Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Eszetlen Rohangálás, 16. forduló

2009.12.14. 23:29 _benito

A sors úgy akarta, hogy több szeánszot is megtekintsek a hétvégén a zátonyon zajló atlétikabajnokság aktuális futamaiból, így nem állhatom meg, hogy erős videós segédlettel, az outsiderség puha takarója alá rejtezve ne osszak meg néhány meglátást. Annál is inkább, mert van itt néhány érdekes párhuzam, úgyhogy lesz némi tésztába göngyölt macska íze a Christmas Puddingnak, amit rendhagyó módon felszolgálunk, hogy legyen hova ontani a valóban hozzáértő okosságokat. Elöljáróban közlöm, hogy elfogult vagyok azokkal, akik a legfaszább nyilatkozatokat tolják a meccsek után, így a Spurs-Wolvesnél valamelyik ujjamba bele kellett harapnom (Redknapp egyetlen lehetséges ellenfele Mick McCarthy), ugyanakkor – mostanra talán nem egyedül – nagyon nem bírom, amit Rafa Benitez hisz a futballról, és a szezon előtti jóslatomhoz görcsösen ragaszkodva jelzem, hogy idén mindent a Chelsea nyer.

Dögletes hétvégéje volt a nagyoknak, a ManU hazai pályán nem szokott kikapni még akkor sem, amikor megérdemli, úgyhogy vaskos meglepetés volt, hogy az angol utánpótlás színe-java 3 ponttal távozott az Old Traffordról. A hozzáértőktől kérdezném, hogy szerintük ki szponzorálja a háttérből Wes Brown csapatban tartását. A vemhes üsző szívszorító pillantásával végigkövetett beadás úgy szállt el a feje felett, hogy már Sol Campbell reaktiválásán gondolkodnak, ami minimum erősnek tűnő kritika.

Az olaszos áthallás első részét a Liverpoolal kapcsolatban villantom: Benitezék pont ugyanazt élik meg, mint a Juventus. Nagyon (értsd: nagyon) kellene már az a rohadék bajnoki cím, mert hát miféle nagycsapat az, amelyik saját hazájában sem ér el semmit. De ehhez hol az eszközök hiányoznak (sérüléshullám), hol a bántóan puhapöcsű edzői hozzáállás, aztán amikor végre egyik sincs meg, akkor meg görcsölésbe fordul a dolog, méghozzá olyan mértékig, hogy már azt is megkérdőjelezi az ember, hogy egyáltalán a képesség megvan a csapatban. Az Arsenalt egy félidőn át lefocizták a pályáról, de a két edző közti különbséget jelzi, hogy Wenger a szünetben úgy gatyába rázta az övéit, hogy tökéletesen megfordították a meccset – minden szempontból. Ez a Johnson viszont rohadt jó kis játékos, még akkor is, ha mindkét gól az övé volt. Arsavin végre leszokott a lekussoltatós gólörömről, helyette egy rossz híreket kapó kafferbivaly arckifejezésével ünnepelt valóban kivételesen szép lövését. Az Arsenalt két okból nem fog bajnokságot nyerni: egyrészt mert nincs szőrös tökű centerük, másrészt mert a Chelsea nyer.

Ezt persze nem abból gondolom, hogy sikerült pontot rabolniuk az Evertontól, inkább csak az ellenfelek, és a londoniak sűrűsége miatt gondolom így. Ilyen vicces gólok születtek, sajnos nem találtam a legviccesebbet, amikor Drogba felszabadító fejese Saháról pattan vissza a Chelsea kapujába. Abban egyébként biztosabb vagyok, hogy a BL-t ők nyerik, mint hogy a bajnokságot, mert ott inkább érvényesül a Carlo-magic.

Egy másik 3-3 is volt, a Manchester Citynél azt kellene mondanom, hogy Tevez nekikezdett, hogy megszolgálja a vételárát, de ez már csak azért sem igaz, mert annyi pénzt fizettek érte, hogy ha pályafutása végéig egyengeti a bugyikék stadion gyepszőnyegén a göröngyöket, akkor sem fog még a felénél sem tartani. Kilenc meccsből nyolc döntetlen. Rekordgyanús.

Szeretnék tartózkodni a szezon gólja cím fordulónként kétszer történő átnyújtásához, de amit Figueroa (ez nem az új maradonaként beharangozott, de csúfosat bukó arc, mert hondurasi, asszem) elvállalt a Stoke-Wiganen, arra muszáj valamilyen felsőfokú jelzőt találni. A félpályán innen megítélt szabadrúgáshoz úgy fut oda, hogy fingja nincs, mihez kezdjen a labdával, de aztán az utolsó két lépésnél erősen Sörensen szemébe néz, és besomja fölötte.

Nem sikerül a végére érnem a csak gittelések között olvasott októberi FourFourTwo-nak, amiben van egy nagyon faszipántos (csak hogy meglegyen az angolos feeling) Mick McCarthy-interjú, amiben sokat beszél a Wolvesről, és hogy mennyire bízik benne, hogy nem esnek úgy ki, mint a Sunderland. Figyelem őket, de a Redknapp-féle Tottenham ellen sem tudok drukkolni, úgyhogy nekem bármilyen eredmény megfelelt. Aztán rájöttem, hogy a Spursben játszik Niko Krajncar, és azonnal elkezdtem drukkolni a farkasoknak. Egyszerűen nem bírom az ilyen operetfuttballistákat, akik még ahhoz is hülyék, hogy felmérjék, melyik bajnokságban van keresnivalójuk. A Wolves menekül, a Spurs meg közben egyre odázza a napot, amit minden évben megünnepelnek az Arsenalnál (biztos van neve is, majd Walmer kisegít).

Itt az eredmények, itt a tabella. Ez meg egy maca, ha valaki csalódott a hozzáértő angol poszt elmaradása miatt.
 

194 komment

Címkék: angol összefoglaló több mint foci vegyes izé premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr801598719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slice 2009.12.14. 23:49:32

Gondolom a St. Totteringham's Day-re gondoltál.:)

Everred 2009.12.14. 23:50:05

Jó vót ez, benito, de arra kíváncsi lennék már, miért vagy benne ENNYIRE biztos, hogy a Bajnokok Ligáját a Chelsea nyeri. Ott azért akad még egy-két csapat... szerintem is a legnagyobb esélyesek között van, de azért ennyire biztosra nem mennék... igaz, te 2007 őszén a United a győzelmét is megjósoltad, ha jól rémlik.

Ami Brownt illeti: ha huzamosabb ideig egészséges tud lenni és kapja a lehetőséget, ő egy egészen jó kis védő. Csak épp ha kihagy pár hetet, ami igen gyakran megesik, akkor visszatérése után további pár hét úgy telik, hogy a jó Wesley azt sem tudja, eljött-e már otthonról. Meg Vidiccsel amúgy sem alkotnak jó párost, pláne, ha még Van der Sar sincs, hogy irányítsa őket. De ha Ferdinand gondolkodik helyette is, akkor Brown egész jó.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 00:03:13

Nem lenne meglepetés, ha a Chelsea mindent learatna, de sztem el fogják csűrni, ráadásul túlságosan Drogbától függnek.

Carló miatt ellenük vagyok, hál istennek már rákezdett a Chelsea need defensive discipline nótára, csak azt sajnálom, hogy a kizárás miatt a télen nem tudják megszerezni Agüerót, úgy lenne tuti a bukta :)

Ja, a bula elég fáradt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 00:12:17

@heinrich: igazolhatnak még a télen, nem? addig felfüggesztették, v vmi ilyesmi.

Everred 2009.12.15. 00:15:16

@heinrich: egyelőre feloldották a Chelsea átigazolási embargóját, télen igazolhatnak, a fellebbezésnek köszönhetően.

Ami meg a BL-t illeti: nagyjából négy csoportba lehet rakni a megmaradt csapatokat.
1. a három legnagyobb esélyes: Barcelona, Chelsea, Real Madrid
2. akik odaérhetnek némi szerencsével: Bayern, Inter, Arsenal, még a Milan is
3. akiknek a döntőbe jutása már hatalmas meglepetés lenne, sőt, az elődöntő is bravúr bármelyiküktől: Sevilla, Lyon, Bordeaux, Manchester United, Fiorentina, Porto
4. az esélytelenek: Stuttgart, CSZKA, Olympiakos

Nincs Liverpool, a Barcelona is gyengébbnek tűnik, mint tavaly, szóval tényleg minden adott a Chelsea számára, ha így jobban belegondolok. Ha most sem sikerül, akkor lehet, hogy soha.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 00:50:49

@Everred: egy kicsit szigorú vagy az MU-val, a Bayernnel, Arsenallal és a Milannal pedig elég jóindulatú.

Én nagyon örülök a torinói győzelemnek, de a Juventus azért nem egy Mainz 05, na.

A csapatjáték most nagyon jó volt, de Olic nem egy Messi, és Gomez pláne nem Ibrahimovic. Szerencsés sorsolás esetén mehetünk még egy (esetleg két) kört, de a Chelsea/Barcelona páros ellen minimális esélyünk van. És könnyen megkaphatjuk őket rögtön a következő fordulóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 01:01:54

@értelmetlen_nevű: két dologban vagyok biztos: az egyik, h brazília nem lesz világbajnok, a másik pedig, h mu-bayern lesz a nyolcaddöntőben

Mr.AT 2009.12.15. 01:02:32

Pont ugyanezt gondolom Johnsonról. Talán az egész liga most underrated playere, szegény, már azt sem értettem, a Chelsea miért engedte el anno.

