Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 2. - Kilenc újoncpont és a Spurs az élen

2009.08.21. 17:39 pote

Az újoncok nagyot alkottak hét közben: a Burnley-meglePI NAgyobbat szólt ugyan, de a JJB-ben is kaszálni lehetett a vendéggyőzelemmel és a Birmingham is kitett magért, vagy inkább megdolgozott a szerencséjéért.
A Pool kitömte a Stoke-ot, a múltheti legyőzője pedig a tabella élére ugrott hulli gólfesztiváljával. A Chelsea egy fokkal meggyőzőbb volt, mint Halmosiék ellen, de azért minket még mindig nem kápráztattak el.
Lapozás után az újoncok kilenc pontjáról, egy hihetetlen büntetőről és Deco utolsó jó meccséről is olvashattok. Meg persze ne felejtsük el, hogy a tippversenyben eltűnt a kommentelők előnye. Nálunk már csak a Loki a nagyobb király a héten.

Kezdjük a MU kiábrándító játékával.
Ezt a meccset a UPC-nek küldjük sok-sok szeretettel, mivel az általuk kínált majdhogynem ingyenes szolgáltatás pont szerda este volt elérhetetlen a lakásunkban. Így legalább teljesen objektívan tudunk hozzáröfögni a mérkőzéshez, mert maga a kilencven perc sem tud minket befolyásolni.
A híradások szerint a MU egy kicsit elbizakodva lépett pályára, és William Blake kapáslövése is csak egy kihagyott Carrick tizenegyesig heccelte fel őket. Nehéz még ennyire az elején ítéletet hozni a bajnok felett, mert tavaly és előtte sem kezdtek ennél jobban, de az tény, hogy CR posztja eléggé lyukas maradt.
A házigazda előtt meg le a kalappal. Nagy valószínűséggel a szerda esti sörfogyasztás a lancashire-i városban simán lenyomta a Sziget leglátogatottabb napjának azonos mutatóját.
Burnley - Man Utd 1-0

A Poolnak sikerült kárpótolnia szurkolóit. Ahogy mi is megjósoltuk, a korai gól volt a siker kulcsa, utána már lement a görcs mindenkiről a rosszemlékű nullnullákkal kapcsolatban, és szebbnél-szebb találatokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Glenn Johnson góllal mutatkozott be a Kopnak és N'Gog is befejelte szokásos kétméteresét. Hiányposzt azonban Benitez csapatánál is van.
Liverpool - Stoke 4-0

A Chelsea-nek másodszor is sikerült győznie, és másodszor is 0-1-ről fordítva. Úgy tűnik, hogy a tartás megmaradt a csapatban, a második félidőben meg még jól is játszottak. A vendéggyőzelem teljesen megérdemelt volt, Fülöp Marci a gólokról nem tehetett.
Decónak megint van egy nagy gólja a szezon elejéről. Ha ismét megválasztják augusztus hónap legjobbjának, akkor szinte tuti, hogy ugyanakkora nulla idényt fut, mint tavaly.
Sunderland - Chelsea 1-3

Aki csak most érkezett meg a nyaralásból, és az utolsó focihír, amit hallott, az az volt, hogy Ribérynek bibis a nagylábujja, az most üljön le, és kapaszkodjon meg: A SPURS VAN A TÁBELLA ÉLÉN!!!
Tökéletes játékkal verték rommá a tavalyi ősz meglepetéscsapatát (Halmosi most is padozott). Defoe mesterhármasa is pazar volt, és Palacios is régóta megérdemelte már a gólt. Azt, hogy Robbie Keane is betalált, nem is tudjuk hova tenni.
Redknapp nagyon összerakta ezt a csapatot a nyáron. A labda szinte folyt lábról lábra, miközben a padon olyan emberkék csücsültek, mint Bentley, Crouch, O'Hara és Pavljucsenko. Bivalyerős keret, jó menedzser, tökéletes rajt: tényező lesz a Spurs idén. Talán azért is, mert a Newcastle, mint intő példa, most csak a Championshipben van.
Hull - Tottenham 1-5

Két meccs, két újonc, két gól, két győzelem.
A Wigan elhitette velünk, hogy laposra tudja verni a Wolvest. Nem így történt, és teljesen megérdemelt volt a vendégsiker. Wigan - Wolverhampton 0-1
A birminghami - előre hozott - kiesési rangadó ennyire nem volt egyértelmű. A pontosztozkodás igazságosabb lett volna, és minden efelé is tartott egészen a 92. percig. Aztán csuda dolgok történtek. James elfelejtette a bójákat is figyelni, miközben egy lehulló labdáért startolt. Tekében egy fa lett volna a jutalma, de most egy büntetőt kapott az ellenfél Larsson felökleléséért.

