Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 5. forduló - Zalán futása, röviden

2009.09.15. 09:01 pote

Az ötödik kör is lement a hétvégén, és kezdenek markánsan körvonalazódni az erőviszonyok a PL-ben. A bajnok megmutatta az erejét, a Chelsea bemákolta - talán nem véletlenül - az újabb győzelmét, a Villa városi rangadót nyert, az Arsenal ismét Manchesterben kapott ki, és Adebayor csak futott, csak futott, csak futott.
Lapozás után pár gondolat a forduló meccséről és emberéről, illetve egy-egy mondat a maradék találkozókról.

A forduló meccse: Manchester City - Arsenal 4-2
A City jelezte, hogy az idei parádés rajt merőben különbözik a 2007-es vitézkedéstől. A keret most sokkal erősebb, így a sztárklubokkal is fel tudják venni a versenyt. Ennek jelét a második félidő közepén láthattuk leginkább, amikor Van Persie egyenlítése után akár össze is zuhanhattak volna, mégis meg tudtak újulni, és egy tökéletes negyedórával szétzúzták az Ágyúsokat.
A meccs - a pazar második félidőn kívül - számos érdekességgel szolgált. Például nagyon ritka, hogy egy kapus már az első félidőben gólt fejeljen. Almunia megcsinálta (biztos volt még egy fogadása tavalyról Adebayorral, hogy lesz olyan meccs, ahol ő előbb bólint a kapuba).
Aztán az sem sűrűn fordul elő, hogy a relatíve kisebb játékerőt képviselő csapat szélsője, 2-1-es vezetésnél, tíz perccel a vége előtt, egy buktatás után nem marad lenn időt húzni a gyepen, hanem felpattan és ad egy hajszálpontos gólpasszt. Shaun Wright-Phillips ezt is megcsinálta. Sőt! Legnagyobb meglepetésünkre, végig jól is játszott.
Az meg csak szökőévente fordul elő, hogy egy mezbe bújt egyed kilencven métert sprinteljen azért, hogy már szeptemberben bérelt helye legyen abban az NST-köcsögválogatottban, ami nem is biztos, hogy elkészül. Adebayor mégis megcsinálta. Igazából az lenne a legnagyobb büntetés a számára, ha nem tiltanák el (mert RvP-nek odarúgott csúnyán). Aztán kerülgethetné a kisebb csapatok mészárosainak a lábát az elkövetkező fordulókban (nem a Unitedre gondolunkk itt).
Hogy ne csak a City legyen a célkeresztben. Rosicky góllal tért vissza, aminek minden kobold-kedvelő (így mi is) őszintén örül.

A forduló embere: Wayne Rooney
Shrek nem szép, a modora hagy kívánni valót maga után, de valahogy egy idő után megkedveli az ember. Rooney C.Ronaldo távozása után, mintha még nagyobb elánnal menne bele a meccsekbe, és a góllövő cipő is előkerült a szertárból.
Scholes - szokásos marha, Gattusónak rosszpéldát mutató - kiállítása után, a vendégek emberhátránya észrevétlen maradt. Köszönhetően a manchesteri csatárnak. Mindenhol fellelhető volt, minden labdát megtartott, és a tízemberes időszak alatt egymaga három ziccert dolgozott ki, amiből egyet be is rúgott. A gól előtti köténye igazi csemege volt, még a krikett szerelmeseinek is.
Tottenham - Man Utd 1-3

A közelgő BL-kör miatt a többi mérkőzésről csak dióhéjban. Ráadásul kezdődik a döntő szett a US Openen, és azt már nézni akarom.

Birmingham - Aston Villa 0-1
Kellemes rugdosódás az első félidőben, majd egy Agbonlahor gól a végén.

Fulham - Everton 2-1
Gera nélkül csak minimális győzelem.

Blackburn - Wolverhampton 3-1
Az újonc védelme papírból van hajtogatva, és a PL-ben az nem jó ómen.

Liverpool - Burnley 4-0
Benayoun találkozása egy kiscsapattal és még Voronyin is jól játszott.

Portsmouth - Bolton 2-3
A Pompey jövőre a Championship bennmaradásért fog küzdeni.

Stoke - Chelsea 1-2
A Britannia Imbrahimovicsát Maloudának hívják.

Sunderland - Hull 4-1
Fülöp még sérült, de ezt is kibírták a hazaiak.

Wigan - West Ham 1-0
A szántóföldi csatát a hazaiak nyerték egy begyömöszölt találattal.

Tavaly mindenki arra panaszkodott, hogy eltűntek az igazi gólvágók a bajnokságból, és húsz alatti találattal is lehet bárki gólkirály. Az idei év valószínűleg különbözni fog ettől. Öt forduló után Defoe és Rooney öt gólnál tart, de az Adebayor-Bent-Drogba trió is már négyszer beköszönt. Ahogy a bajnoki címért, és a BL-helyekért is, többszereplős küzdelem várható, úgy a legjobb gólszerző címért is többen fognak bejelentkezni.
Személy szerint, én a tavalyinál sokkal színvonalasabb bajnokságot várok.

Érdekesség még, hogy ahogy tavaly, úgy idén is egy húron pendül a szezon elején a Spurs és a Newcastle. Tavaly a pocsék kezdés volt a hasonló, most a pontgazdag start. Nüansznyi különbség, hogy a dzsordik ezt a második vonalban teszik.

198 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr271382667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mw 2009.09.15. 09:05:14

"Ráadásul kezdődik a döntő szett a US Openen, és azt már nézni akarom."

Gondolom a meleg büszkeség napján is el voltál foglalva.

United82 2009.09.15. 09:13:04

Scholes tényleg nagy hülyeséget csinált (más kérdés hogy a 2ik sárgalap nem volt sárga, de mindegy), de látszik már hogy egy ilyen meccsen max 45percet tud játszani, utána teljesen belassul és jönnek az ütemtelen becsúszások. Sajna az utóbbi 2-3évben sok ilyen jött és erre fognak emlékezni az ellendrukkerek, pedig elképesztő focista.
És egy adat róla, idén eddig 3 PL meccsen játszott, ezeken 190passz/184jó passz a mérlege....ez 97%-os hatékonyság....azt hiszem ezt még az "überkiály" Xavi is megirigyelheti...
Kár hogy már 34éves és megkopott a gyorsasága...de hát...már régóta gyűri az ipart.
Számomra a legjobb belső középpályás ő....persze én szinte minden meccsét láttam 98tól így tudom milyen volt mikor tényleg a csúcson volt, de még most is tud az öreg...persze a másik öregnek Ferginek észre kéne venni hogy egy ilyen rangadón már ne használja őt 90percig, mert nem fog menni...de hát..ez van...most nélküle is meglett:)

United82 2009.09.15. 09:25:59

A fordulóról:
A Chelsea a 3ik meccsét nyert 0-1ről, nem lehet véletlen...de eddig nem volt erős ellenfele, ez a hét érdekes lesz nekik előbb Porto aztán Spurs , ezek már egy fokkal jobb csapatok.
A City megint nyert, komolyan kell venni őket, márcsak azért is mert a védelmük és a védekezésük qva jó és abból tudnak a gyors játékosaikkal kontrázni rendesen a hétvégén nagy meccs lesz az OT-on!
A Pool hozta a kötelezőt.
A Unitedről már írtam korábban, ebben az évben először nyomtuk jól és simán nyertünk 10emberrel is.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.09.15. 09:43:51

Érdekes lehet neked ez a PL szezon Pöte, milyen látni jól olajozott gépezetet a szitiben...?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.09.15. 09:44:52

Ja, és arra ne is vesztegessünk szót, hogy az UEFA másodfokon felmentette eduardo-t. :-)

mickeyknox 2009.09.15. 09:52:47

@pote:

azt kár is lett volna kihagyni... utoljára akkor örültem ennyire, amikor nadal verte meg melbourne-ben

balu11 2009.09.15. 09:56:09

off

nem nagyon értek a teniszhez, de hogy lehet Federer ELLEN szurkolni? (azt, hogy más mellett, azt értem, persze, ízlések és pofonok) túl jó? mert arrogáns, nagyképű gennygombócnak nevezni nem nagyon lehet... jelzem nem vagyok Federer-drukker egyáltalán (Ivanisevics rules! :))

on

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 10:00:13

a cselzí meccs azért volt unikum, mert az eurosport 2n a 93. perc környékén megszűnt az adás, és vmiért elkezdtek összefoglalót nyomni, majd az összefoglaló közben benyögte a csávó, hogy közben van egy végeredmény, sztók-cselzí-1-2

tottenham pedig leírhatatlan volt, mint akik megijedtek attól, hogy győzhetnek
a spurstől most derül majd a cselzí ellen, hogy mennyire kell komolyan venni őket, nagyon örülnék annak ha elkennék ancelotti száján az önelégült mosolyt

a city-arsenal meg szomorú, a meccsen mintha már nem akart volna működni wenger elképzelése, kevésnek érzem ide arsavint, fabregast, kéne egy normális befejező csatár, mert nincs azaz isten, hogy eduardo megint megtalálja a régi formáját, remélem csak egyszeri bukta volt, akármennyire is jó az angol focinak az hogy van még egy erős csapatuk, de legyen erősen 5., az is teljesítmény, európa ligát is kell nyerni vkinek, aki beelőzi az arsenalt és nem manutd, cselzí, pool a csapat neve, azt levadászom :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:01:38