Mr.AT 2009.12.15. 01:04:06

@mocsing: Az MU-Bayern meccs az, ahol annyira nem tudnám eldönteni, hogy ki ELLEN szurkoljak, hogy alighanem inkább megnéznék alatta egy jó Barátok Közt válogatást, felvételről.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 01:07:52

@Mr.AT: én a juve-reálokon vagyok így, meg mondjuk egy juve-mostani barcán is nagy bajban lennék. szerencsére ezek már nem lehetnek idén :)

btw, no offense, de a múltkor hiányoltad a jogerős ítéletet a juve-vezetőkkel kapcsolatban. ahogy látom, eggyel megvolnánk.

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/olaszorszag-harom-ev-bortont-kapott-a-juve-korabbi-ugyvezetoje-2010206

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.12.15. 01:11:30

@Everred: elsőre nekem is úgy tűnt, hogy pesszimista vagy a Uniteddel kapcsolatban, de aztán elolvastam a hsz-t újra és rájöttem, hogy sajnos tényleg. Az elődöntő bravúr lenne az idei Unitedtől :(

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2009.12.15. 01:15:00

@heinrich: meg fogják szerezni Agüerót, ahogy mocsing mondja, felfüggesztették a bant. Csak én mondjuk ettől pont nem esélytelenebbnek látom őket. Ha másért nem, hát mert akkor nem fognak annyira Drogbától függeni, amit épp te róttál fel nekik.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 01:19:22

@mocsing: az MU-tól nem tartok annyira.

A Barcelonát mindenképpen szeretném elkerülni (nagyon nagyon rossz emlékek, brrr), a Chelsea-t úgy szintén (szerintem is ők a legesélyesebbek).

Utána jön a Real (Kaka vs. Demichelis) és az Inter, persze a Real ellen hagyományosan jól szokott menni, az Inter valódi erejéről pedig még mindig nem vagyok meggyőződve (azért Maicon vs. Pranjic ...)

A többiek ellen van keresnivalónk, ha az utóbbi két meccsen bemutatott játékot vesszük alapul. Ha szarul játszunk, akkor bárkitől kiszophatunk.

Én a Fiorentinának nagyon örülnék például.

Everred 2009.12.15. 01:23:04

@értelmetlen_nevű: miért is vagyok túl szigorú a Uniteddel? A Milan meg csak hozott négy pontot a Madridon, az Arsenalnál meg sosem lehet tudni, bár oké, ők talán közelebb vannak a hármas csoportba soroltakhoz, mint a Bayern-Inter-Milan trióhoz, Van Persie sérülése miatt.

Everred 2009.12.15. 01:26:11

@mocsing: édes álom mindkettő, nemde? Én is valamiért a Bayernt várom magunknak, de ne éld bele magad, lehet, hogy kemény ellenfelet kaptok.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 01:32:12

@Everred: a jelenleg mutatott játékot tekintve lehet, hogy reális a besorolásod, de azért mégiscsak a MU-ról beszélünk. Ha van csapat, aki szar játékkal vagy szerencsével is nyerni tud ('99 :(( ) akkor az a Manchester. Én tényleg nem szeretem a United-ot (pláne az utóbbi pár évben), de azért a megaerős Chelsea pár ponttal van előttetek a bajnokságban, és nem olyan régen vertétek meg a Wolfsburgot a cserecsapattal.

Az Arsenalban én bíztam idén, RvP sérülése egyenlőre nullázta a csapatot. Kíváncsi vagyok, hogy mit lép Wenger.

A Milan pedig nagyon rapszódikus, szerintem nem feltétlen a Real ellen szerzett négy pontjuk a mérvadó (Casillas khm).

Everred 2009.12.15. 01:36:09

@értelmetlen_nevű: nem olyan nagy szám az a Chelsea sem ám, nem erősebb, mint az elmúlt szezonokban, leszámítva a rövidke Scolari-érát. Csak épp most Angliában a legkiegyensúlyozottabb csapat, miután az elmúlt három év bajnoka sok szempontból visszafejlődött. Megaerősnek most sem nevezném a Chelsea-t így sem, a 2005-ös csapatuk jó eséllyel szétszedné a mostanit.

Everred 2009.12.15. 01:38:27

@értelmetlen_nevű: egyébként a mutatott játék nem is rossz a United esetében, jobb, mint a keret állapota.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 02:01:04

@Everred: oké, de ha nincs a "rövidke" Scolari éra, akkor a Chelsea lazán megnyerhette volna a világ legerősebb bajnokságát. Nyilván feltételes mód, de Hiddink-nek nagyon durva győzelmi szériája volt, ha jól emlékszem.

A 2005-ös csapathoz pedig nincs értelme hasonlítani őket, kicsi az esélye, hogy a BL-ben találkoznak velük : )

A játékoskeretet figyelembe véve a Real, Barcelona, Chelsea trió kiemelkedik a mezőnyből, ezért írtam a Chelsea-re, hogy megaerős. Abban viszont igazad van, hogy rohamosan öregedik a csapat, és ilyen Deco féle igazolásokkal nincs nagy jövőjük.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.15. 02:10:41

Minden erőmmel próbálom magamba szugerálni, hogy a Madrid otthon megcsinálja idén 8 év után, de mivel vagy jó 5 éve egy kört se sikerült menni, kissé nehezen megy még a hétvége után is. Most egy körre azért fogadni is mernék, és otthon a döntőt sem buknák el, de TOP3 esélyesbe sorolni sajnos talán erős. Egyszerűen nem tudom elképzuelni, hogy egy oda-visszában leverjük a Chelsea killer középpályáját... Egy meccsen otthon talán, de ehhez is javulni kell. És akkor a Barcat nem is említem...

A 16 közt tuti Real - Bayern lesz, most hogy nincs Juve:) Előzetesen pedig én is a Chelseat említettem haveri körben, és valahol ki is jár nekik most már, ha őszinték akarunk lenni.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.15. 02:13:57

@Everred: Hát, azért az Anelka-Drogba kettős eléggé egymásra talált, ez plusz az elmúlt évekhez képest, csak hát ha jól tudom Drogbának jelenése van januárban hazafias színekben, és még pár arcnak a keretből. Nagyon nem kéne most az a Chelsea-nek...

Bevallom nagyon részletekig nem figyelem a PL-t, csak nagy meccseket, gólszerzőket, NST posztokat. Mi van Joe Cole-al, az "angol foci legnagyobb ígéretével"? Végleg eltűnt 2 sérülés és 3 padozás közt?:(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 02:51:41

@_Maverick: Ha jól tudom, nemrég tért vissza a sérüléséből, játszott is, egészen remekül, de Decot favorizálja a talján. Én így tudom, javítson ki valaki ha tévedek.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.15. 03:01:17

őrületes forduló volt, hozható meccseken bukott pontokat a Chelsea és City, meglepetés vereség a MU és a Tottenham-nél, mondjuk én az Arsenal győzelmet sem gondoltam volna, hogy meg lesz, inkább 1-es vagy X-re gondoltam
(mondjuk egy 11-es elmaradt a Pool-tól, bár Gerrard eljátszotta már effajta hitelét))

City meccsén sokadik 'bénázás'-'összeszokottság hiánya' kombó "irányította" a meccset,
mondjuk a bíró is kivette a maga részét a meccsből, megadott egy tiszta lesgólt, egyik bedobásnál nem City játékosról ment ki a labda, erre a Bolton dobhatott, gól is lett az akcióból, Bellamy reklamált, sárgát kapott
majd 2. félidőben 60. perc körül elment a szélen, a védő belépett neki, erre befelé szabad helyett 2. sárga+ kiállítás, fél óra emberhátrány jött, 3-2-es Bolton vezetésnél
Clattenburg állítólag jelentette az FA-nek, hogy nem volt jó döntés ez, nem volt színészkedés, ennek ellenére Bellamy nem lehet ott holnap a Tottenham ellen idegenben

ha így nézzük még jó is az a 3-3, persze abban a kontextusban, hogy Hull, Burnley, Bolton, Wigan, Birmingham stb. csapatok ellen van a legtöbb döntetlen, elég aggasztó
mondjuk még semmi nincs veszve, csak egyre nehezebb lesz

Tevez ráérzett végre a gólokra is, cserébe Ade meg leszokott róla, jó lenne ha egyszer együtt lennének formában, de még inkább, ha Robinho is virítana vmit idén

ja meg Sylvinho is letolta első meccsét a PL-ben (újra:D) más volt ,mint Bridge, maradjunk annyiban:)

Tottenham ellen Bellamy eltiltott, Bridge&Johnson sérült, NDJ(h1n1)+SWP(boka) nem 100%-osak, nem is biztos, hogy játszanak

apropó Birmingham, 24 pontjuk van (!), ugyanannyi, amennyi a Pool-nak , 5 pontra a 4. helytől

montipájton 2009.12.15. 07:36:54

Nem ártana néha több ilyen átrándulás az angol területre, Benito, ahogy aranylábú focistáink szokták mondani, "azér' igazolnák külföldre, mer' kellenek az új kihívások." Jó kis poszt.

Szeretem az NST-ben, hogy felvállalja a meredek jóslatokat és a tévedés esélyét, ez a Chelsea-tarolás pont ilyen esély. Szerintem, bár szurkolok nekik (vagy épp ezért...), nem fognak nyerni, pedig megérdemelnék. A BL-t is. Nem is annyira Drogba (a világ jelenlegi legjobb csatára) vagy Cech, hanem elsősorban John Terry. De valami azt súgja, a Barcelona fog ismételni, először a BL történelmében, és hogy teljes legyen a fíling, a Bernabeuban...

