Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 7 - Beharangozó

2009.10.17. 11:00 Garcia bőrmester

Két hét szünet után, mely alatt magyar szurkolóként olyan tapasztalatokkal gazdagodtunk, amik egy átlagos európai ország futballszurkolójának rendszeresen kijárnak, visszatérünk a rendes kerékvágásba. A világ minden tájáról visszasereglenek a válogatott labdarúgók és újból felveszik a megszakított fonalat. Kérdés, hogy a spanyolhonba visszatérő játékosok fáradtsága, esetleges sérülései miképp befolyásolják a hetedik forduló eredményeit illetve a mutatott játékot. Nem mehetünk el szó nélkül a spanyol válogatott kiemelkedő selejtezőbeli szereplése mellett, amit egy jó bosnyák válogatott hazai pályán történő leigázásával koronáztak meg (Villa, Torres, Güiza és Llorente is hiányzott a keretből a csatárok közül, úgy rúgtak ötöt kettő ellenében). Általános vélekedés, hogy a válogatott meccsek miatti szünet negatív hatással van azon klubok teljesítményére, akik játékosaik jelentős részét „kénytelenek voltak" elengedni hazájuk csapataihoz. Meglátjuk! Mindenesetre a forduló rangadóján Valenciában, mindkét csapat elmondhatja magáról, hogy keveset edzettek együtt a fiúk, kulcsjátékosaik fáradtak lehetnek, de mindent megtesznek a siker érdekében. A táblázaton elfoglalt helyek és a mutatott forma alapján rangadónak tekintjük, és kiemelt figyelmet szentelünk a Depor-Sevilla találkozónak, mert továbbra is töretlenül bízunk benne, hogy a spanyol bajnokság nem kizárólag a két gigászról szól, jó focit bőven láthatunk, a média által kevésbé felkapott gárdák meccsein is.

Mindenképpen a beharangozó élére kívánkozik a Barcelona Mestallába érkezése, már csak azért is, mert a százszázalékos Barcelona egyik olyan mérkőzése előtt állunk, mellyel kapcsolatban legalább felmerül a remény, hogy ellenállásba üköznek a katalánok. Tavaly áprilisban 2-2 lett a Valencia-Barcelona végeredménye, úgy, hogy Henry csak a 85. percben egyenlített. A Valencia háza táján jó hír, hogy David Villa részt vett a csapat legutóbbi edzésén és játékra készen áll a rangadó előtt. Henry nem lesz a keret tagja sérülése miatt, Messi pedig ugyan Forlánnal ellentétben elérte a gépet, de azért frissnek, kipihentnek korántsem nevezhető. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a Valencia mestere is ráfanyalodik-e arra a taktikai húzásra, amit az Almería próbálgatott, hogy Xavi mellé odaállítanak egy árnyékot, aki megpróbálja kikapcsolni a játékmestert, vagy próbálják a saját játékukat megvalósítani. Optikailag mindenképpen jobban festene az utóbbi, mert a játékosaik megvannak hozzá, de a védekezésre valamit ki kell találniuk, azt is figyelembe véve, hogy Xavi kikapcsolása csak ideig-óráig jelenthet megoldást, mert akad bőven más, aki magára vállalhatja a vezér szerepét. (Közben Robinho bejelentkezett a Barcelonánál, hogy nem lenne ellenére, ha ő pótolhatná a jövőben Henryt. Kevés beleszólásunk van ugyan, de nekünk meg ellenünkre lenne, Robinho feleannyit nem ér, mint Henry és igenis fizesse meg előbb a tanulópénzt a Citynél, amit a Madridba igazolása előtt elfelejtett leróni, vagy legalább szórakozzon, mint Adriano vagy Ronaldinho, hogy valamilyen szempontból komolyan tudjuk venni.)

A Deportivo La Coruna-Sevilla meccset nagyon várjuk, mert a Sevilla a Real két vállra fektetésével hidat húzott az általunk is említett szakadék fölé, és nemcsak az eredménnyel, de a mutatott játékkal is erősítette azt a reménykedő véleményt, mely szerint képesek lehetnek a lépést tartani az első két helyért vívott küzdelemben. A válogatottban kiválóan szereplő Negredo megerősítette, hogy szeretne a Sevillában maradni és kitölteni szerződését, mert érzi a megbecsülést és örül, hogy elég játéklehetőséget kap. A Depor három mérkőzést nyert zsinórban és még gólt sem kapott, ami jelenleg a negyedik helyen tartja csapatot. Ez az eredménysor azonban csalóka, hiszen három olyan csapatot győztek le (Xerez, Villarreal, Tenerife) akik eddig összesen két győzelmet arattak a bajnokságban. Az önbizalmuk azonban rendben lehet, mert a kötelezőket nagyjából hozták és szeretnének lépni egy szintet azáltal, hogy erősebbnek tartott riválist is megfricskáznak hazai körülmények között.

A királyi gárda újra leigazolta Zinedine Zidanet, aki tudásával állítólag ingyen támogatja a Real Madrid nagy családját, akik anyagi kedvezményekre kevésbé szorulnak, mint a játék javulására. Persze a sajtó leginkább azzal foglalkozik, hogy a válogatott meccsen sérültet jelentő Cristiano Ronaldo játszik-e a Valladolid ellen vagy sem. Nem fog, mint ahogyan Guti is a maródiak listájára került, Gago, van Nistelrooy és Metzelder mellé. Ezen a mérkőzésen jó eséllyel a Sevilla-meccs előtti Realt látjuk viszont, mert a Valladolid pontosan alkalmasnak tűnik arra a szerepre, hogy néhány alkalommal szívbajt hozzon a Bernabeu közönségére, majd kapjon egy sima verést.

