Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nem kérjük a koppenhágai szambát

2009.10.14. 15:50 _benito

Citromízű banán volt ez a selejtezősorozat, talán nem is baj, hogy ma este véget ér. A legutóbbi három meccsünk közül az első kettő olyan hitványul sikerült, hogy a tükörsima lisszaboni vereséget már apatikus hangulat fogadta. A korábban általunk is gazdagon körbeudvarolt Erwin Koeman nyakig benne volt mindegyikben, eltűnt a lendület (nem szeptemberben, még jóval korábban), ragoztuk a rohadt nagy semmit, mi meg egyre lejjebb lombozódtunk. Dániában szeretnénk egy kicsit jobb helyzetet teremteni a selejtezősorsolást megelőző várakozáshoz, ami testet ölthet akár egy szorosan elveszített csatában is, egy pontocskáról nem is beszélve. Az örömünnepre készülő dánoknál még a középhátvéd is bőrözni akar majd, a nagy arcba pedig mindig könnyebb egy kicsivel beletaposni, merthogy nagyobb célpontot nyújt. Plasztikusan, nyilván.

Sosem tudjuk meg, mi maradt benne a két hazai selejtezőben. Benne volt valaha a két remélt döntetlen, vagy csak a csoport kiegészítő elemei ellen hozott győzelmek miatt hittük el? Vagy Koemannak volt igaza, és ha rájuk megyünk, mindegyik nagyon megver? (A legkönnyebb azt gondolnunk, hogy ez utóbbi igaz.) Meg lehetett volna nyerni a másodikat, miután nagyon bután elbuktuk az elsőt? Bármi is volt, benne maradt.



A selejtezők elején elmondtunk, nem érdekel minket a pontszámunk, mert a kijutás számunkra nem több egy szép lufinál. A cél, hogy minél tovább hesegessük a kötőtűkkel és csúzlival felfegyverzett ellenlábasokat a közeléből. Most a jó sorsolás miatt ez összejött, és valahogy elkezdett mocorogni az emberben, hogy létezhet olyan eset, hogy mégis…? Aztán előbb a svédek, aztán a portugálok zilálták szét a bárányfelhőket. Előbbivel szemben azért nem volt esélyünk, mert jól játszott, utóbbi ellen pedig azért nem, mert nagyon rosszul játszottunk. Így jutottunk el odáig, hogy a lisszaboni vereség már nem sok vizet zavart, egyébként is csak egy pillantásra méltatta a meccset az U20-asokon csüngő közvélemény.

Ez a koppenhágai még kevesebb embert érdekel. Ennek megváltoztatásáért a csapat tehet a legtöbbet, méghozzá azzal, hogy helytáll Dániában, akkor jut nekik is egy-egy jó szó, nem csak annyi, hogy a közhangulat már a kicsiket követeli a helyükre. Jó meccset kell játszanunk, mert már azt is elég régen tettük utoljára, gólokat kellene lőnünk, mert az sem megy mostanában, tökös, nyerő taktikát akarunk látni a pályán. Látnia kell mindenkinek, hogy nem alkalmatlan bagázs a felnőtt válogatott, mert valóban nem az. És nem kell világmegváltókat látni a kicsikben sem, mert egyrészt egy részük nem lesz az, másrészt aki az lehetne, azt is összenyomhatják az elvárások.

Nem kérdés, a 2012-es Eb-selejtezőknek úgy kell nekifutnunk, hogy az U20-asok közül legalább 3-4 játékos kerettag. Ha az NB I.-ben is, de legalább játékban levő kezdőcsapatot akarunk. Az alibizés azonnali cserével történő büntetését akarjuk. Nem is kellene várni ezekkel az Eb-selejtezőkig, a legjobb lenne talán már most hozzálátni.

Bréking! Gera Zoltánt a meccskeretbe sem jelölte Erwin Koeman, ezért a magyar válogatott csapatkapitány elhagyta a csapatszállást, és a családjához utazott. Gera csak annyit mondott, nem tekinti magát a keret tagjának. A hír véleményezését kommentelőinkre bíznánk.

399 komment · 1 trackback

Címkék: magyar magyar válogatott válogatott három dolog beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr131449922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A magyar foci utolsó nagy korszaka V. 2009.10.15. 12:02:15

Elcsalt magyar aranycipő, megkezdődik a válogatott diadalmenete, bajnokavatás az Üllői úton, újkori történetében először esik ki az MTK-VM. 1981 tavasza következik. Az év, amikor visszatért a remény. BajnokságAz 1980-as ősz egysíkú volt, ezt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de niro 2009.10.14. 16:17:49

Gera csapatkapitányhoz méltó viselkedéssel megadta a hangulatot a meccshez.

caralho voador 2009.10.14. 16:26:51

Nem értem, amit Gera csinált, de azt sem, miért ő a bűnbak? Vagy miért maradt ki a keretből is? Persze tökmindegy. Azért jó lenne nyerni, hátha mázlink lesz, és összejön a 3. hely.

neeskens 2009.10.14. 16:36:02

Nekem Koeman ezen nyilatkozata nem tetszett,

""Én mindig többre vágyom, de néha még egy kicsit engem is letör a magyarországi munka hangulata. "

Mi van?

1. Szinte telt ház az összes hazai meccsen
2.Csillivili telki edzőközpont
3. Alig van itt pár napot egy évben
4. A hangulatot meg az MLSZ gerjesztette

Inkább magába kellene nézni, mert szerintem igenis hibázott. Többször is.

ZenZo 2009.10.14. 16:49:59

@neeskens: valószínűleg itt pont olyanokra utalhat, mint Gera mostani megnyilvánulása. A munkája nem telt ház előtt zajlik, a teltházas műsor már elvileg a munkája gyümölcse. Az edzőközpont is szép, meg minden, de nem az edzőközponttal dolgozol, hanem akik odamennek edzeni...

Ettől persze nem akarom felmenteni, mert hibázott, de szerintem a legkevésbé rajta múlott ez az egész. Ez nem a portugálok elleni oda-visszán ment el, hanem a svédek ellenin. Ott a svédek jók voltak, mi pedig kiállni is alig tudtunk. Elég kicsi a merítés MO-n válogatott szintű futballistából, ezt el kell fogadni. Azért, mert egy fórumon hárman bedobják teszem azt Kabát vagy Ferenci nevét, attól ők még nem lesznek azok... És nem hiszem, hogy csak a játékosokról van szó. Az MLSZ sem lett biztosan sokkalta "jobb fej", mint korábban.

Gera meg... Nem marad? Annyi baj legyen. Szerintem teljesen jogos, miért nem került be, kb öt okot lehetne hirtelen felsorolni, ezek közül csak 1 az, hogy vagy 10-12 meccs óta semmit nem mutatott válogatott mezben tétmeccsen. Az meg, aki ezt így kezeli, ne is legyen kerettag. Jóhogy a többiek nem mondták azt, hogy ki se álljunk, az csak 3-0, és még futni sem kell...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 16:50:53

Gera elhagyta a csapatot, mert nem jelölték a kezdőbe, és a kispadra se. mint csk, példát statuált. f@sza. az edzőt hagyjuk inkább. ki tudja a kezdőt?

Sath 2009.10.14. 16:52:18

Bréking: Mi a bréért fizetünk sok pénzt külföldi edzőnek?

f.fredericks 2009.10.14. 16:53:29

Jééé ma jáccunk:)
Na jó viccet félre téve, nem hinném, hogy valami világmegváltóval fognak kirukkolni a srácok. Emlékszem a lotharos korszak uccsó meccsére magyar-horvát 0-0 a Szuszában a legnagyobb esemény az volt, hogy a Torcida elkezdte lebontani a vendégszektort. Ez a meccs úgy kell mint púp a hátunkra.
De azért Hajrá Magyarok!

Mr.AT 2009.10.14. 16:54:18

Nem is a morál a kérdés, amit az ügy gerjeszt, hanem az, hogy hiányzik-e a kutyának is Gera?

Én az utóbbi 2536 válogatott meccsen egy árva jó labdakezelésre sem emlékszem tőle, beleértve a meccs előtti bemelegítéseket is.

casaubon 2009.10.14. 16:55:12

@ZenZo: "kb öt okot lehetne hirtelen felsorolni, ezek közül csak 1 az, hogy vagy 10-12 meccs óta semmit nem mutatott válogatott mezben tétmeccsen"

mélyen egyetértek. rajta kívül van még egy-két ilyen játékos, aki, bármit csinált, ott volt a csapatban, hacsak nem volt sérült. hátha rájuk kijózanítólag hat majd, hogy lám, ki is lehet kerülni...

szferi 2009.10.14. 16:56:03

@Mr.AT: lófaszt hiányzik! semmilyen szempontból sem.

szferi 2009.10.14. 16:57:29

@Mr.AT: de majd mindjárt jön rizla, és elmagyrázza hogy ez egy újabb mohács.

MAti 2009.10.14. 17:01:56

Gera valaha ígéretes játékosnak indult, de valóban régóta nem láttam jól játszani.

Ezzel együtt az ilyeneket mindig sajnálom.

Véleményezni meg tök felesleges, hiszen egyikünk sem tudja, mi történt.A "cserepadra sem" az nyilvánvalóan nem szimpla taktikai változtatás, és innentől kezdve lehet találgatni, csak minek...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 17:03:06

@Mr.AT: ez így van, és pont emiatt feltűnő, hogy miért játszott mostanáig, meg még van egy-kettő ilyen problémás eset, akitől csak vártuk a jó játékot folyamatosan. a csapatban meg mozgás csak sérülés esetén. valaki világosítson fel már, hogy ez miért így van...

Lezuzius 2009.10.14. 17:05:10

@ZenZo: Koeman ezt meg Dania elott (a kinti Portugal meccs utan) nyilatkozta es arra gondolt, hogy most hogy mar eluszott a kijutas eselye kritizalni kezdtek. Holott nehet csoportban helyt alltuk, a tolunk erosebb csapatoktol kikaptunk a gyengebbeket vertuk, stb. De latja a fejlodest.

En Gerat megertem, mar nem alapember a valogatottban, nemhogy csk, klubbjaban is most kezd visszakerulni a kezdobe, inkabb haza (Londoba) utazik, csalad, pihenes stb, mint egy tet nelkuli meccset nezzen a lelatorol.

ZenZo 2009.10.14. 17:05:44

És a cikkhez kapcsolódóan: kicsit úgy vagyok vele, mint az U20 nemdöntőbejutással. Tessék már elfogadni azt, hogy ez a magyar válogatott minden, csak nem elsőrendű, és egy edzőtől sem lesz az. Sokat számít, mert ezt láttuk, de nem minden.

Az U20 még lehet bronzérmes, és azt mondjuk, már ez is erőn felüli teljesítmény, bravó.

A nagyválogatott behúzta a kötelezőit (amire igen rég nem volt példa), s ideig-óráig vezette a selejtezőcsoportot. Ez tetszik vagy sem, jelenleg erőn felüli teljesítmény. Sosem vártam harmadik helynél jobbra a csapatot, de a negyedi volt a realitás. Láttunk helyenként szép, helyenként bátor játékot, és vereséget, láttunk gyér játékkal győzelmet, kötelező pontokat, néhol még küzdelmet is. De amikor igazán ott a tét, megremeg a láb. Ezen Kúman sem tudta átsegíteni a csapatot. Ez van.

A jó válogatott - ma már láthatjuk jópár példán keresztül - majdhogynem akarás kérdése. Igen, kell hozzá pár futballista, akibe szorult némi tehetség is, de azt San Marino és Luxemburg kivételével már mindenhol van. Nem kell hozzá jó honi bajnokság sem, mert nem, kell 15-20 játékos, akik külhonban folyamatos játéklehetőséget kapnak, lehetőleg a top6 bajnokság valamelyikében. Sokan azt mondják, sok pénz kell a jó focihoz, a jó válogatotthoz. Kell hozzá. De nekem ne adja be senki, hogy Elefántcsontparton vagy Ghánában több pénz van a focira, mint itthon. Akarat kell. Nem a közönségtől, tőlük megvan, most is megvolt. 1 szikrányi esély miatt többen mentek ki a 2 meccsre, mint előtte 4 évig összesen. A focistáktól.

Itáliainagysándor 2009.10.14. 17:10:22

Ezt a lépést nyugodtan megléphetné az a Szabolcs meg az a Sanyi gyerek is, Gáborról meg inkább említést sem teszek.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 17:11:17

ha profik lennének (attól függetlenül, hogy mi történt):
edző: hazaengedtem a csk-t mert lehetőséget szeretnék biztosítani egy-két új srácnak a keretben.
gera: jöjjenek a frissebbek, nekem kisebb sérülésem van, otthonról szorítok a fiúknak, és köszönöm a lehetőséget, hogy haza...

stb. ez is mutatja, hogy nem profik (aláhúzva). az mlsz hivatalos (!) közleményt adott ki, hogy Gera elhúzott.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.14. 17:11:59

miert, egy csapatkapitany hogyan segitsen a lelatorol? lezerrel vilagitson az ellenfel kapusanak szemebe?

miutan nem serult, nagyjabol formaban is van, taktikatol fuggoen a kispadon vagy a palyan a helye, ha mar behivtak. azert o nem egy 19 eves suldo, aki a valogatottsag legkoretol is sokat fejlodik, van csaladja meg jobb dolga is, mint azert otthagyni oket, hogy nyilvanosan megalazzak. mert ez szamara az.

(amugy valoszinuleg mondott valamit a szovkap-nak, ami nem tetszett neki. remekul sikerult ra reagalni)

az ilyen oruljon, hogy felveheti a szent mezt tipusu kommentek meg mindig is irritaltak.

f.fredericks 2009.10.14. 17:17:42

Sanyi neked nem kéne lassan készülődni, mindjárt meccsünk lesz;)

Lezuzius 2009.10.14. 17:18:29

Itt van a Koeman nyilatkozat ezen resze:

E.K.: “I always want more and its a little bit frustrating because it's very difficult to work in Hungary. People there always expect too much from the team. I am a realistic guy. We did well, but if we want to win something then we have to improve.”

storman 2009.10.14. 17:18:49

Nyerj 2x2 jegyet a DVSC-Fiorentina BL meccsre!
Regisztrálj és nyerj: fogyhat.hu/jatek

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.14. 17:20:41

Gera sztem nem viselkedhet így... majd legközelebb meg kinevezi a kezdőt... vicc... a válogatott közelébe nem engedném mostanában, az biztos... duzzoghat Londonban, ott úgy is stabil kezdő...

Itáliainagysándor 2009.10.14. 17:23:15

@f.fredericks: Dede, mindjárt megyek, de a bikám még mindig rossz, így a játék kizárva :(

Lezuzius 2009.10.14. 17:23:55

@imici77: eppen az tortenik, nem engedik a vallogatott kozelebe :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.14. 17:25:29

@Lezuzius: Kivette a részét abból, hogy 4-edikek vagyunk a csoportban :)

ZenZo 2009.10.14. 17:28:33

@Pályaelhagyó autóversenyző: "miert, egy csapatkapitany hogyan segitsen a lelatorol?"

És Londonból?

"az ilyen oruljon, hogy felveheti a szent mezt tipusu kommentek meg mindig is irritaltak."

A válogatottság nem alanyi jog, hanem lehetőség. Még Magyarországon is.

"miutan nem serult, nagyjabol formaban is van, taktikatol fuggoen a kispadon vagy a palyan a helye, ha mar behivtak."

Engem meg ezek a kijelentések irritálnak. Nem. A pályán annak van helye, aki játszani akar és képes is rá. Idézz fel nekem egy jó Gera meccset, aztán majd beszélhetünk tovább. Gera Zoli nem azért kell a pályára, hogy meglegyen a 11 ember. Gera Zoli azért kell, mert bármikor benne van a gól vagy egy zseniális gólpassz a 90 perc alatt. Csakhogy benne már egy ideje nincs benne.

"(amugy valoszinuleg mondott valamit a szovkap-nak, ami nem tetszett neki. remekul sikerult ra reagalni)"

Ha meg így volt, akkor a fentiek miatt ismételten annyit, hogy semmi keresnivalója nincs a válogatott környékén. Ha jól játszik, és kiteszik, megértem. Így csak egy durcás gyerek, semmi más. A válogatott nem Gera, hanem egy csapat és egy szövkap, a csapatot pedig a szövkap vezeti. Jó azt nem elfelejteni, hogy nem a farok csóválja a kutyát.

MAti 2009.10.14. 17:28:55

Amúgy nézegessük az érme mindkét felét:
- a csapat hozta azt, ami elvárható volt: vertük a gyengébbet, kikaptunk az erősebbtől. Már ez is hosszú évek óta hiányzott
- az előző pár meccs csalódás volt, főleg a korábbiak fényében

IronRock 2009.10.14. 17:29:05

"Nem kérjük a koppenhágai szambát"
_benito, ezért a címért jövök neked egy sörrel! :-) Ez kb. mindent kifejez ami érzek, ha most a nagyválogatottra gondolok. Mellesleg, ki nem szarja le a koppenhágai meccset ahol legfeljebb magukért játszanak, a közvélemény szimpátiájáért már nehéz lenne. Pláne hogy az U20-asok megmutatták nem egyszer de sokszor, hogy is kellene csapatként egymásért küzdeni, hajtani, felállni vesztett helyzetből.
A Gera-féle ügyről most hallok először. Véleményem ezzel kapcsolatban kettős. Először is, ahogy sokan itt előttem megfogalmazták, Gera az elmúlt 10-12 meccsen messze nem játszott úgy a válogatottban ahogy csapatkapitányként és szervező játékosként kellett volna. Ez a sértődős mentalitás meg csak azt hozhatja magával, hogy Koeman nem fog számolni vele az EB-selejtezők során sem, de hát ő is tett ezért szépen. Ez a lebaszás része.
A másik része a dolognak az, hogy Gera pár éve mint a válogatott újbóli megmentőjeként került a köztudatba, hogy ha majd ő ott lesz és vele megoldjuk. Hát nem oldottuk meg. Hogy ez mennyire Gerzson hibája, azt nehéz lenne megítélni, de tény, hogy ha valaki nem játszik rendszeresen a klubcsapatában (most a Fulham-ben sem, a WBA-ban még jobban ment neki), akkor a válogatottban se fog brillírozni, pláne hogy a klubcsapatában se a saját posztján szerepel, és a válogatottban is másféle szerepkört várnak el tőle. Ő volt a csapatkapitány a válogatottban többször is, neki kellett volna hajtani a társakat, de láthatóan erre ő nem, vagy kevésbé alkalmas. Nem bírta el a nyomást, nem tudott igazi vezéregyéniséggé válni. Az akarásával nekem személy szerint sose volt bajom, küzdött ő is, de egy irányítótól azért többet várok el. Hajnal is leszerepelt előttem ebben a szerepkörben, de egyrészt ő sérült és idén már nem is lép pályára, szóval van neki elég baja anélkül is hogy őt rugdosnánk emiatt.
A dolog másik része, hogy nem értem az ügy kommunikációját. Ha Koeman most egy emberre akarja ráverni az elmúlt 3 meccs kudarcát, akkor egy hülye és nem lenne szabad kapitányként tevékenykednie. Amúgy szerintem Hajnalt több okból is elő lehetett volna venni a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt, de hogy sérült, lehet ezért került elő Gera. De lehet ez csak az én összeesküvés elméletem. Szerintem itt az lehet a háttérben hogy Koeman és Gera összevitatkoztak és az egész ebben csúcsosodott ki.
Koeman-ról itt már páran lehúzták a keresztvizet, én most inkább nem rúgok még egyet belé, de tény: hogy az elmúlt 3 selejtezőn nem is hogy kikaptunk, de ahogy, és a mutatott játékot nézve neki igenis baromi nagy felelőssége van ebben. De nem hiszem hogy önkritikát fog gyakorolni és elismeri a hibáit.
Most látom a csak a kezdőt, hát igen, ezek után Koeman-nak nincs nagyon választása, marad a 4-4-2. Már rég meg kellett volna ezt húzni. Varga és Buzsáky bekerülése mindenképpen jó döntés. Tóthot nem értem, de ha azt vesszük hogy Vadócz meg alig játszik, érthető. Huszti se hiányzik nekem, az elmúlt meccseken messze az alatt játszott ahogy ő tud, talán csereként hasznos lehet. Meg merem kockáztatni, hogy ez most a legjobb kezdő 11 amit Koeman pályára tud küldeni, meglátjuk mire lesznek képesek.

jasztreb 2009.10.14. 17:30:25

@Pályaelhagyó autóversenyző: játszottatok már valódi futballcsapatban? egy csk a lelátón is csk. meccs előtt odamegy, mond valamit, vagy csak simán ott VAN. de még ha nem is segít, ez a durcás stílus biztosan porig rombol mindenféle csapategységet és hitet.

Shikaka 2009.10.14. 17:48:39

@Sath: Halál komolyan ez az egy dolog van, amitől tartottam az utóbbi meccsek eredményei miatt. Hogy felerősödnek a 'minek ide külföldi edző' vélemények. Az igaz, hogy Koeman meg Lothar nem Lippi vagy Hiddink, de ettől a magyar edzőket ne értékeljük fel...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.14. 17:51:04

az egy dolog, hogy egy csapatkapitány ilyet nagyon kivételes esetben tehet csak, de amíg nem tudjuk, hogy egy ilyen történt-e, az ártatlanság vélelme jár zolikának is.

tartok tőle, koeman iszonyatos öngólt lőtt.

balu11 2009.10.14. 17:55:04

@_benito: ez jogos, viszont Koemannak is jár, ami Zolikának... Nehezen tudok elképzelni olyan körülményt, ami indokolná Gera viselkedését - de várjunk még az ítélkezéssel!

balu11 2009.10.14. 18:01:45

"az ilyen oruljon, hogy felveheti a szent mezt tipusu kommentek meg mindig is irritaltak." - kár, pedig ezekben a mondatokban van a válogatottság egyik nagyon fontos lényege. De ha irritál, tartózkodom a leírásától.