Annyira komikus az egész, hogy ezt csak tényleg úgy lehetett fokozni, hogy tizenegyest ad a játékvezető.
Birmingham - Portsmouth 1-0

McFadden értékesített büntetője csapatának három pontot, nekünk meg a tippversenyes egyenlítést jelentette. Köszönjük mindkettő Jamesnek a lehetőséget, morphine-nak meg a férfias küzdelmet. Vigaszdíjként fogadja szeretettel tőlünk az Arsenal BL-selejtezős győzelmét.
NST - Kommentelők 1-1 Dejó ezt kimondani!

Kvízkérdés most nem lesz, mivel vannak elmaradásaink, így nagyon_halott-tól várnánk a hétvégi tippeket. Jöhet privátban is.

52 komment

Címkék: összefoglaló premier league james pl tippverseny 2009 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr541328445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pampito 2009.08.21. 18:00:50

Már azt hittem,h a 7végi beharangozó készült el :D
Meg is lepődtem,h már pénteken.
Aztán a meglepetés,csalódásba fordult át :) (Nincsenek csodák)

Tarfful 2009.08.21. 18:05:19

Az MU-n végig látszott, hogy verés lesz a vége. Hiányzott belőlük az akarat, a félidei hajszárítás se pörgette fel őket. Szerintem abszolút megérdemelten kaptak ki.

Harryék meg nem szarral gurítanak, nagyon remélem, hogy a Spurs beoson valami előkelő helyre (a 4. helyről még nem merek álmodni). És nagyot fogok röhögni, ha megelőzik a Citeh-t :P

James pedig ezután a produkció után nem tudom, hogy akar a válogatott kapusa lenni egy év múlva is. Az utóbbi 1-2 évben egész jó formában volt, de most már nem tenném be a kezdőbe Don Fabio helyében. Megint ott tartunk, hogy nincs egy épkézláb kapusa Angliának. Talán Green...?

Pampito 2009.08.21. 18:11:25

@Tarfful: Miért -épkézláb támadója van :) ? A manchesteri vadmalacon kivül?

Tarfful 2009.08.21. 18:22:51

@Pampito: Az a szekció már alakul, Defoe személyében. És Heskey-vel is lehetne játszatni azt az egyfélét, amit tud. Év végére pedig SAF újra gyilkost farag Owenből ;)

nasteey 2009.08.21. 18:44:16

"a Burnley-meglePI NAgyobbat szólt ugyan"

Imádom a sekélyes szóvicceket, csak így tovább. :D

cdn.bleacherreport.com/images_root/image_pictures/0100/8433/spurs_feature.jpg

A Tottenhamről meg ez a kép ugrik be állandóan, idén talán átléphetnek az árnyékukon. Végül nem is a City lesz a meglepetéscsapat, hanem a Spurs.

Lencse. 2009.08.21. 18:45:34

"Bivalyerős keret, jó menedzser, tökéletes rajt: tényező lesz a Spurs idén." - Ha ilyet írtok, az szinte garancia a szánalmas idényre, a pocsolyában tapicskolásra és a korai edzőváltásra, de én is nagyon tudnék örülni egy bika Spursnek.

Sört és pinát az angol foci barátainak. :)

MyGalaXY 2009.08.21. 18:53:28

Miert nem hoztok ossze egy tippversenyt? Sztem sok embert erdekelne...

Woland 2009.08.21. 19:03:44

@Tarfful:

nocsak csak nem te is Tottenham-szurkolo vagy? : )

amugy en is remenykedem egy top6-finisben, a Citeh-t megelozni meg tenyleg vicces lenne, szerintem nagy versenyfutas lesz veluk.

