Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Galaktikus 2.0 - a takarítás

2009.06.25. 17:00 pancho_sanza

Szinte nincs olyan napja az átigazolási szezonnak, amikor ne röppenne fel valamilyen új hír a Real Madriddal kapcsolatban.  Florentino Perez alig egy hét alatt elérte, hogy boldog-boldogtalan a csapatával foglalkozzon. A spanyol kormánytól kezdve az ázsiai sztyeppék egyszerű parasztjáig mindenki talál valami érdekeset a visszatérő elnök tevékenységével kapcsolatban.  Természetesen a pénzügyi háttér elemzése is roppant fontos része a klub nyári tranzakcióinak, de mi mégis inkább sportszakmai oldaláról közelítenénk meg a dolgot. Már azért is, mert sokan úgy tartják, ha egy játékos – múltjából következően - kimondhatatlanul sok pénzbe kerül, ettől még nem feltétlenül lesz sikeres egy számára teljesen új közegben. Florentino Pereznek azonban nagyon nagy szerencséje van: az örökölt csapatnál gyengébbet soha nem láthatott még  a Bernabeau közönsége, így az elérhető legszélesebb támogatással erősítheti meg  a Real Madridot. Különösebben nehéz dolga sincsen, mivel legalább 50-60 olyan játékos van ma a világon, aki látatlanban kiszorítja a jelenlegi csapatból az olyan legendák, mint Cannavaro és Raúl által vezetett holland és argentin vegyes válogatottat. A siker garanciája azonban mégsem az igazolásokban keresendő, hanem a jelenlegi spanyol bajnoki mezőnyben, amelynek a korlátait ismerve könnyen megállapítható, hogy a Real Madrid nem tud olyan szar lenni, hogy ne legyen legalább ezüstérmes.


(Rest In) Peace Cup

Az előrelépés könnyen kalkulálható, pedig még nem lehet pontosan tudni, kik alkotják ősztől a csapatot. Egyelőre csak az edző és az irányító személye tűnik biztosnak, valamint egy portugál támadó érkezése valószínűsíthető.  Az homályba vész, hogy a Valencia pusztán több pénzért fut egy extra kört, vagy tényleg megtartja válogatott csatárát. Ribery esetében még kevesebb konkrétumról lehet hallani és az sem egyértelmű, hogy a Bayern hajlandó eladni sztárját, vagy foggal-körömmel ragaszkodik hozzá. Az igazolásokat ölelő bizonytalanságban csak két dolog tűnik biztosnak. Egyrészt a jelenlegi vezetés komolyan el akar költeni egy nagyobb bőröndnyi pénzt valódi játékosokra, másrészt következetesen elutasítja a jelenlegi keretben rejlő potenciálok kiaknázását. A zsinórban nyert két bajnoki cím és a klasszissá válás lehetősége egyáltalán nem számít. A klubelnök nem igazán foglalkozik érdemekkel vagy áldozatokkal. Még Raúl és Guti is csak a lehetőséget kapja meg, hogy egyenlő feltételekkel megvívhasson Kakával vagy Ronaldóval a csapatba kerülésért. A jobb játszik, a rosszabb készül a Real Union elleni revánsra. Igazán könyörületes megoldás, már látjuk is magunk előtt, ahogyan a portugál versenyt fut a csapatkapitánnyal. Csak abban bízunk, hogy utóbbi nem teszi fel a mezét is a győzelemre, míg előbbi nem kacsingat a befutó után. Megalázó lenne.

Bármilyen hihetetlen, ez a fajta csapatépítő stratégia - bár szokatlan - nem különösebben egyedi, például kísértetiesen hasonlít arra, amikor Lorenzo Sanz kirúgta a fél csapatot köztük olyan nevekkel, mint Laudrup, Zamorano, Michel, Buyo vagy Luis Enrique. Akkor nem tiltakozott senki, mert a Real Madrid nem tudott még egy UEFA kupás helyre sem odaérni, az a csapat pedig lényegesen jobb volt, mint a mostani.  Többek között nem kapott ki oda-vissza a Juventustól, a játékosok mégis szó nélkül hagyták el az öltözőt és a klubot, míg például a hollandok most érezhetően maradni szeretnének. Meg is érti őket a földi halandó, hiszen biztos kellemetlen lehet ifistaként levonulni a pályáról, amikor a nagyfiúk megérkeznek. Sneijder és Robben például ambíciótól duzzadó játékosnak tűnnek, akik bármikor készen állnak a tehetségük bizonyításra, címeket szeretnének nyerni a klubbal és mindeközben önigazolásul a „ Jó nagy farkú négerekkel állni a szélben” kezdetű nóta holland verzióját dúdolgatják.* A szituáció kényes, hiszen ezek a játékosok fiatalnak számítanak, simán erősségei lehetnek más kluboknak, tehát joggal várható némi ellenszolgáltatás értük. Ráadásul nekik is elemi érdekük, hogy minél többször lépjenek pályára egy világbajnokság előtti szezonban, miközben az új igazolások, a felépülő de la Red és Diarra, valamint a visszaigazoló Negredo és Granero is több lehetőséget kaphat náluk Madridban.

Higuaín és Gago helyzete sem könnyű, pedig velük kapcsolatban kevesebbszer merül fel, hogy párosával elcserélnék őket a  projekt arculatához jobban illeszkedő játékosokra. Sorsuk egyértelműen a visszatérők  kezében van, amennyiben Negredo, Granero és de la Red jól teljesítenek, akkor augusztusban el fogják az argentinokat adni, mert egyszerűen értelmetlen arra várni, hogy tartalékként világsztárrá váljanak, amikor erre eddig minden esélyük megvolt és nem igazán éltek vele. Florentino Perez ezúttal olyan csapatot épít, amelynek nem sok köze van az előzőhöz. Ez egy egészen új terep számára, hiszen legutóbb egy BL győztes csapatot kapott edzőstül, míg most mindent a nulláról kezdhet. Első lépésként igazolt egy szakembert, akitől csodát nem lehet várni, viszont egyedül több tapasztalattal rendelkezik, mint a BL helyre pályázó másik öt csapat edzője összesen. Ha az olyan remek elődökre, mint Luxemburgo vagy Queiroz gondolunk, azért ez mindenképpen előrelépés, azonban mégsem a legnagyobb.  Az igazi áttörés abban rejlik, hogy a spanyol bajnoki mezőny lényegesen átalakult az elmúlt pár évben. Ezúttal nincs bajnoki címért harcoló Valencia vagy a centenáriumi kupagyőzelmet Madridból elhappolni akaró Deportivo.  A konkurencia hiányában Florentino Perez Real Madridja cirkuszi attrakcióként járja körbe Spanyolországot, majd a társulat fellépése után pólókkal árasztja el az elégedett érdeklődőket.  A második hely garantált. Nem lesz szégyen lemaradni az idén történelmit triplázó Barcelona mögött, amennyiben nem kapnak tőle egy hatost. Márpedig Heinze és Cannavaro távozása mindenképpen javít a helyzeten, már csak az a kérdés, hogy ki játszik helyettük. Bár igazából az sem számít, hiszen náluk csak jobb jöhet.

*Itt nem feltétlenül Lassana Diarrára gondolunk – szerk.

721 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr481206009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 20:17:58

@Csöncsön: senkiben nem bizom meg maximalisan,pepben sem,plane ezek utan. frank-ben es cruijffban sem biztam meg teljesen,es meg a nagy johan is csinalt hulyesegeket,pep meg ugye az o "talalmanya." (akarcsak frank es marco.) biztos jobban tudja nalunk,de attol meg lehet velemenyunk rola. amennyire egyetertettem ronnie es deco tavozasaval tavaly,ugy elleneztem - mar akkor is es most is - samu eluldozeset.
arrol nem is beszelve,h a szamomra c ronaldo es ibra a ket legellenszenvesebb jatekos a vilagon. meg is orultem,h ce a realba ment,lehet oket meg jobban utalni. erre meg le fogjuk igazolni ibrat,es egyenlitunk... kozben meg felettebb szorakoztat,h sok barca-drukker szep lassan a foldre szallt ordogot latja samuban (miert is?),mikozben a het elejen meg villa vt az atyauristen,a "vilag legjobb csatara",ma pedig termeszetesen zlatan,akit "pep ugyis atnevel",meg "nem is akkora taho,csak annak allitjak be","nagykepu,de van mire",ezzel szemben ce ronaldo...blablabla.
@krysal: komoly csapaterositesre van szukseg,ienkor kell 1-2 kulcspozicioban valtoztatni jellegu dumakat szinten csak terelesnek erzem. egyszeruen urugy arra,h megszabaduljanak - a txikinek es pepnek vmien oknal fogva ellenszenves - eto'otol. ienkor nem is bannam,ha az elnok hatarozottan beszolna nekik,es nem bizna teljesen rajuk a dontest (anno eto'o laporta igazolasa vt).
szezon vegen 3-4 igazolasban gondolkoztam: 1 balbekk (meglett,maximalisan orulok maxwellnek),1 back up dani alvesnek,balszelre vki (ha lehet,ribery). ezzel szemben pont ott akarunk valtani,ahol total felesleges. mi ebben a fene nagy szakertelem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.19. 20:21:40

@krysal:

Hol mondtam én olyat, hogy Rijkaard "címeres ökör" Pephez képest? Vigyázz, mert kezdesz kroos barátunkhoz hasonlítani. ;-)

Garancia semmire sincs; bizalomról beszéltem. Amit Pep ebben az évben művelt, annak alapján én abszolút megbízom benne, Perezben meg Del Bosque és Makelele kipenderítése után valamivel kevésbé. Ettől még lehet, hogy tanult a hibáiból, megváltozott stb.