A MU nem annyira rossz azért, mint itt mondják többen, bár Cé pótlása nyilván megoldhatatlan és kicsit sok a "remek spíler, de nem világklasszis" a keretükben - azért én meglepetésnek nem fogom tartani, ha ők érnek oda otthon és a BL-ben is a dobogóra.

A Liverpool, na, az már meglepi lenne, a BL-ben már nem kell tőle tartani.))

montipájton 2009.12.15. 07:39:00

@heinrich: Aztán miért kell Carlo ellen szurkolni?

impulzusmoduláció 2009.12.15. 08:05:42

Végre valaki észrevette,hogy Niko K. a PL legnagyobb lufija.

undertow 2009.12.15. 08:16:21

@Everred: kizárt, hogy blt nyerjen a chelsea, platini majd küldi a szokásos skandináv bírót az elődöntőben...

Mourinho már nem a király 2009.12.15. 08:16:28

@crazy_horse: Robinho megy a Barcába, ő már nem kell belelendüljön a Citybe. Az araboknak ez az év különben is az összeszokás éve, jövőre tényleg befuthatnak, ha jól csinálják a dolgukat. (ahányszor néztem amugy a nagy Lescott mindig bakizott valamit, érdekes amugy)

A Real sajnos vagy szerencsére nincs a top3 esélyes között a BL-ben szerintem.

Jah és Arsha mekkora gólt b@szarintott :)

Mourinho már nem a király 2009.12.15. 08:17:16

@mocsing: ha nem a brazilok nyerik a VB-t, akkor kb. csak az argentinok lehetnek. Európán kívül nem nyert ugye európai csapat.

undertow 2009.12.15. 08:21:19

@heinrich: 3 gól szopott a csapat hazai pályán, az pontosan 3x annyi, mint eddig a szezonban otthon összesen. rádadásul komikus gólok voltak, ment a benny hill theme a háttérben. az előző 3 meccsen 6 kapott gól. szerinted nem defensive discipline kell? naneviccelj

egyébként a büntetés felfüggesztve amíg egy, legalább a látszatra is ügyelő, bíróság döntést nem hoz. ami nem lesz meg januárig, ergo télen lehet igazolni. már most dőlnek a hülyébbnél hülyébb pletykák, ebből a szempontból őrült január elé nézünk.

undertow 2009.12.15. 08:23:47

@értelmetlen_nevű: a barcát talán, de a chelsea valamelyik milánói csapatot kapja, ebben teljesen biztos vagyok :)

undertow 2009.12.15. 08:28:03

@Mr.AT:
mert szar védő. és még mindig az. elöl nagyon fasza, az tény, de jobb hátvédként nem árt, ha a védezni is tud az ember. josé 433-ban meg az lett volna főleg a feladata.

Walmer 2009.12.15. 08:41:53

@Everred: legnagyobb esélyes a Real.
Én meg napbarnított vagyok, kékszemű, szőke és 180 cm magas.

Walmer 2009.12.15. 08:49:16

Johnson szerintem is nagyon komoly spíler, nekem bevallom egyik személyes kedvencem volt már akkor is, mikor a Chelsea megvette (ha jól vélexöm WHU nevelés ő is). Egy apró baj van vele. Védekezni nem nagyon tud. Támadások segítésében, technikai tudásban viszont szerintem nem sok védő veszi fel vele a versenyt.

A Citynél szerintem az a baj, hoyg mivel rengeteg az új arc a védelemben, nem álltak még össze. Sok gólt kapnak. Vagy lescott, vagy Touré, vagy valaki más mindig elcsesz valamit.

A post amúgy tetszik, nem utolsósorban azért, mert nekem sokkal jobban bejön az Ellis-féle minimalizmus, mint a rokokós szóvirágfosás.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.15. 09:16:25

@Walmer: Fú de nem tetszik amit Ellis csinált, de ez mellékzönge, _benito, a poszt király, nem is reméltem :-D mondjuk bulából lehetett olvan egy kicsit kevésbé prosztót is választani, de hát fociblog ez, ne várjunk minpőségi cicákat ;-p

A dinamó london valóban bikaerős, de ahogy az elmúlt hét mutatja, nem győzhetetlen, olyan csapat nincs, amelyik formahanyatlás nélkül végigcsinálja. Ha behúznak mindent, nem lesz meglepetés, de őszintén szólva tavaly és tavalyelőtt se lett volna az, aztán mégsem. Szóval várjuk ki a végét :-D

Mondjuk engem, ha ligakupán túl bármit is nyerne a MU idén, meglepne. Nem azért mert leírom őket, de papíron, hogy pontosítsam: az én papíromon ők most elvileg nem erős csapat (az ász elment, sok más ász erősen öregszik, a többiek meg talán nem klasszis kategória - minusz Wayne persze, aki egy isten, nincs mit tagadni). Aztán közben valahogy mégis hozzák a meccseket, ki érti.

Az Arsenal esélyeiről meg nem mondok semmit. Sok esélytelenebb csapat is nyert már bajnokságot / bl-t, és sok papíron erősebbnek tűnő gárda bukott már el. Én bízom a csapatban, na és persze wenger knows, és nem lepődnék meg sem a bl sem a pl behúzásán - bár ahogy nézem ezzel csak a drukkereik, és ők se mind értenének egyet :-D

Arsa meg, a lehetetlen helyről, teljesen váratlanul akasztott bombák istene, ősszel a MU ellen is mit lőtt már, isteni faszaság, hogy nálunk játszok, hogy úgy mondjam: illik a csapatba :-D

Walmer 2009.12.15. 09:31:39

@morphine: Én azért nem írnám le ennyire a MU-t. Tavasszal lesz kegyetlen hajtás majd és aki akkor teljesít az nagyon ott lehet a végén.

Arsenalnál nem gondolod, hogy kicsit ironikus a "Wenger knows"? Elvileg tavalyelőtt is tudta, meg tavaly is, aztán lett ami lett.
Ideje lenne már az edzőcserének. Ahogy a nagy öregek mondták: a legjobb edzőből is elég két esztendő. Wenger és a csapat szemmel láthatóan belefásult egymásba, kitörnés csak friss vérrel lehetséges. nem mindenki Sir Alex.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 09:35:13

jó kis cikkkkk, köszönjük :)

mondjuk nem értem mi a baj a gólörömmel, de amíg ebbe köt bele az aktuális szerző, addig nem aggódom... :)

Üdv, ymy - RvP gólörömei "durvábbak"

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 09:36:49

nah, pont az edzőcsere hiányzik, azbasznabedenagyon... ebből a keretből ezeket az eredményeket gondolom majd mindenki kihozná... ne bohóckodjunk.

Walmer 2009.12.15. 09:42:22

@imici77: az, hogy ilyen a keret, az Wenger sara.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 09:45:25

@Walmer: max Wengeré is... sztem... ez az Arsenal játékospolitikája, gazdaságpolitikája, s nem kizárólag Wengeré.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 09:55:48

@montipájton: röviden annyit tudok mondani: csak :) Nem bírom a tagot, sem a Juvés időszaka miatt, sem egyébként, és külön rosszul esne, ha a szezon után azt kellene hallgatnom, h mekkora edző.

@undertow: fúú, a cselszki-drukkerek is hiperérzékenyek. Csak Carlón röhögtem, hogy van egy baszomnagy betonkockája, meg sem lehet mozdítani, de azért ő szíve szerint még betenné valami trezorba, úgy a biztos.

bidzsibj 2009.12.15. 10:08:32

Sziasztok!
Az angol bajnoksag nagyon hosszu. Most az unnepekkor kezdodik a gyilkos idoszak. Ha ebbol jol jovunk akkor az MU koztudott hogy jo a vegere. Majdnem harom csapatra valo jatekos van ha mindenki egeszseges. Ha hianyoznak a kezdok akkor viszont becsuszhatnak rossz BL meccsek.
A legjobb negybe varom a Barca, Real, MU, Chelseat.
A Realt csak azert mert otthon fog jatszni de a vedelmuk nagyon gyenge meg mindeg.
Szerintem Real - Chelsea vagy Barca - MU lesz a BL dontoben. Sokat fog szamitani ki ussza meg a serules hullamokat.

bög 2009.12.15. 10:13:48

udv
mikor van a sorsolás?

az meg érdekes, hogy a közvélemény a madridot döntöbe várja, szerintem a legjobb nyolcból már nem mennek tovább. nem tudnék olyan csapatot mondani aki ellen jo szivvel ülök majd le a tv elé.
a legnagyobb esélyes a barca, a chelsea. nem írnám le a bayernt se mint fekete lovat.

Neil Blender 2009.12.15. 10:45:10

@bög: Azert ne ajuljunk mar el a Bayerntol olyan szinten hogy BL dontobe varjuk... A Juventust a Bari is megpicsazta pl. legutobb azaz nincsenek a torinoiak eletuk formajaban. Ha a Bayern benyel mondjuk egy Chelseat most, vagy mondjuk egy Barcat akkor annyi...

A Chelsea szerintem pont hogy a bajnoksagban eselyesebb mint a BL-ben de nem lepodnek meg ha mind2-t behuznak. Az alapcsapatnak kb ez lehet az utolso kimagaslo eve, esetleg jovore de ha megint buknak iden mindent akkor mar az "oregek" nem allnak fel szvsz.

