Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Új rovat: OFFTOPIC!

2009.06.24. 13:42 nou san trafford

Ezentúl minden héten jelentkezünk egy bónusz poszttal, melynek funkciója abban merül ki, hogy teret adjon a kötetlen beszélgetéseknek, a marhaságok bekommentelésének és megvédje a többi posztot a szélsőséges szétoffolástól. Tehát ki a jobb, Cé vagy Messi? Mi lesz a Real hollandjaival és Cannavaróval a Juvéban? A jelenlegi Barcelona vajon az univerzum pozitív erőinek legtisztább megnyilvánulása? Depeche Mode, vagy Voivod/Down? Ilyen és ehhez hasonló témák, na meg mindenféle átigazolási pletyka és spekuláció beömlesztését kérjük tovább után, ne fogjátok vissza magatokat!

 

 

 

789 komment

Címkék: offtopic

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr21205589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crouchy 2009.06.28. 22:04:10

Fizetek egy sört annak aki szerez egy képet ARRÓL a bizonyos Dél-afrika- szurkeszről aki bármikro kamerába kerüült átszellemült fejjel kiguvadt szemmel ordított:)

papercut 2009.06.28. 22:11:16

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Oké, elismerem, gonosz vagyok, de gondoljátok végig: Az amerikaiak a nagy sportsikereiket nagyrészt a "sporttechnológia innovációinak" köszönheti (mondjuk úszás biciklizés stb). csúnyán fogalmazva ez olyan izomserkentő szereket jelent amik a.) olyan újak, hohy nem szerepelhetnek a doppinglistákon b.) annyira gyorsan elbomlanak, hogy nem lehet őke kimutatni. Innen csak egy lépés azt gondolni, hogy ha van egy olyan drogom amivel pl: a harmad-negyed rangú úszóim az olimpia előtt másodperceket!! vernek addigi legjobb idejükre a kvalifikációs versenyeken, és nem lehet kimutatni akkor mondjuk a focistáimnak is adok belőle, hmm? Nem hátrány ha többet és gyorsabban futnak majd, bár ügyesebbek nem lesznek, az fix. Ez most csak egy gondolatkísérlet, nem gondolom, hogy valóban ez lenne a helyzet és tényleg le a kalappal az Usa válogatott előtt de annyira sok nagy sportolóról derült ki, hogy a nagy eredményeikben valami szer "áldásos" hatása is közrejátszott, hogy sajnos az első gondolotam egy-egy meglepő eredmény után a dopping. Sry majd leszokok róla.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.28. 22:14:36

@sporttárs: tegnap del Bosque nyilatkozott a spanyol válogatottat ért kritikákról. Megemlítette, hogy Iniesta, Silva és Senna hiánya érzékenyen érintette a csapatot.

Az amerikai mérkőzés utáni nyilatkozatában meg kitért arra, hogy a tömörülő amerikaiak ellen nagyon nehéz volt középen támadniuk, széleken próbálkoztak de csak így sikerült.

sporttárs 2009.06.28. 22:14:43

Azt azért megjegyzem, hogy aki szerint Brazília a "túlszép-sokpasszos-technikás" játék miatt elviselhetetlen, az nem látta őket játszani mostanában de a spanyolokat se. :)

Kaka megmozdulása mutatta, hogy a sebességben van a legnagyobb erejük, amikor hajlandóak ritmust váltani.
Ja, és az Elano-pontrúgások. :)

sporttárs 2009.06.28. 22:15:50

@pancho_sanza: Jóvan, én igazat adtam neked, nem látod? :) (Én is olvastam Del Bosquét.)

montipájton 2009.06.28. 22:29:58

Na, végül győzött az igazság, a brazilok csak berámoltak négyet a második félidőben, abból hármat a hülye asszisztens is észrevett. A ritmusváltásaik bejöttek, és végül csak lett 1 ember, aki le tudta fejelni az amerikai védőket. (Elano 3. gólpassza két meccsén, ha Xavi csinálja, lenne szopkodás.))) )

A második félidő, meg a torna egésze alapján okés a végeredmény, mondjuk a brazilok helyében nem törtem volna magam, köztudott, hogy KK-győztes nem lesz egy évre rá világbajnok.