"valoszinuleg mondott valamit a szovkap-nak" - sőt! Nem is mondott, csak a gonosz holland nem szereti, mert irigy rá. Hagyjuk már a komolytalan (értsd: mindenféle ténybeli alapot nélkülöző) kitalációkat!

Nem tudjuk még ki hibázott nagyobbat, az valószínűnek látszik, hogy mindketten sárosak. Viszont ne feleddjük, hogy onnan kell kiindulni, hogy a szövetségi kapitányi a felelősség. A döntését pedig tiszteletben kell tartani. Ugyanis ő a főnök.

IronRock 2009.10.14. 18:01:51

@Shikaka: De le sem kellene...Bozsik és Várhidi leszerepeltek, ez oké. Mellesleg egy Herczeg Andrást tartok annyira jó edzőnek hogy képes legyen a válogatottat is elvezetni, ha már a Lokival BL-tőtáblára került. Egervári se a kutyaütő kategória, bizonyította most is az U20-asokkal, meg korábban is. És még ott van Sisa Tibor, Róth Antal, stb...lehetne sorolni. Lehet hogy nem Capello-szint egyik se, de ide se a top kategória külföldi edzők jönnek.... Bora Milutinovics-ot kellene ide megnyerni és megfizetni...na ő már bizonyított, öt különböző válogatottal jutott ki VB-re, és egyik se egy kifejezetten nagy focinemzet volt: Mexiko (86), Costar Rica (90), USA (94), Nigéria (98), Kína(2002)...talán ő itt is csodát tudna tenni...
Az örök dilemma: egy magyar edző, aki ismeri az itthoni helyzetet, a realitásokat, az elvárásokat és tisztában van mindennel; vagy egy külföldi edző, aki ugyan tudja hogy megy ez az erős bajnokságokban, és képes ugyanezt talán valamennyire itthon is meghonosítani. A "meccs" jelenleg döntetlenre áll...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.14. 18:02:48

latom, tobben nem ertik, mit akarok mondani.

1, gera nem a formaja miatt lett volna a lelaton, mert akkor meg se hivtak volna.
2, ha a kapitany ugy erzi, hogy megsertettek, akkor rakja kispadra vagy vegye el a kapitanyi szalagot. legalabbis nehezen elkepzelheto, hogy gera 20 ember elott nyilvanosan ...vaanyazott volna. az, hogy belepofazik a taktikaba, az meg egy ideig teljesen termeszetes. (foleg, hogy nincs is taktikank)
3, miutan valoszinuleg koemann szemelyes sertettsegbol kirakja (ot ne kritizaljak), a nyilvanosan megalazott gera ne durcazzon?
4, milyen hitrol es csapategysegrol lehet beszelni, ha ket fontos meccsunkre ugy mentunk ki, hogy ne kapjunk sokat? ja, a mester realista.
5, azt vitatom, hogy a valogatottban jatszani kotelesseg, nem azt, hogy lehetoseg.

balu11 2009.10.14. 18:04:51

"valoszinuleg koemann szemelyes sertettsegbol kirakja" - komolyan, ez honnan van, mert lehet, hogy csak én vagyok elmaradva infoilag? (Ez esetben persze az én mea culpám:))

giacinto 2009.10.14. 18:05:20

------------Babos-------------
-Bodnár-Juhász-Vanczák-Halmosi-
--Buzsáky-Zóth-Varga-Dzs---
----Rudolf-Torgh----------

ez a kezdő.

IronRock 2009.10.14. 18:06:03

@_benito: elnézve Gera utóbbi időben mutatott válogatottbeli formáját, az "iszonyatos öngól"-jelzőtől tartózkodnék. :-) Mindettől függetlenül, kerülhet még Koeman olyan helyzetbe az EB-selejtezők során (ha addig a posztján marad), hogy szüksége lesz Gerára, de ha ezt így intézték el egymás közt, ez aligha fog megtörténni. Az igazság valahol középen van, mindkettő hülye volt, és ugyanakkor valahol mindkettőnek igaza lehet...

giacinto 2009.10.14. 18:06:03

lehet 442 de 4231 is.

giacinto 2009.10.14. 18:09:09

Mennyivel mássabb lenne a mai hangulat ha nem támadunk agyatlanul a svédek ellen és leikszeljük a 2 hazait.

2. HUN 15
3. POR 14
4. SWE 13

most mindenki azt találgatná, hogy a dánok jó arcok lesznek-e és kiejtetik velünk a másik 2 csapatot....

balu11 2009.10.14. 18:09:20

@IronRock: teljesen egyetértek. Különösen Gera formájával kapcsolatban. Jelen pillanatban nem kezdő az tuti, az sem biztos, hogy csere - főleg ha azt nézzük, hogy keressük a EB-selejtező csapatát, és fel kell mérni, hogy hol tart pl. Varga, vagy Buzsáky.

@giacinto: nekem tetszik. Kellőképp támadó. Egyébként (nem akarom elkiabálni de) Vargával lehet egy olyan vkp-nk, aki tud támadni is. Meg gólt lőni. Nem lenne rossz.

nos akkor: RIA-RAI-HUNGÁRIA!

IronRock 2009.10.14. 18:12:46

@giacinto: Ebből a keretből a 4-4-2 ami kijöhet. Dzsudzsák és Buzsáky szélsők, Tóth és Varga védekező labdaszerző középpályások, Rudolf meg inkább csatár. Lehet 4-4-1-1, amikor Rudolf hátravont éket játszik balról befelé mozgással, de 4-2-3-1 -hez most nincsenek játékosok.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 18:14:11

ezek után azért is megnézem a meccset. csak lehet, több sört veszek, mint egyébként :)).

drosiii 2009.10.14. 18:15:29

@_benito: @balu11: az, hogy koeman okkal vagy ok nélkül tette ki a csapatból gerát, az nem jogosítja fel ilyen viselkedésre. (főleg az elmúlt szereplései alapján).
gerát mellőzném is a következő kvlaifikációs sorozatban, hátha megjön az esze és a tudása.

@IronRock: nem hiszem, hogy egy emberre akarja ráverni. korábban meg kellett volna lépni, hogy azt akinek nem megy kitegye a csapatból (gera, hajnal, huszti - mikor melyik)

Ez a legnagyobb bajom, hogy mindegy ki az edző szép lassan visszacsordogálnak azok, akiknek nem sok helye lenne a nemzeti tizenegyben (pl gyepes)

IronRock 2009.10.14. 18:15:51

@anonim222 [semleges néző]: hát mivel jobb dolgom amúgy sincs (szar idő), asszem lehet én is belenézek. :-) Sör van, Staropramen behűtve, de kötve hiszem hogy lerágnám a körmömet az izgalomtól .:-)

IronRock 2009.10.14. 18:20:38

@drosiii: De ezt akkor se így kellett volna intéznie. Hajnalt rég el kellett volna hajtani a picsába, ezzel kb itt mindenki egyetért. Egy éve nem tudott értékelhetőt bemutatni. Huszti és Gera már fogósabb, lehet hogy nem játszottak tudásukhoz képest, de egyrészt totál más szerepkörben kellett játszaniuk (Huszti jobboldalon, WTF??), másrészt ők legalább küzdöttek, ha ez kevéssé is jött át. Hajnalról ez se mondható el. Másrészt szerintem az a baj, hogy Koeman egyszerűen nem tudta volna kihagyni se őket, mert akkor kit tesz a helyükre?? Buzsáky önmagában nem egy világmegváltó, Dzsudzsi a bal oldalon rendben van, de a keret többi játékosa nem támadó középpályás. Ez van, ebből kellett főzni...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.14. 18:21:16

@balu11: ott volt, hogy valoszinuleg. gera nem pias, nem jellemzo, hogy elmenne setalni edzes helyett, az elmult 10 evben viszonylag profi focista eletet elt.

az, hogy nem nevezik a kispadra sem, sztem egy 30 eves jatekos eseten azt jelenti, hogy hirtelen megorrolt ra. erre jo ok szokott lenni az edzoknel, ha nyilvanosan belepofaznak a taktikaba. koemannt meg az utobbi idoben tobb kritika is erte ilyen teren, es mar az ujsagirokkal szemben is eleg zabos volt.

ennyi a gondolatmenet.

persze az is lehetne, hogy eredetileg sem akarta jatszatni, es csak arra az esetre hivta be, hogy hatha vki leserul. csak ennek joval kisebb a valoszinusege, es ezt el is lehetett volna simitani.

mindketten emberek, az ember pedig sertodekeny leny. a jelek szerint gera nem ohajt valogatott lenni tobbet koemannal (vagy koemann mondta, hogy nem lesz az), ebbol viszont az kovetkezik szamomra, hogy az edzo rosszul kezelte a helyzetet

persze lehet, hogy zolibol 30eves korara tort ki a hisztis picsa, csak az elozmenyek...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.14. 18:22:16

OFF
az milyen fura, h Litmanen még mindig kezdő a finn válogatottban (februárban 39 éves lesz), de nem ő a csk

amúgy vezetnek a finnek Hamburgban.
ON

giacinto 2009.10.14. 18:24:59

@IronRock: A 2 labdazserző előtt simán szereplehet Rudolf (szélről), Buzsáky középen és Dzsudzsák.

4231

ZenZo 2009.10.14. 18:27:07

@Pályaelhagyó autóversenyző:
lehet, hogy én is tájékozatlan vagyok, de én sem vágom, mi ez a személyes sértettség izé, csakúgy, mint balu.

De ha még így is van, akkor is, a szövkap az szövkap, Gera meg "csak" Gera. Ha Mourinho meghúzhatja, hogy a legjobbjait is "pihenteti", (mint ahogyan megtette az Carvalhoval a Chelseaben is, hogy beszólás után lezavarta a tarcsiba, vagy az Internél is elzavart pár embert a halál faszára, ha úgy látta, hogy kell) akkor nehogy már mi Gerával ne tehessük ezt meg. Én már meccsek óta Buzsákyt játszatnám, s anno mikor a svédek elleni meccsen kisárgult Gera, egyemberként szakadt fel többünkből a felkiálltás: annyi baj legyen.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.14. 18:28:23

meg valami: nem kell kirakni senkit, mert abbol ez lesz. ha nem fer bele valaki az elkepzelesbe, akkor nem kell behivni, ennyi. az mindjart mas, ha a kihagyott jatekosok az ujsagbol osztjak az eszt, hogy oket be kellene valogatni (es van akinek igaza is van, pl cassano)

vannak olyan jatekosok, akik soha nem tudtak maradandot alkotni a valogatottban (itthon talan lipcsei a legjobb pelda), de szerintem hajnal, gera vagy akar huszti is kepes lehet a padrol beallva is ertekelhetot produkalni. csak valahogy sohasem a sajat posztjukon kell jatszaniuk

IronRock 2009.10.14. 18:31:38

@giacinto: Rudolf inkább a bal oldalon érzi jobban magát. Jobb oldalon szinte alig játszott, a válogatottban is Koeman amikor szélsőként számított rá, a bal oldalon szerepelt. Buzsáky meg jobb oldali támadó középpályás, ha behúzzák középre, feleannyira se hatékony. Dzsudzsit is lehet a jobb oldalon játszatni, de minek? Az eredeti helyén sokkal veszélyesebb. Mind1, majd elválik, de remélem hogy Koeman nem fogja erőltetni akkor a 4-2-3-1 -et amikor tényleg nincs ehhez emberünk... A baj az, hogy a dánok is a széleken nyomják (Rommedahl, Jörgensen), középen jobbára védekeznek, így döntő lehet hogy kinek a széljátéka érvényesül jobban....

drosiii 2009.10.14. 18:33:01

@Pályaelhagyó autóversenyző: én behívtam volna a meccsekre cserének és úgy nem játszatom. sokkal nemesebb elbánás =) és még a média sem kezdhet ki...

hmikey 2009.10.14. 18:38:18

Én nem láttam még belülről profi focicsapatot működés közben, de nyilván a vezetőedző (szövkap., mindegy) kitalálja a taktikát, ennek megfelelően gyakoroltatja a játékosokat, stb. A csk-nak mi a szerepe? Gondolom az, hogy ő a kb. legelismertebb játékos, akire nagyjából mindenki hallgat, talán azért, mert érdemes rá.

Innentől jön a teória.

Mi van, ha a mutatott játékhoz képest Gerának túl nagy szava volt a válogatott környékén? Ha pl. az edző utasításával ellenkezőt, vagy másvalamit kommunikál a csapattársak felé? Ezzel pl. simán tönkre lehet csapni egy taktikát. Utána meg megy a műsor az öltözőben, hogy "de baze, a Gerzson aszonta, hogy ...".

Vagy nem is kell a pályán elcseszni, elég a háttérben fúrni, mondjuk egy szünetben elejtett "hülye kúman, mi a picsáért nem így meg így játszunk?".

Koeman meg csak les, mert nyilván nem tanult meg (még/annyira) magyarul. Aztán megkérdezi, hogy mi a f*sz van, és amikor megtudja, hogy vannak, akik okosabbak alkalmasint nála, akkor rákérdez az érintett pléjernél, és kis rácsodálkozás után elzavarja a picsába. Ezt btw minden profi közegben így kell csinálni.

Ha Gera akkora marhajó arc lenne, akkor most is befogta volna a száját, és marad a seggén, mert ha Koemannal baja is van, a többiekkel szemben ez egy primitív húzás volt.

IronRock 2009.10.14. 18:38:27

@betinho: sejtettem én hogy nézetkülönbség van a dolog mögött...mindenesetre meglepett. Gera helyében én kivártam volna a selejtezősorozat végét, és aztán jelentettem volna be a távozást. Kevésbé keltett volna felzúdulást mint így. De hát már megtörtént.

drosiii 2009.10.14. 18:40:53

@betinho: "hogy belátható időn belül nem kívánok a válogatottban szerepelni, nyilván változhatnak úgy a körülmények, hogy a döntésemet megváltoztatom"

ha kijutunk egy világversenyre, egyből vissza akar majd jönni...
Miért nem képes azt nyilatkozni, hogy nem megy neki a foci és nem akarja mások elől elvenni a lehetőséget? Nem érdemelte meg az utóbbi időben a csk karszalagot és a játéklehetőséget sem. Ennyire egyszerű ez.

montipájton 2009.10.14. 18:45:47

Nem tudom, kinek van igaza és kinek nincs a konkrét ügyben, de egyben száz százalékig biztos vagyok: Bognár Gyurival az élen a jó kis magyar futballszakma egy emberként fog szörnyülködve felsorakozni a mi Zolink mögé, a köcsög idegennel szemben.
Koeman meg inkább előbb, mint utóbb, le fog lépni, aztán jöhet a belterj. Mert ugye (refrén indul): "ennyit bármelyik mahagyar ehedző is ki tud hohooozniii..."

Lezuzius 2009.10.14. 18:46:09

@drosiii: kijutunk egy vilagversenyre?! a kis optimista :)
arra gondolt, hogy amig Koeman a kapitany. Kivancsi vagyok milyen "talalkzorol" kesett el, edzes, megbeszeles, micsoda?

montipájton 2009.10.14. 18:49:04

@neeskens: Olvasd tovább is a nyilatkozatát. Azt értette alatta, hogy az emberek nálunk nem a realitásból, hanem a vágyaikból indulnak ki, és rajta is azokat kérik számon.

13 pont, negyedik hely, itt a helyünk. Nem? Ehhez képest a hazai "szakma" meg a sajtó meg a szurkolók a fórumon Koemant anyázzák, ja, mert Torghelle nem Drogba.

A közeget látva még az is benne van a pakliban, hogy ma erőteljes és csúnya kapitánybuktatás fog történni a játékosok részéről.

drosiii 2009.10.14. 18:49:31

@Lezuzius: borbélyház vagy vidám vasárnap. egyenlőre nem tiszta.

IronRock 2009.10.14. 18:51:33

@montipájton: amíg nem tudni min vitatkoztak össze Koeman-al, addig ezt korai lenne kijelenteni hogy felsorakoznak Gera mögé. Mindenesetre az igazság valahol középen van. Hülye volt mindkettő: Koeman-nak nem így kellett volna jeleznie Gera felé hogy elégedetlen a teljesítményével, ráadásul nem az utolsó tét nélküli VB-selejtező előtt. Gera meg nem kellett volna hogy így reagáljon, hanem szépen végigülni a lelátón a meccset, aztán bejelenteni hogy nem akar többet a válogatottban játszani. Ez lett volna a korrekt elintézési mód, ehelyett ez lett belőle...

Glory 2009.10.14. 18:54:56

nem tom mikor tudta meg a gera hogy kikerul, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az o munkaadoja a fulham. lehet reggel 10-11kor mar tudta hogy o csak nezo lesz itt, tehat akkor most mehet vissza a helyere, mert lehet hogy edzes delutan. angolok is: amint vki serult megy is vissza a csapatahoz. rooney, gerrard, de mint lattuk torres is. ezzel hogy nem holnap reggel ment rengeteg idot sporolt maganak. lehetoseget arra hogy a fulhamban jol teljesithessen. persze lehet hogy rosszul latom

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.14. 18:57:39

@betinho: ez egyelőre kevés, Zolika.

Én mindig is nagyon kedveltem Gerát, több esze van a focihoz, mint az egész keretnek. De igen nehezen tudom elképzelni, hogy jogos a drama queen levonulása a meccs napján, ez a sajtóközlemény meg egy megfoghatatlan nulla, szimpla ködösítés.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.14. 18:59:44

Lettország, Litvánia, Észak-Írország, Wales, Ciprus, Macedónia, Fehéroroszország, Belgium.

És Magyarország.

Ezek a csoportnegyedikek jelen állás szerint. Szerintem azért van hová előrelépnünk.

(A Gera-esetet nem kommentálom, mert számomra pont olyan értelmezhetetlen, mint annak idején Huszti távozása volt.)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 19:01:58

Mit szóltok ehhez? A ma éjféli kezdő az "isteni" Diegotol fél úton a pokolba:

GK – Sergio Romero
D – Nicolás Otamendi
D – Rolando Schiavi
D – Martín Demichelis
D – Gabriel Heinze
M – Jonás Gutiérrez
M – Javier Mascherano
M – Juan Sebastián Verón
M – Angel Di María
F – Gonzalo Higuaín
F – Lionel Messi

IronRock 2009.10.14. 19:02:24

@heinrich: Szerintem se így kellett volna ezt az egészet intézni. Ha Gerában - ahogy a sjatóközleményben írta - már érlelődött a döntés, akkor se így kellett volna ezt közölnie. Kivárhatta volna a selejtezősorozat végét, és akkor szépen bejelenteni. Koeman meg szintén hülye volt, mert ha nem is játszatja Gerát, cserepadra csak leülhetett volna, és a végső értékelésen a selejtezők után megfogalmazhatta volna a kritikáját a játékával kapcsolatban. Lehetett volna korrekt elválás, ehelyett ez lett belőle....

IronRock 2009.10.14. 19:03:26

@_Maverick: Argentína nem lesz ott a VB-n. :-)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 19:06:46

@IronRock: Gondolom még ehhez szünetben hozzájön a Messi - Palermo csere:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.14. 19:06:57

Az a helyzet, hogy én általában edzőpárti vagyok, tehát ha azt mondja, hogy fiam, felülsz a lelátóra, akkor fiam felül a lelátóra.

Mikor a németeknél Kurányi hasonlót húzott, Löw megköszönte neki a részvételt, és végleg kinyomta a keretből, tök helyesen.

hmikey 2009.10.14. 19:07:28

@Csöncsön: Románia meg hányadik is a csoportjában? Azért nem csak a negyedikeket kell nézni, hanem pontszámot, gólarányt, satöbbi. Szerintem (sajnos) ez a 4. hely még reális. Amíg nincs rendes csapatjáték, csak megy az állandó "bazdelőre, Sanyi majd talán leveszi", addig nincs is keresnivalónk ennél feljebb. Mégegyszer mondom: sajnos.

drosiii 2009.10.14. 19:08:11

@IronRock: csak remélni tudom. az utóbbi 20 év nagy arc és nagy pofára esés párosa tovább alkothatna... =)
hajrá Ecuador és Uruguay!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.14. 19:12:15

@hmikey:

Szerintem is reális, sajnos. A legutóbbi ötödik helyhez képest előreléptünk, és ez jó. De jó lenne legalább mondjuk Finnország, Skócia vagy Szlovénia szintjét elérni egyszer. Nem lehetetlen.

@_Maverick: @IronRock:

Az argentin C csapat helye is simán ott van a VB-n játékereje alapján. Ma éjjel az derül ki, hogy még edző nélkül is-e.

drosiii 2009.10.14. 19:12:28

@Csöncsön: Előrelépni lehetne... De a többi csoportból melyik első hármat tartod verhetőnek oda-vissza? Na ugye..
Ötödikek közül pedig se Románia, se Lengyelország, se Montenegro nem tartozik ehhez az oda-vissza verhető kategóriához.

drosiii 2009.10.14. 19:17:39

@Csöncsön: írd már le kérlek az A és a B csapat felállását.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.14. 19:19:03

@drosiii:

Nem is oda-vissza kellene verni őket, de legalább egyszer az életben "oda"...

Én különben többé-kevésbé elégedett vagyok Koemannal, a verhető csapatokat megvertük oda-vissza; de a bravúr fájóan hiányzott így a végéről.

tb 2009.10.14. 19:21:33

@Csöncsön: Gera is fájóan hiányozni fog a jövőben

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 19:22:45

A Gera ügyhöz annyit, hogy egy tétnélküli, de mégis, barátságosnál valamivel komolyabb meccsen új középpályás felállást tesztelünk úgymond. Legalábbis nekem ez jön le a

Huszti - Buzsáky - Dzsudzsák, mögöttük Tóth B. - Varga felállásból. Ez teljesen érthető és logikus lépés. Vargának pedig külön nagyon örülök.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.14. 19:25:00

@drosiii:

Argentína az utóbbi húsz évben több világversenyt nyert, mint Anglia egész futballtörténelme folyamán. Nélkülük a VB nem volna igazi, már csak azért sem, mert egészen külön színfoltot jelentenek a világ labdarúgásában; az olaszos taktikai fegyelmet ötvözik a brazilos technikai mindentudással.

hmikey 2009.10.14. 19:25:16

@tb: Neki jobban fog hiányozni a válogatott, mint ő a válogatottnak. Ha pl. pár mostani U20-as be tud majd kerülni, azért lehet, hogy a mostani stabil emberek is izzadni fognak kicsit. Remélem legalábbis. Félreértés ne essék, nem akarom az U20at túlsztárolni, vagy a nagyválogatottat lehúzni, de kéne egy kis versenyhelyzet, mert így iszaposodás, belenyugvás lesz megint.