Vasárnap délután az Espanyol fogadja a vendégként igencsak gyenge Tenerifét, ami mindenképpen a hazaiak sikerét ígéri, míg az előkelő hatodik pozíciót elfoglaló Mallorca a nyolcadik helyen álló Getafét látja vendégül. A vasárnap délutáni szendergésből arra is riadhatnánk, hogy a Xerez-Villarreal meccsen valamelyik fél nyerni tud, megszakítva ezzel a most már kínos nyeretlenségi sorozatokat, de attól tartunk, hogy ennek még mindig nincs itt az ideje, békés szunyókálós döntetlen, ami mindkét csapatnak jobb, mint egy elfogadhatatlan vereség. A fenti meccsekkel egy időben rendeznek még meccset Zaragozában, ahová a Racing Santander látogat vajmi kevés pontszerzési eséllyel és egy alsóházi rangadót a Malaga és az Almería részvételével.

Estére felébredhetünk és szemtanúi lehetünk a Bilbao újabb győzelmének, amit az elmúlt három forduló sikertelenségének feledtetéséül szánnak és a Sporting Gijon gárdája ellen kívánnak begyűjteni. Reméljük sikerül és kezdhetjük újra dicsérni a baszkok mentalitását, szurkolóik szeretetét és kötődését.
Még később, a forduló zárásaként az Atlético Madrid pamplonai vendégjátékát kísérhetjük figyelemmel, hozzátéve, hogy szeretnénk látni a matracosok huzamosabb feltámadását, pont az ilyen meccseken szoktak helyzet nélküli unalmas játékkal előállni, a 45. és a 60. perc között lecserélni a támadósorukat, és azután ugyanott folytatni, ahol a szünet előtt abbahagyták.

Tippjeink a 7. forduló összecsapásaira:

Valencia-Barcelona 1-1
Deportivo-Sevilla 1-2
Real Madrid-Valladolid 3-1
Espanyol-Tenerife 2-1
Mallorca-Getafe 0-0
Xerez-Villarreal 1-1
Zaragoza-Racing 2-0
Malaga-Almeria 2-1
Bilbao-Sporting 2-1
Osaasuna-Atlético Madrid 1-1


 

210 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr861454206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messi88 2009.10.20. 15:33:23

@horas: most erre szívesen válaszolnám, hogy ez nem igaz, de az ellenünk lejátszott 2 meccs kivételével nem volt "szerencsém" őket nézni.(na jó, inkább nem bírom őket nézni) :)))

horas 2009.10.20. 15:36:46

@Messi88: NEm csak szóba jött Robinho leigazolása és erre írtam,hogy úgynézki Guardiola továbbra sem gondolokodik alternatívákon.Nincs ebből vita,perpillanat a Barcelona hagyományos értelemben vett futball magasiskoláját mutatja be.Csak mivel a szabály nem tiltja így nem hagyományos értelemben is lehet futballozni,és ez látványosan nem ízlett a Barca-nak sztem,ennyi.Erre lenne kézenfekvő egy esetelges forgatókönyvet kidolgozni,de hát valaki indokoltnak tartja valaki nem.Egyik felén vagyok én a másikon meg ti (az igazság meg odaát!) ;)

drosiii 2009.10.20. 15:37:32

@Messi88: Azért ne tegyünk már úgy, mintha csak a Chelsea állíthatná meg a Barcát. Tavaly a MU pl a döntőben végig fásultan-unottan játszott. Lehetett volna más is, ha nem így jönnek ki a pályára. Nem lehet azt mondani, hogy ha tavaly a Barca nyert, akkor idén is jobb (a keret erősebb, de az semmit sem jelent). De ott van még az Inter, Juve, Arsenal, vagy akár a Real Madrid is akiket tavaly elkerültek a BL-ben és azóta még erősödtek is jelentősen.

horas 2009.10.20. 15:46:38

@drosiii: Amúgy Sztem idén a Chelsea a legnagyobb esélyes.Sztem jobbak mint az MU a Barca-nál nagyobb a becsvágyuk,Ancelotti meg tipikus BL-specialista,az ő csapatai egy meccsre megtudnak verni mindenkit.A Pool-tés az Arsenal-t nem érzem elég erősnek ahogy az olaszokat sem talán az Inter-nek lehet esélye az angolok ellen,a Real meg egy nagy talány.

Messi88 2009.10.20. 15:48:09

@drosiii: BL-be bármikor jöhet egy ellenfél (főként angol) aki megállítja a csapatot, ez evidens. Ha nem így lenne, nem sok értelme lenne az egésznek...

drosiii 2009.10.20. 15:54:50

@Messi88: de eddig azon vitáztatok hogy a barcát CSAK a cselzi tudja megfogni.. én meg mondtam, hogy nem. erre megkapom hogy ez evidens. =)

@horas: chelsea nem sokat erődösödött (tudom zsirkov, meg az arsenal-féle új igazolás joe cole). MU pedig átalakult elég jelentősen. Szerintem több van most a csapatban mint tavaly - kérdés kijön-e.
Pool tényleg gyenge, Arsenal viszont könnyebben át tudna szaladni a Barca középpályáján mint az előbb említettek. Kérdés, hogy a védelem mennyire tudna helytállni.
Olaszoknál: Inter erősödött (és többjük van egy olyannal aki a kieséses szakaszban is tud gólt lőni), Juve is eléggé átalakult, tavaszra szerintem simán össze tudnak állni. Egyénileg jobbak lettek.

Messi88 2009.10.20. 16:07:12

@drosiii: én ilyet nem állítottam.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:10:01

reszemrol a cselzit latom a legnagyobb rivalisnak a bl-ben. nagy erositesuknek nem feltetlenul zsirkovot latom (jatszik egyaltalan?),hanem ancelottit. ha lehet,eltekintenek 1 idei egyenes kieseses szakaszbeli barca-cselzitol,nyilvanvaloan elkepeszto becsvagy lenne bennuk + annyira sikerult elhinteniuk a koztudatban,h a biro ejtette ki oket,h esetleg a birok kompenzalnanak (pedig nincs mit,mert a ket meccsen egyforman tevedtek,sot,igazabol a barca karara tevedtek tobbet->drogba,anelka es malouda akarhanyszor a 16oson belul jart,automatikusan elestek,pique kezezesenek elnezesevel meg abidal jogtalan kiallitasat akarta kompenzalni. ezzel szemben barcelonaban 1ertelmuen a cselzinek fujt a nemet biro: ballackot nem allitotta ki,henry tiszta felrugasaert nem adott 11est,turte a cselzi favago jatekat)

inter is erosnek tunik,mu-t nem lattam meg osszel,es meg az sem lepne meg,ha tavaszra a pool is osszekapna magat. aztan meg az is benne van a pakliban,h a madrid osszeall es nekik legalabb akkora motivacio a donto helyszine,mint nekunk. nagy kerdes,h higany mien formaban lesz iden - igaz,Pancho?:DD

