Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 31. forduló

2008.04.04. 15:30 pancho_sanza

A spanyol csapatok becsületét megvédeni hivatott Barcelona és Getafe sikeresnek mondható németországi hadjárata után egymás ellen mérheti le, hogy mennyit is ér a Schalke legyőzése, illetve a Bayern megfricskázása. A két csapat mérkőzése az őszi fővárosi győzelem, s a tavalyi kupaelődöntő után mindenképpen nagy presztízzsel párosul. Kár, hogy a fáradtság lehet a legnagyobb úr a Nou Campban. Mindeközben a Real Madrid az ősi mumus, Mallorcához látogat, s bár már nincs ott Eto’o, de Güiza legalább annyira félelmetes ellenfél, mint a kameruni volt egykoron. A hétvége harmadik kiemelt összecsapásának, a Villarreal sevillai fellépése ígérkezik. A csatárparádé lehetőségét magában hordozó mérkőzésen eldől, hogy az előző év legnagyobb kiscsapata, vagy az idei szezoné a jobb. Ezen kívül még főleg az alsóház pár tagja számára fontos mérkőzéseket rendeznek, s megkezdődik az igazi versenyfutás a negyedik, húsosfazék közelébe vezető helyért. Esni fog 24 gól és tovább tisztul a kép.

Mallorca - Real Madrid 2-2
A bajnoki címért küzdő vendégek motivációja egyértelműen nagyobb, mint a mezőny közepén helyet foglaló szigetlakóké. Ettől függetlenül nem feledkezhetünk el arról a tényről, hogy a hazai csapat hagyományos értelemben vett mumusa a királyi gárdának. Pedig az őszi bajnoki győzelem után már mindenki azt gondolta, hogy a listavezető túllépett árnyékán, amikor a kupában kettős győzelemmel vágott vissza a mostani házigazda. A mérkőzés nem, míg a legeredményesebb spanyol csatár harcáért zajló párharc talán eldől.

Athletic – Espanyol 2-0
Egyszámjegyű helyezés. Ez az álma minden bilbaói játékosnak és szurkolónak. Az utóbbi évek kellemetlenül gyenge szerepléseit figyelembe véve, nem is meglepő a mostanában tapasztalt elégedettség a baszk futball fellegvárában. Ezzel a hárommal együtt már 43 pontja lesz Yestééknek, ami két szempontból is fontos: ennyi ponttal nem lehet kiesni. Ráadásuk pár hónappal ezelőtt még álmodni sem mertek arról, hogy idén megközelíthetik az Espanyolt. Pedig, de.

Murcia – Valencia 0-3
Csak úgy szórja a Valencia a 0-3-akat. Igaz, ez hazai pályán több mint kellemetlen, de mit tegyünk, ha csak minden harmadik meccsen jön össze a győzelem és a reményteljes játék. Különösen, hogy a Murcia már csak lélekben első osztályú csapat, még akkor is, ha képes volt legyűrni az Espanyolt. Na de ez mostanában mindenkinek sikerül. Koemanék egyetlen esélye a kupadöntő és a mostanihoz hasonló mérkőzések. Ezeket kell hozni a szezon mentéséhez. Minden más felesleges energiapazarlás.

Sevilla – Villarreal 2-1
A hazai győzelem lenne a meglepetés, de mégis arra teszünk most. Mert az nem kétséges, hogy a Sevillának néha kijön még a lépés. A vendégek szerencsétlensége, hogy ez régen történt meg utoljára, így most jön el a napja, amikor a sárga tengeralattjáró találatot kap. Pedig a második hely megszerzése elegendő önbizalmat, míg a megtartása kellő motivációt adhat a vendégcsapatnak. De mi leküzdhetetlen romantikusok vagyunk, és még mindig hiszünk az andalúz feltámadásban. Mert abban érdemes.

Racing - Deportivo 2-0
Nem kizárólag azért, hogy az Atlético játékosain egy kicsit nagyobb legyen a teher, nehogy mentálisan felkészületlenül ugorjanak be a Bajnokok Ligája küzdelmekbe. Egyébként sokkal jobb csapat a Santander, ráadásul nemsokára majdnem 10 millióval gazdagabb is lesz, ha sikerül eladniuk Garayt. Másrészt a védő nélkül is erősebbek lennének, mint a Deportivo. Ettől függetlenül egy kicsit kapkodhatná magát a vendégcsapat, mert még nem biztos a bennmaradás.

