Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 5. forduló - Zalán futása, röviden

2009.09.15. 09:01 pote

Az ötödik kör is lement a hétvégén, és kezdenek markánsan körvonalazódni az erőviszonyok a PL-ben. A bajnok megmutatta az erejét, a Chelsea bemákolta - talán nem véletlenül - az újabb győzelmét, a Villa városi rangadót nyert, az Arsenal ismét Manchesterben kapott ki, és Adebayor csak futott, csak futott, csak futott.
Lapozás után pár gondolat a forduló meccséről és emberéről, illetve egy-egy mondat a maradék találkozókról.

A forduló meccse: Manchester City - Arsenal 4-2
A City jelezte, hogy az idei parádés rajt merőben különbözik a 2007-es vitézkedéstől. A keret most sokkal erősebb, így a sztárklubokkal is fel tudják venni a versenyt. Ennek jelét a második félidő közepén láthattuk leginkább, amikor Van Persie egyenlítése után akár össze is zuhanhattak volna, mégis meg tudtak újulni, és egy tökéletes negyedórával szétzúzták az Ágyúsokat.
A meccs - a pazar második félidőn kívül - számos érdekességgel szolgált. Például nagyon ritka, hogy egy kapus már az első félidőben gólt fejeljen. Almunia megcsinálta (biztos volt még egy fogadása tavalyról Adebayorral, hogy lesz olyan meccs, ahol ő előbb bólint a kapuba).
Aztán az sem sűrűn fordul elő, hogy a relatíve kisebb játékerőt képviselő csapat szélsője, 2-1-es vezetésnél, tíz perccel a vége előtt, egy buktatás után nem marad lenn időt húzni a gyepen, hanem felpattan és ad egy hajszálpontos gólpasszt. Shaun Wright-Phillips ezt is megcsinálta. Sőt! Legnagyobb meglepetésünkre, végig jól is játszott.
Az meg csak szökőévente fordul elő, hogy egy mezbe bújt egyed kilencven métert sprinteljen azért, hogy már szeptemberben bérelt helye legyen abban az NST-köcsögválogatottban, ami nem is biztos, hogy elkészül. Adebayor mégis megcsinálta. Igazából az lenne a legnagyobb büntetés a számára, ha nem tiltanák el (mert RvP-nek odarúgott csúnyán). Aztán kerülgethetné a kisebb csapatok mészárosainak a lábát az elkövetkező fordulókban (nem a Unitedre gondolunkk itt).
Hogy ne csak a City legyen a célkeresztben. Rosicky góllal tért vissza, aminek minden kobold-kedvelő (így mi is) őszintén örül.

A forduló embere: Wayne Rooney
Shrek nem szép, a modora hagy kívánni valót maga után, de valahogy egy idő után megkedveli az ember. Rooney C.Ronaldo távozása után, mintha még nagyobb elánnal menne bele a meccsekbe, és a góllövő cipő is előkerült a szertárból.
Scholes - szokásos marha, Gattusónak rosszpéldát mutató - kiállítása után, a vendégek emberhátránya észrevétlen maradt. Köszönhetően a manchesteri csatárnak. Mindenhol fellelhető volt, minden labdát megtartott, és a tízemberes időszak alatt egymaga három ziccert dolgozott ki, amiből egyet be is rúgott. A gól előtti köténye igazi csemege volt, még a krikett szerelmeseinek is.
Tottenham - Man Utd 1-3

A közelgő BL-kör miatt a többi mérkőzésről csak dióhéjban. Ráadásul kezdődik a döntő szett a US Openen, és azt már nézni akarom.

Birmingham - Aston Villa 0-1
Kellemes rugdosódás az első félidőben, majd egy Agbonlahor gól a végén.

Fulham - Everton 2-1
Gera nélkül csak minimális győzelem.

Blackburn - Wolverhampton 3-1
Az újonc védelme papírból van hajtogatva, és a PL-ben az nem jó ómen.

Liverpool - Burnley 4-0
Benayoun találkozása egy kiscsapattal és még Voronyin is jól játszott.

Portsmouth - Bolton 2-3
A Pompey jövőre a Championship bennmaradásért fog küzdeni.

Stoke - Chelsea 1-2
A Britannia Imbrahimovicsát Maloudának hívják.

Sunderland - Hull 4-1
Fülöp még sérült, de ezt is kibírták a hazaiak.

Wigan - West Ham 1-0
A szántóföldi csatát a hazaiak nyerték egy begyömöszölt találattal.