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 16:10:27

@halareaal: Akkor, ha Higuaín "egyedül" hozott egy csomó meccset, akkor miért nem mutatott "egyedül" semmit a Liverpool ellen. Legalább néha a kapu felé fordulhatott volna. Azt mondod, hogy Guti és Gago szarok voltak a Liverpool ( vagy a Juventus, Roma), de hát ugyanaz a szar Gago és Guti nem zavarta és húzta vissza Higuaínt például a Malaga vagy az Espanyol ellen. Miért nem lőtt Higauín egyszer sem kapura például a Sevilla ellen, hiszen ő "egyedül" eldönti a meccseket.

Robben más tészta. Csatárnak kurva kevés, szélsőnek nem jó, mert nem tud beadni és passzolni, míg középpályásnak nem védekezik eleget. Ezek mind tanulható skillek lennének, de ő egyikben sem fejlődött semmenyit.

horas 2009.10.20. 16:10:32

@drosiii: NEm arról vitáztunk,hogy csak a Chelsea tudja megfogni,egyébként én nem vettem vitának.Csak eddig a Chelsea-nek sikerült és ennek az apropóján beszélgettünk a Barca taktikájáról.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:14:10

taktikai repertoar meg annyira megbukott,h triplazas lett belole. soha rosszabb bukast... egyebkent anno frank probalkozott a 343-mal,kb. 3 meccs erejeig,a zaragoza elleni idegenbeli kiralykupa-visszavagon be is jott,az anfield-en elment,de nem lett tovabbjutas belole,es csak a szerencsen mult,h nem gyozott a pool...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:18:36

@pancho_sanza: az h higany es robben semmit nem csinaltak a pool elln,kb. oan,mintha par barcas betalalta vna samut,h nem csinalt semmit a 2008 aprilisi mu elleni elodontok soran,es utana az egesz 2008/09es szezonban azon lovagolt vna.

robbenrol meg annyit,h a valogatottban o lenne az idealis csereember. ha csak felorakat jatszik 1 kifarasztott vedelem ellen,mindig jobb,mintha vegig ott van a palyan (plusz kisebb az eselye,h leserul). kuyt elvegzi a piszkos munkat,utana johet robben

horas 2009.10.20. 16:19:06

@ferenck: Azért az nagyon erős,hogy a Chelsea-nek fújt a bíró!!!Mind1 én ezt a témát már kimerítettem.@drosiii: Az idei BL-re vissza térve,a Chelsea-t én is legfőképp Ancelotti-t miatt tartom esélyesnek nem mellesleg egy friss BL-győztest és egy a BL-től már évek óta lépésekre lemaradó csapatot motívációban össze sem lehet hasonlítani.Az MU akár mennyire erős C.Ronaldo sztem nagyon fog hiányozni,az Arsenal még mindig nagyon fiatal a Pool meg nemhogy erősödött inkább gyengült.Az olaszoknál egyedül az Inter-nek sztem az angolok ellen most már lehet esélye,de a Barca ellen nincs,a Real meg ahogy már írtam egy talány számomra.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 16:21:31

@halareaal: egyébként, te élvezted a liverpooli négyest? Jó volt látni, hogy Casillas bőg több millió ember szeme láttára? Guti például a padon ült akkor, míg az általad nagyra becsült Robben és Higuaín éppen a támadásokon dolgozott.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 16:24:44

@horas: Pedig a Chelseanek fújt a bíró és én még BL történetében nem láttam ilyen egyértelmű csalást.

horas 2009.10.20. 16:25:11

@ferenck: Ja Liverpool ellen Rijkaard taktikája becsödőlt és még az is csak a szerencsén múlott,hogy vereség nem lett belőle.Akkor a Chelsea elleni tovább jutás min múlott?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:31:55

@horas: pool ellen nem idegenben csodolt be elsosorban a taktika (vegulis 1-0ra nyert a barca),hanem otthon jatszottak rendkivul flegman+a vedelem sem allt a helyzet magaslatan. marquez hatalmas golpasszt adott bellamynak,valdes elso gol elotti bakija pedig sokak szemeben mindmaig a legfobb magyarazat arra,h "nem barca-szint." szerencse mindenhez kell - az pl. nem vt szerencse,h 2008 aprilisban a c. ronaldot 180 perc alatt a palyarol leszedo zambrotta levente-modon adott 1 golpasszt scholes-nak? arra mar senki nem emlekszik,h ronaldo labdaba sem rugott,zamb 1etlen hibajara annal tobben...
@pancho_sanza: "Pedig a Chelseanek fújt a bíró" - vegre vmi,amiben egyetertunk...

drosiii 2009.10.20. 16:32:08

@pancho_sanza: nem vagy hiteles, mert nem vagy Barca szurkoló.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:33:31

@pancho_sanza: en pl. kifejezetten elveztem az idei pool-real meccseket

horas 2009.10.20. 16:41:28

@ferenck: A tizenegyesét is Zambrotta tolta főle...amúgy miköze ennek a Chelsea-s elődöntőhöz?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 16:45:19

@horas: szerencse es balszerencse,h mien nuanszokon mulik a mennybemenetel es a bukas. egyebkent pl. jellemzo a barca- es a cselzi-jatekosok mentalitasbeli kulonbsegere,h az emlitett mu-barca elodonton,az odavagon,2. felido elejen samu ment a kapura,16oson belul,ferdinand buktatja,samu talpon marad,megy tovabb. ha elesik,sima 11es. koltoi kerdes: drogba,anelka,malouda&co mit tett vna hasonlo helyzetben?

horas 2009.10.20. 17:06:31

@ferenck: Érdekes a 4 meg nem adott büntető után bezzeg sunyítottak...