1116001 2009.10.14. 19:29:29

Miért van az az érzésem, hogy a 2012es eb selejtező sorozatot nem Ewrinnel a fedélzeten kezdjük el?

IronRock 2009.10.14. 19:34:17

@1116001: talán mert nem Erwinnel a fedélzeten kezdjük el. :-) Csak még azt nem tudom, hogy akkor kivel...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 19:37:01

A selejtezőről: tényleg nem váltottuk meg a világot, de azért jobb volt mint az előző pár. Nincs magasan a léc, de nem alázott meg Grúzia, nem tömött ki Lettország, nem kaptunk ki Máltán. Nem csináltunk semmi extrát, de megnyertük az összes kötelezőt, ezen felül x-eltünk a csoportelső Dániával, idegenben lefociztuk Svédországot (más kérdés, hogy amíg náluk Ibra és Larsson ott volt, addig nekünk továbbra sincs klasszis csatárunk, csak ez hiányzott ott), itthon nem voltunk jók se a svédek se a portugálok ellen, de mégis, óriási mákkal nyert svédország a 94. percben, és - noha nem tett meg mindent érte - nem vert agyon Portugália sem. Portugáliában meg egy életéért küzdő csapattól 3-at kapni nem a szégyen kategória (mondjuk ezt az egy meccset nem láttam).

Összességében szomorú leírni, de noha nem történt semmi extra, de mégis közelebb araszoltunk a többiekhez, és az előzőekhez képest jobb sorozatot zárunk. A katasztrófális, kilátástalan vereség után a következő lépcső a szoros, ki-ki meccsek sora, amik kezdetben még vereséggel zárulnak, de van remény rá, hogy ez megváltozik.

1116001 2009.10.14. 19:37:53

@IronRock:
Valami hazai "megváltóval":)
Nyilasi lesz az:D Úgyis azt mondta addig nem akar szövkap lenni, míg a mostani u20asok fel nem nőnek! Úgy űnik, hogy felnőttek.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 19:40:49

@1116001: Szerintem a magyar újságíróknak, meg közhangulatnak, és a játékosoknak is - pláne ilyen esetekben mint a mai Gera ügy - jót tenne egy Capello:))) Elég muris lenne néhány sajtótájékoztató. Kár, hogy már nem akar melót Anglia után.

IronRock 2009.10.14. 19:45:33

@_Maverick: A gond itt azzal van, hogy ha továbbra is azzal a taktikával és mentalitással lépünk pályára mint eddig, maradunk ott ahol eddig voltunk, vagy visszacsúszunk oda ahonnan a selejtezők elején indultunk. És ezen Koeman érdemben nem tudott változtatni. A svédek elleni idegenbeli meccs volt a csúcs, onnantól a hasonló erősségű vagy papíron gyengébb csapatok ellen is, kiküszködött győzelmek. Játékban, taktikában javulást nem láttam, a csoport erősebb csapatai ellen pedig még annyira sem. Koeman legnagyobb hibájának azt tartom hogy még akkor se volt mersze változtatni amikor már olyan mindegy lett volna hogy vagy kitámadunk és esetleg nyerünk, vagy lekontráznak és nagy megvernek minket. Nyoma sem volt a svédek elleni idegenbeli bátor játéknak a továbbiakban. Pedig az előrelépést csak ez szolgálhatta volna...

szucs3 2009.10.14. 19:54:36

nekem Gerazolival kezdődött a válogatott "felemelkedése"(szerintem most felszálló ágban vagyunk). az ő mentalitása szerintem példamutató volt. az más kérdés, hogy a tudásával is kiemelkedett. sajnálom ezt a döntését, és sejtem, hogy valami van a háttérben, amit nem ismerünk. mindemelett a magyar válogatottnak az utolsó vb selejtezőn matematikai esélye van a kijutásra. ez nagyon régen nem volt. szerintem becsüljük meg.
én szeretem ezt a válogatottat!!

Titi120 2009.10.14. 19:58:52

Ha annak idején elítéltem Husztit, akkor most meg kell tennem ezt Gerával is, hiába a kedvenc hazai játékosom.

Én elhiszem, hogy több van a háttérben puszta sértődöttségen, és az is lehet, hogy Koeman füle mögött is van vaj.
De !
Válogatott játékos, a válogatott meccse előtt közvetlen nem hagyhatja csak úgy ott a csapatot, és pont.
Főleg nem, ha az illető a Gera Zoli, akinek úgy gondolom kutya kötelessége a példamutatás.

ZenZo 2009.10.14. 20:00:10

@IronRock: nehéz vitatkozni, de lehet. Mert ennyi erővel akkor dobjuk el Koemant, hozzunk valakit, aki minden meccsen támadólag mer fellépni, azt ha félidőben 0-2 v 0-3 van, akkor dobjunk be még támadót... amíg nincs értékelhető támadónk, addig muszáj lesz - edzőtől függetlenül - kicsit bunkerfocit játszani, mert nem azok vagyunk, akik bárki ellen is rúgnának hatot. Okos játékkal meg lehet fogni a nagyobb csapatokat is, de a magyar válogatottól egyelőre senki ne várjon 1-0-ás, 2-1-es győzelmeknél többet. Majd ha Dzsuzsák képes lesz a csapatteljesítményét nyújtani a nemzeti mezben, és felnő mellé jelenlegi formáját megtartva (!) Gosztonyi és Németh, akkor lehet ilyen kijelentéseket tenni. Illetve addig is lehet, csak fölösleges szájtépés...

zsakfos 2009.10.14. 20:07:05

Áh milyen gólt kaptak megint a finnek az uccsó percben:) mondjuk meg se lepdődök a németekkel játszottak.
Tudja valaki hol lehet nézni neten az Uruguay-Argentína meccset?

SamS 2009.10.14. 20:07:34

Szerintem vicc, hogy Buzsákyk játszanak Gerák helyett.

ZenZo 2009.10.14. 20:09:20

@Titi120: így van, főleg úgy, hogy még ebben a Gera magyarázatban, ami - ahogyan Heinrich is írta - elég lufasz semmi magyarázat, ő maga is elismeri, hogy Koeman félre hívta, s nem is egyszer. Tehát nem a többiek előtt osztotta ki és zavarta el a francba, hanem próbálta mindezt kultúráltan tenni, mire Gera válasza az volt, hogy a tudomisén miről elkésett.... kifogás ide, kifogás oda, ha valaki ilyen magyarázattal áll elő, az nem rosszul tudta az időpontot (mert akkor nem öt percet késik, hanem harmincat, olyan nincs, hogy 9.55-kor megbeszélés, de én 10-re emlékszem...), hanem szart az egészbe, vagy direkt csinálta. 1 nappal a mérkőzés előtt. Erre közlik vele, hogy lelátó, mire ő, hogy akkor inkább már szevasztok. Ez miez?

Jaaa, és a legszebb:
"Az természetes volt, hogy erről senkinek nem beszéltem, egyetlen társam sem sejthette, és azon voltam, hogy Portugália ellen, illetve most Dánia ellen is a lehető legtöbbet nyújtsam a pályán."
Miért nem akkor, amikor tényleg kellett volna, a svédek ellen???? Amikor tétje is volt? Ilyen egy hülye magyarázatot... mert én most akartam... de a cúna edzőbáci nem engedi... jó focista (magyar színvonalon), kevés ész. Ezt nem ártott volna kicsit jobban átgondolni szerintem, és utána nyilatkozni. Ha már a döntés elkerülhetetlen volt....

Boodler 2009.10.14. 20:10:45

@zsakfos :
És nem neten, Tv-ben adja valami?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.14. 20:10:55

@Csöncsön: ne, ezek aztan senkinek nem hianyoznanak, az uruguayi hentelest otvozik az olaszos fetrengessel, taktikai fegyelmet meg ne is emlegessunk a kismillio piros lap fenyeben.

<tudom, h nincs ertelme a kommentemnek, csak bosszantalak, mert gyulolom ezt a bandat>

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 20:12:19

@zsakfos : Szinte mindenhol. Még nincsenek kint a csatornák, de rengeteg hely van hagyva, tuti mindenki nyomja majd.

Rojadirecta.com, myp2p.eu

Der Beste 2009.10.14. 20:14:52

Gera átmentette a formáját a pályáról a pálya szélére is: primadonna lett belőle itt is, ott is.

Boodler 2009.10.14. 20:15:20

@_Maverick:
M – Jonás Gutiérrez - Ő a Newcastle-ben játszó Gutierrez?
M – Juan Sebastián Verón - Ő még van/szóba jön/beválogatják? :/

(Newcastle-ben mellett a Newcastle-lös vagy Newcastle-ös vagy egy harmadik verzió lenne még helyes?) ;)

doktor.dikhed 2009.10.14. 20:15:53

Szerintem Koeman egy f*sz. Már korábban is szinte kikérte magának, hogy számon kérik rajta a vereséget, feleslegesen erőlteti a védekező taktikát. Az utóbbi időben nem is egy meccs ment el a hülyeségén...

Matthaus-nak sem volt balhéja Gerával, pedig Lothar nem egyszerű ember, ráadásul Gera eddig szó nélkül csinálta, amit mondtak neki, ha kellett a kispadon ült.

Nem tudhatjuk, mi történt, de én innen kívülről azt látom, hogy Koeman alatt inog a kispad és bűnbakot keres, akit majd bemutathat az MLSZ-nek.

Eleinte azt hittem, Koeman jó lesz, és általában amellett vagyok, hogy egy jó szövetségi kapitánynak érdemes 2-3 évet adni, hogy válogatottat építsen, de a legutóbbi meccsünket kínlódás volt végignézni. Régen láttam ennyire lélektelen focit és motiválatlan játékosokat. Váltani kell, de nem Gerát, hanem szövetségi kapitányt.

drosiii 2009.10.14. 20:16:04

@heinrich: és a legszebb benne, hogy jó a meglátásod =)

Titi120 2009.10.14. 20:22:15

@B1:
Ortegáról nem is beszélve. Én már rég azt hittem, hogy visszavonult, amikor olvastam, hogy Diego barátunk őt is behívta.:D

BruceWayne 2009.10.14. 20:22:23

ez hihető?
Babos Gábor – Bodnár László, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Halmosi Péter – Tóth Balázs – Dzsudzsák Balázs, Varga József, Buzsáky Ákos – Torghelle Sándor, Rudolf Gergely

nem is tudom hogy miért szurkoljak most? :-)
ha egy csatárral és védekező kp-val kezdünk tuti a nullás vereségért fogok

ZenZo 2009.10.14. 20:22:35

@doktor.dikhed: jóisten. Szóval mindegy, ki a szövkap, Gera játszon, bármilyen szar is. (mert most az)

"a legutóbbi meccsünket kínlódás volt végignézni. Régen láttam ennyire lélektelen focit és motiválatlan játékosokat. Váltani kell, de nem Gerát, hanem szövetségi kapitányt"

Az angolok utolsó meccse is kegyetlen volt, akkor küldjék el Capellot?

drosiii 2009.10.14. 20:22:54

@doktor.dikhed: Gera nélkül Egervárit :>

BruceWayne 2009.10.14. 20:23:21

vagyis ha 2 védekező kp-val

zsakfos 2009.10.14. 20:23:36

@heinrich:
Ez tényleg kurva jó, főleg az uruguayi hentelés:)
a németekről valami?:)

doktor.dikhed 2009.10.14. 20:36:55

@ZenZo: Gera tényleg gyenge, ugyanakkor nem tudok olyan játékost, aki jelenleg többet nyújtana az ő posztján, ráadásul azért Gerában mindig benne van egy gól, vagy váratlan megmozdulás lehetősége.

Capello és az angolok más tészta, ezt hülyeség volt felhoznod, az viszont tény hogy az utóbbi meccseinken Koeman is nagyon benne volt a vereségekben, ráadásul egyértelművé vált, hogy nem tudja motiválni a játékosokat (igen a mieinket motiválni kell, maguktól nem mindegyik jön rá, hogy játszani kéne), emellett még nagyképű is.

A kérdésedre válaszolva: Igen, Gera játsszon, mindegy ki a szövetségi kapitány. Sajnos, a válogatottunk nem engedheti meg magának, hogy a legjobbjai ne játszanak. Pl Juhász is Gera is ilyen. Tőlük sem kell mindent eltűrni, de ha nem megy nekik, a kapitány dolga, hogy megtalálja a helyüket és motiválja őket. Nem elég félrehívni és tájékoztatni a játékost, hogy szarul játszott :)

Mr.AT 2009.10.14. 20:41:02

@doktor.dikhed: Még egyszer leírnám, amit kb. 100 kommenttel feljebb már leírtam: idézzen már vki pls fel egy értékelhető megmozdulást (labdaátvétel, csel, 2 centinél hosszabb passz, stb.) Gera Zoltántól az utóbbi 2841 válogatott meccsről.

Qrvára indifferens, hogy Gera miért ment haza (mert egy hisztis primadonna? vagy mert a csúnya rossz idegenszívű edző elüldözte?), a helyzet az, hogy a magyar válogatott csak profitál abból, hogy nincs még egy ilyen fék a kezdőjében.

doktor.dikhed 2009.10.14. 20:41:30

Amúgy Torghelle mikor kerül ki a válogatottból? :D Nekem nagyon szimpatikus Sanyi, de ilyen alapvető technikai hiányosságokkal még a magyar válogatottba sem fér be.

Volt egy jó időszaka, szép volt, köszönjük neki, de ideje lenni új csatár után nézni (lehetne rögtön kettőt keresni).

Mr.AT 2009.10.14. 20:43:12

@montipájton: "Nem tudom, kinek van igaza és kinek nincs a konkrét ügyben, de egyben száz százalékig biztos vagyok: Bognár Gyurival az élen a jó kis magyar futballszakma egy emberként fog szörnyülködve felsorakozni a mi Zolink mögé, a köcsög idegennel szemben.
Koeman meg inkább előbb, mint utóbb, le fog lépni, aztán jöhet a belterj. Mert ugye (refrén indul): "ennyit bármelyik mahagyar ehedző is ki tud hohooozniii...""

Ezzel meg 100%ig egyetértek, s már előre hányok tőle.

Titi120 2009.10.14. 20:43:38

@Mr.AT:
Ugyanezt leírhatod Dzsudzsák és Juhász kivételével szinte mindenkiről.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.14. 20:44:45

Jól értem egyébként Gera blogjából, hogy ő is lekésett egy taktikai értekezletet? Ez most milyen dolog, de komolyan?

doktor.dikhed 2009.10.14. 20:46:55

@Mr.AT: A portugálok elleni kapufa, meg volt egy lövése is talán. Gyakorlatilag minden helyzetünk az ő nevéhez fűződik. Ja, nem, volt egy Dzsudzsák lövés is.

Amúgy, ha figyeled a játékát, sokszor látszik, hogy a társai képtelenek egy gyors passzra, vagy visszaadni a kényszerítőket, sokszor ezért nem jut előre. Persze, nem akarom az égbe magasztalni, nagyon pontatlan az utóbbi időben, az önbizalma sem a régi, de minden meccsén vannak jó megoldásai is, sokat fut, védekezik is, nem lóg ki a mezőnyből - sajna sokszor egyik irányban sem - valahogy mintha nem találná a helyét.

Másrészt, kérek egy nevet, aki képes lenne ugyanilyen közepes, vagy jobb teljesítményre a helyén :) Ja, és a dánok elleni meccs nem ér. Tét nélküli, ott könnyű pattogni :)

drosiii 2009.10.14. 20:47:48

@doktor.dikhed: butaság a köbön.
Juhászt egy sorban említed Gerával? Mondd elment az eszed?? Juhász még sérülten is vállalta a játékot és jó teljesítményt nyújtott. Gera egészségesen sem csinál semmi értékelhetőt.
@Mr.AT: bólogat.

ZenZo 2009.10.14. 20:47:54

@doktor.dikhed: álljuk meg, azért Gera nem egy CryRonaldo, aki megteheti akár meccs közben (mint ellenünk), hogy megunja a meccset negyed óra után, azt lemegy... meg nem tesszük be. Szerintem jelenleg az egyetlen pótolhatatlan játékosunk jelenleg Torghelle. Hasonlítsd össze a Gera és a Sanyi nélkül lejátszott meccseket... nincs Sanyi, nincs gól. Nincs Gera, kettővel kevesebb eladott labdával hozzuk le a meccset.

Juhász nagyon fontos pontja a csapatnak, de nem pótolhatatlan.

Capellot persze hülyeség volt felhozni. De ahogyan mondod, az utóbbi meccseinken Koeman is nagyon benne volt a vereségekben (nem is tagadtam én ezt), csakúgy, mint Gera... hameg Gera akkora spíler, hogy neki mindenképp játszani kell, akkor Gerának miért kell az emlegetett motiváció?

ZenZo 2009.10.14. 20:51:27

Húúú, két perc telt el, a védelmünk jóisten miket csinál...

doktor.dikhed 2009.10.14. 20:52:56

@ZenZo: Torghelle??? :D:D:D Labdatemető. Írtam fent. Kedvelem Sanyit, de sajnos már rég elfelejtett focizni. Hiába lő egy gólt, a támadások fele azon megy el, hogy megjátszhatatlan, nem tudja visszaadni a kényszerítőket, vagy képtelen lekezelni egy labdát.

Amúgy a Gera-ügyet félretéve, Koeman munkáját értékelve, szerintetek érdemes maradnia? Eleinte sz*r volt a játék, de legalább voltak eredmények. Most még rosszabb lett a játék, és eredmények sincsenek.

Én is irtózom a nagyképű magyar edzőktől, de ezért a teljesítményért kár ennyit fizetni.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.10.14. 20:56:53

@Mr.AT: 2007 aug 22, belul van az altalad leirt 2841 meccsen belul, akkor most elhallgatsz? (tudnam miert kell allandoan elerned, h az ember zsebeben kinyiljon a bicska)

ZenZo 2009.10.14. 21:06:39

@doktor.dikhed:
Magyarország–Albánia 2–0 (Torghelle 49.)
Málta–Magyarország 0–1 (Torghelle 23.)
Albánia–Magyarország 0–1 (Torghelle 39.)

labdatemető vagy sem, Air Sanyinak vannak technikai hibái, ha ő nincs, gólt is alig lövünk. Emlékszem a Huszti csatársorra, mert Torghelle csak 1 félidőre volt egészséges, jó ég, mi volt az.

És hogy érdemes-e maradnia Koemannak? Igen. Miért? Mert - hiába mondják sokan - a magyar edzők közül egy sem képes erre. Sem a kötelező győzelmek behúzására, sem stadionok megtöltésére. Szerintem az utolsó 3 meccsünket leszámítva vagy eredmény vagy szép/hajtós/küzdős játék volt. Az meg, hogy a portugálokat vagy a svédeket nem verjük szarrrá, aligha Koeman hibája. A dánokkal meglett egy X, és nem hiányzott ahhoz sok a svédek ellen sem. Legyenek reális elvárásaink, és azt értékeljük is reálisan. Az, hogy leszarozunk mindent, nem vélemény, csak hiszti. De várom, hogy szerinted mi lenne a megoldás. Mert játszon Gera és legyen magyar edző, hm, ilyet mintha már láttunk volna, asszem azt emlegettük úgy, hogy a magyar gödör, és volt benne valami Málta elleni gyalázat.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.14. 21:09:42

@doktor.dikhed: Tisztán az eredmények alapján egyértelműen Koeman maradására szavaznék, én is inkább pozitívan ítélem meg, hogy a kicsiken túllépett a csapat. Az utóbbi meccseken látva a morálisan és játékban széteső válogatott mélyrepülését már bizonytalanabb vagyok, úgy tűnik, hogy Koeman egyszerűen nem képes kezelni a helyzetet, az pedig nagyon nem jó.

drosiii 2009.10.14. 21:11:12

@Pályaelhagyó autóversenyző: te jó egy barátságos meccs?? Jó hogy nem edzést linkelsz be.

drosiii 2009.10.14. 21:12:17

@drosiii: "Úgy néz ki, mint Gerrard, úgy fut, mint Gerrard, úgy lő, mint Gerrard! Kétlábas, jól fejel, és fontos gólokat szerez. ”

– Antti Niemi[6]

jó hogy nem ezt linkelted...

ZenZo 2009.10.14. 21:15:25

Picit OFF:
Közben a portugálok vezetnek Nani góljával. Nagyon nehezen fogom túltenni magam azon, hogy ebből az emberből még a végén futballista lesz...

ZenZo 2009.10.14. 21:17:34

Picit nagyobb OFF:
Italy 0 : 2 Cyprus

MAti 2009.10.14. 21:20:42

Az első 25 perc vállalható volt, de gyanús, hogy eddig bírtuk lendülettel...

ZenZo 2009.10.14. 21:23:19

Áááááááááááááá! :)

danesdzsu2 2009.10.14. 21:24:05

Hát ez vicces volt. Az első támadásunk...:)

ZenZo 2009.10.14. 21:26:01

@danesdzsu2: Az. Ha a dánok nem Babos kezébe lövöldözgetnek, már mehetnének vagy hárommal. De ez szép volt.

(mondtam én, hogy már régen kezdetni kellett volna Buzsákyt :) )

MAti 2009.10.14. 21:27:04

No, épp jókor. :)

De ez a Sanyi, ez valami rettentő. Láthatóan szörnyű zavarba kerül, ha nála van a labda, és valamit kezdenie kell vele... :)

ZenZo 2009.10.14. 21:28:08

(azért kint van a magyar elit na... a "mindent bele" még oké, de hogy nem maradhat el a "ki nem ugrál büdös r....," hejj-hejj...)

drosiii 2009.10.14. 21:28:32

@ZenZo: a mai válogatottal elégedett vagyok. látszik, hogy technikailag képzeletlenebb csapat a mienk, de legalább futnak, hajtanak. Ha így játszunk (akár kikapva is), akkor nem hiányzik a gera, hajnal, huszti triumvirátus.

