Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 9. giornata

2009.10.24. 09:42 _benito

Az ilyen fordulókról szoktuk azt mondani, nyugodt, aztán csak nézünk, hogy mik történnek a vasárnapi húsleves-rántotthús emésztgetése közben. A nagyok közül látszólag mindenkinek könnyű feladat jutott, igen valószínűnek látszik első ránézésre, hogy sok minden nem változik a tabellán a 9. forduló után. Megmérettetik (és könnyűnek találtatik) a Real Madrid egy olasz kiscsapat mérlegén, Veronában nem fognak hármat rúgatni a Milannal, az Inter viszont pont fordítva hasít: ami a BL-ben sehogy sem akar összejönni, azt a Serie A-ban simán teljesítik. Ezért szeretnénk egy névváltoztatási javaslattal élni: felejtsük el az INTERt, legyen inkább NAZIONALE. A forduló rangadója minden kétséget kizáróan a Fiorentina-Napoli, de a Palermo-Udinese is érdekesnek ígérkezik. A 9. játéknap lesz az érzésünk szerint, amelyben gól-gólpassz kombóval mutatkozik be Bariban nemecsek ernő és Terrence Hill édes gyermeke.
 
Fiorentina-Napoli 2-1
Nagy rohanásban van a Fiorentina, sorba jönnek a nehéz bajnoki meccsei, miközben a BL-ben is óriási léptekkel halad a következő kör felé, a szezonkezdetet maradéktalannak kell minősítenünk. A Napolinál már túl is vannak egy edzőváltáson, és Mazzari első meccsén már a győzelem is összejött (nem könnyen), itt az első komolyabb teszt, ahol lehet bizonyítani. A firenzeieket volt szerencsénk testközelből látni a héten, különösen Mutu volt nagyon meggyőző, bár most valószínűleg nem kérik fel többszörösen a gólszerzésre a védők, mint kedden a Puskásban. A fáradtság lehet a Viola legnagyobb gondja, sok és nehéz meccs van máris a lábukban, és a keret nem mély annyira, hogy ezt sokáig bírják, ennek ellenére márciusig nem lesz komoly baj. A Napolinál a következő néhány fordulóban eldől, hogy pénzkidobás volt-e a nyári gyúrás, vagy lesz valami értelme is.

Inter-Catania 3-1
Az Elefántoknak sok időbe telt első pontjuk megszerzése, de most már öt meccs óta veretlenek, és a kedden látott Inter ellen lennének esélytelenek. De az a nemzetközi Internazionale volt, a Nazionale pedig túl nagy falat lesz.

Siena-Juventus 1-2
Ezt a meccset mindig az nyeri, akinek jobban kell. Csakhogy most rohadtul kellene mindkettőnek, mert egyikük helyzete sem fényes. A Juventus 100 év után végre nyert, de a Maccabinak is csak egyetlen árva gólt bírt bepasszírozni, a Sienánál viszont Giampaolo feje a tét.

Chievo-Milan 1-1
Tulajdonképpen elmondható, hogy feltámadóban van a Milan, mert a Roma és a Real ellen is úgy nyert, hogy közben gólt ajándékozott ellenfelének. A Chievo viszont imádja az olyan kihívásokat, mint amilyen a vasárnap esti lesz, és végre nézők is lesznek a Bergodiban Stadio Marc'Antonio Bentegodi 105x68 méteres gyepszőnyegén, ráadásul sokkal jobban szerettek a Milan előtt állni, úgyhogy ez lesz a céljuk most is.

Roma-Livorno 2-0
Ha az első livornói meccsére készülő Serse Cosmiról tudjuk, hogy gyermekkora óta óriási Roma-fan, akkor különösen nem is kell magyaráznunk a tippet. A Roma még mindig nem tudja, merre induljon, ráadásul a Livernót nem szabad lebecsülni, mert nemrég például ez az attitűd a bajnoki címébe került a farkasoknak.

Bari-Lazio 2-1
A rómaik már elkezdték halmozni a döntetleneket, és szokásához híven a Bari sem áll rosszul ebben, de a vendégeknél komoly gondot okoz, hogy az Európa Liga és a bajnokság között megosszák a figyelmüket. Koman, a pusztító.

Palermo-Udinese 1-1
Hiába nyer zsinórban Szicília büszkesége, az Udinesének még korán van elkezdenie szokásos szezonelbaltázását, így a múlt heti pofonból még egy jó eredménnyel tér vissza. Ráadásul a hazaiaktól hiányzik majd a Serie A egyik legnagyobb ígéretnek tartott védője, Simon Kjaer, akiről ránézésre nem tudod eldönteni, hogy megdugd, vagy megrúgd.

Sampdoria-Bologna 3-0

Franco Colomba nem is kezdhetné rosszabb (vagy jobb?) helyen karrierjét a Bologna kispadján. Kinéz egy tasli a vendégeknek, mert a genovaiakat sokkal tovább viszi a lendület, mint gondoltuk, és múlt héten végre láttuk végig egy meccsüket, úgyhogy kicsit drukkolunk is nekik. Hogy Pazzo kihordta lábon ezt a jobbegyenest, az külön nagyon kemény.

Cagliari-Genoa 2-1

Itt a meglepetésünk, a mindenki által szétpofozott szárdok most kezdik meg a feltámadásukat (bár ennél később szokták). A Genoa kicsit rombolt a nimbuszából az Inter elleni hazai rettenettel, és a sima EL-vereséggel, de annak ellenére szó sem lesz válságról, hogy Szardínián kikapnak.

Atalanta-Parma 4-4
Vagy 0-0.

261 komment

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr831471239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klárensz 2009.10.25. 23:51:08

@popp: De jogos volt, egyértelműen Nesta lábát találta el Burdisso, míg a labdához semmi köze nem volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 00:12:56

Éppen hogy előbb volt a labda, aztán a baba, de faszmindegy már.

Rino 2009.10.26. 00:18:19

1.qrva sz*r forma nálam egyenlő 3 meccs, 9 pont? köszi....
2.mindig megéri ide jönni, egy "inter" szurkoló komolytalanoz le egy Milant-ez az abszolút lol:DD
3.Nesta rossonero
4.@popp: mikor tanuljátok már meg, h sosem lehet leírni minket?;)

nyugodalmas jóéjszakát:)

raoul_duke 2009.10.26. 09:27:33

Na ez fasza volt azért így :).

1:1-nél a Chievo kapusa védett egyet, a riporter meg azt mondta, hogy ő lesz a meccs embere. Dühömben visszapofáztam a tévének, hogy "és ha Nesta rúg még egyet, akkor ki a kurva anyád lesz az?".
Majdnem bejött, mert nem rúgta, hanem fejelte.