"Európa legjobb keretének" nagy része, sőt többsége saját nevelésű Barca-focista. Nem vásárolták, hanem kinevelték őket. Már ez is baj?! :-)

krysal 2009.07.19. 20:32:05

@ferenck: Maxwellnek én is örültem volna, de a Barcában is jó helye lesz. Amit viszont az Eto'o dologban kapcsolatban érzek, az a vegytiszta álszentség. A játékosokat persze lehet pocskondiázni, ha mennek bármerre is (hatványozottan, ha az úticél Madrid), de ha egy ilyen idény után dobják ki a csapat egyik legnagyobb húzóemberét, az persze normális. (Inkább röhej) C. Ronaldóban és Ibrában totálisan egyetértek, kiegészülve Dani Alvessel a tetű álnevei számomra. De majd igyekszek jó képet vágni a portugálhoz. (Kész szerencse, hogy ebben 2-1 a Barcának, ez valahol azért önigazolás:)

@Csöncsön: csak a végletességedet fordítom ellened. Valahol nekünk is bizonyított már Perez, nem egy álszenteskedő tetüláda (lásd. Laporta), megcsinálja azt, amit néhány éven keresztül csak hangzatos szózatokat kaptunk (lásd: Calderon), ennek az eredménye volt a 2-6.

"Már ez is baj?! :-) " Linkeld már be légyszi, hol írtam arról, hogy baj-e a sok saját nevelés. Kérlek. Légyszi. Naaa. (Hjaa, sehol. Bocs.)

a kroos- összehasonlítást hízelgőnek veszem, az meg, hogy őt sérti-e, tárgyald le vele:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.19. 20:43:02

@krysal:

Nincs bennem végletesség. Egyszerűen bízom abban, hogy ez a csere nem okvetlenül lesz kártékony. Szerinted ebben csak az bízik, aki szélsőségesen elfogult Guardiola irányában? Csak egyféle attitűdöt szabad e döntéssel szemben fölvenni? Aki nem azt az attitűdöt veszi föl, amit te és ferenck, az végletes?

A sajátnevelést azért írtam, mert az "Európa legjobb keretét" úgy emlegetted, mint ami csak úgy odacsöppent Guardiola ölébe. Holott a keret egy részét ő hozta föl a B csapattól (melynek edzője volt). Az, hogy "Európa legjobb keretével" dolgozhatott, nem von le semmit az érdemeiből, ellenkezőleg: növeli azokat, hiszen ezt a keretet nagyrészt ő alakította ki.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 20:49:56

@krysal: "ha egy ilyen idény után dobják ki a csapat egyik legnagyobb húzóemberét, az persze normális."
pontosan ez az,amitol falra maszok es nem ertek,nem ertek,nem ertek... es a sok birka szurkolt sem,akik elintezik annyival,h "pep bizonyitott,tudja,mit csinal." ugyanok meg arra is rabolintananak,ha pl. messit mittomen dzsudzsakra cserelnenk le. roppant erdekes a szurkoloi lelektan,hogyan lesz 1 istenitett jatekosbol nemletezo okok miatt masfel honap leforgasa alatta persona non grata. nekem is faj,es akkor el tudom kepzelni,mit elhet at samu. sajnos eljutottam odaig,h egyik szemem sirna,a masik viszont kajanul nevetne,ha jovore a bl egyenes kieseses szakaszaban egy esetleges inter-barcan pont samu goljaval esnenk ki. persze erre lehet azt mondani,h mien barca-drukker az ien. nem erdekel - neha 1-1 pofon jot tesz a csapatnak,h kesobbieket illetoen tanuljanak belole. szamomra ez a barca ugyanugy jelenti samut,mint init,xavit,messit,yayat stb. - miattuk szeretem,es ot meg azert is,mert a 2006os donto 1ik megmaradt harcosa. mintha kitepnenek belolem vmit a tavozasaval,az eluldozesevel. guardiola es txiki egyutt sem jelentenek annyit,mint samu.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 20:51:25

@Csöncsön: te,Csoncson,a keret altala felhozott egy resze az tortenetesen 1 ember - sergio busquets. szal valoban egy resz,de nem tobb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.19. 20:53:12

@ferenck:

Ugyan már, Eto'o kb. a nyolcadik legfontosabb láncszeme volt ennek a csapatnak.

Ha mondjuk Iniestát cserélnék el..., na, akkor én is mélységesen föl lennék háborodva.

De Eto'o szerintem pótolható. A támadó részlegben ő a leginkább pótolható.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 20:55:01

@Csöncsön: persze,deritsd ki,h a szertaros is fontosabb vt nala...

krysal 2009.07.19. 21:20:46

@Csöncsön: az, hogy korábban együtt dolgozott Iniestával, már az ő érdemévé teszi a sok saját nevelést? Ahogy előttem is írták, Bosquets-t építette be tartósan a csapatba, visszavásároltak korábbi Barca-akadémián serdülő játékost, meg ugye adott volt a Xabi-Puyol-Iniesta-Messi tengely, ami megint nem feltétlenül Pep érdeme. Sőt, jóval kevesebb, mint amennyinek te beállítod.

Vedd észre, a Barcában világverő keret volt már 3éve is, idénre azonban kigyomlálták a hibádzó embereket (pl. Dinho), és a két évi égés után mutattak valamit - az, hogy EKKORA valamit, számotokra különösen örvendetes.

"Ha mondjuk Iniestát cserélnék el..., na, akkor én is mélységesen föl lennék háborodva. "

Kinek a pap, kinek a paplan... Van, aki Messire esküszik, van, aki Xabira... De ha te elintézed egy vállrándítással, és egy "Eto'o a leginkább pótolható"-val az ügyet, az elkövetkező hozzászólásaitad a madridi garázdálkodással kapcsolatban csak megmosolyogni fogom. Mert ugye a klub bárkit elzavarhat a búsba, csak a játékos a kötsög...

@ferenck: "roppant erdekes a szurkoloi lelektan,hogyan lesz 1 istenitett jatekosbol nemletezo okok miatt masfel honap leforgasa alatta persona non grata."

Szívemből szólsz. Nem vagy te madridista szellem véletlen? :)

Messi88 2009.07.19. 21:22:33

@Csöncsön: egyetértek, ahogy már írtam is, ő maga nyilatkozta, hogy csak a pénz miatt van itt. @ferenck: a csapat "lelke" igenis a középpálya, azt szentségtörés lenne megbontani (nem is fogják:) ), a támadósor alakítható, a védelemmel egyetemben.

Messi88 2009.07.19. 21:26:23

@krysal: az bűn ha egy csapat a saját neveléseit fontosabbnak tartja ? Iniesta igenis fontosabb Eto'onál, mint ahogy Raúl is fontosabb Nistelroynál, Benzemánál...Ronaldonál(?) mert sztem igen

doublec 2009.07.19. 21:33:24

a katalán (morális) gödör

SamS 2009.07.19. 21:46:18

Nah most már inkább a csere etikai oldalát vizsgáljuk, nem a szakmait. Én mindkét oldalról nagyon negatívnak tartom ezt a lépést (Barca szempontból).

Egyrészt Guardiola kapott egy szimpatikus keretet, és most elkezdte a csapatba remekül illeszkedő, bizonyított játékosokat új, ellenszenves, méregdrágákkal pótolni. Azért beszélek többes számban, mert aki már most ilyen úton indul el, az később sem lesz különb szvsz.

Ez a játékos semmibe vétele. Samu jól (majdhnem tökéletesen) teljesít, erre hoz a helyére nevetséges áron egy nagypofájú, túlsztárolt (ez is szubjektív, bele lehet kötni) bosnyák kölyköt. Ez semmiképpen sem illik bele abba a képbe, hogy 8 sajátnevelést küldött pályára a BL döntőn, hogy azokkal a srácokkal igázta le a Real Madridot, akikkel már gyerekkorukban is együtt dolgozott...