Tavaly mindenki arra panaszkodott, hogy eltűntek az igazi gólvágók a bajnokságból, és húsz alatti találattal is lehet bárki gólkirály. Az idei év valószínűleg különbözni fog ettől. Öt forduló után Defoe és Rooney öt gólnál tart, de az Adebayor-Bent-Drogba trió is már négyszer beköszönt. Ahogy a bajnoki címért, és a BL-helyekért is, többszereplős küzdelem várható, úgy a legjobb gólszerző címért is többen fognak bejelentkezni.
Személy szerint, én a tavalyinál sokkal színvonalasabb bajnokságot várok.

Érdekesség még, hogy ahogy tavaly, úgy idén is egy húron pendül a szezon elején a Spurs és a Newcastle. Tavaly a pocsék kezdés volt a hasonló, most a pontgazdag start. Nüansznyi különbség, hogy a dzsordik ezt a második vonalban teszik.

198 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr691382667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:49:33

@t.o.d.:
c) eduardot műesésért jobban meg akarták büntetni első szándékból, és már a fél sajtó forradalmi bíráskodásról kezdett beszélni

nagy vihart váltana ki a man city szurkolókból ha megvádolnám a klubot azzal hogy lefizették a vizsgálóbizottságot?:) kell az nekünk?:)

t.o.d. 2009.09.15. 13:52:04

@Artsuhtaraz: az más. Az az UEFA. Ez meg az FA.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:58:43

@t.o.d.: egyértelmű bunda, a juvét ennél kevesebbért a másodosztályba száműzték :)

Glory 2009.09.15. 14:05:29

@t.o.d.: azt hozzak indoknak hogy a biro latta az esetet. a goloromert sargat adott tehat buntetett, mig a talpalas elotte tortent es nem fujt talan semmit. a respectre hivjak fel a figyelmet hogy a biro donteset is tiszteletben kell tartani, latta igy dontott......
persze az egesz valtozhat ha a biro kesobb megvaltoztatja a velemenyet es jelenti, de ilyen itt meg nem volt.
szerintem a goloromert tuti nem lesz buntetes, talan a talpalasert

man city 2009.09.15. 14:10:24

6ig vagy 7-ig dönthet ma az FA Ade-ról, különben kussolniuk kell

de ha dönt,akkor az már érvénybe léphet a MU meccsen

t.o.d. 2009.09.15. 14:25:15

@Glory: ahogy előfordul, hogy monnyuk egy utólag helytelen piros miatt feloldják az eltiltást, utólag simán kaphat eltiltást akkor is, ha csak sárgát kapott kultúrált megnyilvánulásáért...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 14:28:22

@t.o.d.: ez így van, FA sokszor szokott utólag megmásítani ítéletet, sőt bl meccseken is volt már ilyenre példa

és szerintem az sokkal jobb üzletpolitika, hogy megmásítják a bírók hibás döntéseit

Glory 2009.09.15. 14:37:31

@t.o.d.: @Artsuhtaraz: most uj hir hogy mindket incidensert eloveszik.

t.o.d. 2009.09.15. 14:42:16

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

Az angol szurkeszek csapata felvételt hirdet "csapatjátékos" pozícióra, betegség miatti üresedés okán.
Csapat neve: Manchester Gunners (eddig 5 MU-s, 2 Gúnár, 1-1 Pudli és Cselszkis alkotják a csapatot)
Cséká: imici77 (óvatosan a Gúnárgyalázással!)
Pályázati feltétel: alapfokú szájkarate képesítés, elhivatott angolszurkerség, jó stressztűrő képesség (az esélyesség terhe miatt).

Jelentkezés privátban: bozsikf@gmail.com

t.o.d. 2009.09.15. 14:42:59

@Glory: én erre tippeltem volna...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 14:53:13

henrik: ment a mail a csapatbemutatásról... de lesz egy névcsere...

Üdv, ymy - mert nem játszom ki minden adum :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.09.15. 14:57:41

@t.o.d.: kihagytad a _jó hetesrúgó_ kritériumot :)

t.o.d. 2009.09.15. 15:12:51

@heinrich: azt az interjún teszteljük majd az NST ellen. :-)

lexx 2009.09.15. 15:16:52

na a bibic szerint :
szerda este hetig(magyar ido szerint) van eselye Adebayornak felhozni barmit a mentsegere a taposas gyanujanak ugyeben
a taplosagot meg kesobb targyaljak(egyebkent pedig RvP is faszulhat a golja utani "szohasznalataert" egy erzekeny szivu city szurkolo iranyaba, mivel jelentve lett az erintett altal)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 15:24:09

kezd ez az egész mancity-arsenal balhé egy óvodás vagdalkozássá fajulni, mindenki árulkodik, mindki váltig állítja, hogy ő nem csinált semmit

jöhetne az a bizonyos erdőőr és haza zavarhatna mindenkit

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 15:28:47

@t.o.d.: angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet is kértek vagy elég az hogy kifejti a jelentkező mért utálja az olasz focit?