ZenZo 2009.10.14. 21:35:08

@drosiii: én is. Hajtunk, küzdünk. Néha saját magunkkal, de a pályán jelenleg nincs olyan magyar játékos, akire azt mondom, hogy sz*rik bele az egészbe. Ez elég arra, hogy a félidőre 0-1-el menjünk, s elég nekem is, hogy azt mondjam, ez így jó.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 21:35:45

Tóth és Varga nagyon jó középen. A mi Gravesen - Töfting párosunk:)))

MAti 2009.10.14. 21:37:19

@_Maverick: rugdosódunk is a középpályán nem keveset. Poulsen nem tűnik ki a pályán, pedig szvsz. az egyik legnagyobb tapló a komplett európai mezőnyben. :)

reader613 2009.10.14. 21:37:22

@_Maverick: a két kopasz stimmel, kilókban valószínűleg a dán ex-páros "autentikusabb", IQ-ban azonban a magyar páros jobb egy nagyságrenddel :-)

sporttárs 2009.10.14. 21:39:35

Husztival mi van?
Az megvan, hog amíg jó helyen álltunk, mást se mondtak a játékosok, mint milyen profi a coach, meg a körülmények meg a csapatszellem, meg minden? Most már kínos a keretben, vagy mi van?

Amúgy Gera ügyhöz:
Képzeljük el a megye nyolcas Csencsellőnél, falukedvence technikás Tibinek aszongya az edző, Tibikém bazmeg ne késsél már, mire Tibi: kapbefaszom múltkor is hol játszattál, mentek ti a picsába - és lelép a kocsmába.

Megy nyolcban ez a magyar folklór része. Válogatottnál kínosabb, ha cizelláltabb is. De nagyjából ennyire abszurd és menthetetlen.

(Lehet, hogy egyedül nekem jut eszembe a kérdés, de vajon ilyenkor mi a véleménye és a szerepe a legprofibb magyar menedzsernek, aki a korábbi meg a jelenlegi hisztiző Huszti-Gera tandem mindkét tagját képviseli?)

drosiii 2009.10.14. 21:41:31

@ZenZo: de pont ez az. a magyar válogatottól azt várom el, hogy tisztesen helytálljanak. Lássam, hogy ne szarjanak bele. Lássam, hogy Dzsudzsák nem húzza vissza állandóan a lábát (bár mintha eltűnt volna egy időre a mezőnyben..), ha megkapja Sanyi a labdát, akkor rohanajk fel 3an-4en segíteni.

Szerintem maradjon Koeman az EB selejtezőkre, ha már megkezdett valamiféle munkát. És bátran vegye le a semmitcsináló sztárjainkat a pályáról, keretből ha nem érdemlik meg.

@doktor.dikhed: úgy látszik eddig megoldjuk Gera nélkül. Ha megmarad ez a fajta lelkesedés a második félidőre is, akkor jöhet a bocsánatkérésed :)

És lehet, hogy ez a versenyhelyzet kell ahhoz, hogy a jobb magyar focisták is végre komolyan vegyék a válogatott meccseket. Ehhez nem elég 20 jó focista. Ehhez kell merítési lehetőség, hogy ne lehessenek kiskirályok válogatotton belül.

reader613 2009.10.14. 21:43:04

olaszok szépítettek, már csak 1-2-re égnek hazai pályán Ciprus ellen...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.14. 21:46:08

@ZenZo: Mondjuk most már 2-2, egyenlítettek az olaszok. Azt meg jól tudjuk, hogy hajlamosak alibizni a tétnélküli meccseken.

Vezetünk vaze!

Karsai István 2009.10.14. 21:46:17

De szánalmas ez: A SZÉP BÚCSÚ A CÉL! Pár hónapja még csoport elsőséget, továbbjutást, Vb szereplést, csodacsaptot vizionált a sok baromarcú, most meg már egy szép búcsú is elég lenne! DE SZÁNALMASAN MÉLYRE SÜLYEDT A MAGYAR VÁLOGATOTT!
(már vagy 25 éve egyfolytában sülyed)

Karsai István 2009.10.14. 21:46:49

De szánalmas ez: A SZÉP BÚCSÚ A CÉL! Pár hónapja még csoport elsőséget, továbbjutást, Vb szereplést, csodacsaptot vizionált a sok baromarcú, most meg már egy szép búcsú is elég lenne! DE SZÁNALMASAN MÉLYRE SÜLYEDT A MAGYAR VÁLOGATOTT!

ZenZo 2009.10.14. 21:47:05

@reader613: Gila csak kihúzza őket a kutymászból... 2-2

doktor.dikhed 2009.10.14. 21:47:58

@drosiii: Az a bajom, hogy ez egy tét nélküli meccs. Majd bocsánatot kérek, ha akkor játszunk így, amikor nagyon kell az eredmény.

Buzsákytól is sokat vártam korábban, de a tétmeccseken bátortalan.
Itt mindenki pattog, meg hajt, mert tudják, hogy nem kell félni, elrontani nem lehet, már kiestünk. Nincs teher.

Emellett megúsztunk egy 11-est meg egy piroslapot. Amikor Vanczák térdmagasságban letalpalta a dán térdét, azért szó nélkül pirosat ad egy normális bíró. Hihetetlen furkó megmozdulás volt.

Torghelle meg...megint kontrázhattunk volna, de Sanyi addig-addig idétlenkedett a labdával, amíg visszaért minden dán.

ZenZo 2009.10.14. 21:51:14

@doktor.dikhed: "Az a bajom, hogy ez egy tét nélküli meccs. Majd bocsánatot kérek, ha akkor játszunk így, amikor nagyon kell az eredmény."

Ez mondjuk teljességgel jogos sajnos. Hiszen eddig is ezzel volt a baj, a téttel.

De itt azért azt kell észrevenni, hogy ez a mérkőzés csak minket érdekel, ez az eredmény senkit sem fog érdekelni, csak bennünket. Ezek a srácok most nekünk, szurkolóknak, nézőknek játszanak.

drosiii 2009.10.14. 21:52:21

@doktor.dikhed: láttam. de gera is csak barátságos meccsen villogott, mint azt itt említette valaki. akkor most előrébb vagyunk? ha buzsáky beválik gera helyett akkor igen. ha nem válik be akkor ugyanott vagyunk. próba cseresznye.

reader613 2009.10.14. 21:53:09

@doktor.dikhed: nem is az a lényeg, hogy nekünk tét nélküli a meccs, hanem hogy a dánoknak az.

Akkor beszélhetünk sikerről, ha egy nálunk magasabban jegyzett ellenfelet, amikor éppen _nekik_ (is) fontos a győzelem, meg tudunk akadályozni a céljaik elérésében.

reader613 2009.10.14. 21:54:01

bosnyákok se valami szépen búcsúznak a sorozattól (0-5 hazai pályán a spanyoloktól)

ZenZo 2009.10.14. 21:57:25

@reader613: @popp:
az olaszok seggét pedig csak megmentette Gila egy 12 perc alatt vágott mesterhármassal...

reader613 2009.10.14. 21:57:51

oops, az máris 2-5, illetve nyernek az olaszok... muhaha.

l.skywalker 2009.10.14. 22:05:46

Számunkra ez a selejtezősorozat az első meccsen bukott el. Itthon Dánia ellen.. ennyi.

danesdzsu2 2009.10.14. 22:08:54

A Olsen jó volt:) A szünetben középpályás-csatár csere, miután végigtámadtuk eddig a félidőt, rájött, hogy ez nem lesz így jó, visszacserélte:D

danesdzsu2 2009.10.14. 22:12:04

Sanyinak szólhattak, hogy páran megkérdőjeleztétek a technikai képességeit, most sarokkal passzolt:)

MAti 2009.10.14. 22:14:50

Miket tud ez a srác....
Sanyi szóló! :)))

ZenZo 2009.10.14. 22:16:18

Hu bazzz... pedig de szép támadás volt.

zsakfos 2009.10.14. 22:16:41

Áh bazmeg! majdnem 2-0

reader613 2009.10.14. 22:16:57

komolyan, ezek a dánok tarolták le ezt a csoportot? :-(

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.14. 22:18:57

Nem is csak az eredmény miatt, Varga Józsinak nagyon örültem volna, ha nyom egyet gyakorlatilag az első válogatott meccsén. De persze még nem adtam fel :)

danesdzsu2 2009.10.14. 22:19:15

Az utsó 10 percben kapunk 2-öt.

ZenZo 2009.10.14. 22:20:10

@sporttárs:
"Husztival mi van?"
Már jön is :) ma neki is jó volt a pad

psychocska 2009.10.14. 22:21:36

Varga Józsi császár! Pár éve, amikor egyik cimborámmal voltunk egy loki edzőmeccsen, akkor vettük észre, hogy ebből a kis kopaszból lesz valami.

MAti 2009.10.14. 22:21:53

Babosnak jó napja van, vonzza a labdát. :)

mann 2009.10.14. 22:22:33

Jaja, Varga Dzsó megérdemelte volna, hogy pár centivel lejjebb találja el a kaput.
A Sancó szóló.... wow :)

psychocska 2009.10.14. 22:28:43

Air Sándor elvérzett!

sporttárs 2009.10.14. 22:29:46

Szlovákia a vébén.

Jól játszunk, persze a dánok nyilván nem így nyomnák, ha számítana nekik, bár volt mázlijuk is a sorozatban nem kevésszer.

danesdzsu2 2009.10.14. 22:31:32

Ha nyerünk, akkor ezt a meccset Babos nyeri meg. Szvsz.

sporttárs 2009.10.14. 22:33:10

Sanyi mekkorát játszik!
Új játékosunk Gergely Rudolf.:)

ZenZo 2009.10.14. 22:33:42

@sporttárs: a legnagyobb meglepetés az a csoport, egyértelműen.

Jól játszunk, és ha Babos nem fog ilyen napot ki, akkor már vagy néggyel úszunk... de ma még Fortuna is velünk van. Közben Dzsuzsák vazze...

MAti 2009.10.14. 22:34:53

Sanyi már nem az első csodapasszt adja - félreismertem a srácot, sokáig titkolta, mit tud. :)

Az üreskaput viszont illene berúgni, de legalább közelebb. :(

psychocska 2009.10.14. 22:35:13

Kár, hogy a téttel bíró meccseken nem bírtunk így felállni és így játszani.

ZenZo 2009.10.14. 22:39:23

És vége! Ez 0-1, akárki akármit mond.

sporttárs 2009.10.14. 22:40:12

Na tessék, most akkor egy ideig pontosan fogjuk tudni az unalomig ismételt kérdésre a választ: mikor nyertünk utoljára selejtezőből továbbjutó csoportellenfél ellen? :)

Szép volt, fiúk!

reader613 2009.10.14. 22:40:35

szép volt, srácok. köszönjük nektek is.

Fontos ez a 3 pont, ennyivel előrébb leszünk a következő sorsolásnál. talán pont egy kalappal feljebb.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.14. 22:41:03

Ha más haszna nem is volt esetleg, annyi biztos, hogy talán megtaláltuk a belső középpályát! Varga Józsit minden meccsen látni akarom, és Tóth is jó volt!

MAti 2009.10.14. 22:41:04

No, hát ez most így jó.
Azt meg azért ne felejtsük el: ma csak a mai meccset lehetett megnyerni. :)

sporttárs 2009.10.14. 22:42:07

@ZenZo: Babosnak olyan marha nagyot csak itt a végén kellett fognia a második félidőben. De tényleg tartást adott.
A védelem jó volt, Bodnár nemcsak ott. Tóth, Varga, Buzsáky, Torghelle volt még átlag fölött szerintem.

danesdzsu2 2009.10.14. 22:42:56

@psychocska: Nem játszottunk jól. A dánokat blokkolta le a rengeteg Babos csoda, de ha átlagos formában van, két-három góllal vernek minket, ahogy ZenZo is írta. A svédek ellen pont így játszottunk itthon. Tragikus első félidő, majd reményteljes pillanatok. Csak akkor nem volt mákunk.

Mr.AT 2009.10.14. 22:43:31

Azt hiszem frappáns válasz ez az 1:0 Koeman-tól Gerának, még akkor is, ha Babos ihletett formában védett.

Ami a többieket illeti, nálam a Varga-Tóth vkp kettős stabil kezdő lenne a következő meccseken, ahogy Bodnár és Rudolf is.
Ami pedig a kreatív (?) játékosainkat illeti, a Gera-Huszti-Hajnal hármas hiánya egy árva pillanatra nem tűnt fel, Dzsudzsák helyen ilyen szinten is megkérdőjelezhetetlen, még ha ma nem is nyújtott maradandót.

danesdzsu2 2009.10.14. 22:43:41

@sporttárs: "Babosnak olyan marha nagyot csak itt a végén kellett fognia a második félidőben."
Az elsőben meg számolatlanul:)

Fisk 2009.10.14. 22:44:12

Annyira jó érzés, hogy Szöllösi Gyuri soha többé nem írhatja le, h az utolsó magyar csapat, amelyik továbbjutó csapatot vert meg csoportjában, a (hiperszuper) Gellei-féle mancsaft volt, mikor lezúzta a letteket 3-1-re.
Mondjuk, mind2 meccs ugyanannyit ért a végelszámolásnál...

IronRock 2009.10.14. 22:44:19

Most csak egyet kérdeznék...miért is nem tudtunk így játszani a svédek és a portugálok ellen??? Jó, lehet hogy ennek a meccsnek nem volt tétje, de kötve hiszem hogy a dánok hazai pályán ki akartak volna kapni az utolsó meccsen...
Mellesleg most egész jó volt a csapat, bár az is igaz, annyira nem is tették próbára. Varga nagyon jó volt: jól szerelt, sok labdát szerzett, és a helyzetét ha belövi...szerintem ha Dárdai egészséges lesz, csakis ő kellene mellette. Középpályánk is jó volt, meg a védelem se hibázott most. Kár hogy ez most már hiába...

ZenZo 2009.10.14. 22:44:19

"Dániában szeretnénk egy kicsit jobb helyzetet teremteni a selejtezősorsolást megelőző várakozáshoz, ami testet ölthet akár egy szorosan elveszített csatában is, egy pontocskáról nem is beszélve"

A háromról meg pláne :)

sporttárs 2009.10.14. 22:44:37

Koemann pedig dolgozzon tovább, nézze meg azért a hazai kínálatot is, figyelje az utánpótlást. Mindenki legyen profi a válogatottban is, tőlem Gerát is lehet rehabilitálni, persze neki kell lépnie először.

Mr.AT 2009.10.14. 22:44:47

@Pályaelhagyó autóversenyző: Kiváló példa ez a barátságos meccs, igen, itt válik el, hogy mitől csapatkapitány egy csapatkapitány. Írhattad volna azt is, hogy tavaly karácsonykor családi körben milyen szépen dekázgatott Zolika a fa mellett.

montipájton 2009.10.14. 22:44:59

Ha ezt az 1-0-t Pesten is hoztuk volna...

Halovány egy társaság ez a dán, igaz, amikor kellett, mindig tudtak nyerni.
Mi viszont 16 ponttal zártunk, ha valakinek van realitásérzéke, ezt az eredményt el tudja fogadni. Remélem legalábbis, kicsit visszavesz az arcból a Bognárgyuri-féle hazai lobbi.

Hatból négy pontot elvettünk a csoportelsőtől, helló, mikor volt ilyen egyáltalán?

Mostantól lehet az Eb-vel kapcsolatban álmodozni, legalább a sorsolásig.))

Amúgy meg: milyen Gera? )))

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 22:46:19

nem érdekel, hogy tétnélküli, hogy Babos szétvédte az agyukat (kapus, nem?)... odamész, és nyersz. ez a sport. most odatették magukat a srácok. köszönet nekik. no, meg ahol csak lehetett, kisérgették az ellent, ha az ötösön, ha a félpályán volt. mennyit számít, ha van egy csatár a pályán, Rudolf, bár Sanyi is odatette magát ma.

RiA, RIA, MAGYERIEK :)

mándy 2009.10.14. 22:46:23

Alapvetések:
1. szép volt fiúk!
2. a dánok azt gondolták, hogy simán gurítanak egy 4-est oszt' a 15. perc után megnyugodtak, hogy majd jönnek a gólok - ezt a 85. percig el is hitték
3. Varga Józsi! Varga Józsi! Varga Józsi!
4. koeman szerelmetes Torghellébe és Tóth Balázsba (jó, jó ma küzdöttek és félve írom le, jól is játszottak, de...)

Titi120 2009.10.14. 22:47:39

Az idejét nem tudom, hogy mikor vertünk meg utoljára nálunk többre taksált válogatottat tétmérkőzésen.
Kár, hogy ez sem volt igazi tétmérkőzés ...

sporttárs 2009.10.14. 22:48:56

@Mr.AT: Ja, igen, Rudolf is jó volt.

zsakfos 2009.10.14. 22:49:03

Tetszett a mai játék meg a hozzállás is. Ha szerencsével is,de nyertünk. Babos kitűnő volt, külön öröm volt látni, hogy van mind2oldali felfutó szélsővédőnk, jól működött a "Gravesen-Töfting" tengely, végre volt 2 csatárunk. Egy negatívum nálam: Dzsudzsák játéka...

montipájton 2009.10.14. 22:49:35

@Fisk: Ezt nagyon csípem én is.

Mondjuk Szöllősi ezzel együtt sem lesz pozitív, készülj fel rá, nyilván a tétnélküliséget meg a "mire mentünk vele" szöveget fogja ragozni, ahogy más ún. szakírók is.

A meccs legnagyobb hozadéka, hogy Koemant most kénytelenek lesznek békén hagyni a következő sorozatig.

Mr.AT 2009.10.14. 22:49:39

@ZenZo: Azt azért a tények kedvéért rögzítsük, hogy végül 3:2re fordítottak az olaszok, Gilardino mesterhármasával. :-)

Meg azért azt se felejtsük, hogy konkrétan a Marchetti - Santon, Gamberini, Cannavaro, Bocchetti - Pepe, D'Agostino, Gattuso - Rossi, Quagliarella, Gilardino tizeneggyel futottak ki a pályára, amelyik egyrészt világverőnek azért nem nevezhető, másrészt valószínűleg az életben nem áll össze így még egyszer (ahogy eddig sem). :-)

zsakfos 2009.10.14. 22:50:02

Max respect azoknak a magyar szurkolóknak akik kimentek és buzdították a csapatot, főleg azoknak akik 3 fokban ezt félmeztelenül tették:)

IronRock 2009.10.14. 22:50:48

@Hontalan Ivan: Tóth is egész jó volt. Bár Vargát sokkal biztosabb pontnak éreztem, szerintem neki ott a helye a középpályán is a válogatottnál. Torghelle helyett meg mégis kit rakott volna be Koeman? Priskin volt az egy szem csatár a padon, Rudolf ugye a pályán volt. Sanyi most jobban élt, bár ez a brusztolós, birkózós stílus nagy fekszik neki, talán azért.

Titi120 2009.10.14. 22:50:50

"Azt hiszem frappáns válasz ez az 1:0 Koeman-tól Gerának ..."

Anyám, ilyen konzekvenciát ...

psychocska 2009.10.14. 22:51:09

@danesdzsu2:
Azért ezt így nem mondanám. Nekem felüdülés volt a mai, főleg a 2 hazai meccsünkre visszaemlékezve.

montipájton 2009.10.14. 22:52:24

Nekem amúgy is jó estém volt, Svájcnak és a portugáloknak szurkoltam, persze a mieink után. Svédország agyleszívó futballja ment a levesbe, de jó!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.14. 22:52:35

amúgy meg a dán-svéd meccset láttam, szerdán. kb ez a szint, egy talált lövés (csúnyán lepkegyanús), 75-80 perc környékén. valami noname jacobsentől, ha minden igaz. azzal másztak ki a dánok... Tomasson végig nyomta :), meg Ibra is. f@szt se csináltak. erről ennyit. nem a villogás, hanem az eredmény kell :xD

IronRock 2009.10.14. 22:52:49

@zsakfos : Dzsudzsák megint nem a helyén játszott, ezt vedd bele. Akárcsak Buzsáky. Még mindig nem nagyon értem Koeman-nak ezt a húzását, pláne azért nem, mert a gólt leszámítva nem tudtunk így helyzetet kialakítani.

drosiii 2009.10.14. 22:54:39

kis összegzés. levedtem belőle a két outsidert.

1. Dánia 10 pont 6-4
2. Portugália 9 pont 7-4
3. Svédország 8 pont 4-4
4. Magyarország 4 pont 3-8

6 meccsből három meccsen jól játszott a csapat (4pont), kettőn szarul, épphogy kikapva és egyen meg bicskanyitogatóan szarul. Szerintem mindenképp előrébb léptünk. Egyenlőre maradjon Koeman. Aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Fisk 2009.10.14. 22:55:17

@montipájton: Jaj, nem vagyok annyira naív, h ne lássam a holnapi SzGy-cikket: "Szép,szép, hogy nyertek a fiúk a dánok ellen. De ennek a meccsnek már nem volt tétje. Bezzeg a letteket, mikor legyőztük Juhár vezérletével! Ezért ennyi pénzt?"

sporttárs 2009.10.14. 22:55:32

Kiestek a svédek, csehek, horvátok, törökök, románok, öt csapat a tavalyi EB-ről... Ők nyugodtan tekinthetik kudarcnak a sorozatot, nekünk sem siker persze, de volt honnan előre lépni, és öszeségében sikerült is. A lényeg az lenne, hogy innen most már ne vissza.

