Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egy kellemetlen baki, egy pofára esés - BL, 1. játéknap

2009.09.16. 12:30 _benito

Hát megkezdődött. Az első látásra langyos párosítások nagyon komoly tétet hordoztak bizonyos esetekben, volt ahol csak a presztízs, máshol akár a továbbjutás szempontjából is, és végül a nagyok többé-kevésbé hozták is magukat. Egy komoly pofára esést láthattunk, az Atlétinek nem sikerült egy nyomorult gólt begyötörnie az APOEL kapujába, de a Juventus is bajba kerülhet, miután elmulasztotta megruházni a Bordeaux-t. Hibátlanul startolt a Bayern, a Real Madrid, a Manchester United, a Milan és ami kicsit meglepőbb, a Wolfsburg is. Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy egyszerű futballszurkolóként hét év rossz szexet kívánjunk mindenkinek, aki lengyel streamen nézeti velünk kedvenc csapatunk meccsét.

A Porto biztosan jóval kevésbé bánja a szűk vereséget úgy, hogy közben az Atléti nem bírta legyűrni az APOEL-t. Az egygólos vereség egyébként sem annyira rossz, mert az ugyanannyi pontot szerzők között a gólkülönbség rangsorol, így akár a csoport első helye sincs nagyon messze, a spanyolokkal szemben pedig máris lépéselőnyben vannak. Carlo Chelsea-je nyereget, de messze nem meggyőző. Amíg valahogy mindig lebírják az ellenséget, addig nincs nagy baj, de ez még nem az a Chelsea, amitől azt várjuk idén, hogy minden megnyerjen (kimaradt az éves jóslatok posztja, pedig érdekes lett volna). A következő körben sok minden letisztul, a Porto az Atlétit fogadja, a londoniak pedig rácsodálkozhatnak, hogy van ország, ahol októberben is süt a nap.
Chelsea-Porto 1-0, Atletico Madrid-APOEL 0-0

A C csoport nagy nyertese a Milan, amely a saját remegő kezébe vette a sorsát a Marseille-ben aratott győzelemmel. Az iszonyatosan fontos meccsen Pippo kétszer villant (az elsőnél szerénytelenül nagy passzt tett a lábára Seedorf), győzelmével a Milannak bőven elég a továbbjutáshoz a hazai meccseit hozni, sőt, a Real ellen még a botladozás is belefér, feltéve, hogy a svájciak nem szólnak bele a dolgokba egyszer sem. A Madridnak lőtt két góljuk – még inkább azok körülményei – nem rajzolnak glóriát a Real-védelem feje fölé, pedig az ember azt gondolná, hogy egy szögletet levédekezni a világ egyik legegyszerűbb dolga. A svájciak kapusa vagy madridi szerződésre hajt, vagy csak be akart kerülni az összefoglalókba. Mármint a szilveszteriekbe.
Marseille-Milan 1-2, Zürich-Real Madrid 2-5

A Manchester Unitedből csak úgy sugárzik a pökhendi magabiztosság: ilyen csapattal leutazni Isztambulba, és ott nyerni: ezt csak Ferguson tudja. Persze az is lehet, hogy a skót már tudta, a törökök nem lesznek ellenfelek, és igazából nem is voltak azok. A Manchester valószínűleg a legnehezebb csoportmeccsét tudta le fél kézzel, bár a másik meccs eredményéből az következne, hogy inkább a németekkel kell megküzdeni. A Wolfsburg a BL-első mesterhármasát vágó Grafite vezérletével letolta a CSZKA-t, mint óvónő a szaros gatyát, az oroszoktól egy halovány szépítésre futotta a második félidőben. A ManU kiemelkedik a csoportból, de itt még lesznek meglepetések, mögöttük kiegyenlítettnek látszik a csoport, így az utolsó fordulóig tartó harcot várunk. Halkan annyit tennénk hozzá, hogy otthon és Európában is drukkolunk a Wolfsburgnak, kedvelünk mindenkit, aki tudatosan dolgozik.
Besiktas-Manchester United 0-1, Wolfsburg-CSZKA Moszkva 3-1