Gabez 2009.10.26. 09:28:05

Nesta-t nemsokára megveszi a Madrid. ;) Úgy látszik, Patoval megmenthetik a szezont valamennyire.

A Milan-t nem lehet leírni, de nem is kell...nagy csata lesz a 4. helyért megint. ;)

raoul_duke 2009.10.26. 10:02:54

@Gabez:
> nagy csata lesz a 4. helyért megint
Ha ez az ára a BL győzelemnek, hát legyen!

Mr.AT 2009.10.26. 11:32:46

@Gabez: Jaja. Csak azt sajnálom, hogy a bajnoki címért folyó harcban többen komolyan leszakadtak, gyakorlatilag két csapat küzd a scudettoért, a Samp meg a Juve. Viszont a 3. helyért lesz tolongás rendesen. :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.26. 11:39:08

@Klárensz: kérd meg bedét, hogy csináljon egy villáminterjút nestával:

- sandro, igaz, hogy fingod nincs védőként, hogy kell fedezni a labdát, így amikor nicola kirúgta a lábad közül a lasztit, inkább feldobtad magad, és még azt sem valami ügyesen?

- igen.

- köszönöm az interjút

Gabez 2009.10.26. 12:18:41

@Mr.AT: két csapat küzd, egy meg csak ott van legelöl. ;)

Sneijder megint megsérült?? Nem lesz ez így jó hosszú távon...

horas 2009.10.26. 13:15:00

Milan-sosknak mondom,hogy ezt a győzelmet Nesta mellett Dida-nak köszönhetik meg leginkább.

andree 2009.10.26. 13:25:25

Hát sztem ezt a Milan győzelmet legalább annyira nem kell túlértékelni, mint a Juve "diadalát".
Btw. Ferrara remélem észrevette, hogy Casares 3* jobb mint Grygera+Zebina együttvéve. +ez a 3Vkp-s öreguras tili-toli, teljesen halott, amíg Poulsen-en illetve Molinaro-n/Grygera-n múlik, lesz-e elég ember fenn támadásnál.

calciomax 2009.10.26. 14:41:29

Sneider kihagyja Palermo elleni hetkozit es a Livorno ellenit. Kijevben es a Roma ellen mar ott lehet, viszont Motta es Milito mar a Palermo ellen is ott lesz!

horas 2009.10.26. 15:33:09

@calciomax: Én amondó vagyok,sztem mindenkit rá kell pihentetni a Dynamo elleni meccsre Maicon-t,Stankovic-ot,Milito-to Motta-t,Lehetőleg minél többen épüljenek fel és legyenek fittek,kipihentek,mert azon a meccsen fog elmenni a szezon,ha a barom arcú Mourinho nem vigyázz.Engem az se érdekel,ha a Palermo ellen meg a Livorno ellen is kikapnak meg Primaverások ülnek a padon,legyn kezdő játszon végig Quaresma Mancini Arnautovic Suazo,csak az alapemberek közül mindenki legyen ép a Dynamo ellen mert perpillanat:Cambiasso,Motta,Samuel,Milito,Sneijder a sérültek listája...és kimodnva kimondatalanul az a legfontosabb meccs perpillanat az egész szezonban.

Klárensz 2009.10.26. 15:43:44

@_benito: @popp: Itt látszik 1:25-től, fizikai képtelenség, hogy előbb érjen a labdába, mint Nestához, nem volt durvaság, de szabálytalan. Olyan szabály meg még nincs, hogyha valaki homorít, akkor érvénytelenné válik az ellene elkövetett szabálytalanság.

raoul_duke 2009.10.26. 15:53:39

A tévében is tisztán látszott, hogy kirúgták Nesta lábát, felesleges ezen vitatkozni. Persze az is igaz, hogy óriásit taknyolt hozzá, de ettől még szabálytalanul próbálták szerelni.

zsakfos 2009.10.26. 16:07:01

Azért a Milan a Roma meccs előtt malacot vágott és mákos tésztát evett hozzá, mert amit az elmúlt 3 meccsen csinált az nem semmi.
Lehet itt kurvára örömködni a győzelmek miatt, csak az a baj, hogy Nestán kívül egyeteln ember sem hozza magát és jobban örültem volna tegnap inkább egy x-nek,de láttam volna valami elképzelést a játékban, mert játék az továbbra sincs...vagy aki lát valamit az szóljon.
Szélső játék egyátalán nincs, a felfutó szélsőhátvédek közül egyedül talán Zambrotta tud beadni, Oddonak pl. tegnap egy jó beadása nem volt.
Ronaldinho csak röhögcsél mint kezdő hód a parti stégen,már rég hazazavartam volna a picsába. Seedorf és Pirlo meg kurva nagy spíler, csak rohadt lassúak és körülményesek. Ettől függetlenül még mindig azzal tud a Milan meccset nyerni, ha ez a két játékos csinál valamit tehetségből ( gól, gólpassz), vagy Inzaghi seggéről bepattan a labda.
A középcsatárokat elsősorban Huntelaart lehet baszogatni, csak az a baj, hogy ők abból élnek ahogy a csapat játszik. Ha nem kapnak lasztit elég nehéz gól rúgni. Pato mennyivel volt jobb tegnap mint a holland?
Nem tisztem őt megvédeni, mert előbb utóbb majd a góljaival úgy is fog bizonyítani,de nyilván egy borzasztóan gyenge játékos tud csak az Ajaxban 92/76 os és a válogatottban 25/14es mutatóval állni. Nem abból kell kiindulni amit tavaly tél óta láttok tőle ( bár sztem a Realban messze nem mondott akkora csődöt mint ahogy a közvélemény tudja, 20/8 a mutató, és 60 perc volt a játszott átlaga.), mert pechére két olyan csapathoz került, amelynek játéka ( ha egyátalán beszélhetünk valami játékról-az egyéni villanásokat nem értem ide-a tavalyi realban és a mostani milanban) nem illik hozzá.

ericcartmen 2009.10.26. 16:27:59

@Klárensz: Sikerült olyan összefoglalót keresni, maiben Menez esete nincs bent, az engem jobban zavart
www.youtube.com/watch?v=xWT4t0W-fk0
0:35-nél

Klárensz 2009.10.26. 16:36:37

@ericcartmen: ebből se látszik sok minden, de amúgy a vita kizárólag Nesta esetére vonatkozott

raoul_duke 2009.10.26. 16:46:54

@ericcartmen: Menez buktatásának nem értem mi köze van ahhoz, hogy Nestát felrúgták-e vagy nem.