(Puhl és Nyilasi a sporttévén már fanyalog, ennyit a hazai közteg várható reakciójáról. Mondjuk, ha valaki az elkövetkező politikia kurzus ígéretét bírja már, hogy hamarosan ismét ő jön az MLSZ-ben, az nem is fog jó pofát vágni a jelenlegi eredményekhez.)

rizla 2009.10.14. 22:56:13

papíron azért nem fest rosszul a csoport. igaz, negyedik hely, de a gólkülönbségünk legalább pozitív, nekünk is 5 győzelmünk van, stb.

buzsáky, torghelle, rudolf, varga jól játszottak, babos remek volt, a védelmünket inkább hagyjuk. dzsudzsák szar volt sajnos.

hát, ennyi. kis szerencsével lehettünk volna harmadikok, nagy szerencsével másodikok, ez van, tényleg ez a realitás.

ZenZo 2009.10.14. 22:56:18

@montipájton: hü, nem hittem, hogy _nemportugál_ ember képes szurkolni a portugáloknak... úgy nem vagyok rá képes, hogy a védelem 2/3-a (+Deco) a Chelseaben játszik.

sporttárs 2009.10.14. 22:57:58

Egyébként lehet, hogy Koemann megsértődött a múltkor, de csak felküldte két csatárral a csaptot, vagyis ő sem ragaszkodik makacsul minden elképzeléséhez.
Pláne, ha így még jobbak is vagyunk. :)

rizla 2009.10.14. 22:59:52

@Mr.AT: "Ami a többieket illeti, nálam a Varga-Tóth vkp kettős stabil kezdő lenne a következő meccseken, ahogy Bodnár és Rudolf is."

azért maradjunk a földön, a dánok átrohantak rajtunk elég sokszor, de már továbbjutók, ha jobban koncentrálnak, bizonyára vereséggel megyünk haza. nem akarom kisebbíteni a csapat érdemeit, ez szép befejezés volt, de semmivel sem volt jobb a védekező középpályánk, mint a selejtezősorozat elején, amikor dárdaiék játszottak, sőt. ennyi helyzete messze nem volt a dánoknak pesten.

IronRock 2009.10.14. 23:01:14

@drosiii: melyik három meccsen játszott jól a csapat?
A dánok elleni hazain inkább ők voltak szarok, nem mi jók...legyen inkább az közepes... Ezt az utolsó meccset meg azért nem teljesen fair belevenni, mert itt már mindkét félnek minden mindegy volt...ha a dánok számára is lett volna tétje, aligha így játszanak.
A szarul épphogy kikapva melyik volt? A svédek elleni hazai az rendben, de a másik számomra a portugálok elleni idegenbeli volt, ahol nem épphogy csak kaptunk ki, 3:0 ugye. A bicskanyitogatóan szar nálam a portugálok elleni hazai 0:1.

rizla 2009.10.14. 23:01:32

@ZenZo: juhász az egyetlen épkézláb védőnk. nála pótolhatatlanabb nincs. a svédek ellen le kellett hozni, láttuk a végét..

Mr.AT 2009.10.14. 23:01:33

@Titi120: Természetesen irónia volt.

A lényeg: el kell felejteni az "irányító" misztifikumot, amihez görcsösen ragaszkodunk hosszú évek óta, hol Hajnalnak, hol Gerának tulajdonítva a karmesteri pálcát.

Egyszerűen egy hozzánk hasonló (értsd: legjobb formájában is csak középszerű) csapat nem engedhet meg magának olyan luxust, hogy egy osztogató szerepkörű naplopó henyéljen a félpálya magasságában 90 percen át.

Kell egy tankszerű játékos középre, aki küzd, harap és ütközik, s minden labdára rárajtol, mint egy kiskutya (a'la Sanyi, persze nem ártana, ha nem taszítaná ennyire a labdát - erre hosszú távon talán majd Németh K. jelenthet megoldást rövid idő múlva), meg mellé egy másik csatár, aki képes megcsinálni egy cselt, s 2 másodpercnél tovább is meg tudja tartani a labdát (itt Rudolf tökéletes választás).

A másik 8 játékos pedig stabilan, rendszeresen, s zártan együtt mozogva vissza kell, hogy zárjon, 90 percen át. Két sokat futó szélső (itt Dzsudzsák az egyik stabilan), meg két vkp (itt ízlések és pofonok, nekem nagyon bejött ez a Tóth-Varga páros, Varga ráadásul nem csak a b*szdelőrejózsi taktika megvalósítására képes). És ennyi.

Kell még egy jó nagy adag szerencse, meg egy jó napot kifogó kapus, s akkor az ilyen szorgos iparos jellegű nagyobbnak titulált csapatokat is megfoghatjuk. Továbbjutni így se, úgy se fogunk, mert a valamire való kreatív csapatok már szétszednek minket (bármennyire is nem tetszik ez sokaknak, de hát ez a realitás), de ilyen bravúr 3 pontok összejöhetnek.

Gera Zoltánnak pedig köszönjük mindazt, amit eddig a magyar válogatottért tett, s sok sikert kívánunk, mi több, drukkolunk is neki leendő klubcsapataiban, de mindenkinek jobb, ha valóban nem tekinti magát a jövőben a válogatott keret tagjának.

mándy 2009.10.14. 23:01:37

@IronRock: igen, Tóth is jó volt ma, de amikor igazán kellett volna korábban, akkor meg nem (nagyon nem). Varga szerintem elképesztő, labdaszerzések, azokat jól megjátsza, bátor labdavezetés (BL-ben is!)

ZenZo 2009.10.14. 23:02:30

@sporttárs: én idevenném a lengyeleket is, plussz az orosz-ukrán-portugál-francia-görög fogatból is lesz még kieső.

"...nekünk sem siker persze, de volt honnan előre lépni, és öszeségében sikerült is. A lényeg az lenne, hogy innen most már ne vissza..."
Ööö, ja.

rizla 2009.10.14. 23:05:20

gera hiányát egyébként nem fogja megérezni a válogatott a jövőben. vérzik a szívem, de ez az igazság, nagyon rég nem játszott jól. a portugálok ellen benne még úgy ahogy pislákolt valami, de ezt leszámítva..

Lacóka 2009.10.14. 23:06:33

Statisztika-buzi vagyok, vállalom:

2010 VB: 4. hely (6-ból), 10 meccs, 5 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 10 rúgott, 8 kapott gól, +2-es gúlkülönbség, 16 pont
2008 EB: 6. hely (7), 12 meccs, 4-0-8, 11-22, -11, 12 pont
2006 VB: 4.hely (6ból), 10, 4-2-4, 13-14, -1, 14 pont
2004 EB: 4/5, 8, 3-2-3, 15-9, +6, 11
2002 VB: 4/5, 8, 2-2-4, 14-13, +1, 8
2000 EB: 4/6, 10, 3-3-4, 14-10, +4, 12
1998 VB: 2/5, 8, 3-3-2, 10-8, +2, 12

A megszerzett pont/megszerezhető pont hányadosunk az elmúlt 10 évben most a legjobb, még a 98-as csoportmásodiknál is jobb.

zsakfos 2009.10.14. 23:06:41

Akárki akármit mond én elégedett vagyok. 16 pontot szereztünk az egyik, ha nem a legnehezebb csoportban. ( A nálunk harmadik svédek nem vagyok benne biztos, hogy nem nyerték volna meg a svájci vagy a szlovák csoportot...)Ha a holland féle 5csapatos csoportot nem számoljuk a maradék 8ból ezzel a pontszámmal 4 csoportban is harmadikok lettünk volna. Vertük a "kicsiket", a nagyok közül egyedül a portugálok ellen nem volt esélyünk, a csoportelső dánok ellen szereztünk 4 pontot, a svédek ellen idegenben simán partyban voltunk és itthon is egy 94.percben kapott góllal kaptunk ki.
Szerintem ez előrelépés.( Hozzáteszem: a 2 portugál és a hazai svéd meccs játéka és hozzállása is szégyenteljes is volt.) Én azt mondtam a selejtezők előtt, hogy a harmadik hely már bravúr lesz, a negyedik elvárás. Dolgozzunk tovább és lassan meg lesz az eredménye. Ha az EB selejtezőn már meg tudunk csípni egy pótselejtezős helyet, a brazil vb-re akár ki is juthatunk. Úgy gondolom ennek van realitása.

danesdzsu2 2009.10.14. 23:16:14

@Mr.AT: Próbálom vizionálni a tankszerű Németh Krisztiánt, de nem megy, ehhez valami keményebb anyag kellhet;)

laos 2009.10.14. 23:17:11

ha egy kis tétje is van a meccsnek ezt a dán válogatottat nem verjük meg, szépíteni lehet ezen a teljesítményen de igazi akarás nem volt emőgött a 16 pont mögött sem...talán a svédek ellen idegenben volt felemelő érzés is volt nézni őket de a többi meccs katasztrófa beleértve a mostanit is hiába nyertünk...ez az én véleményem de örök optimizmus...Gera veled vagyunk!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.14. 23:18:52

Megköszönném ha valaki lökne egy videót az olasz meccsről.

@zsakfos : Ha abban a szisztémában rendezik az EB-selejtezőt mint legutóbb, akkor nem lesz pót-selejtező és a legkevesebb pontot szerző másodikon kívül az első kettő jut ki az EB-re. Egyébként az esélylatolgatással várjuk meg a sorosolást: el tudok képzelni olyan csoportbeosztást melyből lenne némi sanszunk továbbjutni, meg olyat is ahonnan semennyi.

IronRock 2009.10.14. 23:18:52

@zsakfos : a probléma ott van, hogy ezzel a helyezéssel vajon melyik kalapba kerülünk az EB-selejtezők sorsolásán? Mert ha megint kapunk egy hasonlóan erős beosztást, akkor ugyanúgy nem tudtunk előre lépni...a megfogalmazott cél az lett volna ugye még a sorozat elején, hogy ha a harmadik helyen tudunk végezni, akkor kedvezőbb kalapba kerülünk és talán nem kell pár nálunk sokkal előrébb rangsorolt és erősebb válogatottak ellen küszködnünk... hát kérdés hogy ez teljesül-e...

ZenZo 2009.10.14. 23:21:34

@zsakfos : "...Dolgozzunk tovább és lassan meg lesz az eredménye. Ha az EB selejtezőn már meg tudunk csípni egy pótselejtezős helyet, a brazil vb-re akár ki is juthatunk. Úgy gondolom ennek van realitása."

Nem szeretem az efféle nagy tervek szövögetését, de ha már, akkor:
az ilyen tervek egyféleképpen valósulhat meg: ezerszer elhangzott már, lerágott csont, de akkor és csak akkor, ha az a "dolgozás", azaz munka következetes. Azaz addig nem lesz 4-5 új szövkap, és a hazai "szakemberek" képesek lesznek ha nem is egy emberként, de valamilyen szinten egységesen odaállni a sport mögé, s nem fanyalgunk, meg ahol lehet, alávágunk a másiknak. Koemannal vagy mással, fiatalokkal vagy sem, de következetesen. Ha kell, vegyenek fel a szövkap mellé piciátert meg szpihológust, ha csak a fejekben kell rendet tenni, a fiatal leendő nagyválogatottjainkat pedig ésszel eladni külföldre. Naésatöbbi.

micz 2009.10.14. 23:31:06

Na, a Digisport adja élőben az Uru-Argentínt! Mi más...

hvuk 2009.10.14. 23:38:35

Végre - legalábbis az utolsó 55-60 percben - úgy játszott a csapat ahogy mindig is kellett volna. Küzdöttek és harciasak voltak. Gól előtt mákunk volt, utána meg már reális volt, hogy senki nem lőtt gólt, sőt inkább nekünk állt a zászló. Előzetes megjegyzésemmel szemben a dánok nem voltak motiválatlanok, sőt nagyonis győzni akartak. Nem hiszem, hogy máshogy játszottak volna, ha svédek elverik őket az előző meccsen, azaz ha még lett volna tétje a mérkőzésnek.

A 16 pont szebb mint amit vártam és mint ami elvárható volt. A nálunk papíron gyengébbeket mind megvertük (ilyen utoljára mikor fordult elő???), az erősebbek ellen vívott 6 meccsből 3-on jól játszottunk, ez egy döntetlenre és egy győzelemre volt elég.

Olyan is régen fordult elő, hogy az utolsó forduló előtt még matematikai esélye lett volna a csapatnak a továbbjutásra (oké, gyakorlati esélye nem volt), szóval ez is előrelépés a közelmúlthoz képest. Már csak motivációt és bátorságot, merszet kellene tanulnunk és akkor legközelebb talán összejön.

zsakfos 2009.10.14. 23:47:57

@IronRock:
Ha jól tudom a FIFA ranglista alapján osztják be a kalapokba a csapatokat, ebből a szempontból nagyon jól jött ez a dániai győzelem vb selejtezőn! Kérdés jelent e valamit: 28. helyen vagyunk az európai ranglistán és előttünk a bosnyákok,a szlovákok, írek, norvégok, svédek vannak: és hát a többésgük nem szerepelt rosszul. Úgyhogy szerintem biztosnak tűnik a 4. kalap. Ami igazán nagy szopóg, hogy Ukrajna és Lengyeloroszág a rendező: már alapból -2hely, ráadásul olyan csapatok, amelyek nem is biztos, hogy kijutnának. ( Nyerték volna inkább az olaszok, vagy persze mi a rendezést...)Van 14 hely. (1-el több mint most.)Mondjuk egy horvát, izraeli, skót csoportban lenne esélyünk, egy spanyol, portugál, svédben megint nem... Úgyhogy várjuk a szerencsés sorsolást...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 00:07:19

Ez nagyon jólesett.

Nem tudom, mennyire számít tétmeccsnek, de a dánok érezhetően nagyon nem akartak kikapni, mégis elbántunk velük.

Jó szellemben, bátran, az első húsz perc után néha jól is játszott a csapat.

A megszerzett 16 pont talán a legtöbb, amit 1986 óta elért a magyar válogatott. A legjobb csoportnegyedikek lettünk, 3 (!) ponttal elmaradva a pótselejtezőtől. 10-8-as, figyelemre méltóan tiszteletreméltó gólkülönbséggel. Remélem, marad Koeman.

A spanyolokhoz: nem semmi, hogy a világ legjobb csatára nélkül vágnak egy ötöst a csoportmásodiknak. Amikor megláttam az eredményt, egyből arra gondoltam, hogy biztos megint betalált Piqué... És lőn.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.10.15. 00:08:01

gratula a srácoknak, örülök hogy megfingatták a dánokat

lehet én következtetek rosszul, de végre két csatárral kezdett a csapat és láss csodát, nyertek

fallen 2009.10.15. 00:14:12

Szerintem a dánok kurvára meg akarták nyerni a meccset, már csak a presztizs miatt is. De ahogy telt az idő, egyre kevésbé találtak fogást a védelmen, egyre tanácstalanabbá váltak. Nem véletlen, hogy vagy 5x ivelték be a labdát a 16-osra, ami aztán vagy símán Babosé lett, vagy kigurult. Maradtak az átlövések, de ma Babos tényleg ihletett volt. Amúgy, ha Buzsáky nem sérül meg tavasszal, már hamarabb képes lett volna erre.
Gera pedig utoljára az olaszok ellen játszott jól, az meg már több, mint 2 éve. Én speciel nem amiatt szidtam Koemant korábban, hogy kihagyta Gerát, hanem hogy nem tette meg ugyanezt Hajnallal is. Amúgy Hajnalnak jobbulást kívánok, és azt, hogy igazi játékmesterként lépjen fel a válogatottban és ne pedig "kinevezettként"
Szerettem Gerát, pár éve azt mondtam, hogy ő az egyetlen épkézláb játékosunk, de az elmúlt két év Gerája egyáltalán nem hiányzik a csapatból.
Ettől függetlenül, ha mégis úgy dönt, hogy beáll a sorba, és tisztázzák a dolgokat, felőlem lehet még válogatott.

fallen 2009.10.15. 00:19:21

Amúgy a Pepsifocin beleolvastam pár kommentbe, ott a - gondolom - fiatalabb és éretlenebb korosztály vérét venné Koemannak, amiért elzavarta a MI Zolinkat. Biztos igazunk van, abból is látszik a hozzáértésük, hogy Dragoner eltiltását is megsiratták, mint a legjobb magyar védőét.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.10.15. 00:20:07

- Koeman egy olyan szövetségi kapitány, akivel a csapat a mutatott játéknál jobb eredményeket hozott (16 pont ebben a csoportban simán várakozáson felüli)
- Korábban általában az ellenkezőjével szoktuk magunkat vigasztalni (hogy mennyire jogosan, azt hagyjuk), hogy jó játékkal nem hozta a válogatott az eredményeket

Nekem valahogy jobban tetszik ez az első lehetőség.

Mr.AT 2009.10.15. 00:35:41

@fallen: Ez a két dolog, amiért nagyon jó ez a mai győzelem:
1. legalább remélhetőleg leszállnak Koemanról, de legalábbis nehéz lesz objektíven alátámasztani azt, hogy a megszerzett 16nál racionálisan több lett volna elvárható;
2. lesz tényszerű ellenérv a "úúúúáááááhogymerthozzányúúúúlni a mizolinkhoz" hazafias front képviselői ellen is. :-)

Csé* · http://bogoz.blog.hu 2009.10.15. 00:43:25

Magyarország az egyetlen, ahol a győzelmet is magyarázni kell.
"Nem volt a meccsnek tétje, hiszen a dánok a továbbjutást otthon, 40 ezer ember előtt vereséggel akarták ünnepelni."
Ha bejutnánk egyszer a vb-re azt mondanák"pofozógép leszünk a csoportmeccseken".
Ha továbbjutnánk a csoportból, akkor azt mondanák "az egyenes kiesésben úgyis kiesünk".
Ha ott is nyernénk meccseket, akkor azt "szerencsénk volt, csoda, a döntőt úgysem nyerjük meg".
És mikor végén kikapnánk a döntőben mondanák "Na tessék, megmondtam, hogy kikapnak!".
Ha pedig megnyernénk a vb-t: "Most sikerült a csoda, legközelebb úgysem mi nyerjük a vb-t".

fallen 2009.10.15. 00:47:25

@Mr.AT: egyetértek.
Két állítás, lehet vele vitatkozni:
1/ Koeman tökös gyerek, mert kihagyta Gerát, akiről minden meccs előtt lehetett tudni, hogy odateszi magát, és ha nem is hozza egyedül a meccset, de ő lesz az, aki tudásához és tehetségéhez képest a legtöbbet hozza ki magából. ( folyománya ennek - Koeman tökös, de hülye, aki direkt ki akar kapni a csapatával, mert az neki jó)
2/ Koeman nem tökös gyerek, semmit nem kockáztatott Gera kihagyásával, mert annyit a nagymamám is odatett volna, és most nem a svédek elleni beívelésére gondolok, hanem azokra a meccsekre amiket Koeman alatt játszott.

Amúgy pedig gratula a csapatnak, mert most könnyen megbuktathatták volna a kapitányt a Gera ügy közhangulatában egy lélektelen játékkal. De ez nekik eszükbe sem jutott, tehát vagy ők sem bánják annyira a történteket, vagy látták a U20 csakazértisvégighajtunkmindenerőnkből játékát és bármennyire is akarták, nem tudták kivonni magukat a fiatalok hatása alól.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 02:02:59

Hát azt hiszem, ma éjszaka nem az argentinokon röhög a világ; hanem a brazilokon. :-)

Argentína (amennyit láttam belőle) elképesztően ocsmány, igazi olaszos játékkal húzta be a továbbjutást. Vagy ahogy juvés feleink fogalmaznának: oktattak...
:-)

zsakfos 2009.10.15. 02:08:50

Mekkor idióták ezek az uruguayiak. Már a saját meccsük vége előtt 5 perccel bemondták, hogy nyert Chíle Ecuador ellen( mondjuk jönnek nekik az uruk eggyel...), erre a meccs után majdnem megverik a játékvezetőt:)
Ha a franciák és a portugálok behúzzák a pótselejtezőt a "nagyok" közül ott lesz mindenki.

szbszig 2009.10.15. 03:07:41

Ez az Uruguay-Argentína bűn rossz mérkőzés volt, volt szerencsém látni belőle bő másfél félidőt. Az viszont pont jó, hogy a magyar válogatottról szóló bejegyzés alatt vagyunk, mert az uruguayiak játékát legalább annyira nem értettem, mint a miénket a svédek meg a portugálok elleni sorsdöntő meccseken. Az uruguayiak már a meccs előtt úgy készülhettek, hogy teljesen mindegy, itt döntetlent játszanak, vagy kikapnak. Bárhogyan is végződik a másik meccs, egy döntetlennel nem mennek többre, mint a vereséggel, mert vagy mindkettővel pótselejtezősök, vagy mindkettővel kiesnek. Ennek ellenére a támadásuk egy nagy nulla volt, a mérkőzés semelyik periódusában nem kíséreltek meg építkezni. Sőt, igazából semmit sem kíséreltek meg csinálni, ugyanolyan lelketlenül és ötlettelenül játszottak, mint mi a két szeptemberi meccsen. Pedig itt még csak az se volt, hogy össze kellett volna szarniuk magukat az argentinoktól, akik ugyanúgy nem mutattak semmit, de ők legalább azzal védekezhetnek, hogy már a meccs előtt tudták, hogy nekik a döntetlen elég a továbbjutáshoz. Szóval én hatalmasat csalódtam, sokkal többet vártam ettől a meccstől meg mindkét csapattól...

szbszig 2009.10.15. 03:13:08

@zsakfos : Hát, azt se értettem, a lefújásnál miért voltak annyira felháborodva, de mondom, én kb. az egész meccs alatt nem értettem őket. Egyébként a FIFA matchcastje szerint addig pattogtak, amíg a 94. percben, tehát valószínűleg már időn túl, sikerült begyűjteniük még egy piros lapot...

szbszig 2009.10.15. 04:42:07

Az USA-Costa Rica meccset, vagy legalább a végét viszont remélem, figyelte mindenki. Úgy látszik, az interkontinentális pótselejtezős helyek megszerzése ebben a selejtezősorozatban mindig ilyen drámaian alakul. A vendégek a 95. percben, az utolsó szögletnél engedté ki a kezükből a továbbjutást. Vajon mi folyhat most Salvadorban? A hondurasi válogatott játékosai az ősi ellenségnek számító szomszéd földjén ünnepelhetik éppen fékeveszetten a vébére jutást 28 év után...

montipájton 2009.10.15. 07:21:52

@Csöncsön: A brazilokon miért röhögne, nyilván teljes erőbedobással, legerősebb csapattal játszottak, gondolom megfeszültek.