Annak ellenére, hogy a Bordeaux lesgóllal egyenlítette ki a Iaquinta potyagóljából született Juve-vezetést, a franciák közelebb álltak a győzelemhez Torinóban. Giovinco nem pótolja Diegót, és a két szélsőhátvéd is fog ennél sokkal jobban játszani, de ez az iksz nagyon nem hiányzott a Juvénak. A Bordeaux viszont nagyon tökös volt, gyorsan kontráztak, és ha higgadtabbak a kapu előtt, simán megnyerhették volna a meccset. A Bayern viszont hozta a kötelezőt, lelépték a Maccabit, így a képlet is jóval egyszerűbb lett: aki megbotlik a maceszgombócokban, az megszívja, egyébként egymás ellen lehet dönteni, de már most látszik, hogy nagyon hasonló játékerőt képvisel a három csapat. Izgalmas lesz, és valamiért úgy érezzük, a Bordeaux biztosan nem fog kiesni.
Juventus-Bordeaux 1-1, Maccabi Haifa-Bayern München 0-3

Az UEFA honlapján a gólok legtöbbje díjmentesen is megtekinthető, ha a meccsekre kattintasz.

110 komment

Címkék: beszámoló összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr211386052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.16. 13:05:18

@sporttárs: az ilyen melléfogásoknak kifejezetten tudok örülni, hidd el. semmiféle szakmai kivagyiság nincs bennem, egy szurkoló vagyok, pont olyan, mint ti, csak legtöbbeteknél sokkal több meccset láttam életemben :))

két éve szerkesztem az nst-t, kialakulnak olyan reflexek gyorsan, hogy mivel érdemes foglalkozni, és mit érdemes átugrani. az itteni juvésok anyatigrisek majdnem mindannyian, de pont ez bennük a jó.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.16. 13:07:08

olasz kapusunk lesz ma... ez már a vég, baszki :)

neeskens 2009.09.16. 13:07:39

Érdekes csapat ez a Milan - Seedorf, Pirlo klasszis még most is, ha lenne mellettük a középpályán néhány gyors, nagy munkabírású fiatal játékos,tulajdonképpen semmi gondjuk nem lenne.
Viszont sem Ambrosini, sem Flamini nem ez a típus, így meg meglehetősen lassúak.

sporttárs 2009.09.16. 13:08:07

@_benito: Nemcsak a juvésok...

A látott meccsek számában szívesen vetélkednék, ha ezt objektíven és nem bemondásra mérni lehetne, mindenesetre valamikor '75 táján egy Vidi-Zetével kezdtem ötévesen, műholdas csatornát meg ugye kb. ugyanakkortól látunk, szóval most te jössz... :)))

Hispan07 2009.09.16. 13:09:24

A Milan megmutatta, amit évek óta tudunk róla: elképesztően jó játékosok alkotják, akik sajnos évről évre öregednek, és egyre ritkábban hozzák a korábbi maguk által belőtt magas szintet. Seedorf pl tegnap hihetetlen jól játszott, ilyen teljesítménnyel bármelyik csapatban, bármelyik kezdőben helye lenne ma is. De sajnos 5ből 1 meccsen játszik már csak így, egy Siena ellen ő már nem pörög fel. Inzaghi ugyanez: ilyen meccsei vannak, de már nem tudja heti kétszer megcsinálni.

És ha már _benito nem tette, külön kiemelném Nestát - óriásit játszott, eddig semmi panasz nem lehet rá, ahogy Thiago Silvára sem. (az Inter elleni tragédia során is a csapat omlott össze, nem ők ketten.)

Mr.AT: szerintem nincs igazad.

Mr.AT 2009.09.16. 13:10:15

@Hispan07: Láttad a meccsünket?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.16. 13:10:38

@Mr.AT: én nem streamen, hanem a Sky Calción néztem a meccset, sajnos ott sem tűnt bíztatóbbnak a játék.

Benitóval sok gond van (pl. hogy hetero), de most nem áll túl messze az igazságtól a véleménye. Ennél több kell. Vagy ez a Bordeaux tényleg ennyire jó. Persze voltak hiányzók is, de ez a tegnapi kevés volt. Nagy gond azért még nincs.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.16. 13:12:21

@sporttárs: ööö... akkor nyertél. fizikai akadályai voltak, hogy 75ben meccset nézzek, a szüleim éppen bátyám születése fölött örvendeztek az év jelentős részében. :)

őszintén megmondom, számomra a futball egyre inkább a szurkolókról szól. imádom őket, mindegyiket másért, de nagyjából egyformán. én nem a haragszom mrAT-re sem, magamban megsimizem a buksiját, és kész.

