Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL. 4. forduló - Ki lesz kakukk vesztére?

2009.11.05. 03:02 donnelly

Nulla pont, 5-14-es gólkülönbség, utolsó hely, de nincs veszve semmi, a Liverpoolt még így is el lehet kapni! Legalábbis az abakuszon ezt golyóztuk ki, és bár nem fogadnánk rá, de az első pontot mindenképpen meg lehet célozni, és igen is, tessék beleszólni a második helyért vívott harcba! A Loki már csak a Liverpool kajájába csulázhat, a Lyon ugyanis továbbment, csakúgy, mint a Sevilla. A meglepetés most az volt, hogy nem volt igazi meglepetés, viszont az igen késői Inter-győzelem és a Liverpool-pontvesztés még a jedi-tanácsot is megosztotta.

E-CSOPORT

A Fiorentina jelenlegi formáját tekintve a mezőny öt legjobb csapata között van, így a Loki által Toszkánában elért eredmény abszolút vállalható sőt, a két meccsen lőtt öt gól kifejezetten szép eredmény. Rudolfé hamarosan induló 'Maradona bekaphatja!' című rovatunkban is megállná a helyét, míg Mutu tényleg leszopkodhatja Trifon Ivanov összes lábszőrét, hogy csak ellenünk talál be. Egyébként legalább annyira megnéztük volna ezt a meccset úgy, hogy a Loki védelmét Juhász Roland irányítja, mint amennyire szegény Komlósiékat látni szerettük volna, a digisport sztrímjének ezt üzenjük:
 

Azon viszont elgondolkodhatunk, (amellett, hogy Marchionni a Juvéban mért nem tudott ilyeneket?), hogy ez a sorfalas jelenet a végén dícséretet jelent, vagy lesajnálást?
FIORENTINA-DEBRECEN 2-5 5-2.

A Lyon szép akciókat vezetgetett a félpálya és a Pool tizenhatosa között az első félidőben, Voronyin meg olyan ziccert hagyott ki, amiben Fowler nyolc, Owen kilenc Németh Krisztián pedig tíz alkalommal gólt lő tízből, még ha Lloris is áll a kapuban. Elképzelhető, hogy a Carragher-Kirjakosz-Agger-Insúa négyes kiválóan állítja lesre N'Gogot Melwoodban, az viszont biztos, hogy Lisandro López még most is azon röhög, hogyan próbálta a görög favágó "fogni" őt a második félidőben. A Lucas-Mascherano filter abszolút működőképes, de ha nincs előtte Stevie G, akkor hosszú távon nem ér semmit. A vezér hiányában most is volt valaki, aki egy bombával visszahozta a dolgot a sírból, viszont az a néhány kapitányi gesztus hiányzott a csapattársaknak, ami elegendő kúlságot váltott volna ki belőlük a hátralévő nyolc perc erejéig, hogy ne szopjanak be egy ovis gólt. Benítez örülhet, hiszen az újabb elherdált évet az EL megnyerésével kozmetikázhatja. Az, hogy Torrest az utolsó percekre lehozza, még nem fogja megmenteni a Kölköt az elowenesedéstől.
LYON-LIVERPOOL 1-1.


F-CSOPORT

A világ legzseniálisabb csapata a papírformát felrúgva pontot mentett Tatárföldön, pedig mindent elmond a Barca jelenlegi formájáról, hogy Xavi mindössze 86%-ban passzolt emberhez - de persze így is ő volt a nap passzkirálya 92 (!) jó átadással. Iniesta sorfal mögötti keresztbefutása csak nekünk juttatta eszünkbe Zanetti gólját a '98-as vébéről?
RUBIN KAZANY-BARCELONA 0-0.

A Wesley Snijderben lakozó Gerd Müllernek köszönhetően a csúcsgagyi Inter a csoport utolsó pozíciója helyett az elsőről várhatja az ötödik kanyart. A záró percekben nyerni nem feltétlenül mák, de ilyen góllal egészen biztosan az. Persze az 1-9-es kapuralövési mutató az Inter fölényét jelzi, de nincs az az Arsenal-fan, aki ne látná szívesen a Dinamót mondjuk a negyeddöntőben. A mezőny legjobbja bizonyos Andrij Sevcsenko volt.
DINAMO KIJEV-INTERNAZIONALE 1-2.


G-CSOPORT

A Sevilla először vesztett odahaza pontot a BL-ben, pedig Hé, Zeusz! góljának kisakkozását követően (heinrich kolléga kivételével) vártuk a a VfB összeomlását, a svábok azonban elkezdtek egy nagyon türelmes, lassú darálást, aminek a végén Kuzmanovic lökete csusszant meg a csereként beállt Schieber hátán így beállítva a végeredményt. A Sevilla ugyan már a sorsoláskor továbbjutott, de most már ki sem eshetnek.
SEVILLA-STUTTGART 1-1.

A Rangers ezzel a döntetlennel a reményt életben tartotta ugyan, de - a körülmények megfelelő alakulása mellett - a Stuttgartot otthon, a Sevillát pedig idegenben kellene elintéznie ahhoz, hogy az első kettőben lehessen a végelszámolásnál. A jelenlegi helyzetben ez persze lehetetlennek tűnik, de egy nem teljesen elképzelhetetlen iksz a mercédeszesek meg a Jalomica Cselzije között még akármit is jelenthet. Onofras a nap góljával egyenlített két perccel a vége előtt.
UNIREA URZICENI-RANGERS 1-1.


