Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 9. forduló - valenciai arcok a porban

2007.10.29. 14:23 pancho_sanza

Még fel sem hangzott az első sípszó a La Ligában, amikor már megtörtént a hétvége legfontosabb eseménye: Juande Ramos beadta felmondását és már szombaton elhagyta Sevillát. Magunk nagyon sajnáljuk döntését, de teljes mértékben egyetértünk vele, mert számára megfelelő szakmai kihívás lesz Lennont felhozni Jesus Navas árnyékának szintjére. Sok sikert kívánunk neki mindehhez, de az élet nem állt meg nélküle sem. Volt rangadó. Kettő is, de az egyik egyoldalúra, a másik gyenge színvonalúra sikeredett. Nagyot fordult a világ a Zaragozával és Villarreallal. A Levante majdnem pontot szerzett. Az Atlético majdnem nevetség tárgyává vált. A Real Madrid önmagához mérten méltatlan játékkal, a Barcelona meg érdemtelenül aratott kétgólos győzelmet, de legalább újra megfoghatták egymás kezét a tabella tetején. A múlt héten a kapusok válságról számolhattunk be. Úgy látszik a spanyol bírók megirigyelték a kiemelt figyelmet és igyekeztek kritikán alul fújni a sípjukat. Esett 26 gól és a Valencia játékosainak arcát beletörölték a fűbe, s edzőjük sem folytatja tovább, de Ramos mesterrel ellentétben ő nem önmagától távozott. Tovább után részletek: 

Egy négygólos mérkőzés keretében osztoztak meg a pontokon a csapatok az Espanyol mallorcai vendégjátékán. A forduló rangadójának harangoztuk be a mérkőzést, de sajnos nem lehetünk maradéktalanul elégedettek azzal, amit láttunk. Sőt! Pedig nagyon jól indult: Arango már a második percben meglepte a kék-fehérek védelmét egy - Ibagaza által - gyorsan elvégzett szabadrúgás után és gyönyörű gólt helyezett Kameni kapujába. Nem sokkal később, egészen pontosan a 21. percben, már a másodiknál tartott a venezuelai, de ezúttal a saját kapujába csúsztatott egy Luis Garcia szabadrúgást. A gólok számára nem lehetett panasz, de a játék enyhén szólva nem volt a folyamatos. Valószínűleg a sípos ember is megunta, hogy a két csapat eddigi szerepléséhez és tabellán elfoglalt helyéhez képest méltatlanul alulteljesít és egy véleményes szituáció után kiállította a hazaiak egyik védőjátékosát. A 11-est Tamudo belőtte és ezzel a vendégek elmondhatták magukról, hogy két egymást követő pontos átadás elkövetése nélkül megfordították a mérkőzést. S itt következett be a váratlan fordulat: rövid gondolkodás után a maradék három hazai védő újraosztotta a területet hátul, így a Mallorca változatlan taktikával, emberhátrányban is az egyenlítésre játszott és ez többször majdnem sikerült is nekik. Amikor újra kiegyenlítődött a létszám már sejteni lehetett, hogy itt nem terem most három pont a katalánoknak. Güiza be is teljesítette a jóslatot: két védőt és a kapust is meglepve lőtte laposan a hálóba a labdát. Az már csak a szerencsén múlott, hogy nem lett több hazai gól. (Mallorca – Espanyol 2-2)

Bilbaoban idén még nem tapsolhattak hazai győzelemnek. Ezúttal a Betis lehetett volna az áldozati bárány szerepében, de bebizonyosodott: Hector Cuper csapata elég stabil ahhoz, hogy ne kapjon gólt egy impotens támadókkal rendelkező gárdától. Pedig a hazaiak edzője mindent megtett, hogy sikerüljön találni egy gólt és mind a négy csatárnak tűnő játékosát kipróbálta, de egyikük sem tudta feldobni az egyébként unalmas találkozót, mert ehhez azért egy veszélyes szabadrúgásnál és egy fejesnél több kellett volna. A bíró kiosztott még 9 sárgát, de kizárólag a spanyol feleségek szórakoztak jól ezen az estén, mert a második félidőben már nyugodtan elkapcsolhattak egy, a mérkőzésnél érdekfeszítőbb brazil sorozatra. (Athletic – Betis 0-0)