@zsakfos : teljesen igazad van, leginkább emiatt szenvedek minden Milan meccsen. Nagyon örülök, amikor győz a csapat, de egyáltalán nem meggyőző a játék, teljesen esetleges az egész (a tegnapi két gól is két pontrúgás utáni fejes).

A szélső védők teljesítménye összességében 0, Thiago Silva nem rossz, de nem nagyon van komoly hiba nélküli meccse. A kapus poszt kérdőjel, mert Dida pl. potya-bravúr váltót játszik, a többi meg sérült.
A középpályán nagyon tatás a játék, elöl Pato egyedül kevés, Ronaldinhoról már többször leírtam a véleményemet (ki kéne baszni), Pippora nem lehet teljes szezont építeni, Huntelaart nem bírjuk használni.
Ha januárban visszajön Beckham, egy kicsit javul a szélsőjáték, de azért ez nem teljes megoldás. Kéne két jó szélső hátvéd (nem tudom, hogy ki) és egy kis lendület a középpályás/támadó játékba.

kapus (?) - Abate, Nesta, Silva, Y - Beckham, Gattuso, Pirlo, Seedorf - Pato - Huntelaar. Valahogy így ki lehet talán húzni a szezont, de Y helyére eleve nem tudom, hogy kit lehet igazolni (egy olyan kéne, mint Zambrotta volt ~4 éve :)), továbbá 60 perc alatt meg kéne nyerni a meccseket, hogy aztán a Beckham<->Flamini, Huntelaar<->Ambrosini csere ráüljön az 1:0-ra :).

Mr.AT 2009.10.26. 16:51:21

@raoul_duke: "továbbá 60 perc alatt meg kéne nyerni a meccseket, hogy aztán a Beckham<->Flamini, Huntelaar<->Ambrosini csere ráüljön az 1:0-ra :)."

Ez szokott menni nektek, kérdezd csak meg a Liverpool drukkereket. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 17:09:27

@Klárensz: @raoul_duke: Csak annyi köze van, hogy ha Menez esetét befújja, akkor talán Nesta esetének sem volna ekkora jelentősége.

Amúgy meg senki nem vitatta, hogy eltalálta Nestát Burdisso, a kérdés csak az, hogy a labda volt-e előbb. Ezzel kapcsolatban meg egyik felvétel ellentmond a másiknak és engem egyik sem győzött meg. Maradjunk annyiban, hogy véleményes a szitu.

Aztán ma már - ha tetszik ez, ha nem - bírói felfogás kérdése, hogy az apróbb szabálytalanságokat befújja-e vagy nem, a tizenhatoson belül meg sokszor azt sem fújják le, amit a mezőnyben igen. Vagy van a rosszabb eset, hogy ad hoc mérlegel a spori egy-egy esetnél.. Akkor maradt volna következetes a jv, - ha már Menezét nem fújta le -, ha Nesta eseténél sem fúj. Videóbírót még ma! Blatter monnyon le!

A magamrészéről ezt a vitát ezzel le is zárnam. Mint korábban mondtam tökmindegy ez most már.

Hispan07 2009.10.26. 17:25:42

@zsakfos : tök igazad van majd mindenben, ez a Milan egyszerűen rémes. de pont ezért én még jobban örülök minden összemákolt-kiszenvedett pontnak :)

és már csak 4 nap az FM10-ig, akkor majd én kézbe veszem a dolgokat ;)

touristique 2009.10.26. 17:39:09

"Lehet itt kurvára örömködni a győzelmek miatt, csak az a baj, hogy Nestán kívül egyeteln ember sem hozza magát és jobban örültem volna tegnap inkább egy x-nek,de láttam volna valami elképzelést a játékban, mert játék az továbbra sincs...vagy aki lát valamit az szóljon."

Jó néha tisztán látó emberek kommentjeit olvasni. :) Ha az Inter nyert volna az utolsó percekben (nem fordít, csak simán nyer), akkor már el lennének hordva mindenféle mákos csalónak kb. :) Ahogy horas mondja, Dida és Nesta nélkül ez annyi lenne, hogy 12 pont és alsóház teteje.

Mondjuk az simán jó, hogy a Milan nehezebben veri meg a Chievot mint a Realt: = Chievo>Real Madrid, = Serie A>Primera

:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.26. 17:58:50

A Milan kezd hasonlítani a tavalyi Realra. Rémes játék, őrült szerencse, kapusbravúrok, és a végén mégis összeszerencsétlenkedett győzelmek.

Remélem, nekik is eljön még az Anfieldjük. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 18:06:55

@touristique: Persze, de azt se szabad elfelejteni,hogy az ilyen győzelmek rázzák össze a csapatot, hozzák vissza az önbizalmat és előbb-utóbb az ilyenek után összeáll a játék is.

horas 2009.10.26. 19:23:23

Én azokat az elgondolásokat,nem értem akik bármiféle fejlődést,javulást v pozitív tendeciát várnak a Milan-tól a jövőben.30-as évek elején és közepén járó játékosok alkotják a csapat zömét nem lesznek semmivel sem jobbak az időmúlásával sőt...szal gondolok itt popp hozzászolására csak egy a sok közül,"hogy az ilyen meccsek hozzák vissza az önbízalmat,rázzák össze a csapatot áll össze a játék" ettől nem lesznek gyorsabbak a labda felhozatalok,Oddo nem fog megtanúlni beadni,Zambrotta nem lesz pontosabb és kevesebbet hibázni,Gattuso és Ambrosini se lesz se gyorsabb se terhelhetőbb,szal sztem a Milan helyzete a jelenlegi (és inkább átmeneti)sikerek ellenére sztem teljesen kilátástalan,semmiféle koncepció se utánpotlás se pénz semmi...

horas 2009.10.26. 19:41:15

Viszont az Milánó másik felén is,-mondjuk teljesen más jellegű-de ha az Inter nem tudja megnyerni következő BL-meccsét ott is egy hasonló méretű káosz helyzet alakúl ki,bár hangsúlyozom más jellegű és talán közel jövőben könnyebben orvoslható.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 19:54:28

@horas: Nyár óta arról megy a duma, hogy fos/szar a Milan és ezektől kikapni szégyen. Én mindig mondtam, hogy nem az. Ezzel a kerettel nyilván nem lesznek már bajnokok, de egy-egy meccsen komoly fejfájást tudnak okozni a legnagyobbaknak is és egy tisztességes eredményt még kihozhatnak magukból. És persze azért vannak persze az olyan "öregekben", mint Thiago Silva, Pato, Boriello, Huntelaar, Abate vagy a másik A betűs aki tegnap Zambrotta helyén játszott van még lendület is. Bl-t meg biztos előbb fognak nyerni, mint az Inter ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 19:55:34