Lennon, Huddlestone, Palacios, Modric kozeppalya brutalisan jo - minden van ami kell, gyorsasag, rugotechnika, eros fizikum, kerativitas. Keano meg mostanaban nagyon jol kerul helyzetbe es hoz masokat helyzetbe. Defoe elete formajaban, Crouch es Pavljucsenko meg tukon ulve varjak hogy lehetoseghez jussanak. a Villa es az Everton szerintem iden mogottunk vegez, a City viszont nagyon kozel lesz.

szerintem osszeszedi magat annyira a Pool es a ManU hogy nyugisan odaerjenek az elso harom hely valamelyikere, a Chelsea meg jobb mint tavaly. az Arse is jo meg sajna, bar meg mindig azt mondom hogy Arsha es Ferike jo formajan mulik az idenyuk.

Tarfful 2009.08.21. 19:20:46

@Woland: Nem mondanám, hogy Spurs drukker vagyok, de mindig is szimpatizáltam velük.

Az a fura, hogy idén nyáron nem is igazoltak olyan sokat, (Crouch, Bassong, + két fiatal valaki), a középpálya lényegében változatlan. Mégis HR ebből a keretből kihozza a legjobbat egyelőre.

Tarfful 2009.08.21. 19:36:45

Ma vettem észre, hogy a Wigan stadionját már nem is JJB-nek hívják, hanem DW Stadium-nak.

en.wikipedia.org/wiki/DW_Stadium

Data4u 2009.08.21. 20:29:33

@Woland:
'Lennon, Huddlestone, Palacios, Modric kozeppalya brutalisan jo'

Igen, nagyon remélem, hogy behúzza nekünk a középpálya az idényt (+Defoe).
Van egy érdekes elemzés a középpályánkról (és sok másról is) - www.dearmrlevy.com/
Sokat gondolkoztam a JJ/Hudd összehasonlitáson. Nagy kedvencem Tom, de igaz lehet, hogy stabil egyenletes teljesitmény oldalról egyik sem az igazi (viszont JJ-vel ellentétben még nem is kapott esélyt mondjuk egy 5-8 meccses kezdőként való pályára lépésre)
Modric-ot tuttkó lehúzza a Manu jövőre (akár már januárban), nagy balgaság lenne adni (ld Carrick után mit szopunk középen)
Defoe az isten jelenleg nálunk, PánPéterrel sztem nagyszerü páros lesznek és robbbbb mehet a csipába. (vagy kezdje el 3asával lődözni a gólokat, hogy 5 év múlva megbocsássam...)
Sztem van esély az első 6ra, de ezt nem az eddigi 2 forduló alapján mondom, mert láma az, aki 4 napon belüli 2 forduló után már tud mindent. Vagy jós :-)
Tottenham Forever!

SamS 2009.08.21. 20:35:21

@Data4u: "Modric-ot tuttkó lehúzza a Manu jövőre (akár már januárban), nagy balgaság lenne adni (ld Carrick után mit szopunk középen)"

Milyen irónikus, hogy Carrick jelenlegi állapotában be se férne a Spursbe.

Data4u 2009.08.21. 20:41:58

@SamS:
Nem 'tom, szerintem ragyogó játékos, de vezéregyéniségére nem volt szükség CR mellett. Most lenne, megmutathatja, mekkora zsonglőr.
Jó játékosnak tartom nagyon.
Hát az első 2 fordulósba most nem férne be :-) az igaz

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.08.21. 21:22:56

Chelsea szurkolóként sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mikor jön el a pillanat, amikor a Tottenham pofára esik. :D Az az igazság, hogy egyelőre tényleg minden nagyon rendben van náluk, minden adott egy nagyon jó szezonhoz nekik...
Úgy néz ki, ez egy ilyen idény lesz: mancity és a tottenham is ott lehet akár a top4ben, persze ehhez mindennek klappolnia kell.
Igaz, amit az egyik angol oldalon írtak: a bajnoki címhez idén relatíve kevés pont is elég lesz, mert lesznek itt szép körbeverések.

Woland 2009.08.21. 22:01:11

@Data4u:

raerunk aggodni Moddle miatt majd a nyari atigazolasi idoszakban. hatha hoz valami brazil csodagyereket addig a ManU a posztjara. amugy ha jol emlekszem hateves szezodest irt ala nalunk a srac! : ) ha meg jol sikerul a szezonunk akkor miert is ne akarna maradni. most egy otodik hely plusz valami kupadonto/gyozelem - jovore meg talan valami meg szebb.

