami leginkább jót tett nekik az alcorcón elleni meccs kapcsán, hogy gutit kibaszták a keretből. perezék okosan csinálták, pedig kételkedtem benne: megadták pellegrininek a bizalmat, az ő pártjára álltak. talán tényleg megváltozott florentino, ezt a kisebb "krízist" okosan reagálta le a vezetőség, a chilei érezhetően kapott egy kis önbizalom-beöntést.
ja, és raúl is alig játszik, ami szintén sokat használ.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.20. 06:49:06

@montipájton:

Hiuaíné tényleg szép és okos gól volt, de Céénél például hol volt a kapus?...

@ferenck:

Bizonyos értelemben ez a csapat is forradalmasította a focit. Nem emlékszel arra, hogy Guardiola föltűnése előtt mindenki arról beszélt, hogy a "joga bonito"-val ma már, az erőfutball korszakában nem lehet eredményt elérni? Hogy szükség van a nyers erőre a győzelemhez? Ennek a szemléletnek a betetőzését jelentette a moszkvai BL-döntő két brit erőcsapat között. Aztán jött egy csapat, amelyik gurigázva, "szép játékkal", nagyon sokakban a régi idők fociját fölidézve tudott sikeres lenni. Nekem ez nagyon forradalmian jött le, még akkor is, ha ELVILEG a Barca játékrendszere nem változott semmit Rijkaard óta. (Biztos vagyok abban, hogy igazi futballszakemberek rá tudnak mutatni a szakmai különbségekre is, melyek a Rijkaard és Guardiola csapat között megvoltak.)

sporttárs 2009.12.20. 09:20:48

@Csöncsön: Én voltam, aki a Barca Zaragoza elleni sziporkája idején kicsit émelyegtem az ömlengéseitektől. De örömmel látom, most, hogy a Real gálázott ellene, te is rájöttél, miylen gyenge ez a Zaragoza.

Egyébként ennek a posztnak az első mintegy húsz kommentje tényleg megérdemel egy Kiskegyed-díjat, ennyi könnyzacskó egy Danielle Steel-regény alatt nem telik meg.

Edzőként sírni pedig László Csaba is tud, csak őt cikizték érte. :))

sporttárs 2009.12.20. 09:24:56

Fenti hsz-em természetesen merő cinizmus és minden tegnapi győztesnek gratulálok, a Real nagyon szépen focizott.

Csöncsön, ha egy csapat rendre utolsó percekben, meg egy góllal nyer, az szerintem másról is árulkodik, mint lelki erőről, de majd meglátjuk. Mindenestere attól acsapattól, amelykik egy éve nyer, elvárható az önbizalom, ezt természetesenek tartom.
(Nem gondolom, hogy ebben a szezonban a Barca látványosabb focit játszik a Madridnál, bár kétségtelen, utóbbit nem divat annyira észrevenni, hogy még akkor is hangsúlyozzuk, ha éppen nem igaz.)

CaBeL 2009.12.20. 11:45:00

Ja, mindig mondom apámnak, aki Real drukker, ez a Raul olyan nektek mint a fradinak a Lipcsei Peti. Jobban jártok ha nem játszik. Hát ezt tartom. Vdv zseniális volt a meccsen. Nekem az egyik kedvencem, miatta van HSV mezem!:) Kaká nem is hiányzott. Valahogy nem tudom, ki helyett raknám be a Realba. Így stabil volt a kp a két Diarraval.

Ha találkozom Csöncsönnel kezet fogok vele,de azt a GUMI-t nem igazán értem, rizla, pedig már egy ideje minden kommentet olvasok itt :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.20. 12:05:09

Nőklapjadíj ide, tamponérdemrend oda, most józanodván a tegnapiból gratulálok.
(Jó, a helyén kezelem azért a dolgot, nem volt nagy dolog. A Barca elvégre csupán klubvébét nyert, míg a Real a Zaragozát verte fölényesen)

CaBeL 2009.12.20. 12:09:53

@csizsikpizsik: szarok hugyok voltunk de a második félidőben úgy játszottunk ahogy talán még sosem ebben az évben. Feltették a srácok az i-re a pontot.

Kommentátor aranyos volt digisporton: olyat már láttam hogy egy argentín kézzel szerez gólt, olyat, hogy mellel, még nem :)

CaBeL 2009.12.20. 12:10:58

@CaBeL: idényben. Inkább így. Szóval értitek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.20. 12:29:55

@CaBeL: A második félidőre pörögtünk fel, nem értem miért a mániánk mostanában hogy hátrányból szép a győzelem, pusztuljon a rajongótábor ideggyenge része.

CaBeL 2009.12.20. 12:40:02

@csizsikpizsik: pep túl sok újpest meccset nézett biztosan.

Tika_ 2009.12.20. 12:57:54

Pep kezd megtanulni cserélni. Volt mersze egész félidőre Pedrot beküldeni, aki abszolút meghálálta, mert az ő góljával húztuk ki. És noha Jeffren későn jött, de még így is időben :), és tényleg lendületet vitt a játékba.

Tika_ 2009.12.20. 13:06:55

félig OFF
Viszont kezdek csalódni a blogban. És nem is elsősorban a posztok, inkább a kommentek miatt. Asszem az indexes környezet az oka. Tóta nemrég írt egy posztot arról, hogy kineveltek egy fikázóhadat. Félig kimondva, hogy épp azzal, hogy ezzel emelkedtek ki, hogy mindent lefikáztak (úgy emléxem, amikor kirohant a beszélgetésről a Press-es Hír TV esetnél, akkor is rótták ezt föl neki: kialakult az, hogy mindenki hülye).
Persze, egyenként kéne nézni a kommenteket, mert elvileg külön emberek írják őket, de végignézve mégis elmegy a kedve az embernek: a csapat 6. trófeáját nyerte, és a hsz-ekben megy a fikázás, ellendrukerkedés, beszólogatás (meg, hogy Higany milyen gólt lőtt).
Tudom, más a profil, mégis: az eurobarca idézte Guardiolát, aki olyan dolgokról beszélt, amiért szeretem a Barcat, jó volt olvasni. Hangsúlyozom, nem a tartalmat hasonlítom össze, hanem az érzést, amit okoztak: ott folytatódik a kupaátadáskori, vigyorgok, itt meg csalódottan fintorgok (mondjuk eszembe nem jutna elolvasni az ottani kommenteket...).

rizla 2009.12.20. 13:09:33

@Csöncsön: "Nem emlékszel arra, hogy Guardiola föltűnése előtt mindenki arról beszélt, hogy a "joga bonito"-val ma már, az erőfutball korszakában nem lehet eredményt elérni? Hogy szükség van a nyers erőre a győzelemhez?"

csak az ostobák gondolták így. egyébként a 2008-as EB-t sem "erőfoci" nyerte meg.
nincs semmi forradalmi ebben a barcában, egyszerűen csak a klub filozófiájának legerőteljesebb manifesztációja, valószínűleg még a dream teamnél is meggyőzőbb (volt tavaly, mert idén még várni kell a felpörgésre). már csak azért is, mert nem csak fantasztikus játékosokból áll, hanem olyanokból, akiket a klub magának nevelt ki. ha valami forradalmi, akkor esetleg ez: a jelenkor elitfutballjában ennyire a "hazai" alapanyagra építeni nem általános, sőt, kivételes. még az edző is saját nevelés.

rizla 2009.12.20. 13:11:21

@CaBeL: a kommentátor egy rakás szar volt.

CaBeL 2009.12.20. 13:18:04

@rizla: ennek ellenkezőjét nem állítottam :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.20. 13:18:56

@Tika_: A Barca ezen a blogon soha nem lesz jó. Rafa fingása a kispadon is nagyobb kunszt mint a klubvb döntője (úgyis mák volt, a bíró csalt, Xavi buzi, Henry kezezett, nem volt komoly ellenfél, csak megpattant a labda). Törődj bele és mindig vidám perceket tölthetsz itt a kommentek olvasásával...

sporttárs 2009.12.20. 13:40:04

@Tika_: Én meg akkor csalódnék a kommentekben meg az nst-ben, ha egy spanyol bajnoki forduló poszt kommentjeiben semmi mást nem olvasnék, mint a fordulóban éppen nem is játszó Barca kapcsán a verbális ejakulációkat. Mondjuk nem járunk messze tőle, az tény.
Kurvára észre vehetnéd már te is, hogy más is van a világon.

Ja, nyert a Real. Higany gólt lőtt, a sok marha meg nem Guardiolát zengi éppen, hát mivé is lett a világ.

sporttárs 2009.12.20. 13:43:23

@Csöncsön: Igen, egy ideig senki nem fog hat trófeát nyerni egy évben, sőt, talán már soha senki, de ettől ez egy rekord, nem egy korszak.
Messi korszakos zseni, de nem azért, mert idén jó volt, hanem mert évek óta az, és tudod, hogy még lesz is egy ideig. Az eredményeket azonban, amik egy csapatot minősítenek, nem lehet megjósolni.

sporttárs 2009.12.20. 13:45:53

@rizla: És utolsó bekezdésedhez kapcsolódva (amúgy igazat adok) az nem lehet, hogy egy Ibrahimovics féle sztárigazolással éppen ez a filozófia és elv sérül, és éppen ezért nem lesz olyan az új Barca, mint az idei volt?
Hatékonyabb lehet (bár ennél...?), de valami el is veszhet, én így érzem.

Asidotus 2009.12.20. 13:49:01

Hát, nekem az azért elég másnak tűnik a Barca focija, mint a többi nagycsapaté. Nem erőből játszanak, még azt sem mondanám, hogy mindenki másnál gyorsabban futnak. A labdakihozataluk olyan lassú, hogy még egy közepes magyar csapat is visszazárna, DE!
Elvenni a Barcelonától a labdát nem lehet, mert mindig más játékosnál van. És érdekes, de izom nélkül is mindig elveszik az ellenféltől a labdát, mert hamarabb kapcsolnak, hamarabb indulnak, és így mindig beleérnek az ellenfelek passzaiba.

A régi idők BEK-kupáit meg fenntartással kezeljük, mert annak idején csak a bajnokok és a címvédő indulhatott. Vagyis 2009-ben nem nyerhetett volna a Barcelona, 2007-ben a Milan, 2005-ben a Liverpool, 2003-ban a Milan, mert nem bajnokként v. címvédőként indultak neki a kupának.

rizla 2009.12.20. 13:55:38

@sporttárs: nem, nem az elv sérült. dani alves sem volt olcsó mulatság, 36 millió, aztán tökéletesen illeszkedik a játékba. inkább a sok apró, semleges számára kevésbé nyilvánvaló zavaró tényező, bizonyos játékosok szarabb formája, szűkebb keret (de legalábbis több meccs, szorítottabb beosztás) ami miatt kevésbé jó idén a barcelona. ibrahimovic is szerepel az okok között, de nem az ára miatt. egyszerűen a tavalyi szezon első felében látott eto'o volt A tökéletes csatár a barcelona számára. ibrahimovic egy zseni, de a samunál sokoldalúbb játéka nem feltétlenül teszi hatékonyabbá ezt a csapatot. ettől függetlenül én nem bánom a cserét.

rizla 2009.12.20. 13:59:48

@sporttárs: egyébként az "elv" nem arról szól, hogy egyáltalán ne hasonlítson a többi nagy csapatra a barca, itt is vannak horribilis összegekért igazolások, ezt kár letagadni, vagy álszenteskedni. ettől még tömve van a keret saját nevelésű, a klub filozófiáját zsigerükben hordozó játékosokkal, ők adják a csapat gerincét, amire építkezni lehet.
csakhát jövőre választások, laporta leköszön, úgyhogy búcsúzóul még beleöl egy csomó pénzt a csapatba. nincs ezzel gond, megteheti, pénzügyileg nagyszerű a helyzet, van miből, nem kellett hitel sem zlatanhoz (ellenben ronaldoval, vagy kakával).

rizla 2009.12.20. 14:03:09

@Nűnű: "A labdakihozataluk olyan lassú, hogy még egy közepes magyar csapat is visszazárna"

ritkán kontrázhat a barcelona, nincs hova sietni, nem akarják elszórni a labdát. egyszerűen nincs értelme gyorsan kihozni a labdát, mert olyan alig van, hogy az ellenfél pressingel. sőt, ma már mindenki ugyanazt játssza a barcelona ellen (tisztelet a kivételnek: valencia, és enyhén a real madrid), minden mezőnyjátékos saját térfélen, igyekeznek minden passzsávot lezárni, xavit külön őrzik, és folyamatosan tömörülnek befele. ez innentől kezdve észjáték, nem lehet rohanni.

luqe 2009.12.20. 14:12:43

@rizla: Na. A hazai alapanyagról annyit, hogy tavaly a Henry-Messi-Etó hármasból (akiktől zengett a világ) messi az egyedüli "saját nevelés". Idén ibrahimovics... ő se az az igazi katalán. Ahogy Keita meg Toure sem, akik közül az első elég sok gólla terhelte meg az ellenfelek kapuját idén, utóbbiról meg mindig csak dícsérően szólnak a szurkolói. Ahogy a védelem nagy "sztárja" Alves sem az a figura, akin látom a szép katalán mandulavágású szemeket.

Persze ott vannak a saját nevelések, xavi, iniesta, puyol, piké, valdes meg pedro, buszkecc, de velük aligha nyert volna valamit is a barca.

Nem savanyú a szőlő meg ilyesmi, de komolyabban senki nem néz emögé a "saját nevelésű játékosok" duma mögé:) Pont a tegnap apropóján: a Real utánpótlás bázisa sem szar, konkrétan mindegyik első osztályú csapatban (nyilván, barca és bilbao kivételével) játszik Real nevelés. Ahogy ott van Arbeloa, Granero és Casillas a mostani csapatból, vagy pár éve Guti, Raúl. Az, hogy mostanság nagy védő vagy csatár nem került ki... Real-szintű nem, de Soldado pl. tegnap egyedül intézte el Parejoval karöltve (Codinával a kapuban) a Sevillát, aki szintén Real nevelések (Parejo még vissza is térhet). Ez egyszerűen olyan dolog, hogy nem "születik" minden évben a kölyökcsapatokban egy Ronaldo vagy Robert Carlos. Időszakos dolog.