Madridot azert varjak sokan a dontobe mert ugye nem keves penz lett beinjektalva a csapatba + a Bernabeuban lesz a donto. En mindenesetre egy elodontot mar nagy sikernek itelnek meg.

duran6 2009.12.15. 10:55:26

@bidzsibj:

Teljesen egyetértek. Talán csak a Realnál lóg ki a lóláb (nuku védelem + összeszokottság). Az azért ledöbbent, hogy a MU-t mennyien lesajnálják ("nem világklasszisok, csak spílerek" meg hasonlók). Ezek az "amatőrök" hosszú évek óta (3-4 éve különösen) klopfolják az ellent a BL-ben és a PL-ben is. Ha a sérültek felgyógyulnak, bármely csapat ellen győzelmi esélyekkel lép(het)nek pályára (igen, még az überhiperszuper barca ellen is...).
A Chelsea-től nem tartok, láttuk mire képesek a United ellen hazai pályán (azt a kamugólt meg hagyjuk). Pariban volt velük a United, és akkor még finoman fogalmaztam... A londoniak meg ennyit tudtak (tudnak egy nagy csapat ellen).
A barcan meg revansot kell venni, nincs mese.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.15. 11:02:45

sokismeretlenes egyetleteket próbálunk megoldani, de hát épp ez az izgalmas. a Chelsea nagyon stabilnak tünik,Anelka nem megy sehova, plusz van egy jó edzőjük. mi több, Joe Cole klasszikus írányítót játszik, szabadon, a két csatár mögött (Ancelottinál!), amíg bírja erővel, persze. (gondolom, extra prémium belebegtetve, meg egypáran a kupával álmodnak. mindkettővel). szóval... hogy állnak a hivatalos oddsok? :)
A Real is ott van, de ők egyemberes csapatnak tűnnek a Liga-n kivül. mint a MU Cé csúcskorszakában. számomra kisebb csoda, hogy a MU ott van most, ahol... mindig nekik ad a kerék (ami mögött azért komoly, tudatos munka van, persze).

Walmer 2009.12.15. 11:10:48

@Neil Blender: A chelsea minden csak nem öreg. Öreg a Milan volt, mikor carlo BL-t nyert velük. Az még olyan 3-4 év.

Walmer 2009.12.15. 11:14:58

@imici77: Az Arsenalnak soha az életben nem volt olyan játékospolitikája, hogy ide nekem minden 16 évest, aki él és mozog Fekete-Afrikában.
Ez Wengerrel jött be. Lásd még: fiatal tehetségek.

ZenZo 2009.12.15. 11:19:38

Jó a poszt, meg vártam is, meg most úgyis bazi jó kedvem van, szóval sorban:

@_Maverick:
JC jó másfél éves kihagyás után (közbe játszott 1-1 meccset, hogy rásérüljön) tért vissza nemrég, azóta futott pár jó, és pár nagyon szar meccset. Most az Everton ellen nem is emlékszem, labdába ért-e egyáltalán. Az Ágyúsok ellen is ramaty volt. De novemberben volt pár nagyon jó mérkőzése, pölö a Blackburn elleni...

Neil Blender 2009.12.15. 11:20:24

@Walmer: Nem mondon hogy venemberek gyulekezete de azert Ballack, Lampard, Drogba trio sem lesz mar fiatalabb, mind tul a 30on. Ez a szezon ill. a kovetkezo lehet a csucs utana mar csak lefele.

Es azert abban egyetertunk hogy ok a kulcsjatekosok.

ZenZo 2009.12.15. 11:20:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: rotálja őket, kár, hogy egyik sem tud sztenderden jó lenni. Mindkettőnek volt már nagy meccse, és ultraszar is.

ZenZo 2009.12.15. 11:22:59

@heinrich: "@undertow: fúú, a cselszki-drukkerek is hiperérzékenyek. Csak Carlón röhögtem, hogy van egy baszomnagy betonkockája, meg sem lehet mozdítani, de azért ő szíve szerint még betenné valami trezorba, úgy a biztos. "

Először válaszolni akartam, de nem. Erre nem lehet :) felborultam a székkel, kiesett a kezemből a billentyűzet, nincs enterem. Vazzedehülyevagy :DDD (:visítvaröhögés:)

ZenZo 2009.12.15. 11:25:37

@Neil Blender: Ballackban talán már nincs több fellángolás, de a Lampard-Drogba duó még szerintem tartogat néhány jó szezont. Én a tavalyi szezonra mondtam azt, amit te, hogy ha most nem, akkor már sose, de elnézem idén Drogbát, és csendben leülök, s átgondolom a dolgot ;) Tény, hogy a keret jelenleg talán a legjobb összetételben van, fiatalok, idősebbek és az érett focikorúak.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 11:28:06

@Walmer: nem fogok vitatkozni, sztem az Arsenal nem csak Wengerből áll... nézd meg, közben azért elég sok minden változott, stadiontól kezdve a gazdasági helyzet... sztem összedugták a fejüket az okosok, s ebbe az irányba kezdték el tolni a szekeret... ha jönne egy új edző, akinek nagy igényei lennének, akkor miért is teljesítenék? hogy nyerjünk egy fa kupát és anyagilag, gazdaságilag meg rosszabb legyen a helyzet? Ha most vennénk egy Villát pl, akkor többen jönnének a stadionba? Én hiszek a következetességben.

Strigo 2009.12.15. 11:46:29

Az nem feltétlenül Brown hibája, ha egy válogatott szélső teljesen tisztán beadhat, és abból egy válogatott csatár gólt fejel. Különben is, Ferguson és Capello ritkán téved egyszerre, és a vébén is Wes fog játszani a komolyabb csapatok ellen jobbhátvédben, a hétvégén nagyot alakító Johnson helyett.

Neil Blender 2009.12.15. 11:55:02

@ZenZo: Nem tudom. Meglatjuk. En azt mondom, iden van a legnagyobb eselyuk mindenre. A MU halovanyabb + ezer a serult --> el lehet(ne) huzni a bajoksagban.

BLben meg ugye erosen sorsolasfuggo a dolog, de betyarul egyutt vannak. Jovore mar mas lehet a helyzet.

Walmer 2009.12.15. 12:23:50

@imici77: A következetesség nem az, hogy veszünk egy 16 éves togóit, aztán eladjuk 20 évesen. Az Arsenalban van egy csomó pénz, de nincs koncepció. Illetve van, de az szerintem szar.
24 év átlagú csapatokkal nem lehet semmit nyerni.

David Villa. Ja, ha ennyi a koncepció akkor tényleg maradjon ami van most.

zsakfos 2009.12.15. 12:44:21

@Strigo a divatdrukker:
Egy élmény lesz az angolok ellen balszélsőt játszani :) David Silva és Robben már dörzsöli a tenyerét.

K_dako 2009.12.15. 12:47:23

Igen, elképesztő, hogy Drogba lassan 32 lesz, és még mindig ilyen formában van. Az elveszített BL-döntő és a tavaly őszi sérülés- és sértődéshullám nem gondoltam volna.
Lampardban vannak még jó évek, bár olyan ő sem lesz, mint 2004-05 körül. Ha 20-at nem is, 10-15 gól körül tud hozni még évek múlva is. Kérdés, mit fog szólni egy olyan szerephez, mint Giggsé vagy Scholesé a manu-ban, vagyis mondjuk 2-3 év múlva csak a meccsek felén játszik.
Ballacknak akkor adnék még egy évet, ha nem tudunk beépíteni vagy találni a helyére egy hasonló fiatalt. Matics stílusa hasonló, meglátjuk, mire viszi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.15. 12:52:22

(Én is azokhoz csatlakozom, akik szerint a Chelsea vagy most nyer BL-t, vagy soha.)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.15. 13:06:37

@Walmer: Az a baj walmer, hogy kb. annyira sematikus a véleményed arsenal ügyben, mintha a mu-ról azt mondanánk, hogy két féle játékos játszik ott: akit olcsón vettek, hogy drágán eladják, és akit drágán vettek, hogy ne adják el, amíg jól játszik. Vagy hogy a Mu-nak azért megy, mert sir alkesz fogja a bírók tökét. Pedig nem így van, egyik sem. És az sem úgy van, amit te mondasz a Gúnárokról. Hogy csak egy dolgot mondjak: Song az egyetlen, aki a kezdő csapatból ANK-ra megy.... Viszonylag kevéssé támasztja alá a képedet az afrikai kúnyhókat gyerekekért átkutató Wengerről, nem...?

De téged ez nem kell hogy érdekeljen, csak a kifejezetten arcoskodva megfogalmazott szöveg idegesítő.

(az milyen meleg egyébként, hogy a Villa meccseteken 0-1nél mindössze 3 perc hosszabítást írtak ki a bírok, aztán fel is szólalt sir Alkesz, hogy nem a bíroknak kéne megmondani, mennyi ideig tartson a meccs. Perszer, hiszen ez az ő dolga.....)

ZenZo 2009.12.15. 13:08:32

@Neil Blender: :) oké, nem kívánlak meggyőzni annak ellenkezőjéről, amiben magam is hiszek (hogy idén meglehet).

Visszatérve kicsit az öregszünk dologra:
számomra jelenleg Lampard posztja a legkérdőjelesebb. Oda nincs alternatívánk. A bajnoki szezon óta többször aggódtam olyanok miatt, hogy mi lesz velünk Makelele vagy Gallas nélkül, s igazából megoldottuk. A kapusposzt, a védősorunk, a szűrő posztja jelenleg teljesen rendben van, cseréstől, alternatívástól, mindenestől.