SamS 2009.08.21. 23:23:54

@Data4u: Szerintem is nagyon jó játékos, csak már sok meccse nagyon szar formában van. Kb márciusig az egyik legjobbunk volt tavaly, azóta száguld lefelé a lejtőn. A képességeit nem vitatom, csak jelenlegi formával van gond ;)

Egyébként egy kérdés a Spurs drukkereknek:
Berbatov pontosan milyen feladatkört látott el nálatok? Befejező csatár? Inkább előkészítő? Mert a Unitedben nem nagyon megy neki, és egyszerűen képtelen vagyok megfejteni, hogy mi ennek az oka.

Woland 2009.08.21. 23:36:04

@SamS:

Berba feladatkore nalunk Isten volt.
Keane-nel egyutt hihetetlen jo paros voltak, mindketten verbeli csatarokkent visszaleptek labdaert ha kellett. Berbatov rengeteg golpasszt adott, es 16oson belulrol-kivulrol egyarant rugdosta a golokat. tokeletes csatar volt.

erre elment a ManU-ba es tucatsztar lett belole.

SamS 2009.08.21. 23:41:44

@Woland: Ezt látom én is. Nem néztem meg minden Spurs meccset, de ha igen, akkor azt csakis a csatárpáros miatt tettem meg, élmény volt nézni főleg Berba játékát.

Csak az a rejtély számomra, hogy nálunk miért nem képes olyan teljesítményre, mint amit a Tottenhamben.

Arra tudok csak gondolni, hogy ő akkor a legjobb, ha ő van a legjobbként számontartva. Nálatok ha jól figyeltem, azt csinált a pályán, amit akart, ő volt a number one - 1 métert nem futott fölöslegesen, de meccsenként villant 3-4-et. Nálunk meg rendszeresen visszazár védekezni, kifutja magát, de nem olyan kreatív és magabiztos(!). Mit nem adnék érte, ha formába lendülne...Kulcsszereplő lehetne a zsinórban 4. bajnoki cím megszerzéséhez.

Woland 2009.08.21. 23:53:32

@SamS:

rejtely hogy miert nem megy neki ugy mint nalunk.

az, hogy neki kell a legnagyobb sztarnak lenni a csapatban nem olyan biztos, amig a Tottenhamben volt tobbszor hallottam nyilatkozni hogy nem kifejezetten szereti amikor a szurkolok a nevet eneklik (az 'Asszony ingatag' cimu Verdi slager volt az o dala) merthogy szerinte ez nem fair a csapattarsakkal szemben. (persze mindenkinek van valami szemelyre szabott kantalas, de a Berbadal szolt talan leggyakrabban, na persze Keane-e mellett)

nem tudok masra gondolni minthogy Keane volt a kulcs ahhoz hogy a legjobb kijojjon Berbatovbol. vegulis o az egyetlen dolog ami hianyzik a ManU-bol... viccesnek hangzik, de fene tudja. Rooney-val nem klappolnak annyira az tuti. Pedig a kopcost sosem lehet kihagyni - talan Tevez-Berba anno, vagy Owen-Berba most jobban mukodne, sajna ezt sosem fogjuk megtudni.

SamS 2009.08.22. 00:04:31

@Woland: "Rooney-val nem klappolnak annyira az tuti."

Ebben csak az a vicc, hogy Rooney játéka szerintem kifejezetten hasonlít Robbie Keane-ére. Mindenhol feltűnik, rengeteget fut, persze Rooney egy "feljavított" változat, de elvileg tök hasonló játékosok.

Woland 2009.08.22. 00:39:00

@SamS:

hasonlitanak ja, meg lehet hogy Rooney-nak jobb adottsagai is vannak. talan fejben veri Keane, vagy egyszeruen a korkulonbseg miatt nem ertik meg ugy egymast, talan ez is kozrejatszhat, nem tudom.

nekem kulonben meggyozodesem hogy iden nagyon jo szezonja lesz Berbatovnak.

shinigami 2009.08.22. 03:19:57

lehet Berbanak jobban fekszik az alap 4-4-2 mint ez a MU-s nemis tudom mi :)
ize azt nemlehetne megoldani h most vege legyen a bajnoksagnak ?:$

kroos 2009.08.22. 07:30:33

a digire kapcsoltam este ahol Klauszmann Viki mesélte hogy látott valami tornát ami az Arsenal stadionjáról van elnevezve de nem tudja mi a neve...........
senkiháziak kezében van a poppszakma.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 09:49:30

@kroos: Úgy fest, ez a Cisztu "nem-szülőföldjén-látta-meg-a-napvilágot" Zsuzsi, Csiszár "csak-kijöjjek-ebbül-a-mondatból" Jenő, Klausmann "szerencsejerék" Viki hármas nagyon büntető. Hát nem vágja a digi vezetősége, hogy akikre bazíroznak az egy lelkes és vájtfülű törzsközönség, amelyik nem kiváncsi ilyen levitézlett celebekre?

