Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A - 15-16. giornata összeharangozó

2009.12.11. 16:32 _benito

A rangadókat a hazai pályán játszók húzták be, az Inter második vereségét ellensúlyozva a Siena második győzelmét szerezte, a Milan pedig 13 meccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát. Kicsit összerázódott az eleje, de a középmezőny nem akart szétszakadni  a 15. fordulóban sem: 4. Parma és a 13. Palermo között csak öt pont van. A hátsó traktusban nem volt akkora mozgás, hacsak nem számítjuk ide, hogy a Lazio közelebb csúszott a táblázat szomorúbb végéhez, és már csak egyetlen pontocskával előzi meg a már kieső Livornót. Érdekes forduló volt a 15., a bajnokságnak mindenképpen jót tettek az eredmények, de valahogy kicsit úgy érzi az ember, hogy senki nem bánta igazán, hogy így alakult. Sajnos újra összeharangozunk, hajtás után vissza és előre pillantunk a Serie A posványában.

Elcsúsztam ezzel az összefoglalóval, ami érdekes helyzetet hozott, mert miközben a Juventus megverte bajnokin az Intert, győzelmének értéke néhány nappal később a Ferrara pajeszán dzsemborizó tetvek körömpiszkánál is kisebbre zsugorodott. De közben rájöttem, hogy a Bayern elleni gyalázat miatt nem lett kevésbé igaz a múlt szombati derbire vonatkozó megállapítás, úgyhogy íme, itt vannak úgy, ahogy hétfőn elkezdtem megírni őket.

Én soha nem szoktam a spiritóval jönni, mert a mostani keret jelentős része egy nyeszlett, korábbi önmaga árnyékaként botladozó, fos csapatba igazolt (ez a tavaly érkezettekre is igaz, tkp), ahol 2008-ban láthattuk, mennyit ért a Juve-szív: semmit se'. De ez az Inter elleni győzelem más volt, és soha nem fog kiderülni, hogy igazam van-e, de úgy gondolom, a meccs előtt néhány játékosnak elmondták, hogy mit jelent az Inter ellen játszani. Mit jelent az elmúlt négy évért küzdeni, a másodosztályért, az elcsaklizott játékosokért, a földbe döngölt klubért, a megtépázott zászlóért. Nem véletlen, hogy a mezőny magasan legjobbja a kezdő egyetlen torinói születésű játékosa, Marchisio volt. A Juve nem játszott sokkal jobban, mint idén bármikor, de nagy szívvel harcolt, és ez – a fent említett ficsúr zsenialitásával együtt – már elég volt, mert… Mert közben az Inter (és ez még a Spiritót illető okfejtésnél is erősebben gondolom) egyáltalán nem bánta a vereséget olyan mértékig, ami extra motivációt jelenthetett volna a felpörgött Juventussal szemben.

Balotelli felpörgött rendesen, de arról 25 ezer szurkoló tett, hogy ő eleve úgy lépjen pályára, hogy az utolsó töltényig küzdjön. De a többiekre ez már messze nem volt ennyire igaz. Mondhatjuk, hogy két fontos láncszem hiányzott, de azt azért nem állíthatjuk az Interről, hogy Sneijderrel él, vagy hal, úgyhogy ez az érv sem ér sokat. Egyszerűen Mourinho a létező legracionálisabb döntést hozva kifogott néhány lovat a szekér elől, akikre aztán a Rubin ellen valóban sokkal nagyobb szüksége volt. És miért ne tette volna? Így is öt ponttal mennek, a Juventus mindennek látszik, csak komoly ellenfélnek nem, a Milan meg a tetszhalálból tetszélővé formálta magát, de hát izé… 0-4, vagy mi a szösz.

Ennek ellenére azt azért kár elvitatni, hogy a Juventus megérdemelten győzte le az Intert. Felesleges bírózni, egyrészt azért, mert a torinói győzelem semmit nem számít azon kívül, hogy így tényleg meglesz a szezon végére az Internek a 4-5 vereség. A Juve szempontjából még talán jobb is lett volna, ha elveszítik a meccset, mert akkor szinte biztos, hogy a Bayern elleni gyalázat után azonnal kirúgják Ferrarát. Igazából ebben az ügyben is kettőzöm, mert nem tudom eldönteni, Ciro akkora taktikai nulla-e, amit mutat magából, vagy egyszerűen tényleg olyan formában vannak a játékosok, hogy a feje tetejére állhatna, akkor sem tudna velük mit kezdeni (Igen, az biztosan az ő hibája, hogy szar formában van mindenki). Néhány rossz csere ellenére úgy gondolom, hogy egyetlen komoly taktikai hibája van csak: rossz helyen játszatja Diegót, aki középpályásként egyszerűen nem üti meg a Serie A szintjét, feljebb sokkal hasznosabb lehetne. (Juventus-Inter 2-1)

A római meccs egyáltalán nem azt hozta, amit várni lehetett. Ez persze nem arra vonatkozik, hogy volt kiállítás, a játékosok a végén összeverekedtek, mert ezekre alapesetben nem is lehetett fogadni, olyan alacsony volt az osztalékuk. Az sem meglepő, hogy végül a Roma megnyerte a meccset, az már viszont – nekem – nagy meglepetés volt, hogy a Lazio nagyon simán rászolgált volna az egyik pontra, ha nem mindjárt mindháromra. Érződött, a Laziónak sokkal fontosabb lett volna az eredmény, miközben a rómaiak csak a szokásos presztízs miatt hajtottak.