Arról már nem is beszélve, hogy a dolog szakmai oldalát is megkérdőjelezem (persze lehet mondani h ő jobban ért hozzá, de United szurkolóként még Sir Alex-et sem tartom tévedhetetlennek, ő is csinált már hülyeségeket).

shinigami 2009.07.19. 21:59:03

@SamS:
'hogy azokkal a srácokkal igázta le a Real Madridot, akikkel már gyerekkorukban is együtt dolgozott...'
azert ezis enyhe tulzas

mondjuk tavaly is volt 1 kocsog igazolasuk (dani alves) es iden is
de ugye a barca szent, oket nemlehet bantani

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 22:09:40

az a gondom,h ha pep allitana ossze es igazolna le oket,meg 1 kahn - burdisso,materazzi,cordoba,a. cole (?) - c. ronaldo,tofting,gravesen,nani - ibra,adriano csapatrol is igyekeznenek bebizonyitani,h minden idok legszimpatikusabb,a legnagyobb szakertelemmel osszevalogatott gardaja. mert pep tudja - ez lassan olyan kezd lenni,mint a "wenger knows"...
@krysal: "Nem vagy te madridista szellem véletlen? :) "
nem eppen:DD sajnos a hulyeseg,a halatlansag,az emberi rovidlatosag,a szuk emlekezet teljesen fuggetlen attol,h madrid- v barca-drukkerek vagyunk. raadasul itt magyarorszagon egyikunk sem szuletett egyiknek sem,amirol szinten hajlamosak vagyunk neha elfeledkezni. ok,pl. nekem alapjaraton szimpatikusabb katalonia,mint kasztilia-leon,barcelona is,mint madrid,plusz a ket klub torteneteben is a barca altal kepviselt ertekek allnak hozzam kozelebb,de ez azert megis total mas,mintha a camp nou kozeleben szulettem vna

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.19. 22:37:16

ezt xavi nyilatkozta par hete samurol:
""If you go to speak to 'Samu' face-to-face and talk to him properly then there are no problems."We know that he is capable of and this season we have had so much from him, he is a vital player. "I do not know what Pep and Txiki [Begiristain] will do, but if it was down to the players we would consider him to be the number one priority."

ezt meg ini tegnap v tegnapelott:
"As my team-mate I only have good words for him. Not just now, but always. For me, he is the best forward in the world. I hope he can be with us, but these are things that the club and Samuel have to work out, all I can do is hope that he is happy wherever he plays."
""There is nothing official. I think that the Swedish player is a very important one, but my teammate is Samuel and I appreciate him a lot. I've had plenty of good times with Samuel."

SamS 2009.07.19. 23:02:23

@ferenck: Ezek után egyszerűen meg se kell hallani, ha vki arról beszél h bomlasztja a csapategységet.

"For me, he is the best forward in the world." - ha a csapattársai így gondolják, akkor nem hiszem h Guardiolán kívül sokan örülnének ha Eto'o-t kidobnák, és jönne helyette Zlatan.

shinigami 2009.07.20. 00:01:33

@SamS:
persze de ezis olyan h viszonylag ritkan nyilatkozza azt barki is h mennyire szar a csapattarsa...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 01:49:48

most olvastam 1 interjut a barca honlapjan laportaval. o is elmondja,h samu a vilag legjobb kozepcsatara,meg h a jatekoscsere txiki es pep otlete vt. guardiola edzoi kvalitasait elismerem,de ezek utan szar embernek tartom. kulonosen,ha az abszolut gentleman rijkaarddal hasonlitom ossze. txikirol nem valtozott a velemenyem,ot mindoig is annak tartottam.

értelmetlen_nevű 2009.07.20. 02:39:01

olyan mintha beszartak volna Pereztől. Tényleg komoly csapatépítés megy Madridban, de azért 6:2-es El Classico után nem kellene ekkora pánikba esni.

kroos 2009.07.20. 06:51:55

ezen a ,,csapatépítésen" mindig jót röhögök...

shinigami 2009.07.20. 09:29:55

@kroos:
enmeg azon amikor elitelunk 1 klubot azert mert jatekosokat vasarol

krysal 2009.07.20. 10:07:28

@Messi88: Ne érts félre, nem azzal van bajom, hogy személyes szimpátia alapján kit tart fontosabbnak, hanem azzal, hogy a "Pep knows" alapon aláír egy olyan döntést, ami ha Madridban történne, kommentek százai szólnának arról, hogy húdemekkora baromarcúak a madridiak. Egyszerűen nem látom be, melyik sportszakmai ok az, amiért a bizonyított, bevált játékost lehúzza a klotyón, és hoz helyette méregdrágán egy másikat - nem mellesleg épp akkor, mikor minden második katalóniából érkező nyilatkozat etikátlannak tartja a madridi költekezést, és piedesztálra állítja a Barcelonát. És ha véletlenül fel találjuk hívni az ellentmondásra a figyelmet, kibukik, hogy igazából Eto'o nem is annyira jó, sőt, bomlasztja a csapatot, egyébként is Pep jobban tudja, vakon megbízunk benne. Párhuzamként: nem tudok olyan Madrid drukkert mondani, akinek ne szúrta volna a szemét pl. annó a Mór kiebrudalása (a mostani szenteskedő Barcások hányszor is emlegették ezt?), miközben náluk kb ugyanaz megy végbe, és találnak rá jó indokot, hogy igazolják a vezetőségüket. Nem röhejes ez egy kicsit?

@shinigami: Én emlékszek nem is egyre, lett is belőle nem egy csapatnál haddelhad. (Pl. épp Samu beszólása Dinhónak, hogy ugyan néha csinálhatna valamit. Jól összeszidták, de érdekes, végül ki is rúgták Dinhót is. Úgy tűnik, az őszinteség nem kifizetődő egy elitklubnál...)

@ferenck: megint egyetértek. (bár nekem épp nem szimpatikusabb katalónia, de ez mellékes...) Maradjunk annyiban, a szellemiségünk, a szurkkolói mentalitásunk közös, mindegy, milyen mezt húzunk rá:)

@kroos: te általában mindenen röhögsz -elvi alapon, vagy csakazértis?-, ami madridban történik.

Messi88 2009.07.20. 10:29:06

@krysal: inkább bízok meg egy olyan edzőben aki1 év alatt történelmet írt, mint mondjuk egy a futballhoz semmit sem értő elnökben. Még az is hozzátartozik a történethez, hogy most azért ilyen drága Zlatan vagy Villa vagy bárki más mert drágalátos Perez Úr 1hét alatt kasszát robbantott ( persze ahogy Kaká felesége mondta ezt a pénzt csak Isten tehette a Madrid kezébe :))) ), és ez megemelte az árakat. Laporta próbált ezután minél tovább várni, hogy lecsillapodjanak a dolgok, de már lassan elkezdődik az előszezon, úgyhogy most már lépni kell. A sportszakmai okok egyértelműek: Pepnek egy erőcsatár kell, ezt már tavaly is megmondta (ezért is jött szóba tavaly Adebayor v. Drogba neve), Samu inkább egy amolyan robbanékony befejezőcsatár. Komolyabb védelmek ellen ( pl angol csapatok-Lpool, Chelse) igenis fontos lehet, hogy vki fizikálisan is felvegye a vesenyt a védőkkel, esetleg a fejjátéka is legyen jó. Bízni a csapatban és a vezetőségben pedig igenis fontos, nyilván nem vakon, de itt nem is erről van szó, hisz már bizonyítottak, elég ha csak tavaly ilyenkorra gondolunk, amikor a nagy edzőnevek helyett Pepre tette a voksot az elnökség, hát az még nagyobb rizikójú döntés volt.

Mourinho már nem a király 2009.07.20. 10:31:03

Ez az Etoo ügy annál kuszább, hogy egyértelműen rá lehetne kenni Pepre vagy Samura. Érzésem szerint Laporta Józsi kavarja a legjobban a dolgokat, de Etoo managere se semmi.
Mindenesetre nyerő csapatot megbontani nem biztos h. jó ötlet, bár nem hinném, hogy Ibrának, vagy főleg Villának nagy gondot okozna a beilleszkedés.

krysal 2009.07.20. 10:35:45

@Messi88: ez az "azért ilyen drága Zlatan vagy Villa vagy bárki más mert drágalátos Perez Úr 1hét alatt kasszát robbantott" eléggé álságos.

Szerinted bármelyik csapat olcsóbban jutott volna ezekhez a játékosokhoz? Még véletlenül sem lehetséges, hogy ennyire taksálják őket alapban? De persze lehet, hogy Perez tehet róla. Meg arról is, hogy nincs világbéke. Meg az éhezőkről. Meg hogy eláztam a Hegyalja utolsó napján.

...nem misztifikáljátok ezt egy kicsit túl?