Mr.AT 2009.09.16. 13:14:23

@dino vercotti: Ha láttad a meccset, mondd azt, hogy te aláírod ezt a sort a posztból: "a franciák közelebb álltak a győzelemhez Torinóban".

Hispan07 2009.09.16. 13:15:42

@Mr.AT: természetesen nem, csak egy hosszabb lélegzetvételű összefoglalót (betegeskedem, ráérek:/)

Az alapján a Juventus nem tudott mit kezdeni a Bordeaux-val, én élesebbnek éreztem a franciákat. Persze tény, Ramé nagyokat fogott - de a másik oldalon Kanna és Buffon is munkában volt szinte végig.

A hiányzók, sérültek pedig nyilván hátráltatják, gyengítik a csapatot. De erről mindig egy nagy focimágus haverom jut eszembe: milliárdos mamut klubok a tarcsiban is válogatottakkal ne hivatkozzanak hiányzókra, mert lehet hogy igazuk van, csak kiröhögik őket.

Mr.AT 2009.09.16. 13:16:12

@_benito: A feleségemen kívül utoljára édesanyám simizte meg a buksimat, s ha nem valamelyikük vagy álnéven, akkor rosszad az esélyeid. :-)

shinigami 2009.09.16. 13:16:21

@Hispan07:
en tenyleg nem akarom bantani a milant, de azt azert ne felejtsuk el h volt a meccsnek olyan resze amikor az OM kozeppalyasai szanaszet szaladgaltak a milanet
Pippo meg lott 2 golt amibol az 1ik les volt...

Hispan07 2009.09.16. 13:16:33

@Hispan07: kimaradt hogy a focimágus haver mondása

Hispan07 2009.09.16. 13:19:57

@shinigami: én egy szóval sem mondom, hogy a Milan tegnap hűdeűberfasza volt, sőt - ha x, netán vereség a vége, akkor sem szólok egy szót se. de a kiemelt játékosok jól játszottak, és külön érdem a győzelem, mert az OM néha tényleg nagyon szorított.

Az első Pippo gól pedig valszeg tényleg les volt, de úgy és annyira, hogy azt élő partjelző soha nem fogja kiszúrni. Történtek már ordasabb dolgok is azt hiszem.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.16. 13:21:34

@Mr.AT: én is érzem benitón, hogy néha túlkompenzál, ebben van igazad.

Aláírom, aztán lépjünk túl a témán. És köszönjük meg, hogy Buffon a tavaszi visszaesés után ismét fantasztikus formában van.

Mr.AT 2009.09.16. 13:24:32

@Hispan07: Na, ez már azt mondom egy vitaalap, amiről lehet beszélgetni.

Nyilván mindenki onnan indul ki, hogy a Juve (talán 2006 óta először) végre újra nevéhez méltóan fegyverkezett fel, s az őszi szezonban eddig mutatott játéka is imponáló volt - így elvárás volt, hogy nyerjen a BL-ben is, otthon.
Nyilván ennek fényében könnyű azon csámcsogni, hogy nem nyert.

Ugyanakkor
- egyrészt a franciák nem véletlenül lettek bajnokok, nagyon jó kis csapat, a magam részéről több játékost is kinéztem közülük tegnap, s szerintem simán beleszólhatnak komoly dolgokba is,
- másrészt igen alaposan megszorongattuk őket, s legtöbbször tényleg csak Ramén múlt, hogy nem dőlt el jóval a vége előtt a meccs,
- harmadrészt, ami a hiányzókat illeti, alapjaiban igazat adok neked - ugyanakkor már most 8 sérültünk van a 24 fős felnőttkeretből, köztük 5 alapemberrel (Del Piero, Diego, Sissoko, Chiellini, Cannavaro). Egy-két hiányzóra nem mondanék semmit, ez szinte minden csapatnál megszokott, de a tavalyi évünk is már arról szólt, hogy úgy imádkoztak össze 11 felnőtt játékost minden kezdőre, s mostanra már qrvára unom ezt.

t.o.d. 2009.09.16. 13:28:39

"Liverpool midfielder Yossi Benayoun scored his first international goal at any level for Israel's Under-16 side against Hungary, securing a 1-0 home win for his team on 20 September 1995." Na, az még hiányozna, hogy eszébe jusson valami hasonló, mint a Bordók ellen a hétvégén, vagy a Besiktas ellen tavaly...