Az argentinok szánalmas továbbvergődése annál viccesebb, gondolom, Maradona tegnap is csúszott-mászott örömében a fűben. Tényleg, mi lenne a vb-vel enélkül a káprázatos alakulat nélkül...? ))))

Mourinho már nem a király 2009.10.15. 07:27:45

Nos, 16 pont, 3 pontra a pótselejtezőtől, én azt mondom ez egy egész tisztességes eredmény.
Nem beszélve arról, hogy a svédek ellen óriási balszerencsével kaptunk ki. Azon a meccsen ha meglett volna az egy pont, akkor meg vagyok győződve róla, hogy a portugálok ellen is itthon tartottunk volna 1 pontot, és 18 ponttal pótselejtezősök lennénk.

montipájton 2009.10.15. 07:38:18

@ZenZo: A következetes, hosszútávú munkáról annyit - csak azért idehozva a politikát, mert ebben a témában muszáj -, hogy a borítékolható új kormányzással már jópár embernek meg lett ígérve pozíció a futballban is, a jelenlegi felállás aligha marad jövő őszre. Csak nézni és látni kell a megnyilatkozásokat a futbalunkkal kapcsolatban az ugrásra váró slepptől.

(Zárójelben írom ide, nem kell vele egyetérteni: Nyilasi Tibor kinevezése bárminek, a magyar foci hátraszaltóját jelentené. Szerintem.)

montipájton 2009.10.15. 07:51:54

A Gera-ügyhöz annyit: én Gerát soha nem tartottam primadonnának, már a Fradiban is az egyetlen volt akkoriban, akinek el lehetett viselni a játékát, mert mindig hajtott, a válogatottban pedig, ha volt is elég sok szar meccse, soha nem láttam, hogy direkt alibizne, legfeljebb, hogy nem megy neki.

Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi magyar játékosfelhozatal mellett az ő tudása abszolút válogatott szint, neki vezérnek kellene lennie.

Mindezzel együtt: otthagyni a csapatot egy vb-selejtező előtt akkor is menthetetlen, ha a világ legszimpatikusabb és legjobb játékosa tenné (persze Kaká ilyet sosem csinálna... ))) ), Gerának is azt kellett volna átgondolnia, hogy nem a felelősséget vállaló nyilatkozata az igazi üzenet a magyar szurkolók felé, hanem a tette.

Valamint azt is gondolom, hogy ha Husztinak volt visszaút annak idején, neki is lesz, főleg, mert semmi nem garantálja, hogy nem lesz olyan helyzetbnen a válogatott a következő sorozatban, amikor a "nép szava" elsöpri majd az etikai szempontokat.

1116001 2009.10.15. 08:18:29

@montipájton:
Azért óvatosan kell eljárniuk, mert a fifa nem nézi jó szemmel a politika beavatkozását.
De majd szőllősy puskás, az angol-magyar, az 54es VB emlékére hivatkozza kimagyarázza a történteket:)

sh4d0w 2009.10.15. 08:35:18

Hiányzott a nyerő, Gyepes-Hajnal-Gera tengely, egyből tetszetősebb is volt a válogatott játéka...

Gratulálok a csapatnak, köszönöm, hogy győzelemmel búcsúztatták a sorozatot - és ezt mondjuk nem Amerikai Szamoa ellen mutatták be.

szaboanett 2009.10.15. 08:47:36

ha az első meccstől kezdve két csatárral játszunk akkor a meccsek nagy részében lényegesen több esélyünk lett volna a győzelmekre, ikszekre - Qman elbaszta.... monnyon le!

balu11 2009.10.15. 09:18:05

1 - Gera nem tette jól, amit tett, de nyilván Koeman is hibás valamennyire. Viszont az utóbbi egy évben a válogatottban játszó Gera nem igazán fog hiányozni (semennyire sajnos), legalább könnyebben lesz helye Buzsákynak, Vargának. (A pepsifocis nyilatkozata azért korrekt, főleg a vége, amikor külön Koemannak sok sikert kíván.)

2 - Koemant hagyni kell dolgozni, örülök, h ő lesz a következő 2 évben is a szövkap. A fentebb citált statisztika, és a saját szemünk is bizonyítja, hogy van fejlődés. 4 pont és 0 kapott gól a csoportelső ellen. 4-ből 4 győzelem a mögöttünk állók ellen. Ezekre lehet alapozni, nem szem elől tévesztve a hibákat.

3 - Babos, Bodnár (milyen volt már, amikor a 70. perc után kétszer is kb. az alapvonalról adott be jól, úgy, h közben a dánok támadtak folyamatosan), Varga, Rudolf, Buzsáky igazán jól nyomták, és azért Juhász és Sanyi is átlagon felül. Szép volt fiúk!

+1 - 2010. szept.: Babos - Présinger/Halmosi, Juhász, Debreceni/Mészáros, Bodnár - Dzsudzsák, Varga, Tóth B./Vadócz, Huszti/Buzsáky - Rudolf, Németh

de niro 2009.10.15. 09:19:02

Messi miért nem örült a góljuknak?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.15. 09:27:39

@de niro:
mert Csöncsön nem írta le még a nevét egyetlen kommentben sem a héten

de niro 2009.10.15. 09:45:19

@pote: ez csütörtök reggel hogyan lehetséges?

mindenesetre újból bebizonyította, hogy milyen szimpatikus és sportszerű játékos

horas 2009.10.15. 09:47:49

Én is örültem enek a győzelemnek,de hát a Duna tv megmondták a faszát,tétnélküli meccseken nagyon megy a magyar válogatottnak,de ha élet-halál meccs van mindig elvérzünk.Amúgy Koeman-nal nem is a taktikai elképzelései a baj,haenm a játékos-rigolyái.Szal én nem értem Priskin-t miért nem lehet játszatni.Varga gyereket is miért most kellett kipróbálni,és egyszerűen nem értem Torghelle-hez mi ez a köröm szakadtáig való ragaszkodás.Egy kissé hullámzó védelem elé egy egész ügyes-játékos csapatot fellehetne rakni,mert a mostani magyar játékosok inkább ilyen tipusúak.És igaza van Nyilasi Tibinek és Puhl Sanyinak akármennyire közhely,megkellene próbálni felvállani egy támadóbb szellemű játékot,a mostani magyar felhozatalból,ezt a hollandos gyors,sok apró passzos játékot,hanem is klasszis szinten de elég jó minőségben tudnánk hozni.Nyílván szerencse is több kellett volna,mondjuk a kötelezőt hoztuk,és egyzser márleírtam egyedül a Dánok lehetnek büszkék magukra amúgy ebben a csoportban mindenki lebőgött nem csak mi,ha mi egyáltalán lebőgtünk.Vannak fiataljaink,szépen lehet belőlük mazsolázni,én bizakodó vagyok.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2009.10.15. 09:54:54

bár nem gondoltam volna, hogy Koeman meg meri lépni ezt az összeállítást, nagyon örülök, hogy megtette. csak így tovább!
egyetlen kérésem lenne: ezentúl ne várjon a cserékkel 20-40 percet, egyből cserélje le, ha valaki nem fut vagy nincs formában. ne adjunk az ellenfélnek félórákat magunk ellen.

Gerát nem értem, szerintem ez akkor sem profi játékoshoz méltó cselekedet, ha nem jön ki Koemannal. azért annyi önkritikája lehetne, hogy az ezévi válogatott szereplései után először magában keresi a hibát.

szerintem ugyanígy el kéne köszönni Dárdaitól, Hajnaltól és lassan Torghellétől is, játékban pedig agresszívebb, gyorsabb és végig rohanó csapat felé haladjunk.

Varga és Tóth remek páros, a többi fiatalt pedig el kell kezdeni beépíteni. szóval ha legközelebb Dzsudzsák hasonlóan balszerencsés napot fog ki, ott legyen egy Koman vagy Gosztonyi a padon aki egyből beugorhat. és persze elöl legyen csatár.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.15. 10:26:23

nem értem, miért gondolják egyesek, hogy valakinek a hozzáállása, vagy az addigi eredményei okán bérelt helye van egy válogatottban. vagy mert szeretjük. az játsszon, aki az adott felállásnak megfelel, és az meccsnapi formája is megfelelő. azért vannak a jól fizetett szakértők, hogy ezt a komplex problémát (válogatott összeállítása) megoldják... nem az itteni javaslatokat ekézem, csak nem értem, miért nem lehetett már korábban próbálgatni a mélyen tudásuk alatt teljesítők helyett másokat.

giacinto 2009.10.15. 10:39:43

Szép volt ez a tegnapi. Szinte mindenki nagyot játszott. Erre lehetne építeni, Komannal és Németh-thel kiegészülve egész jó kis csapatunk lehet.

Babos 8
Bodnár 7
Juhász 7
Vanczák 6,5
Halmosi 6
Buzsáky 7
Tóth 6,5
Varga 7
DZS 6
Rudolf 7
Torgh 5,5

zsakfos 2009.10.15. 10:52:17

@balu11:
Présingert kicsit erősnek érzem( nem a Ghána elleni hibája miatt, egy ilyen hiba benne van). De jelenleg Némethet is: reméljük sokat fog játszani idén az AEK-ban és jó lesz , mert kellenek neki a felnőtt meccsek; A mostani - U20as-játékától( játékától! leszarom a személyiségét) messze nem vagyok annyira elájulva, mint egyesek; amit most játszunk a válogatottban: felíveljük aztán megvárjuk míg felér a középpálya, na ez egy Rudolf-Németh csatárkettőssel nem fog menni: el tudod képzelni, ahogy a védők fölívelik Némethre és ő megtartja míg felérnek a többiek, hát én nem nagyon...
És ha már csapatot hirdetünk:) 4 év múlva egy 36os keret:
Fülöp, Köteles, Gulácsi, Bogdán kapusok; Juhász, Bodor, Horváth G., Vermes, Kádár, Szekeres, Debreczeni, Szabó J., Présinger, Fodor M., Laczkó védők ( messze itt állunk a legszarabbul); Buzsáky, Dzsudzsák, Huszti, Vadócz, Varga J., Koman, Varga R., Gosztonyi, Filkor, Vass Á., Otigba középpályások; Rudolf, Priskin, Szalai, Németh, Simon A., Stieber, Futács, Balajti, Fecezsin csatárok;

giacinto 2009.10.15. 10:54:41

Mikor szereztünk utoljára selejtezőkben 53 %-nyi pontot?

30-ból 16.

Köszönjük magyar edzők. Leülhettek.

drosiii 2009.10.15. 10:55:23

@zsakfos : újpesti vagy? fecezsint felejtsd már el könyörgök.

@balu11: babos már nehezen. visszavonult.

Boodler 2009.10.15. 10:56:04

@drosiii:
"Big four" táblázat. ;)

zsakfos 2009.10.15. 11:03:04

@drosiii:
Nem nem vagyok újpesti, pedig Korcsmár ki is maradt ő vele van meg a 36:)

Köszönjük Gabi! azt hiszem így kell búcsúzni!

balu11 2009.10.15. 11:25:04

@drosiii: akkor nem Babos (bár láttunk már olyat, hogy valaki aztán mégis...)

mondjuk ez esetben meg vagyok fogva, mert Gula még semmiképp, Fülöp nálam nem, Király meg már nem (bááár..., de ezt csak a szhelyi szívem mondatja)

na, mind1, majd Erwin kitalálja

@zsakfos : Présinger lehet, hogy erős tényleg, de amúgy is csak /Halmosi szerepelt. (Viszont, ha azt nézed, mekkora hiányposzt a balbekk - vmit ki kell találni.)

Németh meg legyen Németh/Szalai. Egyébként ha végigjátszik sérülés nélkül egy idény az AEk-ban, rúg 10 gólt, és 80%-ba nkezdő - akkor igenis próbáljuk ki.

Kaján Halász 2009.10.15. 11:25:45

Előrebocsájtom, nem láttam a tegnapi meccset. Annyit tudok, hogy netes kommentárok szerint jól játszottunk, bár kellettek Babos nagy védései is.

Többen leírták, statisztikával is alátámasztva, hogy az utóbbi 10-15 év legjobb eredményét értük el, ezzel szerintem is elégedettek lehetünk.

Ha a tabellát nézzük, azt látjuk, hogy alig szereztünk kevesebb pontot, mint a svéd-portugál kettős, az albánok feleannyi pontot nem szereztek, mint mi. Eljutottunk oda, (vagy legalább a látszata megvan), hogy nem az albánokkal meg Máltával (akiktől nemrég kikaptunk), hanem a svédekkel, portugálokkal voltunk versenyben, sőt a svédek ellen mindkét meccsünk nyitott volt (mégha a hazain szerencsével, büntetővel egyenlítettünk is, a végén mégis akár nyerhettünk volna). Ezt szerintem értékelni kell, hiszen valójában a magyar futball sokkal inkább Albánia szintje, mint Svédo., Portugália. Tehát erőn felül teljesített a csapat, és ebben Koemannak nagy szerepe van.

Más kérdés, hogy ő is ember, hibázhat, tévedhet. A portugálok elleni hazai meccs tényleg érthetetlen volt, és nem véletlen az ottani szöv kap megjegyzése, hogy a magyaroknak jó volt az 1-0-ás vereség is. Az is nyilvánvaló, hogy egyik hazai őszi meccsen se az volt az előzetes taktikai elképzelés, hogy "srácok, az első 10 percben gólt kapunk, és majd onnan jövünk föl...".

Be kell látnunk, hogy ezzel a játékosanyaggal ennyit lehetett kihozni. Fülöp, Babos, Gera, Hajnal, Juhász, Huszti, Dzsudzsák. 7 (esetleg Dárdaival együtt 8) olyan emberünk, van, akit valamennyire számon tartanak az európai futballban, ebből 2 kapus. Ezt nem kérhetjük számon Koemanon.

Ehhez képest az U20 nagyszerű eredményén is többen fanyalognak.
Szóval igaza van Koemannak, tényleg nehéz a magyaroknak kedvükre tenni.

Gera-ügy:
Matthaus és Várhidi alatt húzóember volt. (Bár ne feledjük, a híres Bozsik-féle jelentés szerint mentálisan ijesztően rossz az állapota) Koeman alatt is mindig akart, küzdött, de nem volt jó meccse. Lehet, hogy idegen volt tőle az a szerepkör, amiben játszania kellett, talán túl sok volt a kötöttség, a védekező feladat.
Ettől függetlenül én nem tudom elfogadni a döntését. Annyira nem játszott jól az elmúlt 1-2 évben, hogy azt gondolja magáról, hogy bérelt helye van a csapatban. Amit tett, azzal a csapattársait vette semmibe. Lehet, hogy nincs értelme a lelátón ücsörögni, de akkor is a csapategység a fontos. Ez így a meccs napján bomlasztás, még akkor is, ha szépen mindenkitől elköszönünk, meg a blogon sok sikert kívánunk.
És lássuk be, akik pályán voltak, bizonyítottak...

És még valami:
Babos is visszavonul a válogatottságtól, megérdemel egy köszönetet, főleg úgy, hogy fénykorában (2000-es évek első fele) nemigen kapott lehetőséget.

Az U20-asok beválogatásával viszont várjunk még. Előbb legyenek legalább stabil NB1-es játékosok. Valamelyik közülük pár napja elmondta, hogy az NB1-ben jobb a színvonal, mint az U20 vb-n, és azért ezt el is lehet képzelni.
És több kommentelővel, fórumozóval ellentétben én nem hiszem, hogy a Torghelle, Vadócz, Juhász, Bodnár, Hajnal- féle csapat ne enné meg szőröstül-bőröstül őket egy képzeletbeli tétmeccsen... Óriási eredményt értek el, de azt csak a saját korosztályukon belül lehet értékelni, az pedig elég szűk csoport.
Jó felnőtt csapat akkor lesz, ha majd előtte 6-8 évig mindig ott lesznek az U18-20-as csapataink a világversenyeken.

Crouch 2009.10.15. 11:29:59

Szerintem összességében nem volt rossz ez a selejtezősorozat, erős csoportba kerültünk ahol végülis megálltuk a helyünket.

Máltaiakat, albánokat behúztok, ha némi szenvedéssel is, dánok ellen 4 pont 2 meccsen, nem is rossz, svédek ellen is érdemeltünk volna néhényat, az első meccset ellenük be kellett volna húzni, Ibra nélkül nem nagyon jobb csapat nálunk, egyedül a portugálok ellen voltunk esélytelenek.

Van azé még hova fejlődni, de az elmúlt évekből messze itt teljesítettünk a legtöbbet. Ha találunk Juhász mellé egy értelmes középhátvédet és sikerül beépíteni az u20-as csapatból néhány embert akkor egész jók lehetünk.

JokerZ 2009.10.15. 11:48:28

Azért én már nagyon várom a Varga Józsi - Koman középső középpályát. Szerintem ez a kettős baromi jól tudna együttműködni, Koman adná a zsenipasszokat, szervezne, miközben Varga rombolna és felérne a kapu előtti kavarodásokba is.

Akit meghagynék a következő selejtezősorozatra: juhász, bodnár (u-20ban sincs jó szélsőhátvéd, ez baj), babos (tapasztalt cserekapus), halmosi, huszti, dzsudzsák, buzsáky (max. csere), priskin (hátha lesz belőle valami). 8 játékos maradna, a többi kuka.

JokerZ 2009.10.15. 11:49:06

ja és persze vargajózsi, az új sztár (nem vicc). 9 játékos.

zsakfos 2009.10.15. 11:51:46

@balu11:
Az a baj, hogy úgy összeségében is kurva szarul állunk védők terén. Juhász klasszis, mellette én Debreczeniben látom a legtöbb fantáziát( biztos többet mint Gyepesben, Vanczákban, Tímárban meg a Jó Isten tudja ki fordult még meg középső védőként az elmúlt években Roli mellett). A többiek még ígéret vagy jaj istenem kategória...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 11:53:43

@montipájton:

Hát hogy hogyan _illik_ egy csoportgyőztesnek lehoznia (akár nem a legerősebb összeállításában) a legutolsó csoportmeccsét, arra a semmire túlhájpolt braziloknak példát mutatott Spanyolország.

Gondolom, a brazíliai közönség is nagyon elégedett lehetett, hogy saját nézői előtt még gólt sem bírt rúgni Venezuelának a selecao...

freiwald 2009.10.15. 11:58:29

Ezt a Dániát Budapesten kellett volna megverni nem most a zsíroskenyér meccsen, mely gyakorlatilag semmiről sem szólt. Az edzőkérdéshez pedig csupán annyit: vannak kétségeim a hollandust illetően. Ma már képesek vagyunk megverni Albániát és Máltát, de tétmeccsen nagycsapatot még nem vertünk meg, mert ez a tegnapi csupán nevében volt tétmeccs. Ha marad Koeman, hát maradjon, elvégre valamivel többett nyújtott elődjéné ill sorsáról úgysem én döntök. Ám ha belegondolunk a gyakorlatban semmit sem számít, hogy derékig, vagy éppen nyakig ér a szar. Ha váltásról van szó én magyar vonalon egy Bölöni-Sisa kettőst el tudok képzelni, mert érdemben építkezni csak egy nemzetközi mércével is tekintéllyel bíró szakemberrel lehet, továbbá az U20-as csapatból is szépen fokozatosan be kell építeni azokat az embereket, akik a címeres mezre érdemesek! Kapjanak legalább két ciklust és türelmet, hogy egyszer végre összejöjjön egy továbbjutás! Hajrá magyarok!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.15. 12:07:19

@Kaján Halász: Azt még a vébé elején mondta valamelyik, Korcsmár meg az elődöntő előtt állította az ellenkezőjét.

Ami meg a válogatottunk játékát illeti az múlik az ellenfélen is, Hiába akartunk mi veszélyesebben játszani, ha portugálok kioltották a játékunkat.

A tegnapi meccs megmutatta mire is gondolt Koeman az őszi meccsek taktikájának megválasztásakor. Most sokkal veszélyesebb volt az ellenfél az első húsz percben, mint a svédek vagy portugálok, mégis megúsztuk gól nélkül. Aztán végig vittünk egy kontrát és ettől úgy megnyugodtunk és felbátorodtunk, hogy onnantól nekünk volt több helyzetzünk hiába támadtak többet a dánok. Ha megszereztük a labdát nem előre górtuk Sanyi-felé, hanem szépen kihoztuk és megpróbáltunk veszélyeztetni. Ebben az időszakban még Sanyinak is több passza sikerült, mint az előző három meccsen összesen.

Nálam Varga Józsi volt a meccs embere, az EB-selejtezőkre alapember lesz.