Walmer 2009.09.15. 15:29:10

@lexx: az mentség, hogy bunkó?

t.o.d. 2009.09.15. 15:40:32

@Artsuhtaraz: az angol nyelvű motivációs leveled írása közben megelőzött egy (mivel az ászokat a végére tartogatjuk) meg nem nevezett kommentelő kolléga. A pályázatot ezennel lezárom a magam és a Csapat nevében. A Népért, a Hazáért ELŐRE! RENDÜLETLENÜL! Go Manchester Gunners!!!

Ferguson 2009.09.15. 16:29:39

@t.o.d.: "A Citehtől meg kicsit fosok, mert tőlük tavaly, amikor ennél sokkal szarabbak voltak, akkor is ki tudtunk kapni, csúnyán. Go MU!" - tavaly kétszer vertük őket. Amire te gondolsz, az a flowers of manchester emlékmeccs volt, de az még a 2007/2008-as szezonban volt. Amúgy hétvégén simán verjük őket szerintem, csak ne sérüljön meg senki töröko.-ban. Üdv

Ferguson 2009.09.15. 16:33:59

Carrick-et pedig feljebb kéne tolni irányítani. Ő azért volt gyenge formában tavaly év végén (pont a bl döntő ideje), mert egész egyszerűen a sok védekezés felőrölte az erejét és már nem jutott energia a támadásszervezésre. Carrick remek "irányító" lenne (még ha nem is xavi szintű...), ha tehermentesítenék mögötte. Ezért kell egy jó fletcher és hargreaves. Andersont is megnézném előrébb tolva. Az angol szaklapok egész nyáron arról cikkeztek, h SAF legnagyobb feladata a középpályán carrick helyének a megkeresése lesz. Carrick ugyanis nem DM, márpedig az utóbbi időben mindig azt játszott. Csak ugye az a baj, h scholes passzteljesítménye bizonyított, carrick-é meg jórészt ismeretlen. A középpályát azért szerencsére lehet rotálni...

balu11 2009.09.15. 16:37:06

Hajrá MG, remélem a döntőben találkozunk!

t.o.d. 2009.09.15. 16:57:15

@Ferguson: okay, jogos. Bassza meg, nem vagyok jó a statisztikákban... Mindegy, fosok a Citehtől egy kissé, sötét ló egyelőre.

t.o.d. 2009.09.15. 16:57:49

@balu11: ha hamarabb, az lesz az előrehozott döntő... :-)))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 16:58:00

még soha nem voltam ekkora mu szurker egy meccs előtt...

t.o.d. 2009.09.15. 17:03:39

@imici77: ja, amúgy én is a Gunnersnek drukkoltam. Valahogy egyelőre nem szimpi a Citeh. És ez csak romlott most a 4-2-es meccsen.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:04:30

@imici77: Rátaláltál a helyes ösvényre... :-))))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:08:51

@t.o.d.: út a kezdőbe...
@Salvatore Bonanno: út a cserepadra...

:)))

Üdv, ymy - keverem a lapokat :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:10:42

@Salvatore Bonanno: Hogy megnehezítsem a döntést:
A Citeh ellen bárkinek - még az Arsenalnak is - képes vagyok szurkolni...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:15:25

@Salvatore Bonanno: nehezítem én is... egy cityh - sp?rs meccsen kinek/minek szurkolnál? :)

t.o.d. 2009.09.15. 17:17:17

@Salvatore Bonanno: @imici77: hülyék! :-) Go MU, go MG!!! :-)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:17:29

@imici77: "A Citeh ellen bárkinek - még az Arsenalnak is - képes vagyok szurkolni..."

Az ellenségem ellensége a barátom, bár szerintem a pályán csak ellenfelek vannak.

