Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 12+1. forduló - Az exek összecsapása

2009.11.21. 10:45 heinrich

Kedves látogatók! Itt egy Bundesliga poszt épül az NST generálkivitelezésében. A kommentelők közlekedése a munkálatok ideje alatt is biztosított (business as usual). Olyannyira, hogy máris várjuk eheti tippelőnk, aki nem más lesz, hanem az, aki megmondja, mely Bundesliga spíler kapott Tolerancia-díjat 2008-ban. A megfejtéseket és a tippeket a heinrich.nst@gmail.com címre várjuk, kétszer ad, aki gyorsan ad, boldog, aki adhat. Update:  közben helyes megfejtő a vonalban, titi120-nak gyorsan eljárt a keze - nekünk egyébként nem kevésbé, hiszen máris itt a kulcsrakész poszt.

Parádésnak ígérkezik a triskaidekaphobiás olvasóink kedvéért ezúttal csak 12+1. fordulónak aposztrofált rund, tele igazi, karakterformáló összecsapásokkal, exek küzdelmével, melyek közül a BVB-Mainz, a BM-Leverkusen és sajnálatos módon a Schalke-Hannover emelkedik ki.

Kétszer ad, aki gyorsan ad – zártuk az előszeles posztot, a heti főadakozó pedig nem más, mint Philipp Lahm, aki Tolerancia-díj ide, Tolerancia-díj oda, a Bundesliga történetének legnagyobb bírságát kapta, miután szólásra emelkedett, és megítélte jól, milyen munkát végzett a Bayern vezetősége az elmúlt években. Csapnivalót – összegezhetjük Lahm szavait a koncepció, a tudatos építkezés és az arculatformálás teljes hiánya mellett – mindezt €25.000-ért.

Ok, nem szép dolog, ha a nyilvánosság előtt kritizálja az ember a főnökeit, de hát szamizdat röplapokkal mégsem támadhatta be München népét, és igencsak meglepő lenne, ha a klubvezetés felé nem jelezte volna korábban aggályait, félelmeit. Merthogy itt nem elvtelen fikagalacsinokat bombázott Uliék pirospozsgás orcájába, hanem tűpontos helyzetértékelést adott a fennálló állapotokról, aranyat ért minden szava.

Louis van Gaal meg mindeközben amondó, lassan az állásával játszik, ha nem jönnek az eredmények, lapát lesz a jele az oviban. Mi ezt ugyan nem hisszük, még akkor sem, ha újabb pofon száll a szélben München felé, a Leverkusen vendégjátéka. Igazi derbi, egy csapat igazi arcáról, karakteréről az ilyen meccsek döntenek. A helyzeti előny a vendégeknél, Heynckes aztán pontosan ismeri a bajorokat, és az utóbbi időben az elvárásoknak megfelelően kiválóan teljesítő Toni Kroost sem kell valószínűleg külön motiválni.

Hazai oldalon is egy Toniban lehet bízni, Luca – az elmondások alapján – a belét is kihajtotta a heti edzéseken, van Gaal a kezdőbe jelölte az utóbbi időben halálra kritizált olaszt, aki keresve sem találhatna jobb alkalmat a bizonyításra. Ebben nem lesz segítségére sem Robben, sem Ribéry – a BM továbbra is KERS nélkül versenyez.

Aki viszont fékevesztett szárnyalásba fogott, az Anthar Yahia és Zlatko Dedic, a Bochum – ez idő szerinti – két sztárja, a dél-afrikai repjegyek hivatalos szállítója. Yahia az egyiptomiak ellen pótselejtezőn lőtt ménkű nagy gólt a középhátvéd pozíciójából startolva, míg Dedic az elvtársakat tette taccsra a pótselejtezők visszavágóján. A mindent lebíró akaratra, lelkesedésre most is komoly igény mutatkozik, idegenben kellene pontot rabolni a HSV ellen, ami azért is külön necces, mert a pompás szezonkezdést követően (4-0-0 11:3) csuklani kezdett otthon a Hamburg (0-1-1 2:3), de a párosításokat elnézve ismét a tabella élére állhatnak az újabb hazai sikerrel.

Ehhez persze az is kell, hogy a Bréma megemberelje magát, és a lehető leghamarabb megálljon a csapat címerébe kívánkozó hullámvasúton, a nürnbergi vergődés után a BVB ellen sem ment valami istenesen, amit már csak abból is tudni lehet, hogy a csapat legjobbja és állandó beszédtémája az ihletett formában párduckodó Tim Wiese. A Freiburgnál lélegzetvisszafojtva figyeljük, Ollé Ollé Alain Junior vajon bemutatkozik-e a ligában.