A három argentinnal kezdő Real Madrid érdekes győzelmet aratott a Deportivo felett. Nincs bennünk semmi előítélet Evita Peron országának lakóival szemben, de azért jól példázza a Real Madrid mostani helyzetét, hogy Saviola, Higuain és Gago is a pályán lehetett a kezdősípszó felhangzásakor. Szinte égi jelnek tekinthető, hogy rögtön az első percben gólt kaptak a fehérek, s bármily meglepő ez a három stabilnak gondolt játékos Casillas, Metzelder és Ramos lelkén száradt. Egy korai egyenlítés viszont úgy megnyugtatta a hazaiakat, hogy a trükkös német mesternek be kellett látnia, a kelleténél kicsit jobban bízott Redondo honfitársaiban. Így a második félidőben gyorsan le is cserélte kettőjüket és ez döntőnek bizonyult: ugyanis Raúl és - a Sneijder bejövetele miatt a túloldalra került - Robinho is betalált. Mindkét gól Gutitól indult, s bár az elsőhöz kellett az egyik Deportivo hátvéd és a szerencse is, a másodiknál már a Getafe jelenlegi mesterét idézően nézett balra és adta jobbra a zsugát. Robinho meg... Ezt inkább nem is próbáljuk leírni, mert ezt látni kell… (Real Madrid – Deportivo 3-1) S ha már megidéztük Michael Laudrupot, akkor térjünk is csapatára, amely a héten beprotezsálta Juande Ramost egy zsíros londoni állásba, hogy rögtön ezután Santaderbe utazzon. Nem történt semmi igazán meglepő, ugyanis a helyiek két szép gólt elérve otthon tartották a három pontot. A vendégek fejében még mindig a White Hart Lane járt és bár rendületlenül próbálkoztak, de mindez eredménytelennek bizonyult, s ennek, valamint a Valladolid pamplonai pontszerzésének köszönhetően vissza is estek az utolsó előtti helyre. Ami azért nem valami bíztató, mert Spanyolországban elég kellemetlen dolog, ha csak a Levante áll mögötted a bajnokságban. (Racing – Getafe 2-0) Az a csapat, amelyik most csak egy góllal maradt alul az Atlético Madriddal szemben. Mi többre számítottunk, nyílván a piros-fehérek szurkolói is, de be kell mindenkinek látnia, hogy ez most az a hét, amikor az eredmény sokkal fontosabb a vendégek számára, mint a mutatott teljesítmény. Erre meg pont jó volt az első félidő derekán esett Forlán találat, bár árnyalja képet a gólszerző által begyűjtött sárgalap, amire abszolút nem volt semmi szükség. A drukkerek meg vigasztalódjanak az eredménnyel és Reyes második félidei pályára lépésével, de ezeken túl nem sok pozitívum történt a vendégek szempontjából. Viszont hazai oldalról valami reményszerű dolgot véltünk látni, mert - bár megmaradt a nem túl tetszetős szerelés -végre mutattak valamit. Ráadásul, ha bíró nincs a fővárosiakkal (meg nem adott büntető) és Mustapha Riga is jobban gazdálkodik a gólhelyzeteivel (kapufa, műesés), akkor már nem lenne nyeretlen csapat a ligában. (Levante – Atlético 0-1)

Barcelonában mindenki az Alméria kivégzésére készült, de az andalúzoknak nem szólt senki, hogy ennek megfelelően viselkedjenek, De legalább Fortunával és a bíróval megbeszélték a dolgot. A forgatókönyv nagyjából az volt, amire számítottunk: a katalánok Messi nélkül, de Touréval kiegészülve mentek előre, a vendégek védekeztek és szárazon tartották a puskaport, hátha egyszer Valdésig tudnak szaladni a labdával, ami már önmagában fél siker. Na ebből lett egy olyan meccs, ahol láttuk Ronaldinhot az ötösről beadni. Pontosan a túloldali szögletzászlónak ment... Láttunk egy olyan gólt, amely során Giovani egy egyedi és megismételhetetlen mozdulatsor végén akart kapura pöccinteni, de Henryt hozta játékba és neki nem jelentett gondot berúgni a ziccert. Ezután nyugalom költözött a gránátvörös-kék mezben szaladgáló játékosokba és rúgtak gyorsan majdnem egy tucat szögletet, kipróbálták, hogy Ronaldinho mire képes a jobboldalon (hát nem sokra), bejött Gudjohnsen és Messi. S ha már ott volt, akkor lőtt egy büntetőt, amit nem tudjuk miért adott meg a bíró, mert egy sima műesés volt, abból is a rosszabbik fajta. A kis argentinnak nincs szüksége efféle ajándékokra a gólkirályi címhez, de ezt már azért megérdemelte, mert a pályán töltött 17 perce alatt lényegesen több (kettő) helyzete volt a katalánoknak, mint előtte összesen. (Barcelona – Almeria 2-0)