A csatárposzt öreg, hiszen mindkét alap játékosunk 30+, bár jelzem, szerintem még így ebben a felállásban 2-3 jó szezon simán van bennük, s ide vannak megfelelő fiataljaink is, plussz egy klasszis csatárt ha kell, csak tudunk igazolni.

A középpálya az, ami érdekes lesz, hiszen így is az a legnagyobb baj, hogy statikus, amin CA javított kicsit a gyémánttal, de lassú, körülményes, holott a Chelseavel mindenki az atom középpályát hozza összefüggésbe. Sem Lampard, sem Ballack, sem Deco, sem JC (bár talán leginkább utóbbi a kivétel) nem az a gyors játékos, kreativitásban is inkább utóbbi kettő emelkedik ki, de mivel egyik sem tud sztenderden jó lenni... Maloudaval is ugyanez a bajom, egyedül Hiddink alatt volt képes egy folyamatosan jó fél évre, de hullámzó. De ő és Joey még elrohangálhatnak pár évet nálunk, addigra pedig érnek olyanok, mint pölö az ifjú Stoch most a Twentében.

Deco ha kiöregszik, annyi baj legyen, Lampard és Ballack, a közép az, ami igazán hibádzani kezd, s ide nincs alternatívánk. Lampard, amióta érkezett, 6 éve megkérdőjelezhetetlen a kp-n. Ami persze nem véletlen, csak eddig valahogy nem gondolkodott senki a lassankénti helyettesítésén. S bár ha Deco és Ballack kiesésével egy fiatal s gyors középpálya veszi körül, még van benne 3-4 jó szezon, én csak hoznék valaki fiatalt, aki képes lehet a helyén játszani, most még tanulhatna tőle, de tudja, hogy évi 10 meccs alatt játszik, amíg Lampard bírja erővel a heti 2-3 meccses terhelést. Ott van ez a Kakuta gyerek, (aki miatt az egész botrány kipattant), óriási tehetség mindenki szerint, de ő inkább a kreatív, gyémánt élére való kp, mint a tért ölelő ívelésekre, 50 méteres passzokra, kiugratásokra képes kp, amilyen Lamps. Fabregast el tudnám képzelni a helyén, de hát ő nyilván nem jön el padozni a Chelseabe :), szóval marad egy hasonló kaliberű ember.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.15. 13:10:02

@Walmer: business. nem nyerni akarnak, hanem eladni... plussz a bl-ből szedegetni a pénzecskét kifele. találtak hozzá egy megfelelő edzőt a tulajok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 13:12:02

@Walmer: nem látsz következetességet az Arsenal munkájában és az ezzel elért eredményekben, akkor ebben különbözünk... bár a veretlenül megnyert bajnoki cím és a minden évben a BL indulás, s döntőt, elődöntőt játszani eredmények gondolom Téged igazolnak, következetesen.

szép napot :)

Walmer 2009.12.15. 13:15:16

@anonim222 [semleges néző]: így teljesen oké, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem alapítottak inkább cipőgyárat kínában.

Walmer 2009.12.15. 13:28:29

@morphine: Villa meccsünkön?
Az meg honnan hogy én MU szurker lennék?

Nyilván most hivatalosan csak Song az, de az utóbbi évek az nem idént jelent, másrészt egy Vassiriki Abou Diaby, meg egy Bacary Sagna, Armand Traoré sima afrikai (elefántcsontparti, szenegáli) gyökerekkel bíró elsőgenerációsok.
nem beszélve olyan korábbi játékosokról, mint Touré, Adebayor, vagy éppen a csapatnál lévő Eboué, vagy korábban Lauren.

nem fogom megmagyarázni neked miért zavar ez engem legalább annyira, mint samir Nasri, Denilson, vagy éppen Hleb, vagy Rosicky jelenléte, illetve miért a jack Wilshere-ek, Theo Walcot-ok, Aaron ramsey-k hiánya.

Walmer 2009.12.15. 13:34:28

@imici77: Ahhoz képest hogy ezen idő alatt a MU egy BL-t nyert, egyet meg vesztett, meg PL-eket gyűjtött, a Chelsea PL-ket, elődöntőt a BL-ben nélküle nem rendeznek, döntőt is játszottak, a Pool BL-t nyert, döntőt játszott, ti meg a veretlen bajnokság óta ilyen szinten semmit nem mutattok. nyilván baktalórántházához képest remek eredmények azok, melyeket felsorolsz, de hát azért felétek más a mérce.

Víg napot polgár!

davidmoyes 2009.12.15. 13:42:27

"Egyszerűen nem bírom az ilyen operetfuttballistákat, akik még ahhoz is hülyék, hogy felmérjék, melyik bajnokságban van keresnivalójuk."
A tökéletes mondat.. :)

Viszlat 2009.12.15. 13:53:58

@morphine: meleg nem meleg, de az öreg a 900. meccset fogja ma levezényelni a csapatnál. 11 bajnoki cím, két BL, összesen asszem több mint 30 kupa. Én úgy vagyok vele, hadd morogjon kicsit a hosszabbítások miatt, eleget letett már az asztalra, hogy elnéző legyen vele az ember. :)

Viszlat 2009.12.15. 13:57:03

@Viszlat: kilencszázadik bajnokit természetesen.

ZenZo 2009.12.15. 14:04:53

Akit érdekel, (na meg aki ráér :) ), most kezdődött az E2-n a Chelsea-Everton.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 14:08:24

@Walmer: ha a vizsgált időszak 5 év, akkor a 3 említett több kupát nyert, mint mi, ez igaz... de akkor nézzünk 10 évet, s láss csodát...

Amúgy a tehenes banda eredményesebb nálunk, ezzel soha nem vitatkoztam.

Amúgy, ha más lenne a mérce, akkor gondolom wengernek már megköszönték volna a munkáját... nem?

Üdv, ymy - ok-okozat

nils_h 2009.12.15. 14:11:52

@Walmer: @imici77: Nem érted ymy! Egy csapat amióta utoljára nyert valamit, azóta nem nyert semmit! Mondok néhány példát: a pool mióta megnyerte a BL-t, azóta nem nyert semmit. A Cselzi mióta megnyerte a bajnokságot, azóta nem nyert semmit. És ez mondjuk pont igaz a Gúnárokra is.

Walmer 2009.12.15. 14:15:14

@imici77: Ha meg húsz év, akkor meg....
Az utóbbi évek nekem az utóbbi éveket jelenti.
Ez az az időszak, mikor jöttek-mentek a "fiatal tehetségek".

"Amúgy, ha más lenne a mérce, akkor gondolom wengernek már megköszönték volna a munkáját... nem?"

Fene tudja. Roedernél is megvárták míg kiesik a csapattal.

valszeg az lehet, amit anonim22 írt.
amíg pozitív az éves mérleg, addig jó. nyerni meg nyerjen akinek két anyja van.

Walmer 2009.12.15. 14:16:33

@nils_h: hááá, csak nem mindeg, hogy az utoljára tavaly volt, vagy 10 éve. Bár neked lehet.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.12.15. 14:19:19

@Zsoca87: Egy "Az" lemaradt a kérdés elejéről, mind1. :D Értitek.

Neil Blender 2009.12.15. 14:19:50

@ZenZo: Stoch mondjuk uberbrutalul nyomja a Twenteben csak kerdes hogy egy ilyen gyors de alapjaiban veve tokmag jatekos mennyire tud majd hosszutavon megelni a PL-ben.

Lampard helyere meg vigye a Chelsea Komant.... =)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.15. 14:24:44

@Walmer: Értem mire gondolsz, csak most annyira most vicces olvasni hogy pont Walcott mennyire hiányzik :)
Helyettesítsük be mondjuk Kieran Gibbsszel, és rendben vagyunk. :)

K_dako 2009.12.15. 14:29:39

@nils_h: 2007, 2009 FA-kupa, 2007 Ligakupa, 2009 Szuperkupa. Ez a nagy semmi...?

bidzsibj 2009.12.15. 14:35:17

Mint MU szurkolo most ugy erzem hogy ez a Chelsea eve lehet mert nagyon erosek, de ugyanakkor nagyon hosszu a bajnoksag. Tudom hogy mar mondtam maskor is de rengeteg meccs van meg. Az afrika kupa idejen alapemberek fognak hianyozni a Chelsea-bol es ez akar jelenthet dontetlen meccseket. Nalunk az MU ban ha viosszajonnek a serultek (es visszajonnek a BL ig) nem lesz kiemelkedo ember (mint CR7 idejen) de nagyon masszivak leszunk. A Chelsea ellen eleg lehet, a Barcat meg csak csunya focival lehet szerintem megverni. A ligakupa meg az FA kupa szerintem meglehet nekunk, meg talan a bajnoksag is.
A Real vedelme nagyon gyenge viszont a lobbi amire ok az uj elnokkel kepesek eleg lehet hogy dontoig jussanak. (lasd a Chelsea-Barca meccsen a birot).
Az olasz, a nemet csapatok verhetok meg az Arsenalnak is ugyhogy a spanyol meg az angol kozott fog eldolni a BL.