Osasuna – Recreativo 1-0
Mit ér a Getafe elleni diadal, amennyiben nem sikerül a Recreativot menthetetlenül a kiesők közé taszajtani? Nem sokat. Persze hiba lenne a múlt heti, „emberelőnyben behúzott farokkal bekkelős” focit példaként felhozni. Most várhatóan egyenlő létszám mellett adják elő a „helyzetkihasználás mélységei” című színdarabot, amelyről legszívesebben minden 16 éven aluli focistapalántát eltiltanánk. De legalább a támadószelleműeket mindenképpen.

Atlético – Almería 4-3 1-0
Az őszi gólnélküli mérkőzésre való tekintettel nem merünk bátrabb góltermést jövendölni. Pedig reménykedünk az életerős támadójátékban, de az Atléticoval kapcsolatos tippelési kisiklásainkat figyelembe véve, kénytelenek vagyunk szerényebb góltermést adni. Pedig már nagyon hiányzik a hétgólos labda, s mivel látszólag Maniche sem vitte magával (arról hallottunk volna), ezért csak áthúzva reménykedünk.

Levante – Valladolid 1-2
A győzelem nélkül fölösleges több szót pazarolnunk a Valladolid La Liga klubtagságijára. Ebben az esetben nagyon sokat kellene imádkoznia a kétségtelenül szimpatikus és hajtós kiscsapatnak. Egyszerűen nincs más lehetőség, mint elutazni és legyűrni a Levantét. Bár tudjuk, hogy ez nem ment könnyen a Villarrealnak sem, azért bízunk az életben maradásért való küzdelem által generált extra motivációban.

Zaragoza – Betis 2-2
Kettővel fog vezetni a Zaragoza és nem tudja megnyerni a mérkőzést. Nagyjából ez a legjobb, amit a hazai gárdáról el tudunk képzelni. Ugyanakkor a Betist látszólag semmi nem rendíti meg, s az előző heti, szenzációs fordítóhadjárat folytatásaként most sem maradnak pont nélkül. Pedig a síró aragóniai szurkolóhölgyek látványánál nincs rosszabb, de ennek elkerüléséért mi nem sokat tehetünk. A helyi sztárok annál inkább. Még, hogy Bajnokok Ligája.

Barcelona - Getafe 1-0
A két állva maradt európai párbajhős. Mindketten „németszomorítóból” érkeznek, de míg a hazaiak sikere kalkulálható volt, addig a fővárosi kiscsapat tette hősiesnek mondható. Látszott ez Hitzfeld mester arcán is, amikor nem éppen elsőbálozó kislányok lenyűgözésére használatos kifejezésekkel kommentálta Contra egyenlítő gólját. Persze München után Barcelona nagyobbik gárdájának megfricskázására még nem áll készen Laudrup csapata. Azonban mindössze a két nappal kevesebb pihenés, s a kipattanó labdákból meglepően eredményes Bojan miatt. 

39 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr4411022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronRock 2008.04.04. 16:29:45

Szerintem a Barca nem lesz képes megverni a Getafe-t. 1-1 lesz ott is. Sevilla-Villareal meg fordítottan 2-1, a Sárga Tengeralattjárónak, a többivel egyetértek.

Karma Police 2008.04.04. 17:02:40

a sevilla játéka nemcsak azért elszomorító, mert eredménytelen, de agresszív is és nem jó értelemben. bár a reál ellen most visszafogták magukat, azért a nagyobb csapatokkal szemben össze szokott jönni a győzelem, talán ennek a durva játéknak is köszönhetően. éppen ezért nagyon x-es.
barcelona-getafe szintén. kupameccs a lábakban, lelkesedés pedig inkább a getafe játékosaiban maradhatott, de a barca most otthon biztosan nem fog kikapni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.04. 17:13:17

A Barca sztárjainak a Camp Nouban nincs pofájuk olyan gyalázatos teljesítményt nyújtani, mint a Ruiz de Loperában, ezért nyernek. Az Atleti meg szebbik arcát mutatja és kitömi az Almeriát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.04. 18:10:04

A Zaragoza hihetetlen. Szerintem kb. az ötödik legerősebb keretük van a Ligában (a Barca, Sevilla, Valencia és Real után, kb. az Atléticóval egy szinten), és képtelenek nyerni.