Tika_ 2009.09.16. 13:28:53

OFF
A mai beharang poszt mikor várható? (engem - benitoval ellentétben - egyre kevésbé érdekelnek a szurkolók), az viszont érdekelne, hogy az Inter-Barcát melyik tv adja (a RaiUno-n kívül...)

t.o.d. 2009.09.16. 13:30:03

@Mr.AT: "Juve (talán 2006 óta először) végre újra nevéhez méltóan fegyverkezett fel" - ez Diegon kívül kit is takar még?

t.o.d. 2009.09.16. 13:30:40

@Tika_: miért, a Rai Uno adja? Az már előrelépés lenne.

calcio_di_rigore 2009.09.16. 13:31:51

Nemtudom mi ez a parázás egy iksz miatt, emlékszem én még a Zidane-féle csapatra, amely 5 iksz után 1 győzelemmel jutott tovább.:)

Ha ebből a csoportból nem jutunk tovább első helyen, akkor felesleges is erre fecsérelni az erőnket, nálam amúgyis a scudetto a prioritás idén, ahhoz meg lehet hogy még nem vagyunk olyan erősek, hogy duplázzunk. De nemhiszem, hogy gond lesz, viszont szerintem a Bordeaux el fogja szerencsétlenkedni a továbbjutását, mint tavaly a Zenit, így marad a papírforma.

raoul_duke 2009.09.16. 13:32:21

@shinigami: az első Pippo gól les volt, de szerencsére megadták. Az meg, hogy szétrohanták a Milant, nem nagy meglepetés szerintem, de nem mentek vele túl sokra.

Nekem inkább az a bajom, hogy az átütő erőt nem éreztem a Milanon, és valószínűleg ezt idén nem is fogom. Nagyjából ugyanez a keret ~4 éve hátrányban is úgy tudott játszani a legtöbb meccsen, hogy látszott, ahogy kézben tartják a meccset.

3-4 fiatal, agilis jó játékos kéne ebbe a keretbe és a BL-ben akár jó eredményt is el lehetne érni: 1-2 jó szélső hátvéd meg 1-2 kezdő szintű középpályás az öreg rókák mellé.

Mr.AT 2009.09.16. 13:34:37

@t.o.d.: Diego, Felipe Melo, Cannavaro, Grosso, Caceres.
Ez 5 játékos a(z alapesetben) kezdőcsapatból.

sporttárs 2009.09.16. 13:35:12

@_benito: Akjkor pofátlanul fiatal vagy. :))

Igen, igazad van, a szurkolók élményszámba mennek. (Ez a kifejezés a sablondíj örökös várományosa.) Főleg mifelénk, ahol a fociból sajna csak ez a rész stimmel.

raoul_duke 2009.09.16. 13:36:07

@neeskens: igen, csak az első kommentem elszállt, a másodiknál meg már lusta voltam újra megkeresni, hogy "ahogy @neeskens is írta" :)

Azt mondjuk nem tudom, hogy kik lehetnek a feltételeknek megfelelő játékosok.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.16. 13:39:09

@sporttárs: krisztushoz hasonlóan, ugyebár :)

Mérgező Hulladék 2009.09.16. 13:46:39

"az ugyanannyi pontot szerzők között a gólkülönbség rangsorol"
Ez talán sosem volt így a BL-ben. Most sem.

Titi120 2009.09.16. 13:49:12

Azért a Bordaux szerintem kb azonos szint a Marseille -jel (legalábbis tavaly a bajnokságban 3 ponttal szerzett csak kevesebbet 38 forduló alatt).

Márpedig az OM tegnap nem győzött meg azzal, hogy kikapott ettől a Serie A -ban csak szenvedő alakulattól hazai pályán.