[abszolút próbáltam objektív lenni, szerintem sikerült]

Csöncsönnek: az írásaid alapján érezhető, hogy bántott a Real tegnapi győzelme - bár leginkább mikéntje. Abszolút egyetértek. Mármint, hogy ez a Zaragoza meccs előtt lefeküdt a házigazdának, eszében nem volt focizni, csak vonaglottak mint egy beszívott maradona. Nem is értékelném túl ezt a meccset, statisztika javítónak jó. Máskor is volt már ilyen, egy-egy jól kijött lépés, a Capellos meg Suszteres időszakban is. (annyival talán másabb, hogy ez nem a semmiből jött, mert a valenciát is oktattuk idegenben, ahol a turia-partiak már hónapok óta nem szenvedtek vereséget - szóval felfedezhető a fejlődés). Nekem csak ott van némi szálka a szememben, hogy előző szezonban a 38 barca meccsből 30-szor ilyen ellenféllel találták szembe magukat a katalánok :) Sőt, néha még előzékenyebbek is voltak messivel, mint tegnap Ronaldoval. Az a pár csapat (nagyon eltétve) akiknél jelentett még az a szó valamit, hogy "becsület, önérzet, tartás", na ellenük jól meg is szenvedett a barcelona. Pedig pár éve még úgy működtek a spanyol kiscsapatok, hogy a két nagy ellen életük meccsét akarták játszani. Na ez eltűnt. Bár hogy ellent mondjak kicsit magamnak, január első vasárnapján az Osasunától valami hasonlóra számítok és remélem így is lesz. Így lenne jól.

rizla 2009.12.20. 14:36:05

@luqe: "Persze ott vannak a saját nevelések, xavi, iniesta, puyol, piké, valdes meg pedro, buszkecc, de velük aligha nyert volna valamit is a barca."

te direkt akarod szarrá égetni magad, ember? xavi és iniesta a világ két legjobb középpályása (nem én mondtam, pusztán olyan emberek, mint mondjuk mourinho, maradona, rooney, sorolhatnánk), puyol a csapat szíve, és motorja hátul, világklasszis veterán védő. valdest meg lehet fikázni, de két BL-döntőn is szenzációs teljesítményt nyújtott.
pedro első értelmes felnőtt szezonjában már több gólnál jár a szélen játszva, mint a szarrászopkodott, túlsztárolt benzema, akiért súlyos pénzeket fizettek perezék. ingyen ki nem fogadna el egy ilyen csereembert?

"Nem savanyú a szőlő meg ilyesmi, de komolyabban senki nem néz emögé a "saját nevelésű játékosok" duma mögé:)"

rajtad kívül senkinek sem kell néznie, mert mindenki látja.

rizla 2009.12.20. 14:51:28

ja, pique-t el ne felejtsem. ilyen fiatalon ennyire megbízható teljesítményt nyújtani a legmagasabb szinten középhátvédként elképesztő. nem véletlenül volt már 20 évesen is az nst spanyol szuperválogatottjában a zaragoza tagjaként.

luqe 2009.12.20. 14:52:13

@rizla: elolvastad egyáltalán amit írtam, vagy csak átfutottad mert a katalán szívedbe kést szúrtam, vagy mi?

xavi meg iniesta a világ legjobb középpályásai között vannak. puyolnak nagy szíve van (ez anatómiai kérdés, orvost neki). namost, ennek mi köze ahhoz az állításhoz, hogy ha nincsenek a "zsoldosok", akkor a barca lófaszt nem nyer? Casillas évek óta a világ legjobb kapusa, pont. Ehhez képest semmit nem nyert az utóbbi időben (mondjuk ez főleg 2002 után esedékes, mert az utóbbi 1-2 hónapban maga alatt van). Valdes pedig ha a foci szabályai érvényesülnek, akkor 1 bl döntőben nyújtott volna szenzációs teljesítményt.

Nekem egyedül azzal az állítással szemben vannak fenntartásaim, hogy a "saját nevelésű" barca verte végig európát. Hát nem :) Nem kisebbek ettől az érdemek, de hülyeséget akkor se kell beszélni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.20. 14:58:31

@luqe:

Általában nem jellemző a spanyol kiscsapatokra az a hozzáállás, ami tegnap a Zaragozától volt látható. Én azt látom inkább, hogy a Barca és Real ellen rendre fölszívják magukat. Azért is tűnt föl, hogy a Zaragoza ennyire könnyedén megadta magát. Benzemát például könnyedén otthagyták egy az egyben a védővel. Csinál ilyet egy normális csapat? Cé gólja röhej volt, kb. mintha azt mondta volna a kapus: nézd, én kiállok a kapuból, próbára teszlek, be tudsz-e találni az üres kapuba.

Különösen azért volt felháborító, mert a Zaragoza a hagyományai alapján egy amolyan félnagycsapat kéne hogy legyen, az ötödik-nyolcadik hely környékén.

luqe 2009.12.20. 15:03:37

@Csöncsön: a zaragoza kapusa azért nem volt ott, mert mikor átvétel után a jobb lábára tolta, akkor ment a rövidre. S az egyik lövőcselre elszálló védő ráesett. Ezért tűnt el.

www.youtube.com/watch?v=HioVVFLT078

Régen volt csak jellemző ez a kiscsapatokra... Tavaly a barca ellen utoljára... talán az Osasunától láttam ilyet. Az sem ma volt... A többi meccs már a kezdő sípszó előtt eldőlt. Sajnos. Tegnap a Zaragoza is ezt hozta elő.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.20. 15:15:24

én már a barca-espanol "rangadón" is ezt véltem derengeni.... valószinűleg a kicsik egyik fele a barcának, a másik meg a realnak fekszik le (a többi politika, gondolom én). egyszerűen tartalékolnak a következő ellenfélre, ami verhetőbb. túlképp igazuk van, csak nem szép dolog.
cr tegnap nagyon elküldött a góljánál vagy két embert, igaza van luqe-nek. amúgy a zara kicsit nyitottan állt fel, és mire észbekaptak, már meg voltak csinálva. a 2.-ban meg váltottak kettős falra, de a real kezdő akkor is jó volt, a real cserékkel aztán szétesett a játék, meg már sok is volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.20. 15:25:13

@luqe:

Azért megnézném, hogy mondjuk Kahnnak lehetett volna-e ilyen gólt lőni.

Osasuna, Espanyol, Racing, Getafe, Mallorca stb.... ezek mind fölszívják magukat a nagyok ellen. Nem is értem @anonim222 [semleges néző]: kommentjét. Ha az Espanyol lefeküdt volna a Barcának (ez már eleve mi?), akkor 6 lett volna a vége, nem 1.

rizla 2009.12.20. 15:25:48

@luqe: "ott vannak a saját nevelések, xavi, iniesta, puyol, piké, valdes meg pedro, buszkecc, de velük aligha nyert volna valamit is a barca"

ezen mit olvassak el megint?

"namost, ennek mi köze ahhoz az állításhoz, hogy ha nincsenek a "zsoldosok", akkor a barca lófaszt nem nyer?"

ilyet nem állított senki. de te sem gondolhatod komolyan, hogy a mai elit futballban csak saját nevelésekből össze lehet rakni egy sikeres csapatot.. erre még a barcelona sem képes. és akkor mivan?

"Casillas évek óta a világ legjobb kapusa, pont. "

ez hogy jön ide? mondjuk idén pont nem ő volt a legjobb, bár szerintem is ő az első. és?

"Nekem egyedül azzal az állítással szemben vannak fenntartásaim, hogy a "saját nevelésű" barca verte végig európát"

ilyet nem állított senki, ez a te fejedben létezik. jó vitát önmagaddal.

rizla 2009.12.20. 15:29:36

@Csöncsön: "Cé gólja röhej volt, kb. mintha azt mondta volna a kapus: nézd, én kiállok a kapuból, próbára teszlek, be tudsz-e találni az üres kapuba."

ebbe a ronaldo gólba nehéz belekötni, egyedül hülyített be 3-4 embert. angliában ilyenekre nem nagyon volt lehetősége, itt könnyebben dőlnek az emberek.

a marseille elleni gólja még idegenben, na az gagyi volt. a kapus, ahogy meglátta ronaldo közeledtét, felugrott a levegőbe, krisztina meg nem volt rest, és begurította a lábai alatt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.20. 15:33:10

@rizla:

Szerintem minden olyan gólba bele lehet (sőt bele is kell) kötni, amelyik üres kapuba esik. Alapszabály: ha egy kapus elhagyja a kaput, akkor legyen övé a labda. Ettől még jól megoldotta Cé, tény.

sporttárs 2009.12.20. 15:59:36

@Csöncsön: Ugye nem haragszol Csöncsön, ha ostobának nevezem, amit Cé góljáról írsz, annak fényében, hogy Messinek egy cselétől keresgetni kezded a korszakos jelzőket?
Rosszindulatú minden sorod, ember, nyugi, csak egy meccset nyert a Real, ettől még az isteneid nem estek le a parnasszusról.

(Ja, tudom, te tudsz örülni, ha szépen játszik a Madrid, hát tényleg, mit mondjak.)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.20. 16:03:39

@Csöncsön: igazad van. az inkább egy megbeszélt meccs lehetett. de hagyjuk, mert nincs időm vitatkozni, a juve szenvedését akarom nyomon követni.

CaBeL 2009.12.20. 16:06:38

@sporttárs: azt én írtam szerintem :)

rizla 2009.12.20. 16:08:52

@anonim222 [semleges néző]: nem fekszik le senki. pont a barcelona miatt kell ezt észrevenni. tavaly kivétel nélkül kitömték a csapatokat, legalább hazai pályán. idén van egy csomó szűk győzelem. tavaly lefeküdtek, most meg nem?

teljesen ostobának találom ezeket az eszmefuttatásokat. és mindkét oldalon (madrid/barca) előfordul, hogy "jaj, ezek is csak ellenünk hozzák a legjobbat, bezzeg nekik lefeküdnek". kurva unalmas.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.20. 16:29:58

@sporttárs:

Miért lenne ostoba az, hogy a védő és a kapus hozták össze a gólt Cének, aki élt a lehetőséggel? Igen, megcsinált egy lövőcselt, és? Attól még nem kellett volna a komplett védelemnek kapusostul hasra vágódnia.

Egyébként tényleg jól játszott a Real, kifejezetten gördülékenyen, nagy tempóban, összeszokottan, helyenként kimondottan látványosan. De én egy _mindenkori_ Zaragozától sokkal többet várok el, akárki ellen. Jelenleg teljesen megérdemelten állnak kiesésre.

@rizla:

Szerintem sem "fekszik le" senki. Ebben az idényben ez volt a második olyan mérkőzés, amikor én személy szerint elégedetlen voltam a Real Madrid ellenfelével. (Az első ilyen a Xerez volt, de ott nem a hozzáállással, hanem a játéktudással volt bajom. A Xerez játékában egész egyszerűen nincs benne a gól.)

montipájton 2009.12.20. 19:15:48

@rizla: Most már komolyan érdekel, hogyan fogalmaznád meg, mi is a Barca filozófiája, ami annyira mássá teszi őket - ezek szerint ugye nem csak most, hanem mindig - a világ többi nagy csapatához képest. Például mi érvényesült akkor, amikor nem nyertek semmit egy évben?

montipájton 2009.12.20. 19:25:00

@Tika_: Tóta cikkét én is olvastam, tetszett is. De ő arról a nemzedékről írt, akik szerzőként szokta meg egy új fikakultúrát, és élvezettel használták akkor is, amikor esetleg több kellett volna.

A kommentelés meg nem újságírói műfaj, azt hiába várod, hogy Real-fanatikusok kezdjék olvadozva dícsérni a Barcát, fordítva se történne meg. Ha pedig az eredményei miatt nem tudnak belekötni, kiélik másban a szurkolói mivoltukat, mondjuk a Barcát körülvevő hallelujakórus fikázásában.))

Az meg ugyen nem baj, ha a Real góljait is megdícsérik néha? Nyilván ezt hiába keresnénk az eurobarcán.

CaBeL 2009.12.20. 19:25:11

Az Atleti magára talált a Tenerife ellen.

CaBeL 2009.12.20. 19:26:57

Inkább a Real új igazolásáról beszéljünk. Valami 12 éves kiscsillagot szerződtettek. Állítólag több nagy klub is versengett érte. EGY HATODIKOS GYEREK!!!
Az agyamat eldobom. (félreértés ne essék máshogy is így megy, tudom, ez nem a real ellen irányul, csak kiverte nálam. a biztosítékot)

CaBeL 2009.12.20. 19:28:11

2009.12.18.
18:37 A Real Madrid leigazolta Antonio Paulo Gomest. A 12 éves portugál középpályás hónapok óta több nagy klubnál is a figyelem középpontjában volt. A szerződés részleteit nem hozták nyilvánosságra, de 2010-ben lejárt volna a kontraktusa. A játékos ma Madridba utazott, és a Karácsony kupán már pályára is léphet.

from madridista.hu

rizla 2009.12.20. 19:28:35

@montipájton: "egyébként az "elv" nem arról szól, hogy egyáltalán ne hasonlítson a többi nagy csapatra a barca"

ezt írtam. erre te:

"hogyan fogalmaznád meg, mi is a Barca filozófiája, ami annyira mássá teszi őket - ezek szerint ugye nem csak most, hanem mindig - a világ többi nagy csapatához képest."

reménytelen vagy. komolyan.

rizla 2009.12.20. 19:29:10

@CaBeL: mi a problémád ezzel?

CaBeL 2009.12.20. 19:31:12

Az Atletivel vagy úgy általában a 12 évesek legigazolásával? :)

rizla 2009.12.20. 19:32:57

@CaBeL: bazmeg, kattints rá a kis nevecskédre (@, zöld!) a kommentemben, és meglátod melyikre vonatkozik.

CaBeL 2009.12.20. 19:36:19

Az a baj ezzel akkora a képernyőm hogy mindhárom hozzászólásom rajta van. Sorry barátom! :)

Amúgy meg sárga, nem ződ. Nálam ^^

luqe 2009.12.20. 19:36:21

@rizla: nem magammal vitáztam, de kétségtelen, hogy nem is veled. ahhoz olvasnod kéne, nem pedig 1-2 sort kiragadni.

rizla 2009.12.20. 19:38:53

@CaBeL: sárga alapon zöld. amúgy fogyatékosnak születtél, vagy később lettél ilyen? ^^

rizla 2009.12.20. 19:39:29

@luqe: mutass rá, hogy ki állította, hogy a barcelona saját nevelésekkel verte végig európát.

rizla 2009.12.20. 19:40:10

@rizla: bocs, rosszul mondtam. mutass rá, hogy ki mondta, hogy a SAJÁT NEVELÉSŰ barcelona verte végig európát. mert azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy saját nevelésekkel tette.