Kis túlzással ez a jó Lukasra is elmondható, hiszen eddig szinte értékelhetetlen játékkal keseríti a kecskéket, miközben a válogatottban továbbra is villog. Fura egy pali, az biztos. Maga a meccs nem sok jóval kecsegtet, a liga támadásban egyik legfogalmatlanabb csapata, a cementeszsákok mögül nézelődő, eleddig hét gólt termelő Kölnnek a romboláson kívül aligha lesz más célja a virgonc Hoff ellenében, nyögvenyelős vendégsikeren kívül mi sem forgatunk mást a fejünkben.

Az Eintracht szurkeszeknek jól meg idén, csend-rend-fegyelem jellemzi a csapat teljesítményét, a nyitóforduló bravúrjától eltekintve a totózók legszebb álmait teljesítik be tökéletes papírfomáikkal: módszeres verés a jobbaktól, iksz a hasonszőrűekkel, zakó a félnótásoknak. A Gladbach egyértelműen a félnótások táborát erősíti, legalábbis addig, amíg nem kezd orrfacsaró bűz terjengeni az öltözőben, mert akkor mocskosul össze bírják kapni magukat egy-egy meccsre, hogy aztán jóleső szuszmorgások közepette vackolják el magukat a süppedős kanapé mélyére.

Ez persze csak akkor lehetséges, ha a kőbetépett junkiet formázó tümmedt Stuttgart, meg a teljes metamorfózison átlényegült Hertha nem stoppolja azt teljes terjedelmében. A svábok az elmúlt 450 perc alatt egy gólt bírtak összehozni, és annak sem volt foganatja (0-2-3 1:5), ám a Berlin idén nem ismer lehetetlent,0-1-4 1:9-cel üzennek Jabbáék az utolsó helyről.

Két bazi peches meccs után, egy hoffenheimi bravúrával mentette irháját a Wolfsburg, ahol elsősorban a helyzetkihasználással vannak grimbuszok idén, bár a mutatott játék is elmarad a tavalyitól, még ha egyértelmű is volt, a csapat fejlődése görbéje nem fenntartható. A Nürnberg stílusa elméletileg külön fekszik majd nekik, hiszen a Klub nem a hentelésre van berendezkedve, próbálnak stílusos fussballal előállni, ami – furcsa mód – Misimovic nélkül valahogy jobban megy nekik. Az viszont valószínűtlen, hogy Misimovics ellen is.

Mint ahogy harmadik típusú találkozás szemtanúi lehetünk a BVB – Mainz meccsen is, hiszen Jürgen Klopp tizennyolc év szolgálat után a vendégek kispadján vált nagykorú edzővé, kötődését az is mutatja, hogy három játékost is elcsaklizott ex-klubjától (Zidan, Subotic, Feulner). Munkája elismeréseként is felfogható, hogy utódja a hozzá megszólalásig velőtrázó üvöltésig hasonló, fiatal, ambíciózus, a Mainz U19-es korosztályát bajnoki címre vezető Thomas Tuchel lett.

A két edző rendkívüli hasonlóságot mutat. Mindketten borzasztóan kötődnek játékosaikhoz, és ugyan nem stratégiai óriások, de személyiségük, motivációs készségük, szent őrületük alapjaiban határozza meg csapataik arcát. A Mainz padján ülő, még mindig csak harminchat éves Tuchel például az osztályon felüli klasszikussal, az Any Given Sunday vetítésével tüzelte fiait a Bayern elleni győzelem előtt,

 

a Hoffenheim lebírására pedig a hatásvadászat csúcsát jelentő, ugyanakkor megunhatatlan, hátborzongató All Black Hakával vette rá fiait.

Ennél jobb ajánlót magunk sem találhattunk volna. Bundesliga, 13. forduló. Mehet.

Eheti tippelőnk titi120, aki elmondása szerint egyhetes németországi felkészüléssel hangolt a megmérettetésre, és emailjében gyakorlatilag feltétel nélküli megadásra szólít fel. Magunk részéről annyit üzennénk neki: igazi Bundesliga csapat 0-2-nél kezdi csak elemében érezni magát – mint az közismert.

tit120 tipposzlopa
Frankfurt - M Gladbach 1-1
Köln - Hoffenheim 2-3
Freiburg - Bremen 0-2
Schalke - Hannover 2-1
Wolfsburg - Nürnberg 2-0
Dortmund - Mainz 1-0
Bayern - Bayer L. 2-1 (eljön Gomez nagy napja)
Hamburg - Bochum 3-1
Stuttgart - Hertha 3-1

És a valóság


A végére hagytuk a legnehezebbet, a Hannover meccsét. Sajnos, nekünk is kézzelfogható emlékeink vannak arról, mit jelent egy csapattárs, egy jóbarát elveszítése. Magunk csak azt kívánjuk, méltó játékkal, megalkuvást nem tűrő harcolással emlékezzenek Stajnerék egykori társukra, példát mutatva a hozzá hasonló problémákkal küzdőknek. Robert Enke, Isten veled. 