Gólban gazdag és izgalmas mérkőzést láthattak a pamplonai szurkolók. Még akkor is, ha az első félidőben meglehetősen csendben figyelték, amint a vendégek minden szögből és minden távolságról lövöldöznek. Ez a határtalan önbizalom ugyan nem hozott eredményt, de egy védelmi hiba után fejeltek egy gólt, Aztán a második félidő elején egy ziccerig játszott akció után is eredményesnek bizonyultak, mi meg váltva pillantottunk az üveggömbre és a szemétledobó kulcsára, mert azért többet vártunk a hazaiaktól. Akik megsajnálták jósláshoz használt eszközünket és gyorsan kiegyenlítettek, bár ehhez mindenképpen szükség volt a vendégek kapusára, aki kedvencünk, Butelle helyet védett és pont azokat a dolgokat leste el tőle edzésen, amiket nem kellett volna. Mindenesetre 5 perc alatt két gólt értek el a hazaiak, míg játékosuk Corrales úgy kapott két sárgát, hogy közben egyszer sem volt játékban a labda. Nem szoktuk mondani senkire, hogy szellemileg visszamaradott, de szívesen megnéznénk mit mondana, ha Csernus doktor a lelkivilágáról kérdezgetné. (Osasuna – Valladolid 2-2) Sajnáljuk azt a sok fiatalt, akik Baiano csukájáért feleltek az elmúlt héten, mert nem sikerült pártfogoltjuknak betalálni. De mivel a hazaiak megnyerték aktuális bajnokijukat, így legalább volt mivel vigasztalódni. Egy gól esett a mérkőzésen és bár a vendégek mindent megtettek a végén, hogy az általunk prognosztizált döntetlent beteljesítsék, a feladat meghaladta erejüket. (Murcia – Recreativo 1-0)

A Zaragozát megtaposták múlt héten és most a fáradt Villarreal itta meg ennek a levét, ugyanis a hazaiak be akarták bizonyítani, hogy az előző forduló csak kisiklás volt. Sikerült nekik. Azonban ehhez kétségkívül szükség volt a bíró és a vendégvédelem támogatására is. Persze nem vesszük el azt, amiért jogosan megdolgozik az ember gyereke, így a negyedik gólt már egészen jogosnak érezzük. De a többit? Az elsőnél Oliveira nyilvánvalóan lerántotta védőjét, a másodikat nem kommentálnánk, a harmadik meg egy büntető volt, ha egyáltalán… (Zaragoza – Villarreal 4-1) Ezek után el is érkeztünk a záróakkordhoz, ahol a Jimenez edző vezetésével harcba induló Sevilla a Valenciát oktatta és méltó ajándékkal búcsúztatta előző mesterét. Szorosnak ígérkezett, de sima lett, amit nagyban köszönhetünk a vendégeknek, akik sokat tanulhattak a Chelsea elleni meccsükből, mert arcban már méltóak a londoni kékekhez, de mindezen túl nem sokat mutattak. Pedig azért szórakoztató rangadó volt, ugyanis a játék iramára és a futómennyiségre nem lehetett panasz. Esett három gól is. (igazából 4, de Poulsen első találata lesről született) Láthatott gyönyörű cseleket a nagyérdemű – különösen Jesus Navas és Keita volt elemében -, de azért az egyértelmű: a hazaiak játéka innen még van feljebb is. Ahogy néztük őket látszott, hogy ha 10 centivel pontosabbak lennének, jöhetne ide bárki, legalább annyit kapna, mint a Valencia most. Mert így is gyors volt és korszerű, de az a pár tizedmásodperces késés átvételben, tempóváltásban és indításban, amit az arasznyi eltérés okozott sajnos még némi hiányérzettel töltött el minket. Mindenesetre szorítunk az andalúzok javulásáért, mert ritka az olyan csapat, amely taktikailag arra építhet, hogy akármelyik játékosa megveri egy az egyben ellenfelét. (Sevilla - Valencia 3-0)

 

 