@Rooney82:
Kicsit igazolva éreztem magam a meccsen, már nyáron is keveselltem a védekező középpályásokat a csapatban. Azt hiszem azért kellett (volna) 90 percet játszania Scholes-nak (aki erre már tényleg nem alkalmas a tőle megszokott szinten), mert a belső középpályás pozíciójára elég kevés embere van Fergusonnak. Egy játékost vehetett volna még nyáron, mert Hargreaves visszatérésére alapozni sajnos elég rizikós.
Rooney fantasztikus formában van, olyan, mintha kicsit megkönnyebbült volna Ronaldo távoztával és élvezné, hogy ő a legnagyobb név a csapatban.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:03:35

@balu11: Lehet. :-)
Túl jó, túl steril.

mickeyknox 2009.09.15. 10:04:20

@balu11: ha nadal, del potro vagy murray ellen játszik, akkor ellene szurkolok. egyébként semmi bajom vele.

balu11 2009.09.15. 10:06:58

@mickeyknox: bocs, akkor félreértettem

United82 2009.09.15. 10:09:30

@Salvatore Bonanno:
Védekező kpályás szerintem van elég...abból jól állunk..
Fletcher (aki ugye szélsőt játszott szombaton a kiállításig),Anderson,Carrick,Gibson..mind box to box játékosok és ott lesz Owen H is...sztem azon a poszton jók vagyunk . Csak éppen mondjuk kéne egy jó forma Carricknek is....az pedig most nagyon nincs neki, ha jó lenne akkor ő kezdett volna és nem Scholes az tuti...
Pont a belső kpályás poszt amiből elvagyunk látva rendesen hiszen Giggsy,Scholesy is bevethető ott...igaz sztem nem 90percre...
Én inkább a szélen látom a hibát, hiszen szombaton Giggsy+Fletcher volt a két szélső (pedig láttuk mondjuk tavaly a chelsea ellen micsoda remek párost alkottak középen), pedig nem az a posztjuk. De Park,Valencia meccset játszottak még szerdán és későn értek vissza, Nani meg vmiért nem játszott...és más egyenlőre oda nincs mert Tosic gyenge, Obertan meg sérült (+nem tudjuk mire képes)
Szal ha van 1-2bevethető szélső és Carrick jobb formában van , akkor máris nem Scholes a belső kpályás....
Szal sztem a belső kpálya (a védelem mellett) az a poszt ami egyáltalán nem szorul erősítésre...mondjuk ha szorul is akkor max inkább egy támadó kpályásra aki irányít és osztogat...mert Scholesy 90percre nem alkalmas és Giggsy akármekkora király is....szóval oda kell majd egy ember...DM nem kell...főleg hogy Fletch ott van...ő a legjobb:)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 10:10:33

@balu11:

off

ezen nagyot néztem, akkor mentem el aludni, amikor a 4. szettben elvette fed adogatását, az idei wimbledon óta nem szívlelem, azt nem érdemelte meg, ha nadal egészséges akkor agyonveri mindenhol, ilyen embert nem neveznék a vha volt legnagyobbnak

on

montipájton 2009.09.15. 10:16:44

OFF
megérdemelte Wimbledont is - hatszor -, és ő a legnagyobb. Nem kell, hogy te is annak tartsd, elég, ha minden élő teniszező szerint ő az, hátha értenek annyit hozzá, mint te.
ON

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 10:16:55

lehet annyira nem kötődik ide, főleg hogy foster most már kezd felnőni a feladathoz, lehet tökéletes első számú kapus lesz idővel, de azért egy akinfejev nem volna rossz ötlet, vele minimum 10 évre meg lenne oldva a kapus probléma, bár barthez is lehet visszajönne szőrelex kedvéért :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 10:21:29

off

@montipájton: ha szépen megkérlek megengeded hogy alkossak véleményt anélkül hogy a hozzáértésemet kétségbe vonnád?

ha kikapnék tőle én is a legnagyobbnak tartanám, úgy a legkevésbé probléma hogy elvert

másrészt ő csak a legsikeresebb, ezek a mércék hogy ki a legnagyobb értelmetlenek minden sportágban

on

seamus gonzalez 2009.09.15. 10:22:35

@mw:
gondolom ezt poénnak szántad, de nem látom az összefüggést :o?

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:33:59

@Rooney82: Azért azt ne felejtsd el, hogy Anderson csak Fergusonnál védekező középpályás, előtte a Portoban és a Gremioban is támadó/irányító volt.
Baromi sok játékos van a klubnál, de sokan nem játszanak, pedig Nani sem lenne rossz, ha elkapná a fonalat, ami a padon (vagy a lelátón) elég nehéz.

A szombaton mutatott forma és tartás viszont bíztató.

sAp 2009.09.15. 10:39:41

jaja,akinfejevnek én is nagyon örülnék, én fosterben továbbra sem bízom nagyon, de úgy tűnik SAF igen, és ez azért jelenthet valamit (bár kapusposzton eléggé mellé szokott nyúlni az öreg)...az oroszt most nyáron meg lehetett volna venni, egy évig tanul VDS-tól/játszik mellette, utána meg tényleg egy 10 évre megoldaná a gondokat. de ugye ott van foster, akivel nagy tervek vannak, azért kicsit örülnék annak is, ha egy olyan játékos lenne a kapuban, akit kvázi senkiként fedeztek fel (22 évesen amikor vették, még ötödosztályú csapatokba volt kölcsönadva- akinfejev ugyanekkor már csk és vagy 30szoros orosz válogatott...)

irányító tényleg nem ártana, úgy rémlik, most az ifiben sincs egy nagy tehetség sem ilyen poszton (possebon?), de a piacon sem nagyon van ilyen megszerezhető példány, szóval ez lehet eltolódik (lehet nincs is rá szükség, azért ha carrick formában van, elég komoly labdákat osztogat, hargreaves szintén nem ügyetlen - bár már alig emlékszem rá:))

United82 2009.09.15. 10:41:37

@Salvatore Bonanno:
Igaz, de még nagyon a szezon eleje van, pl biztos vagyok benne h ma Nani,Valencia kezdeni fog,aztán 7végén bajnoki, rá szerdán Ligakupa..szóval a rotálás majd most fog beindulni és szépen mindenki fog játszani annyit amennyi kell:)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:46:46

@sAp: Ez az, alig emlékszel rá. Optimális esetben is november, december lesz, mire formába lendül.

Irányító jellegű játékosokkal pedig tele volt a a nyári piac, Sneijdert, van der Vaart-ot kínálta a Madrid, Pirlo is mozdítható lett volna.

sAp 2009.09.15. 10:51:19

@Salvatore Bonanno: snejder jogos, pirlo nem hiszem h jött volna (akkor már a chelseabe),ráadásul nem volt értékelhető meccse a milanban már nem tudom mióta (régebb óta mint hargreavesnek), van der vaarttal nem biztos h beljebb lettünk volna. mindegy,igazából a legjobb az lenne, ha carrick megtalálná tavalyi formáját, az bőven elég.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 10:52:40

@Salvatore Bonanno: Pirlo mozdítható lett volna, de szerintem nem meglepő hogy senki nem vitte el, cselzí se gondolhatta komolyan, ha nem ancelotti megy oda edzőnek fel se merül a neve

t.o.d. 2009.09.15. 10:54:32

@Rooney82: szélsővel télleg fosul állunk, sajnos.
-Valencia lehet, h jó, de én még nem láttam közepesen se játszani
-Nani sokat javult (tavaly egyetlenegy értékelhető megmozdulása sem volt), de nem tudom, lesz-e valaha MU-szintű labdarúgó
-Tosicnak jók a beadásai, de kell neki még vagy két év, mire elkapja a ritmust
-Obertanban nem hiszek
-Giggs meg nem lesz fiatalabb, de egyszerűen hihetetlen, amit művel, de már max 45 percig.
Lehet, h jót tenne a keretnek Ribéry, meg nem tudom, miért sikkadt el az az infó, hogy Robben jönne. Utóbbit semmi pénzért adták, nem értem, miért nem szálltunk érte versenybe, a Bayern jól kiköltekezte magát Gomezzel... :-D

Ezzel együtt a Spurs ellen úgy játszottunk, hogy mi már bizonyítottuk jó csapat ellen is, hogy idén is bajnokaspiránsok vagyunk, a Kékeknek meg a hétvégén lesz az első értékmérő meccsük. A Citehtől meg kicsit fosok, mert tőlük tavaly, amikor ennél sokkal szarabbak voltak, akkor is ki tudtunk kapni, csúnyán. Go MU!

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 10:58:37

@sAp: Valóban, nagyon hiányoznak a pontos labdái.
(Bár ennyi erővel Dévényi Tibi bácsi is jöhetne...)

t.o.d. 2009.09.15. 10:59:54

@t.o.d.: ja, és végre Anderson gólt rúgott!

psychocska 2009.09.15. 11:04:34

Nem tudom hogy vagytok vele, de számomra Fletcher az eddigi meccsek legjobbja. Félelmetes mennyit fut, mennyi labdát szerez és még a 90. percben is felszántja a pályát. Emlékszem 3-4éve a hajamat téptem, ha a kezdőben láttam. Mostanra akkor kezdek félni, ha nincs a csapatban. (lásd bl döntő) Jelenleg szerintem a legjobb formában lévő védekező középpályás.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 11:09:26

én az igazolások helyett inkább feljebb tolnám andersont, nem lett annyira gyenge ez a keret ronáldó távozásával, csak mást kell játszaniuk

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 11:12:40

@psychocska: Egyetértek. Rengeteget fejlődött az utóbbi években.

t.o.d. 2009.09.15. 11:14:50

@psychocska: jaja, Fletch elképesztő, tegnap írtam is vhol, hogy a legjobb úton van, hogy Keane utódja legyen!