@popp: De szép lett ez az utolsóelőtti mondat!

horas 2009.10.26. 20:12:57

@popp: Hát abban lehet valami,hogy elöbb nyernek BL-t mint az Inter.Én komoly esélyt érzek arra is,hogy az Inter-nem jut tovább a csoportból.De sztem ott tartunk,hogy ebben a Milan-ban még pár jó meccs benne van,ennél a pár meccsnél vagyunk most.Sztem a Milan-nak az egy jó eredmény ha bejön a bajnokságban 4.ik helyre.Az tény,hogy a 2 legnehezebb meccsüket megnyerték a BL-ben,viszont a legkönnyebbet elvesztették,csak most sürüsödik a lecsó a csoportban...(télleg csak zárójelben azért szerencséje is volt a Milan-nak mert pont úgy futottak össze a Real-al,hogy ott elkezdett komolyan döcögni a szerkezet)

raoul_duke 2009.10.26. 20:37:46

@Mr.AT: na jó, ki lehet ragadni egy-egy meccset, de azért elég nagy n-re a nagy csapatok ritkán kapnak ki, vezetés után meg pláne.

@popp: ha valami szabálytalan, akkor le kell fújni. Nem szeretem azt, amikor a bíró azt mérlegeli, hogy 16-oson belül történt-e a szabálytalanság, vagy nagyon a meccs eleje van, vagy nagyon a meccs vége van, vagy nagyon szombat van, vagy bármi. (És ebből szerintem az következik, hogy Nesta büntetője jogos (igen, Menezé is az lett volna), de ez tényleg nem fontos már.)
Igen, legyen videó, mondják be a fülébe, hogy "11-es, bazmeg, nem látod?", de ne mérlegeljen olyan hülyeségeket, hogy ha az egyik csapatból kiállított valakit, akkor könnyebben állít ki a másikból, meg olyat se, hogy előbb nem fújtam be egy szabadot, elengedem ezt is.

@horas: írtam itt korábban egy Beckhames 11-et. Ha ott az Y helyére egy 26 éves játékost számolok, akkor annak a csapatnak az átlag életkora 28-29 év lenne, és szerintem arra is alkalmas lenne, hogy méltó átmenet legyen a 2-3 évvel ezelőtti és 2-3 évvel későbbi Milan közt. Egy Serie A dobogó és egy BL 8-ba jutás (na jó, győzelem!) akár meg is célozható. Csak közben már építeni kéne a 2-3 év múlva újra mindent megnyerő keretet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.26. 20:49:00

@horas: Azt azért tegyük hozzá, hogy az utolsó három meccs sok szerencsáje előtt a Zürich meg a Bari ellen egy vagon helyzetet dolgozott és hagyott ki a Milan.

@raoul_duke: Ezért írtam, hogy tetszik ez nekünk vagy nem, de tény, hogy a bírók mérlegelnek. Ettől függetlenül számomra legalább is kétséges, hogy a Burdisso-Nesta affér tizit ért.

Hispan07 2009.10.26. 21:19:44

Most már kicsit túl magyarázzátok, fiúk lányok. A Milan nem lett jobb csapat mint amilyen volt, csak végre hozza az elvárható szintet, mert eddig randán alulteljesített, de soha nem volt annyira rossz csapat, mint amilyennek néhányszor tűnt. 4-ben benne kell lennie, minden más a többiek töketlenkedésein múlik.

Az meg világos, hogy jelenleg nincs az európai szintű élvonalban, de azért nézzük már meg: MU, Inter, Barca, Bayern, Liverpool, Juve, Real, stb - eddig a többi angyágyú sem húdemarhafasza.

Tika_ 2009.10.26. 22:13:18

bocs, hogy beleszólok, de szerintem mindkét álláspont igaz :D - mert nem is mondanak ellent egymásnak.
Szerintem kevesen vitatják, hogy nem lehet teljesen leírni a Milant. Persze, Seedorf, sőt valsz. már Ronaldinho is túl vannak a fénykorukon, de persze, azért sokkal fiatalabbak, mint Pelé és Grosics :). Nyilván azért képesek még _néha_ szép dolgokra, komoly ellenfelek legyőzésére.
Viszont a Milantól mindenki, még a legnagyobb ellenfelek is többet várnak el ennél. És ahhoz, hogy _igazi_ tényező legyenek, ne csak _néha_ feltámadó öregfiúk, biztos, hogy komolyan alakítgatni kell.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.26. 23:24:57

Én bolond, csak most jut eszembe, elmulasztottam leírni 2 napja, hogy milyen évforduló volt. Ugyanis 1937. 10. 24.-én, tehát 72 éve lett KK győztes a Fradi, nem is akárhogyan, és ezért ide írom, a Lazio csapatát legyőzve idegenben.
Lazio-FTC 4-5

babo410 2009.10.27. 08:38:14

Mr AT mondta feljebb, hogy két csapat küzd a Scudettoért a amp meg a Juve. Neki üzenem, hogy a Juve nem küzd! Aki látta a Siena Juve meccset az egyet ért velem! Idén a Juve nem akar bajnok lenni! Ilyen impotens játékot egy nagyon drága kp-tól! 40 millánál is többet dobtunk ki az ablakon két olyan játékosért, akik gyakorlatilag alig mutattak itt vmit. a római meccseinken igen, de utána se többet! Diego ennél jobb! Vagy igaz rá is ami Huntelaarra? Diego sem több mint egy Bundesliga középcsapatában megvillani képes középszintű játékos? Mert akkor legalább értem miért nem kerül be a Brazil válogatottba!

babo410 2009.10.27. 08:42:16

Ja és a Samp, ha Poulsen játszik (nem fog) Agyon ver! És remélem a Samp ellen újra a 4-2-3-1-et játszuk majd a talajon! Mert a Maccabi ellen az jó lett volna, ha nem ilyen impotens Trez sajna, meg Diego is megpróbálna gólt szerzerni. Az kéne, mert talán Diego végre szarhatná kilószám a gólokat, ha próbálkozna. Nagyon hiányzik sajna Del Piero, vagy csak egy Werderbeli önmagát idéző Diego és egy Fioros Melo!

babo410 2009.10.27. 08:44:10

Na meg Cassano egymaga fog minket megverni, ha uolyan impotensek leszünk, mint a Siena, vagy a Bologna ellen! A Két legnagyobb szégyen, meg a Genoa elleni meccsünk! Az veri őket, aki nem akarja, mi meg két gólnál nem tudunk többet lőni!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.27. 08:58:09

a Milános vitához: komolyabb meccseken a Milán, szerintem tudatosan, egyfélidőzik. valószínűleg ezzel most jobbak is. a Chievo ellen nagyon látszott, hogy mennyire nem vállalnak fel semmit a az elsőben a középpályások (Pirlo, Seedorf). a másodikban meg keményen rápörögtek. az öreg rókák lebeszélhették egymás közt :). (vagy három ilyen meccsüket láttam már az elmúlt 1 hónapban.)