Valaki egyszer összeszámolhatná, hány meccset bénáztak döntetlenre az utolsó tíz percben. Egyetértek panchóval, valószínűleg most is így tesznek majd.

Karma Police: szerintem te eddig csak egy Sevilla-meccset láttál az idényben, az Atlético ellenit. Ott tényleg durvák voltak. Amúgy folyamatosan javultak föl, amikor megkapták azt a pofont (egy kiváló Atléticót); valószínűleg ezért ütöttek vissza.

A Barca-Getafén bármi lehet. (Épp a napokban gondoltam rá, hogy a Getafe idén ki mindenkit vert már meg. A Realt, a Sevillát, a Barcát, a Tottenhamet, a Benficát. Lehet, hogy a Bayern lesz a következő?)

krysal 2008.04.04. 18:22:25

Hogy nem csak nálatok vannak menthetetlen romantikusok, azt az is mutatja, hogy én reménykedem benne, hogy elkapjuk a szigetlakókat. Mondjuk nem kell hozzá túl nagy jóstehetség, hogy a tipikus háromesélyes meccsről értekezünk.

A Barca dacból visszavág a Getafénak (szerintem utóbbiból erősen többet vett ki a BM elleni odavágó), a Valladolid meg, ha kiesik, nincs igazság. Ha meg a Zaragoza nyer, akkor viszont a csoda kategória lép életbe, bármennyire nem érdemelnék keret alaján az ilyen kijelentéseket...

pavel88 2008.04.04. 18:44:00

Karmával abszolút egyetértek, elég gusztustalan ez a Sevilla. Fejétől büdös az a hal. Mall-RM, egyértelmű 2-es, hisz így zsírozta le a két elnök. Nem bunda ez, csak 1szerű szóbeli megállapodás...:(

halareaal 2008.04.04. 18:48:14

"...csatárparádé lehetőségét magában hordozó mérkőzésen eldől, hogy az előző év legnagyobb kiscsapata..."

hát ha nem pusztán az anyagiakat, hanem a keretet nézzük, akkor a nevek alapján a Sevilla kerete sztem van olyan erős, mint a Poolé, Arsenalé, Milané, Romáé, h csak pár példát említsek. még akkoris, ha idén nincsenek jól összerakva, talán nem is annyira motiváltak. és Európa bármely csapatába beférne azért pár Sevillás. szal na, sztem a Sevillamár nem kiscsapat.

halareaal 2008.04.04. 18:50:51

pavel ezt mire alapozod? szted azért kaptak ki a kupában? bár hamár itt tartunk, tavaly a Mallorca speciel pont nem az a csapat volt, amelyik vállalja a vörös szőnyeg szerepét a bajnoki címhez. így még szebb volt.

rizla 2008.04.04. 20:04:03

getafe=a barca új mumusa. x-nél jobb nem lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.04. 21:02:12

Úgyfest, Ronaldinho nélkül kell befejezniük a szeont a katalánoknak www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=175123 . Messi és Ronaldinho nélkül a bajnokságban már nem remélhetnek, a Bl-ben is csak akkor, ha a MU elleni meccsig fölépülne a Leo.

rizlaa 2008.04.05. 07:15:45

popp: miért, ronaldinhoval mit remélhetnének? ugyanmár.

egyébként mi a franc történt az előző blogpassommal, vagy mimmel? valaki világosítson már fel, képtelenség belépni vele :( a jelszót biztos nem felejtettem el.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.04.05. 09:09:21

nem bannoltak valahonnan? mert akkor ugye mindenhonnan... ha nem, akkor lehet, hogy a rendszer a hibás, egyszer engem sem engedett be egy délelőttön át.