@sAp: Akinfejev nagyon jó lenne, bár Fostert sajnálnám, de ő max olyan kapus lehet, mint Howard volt, hogy vannak jó meccsei, de a MU-hoz kevés.

Everred 2009.09.15. 11:18:07

@psychocska: Fletcher kiváló támadó középpályás, irányító is lehetne akár, köszönhetően annak, hogy egészen fantasztikusan olvassa a meccseket, nagyon intelligens játékos.

Csak sajnos a legjobb esetben is közepesnek mondható technikai képességei miatt neki örökké a rombolás marad, egy-két gyöngyszemmel - mint amilyen a Rooneynak kiosztott nyálcsordító gólpassza volt.

Egyébként miért olyan egyértelmű, hogy Akinfejev jó lenne? Mert az, hogy harmincvalahányszoros orosz válogatott, még marhára nem garancia. Lásd Fabien Barthez, aki ugye világ- és Európa-bajnok volt.

psychocska 2009.09.15. 11:19:12

Fosteres dologban viszont nem értek egyet. Szerintem a Tottenham ellen már látszott, hogy egy ideje ő áll a kapuban és sokkal magabiztosabb volt, mint korábban. Az én véleményem az, hogy az angol válogatott jövőbeli kapusa és simán MU szintű hálóőr. Úgy érzem, nem lesz egyértelmü VDS visszatérése után, hogy ki az első számú kapus. Persze aztán lehet, hogy este kap 2 potyát és soha többet nem véd, de valahogy én nem ezt érzem :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 11:23:43

Akinfejevet nem igazán láttam még játszani, de ilyen fiatal kapust fölösleges igazolni, hisz ott van Foster, akkor kapjon lehetőséget ő, cserébe néhány bizonytalan meccsel és esetleg néhány potyával.

Ha pedig mindenképp új kapus kellene, akkor az legyen érett, kész játékos. Akár Frey, aki szép lassan a világ élvonalába került szerintem.

t.o.d. 2009.09.15. 11:25:56

@psychocska: amúgy VDS csak pihen, vagy van vmi baja?

t.o.d. 2009.09.15. 11:27:11

@Salvatore Bonanno: Frey oké, de szvsz mozdíthatatlan...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 11:27:41

@Everred: Barthez a válogatottban is lepkézett, Akinfejeven meg látszik, hogy fiatal kora ellenére rutinos, nehezen hozható zavarba, csapata legjobbja volt a 2005ös uefa kupa győzelemnél

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 11:29:40

@t.o.d.: sérült, és vszínű év végén visszavonul

@Salvatore Bonanno: szerintem azért kéne leigazolni Akinfejevet, mert veszteség lenne ha máshova kerülne

és szerintem pont a kapusposzt az, ahol bizonygatási idő nem nagyon fér bele, vagy hozod a fix formát, vagy jön vki más, mert annak a posztnak betonbiztosnak kell lenni

t.o.d. 2009.09.15. 11:32:53

@Artsuhtaraz: azt tudom, hogy abba akarja hagyni, nyilván jövőre 40 lesz, érthető, de azt nem tudtam, h sérült.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 11:33:56

@t.o.d.: Ronaldóról is azt hittük sokáig...
VdS-nak eltört az ujja az Audi-kupa döntőjében a tizenegyespárbaj során.

Egyetértünk a betonbiztossággal kapcsolatban. Nem láttam még Akinfejevet, csak párszor, így nem tudom megítélni, hogy (a már hónapok óta védő) Fosternél jobb-e.

Csörszike 2009.09.15. 11:34:13

@balu11: Lehet. de még mennyire. alant már írta vki, h steril ezis igaz, de nem a fő ellenszurkolási érvem. amit utálok benne, az az állandó sírás, baszki...nyerek tizeniksz gs-t, és még mindig bőgök...nagyon uncsi, színpadias, buzis...a legújabb ellenérvem, és a legsúlyosabb is, az a mostani elődöntőn mutatott viselkedése. Djokovics üt egy ászt, vonalbíró nem szól, vezetőbíró felülbírálja, bemondja az outot. Novak challenge-bent volt. erre a világ talán legjobb bírója, óriási szarvashibát elkövetve, nem adja a pontot djokivicsnak, hanem újrajátszatja. federer meg kussol, és a sarokban várja az újrajáccást. teniszben ez iszonyat gáz. ez nem az a sport, ahol átverjük az ellenfelet, vagy a bírót. federer nem úriember ezek után nekem.
szubjektíve pedig sose drukoltam teniszben az aktuális legjobbnak. mindigis mcenroe, becker, sampras ellen szurkoltam. edbergnek, agassinak, ivanisevicsnek, stb. meg sabatininek, graf ellen. csak persze azt más megfontolásból...:-)))
szóval hajrá rafa, meg novak, meg delpotro, meg és főleg andy roddick- emlékeztek vmelyik ausztrál openen az el-ajnaui elleni meccsére???azóta ő a kedvencem-laza, jófej, kedves csávó, nem az a burzsuj, sznob féreg, mint federer!!!

tegnap sajnos elmentem aludni federer 1-0ás set és breakelőnyénél...nagyon bánom...

Csörszike 2009.09.15. 11:38:17

@Csörszike: persze, tudom, midjárt jönnek a kommentek, h nem federer verte át a bírót, hanem az magától tévedett. ezeket megelőlegezendő, szeretném leszögezni, h a hallgatás ezesetben ugyanolyan. federenek oda kellett volna menni a bíróhoz, és odaadni a pontot djokovicsnak. így tesz egy sport-és úriember, főleg, ha már kvázi "megteheti", hisz' nyert eleget, bizonyította már zsenialitását a teniszpályán(-mint játékos...)

Boxi_911 2009.09.15. 11:39:26

@Csörszike: Azért érdekes egy ANGOL FOCI poszban teniszről olvasni nah...

Csörszike 2009.09.15. 11:42:34

adebayor viselkedése gáz. de focipályán toleránsabb vagyok, ez mégiscsak egy "prolisport":-))) itt illik egy kicsit hergelni az ellenfelet, meg a szurkolóikat. a taposás, az viszont nagy patkányság-nem elfelejtve, h előtte azért van persie szintén patkány módon csúszott rá. nade játékon kívül taposni...
a szurkolóhergelés nálam belefér. csak utána akkor ne tessék csodálkozni, ha rámcsúsznak páros lábbal hátulról (egyébként melyik volt előbb? a gólöröm, v a rvp incidens?). egy ilye gólöröm után, ha arsenal játékos vagyok, énis levadászom. nade ez a szép a fociban. a mögöttes jelentéstartalom: megbosszulom a testvéreimen elkövetett sérelmet!!!
:-)))

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 11:43:12

@Csörszike: az azért túlzás hogy Fed féreg, attól mert "elvett" egy pontot Djokovicstól, még nem lesz maga a teniszezőbe bújt sátán

de ha én angol foci lennék, megsértődnék, hogy ha egy olyan sportágról beszélnének itt az emberek, ahol még nem is a hálóba kell juttatni a labdát

Csörszike 2009.09.15. 11:49:06

@Artsuhtaraz: persze, nyilván túlzok, csak sajnos én nagyon útálom federert. amellett, h nyilván a tudását nem lehet nem elismerni...

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 11:50:22

@Csörszike: A gólöröm volt előbb.

@Boxi_911: Pöte vetette fel. :-)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 11:53:54

amíg nem jutunk el oda, hogy mi a nagyobb sport teljesítmény, a manutd 11 pl győzelme, vagy federer 14 gs győzelme, addig nincs veszve semmi :)

Boxi_911 2009.09.15. 11:54:05

@Csörszike: @Salvatore Bonanno: Nem igaz, a csúszás volt hamarabb, én úgy emlékszem.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 11:59:35

@Boxi_911: Igazad van, 1-1-nél volt a csúszás.

Walmer 2009.09.15. 12:03:32

Szerintem a forduló meccse egyértelműen a Spurs -MU volt.
Zseniális gólok, óriási iram, qrva jó játék. falábú, ostoba favágó angol Rooney milyen bőrösoket osztott már ki a góljánál?

A City megmutatta, hogy semmi szüksége robinnyóra meg tevezre. Wenger meg most már elgondokodhatna azon, hogy fiatal tehetségei (amiben benne bóvan ugye a28 éves Arsavin, Rosicky, stb is) talán mégsem annyira faszák.

Ez a bajniko versenyfutás nagyon komoly lesz. MU, citeh, chelsea, arsenal, pool, talán spurs is beleszól a dobogós helyekbe.
Ami számomra még örvendetes, az a Sunderland eddigi remek szereplése és Bent jó teljesítménye.

t.o.d. 2009.09.15. 12:04:00

@Salvatore Bonanno: a csúszás hamarabb volt, ez biztos, tegnap végignéztem a meccset teljesen.