ZenZo 2009.12.15. 14:36:35

@imici77: á, úgyis csalnak, nem is adják le az egészet, szerintem így csak x lesz :)

@Neil Blender: Koman jó ötlet, én támogatom ;)

az meg, hogy kicsi... hát, Robben sem volt egy óriás, más kérdés, hogy Stoch már majdcsaknem porcelánból van. Egyébként oké, Wrong-Phillips-szel nem jártunk jól, de a legtöbb szélső nem egy erőember, s ritkán magas, nézzük csak Lennont, Walcottot, Youngot, stb.

nils_h 2009.12.15. 14:38:57

@Zsoca87: egy vicc! na jó, ez csak egy vicc. Értem én mire gondolsz, meg hogy Angliában van súlya, de sztem európai szinten nem sok. Asszem egy (elvesztett) BL döntőt, elődöntőt sem mérnék hozzá.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.15. 14:39:22

@ZenZo: remélem x lesz, mert mi meg majd ütjük a pudlit :)
és ha a sp?rs is kikap a 7végén, akkor beköszönt egy napra a tavasz Arsenáliában, s elhiszzük, hogy SOKSOKSOK év után ismét nyerhetünk vmi kupát! :)

ZenZo 2009.12.15. 14:42:50

@zsakfos : @K_dako:
hm, egy verziónak jó, bár kissé nevetséges, hogy Carvalho (többnyire stabil kezdő a Chelseaben) egy Nistelrooyt (állandóan sérült, kispados) ér... ha hozzácsapnának még pár millát, inkább elgondolkodtató lenne. De akkor már inkább adják Benzemát, sokra úgy néz ki vele sem mennek ;)

K_dako 2009.12.15. 14:43:08

@nils_h: ez max a ligakupára igaz, az FA-kupának komoly a rangja, az európai országok nemzeti kupái közül a legkomolyabb. és mégis jobb nyerni valamit az év végén, kitenni valamit a vitrinbe - 2005 óta erre vár az Arse...

Neil Blender 2009.12.15. 14:44:18

@ZenZo: OK, de Stoch azert nem az a tipikus vonalszelso. O inkabb ilyen balrol indulo tamado kozeppalyas, vagy legalabbis a Twenteben ezt nyomatja.

De jo spiler lesz a kissrac csak kerdes a fizikuma mire predesztinalja a PL-ben. Hozza kepest meg Lennon is kis vasgyuro :)

nils_h 2009.12.15. 14:51:04

@ZenZo: Az igaz, hogy a Chelsea-ben meglehetősen sok jól teljesítő hátvéd van (épp ezért vészelik át szinte rezzenéstelen arccal egy-két ember kiesését), de azért 30-on felüli csatárból is van épp elég :)
Az Arsenalba inkább elférne RVN, rajtuk viszont a védő kiesése látszana meg erősen.

ZenZo 2009.12.15. 14:53:16

@Neil Blender: Meglátjuk, elvégre még csak 20 éves, van még idő rá izmot pakolni.

A bal oldalról meg annyit, hogy meglátjuk, a Chelseaben végig a jobbon nyomta, a Twenteben helyhiány miatt pár meccs után átrakták balra, elmondása szerint ( www.chelseafc.hu/index.php?p=showarticle&id=2129 ) szeret a balon játszani, de hát ritkán panaszkodik a játékos, ha nem francia... :)

ZenZo 2009.12.15. 14:53:51

@imici77: :D szerintem hagyjuk abba, mert a végén mégse lesz döntetlen :DDD

nils_h 2009.12.15. 14:54:12

@K_dako: Írtam, hogy értem, amit mondasz, de sztem az Arsenal már van annyira éhes, hogy egy FA-kupával nem lehetne betömni a száját. És sztem a Chelsea sem hívná sikeres évnek az ideit, ha nem nyer bajnokságot és/vagy BL-t.

K_dako 2009.12.15. 15:00:00

@nils_h: hát én egy drámai, de elvesztett BL-elődöntőnél azért többre értékelem, ha nyerünk is valamit. Az Arsenalnál meg talán egy Ligakupa is legitimálná Wenger filozófiáját.

K_dako 2009.12.15. 15:00:42

Egyébként friss infók: Drogba holnap játéka kérdése, Carvalho helyett pedig Alex kezd.

badblood 2009.12.15. 15:10:50

@zsakfos :
Agyrém... Nemhogy a Real Mardid Öregfiúkból ajánlanának valakit...

szferi 2009.12.15. 15:47:13

@nordsee: basszameg, nem lehetlesz kapcsolgatni.

ZenZo 2009.12.15. 15:50:37

@nordsee: **đТ°˘°%!=+=(/!++%!+

ez már egyszerűen nem igaz. Sz*passák már anyjukat, komolyan. A hétvégén regeltem a netes sz@rjukra, hogy megnézhessem a Chelsea-Evertont. 1-1-ig (18 perc) még képet sem voltak képesek adni, utána meg hallgathattam a kommentátor (nem vágom a nevét, de addig jó neki) okosságait. Komolyan mondom, nem hittem, hogy a mai szakkommentátori csodánál van lejjebb, de a Digi megtalálta. Elmennek a ...

kroos 2009.12.15. 16:26:18

bocs de a lekussoltatós gólöröm csak arshavinnál iritál?

jawbone 2009.12.15. 18:29:52

@Neil Blender:
Ballack soha az eletben nem volt a Cselszki kulcsjatekosa

Terry akit kihagytal annal inkabb, es Essien aki neked szinten nem tunt fel :P

szferi 2009.12.15. 18:50:48

@ZenZo: szerintem az eurosportos kommentátorok rosszabbak.

nordsee 2009.12.15. 19:16:58

@ZenZo: Hacsak nem sixx írta a cikket, mert néha felületességben lekörözi a frottírtörölközőt. :))

undertow 2009.12.15. 19:23:02

@heinrich:
az utolsó 4 meccsen 10 gólt kapott a csapat. szerinted ez betonkocka, charlie és szerintem meg defensive discipline kell, főleg a rögzített helyzeteknél. meglehet, hogy a német bajnokságban ez kiemelkedően jó védőjátéknak számít, de a PLt ennyit bénázó védelemmel nem lehet megnyerni.

undertow 2009.12.15. 19:28:10

@duran6: láttuk mire képesek: szenvedve is megverni a mut :)

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.12.15. 19:30:58

@_Maverick: szugeráld nyugodtan, ha láttad a hétvégi Valencia-madridot, akkor nem esélytelen. Szkeptikus voltam, de kezd összeállni a támadójáték - értsd, nem Kaká v C megoldja, hanem csapatjáték van. Lass és Xabi pedig nem irgalmaz, úgyhogy ez most egy bivaly Madrid, aki a 16 között mindenkit - beleértve az Intert és a Milant - miszlikbe aprít. Igazából rajtuk kívül csak a Chelsea-ben és a Barcában van energia. De a végén sanszos a hazai a Bernabeuúban.

undertow 2009.12.15. 19:33:12

@ZenZo:
ennyi kihagyás után nem csoda, ha idő kell neki, hogy felpörögjön. így is inkább ő, mint deco. az pont jó lesz, ha tavaszra lendül formába :)

mulipupu 2009.12.15. 19:38:22

off

beleolvastam az angol poszt kommentjeibe, majd a spanyol poszt kommentjeibe

itt értelmes hozzászólások sorban, amiért érdemes idejárni

ott meg, hát pár Barca drukker elég szépen tematizálja a béka segge alatti színvonalat(hétről hétre), a többiek pedig szépen lesüllyednek arra a szintre
még azt is leoltják, aki esetleg nem kíváncsi a Barca szopkodásra, vagy az állandó Real témára

hihetetlen, hogy a PL még ebben is "jobb", és mégis

rizla 2009.12.15. 19:39:14

@mulipupu: és te mikor fogsz valami értelmeset írni?

Woland 2009.12.15. 19:44:06

marha jol sikerult a cikk! gratula a 'vendegszerzonek' : )

a Chelsea-Everton valami egeszen szurrealis meccs volt. a Toffie-k mindharom golja oltari mak volt! meg Cech ongolja volt a legtisztabb! a masodiknal a gyepen henyelo Carvalho tokerol pattant pont jol Yakubu ele. a harmadikat meg tudjuk - bar az is inkabb Cech ongolja volt, annyira szarul pozicionalta magat. az egvilagon semmi veszelyt nem hordozott volna az a szabi ha marad a vonalon. elerni meg ugyse erte volna el.

Spurs szempontbol 90%-ban a leheto legrosszabb hetvege volt: kikapott a csapat, nyert a Villa, nem vesztett a Citeh es nyert az Arse. legalabb az utobbi azt is jelentette hogy a Pool nem hozott rajtunk pontot.

a Birmingham elott pedig le minden kalappal! 24 pont. holtverseny a Pool-lal, harom ponttal az 5. Spurs mogott. bravo.

(ja, es gratula az Arse-nak, Arshavin miatt kurvara haragszom a Zenit-re, mi erdeklodtunk iranta eloszor, meg mult nyaron. mondtak hogy 14 milla, elfogadtuk, mondtak, hogy bocs nem is, 17 milla (ami Tottenham-klubrekord lett volna), elfogadtuk, mondtak igazsag szerint 20 millara gondoltunk... de ha jol tudja a bennfentes forras meg azt is elfogadtuk! de meg arra is ra akartak tenni, arra mar jopposomaty volt a valasz. januarban meg ca.15-ert odaadtak a gunaroknak... persze franc tudja, mi az igazsag. lenyeg az, hogy mi, nem meglepo modon, megszoptuk Pavljucsenkoval, a gunarok meg, ugyancsak elvarhatoan, valodi klasszishoz jutottak.)

undertow 2009.12.15. 19:45:03

@Neil Blender:
a kérdés csak az, hogy lamps és drogba meddig bírja. az eleve vaószínűtlen, hogy charlie 1-2 éven belül leépítené őket :)
carvalho, ballack, anelka, deco pár év alatt lecserélhetőek, fontosak, de nem annyira mint a cech-JT-lamps-essien-drogba gerinc.
ricky helyén alex és ivanovics már most tökéletes pótlás, a köv szezonban pedig valószínűleg kakuta lesz deco helyett a keretben.
persze simán el lehet kúrni, de egyáltalán nem tűnik sötétnek a jövő.