Erőcsatár kell neki? A Bajnoki cím-BL győzelem-Spanyol kupa győzelem esetleg nem volt elég meggyőző, hogy nem egy rossz csapat ez ígyse? Mondom én, ha akarunk, mindent meg lehet magyarázni...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 11:06:49

attol ,ha evente 4 meccsen nagy szukseg van 1 erocsatarra,lehet venni - tartaleknak,nem zlatant,hanem oan vkit,akit - ha nem megy az ilyen meccseken - a 60. perc kornyeken be lehet kuldeni,hatha valtoztat. vannak erre megfelelo emberek. az pedig,h az utanpotlasban nincs,csak jelent vmit. pl. azt,h a klub jatekfilozofiajatol tavol all ez a stilus. a cselzi elleni elso meccsen meg egyszeruen sokkal batrabban kellett vna jatszani,nem belemenni a taktikai csatarozasba,hanem "barcasan" nekik esni,es rogton nem lett vna annyira kielezett a visszavago. ott sem az erocsatar hianyan mult,hanem a gyavasagon.

persze,h felverte perec az arakat,ez ketsegtelen. de ezzel valszeg mindenki tisztaban vt mar az erkezese elott is. azert,mert felverte,meg nem kell belemenni ugyanabba az utcaba,mint o. ha kiadtunk vna riberyert vmien konstrukcioban pl. 60millat,semmit nem szolnek,mert o (kulonosen 2010tol,ugye henry sem lesz fiatalabb) tenyleg kell(ene),de a samu-zlatan transzfer a legszebb pereci hagyomanyokat es jelent juttatja az eszembe,ami utan nem erzem az erkolcsi alapot ahhoz,h barca-drukkerkent pocskondiazhassam florentino vasarlasait. altalanos futballbaratkent igen,de csak ugy.
termeszetesen kivanom zlatannak,h legyen sikeres,de attol meg nem fogom szeretni,es mindig is samu lesz nalam a barca number one 9ese (pedig anno egy nagyon nagy kedvencemet,patrick kluivertet valtotta,de patjenak tenyleg mennie kellett). viszont csak akkor fogom elismerni,ha vele 3 bajnoksagot,2 bl-t es 1 kupat begyujtunk. raadasul ugy,h ket bl-finalet dont el.

@krysal: ez a megmagyarazas oan,h 5 perc alatt ugyanugy meg tudok magyarazni vmit,mint a rakovetkezo 5ben az ellenkezojet. egyszeruen maskent csoportositom a tenyeket,maskent kovetkeztetek,masokat emelek ki,masokrol nem szolok 1 szot sem. ha vmire eleve vevo a hallgato,ugyis megeszi. plane oan esetekben,amikor mar-mar vallasos meggyozodesrol,egyes emberek - pl. pep - balvanyszeru tiszteleterol van szo. pedig attol meg tisztelhetunk vkit,h nem fogadunk el tole. es ha csalodtunk benne,nem kell a tegnapi balvanyt a sarba tiposni,vagy legalabbis befeketiteni. mittomen,marco van basten vt az 1ik istenem jatekoskent,es holland-drukkerkent megvaltot lattam benne,amikor az oranje kispadjara erkezett. amikor a 2006os vb elotrt kihagyta a keretbol - kamu indokokra hivatkozva (mint most a barca samu eseteben) az elete formajaban levo seedorfot,megkerdojeleztem a dontes jogossagat. aztan kihagyta davidsot es huntelaart is,ami szintiszta idiotizmus vt,majd miutan rvn-nrl is sikeresen osszeveszett,idiotanak tartottam. kovetek 1 oranje blogot is - seedorf-dontest mindenki helyeselte,kb. ugy mint rengeteg barcas bologat most pepnek. aztan ugyanezek a drukkerek most mar azt is elfelejtik,h marco a futballtortenelem (talan) legzsenialisabb kozepcsatara vt. edzokent meg nem lehetett tudni,mi lesz,ki lett probalva,vtak igeretes dolgok,de osszessegeben nem valt be. oda akarok kilyukadni,h szeressunk barmennyire is vkit,ez ne legyen vallasos elragadtatas,hanem probaljunk kritikusan viszonyulni hozza,es ne ideologizaljunk meg 1-1 rossz dontest.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 11:11:23

elnezest,h eleg ossze-vissza,kuszan fejeztem ki magam,de gondolom, azert atment,mit akartam mondani

robill760 2009.07.20. 11:13:12

@SamS: Cantona valóban 97-ben vonult vissza, de AZÉRT, mert Jacquét nem számolt vele. A vb alatt sértődötten focizgatott a strandfoci vb-n, és még szurkolni sem volt hajlandó a francia válogatottnak (ami utólag maximálisan igazolja Jacque döntését).
De ugyanez volt a helyzet 2002-ben Romarióval, még a miniszterelnök is közbenjárt Scolarinál, hogy vigye magával, ő azonban hajthatatlan volt, mert tudta, hogyha egyszer kispadra ülteti, akkor azonnal elkezdi majd fúrni.
Eto'óról meg akármit nyilatkoznak a csapattársak, igenis rossz hatással van a közösségre, ha valaki kétszer annyit akar keresni, mint a többiek, amikor szinte mindenki a világ egyik legjobbja a posztján (kapust leszámítva :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 11:21:00

@robill760: huszonotodszor is feltennem a kerdest,hol lehet olvasni arrol,h samu mennyit akart keresni a barcanal? nem negyed-otodkezu nso-s pletykakat,kisgyerekek eurobarcas omlengeseit,minden elhangzott harom szohoz oldalas cikkeket krealo sport.es-es,el mundos,as-es,marca-s cikkeket,azokon alapul goal.com-os irasokat,hanem oat,ahol eto'o-ra vagy az ugynokere hivatalos - idezojeles formban hivatkoznak. a barca honlapjan,de mashol sem lattam meg iet,es nem is hallottam ilyen jellegu interjut. megkoszonnem,ha vki ramcafolna,es mutatna par hiteles forrast.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.20. 11:51:10

@krysal:

Nem hittem volna pont rólad, hogy ilyen rosszindulatú vagy.

Mutass rá csak _egyetlen_ olyan kommentemre, amelyikben a madridi költekezést szapultam, és bocsánatot fogok kérni.


@ferenck:

Te pedig mutass egy olyan idézetet, melyben Pep ezt állítja: "én nagyon nem kedvelem Eto'o Samut"!

krysal 2009.07.20. 12:25:58

@Csöncsön: Nem rosszindulat kérdése, csupán sajnálom Sámuelt, ahogy sajnáltam Morientest, Solarit, Del Bosquét (...), stb. Pedig ha erőt veszek magamon, még sportszakmailag is tudnék kierőltetni magamból indokokat a fentiek távozására - de attól még nem lenne igaz. Persze ne nézd el nekem (nekünk), hogy egy ilyen mértékű pálfordulás után ne emlegessük fel a Barca-oldalról érkező szenteskedő kijelentéseket, vagy meg-nem-értésünket, hogy a tökéletesen beváltat cserélik bizonytalanra mondvacsinált indokokkal. És nem is feltétlenül te vagy az az ember, aki most a földig leszólja Eto'o-t (bár ez:"Ugyan már, Eto'o kb. a nyolcadik legfontosabb láncszeme volt ennek a csapatnak." kicsit azért erős volt), de helyén kéne kezelni a dolgokat. A Pepről kialakult egy idényes véleményed meg könnyen járhat úgy, mint a Rijkard-féle történet. Sőt, Pep olyan alapokat kapott meg (a nyilvánvaló vérfrissítési követelményekkel együtt), ami kevés szakvezetőnek sajátja. Sőt, továbbmegyek, ha már emlegetted korábban a bevállalták a Pep-féle rizikót eszmefuttatásra: tucatnyi csapat van, ami vállalja az ugyanilyen rizikót. Most épp a Juve, a Milan vette fel a "mi kutyánk kölyke" eszmét, de pl. Madridban sem életidegen az ilyen megközelítés.

és persze íme egy elegáns példa: "Nekem (Perez előéletéből kiindulva) inkább véletlennek tűnik, hogy a nagy nevek egyúttal hiányposztokra is érkeztek." - bár igaz, belőled kinézem, hogy az árakat racionálisan szemléled, így nem a költekezés a probléma, hanem általában Perez ténykedése. Persze ezek egymástól el nem különíthető dolgok. Megint mondom: nekem sem a kikalkulálható végösszeg a problémám, hanem egy ilyen idény, és egy ilyen Barcelonai karrier után a felmerült üzlet puszta ötlete. Sajnos kénytelen voltam Perez alatt hozzászokni az ilyenekhez (nem is tetszik, elhiheted), de ez most kb olyan, mint Del Bosque menesztése: érthetetlen, mondvacsinált, ostoba, felesleges.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.20. 12:36:57

@krysal:

Én kedvelem Eto'o-t. Sajnálom is, hogy elmegy. De azért ő nem ugyanazt jelenti a Barcelonának, mint Xavi, Iniesta vagy Messi.

Rijkaardot is kedveltem, de az utolsó idényben már nem tudta kezelni a csapatot, ez látszott.