23 komment

Címkék: videó spanyol összefoglaló la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70211884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4 2007.10.29. 16:17:27

Az hagyján, hogy a Barcelona kamu 11-est kapott, de - mint kiderült - az első gól is leshelyzetből született. Már a meccs alatt is mondták a spanyol kommentátorok, de nekem a visszajátszások alatt max. tűnt lgyanúsnak tűnt a dolog, aztán ma délután a spanyol TV híradójában grafikai rekonstrukcióval (mint a újabban a teniszben) mutatták, hogy Henry 15 cm-es lesen állt. Ezt talán még nem lehet felróni a bírónak, vagy inkább az asszistensnek, de akkor is tény, hogy a Barcelona ezen a meccsen a labdarúgás szabályainak megfelelő gólt nem rúgott...

krysal 2007.10.29. 16:45:09

Egy csöppet azért én is hiányérzettel tértem nyugovóra tegnap: gondoltam ugyanis, hogy amit a Madrid nem tett meg a Deporral korábban, azt legalább megnézhetem a Barcától - vagyis egy jókora, tömegmészárlásra emlékeztető gólzáport. Na, hogy nem ez lett belőle, abban azért vastagon benne van a Bíró sporttárs is, de azért ettől a katalán gárdától többet vártam. Hogy les volt-e, meg hogy tizenegyes-e? Ugyan, a bökkenő az, hogy a nagycsapatok otthonában mindíg egy "kicsit" lejt a pálya, és ez itt is megfigyelhető volt... és elég is.

De hogy ne csak a másikat rúgdossam, azért hozzászólnék még a Madridhoz is. Senki se felejtse, a Bernabeuba senki nem úgy jön, hogy "Nosza, most játszunk egy jó meccset"... De nem ám! Jól látható volt ez a Deporra is, mi a meccs 60-70%ában remekül utánozta a Milan-t, és a tízemberes védekezésből vezettek (nekem) szívfájdítóan veszélyes kontrákat. Hogy nem lett egy nyögvenyelős döntetlen a vége, Raul (kissé...) szerencsés találatán múlt. Az argentin alakulathoz meg: Higuain-t még mindíg nagyon tehetségesnek tartom, szemre nagyon jól mozog el az emberétől, jól kerül helyzetbe - de az már siralmas, hogy mit hoz össze ezekből, arról meg ne is beszéljünk, ha valaki a saját lábát rúgja ki szögletnél, az mit is keres valójában a kezdőben... Saviola igazán csak akkor ér valamit, ha van terület előtte, és kamatoztatni tudja a gyorsaságát - persze ez csak indok, de nem mentség... Viszont Gago-t megvédeném, a tőle eddig látottakhoz képest voltak kifejezetten igéretes megmozdulásai. Jó, nem kell vele kapcsolatban Redondót emlegetni, ahogy ezt egy korábbi postban már megbeszéltük, de lehet még hasznos tagja ennek a fiatal gárdának.

Viszont ezt a Villarealt nem értem. A keretük kifejezetten jó, de ilyen rapszódikus teljesítményt... Ötöt szipkáznak otthon a madridtól, majd ugyanitt (még ha kicsit véleményes módon is, de...) simán kétvállra fektetik a Barcát, aztán szipkáznak egy négyest a zaragózaiaktól... Khmm...

Ramon Serrano 2007.10.29. 17:29:53

Gago szerintem is jobb, mint a sajtoja. Amikor anno idehoztak Huguainnal, hat finoman szolva sem valtotta meg a vilagot, de azt kell mondjam, rengeteget fejlodott. Kicsit hasonlit a jateka a nehany evvel ezelotti Fabregashoz (tejoeg, mit fogok ezert kapni:)..): o sem figurazott, csak rengeteget futott, lelkes volt es pontosan passzolt - a bizalomnak koszonhetoen pedig mindenki lathatja, mive csiszolodott. Noha Gago nem akkora tehetseg, de latni velem rajta a fejlodes jeleit: okosan visszazar a felfuto vedok helyere (ez legtobbszor ugye Sergio), egyre batrabban es jobban szerel, okosabban passzol.
Ami sajnos tovabbra is hianyzik a portfoliojabol, az a tavoli loves: se erejuk, se jo iranyuk nincs ezeknek a probalkozasoknak.
Mindenesetre iden sok minden el fog dolni vele kapcsolatban, ha Schuster allja a szavat es nem hoz senkit Diarra helyere.