 

76 komment

Címkék: német bundesliga h üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr961541347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2009.11.21. 11:11:03

hát ez így elég szerény, pont most állítom össze a hétvégi tippszelvényt, reméltem valami támogatást még ma délelőtt :-)

amúgy pont azt néztem hogy a BVB idén 5 döntetlent játszott, mind 1-1 lett, szerintem tavaly is volt vagy 7 db 1-1-ük, sajnos szerintem a Mainz ellen is ez lesz pedig nyerni kéne.
Wolsburgnak nyerni kell, Schalkénak is ha már legutóbb kibasztak velem, stuttgart-hertha X, én ennyit fűznék hozzá :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 11:17:43

@Nerazzurri: készül a poszt, csak a tippjáték miatt tettem ki ezt, hogy ne fél óra maradjon a startig (kb 13.00-ra lesz poszt is)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 13:06:24

de ez geciség, most értem haza jorkyból, így nem tudtam megint a leggyorsabb lenni :(

bjoe0502 2009.11.21. 13:09:28

ez tényleg nem ér mindig máskor dobjátok fel a kérdést :S......és nem vagyok mindig gépközelben, ráadásul ma zh-ztam :(

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 13:24:33

jó, én azért nem mondtam komolyan :)

Titi120 2009.11.21. 14:35:47

Robben egy félidőt megint vállalni fog, valamint több forrás szerint is Gomez várható a kezdőbe.

Nem bánnám, hogy ha úgy nyerném a tippversenyt, hogy a S04 - Hannover -t nem találnám el ...

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 17:28:42

viszlát Babbel! A Werder pedig megemberelte magát, úgy tűnik.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 17:31:07

pff, Bundesliga eredmények, helló, mi? :)

40 pont szokott lenni a biztos bennmaradás határa, idén annyival bajnokságot lehet nyerni :)

Titi120 2009.11.21. 17:33:39

Eddig 3-2 nemoda, nagyon szánalmas teljesítményt nyújtunk. Mondjuk főleg Heinrich ! :-P

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 17:55:24

@Titi120: messze a vége, a rossz Bayerned még nem is játszott, ott helyből átugorlak ;-)

Amúgy a Schalke tippeddel vagy beljebb, amire elvből tettem kettest, pedig a Hannover nem nyert idegenben a berlini fal leomlása óta.

Titi120 2009.11.21. 18:17:20

@heinrich:
Én is sokat morfondíroztam azon, hogy érzelmi alapon nem tippelek Hannover vereséget, de ekkora tétnél szívem kérgesnek bizonyult.
Mint fentebb írtam is, nem bántam volna, ha ezt a meccset te "viszed". Már csak azért sem, mert a végén úgyse fogja befolyásolni a papírformát, azaz győzelmemet. ;)
***
Közben Podolski gólátlaga 0,08 századszázalék alá esett, jaj, úgy sajnálom ! :)

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 18:29:03

@Titi120: semmi érzelgősség, ez a színtiszta profizmus.

Egyébként holnap döntetlen lesz, gólszerzők Kiessling, Kroos, van Buyten, Toni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 18:35:55

de legalább a werder sikerét eltaláltátok, srácok, az is valami :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 18:43:09

@Titi120: azért az odabaszna, ha van Gaal semmit nem változtatna megint a középpályán. a csatársort leszarom, ott nincs jó megoldás, de ha Timoscsuk már megint kezdő lesz... elképesztő.

de legalább az ő helyére hozná be majd az 50. percben Robbent, amikor 1-0-ra vezet a Kusen és ne az egyik csatárt kapná le. (az egyik csatárt is hozza majd le, mert gondolom, Klose megint borzalmas lesz, de annak a helyére csatárt hozzon be.)

Titi120 2009.11.21. 19:00:33

@mocsing:
Ahány forrás, annyi lehetséges felállás, de Timoscsuk játékát mindegyik valószínűsíti.

A legszívesebben látott formáció részemről a 4-3-3 lenne, de erre csak Robben játéka esetén lesz lehetőség, különben marad a megszokott 4-4-2, a lehetetlen helyeken kóborló ukránnal a fedélzeten.
Klose betegséggel bajlódik, játéka szintén kérdéses.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 19:24:10

@Titi120: ha Klose játékra alkalmatlan, akkor vajon meglépi-e a lóbaszó-csatárpárost a holland? Olicot egyelőre kispadra jósolják, kétlem, h kezdeni tudna. bár ha egy félidőt vállalna Robbennel, abban lenne fantázia, ha 45 perc után nem ínyünkre való az eredmény.

kroos 2009.11.21. 19:37:04

@heinrich: megbeszéltük két hete csütörtökön ha Kroos gólt lö a frankfurtnak (IS) akkor beleirod a következő post ba de nem így.
-majd ha 5 év mulva átveszi az aranylabdát akkor majd lestek!
Amugy jósoltam már meg 17 éves gyerekröl hogy aranylabdás lesz. Tanuim is vannak rá.
+a Nürnber edzöje metroszexuális.