horas 2009.10.20. 17:08:32

@ferenck: ÉS miért nem esett el?Béke-nobel díjat akar vagy Bl-győzelmet?És egyáltalán nem biztos,hogy megadta volna...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 17:54:56

@horas: sztem ezt zarjuk le,marha unalmas meg oktoberben is a sok frusztralt cselzi drukker siramait es igazsagtalan vadaskodasait olvasni. akarmikor kiesik a cselzi a bl-bol,pszichodrama van - a birot eletveszelyesen megfenyegetik,aztan abbahagyja,megy a vadaskodas,es meg nekik all feljebb. te is itt 4 meg nem adott buntetorol hadovalsz. inkabb focizniuk kellett vna,nem dobalniuk magukat a 16oson belul. tudod mi szokott lenni az iesmi jol megerdemelt eredmenye? h mar akkor sem fujjak be a 11est,ha jarna...

horas 2009.10.20. 18:01:23

@ferenck: sztem is hagyjuk mert én is unom kettő annyira senki nem tudja magát dobálni,hogy az ellenfél kezére pattanjon a labda,de ha hadoválás emlegeted akkor abban elöttem jársz...

rizla 2009.10.20. 18:05:06

@montipájton: figyelj, maradona messi példaképe. most meg a MÉDIÁNAK kritizálja, miközben nagyon rossz edző, ez a napnál is világosabb. a legritkább esetben szabad kifele baszogatni egy játékost (még a futballra nagyívben szaró ronaldinho-t sem vették elő laportaék, dehát ők úriemberek, nem drogos, zavaros agyú alakok). nem a kritikával van a baj, beszéljék meg egymás között, hanem a sárdobálásról. messi helyében óriásit csalódnék.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.20. 18:05:58

Látom, ismét előjött az NST utóbbi hónapjainak egyik megunhatatlan slágertémája.

Megint előjött a "nem lőttek kapura" érv. Nos, a Stamford Bridge-i mérkőzés kapura lövési statisztikája a következő:

Chelsea-Barcelona 12-14

A camp Nou-bélié:

Barcelona-Chelsea 20-3.

Ennyit arról, hogy ki nem lőtt kapura.

rizla 2009.10.20. 18:06:24

@pancho_sanza: megint terelsz. benzema maga nyilatkozta amúgy, hogy a lyonban azért is volt már gyengébb a vége felé, mert tudta, hogy edzhet lustán, akkor is a kezdőben lesz.
ezek után szerinted tilos lehozni a pályáról. most erre mit mondjak?

rizla 2009.10.20. 18:07:01

@Csöncsön: lőtt kapura a barca, de csak egyszer találta el. nagy különbség. engem is idegesít, hogy ezt valaki nem bírja felfogni.

rizla 2009.10.20. 18:09:01

@nasteey: értettem, amit írtál, tényleg maradt a 4-3-3 papíron, de pl a sevilla 4-0s megalázásánál a nou campban az minden volt, csak nem 4-3-3. iniesta a jobbszélső posztjára volt jelölve, ehhez képest középről rúgott egy gólt, meg adott 3 gólpasszt.

rizla 2009.10.20. 18:10:50

@horas: "Amúgy a B-terv hiánya nem okoz kétségbeesést...hát nem ez látszott a Barcelona-n és sztem rajtad sem a 92.ik percig. "

mondd már meg nekem edzőkém, hogy 1-0s hátrányban mi a teendő egy kapuja elé betömörülő csapat ellen?

rizla 2009.10.20. 18:15:16

@horas: "Meg egy bombagólt ne nevezünk irreállisnak,mert ha az az volt akkor a Barcelona döntőbe jutása nem is tudom mi."

miért ne neveznénk irreálisnak? 100ból 1szer megy be egy ilyen, még csak lövőhelyzet sem volt. lepattant valami labda egy blokkról 20 méterre a kaputól, essien meg a gyengébbik lábával picsánrúgta, az meg beszállt a léc alá. ha ez nincs, a chelsea-ziccerek sincsenek.
ez ugyanannyira tény, mint hogy a barcelonának szerencséje volt, nem vitattam soha. de:

"de van ellenszer ellene és elöbb utóbb ezt mindenki megfogja találni,mint ahogy a Chelsea is megtalálta..."

az az ellenszer, hogy 0-0ra játszunk, és valahogy legyenek meg a büntetők? ez nem ellenszer, hanem szerencsejáték. nem jött be.. a chelsea balszerencsés volt, de ők akarták, hogy a gambling döntsön. pl miért is cserélt le egy emberhátrányban lévő csapat ellen egy csatárt hiddink?
de persze kikapcsolták a barca támadójátékát, ez nem is kétség, de nézd meg, hogy hogyan. és ne gyere a ziccerekkel, mert ismétlem, az egy iszonyatosan semmiből talált gól után volt, amikor a chelsea már kényére kedvére kontrázhatott.
akkor már a valencia sokkal jobban hatástalanítja a barcát, ezt láthattuk most hétvégén is, lőhettek volna 2-3 gólt, tiszta helyzetekből (és nem 1-0 után), miközben kihúzták a katalánok méregfogát. és nem először játsszák ezt el, ez történt áprilisban is.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 18:21:44

@Csöncsön: "Chelsea-Barcelona 12-14"

azert a lo tuloldalara se essunk at... elso veszelyes barca-tamadas a 93. percben vt. azon a meccsen jobb vt a cselzi,csak rabasztak a 10 ember elleni gyava bunkerfocira. en kizarolag a biraskodasrol beszeltem. ami a jatek kepet illeti,jobb vt a cselzi. (a camp nou-ban meg a barca vt a jobb.)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 18:31:32

emlekszem meg oan cselzi-barcara is,ahol a biro (az amugy nagyszeru) collina ezerszer nagyobb szarvashibat kovetett el: nem vette eszre,h ferreira szabalytalanul akadalyozta valdest,es igy terry (?) siman golt szerezhetett. erdekes modon,akkor (2005. marcius) egyetlen barca-drukker sem beszelt egbekialto csalasrol,nem hisztiztek honapokig. pedig a tovabbjutas (es lehet,a kesobbi bl-gyozelem) ment el rajta.