H-CSOPORT

Na erről a négyesről - a legunalmasabb kvartettről - majdnem el is feledkeztünk, (a hat meccs nálunk simán jó egy fordulónak, meg egyébként is a 'H' általában kisegítő csoportot jelent, és a tábla alján úgyse látja senki) de az azért megér egy muhahát, vagy legalább egy nahátot, ahogyan Nasri otthagyta védőjét a második gól előtt. Az Arsenal Mankúnia csapatait leszámítva idén még nem találkozott komoly ellenféllel, tehát jönnie kell majd annak a kérges román tenyérnek. Vagy lehet digó is, de feltétlenül nagyot fog ütni.
ARSENAL-AZ ALKMAAR 4-1.

Bölöni Lászlóék elég simán lerendezték a görögöket, és ezzel visszajöttek a meccsbe, igaz legközelebb Islingtonban kellene győzniük a továbbjutást éppen akkor kiharcoló Gúnárok ellen, miközben az Olimpiakosz Észak-Hollandiában fog pontot szerezni...
STANDARD DE LIEGE-OLIMPIAKOSZ PIREUSZ 2-0.

245 komment

Címkék: d debrecen összefoglaló bl loki

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr361501598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 16:53:43

Én mindig meglepődök, hogy humor ellen beoltott egyedek mért olvasnak NST-t, de hát nem lehet egyszerre mindenkinek a kedvére tenni.

Az meg túl tesz mindenen, hogy egyesek itt angolnak, mások meg olasznak képzelik magukat, ez szánalmas.

Neil Blender 2009.11.05. 16:57:31

@Csöncsön: Velemenyem szerint ha a Barca 0-0-t jatszik vkivel akar a Holdon is akkor nem jatszhat jol... (na jo ez egy kicsit sarkitott)

Lenyeg a lenyeg neha le kell nyelni a bekat (en mar csak tudom), mert nem lehet hulyesegeket belemagyarazni a tenyekbe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.05. 16:58:05

Csak félve említem meg itt a nagyok harcában, ostorozásában, hogy lesz EL poszt? Ugye igen? :)

Neil Blender 2009.11.05. 17:01:36

@bedinger: "Az meg túl tesz mindenen, hogy egyesek itt angolnak, mások meg olasznak képzelik magukat, ez szánalmas."

na megjott a legmagyarabb magyar aki sokkal magyarabb, mint barmelyik magyar aki nem magyar csapatnak szurkol, es magyarul le meri irni egy nem magyar csapatrol, hogy "mi".

:)

szferi 2009.11.05. 17:03:16

@magic kefír: hát igen. ez van a wikin. üsd fel a könyvet. az idézet hibás.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 17:05:49

@Neil Blender: Egyáltalán nem sőt, csak szerintem ez gagyiság:)

P.S.: Erster FC Kölle!

Neil Blender 2009.11.05. 17:07:59

@bedinger: de miert az?

valaki tud azonosulni egy csapattal es ugy beszelni rola, vki nem.

nem hiszem hogy arrol van szo hogy az illeto spanyolnak/olasznak/angolnak hinne magat. Egy csapattal azonosul es nem egy nemzettel szvsz

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.05. 17:08:41

@Csöncsön: igen,az osasuna ellen vallalhato egy idegenbeli x. de nem ugy,h a 93. percben 1 ongollal egyenlit ki az ellenfel,es mar ujrakezdesre sincs ido.
kazanyban is vallalhato az x. akkor mar kinosabb,ha fontos a 3 pont. egyszeruen nincs formaban a barca kb. 1 honapja. zaragozakat mindig meg lehet szorni (bar tudom,ok is bombaerosek),meg talan a mallorcat is a hetvegen. viszont az igazan fontos meccseken osszel nem megy a csapatnak (igazan fontos=vmien szinten komoly ellenfel,lasd valencia,inter,kazany,kijev - ok ,oket legyoztuk). ha lehet,ne azzal gyere,h az atleticonak (akiket 1ik ismerosom talaloan mar csak "szermadrid"-nak hiv) 5ot hintettek a fiuk. oket manapsag csak az nem veri meg,aki nem akarja (tortenetesen a cselzi nem akarta kedden,mert az 1 pont is eleg vt nekik). es orulnek,ha pep nem azzal jonne,h jol jatszottunk,de szuper vt az ellenfel,blablabla. 1x mar alaposan megmoshatna a fejeket,messivel kezdve.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 17:09:23

@Neil Blender: Nem erre gondoltam, hanem arra, amikor egyesek futballnemzeteket védelmeznek tűzön-vízen át. A Bárcselónának szurkolással nincsen bajom.

Neil Blender 2009.11.05. 17:12:30

@bedinger: A Bárcselónának szurkolással nincsen bajom.

nekem igen de ez szubjektiv ;)

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 17:18:10

@Neil Blender: Persze, de ezt inkább csak illusztrációnak hoztam föl:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.05. 17:25:36

@szferi: Valóban névelő nélkül van (Európa, Budapest, 1983), hát így hajnali három felé már nem jól emlékeztem, kösz! (Most már nem írom át)
:)

montipájton 2009.11.05. 17:30:54

@Walmer: Nem tehetek róla, de valahogy mindig eszembe jut rólad a nagy kérdés, mijét kívánnád és hová a jó anyámnak, ha egyszer olyan "ironikusan" írnék az angol csapatokról, ahogy te a Barcelonáról (most éppen). Márpedig volt egy BL-döntő idén, amin sajna nem a te igazadat igazolta az angol és a spanyol bajnok egymás ellen.
Tévedés lett volna? ))

szferi 2009.11.05. 17:34:23

@donnelly: nekem bántja a fülemet, csak azért írtam :)

azért kéne átírnod, mert a sok fasz ezentúl rád fog hivatkozni mint megfellebbezhetetlen tekintélyre :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.05. 17:39:16