A vendégek lőttek kapufát is (utána Julio Sergio a szezon egyik legnagyobb védését mutatta be), és bár Muslerának is kellett néhány komolyat fognia, a döntetlen jóval igazságosabb eredmény lett volna. A Lazióra viszont idén ez a jellemző: akárhogy játszanak, csak annyi biztos, hogy nem nyernek.

A Roma sérülés miatt elveszítette Mexést (Juan épphogy visszatért), de ez nem csak a francia idei formája miatt lett jó hír, hanem azért is, mert a helyére beálló Cassetti szerezte a derbi győztes gólját. Wiki-adat, tehát nem biztos, de a védő három római szezonja második gólját szerezte. Nem kérdés, hogy a legjobbkor. A Roma már egészen jól áll a tabellán is, ott van a BL-helyek közvetlen közelében, a Lazio pedig ugyanilyen távolságra van a kiesőhelyektől. Ballardini? Jó reggelt, hahó! (Roma-Lazio 1-0)

A Milan iszonyú simán lezúzta a Sampdoriát, a genovaiak nem voltak meccsben, és még jobban meg lettek volna verve, ha Ronaldinho nem sérül meg az első félidőben. Még mindig nem hiszünk a Milannak, pedig egyre erősebben bizonygatják. (Milan-Sampdoria 3-0). A Genoa nem bírt a Parmával, Biabianyra már a 4. fordulóban felhívtuk a figyelmet, úgyhogy ha egyszer megszűnik az NST – amihez most elég közel áll – elmegyünk szkáutingolni valamelyik nagycsapatnak. (Genoa-Parma 2-2) A Fiorentina nem kegyelmezett az Atalantának (2-0), a Palermo a szigetek csatájában a Cagliarit verte (2-1), a Siena pedig szezonbeli második győzelmét (3-2) a szintén nehéz helyzetben levő Catania kárára szerezte meg.

Koman kezdett, és nem is játszott rosszul a Bariban, de a fordulatos meccset végül a hazai Napoli nyerte (3-2), a Bologna megkezdte az Udinese gödrének krízissé mélyítését (2-1), szegény Livorno pedig egyre nehezebb helyzetbe küzdi magát ezekkel a hazai vereségekkel, most éppen a Chievo vitte el a három pontot Toszkánából (0-2)

A 16. fordulóval kapcsolatban így érezzük:

Atalanta-Inter 1-3
Bari-Juventus 1-1
Cagliari-Napoli 3-2
Catania-Livorno 1-0
Chievo-Fiorentina 2-0
(meglepetéééés!)
Lazio-Genoa 1-1
Milan-Palermo 2-1
Parma-Bologna 4-0
Sampdoria-Roma 1-0
Siena-Udinese 0-0

326 komment

Címkék: olasz összefoglaló beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr421590666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piiii 2009.12.13. 13:49:39

@slyagency: Azért is írtam, hogy lehet kisarkítom és nem láttam nagyon több meccsét :) de biztos tehetséges, meg jól hangzik ez a védőpáros, de sztem Juan- ha egészséges- beférközik és valamelyiket "kiüti" :)

raoul_duke 2009.12.13. 13:54:12

@slyagency: persze, persze, Pirlo lelassult és nyilván nincs olyan formában (valszeg nem is lesz már tartósan), mint fénykorában volt, de egy középső védő (Silva) meccsenkénti 1-2 jó ívelése nem mérhető Pirlo feladatához ("na, fiam, mozgasd a csapatot").

A Catania elleni meccsen nem játszott Pirlo, és bár sokszor lehet morogni azon, hogy minden támadás úgy indul, hogy Pirlo tol rajta kettőt hátul, szerintem tisztán látszott, hogy mennyire esetlegesek a Milan támadásai nélküle. 3 támadó állt elöl zsebre tett kézzel, Seedorf 60 m-re a saját kaputól, Ambrosini meg alkalmatlan arra a feladatra, hogy elindítson egy támadást.

Iustizmord 2009.12.13. 13:54:32

@slyagency: tengely. csak egy "e" lemaradt. axle

nem vagyok selecao-fan, úgyhogy nem tudok válaszolni. mert az hogy walter il muro samuel, gondolom csak viccnek jó :o)

Iustizmord 2009.12.13. 13:56:42

@raoul_duke: ambrosini a fontos gólokat fejeli, rra tartják. egyébklént meg 4 tüdeje van és nagyon elszánt. nekem nagy kedvencem, mégha nem is egy labdaművész. zongoracipelőnek viszont elsőrangú.

Iustizmord 2009.12.13. 13:57:29

off: ki tudja hogy a rákba' tudom a nickhez tartozó képet méretre igazítani hogy a teteját/alját ne vágja le?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 14:06:52

@Piiii: Toni szerintem tuti hogy nem megy a Roma, már csak a fizetését se tudná állni a klub.