Walmer 2009.09.15. 12:04:56

gyereke,k ezt a federe témát ha lehet ejtsük. semmi köze a posthoz, de a bloghoz sem. az nso-ra lehet menni, ott biztos megy a harc ezerrel.

danesdzsu2 2009.09.15. 12:05:38

Tenisz meg foci? Mikor Valverde vezet a Vueltán?? ;)

Everred 2009.09.15. 12:08:58

@Walmer: ne lihegd túl, elvégre csak egy hasonlóan , falábú, ostoba favágó skótnak osztotta ki a kötényt :-)

A Spurs akkor szólhat bele bármibe is, ha Redknapp türelmesen elmagyarázza (bruhahhahaaa) a játékosainak, hogy attól, hogy Crouch a pályán van, még nem kell 60 méterről felívelgetni a labdákat. Pláne, hogy emberünk nem tud fejelni, mert semmi súlypontemelkedése nincs. Csak magas.

t.o.d. 2009.09.15. 12:09:04

@Walmer: én sem látom, hogy miben fejlődött/fejlődik az Arsenal, most az van, hogy az eddig fix 4. hely (az első háromra esély sincs évek óta) sem biztos már, mert ha idén a Villa nem 21 játékossal nyomja végig a szezont, akkor lehet, h nem durran ki a végén, mint tavaly, meg van ugye a Spurs, kikönnyítve Ramossal (igaz, terhelve Robbie Keane-nel), meg itt a Citeh, akik azért rondán állva hagyták a Gunnerst a hétvégén. Szóval lehet nagy baj a BL-hellyel.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:10:48

adebayort meg kitárgyaltuk a másik posztban, nem kellenek ide véresszájú city szurkolók

@Walmer: spursnek véleményem szerint akkor lesz igazán esélye, hogy ha most meg tudja verni a cselzít, különben nagyon félő, hogy visszapottyan a középcsapatok közé, kemény meló lesz egy ilyen vereség után Redknappnek gatyába rázni a társaságot, szomorú volt ötlettelen ívelgetést látni tőlük a meccs végén

Everred 2009.09.15. 12:11:36

@t.o.d.: a Villa tavaly 17 játékost használt a bajnokságban :-O Nem hiszem, hogy nekik bármi esélyük lenne megfogni az Arsenalt (sajnos)... a Cityt majd meglátjuk, nekik esetleg összejöhet, ha Hughes képes higgadt és okos lenni egy esetleges hullámvölgy idején is.

És azért 2008-ban az Arsenal négy ponttal maradt le az aranyról és lett harmadik.

t.o.d. 2009.09.15. 12:11:54

@Everred: az a kötény akkoris zseniálisan finom volt, Cannavaro is megette volna! :-)))))))))))))))))))

Crouch annyira magas, hogy nem is nagyon fárasztja magát ugrálással, így is rengeteg labdát elfejelt, de persze a Spurs hétvégi játéka attól még szar volt.

man city 2009.09.15. 12:13:51

@Csörszike:

amúgy nem volt játékon kívüli taposás,mert a bíró nem fújt semmit, ment tovább a játék,vagy max RVP-t ápolták (az Arsenal akció után,lol)

rvp incidens időben korábban történt ,mint Ade gólöröme , még 1-1-nél asszem

ráadásul ment tovább a meccs,Arsenal ellentámadással, ki se rúgták oldalra,hanem inkább megpróbáltak gólt rúgni,míg RVP a földön fekszik

ettől függetlenül a nagy hepaj miatt az FA nem mer nem adni büntetést neki, 3-5 meccset kap sztem

de remélem ez is olyan,mint Eduardo-é

angol posztban tenisz ?
angol játékos Arsenal-ban ?

megint nem volt 1 se

inkább ezt kéne szabályozni, nem a keret létszámát

SimiTomi 2009.09.15. 12:14:03

Igen jó kis forduló volt, ráadásul nagyon tetszett, ahogy a MU játszott - főleg tíz emberrel. Palikának szerintem a második sárga nem járt volna, visszahúzta a lábát, de sebaj, ez van.

És végre Anderson is letett valamit a pályára.

Két dologról sem gondoltam volna, hogy lesz ilyen az idényben: egyrészt hogy ilyen szépen játszik a MU, másrészt hogy Giggsy is ilyen jól játszik. Bár lőhetett volna többet a kapura, ugye. S hátha Foster is összekapja magát - most már egész ügyes volt. Rooneyról meg minek beszéljek, megmutatta, hogy kell játszania.

A Cselszki úgy ancelottisan behúzta, kicsit idegesítő volt, lassan jönnek a mourinho féle 1-0-lak, a City viszont ügyes - bár továbbra is úgy gondolom, hogy vissza fognak majd esni még, főként valszeg Hughes miatt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 12:15:07

@t.o.d.: 2 verség után temeted az Ágyúsokat? a mu ellenit láttad, a citys meg tavaly is meg volt, s szerintem nem voltunk rosszabbak... mindkettő idegenben volt, és nem épp a legszerencsésebb meccs volt... 1 sör, hogy előrébb végzünk, mint a pool (akikben gondolom látod a fantáziát...)?

t.o.d. 2009.09.15. 12:15:08

@Everred: 21-et. A 17 irreális, még a 21 is nagyon kevés, de valahol olvastam ezt a 21-et, nem hasból mondtam. Mondjuk lényegtelen is, rövid volt a kispad, és monnyuk idén se tűnik hosszabbnak.

Tényleg, a 2008 valóban szoros volt.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:17:59

@szajmon_mondja: nem értem mi baja az embereknek Hughesal, a blackburnből is fasza csapatot csinált, senki nem úgy ment az Ewood parkba, hogy fix a győzelem

t.o.d. 2009.09.15. 12:20:44

@imici77: nem temetem, dehogy. Én csak azt mondom, hogy ennek a keretnek siker lesz a 4. hely, ha összejön. Nem a vereségek miatt, hanem azért, mert nem érzem, hogy ez a csapat foghat ki sokkal jobb napot, mint a Citeh ellen.

A Poolra nem fogadok, elvből! :-) Mindenesetre nekik van egy pár nagyformátumú játékosuk, amiből Ti most nem álltok jól. Szerintem (persze az első kettő a szívem szerint) MU-CHE-POOL-MC-ARS-SPURS lesz a vége.

Walmer 2009.09.15. 12:21:48

@Artsuhtaraz: a Spursnek egy baja volt szombaton. A United. nagyon-nagyon jól játszottak. szinte hibátlanul hozták le a meccset. Ettől meg a szegény spurs önbizalma teljesen elment. Látni lehetett a játékosokon, a "most mi a faszt csináljunk" fílinget.

Everred 2009.09.15. 12:22:21

@imici77: "a citys meg tavaly is meg volt"

Tekintve, hogy tavaly negyedikek lettetek, ez azért önmagában sok optimizmusra nem ad okot :-)

Everred 2009.09.15. 12:24:42

@Walmer: a Spurs sokat tett azért, hogy ilyen jól játsszon a United. Redknapp általában úgy küldi fel a csapatait ellenünk, hogy a félpályát ritkán lépjék át, rúgjanak bele mindenkibe, aki megmozdul, és időnként valami gyors ember vigyen végig egy kontrát.

Most nem ezt tette, hanem nekiállt kitámadni, Keane-t is, Lennont is feltolta egészen, aminek az lett a vége, hogy Palacios és Huddlestone próbálta tartani a frontot négy középpályással szemben. Kamionkonvojokat lehetett volna keresztülhajtani a Spurs térfelén, akkora területeket hagytak rendszeresen.

t.o.d. 2009.09.15. 12:26:08

@Artsuhtaraz: a Blackburn nem egy sztárcsapat volt, ott tüzet kellett tenni a csapatba, elhitetni, hogy tudnak győzni. A mostani feladat viszont hogy felülkerekedjen a sztárallűrökön, megzabolázza a taplót, sztárcsapatból kihozni, ami benne van, szvsz ez a legnehezebb feladat. Ezért is volt meglepő anno Del Bosque, hogy ilyen gyakorlat nélkül micsoda csapatot csinál a Madridból, meg tavaly Pep, aki meg zöldfülűként képes volt mentálisan együtt tartani a Barcát. Mondják, h a Rijkaard taktikája. És? Az a csapat jó pár felállásban elkeni bárki száját a Földön, ha megvan az összhang.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 12:28:36

@t.o.d.: @Everred: ok. sztem nem volt ez a simánnyertacityodavisszvertminketsokkaljobbakvoltak meccs...

kiderül a végén...

(ha mi otthon verjük a cityt, a mu is, akkor eddig ugyanúgy állunk)

man city 2009.09.15. 12:28:36

@Walmer: miért ne lenne szükség Robira meg Tevezre ?

bőven szükség van rájuk, attól,hogy megverték a szar Arsenal-t nélkülük,az még nem azt jelenti,hogy két klasszisra nincs szükség

Bellamy-nak ezelőtt pl. volt két hullaszar meccse

SWP is felemás meccseket fut(most sem volt végig remek,hiába írja azt az nst), Petrov meg sose lesz annyira veszélyes,mint Robinho,aki amúgy is több poszton bevethető

Robinho-t max. nála jobbra cserélném le, az meg nem Bellamy ,de nem is Petrov

Tevez-nek meg simán ott a helye Ade előtt/mögött

de hát ez ki fog derülni a szezon során

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:31:55

@t.o.d.: én a cityt se mondanám sztárcsapatnak, Robinhon kívül szerintem nincs ott olyan név, aki tényleg azt a világszínvonalat képviselné, hogy bármelyik nagy csapat el akarná vinni;
amellett hogy egyetértek veled, jobban belegondolva abba törhet bele Hughes bicskája, hogy a sok pénzéhes majmot (Ribonho, Adebayor, Touré) rávegye, hogy játszani kell (bár azt hiszem ezt mondtad el :) )
de nekem nem tűnik annyira kutyaütőnek Hughes hogy ne tudná motiválni a játékosait, tény hogy nagyon meglepő lenne ha a reálba, milanba vagy bayernbe szerződne, de én vmiért képesnek tartom őt arra, hogy egy fasza csapatot összeeszkábáljon a keretéből

Everred 2009.09.15. 12:31:57

@imici77: én ezt nem is mondtam. Már csak azért sem, mert csak a gólokat láttam, meg olvastam összefoglalókat, ami nem a legjobb mód egy meccs megítélésére.