rizla 2009.10.20. 18:34:50

@drosiii: "Tavaly a MU pl a döntőben végig fásultan-unottan játszott. Lehetett volna más is, ha nem így jönnek ki a pályára."

bocs, de én úgy emlékszem, hogy úgy jöttek ki a pályára, hogy most agyonverik a barcelonát. aztán jött eto'o. utána már csak a labdát nyomozták.

rizla 2009.10.20. 18:36:26

@ferenck: ehelyett arra emlékeznek, hogy del hornot kiállították messiről, mert a labdát leszarva belerohant, és ez mekkora csalás, mert messi utána túljátszotta a fetrengést. azt persze elfelejtik, hogy előtte kb 5 perccel úgy talpalták térden, hogy csoda, hogy akkor nem sérült le. persze lap nem járt érte.

rizla 2009.10.20. 18:54:50

www.goal.com/en/news/12/spain/2009/10/20/1571908/real-madrid-coaching-staff-question-karim-benzemas-effort

biztos véletlen.
kíváncsi vagyok pancho mit fog mondani, ha benzema ne adj isten elbukik végül. akkor meg ő lesz a szar, és játsszon bárki, csak ő ne? mert hát lássuk be, az esély azért megvan rá, akármekkora tehetség, sokakkal előfordult már a történelemben, hogy valami miatt bennük maradt, ami ott volt. és madrid nem az a hely, ahol rengeteg ideje lenne valakinek a beilleszkedésre. bár ő perez pártfogoltja, de ez akár vissza is vetheti a fejlődésben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.20. 18:59:13

@ferenck:

Az adatot az UEFA hivatalos honlapjáról vettem.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 19:03:36

@Csöncsön: de azt mar elfelejtetted megnezni,h ezekbol a kapuralovesekbol hany ment tenyleg kapura. sztem Te is uoan jol emlekszel ra,mint en: 1,de az a legjobbkor. kb. 3 percig orditottam utana,h "andriskaaaaaaaaaaaaaaa"

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.20. 19:10:39

@ferenck:

Ha csak a kaput eltalált lövéseket számítjuk:

Chelsea-Barca 4-1
Barca-Chelsea 6-1

Nem hiszem, hogy ildomos erre hivatkozniuk a chelsea-seknek. Nem jönnek ki belőle jól. :-)

De mindegy, másfélezer kommentben volt kitárgyalva az a meccs anno...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.20. 19:28:46

@Csöncsön: igy van (igaz,akkor nem naon kovettem az nst-t). abban meg ugyis egyetertunk,h a jobb csapat ment tovabb. amelyik megerdemelte.

rizla 2009.10.20. 20:05:56

@ferenck: figyelj, a lényeg az, hogy az a megállapítás tényszerűen baromság, hogy "egy kapuralövésük volt a meccsen". a kapuralövés és a kapura tartó lövés két külön dolog, és nem az ujjamból szoptam, minden tisztességes statisztikai felmérés megkülönbözteti egymástól a kettőt. természetesen nem mindegy, hogy mennyi talál kaput, de ETTŐL MÉG szimplán hazugság, hogy a barca nem is lőtt kapura, csak iniesta.
és ami a szomorú, hogy még bede is felült ennek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.20. 20:34:37

@rizla:
Higauín két éve bizonyíthat és még most sem gondolod, hogy jobb játékos lenne Benzemánál. Gago sztintén két éve bizonyíthat. van der Vaart a másodikat húzza. Azt hiszem Benzema is megérdemel két hónapot, főleg, hogy mekkora zsákutca (olyan Casillas-ríkató), ami mögötte van Madridban.

rizla 2009.10.20. 20:36:52

@pancho_sanza: ki mondta, hogy nem érdemli meg? ez nem jelenti azt, hogy JELEN PILLANATBAN hasznosabb lenne higuainnál minden körülmények között.
de mindegy, csak tologatjuk a szart ide-oda, mert nem vagy képes annyit mondani, hogy "oké, szerintem is le lehet cserélni benzemát, tényleg nem az igazi még".

halareaal 2009.10.21. 00:31:04

@pancho_sanza: azért, mert az a Pool nem olyan csapat volt, amelyiket bárki meg tudna verni egyedül. az Anfielden belefutottunk egy olyan Poolba, amelyik nagy valószínűséggel ugyanúgy elverné ott a mai Realt, mint azt. legalábbis ha azt nézzük, h pl Sergio Ramos és Lass teljesen jók voltak, harcoltak, nyerték a párharcaiknak jó részét, mégsem volt elég semmire. végezetül pedig a 4-0 túlzás volt, márcsak azért is mert az első 2 gól szabálytalan volt, és addigra el is dőlt a továbbjutás. abszolút hülyeség abból a meccsből kiindulni, amikor pár nappal később a Pool idegenben megverte 4-1re a MUt. ott pl hol volt Rooney, Vidic, Cé? ők is szarok v mi?
akkormár valóban hozd fel a Juve elleni meccset, ott egy a Poolnál jóval gyengébb ellenfél ellen volt fos a csapat, akkor énis dühös voltam Higuainra, meg az egész csapatra.(a Roma elleni meccseken Higuain nemtom játszott-e, mondjuk ha igen, akkorse sokat, de az biztos h az akkori standard kezdőbe még nem volt benne)

"Miért nem lőtt Higauín egyszer sem kapura például a Sevilla ellen, hiszen ő "egyedül" eldönti a meccseket."

ezzel nemtom mit akarsz. tavaly lőt kapura a Sevilla ellen, lett is belőle egy nagy gól. ha a mostani meccsre gondolsz, akkor nemtom sírjak-e vagy nevessek, egy előző posztban már kiveséztük, hogy azért, mert csereként jött be a meccs végére, de még így is többet csinált, mint Benzema és Raul együtt. apropó csavarnék egyet a kérdésen: mértnem csináltak abszolút semmi érdemlegeset Benzema és Kaká együtt, holott ők kezdőként a meccs nagyrészét végigjátszották?