A Morientes-párhuzam azért nem áll meg, mert Morientesszel nem a szakvezetésnek volt problémája tudtommal. A klubvezetés akart a helyére egy igazi "galaktikus" sztárt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 13:00:22

@Csöncsön: miert nem tudod elismerni,h mi - a barca - ugyanugy kovetunk el emberileg megmagyarazhatatlan,szakmailag enyhen fogalmazva is megkerdojelezheto donteseket,mint a real?

figyelj,rijkaard levaltasaval szinten egyetertettem - annak ellenere,h a szivem egyik csucske,a 80as evek vegi,90es evek eleji oranjebol es a nagy milanbol (hiaba vt ott a szinten imadott gullit es van basten) o volt a number one kedvencem, azt az uriemberseget,amit tole lattam a kispadon,naon keves embertol lattam eddig. (kepzelheted,h majd kiugrottam a gatyambol a boldogsagtol,amikor 2003ban a kedvenc jatekosom,edzom a kedvenc csapatom trenere lett. ezzel egyutt tavaly tenyleg le kellett valtani - sportszakmai okokbol.)
samu eseteben viszont teljesen mas a helyzet. az ember igazsagerzete haborog,es az igazsagerzetem fontosabb,mint a klub szeretete. es miert is szeretunk 1 klubot? jatekstilus,filozofia,de elsosorban jatekosok miatt. es elnezest kerek,de az utobbi 5 ev barcajabol szamomra samuel eto'o vt az 1ik ilyen jatekos.
ibrarol meg az is beugrik,h a szinten kedvelt ajaxbol 2003ban nem eppen a legdicsosegesebb modon igazolt az interbe - a moggi-per kornyeken derult ki,h moggi kiszemelt jatekosok megkornyekezeseben azt is meglepte neha,h ha a klub nem akart megvalni toluk,felvette veluk a kapcsolatot,es gyozkodte oket,h lehetetlenitsek el a helyzetuket. gondolom,elotte persze felterkepezte,kik lehetnek vevok erre. ibraval is ez ment: 1 edzesen latvanyosan osszeveszett vdv-vel,az akkori csk-val,felrugta,es ezek utan nem vt maradasa. (a sors ironiaja,h fel ev mulva mar vdv is a hamburgban vt.) ien elozmenyeket (is) figyelembe veve,talan nem annyira erthetetlen,h nem repesek a boldogsagtol,h egyik abszolut kedvencemet lecserelik egy ketsegtelen zsenialis tudasu,de emberileg megkerdojelezheto jatekosra.

robill760 2009.07.20. 13:14:30

@ferenck: www.fannation.com/truth_and_rumors/view/59153

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/africa/4634455.stm

Ha jó tudom, addig hisztizett, míg 4-ről 6 millióra emelték a fizetését, viszont meggyőződése, hogy minimum 10-et ér, hiszen annál kevesebbért nem akar elmenni.
Én ezt úgy értelmezem, hogy nem elégedett a 6-tal sem (lehet, hogy tévedek, nem beszéltem vele telefonon), és aki sértődött, az nem jó munkaerő (ezt viszont zapasztalatból tudom).

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 13:30:02

@robill760: az elso idezet nelkul ugy er veget,h "according to Sport." a masikban sem beszel penzrol. ilyen cikkekkel,spekulaciokkal dunat lehet rekeszteni.

egyebkent mintha pep es laporta nem lennenek osszhangban. laporta tegnap este lenyilatkozta (barca-honlap),h ibra akkor is jon,ha samu nem fogadja el az inter ajanlatat. pep most tart sajtotajekoztatot,ahol a kovetkezoket mondta:
"Inter have the money to make Eto'o happy, but if he wants to stay then I will have no problem with that," the coach told Sky Sport Italia.
"If Samuel stays then we will continue with him and without Ibrahimovic.
"Ibrahimovic is a different player to Eto'o and he is world-class too.
"Everything depends on Eto'o. He has the right to evaluate Inter's offer and make a decision."

krysal 2009.07.20. 13:31:28

@Csöncsön: értsd:Perez. A Barcánál meg Pep és Txiki Begiristain erősködik, amennyire tudom, Laporta meg meggyőzhető.

...nem mintha a lényegen ez változtatna.

halareaal 2009.07.20. 13:52:26

@Csöncsön: nem akarok kekeckedni, mert mostanában (azért joggal) nagyon fel lett kapva, meg minden, de igazából a sztárok közül pont egyedül Iniestáról bizonyosodott be, hogy tudják pótolni. asszem kb 2 hónapot hiányzott abban az időben, amikor az őszi clasico volt, ez ugye az egyik legerősebb időszaka volt a Barcának. ezzel szemben ha megnézed a Barca mostani keretéből Etot pl ki tudná pótolni? senki. mondjuk egy Eto-Krkic cserét sztem sokkal jobban megérezne a Barca, mint egy Iniesta-Keitát pl. szal bármennyire utálom is Etot, azt azért el kell ismerni h ebben a Barcában nem a 8. ember volt, hanem kb Xavi és Messi után vhol. amugy sztem ezzel a cserével a legrosszabbul nem is a Barca, hanem Eto járna a legrosszabbul. ő abban az Interben nem élne meg, Ibra teljesítményétől sztem nagyon messze lenne.

2009.07.20. 13:53:40

Én teljes mértékben egyetértek ferenckkel és ezuttal a madridistákkal is. Szégyen ami most a klubnál megy.

Samu pótolhatóüságáról mindent elárul, hogy amikor 2x kidőlt 1/2-1/2 szezonra egyből nem nyertünk semmit. Amikor egész szezonban rendelkezésünkre állt akkor viszont mindig nyertünk min 1 bajnokságot.
Xavi és Messi után/mellett a legfontosabb láncszeme a Barcanak.

SamS 2009.07.20. 14:13:03

Szerintem meg Ibra lesz nagyon messze Eto'o teljesítményétől. A svéd majmot mindenki agyonsztárolja, közben egy jó képességű, mégnagyobb tehetségű játékos, de egy baromi nagy tróger. Eto'o-ban ugyanúgy megvannak a képességek, csak ő nem szarik bele az egészbe és küzd ameddig tud.

doublec 2009.07.20. 14:22:03

a Madrid szurkolók,akik sajnálják Eto-t:D

meg hogy megbomlik a Barca csapata esetleg,jaj de kár:D

ne vicceljünk már, mindenki tudja milyen megnyilvánulásai voltak Eto-nak a Madridról, én ezek miatt is, remélem megy az Inter-be,ahol nagyon összebalhézik Mourinho-val,különben mikor a Chelsea kiverte a Barca-t a keresztvizet is leszedte Eto Mourinho-ról és csak a Chelsea-re fröcsögött,miután kiestek

könnyen lehet belőle egy Adriano-féle történet az Internél,ha nem lesz kedve játszani

Ibra-val meg simán jól jár amúgy a Barca, zseniális támadó,kinőtte az Ajax-ot,kinőtte a Juve-t is ,kinőtte az Inter-t is simán


csak nem kell ez a mézesmázas Barca etika,bár Laporta hajtja tovább,miután kinyilatkoztatta,hogy ez a 70-90 M€-s transzfer egyáltalán nem olyan,mint pl. Kaka 70 M-s transzfere

a Barca pénze nyilván tisztább és jobb az illata

nemhogy az Unicef-nek adnák oda:DD

Eto-ban is benne van sztem az,ami Dinho-ba és Deco-ba ,hogy bármikor elszállhat, sztem ilyen szempontból is jobb Ibra,aki sikerre éhes abszolút,de nem megy Afrika-kupára se 2-3 hetet stb.

ráadásul tényleg megér 70 M€-t is akár

ilyen társakkal, ilyen helyzetbe hozásokkal,amit Xavi,Iniesta,Messi tud csinálni Ibra is meglövi a maga 30-40 gólját simán sztem

ahogy meglőné Torres,Villa is

bár érdekes,hogy miért nem Villa,aki 50 M-ért már elhozható lenne, inkább adnak 40+Eto+Hleb-et

persze Eto-t nehéz eladni,nem kell senkinek sem úgy tűnik direkt transzferben,akinek kell,az meg Eto-nak nem kell

doublec 2009.07.20. 14:23:01

@SamS:

ja Eto egy zseni, Ibra meg egy közepes támadó,aki szarik bele

lol

Mourinho már nem a király 2009.07.20. 14:37:26

Hivatalos sajtótájékoztatót tartott a Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola, s elárulta, amit már hosszú ideje lehetett sejteni: a katalán klub el akarja adni Samuel Eto’ót. A spanyol szakember elmondta, nem a futballtudása miatt válnak meg „a Barca sikereinek egyik fő letéteményesétől”, hanem a magatartása miatt.

Tessék, aki szerint Pep nem akarja elküldeni, itt a tény.

