Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Agyzsibbasztás a Storyn - Európa Liga, #5

2009.12.02. 17:01 _benito

A maival együtt még két forduló van hátra az Európa Liga csoportköréből, de sok helyen már ma eldőlhet, kik jutnak tovább. Az A csoport feltétlenül ilyen, az Ajax és az Anderlecht a szép belga-holland hagyományoknak megfelelően kéz a kézben mehet tovább, ugyanígy tehet a Fener-Twente kettős (G csoport), de nagyot léphet a Hamburg, és a Benfica is, a Salzburg pedig mindjárt az első 100 százalékos csoportelső lehet, ha legyőzi a harmatos Laziót (amely ha kikap, valószínűleg ki is esik). A B csoportban a Valencia, Lille, Genoa hármas nagy csatát vív, de a maiak közül az I csoport is durván összekuszálódhat, ha éppen úgy alakulnak a dolgok. Aki úgy érzi, nem zsibbad le a napi robotban megfelelően az agya, az bátran kapcsoljon este a Story TV-re, a móka, s kacagás garantált.

A csoport: Temesvár-Ajax, Anderlecht-Dinamo Zagreb
B csoport: Valencia-Lille, Slavia Praha-Genoa
C csoport: Celtic-Hapoel Tel-Aviv, Hamburg-Rapid Wien
G csoport: Salzburg-Lazio, Levszki Szófia-Villarreal
H csoport: Sheriff Tiraspol-Steaua Bucuresti, Twente-Fenerbahce
I csoport: BATE Boriszov-Benfica, AEK Athén-Everton

Az Anderlechtben Juhász Roli újabban vagdossa a gólokat (és aztán simogatja a fejét, ami nem tudjuk, mit jelent, de azért Rolandot szeretjük), az AEK-ben viszont még biztosan nem játszik az olaszok elleni U21-es meccsen megsérült Németh Krisztián.

32 komment

Címkék: beharangozó beharang európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr981569158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 17:11:55

Tartalékos a Lazio kezdője és kerete is a Salzburg ellen, nyilván a Roma elleni derbire tekintettel, Primavera csapattagok ülnek szinte csak a padon, szóval igen nagy bravúr lenne a győzelem. Másfelől meg muszáj lenne, mert a Villarreal nyilván legyőzi a 0 pontos Levszkit, és akkor viszlát Európa. Bízom a legjobbakban!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 17:17:55

Spanyol szemszögből egy kis áttekintés:

A Villarreal ma -- ahogy azt @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: is írja -- akár már továbbjuthat. De ha hozza az utolsó két meccsét, akkor a többi eredménytől függetlenül is.

A Bilbao helyzete még könnyebb. Egy pont kell két meccsen, sőt a körülmények szerencsés összejátszása esetén még annyi se.

A Valencia viszont bajba sodorta magát a sok döntetlenjével. Úgy néz ki, hogy a döntés majd a Genoa-Valencia meccsre marad majd, melyet a Marassiban rendeznek. Miután a Lille az utolsó körben otthon fogadja azt a Slavia Prahát, melyet idegenben is 5-1-re (!) vert, vagyis alighanem begyűjti a három pontot, a Genoa-Valencia abszolút ki-ki meccsnek ígérkezik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 17:30:00

@Csöncsön: A Lazionak egy lehetősége van:nyerni ma, és aztán az utolsó körben otthon a Levszki ellen, mindeközben abban bízni sem érdemes, hogy ma nem nyernek a spanyolok, de abban minimálisan lehet, hogy az utolsó körben a Salzburg megint kemény ellenfélnek bizonyul a Villarrealnak. Az kétségtelen, hogy egyértelműen a Villarreal esélyes továbbjutni az osztrákok mellett.

Vul-Kahn 2009.12.02. 17:41:56

EL-poszt, juhú!!!
Amúgy nem csak a storyTV ad meccset, hanem a Digisport (19:00-től AEK Athén-Everton, 21:00tól Valencia-Lille) és a Sat1 is (21:00tól HSV- Rapid Wien).
Én viszont laziale pajtásomhoz hasonlóan a RedBull-Lazio meccsre gyúrok elsősorban, és hazai pontszerzésben reménykedem. Kornél, ha találsz egy működő streamet, kérlek ne fukarkodj velem is megosztani :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 17:48:28

@Vul-Kahn:

Az EL-meccsekhez általában nagyon könnyű patakot találni (atdhe.net, myp2p.eu). A Loki-meccsek keresgélése miatt kezdtem patakoztatgatni, és úgy tapasztaltam, hogy a fönti két hely csak BL-meccsek estében "telített".