Meg szerintem nem lesz meg az a negyedik hely a Citynek. Most még viszi őket a lendület, de ahogy az Aston Villa is tanúsíthatja, annál azért több kell. Sok fog múlni a sérüléseken, meg azon, hogy Hughes hogyan reagál hullámvölgyben - eddig nem volt az erőssége, hogy azokból kihozza a Cityt. És hát sok kemény idegenbeli meccs vár még rájuk, amikkel komoly gondban voltak tavaly is, tavalyelőtt is.

Walmer 2009.09.15. 12:33:02

@Everred: de mikor az első variációt választja, akkor is kiszívtak mindig:-)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:36:53

@man city: segítő szándékkal mondom, bármelyik csapatról van szó, ne illesd "szar" jelzővel, főleg ha az a csapat tavaly bl elődöntőt játszott

a normális vita ott kezdődik hogy tisztelem a másikat, akit tisztelek azt nem szarozom le

Glory 2009.09.15. 12:40:22

a mu vegre kurta jol nyomta, a meccs marha jo volt. anderson szerintem most be fog indulni, erzi a tarsakat, megvan a hon ahitott gol. scholes szabalytalansaga nem volt lapos de hat mar ott tartunk ha o csuszik, a baba dol, a biro pedig lapot ad.
m city ellen kene egy ujabb galaeloadas es akkor kezdenek remenykedni, mert oszinten mondom hogy en szezon elejen nagyon feltem hogy a 3-4 helyekert fogunk iden csak kuzdeni.
glory man united

Everred 2009.09.15. 12:40:46

@Walmer: igaz, de becsúszott egy-két siker (lásd ugye a Pompey FA Kupa-menetelése, ahol még a Preston ellen is a fentebb vázolt taktikát alkalmazta, nemhogy az Old Traffordon) :-)

Tavaly áprilisban már majdnem tökéletesen eltalálta az egyensúlyt, csak hát ugye a szépítő góltól összeomlottak, mint a kártyavár.

t.o.d. 2009.09.15. 12:41:36

@man city: tudnék neked tanácsokat adni a kultúrált kommentelésről, de már megpróbáltam, lepergett, innetől kezdve a kommentjeidet átugrom.

MUfanatic 2009.09.15. 12:43:03

Az a vicces, hogy Rooney játszhat akármilyen jól, egyeseknek még mindig egy favágó, falábú angol paraszt... Valahol éreztem én, hogy CR távozásával ténylegesen eljön az ő ideje, ahogy azt is, hogy Ronaldo góljait pótolni lehet házon belül is, nem kellenek oda Ibrák, Benzemák és egyebek...

t.o.d. 2009.09.15. 12:46:15

@Artsuhtaraz: ott van pl Tévez. Ő azért egy elég jó futballista. És SAF nem bírt vele, márpedig ő ért a kivagyi játékosok nyelvén. Pl Tévez nehéz ügy lesz. Adebayor még nehezebb. Szerintem Touré dolgos, kezelhető iparos, Robinho meg megint ilyen sosemvolt sztár, aki valahogy elbaszta az életét, pedig jól indult. (persze szeretnék én olyan elbaszott anyagi helyzetet, mint az ő bejárónőjénak van...:-) ) Szóval nehéz keret, és akkor még nem beszéltünk a balhés Bellamyról, akit már kiutáltak néhány helyről.

man city 2009.09.15. 12:47:51

@Artsuhtaraz: bazz szar volt az Arsenal mit írjak rájuk ?

szarok volt és kész

Walmer 2009.09.15. 12:48:32

@man city: ha tevez úgy játszik, mint a MU-ban, akkor semmi szükség rá. a csapat pedig eddig 100%-os. Ennél jobb meg ugye nem lehet. Az emberek a helyükön vannak, semmi szükség megbolygatni a csapatot, csak azért, hogy örüljön a popcornon nevelkedett 8. osztály.

Walmer 2009.09.15. 12:51:32

@t.o.d.:
"persze szeretnék én olyan elbaszott anyagi helyzetet, mint az ő bejárónőjénak van..."

Azért a bejárónő tesz egyet s mást. Te is megtennéd?;-)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:52:02

@t.o.d.: most már értek mindent, tevezről tényleg megfeledkeztem
akkor is csinálhat győztes csapatot Hughes ha szerződtet 2-3 csapatpszichiátert :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 12:54:52

@man city: tudod mi a szar? a besiktas amikor 7-0-ra kikap a pooltól idegenben, az szar;
az arsenal 2szer mattolta a city védelmét, nem csúnya gólok voltak azok, főleg hogy ez a szar arsenal volt az első csapat ami egyáltalán gólt tudott rúgni a citynek

Everred 2009.09.15. 12:59:18

@Artsuhtaraz: azért itt még nem tartunk, remélem, hogy hanyatt kell esni attól, hogy valaki gólt rúgott a Citynek :-)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:04:19

@Everred: de ott se tartunk hogy az arsenal szar, rosszul játszottak, elszámították a védekezést, rosszul osztogatták a passzokat támadáskor, elfáradtak, stb. de szarok nem voltak, a szar jelzőt még magyar focira is sértőnek érezném

t.o.d. 2009.09.15. 13:09:38

@Walmer: felmosnék... :-) Ha erre gondolsz... ;-)

Messi88 2009.09.15. 13:11:21

off:
@Csörszike: még Fedrerrel kapcsolatban. Szoktad nézni Djokovicot? Ha igen, tudhatod milyen tapló. A kedvencem, amikor állandóan orvosi segítséget kér, amikor nem megy neki a játék...ennyi "szemétség engedtessen már meg Fednek, egyébként nézd meg, hogy viselkedik pl Nadallal, az egyik legnagyobb sportember, és valóban jó ember (elég ha csak az iskolaépítési programjait nézed) Sok emberbe lehet belekötni, belé nagyon nehéz. (egyébként a sírása engem is idegesít :) )

Messi88 2009.09.15. 13:15:52

ja és még vki írta hogy nem a legnagyobb csak a legeredményesebb...már szinte az összes élő legenda lenyilatkozta, hogy ő a legnagyobb, nem csak azok akiket megvert.
www.youtube.com/watch?v=DclGtUBxju8
Tényleg nem csak az eredményesség számít.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:19:32

@Messi88: oké, tegyétek már túl magatokat azon hogy nem tartom a legnagyobbnak, és ne akarjatok már megtéríteni

most pedig angol fociról, szarozás nélkül ha lehet

Walmer 2009.09.15. 13:25:11

@Messi88: húzzál már a spanyol postba, aztán ott offoljál. Nem igaz komolyan mondom.

t.o.d. 2009.09.15. 13:28:03

@Messi88: @Walmer: @Artsuhtaraz: nyugi, srácok, pííísz. Pöte kezdte Federert, ha neki lehet, másnak is.

Glory 2009.09.15. 13:32:11

elegge ugy tunik nem lesz buntetese adebayornak (vagyis errol beszelnek a sky sport news-on)

Messi88 2009.09.15. 13:35:26

@Walmer: uhh, angolos hangnem, és értelmi szint, megyek is...

t.o.d. 2009.09.15. 13:39:05

@Glory: ez monnyuk furcsa, azok után, hogy
a) Gary Neville ennél kevesebbért is kapott
b) szándékosan fejbe talpalt egy másik embert

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:49:33

@t.o.d.:
c) eduardot műesésért jobban meg akarták büntetni első szándékból, és már a fél sajtó forradalmi bíráskodásról kezdett beszélni

nagy vihart váltana ki a man city szurkolókból ha megvádolnám a klubot azzal hogy lefizették a vizsgálóbizottságot?:) kell az nekünk?:)

t.o.d. 2009.09.15. 13:52:04

@Artsuhtaraz: az más. Az az UEFA. Ez meg az FA.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 13:58:43

@t.o.d.: egyértelmű bunda, a juvét ennél kevesebbért a másodosztályba száműzték :)

Glory 2009.09.15. 14:05:29

@t.o.d.: azt hozzak indoknak hogy a biro latta az esetet. a goloromert sargat adott tehat buntetett, mig a talpalas elotte tortent es nem fujt talan semmit. a respectre hivjak fel a figyelmet hogy a biro donteset is tiszteletben kell tartani, latta igy dontott......
persze az egesz valtozhat ha a biro kesobb megvaltoztatja a velemenyet es jelenti, de ilyen itt meg nem volt.
szerintem a goloromert tuti nem lesz buntetes, talan a talpalasert

man city 2009.09.15. 14:10:24

6ig vagy 7-ig dönthet ma az FA Ade-ról, különben kussolniuk kell

de ha dönt,akkor az már érvénybe léphet a MU meccsen

t.o.d. 2009.09.15. 14:25:15

@Glory: ahogy előfordul, hogy monnyuk egy utólag helytelen piros miatt feloldják az eltiltást, utólag simán kaphat eltiltást akkor is, ha csak sárgát kapott kultúrált megnyilvánulásáért...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 14:28:22

@t.o.d.: ez így van, FA sokszor szokott utólag megmásítani ítéletet, sőt bl meccseken is volt már ilyenre példa

és szerintem az sokkal jobb üzletpolitika, hogy megmásítják a bírók hibás döntéseit

Glory 2009.09.15. 14:37:31

@t.o.d.: @Artsuhtaraz: most uj hir hogy mindket incidensert eloveszik.

t.o.d. 2009.09.15. 14:42:16

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!