Higauín két éve bizonyíthat és még most sem gondolod, hogy jobb játékos lenne Benzemánál."

ez meg hatalmas csúsztatás, Benzema is legalább két éve az elitben bizonyít, a BLben a Lyonban és a francia válogatottban. az ott mutatott játéka alapján gondolja pl rizla, sőt énis, hogy jobb képességű Higuainnál (és néhány kivételtől eltekintve szinte az összes másik csatárnál) és amitt a produkció miatt örültem h idejött. ha az nem volna, csodálkoznék az eddig mutatottak alapján h ki ez a béna a tavaly házi gólkirály helyén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.24. 11:31:42

Mégse Laudrup:

sportgeza.hu/futball/hirek/2009/10/24/flores_lett_az_atletico_madrid_edzoje/

Hát ennek annyira nem örülök. Nekem az volt a benyomásom Floresről, hogy ő amolyan masszív, nem túlzottan látványosan focizó csapatokat próbál gyúrni. A Getafénél ez bejött, a Valenciánál kevésbé (bár a BL-negyeddöntőt nem feledni!), a Benficánál pedig egyáltalán nem. Az Atlético inkább Benfica-stílusú csapat. Mindegy. Meglátjuk.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.24. 11:39:03

@Csöncsön: magyaran flores szar edzo. atletico vele sem lesz jobb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.24. 11:45:24

@ferenck:

Nem szar, de szerintem tipikusan olyan, aki kiscsapathoz való.

SamS 2009.10.24. 14:12:45

@rizla: Ezek szerint csupán a vak szerencsének volt köszönhető, hogy a Chelsea kiiktatta az "új Maradonát", a zseniális Xavit és Iniestát a játékból? Hogy egy értelmes akciója nem volt a Barcának 94 percen keresztül? (mert a gól is inkább volt szerencsés, mint egy kidolgozott akció)

@ferenck: Téged azért ennél értelmesebbnek hittelek. Nevetséges, és az e fölötti kommentjeid sajnos ugyanezt támasztják alá.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 14:34:29

@rizla: Nem bede vezette, hanem Övrebő.

rizla 2009.10.24. 15:03:13

@SamS: ki mondta, hogy a vak szerencsének volt köszönhető? tanulj meg olvasni, kérlek. de a chelsea nem játszhatta volna azt, amit játszik, ha nincs essien _nagyon_ szerencsés gólja.

érdekes, hogy te is ezt mondod
"mert a gól is inkább volt szerencsés, mint egy kidolgozott akció"

csak épp a barca gólról, ami előtt legalább saját játékos passzolta oda a labdát..

SamS 2009.10.24. 15:14:06

@rizla: "ők akarták, hogy a gambling döntsön"
Te mondtad, hogy a szerencsének köszönhető.

"egy iszonyatosan semmiből talált gól után volt"
"essien meg a gyengébbik lábával picsánrúgta"
Ennyi erővel Maradona is csak elindult a kapu felé, hátha most senki nem állítja meg, Zidane is csak találomra belebaszott kapásból Roberto Carlos gyertyájába, ballal.

rizla 2009.10.24. 15:18:44

@SamS: jó, direkt értetlenkedéssel nem tudok mit kezdeni, ez már nevetséges, komolyan.

zidane gólja egy PASSZBÓL született. jött az ívelés, rádőlhetett a labdára, LÖVŐHELYZET volt legalább.
maradona tökéletes mozgáskoordinációval végrehajtott szólója az évszázad egyik legnagyobb játékosának a csúcsalkotása, és kb 10szer több skill kellett hozzá, mint essien góljához (ami amúgy káprázatos persze, és akárki nyilván nem tudja így eltalálni).
mindkettőhöz kellett némi védelmi hiba. a barca ellenben egyetlen hibát sem követett el essien góljánál.
érted a különbséget?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.24. 15:35:46

@rizla: én egy darabig hittem azt, hogy te vagy bede. halál komolyan.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 16:01:59

@_benito: Mindenesetre minden alkalmat megragad a tag hypolására.

rizla 2009.10.24. 16:03:32

@popp: ja, hú, most is mennyire hype-oltam!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 16:11:37

@rizla: Azért a még bede is benézte fordulat a hype-olva kritizálás minősített esete! Azt meg le sem tagadhatod, hogy a matulán szocializálódtál.

Nem is baj ez, annyira nem is lényeges, hogy mélyebben belemenjünk, csak megjegyeztem.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.24. 16:16:52

@SamS: nezd,merhetetlenul unom,h meg oktoberben is sokaknak a cselzi-barca biraskodasa a tema. raadasul ugy,h az elso merkozes nem kevesbe rossz biraskodasarol megfeledkeznek. meltatlannak erzem a mult szezon barcajaval szemben,h egyesek ugy probaljak beallitani a bl-sikert,h az ovrebo ajandeka/csalas vt. vagy,h a cselzi 180 perces antifocija a taktika magasiskolaja.

rizla 2009.10.24. 17:00:31

@popp: nem tagadom. ami tény, hogy a barcáról ő írt a legjobban, és bár ez nem a legpozitívabbat jelenti, azért (épp a fenti megállapítás miatt) örültem volna, ha csak kompenzálás miatt nem írja le az index-cikkbe, hogy messi nem játszott jól (az egyetlen volt iniesta mellett, aki tényleg hatásos volt a stamford bridge-en, legalább viszonylag), meg hogy a barca nem lőtt kapura (dehogynem, csak képtelen volt eltalálni, és komoly helyzetet kialakítani).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 17:11:09

@rizla: Amúgy Barca-Chelsea ügyben abszolút veled és ferenck-cel(kel?) értek egyet. Viszont az ellendrukkerek mindig orrotok alá fogják ezt a londoni meccset dörgölni, elfeledkezve a teljes párharc alakulásáról és Abidal teljesen jogtalan kiállításáról és a valóságot torzítva egyetlen Barca kapuralövésről és négy tizenegyesről hadoválva.
Ebbe mán belnyugodhatnátok.

rizla 2009.10.24. 17:14:28

@popp: én már akkor belenyugodtam, teljesen leszarom. de ami tény, az tény, a kapuralövés az nem egyenlő a kapura tartó lövéssel.