A riporterek viszont nem annyira gyászok, Haraszti Ádám kifejezetten fogyasztható volt, bár a foci nem motokroos.

Ferguson 2009.08.22. 09:50:32

Na, úgy látom ma már nem lesz NST focitorna :( Igaz, nem is ez a dátum kapta a legtöbb szavazatot... :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.22. 10:31:35

fogok írni egy posztot a kroos-popp iszapbirkózás legszebb jeleneteiről.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.22. 10:42:08

@_benito:
nem nagy meló,
csak a kimoderált kommenteket kell sorbarendezni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 10:52:55

@pote: Az úgy szegényes lenne, mert engem mindössze egyszer kellett kimoderálni, míg heves vérmérsékletű barátomat tucatnál is többször.

@_benito: Inkább Serie A beharangozó posztot írjál ;-), mert ma délután végre megkezdődik a vébé előtti szezon érdemi része is.

Woland 2009.08.22. 10:56:26

@popp:

szerintem meg Csisztuval van a legkisebb baj a Diginel. neki legalabb van egy kis gyakolata - a Gooooooool-t vezette talan ugye?

viszont Csiszar meg Klauszman... totalis, orbitalis kudarc. Csiszar nemcsak teljesen fogalmatlan a focihoz de meg a tarsalgasi erzeke is nulla, ha nagy nehezen kikecmeregnek a vendegei abbol a sokkbol hogy most komolyan Csiszarral kell focirol beszelniuk es nem kandikamera, akkor 5 masodperc utan belejuk fojtja a szot valami abszolut hulyeseggel. vagy azzal hogy 'o, most indult el az ismetles, Bodnar, nagy loves gol." Kovacszoli lelkem meg akkor kezdje el epitgetni ujra meg ujra azt az osszetett mondatot amit Csiszar a felenel lerombol, tiszta Komives Kelemen, csak nehogy a feleseguk bemenjen a studioba.

Klauszman meg annyira szannivalo szegenykem... Csiszart legalabb lehet utalni mert latszik rajta mekkora kiralynak hiszi magat, de ez a Klauszman gyerek szerintem tudja es szegyelli is hogy mennyire nincs egy univerzumban a temaval. multkor (asszem a Debrecen meccs utan) azzal koszont el hogy "szerintem megtettuk a magunket, mehetunk..." - ki a franc koszon igy el???? melyik mediasuliban tanitjak ezt? mondjuk az hogy raugrott az ajanlatra a penzert holott tudta hogy kritikan aluli szinten fog teljesiteni minositi ot is.

Asidotus 2009.08.22. 10:59:52

Már évek óta mindig felmerült a kérdés, hogy vajon mi lett volna a Spurssel, ha nem olyan szarul kezdik a szezonjaikat, ahogy szokták. Na, idén megkapjuk rá a választ.
Nekem évek óta úgy tűnik, hogy a Tottenham kerete erős, hasonlóan jó képességű játékosokból minden posztra több is van, úgy gondolom, hogy egy bizonyos, relatíve magas szintet általában midig hozni fognak, a kérdés alegmagasabb szint lesz, a Chelsea és a MU ellen. A Pool elleni meccset most nem venném ide, mert akkor ritka szarul játszott "Benitez Antikrisztus sátáni hordája".
Az Arsenal nekem meg egy méretes kérdőjel. Elméletileg Fabregason és Arshavinen kívül igazán jó focistájuk nincs, erre alázzák az Evertont, elverik Skóciában a Celticet (amely mutatvány a BL döntőig jutó csapatoknak sem szokott sikerülni). De szerintem az Ágyúsok nem lesznek képesek tartósan jó formát hozni, nekem meglepetés lenne, ha benne lennének a TOp4-ben, mint ahogy a City és Spurs kettősből mindkettő.