A Lazio helyzete meg remek, Matuzalem, Perpetuini sérült, Baronio, Mauri, Cruz eltiltott, Dabo meg az utolsó utáni pillanatban lesérült, de a csapatnak ez be kell vallani, előny. Ami jó hír, hogy egészen döbbenetes módon Firmani bekerülhetett a keretbe, és Dabo helyén nagy eséllyel kezd is, számára ez lesz a szezon első meccse. Még így is sokkal jobban bízom benne, mint Dabo játékában akármikor. No meg végre lehetőséget kap Meghni is, elvileg kezdőként, Rocchi és Zarate helyett. Reménykedem a győzelemben, mert ha nincs meg a 3 pont, akkor a forduló szerencsétlen alakulása folytán kiesőhelyen is állhat a csapat.
Az meg kis érdekesség, hogy Genova-Róma párharcok lesznek ma.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 14:08:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hülyeséget írok, "lehetőséget kap Meghni is, elvileg kezdőként, Rocchi és Zarate helyett." ez hülyeség, természetesen nem helyett, hanem mögött.

raoul_duke 2009.12.13. 14:11:58

@Iustizmord: ok, értem, de az egész szál most abból indult, hogy ki milyen irányító.

Piiii 2009.12.13. 14:12:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Olvastam valahol, hogy belemenne a fizetése csökkentésébe is

freiwald 2009.12.13. 14:15:26

@Anthony - awkward silence: Már Fehérvárott is zakózik a Juve :)

Iustizmord 2009.12.13. 14:20:48

@raoul_duke: én pl egészen kiváló vagyok. most, hogy már elmúlam 30, lassan várom is a Milan ajánlatát.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 14:27:09

@Piiii: Erről nem tudtam, de még így is úgy vélem, hogy a Roma biztos hogy kevesebbet ajánlana neki, mint amit el tud fogadni. Jelenleg ő a bajorok legjobban fizetett játékosa.

raoul_duke 2009.12.13. 14:27:35

@Iustizmord: :)) negyed órád van átöltözni a Palermo ellen.

OFF: a képet meg szerintem méretezd át (vagy vágd el) feltöltés előtt, és utána mehet a blog.hu-ra.

Iustizmord 2009.12.13. 14:43:31

@raoul_duke: vazze, csak a régi motta feliratú mezt találom, az is jó lesz?

raoul_duke 2009.12.13. 14:46:24

@Iustizmord: á, már el is késtél.
Dida - Zambrotta, Nesta, Favalli, Antonini - Pirlo, Ambrosini - Abate, Seedorf, Ronaldinho - Borriello.

Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Nocerino, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli.

Iustizmord 2009.12.13. 15:09:51

@raoul_duke: háááát, nem egy világverő összeállítás. a másodk félidőre még beférnék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 15:39:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem a következő fél évben a játéklehetőség a legfontosabb Toninak, mert akar menni a vébére, Ezért átmenetileg talán ingyen is focizna ott, ahol állandóan játszhatna. Amikor a Roma szóba került nem is pénz miatt aggódott a jó Luca, hanem Ranierivel akarta megkérdezni, hogy garantálná- e neki a kezdőbeli tagságot. Nos, Claudio helyében én nem garantálnék neki semmit.

Iustizmord 2009.12.13. 15:49:22

@popp: akkor mér nem egy középcsapatot néz ki ahová garantáltan beférne azzal, hogy nem is fogalmatlan játszótrsai lennének. pl fiorentina (...), samp, napoli, ilyesmi.

Iustizmord 2009.12.13. 15:54:17

@Iustizmord: esetleg a fradi. viccen kívül, szvsz egy zsíros kis anglia szerződést el lehetne neki intézni, sok pénzért, fél évig hype, és mindenki jól járt.

Mr.AT 2009.12.13. 16:04:17

@Piiii: Nem tisztem nekem itt védeni Amaurit, de az a zomborisanyis summázás, h kevés gólt rúg, ezért csak szar lehet, rendesen böki a csörömet.

Nézd meg a meccseinket. Ívelgetünk rá, pontatlanul, messziröl, védök tömegei közé, mint egy beszari kiscsapat. Ez tök oké, ha Iaquinta vagy J.Cruz jellegü emberek vannak fönt, de az ö skillje pont a technikás, rövidpasszos, zsugás játék.

Nyilván véletlen, h mikor átálltunk a 4-2-3-1re, egyszerre játszatva mögötte a 3 kis stöpszlit, rögtön rúgott 3 egymást követö meccsen 4 gólt.

Ferrara abban bízik, h majd így is megoldja, 40 méterre a kaputól indulva, miközben 2en vannak 6 védöre, de ezzel csak öli meg az önbizalmát, meg megfosztja a csapatot az egyik legfontosabb értékétöl, esetleges, ránézésre is elképzelés nélküli játékot "teremtve".

ForzaBianconero 2009.12.13. 16:23:53

@Mr.AT: az elméleted igaz is lehetne, hogyha Amauri 4 góljából kettő nem a szokásos ívelgetős foci utáni fejes gól lett volna, 1 meg egy szöglet utáni kavarodás következménye. Én nem tudom miért véded ennyire mert szerintem összjátékban Jakinta se rossz, sőt a csatáraink közt az egyetlen aki a 16-oson kívülről is lőtt gólt az idén. Persze a csatárok nulla támogatottságában igazad van és ez egyértelműen Ferrara hibája. Nemrég láttam egy 1-2 hónapos videót amin Diego az edzésen Ferraranak magyaráz valamit percekig , valószínűleg ezt rótta fel Cironak.
De az tény hogy amikor 4-2-3-1-et játszottunk akkor sokkal eredményesebbek voltun.

raoul_duke 2009.12.13. 16:25:07

@Iustizmord: lassan jöhetnél, 2:0-ra vezet a Palermo.