Orvenyhivo 2009.10.24. 19:23:17

Huh, a Mallorca eddig kapott hat sárgát, ebből két ember is kettőt, szóval az Atletico 9 ember ellen játszik. Ez már mindennek az alja, a bírói kar megkönyörült rajtunk. :)

SamS 2009.10.24. 19:50:21

@ferenck: "egyesek ugy probaljak beallitani a bl-sikert,h az ovrebo ajandeka/csalas vt. vagy,h a cselzi 180 perces antifocija a taktika magasiskolaja."

Attól még, hogy azt a meccset a Barca nagyrészt a bírónak köszönheti, senki nem vitatja el az előző meccseken, és a döntőkön kiérdemelt jogos sikert tőlük.

Az meg tipikus spanyol hozzáállás, hogy aki esetleg ütközik, csíp-rúg-harap és a szívét is kiteszi a pályára, az már antifocista. A Chelsea játéka tényleg a taktika magasiskolája volt, sokkal szervezettebbek voltak, mint a Barcelona az utóbbi 50 meccsük bármelyikén. (Egyébként az, hogy azon a meccsek Hiddink taktikailag agyonverte Guardiolát, nem áll összefüggésben a 08/09-es Barcelona, mint csapat érdemeinek lekicsinyítésével.)

Juan de Keserű, a keselyű 2009.10.24. 19:51:35

LOL, az ATMA nagyon kemény megint...

értelmetlen_nevű 2009.10.24. 20:29:41

na megnéztem az egyenlítő gólt, ennél már tényleg nem tudok nagyobb lúzerséget elképzelni.

Orvenyhivo 2009.10.24. 20:42:19

Sebaj, jövőre bajnokok leszünk! (A Segunda Divisonban, természetesen.)

magic kefír 2009.10.24. 21:44:43

Ez a spanyol rapszódia minden posztírót utolér-e?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.24. 21:59:00

Nem kezdek el virtuális zsepit lengetni ennyi idő után, mert hülyeségnek tartom, de mélységesen csalódott vagyok... Ez a Gijon elleni meccs két hatalmasat küzdő és akaró kiscsapat meccsének képét adta.:( Semmi elképzelés, semmi tervszerűség, de még semmi zseniális improvizálás sem. Ok, Raul gólja nem volt les, de mekkora véletlen volt a helyzet kialakulása? Már szinte szorítottam a Gijonnak (Le a kalappal a közönség előtt, fergeteges hangulat lehetett).

Csalódást keltő, hogy egyelőre úgy néz ki, megint nem ez lesz "AZ" a szezon, amiben
1. még novemberben is hiszem, hogy bajnokok lehetünk
2. BL 8-közé, uram bocsá 4 közé jutunk...
3. azért ülök le a csapatot megnézni mert vereség esetén is élmény nézni őket...

Persze lehet, hogy idő és összeszokás kérdése (új csapat nem születik pár meccs alatt) az egész, így még tavasszal csodás dolgok is lehetnek a BL-ben, csak nem látom a tendenciát:(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.24. 22:27:54

@_Maverick: Ennyire tragikus volt a Real? Sajnos nem láttam, de az eredmény sokat elárul.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.24. 23:57:43

Ezt egyszerűen nem értem, a Sevilla lelépi a Real Madridot, de az Espanyolt nem képes, ráadásul úgy, hogy 30 percig emberelőnyben játszik? Nem értem...

gotanfun 2009.10.25. 00:22:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Úgy, hogy 1 csatárral toltuk a 2. félidő közepéig, mivel Freddy leépült, Fabiano meg elkapott valami szart. Így maradt Koné és Chevanton, akik megmondom őszintén nem tudom, hogy mikor rúgtak utoljára gólt. :-) Az Espanyol meg tudta, hogy sok keresni valója nem lesz a Pizjuánban, így faszán kivédekezték a meccset, miközben agyon könyökölték a fél csapatot. Ennyi történt. Jah és BL volt, jövőhéten meg kupa lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.25. 00:34:49

@gotanfun: Köszönöm, bevallom csak az utolsó 5 percet láttam, de eléggé meglepett amit láttam az eredményjelzőn.

andree 2009.10.25. 00:50:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ennél egy kicsit tragikusabb. Meg sztem Kaka-nak nagy a segge fehérben. ddd

nasteey 2009.10.25. 20:13:38

Szóval a Real megverte azt a Valladolidot, aki 4-gyel borította most azt a Deport, aki 1-0-ra verte azt a Sevillát, aki 2-1-re legyőzte a Real Madridot?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.25. 20:51:05

A forduló egyik nyertese (ez már biztos) a Valencia. A másik nyertese a Barcelona lehet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.25. 21:34:32

Most mindenesetre szolgáltatott egy érvet Ibrahimovics ahhoz, hogy ő a világ legjobb távoli lövője. Bevitte szegény kapus kezét ez a harminc méteres dugó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.25. 23:06:48

No hát: Guardiola kicsit helyrecibálta az agyakat a keddi kisiklás után.

Iniesta kezd formába lendülni, aminek éppen itt volt az ideje. Ez már önmagában is meghatározta volna az eredményt; ehhez jött még Keita három gólja, ami valószínűleg példátlan esemény a világegyetem történetében, ezzel el is intéződtek az aragóniaiak.

Ha minden kisiklás után így büntet a csapat, akkor ez megint egy igen szép idénynek ígérkezik.

chevyfan 2009.10.25. 23:12:55

@nasteey: ööö...igen (?):-) brilliáns eszmefuttatás, a spanyol foci egyik szépsége. Mit nekünk előre borítékolható eredmény

Titi120 2009.10.25. 23:15:20

Milyen bajnokság az, amelyikben Keita mesterhármast szerezhet ?

Titi120, olcsó provokátor költői kérdését olvashattátok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.25. 23:21:32

@Titi120:

Milyen _univerzum_ az? ;-)

(Egyébként ő se hitte el. Majdnem meghalt a röhögéstől a harmadik gólja után.)