CaBeL 2009.12.20. 19:43:33

@rizla: valószínűleg a zegyetem tehet róla :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.20. 19:53:00

@rizla: @CaBeL: ennek a magasröptű beszélgetésnek, remélem, itt vége is.

rizla 2009.12.20. 19:56:14

@_benito: bizonyára. esetleg segíthetnél cabelt eligazítani a blog.hu roppant összetett reply-rendszerében.

CaBeL 2009.12.20. 20:00:12

@rizla: ha te mondod...

@_benito: sir, yes sir.

montipájton 2009.12.20. 20:56:38

@rizla: Jó, jó, a sértegetéseket hagyjuk, az esetedben már rutinosan észre se veszem.

Hanem a kérdést nem értetted. Engem tényleg érdekel, hogy szerinted mi a lényege a Barca filozófiájának.

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2009.12.20. 21:18:39

sok mindennel nem értek egyet, ami feljebb le lett írva, plusz aláhúzom, hogy amit a Real tegnap esti meccséből láttam, az nagyszerű volt, és reszpekt nekik!

ami pedig nyál és halleluja fixációban szenvedő montit illeti, Te igazi jóarc vagy. ehhez már hozzászokhattam volna a korábbiak alapján, de rendkívül módon félrebeszélsz. ha egy csapat nem nyer semmit, akkor nem is lehet filozófiája, ugye? az eurobarca.hu-n nem találni Real dícséretet: olvass utána, javaslom! ostobaságokat írsz és tájékozatlan vagy.

de niro 2009.12.20. 21:52:13

Azt hiszem remekül példázza a két bajnokság közti különbséget, ahogy a Madrid lazán gurított egy hatost az egyik kiesőjelöltnek, míg a Chelsea vért izzadva hozott el egy pontot az ottani egyik kiesőjelölttől.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.20. 21:54:25

Na csak a személyes megszólítottság okán válaszolok mocsingnak. Szóval az, hogy a harmadik gólotok előtt nem fújta le a spori Kahn nyilvánvaló faultját, az bizony mák. Ettől függetlenül a lelkierő is, például Kahné is nyilván kellett, szerencsére ebből Leningrádra nem sok maradt. Ha azt mondom egyébként, hogy a Getafe megérdemelte volna, az nem jelenti azt, hogy a Bayern nem. Ahogy a szerencse és a lelkierő sem egymást kizáró dolgok.

rizla 2009.12.20. 22:05:07

@montipájton: a barcelona "filozófiája", hogy egy adott játékstílust, aminek a megalkotása cruyff nevéhez köthető, az utánpótlásrendszer egészére kötelező érvényűnek tekinti, és már gyerekkortól kezdve oktatja. ennek a játékstílusnak a lényege többek között a labda birtoklásának a művészete, és az azt megkövetelő legmagasabb fokú technikai képzettség, és játékintelligencia. olyannyira egységes ez a rendszer, hogy az ifiből gyakorlatilag akárkit be lehet rakni a nagycsapatba, nem fog elveszni a pályán (legutóbbi példák: busquets, pedro, jeffren), miközben még olyan frissen igazolt csúcsklasszisoknak, mint mondjuk henry, is időbe kerül a stílus adoptálása, és a beilleszkedés. ezekre a fiatalokra természetesen épít is a klub, nem másoknak "gyártja le" őket, a legjobbak minden esélyt megkapnak, hogy a camp nouban focizhassanak hétről-hétre.

a barcelona bentlakásos futball-akadémiája, a la masia a legtehetségesebb katalán és spanyol gyerekeket neveli erre a játékstílusra, de az egész világból viszik oda a kölyköket. a játékstílus mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetnek a klub történelmének megismertetésére.

hogy a barcelona "szép játéka" miben más a többi csapaténál, azt elég hosszú lenne elmagyarázni, és erre nem is én vagyok a legmegfelelőbb személy.
egyébként igen, a 2006-os, később kudarcot valló csapat is ezt a stílust játszotta.

SamS 2009.12.20. 22:13:29

A Barca játékában az a nagyszerű, hogy mindenki tudja, mi a feladata, mikor hova kell mozognia. Ha megnézel egy Barca meccset, amikor egy játékos megkapja a labdát és fölnéz, legalább 3-4 helyre tud passzolni egyből. Az már csak hab a tortán, hogy legtöbben technikailag is tökéletesen kivitelezik azt, amit akarnak.

Bár idén szerintem meg lehet fogni őket - főleg a BL-ben nem tartom őket most nagyon nagy esélyeseknek. Már több példa is adott, hogyan lehet megölni a játékukat, és kizártnak tartom, hogy Európa élcsapatai közül ezt legalább egy ne tenné meg (bár módosító tényezők közrejátszásával egy tavaly is kevés volt).

rizla 2009.12.20. 22:27:25

@SamS: guardiola miatt lett ilyen összeszedett a csapat játéka. minden játékosa áradozik róla, hogy taktikailag mennyire képzett, hogy mennyire pontosan tudja, hogy mit akar. pedig a barca mindig ugyanazt a futballt játssza, de ettől még finomhangolja magát a különböző ellenfelek ellen.

rizla 2009.12.20. 22:34:01

xavi és iniesta tanítja a gyerekeket a barcelona focijára egy tv-műsor keretében:

www.youtube.com/watch?v=NrVQcj8fR2A

www.youtube.com/watch?v=igP_8ZQC-J8&feature=related

összeállítás a tiki takáról, ami a barca, és a spanyol válogatott játékának is alapeleme:

www.youtube.com/watch?v=LS1TgoF8htg

www.youtube.com/watch?v=MQLVKD-6hYE

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.20. 23:13:05

1. Megítélés kérdése, hogy mit nevezünk korszakosnak. Szerintem Lippi Juvéja is korszakos csapat volt és a '98-2003 közötti Real is, még akkor is, ha '98-as és a 2002-es csapatnak nem sok köze volt egymáshoz. Egy Napoli szurkolónak a Maradona-féle Napoli is korszakos csapat, ahogy romanistának meg a Di Bartolomei, Conti, Falcao, Ancelotti-féle Roma.

Tika_ 2009.12.20. 23:22:52

@montipájton: hogy stílszerű maradjak, neked annyi közöd van montipájtonhoz, mint Buttersnek Káosz Professzorhoz..
inkább ugrom a kommentjeid
(de azért Hajrá Vidi! piros-kék az isten ;))

Tika_ 2009.12.20. 23:37:12

A kevésbé okos kommentelők kedvéért: a saját nevelésű Barca nem jelenti azt, hogy a Barca-nak CSAK saját nevelésű játékosai vannak.
_jellemzően_, _nagyobb arányban, mint más csapatoknál_, stb. Hogy mindenki értse: azt mondjuk, hogy a férfiak magasabbak, mint a nők. Ez nem jelenti azt, hogy bármely férfi magasabb, mint bármely nő. Léteznek magas nők és alacsony férfiak. De a nők többsége alacsonyabb mondjuk 175 cm-nél, a férfiak meg magasabbak.
Természetesen a Barca is igazol, sőt, néha nagy pénzekért. Meg (gondolom, nem tudom) még a Chelsea-ben is vannak saját nevelések. A lényeg az arányok.
Ennél többet sajnos nem tudok segíteni; aki ezt nem képes felfogni, és Dani Alvest meg Casillast, meg más bajnokságokban mittomén kiket mantráz, az tényleg nagyon hülye :vállat von: és :).

értelmetlen_nevű 2009.12.20. 23:41:11

@Tika_:
olyan jópofa, hogy lassan a fél nst-t azzal fenyegeted, hogy "ugrod" az illető kommentjeit. :)))

szerintem már sok álmatlan éjszakát okoztál ezzel az érintetteknek.

shinigami 2009.12.21. 01:26:45

valaki irta h pike mennyire zsenialis es tehetseges eseses blabla belso vedo
namost ez valoban igaz ellenben halkan megjegyeznem h ehhez termeszetesen semmi koze a mencseszteri kiteronek, ez nyilvan csak a barcanak koszonheto
:taps

mas: a barca ezen a hetegen NEM jatszott a ligaban megis oket kotelezo szopkodni a topikban mert ha vki megemliti h a real hulyere verte a zaragozat akkor az mar sertes a barca reszlegnek..
omg..

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 01:38:28

a barca filozofiajanal a stilus 1 naon fontos elemet kihagytatok,ami szinten cruijfftol (es persze a michels-fele holland iskolatol ered): az egesz palyas letamadas,amikor ibra az elso vedo,es az ellenfel labdat vezeto jatekosat - feltolt vedekezes mellett - a sajat kapujahoz minel kozelebb letamadjak,es elobb-utobb megvan a labdaszerzes,utana meg johet a vegtelennek tuno passzolgatas.

rizla 2009.12.21. 01:45:26

@shinigami: "namost ez valoban igaz ellenben halkan megjegyeznem h ehhez termeszetesen semmi koze a mencseszteri kiteronek, ez nyilvan csak a barcanak koszonheto"

mennyit játszott a unitedben? könyörgöm, még a zaragozában is több meccsen lépett pályára, mint az MU-ban. mi köze lenne az MU reservesnek piqué képességeihez szerinted? : DDDDD
amúgy nem állította senki, hogy a mencseszteri kitérő nem számít, nyilván fontos, értékes tapasztalat volt neki az is. ettől még barcelona nevelés.

rizla 2009.12.21. 01:51:38

@shinigami: "a barca ezen a hetegen NEM jatszott a ligaban megis oket kotelezo szopkodni a topikban mert ha vki megemliti h a real hulyere verte a zaragozat akkor az mar sertes a barca reszlegnek.."

csak a magam nevében beszélhetek, de nem sértés a madrid meccsről beszélni. te miért nem beszélsz arról mondjuk? nem tiltja meg neked senki, magadtól választottad a barcelonát témának mégis. úgy tűnik, ez téged is jobban érdekel : DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 01:54:51

Na de eleve, hogy kerül a csizma az asztalra Giggs a spanyol posztba.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 01:56:37

@popp: hoppá retiküll, ezt csúnyán benéztem.

shinigami 2009.12.21. 01:57:13

@rizla:
nem, annal 1 perccel sem erdekel jobban h megsuvegeljem a barca valoban csucsteljesitmenyet
(6 kupa nem donton mutatott jatek)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 01:59:59

miert zavar sokakat,ha barcelona-drukkerek fokent a sajat csapatukrol beszelnek? raadasul 1 ien ev utan azert ne keressetek oan barca-drukkert,aki nem szuperlativuszokban beszel a csapatrol. nem mindig lesz igy,de most van miert. lehet,sokak szamara erdekesebb lenne,ha a depor-valencia rangadorol elmelkednenk,de pl. szamomra fontosabb vt a tegnapi klubvilagbajnosag-donto. ezzel egyutt megneztem a madrid-meccset is,jol jatszott a madrid,vdv es higany brilliroztak,c golja zsenialis vt,viszont a zaragoza kb. ugyanannyi ellenallast tanusitott,mint ellenunk,xerez mellett valszeg ok lesznek a masik biztos kiesok.

sporttárs 2009.12.21. 07:44:55

@Tika_: Nálad valami roppant súlyosnak gondolt sértés lehet, ha ugrod valakinek a kommentjeit, tudnám, miért kell ezt rendre bejelenteni. Elhisszük.

sporttárs 2009.12.21. 07:49:03

@rizla: Nyilván nagyobb szakértője vagy témának nálam, de nekem úgy rémlik, hogy az összes klub, már ahol van értelme élfutballról beszélni, pontosan ezt csinálja: az akadémián a nagycsapat rendszerébe neveli a gyerekeket. Az Ajaxnál nem győzték ezt hangoztatni, erre határozottan emlékszem.
Mindezzel együtt sem kezd mindenki úgy játszani, mint a Barca, sőt, ugyebár, úgyhogy ehhez aligha csak a filozófiának van köze. (Pedig nyilván más csapatoknál is esküsznek a sokpasszos, szép focira.) Mi több, a Barca sem játszott és nem is fog mindig így.

rizla 2009.12.21. 09:05:50

@sporttárs: csak a színvonal nem mindegy, és a lefektetett alapok határozottsága, ami a stílust illeti.
jó, hogy pont az ajaxot hozod fel, cruyff, jó reggelt.

"Mindezzel együtt sem kezd mindenki úgy játszani, mint a Barca, sőt, ugyebár, úgyhogy ehhez aligha csak a filozófiának van köze"

ehhez szinte csak annak van köze. ez a barcelona játékstílusa, és taktikája a legkisebb ificsapattól kezdve.
nem véletlen, hogy ha xavi és iniesta együtt van a pályán, akkor a leglátványosabb ez a stílus. made in la masia.

"Mi több, a Barca sem játszott és nem is fog mindig így. "

mert nem mindig olyanok ültek a vezetőségben, vagy a kispadon dirigálva, hogy ezt megtehesse. ez természetes. de mindig erre törekedett, akár sikerült ilyen színvonalon kivitelezni, akár nem.
egy biztos: amikor igazán sikeres volt, akkor így játszott. így játszott a dream team, így játszott a rijkaard-féle csapat, és így játszik a 6 kupás barcelona is. mind megnyerte a BL-t.
itt van mihez visszanyúlni, és van mire építeni. a legtöbb nagy csapatnál hiába van akadémia, nincs feltétlenül egységesített stílus. dehát nem minden klubhoz visz a szél egy cruyffot.

rizla 2009.12.21. 09:12:02

egyébként a legtöbb nagy csapat nem épít ilyen szinten a saját neveléseire. nem teheti meg olyan kényelmesen, mint a barcelona.

egyébként félreérthetően válaszoltam valóban, a klub filozófiája nem az, hogy egységesített utánpótlásrendszer, meg azonos taktika az ifiknél, ez csak lehetővé teszi az egészet. a klub filozófiája az, amit a pályán látsz. a labda birtoklásán keresztül kivitelezett szuperdomináns futball. amíg nálunk van, addig náluk nincs. a labda gyorsabb, mint az ember. ez van kidolgozva, és a játékosokba nevelve a végletekig.

drosiii 2009.12.21. 09:37:35

@shinigami: Valóban szép teljesítmény, de egy kiugró év miatt nem korszakos csapat még. A MU-nak csak egy FA kupával jött össze kevesebb (bírói tévedésnek is köszönhetően), egy erősebb mezőnyben. + egymást követő évben bl döntő.
Tehát ha kérhetem akkor vagy mindkét csapat korszakos - vagy egyik sem.

montipájton 2009.12.21. 12:32:24

@Tika_: Van egy vitakultúrád, nyilván ez is megfelel valamilyen filozófiának, mondjuk a Monty Python vitajelenetének.)) sebaj, a kommentjeidet én is át tudom ugrani, bár inkább szórakozom rajtuk.