Titi120 2009.11.21. 19:46:47

@kroos:
"Amugy jósoltam már meg 17 éves gyerekröl hogy aranylabdás lesz. Tanuim is vannak rá."

Én is.
Igaz, nekem nem jött be a jóslat. Neked ? :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 21:48:02

@kroos: basszál le, maestro, nyugodtan, ne fogd vissza magad :)

@Titi120: ;-)

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 21:57:38

Magyarázza már el nekem valaki, hogy Klopp miért akkora edző. Értem én, hogy nem világverő kerettel dolgozik, de azért eléggé csalódás a Dortmund idén (is). Nekem is nagyon szimpatikus, de az eredmények nem őt igazolják, a fociban meg azért ez is számít.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 22:01:17

@értelmetlen_nevű: az eredmények nem igazolják? Tavaly majdnem meglett az UEFA, és idén is elvannak. Szerinted hányadiknak kellene lennie, ezzel a ... khm... kerettel?

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 22:17:20

@heinrich: hát a transfermarkt-on a Dortmund kerete 89 M euró, a Schalke-é 110 M, a Hoffenheim-é 100 M, a Leverkusené pedig 117 M.

Nyilván torzítanak ezek a számok, de én nem érzek nagyságrendi különbséget egy Schalke kezdő 11 és egy BvB kezdő 11 minőségében.

A tavalyi szereplés így jobban átgondolva tényleg teljesen korrekt, de nagyon meglepődnék, ha idén a 10. helyet tűzték volna ki célul. Szóval én azt nem értem, hogy mitől számít Klopp kiemelkedő edzőnek, leszámítva a tényleg menő gólörömeit. Egyszerűen hozzák az elvárható szintet, tavaly egy kicsit felülteljesítettek, idén meg inkább alul.

Persze a Bayern vagy a Stuttgart még nevetségesebb ilyen szempontból, de ez egy másik történet.

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 03:07:08

Az meg van, hogy Raphael Schafer hátulról szándékosan tökönrúgta Misimovic-ot? Nincs szerencséje a Wolfsburgnak, Dzeko tavaly ötöt vágott volna ennyi helyzetből, ráadásul őt meg fejberúgta egy szimpatikus Nürnbergi védő.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 12:02:51

@Titi120: vazz, most nézem, h szó sincs 2-3-ról, hiszen 3-3 :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.22. 12:44:41

@kroos: "Amugy jósoltam már meg 17 éves gyerekröl hogy aranylabdás lesz. Tanuim is vannak rá."

Jó, Messiről könnyű volt. :-)

Lag_Operator 2009.11.22. 13:43:47

sz-magazin.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/31517/1/1#texttitel

Egy elég jó cikk Uli Hoeneßről, szerintem érdemes végigolvasni...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 15:21:14

timoscsuk kezd, de legalább nem a jobb szélen. persze ott altintop fog játszani, mielőtt vki nagyon örülne.

müller meg csatár lesz elvileg gomez mellett.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 15:36:59

@mocsing: kurvára klose van gomez mellett, altintop meg a padon. vki meghekkelte a livetickert :)

robben meg a padon sincs

acdcisti 2009.11.22. 15:40:20

Kraft (Tor), Breno, Lell, Baumjohann, Ottl, Olic.
Volt valaha ilyen gyenge cserepadunk??? Olic tudtommal még nincs teljesen felépülve. Szóval nincs normális csatárcserénk. Mi lett az egész héten állítólag zseniálisan edző olasszal?

S a kezdő kp sem valami fényes. Hihetetlen....

na, közbe Gomez.. éljen-éljen..

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.22. 15:55:39

tipikus példája volt ez annak az esetnek, amikor a gólt meg kellett volna adni, attól teljesen függetlenül, hogy les volt-e vagy sem. egy évtizedig lehetett volna vele reklámozni a bundást.

Vul-Kahn 2009.11.22. 16:03:06

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Nekem is ez volt az első gondolatom, ahogy megláttam, hogy beintették a lest. Nem tudom, láttam-e már valaha ilyen szép támadást futballpályán. Kroos lesz a '10es évek Zidane-ja, effelől ne legyen senkinek kétsége.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 16:17:32

az a durva, h az fcb.de livetickerén a 40. percben Enke védte Badstuber szabiját...