horas 2009.10.27. 11:15:17

@popp: Amíg a Zürich elleni vereség télleg igazságtalan volt addig a Bari elleni döntetlennek meg inkább örüljenek.
@raoul_duke: Hát talán,benne van a BL 8 és a bajnoki 3.ik. de ez is inkább már erőn felül van,a Chievo meccsnek lesz fordítottja is,a Real meccs meg egy kabaré volt mind két oldalról.Engem az aggasztana ha Milan-os lennék amit már mondtam,a totális elképzelés és koncepció hiány,engem nem dobna fel egy össze mákolt győzelem a Chievo ellen meg egy nehezen értéklhető győzelem a Real ellen mikor szakmailag példátlan mélyrepülésen van az egész klub,és nem nagyon látom azt sem,hogy mikor lesz vége.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 11:25:37

@horas: Mancini Interjének játékéban sem sok koncepciót láttam, erőből nyerték a meccseket sokszor utolsó percben lőtt gólokkal mégis bajnokok lettek kétszer.

raoul_duke 2009.10.27. 11:33:37

@horas: miért lenne erőn felüli az a teljesítmény?
És persze én is örülnék, ha összeszedettebb lenne a Milan játéka, de azért minden győzelemnek örülni fogok :). A Madrid elleni meccset pont nem láttam, de a "nehezen értéklhető győzelem a Real ellen" mondatrészt nem értem. Aki legyőzi bármikor a RM-t/MU-t/Milant/stb. (top10 csapatot mondjuk), az szerintem nem nehezen értékelhető.

horas 2009.10.27. 11:48:11

Jó hát nem értünk eggyet,nincs ezzel semmi gond.
@popp: Koncepció hiányban a klub vezetőségre gondoltam.Mancini féle Inter így van erő focit játszott,Ibra-val,Cruz-zal ívelgették fel a labdákat,amúgy meg romboltak.Szted melyik csapat hasonlít jelenleg a legjobban arra?
@raoul_duke: Oké, a Milan papíron rúgott 4 gólt a Real-nak de abból alsó hangon 2 potyás volt eléggé,szal az a meccs elég nehezen mondható fokmérőnek sztem.Sztem ez a csapat öreg ahhoz a keret meg csak lyukból áll.Szted benne van a Milan-ban sztem meg nincs az a produkciót amit vitatunk,erre nem tudok már mit mondani.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 11:53:23

@horas: Nem koncepcióhiány van ott, hanem anyagi gebasz, bármilyen furcsa ezt Berlusconi csapatáról leírni. Az is szóba került, hogy miniszterelnök úr kénytelen volna eladni a klubot, amiről persze hallani sem akar.

horas 2009.10.27. 12:06:09

@popp: Hagyjuk ezt.Sztem valamelyik Milan-os kollegát megkérjük szívesen összegyűjti a fizetésket,ki mennyit keres a Milan-ban.Sztem elképednéd,hogy mi pénz szórna ki az ablakon már csa arra.pl (ha jól tudom) csak Dida évi 4 m tesz zsebre és 2 éve nem véd,ez csak egy példa.Hova tünt a Milan legendás utánpótlása?Mondok egy klubbot ahol van koncepció:Sevilla.Sztem a Sevilla-nak semmivel nincs több pénze mint a Milan-nak.A Milan ezen a nyáron töb mint 80millás plusszal zártak...hagyjuk ezt,lehetne ezt ésszel is csinálni v inkább úgy mondom ha foglalkoznának vele nem így állna a dolog...Sztem!Amúgy kitérve,sztem a Mancini féle Inter-re legjobban most a Juve hasonlít.

Mr.AT 2009.10.27. 12:12:35

@babo410: A "Diego alig mutatott itt valamit részhez" megjegyezném, hogy Diego adta mindkét múlt heti győzelmünknél a gólpasszt, Chiellinek meg Amaurinak is.

Összesen 5 asszisztnál és 2 gólnál jár, úgy, hogy 4 meccsen hiányzott. Nem kellene földbe döngölni.

Mr.AT 2009.10.27. 12:19:48

@horas: Kicsit egyszerűen látod a dolgokat. A fizetés kérdése egyáltalán nem könnyen kezelhető - hogy mást ne mondjak, ha aláírt szerződése van Didának, nyilván ki kell fizetni neki az abban rögzített pénzt. Hiába sokallod "most már", a szerződés az szerződés.
"Kiszállni belőle" (=~eladni magát a játékost) meg akkor lehet, ha van rá reális kereslet, és van klub, akivel a játékos is megegyezik (=hajlandó közel hasonló színvonalú fizetést biztosítani). Ha még találnál is vevőt, ha ő nem fizet annyit a játékosnak, ő nyilván hülye lenne váltani, mikor itt fix szerződése van magasabb összegre.

Ami meg az "idén 80millás plusszal zárt a Milan" részt illeti, köztudomású, hogy Berlusconi jelenlegi helyzete miatt inkább kifelé menti, semmint befelé forgatná a pénzeket. Emiatt lehet nyavalyogni, de ez van, s ez bármely mecénással megeshet. Jelenleg szegény ember vízzel főz effektus van, ebből kell kihozni, amit lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 12:24:55

@horas: Nagyon magaslóról osztod ;-). A Sevillával azért igazságtalan összehasonlítani, mert ők hosszú évek óta egy jó koncepciót követnek, a Milan viszont vagy huszonöt éve az egyik domináns klubja volt a játékospiacnak. Olyan hirtelen nem lehet átváltani egy olyan tudatos építkezésre, mint a Sevilla. Ami meg fizetéseket illeti vessük össze a Milan játékosok fizetéseit az angol topklubok focistáiéval. Kakát pedig nemcsak azért a 67 millláért adták el, hanem azért is, mert így már nem kell állni az olaszrekordnak számító fizuját. Szerintem az Ibra eladásnak is a magas fizu volt az egyik oka. Hiába valság van.

raoul_duke 2009.10.27. 12:30:32

Plusz szezon elején nagyjából mindenkinek csökkentették a fizetését, és eleve a kihagyott BL szezon miatt veszteséges volt a cég.
Ahhoz képest egyébként nem is széledt szét annyira a keret, hogy módosítani kellett a szerződéseket. Kaka eladása is egyértelműen pénzügyi döntés volt.