Lehet mondani, hogy nem volt tétje a meccsnek, de a dánok attól még nagyon megakarták nyerni és mi is csak a gól után játszottunk fölszabadultabban, mint a korábbi meccseken

United82 2009.10.15. 12:15:50

@Csöncsön:
azért azok a semmire túlhájpolt brazilok is összehoztak egy 20meccses veretlenségi sorozatot.
De számomra a selejtező legkellemesebb meglepetése Anglia.
Messze a legtöbb gólt rúgták és Capelloval egy nagyon komoly támadófocit nyomtak végig, főleg otthon. Szóval a Vb-n bizony számolni kell velük, márcsak Capello miatt is, az a pali tud valamit. Mondjuk ez eddig is tudni való volt:)

United82 2009.10.15. 12:18:15

@popp:
Megmondom őszintén én Varga Józsiról kb azt se tudtam hogy a világon van, míg nem láttam az egyik Loki Bl selejtezőt augusztusban. Azóta "követelem" a válogatottba és tegnap bizonyított erőteljesen, remélem én is hogy alapember lesz,

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 12:20:56

@Rooney82:

A spanyolok ereménye az utolsó 47 meccsükön (2006 ősze óta!):

43 győzelem,
3 döntetlen,
1 vereség

Egészen elképesztő, ilyen nemigen volt még a futball történelmében. A 20 meccses veretlenség is szép, Capello előtt is maximálisan le a kalappal, de az utóbbi évek válogatott futballjának csúcsát a spanyolok jelentik.

freiwald 2009.10.15. 12:21:12

@popp: Örölni lehet és kell is a győzelemnek, de tessék azt a maga helyén kezelni! Gondolom mi itt mindannyian egy jó magyar válogatottért szorítunk és szerintem a profizmus ott kezdődik, hogy miután elhatározod kimászol a mocsárból elfogadod, hogy a sikerhez eredmények kellenek. Ez a lényeg. Koeman mutatott bíztató jeleket is, ugyanakkor a döntő pillanatban megtorpant. A sportban nincs ha csupán az eredmény számít. A dánok kijutottak, mi nem. Kiváncsi lennék, fordított esetben melyik magyart érdekelné, hogy elvesztettük az utolsó semmiről sem döntő presztízsmeccset? Hangsúlyozom, nem vagyok Koeman ellenes, de abban sem vagyok biztos, hogy vele kimászunk a gödörből. Az MLSZ feladata, hogy eldöntse megérdemel-e még egy esélyt vagy váltani kell. Azt viszont remélem, ha magyar közegből akarunk kapitányt választani, jól megnézzük ki az az ember, akire rábízzuk a válogatottat. Nem Várhidikre van szükség, hanem szakemberekre, akik értik a dolgukat s ugyanakkor nem lebeg más a szemük előtt mint a siker, amiért keserves munka árán is képesek megdolgozni!

__ 2009.10.15. 12:21:52

Kár, hogy Rudolf nem játszott a svédek ellen, akkor meglehetett volna a 2. hely.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.15. 12:23:31

@Rooney82: Én a Kalmar elleni előselejtezőn láttam először és ugyanúgy voltam vele, mint te.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.15. 12:25:05

@__: Na igen Koeman védelmében még az is fölhozható, hogy ő már a svédek ellen Rudolffal akart kezdeni, de megsérült, Portugáliában rosszul lett, tegnap végre játszhatott.

United82 2009.10.15. 12:26:15

@Csöncsön:
Tudom a spanyolok mindenekfelett:)
Nem azt mondtam hogy nem jók, csak arra hívtam fel a figyelmedet hogy a "semmire túlhájpolt" brazilok is összehoztak egy 20meccses veretlenségi sorozatot és mondjuk ők nem kaptak ki a fontos meccsen a konföderáció kupán amikor nem szabadott kikapni, hanem nyertek és a tornát is megnyerték. De mindegy nem lényeg, igen most a spanyolok nagyon hasítanak, de ha a vb elődöntőben majd kikapnak akkor nem ér az egész semmit, úgyis csak az számít ki nyert a végén, hogy előtte 125meccsen nem kaptak ki senkit se fog érdekelni.

Boodler 2009.10.15. 12:27:45

@Csöncsön:
"ilyen nemigen volt még a futball történelmében"

49 meccs, 0 vereség.
Valami tüzér banda Londonban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 12:32:28

@Rooney82:

Valamit azért számítani fog, ez már most egy legendás csapat az EB-győzelmével és hihetetlen sorozataival, de tény, az igazi erőpróba a világbajnokság lesz.

Ez ugyanúgy érvényes a brazilokra és az argentinokra (vagy az angolokra) is. (Mármint a "legendás csapat" kivételével.) :-))

Varga Józsi szerintem is brutál jó, és csatlakozom azokhoz, akik a a BL-selejtezőn "fedezték föl", nekem is a Kalmar-meccs napján történt A FELISMERÉS.

United82 2009.10.15. 12:32:36

Mindenesetre novemberben jó lesz egy Brazil-Angolt (dubaiban !- gondolom örülnek a klubmanagerek:)) és egy Spanyol-Argentínt megnézni, mégha csak barátságos meccsek is lesznek:)

Mr.AT 2009.10.15. 12:36:36

@Csöncsön: Meg a Barcelona, azon belül is Messi, elsősorban, gondolom, hogy egy kis újdonságot is csempéssz a mondanivalódba.

Most akkor háromra az egész blogközönség szíveskedjék kiteríteni a kis szőnyegét, letérdelni, s háromszor meghajolni Barcelona irányába, egy, kééét, háááá'...

drosiii 2009.10.15. 12:46:46

@Mr.AT: Nem, nem jó.

Inkább a hősök terén döntsük le a vezérek szobrait és helyette kerüljenek oda a Barcelona játékosok szobrai. Tetejére pedig Messi.

freiwald 2009.10.15. 12:57:18

@drosiii: Jó , de Budapesttől nagyon Messi :)

mickeyknox 2009.10.15. 12:57:34

@Rooney82: főként capello miatt kell számolni az angolokkal.

SimiTomi 2009.10.15. 12:59:00

Höhö, milyen ez a szurkolói lélektan, most megint egy kicsit rózsaszínben látom ezt a mocsok időjárást itt...

Akárki akármit mond, nem egy alulmotivált dán csapatot vertünk meg, ezt mutatja az első félidő is. És végre be tudtunk húzni egy meccset egy jobb(an álló) csapat ellen - ráadásul a gól után még voltak helyzeteink is.

de niro 2009.10.15. 13:02:13

Ez a Dánia elleni győzelem pompásan illeszkedik a magyar tradíciókhoz. Megint olyan helyzetbe kerültünk, hogy ezzel mindent és mindennek az ellenkezőjét meg lehet magyarázni, bárkinek bármihez tökéletes lesz hivatkozási alapnak.

Hiszen azok, akik ki tudja mióta abból élnek, hogy azt harsogják, hogy a magyar válogatott nem tud nyerni továbbjutó ellen, ráadásul idegenben, azoknak most mindig lesz mivel befogni a szájukat. Nyertünk továbbjutó ellen tétmeccsen? Mi az hogy, nagyon is! Akkor ennyi, nincs miről beszélni, a magyar foi megmenekült.

Mit is lehet erre válaszolni? Hát csak csöndesen azt, hogy ez _valójában_ tét nélküli meccs volt, minden értelemben, sehová, senkinek nem számít, érdektelen minden szempontból. Akkor _valójában_ lépett előre a magyar foci? A nagy helyzet az, hogy egy fikarcnyit sem. Önámításnak jó? Annak tökéletes.

Aztán a Gera-ügy. Jól tette Koeman, hogy kidobta? Persze, hiszen nyertünk, továbbjutó ellen, tétmeccsen. Jól tette Gera, hogy lelépett? Persze, hiszen így nem zavarta a többieket nyomasztó jelenléte a lelátóról. Mindenki mindent milyen jól csinált, igazi profik, nincs mese.

Vagy nem tette jól Koeman? Persze, hogy nem, megfosztotta Gerát egy győztes meccstől. Nem tette jól Gera? Nem hát, ilyet egy csk soha nem tehet, cserbenhagyta társait, akik így csak nyögvenyelősen, Babos bravúrjainak köszönhetően nyertek.

Hát, valahogy így, olyan siralmas az egész..

Boodler 2009.10.15. 13:04:26

@Mr.AT: Rosszul írtad. :)

Minimum fantasztikus Barcelona és zseniális Messi.
Aztán jön egy iparos Essien...
;)

Egyébként nekem az angolok hengerlése nagyobb meglepetés (most azt mondom:) bárminél a selejtezők alatt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:06:26

@de niro: Osztom az álláspontodat, szép a győzelem, és minden gratulációt megérdemelnek ezért a meccsért a fiúk, de fejlődésről beszélni...Siralmas, igen, sajnos az.

drosiii 2009.10.15. 13:07:57

@de niro: a gerás részed nagyon erőltetett. az hogy koeman megfosztotta egy győztes mecstől? gera meg a jó játéktól fosztja meg folyamatosan a magyar válogatottat.
az egész erőltetett.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.15. 13:09:01

@de niro: Megjelölted a vélemények skálájának két szélsőpontját, ezek között viszont vannak árnyalatok bőven, nem kell ennyire sarkítani.

de niro 2009.10.15. 13:11:38

@drosiii: Lehet, hogy igazad van, erőltetett, de sajnos a magyar közvélemény szerintem így működik, ez a verzió még visszafogott a tapasztalatokat tekintve.

de niro 2009.10.15. 13:13:53

@popp: Annál izgalmasabb lesz hallgatni a cifra magyarázatokat, hogy mi mindenre volt jó ez a meccs:)

Szerintem az égvilágon semmire, borzalmas a magyar válogatott, akárhonnan nézzük.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.15. 13:15:18

ki lesz a kapus Babos visszavonulása után?

rögtön Gulácsi? Fülöp Lepkemarci ugye már nem?

de niro 2009.10.15. 13:16:11

@mocsing: Őszintén, nem mindegy?

mickeyknox 2009.10.15. 13:16:24

a csoportban elért 15 pont kábé reális ettől a csapattól, ha nem égeti magát, ennyire lehetett számítani. kis szerencsével lehetett volna jobb is (dánok elleni első meccs, svédek 2x), és akkor most teljesen máshogy állna a helyzet.

az eb-selejtezőkre leszek kíváncsi, egyrészt arra, hogy kiket sorsolnak nekünk (jó lenne egy a mostaninál könnyebb csoport azért), másrészt hogy tudjuk-e tartani azt, hogy a nálunk gyengébbeket otthon és idegenben is megütjük.

r123 2009.10.15. 13:16:46

egy felvetés: sokan jönnek azzal, hogy no lám, végre két csatárral meg támadó szellemben játszunk és mindjárt van eredmény.. nos ez jó nagy baromság. a felállás tök ugyanaz volt mint eddig 4-2-3-1, ugyanúgy 1 csatárral (Sanyi) ás 3 támadó kp-vel (Dzsudzsák,Buzsáky,Rudolf) játszottunk, hogy nem lehet ezt észrevenni? mielőtt vki megtalál, mivel Varga egyébként kicsit előrébb játszott (nem tudom, hogy lelkesedésből vagy valóban feladata volt), így esetleg lehetett látni 4-1-4-1 felállásnak is. De két csatár itt nem volt kérem, de mint láthatjuk nem is ezen múlik.
Egyébként azt fel sem hozom, hogy a teljes "szaksajtó" (NS, Pepsi, sportgéza, origo. stb) össze-vissza írja le a felállást.. röhej.

SimiTomi 2009.10.15. 13:22:15

@popp: Úgy-úgy! Jó volt ez a meccs kis önbizalom-növelésre - nyertünk egyet egy-nullra, idegenben, volt helyzetünk, visszavertük a kezdeti dán tekergéseket - ennek miért nem lehet örülni?

Messzemenő következtetéseket nem kell levonni, nyilván.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:22:41

@mickeyknox: Olyan lélekölő ez már, hogy "na nem baj, várjuk a következő selejtezőt, elindult valami".
Egy dolognak lehet örülni a magyar fociban, és az az U20-as válogatott. A következő selejtezőcsoportban majd megint elmondjuk, hogy igen, itt lehet valami, ha az MLSZ-nek megint remek lesz a diplomatikai érzéke, akkor a gyengébb csapatok jönnek újfent, aztán megint jön a hoppá. Koeman vagy Mattheus vagy Gellei, annyira mindegy, amíg ilyen a játékosállomány.

de niro 2009.10.15. 13:25:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Így ahogy mondod, egyszerűen nem értem, hogy vannak itt sokan, akik nyilván értenek a focihoz, szeretik, láttak már vagy ezer meccset, és képesek _biztató jeleket_ felfedezni ebben a magyar válogatottban. Hát pedig az valami olyan kiábrándító, kilátástalan, hogy arra nehéz szavakat találni. Legfeljebb valami félreértett hazafiságból mondanak ilyeneket, de akkor még komolytalanabb.

Tényleg csak az U20, ami szívderítő.

Tika_ 2009.10.15. 13:26:07

@Csöncsön: az a durva, hogy szinte 2 külön csapat játszott most és szombaton, ugye mindkétszer totál tét nélkül (ezek nélkül is biztos csoportelsőség), és mind2 sima volt. Az 5 gól nélkülük: Xavi, Fabregas, Torres, Villa. Egyébként a végén kapták mindkét gólt, egyáltalán nem volt benne a meccsben.
Azért Del Bosque is jó.

OFF
@Mr.AT: én örülnék egy erős Juventusnak, aránylag figyelem az idei meccseiket, szurkolok nekik. Esetleg légy te is picit elfogadóbb pl. a Barcával ;).
A csöncsönizmus az meg csöncsönizmus :vállatvon: ;).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:26:10

És még hülyeséget is írtam, diplomáciai persze...
Az mondjuk tökös dolog volt, hogy Gerát kirakta a válogatottból, évek óta nincs olyan formában, mint ahogy tőle elvárnánk.

antiabstinens 2009.10.15. 13:27:30

Gratuláció a győzelemhez és a 16 ponthoz a csapatnak és a kapitánynak!

De minden dícséret és gratuláció ellenére, nem tudom jó edzőnek tartani Koemant, mert az a szeptemberi 2meccs(, de ideszámolhatjuk nyugodtan az aug-i román barátságost, ill. az
okt-i portugált is...), ezek szerintem leginkább azon mentek el, ahogy felrakta a csapatot és amilyen hülye indokkal játszat, ill. nem játszat embereket, illetve hogy a meccsek közben sem cserélt és váltott, hanem védtük a 0-1et pl. a svéd és a portugál meccsen is.
Lehet, ha "nekikmegyünk" 0-1nél akkor kapunk még 2-3at -és akkor mi van?-, de lehet, hogy pl. a portugálokat megverjük 3-2re itthon, m valljuk be ők is xarok voltak és akkor egész más a helyzet az utolsó 2 meccs előtt, de meg se próbáltuk...
(pl. ezért sem kellett volna szerintem már aug-ban szerződést hosszabbítania vele qstelekinek, h nagyobb legyen a tét a hollandnak is és kockáztatnia kelljen, ha maradni akar, de ezzel nekem úgy tűnik, h beleszürkítettük sikeresen az
itthoni nyugodt, tuti állóvízbe.)

Most meg ez a Gera-sztori is, amit megint "jó magyarosan", azaz nem profin,kezel és kommunikál a szövetség...
És amire Gera hivatkozik, h régóta érlelődött benne a hangulat miatt...szóval annyira akkor mégsem lehet nagy a csapategység és jó a csapat, ha már akkor megfordul a CSK fejében, h vissza akar vonulni, amikor még van sansz rá, h VB résztvevő legyen.
Persze valszeg sose fogjuk megtudni mi a teljes igazság.

Szép volt és jó is, h nyertünk tegnap, csak így megint el lehet majd magyarázni a népnek, h minden rendben van...pedig valljuk be barátságos meccseken már Lothar idejében is jók voltunk és ez a tegnapi, mint tét nélküli VB-selejtező, nem
volt több egy barátságos meccsnél....

És Sanyi akármennyire harcol és küzd - ami azért alap kellene, h legyen, csak nálunk nagy szám...-, de sajnos egy labdatemető, 10-ből max. 2-3x tudja megjátszani a labdákat, amiket kap, uh amíg nincs mellette egy csatár, aki valóban futballista is, addig marad az, hogy tőlünk jobb csapatoknak minden 3. vagy 4. tétmeccsen tudunk majd max.1 gólt lőni...

Na, de majd az EB-selejtezőkön, ráadásul oda nem is 13, hanem 14 csapat jut ki!
;-)

Persze ne legyen igazam és legyünk kint a következő EB-n!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:33:32

Off persze, de Torghelléről jut mindig eszembe, hogy körülbelül oda való ő, ahol most van, értsd Bundeliga2, és elképesztő, hogy a németeknek lőtt két gólja éveken keresztül messze a tehetsége, adottságai feletti csapatokba tudta repíteni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.15. 13:35:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: miért Poborskyt hova repítette a Vitor Baia-nak löbbölt gól? :)

egyébként Torghelle és Szabics jobbra-balra szorítják ki egymást az Augsburgban, mégis csak Sándor jut eszébe mindenkinek. nekem nem hiányzik Szabics, de neki elég fura lehet.

de niro 2009.10.15. 13:37:41

@mocsing: Azért Poborskyban benne volt a zsuga, nagyon érezte ezt a játékot, szóval enyhén szólva sértő lenne számára ő és Air Sanyi összehasonlítása.

mickeyknox 2009.10.15. 13:41:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

ez a "megint jön a hoppá" világfájdalom is elég lélekölő. akár be se nevezzünk a selejtezőkre, mi?

egy szóval se írtam, hogy elindult valami. csak azt, hogy várom az eb-selejtezőket.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.15. 13:43:14

@de niro: Sándornak pont ugyanolyan nagy falat volt az angol elsőosztályú kiesőjelölt, illetve a görög sztárcsapat, mint Karelnek (nem a Gott) a MU és a Lazio.

úgyhogy a párhuzam (nem az összehasonlítás) szerintem áll.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:44:36

@mocsing: Igazad van, de azért Poborsky a Benficában igen jól játszott, bár az is igaz, hogy a Lazio egyik legrosszabb igazolása volt anno. Legrosszabbul viszont Ferguson járt vele, nem játszott jól, rá is fizetett, végülis jó analógia ez a Pobo-Sanyi. :)
Erre már én is gondoltam, hogy egy csapatban játszanak, mostanában Szabics több lehetőséget is kap, ezzel szemben a válogatottban Sanyi alapember, Imre meg évek óta szóba se kerül

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:46:23

@de niro: Nem összehasonlítás, egyáltalán nem, de mint analógia megállja a helyét, hogy egy nagy meccs, rögtön utána hatalmas lehetőség, amivel egyikük sem tudott élni.

@mickeyknox: Nem ezt írtam. Csak rossz, hogy vagyok annyira szentimentális, hogy mindig elhiszem, lehet jobb. Az én kritikám is volt amit fentebb írtam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.15. 13:55:42

@de niro: Te mit várnál a magyar válogatottól? Ismerjük az erőviszonyokat, nem az ötvenes években élünk már, éppen ezeért lehet örülni minden apróbb sikernek.

mickeyknox 2009.10.15. 13:57:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
sosem néznék válogatott meccset, ha nem hinném, hogy lehet jobb.
volt egy hosszú időszak, amikor nem is néztem, mert nem hittem benne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 13:58:27

Még valami: Szlovákia kint van a VB-n, Szlovénia meg pótselejtezőt játszik, mindezt ugyanazon csoportban...

de niro 2009.10.15. 14:00:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ahogy gondoljátok, nekem már magának a két játékosnak egy mondatban való említése is furcsa volt, de persze valamilyen analógiát szinte mindig és mindenki között lehet találni, ha van értelme, ha nincs.

Poborsky egy szenzációsan tehetséges játékos volt, az igaz, hogy nem alakult úgy a pályafutása, ahogy éppen ezáltal a tehetség által és nem egy jól eltalált lövés által kellett volna. Azt persze nem vitatom, hogy az az átemelés egycsapásra világhírűvé tette. Sanyinak meg csak az a két gólja van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 14:01:08

De legalább tudok örülni Lichtsteiner és Kolarov sikerének, ők tuti kint vannak a VB-n, nagy eséllyel Muslera és Meghni is.

de niro 2009.10.15. 14:02:00

@popp: Semmit. Katasztrófa az egész, szégyen, úgy ahogy van.

mickeyknox 2009.10.15. 14:03:19

@de niro: nana, rúgott a braziloknak meg az argentinoknak is!!! :)

de niro 2009.10.15. 14:04:41

@mickeyknox: Az igaz, mindent visszavonok:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 14:04:44

@de niro: Ne érts félre, Poborsky egy nagyon tehetséges, remek adottságokkal rendelkező játékos volt, nem is értem miért bolondult meg a Sparta csapatában a pályfutása vége felé. De az mindenképpen áll, hogy egy-egy momentum mindkét játékost keresetté tette, és később ezzel egyikük sem igazán tudott élni, ezt el kell ismerned.

Viszon legalább tudok örülni Lichtsteiner és Kolarov biztos részvételének a VB-n, valamint Muslera és Meghni is nagy eséllyel ott lehetnek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 14:09:43

Hát ez nekem teljesen kimaradt eddig: Babos és Gera visszavonult a válogatott szerepléstől...

montipájton 2009.10.15. 14:14:39

@Csé*: Ez tetszik. Vagy mondjuk így: én is szívesen hinnék benne. ))

montipájton 2009.10.15. 14:17:16

@Csöncsön: A brazilok, mint a "semmire túlhájpolt" társaság. Mármint fociban.

Bocsesz, mert nem a személyednek szól, de ilyet csak egy idióta tud leírni, illetve ha valaki felesküdött argentin gerilla. Hát tudom én, te melyik vagy?)))

(Akkor most azt írnám, hogy a vb-selejtezők alapján Messi egy túlhájpolt kis izé, de nem írom, mert nekem van ízlésem.)

Viszlat 2009.10.15. 14:19:18

Biztosan jól le leszek hurrogva, de én nagyon bírom Sanyi játékát az utóbbi időben. Küzd, vérét adja a meccseken, miközben faragják mint állat, de szinte szó nélkül folytatja tovább. Az igaz, hogy felemésztődik a labdák megtartásában teljesen, viszont ezeknek a kivágott-kirúgott bénázásoknak a nagy részét megszerzi és játékban tudja tartani, nálunk tudja tartani a labdát. Tegnap is úgy láttam, hogy igen hasznos tagja volt a csapatnak, úgyhogy hajrá Sanyi!

Megnéztem a bosnyák-spanyol meccs ismétlését, a hispánok nagyjából 10 évnyi mákot elhasználtak ezen a meccsen, a bosnyákok előtt meg le a kalappal, nagyon nem jött össze nekik semmi, mégis hajtottak az utolsó percig (meg is lett az eredménye).

montipájton 2009.10.15. 14:24:44

@mocsing: Jó, azért Poborsky és Torghelle játékintelligenciáját és képzettségét ne hasonlítsuk össze, mert csúnya eredmény jönne ki.