Bayern, Juve továbbjutást várok. Ebben a sorrendben, natürlich. :)

t.o.d. 2009.09.16. 13:56:08

@Mr.AT: oké, Felipe Melóról elfeledkeztem. De Canna, hát szóval már nem az igazi, szerintem már nem is lesz. Grosso a Lyonból azért jött el, mert nem fért be, Caceresben pedig én egyelőre nem érzem, hogy Juve-szintű labdarúgó lenne. De tényleg: két jelen időben is jól csengő új név valóban sokkal több, mint az egy, amit én számoltam. Mindegy, ha már a Roma még impotensebb lesz idén (a tavalyi edzőtökkel...), legalább a Juve szorongassa meg Murinnyóék tökét a bajnokságban, mert a Balhé óta csak egy csapat van "harcban" a Scudettóért, sajnos.

moltisanti 2009.09.16. 13:59:33

Azért az nem gyakran fordul elő egy bl fordulóban, hogy egy kapusnak köténygólt fejeljenek.

Mr.AT 2009.09.16. 14:01:24

@t.o.d.: Ha végre valahára kiürítjük a kórházat, ütőképesek leszünk.

Canna-tól én sem vártam sokat, de nagyon kellemes meglepetés lett, gyakorlatilag ott folytatja, ahol abbahagyta 2006 nyarán. Gyakorlatilag hiba nélkül játszik.

Grosso-t meg majd meglátjuk. Szerintem leginkább neki kell idő a beépülésre, az eddigi két meccsen úgy tűnt, még nem érzi pontosan a helyét - s valami hasonló mondható el Caceresről is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.09.16. 14:01:35

@sporttárs: Én csak azt tudom, hogy Csöncsönnél többször láttam Mosztovojt bajnokin, de abban egyre biztosabb vagyok, hogy Fernando Torres még egyetlen pillanatig nem bánta meg, hogy eligazolt a picsába az Atléticótól, pedig már két éve stabil BL indulók.

t.o.d. 2009.09.16. 14:01:43

@Tika_: előfizettem valami digitális dekódert az ES2 miatt, valami mocskos sok felesleges csatorna van rajta, és nekem rémlik a RaiUno is. Hejj, mennyire jó lenne. Keresek valami streamet a Loki-meccshez, a TV-ben meg nézem a Futballt! :-) Hátha lesz végre megint egy csapat a tavalyelőtti MU után, aki bármilyen ellenállást tanúsít a Barca ellen, mert tavaly nem derült ki, mi van, ha egy nem szar napot kifogó jó csapat ellen játszanak.

t.o.d. 2009.09.16. 14:05:49

@moltisanti: úgy általában sem, a BLASZ 2 fölött... :-)

r_magpie 2009.09.16. 14:07:52

most nézem csak, a szerb1 is adja az Inter-Barcát, mifelénk az az alapcsomagban van. jól van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.09.16. 14:11:31

@pancho_sanza: mosztovojra nem lehet nem emlékezni, ahogy a TVE riportere a nevét mondta, már az megmarad a fülemben örökké :)

montipájton 2009.09.16. 14:28:08

@Mr.AT: Te se leszel hitelesebb attól, hogy előbb kezdesz felcukkolni egy pitbullt, minthogy halvány kritikát fogalmazz meg kedvenc csapatod teljesítményével kapcsolatban.)) A meccset tényleg nem láttuk, az eredmény alapján miért higgyük el, hogy klasszisokkal jobb volt a Juve?

montipájton 2009.09.16. 14:34:14

A nagycsapatok amúgy, beleértve a Juvét is, simán hozni fogják a továbbjutást (vagy ha nem simán, akkor nem simán), az Atletico ellenben nagy csapat-e.

Flamininél meggyőzőbben még ember nem jelentkezett be piros lapért a láb feltalálása óta, a Nap idiótája címet ezzel elvivő bíró mégsem szórta ki. Amúgy mintha próbálkoztak volna valami új sportággal a szakadó esőben a fiúk, "páros lábbal, dobbantás után, seggencsúszva rá a másikra", hogy nem darabokban vitték le páran a sípcsontjukat, ez a marseille-i csoda.

luqe 2009.09.16. 14:34:52

Azért az Atleticóból kár általánosítani. Mindig egy örök vesztes csapat volt...