SamS 2009.07.20. 14:38:28

@double.up: "ilyen társakkal, ilyen helyzetbe hozásokkal,amit Xavi,Iniesta,Messi tud csinálni Ibra is meglövi a maga 30-40 gólját simán sztem"

Szerintem meg nem. Sőt, ebben biztos vagyok.

"ja Eto egy zseni"

Ez így van.

"Ibra meg egy közepes támadó,aki szarik bele"

Ibra egy JÓ KÉPESSÉGŰ támadó, aki szarik bele. Nem mindegy ;)

Állítom továbbra is, hogy egy statikus, keveset mozgó, lusta, nemtörődöm, nagyképű csatár nem akkora világklasszis szupersztár istencsászár attól, hogy minden 2-3. meccsen villan egyet.

2009.07.20. 14:53:15

@double.up: "Ibra-val meg simán jól jár amúgy a Barca, zseniális támadó,kinőtte az Ajax-ot,kinőtte a Juve-t is ,kinőtte az Inter-t is simán"

15-18 góljaival? :DD
28évesen produkálta az első csatárhoz méltó szezonját. A holland bajnokságban még a féllábú csatárok is 30 körül rúgnak, de neki még 20 se jött össze. Azt sem hiszem hogy a juvet, intert ilyen mutatókkal ki lehetne nőni, mert az tuti a barcaban az elmúlt időkben ez csak a cserepadra lett volna elég.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 14:54:12

az eurobarca igy kezdi a beszamolot pep sajtotajekoztatorol:

Pep leszögezte: Eto'o nem sportszakmai indokok miatt távozik
„Megértem, hogy az emberek okokat keresnek a ’miért-re’. Samuel egy fantasztikus játékos, és többek közt neki is köszönhetjük a tavalyi, szenzációs idényt, ezért nagyon hálás vagyok neki. Nincsenek sportszakmai, és magatartásbeli indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről. Eto’ónak megvan a saját karaktere, a személyisége, amitől ő az, aki. Én nem azért vagyok a Barcelona edzője, hogy megváltoztassam a játékosaim személyiségét, hanem azért, hogy a klub a lehető legsikeresebben szerepeljen. Meg vagyok győződve róla, hogy a Barcának az a jobb, ha Eto'o elmegy. Hogy tévedhetek-e? Nos természetesen igen. De én vagyok itt, hogy meghozzam a döntéseket. Még egyszer hangsúlyozom: nincs sportszakmai indok, nagyon hálás vagyok neki, amit tett a klubért. Samu egy példa, hogyan viselkedjünk a pályán és azon kívül egyaránt.”
„Nem beszéltem Samuellel, ám nagyon remélem, hogy nem neheztel rám. Jelenleg csakis arra koncentrálok, hogy a csapatommal felkészüljek a következő idényre. Soha nem tudnék úgy döntéseket hozni, hogy nem vagyok egyenes.”
„Van arra esély, hogy maradni fog, és ha így lesz, ki fogjuk értékelni a lehetőségeinket. Ha Eto’o marad, nem érkezik Ibrahimovics. Gazdagok vagyunk, de ennyire azért nem…”
„Ronaldinho esete teljesen más, mert akkor még nem én voltam az edző. Eto’o nélkül nem tripláztunk volna az elmúlt évben, de előre kell nézni, mert a múltból nem lehet megélni. Megértem, hogy az emberek nehezen tudják ezt elfogadni, de ez az én döntésem!”
„Ibrahimovics még az Internazionale játékosa, és korántsem biztos, hogy végül Barcelonában köt ki, mivel a piacon mindent nagyon nehéz elérni, komplikált a dolog, mert van egy csapat, amely nagyon sokat fektetett az együttesébe, és igazolt…”

eurobarca persze szuokasosan alaposan benyal pepnek. nekem ebbol az jon le,h pepnek nem vt szimpatikus vmiert,o se tudja miert,v nem akarja kozolni a nagyvilaggal.

BK 2009.07.20. 14:56:13

@ferenck: és mellesleg a lelátón gubbasztó van der Vaart hiányában meglőtte az évtized gólját. lehet, hogy már jócskán benne volt az eligazolhatnék, de csak odarakta magát. már halványulnak az emlékeim, de én hálát adok minden percért, amit az Ajaxban a pályán töltött.

hogy ellenpontozzak az antibrásokkal szemben, szerintem meg Ibrahimovic aranylabdás lesz a Barcelonában.

calcio_di_rigore 2009.07.20. 15:03:40

@double.up: Kinőni a Juvét nem lehet, barátom.

Amúgy meg Ibrahimovicnak kánaán lesz az alapvonalig hátráló védők bajnoksága.
Ha komoly meccsről van szó, és nem komolytalan (Mancini) vagy flegma (Mourinho) edzője van, akkor a hozzáállásával sincs semmi baj (lásd Capellonál).

BK 2009.07.20. 15:03:53

@ferenck: tényleg köcsög ez a Pep, hogy nem von be például téged... figyu, meg kell mozgatni a keretet, a változással lehet esély tartani a minőséget. saját nevelésekhez nem szabad nyúlni, a többiek közül meg azokhoz szabad nyúli, akik már régen itt vannak. Eto'o adekvát választás, főleg ha a világ legjobb csatára is mozdulna.

BK 2009.07.20. 15:08:35

@calcio_di_rigore: izé, csak azt akarom jelezni, hogy jól szóltál. köszönöm.

doublec 2009.07.20. 15:14:15

@Blaugrana:

nemcsak a góljaival nőtte ki az Ajax-ot,meg az Inter-t,Juve-t annyira nem is, ők kinőtték magukat a Serie A-ból a B-be:D

a holland ligával egyetértek,de ott sem azért figyeltek fel rá ,mert rúgott volna 40 gólt,mert nem rúgott közben ilyen Kezman meg Huntelaart lőtt annyit,még sincsenek sehol sem

hanem mert rohadt erős támadó, magas, tank, technikailag nagyon képzett,jól fejel,távolról is életveszélyes, 3 védővel a nyakán is elballag a gólig stb.

sehol nem volt mögötte,olyan középpálya,mint Eto mögött,mikor Deco és Dinho osztogatott,vagy most mikor Messi és Xavi löveti vele a gólokat


szakmailag sztem semmi gond nincs az Eto -Ibra váltással

Eto-val sem szakmai gond van,ahogy Pepe nyilatkozta, hanem másmilyen,amit nem tudnak megoldani,és jobb váltani,mint a bizonytalannal nekimenni az új szezonnak

ha Eto megkapja az álomfizetését,akkor kérhet annyit Messi is, Xavi is, meg mindenki kérhet emelést stb.

viszont ha Eto szarozik, gondok vannak vele, és meg tudják szerezni Pep-ék Ibra-t,akivel nem lesznek gondok vélhetően, fogja tudni hozni magát,(mikor Eto-t megvette a Barca Eto se volt egy nagy durranás 15 gólokat rúgott a Mallorca-ban kb.)
akkor az egy simán jó transzfer

csak az a "fránya" Barca morális magasság...

az egy másik témakör,hogy a nagy zsenik a Barca-ból miért kerülnek ilyen helyzetbe,hogy Dinho,Deco,Eto vagy akár Kluivert olyan furán távoznak

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.20. 15:17:02

@BK: eleg szubjektiv dolog,h ki a vilag legjobb (befejezo) csatara. van kb. 5: drogba,eto'o,ibrahimovics,torres,villa. te ibrat,en samut valasztom ki kozuluk. masok masokat.

zsakfos 2009.07.20. 15:17:36

@Blaugrana:
"A holland bajnokságban még a féllábú csatárok is 30 körül rúgnak"
Ja olyan féllábúak rúgtak a holland bajnokságban 30körül mint van Basten, Romário, Bergkamp, Ronaldo, van Nistelrooy, Kezsman vagy Huntelaar :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.20. 15:21:07

@halareaal:

Hosszú távon szerintem összeomlott volna a Barca Ini nélkül. A tavaszi hajrában, amikor már mindenki az utolsó erőtartalékait mozgósította, ő tartotta a lelket a csapatban. Ennek mintegy szimbóluma volt a Stamford Bridge-i meccs.

@BK:

Csatlakozom az Ibra-ellenpontozókhoz.

Eddig csupa fogalmatlan csapatban játszva is elég jól termelte a gólokat. Most pedig majd lesznek kiszolgálói is...

doublec 2009.07.20. 15:34:21

amúgy ma este a Real első barátságos meccsét játssza a Shamrock Rovers ellen 21.00-től

dolgozni is kell a sok kivágott pénz után,hogy legyen valami belőle

Xabi Alonso pedig egyre közelebb,talán közelebb,mint Eto a Barca-hoz:D

SamS 2009.07.20. 15:55:14

@double.up: "hanem mert rohadt erős támadó, magas, tank, technikailag nagyon képzett,jól fejel,távolról is életveszélyes, 3 védővel a nyakán is elballag a gólig stb."
Azért a klasszis, jó formában lévő védők mind leszedték a pályáról. Akkor a világ legjobb csatára valaki, ha bármilyen ellenfélnek gólt tud rúgni, legalábbis állandó fenyegetés alatt tartani. Ibrahimovicnak 180 perc kevés volt a Manchester United ellen értékelhető megoldásra.