@szferi: Átírtam, hogy kevesebb legyen a helytelen találat a keresőkben:)

montipájton 2009.11.05. 17:46:59

A szarban levés mértéke eltérő a különböző nagycsapatoknál, véleményem szerint egy 1-10-ig terjedő szarbanlevés-skálán a Barca és az Inter legfeljebb 4-5-re áll, a Liverpool már 8 körül egyensúlyoz, a Bayern meg súrolja a 10-est. De ahogy magyar sportnapilapok szoktak fogalmazni, attól szép játék a futball, hogy most megmutathatja mindegyik, nem véletlenül hívják úgy, ahogy. ))

Egyébként meggyőződésem, hogy aki most eskü alatt vallja, hogy pezsgőt bontana ezeknek a csapatoknak a kiesésekor, az is szívesebben látná őket a 16 vagy a 8 között (szopni), mint hogy helyettük mondjuk Kazany-Porto meccset nézzen.

Mr.AT 2009.11.05. 17:52:28

@montipájton: Van logika a második bekezdésedben, de ne felejtsd el, sokkal nagyobb feeling a következő 5 évben mondjuk minden este Csöncsön orra alá dörgölni, hogy "simán kizúgtatok a csoportkörben, lúzerek", mintsem amekkora kényelmetlenség, hogy az egyik kedd estére pl. kerítsen az ember magának más programot a Kazany-Porto meccs helyett. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.05. 18:01:38

@Mr.AT: Meg fogja minden alkalommal magyarázni hogy a legelőször pofára zuhanó, 345 kapott góllal kizuhanó kazán milyen félelmetes ellenfél volt és abszolút vállalható volt a vereség, a kiesés, sőt...

@Csöncsön: Arra hivatkozni hogy az Osasuna szétalázta az Atletit. Jó, mondj egy csapatot idén aki NEM alázta szét őket...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.05. 18:10:40

@csizsikpizsik: az,h az osasuna szetalazta az atletit csak azt bizonyitja,h mennyire bombaeros a liga. ezt figyelembe veve a szinten rendkivuli erokbol allo zaragoza elleni kiutes meg nagyobb fegyverteny vt,mint a mu elleni bl-donto. fel is hivnam Garcia bormester figyelmet,h illene mar irni egy posztot a spanyol kozep- es kiscsapatokrol,figyelembe veve,h ezek csak a ligaban kicsik,mig a serie a-ban vagy a pl-ben valoszinuleg komoly bajnokeselyesek lennenek.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.05. 18:12:50

merth az osasunaban megis vannak irani valogatottak. sot,talan szvazifoldiek, salamon szigetekiek es papua uj guineaiak is:D

gabenito 2009.11.05. 18:17:57

@Mr.AT: Marchionni, most valószínűleg lehető legjobb formájában van, de így nem középszerű. Nyilván nem klasszis, de a (z amúgy nem szakmaiság csúcsát jelentő) goal.com nem véletlenül teszi a hét csapatába (serie A) vagy rakja honourable mentionök közé (bl). Ehhez jobbnak kell lenni mint a középszer. de lehet h csak más foglmaink vannak. Talán mert te egy topcsapatnak drukkolsz, ahol ha valaki nem klasszis az már középszerű.
Amúgy eddig a pontig tényleg nem mutatott lilában sem sokat a Marchionni, de amióta visszatért a sérüléséből elég jó

Orvenyhivo 2009.11.05. 18:27:03

@csizsikpizsik: Hát, a kilenc emberes Mallorca, ugye, csak döntetlenre volt képes ellenünk... a harmadosztályban tökutolsót meg egyenesen legyaláztuk 2:0-ra!

Tika_ 2009.11.05. 18:31:46

@Neil Blender: Nos. Azért ez így csak Csöncsönre igaz. Én tegnap is megírtam, hogy fos meccs volt (tartom). Ha leírom, hogy miért, akkor montipájton kommentelőtárs rámpirít, hogy erről írni sem érdemes, és rizla leb*sz, hogy nem mélyedtem el eléggé a katalán lapok háttérelemzéseiben, ezért felületes f*szságokat irkálok.
De akkor a kedvedért megkockáztatom:
@Csöncsön:, az eredményt tekintve igazad van, de a meccseket látva, azt mondom, pont fordítva volt. Barcelonában a tatárok gyakorlatilag 1 támadást vezettek, meg Márquez ajándékozott nekik egy gólt, a Barca meg rúgott 2 kapufát, és 2 fél méteren belülit (kapus mindnél verve volt). Az pech volt. Elismerve persze, hogy nem lehet a szerencsére fogni, hogy amiatt nem nyert, hanem kikapott a csapat. Főleg, hogy épp Pepp nyilatkozta a napokban, hogy a fociban a szerencse nem faktor.
A tegnapin viszont azt azért erős állítani, hogy a döntetlen a Barcára nézve hízelgő, de szerintem pontozással lehet, hogy nem ők nyertek volna. Objektív szemlélő lehet, hogy a lehetet elhagyná. Igaz volt kapufájuk (utána arra gondolta, hogy Ibra kihagyta a meccs helyzetét – utálom, amikor igazam van..), de a tatároknak volt több nagy helyzetük.
És igaz, hogy nem voltak bunkók; jellemző, hogy a 3 sárgából 1 a kapusuké (90. percben időhúzás, azon röhögtem, hogy akkor pedig épp inkább Valdésnek kellett volna időt húznia :D), 2 kiugró játékossal szembeni szabálytalanságért. Csak amíg Messit fellökték (derékban persze, nem bízta a véletlenre, de nem volt durva), addig Puyol lemészárolta az ellent.
A 2. félidő elején arra gondoltam, hogy a szünetben szóltak a fiúknak, hogy az Urálon túl sem szabálytalan futni egy focimeccsen… Ezt a 45-55 és a 70-80. percben tették meg. De azért nem írok erről ironikus fordulatokat, mert ilyen hidegben a frász tudja, hogy lehet-e egyáltalán futni, vagy nem túl veszélyes. Az biztos, hogy elég tompa volt a csapat.
Iniesta nem játszott jól a balszélen, volt, hogy 10 percig labdába se ért. Messi megint tompa volt (mostanában általában), Ibrát is megnyomta kicsit a hideg (kicsit fronérzékeny ;).
Guardiola továbbra sem tud cserélni. Egyetértek azokkal, akik azt mondják: felküldi a legjobb 11-et, aztán ha nem fesztivál van, akkor nincs ötlete, hogy mit kéne változtatni (egy csere a 75. percben – pedig nem remekeltek a fiúk).
Tavaly volt egy posztban, hogy a Barca minden meccsre úgy készül, mint ha az életük múlna rajta. Tudtuk, hogy ez Pepp érdeme, mert nagy pszichológus. Mindent megtett (elzavarta Etoot), hogy ez így maradjon, egyelőre mégsincs így. Persze éveken keresztül nem is lehet.
Tavasszal még lehet.
A Barca bár messze nincs olyan kényelmes helyzetben, mint az MU vagy a Dinamo, egyelőre a sorsa a saját kezében van. Meg kell nyernie mindkét meccsét, és így vagy úgy, még mindig ők az esélyesek mindkét esetben.
Hogy explicit legyen: tegnap a Barca szarul játszott. Nem érdemelt győzelmet.
Viszont szerintem elismerve, hogy nem lehet mindig kifogásokat keresni, a körülmények (-x fok) nélkül ez meg túlegyszerűsítő megállapítás :).