Egyébként én is a Salzburgnak szurkolok ma, hiszen ha ők győznek, a Sárga Tengeralattjáró továbbjutása már csupán a szófiai sikeren múlik majd.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 17:59:24

@Vul-Kahn: Itt ha minden igaz, töménytelen mennyiségű lehetőséget találsz a lehetséges streamek közül, pár biztos hogy elviselhető minőségű lesz: www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=56151&part=sports
Hogy jó meccs lesz, az szerintem is valószínű, bravúr lenne a győzelem, de az kell, mert a pontszerzés nem elég. Persze, akármit is mondanak a bukik, itt ma toronymagas esélyes a Salzburg, mindegy hogyan, de idegenben, egy alapemberekből álló, a mostaninál jobb formában lévő Laziot is legyűrt, akkor miért ne tudna egy tartalékos, csapnivaló passzban lévő Laziot legyőzni? De mondom, bízom, mást úgysem tehetek. Mellesleg magyar lazialék is ott lesznek, kb. 30-an.

@Csöncsön: A realitás az, hogy így is, úgy is továbbmennek a vízalattiak. Ne legyen igazam.

Vul-Kahn 2009.12.02. 18:12:38

@Csöncsön: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Kösz srácok! (Y)
Én amúgy attól tartok, hogy a Salzburg 0-0ra fog játszani, aztán a 80. perc körül kap egy gólt, és kikap (ráadásul a meccs is szar lesz). A tartalékos összeállítás pedig ne legyen megtévesztő, olasz csapatot a büdös életben nem lehet/szabad leírni. Az utolsó dolog, amire számítok, az egy RedBull-győzelem, de betyármódon örülnék, ha rámcáfolnának.

capor_ 2009.12.02. 18:29:56

Az uefa oldalán 2 EUR-ért bármelyik meccset meg lehet nézni egész jó minőségben :)

Mourinho már nem a király 2009.12.02. 18:42:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: én a multkor 800kb/sec-es patakot találtam BL meccsre, full screenben olyan volt mintha tv-t néztem volna, meg voltam elégedve teljesen :)
A poszthoz sokat nem tudok hozzászólni, majd később figyelünk jobban az Európa Ligára, ha jönnek a BL csalódottak.
Jah és a Lazionak nem fontosabb kéne legyen Európa mint 1 bármilyen meccs a bajnokságba?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 19:09:57

No annyi az eltérés az előzetes hírekhez képest, hogy Rocchi helyett mégis Zarate kezd, a többi stimmel, ettől még ugyanúgy tartalékos a felállás. A Slazburg, ahogy látom, az alapcsapattal játszik. A játékvezető meg Tudor.

@Anthony - awkward silence: Szerintem is fontosabb az, hogy tavasszal még legyen tennivalója a csapatnak az EL-ben, mint hogy esetleg akár még a Roma elleni meccset is valamivel tartalékosabbra vegye, de a klub szurkolóinak túlnyomó része, a vezetőség, a játékosok és maga az edző is utóbbit tekinti fontosabbnak, a felállást elnézve beáldozza az EL-t is a derbi miatt. Amilyen elképesztő rossz a formája a csapatnak, lehet két ilyen terhelést nem is bírna el, nem tudom. A magam részéről a bajnokság veszett fejsze nyele, kiesni csak nem esnek, de ott komoly eredményt már nem lehet kiharcolni, én a hazai és a nemzetközi kupára összpontosítanék. Persze még ma is lehet bármi.

Matteo_B 2009.12.02. 19:12:43

@Anthony - awkward silence: Azért a Római derby nem akármilyen meccs a két csapat életében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 19:14:19

@Matteo_B: Valóban nem, de a dicsőségen kívül ebben a szezonban nincs jelentősége. Ha az lenne a választás, hogy továbbjusson a csoportból a Lazio, vagy megnyerje a derbit, én előbbit választanám.

Matteo_B 2009.12.02. 19:36:21

Értem.Szerintem előfordulhat hogy Rómáben másképp látják az emberek és inkább látnának egy 5-0ás Roma alázást (amire azért vajmi kevés esély van) mint hogy tavaszi egyenes kiesésben kizúgjanak mondjuk.Gondolom érzelmek alapján működhet ez.

Vul-Kahn 2009.12.02. 20:41:55

Somen Tchoyi mit művelt a büdös hétszentségit neki!!!!!!!!!!!!!! :))))))
Meg kell persze említeni, hogy az ezt megelőző Lazio-akciónál a 16oson belül kezezett az osztrák, és ilyenért soxor láttunk már 11est, de kérdem én, hova tette volna a kezét az a szegény ember? Le mégsem vághatja... Meghát gondoljunk bele, ha megadják a tizit, akkor ezzel a fenomenális góllal szegényebbek lennénk. Cribarinak élete végéig elő fog ez jönni a rémálmaiban...:)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 21:08:51

@Vul-Kahn: www.indavideo.hu/video/proba_7

Ezzel debütálok az indavideón. A meccset egyébként nem néztem.