Higuainnal kapcsolatban egyetertek krysallal, a problema csak az, hogy rajta kivul az a Robben jut arra a posztra Snejider moge, aki vagy serult, vagy meg a madridi kozonseg is kifutyuli.

Sath 2007.10.29. 17:33:50

Az Henry féle gólnál, az nem az újonnan bevezetett tétlen les esete volt? hiszen amikor lesen volt, akkor nem avatkozott játékba, csak később, már nem les helyzetből..
Kérdem ezt a nálam jóval tanultabb szakértőktől, én csak onnan gondolom, hogy a sport tv kommentátora így aposztrófálta, tényleg kiváncsi vagyok

szferi 2007.10.29. 19:00:12

",,,számára megfelelő szakmai kihívás lesz Lennont felhozni Jesus Navas árnyékának szintjére..."

E a mondat azért több, mint nevetséges...

Ramos pedig jól döntött, elhagyta a süllyedő hajót. A Sevilla ott végzi, ahol a Depor, Celta Vigo, Tenerife, stb.

BruceWayne 2007.10.29. 19:22:47

Henryé olyan szinten nem volt les...amikor giovannit indították akkor még tétlen volt, amikor meg kapura lőtt akkor már ott volt a védő.. nem volt les..

ApukadHUN 2007.10.29. 19:47:37

Teljesen egyetértek szferivel. Már a Getafe ellen is tisztán látszott, hogy Lennon élete formáját futja.
A Tottenham meg már a tavalyi UEFA kupában is majdnem megtanította kesztyűbe dudálni az andalúzokat.
Az FC Sevilla meg valószínűleg tényleg oda jut, ahova az említett spanyol klubok, de legalább Sevillában már láttak BL meccset...

mikipeti 2007.10.29. 19:57:23

Én úgy láttam, hogy Henry a kapus mögött volt abban a pillanatban amikor Giovanni lábáról hozzápattant a laszti, vagyis csak egy játékos állt közte és az alapvonal között. Ez les. Nem is értem miért az indítást lassították egyfolytában.

krysal 2007.10.29. 20:03:49

Azért én még nem temetném el a Sevillát... Nem tudom, hogy vagytok vele, de mostanában épp hogy felfelé evickélnek, egy rossz sorozat után...
Lehet, hogy nem a legjobb épp a Valencia elleni meccsel jönni, de ezt a csapatot egy sima hármassal hazaküldeni nem egyszerű...

BruceWayne 2007.10.29. 20:11:55

Giovani kapura lőtt, aztán a kapusról pattant Henryhez, bár az ilyet nem szokták lefújni de amúgy se volt lesz sztem

BruceWayne 2007.10.29. 20:14:31

most így visszanézve inkább azt mondanám: a lényeg az volt hogy giovani pöckölésénél Henry vele egyvonalban volt + előre fele ment a labda, gy nem les

youtube.com/results?search_query=barcelona+almeria

mikipeti 2007.10.29. 20:29:54

Giovani lábáról pattant tovább Henryhoz, ez biztos. A kérdés, hogy Henry közelebb volt-e az alapvonalhoz, mint a kapus és Giovani. Elég gyanús a helyzet, de a video nem perdöntő. Szerintem egy lépéssel előrébb áll, de túlléphetünk ezen a fontos kérdésen...

Van Basten 9 2007.10.29. 21:04:27

",,,számára megfelelő szakmai kihívás lesz Lennont felhozni Jesus Navas árnyékának szintjére..."

E a mondat azért több, mint nevetséges...

Ramos pedig jól döntött, elhagyta a süllyedő hajót. A Sevilla ott végzi, ahol a Depor, Celta Vigo, Tenerife, stb.

NA EZ a mondat TELJESEN nevetséges.