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 16:21:37

fasza meccs, Schweinsteiger pozitív csalódás. azzal azért számítanunk kell, hogy Kroos meglövi a szokásos gólját a bal felsőbe. Badstubernek meg milyen jó ballába van már.

Viszont a van Buyten - Demichelis védelem életveszély, szerencsére van Buyten mindkét kapura veszélyes.

kroos 2009.11.22. 16:25:04

azt nem értem ha 1 szlsö sincs a csapatban akkor miért 4-4-2-öt játszunk és miért nem pl. rombuszt? Hogy Lahm ne sértödjön meg?

Vul-Kahn 2009.11.22. 16:28:07

Klausmann Vikike élő adásban megkérdezi Varga Zolit a stúdióban, hogy Tyimoscsuk ukrán vagy orosz...

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.11.22. 16:28:33

olyan szép ez így:

középpályánkon két balfasz (Bommel-Timo) mellett egy hatalmas kreatív űr tátong, míg a Leverkusenben ingyen nyomja a Kroos-gyerek.
A csatársorban viszont egymás tapossák a láthatalan 30 milliós csatárok. :)

A vezetőséget és van Gaalt érő "hülye" jelzők azt hiszem már-már bóknak minősülnek.

Titi120 2009.11.22. 16:34:40

@heinrich:
A Dortmund meccs óta már rég te vezetsz (döntetlenért 2 pont jár, ha nem teli, nem ?), csak szólok. :)

Varga Zoliék keményen nyomják a stúdióban.
"Fehér csapat", "Timoscsuk orosz vagy ukrán ?", "Lahm a csapatkapitány" - mindezt 5 perc alatt, bravó.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 16:37:53

Butt előrejátékban jobb, mint Timoscsuk. kétszer.

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 17:23:42

@mocsing: pont most nem volt annyira rossz Timoscsuk szerintem. Azért szívesebben látnám Demichelis helyén.

Müller végig gyenge volt, Schweini a második félidőben, Klose az első 20 percet leszámítva. Gomez többet volt lesen mint Inzaghi.
Azért volt Adlernek két nagyon kemény védése így is.

borítékolható volt ez a döntetlen

Vul-Kahn 2009.11.22. 17:25:52

Qrvára idegesítő, hogy a német bírók tendeciózusan 45:00nál és 90:00nál fújják le a félidőket/meccseket. Ha tényleg rengeteget áll a játék, és 4-5 perc hosszabítás kellene, hogy legyen, akkor rátesznek 1et vagy 2-t, amúgy semmit. Ha utánaszámolunk, kb 2 fordulónként 1 teljes 90 percet vesznek el ezzel a bírók a nézőktől, az szezononként 17 meccs. Csak hogy rohanhassanak felvenni a 10 000 eurójukat. Felháborító.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 17:32:57

@értelmetlen_nevű: ma annyival volt jobb, mint szokott, h sokat volt játékban. mint kiderült, nekünk ez nem volt jó. egyszer figyeljétek egy meccsen keresztül a passzait. két verzió van, vagy hátrafordul, vagy a legközelebbi emberhez odapöccinti a labdát.

nagyon érdekelne, h Klosét mi tartotta 77 (hetvenhét) percen át a pályán. rejtély.

Gomez gólja egyébként szép volt, nagyon nehéz így ellőni, ráadásul ballal.

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 17:40:31

@mocsing: direkt figyeltem Timo-t, szerintem túlzol most. Egyébként egy hagyományos labdaszerző középpályásnak pont ez a feladata, nem kell 70 méteres indításokat adnia. Abban viszont egyetértek, hogy nem tudja kivenni a részét a támadásokból, ideális esetben ez nem lenne baj.

Klose tényleg nem nagyon ért labdához úgy a 25. perc után. Lahm is béna volt, azt reméltem, hogy majd most "megmutatja", de nem. Azért Baumjohan becserélése elég jól jellemzi a kialakult helyzetet. Vicc, hogy a két legértékesebb játékosunk gyakorlatilag állandóan sérült.

Titi120 2009.11.22. 17:58:13

@mocsing:
"nagyon érdekelne, h Klosét mi tartotta 77 (hetvenhét) percen át a pályán. rejtély."