Luis Fabiano klasszis csatárként dolgozott, Robinho viszont nagyon nem győzött meg a tornán sok mindenről. Pato kaphatna néha lehetőséget. (Valamint Romario.)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.06.28. 22:33:48

@papercut: Ez annyira kettős mérce. Ha az USA-nak bejön valami sportban, akkor egyből előjön a dopping kérdése. Phelps-et minden magyar leköpné, mert hogy doppingol, de azt lelkesen elhisszük, hogy a testméreteiben messze eltörpülő második helyen beúszó Cseh Laci már tiszta, csak éppen Phelps nem volt. A sétálva nyerő Jamaica-i váltónak tombolt mindenki, mert jól elkenték a drogos USA csapatot, csak kérdem én, akkor ők hogyan?

Szerintem semmivel nincs nagyobb esélye, hogy ők doppingolnak fociban, mint hogy más élcsapatok... de ez igaz az atlétikára is.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.06.28. 22:48:52

@papercut: Nem teljesen értem, hogy 1. az amerikaiak sportsikereiben miért épp "sporttechnológiai innovációk" szerepét kell kiemelni és 2. a "sporttechnológiai innovációk" szerepét miért épp az amerikaiaknál kell kiemelni. Milyen szerencse, hogy pl. mi magyarok Pekingben pont olyan sportokban szerepeltünk jól, ahol az állóképességnek és az erőnek semmi szerepe, nem igaz? Ehhez képest az általad említett kerékpársportban az amik egy aranyat bírtak nyerni tavaly. Ennél kábé az összes létező sportban sikeresebbek.

Másrészt meg ugye nem gondolod, hogy a foci esetében elsősorban a válogatottaknál és nem a kluboknál alkalmazzák a "sporttechnológiai innovációkat"?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 22:48:57

Azért vicces visszaolvasni az első félidei kommenteket :-D. Ebből látszik, hogy néha az is pofára esik, aki félidőben következtet.

A brazilok is följavultak a második félidőre, de az is benne volt az eredményeségükben, hogy amibe az első félidőben éppen hogy bele tudtak érni a jenkika , arról éppen hogy lekéstek a második félidőben. Jellemző, hogy az első félidőben minden szögletet és beívelést kifejeltek Onyewuék, a végén pedig éppen egy szöglet után bólintotta a győztest Lucio.

Azt el kell ismerni, hogy amik második gólját egy gyönyörű kontra végén lőtte Donovan. De szép gólokat láttunk a brunz meccsen is. M'Phela szabdrúgás gólja is nagyon ott volt, de nekem Güiza második dugója tetszett a legjobban. Főleg, mert úgy is akarta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 22:52:49

@_Maverick: Hagyjuk ezt, mindenki doppingol, a brazilok is. Vagy tíz éve nyilatkozta francia Petit egy angol showműsorban, hogy ezt a tempót nehezen lehetne bírni doppingszerek nélkül.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 22:55:08

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Az azért tény, hogy az amik élenjárnak a sportorvoslásban, de azért a kínaiak eredményai mögött is lehet ez-az.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.06.28. 22:58:17

@popp: Pont erre akartam én is rávilágítani.:)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.06.28. 23:03:41

@popp: nincs ilyen tény, ilyen elképzeléseink vannak. a kínaiak meg annyian vannak, mint a kínaiak, az lenne csoda, ha nem söpörnének be ennyi érmet, de olyan gyanús alakok, úgyhogy inkább fogjuk a doppingra.

egyébként Petit nem azt nyilatkozta, hogy nem lehet bírni dopping nélkül, vagy hogy mindenki doppingol, hanem azt, hogy ebbe az irányba halad szerinte a futball, és hogy vannak akik már most is (illetve akkor, amikor nyilatkozott) doppingolnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 23:06:52