bag 2009.11.05. 19:30:44

Benitezt lemondatták már???

BruceWayne 2009.11.05. 20:14:13

antibarcelonizmus=nem menő

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.05. 20:39:39

@Tika_: Hát valahogy így. De az hogy ők az esélyesek a további két meccsen...no, az előző négyen is ők voltak...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.05. 20:40:58

@bag: Még nem, nem estek ki a Bl-ből, nem úszott el teljesen a bajnokság (0,0001% még van) és még falloszt sem rajzolt az edzőbá a tulajnak...:))))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.05. 21:40:30

@bedinger: Szerintem csak te gondolod, hogy akárki olasznak és angolnak képzeli magát innen. Abban meg nem értem mi a szánalmas, ha valaki Magyarországról az olasz vagy az angol foci szerelmese. Ha már pofánkba másznak a topbajnokságok és az európai küzdelmek, akkor miért ne választhatnánk magunknak kedves csapatokat. Kérdezhetném, aki az ilyesmit nem érti miért olvas namzetközi fociblogot?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.05. 21:49:36

@montipájton: Egy Kazany-Porto baromi jó meccs volna. Ráadásul ugyan a Porto körül nincs akkora hype, de ők is európai nagy csapat, most nem a 2004-es győzelmükre gondolok feltétlenül, hanem arra, hogy nagyon megszorongatták az MU- a tavaly a nyolc között.

árcsimenning · http://mindenkihazudik.wordpress.com/ 2009.11.05. 21:57:57

@popp: Azért olvasom, mert amióta az eszemet tudom, focibuzi vagyok, ennek ellenére sosem tudtam megérteni az egyes futballnemzetekkel való azonulást olyan szinten, hogy mondjuk T/1-ben beszéljünk akár az angol, akár az olasz válogatottról. (A klubcsapat az egészen más.) Most az verte ki a biztosítékot, hogy egyes emberek olyan arrogánsan védik a tökidegen futballnemzeteket (nem az egyes csapatokat), hogy az borzasztó...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.05. 22:03:41

@bedinger: Nálam meg a szánalmasozás verte ki biztosítékot. Valaki ilyen, valaki olyan. Nálam a többes szám első személy az olaszok és az argentinok esetében csak játék. ami nem jelenti azt, hogy ne drukkolnék tiszta szívből a magyaroknak/mieinknek/nekünk ellenük is. Az már nekem is sok, hogy van olyan magyar, aki képes megjelenni olasz vagy portugál mezben, ha ellenünk játszanak a stadionban

magic kefír 2009.11.05. 22:11:24

@bedinger: maximalissimus egyet kell értenem. Klubcsapat igen, válogatott nem, amilyen vérgőzös angol meg olasz fanek vannak itt, az 'hazaiba' is ritkaság.

madbalee 2009.11.05. 22:13:53

Sneijder neve nincs elírva a postban???

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.05. 22:42:16

@madbalee: De, való igaz. Azért történhetett meg, mert asszem az az e nem befolyásolja a kiejtést:)))

madbalee 2009.11.05. 23:03:51

@donnelly: holland révén nem biztos ;)))

madbalee 2009.11.05. 23:04:24

@madbalee: lásd a norvég Carew esete pl

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.05. 23:32:50

@madbalee: Ez mondjuk pont nem jó példa, a norvégban eleve nem nagyon van C meg W, viszont Sneijder az hollandnak néz ki:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.05. 23:47:23

Üdv a Fedélzeten :)

"A Fiorentina jelenlegi formáját tekintve a mezőny öt legjobb csapata között van"
"tehát jönnie kell majd annak a kérges román tenyérnek. Vagy lehet digó is, de feltétlenül nagyot fog ütni."

melyik 4 a másik? én 20at tudnék mondani, kb...
jöhet a tenyér... főleg a digó... remélem a fio lesz, s akkor juve, milan után meg lesz a harmadik is.

nah, a pudli meg kiesett.