ForzaBianconero 2009.12.13. 16:26:10

A hétvége egyetlen pozitívuma pedig hogy úgy néz ki legalább a Milan is kiszopik a Palermotol, így legalább tőlük nem maradunk le nagyon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 16:29:02

Kolarov meglőtte idénybeli első gólját, emberelőnyben a Lazio, vezet is, bár maradna így!

értelmetlen_nevű 2009.12.13. 16:30:32

Materazzi és Balotelli beszélgetnek, de gyönyörű

calciomax 2009.12.13. 16:39:25

Mou kb. 1perc alatt lereagalja az esemenyeket.

Mourinho már nem a király 2009.12.13. 16:43:09

Hoppá, egyenlitett az Atalanta, valahol törvényszerű volt, hogy nem tudja kihasználni a lehetőséget az Inter. De amit a Milan csinál az se semmi (meg a Fior)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.12.13. 16:53:48

@calciomax: Motta is lereagálta, hogy a fekvő játékosok közt laposan a fekvő kapusba rúgja.

raoul_duke 2009.12.13. 16:54:55

Bazmeg, egy ilyen fordulóban de jó lett volna nyerni. Kikap a Juve, ikszel az Inter. Sajnos megérdemelten győzött a Palermo.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 16:55:11

Ez az! 4 hónap után az első győzelem! Megvan! Ráadásul komoly csapat ellen!

Zici 2009.12.13. 16:55:29

Na a tegnapi töketlenkedés után, végre egy kis szerencsénk is van. Nem gondoltam volna, hogy a milánói csapatok összesen 1 pontot szereznek ma.
Viszont a Párna tör fel mint a gejzír. Mámeg arra is tekintgetni kell.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.13. 16:57:59

jó kis csapat ez a Palermo, szépen altattak, néha meglódultak. vicces volt, bejött Pippo, vagy 5 percig nem lengettek lest, aztán észbekapott a partjelző...
Boriello egy könyökös, Flamini 2 (20 perc alatt), az három lenyelt piroska... a végén azért próbált a Milán gyorsabban is játszani, de nem ment, egymást zavarták néha.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 17:00:15

@Iustizmord: Nem hinném, hogy az Interbe megy.

Piiii 2009.12.13. 17:04:06

elképesztően jól alakult a forduló a Roma számára eddig. Kár, hogy a Parma behúzta a meccset, de semmi sem lehet tökéletes. Most nagyon muszáj lenne nyerni este és akkor már a Juve,Milan duó is lőtávolba kerülne...

raoul_duke 2009.12.13. 17:04:23

@anonim222 [semleges néző]: akkor kellett volna gyorsan játszani 20 percet kábé, amikor még valami megszokott formációhoz hasonló felállásban voltak a pályán. Kb. ahogy egy hete a Sampdoria ellen.

Iustizmord 2009.12.13. 17:04:58

@raoul_duke: csak a 2nd tempot láttam, és sajnos teljesen megérdemelten nyert a pajjermó, jó volt nézni (ill volt jó a tarkapabrka f@aszt) a kontráikat, amit miccoli csinált a 2. gól előtt az ronaldinhonak is bekerült volna az aranyalbmába.

amit nem értettem az a seedorf / inzaghi csere. kb clarence volt az egyetlen aki a két tizenhatos között ingázva megkapta, megtartotta, megcsinálta, odapasszolta. (the most underrated player evör) . inzaghira/patora ívelgetni hülyeség, nekik köll a passz. boriello meg 1dül kevés ehhez egy kontrára beálló védelemnél.

arghh, szar volt nézni hogy a pájjermó focizott a milan meg s(z)en(y)vedett.

mondtam h nem világvrő felállás.

Iustizmord 2009.12.13. 17:11:53

n a jó most fifa09 bekapcs, jól megbaszom a palermo-t. woodoo rulez. legközelebb meccs előtt csinálom.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.13. 17:14:07

@raoul_duke: az elsőből nem sokat láttam, de nagyon zárt volt végig a Palermo. nem csúszkáltak, Rony előtt legalább két ember állt, de nem akarták feldönteni, csak egyszerűen elállták az útját. ha nem lett volna fáradt a Milán ennyire, ezt nem tudták volna végigcsinálni. Boriello-nak meg pocsék napja volt, egyszer még hárított is egy tisztességesebb lövést. pech. (is :)).

Májkül Totti 2009.12.13. 17:27:05

Na gyorsan ki is használom az alkalmat, hogy egy kicsit örömködjek ezekben az ínséges időkben, mert ha este megvernénk a Sampot (ami eleve elég meredek lesz), akkor egész jól állnánk végre. A felvetés persze nevetséges de a hülye szurkolói szívemmel most majdnem elhiszem hogy ha ez így lenne akkor már csak közepesen nagyon röhelyes dolog a scudettoról álmodozni :-)
A bl viszont meg lehet (még ranierivel is talán...)

Mr.AT 2009.12.13. 17:27:49

Teljesen komolyan mondom, örültem volna, ha ma a két milánói nyer. Így Seccoék megint altathatnak, hogy lám-lám, másnak sem könnyebb, nem is vagyunk nagy szarban.

Pedig de. Egy jó 8. hely, aztán felgyújtani az egész székházat a 'csába, az lenne jó.