@BK: "figyu, meg kell mozgatni a keretet, a változással lehet esély tartani a minőséget. saját nevelésekhez nem szabad nyúlni, a többiek közül meg azokhoz szabad nyúli, akik már régen itt vannak."

A Real Madrid pontosan ezt csinálta, amiért mindenki köpött rájuk ( az 1. Perez érára gondolok).

"meglőtte az évtized gólját"

Ez valami óriási tévedés lehet csak.

értelmetlen_nevű 2009.07.20. 16:19:12

Az a kérdés, hogy lő-e 30 gólt Ibrahimovic is idényenként. A Barcelonának nem igazán van szüksége még egy "kreatív" támadóra, ott van Xavi, Iniesta, Messi, Henry. Kell még egy befejezőcsatár, erre a posztra Eto tökéletes volt. Ibrát én is jobb játékosnak tartom nála, de nem 40 millió+Hleb a különbség köztük. Szerintem ez sokkal indokolatlanabb igazolás, mint a CR7-t kifizetett majdnem 100 millió. Nekem semmi bajom a nagy igazolásokkal, de most hülyét csinált magából Laporta.
Etora kíváncsi leszek, szerintem az Interben nem tudja hozni a tavalyi formáját.

krysal 2009.07.20. 16:23:49

@Csöncsön:@double.up: "a Madrid szurkolók,akik sajnálják Eto-t:D

meg hogy megbomlik a Barca csapata esetleg,jaj de kár:D

ne vicceljünk már, mindenki tudja milyen megnyilvánulásai voltak Eto-nak a Madridról, én ezek miatt is, remélem megy az Inter-be,ahol nagyon összebalhézik Mourinho-val,különben mikor a Chelsea kiverte a Barca-t a keresztvizet is leszedte Eto Mourinho-ról és csak a Chelsea-re fröcsögött,miután kiestek"

Na, akkor ki is a rosszindulatú? És double.up, én pl. nem azt akarom, hogy a legnagyobb ellenfelünk folyamatosan pofára essen - hanem azt, hogy tiszta erőből, full kerettel verjük őket péppé. Azt hiszem, van különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.20. 16:25:39

@SamS: Éppen az volt a gond, hogy a második meccs első félidejében kihagyott két óriási ziccert, melyekkel továbblőhette volna az Intert. Az rendben van hogy hihetetlen szögekből csodagólokat tud lőni, de a Barca egyérintős ziccerig kipasszolgatós játékába jobban illik Eto, mert a ziccereket biztosabban lövi be, mint Ibra.

Másfelől viszont a Chelsea ellen épp egy olyan típusú csatár hiányzott a Barcából, mint Ibra, aki még egy passz helyett inkább elvállalta volna 25-ről is.

SamS 2009.07.20. 16:26:37

@értelmetlen_nevű: "Etora kíváncsi leszek, szerintem az Interben nem tudja hozni a tavalyi formáját. "

Lehet, de Hleb, Eto'o és a 40 millióból vásárolt játékosok biztosan többet nyújtanak, mint Ibra.

BK 2009.07.20. 16:26:46

@SamS: nem tudom, miért kevered bele a Realt. mondjuk valóban egy Real-bejegyzés alatt járunk. :) de ha már... amiről én beszélek, az más, mint amiről az szólt, amiről te beszélsz. szerintem a Barca kezdője maximum két ponton lesz más ősszel, mint ennek a szezonnak a nagyrészében volt. reményeim szerint Ibrahimovic lez a különbség. meg most nem mernék tippelni, ki lesz a legjobb a balvédőbe, mert Maxwell nekem szívem csücske.

"Ez valami óriási tévedés lehet csak. " - tény, nem vizsgáltattam be a Gólnagyságot Megítélő Bizottságnál, de ez a gól nekem örökre megmarad melengetni a szívemet. www.youtube.com/watch?v=Vz5VL3mcso4

Asidotus 2009.07.20. 16:30:03

"kinőtte a Juventust"
írta valaki. Azt hiszem, az ilyen "embereket" ki kéne moderálni.Nem csak az NST-ről, meg úgy általában az internetről, hanem a Földről is. Mondja a köveknek a Marson,hogy van olyan, hogy jobb, mint a Juventus.

Mr.AT 2009.07.20. 16:39:43

@calcio_di_rigore: Teljesen egyetértek.

A Juventust éppúgy nem lehet "kinőni", ahogy a Real Madridot vagy a Manchester United-et.

Új kihívásokat keresni lehet, elégedetlennek lenni az edzővel, vagy játékostársakkal lehet - de ezek a klubok az abszolút elitet képviselik, egy szinten, innen nincs feljebb.

Kétlem, hogy pl. anno Zidane, vagy most C.Ronaldo úgy távozott volna Madridba, hogy "kinőttem ezeket a B ligásokat".

doublec 2009.07.20. 16:49:45

aki meg a Madridról ír negatívan,arra vonatkozik ugyanez meg ennek a 100-szorosa...

lol

doublec 2009.07.20. 17:01:45

@Mr.AT:

ennyi erővel az Ajax is az abszolút elit,onnan sincs feljebb,és mégis van

Mr.AT 2009.07.20. 17:07:33

@double.up: Az örökös olasz bajnok, az örökös spanyol bajnok és az utóbbi 20 év legeredményesebb angol csapata azért egy egész más szint, mint az Ajax, azt gondolom ezt te is belátod.

Mind presztízsben, mind társadalmi/futballszakmai elismertségben - mind kihívásban.

doublec 2009.07.20. 18:05:27

@Mr.AT: akkor mondhattam volna a Bayern-t is

onnan sincs feljebb ?:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.20. 18:37:53

@Mr.AT: C. Ronaldo mondta is az ügynökének, hogy vagy Torino, vagy Madrid...

calcio_di_rigore 2009.07.20. 18:45:56

@pancho_sanza: 2-1, 2-0.

Amúgy azt tudtátok, hogy C. Ronaldo csak Salas miatt nem lett a Juve játékosa? Valamire csak jó volt a chilei.

touristique 2009.07.20. 19:09:41

Mit csinált Salas? :D

calcio_di_rigore 2009.07.20. 20:02:27

@touristique: Nem akart a Sportingba menni, pedig Moggi már lezsírozta a cserét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.21. 10:32:11

@double.up:

Objektíven nézve a Bayern nagyobb klub, mint a Juventus.

:-)

Mr.AT 2009.07.21. 12:12:08

@pancho_sanza:
2008-2009: 2:0, 2:1 going through: Juventus
2004-2005: 0:1, 2:0 going through: Juventus
2002-2003: 1:2, 3:1 going through: Juventus

Sálálálálálá.

Mr.AT 2009.07.21. 12:13:06

@Csöncsön: Muhahaha. Mi adja ennek a fantazmagóriának az objektivitását? :-)

krysal 2009.07.21. 12:41:04

@Mr.AT:

1997–1998 Real Madrid against Juve 1-0 (És ez döntő volt, sálálá:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.21. 12:46:10

@Mr.AT: ezzel azt akarod mondani, hogy még egy határtalanul szar Madrid is vonzóbb, mint az örökös olasz bajnok?
Madridban játékosok bemutatására 60-80 ezren járnak. Torino második legnépszerűbb klubjának mérkőzéseit mennyien nézik majd az őszi szezonban?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.21. 12:56:05

most olvastam 1 erdekes elemzest az el mundo deportivon az ibra-eto'o transzferrol. a lenyege:
1. ibra kepessegeit senki nem vitatja, de ezzel egyutt semmi garancia nincs arra,h megismetli samu teljesitmenyet.
2. ibra helyzete kb. oan lehetett az internel,mint samue a barcanal. ezzel egyutt laporta annyira akarta,mint anno gaspart saviolat,es igy tk. mindent megad erte,ami florentinoi "magassagokba" emeli.
3. barca mindig is jo vt az ertekei elkotyavetyeleseben. egyik evben a lazio meg 50millat kinalt rivaldoert,kovetkezo evben a brazil ingyen ment a milanba. most is vmi hasonlo tortenik.
4. samu 23 evesen jott,most 28. lehet,h tenyleg indokolt a valtas. de csak abban az esetben,ha 1 24eves titant es nem 1 vele egykoru klasszist hoznanak helyette.
5. a real ketsegtelen csillagaszati osszegeket adott ki jatekosokra,de az ujak boritekolhatoan jobb teljesitmenyt fognak nyujtani,mint az elmult szezonban a helyukon jatszok. az ibra-samu deal eseteben ez semmi szin alatt nem boritekolhato.