Torres meg ahogy a spanyolokkal sem, úgyanúgy az angolokkal sem fog soha bl-t nyerni. Cserébe angliában ázik-fázik, a jó kis mediterrán napsütés helyett :))

montipájton 2009.09.16. 14:36:45

Seedorf gólpassza és Inzaghi érkezése rá a második Milan-treff előtt a BL nagy klasszikusai közé került nálam.
Jó volt látni ezt a Milan (közel)múltidézőt, vajon lesz-e hasonló az ősszel? (Ha Nestán és Seedorfon múlik, lesz, csak Ronaldinho ne kapjon új esélyt. Baszki, hogy ezt kell mondani.)

Mr.AT 2009.09.16. 14:51:59

@montipájton: B*zmeg, ne értetlenkedj már te is, ember... :-) Egy szóval sem írtam, hogy "klasszisokkal jobb volt a Juve". Amiatt reklamáltam, hogy "simán nyerhetett volna a Bordeaux".
A helyzet és a meccs pontos leírása az én olvasatomban: "Az erősen tartalékos Juventus több nagy helyzetet kialakítva végül csak döntetlent ért el a taktikusan játszó és jól kontrázó Bordeaux ellen."
Árnyalatok, you know.

Walmer 2009.09.16. 14:54:29

@luqe: viszont oda-vissza szopathatja a realt és nem ciprusi csapatokkal x-el othon.

nasteey 2009.09.16. 14:56:03

@Tika_: ORF1 is adja. Ha határ közeli vagy, biztos találsz olyan "szomszédos" adót, ahol adják. Gyakorlatilag mindenhol ez lesz ma a 'fő' meccs.

Mr.AT 2009.09.16. 14:59:06

@Walmer: :-)

Igen, ez jogos. Azt ugyanakkor nem tudom nem megjegyezni, hogy a "ciprusi csapatokkal ikszelő ligák" versenyében tavaly a Bundesliga és a Serie A is szerzett pontokat (Werder és Inter az Anorthosis ellen), most ugye a Primera Division is feliratkozott, lassan ti jöttök... :-)
A Chelsea-nek rögtön lesz is két kísérlete... :-)

madbalee 2009.09.16. 15:07:52

"letolta a CSZKA-t, mint óvónő a szaros gatyát" ezen jót nevettem:))

mickeyknox 2009.09.16. 15:08:43

azért flaminit eltilthatnák 3-4 meccsre retrospektíve... ritka gusztustalan orvtámadás volt, fene azt a köcsögöt

t.o.d. 2009.09.16. 15:14:12

@Mr.AT: azért azt megnézem, amikor a Chelsea pontot veszít az Apoel ellen. Szerintem oda-vissza lesz közte 6... :-)

t.o.d. 2009.09.16. 15:16:21

@mickeyknox: nagyon gyökér volt. Csató Sanyitól láthattunk utoljára iet rendszeresen, meg a hétvégén van Persie (biztos egymástól lesték el a trükköket rég...) küldött egy iet Adebayornak, azután kapta tőle a pofont stoplival...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.16. 15:25:13

@mickeyknox: én nem találom egyik összefoglalóban sem.

Tika_ 2009.09.16. 15:26:11

@el sastre: @r_magpie: @nasteey: szerintem is gáz, de a helyzet az, hogy Pesten élek :(. Azért köszönöm
@t.o.d.: bal lábbal keltél fel, boázz, hogy már szeptemberben elkezded? :) Bár ügyesen kikerülted az ismert kifejezéseket ;)

t.o.d. 2009.09.16. 15:34:59

@Tika_: mi??? mit kezdek el szeptemberben??? valamit félreértettél, aszondom.
egyébként ballal, muszáj, jobbra az asszony van... :-)

mickeyknox 2009.09.16. 15:35:26

@_benito: előbb-utóbb biztos felrakja valaki, de nem valami nagy élmény. én nem is értem, miért nem küldte le a rigó.

t.o.d. 2009.09.16. 15:40:53

@_benito: kezdőkörben felhúzott páros lábbal repült rá szegény afro-franciára. rendesen felébredtem a félálomból. nagyon csúnya vége lehetett volna.