Itáliainagysándor 2009.12.13. 17:30:03

@Májkül Totti: Pont ez az, hogy vele biztosan meglesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 17:31:41

Ez van akkor, ha már tényleg minden reménytelennek látszik. Meccs közben még Brocchi is lesérült, így soha nem látott felállásban küzdött a Lazio, ott volt Del Nero, Firmani, mint labdaszerzők, és Meghni mint irányító, és tessék, megvan a győzelem! Firmanit végre visszaengedték a keretbe, és jó teljesítménnyel hálálta ezt meg. Ha a vezetőség nem akarná megfojtani, megölni a csapatot, akkor most sokkal előrébb lenne a Lazio, hisz már csak azzal, hogy Stendardo és Firmani játszhat, messze stabilabb a csapat mint nélkülök. Ledesmat és Pandevet fel se hozom...
Szóval, végre sikerült, bár a forduló nem alakult annyira kedvezően a végeken, de ez most mindegy is. Nyertek!

Piiii 2009.12.13. 17:32:26

az a nem gyenge....13.-5. helyezettig 1 pont különbség...hát ha most a Sampot behúznánk meg köv 7en a Parmat akkor.... nagyon fontos uccsó hét jön az idei évben. közbe meg még egy El-meccs...kemény lesz...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 17:39:33

@Piiii: Képzelem kik utaznak Bulgáriába.

Fúú, nagyon izgalmas meccs lesz ma este. Egy hónapja egy fabatkát se raktam volna egy Samp elleni győzelemre a Marassiban, most viszont...

Piiii 2009.12.13. 17:40:44

@popp: de nem mehetünk nagyon tartalékosan mert fontos az első hely a csoportban nem? igaz a tökutolsó Szófiát majd Cerci Guberti Okaka 3as is behúzza:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 17:52:55

@Piiii: Na igen jó lehetőség lesz például Gubertinek vagy Cercinek, akik az utóbbi időben sajnos háttérbe szorultak.

rexford 2009.12.13. 18:07:03

Jó ez így. Nagy volt mostanában az ihaj csuhaj a Milannál, legalább egy kicsit visszavesznek a hangerőből.

ericcartmen 2009.12.13. 19:26:05

@Mr.AT: "Nem tisztem nekem itt védeni Amaurit, de az a zomborisanyis summázás, h kevés gólt rúg, ezért csak szar lehet, rendesen böki a csörömet."
Pedig nagyjából ezzel az érvvel próbáltad bizonygatni anno, hogy Iaquinta miért is sokkal jobb játékos Vucinicnél. Legalább beláttad végre, hogy hülye érv.
(ettől függetlenül Amaurival kapcsolatban nem értek veled egyet, jó játékos, de szar formában van)

ericcartmen 2009.12.13. 19:27:53

@popp: Cerci nem is nagyon élt a kapott kis lehetőségével, de Guberti megérdemelne több lehetőséget, benne van fantázia.
Viszont nagyon félek, hogy szerdán Taddei is kezd.

ericcartmen 2009.12.13. 19:38:26

@ericcartmen: Na, ahogy ma is kezd, Menez eltiltott. Ráadásul Cassetti lesz a jobb-bek. Kemény meccs elé nézünk, pedig nyerni kellene.

rexford 2009.12.13. 19:57:35

@Mr.AT: Testvér, pedig lassan neked is meg kéne értened, hogy Amauri egyáltalán nem akkora játékos, amennyire itt véded, ráadásul meg se érdemli.
Hogy is lehetne akkora kibaszott nagy játékos valaki, akiről 27-28 éves koráig azt se tudtuk, hogy létezik. Olyan ő, mint Toni, Bierhoff, esetleg Schillaci, de meg se közelíti például a régiek közül Ravanellit, és szerintem Iaquinta is jobb (=eredményesebb, hasznosabb) nála.

Piiii 2009.12.13. 19:58:00

@ericcartmen: jah miért Taddei??? akkor már sokkal inkább Cicinho...vagy Guberti

Iustizmord 2009.12.13. 20:02:19

@rexford: one hit wonder, zeneileg.

de bierhoffnak volt 2-3 jó idénye. pl 96ban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.13. 20:05:04

@rexford: toni azért bőven jobb játékos, mint amauri. a fénykorát legalábbis nem tudja megközelíteni a félbrazil, az egyértelmű.

bierhoff kiváló párhuzam, csak mondjuk ő kellett hazája válogatottjának :)

rexford 2009.12.13. 20:17:48

@Iustizmord: @mocsing: Gondoltam, egy kicsit túlzok, mégiscsak Juve-játékosról van szó. :)

giacinto 2009.12.13. 20:48:47

@rexford: "Nagy volt mostanában az ihaj csuhaj a Milannál, legalább egy kicsit visszavesznek a hangerőből. "

:)) ez igy igaz. nagyon mókás dolgokat lehet olvasni tőlük, ezek tényleg beleélik magukat a scudettoba, mert levertek egy-két kiscsapatot, miközben keretük az persze nincs. van egy viszonyalg jó kezdő, ami ideig-óráig működött, de gyakorlatilag alig vannak helyettesek :))

giacinto 2009.12.13. 20:55:16

Végre támadólag lépünk fel egy Serie A-s meccsen is, 4 támadó emberrel. Sneijder gólpassz, kapufa, majd ostoba kiállítás. Milito egy felturbózott Cruz, Lucio lesgólt fejel, majd hozza a szokásos hibáját, Etoo ziccert hibáz.

jól elbasztuk a végét.

giacinto 2009.12.13. 21:17:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Igaz az, hogy Zarate kisárgult jövő hétre?