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Azért emlékszünk a kilencvenes évek közepén sorra lebukott kínai úszókra. A Petit nyilatkozattal kapcsolatos észrevétel viszont jogos, de ennél direktebben nem monbdhatta ki, ha nem akarta bemártani magát és a kollégáit.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 23:09:34

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Ja igen, és az elképzeléseink sem véletlenül alakulnak ki, amikor mondjuk a francia úszó, Alain Bernard egy év alatt kap föl tízkilónyi vagy annál is súlyosab izomkötegeket. Frenkl Róbert nyilatkozatai elég érdekesek a témában,

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.28. 23:16:32

@Vul-Kahn: köszönöm. úgy tudtam, h Marin eligazolása még nem biztos, meg emlegették a hsv-t is.

Dreher a faszért lesz a s04 kapusedzője...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.06.28. 23:22:16

@popp: a kínaiak történetesen tornában a legkiemelkedőbbek hosszú ideje. milyen doppingszer csinál az átlagos tornászból klasszis tornászt?

ugyanígy a focisták sem azért doppingolnak, hogy jobb játékosok legyenek, hanem hogy bírják a sűrű versenynaptárt. és itt akkor inkább beszéljünk "dopping"-ról, mert mi van mondjuk a cukorkaként falt fájdalomcsillapítókkal?

a foci nem úszás vagy atlétika, doppingtól egy csapatból sem lesz világbajnok. ezért értelmetlen erről beszélni KONKRÉT EREDMÉNYEK KAPCSÁN.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.28. 23:37:20

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Az utolsó mondatoddal egyetértek, de ha már szóba került, gondoltam beleböfögök.

A kínaiak meg följöttek egy-két sportágban, ahol azelőtt sehol sem voltak. Pénz nem számított, ahogy elcsábítottak a klasszis edzőket is az adott sportágból, úgy a legfejletebb sportorvosi háttér megfizetése sem okozhatott gondot.

A kerékpáros doppingbotrányok kapcsán meg rengeteg ilyen-olyan ügy felszínre került már, amely a többi sportágat is érinti. Ilyen a botrány szószában nyakig elmerült Dr. Fuentes páciens listája, amelyen nagynevű focisták és teniszezők is szerepeltek.

Amúgy rengeteg dopping listás cuccot tartalmazó terméket kapni a kereskedelemben, például az energia italok zöme is ilyen.

Ez is egy olyan téma, amelyről talán sohasem alakul ki őszinte diskurzus. Egyébként én nem a sportolókat ítélem el az ügyben.

crouchy 2009.06.28. 23:44:07

@popp: jaja, nagy köcsögök azok a kínaiak. Annál már csak azok a szemét magarok vagy kik szemetebbek. Mindent megynernek Kajak-Kenuba, szétnyomatják doppinggal a sportolóikat, tavaly bele is halt az egyik szegény. Meg vízilabdában is. olvastma a Storyban, hogy olyan bőrre kenhető doppingszerük van, ami vízben aktiválódik. Ezért olyan jók vizes sportokban. Ráadásul még a búzájuk is Gémenyós. Pfuj. mocskos banda.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.06.28. 23:52:16

@popp: egy minden tekintetben brutálisan fejlődő ország bizony feljön olyan sportágakban, ahol addig sehol sem volt. azt nem értem, miért épp velük kapcsolatban kell mindig előhozni a doppingot. ezért hoztam fel a tornát, ahol tényleg brutálisan dominálnak, és ami doppingszempontból az egyik legtisztább sportág. az mondjuk nem volna legalább ilyen tetszetős logika, hogy ha egy ilyen sportágban dominálnak a leginkább, akkor biztos ők a legtisztességesebbek általában is? nem, akkor elő kell húzni azt a kártyát, hogy biztos meghamisították a versenyzőik születési adatait (az amerikai média és a közvélemény egészen szánalmas műsort nyomott ennek kapcsán tavaly). hiszen az nem lehet, hogy ezek a kis sárgák csak úgy jobbak legyenek nálunk.

ugyanígy az nem tetszetős logika, hogy a '90-es években nem azért buktak le az ő úszóik, mert ők doppingoltak leginkább, hanem mert az ő sportorvosi hátterük volt a leggyengébb? akkor most hogy is van ez?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 00:53:35

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Na a pontozásos sportágak egy másik történet... Mielőtt még félreértenél nem azt mondom, hogy a kínai tornászok nem jók. De azért a több, mint százötven érmüknek csak elenyésző részét nyerték abban.