A fenti, max picit túlzás de a tied, na ez hahahahha.

alex4 2007.10.29. 21:19:05

Igazatok van, hogy nagyon nehéz megítélni - ezért is nem igazán hibáztatom a bírót - de mint írtam: „ma délután a spanyol TV híradójában grafikai rekonstrukcióval (mint a újabban a teniszben) mutatták, hogy Henry 15 cm-es lesen állt". Lehet, hogy most az este kilenc órás TVE híradóban is lehet látni a számítógépes szimulációt. Egyébként, ha a kapus hátrébb van, mint Henry, akkor még egy védő mindig hiányzik a „nem les"-hez...

szferi 2007.10.29. 22:05:43

Kedves van basten 9! Hol volt a Sevilla vagy a Villareal 5 évvel ezelőtt? Sehol. És azok a csapatok, akik az utóbbi 10-15 évben úgy ahogy lépést tudtak tartanni a Barca Real Valencia hármassal, most hol vannak? Celta, Deportivo, Santander, Tenerife, Athletico, Betis... Másodosztályban, vagy útban arrafelé... Miből gondolod, hogy pont a Sevilla nem erre a sorsra jut? Kb. 3 éve produkálnak valamit, és nincs is több hátra számukra. Aztán irány a szürke középmezőny, vagy még rosszabb. A spanyol bajnokságban elég gyorsan változnak az erőviszonyok, már a fent említett 3 klubot kivéve. Most elment Ramos, jön egy új edző, két meccset elveszítenek, kirúgják, szezon végére lecsúsznak a BL helyekről, elfogy a nagypénz, eladnak 3-4 kulcsjátékost, és vége. Sajnos.

szferi 2007.10.29. 22:15:01

Hopp, késő van... San Sebastianra gondoltam, nem a santanderre

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.29. 22:44:36

most h ennek a cikknek is vegigragtam a hsz-ait,
megkerdeznem "Van Basten 9"-et:
miert is olvasod ezt a blogot?
p.

rowi 2007.10.29. 23:45:15

én igazán nem értem, hogy miért kell egy spanyol bajnoki összefoglalóban is a Chelseavel bajlódni...főleg ezutána hét után...

ApukadHUN 2007.10.30. 07:14:08

megint egyet kell értenem szferivel:)
Nem minden csapat lehet olyan állócsillag, mint a Tottenham.

szferi 2007.10.30. 07:42:30

ApukadHUN! Ne érts félre! Szerintem a Tottenham hosszú távon stabilabb csapat mint a Sevilla, bár olyan kiugró eredményei valószínüleg nem lesznek ( de a pénz beszél, az meg lesz bőven). Ramos a Sevillával elért mindent amit abból a csapatból ki lehetett hozni, a Sevilla ennél jobb már nem lesz, jól tette hogy elment.

drani 2007.10.30. 11:06:41

A Geovani egy sunyi kis gecinek tűnik egyelőre. Az első gól előtt is el akarta önzőzni, a tizinél meg nyevetséges volt. Nem túl szimpatikus játékos.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a riporterek összekeverik a Barca-játékosokat! A Rangers meccsen is, meg a mostani bajnokin is. Xavit Iniestával, Puyolt Militoval, Yayát Abidallal. Olyan is volt vasárnap, hogy Iniesta beadta a szögletet, majd egyből kapura is lőtte a saját beadását.

r_magpie 2007.10.30. 12:08:01

engem már az sem lepne meg, ha Gudjohnsent és Thuramot kevernék, annyira nem értenek hozzá

luqe 2007.10.30. 13:21:03

Nem igazán értem a háborgókat a madridi argentín alakulattal kapcsolatban. Na jó, Saviola pár megmozdulásánál belőlem is kések álltak ki (vagy be), de megbeszéltem magammal, hogy egy hasonlóan bekkelő csapat ellen anno Ronaldo sem sziporkázott. Higuaín teljesen rendben van, szerintem bátran bármikor bevethető, nem játszott rosszul, az pedig, hogy elcsúszik a szögletrúgásnál, nabumm. Mindenkivel megtörténhet :) Nem őt, inkább az Adidast kéne elővenni... :P

Gagot sajnos megint meg kell védenem, a Depor ellen teljesen jól játszott. Nem hiszem, hogy tudtok említeni olyan játékost (rest of world) aki jobban ellátta volna vasárnap azt a feladatot amit rá bíztak. 0-1 után teljesen ki kellett nyílnia a Madridnak, 1-1 után pedig (a második félidőt nézve) nem állhattak vissza. Ennek ellenére szépeket szerelt, a cselezéssel se áll hadilábon és hát a lövések... nagyon nem is került abba a helyzetbe. Én mindenesetre bízom benne. Főleg azért vagyok nyugodt, mert technikailag nagyon képzett. (mindig eszembe jut a tavalyi Camp Nou beli meccs, amikor 2-3nál a háta mögött adott gólpasszt - talán RvN-nek - csak a spori bifokális lencséje keresztbe volt a szemén...)
süti beállítások módosítása