Így bánatodra: Spurs
Marad a pad?

t.o.d. 2009.09.15. 17:18:30

@imici77: hát ez mi? Citeh-Spurs?! Nyilván Spurs.
@Salvatore Bonanno: Te valami Spurs-gyűlölő vagy, vagy mi? :-)

t.o.d. 2009.09.15. 17:21:00

@Salvatore Bonanno: hagyd, mindenki kihúzta már a gyufát a Cséká bánál. Körmöst nem ad, viszont rotál, jobban, mint Rafa... Van öt fix meccsünk, meg négy cserénk... Szerinted? ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:21:27

@t.o.d.: @Salvatore Bonanno: a helyes válasz az lett volna, hogy inkább megnéztek 1 olasz b meccset... például :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:21:27

@t.o.d.: Miért lennék? Épp most írtam, hogy nekik szurkolnék az Arsenal ellen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:22:27

@t.o.d.: nálam nincs stabil kezdő... csak fix cserepados! :)

man city 2009.09.15. 17:26:51

menjetek a chat.hu-ra

ott még le lehet írni azt is,hogy kinek drukkolnál a képzeletbeli Sigma Olomouc- Brondby meccsen

vagy most jön,hogy Agassi jó teniszező volt-e ?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:32:22

@man city: te inkább ne osszál senkinek erkölcsi leckét arról, hogy kell itt fórumozni

@imici77: @Salvatore Bonanno: @t.o.d.:
a taktikai hadrendeteket kiteregettétek, azért ennyire nem őszinte a brit labdarúgás, hogy lesz ebből így meglepetés az ellenfeleknek?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:41:43

@imici77: kb azt is felvázoltátok hányadik percben fogtok cserélni és ki kit fog váltani
így nehéz lesz meglepetést okozni bárkinek is, én pl már most tudom hogy te leszel a csatár, @t.o.d.: a labdaszerző és @Salvatore Bonanno: pedig egymagában a kátánáccsó

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:43:48

@Artsuhtaraz: holnap kiadunk egy sérülés-jelentést és még egyet csavarok a kezdőn... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:45:00

@man city: beszéljünk a nemzetközi kupafordulóról? kivel játszotok?

man city 2009.09.15. 17:47:24

@imici77: pihenünk,mert jövőre sok dolgunk lesz a BL-ben

ti meg élvezzétek ki a BL-t, ki tudja meddig tart:D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:50:35

@man city: akkor ha ennyi időd van MOST, mehetsz a chat.hu-ra... köszi.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:51:06

@imici77: jó ötlet, akkor majd nem mondom el senkinek hogy az egész csak átverés
megtéveszthetnéd őket azzal is hogy kineveztek magatok közül vkit managernek, én akkor már biztosan elveszteném a fonalat

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 18:10:56

@imici77: ügyes, ez már biztos a pszichológiai hadviselés része...

@raoul_duke: most toborzod az új műanyagcsapatod és máris győztesnek érzed magad? :)

mielőtt végleg kimúlna a poszt:
adebayor szemét! tilcsák el élete végéig

raoul_duke 2009.09.15. 18:23:55

@Artsuhtaraz: ha látnád a keretünket, te sem kételkednél ;).

Defmute (törölt) 2009.09.15. 18:24:28

Hagyjuk már ezt a Manszúrsejk City-t. A csodák általában 3 napig tartanak, sőt, állítólag nincsenek is. Nem lesz hosszú életű ez az FC Arábia...

capor_ 2009.09.15. 18:34:34

@vadkutya:

A Chelseanek lassan 4 éve tart a "csoda". Miért ne sikerülhetne a citynek is? Az arabok ráadásul még bőkezűbbek is...

Defmute (törölt) 2009.09.15. 18:53:26

@capor_: Tény, viszont a Chelsea-nél ész is társul a tettekhez. Ráadásul volt ott a kezdeteknél egy Mourinho nevű úr, így a szakmai felvilágosultság is közrejátszott.

Sikerülhet, persze, miért is ne. A probléma az,h általában a sikerülhetből majdnem lesz, a majdnem pedig a semmi rokona. S erre jó példa nem mellesleg az Arsenal,h önkritikával is bírjak. Ahol a szakmaiságot nem nagyon lehet kétségbe vonni. Pénz pedig vagy van, vagy nincs. A City-nek pl van. Sikerülhet...