Mr.AT 2009.10.27. 12:35:45

@babo410: Itt meg több tárgyi tévedés is van:

"Vagy igaz rá is ami Huntelaarra? Diego sem több mint egy Bundesliga középcsapatában megvillani képes középszintű játékos?"

Ad.1. Huntelaar soha nem játszott a Bundesligában, nem nagyon van értelme a hasonlatnak. Ad.2. A friss UEFA-kupa döntős, friss Német Kupa-győztes Werdert azért ne középcsapatozzuk le, irányítóját és szellemi vezérét, akinek köszönhetően eljutottak ide, meg végképp ne nevezzük középszintűnek.

"Mert akkor legalább értem miért nem kerül be a Brazil válogatottba!"

Diego konkrétan 23szoros brazil válogatott, a válogatottban 4 gólnál tart, legutóbb tavaly novemberben, a portugálok ellen játszott. (A posztján amúgy Kaká játszik, aki nyilván nem gyenge konkurrens.)

horas 2009.10.27. 12:38:23

@popp: Eto'o ugyanannyit keres mint Ibra.ÉS az utánpotlás?
@Mr.AT: Ésszerű az ok fejtés,de máshol érdekes módon a kieöregedő félben lévő a zenit már túllévő csúcsgázsis futballistáktól megtudnak szabadúlni.Az,hogy nincsen pénz az egy dolog,azt keveset is ellehetne ésszerűen elkölteni.Ott az Arsenal v a már említett Sevilla esete.
Csak azért mondom,Berusconi nyílván tudta,hogy mennyi pénze lesz,ettől függetlenül nem érzek semmiféle tudatos csapat építést,mert egy jó utánpotlással átlehetett volna vészelni egy ilyen időszakot és az legalább elfogadható lenne,mint ahogy az MU se rég jött ki egy ilyen periódusból,hogy tovább sem jutottak a BL-csoport-ból és rendre a Chelsea nyerte a bajnokságokat,de hát kikellett cserélni a garnítúrát.

horas 2009.10.27. 12:44:28

@popp: @Mr.AT: Ahogy az Arsenal BL-döntős és veretlen bajnok csapatát is apránként kezdik újjáépíteni, a nehezebb utat választották,de sztem a rövidebbet.Mert mivel lennének beljebb ha még mindig Henry,Pires,Vieira,Ljungberg,Gilberto,Cambell tengely dolgozna...

mickeyknox 2009.10.27. 12:45:03

@Mr.AT: " legutóbb tavaly novemberben, a portugálok ellen játszott."
szerinted ez ellenérv arra, hogy nem fér be a válogatottba?

horas 2009.10.27. 12:46:24

@mickeyknox: Ebben egyetértek az nem ok,hogy vannak nála jobbak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 12:50:53

@horas: Boriello, Antonini (vagy hogy híjják), aztán kölcsönbe olyanok, mint Paloschi. Vannak olyan vásárolt fiatalok is, mint Pato, Thiago Silva, Abate. Mondj már egy olyan klubot, amelyik egy Kakát hirtelen pótol a saját utánpótlásából!

Berlusconi aligha számíthatott egy világválságra, ráadásul az egyik cégét elég komolyan megsápolta a bíróság, ezzel sem számolt a maffiózója.

Ahogy meg az előbb is mondtam, ahhoz évek kellenek míg a saját utánpótlás megérik. Az MU is rossz példa, mert ott nincsenek anyagi problémák. ráadásul ők az angol munkavállalási szabályok miatt szakmányban tudják elorrozni a tizenéves tehetségeket a világ minden részéből.

Mr.AT 2009.10.27. 12:54:30

@mickeyknox: Igen, természetesen ellenérv, mit nem értesz ezen? A válogatott keretnek rendszeresen tagja (októberben csak a sérülése miatt maradt ki), de a helyén a világ egyik legjobb játékosa játszik. Ha Kaká nem sérült, nyilván ő kezd, és ez jól is van így, az ő képességeit szerintem senki nem vitatja.

Ez könnyen lehet, hogy nem lesz mindig így, Diego még mindig csak 24 (Kaká már 27), s ő idén került az első igazán neves topklubjába (nem lebecsülve ezzel a Werdert vagy a Portot).

Ezzel együtt még egyszer leírnám, gyengeelméjűek kedvéért, hogy 23szoros válogatott, tehát kicsit értelmetlennek tűnik a "nem fér be a válogatottba" kérdésed.

horas 2009.10.27. 13:08:40

@popp:Igen ahhoz évek kellenek,hogy az utánpotlás beérjen,de az MU-nál és az Arsenal-nal is felvállatták ezt a '99-es BL-győztes MU évekeig kereste magát de most meglehet nézni,akárcsak az Arsenal-t.

Én egy szóval sem mondtam,hogy az utánpotlásból lehet pótolni világsztárokat,meg hogy pillanatokat alatt új csapatot lehet építeni,mondtam is,hogy a nehezebb de rövidebb utat választották.De akkor amikor nincsen pénz ésszerű lenne az utánpotlásra rá menni.

Itt nem a pénz nélküliség a lényeg,hanem a totális elképzelés nélküliségről.Az Arsenal-nak sem volt pénze mégis elengedték Henry-t,Vieira-t és egy ismeretlen Fabregas-al és egy Adebayor-ral megpróbálták pótolni,nem az hogy még mindig ők játszanak és saját magukat hitegetik,hogy jó lesz még ez,meg nincsen pénzünk...érted mire gondolok.

Mr.AT 2009.10.27. 13:21:19

@horas: "De akkor amikor nincsen pénz ésszerű lenne az utánpotlásra rá menni."

A "most nincs pénz, ezért rámegyünk az utánpótlásra" recept az ugye világos, hogy nem úgy megy, hogy nyáron kiderül, hogy nincs zseton, ezért augusztusban gyorsan "rámegyünk az utánpótlásra"... A jó utánpótlásképzéshez évek, évtizedek kellenek, az nem ripsz-ropsz alakul ki.

Az általad idézgetett angol példák sem túl jók:

1. A ManU a fiatal (és most már meghatározó) játékosai döntő többségét úgy igazolja, nem maga neveli ki. (Pl. anno 2003ban CR-t is 12,7 Mio GBP-ért igazolták, pedig akkor legtöbben még azt sem tudták, ki ő.) De a mai csapatból is, Rooney, Vidic, Anderson, Evra, és a többiek - mind mind kívülről, jó pénzért igazolt játékosok. Ehhez pedig pénz kell.