(szabad azért a továbbiakban is nem elájulva kiejteni a Barca nevét? És esetleg cikizni kicsit az ortodox hülyéket? Tudod, Montyék is ebben voltak a legnagyobbak.)) )

montipájton 2009.12.21. 12:35:46

@rizla: Oké, nekem teljesen kielégítőek voltak a válaszaid.

Csak annyiban kötekedem, hogy a labdabirtoklásra alapuló támadójáték egy filozófia paródiája is lehet, amennyiben a csapat annyit képes megvalósítani belőle, mint mondjuk a két évvel ezelőtti Barca (hogy passzolgatnak keresztbe, mint a vízilabdában). Akkor pedig egyenesen groteszk, hogy semmi mást nem tud játszani a csapat. (És egy filozófia nélküli Real simán leveri őket.)) )
A jelenlegi kerettel ez nem aktuális, senki sem vitatja.

rizla 2009.12.21. 14:42:58

@montipájton: ahogy egyik játékstílus sem, úgy ez sem verhetetlen persze. a kivitelezéséhez ugyanúgy fel kell készülni az ellenfélből, és amennyire csak lehet, alkalmazkodni (ezért nem értek egyet azzal az állítással, hogy guardiola nem nagy edző, mert csak egyféle focit tud; attól még van dolga taktikailag bőven).
valóban nem fest túl jól, amikor szenved a csapat (és megy a méltán népszerűtlen hátul gurigázás
: DDDD), bár olyankor is megvan az az előnye, hogy iszonyatosan masszív. 60%-os labdabirtoklás mellett eleve nehezebb gólt kapni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 15:05:09

@drosiii:

Ööö... emlékeim szerint a MU az európai szuperkupa döntőt is elbukta. :-)

Arról pedig, hogy erősebb mezőnyben-e: a MU-t a BL-döntőben majdnem megalázó Barcelona kevesebb pontot szerzett a spanyol mezőnyben, mint az angolban a Manchester.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 15:09:50

@drosiii: Nem akarok kötekedni, de szerintem fel sem merülhet, hogy azonos klasszis a mostani Barcelona, és az általad említett, kétszer BL döntőbe jutó United. Példának okáért, abban a Manchesterben egy vitathatatlan klasszis, Ronaldo volt, a mostani Barcába pedig alsó hangon is 3.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 15:15:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Valamint ugye össze lehet hasonlítani a két csapat BL-menetelését. A Barca minden ellenfelét (a Sahtar és Chelsea kivételével) legalább egyszer alaposan kitömte.

Jellemző, hogy a Lyonnal mindkét csapat összefutott. Eredmények:

MU-Lyon 1-0, 1-1
Barca-Lyon 5-2, 1-1

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 15:21:42

@Csöncsön: Igen, nyilván az is egy klasszis csapat, amelyik egy gólos győzelmekkel nyer meg mindent, na de egy olyan csapat, amelyik mindent, de mindent megnyer, amiben elindul, és teszi mindezt nagy többségben igen szórakoztató játékkal, az vitathatatlanul klasszis. Minden tiszteletem a United csapatáé, de többnyire élvezhetetlen a játékuk, nem kizárólag a kevés gól miatt. A katalán szívűek tényleg szerencsések lehetnek, hogy látják ezt a csapatot, mert nem hiszem, hogy sok ilyen együttes lesz még, bárhol is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 15:32:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Hú, ezt a kommentet, melyet egy (a témában) tényleg semleges néző vetett képernyőre, nagyon köszönöm! Szívet melengető volt olvasni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 15:43:04

@Csöncsön: Örülök ha egyetértünk. :) Egyébként @nasteey: fogalmazta meg a legjobban, kritikának a Barcelona fele reálisan nézve igazán nem lehet helye. Bár csak eme siker töredéke lenne az én csapatomé. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 15:51:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Igen, nasteey sokkal bölcsebb, mint én. Nem áll le vitatkozni minden Gloryval és madridistával olyanokon, hogy tud-e futballozni Messi. A hat trófea az hat trófea.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 16:01:23

@Csöncsön: Bár éppen ez az emberfeletti teljesítmény fog még több kritikust szülni, ha éppen nem megy a szekér, vagy világ szégyenére 6 trófea helyett csak 4 lesz jövőre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 18:39:46

@Csöncsön: Komoly esély van rá, hogy Maxi Lopez januártól a Lazio futballistája lesz, én bevallom talán csak azon a bizonyos Chelsea elleni BL meccsen láttam játszani, jó pár évvel ezelőtt, de azt tudom, hogy finoman szólva nem tudott megragadni a Barcaban. Ettől még lehetne nagyszerű játékos, de ha minden igaz, Európában sem tett le sokat az asztalra. Anno a Barcaban és Spanyolországban milyen volt a teljesítménye? Megéri most az érte kért 1,5 millió eurót?

rizla 2009.12.21. 18:43:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hát a barcában nyújtott teljesítménye tényleg nem ért többet 1,5 millió eurónál. egy szimpatikus srác amúgy, mindenki kedvelte. hogy azóta mit csinál, passz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 18:45:44

@rizla: Köszönöm, most a Gremio játékosa. Ennél többet sajnos én sem tudok, nem viszik túlzásba a bemutatását, és főleg azt hangsúlyozzák, hogy egykor volt Barcelona játékos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 18:55:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Bennem sem hagyott maradandó nyomokat a teljesítménye. Biztatásként azért azt tudom mondani, hogy _akárkit_ nem igazol le a Barcelona. Még az itt eléggé csődöt mondott Cáceres sem rossz most a Juventusban.

És, ahogy látom a Wikin, sokszoros argentin U20-as válogatott Maxi López. Ez is jelent valamit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 19:01:53

@Csöncsön: Köszönöm, remélem a legjobbakat, ő tűnik eddig a legbiztosabb érkezőnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 19:13:19

@Csöncsön: Hát nem is jó.

Maxi Lopez - talán a 2005-ös Chelsea elleni bl-párharc első meccsén nagyon finom gólt lőtt Cechnek, 0-1-nél és asszem az ő gólpasszából fordítottak végül. A visszavágón rúgta Ronaldinho azt a csodálatos spicces gólt állőhelyzetből, de 4-2-vel kiestek.

www.youtube.com/watch?v=VybyTAQ4uB4&NR=1

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 19:21:34

@popp: Igen, erre a meccsre céloztam én is, itt láttam egyedül élőben játszani szerintem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 19:23:49

@popp:

Ezeket a videókat látva gondolkodik el az ember két dolgon:

1. Ronaldinho tényleg a legeslegnagyobbak között van. Abban a csodálatos finomságú passzban Maxi López gólja előtt több elegancia van, mint a Zidane-életműben összesen.

2. Mi történt ezzel az emberrel???

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 19:28:31

@Csöncsön: Kezd egyébként magához térni, fordulóról-fordulóra egyenletesen jó a teljesítménye a Milanban. Egyre jobb, és egyre szebb dolgokat mutat, most látszik először az, hogy közel kerülhet ahhoz, amit nyújtott a Barcaban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 19:29:08

@Csöncsön: Most jókor teszed föl a kérdést, kábé 2006 óta a legjobb félszezonja, ez az őszi alsóhangon kiosztott vagy tíz gólpasszt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 19:31:29

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @popp:

No, csak a MU ellen is villantson valami szépet, akkor azonnal el is hiszem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 19:31:30

@popp: Hiába, ez van, ha két Serie A fan kerül a spanyol posztba. :)

rizla 2009.12.21. 19:32:35

@Csöncsön: ez a zidane-oltás meglehetősen felesleges, és ostobaság.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ja, persze, már nemsokára visszatér!

@popp: leonardo megtanulta használni, írjuk a javára nyugodtan ronaldinho effektivitását. ettől még a sebességét nem valószínű, hogy visszanyeri, és a real madrid ellen például egy nagy kövér nulla volt, amit mutatott.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 19:37:40

@Csöncsön: vajon hogy lehet 2-2,5 jó évvel a legnagyobbak közé emelkedni? Ronaldinho az egyik legtehetségesebb játákos, aki valaha láttam, kár, hogy alig hozott ki magából valamit, azt is leginkább szimpla spanyol bajnokikon.

Amit arról a 8 méteres, külsős passzról írtál, amilyet egyébként sztem bármikor adok én is, a legnagyobb butaság a blog történetében, tényleg, biztos sokat gondolkodtál rajta :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 19:45:27

@rizla: Ki mondta hogy visszatér? Egy szóval sem írtam ilyet, vagy erre utalót. Azt mondtam, hogy rég látott formában futballozik, élvezi a játékot, és a Serie A félidőben második legjobb csapatának az egyik fő esze és játékmestere. Ez tény, akkor is, ha még így is messze van az egykor volt legjobbjától. Hosszú idő után értékelhető a játéka és nézni is jó.

halareaal 2009.12.21. 19:46:37

@heinrich: énis gondolkodtam, mit reagáljak rá, de annyira leblokkoltam, hogy nem bírtam semmit. főleg h eleganciáról van szó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 19:48:27

@heinrich:

Először is nem 2-2,5 év jó év, hanem legalább 3-4. Nemrég vitatkoztunk arról talán rizlával, hogy Dinho már 2002-ben a brazil válogatott alapembere és egyik legjobbja volt. Szóval minimum 2002-től minimum 2006-ig abszolút a világ legközvetlenebb élvonalába tartozott.

Másodszor: ezt nem csupán spanyl bajnokikon igazolta, hanem pl. a 2002-es vébén a válogatottban is, a BL-ben pedig legalább két idényben végig ő vitte vállán a Barcát. A Stamford Bridge-i góljára talán te is emlékszel. Vagy a San Siroban adott gólpasszára a BL-elődöntőben.

Harmadszor: Zidane összes cselét megcsinálja bármelyik NB2-es futballista. Ronaldinho fönti passzában nem a technikai kivitelezés volt a szépséges (megdöbbent, hogy ez benned egyáltalán fölmerült), hanem ahogyan észrevette a játékhelyzet tökéletes megoldását, és két védő között bepasszolta az akció kulcsfigurájának a labdát. Ez olyan volt, mint sakkban a centrum elfoglalása.

Negyedszer: ha pusztán az eredményeit nézzük, akkor sem áll meg, hogy "alig hozott ki magából valamit". Konkrétan elért mindent (érted: MINDENT!), amit futballista elérhet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 19:49:51

@heinrich: Több az két és fél évnél, meg az is megítélés kérdése mi a kevés. Aztán még nem fejezte a pályafutását, amelyben akár egy másodvirágzás is benne van.

Titi120 2009.12.21. 19:50:08

@halareaal:
Én is csak hüldezek itt csendben, alig jön ki betű a billentyűzetemből ...

rizla 2009.12.21. 19:50:10

@Csöncsön: állj le, komolyan, elmegy a kedvem a barcától még nekem is lassan : DDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 19:54:28

@rizla:

Annak én személy szerint örülnék. :-))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 19:54:57

@Csöncsön: az utolsó párizsi évében már nem volt túlmotivált, nem is alkotott maradandót.

Aztán rendben van, hogy véded kapafogút, de miért kell ezzel párhuzamosan ekézni Zizout.

rizla 2009.12.21. 19:56:54

@Csöncsön: miért? hogy végképp csak olyan dilettánsok beszélhessenek itt a csapatról, mint te?

drosiii 2009.12.21. 19:59:26

@Titi120: Hát igen, elég komolyan leblokkoltam én is.

@Csöncsön: gyakorlatban a sakk vagy a foci megy jobban neked?

Mély levegőt vettem és nem írtam személyesebbet..

Másik: több pontot szerzett a MU az erősebb bajnokságban és szerinted ez nem azt emeli ki hogy mennyire jó az a csapat... Barcelona tehát azért jobb mert kevesebb pontot szerzett egy másik (gyengébb - lásd pl koefficiensek) bajnokságban. Értem. Pontosabban nem értem. Semmi logika nincs ebben.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az határozza meg egy csapat korszakosságát, hogy _szerinted_ hány klasszis játszik benne és _neked_ tetszik-e a játékuk? Tehát az eredmények azok semmit sem érnek. _Tőled_ ezt nem vártam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:00:57

@popp:

A "Zizou-oltás" oka csak annyi, hogy az utóbbi időben (a vébétörténeti posztok miatt) kicsit túltengett itt a Zidane-bálványimádás. Aztán meglát az ember egy ilyen videót, és meglátja, mi minden lehet még a foci.

Amúgy azon gondolkodtam el, hogy Zidane-nak sem volt sokkal több nagy éve a világ közvetlen élvonalában. '98-ban még messze nem azt jelentette, amit mondjuk 2000-ben. 2006-ban pedig már visszavonult.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:03:09

ez az évtized játékosa dolog ronaldinhoval kapcsolatban a legrosszízűbb tréfa, ami az utóbbi sok évben történt a futballban. zidane-nal összehasonlítani meg egyenesen bizarr.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 20:03:15

@drosiii: Félreértettél. Szubjektíven hozzátettem ezeket, az igaz, de azt is odaírtam, hogy a célfutballal elért eredmények is jellemezhetnek egy klasszis csapatot. De az, hogy egy adott csapatban hány klasszis van, mindenképpen jellemzi azért magának a csapatnak is a klasszisát. Például a '99-es United egy klasszis csapat volt, de ugyanez szerintem nem mondható el az 1 évvel ezelőtti Unitedre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:04:35

@rizla:

Nem, hanem hogy kevesebb személyeskedő vita legyen a spanyol posztokban.

@drosiii:

A PL UEFA-koefficienseit 4 csapat emeli. A többi jelentősen le van szakadva. Lásd: az Aston Villát (amely a big4 után jön közvetlenül) egy Rapid Wien is kiverte az EL-ből.

drosiii 2009.12.21. 20:05:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akkor mondd el, hogy '99-ben kik voltak a 'klasszisok' és tavaly kik voltak. Komolyan érdekel engem, mint MU szurkolót.

És azt is magyarázd meg nekem, hogy a Barcára miért mondanád 1 év alapján hogy korszakos, míg a MU-ra nem...

drosiii 2009.12.21. 20:06:53

@Csöncsön: Tudom. Sőt tavaly azt is elárultad nekem, hogy a Villarreal azonos erősségű a MU-val.