Woland 2009.09.15. 19:24:05

no, en meg csak most lattam Adebayor belepojet van Persie arcaba - isten a megmondhatoja hogy szandekos volt-e, talan inkabb annak nezett ki mint sem. viszont nem ertem, hogy van Persie eredeti ketlabas halalbecsuszasa miert keruli el (majdnem) mindenki figyelmet.

az "idegbol beleszallok" tipusu becsuszas mintapeldaja volt, es ugye senki sem ketelkedik abban, hogy joval fajdalmasabb kovetkezmenye is lehetett volna ha Adebayor nem ugralja korbe a holland labait mint a babaarcon esett horzsolas. ettol fuggetlenul szerintem inkabb valoszinu hogy Adebayor szandekosan kinalta jaromcsonton RvP-t, viszont ha tudjuk hogy mennyire nem tud uralkodni magan a togoi idegbeteg akkor az a meglepo, hogy nem lett tomegverekedes a dologbol. (ugye emlekszunk ra hogy mar akkor is verekedett Arsenal-csatarral meccs kozben amikor meg ott jatszott.) es ne feledjuk hogy egy minden tekintetben borzaszto becsuszassal kezdodik a tortenet.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 19:29:12

@vadkutya: cselzínél ész is? Abramovics nagyravágyásának köszönhető, hogy Sevcsenko és Ballack a csapathoz érkezett, pedig Mourinhonál alapjában véve egyáltalán nem volt rájuk szükség, Seva 1 évig csak kóválygott a pályán, Ballack pedig élete legszarabb teljesítményét produkálta, ha nem sérül meg Essien Ballack soha nem jutott volna olyan lehetőséghez, hogy bekerüljön a kezdőbe;
amíg volt pénze Abramovicsnak, addig ő is hajlamos volt ész nélkül költekezni, mert szerintem Sevcsenko és Ballack leigazolása ebbe a kategóriába tartozik

és én pont azért tartom esélyesnek a man cityt arra hogy középcsapatnál több legyen, mert ott Hughesnak is döntő szerepe volt az igazolásokban, ellentétben a reállal és cselzível

SamS 2009.09.15. 19:32:06

@Artsuhtaraz: Abramovic 2 saját embert hozott, amikor már legyőzhetetlennek tűnt a csapat Angliában belül. Ez még Hughes-szal is előfordulhat (aki messze nem olyan pedagógus és stratéga, mint Mourinho, és soha nem is lesz).

Woland 2009.09.15. 19:35:10

@vadkutya:
ne feledd hogy a Shitty-ben jelenleg a fel csapat top4-jatekos:

Bridge, SWP - Chelsea
Adebayor, Toure - Arse
Tevez - ManU
oke, Bellamy-t ne vegyuk ide, de meg ezen felul is ott van Robinho, aki ugye Real Madrid.

es eleve is volt naluk par kurvajo jatekos, ugymint Ireland, Petrov, es neha Richards. ehhez jott meg a Villa motorja es a PL egyik, ha nem a legjobb kapusa.

ezzel a csapattal muveszet lesz top4-en kivul vegezni. szerencsejuk volt a sorsolassal is, az elso par forulo eleg lajtos programot hozott, mostanra meg mar fel is porogtek.

persze orulnek ha neked lenne igazad es kipukkadnanak, a Tottenham meg hozna egy egeszseges 5. helyet. : )

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 19:42:05

@SamS: Hughes nagy vizsgája idén lesz, én őt sem írnám le ennyire egyértelműen, nem hülye ő sem

@Woland: Bellamy 'pool játékos volt, bár abban a szezonjában tényleg nem nyújtott olyan teljesítményt, hogy top4esnek nevezhessük,
így inkább ő is ugyanaz a kategóira mint Santa Cruz, Blackburnben kitalált vmi taktikát rájuk Hughes, vagy puszipajtások lettek :)

undertow 2009.09.15. 20:21:38

@capor_: a chelsea egész már alapokra építkezett. a megelőző 7 évben nem volt a 6. helynél rosszabb bajnoki szereplése, nyert két FA-kupát, egy ligakupát és egy KEKet, negyeddöntő a BLben és a 2003/04 szezonra megint elérte a BL helyet.

persze ettől még a citehnek is összejöhet gyorsan, csak gyengébb esélyekkel indulnak.

értelmetlen_nevű 2009.09.15. 20:38:57

Az arabok gyakorlatilag megvehetnék az egész bajnokságot. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemzetközileg is meghatározó klub lesz a MCity. Miután megnyerik a PL-t (5 éven belül) igazán nagy sztárokat is lazán leigazolhatnak. Perez, Berlusconi, Abramovics kispályások ezen a szinten.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 08:00:22

@Artsuhtaraz: Adom a pontot a Chelsea-nél Ballack és Seva ügyében. Tény,h utóbbi az évtized legrosszabb igazolása volt. Viszont Hughes és Mourinho között ne vonjunk párhuzamot, semmiképpen, ezt hálistennek Te sem tetted.