2. Az Arsenal az egyetlen, kirívóbb példa az összes topklub közül, bár ott is hasonló a recept, csak épp kicsit fiatalabb, névtelenebb játékosokat vásárolnak, és reménykednek. (Pl.Van Persie-t csak 3 Mio GBP-ért vették anno a Feyenoordtól.) Ez meg hol bejön, hol nem - ha megnézed, az Arsenal gyakorlatilag pontosan ugyanott végez a Premier League-ben ezzel a mentalitással, mint a Milan a Serie A-ban. Dobogóközelben.

horas 2009.10.27. 13:24:35

@popp: Amúgy meg Borriello.Antonini,Abate, a legutolsók a ranglétrán,ők csak akkor játszanak mikor Leonardo-nak tele a töke Oddo-val Zambrotta-val.Borrielo pedig 4ik számú csatár Pato,Huntelaar,Inzaghi mögött.Mikor a Genoa-ban rendre kezdő volt 19 gólig jutott.Arról nem beszélve 27,27,22 évesek többjükkel már elkéstek.ÉS ők csak azért lettek visszahozva mert nem volt pénz,aztán jók lesznek hézag pótlónak.

horas 2009.10.27. 13:34:40

@Mr.AT: Oké az MU rossz példa mert ott télleg van,pénz,de ők is folyamatosan frisstették fiatalították a keretet és erről sem beszélhetünk a Milan-nal rendben ez jogos,hogy az Arsenal kb úgy szerepel mint a Milan,de tavaly elött símán lesalátázták a Milan-t tavaly pedig elődöntőztek.Kicsit úgy érzem elbeszélünk egymás mellett,értitek sztem,hogy én mit akarok mondani.Ronaldinho-ért kifezetek tavaly elött 25,5 millát abból pont a hiányosztokra lehetett volna igazolni pl.: Evra (5,5)stb,megtartani Gourcuff-ot Kaká helyére,és így tovább ahelyett,hogy amerikába járni Beckham-ért tárgyalni és egy-egy kisebb zsákba macska helyett egy óriásit megrizikózni.

horas 2009.10.27. 13:37:55

@horas: kisebb zsákba macskák alatt relatíve ismeretlen de minőségi játékosok leigazolását értek mint amilyen Evra v Maicon volt annak idején.

horas 2009.10.27. 13:42:49

@horas: De ami közös az általam említett összes csapatban (Mu,Arsenal,Sevilla) az a tudatos csapat építés,a Milan-nal pedig évek óta rohad az egész keret úgy ahogy van.Lehet ezt a pénz nélküliséggel magyarázni,de sztem meg nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 13:51:46

@horas: Amíg az MU kereste önmagát, addig a Milan nyerte a trófeákat hüves halomba. Egyszer fent, egyszer lejjebb.

Azt elfelejted, hogy Boriellot kezdő csatárnak hozták vissza, csak közbe jött egy hosszú sérülés.

Amúgy bírom a nagycsapatok szurkolóinak léptékét Én azért elfogadnám a Romának az MU '99 és 2007 közti eredménysorát . Most meg ostorozod itt a Milant. Inkább örülnél, hogy a több mint két évtizedes sikerszériájuk után nektek is csurran-cseppen valami a hosszú böjtöt követően.

horas 2009.10.27. 14:41:32

@popp: Én csak elmondtam a vélemyényem a Milan jelenlegi klub vezetésével kapcsolatban.Én első sorban Galliani-t és Berlusconi-t ostrozom.Sosem nehezteltem egy csapatra mely jobb az általam szinpatizáltnál.Kimondta,hogy az MU adott peridódusban elért eredményei szégyelni valóak lennének?Amúgy meg ha Roma-t felhoztad,ők sem itt tartanának egy másik vezetőséggel...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 15:20:11

@horas: Csak az nem úgy megy, hogy előkapunk egy másik vezetőséget a sifonérból.

Számomra kevés antipatikusabb ember van Berlusconinál. Azt viszont el kell ismerni, hogy többször is a padlóról kaparta föl a Milant. Először a Totonero botrányból ocsúdó csapathoz találta meg Arrigo Sacchit, aki kialakította a legjobb csapatot, amelyik életemben játszott. Aztán az ő elnöksége alatt alakította át ezt és rakta össze mindenidők legjobban védekező csapatát Capello. Akkor is ő volt az elnök, amikor egy kilencvenes évek végi hullámvölgy (ekkor fordult elő, hogy csak tizenegyedikek lettek a bajnokságban) után, Ancelotti rakott össze egy sikeres csapatot.

Ami Romát illeti, a kilencvenes évek végén a most is tulajdonos Sensi család akkori feje az öreg Franco hozta össze a Capello, Totti, Aldair, Samuel, Cafu, Candela, Tommasi, Batistuta fémjelezte Magicát. Rosella Sensi meg a Spalletti-féle sikeres társulatot.

Mr.AT 2009.10.27. 15:34:33

Megműtötték Iaquintát. Out for 6 weeks.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 15:40:31

@Mr.AT: Tottit is még tegnap, nála harminc napot emlegetnek.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 16:25:47

@Mr.AT: de legalább jól sikerült a műtét.

Amúgy nem hiszem el, hogy az normális, h két éve nem álltunk ki a legerősebb csapatunkkal, ennek oka kell hogy legyen.

Amúgy Buffont is műteni kell nemsokára, csak húzni akarja az Inter meccsig.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 16:45:09

@heinrich: Ugyanez a helyzet a Románál. Mindkét klubnál az edzőpályák állapotát hozzák föl magyarázatként. Szerintem viszont ennél is prózaibb a magyarázat, úgy sejtem nemcsak a Romát és a Juvét, de a világ legtöbb klubját sújtja ez a probléma. Nem terhelhetők tovább a focisták. Megsérülnek, de félsérülten játszanak, rásérülnek súlyosabban, de már félig gyógyultan megint játszanak.

Buffonnak ugyanúgy porc problémája van, mint Tottinak, csak ő kapusként kevésbé terheli a térdét.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 17:09:15

@popp: érthető, amit mondazs a teljesítőképesség határaival kapcsolatban, sőt egyet is értek vele.

De akkor ez miért nem alapvető probléma a MU/Chelsea/Pool/Barca/Bayern stb esetében?

Edzőpályák állapota? lol, ki hiszi ezt el?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 17:18:01

az edzőpályák állapota kb olyan érv, mint a tészta.