Woland 2009.08.22. 11:22:26

@Nűnű:

ha az Arse, a City es a Spurs is meglepetes lenne a top4-ban akkor ki nem? ; )

azert hihetetlen milyen rapszodikus a Tottenham - tavaly minden idok legrosszabb idenykezdetet hoztuk, most meg eddig a hatvanas evek ota a legjobbat. tavaly a WHL-en volt a legkevesebb gol az osszes stadiont egybeveve, tavalyelott meg messze a legtobb. sose lehet kiismerni ezt a csapatot, ugyhogy most sem merem elhinni hogy sokaig tartson ez a kirobbano forma.

amugy tavaly tokeletesen partiban voltunk a top4 elleni meccseken. Arse ket iksz, Chelsea iksz es gyozelem, UTD, iksz es vereseg, Pool, gyozelem es vereseg - 50%.

ami a vesztunket okozta (az idenykezdeten tulmenoen) az a gyenge idegenbeli forma. West Brom, Blackburn, Stoke, Fulham, Pompey, Newcastle - ezek a veresegek nem ferhetnek be ha az otodik, neadjisten a negyedik helyet nezzuk ki magunknak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 11:23:16

@Woland: Csisztunak valóban jó a beszélőkéje és komoly képernyős rutinja van, tényleg ő legkisebb rossz. Bár sokkal jobban illene valamelyik ker. csatorna csajos beszélgetős reggeli műsorába, de látszik, hogy nem először foglalkozik focival. Őt még el is viseli az ember.

A legmegejtőbb egyébként, hogy Csiszárnak van pofája Simon Vukcsevics vélt szellemiképességeit ecsetelni, mondván nem egy agysebész a gyerek. Jenőnk viszont legalábbis egy világítótorony.

Klauszmann meg a szerencsekerék örvendetes kimúlása óta keresi-kutatja, hogy térhet vissza a képernyőre, nem probléma ha nem vágja a témát, amiről beszélhet. A sport tv-n is volt egy szánalmas próbálkozása sport bulvár címmel. Íme, itt a honlapja: www.bulvarsport.hu/ .

undertow 2009.08.22. 11:25:28

@Zsoca87: szerintem már holnap meglepik piszkos 'arry csapatát zoláék. ha már a hamsterhöz ment ez a minimum amit megtehet értünk :)
egy hónap múlva pedig saját labúlag fogjuk rommá verni a spudsot ;)

Magnetico 2009.08.22. 11:34:43

én a Man City-től abszolút "robbantást" várok, úgy 2 éven belül

a pénz nagy úr, pláne ha a Villa meg Everton nem költ sokat,"csak" csapatot épít(Lescott is léphet)

ahogy nézem hazai pályán a City-nél sok jobb csapat nem volt tavaly sem, igaz idegenben ramatyul tolták

ha idén ezen javítanak(és miért ne), otthon hozzák magukat a megerősített kerettel, az 5-6. hely simán kijöhet, az Everton,Villa előtt

a top 4 necces , a Tottenham-nek is, ahhoz kéne legalább 1 olyan rossz forma ,mint az Arsenal-nak tavaly,csak a tavaszi észhez térés nélkül

vagy olyan jó forma,mint a Villa-nak tavaly csak a tavaszi kifulladás nélkül:)

a Tottenham és a City viszont 100%-ban koncentrálhat januárig a PL-re, mert max. 1-2 Liga-kupa meccs van,amit tartalékokkal lehet hozni,adott esetben

sztem ezzel pluszban jól járt a PL is,hogy most kicsit szorosabb a verseny,még izgalmasabb,még színvonalasabb lesz a liga

viszont a BL-ben a tömény angol fölényből most már nagyon elég volt, jöjjön a Real:D

papercut 2009.08.22. 11:43:01

@Nűnű: "Az Arsenal nekem meg egy méretes kérdőjel. Elméletileg Fabregason és Arshavinen kívül igazán jó focistájuk nincs"