annak orulok,h ezt nem az as,nem a marca zsurnalistai,hanem 1 barcelonai lap irta meg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.21. 13:43:59

@pancho_sanza:

Az ilyen kommentjeid miatt bírlak nagyon. :-))

Mr.AT 2009.07.21. 13:56:15

@krysal: Oly rég volt, tán igaz se volt. :-)

Mr.AT 2009.07.21. 13:59:23

@pancho_sanza: Nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy az örökös olasz bajnok JOBB, mint a határtalanul szar Madrid. :-)

Madridban a stadionba tétmeccsen kívüli divatbemutatókra és tétmeccsekre sírni járnak, mostanában. Az nem más hibája, hogy ennyien. :-)

Enrique Iglesias koncerten is sokan vannak, ettől számomra mégsem lesz értékesebb sem ő, sem a zenéje. :-)

Watta (törölt) 2009.07.21. 14:45:55

na ja tavaly Xabi Alonso-t is akarta a Juve asszem, meg idén nyár elején még Ribéry-t is:D

de kiváncsi lettem volna,ha Diego-ra bejelentkezik tök ugyanolyan ajánlattal a Real is vagy a Barca,akkor Diego mit dönt

az meg,hogy ugye kiverte a Real-t a Juve párszor az egy dolog, a Real meg nyert 6 év alatt 3 Bl-t az meg egy másik(össz. 9-et,míg a zebrák 2-t)


fújjj Juve:D

BK 2009.07.21. 15:15:24

@ferenck: mikor volt egy igazolás esetén garancia? szerintem meg most pontosan az történik, hogy kivédik azt a lehetős legrosszabb végkimenetelt, hogy Eto'o jövőre ingyen megy el Olaszországba. inkább beboltolják a világ legjobb csatárára. a 2. pont meg csak azt bizonyítja, hogy ez a két klubelnök számára win-win situation.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.21. 23:43:12

a legszorakoztatobb,h hebe-hoba belenezek az igencsak nivotlan,IQ-kiralyoktol hemzsego eurobarca forumara. szerencsere odaig meg nem vetemedtem,h irkalgassak is arrafele. elolvastam par oldalt samu topikjabol,es mar ott tartanak,h egyesek levezetik,h a cserevel a barca 10 millio eurot nyer :DD persze,en meg beke nobel-dijat.

realnal allitolag granerot visszavasaroljak,javi garciat meg 7millioert elpasszoltak a benficanak. gondolom,senki nem fog konnyeket hullatni utana.

SamS 2009.07.22. 00:10:21

@BK: A világ legjobb csatára mióta Zlatan? Mert volt 1 jó szezonja? Eto'o-nak meg volt 8.

calcio_di_rigore 2009.07.22. 00:23:59

@Mr.AT: azért valljuk be, a japán kislányokhoz könnyebben elér az üzenetük, ami azért fontos tényező.
Sok dologban előttünk állnak még:
1, nem félősek, gond nélkül vásárolnak hitelre, mi meg azon a nevetséges pénzügyi egyensúlyon lavírozunk.
2, tisztességesen végig tudnak nézni egy meccset, nem hangoskodnak, még akkor sem, ha 5-10 ezer juventino leszurkolja őket.
3, felállva tapsolják az ellenfél játékosát, még akkor is, ha pár napon belül 3x alázza meg őket (ugye Capitano?:))
4, ja és mindig sz.pni járnak Torinóba.:)

Nekem semmi bajom velük.:)

calcio_di_rigore 2009.07.22. 00:33:05

@Watta: Xabi Alonso csak azért nem jött, mert az edző más mellett döntött, Diego leigazolása után (még nyár előtt) meg szó sem volt Riberyről.

Persze abban igazad van, hogy a Juve nem tud/akar versenyre kelni 40-80 milliós játékosokért, de szerencsére kirakatbábukra nincs is szüksége. Így is elég fájó lesz C. Ronaldónak, ha összezár előtte Sissoko és Melo.

halareaal 2009.07.22. 00:54:51

@calcio_di_rigore: 5-10 ezer juventino? az mióta nagy szó, hogy a hazai szurkolótábor hangosabb?
ez a hitel dolog is vicces, nah vajon melyik klub erősebb gazdaságilag... az igaz, Torinot nem szeretjük, de mégis inkább a kieséses szakaszban szívjunk, mint a döntőben.

krysal 2009.07.22. 11:19:22

@ferenck: rég olvastam olyan jó hírt, mint hogy a kutyaütő Garcia távozik... Én akkor hullattam könnyeket, mikor pályára lépett...

krysal 2009.07.22. 11:21:12

@calcio_di_rigore: zárt már össze előtte Essien és Terry is - vagy rinákolt, vagy elment mellettük, mint a sicc. Nem kedvelem, de azért pont ettől nem félteném.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.22. 16:32:23

@krysal: azt csodalom,h a benfica adott erte 7 millat... jo boltot csinaltatok az eladasaval,mert naon nem primera-szint.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.07.22. 17:08:53

legujabb fejlemenyek eto'o-ibra ugyben: marca es az el mundo delutan irtak le,de mar a goal.com-on is fent van - skysport.italia es gazzetta a forrasaik (Pancho: ezek mennyire hiteles forrasok?) - h all a bal. samu 6millio kompenzaciot ker a barcatol a maradek 1 evert,amit a barca nem akar kifizetni neki. + szemtol szemben beszelni akar guardiolaval,magyarazatot ker az "erzesekre,megerzesekre." teljesen igaza van. ha guardiolaban van gerinc - eddig ugy tunt,van - akkor leulnek targyalni,bar ezt mar junius elejen is megtehettek vna,es nem kellett vna samu hata mogott ,tudta nelkul intezkedni.
azt is irjak,h laporta ugy begurult,h samu nelkul akarja nyelbe utni az uzletet es 75 millat + hlebet (nem kolcsonbe,hanem atpasszolva) adna ibraert.
sztem moratti belemegy ebbe is.

mindenesetre erdeklodessel varom a fejlemenyeket,amennyiben igazak ezek a hirek

calcio_di_rigore 2009.07.22. 22:10:27

@halareaal: nyilván nem a hazaira gondoltam...

"ez a hitel dolog is vicces, nah vajon melyik klub erősebb gazdaságilag..."

A Real nyereséges?

krysal 2009.07.22. 23:00:51

@ferenck: Én is, szerintem titokban mi fizettük ki ezt a pénzt, csak a sajtósok valamit rosszul tudtak meg.

Nem primavera szint? Szerintem még a Fradiba is gyenge lenne. Minden egyes meccsén egy megszeppent ötévesként játszik, hibát hibára halmoz, bizonytalan, lassú... Ehh.

halareaal 2009.07.23. 00:00:50

@calcio_di_rigore:

pedig a hazai meccseiken vannak 5-10 ezren, nem a Bernabeuban. egyébként pedig leszurkolásról szó sem volt. vannak olyan olasz szurkolók persze, akik képesek több 10 ezres stadionokat leszurkolni, csak épp a Románál.

pont ezaz, olyan háttér áll a Real mögött (nemcsak Perez, hanem maga a klub mögött), hogy még nyereségesnek sem kell lennie. neh már a Juvéval (amely ettől még szintén az egyik legnagyobb klub) akard összehasonlítani.

calcio_di_rigore 2009.07.24. 22:02:06

@halareaal: "pedig a hazai meccseiken vannak 5-10 ezren"

Ez szimpla hazugság, ennél többet nem reagálnék rá.

A Románál? Még Milánóban sem képesek megtölteni a vendégszektort, míg az köztudott, hogy a Juve idegenbeli meccsein megtelik a vendég (Milánóban a kijelölt egész alsó részt megtöltik, a rómaiak kb. a felét.) Nem tudom Madridba mennyien mehettek el, ha kevesebben, akkor az még nagyobb vicc, hogy még tévén keresztül is az ő hangjukat lehetett hallani.

calcio_di_rigore 2009.07.24. 22:10:59

Amúgy meg pont ma jelentette be a Juve, hogy 1 hónappal a kezdés előtt már alig lehetséges bérletet vásárolni, elkelt majdnem az összes (a kanyarokban és némely szektorban az összes).

halareaal 2009.07.24. 23:27:58

@calcio_di_rigore:

túloztam nyilván, mint ahogy te is a 10 ezer vendégszurkolóval (lol). nemtom mennyien fognak kimenni a Juve meccsekre, mindenesetre én tavaly csak akkor láttam tele a stadiont, amikor Cannavarot kellett fütyülni, meg talán a legnagyobb rangadókon. persze a Roma stadionja sem szokott tele lenni, dehát az mégiscsak 80 ezres, és bl meccseken + rangadókon azért tele van.

Keelhaul 2009.08.21. 03:20:03

Negredo eligazolt. Pancho szokás szerint hülyeséget beszélt. Ma is nyugodtan alhatunk. A Sevilla szert tett egy igenjó csatárra.
süti beállítások módosítása