@Woland: Bridge, SWP, Toure tényleg top játékos. Adebayorról már más a véleményem, függetlenül a hétvégi cirkuszától. Sztem volt egy jó szezonja, mikor rúgott 30 gólt, aztán elhitte,h csak ő tud gólt rúgni, s ez tavaly meg is látszott a játékán, nagyképű és lusta lett, ezek mellett pedig pénzért lázadt. A B-közép pontosan ezért nézte ki magának. Tény,h most is rúgja a gólokat, de pl 2007-08-as szezonban csak a Derbynek oda-vissza rúgott 2x3-at. Kell mögé egy komolyabb középpálya...

Bellamy meg sztem a Liverpoolban sem alkotott maradandót, ráadásul lehúzott egy szezont a West Hamben, végig sérült volt. Tevez-t sem tartom akkora csatárnak. Ettől függetlenül idén még kijöhet a lépés, mindenkinek.

Akár az Arsenal-nak is... :)

Defmute (törölt) 2009.09.16. 08:05:32

@Woland: S persze én is jobban örülnék, ha a Tottenham-mel kellene csatáznunk a 4. helyért (ennél jobbat sajnos az idén sem tudok elképzelni ágyús részről), igazi kuriózum lenne... :)

Woland 2009.09.16. 08:26:59

@vadkutya:

nem arrol van szo hogy top jatekos-e Adebayor, Tevez vagy eppen SWP, hanem arrol hogy eltoltottek egy kis idot top4-csapatoknal es bennuk van a top4-mentalitas. marmint termeszetesnek veszik azt, hogy megverhetik akar a ManU-t vagy a Chelsea-t es hogy nem tartanak kulonosebben a masszivabb kozepcsapatoktol, a 10. helyezettol lefele meg nyilvanvalonak erzik a gyozelmet. ez szamit kurva sokat szerintem, amugy Adebayort en sem tartom nagy szamnak, sot szerintem Toure is mar leszallo agban van egy ideje, Bridge meg maximum megbizhato. (Bellamy-t meg eleve nem is vettem kozejuk.) viszont megvan bennuk a mentalitas ami elengedhetetlen a top4-ba keruleshez.

nameg ezeken kivul meg van egy rakat kivalo jatekos meg egy vagon aki eleg jo.

Walmer 2009.09.16. 09:18:29

@értelmetlen_nevű:
"Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemzetközileg is meghatározó klub lesz a MCity."

Ez miért baj?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.16. 09:25:57

@vadkutya: én Mourinhot motivációs módszereinek köszönhetően nem tudnám dícsérni, persze csak az én felfogásomat sértette vele, milyen nagyképű majmot csinált Drogbából és a fél csapatból, bár azt aláírom hogy sikeres volt

cityvel kapcsolatban az elgondolkoztató, hogy a Touré - Lescott középsővédő párossal álmodja meg a győzelmeket Hughes, Lescott messze nem az a kategória, kevés Everton meccset láttam, de ezeken bőven volt szerencsém(?) látni ügyetlenkedni;
az meg végképp elborult túlzás, hogy 25 millió fontot megér

t.o.d. 2009.09.16. 10:21:56

@Woland:
"Bridge, SWP - Chelsea
Adebayor, Toure - Arse
Tevez - ManU
oke, Bellamy-t ne vegyuk ide, de meg ezen felul is ott van Robinho, aki ugye Real Madrid." jaja, de Bridge már rég nem volt alapember a Chelseaben, SWP meg sose volt, csak nagy volt körülötte a hype egy időben és ezért megvették, de aztán kiderült, hogy ő a "Fekete Dombi"... :-)
Ade és Toure valóban igazi top4-esek, de ugy Ade meg a legnagyobb focikurva a Földön, szóval és nem vennék mérget rá, hogy kiegyensúlyozottan teljesít majd. Tévez kezelhetetlen fószer, ha SAF-nak nem sikerült, majd Hughesnak biztosan fog... Muha. Robinho meg azelőtt került Európába, hogy betöltötte volna a 60 kilót, és ez ide kevés, pedig most már van, vagy 65...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:22:15

@Woland: Sztem ez a mentalitás nagy részben az összes PL-ben játszó futballistáról elmondható (talán ezért is a legkeményebb bajnokság az angol), még ha nem is veszik annyira természetesnek, mint azok, akik már eltöltöttek némi időt a top 4-ben. Az Arsenal-t is rendszeresen a kisebb csapatok szívatják meg, eleve jobban készülnek a top 4esek ellen, s gyakran nagyobb is a tempó, mint egy rangadón.