Viszlat 2009.12.15. 19:46:39

@mulipupu: reméljük így is marad sokáig és a PL posztokat elkerülik a demagóg barmok. :) Bár néha benéznek, eddig szerencsére egyik sem vetette meg tartósan a lábát és általában igen kultúrált, baráti a hangulat.

rizla 2009.12.15. 19:46:43

@Woland: mondjuk arshavinnak nem sok értelmes megmozdulása volt eddig a lövésig, és általános arsenalista vélemény, hogy csalódás, amit az ősszel produkál.

Woland 2009.12.15. 19:57:07

mai meccsek egyebirant:

Sunderland ? - ? Aston Villa
Birmingham C. ? - ? Blackburn R.
Bolton W. ? - ? West Ham U.
Manchester U. ? - ? Wolverhampton W.

szerintem erdemes mindet kivenni hazaira : )

undertow 2009.12.15. 19:59:21

@Neil Blender:
Zola mondjuk egész jól elboldogult ;)

Woland 2009.12.15. 20:02:16

@rizla:

igazad van, osszel eddig forman kivul van (volt?) - de a ruszkikkal valo leeges utan ez viszonylag ertheto. a potselejtezok ota meg az isteni Robbie Keane is kevesbbe transzcendens... : / sajna szerintem elkerulhetetlen hogy elobb mint utobb elkezdjen varazsolni. hattyu a gunarok kozott.

de azt te sem vitatod hogy klasszis a srac. es van stilusa ami nekem nagyon tetszik (goloromok engem annyira nem erdekelnek). szamomra Berbatov-szint, aminel szebb dolgot en focistarol nem tudok mondani. : )

rizla 2009.12.15. 20:05:14

@Woland: óriási klasszis persze, a támadójáték összes elemében kiugróan tehetséges (lövőtechnika, passzok, cselek), de valahogy olyan faragatlannak tűnik, lazsálásra hajlamos, hangulatember. egy csiszolatlan gyémánt, mondhatnánk, ha mondjuk 22 lenne. ha nem oroszországba születik, jobban jár.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.15. 20:06:44

@rizla: Tulajdonképpen nulla mezőnymunkát végez. Sokszor a labda nélküli futás is büdös neki. Dehát istenem, annyira jó, hogy még így is meccseket dönt el.

horas 2009.12.15. 20:27:20

@Everred: sztem inkább ez a sorrend
1.esélyes:Barca,Chelsea,MU
2.szerencsvel:Real,Inter,Bayern,Arsenal,Sevilla,Milan
3.meglepetés:Fio,Bordo,Lyon,Porto
4.esélytelen:CSZKA,Olympiakos,Stuttgart

Woland 2009.12.15. 20:32:46

@impulzusmoduláció:

"Végre valaki észrevette,hogy Niko K. a PL legnagyobb lufija."

ezt szeptemberig alairtam volna, azota azonban ugy jatszik hogy minden elismerest megerdemel. talan a harmadik meccse volt a Tottenham szineiben az amelyiken elkapta a fonalat es azota gombolyitja egyfolytaban! jol passzol es jol is lo, de leginkabb az jon be nekem hogy harcol ezerrel. sosem tetszett korabban, az apuci altal torteno bevalogatas miatt meg alapbol irritalt, de meg kell kovetnem magam Niko-val kapcsolatban.

Woland 2009.12.15. 20:35:42

basszus erre himezzen valaki tulipant:

"BBC 5 live report that Wolves boss Mick McCarthy has made 10 changes from the team that beat Spurs for the game at Old Trafford. I have no words..."

"I didn't think I needed to point this out, but maybe I do: a seven-goal win for Manchester United tonight would put them top."

"I feel for the fellow Wolves fans that have shelled out £45 plus travel expenses to watch a second string. Shocking."

Woland 2009.12.15. 20:37:37

@Woland: "...meg kell kovetnem magam..." no, ilyen hulyeseget se irtam meg... legalabbis remelem.

Everred 2009.12.15. 20:38:44

"Wolves boss Mick McCarthy has made 10 changes from the team that beat Spurs for the game at Old Trafford."

ahahahahaaaa, Mick bácsi láthatólag úgy döntött, hogy az első csapat készüljön csak a Burnley elleni meccsre. Valahol meg is értem végülis.

Woland 2009.12.15. 20:43:10

@Everred: valahol ertheto ja. viszont mindenhol tetu dolog.

Everred 2009.12.15. 20:54:34

@Woland: hát, én óvatos lennék ezzel. Tavaly az utolsó forduló előtt ment a médiacirkusz (mert az érintett klubok normálisan kezelték a dolgot, ezt el kell ismerni), hogy micsoda disznóság, hogy a United a B csapattal áll ki Hullban. Pedig hát mit kapott volna Fergie, ha a Newcastle kedvéért játszatja Ronaldót, Rooneyt és ezek megsérülnek három nappal a BL-döntő előtt. Aztán, édes irónia, a tarcsi könnyedén és megérdemelten leverte a Hullt, a Newcastle meg kikapott a Villától...

Ha most McCarthy kiküldi a legjobb csapatot, és Keogh, Kightly és Edwards után újabb kulcsemberek sérülnek meg, és emiatt kikapnak otthon a Burnleytől, a szurkolók kiüldözik a világból. Neki elsősorban arra kell koncentrálnia, ami a saját csapatának jó, a Chelsea meg aligha erre a meccsre alapozta a bajnoki reményeit.

Lacóka 2009.12.15. 21:01:05

Kuszcak - De Laet, Vidic, Carrick, Evra - Valencia, Scholes, Gibson, Obertan - Berbatov, Rooney

úgy néz ki, Fergie is rájött, h két csatár kéne

Lacóka 2009.12.15. 21:10:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: sokat nem tudok róla, sztem még nem is láttam játszani. 21 éves és belga. És az itteniek közül páran már hétvégén is őt tették volna jobbbekkbe Fletcher helyett.

Lacóka 2009.12.15. 21:12:02

@Lacóka: ja, és lehet hülyeséget mondok, de mintha eredetileg balhátvéd lenne

Woland 2009.12.15. 21:14:17

@Everred:

az en velemenyem az, hogy tetu dolog. a sport megcsufolasa. a faszert allnak egyaltalan ki? akkor tuti nem serulne meg senki. 10 valtoztatas. 10. legalabb negy olyan kezdojuk van akik a Tottenham ellen a keretbe sem fertek be.

horas 2009.12.15. 21:15:08

@Lacóka: Hát sztem az MU-nak kellene még egy csatár a keretbe mert ez az Owen,Berbatov duó minden csak nem félelmetes a BL-ben mindenképp kellene sztem egy veszélyes csatár Rooney mellé...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 21:18:31

@Lacóka: Köszönöm, bevallom életemben nem hallottam róla, elég tartalékos úgy összességében a csapat.

Ferguson 2009.12.15. 21:25:27

Valaki világosítson már fel. Ez a MU - wolves (eddig) egy téttel bíró bajnoki v vmi elbaxott sörmeccs? :(

Mourinho már nem a király 2009.12.15. 21:30:26

Baze, nem is tudatosult bennem, hogy ma játszanak az angolok, de 5 perccel ezelőtt valami elkezdett motoszkálni a fejembe, aztán rámentem a livescore-ra és felkapcsolták a villanyt, hát mondom premleague hohó, 6th sense gecc, éreztem én! :D

Na és közbe Rooney

Mourinho már nem a király 2009.12.15. 21:31:08

Iturade Gonzalez féle tizi, phejj

Woland 2009.12.15. 21:31:15

@Ferguson: nyilvanvaloan utobbi - baratsagos 2-0 lesz a vege. nem kellene le sem jatszani.

Lacóka 2009.12.15. 21:32:25

@horas: igen, ez hétvégén is felmerült. Berbától mindenképpen több kéne, ideje lenne elkezdeni ledolgozni az árát. De állítólag januárban nem lesz igazolás.

Én Rooneyban látok legalább egy gólt, a baj az, h kuszcakban is.

Rooneyé közben meg is van, tiziből.

Woland 2009.12.15. 21:33:50

kozben a Villa irtozatos otvar jatekkal veri a Sunderland-et felidoben. a kommentatorok meg rojtosra nyaljak minden birminghami segget. de utalom oket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.15. 21:40:50

@ZenZo: Hoppá, csak most láttam a válaszod, köszi, én inkább csak Decora emlékeztem, mármint az ó játékára.

Viszlat 2009.12.15. 21:41:02

Rooney-t leszámítva megint alszik mindenki...

mann 2009.12.15. 21:41:56

@Lacóka: Fletch vergődése jobbekben Ashley Younggal szemben szánalmas volt. Üvölteni tudtam volna, mert közben Sonka középen dupla nulla volt.

Elég lagymatag ez eddig, a vezetés ugyan megvan de semmi több.
Berba nem sokat mutat eddig és Obertantól is többet várnék.
Gibsont már a saját kapuja előtt is lövésre biztatják, ha hozzá kerül a zsuga :)

Ahogy látom az oszlopos tagok megint ott ülnek a lelátón :)
www.youtube.com/watch?v=bR9gIDuJcBI

Everred 2009.12.15. 21:51:13

Gibson baromi súlytalan, még egy ilyen Championship-szintű ellenféllel is. Andersonnal vagy Fletcherrel sokkal hatékonyabban jutnánk keresztül a megpakolt középpályán és akkor ki is nézne valahogy a foci. A vezetés így is teljesen megérdemelt, de ha nem lenne Rooney... mondjuk ez meg hülyeség, mivel van.