Tika_ 2009.09.16. 15:45:13

@t.o.d.: jó, mondjuk ezzel én is így vagyok :D
Ez: "Hátha lesz végre megint egy csapat a tavalyelőtti MU után, aki bármilyen ellenállást tanúsít a Barca ellen, mert tavaly nem derült ki, mi van, ha egy nem szar napot kifogó jó csapat ellen játszanak."
mert ez egyenlő a "Jó, jó ez a Barca, csak kérdés, hogy mire menne egy komoly csapat ellen" mantrával.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.09.16. 15:50:24

@Tika_: De hát ez egy örök igazság nem...? Én azt hittem ezt már megértette mindenki, hogy ez olyan, mint "aki korán kel, aranyat lel", ami még sosem volt igaz, akkor sem, amikor 4kor keltem.

;-x

giacinto 2009.09.16. 15:53:46

Flaminit az örökös köcsögválogatottba!

Dzsúd Horse 2009.09.16. 15:54:37

@luqe: "Azért az Atleticóból kár általánosítani. Mindig egy örök vesztes csapat volt..."

Ha veszek repjegyet, belépőt az Atleti vmelyik hazai meccsére, mondjuk a Frente vagy Sur szektoraiba, akkor elmondod ott is ?

madbalee 2009.09.16. 15:58:59

@morphine: Ez nem örök igazság, hanem közmondás.

szemeteske 2009.09.16. 16:05:35

Tudja valaki, hogy a játékosok által lefutott távolságot milyen technikai módszerrel mérik?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.16. 16:07:33

miért gondolom azt, h CR meg Guti országos haverok lesznek Madridban?!

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.09.16. 16:09:49

@pote: mért, baj lenne.....? Mégis hülyén nézne ki, ha cr xavival haverkodna......

balu11 2009.09.16. 16:14:07

@pote: haverkodik mással is azért...
www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/ronaldo-szerint-nem-engedhet-igy-ki-a-csapat-2000201/

mondjuk, Guti esetében talán kicsit lejjebb lenne a keze...

Dzsúd Horse 2009.09.16. 16:15:06

"miért gondolom azt, h CR meg Guti országos haverok lesznek Madridban?! "

Guti már rámozdult, szóval bármi lehet, vagy még több is...

i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01452/Cristiano_Ronaldo-_1452314i.jpg

nils_h 2009.09.16. 16:16:20

@Pesszimista Pista: ez naggyon kemény kép! Te láttad, hogy a háttérbe ott áll egy 3 méteres zöld óriás???

mickeyknox 2009.09.16. 16:16:37

@Pesszimista Pista: abból lenne már az igazi álom homár pár! :)

Dzsúd Horse 2009.09.16. 16:28:27

@nils_h: Igen láttam, elég fura :D Nehéz eldönteni, hogy elől vagy hátul áll.

Iustizmord 2009.09.16. 16:43:45

@_benito:

ahhoz képest hogy a Commandos Tigre nem juvés csapat.... :o)

Leito 2009.09.16. 16:55:20

@Tika_:

ha bazi fontos, hogy jó minőségben lásd akkor viasatondemand.com
svéd oldal, 79 SEK-ért (kb. 2ezer) láthatod, plusz utána a másik hét meccs párperces összefoglalóit is.
csak hogy utálhassatok:
itt nálam párhuzamosan tudom nézni a tévében az inter-barcát és a pool-lokit:D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.16. 16:58:50

@t.o.d.: upc digi gold csomagban a 127 adó a RaiUno. úgyhogy cuki kis meccs lesz este a tv-ben... :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.16. 17:08:53

@anonim222 [semleges néző]: nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg kellemetlen csalódás ér, ha 20:45-kor a 127-es csatornára kapcsolsz.

bacity · http://kacat.blog.hu 2009.09.16. 17:19:30

a RAI UNO - ra ne várjatok, 99,9%, hogy kódolva lesz -

luqe 2009.09.16. 17:37:10

@Walmer: egyszer megtörtént. valószínű utoljára egy ideig.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.16. 17:52:28

@dino vercotti: igen, valószínűleg valami konzervműsor fog jönni a meccs helyett, már dereng a dolog...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.16. 18:06:57

@anonim222 [semleges néző]: mégpedig azért, mert a Rai Uno földi sugárzással adja a meccset, azaz csak belföldön (tehát Olaszországban) látható majd.