Már bocs, de ebből az 1 mondatból kb. úgy tűnik mintha átaludtad volna a Premier League utóbbi 3 évét, vagy legalábbis nem nagyon néztél Arsenal meccset egy ideje. Valóban vitatható, hogy hány Európa vagy világklasszis focista van az Arsenal keretében, nyilván szerintem egy kicsit több, mint egy semleges szurkoló szerint, de a mi játékunk már jó ideje a csapatról szól, mindenki tudja hozni a gyorspasszos játékot, és néha néha egy-egy klasszis megoldással eldönteni meccseket. De ha a te érvelésedet nézzük, ugye fél évig se Arshavin, se Fabregas nem volt, akkor mégis kik lettek 4-ek a Pl-ben? Bl 4 döntő rémlik? Mi általáan akkor dőlünk ki amikor egy-egy posztról dől ki mindenki, nem ha egy-egy játékos. Ebből a szepontből jelenleg a csapat legnagyobb gyengeségének a VKP posztját tartom, Song az, akinek nincs igazán alternatívája, ha kiesik oda az a kreatív erő amit Fabregas előrébb játszatásával nyerünk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.08.22. 12:13:12

@Magnetico: "viszont a BL-ben a tömény angol fölényből most már nagyon elég volt, jöjjön a Real:D"

(Te nem nézted a római döntőt? Mert nekem is lejött a fölény, csak nem az angoloké.)

Asidotus 2009.08.22. 12:25:01

@Woland:
úgy értettem, hogy a MU, Chelsea Pool mellett csak egy hely lesz kiadó a Top 4-ben, nem hiszem, hogy az általam említett 3 csapatból valamelyik is ki fog szorulni.
Viszont az Arsenal szerintem nem lesz ott a végelszámolásnál.
Jelenleg a Man City vs Tottenham versenyfutást vizionálok a BL-helyért. (Az azért nem kizárt szerintem, hogy a kettő közül az egyik megelőzheti a Poolt, főleg, hogy most Agger is kidőlt hosszú hetekre, Skrtel mellé.)

Asidotus 2009.08.22. 12:26:32

@popp: Rosicky nem szokott játszani, ő nem ér :)

Magnetico 2009.08.22. 12:33:39

@Csöncsön:

inkább az elődöntők összetételére gondoltam , már 3 éve mondjuk

Real szimpatizánsként nekem az aktuális Barca fölény pláne nincs kedvemre:)

Asidotus 2009.08.22. 12:34:07

@papercut:
Nem vitatom, elfogult vagyok az Arsenal ellenében a Tottenhammel, bár akkora drukker nem vagyok mint Woland (mert csak egy csapat van, a Juventus).
Ezért mondom, hogy nem értem az Arsenalt, mert az eredményeik kétségkívül jók, ám szerintem sem Kolo Toure-t sem Adebayort nem pótolták, és ők idén hiányozni fognak. Tavaly is ha jól emlékszem, a másik 3 nagy csapat ellen értek el kiemelkedő eredményeket, ezért érhettek be a 4. helyre. A véleményemet a tények jelenleg nem igazolják, de én makacs ember vagyok :)

Woland 2009.08.22. 12:47:38

@Nűnű:

a harmadik hely szerintem nagyon messze lesz a Citeh-nek es nekunk is, a negyedikre esetleg megmaradhat az esely a szezon masodik felere is. de az 5-6. versenyfutast latom legvaloszinubbnek. jo lenne ha a te viziod jonne be. : )

de en nem ertek egyet azzal hogy Kolo Toure-t nem potolta az Arse - Vermaelen (igaz hogy csupan ket meccs alapjan) szerintem siman hozza Toure szintjet. kulonosen a recens Toure szintjet. Gyors, jol helyezkedik es meg az ellenfel kapuja elott sincs elveszve, nagyon jo vetel volt, mondjuk nem kerult occsoba.

Adebayor meg szerintem a egyik legtulertekeltebb csatar a PL-ben. nagyon rossz volt a helyzetkihasznalasa az Arse-ban, ezt a gunar-drukkerek is megmondjak. Arshavin es Eduardo akkora aszok mint 10 Ade, es RvP-ben is tobb fantaziat latok (bar foleg mint egy amerikai gimis chick-flick foszereplojekent).