@Artsuhtaraz: Drogbán azért olyan sokat nem kellett gyúrni,h az legyen, aki most. Lescott meg valóban nem ér 25 milliót, de talán fodrászra kellett neki... :D

Walmer 2009.09.16. 10:31:41

@Artsuhtaraz:
"kevés Everton meccset láttam, de ezeken bőven volt szerencsém(?) látni ügyetlenkedni;"

valóban kevés Everton meccset láthattál akkor.

t.o.d. 2009.09.16. 10:45:47

@Artsuhtaraz: Lescott jó védő, persze nem egy Rio, Terry, vagy Vidics, és nem is ér 25 millió fontot, de Bellamy ér 16-ot? Vagy Tévez 30-at? A Citehnek az volt a lényeg, hogy azok az arcok, akik hajlandóak hozzájuk igazolni a nagy bumm reményében, azok ne kerüljenek más csapatokhoz. Nem kizárt a jó szereplés, de szerintem a Citeh játékoskerete egyelőre nem ér fel nemhogy a MU-POOL-CHE trióéhoz, de Spurséhez sem, talán a Gunnersével vetekszik, de ez persze nem biztos, hogy jelent valamit.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:47:26

@Walmer: Az Everton jó és szimpatikus csapat volt az elmúlt 2-3 évben. Idén vmit nagyon rosszul csinálnak...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:52:56

@t.o.d.: Azért az erős,h vetekszik az Arsenal keretével. Mondjuk tény,h a sérültek szempontjából jobban állnak. A keret eleve olyan dolog,h pénz teljében könnyen össze lehet vásárolni mindenkit, de az már más kérdés,h működni fog-e a koncepció, összeáll-e a csapat. S erre a legjobb példa a Real Madrid galaktikus szériája volt, ami pl minőségében egy lapon sem említhető a City-vel...

A City-nek eddig működik, meglátjuk mire jutnak az Old Traffordon...

Everred 2009.09.16. 10:54:43

@Woland: igen, ez is teljesen igaz, épp ezért egy cseppet visszatetsző, hogy Van Persie a szegény ártatlan áldozat szerepét próbálja játszani az ügyben, és még el is nézik neki.

t.o.d. 2009.09.16. 10:58:25

@vadkutya: azért a Manszursejk FC nem ész nélkül igazolt, nem lett fejnehéz, vettek kapust három jó hátvédet, szélsőt, irányítót, csatárokat, rendesen, posztra. Ez nem rossz. Szerintem jelenleg igenis erősebb a keretük, mint a Tiétek, de mint írtam, ez nem egyenértékű azzal, h jobb a csapatuk is. De egyénileg minden csapatrészében legalábbis felveszi a versenyt a Gunners-szel. Bendtnernél meg csak jobb csatáruk van... :-)

t.o.d. 2009.09.16. 11:00:32

@Everred: ja, külön RVP büdös nagy tetű módjára csúszott rá a szegény fekára. Kb mint tegnap az OM-Milan meccsen a nemtommeikolasz (félig aludtam) a nemtommeik afrofranciára...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:01:16

@Everred: Szó sincs arról,h RVP a szegény, ártatlan szerepét játszaná el. Ő lett lerúgva, nem Ade. A majdnem felrúgásért senkit nem fognak elmarasztalni. Ha Adebayor ép ésszel közelíti és hozza le a meccset, akkor pl összeesik ennél a belépőnél. Az FA sem ezt vizsgálja sztem, hanem azt,h ki akart SZÁNDÉKOSAN sérülést okozni. Egy meccsen számtalan olyan belépő van, amit RVP produkált...

t.o.d. 2009.09.16. 11:04:14

@vadkutya: naaaaaaaa. RVP-t szerinted könnyekig hatotta volna ANNÁL a kétlábas becsúszásnál, ha eltöri a feka lábát?! Aljas szemét rácsúszás volt, ilyen nincs minden meccsen, ezt ne mondd.

man city 2009.09.16. 11:04:30

@t.o.d.: talán Flamini, a volt Arsenal játékos ?

ő külön okos volt,egyik süllyedő hajóról,a másikra lépett:D

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:05:31

@t.o.d.: Bendtner kérdésben nem tudok ellent mondani, de így legalább úgy tűnik,h cseppet talán értek ahhoz, amit írok... :)

Én eleve kidobnám a fél csapatot, de ettől függetlenül még elfogult vagyok, nah... :D

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:08:43

@t.o.d.: Nem tudom, nekem nem tűnt olyan vészesnek...

Everred 2009.09.16. 11:09:32

@vadkutya: ugyanmár, hátulról, páros lábbal érkezett, a labda megjátszása igen kevéssé érdekelte. Ez bizony "serious foul play", nyugodtan lehetett volna piros lap.