Lassan kiadhatok egy könyvet a "csöncsöni klasszikusok" címmel...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:07:59

@drosiii:

Egymás ellen eddig négyszer játszottak. Te hány United-sikert számoltál össze? :-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 20:09:51

Csoncsonnel kivetelesen egyetertek,reszemrol ronaldinhot tartom az evtized legjobb labdarugojanak. amugy a folyamatos zidane-szopkodas a nem fanoknak legalabb annyira unalmas es emelyito,mint a nehanyunk barca-dicsoitese. zidane vilagklasszis vt,de anno cruijff,beckenbauer,platini,maradona,van basten vitathatatlanul nagyobb labdarugok vtak nala,szentsegtoresnek erzem,amikor veluk vagy pl. - kortarsai es a kesobbiek kozul - az igazi ronaldoval es ronaldinhoval emlegetik egyutt a szimpatikus algeriai fiatalembert.

montipájton 2009.12.21. 20:09:52

@Csöncsön: Hogy "Zidane összes cselét megcsinálja bármelyik NB II-es futballista", az annyira szép megállapítás, hogy már kommentár se kell hozzá. Hagyjuk is így, mementóul félelmetes és abszolút objektív szakértelmedről.

Egyébként azt a pár hangot, amit Kocsis Zoltán leüt, bármelyik lagzizenész leüti félrészegen is.

Jézusom.

Árpádka 2009.12.21. 20:10:12

@Csöncsön: Akkor az Alcoron 3-0 veri a Barcát mert az csak 1-0 verte a Reált ?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:11:43

@ferenck:

Kivételesen? :-)

@montipájton: "Egyébként azt a pár hangot, amit Kocsis Zoltán leüt, bármelyik lagzizenész leüti félrészegen is."

Gúnynak szántad, de szerintem tökéletes az analógia. (Veled ellentétben egyébként én sose tartottam magam sem objektívnak, sem szakértőnek.)

Árpádka 2009.12.21. 20:12:03

@Árpádka: Vagy Kazan bajnok Spanyolországban? :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 20:12:07

@drosiii: A '99-es csapatból Schmeichel, Giggs, Scholes, Beckham mindenképpen az volt, míg a legutóbbi BL győztes United keretében szerintem igazi klasszist csak Ronaldo képviselt, mármint a fentebbiekhez foghatót, esetleg de Saar, vagy Rooney. A Barcáról azért hiszem, hogy korszakos, mert egy kis hullámvölgytől eltekintve hosszú ideje a topon van, és azért nem tudom tudnék-e olyan csapatot mondani, ami egy év alatt mindent, de mindent megnyert, amit csak lehetett. Ez számomra meglehetősen kimeríti a korszakos jelzőt, de nyilván más a véleményünk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:12:11

@Csöncsön: "a 2002-es csapat egyik legjobbja volt", ja, kurva messze Rivaldo és Ronaldo mögött, és mielőtt jönnél az angoloknak lőtt góljával, ő is elismerte, lecsúszott beadás volt. Más meg nem is nagyon jut eszembe vele kapcsolatban arról a VB-ről.

2006-ban meg végképp nem csinált semmit, a brazil szurkolók otthon ledöntötték a szobrát, miközben Zidane előbb csöcsre tette a spanyoljaid, aztán megnézhetted milyen az, mikor Zizou és Ronaldinho egymás ellen játszik, lol.

"Harmadszor: Zidane összes cselét megcsinálja bármelyik NB2-es futballista" - még Talapa Jani is? Ne fárassz már hülyeségekkel.

Tényleg megnyert mindent, bár vb-ken alig mutatott valamit, és a Bl-döntőn sem sikerült villognia. Nemzetközi szinten hány nagy meccset döntött el?

Az aranylabdát megérdemelte, de a legnagyobbaktól igen messze van, ezt a pályafutása bőséggel igazolja, már Luis Fernández megmondta a PSG-nél, hogy kurva nagy szarban lesz a kölyök, ha nem változik meg gyökeresen.

ja, még egyszer: bármikor beteszek két védő közé egy ilyen labdát (felesleges bohóckodás nélkül), tényleg, teljesen értetlenül állok előtte, ugyan mit látsz te ebben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:14:14

@Árpádka:

Csak arról van szó, hogy a Villarreal képes (volt) a legmagasabb szinten futballozni, partiban a klubfutball abszolút élvonalával, és nem egyszer véletlenül, hanem sokszor. Szerintem ezt a lelke mélyén drosiii is elismeri.

shinigami 2009.12.21. 20:14:31

@drosiii:
ezt biztos nekem?

dinnye vs zidane meg nevetseges, erre bovebben nem is reagalnek

rizla 2009.12.21. 20:16:09

@ferenck: most mit terelitek a témát? nem az a lényeg, hogy túlzás-e a zidane szopkodás, hanem hogy csöncsön szerint ronaldinhonak egy passza több, mint amit zidane valaha csinált. szerintem ilyenek leírásáért járhatna ban.

rizla 2009.12.21. 20:17:15

@Csöncsön: nem érzem személyeskedésnek azt, hogy felháborodok rajta, hogy egyesek mekkora ostoba baromságokat képesek összehordani.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 20:17:52

@Csöncsön: oanokkal pl. nem ertek - egyelore - egyet,h ez a barca mar most korszakos csapat (futball-tortenelemben klubszinten csak di stefano realjat,cruijff ajaxat,beckenbauer bayernjet,a 70es evek vegi-80as evek eleji liverpoolt es sacchi milanjat tartom annak),remeljuk,a majusi bl-donto utan megvaltozik a velemenyem. meg azzal sem,h messi mar most maradona (meg akkor sem,ha az egyre jobb es szimpatikusabb blanko feri minden idok legnagyobb focistajanak tartja). a spanyol valogatott multbeli megiteleseben szinten jocskan elter a velemenyunk :D

SamS 2009.12.21. 20:18:16

@Csöncsön:

"Zidane összes cselét megcsinálja bármelyik NB2-es futballista."

"Abban a csodálatos finomságú passzban Maxi López gólja előtt több elegancia van, mint a Zidane-életműben összesen."

Baszki, erre tényleg nehéz mit mondani. Az első: te csak provokáció céljából tetteted, hogy ilyen hülye vagy, vagy tényleg ezt gondolod? A második egy személyes vélemény, amivel valószínűleg a világon egyedül te értesz egyet.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 20:20:13

@heinrich: te is megnezhetted par clasicon,mien vt az,amikor ronnie es zizou egymas ellen jatszott - 2005 oszen vt a bernabeu-ban egy 3-0ra vegzodott meccs,es a kozonseg mintha nem zizout tapsolta vna.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:22:23

@Csöncsön: "98-ban még messze nem azt jelentette, amit mondjuk 2000-ben." - na ja, mindennapos dolog, hogy az ember két gólt szerez egy vb döntőjében.

Ronaldinho egész pályafutása alatt két vb gólt lőtt, egyet tizenegyesből, egy meg lecsúszott. Most tedd oda Ronaldo vagy Zizou mellé.

Voltak óriási meccsei, pillanatai, de Ronaldinho játékát könnyedén jellemezni lehet egy szóval: parasztvakítás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:22:47

@heinrich:

Rossz meccseket, rossz időszakokat mindenkitől lehet említeni. Zidane sem csinált semmit a 2006-os vébé csoportkörében. Tény, hogy olyan zuhanás, ami Ronaldinhoval történt, példátlan a labdarúgás történetében. De amikor a csúcson volt, abban a 3-4 évben, nagyon magas csúcson volt. A szobrát nem akárkinek döntik ám le... (Zidane szobrát miért nem döntötték le 2004-ben? És a lefejelés után miért döntötték le sokan az övét is?)

És hogy milyen az, amikor Zidane csapata és Ronaldinho csapata egymás ellen játszik, arról javaslom megnézni a 2005-ös El Clásicot. (Bár most fejből nem tudom, ott volt-e akkor Zizou a pályán.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:23:41

@ferenck: spanyol bajnoki vs. egyenes kiesés a vb-n?

Fent is aláírtam, a spanyol bajnokságban marha nagy király volt. De csak addig terjedt a tudmonánya.

rizla 2009.12.21. 20:23:53

@SamS: ez a lényeg. szóval ne süllyedjetek le ennek a zidane vs ronaldinho vitának a szintjére, mert azzal csak csöncsön baromságait fedezitek. nem a zidane szopkodást unja, ezt csak utólag javította, egyszerűen csak elfogadhatatlan hülyeséget ír össze. hagyjátok égni, ne menjen más irányba a beszélgetés. még a végén arra lesz kihegyezve, hogy "ízlések és pofonok", vagy "kinek a pap kinek a papné" : DDDDD

rizla 2009.12.21. 20:24:33

@heinrich: hagyd már ronaldinhot, nem kell neked is csöncsönné változnod.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:25:01

a spanyol bajnokságban forlán és higuaín is nagy király, mondaná most pancho cinikusan :))

csöncsön, nem tudom elhinni, hogy tovább véded a korábban általad leírtakat. ezek szerint nálad nincsenek határok.

drosiii 2009.12.21. 20:25:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerinted akkor 4 volt, most csak 3. Nem tartom irtó nagy különbségnek. Bár szerintem továbbra sem a 'klasszisok' száma határozza meg egy csapat korszakosságát.

Ja most élőben megy a Fifpro szavazás.

3 mencseszteri van benne, pedig VDS és Rooney is van azon a szinten, hogy bekerülhettek volna.

Csapatból akit nagyon nem tudok elfogadni az Casillas idei teljesítménye. Idén nem nyújtott nagyot.

Boodler 2009.12.21. 20:27:16

Zidane összes cselét megcsinálja bármelyik NB2-es futballista
és
Abban a csodálatos finomságú passzban Maxi López gólja előtt több elegancia van, mint a Zidane-életműben összesen.

szövegek kb. akkora hatásvadász és provokáló be és hozzászólások, mintha azt mondanám, Zidanehoz képest Xavi, Messi vagy Iniesta Essien, Makelele vagy Fletcher szintű iparosok.

Az a durva, hogy az utóbbi még így is közelebb van az igazsághoz.

Másik elképzelés, hogy Csöncsön szobájában úgy szállingózik a kokó mint pár napja a hó az országban.

Fúúú bazzz....

Árpádka 2009.12.21. 20:28:58

@Csöncsön: Azt todd hogy a francia brazilon kié volt az első gólba tartó lövés? Megsúgom roberto carlos pedig volt káká és dinho is ott volt csak éppen nem tutdták hogy melyik világrészen vannak . Persze neked egy el clasico fontosabb. Ja hogy Zidane fejelt hát az szar dolog de a brazilnak is voltak fura dolgai.

rizla 2009.12.21. 20:31:44

@Boodler: "Az a durva, hogy az utóbbi még így is közelebb van az igazsághoz."

dehogy van.
egyébként megsúgom, hogy az összes játékos összes cselét van játékos, aki meg tudja csinálni az NB2-ben, ahogy egy haverom is simán megcsinálja az elasticot, vagy felmész a youtube-ra, és tele van tehetséges labdaművésszel.
csak a sebesség nem mindegy, meg hogy mikor és hol..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:31:51

Túlzás:

"a stílus szemléletességét, a tartalom erősítését szolgáló alakzat, amely a költői hatást szinte végletekig fokozza: tárgyát a valóságostól szembetűnően eltérőnek (nagyobbnak vagy kisebbnek) mutatja be. A túlzás általános emberi vonás, különösen érzelmileg telített lelkiállapot (szeretet, szerelem, gúny, gyűlölet stb.) kifejezésére, hősies kalandok ismertetésére alkalmazzák. Ily esetekben is lenne ugyan a valóságot hívebben kifejező eszköz. de a hatás kedvéért túlzással élnek. Két ellentétes jelentésű formája egy tőről fakad és hatásuk is azonos, ezek: 1. a nagyítás és 2. a kicsinyítés; mindkettőt használhatják komoly vagy tréfás értelemben."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:33:14

(A hatás mindenestre ki lett váltva.) :-)

rizla 2009.12.21. 20:33:31

@Csöncsön: de értsd meg, nem az a lényeg, hogy heinrich túloz zidane-nal kapcsolatban, hanem az, hogy TE túlzol. most próbálod menteni a menthetőt, de minek? leírtál valami eszement baromságot, látta mindenki.

Boodler 2009.12.21. 20:34:45

@rizla:
Akkor érted, hogy miért írtam azt, amit.
:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:35:47

@rizla: valóban, felesleges volt belemenni, de féltem, hátha kiskorúak is olvassák a kommenteket, aztán majd ez alapján tájékozódnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:36:04

@rizla:

Magamra (is) értettem, hogy túlzok, természetesen. Eszembe jutott a videóról Ronaldinho barcelonai aranykora, és elragadott a hév.

Heinrich is túlzott Zidane-nal kapcsolatban, és nem is haragszom rá ezért.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.21. 20:36:47

Azért nagyon durva, ilyen dolgokat olvasni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 20:37:11

@drosiii: Persze, nem kizárólag klasszisok száma, de ha mondasz egy korszakos csapatot, akkor óhatatlanul sorolod a játékosokat, akiktől korszakos, nem?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 20:37:11

@rizla: Emlékszel Majoros Árpira (Mattheusnál ő is volt válogatott). Na ő is ilyen cselkirály gyerek volt, de lusta és lassú. Abszolút haszontalan volt a játéka.

rizla 2009.12.21. 20:37:13

@heinrich: de nem az a lényeg, hogy ronaldinho micsoda vagy kicsoda, hanem az, hogy csöncsön kiállt a modern társadalom elé, és elkezdte fennhangon ordibálni, hogy a föld lapos.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:40:09

@rizla:

Még egyszer:

"lenne ugyan a valóságot hívebben kifejező eszköz. de a hatás kedvéért túlzással élnek"

A hatás létrejött. Nem mintha szándékosan céloztam volna meg. Írtam én már le itt merészebb dolgokat is... A te fogalmaiddal: nagyobb "ostobaságokat" is.

rizla 2009.12.21. 20:41:00

@Csöncsön: nem hiszem, hogy különösebben merész dolog lenne azzal provokálni, hogy 2+2=5. egyszerűen csak ostobaság.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 20:42:21

@rizla: Csak a te fejedben ilyen egyszerű ám a világ.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:42:31

@rizla:

Arra nem érkezne fél óra alatt 35-40 reakció. De kipróbálhatod.

