Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #9 Bajban a Sochaux

2009.10.17. 12:50 OJ

Úgy áll a dolog, hogy az idei beharangok során először lehet listavezetőnek szólítani a lyoniakat, eközben Deschamps bandájáról lassan lepotyog a bajnokesélyesség terhe - és ez nagyon nincs jól így. Fűtetlen lakásban nem nagy élmény posztot írni, így a Grenoble oltását ezúttal kihagyjuk, az így megspórolt energiát ipari teafőzésre és kesztyűben streamelésre fordítjuk. Visszatérve a válogatott szünetről, immáron kilencedjére teszünk kísérletet a Ligue 1-t kísérő figyelemhiány felszámolására. U20-as vébé, majd tippek, végül pedig, amire egy ország vár: játék.

Míg a fél liga repülőjáratokon töltötte az elmúlt napokat, néhány fiatal Egyiptomban mérette meg magát. A ghánaiak részéről Quansah (Nice) és a kapitány André Ayew (OM, kölcsönben Arles-Avignon) tudományával közelebbről is megismerkedhettünk, a többiek viszont elég gyér benyomást tettek ránk: a kameruniaknál Fomen (OM) és Ekeng-Ekeng (Le Mans), a nigériaiaknál meg a monacós Lukman Haruna képviselte a ligát, de utóbbi abszolút lefelé lógott ki a csapatból: az első meccsen kiállították, a németek ellen pedig az ő labdavesztése után vitte kapuig Kopplin a labdát, nyerve meg ezzel a meccset az egészen lehetetlen utolsó pillanatban.

Tippek:

Auxerre-Bordeaux 0-1 Szűk, dolgos győzelemre készülhet Blanc, mondjuk egy Wendel-góllal, aki a két utolsó auxerre-i túrán három gólt számlál.

Le Mans-Boulogne 2-0 A héten egy Lökd meg a kecskét!-játékot rendeltek a hazaiak öltözőjébe. Ugye, vágjuk, mit jelent ez? Igen, szomorú boulogne-iakat.

Lyon-Sochaux 3-0 Relatíve jó hangulatú válogatott szünet után könnyedén fogják elporolni a vendégeket, ahol az utóbbi napokat helyettesítési tervek fölött töltötték az illetékesek, lévén Charlie Davies egy halálos kimenetelű autóbaleset részeseként súlyos sérüléseket szenvedett (többek közt lábát törte), ez pedig azt jelenti, hogy kénytelen lesz az évet felépüléssel tölteni. Óriási szerencséje volt, ahogy a képeken is látszik. 

Montpellier-St-Étienne 2-2 Bátor jövendölés egy robogó és egy feltámadó csapat meccsére. Ennél bátrabb már csak egy 0-0 lenne, de ekkora arcátlanságot még dagadó boríték mellett se vállalnék fel.

Nancy-OM 1-1 Több pofáraesés már nem fér bele, most viszont vállalható az egy pont.

Valenciennes-Grenoble 2-0 A vendégek vezetősége már tárgyal annak az amerikai lánycsapatnak az edzőjével, aki hetvenvalahány meccses nyeretlenségi szériának vetett véget a minap.

Lille-Rennes 1-1 Darabos lesz, mint megilletődött végzősök tánca a szalagtűzőn.

Lorient-Nice 1-0. Nincs ember, aki számol a hazai bukóval. Talán csak a nizzai edző, de ő se komolyan.

Monaco-Lens 2-0 Úgy kalkulálunk, hogy Lacombe már dobogós csapat edzőjeként ad interjút a hétfői lapoknak.

Toulouse-PSG 1-0 1. Sissoko kiválóan mutatkozott be a válogatottban a feröeriek és a sógorok ellen, Gignacról nem is beszélve, aki a két meccsen összerántott nyolc gólból rögtön hármat is bevállalt, egyik szebb volt, mint a másik. 2. A Toulouse a hajrában bukja a meccseit. 3. Leült a Párizs rendesen. Következésképp: Gignac (92').

 

Játék

Kísérleti jelleggel csalogatjuk rejtvényfejtésre az erre tévedőket, mert játék nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes. A feladvány egésze a francia focihoz kötődik. A 8+1 helyes megoldást a ligue1.nst@gmail.com címre várjuk a szombati játéknap során. A teljesen korrekt megfejtéssel leghamarabb előrukkoló kollégáé a következő kör VIP tippelési lehetősége, ahogy ez más ligáknál már megszokott.  Élénk részvétel esetén tárgyi illetve komolyabb alkoholtartalmú nyereményektől sem zárkózunk el. Puskázni lehet, lesni nem.

A meghatározások:

1 Egy korábbi posztban bivalyképűnek tituláltam. 2 Leghíresebb játékosaként Cousin-t ismerjük, még versenyben áll a vébérészvételért. 3 A ghánai futball elveszett csillaga. 4 A francia klubfoci hajnalának egyik sikercsapata, magyar legendával. 5 A legutóbbi Ligakupa-sorozat döntőse. 6 Soha nem szerzett még kevesebb góllal gólkirályi címet játékos, amióta liga  a liga. 7 Számos meccset rendeztek itt a '98-as vébén - azóta nevet váltott. 8 Egyiptomi résztvevő, világbajnok kapitánnyal.

 

10 komment

Címkék: francia videó üveggömb ligue 1 beharang tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr201455680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Integető hajbókoló lufiember 2009.10.17. 20:08:42

A ghánai futball elveszett csillaga? Nem tág ez így picit...?

Integető hajbókoló lufiember 2009.10.17. 20:15:51

Arról a srácról beszélünk akinek "összejöttek" a dolgai minden téren?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.17. 20:22:12

@Integető hajbókoló lufiember:
Arról a srácról beszélünk, akinek érdemi karrierje már 22 éves korára véget ért, pedig még ma is játszhatna. Hihetetlenül tragikus pálya az övé.

Integető hajbókoló lufiember 2009.10.17. 20:24:47

Van egy tippem, elküldtem a címre. Amúgy klassz kis rejtvény volt!

christvhu 2009.10.19. 11:43:06

Furcsa......
mintha nem övezné igazán komoly érdeklődés a posztot......pontosítok: a gall kakas labdás botladozásait.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.19. 19:53:26

@christvhu:
Elég szégyen, nézzünk hát mélyen magunkba.
:)

Titi120 2009.10.19. 20:49:18

@OJ:
Nehéz a rejtvény, legközelebb inkább barkóbázzunk ! :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.19. 21:35:38

@Titi120:
Rendben.
Szép hosszú, izgalmas, mégse ugranak rá.
Mi az?
süti beállítások módosítása