Berbatov sokat mozog, csak nagyon hülyén, mindig rosszfele, valahogy bután játszik ma. Valencia meg hónapok óta nem volt ilyen gyenge, remélhetőleg feljavul. Obertan szépen csinálta ezt a végén, kár, hogy nem passzolt Rooneyhoz. Egyébként viszont ő is gyengécske.

Lacóka 2009.12.15. 21:55:18

Berba gyakorlatilag 0, ez a játék akkor lenne elfogadható, ha 1 gól/meccses mutatója lenne. Érdekes h SAF nem tudja megnevelni... Vagy ennyi az elvárás?
Obertan nem rossz, de kicsit olyan, mint a minden kispályás csapatban megtalálható köcsög, aki jobban szeret cselezni, mint amennyire tud, aztán rajta megy el a meccs, mert nekiáll utolsóként emberkedni. Ez a de Laet gyerek viszont szimpatikus. Fut, hajt, és oda jutottunk, h ezzel ki lehet tűnni.

Meglátás: sokkal lassabb a united játéka, mint az elmúlt években.

drosiii 2009.12.15. 21:56:36

Én viszont szívesen elnézném ezt a csapatot az elkövetkezendő években..
Scholes helyett Fletcher.. Ferdidand visszavonulása után Evans.. Plusz cserének az utánpótlások a védelembe és a pumuklik..
Középpályán Gibson, Fletcher, Carrick, Anderson. Szélekre Obertan, Valencia és még két épkézlábm szélső.. Rooney mellé meg szintén utánpótláscsatárok (hejj de jó volna egy újabb Solskjear!!!)

Kapuba meg.. Loris, Akinfeev?

Mourinho már nem a király 2009.12.15. 21:56:53

@mann: ez ütött mint az ipari áram :D

@Everred: majd belejön

Everred 2009.12.15. 21:59:54

@drosiii: kapuba nálam továbbra is Neuer a favorit.

Everred 2009.12.15. 22:00:46

@Lacóka: Gibson-Scholes belső középpályával nem lehet nagy tempót diktálni, egyszerűen képtelenség.

drosiii 2009.12.15. 22:01:29

@Everred: @Lacóka: Ronaldo is így kezdte a MU-ban.. Hátha ebből a srácból is klasszis lesz..

badblood 2009.12.15. 22:07:43

Szegény Marci kurva nagy dugót kapott...

mann 2009.12.15. 22:16:59

@drosiii: Welbeck-et ne felejtsd ki.
Kicsit távolabbra tekintve nagyon dicsérik az utánpótlásban Eikremet, Petruccit és az ifjú Gillt is.

mann 2009.12.15. 22:18:52

Egyre jobb a védelem. SAF levihetné Evrát és De Leat-et is, teljesen felesleges, hogy védők maradjanak a pályán. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.15. 22:24:18

Berbatov és Arshavin ugyanahhoz a fodrászhoz jár?

Lacóka 2009.12.15. 22:25:15

gibson sarok, berba olló... ez játék volt

Lacóka 2009.12.15. 22:26:01

@peter135: berbatov magának vágja, sötétben

drosiii 2009.12.15. 22:26:53

@mann: őt most az utánpótlás csatárokhoz vettem engedelmeddel :PP

mann 2009.12.15. 22:28:06

@peter135: Fellainitől kapták a tippet

psychocska 2009.12.15. 22:29:03

köv csere de laet-fabio

mann 2009.12.15. 22:30:06

@drosiii: oh sorry :)
De láthatod már nem is tarcsi, tüstént bizonyítani is fogja ;)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.15. 22:46:05

még a vasárnapi meccshez... dobta magát vagy sem, sztm ez egy elég perdöntő fotó..

cache1.asset-cache.net/xc/94373237.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=77BFBA49EF878921CC759DF4EBAC47D07E0502C53D8770D97CEA40E3DB2016B5EA8322CB82D83C37

olyat nemlehet h 11-es és kiállítják cserével műesésért? :D

Viszlat 2009.12.15. 22:53:52

Ekkora egy ótvar akármit... 900. meccsnek ez nem olyan hűdenagyon kirakatba való.

drosiii 2009.12.15. 23:31:19

@mann: Kíváncsi vagyok hogy Csöncsön a harmadik MU-s gólt is beskatulyázza-e "a MU csak centerezős gólokat tud szerezni" kategóriába.

drosiii 2009.12.15. 23:32:57

@Viszlat: Lehet hogy 500.-ig ünnepelte százanként... Onnantól már csak ezresekben gondolkodik. (A)

Everred 2009.12.15. 23:36:03

@drosiii: mér, végülis Berbatov szélről adta középre Valenciának. Ha úgy vesszük.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 23:55:20

Mi van Hargreaves-szel? Fog játszani még valaha?

rizla 2009.12.16. 01:04:51

@drosiii: hát nem tudom, eléggé robotfocis volt
: DDDDDD

K_dako 2009.12.16. 06:47:10

A Brumi durván tolja, 8 meccs veretlenül. és a télen 50 millióért igazolhatnak. Reszkess, Pool?!

acdcisti 2009.12.16. 09:42:52

@értelmetlen_nevű: Amikor eladtuk nagyon mérges voltam. De így utólag belegondolva: Uli egyik legzseniálisabb üzlete volt. Egy nagyon szép összeget kaptunk egy elégedetlen, eligazolni akaró és serülékeny játékosért.
Nem tudom most mi van vele, de szeretném ha összekapná magát, kár lenne elkallódnia.

Boxi_911 2009.12.16. 09:48:01

Nem volt annyira rossz a tegnapi MU meccs azért... Ez ellen a Wolves ellen ilyen "tatásan" is ment a dolog. Hvégén viszont nagyon eltolta SAF azzal, h Flechert vergődtette jobb bekkben. Ha már nem akar az ifiből játszatni senkit, akkoris inkább Brown-t kiteszem jobbra, Carricket CB-be és védekező kp-ra meg Flech-et. Meg is lett az ára... Amúgy ki meddig sérült, hogy ilyen kényszermegoldásokat kell hozni? Ferdinand, Evans, O'shea? Garry-nek meg tényleg nem kéne már visszatérnie.

Vajon a Chelsea, Arsenal ma hozza a kötelezőt?

Walmer 2009.12.16. 10:12:42

Ilyen nincs bazmeg.
Lesz ma egy Spurs - Citeh, erre a Eurosport2 adja a Chelsea - Portsmouth-t, meg a Burnley - Arsenalt.

Röhej, hogy még ,ennyire a fat 4 bővkörében élnek a sportszerkesztők.

Boxi_911 2009.12.16. 10:19:11

@Walmer: Pedig én is Tottenham - City meccset akartam nézni... Sebaj, stream.

K_dako 2009.12.16. 10:31:22

A digi holnap leadja a spuds-citeh meccset is.

Boxi_911 2009.12.16. 10:34:51

@K_dako: Jah ráadásul idióta kommentátorok nélkül, csak pályahanggal. Legjobb.

Boxi_911 2009.12.16. 10:36:48

Jah ráadásul idióta kommentátorok nélkül, pályahanggal. Legjobb.

neeson 2009.12.16. 10:41:26

@YNWA: Miért lenne ez perdöntő? :D

neeson 2009.12.16. 10:44:33

@Everred: Pontosan. Nekem már-már felfoghatatlan, hogy miért születnek sorra a "Chelsea this year- best prem team ever" kezdetű témák angol fórumokon.

K_dako 2009.12.16. 10:54:54

@Viszlat: szép karácsonyi ajándék McCarthytól SAF-nak.

de niro 2009.12.16. 11:18:48

Valencia miért nem mosolyog?

Data4u 2009.12.16. 11:39:10

@Woland:

brother, te komolyan egy szinten emlegeted arshavin-t berbatov-val?
sztem még költői túlzásnak is durva...

Everred 2009.12.16. 14:08:06

@de niro: lehet, hogy nem tudja, hogy kell. Vagy nem működnek rendesen az arcizmai.

ZenZo 2009.12.16. 19:10:37

@Walmer: azt, hogy mit tudnak adni, nem a E2 szabja meg, hanem a Sky Angliában. Tényleg nem feltétlenül a legjobb választás, bár én nyilván nem bánom :)

undertow 2009.12.16. 19:27:27

@ZenZo:
márpedig ez az ES2 választása, biztos adja a sky a spuds-citeh meccset. nem véletlenül van egy rakás stream hozzá(angol nyelvű is), míg a Chelsea meccshez jóval kevesebb és kemény 1 db angol nyelvűt látok.
rápillantva a skysports műsorára igazam is van: a skysports2 a spuds-citehet adja, a sky az választotta.

undertow 2009.12.16. 20:08:36

@ZenZo: nem bánnám, ha fordítva lenne, mert valószínűleg streamen kell néznem :)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.17. 18:25:50

"A hozzáértőktől kérdezném, hogy szerintük ki szponzorálja a háttérből Wes Brown csapatban tartását."

a hozzá nem értőknek újdonság, hogy Manchesterben jelenleg kevesebb egészséges védő van, mint amekkora az angol GDP lesz 2011-ben.
süti beállítások módosítása