Cruz már játszhat?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 21:19:15

@giacinto: Sajnos igaz. Cruz eltiltása a következő fordulóban jár le, ha rendbe jön a sérülése, és biztos hogy rendbe fog, akkor kezd is.

giacinto 2009.12.13. 21:33:07

az már most tisztán látszik hogy 5 csapat fog a kiesés ellen harcolni: Livorno, Siena, Catania, Bologna, Atalanta. Közülük utóbbi a legerősebb (nem a mai miatt.) A többieknek nem lehet ilyesfajta gondja.

Nézőszámok alapján legjobb lenne ha az első 3 esne ki.

toerix_ (törölt) 2009.12.13. 21:35:52

Talán ilyet még sose írtam (nem alaptalanul), de Taddei ma egészen hasznosan játszik.

Mr.AT 2009.12.13. 21:39:32

@ericcartmen: Te vagy az a csávó, aki kéthetente beírkálod, persze kérdés nélkül, hogy csak átugrod a kommentjeim, ugye?
Ez nyilván egy véletlen egybeesés lehet csak most.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 21:40:07

Kezd durván elranierisedni a csapat. Kicsivel jobban játszunk eddig mint a Lazio ellen, de ez sem az a látványos. Remélem valahogy megint nyerünk, mondjuk egy Taddei góllal.

Mr.AT 2009.12.13. 21:42:23

@rexford: Nem mondom, hogy hú de kib*szott nagy játékos, mindössze annyit mondok, hogy jelenleg szvsz ő a leghasznosabb csatárunk a 4ből. Alex technikásabb, de már sokkal lassabb, Treze hatékonyabb, de fele annyira se technikás, Iaqi meg harcosabb, de taszítja a labdát.

Ettől még simán lehetne jobb játékost igazolni a helyére. Vmi atomfizikus beírta itt múltkor, hogy akkor nyilván Ibrával meg Messivel tartom egy szintűnek. Nem tartom. De mikor ilyen kivont karddal nekiesnek páran, érdemes lenne megnézni, mi van az eredménytelenségének a hátterében.

toerix_ (törölt) 2009.12.13. 21:45:21

@popp: Talán ennyire azért még nem jó :D bár még nem lőtte be az idei gólját mint tavaly. www.youtube.com/watch?v=Gl2KrswHdLc
bár ez nem volt kicsi

ericcartmen 2009.12.13. 21:48:06

@Mr.AT: Szerintem csak egyszer irtam be, még régen, azóta inkább másoknak ajánlottam. Mondjuk mikor beirtam utána egy darabig tényleg ugráltam a kommentjeidet.
Egy ideje azonban átfutom mindet, csak igyekszem nem reagálni.
Pláne ha valami vita van te úgyis részese vagy, olyankor muszáj a te beirásaidat is elolvasnom.

Amúgy ezt az előző kommentet kifejezetten nem provokálásnak szántam, szerintem sem csak a gólszámok alapján kell minősiteni egy csatárt.

rexford 2009.12.13. 21:49:33

@Mr.AT: Ne haragudj, engem egyáltalán nem érdekel, hogy mennyire technikás vagy gyors, vagy hogy milyen faszán csinálja a területet. :)
Rúgjon gólt, bameg, akárhogy, az annya úristenit neki! :)

rexford 2009.12.13. 21:52:12

@rexford: A szmájlik véletlenül kerültek be, egyáltalán nem vagyok vidám.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 21:56:28

@giacinto: Zarate eltiltott, Bizzarri, Matuzalem, Perpetuini, és Inzaghi biztos hogy nem épül fel, ebből igazán fájó Matuzalem hiánya, akinek a helyén vagy Foggia, vagy a ma jó teljesítményt nyújtó Meghni fog játszani. Mivel ma csereként se küldte be Ballardini Foggiát, ezért én nagyon valószínűnek tartom, hogy az algériai fog kezdeni az Inter ellen is. Tuti hogy marad a már megszokott 3-4-1-2, ahol Lichtsteiner és Kolarov a középpálya két szélén rohamoz, és nagyon remélem hogy a középpálya belsejében a most megsérült Brocchi felépül addigra, valamint azt, hogy a mai stabil játék után Firmani bent ragad a csapatban, és Dabo a helyén szóba sem jön.
Szóval ha nincs nagy meglepetés, akkor 1-2 változással ez lesz a kezdő: Muslera; Siviglia, Stendardo, Radu; Lichtsteiner, Brocchi, Firmani/Dabo, Kolarov; Meghni/Foggia; Rocchi, Cruz

ericcartmen 2009.12.13. 21:57:36

Brighi sajnos nagyon szürke mostanában, tényleg kellene Pizzarro, márcsak a labdatartás miatt is. Előre kellene még egy gyorsabb támadó játékos Vucinic mellé(mivel Menez nincs, igy Guberti), mert Totti lassú, De Rossi nem nagyon van elől, többiek meg egy-egy ellen kevesek.

Ja, és inkább ne Taddei góljával nyerjünk, mert bentragad a kezdőben

Mr.AT 2009.12.13. 22:24:11

@rexford: Az a baj, hogy ez az esőtánc motívuma. "Nem esik, b*zmeg, nem esik, hát mi a f*sznak nem képes esni...qrva eső...táncoljunk, hátha majd az segít."

A folyamatábra nálam nem úgy néz ki, hogy "Nem rúg gólt -> szar csatár -> kúrjuk ki a csapatból páros lábbal", hanem "Nem rúg gólt -> gyenge formában van -> miért?".