Üdv, ymy - najó, az inter stadionja egészen fenomenális.... :)

értelmetlen_nevű 2009.11.05. 23:54:36

@imici77: csodálom, hogy ez a román-digó párhuzam nem verte le a biztosítékot egyes serie a-t kedvelő olvasónál, persze lehet hogy ők is érzik, hogy nem teljesen alaptalan. :)

Fabregas pedig kb. a következő (mármint a Messi által megnyert utáni) aranylabda első számú esélyese, persze korai még jósolgatni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.05. 23:58:39

@értelmetlen_nevű: Minek fölülni ilyen alantas provokációnak ;-)? Amúgy a román bajnokság nem egy rossz.

sporttárs 2009.11.06. 11:24:42

@Tika_: Szerintem végül a Barca és az Inter is továbbmegy, ehhez nagy csodák sem kellnek, ezzel együtt kalapot le a keletiek előtt. Főleg a Kazany előtt.

(Mondjuk azt a sorsolás után tudni lehetett, hogy ha itt az oroszok csodát tesznek és továbbjutnak, abban a pillanatban vagy az Inter és Mourinho hagyományos utálata, vagy a tökéletes Barcát gödörben látni kívánók szép száma miatt tömeges orgazmus következik be a kommentekben. :) )

horas 2009.11.06. 11:46:08

@donnelly: Amit megkell magyarázni az olyan is...lehet ironizálni,csak akkor legyen irónikus....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.06. 11:56:03

@értelmetlen_nevű:

Hehe, Fabregas be se fér a spanyol válogatott középpályájára, mert egyszerűen van nála négy jobb. A világon lehet, hogy nincs, de a spanyoloknál igen.

díszbohóc 2009.11.06. 11:56:19

Ivanov lábszoromét tessék békét hagyni

díszbohóc 2009.11.06. 11:56:52

lábszore/lábszorme ezek kozul lehet választani....

horas 2009.11.06. 12:00:15

Ibrahimovic témához annyit,hogy most már jöttek a komoly tétmecsek és már most sem ment neki,mi lesz egy Chelsea V MU ellen?Én elég nagy vitában voltam a Barcelona egysíkúságával kapcsolatban még egy spanoly posztba,egy bizonyos'B-terv'-el a vita origójában azt mindenki engem savazot,én csak annyit mondtam aogy a Chelsea megtalálta az ellenszer úgy idővel egyre többen fogják megtalálni,nem mondom hogy most már ez van,de azért a fejelmények engem kezdenek igazolni...

horas 2009.11.06. 12:16:37

@donnelly:Azzal nincsen gond ha vmi nem olyat írnak a csapatomról ami nem tetszik,de van benne realítás akkor elfogadom.Ebben a cikkben annyi realítás van mintha azt mondanám,hogy Terry Black a celeb-világ alfahímje.Az Inter fikázását pont rossz fordulóra időzítetted egész idáig lehetett volna.Nem az jött le,hogy a Barcelona-t isteníted,hanem miközben az Inter már jobban áll a csoportban,egy negatív hang nincs a Barcelona mostmár kimondhatjuk,bénázásáról,hanem ilyen ócska terelések vannak"hogy nektek is Zanetti elfutás jutott eszetekbe?"Nem!Az,jutott eszembe hog mocskos áránytalanúl van megírva a kis szöszeneted!"nincs az az Arsenal-fan, aki ne látná szívesen a Dinamót mondjuk a negyeddöntőben."JA és ezzel mit akarsz mondani?Az Arsenal csoportját nézd már meg,abban a csoportban könnyűlegénykedni!!!Ja az Arsenal-fanok nyílván jobban örülnének egy Dinamo Kijev-nek nem szeretnék,ha hazai pályán megint rommá salátázná őket egy épkézláb csapat...

horas 2009.11.06. 12:40:04

Az Ibra-Eto'o csere.Korai még de a jelen állásbeli helyzetet elmondanám szubjektíve.Lényeg a lényegben,Ibra-pótlásával annyira nincsen belljebb az Iner Eto'o-val mint a Barca-nál Ibrával...Ibra azért lett hozva,hogy a Chelsea elleni és a hasonló,patt helyzetekben lehessen felrúgdosni a labát.De viszont Ibra egyik (inkább egyetlen) hátúl ütője,hogy az ő lába a legfontosabb meccseken szokott "néma" maradni,szal a Barcelona kicsit ott van ahol a part szakad...Az Inter-nél kézzel fogható Milito és Eto'o közti különbség,bár Eto'o kifejezetten jól osztogat,a csapat játékán nem igazán tud lendíteni változtatni.Más kérdés,hogy enneka dolognak a háterrében mennyire állnak taktikai utasítások,már csak azért is,a Kijev ellen lött góloknál felhívnám a figyelmet Eto'o helyezkedésére...

Egy szó mint ezer,Az Inter vissza adja a pénzt,jön Ibra megy Eto'o!:)Én megmondom öszintén belemennék mert sztem fejlődött és változott annyit az Inter,hogy most nem Ibra-ból állna csapat hanem egy újabb láncszemként épülne vissza a csapatba.