Vagy hogy a szurkolói elköteleződéseden túllépjünk: Palaciost is ki kellett volna állítani áprilisban az Old Traffordon, annak ellenére, hogy Ronaldo elugrott a brutális megnyomorítási kísérlet elől.

Hispan07 2009.09.16. 11:09:35

@man city: boldog leszel te, ha névadó szponzorod egyszer a távoli jövőben annak a szintnek a közelébe kapaszkodik, ahova a Milan és az Arsenal most süllyedt.

Messi88 2009.09.16. 11:13:46

@Everred: egyértelműen sokkal szigorúbban kéne eljárni az ilyen rácsúszásoknál, nagyon elszaporodtak sajnos.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:15:53

@Everred: Jó, akkor legyen, de azt ne mondjátok,h nincs majd minden meccsen egy ilyen. Vagy betalál vagy nem, más nem is járhat ilyenkor a fejekben, a finomkodás eleve kizárt egy PL meccsen.

S bocs a szurkolói elkötelezettségem miatt, de akkor ennyi erővel Taylort meg egyenesen bitófára kellett volna küldeni, mikor szilánkokra törte Eduardo lábát...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:19:05

@Messi88: Ezzel maximálisan egyet értek, szimpatizálástól függetlenül. Erősebben kellene szankcionálni ezeket, reméljük Ade büntetése lesz az első elrettentő példa... (már ha lesz ilyen)

t.o.d. 2009.09.16. 11:22:59

@vadkutya: Taylort én évekre eltiltottam volna.

szurkolói elkötelezettséged pedig önkritikával párosítva példaértékű... :-)))

t.o.d. 2009.09.16. 11:24:55

@vadkutya: Ade nem rácsúszott, ő egyszerűen tapló volt, reflexből RVP-nél, ösztönből a gólörömnél. Én is remélem, hogy megbüntetik, megérdemli, föggetlenül RVP belépőjétől.

t.o.d. 2009.09.16. 11:25:26

@t.o.d.: és akkor is ezt mondanám, ha Rooney csinálta volna ezt.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:26:15

@t.o.d.: Köszönöm, sztem véleményt nyilvánítani csak így lehet... :)

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:29:12

@t.o.d.: Tőlem aztán megbüntethetik mindkettőt, Robin idén nem sok vizet zavar... Sőt, Rooney-t is büntessék meg, csak úgy! :D

t.o.d. 2009.09.16. 11:47:30

@vadkutya: "Sőt, Rooney-t is büntessék meg, csak úgy! :D "
Példaértékű minősítés visszavonva... :-)))

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:52:34

@t.o.d.: Ezen miért nem lepődök meg??? :)

Leon Osman 2009.09.16. 17:38:18

@vadkutya: az elmúlt években nem igazán kezdett erősen az Everton, tavaly is rosszul indult hasonlóan megsemmisítő vereséggel, itt hagyományosan a tél erős, a tavaszt meg átlagosra hozzuk általában s kész a top 6...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.16. 18:35:56

biztos az elmúlt forduló leginkább említésre méltó és kitárgyalásra érdemes történése az hogy Adebayor és Van Persie kispöcs?

@vadkutya: Drogba a Marseilleben azért nem engedett meg magának olyan dolgokat, amiket az elmúlt 4 évben a Cselzíben

@Walmer: köszönöm hogy elhiszed az állításomat :) most már nem is kell tovább bizonygatnom :)

a Spurs nincs tele világszínvonalú játékosokkal, Modric (aki vszínűleg a legjobb játékosuknak tekinhető) nem akkora nagy durranás, tehetséges játékos, de nem hiszem hogy valaha le fog borulni előtte más a Spurs közönségén kívül
véleményem szerint a City kerete nála erősebb, papíron,
a különbség úgyis az lesz, hogy Redknapp és Hughes milyen csapatot csinál belőlük, eddig csapatként a Spurs erősebbnek tűnt

Defmute (törölt) 2009.09.17. 14:21:06

@Artsuhtaraz: Ez biztos így van, nem nagyon figyeltem a Marseille-ben. Mondjuk eleve nem lehet egy lapon említeni a 2 klubbot. Én speciel csípem Drogbát, annak ellenére,h az Arsenal ellen mindig betalál. A gyűlölet átkonvertálódott már tiszteletté... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.17. 17:02:23

Adebayor out of derby date

Manchester City striker Emmanuel Adebayor has been handed a three-match ban for his stamp on Arsenal forward Robin van Persie's head.
süti beállítások módosítása