SamS 2009.12.21. 20:42:55

@Csöncsön: "Írtam én már le itt merészebb dolgokat is" - annál, hogy Zidane cselezőkészsége egy NBII-es játékos szintjén van? huh, szerencsére arról lemaradtam.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 20:42:58

@rizla: igazából Csöncsöntől függetlenül, sosem sajnálom az időt, hogy felnyissam megtévedt embertársaim szemét Ronaldinhót illetően :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 20:47:02

@heinrich: Vagy hogy éppen kiverjed azokat a szemeket ;-).

Titi120 2009.12.21. 20:47:21

@Csöncsön:
Ja, ez volt a célod ?
Akkor viszont tényleg kijár neked egy méretes, letöltendő ban.

rizla 2009.12.21. 20:47:38

@Csöncsön: egy matematikával foglalkozó fórumban szerintem igen. próbáld ki te, te vagy a nagy merész.

@popp: valahol meg kell húzni a határokat, hidd el, ez nem egyszerű, talán ehhez még valódi merészség is kell, hogy ne mindig úgy hajlongj, ahogy mások fújják. ha te csöncsön hablatyolását beszopod annak a komplex és összetett társadalmi kísérletnek, aminek most megpróbálja beállítani, akkor vitatkozzunk erről, győzz meg, rajta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.21. 20:47:42

@SamS: @heinrich:

Kérdezzétek meg Walmert. Szerintem ő tudna példákat mondani egykori vitáinkból.

rizla 2009.12.21. 20:49:24

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ez kész.

de niro 2009.12.21. 20:49:46

Én azt hsizem, hogy Csöncsön egész nst-s munkássága a maival betetőzve csak egy beteg ember produkciója lehet. Lehet elfogult az ember, szubjektív meg minden ilyen, de amit ő művel az kóros elmeállapotra utal.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 20:52:50

@heinrich: honnan ez a merhetetlen szimpatiad ronaldinhoval szemben?

drosiii 2009.12.21. 21:00:23

Kaka mi a redvás ...-t keres az év játékosa legjobb 5-je között?

rizla 2009.12.21. 21:01:25

@drosiii: konföderációs kupa!

:(

Árpádka 2009.12.21. 21:02:07

@rizla: akkor már inkább Luis Fabiano

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 21:05:07

@rizla: Egyszerűen arról van szó, hogy alkalom adtán olvasom Csöncsön blogját és még inkább az itteni hozzászólásait és tudom,hogy egyáltalán nem áll távol tőle az efféle provokálás. Biztos vagyok abban, hogy nem gondolja halálkomolyan, túlzott. Ellenpontozni próbálta a szerzők részéről fölvert Zizou hype-ot, de egy kicsit túltolta, ennyi történt.

Én sem tettem volna ezt ilyen élesen. Mind a ketten csodálatos játékosok és be kell valljam nekem szimpatikusabb Ronaldinho bohókásabb személyisége. Azt is be kell látni, hogy heinrich is kérlelhetetlen Zidane-ügyben (én Maradona párti vagyok) és szerintem egy pöttyedt alulértékeli Ronaldinhot. Viszont nincs bennem akkora gerjedelem; hogy igazságot tegyek ebben a kérdésben. Mindenki ahogy érzi. De hol jönnek a nevezettek Francesco Tottihoz ;-)?

drosiii 2009.12.21. 21:06:30

@popp: És az, hogy folyamatosan túlhype-olja egyes játékosokat és csapatokat azt nem akarja ellensúlyozni?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 21:06:39

egyebkent fentebb irta vki,h a tavalyi,tavalyelotti mu nem korszakos csapat,amivel egyet is ertek. azzal viszont mar nem,h csak 1 igazan komoly - messihez,xavihoz,iniestahoz foghato - jatekosuk vt,c. ronaldo. ugyan halovanyabb mostanaban, de rooney is extraklasszis.

rizla 2009.12.21. 21:07:14

@popp: én nem mondtam, hogy csöncsön ostoba. ettől még ostobaságot írt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 21:08:35

@drosiii: Azt ellensúlyozod te vagy Ferguson.

rizla 2009.12.21. 21:09:29

@popp: és mi lenne, ha nem ellensúlyozgatnánk, hanem mértéktartásra törekednénk?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 21:10:45

@rizla: Hülyeség volt amit leírt, de ezt tudja ő is. Most viszont nézzük Öcsit.

rizla 2009.12.21. 21:11:58

@popp: hülyeség volt? nocsak. az előbb még egyszerű voltam azért, mert egyszerűen ostobaságnak neveztem. vagy a hülyeség az valami finomított verzió? ;]

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 21:14:23

@rizla: ha elfogadjuk,h a futball sokkal tobb ,mint elet es halal kerdese,akkor miert torekednenk mertektartasra?

Titi120 2009.12.21. 21:14:39

@popp:
Az a baj, hogy itt van pl Garcia bőrmester, aki láthatóan elég sok időt és energiát belefeccol a posztjaiba az igényesség érdekében, erre jön Csöncsön, és bevallottan tudatosan a béka segge alá süllyeszti a spanyol - részleget provokatív hozzászólásaival.
És itt a tudatoson nagy hangsúly van.

Mérhetetlen tiszteletlenség, én kibasznám innen az ilyet, mint a sz***t !

rizla 2009.12.21. 21:16:56

@ferenck: jaj. jó, ez az, írjunk le mindenféle faszságot, aztán hivatkozzunk erre, hogy milyen fontos a foci.
hát pont azért reklamálok itt órák óta, mert ennyire fontos nekem a foci, hogy nem bírom elviselni, ha valaki ennyire hülye hozzá.

bög 2009.12.21. 21:38:19

ronaldo kapta a puskás díjat, kb az volt a legszarabb gól

halareaal 2009.12.21. 21:41:43

a Ronaldinho v Zidane témakörhöz. az h 2005ben a Barca győzött, nem Zidane kudarca volt Dinhoval szemben, nagy volt akkor a 2 csapat közti különbség. a Zidane vezette francia válogatott, vagy a 2006os 4-2es clasicot nyerő Real viszont nem feltétlen voltak jobbak a braziloknál, ill. a Barcánál. meg aztán ha lebontjuk a párharcukat 1v1re, akkor csak ilyeneket kapunk:)

www.youtube.com/watch?v=16EYbwsVF1g

halareaal 2009.12.21. 21:44:14

@bög: gondolom azért is ő kapta, mert Realos:) am sztem jobb volt mint Iniestáé v Torresé, bár kétségtelen h voltak nála jobbak.

rizla 2009.12.21. 21:45:59

@halareaal: nevetséges a linkelt videó, mit bizonyít? hogy ronaldinho nem elég jó védő, hogy fogja zidane-t. és?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 21:47:45

@Titi120: Na most viszont talán te túlzol.

drosiii 2009.12.21. 22:16:18

@popp: Miben szoktam túlozni?

@Csöncsön: Gondolom akkor ez a videó is tetszik neked: www.youtube.com/watch?v=QmZ0ZJmowp4

(ha az az egy passz tetszett neked)

halareaal 2009.12.21. 22:28:21

@rizla: nem kell mindent véresen komolyan venni. egy játékos vs játékos vitában elfér egy olyan jelenet, ahol az egyik alázza a másikat. a brazil-francián is volt rá példa. lehet h Dinho is megcsinálta Zizouval.

egyébként pedig én azok közé tartozom akik szerint ha a 2 játékos karrierjét hasonlítjuk össze, akkor nem kell bizonygatni, h Zidane volt a nagyobb. egyértelmű. bár elismerem, a 2004-2006os Ronaldinho kevesekhez hasonlítható, főleg látványban, csak hát ez max 2 és fél szezon volt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.21. 22:32:46

@ferenck: fene se tudja. Már alapból idegesít a bárgyú vigyorgása + az effajta játékosok sosem nyűgöztek le igazán, én mást értékelek a játékban, játékosokban, mint amit Ronaldinho képvisel, és mindig is bosszantott a tömeges hype, ami jó részt abból fakad, hogy az oktondi nézők csak azt veszik észre, hogy fúú, ő a legjobb játékos, mert ő cselez a legjobban és benézik a cirkuszi magánszámait.

A videó, amiből az egész vita indult, és amit Csöncsön istenít, tipikus példája. A passz előtt van vagy öt felesleges mozdulata, holott ő is tudta másodpercekkel korábban, hogy mit fog csinálni, és ahhoz semmi szükség nem volt a súlytalan biciklikre, meg a nagy látványosan kinézek balra _parasztvakításra_

A kaput egyébként a fejpántos korszaka tette be, onnantól kezdve biztos voltam, hogy a pályán kívüli dolgok teljesen elvették az eszét, és NULLA ALÁZATOT MUTAT a csapata és a futball iránt. Ez nálam nem bocsánatos bűn, sőt, gyakorlatilag megbocsáthatatlan, és minden mást leárnyékol. Az alázat az alapja mindennek.

Maradónáról hasonló a véleményem, csak még rosszabb.

rizla 2009.12.21. 22:49:42

@heinrich: "ami jó részt abból fakad, hogy az oktondi nézők csak azt veszik észre, hogy fúú, ő a legjobb játékos, mert ő cselez a legjobban és benézik a cirkuszi magánszámait."

érdekes, én kicsit ezt érzem veled és zidane-nal kapcsolatban. lásd az "utolsó irányító" vitát. attól nem lesz jobb irányító, hogy hogyan tud balettozni, meg cselezni. persze kurva jó irányító volt, de érted a lényeget.

"A passz előtt van vagy öt felesleges mozdulata, holott ő is tudta másodpercekkel korábban, hogy mit fog csinálni, és ahhoz semmi szükség nem volt a súlytalan biciklikre, meg a nagy látványosan kinézek balra _parasztvakításra_"

hát ilyet zidane is csinált azért.

www.youtube.com/watch?v=qsz0ELFTFe4

www.youtube.com/watch?v=uoeYnmm_PLs&feature=related

de zidane-tól ez nem parasztvakítás, csak ronaldinhotól?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.12.21. 23:23:52

Huh, céges buliból arra ülök most géphez hogy délután játszott újra Milito?
Nem semmi...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.21. 23:25:31

@heinrich: en meg kifejezetten szimpatizalok az extrem kinezetu focistakkal: ronaldinho hajpantja,davids haja+szemuvege (tudom,h kotelezo vt hordania). persze ha mindez megfelelo tudassal parosul. teny,ronaldinho utolso ket barcelonai eveben mar keveset foglalkozott a focival,de nem is azert a ket evert tartom az evtized legnagyobb labdarugojanak. ugy vagyok vele,h 2002 es 2006 kozott olyan foldontuli focit produkalt,amit elotte csak maradonatol es cruijfftol lattam. abban igazad van,h szerette tulcifrazni,de mondj oan brazilt,aki nem szereti cifrazni. szamomra ez a 4-5 ev feler masok 10 evevel. nyilvanvaloan az is belejatszik,h palyafutasa csucspontjan pont a kedvenc csapatomban jatszott,de pl. milan meccseket is szinte csak miatta es seedorf miatt nezek.
egyebkent maradonarol nekem is naon rossz a velemenyem,es megcsak nem is a kezezese miatt (argentin-angolokon eleve argentinoknak drukkolok,szal teljesen hidegen hagy a tortenet,akarcsak henry kezezese),hanem inkabb az,h pl. a 94es argentin valogatottal hogy kibaszott stb.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 23:28:53

@drosiii: Nem muszáj túlozni, ahhoz hogy a az időnkénti Giggsezéseddel valamelyest ellenpontozd a Barca, Messi hype-ot. Például egyébként a valóban kiváló Giggs-szel kapcsolatban azért szoktál.

@Titi120: Na te például most túlzol.

halareaal 2009.12.21. 23:35:27

@rizla: sztem ezek nem felesleges mozdulatok. mindig halad valamerre, vagy épp biztonságosabb úton vezeti/birtokolja a labdát ezekkel a mozdulatokkal, nem pedig 2x állóhelyzetből átlépi, mint Cé szokat sokszor. mondjuk Ronaldinhoét nem néztem, lehet h az sem csak ilyen csili vili.. amúgy már csak az is sokat mondó, hogy direkt ilyen címeket adtak a videóknak, biztos vki már korábban megpróbált rácáfolni a "Zidane minden cselének értelme van" tételre, de csak ennyire futotta tőle.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.21. 23:40:19

@heinrich: Engem viszont az nem érdekel, hogy Diego mit tolt az orrába, ha énekelt a lába alatt a labda. És azt gyermeki örömet sem láttad Zidane arcán soha, mint Maradonáén vagy Ronaldinhoén. Ha alázat nem is volt, amit tisztelhetnél, gyermeki öröm igen, amit szerethetek.

@ferenck: Meg lennék lepődve, ha kiderülne, hogy azon a vébén, vagy abban az argentin válogatottban ő kokszolt volna egyedül. Csak az a másik mondjuk nem rűgott akkora gólt, mint Maradona a görögöknek, így nem is vicsoríthatott a kamerába.

halareaal 2009.12.21. 23:42:45

@rizla: de ha el is fogadjuk, hogy feleslegesek, azt gondolom te sem vitatod, h Zidane játékstílusára úgy általában minden jellemző, csak a felesleges trükközgetés nem. lehet h 1-2x épp olyan kedve volt, de attól a játékára még ez messze nem jellemző, sőt. Ronaldinhoról ugyanez már nem mondható el azért. az is igaz, h igazából nem nagyon értem heinrichet, h ez miért olyan nagy probléma, én pl kifejezetten szeretm nézni az ilyen trükköket, legalábbis addig, amíg télleg nem mennek nagyon a csapat rovására/nem baszódik el az egész helyzet miattuk. de Ronaldinho sztem ilyen szempontból egyáltalán nem volt vészes, hiába olt olyanokat, h háttal passzol, meg hasonlók, a trükkjei sokkal többször vitték előre a csapatot, ártani meg nem nagyon ártottak senkinek.

rizla 2009.12.21. 23:49:05

@halareaal: "biztos vki már korábban megpróbált rácáfolni a "Zidane minden cselének értelme van" tételre, de csak ennyire futotta tőle. "

hagyjuk ezt. nyilvánvaló, hogy ronaldinho és zidane játékstílusa nagyon közel áll egymáshoz. mindkettő szereti dísziteni a játékát, ettől még előbbi is TÉNYLEG következetesen focizott, amikor jól játszott, és ettől még utóbbi IS csinált néha felesleges mozdulatokat. a második videóban, amikor sarokkal indít, az pl tökéletesen felesleges, ennyi.

rizla 2009.12.21. 23:50:28

@halareaal: "azt gondolom te sem vitatod, h Zidane játékstílusára úgy általában minden jellemző, csak a felesleges trükközgetés nem."

nem vitatom. ronaldinhoéra sem jellemző a felesleges trükközgetés. DE stepovereket, meg ilyeneket csinált mindkettő, és ha az egyiknél feleslegesnek tartjuk, akkor legyünk következetesek, és tartsuk annak a másiknál is.