Vul-Kahn 2009.12.02. 21:30:53

@dino vercotti: Köszi, zsír! Nem lehet elégszer megnézni, annyira gyönyörű. Ráadásul jó nagydarab gyerek, és mégis milyen technikás. Egyszerűen zseniális!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 21:35:21

Egy szabályos gólt nem kapott meg a Slavia a Genoa ellen.

rexford 2009.12.02. 21:53:18

Oda-vissza ütötte a Salzburg a Laziót, nem semmi.

rexford 2009.12.02. 22:05:16

Nem is tudtam, hogy Hubertus Jozef Margaretha Stevens a Salzburg edzője.

capor_ 2009.12.02. 23:10:27

Suarez hajazott ma Palermo rekordjára :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 23:17:21

Ez volt ma a realitás, ahogy fentebb is írtam már. A Salzburg jelen esetében jóval erősebb a Lazionál, ez van. Nem is vagyok igazán szomorú, mert valahol ezt vártam, Foggia gólja után ugyan beleéltem magam, hogy lehet itt még meglepetés, de nem ért hideg zuhanyként a második osztrák gól. Azt a meccsről írt beharangozómban is leírtam, hogy ez a hátsó alakzat, Radu kivételével kész életveszély, nem tévedtem. Gratulálok a Villarrealnak a megérdemelt második helyhez, csodák nincsenek. A Lazionál megállíthatatlan a szabadesés, és a Roma ellen sem bízom sokkal jobb eredménnyel, még ha vért is isznak a játékosok, akkor sem. Persze, csalódott vagyok, nem is kicsit, de indulat nincs bennem, mert ami természetes, mint ma a Salzburg győzelme, azt el kell fogadni. Erősnek tűnnek az osztrákok, ha az utolsó fordulóban Spanyolországban is tartják magukat, szép dolgokra lehetnek képesek, én drukkolok nekik. Gratulálok a szurkolóinak!

zsakfos 2009.12.02. 23:26:47

@capor_:
Nincs túl nagy formában az uruguayi az elmúlt 3hétben. Elképesztő mennyiségű helyzetet hagy ki, és a bajnokságban is hagyott ki büntetőt.
Amúgy változatos volt a Temesvár-Ajax meccs. A 2. percben már vezettek a románok, majd fordított az Ajax, volt 2 román piros lap, meg ugye a két kihagyott Suarez büntető.
Amúgy hajtotak ma a románok a pirosokra, csak a Temesvár és a Steaua kapott, senki más.

zsakfos 2009.12.02. 23:31:30

A Lazio mellett nekem a Celtic is igen nagy negatív meglepetés. 1. fordulóval a vége előtt már nem érhetik be a Hapoel Tel-Avivot...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 00:18:24

Hadd keseregjek. Az, hogy Cribari egyáltalán a keretben lehet, jelzi a Lazio válságát. Cribari és Dabo jelképezi jelen állapotában a rómaiakat, minden tekintetben. Nagy szerencse, hogy úgy néz ki, Dabo távozik a télen, és addig sem valószínű hogy fog játszani. De Cribari...Katasztrófa, borzalom, szánalom. Ballardini a meccs után azt mondta, hogy már lehet összpontosítani a bajnokságra. Jó vicc. Egy kérdésem lenne: Ballardini vajon mivel tartja sakkban Lotitot? Őszintén érdekelne mi ez az adu a kezében.

Mourinho már nem a király 2009.12.03. 08:01:01

@zsakfos : a Steaua meccset épp néztem fél szemmel, kocsmázni voltunk és a románok mind azt nézték. Mondjuk hangulat az nem semmi volt a meccsen, kitettek magukért a szurkolók. A Steaua viszont csúnyán beégett az EL-ben, ebből a csoportból simán tovább kellett volna lépjenek. Hiába, ahol egy juhász a főnök..:D

montipájton 2009.12.03. 10:11:35

Dzsudzsák a Marca címlapján! - na, ez lenne a nem semmi igazolás...

carlodicanio 2009.12.03. 11:21:14

tudtok streamet a ma esti psv meccshez? ha minden igaz. a story a romát közvetíti...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 11:24:43

@carlodicanio: Itt a meccs kezdete előtt, de elvileg már délután 2 órától elég sokat találsz, pár biztos elfogadható lesz majd: www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=56165&part=sports

szferi 2009.12.03. 13:11:08

@montipájton: fasza lenne, elkéne még egy rutinos kispadmelegítő a válogatottba.

Dunyi az Agilis 2009.12.03. 14:27:10

@szferi: Jaja. Meg arról se feledkezzünk meg, hogy Szalaival elég ütős kis párost alkothatnának...

szbszig 2009.12.04. 06:50:56

Én nem igazán követtem ezt az idei EL-csoportkört, el voltam foglalva az U20-as vébével meg a Debrecennel a BL-ben. Azért a két újonc országbelinek, a Sheriffnek és a Ventspilsnek szorítottam, és az eredmények alapján boldogan látom, hogy nem vallottak szégyent. Sőt, szerencsétlen Sheriff most a második helyen állhatna, ha kihúzták volna az utolsó perceket, és nem kapnak be egy ilyen bugyuta gólt... Mondjuk az is igaz, hogy már az ő vezető góljuk is egy orbitális potyából született...
süti beállítások módosítása