Bernd Schneidernek volt egymást követő két szezonja, amikor kb 62 és 64 meccset nyomott végig a 'Kusennel úgy, h köztük volt egy eb/vb. sérülés nélkül, a csapata legtöbbjét futva. vagy a nemrég emlegetett Zanetti szintén jó példa. tudom, h ők a másik véglet, de ha egy csapat tényleg évek óta folyamatosan nélkülözi 2 kulcsemberét, akkor vagy kurvára pechesek, vagy az orvosi stábban több az inkompetens, mint kéne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.27. 17:43:04

@heinrich: Valóban mosolyogtató indok, bár a trigoriai edzőközpontot ellepte a Tevere egy pár napra tavaly novemberben, de nyáron fölújították a pályákat.

Az általad említett kluboknál is akadnak mindig sérültek, a Chelseanél hirtelen Drogba vagy Essien hosszabb sérülése jut eszembe. Bayern: Ribery, Robben, Toni, Klose satarata. Barca: Iniesta, Marquez és korábban Messi. Talán mivel náluk bővebb a keret kevésbé tűnik föl akár négy-öt játékos párhuzamos sérülése is, épp ezért azt is kivárhatják míg teljesen fölgyógyul a tag.

@mocsing: Schusterrel és Zanettivel (akinek szintén volt egy hosszabb sérülése pár éve) hozhatom Robbent, Aquilanit vagy Juant. Ez alkat kérdése is.

Hispan07 2009.10.27. 20:05:55

@horas: amit te mondasz, az kb olyan, mint mikor jöttek a kommunisták, kirakták a grófot a kastélyából a fáskamrába, aztán meg szörnyülködtek, hogy milyen életképtelen, hogyhogy nem ismeri az életben maradás praktikáit.

A Milan évtizedeken át az átigazolási piac egyik alfahímje volt, azt vett meg akit akart, nem volt fölötte a ranglétrán klub. Most pedig egy ilyen-olyan okokra visszavezethető visszaesés van, és változott a helyzet - nyilván nem lehet átállni egyik pillanatról a másikra egy másik modellre. A nagy korszakok után egyébként mindig és minden helyzetben törvényszerűen elkényelmesedés, abból pedig visszaesés következik. Nézd meg a MU-t, Arsenalt, Bayernt, Ajaxot (!), Realt, Barcát, vagy akár az Inter, ami a mostani sokféle okra visszavezethető sorozata előtt majd 20 évig szinte SEMMIT nem nyert.. ÍGy megy ez: összejött egy világverő csapat, adott a gép, aztán jött egy visszaesés. popp már tökéletesen leírta: a Milan elmúlt 25 évében 3 nagy csapat volt, mindegyik után durva visszaesés következett. Reméljük a mostani hamar véget ér majd, és nemsokára már mi sajnálhatjuk elnéző mosollyal szegény Intert.

Ami pedig az örömöt illeti: eddig vagy milliószor írtam le, mennyit ér szerintem a mostani Milan. az hogy most így örülünk egy Chievo vagy szaros kis Real Madrid (sic!) ellen is, pont hogy ebből következik: ha gyengül a csapat, minden győzelem, siker sokkal értékesebbé válik. Ti is örültök majd, ha az Inter meg tudja verni a Rubint vagy a Kijevet (ami nem tudom, miért lett Dynamo ipszilonnal, de lehet azt nem te írtad így, hanem vki más)

horas 2009.10.27. 20:36:46

Hát az Inter-t sztem ne vegyük a topcsapatok közé a 60-as évek közepén volt ott azóta csak próbál vissza kerülni.Ja a Dynamo-t az írtam így nem tudom hogy kell írni mindenhol máshogy írják....
Én már leírtam mindent a Milan-nal kapcsolatban...

daneeka 2009.10.27. 20:54:33

@Nerazzurri: 25 ezres stadionnal nehéz olyan listára bekerülni, ahol a minimális átlagnézőszám 28k, ezt ugye sikerül belátni?

daneeka 2009.10.27. 20:58:03

@daneeka: mea culpa, a wiki szerint 27.994 fős az Olimpico, de a lényegen nem változtat.

horas 2009.10.27. 21:34:04

@Nerazzurri:Német kiscsapatok egész elől Köln pl ...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 21:39:19

első tizenötből 7 német. (és persze az első négy fele spanyol, így is meg lehet közelíteni.)

Titi120 2009.10.27. 22:44:06

@mocsing:
A hétvégi Bayern - Frankfurton mondta a kommentátor, hogy ez volt a hetvenvalahányadik mérkőzés az Allianz Arénában, és eddig mindösszesen kettőn (!) nem volt teltház.
Nem értem miért nem építteték nagyobbra.

BruceWayne 2009.10.27. 22:55:27

@Titi120: németországban nagyon magas a stadionok kihasználtsága, de ezeket az új hipermodern stadionokat ennél nagyobbakra nem nagyon szokták tervezni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 22:56:56

@Titi120: ők is tudták, még 1-2 ilyen szezont, aztán elfogynak a divatdrukkerek :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.27. 23:01:35

@Titi120: @Nerazzurri:

A Valenciáét 75.000-esre tervezték.

Kicsit olyan ez, mint amikor a középkorban azon versenyeztek a városok, hogy melyiknek van nagyobb templomtornya...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.27. 23:02:41

@heinrich: kolléga, írnál egy német posztot, hogy ne itt rakosgassák az isteni raviolira az ízetlen kolbászukat a haverjaid? nagyon köszi, guten aband.

és 3-0-ra ég a real madrid.

calciomax 2009.10.28. 01:04:23

benito és te irnal egy olasz új posztot?

Titi120 2009.10.28. 09:21:54

@_benito:
Elnézést, hogy hoztunk egy kis szinvonalat ide, elfelejtettük, hogy ez a szekció itt a magasröptű és mélyenszántó gondolatokkal övezett "köcsög-e Balotelli" és a " miért ilyen híg fos ez a Juve" jellegű viták otthona. :P

kroos 2009.10.28. 09:26:01

@Titi120: DDD
A miért nem játszik giovinco-sat ne feledd:)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.28. 09:48:09

@Titi120: így van, köszi a megértést, tipli. :)

@kroos: megsemmisültünk mindannyian szerintem. azt hiszem, mától mi is greuter fürth-rajongók leszünk.

@calciomax: jelzem, az összes közül az olasz volt készen először, tegnap kora délután beidőzítettem ma reggelre :)

kroos 2009.10.28. 09:57:41

@Titi120: ugy tünik a postiró is lesüllyedt a néha itt észlelhető viták szinvonalára...

kroos 2009.10.28. 10:38:02

a postirónak csak sikerül lesüllyedni a néha itt lévő viták szintjére....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.28. 10:55:14

@kroos: kétszer is leírtad ezt a nehéz szót hibátlanul, fejlődsz.

kroos 2009.10.28. 12:27:34

@_benito: és lőn a szint alatt...
süti beállítások módosítása