papercut 2008.04.05. 09:26:15

halareal: szerintem annak feltétele, hogy egy csapatot mint "nagycsapatot" tartsunk számon, nem a keret erőssége az alapfeltétele, hanem sokkal inkább az, hogy a.) képes legyen a keretet egyben is tartani, ergo a sztárjátékosainak presztízs legyen ott játszani, és nem lépjenek le egy gyengébben teljesítő nagyhoz, ha az hívja őket b.) képes legyen erősíteni, ami persze elsősorban financiális kérdés c.) képes legyen konstansan jól teljesíteni. Ezek alapján a Sevilla nem nagycsapat (még), mert bár az eredmények eddig szépen jöttek, de az, hogy pl: Ramos a Sevillánál szerintem sokkal rosszabb Tottenham hívó szavára otthagyta őket, jelzésértékű. Az idei év mindenképpen vízválasztó, mert nem sok esélyt látok rá, hogy a sztárok( Fabiano,Alves,Poulsen,Diego Capel ) ne lépjenek le az idei gyengébb szezon után, ahogy tette előttük Reyes, Baptista vagy Sergio Ramos. De hangsúlyozom, ne legyen igazam, igazán szimpatikus csapat...

krysal 2008.04.05. 13:25:00

Az utóbbi hónapok egyik legjobb írása...: index.hu/sport/foci/raul0402/ :)

Bár tegyük hozzá, hogy a bal lába Jóóóval erősebb, a fürgesége meg... ehhh. Inkább a szívét kellene kiemelni...

Asidotus 2008.04.05. 13:43:02

Halareal!
Emlékezz a Deportivo La Corunára! 5-10 éve mekkora eredményeik voltak már! Bajnok cím (2000), maj d két db 2. és két db 3 hely. 5 éven át mindig dobogósok voltak. Meg Bl elődöntő, stb. És micsoda játékosaik voltak! Fran, Makaay, Diego Tristan, Valeron, stb. hadd ne folytassam! És most hol vannak?
Ezért nem (volt) nagy csapat a La Coruna, és én sajnos tartok tőle, hogy ez vár a Sevilláa, bár ne legyen igazam.
És ezért tartom nagy csapatnak az Atléticót és a Valenciát, mertők vissza tudnak kapaszkodni akármilyen mélyre is sülyedtek. Mögöttük sokkal nagyobb tőke áll. Pl. az Atlético idén 74 millió eurót költött játékosvásárlásra.
Reyes, Sergio Ramos, és Baptista eligazolását én még nem tartom annak, hogy nem tudják megtartani a sztárjaikat, számomra ez még belefér a tudatos csapatépítésbe. Az modjuk tényleg árulkodó, hogy egy Bl-résztvevő csapatot hagyott ott Ramos mester egy sokadik angol csapatért.

halareaal 2008.04.05. 14:59:53

hát ez nézőpont kérdése. sztem a Depor akkor egyértelműen nagycsapat volt. a Sevillának meg azért szintén van egy nem gyenge financiális háttere, ami mellé nagyon jó játékosmegfigyelők tartoznak. ezért igenis meg tudják erősíteni a keretüket, Ramos, Reyes, Baptista távozása után pl sokkal jobbak lettek. egyébként nyilván nem tartozik a Real, Barca, stb. kategóriába, de az hogy kiscsapat lennének, az erősen túlzás. főleg, mert nemhogy spanyol, hanem már európai viszonylatban is erősek, van presztizsük. akkora csapat jelenleg meg legalább vannak, mint az Atletico. ők akkor tudnának felkapaszkodni bárhonnan, ha ezzel a sok pénzzel és a hagyományaikkal bajnokságot nyernének, v legalább esélyesek lennének. de az, hogy évek óta most a legjobbak, amikor talán megcsípik a 4. helyet, az nem teszi őket nagycsapattá. ezt a státuszt meg időlegesen is ki lehet érdemelni, lásd pl Chelsea.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.05. 19:25:57

Mindig kedveltem Raúlt, talán a legszimpatikusabb csatárklasszis, amióta én (vagy húsz éve) focit nézek.