Azért nem, mert nem kap használható labdákat. Nem csak ő nem rúgna gólt tehát itt, hanem ha Ibra játszana a helyén, ő sem rúgna. Ha esélyed sincs játékba avatkozni, lehetsz bármekkora spíler, zéró lesz a hozzáadott értéked.
Treze kapott egy forintos labdát Marchisio-tól a Bayern ellen, azt belőtte, egy másikat meg kihagyott az ötösről. Tegnap meg egy kiütött labdát pofozott be három méterről, amire talán még Tiago is képes lett volna. Ennyi.
Attól, hogy a két meccsen a mérlegük 2/2 (Trez) és 2/0 (Amauri), még egyáltalán nem az a következtetés, hogy Trez jobb, mint Amauri, sőt.

(Kommentelőtársaim szerencsére kis hányadú gyengeelméjű részének külön: nem, ezzel a hozzászólással nem azt mondtam, hogy Ibra és Amauri egy szinten vannak.)

toerix_ (törölt) 2009.12.13. 22:31:44

na azért ennyit Taddei sem érdemel

Iustizmord 2009.12.13. 22:38:44

@giacinto: az a baj h az inter is szar csak realítve kevésbé.

azért a bl-ben látszik h mennyire

de igaz, a milan még nagggyon nincs ott ahol kellene.

ulver 2009.12.13. 23:04:01

Ranieri átvette az uralmat. Két meccs, egy rúgott, nulla kapott.
De jó lett volna nyerni, bár őszintén szólva elég pocsék meccs volt.
A Parmat le kell csapni mindenképp, mondjuk 1-0-ra.

giacinto 2009.12.13. 23:06:48

@Iustizmord:

valóban, már csak kb 5-6 jó játékos leigazolása hiányzik attól hogy relatíve egy bajnokesélyes keretről beszéljünk.... meg egy rutinosabb edző.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.13. 23:15:26

Ha verjük jövőhéten a Parmát, akkor nem rossz ez.

Taddei nem volt ma gyenge. Ha azt a labdalevevős cselt valamelyik hájpolt pléjer dobja be, akkor mindenki elalél. Ennek ellenére nem értem, hogy Rany mi a náthás kígyóért várt a hosszabbításig a Guberti cserével. Ebben a négy percben csak annyi derült ki, egy bátor cselsorozatból, hogy nyerőember lehetett volna a srác, ha kap húsz percet.

Totti a góljai ellenére még messze van a csúcsformától. Ha jó formában van tíz rá föllőtt labdából hatszor lefedezi akár három négy védő között vagy bedob egy cselt és megjátsza, kétszer szabaddot szerez és kétszer veszti el. Most még jóval rosszabb ez az arány.

Akkor látszik, hogy mennyire kell a csapatba Pizarro, amikor nincs pályán. Brighi nagyon haloványan játszott a helyén. Amilyen jól tolta tavaly ilyenkor, olyan gyenge most.

Jó hír viszont, hogy úgyfest Ranieri összeszedte a védelmet. Akár melyik kettő játszik a Juan, Mexes, Burdisso hármasból, megbízhatóan teljesít.

Balhátvéd vikingünk, a kezdeti csetledezése után tavasz óta egyenletesen a csapat egyik legjobbja, védekezésben és támadásban is jól küldi.

Jobbhátvédből a mi álományunk talán a legjobb a világon. Úgyhogy értem én, hogy a mester ráhibázott Cassettire a derbyn és jutalmazni akarta a góljáért, de könyörgön játéklehetőségre vár a legtehetségesebb olasz jobbbekk, Motta és a szintén támadásban erősebb technikás brazil Cicinho. Az a tippem, hogy Ranieri Riise aktív támadójátéka miatt nem mer egy támadó szellemű jobb hátvédet bedobni. Ezért ha mind a három középhátvédünk ép, akkor kirakja oda Burdissot. Most hogy Mexes lesérült, úgy tűnik Cassettiben látja a megoldást, nem örülök ennek.

És megvan ugye a jó kapus is, a ma azért néha bizonytalankodó J. Sergio.

Itáliainagysándor 2009.12.14. 08:16:37

@Mr.AT: És Amauri 8-hónapos gólképtelenségét, hogy értékeled? Szerintem ő egy primadonna, szerintem nagyon rosszat tesz néha a viselkedése, ráadásul sokszor kap rossz labdákat, ő meg a világ leglátványosabb színészi mutatványaira is képes, ahelyett, hogy biztatná a csapatot.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.14. 08:47:31

@popp: vajon cicinhót miért nem próbálják ki taddei helyén? ha mögötte motta a jobbhátvéd, meg is van oldva a dolog.

horas 2009.12.14. 08:52:20

Ibrahimovic-ban pont az volt a lényeg,hogy csak felkellett neki rúgdosni a labadát aztán ő beverekedte/becselezte magát a lényeg,hogy egyből veszély volt,ahogy hozzá került a labda. Abban az Inter-ben sem nem nagyon voltak azok az arcok akik a forintos labdákkal tömték volna Ibra-t.Ibrahimovic lőne gólt ebben a Juventus-ban is meggyöződésem.

A Bayern elleni Trez gól,az nem volt akkora helyzet,azt Trez oldotta meg klasszis szinten,Amauri sztem nem ismerte volna fel úgy azt a helyzetet.És egy csatárnak erénye az is ahogy helyzetbe kerül.Vannak olyan csatárok akiket ziccer helyzetbe kell hozni,de sztem a Juve-nak ez az erőltetett erőfocija általában 2 toronnyal nem hiszem,hogy arra törekedne.