Az angol szurkeszek csapata felvételt hirdet "csapatjátékos" pozícióra, betegség miatti üresedés okán.
Csapat neve: Manchester Gunners (eddig 5 MU-s, 2 Gúnár, 1-1 Pudli és Cselszkis alkotják a csapatot)
Cséká: imici77 (óvatosan a Gúnárgyalázással!)
Pályázati feltétel: alapfokú szájkarate képesítés, elhivatott angolszurkerség, jó stressztűrő képesség (az esélyesség terhe miatt).

Jelentkezés privátban: bozsikf@gmail.com

t.o.d. 2009.09.15. 14:42:59

@Glory: én erre tippeltem volna...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 14:53:13

henrik: ment a mail a csapatbemutatásról... de lesz egy névcsere...

Üdv, ymy - mert nem játszom ki minden adum :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.09.15. 14:57:41

@t.o.d.: kihagytad a _jó hetesrúgó_ kritériumot :)

t.o.d. 2009.09.15. 15:12:51

@heinrich: azt az interjún teszteljük majd az NST ellen. :-)

lexx 2009.09.15. 15:16:52

na a bibic szerint :
szerda este hetig(magyar ido szerint) van eselye Adebayornak felhozni barmit a mentsegere a taposas gyanujanak ugyeben
a taplosagot meg kesobb targyaljak(egyebkent pedig RvP is faszulhat a golja utani "szohasznalataert" egy erzekeny szivu city szurkolo iranyaba, mivel jelentve lett az erintett altal)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 15:24:09

kezd ez az egész mancity-arsenal balhé egy óvodás vagdalkozássá fajulni, mindenki árulkodik, mindki váltig állítja, hogy ő nem csinált semmit

jöhetne az a bizonyos erdőőr és haza zavarhatna mindenkit

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 15:28:47

@t.o.d.: angol nyelvű önéletrajzot és motivációs levelet is kértek vagy elég az hogy kifejti a jelentkező mért utálja az olasz focit?

Walmer 2009.09.15. 15:29:10

@lexx: az mentség, hogy bunkó?

t.o.d. 2009.09.15. 15:40:32

@Artsuhtaraz: az angol nyelvű motivációs leveled írása közben megelőzött egy (mivel az ászokat a végére tartogatjuk) meg nem nevezett kommentelő kolléga. A pályázatot ezennel lezárom a magam és a Csapat nevében. A Népért, a Hazáért ELŐRE! RENDÜLETLENÜL! Go Manchester Gunners!!!

Ferguson 2009.09.15. 16:29:39

@t.o.d.: "A Citehtől meg kicsit fosok, mert tőlük tavaly, amikor ennél sokkal szarabbak voltak, akkor is ki tudtunk kapni, csúnyán. Go MU!" - tavaly kétszer vertük őket. Amire te gondolsz, az a flowers of manchester emlékmeccs volt, de az még a 2007/2008-as szezonban volt. Amúgy hétvégén simán verjük őket szerintem, csak ne sérüljön meg senki töröko.-ban. Üdv

Ferguson 2009.09.15. 16:33:59

Carrick-et pedig feljebb kéne tolni irányítani. Ő azért volt gyenge formában tavaly év végén (pont a bl döntő ideje), mert egész egyszerűen a sok védekezés felőrölte az erejét és már nem jutott energia a támadásszervezésre. Carrick remek "irányító" lenne (még ha nem is xavi szintű...), ha tehermentesítenék mögötte. Ezért kell egy jó fletcher és hargreaves. Andersont is megnézném előrébb tolva. Az angol szaklapok egész nyáron arról cikkeztek, h SAF legnagyobb feladata a középpályán carrick helyének a megkeresése lesz. Carrick ugyanis nem DM, márpedig az utóbbi időben mindig azt játszott. Csak ugye az a baj, h scholes passzteljesítménye bizonyított, carrick-é meg jórészt ismeretlen. A középpályát azért szerencsére lehet rotálni...

balu11 2009.09.15. 16:37:06

Hajrá MG, remélem a döntőben találkozunk!

t.o.d. 2009.09.15. 16:57:15

@Ferguson: okay, jogos. Bassza meg, nem vagyok jó a statisztikákban... Mindegy, fosok a Citehtől egy kissé, sötét ló egyelőre.

t.o.d. 2009.09.15. 16:57:49

@balu11: ha hamarabb, az lesz az előrehozott döntő... :-)))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 16:58:00

még soha nem voltam ekkora mu szurker egy meccs előtt...

t.o.d. 2009.09.15. 17:03:39

@imici77: ja, amúgy én is a Gunnersnek drukkoltam. Valahogy egyelőre nem szimpi a Citeh. És ez csak romlott most a 4-2-es meccsen.

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:04:30

@imici77: Rátaláltál a helyes ösvényre... :-))))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:08:51

@t.o.d.: út a kezdőbe...
@Salvatore Bonanno: út a cserepadra...

:)))

Üdv, ymy - keverem a lapokat :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:10:42

@Salvatore Bonanno: Hogy megnehezítsem a döntést:
A Citeh ellen bárkinek - még az Arsenalnak is - képes vagyok szurkolni...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:15:25

@Salvatore Bonanno: nehezítem én is... egy cityh - sp?rs meccsen kinek/minek szurkolnál? :)

t.o.d. 2009.09.15. 17:17:17

@Salvatore Bonanno: @imici77: hülyék! :-) Go MU, go MG!!! :-)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:17:29

@imici77: "A Citeh ellen bárkinek - még az Arsenalnak is - képes vagyok szurkolni..."

Az ellenségem ellensége a barátom, bár szerintem a pályán csak ellenfelek vannak.

Így bánatodra: Spurs
Marad a pad?

t.o.d. 2009.09.15. 17:18:30

@imici77: hát ez mi? Citeh-Spurs?! Nyilván Spurs.
@Salvatore Bonanno: Te valami Spurs-gyűlölő vagy, vagy mi? :-)

t.o.d. 2009.09.15. 17:21:00

@Salvatore Bonanno: hagyd, mindenki kihúzta már a gyufát a Cséká bánál. Körmöst nem ad, viszont rotál, jobban, mint Rafa... Van öt fix meccsünk, meg négy cserénk... Szerinted? ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:21:27

@t.o.d.: @Salvatore Bonanno: a helyes válasz az lett volna, hogy inkább megnéztek 1 olasz b meccset... például :)

Salvatore Bonanno 2009.09.15. 17:21:27

@t.o.d.: Miért lennék? Épp most írtam, hogy nekik szurkolnék az Arsenal ellen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:22:27

@t.o.d.: nálam nincs stabil kezdő... csak fix cserepados! :)

man city 2009.09.15. 17:26:51

menjetek a chat.hu-ra

ott még le lehet írni azt is,hogy kinek drukkolnál a képzeletbeli Sigma Olomouc- Brondby meccsen

vagy most jön,hogy Agassi jó teniszező volt-e ?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:32:22

@man city: te inkább ne osszál senkinek erkölcsi leckét arról, hogy kell itt fórumozni

@imici77: @Salvatore Bonanno: @t.o.d.:
a taktikai hadrendeteket kiteregettétek, azért ennyire nem őszinte a brit labdarúgás, hogy lesz ebből így meglepetés az ellenfeleknek?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:41:43

@imici77: kb azt is felvázoltátok hányadik percben fogtok cserélni és ki kit fog váltani
így nehéz lesz meglepetést okozni bárkinek is, én pl már most tudom hogy te leszel a csatár, @t.o.d.: a labdaszerző és @Salvatore Bonanno: pedig egymagában a kátánáccsó

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:43:48

@Artsuhtaraz: holnap kiadunk egy sérülés-jelentést és még egyet csavarok a kezdőn... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:45:00

@man city: beszéljünk a nemzetközi kupafordulóról? kivel játszotok?

man city 2009.09.15. 17:47:24

@imici77: pihenünk,mert jövőre sok dolgunk lesz a BL-ben

ti meg élvezzétek ki a BL-t, ki tudja meddig tart:D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.15. 17:50:35

@man city: akkor ha ennyi időd van MOST, mehetsz a chat.hu-ra... köszi.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 17:51:06

@imici77: jó ötlet, akkor majd nem mondom el senkinek hogy az egész csak átverés
megtéveszthetnéd őket azzal is hogy kineveztek magatok közül vkit managernek, én akkor már biztosan elveszteném a fonalat

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 18:10:56

@imici77: ügyes, ez már biztos a pszichológiai hadviselés része...

@raoul_duke: most toborzod az új műanyagcsapatod és máris győztesnek érzed magad? :)

mielőtt végleg kimúlna a poszt:
adebayor szemét! tilcsák el élete végéig

raoul_duke 2009.09.15. 18:23:55

@Artsuhtaraz: ha látnád a keretünket, te sem kételkednél ;).

Defmute (törölt) 2009.09.15. 18:24:28

Hagyjuk már ezt a Manszúrsejk City-t. A csodák általában 3 napig tartanak, sőt, állítólag nincsenek is. Nem lesz hosszú életű ez az FC Arábia...

capor_ 2009.09.15. 18:34:34

@vadkutya:

A Chelseanek lassan 4 éve tart a "csoda". Miért ne sikerülhetne a citynek is? Az arabok ráadásul még bőkezűbbek is...

Defmute (törölt) 2009.09.15. 18:53:26

@capor_: Tény, viszont a Chelsea-nél ész is társul a tettekhez. Ráadásul volt ott a kezdeteknél egy Mourinho nevű úr, így a szakmai felvilágosultság is közrejátszott.