@donnelly: Meg még annyit ehhez a Dinamo-Arsenal megjegyzéshez,idén az Inter kifejezetten látványos dolgokat is csinált nem egyízben...ezért is igazságtlan amit írtál...

horas 2009.11.06. 12:41:59

@horas: NYílvánvalóan Ibra Eto'o csere lehetetlen csak ha már téma volt...

horas 2009.11.06. 13:10:26

@donnelly: "A záró percekben nyerni nem feltétlenül mák, de ilyen góllal egészen biztosan az."
Te láttad mennyi helyzete volt az Inter-nek?
Akkor a tavalyi döntőbe jutása a Barcelona-nak mivolt?Megdolgoztak érte mi?...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.06. 13:35:30

@horas: "NYílvánvalóan Ibra Eto'o csere lehetetlen csak ha már téma volt... "
Persze hogy lehetetlen. Ilyen még a világtörténelemben nem fordult elő. Drágán vett játékos hazaküldve a feladóhoz fél pénzen, fél szezon után, ugyan már :)))

Tika_ 2009.11.06. 14:27:19

@horas: valóban korai még :). Talán majd év végén lehet a cserét meg a játékosokat értékelni. Addig csak hagulatkeltés.
peace

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.11.06. 16:22:56

Bocs, ha szerepelt volna már! Nem szeretném elolvasni az összest.

Valdez a Rubin ellen majdnem 7 (6 km 800) kilométert futott!!!!

Casillas Milánóban csak 3 km 200-at.

KÉRDÉS: HOL VOLT HIDEGEBB????

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.06. 16:34:37

@horas: Mivel a bekezdéseket nem egyben vetted, hanem csak azt a részét, amibe bele lehet kötni, nem nagyon tudok mit mondani. Nem kezdem el magyarázni az egészet szóról szóra, ez az NST, ez ilyen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.06. 17:01:28

Az Arsenal fanok a Fiorentinát látnák a nyolcaddöntőben :) a nagyeddöntőben amúgy jöhet az inter, milan, vagy dinamo.

Üdv, ymy - ha sok gólt rúgunk, akkor az a bajotok, ha tizikkel jutunk tovább, akkor meg az :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.06. 17:11:09

@imici77: Én speciel Oleg Luzsnyijra gondoltam, amikor ezt a mondatot fogalmaztam:)

Slice 2009.11.06. 17:15:04

Szerintem meg az Internek teljesen mindegy, hogy milyen csoportban van, akkor sem fognak simán tovább menni..Azért az a csoport amibe vannak nem ígérkezett olyan erősnek, inkább kellemetlennek az ukrán és az orosz vendégjátékok miatt. Viszont a kijev sem azért szorongatta meg az intert mert valami fantasztikusat játszottak, hanem azért mert az Inter egy szar volt ellenük.(Itt főleg az 1. meccsre gondolok). Gondolom sokan emlékeznek, hogy tavaly a legsittesebb csoportba került az Inter mégis alig vergődtek tovább. Nekem az a véleményem, hogyha kikapnak egy angolt a kieséses szakaszba megint búcsúzhatnak. Az Arsenalt meg csak azért baszogatni, mert gyenge csoportba került szerintem hülyeség.

horas 2009.11.06. 17:18:15

@donnelly:Jóvan,nem téma emberek vagyunk...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.06. 17:25:32

@Slice: "Az Arsenalt meg csak azért baszogatni, mert gyenge csoportba került szerintem hülyeség. "

Egyetértek. de megszoktuk. :) már a gólörömbe is belekötnek itt, meg a hajviseletbe :) sebaj. 10 pont 4 meccsen és vezetjük a csoportot. :)

Slice 2009.11.06. 17:36:38

@imici77: Hát igen, ami engem főleg zavar az, hogy nem egy ember fikázta Arshavin gólörömét, holott egyáltalán nem paraszt módjára ünnepli a góljait, és az angol bajnokságban van vagy 100 ember aki viszont abszólút szánalmas/undorító gólörömöket produkál, de az senkit nem érdekel...Esetleg ha a védők lőnek gólt, akkor is az Arsenal a szar meg a nevetséges. Egyértelmű:)

horas 2009.11.06. 17:39:33

@Slice: Ez mind igaz addig,amíg a Barcelona-t ki nem felejtetted ebből a csoport,tény,hogy nem fog varázsütésre megváltozni az Inter BL-szereplése ez a Kijev-i győzelem után,de a Barca-nak sem rózsás a helyzetet,élet-halál kérdés az Inter elleni meccs(mert ha kikapnak és a Rubin nyer akkor csokoládé az öltözőbe szevasz van nekik)Inter-nek símán belefér a vereség szépen beállnak sünbe a Barca meg görcsölő nagylábujjal görigázik majd a 16-oson belül,aztán egy Sneijder szabadrúgással kikapnak a 94.ik percben...:) Szal nem csak pont hanem lélektani előnyben is lesz az Inter.Sztem ha továbbjutnak egyedül a Chelsea ellen félteném,az MU C.Ronaldo Berbatov helycserés támadással elég sokat gyengült.Az Arsenal meg ugyanaz a fika kategória mint az Inter,úgyhogy inkább hagyjuk.Mert tavaly is az első csapat akivel találkoztak az az MU-volt...Én nagyon szeretem az Arsenal-t de idén sem nyernek semmit...és aki nem szereti ezért bántja őket,de hát ez van...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 17:41:06

@Slice: @imici77: Én is egyetértek, akad épp elég valódi ok vaszogatni a fegyveres erőket ;-). Sokáig éljen Nicholas Bendtner! ;-)

Slice 2009.11.06. 17:44:25

@horas: Hát nehezen tudom elképzelni azt, hogy az Inter és a Barca ne menne tovább, és ezt gondoltam a legutolsó forduló előtt is. Ha balfaszkodnak is rutinból szerintem lehozzák. Az is tény, hogy az Arsenal elég szar a BL-ben de azért utóbbi években már ott is jobbak, mint eddig a Wenger-érában, és a csapat javul, persze ezt senki nem ismeri el aki kicsi ellenszenvet is érez az Arsenal iránt. A tavalyi MU-Arsenal elődöntő meg említésre sem érdemes, amit ott bemutattak az ágyúsok az finoman szólva is 1 rakás szar volt.