A Deporhoz: szerintem is egyértelműen nagycsapat volt. Teljesen egyetértek halareaallal, az ilyen státusz "időlegesen" is kiérdemelhető. A Sevilla is nagycsapat az utóbbi években.

A kilencvenes években kis túlzással azt se tudtuk, mi az a Chelsea, ma meg ki vonná kétségbe, hogy nagycsapat?

A Real Madrid, Barcelona, Milan, Liverpool az az extraklasszis szint. Ilyen klubból azonban max. tíz van Európában.

rizla 2008.04.05. 20:01:35

benito: úgy tűnik nem

andree 2008.04.05. 22:55:50

Nem szoktam spanyol meccseket nézni. Ma se kellett volna. Már engem idegesít az, amit a bíró csinál. Nem utálom a Reált vagy ilyesmi, de ez durva.

krysal 2008.04.06. 00:04:08

Nem tudja valaki, h Suszter és Rájkárd nem-e egy edzősuliba jártak? Biztos ott tnultak meg így cserélni...

IronRock 2008.04.06. 00:07:39

Hát ez pocsék volt...A Real nem érdemelt még döntetlent sem. Most még nem tudom eldönteni, hogy néhány fogalmatlan fasz játékost kellene elküldenem a francba emiatt a meccs miatt, vagy Schuster-t! Marcelo és Huguaín pl mi a francot keresett a pályán???? Az előbbi balszélsőnek képzelte magát, és ahányszor elöl ragadt, mindig az ő oldalán futottak a Mallorca kontrák. Higuaín meg ahányszor ígéretes helyzetbe jutott volna, mindig a lehető legrosszabb megoldást választotta. Nem tudom, Schuster-nek mi a baja Robinho-val, de ha nem akar nagyot szopni, sürgősen játszassa jobboldalt ehelyett a fogalmatlan Higuaín helyett... Ramos elmarad tavalyi önmagától...kiváló védő, de aggyal nemsokkal rendelkezik, különben nem állították volna ki. Schuster viszont biztos egy marha, ez ezután a meccs után nyilvánvaló...beküldi a pályára Diarra-t, Torres-t, Baptista-t.... ezek közül csak az utóbbi magyarázható valamennyire, de az első kettő sehogy sem...És a védekezésben megerősített középpályán (muhaha) ugyanúgy átnyargaltak a Mallorca támadói....támadójáték már nem votl sok az első félidőben sem, sehol egy kidolgozott helyzet, a gólt leszámítva, a második félidőben meg még ennyi sem, pedig a kiállítás csak a 63. percben volt....ez rohadt kevés lesz a bajnoki címhez, bármekkora mumusa is a Real-nak a Mallorca...

krysal 2008.04.06. 11:11:08

Szerintem a második félidei töketlenkedésért egyértelműen Schuster a fellős. Tartottam tőle, hogy a nadrágba pottyant, és a helyett, hogy tüzelné a fiait, hogy döntsék el a meccset, inkább visszaáll, hogy védje az eredményt. Ramos klasszis védő lenne, de egy pszihológus járna neki. És ezek a cserék... Ramos kiállítása után nem szélső védőt, hanem vkp-t hozott be, aztán az egyetlen valamicskét is mutató Sneijdert is lehozza, persze Torresért cserébee. Aztán (jelezve, hogy már térdel, jöhet a java), Raúl helyett (aki pont ma cáfolt rá a fent olvasható cikkre...:() nem Robinhót, vagy Saiolát, hanem Pistát hozza. Erre mondom én, hogy Rijkaarddal együtt tanulták meg a csere szépségeit. De ezzel együtt azt mondom, meg lett volna a meccs, ha nincs Ramos hülyesége.

kroos 2008.04.06. 17:32:44

Szerintem meg Jó ez a Reál.Nem kell más csak 2-3 jó védö,3-4 megbizható középpályás,1 klasszis csatár rvn mellé,kicserélni az orvosi stábot,(Pepe,woodgate,robben leigazolása milito le nem igazolása mert rossz a térde),egy tapasztalt edzö aki stratéga is egyben,plusz egy elnök aki elzavarja mijatovicot.