Sikerülhet, persze, miért is ne. A probléma az,h általában a sikerülhetből majdnem lesz, a majdnem pedig a semmi rokona. S erre jó példa nem mellesleg az Arsenal,h önkritikával is bírjak. Ahol a szakmaiságot nem nagyon lehet kétségbe vonni. Pénz pedig vagy van, vagy nincs. A City-nek pl van. Sikerülhet...

Woland 2009.09.15. 19:24:05

no, en meg csak most lattam Adebayor belepojet van Persie arcaba - isten a megmondhatoja hogy szandekos volt-e, talan inkabb annak nezett ki mint sem. viszont nem ertem, hogy van Persie eredeti ketlabas halalbecsuszasa miert keruli el (majdnem) mindenki figyelmet.

az "idegbol beleszallok" tipusu becsuszas mintapeldaja volt, es ugye senki sem ketelkedik abban, hogy joval fajdalmasabb kovetkezmenye is lehetett volna ha Adebayor nem ugralja korbe a holland labait mint a babaarcon esett horzsolas. ettol fuggetlenul szerintem inkabb valoszinu hogy Adebayor szandekosan kinalta jaromcsonton RvP-t, viszont ha tudjuk hogy mennyire nem tud uralkodni magan a togoi idegbeteg akkor az a meglepo, hogy nem lett tomegverekedes a dologbol. (ugye emlekszunk ra hogy mar akkor is verekedett Arsenal-csatarral meccs kozben amikor meg ott jatszott.) es ne feledjuk hogy egy minden tekintetben borzaszto becsuszassal kezdodik a tortenet.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 19:29:12

@vadkutya: cselzínél ész is? Abramovics nagyravágyásának köszönhető, hogy Sevcsenko és Ballack a csapathoz érkezett, pedig Mourinhonál alapjában véve egyáltalán nem volt rájuk szükség, Seva 1 évig csak kóválygott a pályán, Ballack pedig élete legszarabb teljesítményét produkálta, ha nem sérül meg Essien Ballack soha nem jutott volna olyan lehetőséghez, hogy bekerüljön a kezdőbe;
amíg volt pénze Abramovicsnak, addig ő is hajlamos volt ész nélkül költekezni, mert szerintem Sevcsenko és Ballack leigazolása ebbe a kategóriába tartozik

és én pont azért tartom esélyesnek a man cityt arra hogy középcsapatnál több legyen, mert ott Hughesnak is döntő szerepe volt az igazolásokban, ellentétben a reállal és cselzível

SamS 2009.09.15. 19:32:06

@Artsuhtaraz: Abramovic 2 saját embert hozott, amikor már legyőzhetetlennek tűnt a csapat Angliában belül. Ez még Hughes-szal is előfordulhat (aki messze nem olyan pedagógus és stratéga, mint Mourinho, és soha nem is lesz).

Woland 2009.09.15. 19:35:10

@vadkutya:
ne feledd hogy a Shitty-ben jelenleg a fel csapat top4-jatekos:

Bridge, SWP - Chelsea
Adebayor, Toure - Arse
Tevez - ManU
oke, Bellamy-t ne vegyuk ide, de meg ezen felul is ott van Robinho, aki ugye Real Madrid.

es eleve is volt naluk par kurvajo jatekos, ugymint Ireland, Petrov, es neha Richards. ehhez jott meg a Villa motorja es a PL egyik, ha nem a legjobb kapusa.

ezzel a csapattal muveszet lesz top4-en kivul vegezni. szerencsejuk volt a sorsolassal is, az elso par forulo eleg lajtos programot hozott, mostanra meg mar fel is porogtek.

persze orulnek ha neked lenne igazad es kipukkadnanak, a Tottenham meg hozna egy egeszseges 5. helyet. : )

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.15. 19:42:05

@SamS: Hughes nagy vizsgája idén lesz, én őt sem írnám le ennyire egyértelműen, nem hülye ő sem

@Woland: Bellamy 'pool játékos volt, bár abban a szezonjában tényleg nem nyújtott olyan teljesítményt, hogy top4esnek nevezhessük,
így inkább ő is ugyanaz a kategóira mint Santa Cruz, Blackburnben kitalált vmi taktikát rájuk Hughes, vagy puszipajtások lettek :)

undertow 2009.09.15. 20:21:38

@capor_: a chelsea egész már alapokra építkezett. a megelőző 7 évben nem volt a 6. helynél rosszabb bajnoki szereplése, nyert két FA-kupát, egy ligakupát és egy KEKet, negyeddöntő a BLben és a 2003/04 szezonra megint elérte a BL helyet.

persze ettől még a citehnek is összejöhet gyorsan, csak gyengébb esélyekkel indulnak.

értelmetlen_nevű 2009.09.15. 20:38:57

Az arabok gyakorlatilag megvehetnék az egész bajnokságot. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemzetközileg is meghatározó klub lesz a MCity. Miután megnyerik a PL-t (5 éven belül) igazán nagy sztárokat is lazán leigazolhatnak. Perez, Berlusconi, Abramovics kispályások ezen a szinten.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 08:00:22

@Artsuhtaraz: Adom a pontot a Chelsea-nél Ballack és Seva ügyében. Tény,h utóbbi az évtized legrosszabb igazolása volt. Viszont Hughes és Mourinho között ne vonjunk párhuzamot, semmiképpen, ezt hálistennek Te sem tetted.

@Woland: Bridge, SWP, Toure tényleg top játékos. Adebayorról már más a véleményem, függetlenül a hétvégi cirkuszától. Sztem volt egy jó szezonja, mikor rúgott 30 gólt, aztán elhitte,h csak ő tud gólt rúgni, s ez tavaly meg is látszott a játékán, nagyképű és lusta lett, ezek mellett pedig pénzért lázadt. A B-közép pontosan ezért nézte ki magának. Tény,h most is rúgja a gólokat, de pl 2007-08-as szezonban csak a Derbynek oda-vissza rúgott 2x3-at. Kell mögé egy komolyabb középpálya...

Bellamy meg sztem a Liverpoolban sem alkotott maradandót, ráadásul lehúzott egy szezont a West Hamben, végig sérült volt. Tevez-t sem tartom akkora csatárnak. Ettől függetlenül idén még kijöhet a lépés, mindenkinek.

Akár az Arsenal-nak is... :)

Defmute (törölt) 2009.09.16. 08:05:32

@Woland: S persze én is jobban örülnék, ha a Tottenham-mel kellene csatáznunk a 4. helyért (ennél jobbat sajnos az idén sem tudok elképzelni ágyús részről), igazi kuriózum lenne... :)

Woland 2009.09.16. 08:26:59

@vadkutya:

nem arrol van szo hogy top jatekos-e Adebayor, Tevez vagy eppen SWP, hanem arrol hogy eltoltottek egy kis idot top4-csapatoknal es bennuk van a top4-mentalitas. marmint termeszetesnek veszik azt, hogy megverhetik akar a ManU-t vagy a Chelsea-t es hogy nem tartanak kulonosebben a masszivabb kozepcsapatoktol, a 10. helyezettol lefele meg nyilvanvalonak erzik a gyozelmet. ez szamit kurva sokat szerintem, amugy Adebayort en sem tartom nagy szamnak, sot szerintem Toure is mar leszallo agban van egy ideje, Bridge meg maximum megbizhato. (Bellamy-t meg eleve nem is vettem kozejuk.) viszont megvan bennuk a mentalitas ami elengedhetetlen a top4-ba keruleshez.

nameg ezeken kivul meg van egy rakat kivalo jatekos meg egy vagon aki eleg jo.

Walmer 2009.09.16. 09:18:29

@értelmetlen_nevű:
"Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemzetközileg is meghatározó klub lesz a MCity."

Ez miért baj?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.16. 09:25:57

@vadkutya: én Mourinhot motivációs módszereinek köszönhetően nem tudnám dícsérni, persze csak az én felfogásomat sértette vele, milyen nagyképű majmot csinált Drogbából és a fél csapatból, bár azt aláírom hogy sikeres volt

cityvel kapcsolatban az elgondolkoztató, hogy a Touré - Lescott középsővédő párossal álmodja meg a győzelmeket Hughes, Lescott messze nem az a kategória, kevés Everton meccset láttam, de ezeken bőven volt szerencsém(?) látni ügyetlenkedni;
az meg végképp elborult túlzás, hogy 25 millió fontot megér

t.o.d. 2009.09.16. 10:21:56

@Woland:
"Bridge, SWP - Chelsea
Adebayor, Toure - Arse
Tevez - ManU
oke, Bellamy-t ne vegyuk ide, de meg ezen felul is ott van Robinho, aki ugye Real Madrid." jaja, de Bridge már rég nem volt alapember a Chelseaben, SWP meg sose volt, csak nagy volt körülötte a hype egy időben és ezért megvették, de aztán kiderült, hogy ő a "Fekete Dombi"... :-)
Ade és Toure valóban igazi top4-esek, de ugy Ade meg a legnagyobb focikurva a Földön, szóval és nem vennék mérget rá, hogy kiegyensúlyozottan teljesít majd. Tévez kezelhetetlen fószer, ha SAF-nak nem sikerült, majd Hughesnak biztosan fog... Muha. Robinho meg azelőtt került Európába, hogy betöltötte volna a 60 kilót, és ez ide kevés, pedig most már van, vagy 65...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:22:15

@Woland: Sztem ez a mentalitás nagy részben az összes PL-ben játszó futballistáról elmondható (talán ezért is a legkeményebb bajnokság az angol), még ha nem is veszik annyira természetesnek, mint azok, akik már eltöltöttek némi időt a top 4-ben. Az Arsenal-t is rendszeresen a kisebb csapatok szívatják meg, eleve jobban készülnek a top 4esek ellen, s gyakran nagyobb is a tempó, mint egy rangadón.