rizla 2009.11.06. 17:45:31

@értelmetlen_nevű: fabregas előbb igazoljon el egy olyan csapatba, ahol nyerhet is valamit. henry még úgysem kapott aranylabdát az arsenalban, hogy legalább bajnokságot nyertek. kiugró nemzetközi szereplés kell hozzá.

horas 2009.11.06. 17:47:57

@Slice: A Tavalyi Inter-csoport télleg nevetséges volt,de hát olyan emberek fix kezdők voltak akkoriban mint Quaresma,Burdisso.A mostani Inter egyértelműen jobb,meglátjuk.Lényeg a lényegben most nincs akkora különbség Európa él csapatai és az Inter között mint tavaly.Ennek ellenére még símán ki is eshet a csoportból,csak mert hát arra fele már pezsgőket bontogatnának,meg Mourinho egyből isten lett,ahogy a különböző fórumokat olvasgattam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 17:47:59

@horas: Na erről beszéltem múltkor, mikor a kommentelők között elszaladt mércéről értekeztem. Azért, mert éppen egy sorozatban bajnokságokat nyerő brigádnak drukkolsz, durva, hogy nem tartod csapatnak az Romát (amely ellen ki kellett volna esnie az Arsenek) vagy a Villarealt. Teszem hozzá mindkét nevezett egyesület jobban szerepelt a Bl-ben az utóbbi években, mint az Inter.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.06. 17:49:52

A lesajnált Arsenal november elejére már 51 gólt rúgott.
Tartom hogy minden azon fog eldőlni, hogy a Gallas-Vermaelen páros meddig bírja,

Slice 2009.11.06. 17:51:20

@horas: Én pedig az Arsenalról is ugyanezt gondolom, mint te az Interről, hogy már messze nem olyan gyengék a többi élcsapathoz képest, csak az a helyzet, hogy igen nagy divat lett az Arsenalt fikázni az utóbbi években, mert hogy ilyen olyan szarok nem nyertek mióta semmit stb. De majd akkor veszem komolyan az ilyen embereket akik ezekkel vagdalóznak ha a csapatuk veretlenül lehoz egy bajnokságot. Erre pedig nem mostanában lesz példa szerintem.

horas 2009.11.06. 17:53:32

@Slice: Én eltudom,hogy az egyik kiesik.A Barca nagyon rágörcsöl az Inter meccsre és kiesik,(mert ha Kazan kitudta bekkelni akkor az Inter is megteheti)meg azt is eltudom képzelni,hogy az Inter meg a Kazan elleni meccset bassza el mikor csak pontot kéne szerezni,ők képesek rá...

horas 2009.11.06. 17:56:31

@peter135: Az Arsenal már évek óta rengeteg gólt rúg,mire elég?

Slice 2009.11.06. 17:57:59

@horas: Hát majd meglátjuk, hogy alakul. A BL mezőnye szerintem idén gyengébb mint tavaly, mármint nem a csapatokat tekintve, hanem azoknak a játékát/formáját, ami persze változhat tavaszra. Egyelőre a Chelseából néznék ki idén egy BL győzelmet senki másból.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.06. 17:58:18

@horas: Amúgy a Barcáról szóló első mondatban több a gúny, mint az egész posztban, onnantól kezdve, hogy a Barca eposzi jelzőjét én csak irónikusan használom:)

horas 2009.11.06. 17:59:19

@popp: Te most miről beszélsz?Elmagyaráznád mert télleg nem értem lehet,hogy én vagyok a galád,de most télleg?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 18:10:34

@horas: "Mert tavaly is az első csapat akivel találkoztak az az MU-volt..." - erre a mondatodra reagáltam. Ezek szerint hat-nyolc focicsapat van a világon, de az Inter mindenképpen közéjük tartozik.

horas 2009.11.06. 18:12:01

@popp: Ja értelek már,komoly csapat alatt,arra gondoltam akik a Bl-győzelemért labdába rúgnak.Nem úgy értettem,hogy nem tartom csapatnak,csak most egy bizonyos szempontból beszéltünk a csapatokról.De bele mehetünk az összehasonlításba,ha már a BL-ről van szó.Amikor az Inter kiesett a Valencia ellen akkor a Roma-val egy csoportban volt a Valencia a Roma csak úgy tudta megverni a őket,hogy már 6pont előnnyel továbbjutottak a Roma elött.Ezzel szemben az Inter nem kapot ki tőlük,akkor ennyi erővel én is mondhatom,hogy a Valencia-nak "kikellett volna esnie" mert nem vezetett egy szer sem.Egy.Kettő Sztem inkább bele se megyek az és Roma eredményeinek összehasonlítását az MU ellen.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.06. 18:16:59

@horas: Arra játsszák végülis ezt a futballnak nevezett játékot.

Idén az Arsenal EGYENLŐRE nem szolgált rá a baszogatásra. Látványos és jó meccseket játszunk, és sok gólt lövünk. Ellenben az előző szezonnal ahol alig volt olyan meccs amin maradéktalanul elégedettek lehettünk. Novemberre elszállt minden, most még javában versenyben vagyunk. Persze benne van hogy megint jön a látványos összeomlás, mikor az lesz a nagy kérdés hogy Senderos vagy Silvestre. Akkorra tartogassuk a kritikát, ami még jogos is lesz.

Go Gunners!

horas 2009.11.06. 18:17:33

@horas: A Roma és az Inter eredményeinek összehaaonlításásba...
@donnelly: Mi abban a gúny,hogy a Barca győzelmi kényszerben játszik,és miért lenne alaptalan a görcsöség feltételezése 3 nyeretlen meccs után...
ez az NST, ez ilyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 18:25:20

@horas: Persze azt is fölemlegethetnénk, hogy míg az Inter egy nem túl erős csoportot nem volt képes megnyerni, addig a Roma a Chelsea-t és az idén szárnyaló csapattal szinte teljesen azonos Bordeux-t utasította maga mögé. De tényleg ne menjünk bel ebbe, mert félre visz.