Nem volt nagyon más választás.
Olic kb ennyit bírt (valószínűleg ideális esetben a kispadra se ülhetett volna le még), más támadónk meg nem volt a padon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 18:04:34

@Titi120: ha nem ő pöckölte volna gomez elé a labdát a gól előtt, szerintem megkapná a hatost hétfő délben.

támadó felfogású futballista volt még és röhögjetek ki, de akkor előbb behozom baumjohannt. (és mondjuk az eredetileg csatár müllert tolom fel.)

szerintem nem túlzok, ha azt mondom, h volt olyan huszonöt perc, amikor kilátása sem volt labdába érni. tudom, szar a középpálya, de gomez mögött is szar, ő pedig nagyon is eleven volt. kloséhoz képest feltétlenül.
---------
btw lassan ideje lenne esetleg beszélgetni arról, hogy akkor most van Gaal mitől olyan kurva nagy edző.

dzolutan 2009.11.22. 18:29:23

Amit láttam a meccsből, ott semmi baj nem volt a taktikával, viszont az látszott, hogy mennyire alkalmatlan a játékosok nagy része azt megvalósítani. Gondolok itt Kloséra, a Lahm-Svejni-MvB trió által nézőtérre ívelt 213 beadásra ésatöbbi.

Titi120 2009.11.22. 18:50:52

@mocsing:
Van Gaalba addig nem vagyok hajlandó belerúgni, amíg egyszer ép, teljes csapattal meg nem mutathatja azt két egymást követő meccsen, hogy mit is szeretne játszatni a Bayernnel és nem láthatjuk, hogy is sikerül majd ez.

Egész ősszel vízzel főz és folyamatosan Robbery hiányát próbálja áthídalni, olyan keretből, amellyel nem, hogy Klinsmannak, de Hitzfeldnek se sikerült lényegesen jobb játékot kipréselnie.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 20:49:26

@Titi120: iksz lett, a döntetlen nem ér alapból két pontot.

Labbadia meg közel két hónapja nem bírt nyerni, ajjaj, Bruno :)

Titi120 2009.11.22. 21:14:15

@heinrich:
Ez megnyugtat, már órák óta verejtékezve a kifogásokat gyűjtögettem, így viszont átváltok a "megúsztad a vereséget" szövegre. :)

Lojzi_ 2009.11.22. 22:16:50

Ej, nincsen arca ennek a csapatnak.
Most néztem meg felvételről a meccset és az idő nagy részében felszisszentem, a hajamat téptem, a fejemet fogtam, káromkodtam és kínomban röhögtem.

Ha Ribbéry és Robben is egészséges lenne, akkor van két jó arc a szélre és kellene középre egy olyan ember, aki irányítja az egészet. Vagy hátulról Van Bommel poziciójából, vagy mellőle indulva, vagy a csatár(ok) mögülről.
Ilyen lehet pl. a visszatérő Kroos, vagy megcsinálhatná Schweini, ha egyszer kijátszaná, ami benne van, Müller is jó elvileg oda, de mind csak ígéret. Tyimo, Baumjohann, és MVB még csak az sem.
Ide kellene mielőbb igazolni valakit, mert anélkül nem fog menni.

Tekintsünk most el attól, hogy hány les nem volt az, hogy hány akciót akasztott meg zavaró egyéni hiba és hány beadás csúszott le, tört el és halt el a blokban, vagy épp a reklámtáblán.
Egy rossz formában lévő csapat bosszantó hibái ezek, amik egyből eltűnnének, ha lenne arca a csapatnak.

Ez a Leverkusen így is meg lehettet volna, de ha volna elgondolás a játékban, akkor nem lett volna kérdés a meccs. Arról nem is beszélve, hogy vélhetőleg nem stabil listavezetőként érkeztek volna az Allianzba.

A cserpadnak kellen így kinéznie:
Schweinsteiger, Müller, Tyimoscsuk, Klose, Olic

Titi120 2009.11.22. 22:50:53

@Lojzi_:
Ahogy én visszaemlékszem az idény elejére, azon ritka alkalmakkor, amikor Ribery és / vagy Robben is játszott, akkor kifejezetten jó teljesítményt nyújtott Schweini is középen.
Igazolni meg semmiféleképpen nem kell senkit oda, mert mint, ahogy jómagad is leírtad van nekünk egy Toni Kroosunk.

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 23:16:37

@Lojzi_: szerintem mindenekelőtt védőt kell igazolni.
Második lépcsőpen elzavarni a ballasztokat. Schweinsteigerrel leülni négyszemközt, és elmagyarázni neki, hogy a vezetőség kezdi úgy érezni, hogy inkább a Herthában szertne focizni. Ha ő a máshogy érzi, akkor legyen szíves bizonyítani.
Kapus is kellene, bár Buttra mostanában nem lehet panasz.
Kell egy gyors, technikás, agilis csatár.
És tényleg jó lenne egy klasszis védekező középpályás, de szinte lehetetlen ilyet szerezni. A Breno/Sosa jellegű igazolásokat pedig nem szabadna erőltetni, sajnos nincs jó szemük a játékos ügynökeinknek, vagy túl nehéz a beillszkedés.