"hiába olt olyanokat, h háttal passzol, meg hasonlók, a trükkjei sokkal többször vitték előre a csapatot,"

háttal akkor passzolt, amikor a hátára jött a labda. ez pont, hogy zseniális funkcionalitás.

rizla 2009.12.21. 23:56:40

@rizla: amúgy ha ronaldinho néha öncélúbbnak tűnt, az a posztbéli különbségekből adódott leginkább. ronaldinho a támadó és a középpályás között van, zidane egyértelműen irányító. előbbi a szélen játszott, ahol egyszerűen meg kell verni az emberedet, nem csak taktikai cselek vannak. ez néha magamutogatás szintjén marad. bicikli, bicikli, merről kerüljem, na jó, inkább passzolok mégis. ezt még iniesta is megcsinálja, ha a bal szélen játszik, pedig őt nehéz lenne parasztvakítással vádolni.

halareaal 2009.12.22. 01:08:08

@rizla: "nyilvánvaló, hogy ronaldinho és zidane játékstílusa nagyon közel áll egymáshoz"

hát ez minden, csak nem nyilvánvaló. különbözött a posztjuk, a stílusuk, az erősségeik sem egyeztek.

"DE stepovereket, meg ilyeneket csinált mindkettő, és ha az egyiknél feleslegesnek tartjuk, akkor legyünk következetesek, és tartsuk annak a másiknál is."

ez nem ilyen 1xü. vannak felesleges átlépések (pl amikor vki 3-4x egymás után lép át), és van az átlépős csel, amely ideális esetben 1 max 2 átlépést jelent. egyszóval átlépés és átlépés között van különbség, Zidane feleslegesn soha (vagy nagyon ritkán) lépte át a labdát, annak ellenére, hogy szerette ezt a cselt alkalmazni. de pont azon van a hangsúly, hogy ő nem "díszítette" vele a játékát, hanem cselként alkalmazta. Ronaldinho esetében sokkal több volt a díszítő elem, a hátas esetnél pl fel kellett ugrania (márha egyről beszélünk, most nem akarom kikeresni) tehát nem jöhetett a hátára a labda, fejjel simán bele lehetett volna érni. az igaz, h ezektől a díszítő elemektől még lehet következetes a játéka, mint ahogy alapjában véve sztem is az volt.

az egyszerűség sokkal inkább jellemezte Zidane játékát, az volt a fantasztikus, h még így is teljesen egyedein látványos volt a játéka, egyedi mozgással. Ronaldinhoban is volt vmi ebből, de ő sokkal élesebben ráment a látványra, a reklámfilmekben látott cseleket alkalmazva.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.22. 07:51:33

Ronynak volt egy mozdulata, amit a Nike reklámban lehetett látni először. gondolom, beszólhattak neki, mert utána minden 2. barcás meccsén megcsinálta, amikor formában volt. mindenki elszállt rá, pedig tudták, hogy jönni fog. azóta páran már próbálják utánozni.
én Kaka-t hoznám fel, kissé megkésve, ő is jó és lendületes a labdával, semmi különös, de mégis szuper... sebesség és lendület. szerintem jól is passzol.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 12:02:58

@heinrich:

Szerintem kívülről, 3000 kilométer távolságból nézve nagyon nehéz megítélni, hogy kiben mekkora az alázat (úgy en bloc). Amikor Ronaldinho a csúcson volt, abban a 3-4 évben, a Rijkaard-Henk Ten Cate edzőpáros keze alatt dolgozva, egészen biztosan rengeteg munkát végzett a csapatáért. Alázat nélkül arra a szintre nem lehet eljutni.

2006-ban aztán fölért az abszolút csúcsra, szobrot emeltek neki, és úgy tűnt, már nem lehet motiválni őt.

Ítélkezni mindig könnyű, de megérteni, hogy mi játszódik le egy emberben, mindig sokkal nehezebb. A Brazíliából Európába kerülő focistákkal rendre ugyanaz történik, ami Dinhoval, persze nem olyan magasról esnek, mert nem is jutnak olyan magasra. Szerinted ez véletlen?

Könnyű elkényeztetett közép-európaiként szidni olyan embereket, akik nyomortelepeken nőttek föl, és húsz éves korukig egyetlen vagyonuk egy bőrgolyó volt. És akik aztán belecsöppennek a mértéktelen európai csillogásba, pazarlásba, fénybe. Én elhiszem, hogy ezt a helyzetet egyetlen embernek sem könnyű kezelni. Tucatszámra sorolhatnánk a hasonló brazil focista sorsokat.

(Kaká nyilvánvalóan azért kivétel, mert ő nem nyomortelepről jött, hanem eleve egy igen gazdag polgárcsaládból.)

Szóval én nem ítélkeznék ilyen kíméletlenül. És talán Leonardo még tud is valamit kezdeni Dinnyével. Ha valaki, akkor ő. Meglátjuk. Ez a karrier még nem ért a végére.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 12:09:19

@Csöncsön: Teljesen egyetértek! Én is sokszor úgy érzem, hogy néha etikai bizottságá alakul a brigád. Vagy ezt már mondtam a múltkor?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 12:11:49

És még valami. Megnéztem tegnap a Puskás-filmet. Persze köztudott, mégis újra és újra tudatosítani kell: Puskás '54 és '56 között már messze volt a csúcsformájától, aztán '56 után szinte szó szerint megjárta a poklot, meghurcolták, eltiltották két évre. Senki se hitte volna, hogy túl a harmincon még labdarúgó lesz belőle valaha. De volt egy ember, aki a 18 kiló súlyfölösleg ellenére abszolút megbízott benne, és visszatérítette a jó útra. Puskás pedig talán még magasabbra jutott, mint ahol előtte volt. A bizalom csodákra képes. Talán Ronaldinhot sem kell még teljesen leírni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 12:23:54

@Csöncsön: mi futballistákat ítélünk meg így, vagy úgy és az évtized futballistája címmel sem egy pszichológiai-szociológiai tanulmány végeredményét hirdették ki. gyönyörű líra ez, de semmi köze a fentiekhez, ahhoz sem, amit eredetileg képes voltál leírni, ahhoz meg pláne nem, h zidane-nal összehasonlítható-e. még a végén feljebb nyomja ronaldinho megítélését, h nyomortelepről jött, v mi a tököm lesz? mellébeszélsz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 12:33:13

@mocsing:

Az alázatról volt szó, az pedig pszichológiai-szociológiai fogalom. Ha pusztán a futballtudást vesszük alapul, akkor én a következőképp látom:

Volt 2-3 év ebben az évtizedben, amikor Ronaldinho egyértelműen a világ legjobbja volt. Mondjuk 2003-tól 2006-ig.

Zidane tehát, ha ezt az évtizedet vesszük alapul, 2001-től 2003-ig lehetett a legjobb. Ez ugyanúgy 2-3 év.

Ami Zidane előnye, hogy ő még akkor is a világ legközvetlenebb élvonalába tartozott, amikor nem ő volt az ebszolút legjobb. Ilyeténképpen tehát én is őt nevezném az évtized futballistájának.

Természetesen a dagi Ronaldo után, aki nálam egy eggyel magasabb kategória.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 12:38:52

@Csöncsön: és még milyen szituációkban megmagyarázható, ha egy csapatsportot játszó sportemberből hiányzik az alázat és túlteng benne az öncélúság?

a nyomortelepes múlt ezek szerint az egyik. van még?

szerinted ez indokolja, sőt, semmissé teszi, szerintem meg leszarom, honnan jött, dzsilliárdosként ne indokolja már.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 12:43:27

@Csöncsön: Kicsit azért más volt a szitu, mert Puskásnak megélhetési kérdés volt, hogy megmutassa mit tud még, Ronaldinhonak már nem.

SamS 2009.12.22. 12:50:12

@popp: Nemtudom, szerintem a 06os brazil-francián Zidane játékát (nem az arcát) pont az öröm, a játékosság jellemezte, imádta mindig is, ha nála volt a labda. Ezzel szemben rosszabb napjain Ronaldinho úgy csinál, mintha büntiből kellene fociznia.

@rizla: Itt legtöbbször a labda megtartására csinál ilyen cseleket. Azt meg nem tudom hova tenni, hogy egy mellel való bravúros levétel is "useless skill"-nek számít a videó készítőjétől.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 12:51:39

@mocsing:

Minden szituációban megmagyarázható, de minden szituációban a teljesítmény rovására megy. Sehol nem írtam, hogy Ronaldinhonál ne ment volna a teljesítmény rovására. 2006, a Bl-győzelem után fokozatosan egyre gyengébb lett, egyre inkább kiesett a világ legjobb focistái közül. Ez az idei az első év azóta, amikor pislákol a reménysugár, hogy ismét lesz belőle még valaki. Már 8 (!) gólpassznál jár a Serie A-ban. Ha nem tudnánk, hogy ő Dinnye, most mindenki csúcsklasszisként beszélne róla, pusztán ezt az adatot látva. Szóval már csak ezért is ellene vagyok minden olyan kijelentésnek, amely személyekre általánosít. Puskást is lehetne egy alázat nélküli, mocskos szemét aljas dagadéknak nevezni, csak 1. semmi értelme nem lenne, 2. méltatlan volna ahhoz, amit fénykorában mutatott.

@popp:

Ez jogos. Bizonyos értelemben ma pont ezért nehezebb hosszú ideig a csúcson lenni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 13:04:38

@Csöncsön: a sportoló, ha úgy jobban tetszik: a sportember megítélésénél nem magyarázható meg minden esetben, sőt, nagyon is kevés helyzetben lehet megmagyarázni. magyarázkodni, azt lehet.

és fél szezon alatti 8 gólpassztól ne legyen már csúcsklasszis vki, hívják akárhogy is

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 13:07:44

@mocsing:

Te most a 2006 és 2009 közötti időszakról beszélsz. Abban teljesen egyetértek veled. Van magyarázat rá, de az emberi, nem szakmai. 2003 és 2006 között viszont sportemberként is példamutató volt, amit Ronaldinho művelt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 13:15:35

@Csöncsön: szerintem meg annyi a különbség, hogy az elején még motivált volt, vagy nála inkább 'volt kedve az egészhez', így a tehetsége mérete miatt annak öncélú kibontása a csapat javára vált, amikor meg már nem volt motivált, leszarta, h az előbbi dolog megfordult. ez is végtelenül antipatikus benne a búrája mellett.

korábban sem láttam különösebb sportemberi nagyságnak, ahhoz mást kell szerintem csinálni, nem feltétlenül vigyorogni. az első pedig az alázat, akkor is, amikor éppen nem úgy megy, ahogy szeretném. (lásd @SamS: találó félmondatát: "rosszabb napjain Ronaldinho úgy csinál, mintha büntiből kellene fociznia").

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 13:16:19

Még a 8 gólpasszhoz. Már direkt megnéztem: a sokak által lekezelt PD-ben Xavinak eddig 6, Messinek 5, Iniestának 2 van idén.

Nem tudom, a Bayernben ki a gólpasszkirály, és tart-e 8-nál.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 13:19:11

@mocsing:

Már heinrichtól is meg akartam kérdezni, mert roppant kíváncsivá tett. Tulajdonképpen te miért/miben tartod Ronaldinhot tehetségesnek? Eddig csak rosszat mondtatok róla. Mit nevezel benne tehetségnek?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 13:26:30

@Csöncsön: ez miféle idióta összehasonlítás? kiessling csúcsklasszis? 12-t rúgott. di natale meg csak 11-et. barrios meg ugyanannyit, mint messi. ugye érzed te is?

Tika_ 2009.12.22. 13:27:53

@értelmetlen_nevű: for info
ha fenyegetek, azt észre fogod venni ;)

@Csöncsön: Ez erős volt. Kevés ember van a blogon, aki nálam jobban tolerál téged, de azért el kell ismerni, hogy a gloryknál általában te ütsz először. A szűk értelemben vett gloryk a legnormálisabb szurkolók itt.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "nem tudom tudnék-e olyan csapatot mondani, ami egy év alatt mindent, de mindent megnyert, amit csak lehetett. Ez számomra meglehetősen kimeríti a korszakos jelzőt"
+1

@popp: Ez viszont a hét kommentje :)
A 21.05-össel is egyetértek. Ronaldinho hatalmas kedvencem volt, és sosem bírtam Zidane-t, de egyértelműen utóbbira mondható inkább, hogy az utóbbi x év leg játékosa. Csöncsön ámokfutása viszont érthető annak fényében, amit a posztírók az utóbbi hetekben Zidane-témában ámokfutottak :)))

Tika_ 2009.12.22. 13:28:30

Bojan tegnap is szép gólt lőtt.

Újabb gratula Messinek!!!

Így az év végén elmerengtem rajta, milyen szép lenne: ez a csapat egy csúcsformában lévő Ronaldinhoval súlyosbítva :P:D

drosiii 2009.12.22. 13:30:24

@Tika_: Köszi, mindig jólesik az elismerés =))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 13:34:33

@SamS: Azon a meccsen én is szerettem, ha nála volt a labda, eléképesztően nagyot focizott ;-)

@mocsing: Kicsit germános megközelítés ;-). Szóval számomra a Maradona, Totti, Ronaldinho, Zidane kaliberű játékosok inkább művészek, mint sportemberek. Aztán a nagy költőktől, festőktől, zenészektől sem kéri számon senki hogy élnek. Mondjuk a focista művészeknél a rock and roll életforma alkotói válságot okoz. Nem volt ez mindig így, emlékezünk csak Georgie Bestre.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 13:44:07

@popp: heló, tök másról beszélünk. én beleszarok, hogyan él, azt nézem, mit csinál a pályán. nem érdekel, ha félredug, az se, ha veri a gyerekét.

a régi barca-kapus busquets se lett jobb kapus attól, h hónapokig azért nem tudott védeni, mert elkapta a forró vasalót, ami a gyerekére készült ráesni, ahogy effenberg se lett rosszabb attól, h elszerette strunz feleségét. ahogy adrianoban se érdekel, ha kurvázik, de kicsit necces, ha folyton picsarészegen megy edzeni. ez meg amolyan délies totális mellébeszélés, ha már.

ameddig csapatban játszik, elsősorban sportember legyen.