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.22. 13:27:12

@Woland: Azért jó dolog, hogy nekünk már nem is kell védeni a mundért, megteszi helyettünk a T'ham gárda :-)

Én a magam véleményét a kiegyenlítődésről már megmondtam, és ha ehhez hozzávesszük, hogy az első meccsek alapján a Spurs és a Citeh is benne van a buliban, már pláne meredek a kör: 6 csapat pályázik négy helyre, köztük az elsőre is. Ez többek között azt is jelenti, hogy nem lesz elég a "többieket" megverni, ebből a hatosból ugyanis 30 pont nyerhető ki, ha jól számoplom (5 ellenfél kétszer), ami ugye a matek szabályai alapján legfeljebb egyiküknek jöhet össze teljesen, a valószínűség alapján meg egyiküknek sem. Szóval én nagy tumultust, és csak késő év végén tisztuló képet várok.

Vermaelen meg nagy király, az első meccsek alapján :-D Gallas is jól tolja, kicsit kevesebb sérüléssel egész biztos védelmünk lenne. Meg sok gólos is, látva hogy Wiliam már két fánál tart, Vermaelen is fejelt már egyet, Denilson sem a 150-ediket rúgta az életében :-D miközben Arsa és RvP még nem indult el felfelé. Bizakodom, na.

nils_h 2009.08.22. 13:31:34

@Woland: Való igaz, hogy az Arshavin, RVP, Eduardo, Adebayor négyesből a leggyengébb lépett le pötéékhez. Én legalábbis őt utáltam a legjobban (azért RVP is dobogós:)
@morphine: "Azért jó dolog, hogy nekünk már nem is kell védeni a mundért, megteszi helyettünk a T'ham gárda :-)" - volt ez már fordítva is...

nils_h 2009.08.22. 13:33:03

@nils_h: "Való igaz, hogy az Arshavin, RVP, Eduardo, Adebayor négyesből a leggyengébb lépett le pötéékhez. Én legalábbis őt utáltam a legjobban." = mármint Adebayort, nem pötét!!!
Utólag vettem észre, hogy félreérthető, bocs.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.08.22. 13:38:34

@nils_h: Na és Bendtner? Lássuk be, még a tavalyi Adebayor is jobb volt a tavalyi Niklasnál :-(

Aztán persze eddit úgy tűnik nem az ifjú dán titán a fő gólfelelősünk, mindjárt nyugodtabb is vagyok :-)

És igen. Nekem a Spurs csapatával semmi bajom, szép mezben szép focit játszanak észak-londonban, és mindenki alulértékeli őket :-)))

shinigami 2009.08.22. 13:47:45

@morphine:
'6 csapat pályázik négy helyre, köztük az elsőre is.'
szvsz az elsore inkabb csak 2-3, annak viszont nagyon orulnek ha a big4bol vki kiszorulna (legnagyobb orom persze az arzenal lenne) es a spurs odaerne a negyedik helyre

@Magnetico:
'viszont a BL-ben a tömény angol fölényből most már nagyon elég volt, jöjjön a Real:D'
igyvan, a legszebb 1 real-barca donto lenne hazai gyozelemmel :D

nils_h 2009.08.22. 15:19:26

@morphine: ki ne mondd a nevét, ki ne mondd! :)

Ferguson 2009.08.22. 15:37:38

@Csöncsön: te is tudod, h lényegtelen, h ki nyeri a döntőt a fölény szempontjából. Mert ott már nüanszok döntenek jó esetben a csapatok között. Nüanszok döntöttek arról is, h a barca egyáltalán ott lehetett a döntőben, ahol meg simán nyertek. Szal az angol fölény nem azt jelenti, h ki nyeri a döntőt, hanem h rendre ott van legalább 3 csapatuk a legszűkebb elitben és az oda vezető úton végigverik európát. Amúgy az angol trióhoz/négyeshez nyugodtan odavehető a barca is, hiszen az elmúlt pár évben ők is ott voltak többször az elődöntőben és a döntőben. De mivel csak ők egyedül (esetleg még a milan, dehát ők ugye tavaly ott sem voltak a bl-ben...), ezért az angol fölény NEM KÉRDŐJELEZHETŐ MEG szvsz :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 15:45:03

@Ferguson: Most volt három év, angol fölénnyel, de ezalatt csak egyszer tudták elhódítani a kupát, mikor színangol döntő volt. A dominancia az idén megszakad: ennyi volt, elég volt!

SamS 2009.08.22. 15:56:57

@popp: "A dominancia az idén megszakad: ennyi volt, elég volt!"

Szép is lenne, ha ez így működne ;)
süti beállítások módosítása