@Artsuhtaraz: Drogbán azért olyan sokat nem kellett gyúrni,h az legyen, aki most. Lescott meg valóban nem ér 25 milliót, de talán fodrászra kellett neki... :D

Walmer 2009.09.16. 10:31:41

@Artsuhtaraz:
"kevés Everton meccset láttam, de ezeken bőven volt szerencsém(?) látni ügyetlenkedni;"

valóban kevés Everton meccset láthattál akkor.

t.o.d. 2009.09.16. 10:45:47

@Artsuhtaraz: Lescott jó védő, persze nem egy Rio, Terry, vagy Vidics, és nem is ér 25 millió fontot, de Bellamy ér 16-ot? Vagy Tévez 30-at? A Citehnek az volt a lényeg, hogy azok az arcok, akik hajlandóak hozzájuk igazolni a nagy bumm reményében, azok ne kerüljenek más csapatokhoz. Nem kizárt a jó szereplés, de szerintem a Citeh játékoskerete egyelőre nem ér fel nemhogy a MU-POOL-CHE trióéhoz, de Spurséhez sem, talán a Gunnersével vetekszik, de ez persze nem biztos, hogy jelent valamit.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:47:26

@Walmer: Az Everton jó és szimpatikus csapat volt az elmúlt 2-3 évben. Idén vmit nagyon rosszul csinálnak...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 10:52:56

@t.o.d.: Azért az erős,h vetekszik az Arsenal keretével. Mondjuk tény,h a sérültek szempontjából jobban állnak. A keret eleve olyan dolog,h pénz teljében könnyen össze lehet vásárolni mindenkit, de az már más kérdés,h működni fog-e a koncepció, összeáll-e a csapat. S erre a legjobb példa a Real Madrid galaktikus szériája volt, ami pl minőségében egy lapon sem említhető a City-vel...

A City-nek eddig működik, meglátjuk mire jutnak az Old Traffordon...

Everred 2009.09.16. 10:54:43

@Woland: igen, ez is teljesen igaz, épp ezért egy cseppet visszatetsző, hogy Van Persie a szegény ártatlan áldozat szerepét próbálja játszani az ügyben, és még el is nézik neki.

t.o.d. 2009.09.16. 10:58:25

@vadkutya: azért a Manszursejk FC nem ész nélkül igazolt, nem lett fejnehéz, vettek kapust három jó hátvédet, szélsőt, irányítót, csatárokat, rendesen, posztra. Ez nem rossz. Szerintem jelenleg igenis erősebb a keretük, mint a Tiétek, de mint írtam, ez nem egyenértékű azzal, h jobb a csapatuk is. De egyénileg minden csapatrészében legalábbis felveszi a versenyt a Gunners-szel. Bendtnernél meg csak jobb csatáruk van... :-)

t.o.d. 2009.09.16. 11:00:32

@Everred: ja, külön RVP büdös nagy tetű módjára csúszott rá a szegény fekára. Kb mint tegnap az OM-Milan meccsen a nemtommeikolasz (félig aludtam) a nemtommeik afrofranciára...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:01:16

@Everred: Szó sincs arról,h RVP a szegény, ártatlan szerepét játszaná el. Ő lett lerúgva, nem Ade. A majdnem felrúgásért senkit nem fognak elmarasztalni. Ha Adebayor ép ésszel közelíti és hozza le a meccset, akkor pl összeesik ennél a belépőnél. Az FA sem ezt vizsgálja sztem, hanem azt,h ki akart SZÁNDÉKOSAN sérülést okozni. Egy meccsen számtalan olyan belépő van, amit RVP produkált...

t.o.d. 2009.09.16. 11:04:14

@vadkutya: naaaaaaaa. RVP-t szerinted könnyekig hatotta volna ANNÁL a kétlábas becsúszásnál, ha eltöri a feka lábát?! Aljas szemét rácsúszás volt, ilyen nincs minden meccsen, ezt ne mondd.

man city 2009.09.16. 11:04:30

@t.o.d.: talán Flamini, a volt Arsenal játékos ?

ő külön okos volt,egyik süllyedő hajóról,a másikra lépett:D

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:05:31

@t.o.d.: Bendtner kérdésben nem tudok ellent mondani, de így legalább úgy tűnik,h cseppet talán értek ahhoz, amit írok... :)

Én eleve kidobnám a fél csapatot, de ettől függetlenül még elfogult vagyok, nah... :D

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:08:43

@t.o.d.: Nem tudom, nekem nem tűnt olyan vészesnek...

Everred 2009.09.16. 11:09:32

@vadkutya: ugyanmár, hátulról, páros lábbal érkezett, a labda megjátszása igen kevéssé érdekelte. Ez bizony "serious foul play", nyugodtan lehetett volna piros lap.

Vagy hogy a szurkolói elköteleződéseden túllépjünk: Palaciost is ki kellett volna állítani áprilisban az Old Traffordon, annak ellenére, hogy Ronaldo elugrott a brutális megnyomorítási kísérlet elől.

Hispan07 2009.09.16. 11:09:35

@man city: boldog leszel te, ha névadó szponzorod egyszer a távoli jövőben annak a szintnek a közelébe kapaszkodik, ahova a Milan és az Arsenal most süllyedt.

Messi88 2009.09.16. 11:13:46

@Everred: egyértelműen sokkal szigorúbban kéne eljárni az ilyen rácsúszásoknál, nagyon elszaporodtak sajnos.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:15:53

@Everred: Jó, akkor legyen, de azt ne mondjátok,h nincs majd minden meccsen egy ilyen. Vagy betalál vagy nem, más nem is járhat ilyenkor a fejekben, a finomkodás eleve kizárt egy PL meccsen.

S bocs a szurkolói elkötelezettségem miatt, de akkor ennyi erővel Taylort meg egyenesen bitófára kellett volna küldeni, mikor szilánkokra törte Eduardo lábát...

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:19:05

@Messi88: Ezzel maximálisan egyet értek, szimpatizálástól függetlenül. Erősebben kellene szankcionálni ezeket, reméljük Ade büntetése lesz az első elrettentő példa... (már ha lesz ilyen)

t.o.d. 2009.09.16. 11:22:59

@vadkutya: Taylort én évekre eltiltottam volna.

szurkolói elkötelezettséged pedig önkritikával párosítva példaértékű... :-)))

t.o.d. 2009.09.16. 11:24:55

@vadkutya: Ade nem rácsúszott, ő egyszerűen tapló volt, reflexből RVP-nél, ösztönből a gólörömnél. Én is remélem, hogy megbüntetik, megérdemli, föggetlenül RVP belépőjétől.

t.o.d. 2009.09.16. 11:25:26

@t.o.d.: és akkor is ezt mondanám, ha Rooney csinálta volna ezt.

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:26:15

@t.o.d.: Köszönöm, sztem véleményt nyilvánítani csak így lehet... :)

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:29:12

@t.o.d.: Tőlem aztán megbüntethetik mindkettőt, Robin idén nem sok vizet zavar... Sőt, Rooney-t is büntessék meg, csak úgy! :D

t.o.d. 2009.09.16. 11:47:30

@vadkutya: "Sőt, Rooney-t is büntessék meg, csak úgy! :D "
Példaértékű minősítés visszavonva... :-)))

Defmute (törölt) 2009.09.16. 11:52:34

@t.o.d.: Ezen miért nem lepődök meg??? :)

Leon Osman 2009.09.16. 17:38:18

@vadkutya: az elmúlt években nem igazán kezdett erősen az Everton, tavaly is rosszul indult hasonlóan megsemmisítő vereséggel, itt hagyományosan a tél erős, a tavaszt meg átlagosra hozzuk általában s kész a top 6...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.09.16. 18:35:56

biztos az elmúlt forduló leginkább említésre méltó és kitárgyalásra érdemes történése az hogy Adebayor és Van Persie kispöcs?

@vadkutya: Drogba a Marseilleben azért nem engedett meg magának olyan dolgokat, amiket az elmúlt 4 évben a Cselzíben

@Walmer: köszönöm hogy elhiszed az állításomat :) most már nem is kell tovább bizonygatnom :)

a Spurs nincs tele világszínvonalú játékosokkal, Modric (aki vszínűleg a legjobb játékosuknak tekinhető) nem akkora nagy durranás, tehetséges játékos, de nem hiszem hogy valaha le fog borulni előtte más a Spurs közönségén kívül
véleményem szerint a City kerete nála erősebb, papíron,
a különbség úgyis az lesz, hogy Redknapp és Hughes milyen csapatot csinál belőlük, eddig csapatként a Spurs erősebbnek tűnt

Defmute (törölt) 2009.09.17. 14:21:06

@Artsuhtaraz: Ez biztos így van, nem nagyon figyeltem a Marseille-ben. Mondjuk eleve nem lehet egy lapon említeni a 2 klubbot. Én speciel csípem Drogbát, annak ellenére,h az Arsenal ellen mindig betalál. A gyűlölet átkonvertálódott már tiszteletté... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.09.17. 17:02:23

Adebayor out of derby date

Manchester City striker Emmanuel Adebayor has been handed a three-match ban for his stamp on Arsenal forward Robin van Persie's head.
süti beállítások módosítása