Boodler 2009.10.26. 09:16:28

@popp: :)
Hát inkább Messi mögött.
Nem sokkal, de mögötte.
;)

sporttárs 2009.10.26. 09:21:28

Félve kérdem a Barca-értőket, hogy most lehet szopkodni, vagy az ellenfél színvonala miatt nem kéne? Mint múltkor a Realt.
:))

Nagyon izgi a bajnokság, kb. mint egy 19. századi angol családregény. Viszont annyira szórakoztató is, ezt nagy Jane Austin fanként mondom, úgyhogy pozitívum (csak irodalomban járatlanabbak kedvéért).

sporttárs 2009.10.26. 09:47:26

@sporttárs: Egyébként én élveztem a látványt, félreértés ne essék, de a Vidi-Loki most jobban tetszett. :))

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.26. 10:25:38

@sporttárs: en egyelore nem szopkodnam:) jol jott ez a gala,pszichesen helyrehozza a csapatot,visszater az onbizalom,viszont meg mindig nem porognek 100on. csigrinsdzkij naon lassu,marquez meccshianyos. budsquetst ien ellenfelek ellen lehet jatszatni,komolyabb csapatokkal szemben kizarolag yaya. iniesta kezd onmagara emlekeztetni,messi javul,de egyertelmuen keita es ibra napja vt a tegnapi. xavi meg mindig hozza magat. hozzateszem,h a zaragoza idealis partnernek bizonyult. real-valladoliddal osszevetve: az a kulonbseg,h a barca kepes a folyamatos jo jatekra,es csapatkent funkcional,vegig uralva a meccset. ezzel szemben a real taktikaja valtozatlanul az,h csapatjatek akadozik,de majd villan egyet-kettot valamelyik sztar. amiota c. ronaldo serult,elmaradoznak a villanasok. a gijoni meccsuk konkretan nezhetetlen vt. nem tul felemelo a ligara nezve,h 1 ien kutyauto csapat,mint a gijon a 7-8. helyen all...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.26. 10:50:28

@sporttárs:

Szerintem erre térjünk vissza akkor, amikor a Zaragozának a Real is hatot rúg. :-)

@ferenck:

A Gijón sokkal stabilabb lett a tavalyinál. Tavaly 11 gólt kaptak oda-vissza a Madridtól, teljesen érthető, hogy nem ambicionálták a támadást.

nasteey 2009.10.26. 11:17:01

Múltkor szóvá lett téve, hogy a Real nem volt szopkodva, pedig a Barca mindig... Most is itt a példa.

(Annyira hozzá vagyunk szokva, hogy felesleges szopkodni a Barcát. Senki nem írja le, mert úgyis tudja mindenki :D)

Ibrahimovic gólja viszont zseniális volt. Mármint amikor 30-35 méterről a kapus kezével együtt ment be a labda. Bár a második sem éppen a képzetlenségét bizonyítja.

poolfanati 2009.10.26. 11:27:29

most néztem meg a barca v zaragoza összefoglalóját.
hát nem találok szavakat... egyszerűen gyönyörű. de nem csak a barca játéka, hanem szerintem jár a zaragozának is a taps! az egész meccs kurva jó lehetett.
arról van valami hír hogy hogy van a zaragoza kapusa? szerintem simán eltört a keze ibra szabadrúgásánál:D

poolfanati 2009.10.26. 11:28:43

@poolfanati: így is 7 gól esett a meccsen, de emellett hihetetlen nagy védések voltak, lazán lehetett volna 13-6 a meccs végeredménye.

gotanfun 2009.10.26. 11:31:53

Csak ez a fantasztikus győzelem nehogy a BL-ben üssön vissza a Barcanak. Szvsz. ugyanis ez a Zaragoza aligha akar elmozdulni a Xerez és Tenerife szintjétől. Pedig sokkal többre hivatottak ennél, így nem csodálkoznék azon, ha pár éven belül egy Celta Vigohoz hasonlóan rendezkednének be a másodosztályban.

Nyert a Villarreal észrevettétek? :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.26. 11:56:35

@gotanfun:

Én szeretem a Zaragozát, drukkolok, hogy legyenek jó erős középcsapat vagy még annál is több, de az látnivaló, hogy a másodosztályban eltöltött év után még föl kell venniük a Primera ritmusát. Most nincs náluk Milito, Oliveira, Sergio García, szóval ez egy sokkal rutintalanabb, hogy ne mondjam gyengébb csapat, mint amelyik kiesett. De nem játszanak rossz focit, az edzőjük jó, szóval: türelem. A középmezőnybe tippelem őket év végére.

A három újonc közül bennük van a legnagyobb potenciál. A Xerez igen gyér, a Tenerife meg saját pályáján lesz igazán mindenkire félelmetes...

gotanfun 2009.10.26. 12:19:07

@Csöncsön: Mikor a Zaragoza egy jó erős középcsapat volt egy ötöst hintettünk nekik. Az ominózus meccsen az akkor még nálunk játszó Keita is betalált. Szal szvsz. a kiesés ellen fognak küzdeni, de ne legyen igazam.

Tika_ 2009.10.26. 12:49:45

@poolfanati: szerintem is jó volt (q jónak azért talán nem mondanám)
Remélem Ibra szabadrúgásgólja meggyőzi végre a társakat és Peppet, hogy többet engedjenek neki lőni.

Javaslom, felejtsük el végre ezt a Barca-szopkodó nst kommentelők városi legendát. Aki vitatná, mutasson már nekem ilyen hozzászólásokat, vagy legalább elvadult kommentelőket, akik ezt űzik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.26. 13:44:27

@gotanfun:

Az a "jó erős középcsapat" annak az idénynek a végén kiesett... Ha már említed azt az 5-0-t: és a zaragozai meccsre, mondjuk Sergio García góljára emlékszel-e?

gotanfun 2009.10.26. 23:31:09

@Csöncsön: A meccsek javarészére emléxem. Sikerült azt kiválasztanod, amikor Puerta halála és Ramos mester távozása erősen rányomta a bélyegét a fiúk játékára. Szarul kezdtük a szezont, aztán valahogy össze szedtük magunkat, a Zaragoza meg kiesett és talán Fabiano góljai emlékezetesebbek a zaragózaiak számára, mint fordítva Sergió Garcia gólja. Apropó hol is kötött ki srác? Egyszer a Zaragozaval, utána meg a 2. számú sevillai csapattal esett ki. Taps. ;-)
süti beállítások módosítása