A meccsel kapcsolatban: én meg pont azon csodálkoztam, hogy a partjelző az összes les-nem les szituációt jól intette/nem intette be.

Hoeness állítólag visszautasított egy 65m € + Bosingwa ajánlatot. Én mondjuk nem szívesen látnám a portugált, de azért akkor is kemény. Legalább pénzügyileg rendben vagyunk.

Lojzi_ 2009.11.22. 23:23:19

@Titi120: Igen, csak kérdés, hogy jól kinéző Leverkuseni kihelyezését át tudja-e menteni egy sikeres müncheni évtizeddé.
Schweini és Kroos ellen persze leginkább az szól, hogy _egyedül_ megbírkóznak-e a feladattal.

Schweini biztosan nem. Kroosról a fene sem tudja.
De amíg kiderül, addig kellene támadóközéppályára egy zseni vagy legalább egy nemzetközi szintű klasszis, akinek _most_ nem nagy a feladat.
Szerintem első körben három olyan ember kellene, aki a másik kettő hiányában is elviszi a hátán a támadójátékot.
Melléjük nőhet fel Schweini, Müller, Kroos, meg aki(k) éppen a csatársorban van(nak).
Arról nem is beszélve, hogy ha három klasszis lenne egyszerre a középpályán két esetleg formában lévő csatárral, akkor az ellenfél nem azon gondolkodna, hogy VanBuyten és Demichelis sebezhető-e esetleg.....

Lojzi_ 2009.11.22. 23:25:01

@értelmetlen_nevű: És ki akarta leigazolni Hoenesst?

Lojzi_ 2009.11.22. 23:28:31

@értelmetlen_nevű: A védelem az egyik legjobb a ligában és még van bennük potenciál (főleg Demichelis tud ennél jobb lenni).
Nem azt mondom, hogy hiba lenne egy jó védő és egy jó kapus, de nekem elsősorban az hiányzik, hogy kb. 8-10 hete nem láttam egy jó bajor félidőt, amikor a kapu elé toljuk, esetleg kinyírjuk az ellenfelet.
(DFB kupát nem ér számolni.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 23:32:53

@értelmetlen_nevű: brenot megvédem, róla semmit nem tudunk, 20 éves és bármi lehet belőle, ha végre vki rájön, h a Lahm,-féle stratégia jobb eredménnyel járt, mint a Rensing-féle. és nekem most írt smst, h kikéri magának, h Sosával egy halmazba tedd :)

Schweini védelmében annyit, h nincs még egy futballista, aki a pályafutása 90%-át egy olyan poszton játssza le, ami biztosan nem a számára legjobb. tudom, nem tudjuk a posztját, de hogy nem szélső, az fix. és nem balszélső, az is fix. (emlékszik még valaki arra az egy-két meccsre, amikor balbekket kellett játszania?)

@Lojzi_: :))

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 23:56:31

@Lojzi_: Riberyt kifelejettem a történetből : )
Hoeness ingyen is mehetne.

A védelem pedig trágya. Elment Lució, és Demichelis botrányosan szarul játszik. Én elhiszem, hogy tudna jobbat, de ne kelljen már éveket várni, hogy megszállja az ERŐ. Badstuber hatalmas tehetség, de nagyon fiatal.

@mocsing: Brenoval nincs semmi baj, csak látványosan nem megy neki a beilleszkedés, eddig semelyik edzőtől nem kapta meg a bizalmat. A cserepadról nem lesz belőle világklasszis. Én mondjuk nem bánnám, ha az argentin helyett vele próbálkoznánk.

Sweinstiger kifogásaiból már elegem van. Olvastam egy nyilatkozatát, amiben kifelytette, hogy a 10-es poszt neki túl offenzív. Széleken szintén nem jó. Leginkább van Bommel posztján látnám szívesen (egy másik defenzív középpályással), de ehhez nagyon sokat kellene javulnia védekezésben.

értelmetlen_nevű 2009.11.22. 23:57:40

@értelmetlen_nevű: "kifelytette" - lol, szégyenlem magam.

drani 2009.11.23. 13:26:09

mondjatok valamit a Hamburg totógyilkos vereségéről is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.23. 14:04:40

@drani: Nahát, ez tényleg nem semmi, elképesztő pontvesztései vannak a Hamburgnak, kicsin múlt hogy nem tettem meg tegnap, annyira egyértelműnek tűnt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.23. 15:14:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a Bundásban semmi sem egyértelmű. legkevésbé a HSV meccsei :)

acdcisti 2009.11.24. 09:28:12

@drani: Röviden: egy halom sérült + Labbadia. Mi a francért nem játszodtatja Berget? 20percre cserélte be... Petric meg Guerrero sérült. Ha felépülnek akkor Bergnek a cserepad sem marad?