A problémám meg az, hogy némelyek úgy osztják a szar és a fos, vagy éppen a komolytalan jelzőket egyébként kiváló csapatokra, játékosokra, edzőkre, mintha csak Buffon, Nesta, Kaká, Ibrahimovics-szintű játékosok tudása lenne elfogadható vagy a te szavaiddal élve komolyan vehető.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.06. 18:26:53

@horas: Szerintem Te nem az én írásommal vitatkozol, vagy ha igen, akkor olyasmit vagy képes belelátni, mint senki más.

horas 2009.11.06. 18:43:36

@donnelly: Itt te vagy tévedésben,én nem vitatkozok senkivel...
@popp:Most téged miért zavar,hogy én mit gondolok,és ha én a Várpalotai Bányászt tartom a világ legjobb csapatának?(mert azt tartom)

Már elmondtam,de elmondom még egyszer.Egy kolléával(most hirtelen nemtudom kivel mind1)z Arsenal BL-szerepléséről beszéltünk,BL-esélyesek szempontjából voltak besorolva a csapatok,szal a kiragadott mondatot ami ennyire felkavart az azért szólt így,Ha az Arsenal tavaly az Inter-t ejtette volna ki akkor is ezt írtam volna ,hogy az elödőntőben találkoztak elöszőr komoly csapattal,(Bl-győzelem szempontjából)...

horas 2009.11.06. 18:53:12

@popp: Felesleges összehasonlítani,de te hoztad fel,
Egyébként az Inter és a Roma is 0 a BL-ben, nemtudnak beleszólni és ha valaki ezt szóva teszi nem kell megsértődni mert ez az igazság...És az csak szörszál hasogatás,hogy minek hívjük.Amíg a Roma és a Villarreal részésről szép menetelésről lehet beszélni addig az Inter-nél totális lebőgésről most melyik a jobb,ugyanott szoktak kiszállni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.06. 18:53:45

No, én közben kisakkoztam, hogy amennyiben a Barca négy pontot szerez az utolsó két meccsén, mindenféleképpen továbbjut, akármi a többi eredmény. Erre egyszerűen képesnek kell lennie.

horas 2009.11.06. 18:56:05

@popp: Én szeretem a Roma-t sajnálom,hogy hanyatlóban vannak sokkal jobban élveztem mikor velük volt harcban az Inter nagyon fasza meccseket,játszottak,egy időben rendre Inter-fiaskókkal.De így már nem olyanok az Inter-Roma mecsek,hogy nem közvetlen riválisok és nekem az ok a meccsek hiányoznk is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 19:10:04

@horas: Nem tudnak beleszólni, nahát. Én nem is vártam, hogy Bl-t nyerjünk, így egy Madrid, Lyon vagy Chelsea verésnek nagyon bírtam örülni, Hanyatlóban Roma, hát igen. De évtizedek óta az északi három a nagycsapat Olaszországban, csak rövid időre tud melléjük kapaszkodni egy-egy csapat, legutóbb ez a Roma volt. Azt viszont örömmel látom, hogy a Fio mintha átvenné a szerepünket a Bl-ben.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.06. 19:21:15

@horas: Ja, már vágom, én nem értem, hogy mit írtam, míg Te azt is tudod, hogy mit akartam mondani, nagyon jó vagy!:)

szferi 2009.11.06. 19:27:40

@popp: majd az utolsó meccsen én is örömmel fogom nézni, ahogy az anfielden átveszik az angol csapatok elleni szerepeteket :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.06. 19:27:54

@Csöncsön: Sajnos amíg tavaly mindenki le- úgy most mindenki felértékeli a Barcát. 4 pötty 2 meccsen...na ja, mission impossible amilyen formában van a csapat...én már a hétvégi meccs miatt is az oltár előtt kúszom kopottra a márványt...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 19:55:47

@szferi: Az igaz, hogy volt az a 7-1, de azon kívül a Unitedtől kétszer, a Chelseatől és az Arsenaltól egyszer-egyszer kaptunk ki 1-0-ra Angliában, a Fulham ellen meg 1-1 lett a vége. Szóval a 7-1-et nyugodtan tekintheted kirívó balesetnek és a kedvedért kiveszem az EL meccset is. Nos, az 1-0-ás vereség pon' jó lenne a Fionak.

calciomax 2009.11.06. 20:48:21

A Roma idén nem tényező semilyen szinten de semiyenen mondom ezt akkor is ha hétvégén netán elverné az Intert. Az Inter sem képes igazán beleszólni a BL-be de azért nem mondanám nullának. Én kifejezetten ötülnék az Arsenal-nak a BL nyolcaddöntőben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 21:11:22

@calciomax: Annak ellenére, hogy egy hangyányival jobban rajtoltunk, mint tavaly, akkor jobban benne volt a csapatban, hogy megindulunk. Számomra ettől még tényező a Roma és az EL-ben is eljuthatunk valameddig. Nem emiatt fakadtam ki, hanem az elszaladt méce miatt, de úgy látom nehezen jön ez át, nem baj. Amúgy bírom az efféle sommás ítélet hirdetéseket, amikor még a szezon negyede sem futott le.

szferi 2009.11.06. 22:33:11

@popp: nem is nagyon bánnám ha az EL-ben kezdenénk a tavaszt. kell már valami trófea :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.06. 22:41:49

@szferi: Aztán Hamburgban meg vagy római városi derby, vagy Roma-'Pool reloaded.
süti beállítások módosítása