Hispan07 2009.12.14. 09:40:27

tegnap éjjel jöttem meg Párizsból, és ma reggel csak egy picike kérdésem van: mi a pics@ történt az olasz bajnokságban???

És persze jellemző: ilyenkor is az Inter jön ki legjobban :) na ezért nem gondolkodom én idén sem bajnoki címben - előzzük meg a Juvét, oszt jónapot, majd talán jövőre...

Piiii 2009.12.14. 09:46:23

@_benito: Pont ez baj..mindketten támadó felfogásuak, Cici és Motta is míg Taddei sok védekező feladatot lát el. Riise a másik oldalon így is mindig előre kolbászol, és sokszor kell ott kisegíteni a belső védőnek, és nem meri a jobb oldalt is ennyire feltolni.
Bár én is inkább őket preferálom Taddei helyett.

giacinto 2009.12.14. 09:50:36

@_benito: valszeg azért nem amiért Maicont sem viszik feljebb. Kell nekik a terület és a lendület a jó felfutáshoz. Ha középpályán kapják a labdát, azonnal a lábán toporog 2 védő. esélye sincs felgyorsulni és beadni/cselezni.

ericcartmen 2009.12.14. 09:59:05

@Piiii: Szerintem mindketten sokkal jobban védekeznek, mint Taddei, szóval Cicinho simán jobb megoldás lenne, főleg Mottával.
Amúgy meg Taddei helyett Menez játszik mostanában, szóval ez a ki védekezik többet érv nem helyénvaló.

Piiii 2009.12.14. 10:16:10

@ericcartmen: hál Istennek teszem hozzá. mondjuk most Rani nagyon dícsérte Taddeit a meccs után, remélem nem rakja vissza megint a kezdőbe...

ASRM 2009.12.14. 11:57:30

@ericcartmen: azért azt vitatnám, hogy Cichinho jobban védekezik mint Taddei, soha nem a megbízható védőmunkájáért szerettük sztem; sőt megkockáztatom, hogy Motta sem; nagy tehetségnek van kikiáltva, de jónéhány komoly védelmi hibát követett már el nem túl hosszú rómás pályafutása alatt; az viszont igaz, hogy Taddei előre játékban már nem a régi labdalevevő csel ide vagy oda; szóval sztem egyelőre nincs tuti megoldás a jobb oldalon, de lehet, hogy a folyamatos harc a kezdőbe kerülésért jótékony hatással lesz

Mourinho már nem a király 2009.12.14. 12:56:31

Na a Juve megszerezte az első díjat idén: Arany Szemetes-díj Melonak :PPP

Iustizmord 2009.12.14. 13:21:58

@giacinto: OK, lehet h igaz, de az inter meg mennyit igazolt az elmúlt 15-20 évben, akik mentek a levesbe?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.14. 13:58:11

@_benito: Ez egy jó kérdés, Spall ha kétszer játszatta ott, Ranynak eszébe sem jut. szerintem ő nem számít rá. Amúgy Guberti is játszhatna ott, több lehtőséget érdemelne az a srác. Mostanában ha nincs eltiltva Menez, akkor ő tolja azon a poszton..

Amúgy attól tartok, hogy Cicinhot vagy Mottát kapásból nektek adná nagy kedvencéért a teljesen fogalmatlan Molinaroért cserébe.

@ericcartmen:Azért Cici és Motta inkább jobbhátvédek, eredeti posztjukon meg pont azért nem játszanak, mert Ranyi szerint nem elég stabilak hátul.

Most Szófiában helyet kaphat Motta, Cicinho, Guberti, Okaka és Baptista is - lehet bizonyítani!

Piiii 2009.12.14. 14:13:23

@popp: Főleg Gubertinek aki bejött kb 2 percre de egy cselsorozatot máris lenyomott. Előrejátékban sztem van a srácban spiritusz, én kedvelem, kár, hogy a Ranieri nem nagyon rotál, max az eltiltások miatt. De monjduk most az eredmények önmagukért beszélnek, 8 meccsből 6 gyözelem 2 döntetlen. de egy idényt nem lehet 14-15 emberrel végigjátszani.

ericcartmen 2009.12.14. 14:52:32

@Piiii: Sajnos úgy néz ki Ranieri kiválasztotta azt a néhány embert, akit hajlandó játszatni, pedig az elején mindenkit beállitott, még Pit is játszott.
Most meg Guberti, Cerci vagy Faty (és szerintem Cicinho is) kb akkor fog játszani, ha nélkülük nincs 11 egészséges ember. Gubertit mindenképp, de Fatyt is sajnálnám ha elkallódna.
Baptista meg kap rendszeresen 10 perceket, de ez neki még egy rendes labdaátvételhez is kevés, semmi értelme.
Bár az eredmények többé-kevésbé Ranierit igazolják, de ettől még nem örülök ennek a rendszernek.

Hispan07 2009.12.14. 17:16:20

@calciomax: inkább csak múzeumokban és várost nézni, de egyik este egy komolyzenei hangversenyen is voltam - de gondolom nem ilyesmire gondoltál. volt vmi jelentős koncert Párizsban a hétvégén?

calciomax 2009.12.14. 20:14:41

@Hispan07: Aha Paul Mccartney oriás koncert valami 3 órás buli(főnököm volt ő mondta) giga volt...
süti beállítások módosítása