Titi120 2009.09.16. 18:31:38

Már olvasni is jó ilyeneket:
www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=2000028/match=2000364/report=pr.html

www.goal.com/en-gb/news/2561/previews/2009/09/15/1502509/champions-league-preview-liverpool-debrecen

Bár, hogy ki az a Marcolini a Loki kezdőjében (Fodor Marcell gondolom), azt azért megkérdezném tőlük. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.16. 18:32:10

@dino vercotti: nyilván csak oda vették meg :) az upc azért megtréfálhatná a digit, bár abból nagy balhé lenne... én viszont nézhetném a meccset!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.16. 18:56:07

Igazából csak a Juve esett pofára, az Atléticotól egyedül én vártam itt, hogy egyáltalán főtáblára jut. :-)

Dzsúd Horse 2009.09.16. 19:23:02

@Csöncsön: +1. Spec én is sejtettem a főtáblát :) De most örülök a bukdácsolásuknak, bár ahogy ismerem őket, totál felszívják magukat hétvégére, és 3 gól se lesz elég ellenük. De Resino hattyúdalának utolsó fejezete egyre közelebb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.16. 19:27:04

@Pesszimista Pista:

Én csak abban az esetben örülök a bukdácsolásnak, ha ez az ára, hogy szerződtessenek végre egy klasszis edzőt, aki kihozza végre az egyébként brutál erős keretből, ami benne van.

undertow 2009.09.16. 21:58:13

@t.o.d.: he? pontosan kiderült, megtolja őket a bíró.

undertow 2009.09.16. 22:02:46

@t.o.d.: a rosenborg és a kolozsvár ellen is valószínűtlen volt az X, de csak összejött...

t.o.d. 2009.09.17. 10:29:28

@SamS: ja, Chelsea. Kellett is hozzá a rigó... nagyon...

t.o.d. 2009.09.17. 10:31:16

@Titi120: meg azt is, mikor nyert a Debrecen a paks ellen a BORSODI League-ben... :-)

t.o.d. 2009.09.17. 10:34:44

@Csöncsön: vagy az lesz a bukdácsolásból, hogy Forlán eligazol a Wiganbe, Agüero meg a Cselszkijbe, Resino meg beáll balbekknek. ;-)

Reménytelen az Atletico, ezt úgy mondom, hogy ez a kedvenc spanyol csapatom, bár lassan ott tartok, hogy már az Osasuna... :-/

undertow 2009.09.17. 12:35:41

@t.o.d.: ez mondjuk hagyomány, hogy a kiscsapatokon vérzünk el.
English Premier Chelsea 5-0 Man Utd 03-10-1999
English League Cup Chelsea 0-1 Huddersfield 13-10-1999
pl. de tele van ilyennel a padlás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.17. 12:52:43

@t.o.d.:

Tvasszal az Atlético 5-1-re kikapott Santanderben. Akkor is reménytelennek tűnt a helyzete, valami nyolcadik helyen álltak a bajnokságban. Utána elképesztően jó meccseken verték a Villarrealt, a Valenciát és mindenkit, és kiharcolták a BL-selejtezős helyet. Őket olyankor kell a legkevésbé leírni, amikor a legreménytelenebbeknek tűnnek...

halareaal 2009.09.17. 15:49:06

eddig is tudni lehetett, h az Atletico ilyen, ettől még bőven továbbjuthatnak. sőt, sztem esélyesebbek is a Portonál, akiktől elment Lucho, Lisandro és Cissokho. az utóbbi időben a BLben kis túlzással az első kettő jelentette a Portot, nélkülük az a keret jóval gyengébb mint az Atletié

t.o.d. 2009.09.18. 09:49:27

@halareaal: a Portótól mindig elmegy vki, és mégse változik az erejük, ugyanott lesznek. Persze ettől még továbbjuthat az Atletico, de ahhoz gyanúsan kelleni fog a Porto-meccseiken 4 pont.
süti beállítások módosítása