Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #7 Szeánszok között, csillagok alatt

2009.09.26. 16:16 OJ

A tegnap esti és a keddi szeánsz által közrefogott pár nap tökéletes arra, hogy áradó energiáinkat a francia liga hetedik felvonásának eseményeire összpontosítsuk. Tippgyűjtéskor felrémlett: meg kellett volna kérdezzem a színpadról levonuló Grandpierre csillagjós fősámánt, hogy vajon az Univerzum menthetőnek tartja-e a Grenoble-t, illetve, hogy Mamadou Niang őserejének van-e a puszta biológián túlmutató magyarázata, de ha már így alakult, lelkes olvasóinkra bízzuk a fenti rejtélyek megoldását - de előbb még visszatekintünk a kedd-szerdára.

A tíz, hétközi Ligakupa-meccsből egyedül a Clermont és a tavalyi döntős Vannes párbaján nem volt élvonalbeli érdekeltség. Másodligás ellenféltől kapott ki az eddigi talán legtámadóbbnak tűnő felállásában szereplő Auxerre (legalább gólt lőttek...) és a hétvégén ötöt pakoló Valenciennes, de a vekengő Grenoble és a súlyos vereséget szenvedő Nizza sem folytathatja, utóbbiakat negyedóra alatt kiütötte Sanogo és Bergessio.

Hosszabbításban lépett túl a montpellier-i legényeken a Lens: Maoulida korai gólját hiába kontrázta meg három másikkal a bajnokság meglepetéscsapata, még időben egalizált a Lens, aztán a ritkán játszó Sartre 103. percben szerzett góljára már nem maradt energia. (Nem létezik, mondaná Attila.)

Egyetlen újoncként maradtak állva így, mert a Boulogne is kikapott a náluk vizitáló PSG-től - a nagyszerű győztes gól Florian Jean-Eudes Maurice szerzeménye, aki először kapott lehetőséget az idén tétmeccsen, épp Hoarau oldalán. 

Az utóbbi időben sikeres játék kulcsfiguráit pihentette Lacombe, így a Nancy a bajnokihoz képest ugyan nehezebben, de megint elverte a Monacót; a kicsit felújított Sochaux előnyről bukta el a rennes-i túrát (ismerős? ld. itt); a Le Mans pedig a meccs végére őrölte fel teljesen a Nimes lelkesedését.

Eredmények: Lorient-Grenoble 1-0 (Gameiro), Metz-Valenciennes 2-0 (Johansen, Gueye), Le Mans-Nimes 3-0 (Lamah, Sene, Cissé), Montpellier-Lens h.u. 3-4 (Lacombe 2, Ait-Fana ill. Maoulida, Boukari, Sartre 2), St-Étienne-Nice 4-1 (Bergessio 2, Sanogo, Landrin ill. Rémy), Nancy-Monaco 2-0 (Dia, Feret), Clermont-Vannes 3-1 (Haquin 3 ill. Camara), Sedan-Auxerre 3-1 (Allart, Tiberi, Lasimant ill. Mignot), Rennes-Sochaux 2-1 (Danze, Mangane ill. Boudebouz), Boulogne-PSG 0-1 (Maurice).

A hat kupaindulóval kiegészülő mezőny az alábbi párosításokban harcol a nyolcba kerülésért: St-Étienne-OM, Lyon-Metz, Sedan-Clermont, Le Mans-Bordeaux, Guingamp-PSG, Toulouse-Nancy, Lens-Lorient, Lille-Rennes. (Folytatás januárban.)

***

Most pedig lássuk, mi vagyon írva a csillagokban. Másra ugyanis nem tudunk hagyatkozni, lévén senki nem adott le tippsort.

Auxerre-Grenoble 2-0   A vendégek megelőlegezett hétmeccses mérlege: eltelt hónapok száma - 2; szerzett pontok száma - 0; a teljesítmény - értékelhetetlen.

Lorient-PSG 1-2   Egyre hangosabb az önbizalomtól duzzadó tábor Giulyék háta mögött, ráadásul Sessegnon újra besorol a kezdőbe.

Monaco-St-Étienne 2-2   Illogikusnak tűnhet a csapatok felszállóágát itt kiütéssel, amott kupakieséssel indokolni, mégis döntetlen körvonalazódik, abból is a jobbik féle.

Montpellier-Boulogne 2-0   Kezdjük ott, hogy Moreira és Thil, tehát a piros-feketék két húzóembere el se utazott...

Nancy-Sochaux 2-1   A kimenetel egyértelműen kiolvasható a szerdai együttállásból  eseményekből.

Valenciennes-OM 0-4  Megtévesztett tippmixelőink már most bonthatnak egy bánatsört, ha ikszre vették. Niang első góljánál mehet a második is, szünetben meg tessék leugrani az éjjel-nappaliba.

Lyon-Toulouse 2-1   A Lyon augusztus hónap játékosa nélkül, mi meg a szerdai programok átrendezésével készülünk a keddre. (Pirosként ritkán kérünk szívességet liláktól, de megszorongathatnák őket úgy zacskótájékon, pár szimpátiapontért cserébe'.)

Le Mans-Lens 1-1   Jóleső, élettel teli zakatolás, egy-egy pontért.

Lille-Nice 1-0   Kihagyom a hétfőiből szívesen.

Bordeaux-Rennes 2-2   Szokatlanul nehéz dolga lesz a bajnoknak, de legalább prímán tömörödik az élboly.

4 komment

Címkék: francia videó összefoglaló üveggömb ligue 1 beharang tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51408824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Integető hajbókoló lufiember 2009.09.27. 12:00:07

A Marseille-t sajnos benézted. Elég komoly koncentrációs probléma lehet a háttérben, akkora ez a "Bernabeu-ban játszunk mi, überfasza, óriási potenciállal rendelkező gyerekek" - lufi.

Florian Maurice-on jót röhögtem. :)

Integető hajbókoló lufiember 2009.09.27. 12:01:52

Hm. Valami nem stimmel a kommentekkel...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.09.27. 12:16:59

@Integető hajbókoló lufiember:
Azon kívül, hogy nincsenek? Semmi. :)
Az OM-es tipp elszállt, de hármat megint elkaptam, ez a most felfedezett skillem jobban foglalkoztat.

Integető hajbókoló lufiember 2009.09.27. 12:21:08

@OJ:
Nem, írtam kommentet és csak miután a másodikat is megírtam, akkor jelent meg egyszerre a kettő. Lehet mások is így jártak, csak nem nyomták jobban a dugót :)

A tippjeidhez gratulálok, nemcsak, hogy totóban jó lett az átlagod, de pontos eredményekkel is szolgáltál :)
süti beállítások módosítása