Az öreg Karelnak rengeteg esze volt a focihoz. Sanyi meg... lelkes.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 14:28:34

@Viszlat: Én személy szerint szerint kedvelem Sanyit, volt alkalmam még itthon is látni őt focizni, mint cserecsatár kiváló lenne a válogatottba, de nem lehet rá felépíteni egy stratégiát.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.15. 14:29:21

@montipájton: beszarok, h te is leírtad ezt :) olvasd el ezt @mocsing: nem összehasonlítottam a képességeiket, hanem párhuzamot vontam pályafutásukkal kapcsolatban, mégpedig azon szánalmas motívum mentén, mely szerint egy (két) eltalált labda egy nagycsapat ellen sztárszerződést jelent oda, ahova ezen eltalált labdák nélkül nézőként se jutna el

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 14:33:57

@montipájton: Nem tudom hányadjára mondjuk, nem összehasonlítjuk, hanem analógát vonunk kettejük közé, ami teljesen megállja a helyét, ld. egy nagy meccs, amitől bekerül a köztudatba, felkelti a klubok érdeklődését, majd pedig ezzel egyikük sem tud igazán élni, és végül azon a szinten egész jól teljesítenek, ahová valók. Ez Poborsky esetében egy Benfica, Sanyi esetében meg az Augsburg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 14:34:33

@Tika_:

Igen, ennyit arról, hogy a spanyoloknak csak 11 jó játékosuk van, de a második csapatuk már rémgyenge...

@montipájton:

Ez a jelenlegi brazil válogatott _látványban_ még nem mutatott semmit. Márpedig náluk az a mérce. Az, hogy kijutottak a vébére, természetes.

montipájton 2009.10.15. 14:49:44

@Csöncsön: Majd ha látványtalan focival megnyerik netán a vb-t, biztosan el lesz keseredve mindenki arrafelé.
Ha meg szambázva és minden harmadik meccsen parádézva épphogy odaértek volna a 4. helyre, azt mondanád, túl van hájpolva a stílus, bezzeg az eredmények...))

De hát emlékszünk, amikor a B-válogatottjuk különösebb csillogás nélküli erőfocival szarrá verte az argentin A-csapatot a C.A. döntőjében...

(Egy ismerősöm mondta nemrég, mikor Messi szóba került: négyszer látta játszani a brazilok ellen, csinálni semmit nem csinált, gólt egyet sem lőtt, ellenben ezeken a meccseken kaptak vagy kilencet. Hm, ez is egy szempont, nemcsak a csillogás, igaz?)

Mr.AT 2009.10.15. 14:52:49

@montipájton: Ez amiatt van, mert Messi soha nem találkozik rendes, igazi ellenfelekkel, csak az ilyen spanyol ligára jellemző tingli-tangli bohóccsapatok ellen produkálja magát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 14:53:00

@montipájton:

Erre mit lehet mondani? Tucatnyi esetben meg az argentinok verték szarrá a brazilokat. Óriási hagyományú a párharc, hol az egyik nyer, hol a másik.

Én elcserélem a C.A. döntőt egy jövő évi VB-döntőre, ha ott egy Messi duplával nyernek 3-0-ra az argentinok.

montipájton 2009.10.15. 14:53:30

Egyébként meg Dungánál sosem lesz joga bonito, az eredmény az elsődleges, annak meg elég rendesen megfeleltek eddig. De ezt te is tudod, csak muszáj volt valamibe kapaszkodnod, nehogy dícsérni kelljen őket.)))

Most azért eszembe jut a 3. góljuk az argentinok ellen, hm, csúnya nem volt, igaz? (Egyáltalán: egy olyan meccsen mit magyarázkodjanak? Arra ott van a kövér zseni a gauchóknál...)) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 14:53:57

@Mr.AT:

Ja, mint a MU meg a Chelsea. Bohóccsapatok. :-)

United82 2009.10.15. 14:54:30

@Csöncsön:
"Ez a jelenlegi brazil válogatott _látványban_ még nem mutatott semmit. Márpedig náluk az a mérce. Az, hogy kijutottak a vébére, természetes."

Nem tisztem védeni a brazil válogatottat, de Dunga mióta kapitány nyert egy Copa Americát, nyert egy Konföderációs kupát és megnyerte a vb selejtező csoportot. Vagyis 3/3.

A látvány pedig?
Dunga nem a labdatartásra építette fel a csapatát. Van egy nagyon jó védelme és bivalyerős koözéppályája amivel megfogja az ellenfelet és elől van 3 embere akikkel olyan kontrákat vezet ami után te is megnyalod a 10ujjad. Nem tisztem védeni őket, nem is vagyok a brazil futball rajongója de amit te mondasz az már a vicc kategóriája. Nemcsak az a szép foci ha kézilabdások módjára körbejáratod az ellenfél térfelén a labdát. Fogd már fel hogy van más is, ami ugyanolyan jó és eredményes.

montipájton 2009.10.15. 14:55:40

@Csöncsön: Ja, visszamehetünk az ötvenes évekig is.
A jelenlegi két csapat enyhén eltérő formájából indultunk ki, mégis úgy beszélsz, mintha ezt a mostani argentin társulatot össze lehetne hasonlítani a jelenlegi brazillal.
Össze lehet persze, láttuk az eredményt. )))

montipájton 2009.10.15. 14:57:44

Ugyanazt a totális labdauraláson alapuló focit játssza elképesztő hatékonyan a brazil válogatott is, mint a spanyol, vagy klubszinten a Barca. De hát a háromból az egyiken csak kell fanyalogni, úgyhogy Csöncsön némi vívódás után a brazilok mellett döntött. )))

Ennyit a szakmai hitelességről.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 14:58:00

@montipájton:

Milyen eltérő forma? Mindkettő kvalifikálta magát a vébére. Mindkettőnek ez volt jelenleg a célja.

Vagy azt nevezed eltérő formának, hogy Argentína megverte Perut 2-1-re, Brazília meg 0-0-t játszott Venezuelával. Valóban van különbség.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 14:58:47

@montipájton: @Rooney82:

Vicces, ahogy ellentmondó érvekkel támadtok. :-)

United82 2009.10.15. 15:00:38

@montipájton:
Már előre látom hogy januártól, mikortól is Robinho barcás lesz, már menni fog a brazil válogatott dicsőítése is mikor a brazilok jól játszanak, és persze ez is Guardiola érdeme lesz:)

montipájton 2009.10.15. 15:02:25

Azt ezzel együtt simán aláírom, hogy a selejtező és a vb két külön történet, Dél-Afrikában minden lehet fordítva is.

Mindez azonban az eddig látottakat nem értelmezi át: Argentina konkrétan egy kalap szar volt a selejtezőkben.

Nagyon kíváncsian várom, hogy a "túlhájpolt" spanyol válogatott mire megy majd a vb-n, az a szép a fociban, hogy semmi sem biztos. Ha holnap kezdődne, rájuk vagy a brazilokra fogadnék, fél év múlva már az olaszokra fogok, aztán a németek nyernek. )))

r_magpie 2009.10.15. 15:04:03

@Csöncsön: lol

vannak dolgok, amelyek sosem változnak. újabban vagy átugrom a kommentjeidet, vagy elalszom rajtuk:)

montipájton 2009.10.15. 15:06:06

@Csöncsön: Ja. Az argentinok a ki-ki meccsekig leküzdötték magukat a pincébe, azokon meg kurva szar játékkal, fogcsikorgatva hozták az egy gólos győzelmet a 90.perc környékén. (Vagy utána, lesgóllal.)
A brazilok meg már első helyen továbbjutóként lelazsáltak két meccset a vegyes csapatukkal, tényleg, mennyire életszerű és szakmai, hogy ezeket így egybemosod a Maradona-brigád bénázásaival.

Ja, innen nézve mi is jobban megérdemeltük volna a továbbjutást as dánoknál.

Szerintem ebben a posztban hagyjuk ezt, meggyőzni úgyse fogjuk egymást, nem szeretsz te elismerni olyat, ami neked nem tetszik.))

christvhu 2009.10.15. 15:06:14

Köszönjük Babos Gabinak, megbízható, jó kapusa volt a válogatottnak, sok sikert neki a további pályafutásához!
Gera? Nekem nagyon nem gömbölyű ez a történet. Komoly dolgoknak kellett ott történniük, amíg idáig eljutott. Mindamellett éppen ő az, akiről el tudom képzelni, hogy nagyon mélyen érintette az utóbbi másfél hónap kudarcsorozata.......

mindegykivagyok 2009.10.15. 15:06:38

@giacinto:
Miröl beszélsz?A 3 elöttünk levö csapatoktol a max.18
pontbol 4-et szereztünk!
Még szerencse,a "vakokat" oda-vissza megvertük.
Az viszont nem szabad,hogy mérce legyen!
Az utolso màr tétnélküli volt,ki tudja mivan ha még
pont kellett volna a dànoknak!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 15:07:51

@montipájton:

Pont arról van szó, hogy a spanyol válogatott (vagy a Barcelona) nem túlhájpolt, hanem az EREDMÉNYEI kimagaslóak. Hype: érdemtelen, agresszív reklám. A Barca és a spanyol válogatott EREDMÉNYEI alapján hol érdemtelen a reklám? Minden csúcsot megdöntöttek, mindent megnyertek, amit meg lehetett.

A brazilok egyelőre továbbjutottak a csoportjukból, ami szép és jó, de erre eddig írd és mondd az összes brazil válogatott képes volt. Ezt külön fölfújni, reklámozni, csodajátékról beszélni: na, ez a hájp.

Fogalomzavar van itt néhány fejben.

christvhu 2009.10.15. 15:08:49

@mickeyknox: "sosem néznék válogatott meccset, ha nem hinném, hogy lehet jobb.
volt egy hosszú időszak, amikor nem is néztem, mert nem hittem benne" detto

Boodler 2009.10.15. 15:11:18

@montipájton:
Teljesség kedvéért tegyük még hozzá az Argentina - Brazilia 1-3, Vb selejtező meccset.

@Csöncsön:
"Én elcserélem a C.A. döntőt egy jövő évi VB-döntőre, ha ott egy Messi duplával nyernek 3-0-ra az argentinok. "

És ha nem lenne Messi dupla, sőt még a padra sem ülhetne le (mondjuk sárga lapok miatt), de Argentina nyerne 3-0-ra, akkor is elcserélnéd?

"Vagy azt nevezed eltérő formának, hogy Argentína megverte Perut 2-1-re, Brazília meg 0-0-t játszott Venezuelával. Valóban van különbség."

Egyébként úgy helyes, hogy "vb selejtezőn porráégést elkerülő és a vb kijutás egy vékony szalmaszálába kapaszkodó Argentína...., a magabiztosan továbbjutott Brazíilia..."
;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 15:12:30

@montipájton:

Sehol nem állítottam, hogy a Maradona-féle brigád akár csak egyszer is jól játszott volna. Ilyen az, amikor kivételes képességű játékosok edző nélkül állnak ki. De ez nem változtat azon, hogy ez egy hatalmas potenciállal rendelkező válogatott, amelyet lebecsülni elég nagy butaság.

r_magpie 2009.10.15. 15:14:10

a válogatottnak egyébként NAGY TAPS.

ez is ezerszer lerágott csont, de annyira durva, hogy az igazi téttel bíró meccseinken az első 10 percben jött a gól, ilyenkor meg kapott gól nélkül megússzuk a rohamokat az elején.

Boodler 2009.10.15. 15:17:07

@Rooney82: Te biztos tudod.
Hétvégén leszel a Bolton ellen? :)

United82 2009.10.15. 15:21:09

@B1:
Nagyon remélem mert a PL Fantasy csapatom kapitánya is vagyok és sokat bukok ha nem játszok:)
Amúgy csak egy kisebb sérülésem volt és mivel nem volt igazi tétmeccs a fehéroroszok elleni így pihentem kicsit a Bolton meccsre, utána hétközben úgyse utazok moszkvába mert megyek a kórházba az asszonnyal hogy elrágjam a köldökzsinórt. Aztán meg az Anfielden kell megjelennem hogy a 94.percben győztes gólpasszt adjak Owennak a Kop előtt:)

de niro 2009.10.15. 15:21:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Persze, analógiákat mindenre lehet találni, csak legfeljebb értelme nincs. A tietek jelen esetben ilyennek érzem.

Vegyük azt, hogy neked is meg a dalai lámának is két-két szemetek van, oszt egyikőtök sem lesz soha amerikai elnök. Igaz az analógia? Igaz hát! Értelme van? Az nem sok.

Szóval valahogy így vagyok a ti Sanyi-Karel analógiátokkal is. Én kedvelem Sanyit, az MTK-ban is gyorsan közönség kedvenc lett főleg a megalkuvás nélküli küzdésével, de focizni akkor sem tud. Poborsky pedig egy végtelenül tehetséges játékos volt, aki a tehetségéhez mérten nem futotta be a neki dukáló karriert, míg Sanyi esetében teljesen másról van szó.

mindegykivagyok 2009.10.15. 15:22:15

@r_magpie: Kimondtad!
Többet nem is érdemelnek!

SimiTomi 2009.10.15. 15:23:07

@de niro: Miért szégyen és miért katasztrófa?

DoktorHáz 2009.10.15. 15:24:51

@Csöncsön:
Szóval a szambaország ötszörös világbajnokai túlhájpolt valakik. Ez a legnagyobb poén amit valaha olvastam ezen a blog oldalon, pedig már jó sok baromságot olvastam.
muhaha

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 15:29:50

@DoktorHáz:

Tudsz te olvasni? Nem az ötszörös világbajnokokról van szó, hanem a jelenlegi brazil csapatról. Pelét én hol neveztem túlhájpoltnak? A jelenlegi brazil keretből ki világbajnok?

DoktorHáz 2009.10.15. 15:35:21

@Csöncsön:
És a spanyolból ki világbajnok?
Nyertek egy EB-t = Brazilok nyertek egy Dél Amerikai EB-t (Copa America a gyengébbek kedvéért).
Aztán a konföderációs kupán Brazília nyert, spanyolok kiestek.
A mostani brazil csapat eredményei és játéka szinte megegyezik a spanyoléval. Minimum annyira megérdemlik a hájpolást (szép magyar szó), mint a spanyol válogatott.
(Lucio,Gilberto Silva,Kaka- ha szigorúan a kezdőtizenegyet nézzük, hogy a kérdésedre is válaszoljak)

DoktorHáz 2009.10.15. 15:39:26

Casillas - Julios Cesar
Sergio Ramos- Maicon
Puyol-Lucio
Pique-Juan
Capdevilla-Dani Alves(ő most a balhátvéd)
Iniesta-Felipe Melo
Xabi Alonso-Gilberto Silva
Xavi-Josué (v Ramires v Anderson)
David Silva-Robinho
David Villa-Kaka
Torres-Luis Fabiano

Nézve a két kezdőtizenegyet, nem sok különbséget látok. A Brazilok védelme még erősebbnek is tűnik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 15:45:36

@kroos:

Így van, ők ketten meg is érdemlik a reklámot.

@DoktorHáz:

Ha pusztán a végeredményeket nézzük, akkor valóban megegyezik a két eredménysor, sőt a brazilok a Konföderációs Kupával még egy kis előnyre is szert tettek. Azt azonban sehol nem tagadtam, hogy ez a brazil egy erős válogatott, amely képes megnyerni bármilyen nagy tornát.

A hájp a "szenzációs brazil játékra" vonatkozik. Erről @Rooney82: is megjegyezte igen helyesen, hogy ez a játék inkább a Glasgow Rangerséhez hasonlít, mint a Barcelonáéhoz.

United82 2009.10.15. 15:45:45

@DoktorHáz:
Ki az a Josué? :) Őt nem ismerem.

kroos 2009.10.15. 15:46:48

@Rooney82: ő a legjobb:)
legalábbis a legjobb ligában játszik:)

United82 2009.10.15. 15:49:01

@Csöncsön:
Na azért én nem ezt mondtam. Azért a brazilok játékát a uefa kupás rangerséhez hasonlítani...én ilyen böszmeséget soha nem mondanék. mindössze annyit írtam hogy Dunga (akárcsak a rá épülő 94es világbajnok csapat) többet törődik a védekezéssel mint várnánk azt egy brazil csapattól. De ezt a rangershez hasonlítani....Azért a brazil csapat támadásvezetése Kakával,Robinhoval,Fabianoval történik. Szerintem azért rájuk mégse mondod hogy rosszak:)

United82 2009.10.15. 15:50:15

@Rooney82:
Különösen hogy lassan mind a hárman a fantasztikus La Ligában és egyikük majd a fantasztikus Barcelonában játszik (fog játszani:))

DoktorHáz 2009.10.15. 15:53:20

@Rooney82:
Ha jól látom vörös ördögös drukker vagy így tudnod kéne hogy a farkasokat erősíti , és játszott ellenetek is az álmoskás színházban. Ugyanazt a játékot kell nyújtani mint a németeknél. Ott Misimovic,Grafite,Dzeko hármasnak végzi a piszkos melót, a válogatottban pedig a Kaka,Fabiano és mondjuk Pato (vagy Robinho) hármasnak.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2009.10.15. 15:59:09

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · grandelazio.blog.hu/ 2009.10.15. 13:58:27
Még valami: Szlovákia kint van a VB-n, Szlovénia meg pótselejtezőt játszik, mindezt ugyanazon csoportban... "

Biztos összekeverték őket, és behúzták a hazai meccseket ellenfélnemjelentmeg 3:0-kal.
:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 16:03:29

@Rooney82:

Ennél azért többet mondtál. Nem arról van szó, hogy többet törődik a védekezéssel, hanem arról, hogy az EGÉSZ játékuk a védekezésre és a kontrákra épül. Egyáltalán nem véletlen, hogy az olyan meccseken tudnak igazán veszélyesek lenni, amikor ellenfelüknek erősen támadnia kell (pl. Argentína vagy Olaszország ellen); míg a bunker ellen pokoli szenvedést prezentálnak (Dél-Afrika, Venezuela stb.).

r_magpie 2009.10.15. 16:05:41

off

most nézem, mi a lett labdarúgó bajnokság neve: Virsliga

:)

össze kéne vonni a mi Soproni Ligánkkal, az lehetne a Sör-Virsliga

on

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 16:22:23

@Csöncsön:

De említhetném az argentinok elleni riói meccset is, ahol kb. egyetlen épkézláb támadást sem tudtak fölmutatni 90 perc alatt. Mert ott Argentínának jó volt az iksz.

Boodler 2009.10.15. 16:23:51

@Rooney82:
"Na azért én nem ezt mondtam."

Az nem érdekes, Kroos sem mondta, hogy a Barinak egy La Liga-ban játszó játékos sem tudna gólt lőni, Csöncsön mégis kihozta. :)

PL Fantasy -
Asszem a 3. héten szálltam be, első próbálkozásom, jópofa játék.
Eurosport-on is van egy, ott Drogba-nak komolytalanul alacsony ára volt (~10 és 100-al indulsz), aztán szép lassan felment ~16-ra.
Gondolom Vermaelen itt (Fantasy PL) is hasonló utat járt be.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 16:27:05

@B1:

Kroos szó szerint azt írta:

"ennek a Barinak két-három csapat kivételével senki sem tudna gólt lőni a La Liga csapatai közül".

Én nem az a felejtős típus vagyok. ;-)

christvhu 2009.10.15. 16:32:39

erre mondják, hogy szétoffoltátok a postot???
vagy ez mind a koppenhágai szambához tartozik?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.15. 17:08:59

@krystian: Bár igy lenne. :) De sajnos az igazság az, hogy egyik sem kifutott eredmény, a szlovákok pl. a függetlenedésük óta mindig jobbak és jobbak, amit bizonyítanak a selejtezőbeli eredményeik is. Az, hogy most ott vannak ahol, egy eredményes folyamat része.

zsakfos 2009.10.15. 17:17:48

@r_magpie:
Reklámarcnak meg Bud Spencer és Terence Hill:)

Boodler 2009.10.15. 19:27:59

@Csöncsön:
"Én nem az a felejtős típus vagyok. ;-)"

Az jó, mert akkor biztosan emlékszel, hogy Kroos >szó szerint< nem azt írta, amit a hozzászólásodban írtál, hogy azt írta. :)

"SZerintem meg egy Barinak nem tudna gólt löni 90 perc alatt a spanyol ligaából csak kb 2-3 csapat."

De azért idézek tőled is, hogy a lényeg rendben legyen:

"Emlékeztetnélek, hogy kroos szerint a Barinak senki sem tudna gólt lőni a spanyol bajnokságban. Sem David Villa, sem Luis Fabiano, sem Diego Forlán. Nem olyan rossz csapat az. ;-)"

Hacsak Kroos az idézett szövegen kívül nem írt mást, ez esetben sorry az elemzésért és a Barca legnagyobb, Messi az Isten meg ami kell a lelki békédhez, bár kétlem,hogy írt volna.
Lehet, hogy mégis "az" a felejtős típus vagy? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 21:10:37

@B1:

Felejtős nem vagyok, de kukacos sem. :-) Az általam idézett mondat lényege pontosan megegyezik azzal, amit kroos írt.

Abból pedig tökéletesen logikusan következik, hogy a Bari hálóját nem tudná bevenni sem David Villa, sem Luis Fabiano, sem Diego Forlán, sem senki, aki nem abban a 2-3 csapatban játszik, amelyikre kroos gondolt. De lehet, hogy kroos úgy gondolja: Ibra vagy Cé lenne képtelen a Bari hálóját bevenni. Ez esetben visszavonom, amit írtam. :-)

Boodler 2009.10.15. 21:29:09

@Csöncsön:
"...a Barinak senki sem tudna gólt lőni a spanyol bajnokságban..."
->
"egy Barinak nem tudna gólt löni 90 perc alatt a spanyol ligaából csak kb 2-3 csapat"

Végül is logikus.
Részemről ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.15. 22:24:43

@B1:

Istenem, valamit tenni kéne a magyar oktatási rendszerrel, ha ennyi analfabétát nevel. Olvasd már tovább az idézetet! Senki: sem Villa, sem Forlán, sem Fabiano. Mert csak a Real meg a Barca tudna.

Fárasztasz.

Strigo 2009.10.15. 22:40:09

@Csöncsön: szerintem sértődj meg, és ne írj hozzászólást az év végéig
süti beállítások módosítása