Vul-Kahn 2009.11.24. 09:53:11

@acdcisti: Gondolom úgy okoskodott, hogy egy Bochum elleni hazait Berg nélkül is lehoznak. A svéd amúgyis hullafáradt lehet, jópár hete folyamatosan játszik 90, de legalábbis 80 perceket, ráadásul egycsatáros szisztémában, ami külön megterhelő. Ezenkívül hétközben fontos EL-meccs a Rapid ellen. Én sem tartom jó edzőnek Brunot, de ez a döntése szerintem védhető. Pech, hogy Elia amilyen jó előkészítő, annyira szar befejező.
Az mondjuk egy érdekesebb kérdés, hogy miért adták kölcsön a Nürnbergben már 1-2 dolgot mutató Choupo-Motingot, vagy a 2 évvel ezelőtti U17-es vb gólkirályát, Chrisantust, és vágtak neki 3 csatárral az idénynek. Ja, és Smolarek se kellett nekik, szerintem ilyen helyzetben hiba volt őt nem megszerezni, pláne ingyen.

kroos 2009.11.24. 10:18:14

@acdcisti: @Vul-Kahn: Vagy lehet hogy Bergnek egyszerüen nem megy és azért?

Dr Zoidberg 2009.11.24. 11:03:24

Akurvaéletbe. Kezdem komolyan azt gondolni, hogy hosszú távon jót tenne a VfB-nek, ha idén kiesne...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.24. 11:40:20

asszem a legvalószínűbb, h a téli átigazolás első napján mehet Toni a holland maradásától/távozásától függetlenül.

transfermarkt.de/de/news/33171/toni-verhaeltnis-zu-van-gaal-so-gut-wie-am-ende-.html

a Romát emlegetik leginkább.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:07:40

@mocsing: Ejnye, miért a Romába? Ha ők megengedhetik maguknak, akkor minden bizonnyal a Lazio is. Itália földjére lépve újra megrázná magát, és vágna 20 gólt. Realitás vagy szép álom, mert kedvelem?

kroos 2009.11.24. 12:11:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
ne már...ki helyett játszana Pandev? Zarate? Cruz? Még Rocci is egy jó klasszisal jobb nála. Föleg ahogy figyelgetem néha a felállást, ha Foggia és Mauri is játszik akkor meg 1 ékkel játszik a Lazio.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:21:07

@kroos: A mostani Cruzra egy pillanat gondolkodás nélkül elcserélném, és akkor Zarate és Rocchi mögött lenne egy jó csere csatár, mert a Kertész sajnos rosszabb formában van, mint a csapat. Pandev sajnos már nem múlt idő.
Ha Rocchi pihen, Zarate mellett lehetne toronyként, mint most Cruz, csak Toninak több lenne a haszna. Ennél a Cruznál biztosan. Más kérdés, hogy naprakészen nem követem Toni karrierjét a Bayern berkein belül, hogy nem nagyon lő gólt, nem nagyon játszik, és nincs jóba van Gaal mesterrel, azt tudom. Szerintem ha hazatérne, lenne benne 1-2 jó év.

acdcisti 2009.11.25. 12:57:40

Toninak sikerült ismét jó hangulatot teremtenie a csapaton belül... mi a faszért van szükség az ilyen nyilatkozatokra? Ha legalább mondott volna valami értelmeset... de csak a sértődöttség meg frusztráció beszél belőle. Elérte hogy kibasszák a keretből. hatalmas gratuláció....
S persze ismét nem lesz Robben meg Ribery. S talán Klose sem. Jósolok 90perc kinlódást: maradék bajor favágók az izraeli favágók ellen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.25. 15:16:59

gondolom, a várhatóan 90 percen át bekkelő izraeliek ellen is ott lesz Timoscsuk a pályán van Bommel mellett.

meg gondolom, Müller kpályást fog játszani, holott csatárnak csak kérdőjelGomez van a tarsolyban.

nem baj, majd Pranjic a bal szélről megoldja...

acdcisti 2009.11.25. 18:51:33

@mocsing: ne viccelj... szerintem a südkurve imádja Pranjicot.. amennyi labdát beível nekik, kész haszon meccsre járni. Csak ezt vaalhogy mi nem tudjuk értékelni képernyőn át. Szerintem velünk van a baj :D

Müllerben meg Gomezben minden bizalmam... Schweinsteigernek nem megy, Lahm is volt már jobb formába.
Pranjic helyett megnézném Ekicit, Ylmazt, Sikorskit, vagy azt a Sene gyereket. Bárkit. Elvileg az ifiktől szabad nevezni. Scholl javasolhatna... Gerland is kéne még emlékezzen rájuk.
Csak épp azt a statikus, 90 perces tili-tolit ne kelljen nézzem...
süti beállítások módosítása