@Csöncsön: nem kifejezetten értem a kérdést, mivel a tehetségével feltehetően mindenki tisztában van és elvitatni senki nem akarja. szóval most soroljak fel neked olyan elmés megállapításokat, mint h pl 'technikás', vagy teszem azt, 'kiválóan lát a pályán'?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 13:48:08

@mocsing: Nem beszélünk másról csak máshonnan közelítjük a témát (Ronaldinho formahanyatlását ugye), de én elfogadom a te véleményedet is.

@zsakfos : Mi történt Van Bommellel, talán a PSV óta nem játszott ilyen jól, mint manapság.

acdcisti 2009.12.22. 14:08:47

@zsakfos : itt valamit nagyon elnéztél. Zéró gól, zéró passz a ligában. Volt egy gólpassza az egyik kupameccsen. De neki nem is ez a feladata nálunk.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 14:12:50

@acdcisti: nem akartam szólni, hátha csöncsönt akarta húzni, h elkezdje megmagyarázni :)

zsakfos 2009.12.22. 14:13:02

@acdcisti: Csak viccnek szántam:)
Nem tudom van e olyan vdk akinek van 10 gólpassza egy fél szezonban.
popp még így is tartod? :)

acdcisti 2009.12.22. 14:16:33

@mocsing: @zsakfos : akkor elnézést, hogy elrontottam a vicceteket :))

@popp: eltekintve a rossz gólpasszos statisztikától, tényleg jól játszik mostanában.

zsakfos 2009.12.22. 14:16:43

@mocsing: igen vártam tőle,egy olyan választ, hogy ő igazán már a Barcában látta benne az igazi klasszist:) és ha együtt játszana Dinnyóval akár Air Sanyi is lehetne a Barca középcsatára:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 14:19:10

@zsakfos : A Juve ellen nagyon jó volt, azonkívül a Schalke elleni első félidejét láttam a Bayernnek, de akkor az egész brigád fosnak bizonyult.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 14:54:18

@mocsing:

Te miről beszélsz? Kießling három gólpassznál jár, Di Natale pedig nullánál. Most már kezdek egyre kíváncsibb lenni, ki múlta felül Dinhot (komoly bajnokságokban) e téren.

"a tehetségével mindenki tisztában van"

Na, ez a mellébeszélés. Olyan nincs, hogy valaki kibújik az anyja méhéből, és tud focizni. Mindenért, amit Dinho elért, kőkeményen megdolgozott.

@Tika_:

Szerintem a Gloryk között ugyanúgy vannak normális és véresszájú arcok is, mint másoknál. Mondjuk pont Glory nevű glorynk talán a legnormálisabb és legkevésbé véresszájú glory. :-)

SamS 2009.12.22. 14:57:31

@Csöncsön: Giggs a PL-ben 9 gólpassznál jár, minden sorozatot tekintve 10-nél.

Jah, hogy komoly bajnokságban? Akkor nem szóltam :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.22. 15:03:44

@Csöncsön: Fabregas a bajnokságban 12 gólpasszt adott. A többi sorozattal együtt pedig 15+

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 15:04:46

@SamS:

És ugye Giggsről mondjátok azt, MU-sok, hogy klasszis formában van? (Dinho 3 gólt lőtt a 8 gólpassz mellé. Giggs?)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 15:06:08

@peter135:

Fabregastól senki sem tagadja meg, hogy csúcsklasszis. Bár mocsingot még nem kérdeztük a témában. :-)

Neil Blender 2009.12.22. 15:11:00

@Csöncsön: Ember hogy te mennyi vedhetetlen baromsagot osszehoztal itt az elmult ropke idoben. Bar szerintem vmi hatastanulmanyt csinalhatsz mert a felet amit irtal nem gondolhatod komolyan.

Mindenesetre thx es riszpekt mert jokat rohogtem egy ket fejtegeteseden ezen a szar napon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 15:18:32

@Csöncsön: te mi a faszról beszélsz, hogy felvegyem a ritmust. kiessling 12 gólt rúgott, ezzel vezeti a bundesliga góllövőlistáját. david villa ugyanennyivel vezeti a spanyolt. ők ketten ugyanolyan csúcsklasszisok? van értelme ennek? messi ugyanolyan, mint barrios? minden 6 gólpasszos a top4 bajnokságból ugyanolyan jó középpályás, mint xavi?

egyébként meg te ezt írtad, basszájba:
"8 (!) gólpassznál jár a Serie A-ban. Ha nem tudnánk, hogy ő Dinnye, most mindenki csúcsklasszisként beszélne róla, pusztán ezt az adatot látva"

erre írtam, h 8 gólpassztól ne legyen csúcsklasszis, ahogy ibisevic se lett a világ legjobb csatára, mert hintett egy félszezonban 17 gólt. fel tudod ezt fogni? egyáltalán nem a formájáról beszéltél, hanem hogy ha ad 8 gólpasszt, akkor csúcsklasszis.

és elmondom, hogy ha van olyan, ami akkor van meg az embernek, amikor kibújik az anyaméhből, az a tehetség. minden másért meg kell dolgozni, a tehetségért nem. más néven adottságnak hívjuk, ez is jelzi, h adva van szép magyarosan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.22. 15:27:35

@mocsing:

A Bundás azért nem a Serie A. De ha már: igen, Ibisevicsről is mindenki szuperlatívuszokban beszélt itt egy évvel ezelőtt. Nem minden a gól és a gólpassz, de nem is lehet csak úgy félresöpörni egy 11 pontos félszezont abban a bajnokságban, ahol a legmagasabb szintre fejlesztették a védekezést.

Azt meg nem tudom, honnan tudod, mi az, ami Dinhonak a génjeiben van adva, és mi az, amiért megdolgozott. Szerintem ezt egyikünk sem tudhatja.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 15:47:26

@mocsing: A tehetség a génjeiben van, de ahhoz, hogy topszinten akárcsak egy olyan szezont fölmutasson valaki, amilyenből Ronaldinho hármat, ahhoz iszonyatosan sokat kell melózni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 15:52:12

@Csöncsön: senki nem gondolta akkor sem, hogy ibisevic a világ legjobbjai közt van, pedig ilyen félszezont nem nagyon láttunk még senkitől.

azokért a képességekért, amik neki voltak, nem lehet megdolgozni. vagy vannak, vagy nincsenek. amit dárdai csinál(t), azt el lehet érni munkával, ronaldinhoét nem. hogy mit kezd a képességeivel, az már másik kérdés

@popp: pontosan. a siker sok dolog kérdése, a tehetség viszont nem. komolyan nem értem, itt axiómákon is el lehet vitatkozni?

halareaal 2009.12.22. 16:11:17

Ronaldinhonak egyébként csak 2 top szezonja volt, a 2004-2005ös és a 2005-2006os. előtte is jó volt, főleg tavasszal, de azért akkor még messze nem volt a világ legjobbja, tekintve h nem is nyert semmi komolyat a 2002es vbn kívül, ahol saját csapatában is csak a 3. legnagyobb sztár volt. a 2006-2007es szezonja sem volt olyan botrányos a 20on akárhány góllal, mint ahogy sokan beállítják, sőt, de azért az már nem az a Ronaldinho volt.

az viszont igaz, hogy abban a 2 szezonban hihetetlen jó volt, egyértelműen kiemelkedett a mezőnyből, csakhát ez túl rövid idő ahhoz, h vki igazán korszakos egyéniséggé váljon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 16:18:33

@mocsing: Samantha Fox csöcsein is el lehet vitatkozni.

Walmer 2009.12.22. 16:19:35

Apám, gólpasszokon vitatkoztok.
Képzeljétek el, Thorntonnak meg már 40 van és még nem járnak a szezon felénél.

Walmer 2009.12.22. 16:20:26

@popp: aztán milyen alapon? Ki ne találd, hogy nem jók, bazmeg:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 16:36:54

@Walmer: Na azokkal csöcsökkel vagyok úgy, mint heinrich Ronaldinho cseleivel. Látványosak, elbűvölőek, de haszontalanok. Én a formás, de emberléptákű cicik pártján állok, az ilyen böhöm tejcsarnokokat meghagyom a hanyatló nyugat ópiumának :-).

Gólpasszok: Az őreg Farve is elég jól nyomja, de Steve Nash is ott van a szeren.

páduaiszentantal84 2009.12.22. 16:45:52

@Csöncsön: ahogy tucatjával lehet sorolni ellenpéldákat is, hogy nyomortelepről, nagy szegénységből kitört játékosok nem szédültek bele a gazdagságba. (zé roberto, pelé, weah, eusebio..)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 17:13:53

@rizla: távolról sem nyilvánvaló, sőt, borzasztó messze állnak egymástól. Zidane játéka sallangmentes volt, hihetetlenül letisztult, R10 meg pont hogy barokkosan tirádás. Nyilván Zizou is trükközött olykor de 1) így kívánta a játékhelyzet 2) elhanyagolható számban irányult az öncélúság felé

@Csöncsön: mi köze a favelláknak az alázathoz? Amíg a foci volt a legfontosabb a számára, addig felfelé emelkedett, utána meg lefelé zuhant. Magának kereste a bajt.

Nem lehetett motiválni? Ha egy focistát motiválni kell, hogy rendesen edzen, hogy ne bulizzon heti kettőt, hogy ne szarjon az öltöző közepére, azon nincs mit magyarázni. Mert ő azt hitte, hogy majd ő megmutatja a Labdarúgásnak, meg majd ő tudja, hogy mikor-mire van szüksége. Hát nem. A labdarúgás tette naggyá, és per pillanat a labdarúgás az egyetlen, ami segíthet rajta. HA van még benne kellő alázat, akarat, kitartás, becsvágy.

HA fel tud állni a mocsokból, akkor majd újra sportremberként tekintek rá,és tisztelni fogom érte. Egyelőre viszont csak egy Törőcsik (nyilván gigantikus idézőjelben)

halareallal sok mindenben egyetértek, S. Fox csöcsei pedig klasszikus darabok, bár én inkább Sandrás voltam :)

Titi120 2009.12.22. 18:31:36

@heinrich:

A zidane-i sallagmentesség úgy néz ki a francia iskola alapja, ugyanis pont Riberynél figyeltem meg, hogy trükkjei 90 %-ban tényleg az előrejutást szolgálják, cselei funkcióval rendelkeznek, ritka nála a felesleges flikk -flakk.
Ebből a szempontból talán ő még ZZ -nál is jobb példa, és élesebb kontraszt Ronaldinhohoz viszonyítva.

www.youtube.com/watch?v=YjLsFODmOtc&feature=related

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.22. 18:55:26

@Titi120: a zidane vs labdafényezők vitához csak annyit tennék hozzá, hogy a többi emlegetett úriember nagyban függ(ött) saját gyorsaságától. ronaldinho, c. ronaldo nem lenne ekkora játékos zidane sebességével. nem volt lassú a Legnagyobb sem, de tőle azért ritkán láttál olyat, hogy megtolja, elfut vele, és halleluja.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 19:08:18

@_benito: Na ez egy érv, bár Ronaldinho ha összekapja magát meglassulva is tudna hatékony lenni. És éppen ez a nagy Tottiban és ADP-ben is. Lelassulva is tudnak érvényesülni és ez Giggsre is igaz, de Raúlra már nem annyira. C. Ronaldo viszont szerintem is bajban lehet, ahogy veszíteni kezd a sebességéből. Nyilván az sem holnap lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.22. 19:11:09

@popp: Ez nagyon off meg bulvár, de mégis piszkálja a csőröm, egy elég Roma ellenes laziale támadta azzal is Tottit, hogy például egy műsorban a feleségét megcsalta. Erről tudsz valamit, hogy ennek mi az alapja?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 19:24:40

Fogalmam sincs, de nem is érdekel. Annyit tudok, hogy Ilary Blasi ma este hozzám jön föl ;-).

Viccet félretéve, szar lehet szegény Roma ellenes lazialének, hogy csak ilyen fogást talál a Capitanon. Ebből is látszik, hogy nagyon nem megy a csapatotoknak.

montipájton 2009.12.22. 19:24:57

@_benito: Igen, így van, de Maradona pl. azért nagyobb még nála is, mert ugyanezt tudta minden tekintetben ÉS még gyors is volt, mint az istennyila. Ráadásul a karizma tekintetében is egy fokkal több volt, az az Argentína nélküle nem lett volna világbajnok és kész. (Meggyőződésem, hogy a vele szemben Zidane-t sokkal többre tartók pusztán generációs okokból olyan magabiztosak. Aki látta Maradonát a 80-as években játszani, nem vitathatja, hogy mindenben a legnagyobb, a jelenét meg hagyjuk, semmi köze a témához. Hasonlítsuk össze a fentebb belinkelt Zizou-mozdulatokat Maradona 82-es cseleivel, szintén a youtube-ról, a magyarok elleni vb-meccsen, nem jön ki rosszabbul belőle, és hol volt még 86...)
Ettől még persze Zidane is egyszeri és megismételhetetlen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.22. 19:30:47

@popp: Jaj te, minek azonnal a kötözködés? Mintha nem tudnád, hogy mehetne akárhogy a tartományiaknak, Totti akkor is a figyelem középpontjában lenne, pontosan tudjuk miért. Csak feltettem egy kérdést, mert meglepett maga a feltételezés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.22. 19:55:02

Az igazság az, hogy tényleg nem érdekel. (Frajti egy másik blogon talán segít ;-). Kicsit offok is vagyunk.

Titi120 2009.12.22. 20:35:23

@_benito:
Ebből a szempontból viszont én is Tottihoz tudnám hasonlítani Zidane-t, vagy ... Na, jó, leírom, aztán lehet, hogy már csak 2010-ben engedtek ide vissza: Effenberghez.

Nem a cselezési készséget illetően, hanem stílusra, eleganciára értve. Meg persze suttyóságra is. :)

Walmer 2009.12.23. 08:20:14

@popp: bekapnád te azokat a "böhöm tejcsarnokokat" öreg:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.23. 13:34:34

@Walmer: Igazad van, túloztam a Virág elvtárs idézettel. Úgy mondom inkább, hogy jobb szeretem az emberléptékű ciciket.
süti beállítások módosítása