BruceWayne 2008.04.06. 17:39:19

Atletico-Almeria eddig:
3' [1 - 0] A. Lopez
6' [2 - 0] D. Forlan (pen.)

R.M. Pulido Piros lap a vendégeknél!

11' [2 - 1] F. Melo
18' [2 - 2] J.M.P. Ortiz

34' [3 - 2] S. Simao

BruceWayne 2008.04.06. 17:47:57

azóta:

37' [3 - 3] A. Negredo
40' Juanito Piros lap (almeria)

BruceWayne 2008.04.06. 17:49:11

pörgés van
45' [4 - 3] S. Simao

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.06. 18:02:45

a második gól előtt került emberhátrányba az Almería:)

zoliie777 2008.04.06. 18:24:59

Durva lehet az atletico meccs...ilyenen ott lenni..
A Zaragoza meg egyre szánalmasabb, 0-3 a betis ellen a 65. percben.

kroos 2008.04.06. 18:36:07

Ha kiesik a Zaragoza eret vágok.Még se kellett volna kirugni Deáleszándrot?

zoliie777 2008.04.06. 19:04:34

hihetetlen h olyan játékosokkal így szerepelnek. Legjobban a szurkolókat sajnálom, bajnokság előtt ránéztek a keretre és már bele is élték magukat az 1-2 éven belüli bl-szerepléshez. Hááát lehet h nem fog összejönni

BruceWayne 2008.04.06. 19:08:28

négyes kötésemből már csak az atletico hiányzott, hát nem tudom ki hogy volt vele de én még félidőben is f*stam :-)

(4-3 és 2emberes előny)

zoliie777 2008.04.06. 19:31:49

Az én 5/8as szelvényemhez meg a Barca - Getafe meccsen mind2 csapatnak gólt kell rúgnia és akkor holnap jó lesz a céges bulim:)

BruceWayne 2008.04.06. 19:34:42

tőlem, csak a Barca nyerjen.... mondjuk nem sokat ad rá (1,3) de nem merem kombózni semmivel (pedig az Om-lyonra kéne valamit)

zoliie777 2008.04.06. 19:46:06

Én a francia bajnokságra nem fogadok semmit mert az a világ legköcsögebb bajnoksága.Mondjuk múltkor raktam h a lyon szerez gólt és jött is. 1,3at ad arra h most is legalább 1 gólt szerez az Om ellen. Rakd meg azt koma és ha elmegy akkor szidjál engem. Ha jön akkor meg majd 1* leisszuk:)
mégis megrakom ezt én is.)

Philipsson 2008.04.06. 23:08:18

Akkor egészségetekre, OM-OL 3-1!!!

BruceWayne 2008.04.06. 23:16:11

kösz, Barca vitte, itt rázom a fehér zsebkendőt. az OM-re meg nem mertem behúzni az 1,x-et.... (síró ikon)

zoliie777 2008.04.07. 07:44:33

Barca engem mindig megszopat.Lúzerek. Megint botlott a Real és megint nem bírtak hozzájuk közelebb kerülni.:(

T.F.E. 2008.04.07. 14:41:56

zolliie777:
Remélem, hogy a Real Madrid több sanszot már nem fog adni - így is meg lehetne mintázni róla a nagylelkűség szobrát. :-)

Viszont, a Barcelona botlása nem szabad, hogy feledtesse a Mallorca elleni lélektelen játékot, és Schuster torzult látását. Egyrészt, miért nem melegít védő is az oldalvonal mellett, mikor hátul van már 2 sárgalapos? Másrészt, ha bekkelni akarunk, akkor miért Sneijdert hozza le, Guti és Robben helyett? Harmadrészt, ha mégis nyerni szerettünk volna, miért nem Robinho-t küldi be?
Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem!

rbaggio 2008.04.07. 15:05:28

És egyáltalán miért teszi be Robbent? Jó, persze most volt egy elfutása, de ilyet maniche is csinált csereemberként az Interben a Juve ellen, és még Sztankovics is, aki tavaly ősszel bevágta a kapuba, mert a kapus beadásra vetődött. Szóval ezen kívül visszapassz és kész. Talány ez a Robben.
süti beállítások módosítása