Kár, hogy belemásztunk ebbe. Nem akarok én vádaskodni meg elítélni senkit. Sőt az sem tetszik, mikor WADA ellenőrök személyiségi jogokba gázolva vegzálják az élsportolókat.

A doppingolás viszont egy évtizedek óta jelenlévő dolog az élsportban, ha tetszik ez, ha nem. Abban viszont igazad van, hogy tán az a leggusztustalanabb, amikor az ebben szereplők ujjal mutogatnak egymásra.

@crouchy: Gondolom félreértettél.

crouchy 2009.06.29. 00:59:35

@popp: válóban nem csak, és nem elsősorban neked szólt. csak nálad telt be a pohár.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.06.29. 09:27:04

azért csak volt az amcsiknak egy Balco ügye (az egy gyár volt). szépen elhallgattak benne (az egész világ), mert a komplett atlétikai eredménysort át kellett volna dolgozni ~90 és ~2000 között kb. persze, lehet venni orosz, meg kinai szteroidot is. sőt, korábban olvastam, hogy a kolumbiaiak is ráálltak a gyártásra, mert elég drága. szóval, nem kell személyeskedni... úgy tűnik, mindenki használja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 11:18:31

@popp:

Igazából sok olasz bajnoki nézésébe belekezdtem, aztán negyedóra után elkapcsoltam, annyira untam a bénázást. Egyedül a Genoa-Sampdoria, a Milan-Napoli, a Lazio-Roma és az Inter-Roma volt viszonylag jó meccs.

A "szerintem egyértelmű"-t annak érzékeltetésére írtam, mennyire szubjektív, hogy más szerint meg más egyértelmű...

Abban viszont egyetértünk, hogy a nap gólja tegnap Güiza ívelése volt. Fölhívnám a figyelmet rá, hogy ő kb. a negyedik számú spanyol csatár!

A brazilok meg örüljenek, de ne feledjük: aki KoKu-t nyer, az egy évre rá bukik a vébén. Remélem, ezúttal sem lesz másként. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 11:23:49

@Csöncsön: Ezekszerint az értelmezés is szubjektív ;-).

Nyilván sokszor azért kapcsoltál el, mert kezdődött a spanyol bajnoki, vasárnap este például összeszaladtak ezek a meccsek.

Sokkal több jó meccs volt az olasz bajnokságban tavaly, mint nézhetetlen, ez meg szerintem egyértelmű.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 11:32:45

Na igen a Balco botrány. Azért milyen sprinterek buktak már le az utóbbi tíz évben, Linford Christie, Justin Gatlin, Tim Montgomery, Marion Jones, Dwaine Chembers stb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 11:32:46

@popp:

"Nyilván sokszor azért kapcsoltál el, mert kezdődött a spanyol bajnoki, vasárnap este például összeszaladtak ezek a meccsek."


Lebuktattál. ;-)

Amúgy pont a kapcsolgatás miatt támadt az a benyomásom, hogy a spanyol sokkal tempósabb, "erősebb", gazdagabb bajnokság, mint az olasz. Gazdagságon a játékosok kvalitásait értve.

Amúgy, akár hiszed, akár nem, ez az összehasonlítgatásosdi engem untat a legjobban. Legszívesebben megnézetném (természetesen _büntetésből_) a tegnapi bronzmeccs első félidejét azzal, aki még egyszer leírja, hogy a Barca egy "gyenge bajnokságban" lőtt 105 gólt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 11:36:42

@Csöncsön: De mégis mindig fejest ugrasz bele.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 11:41:24

@popp:

Mert ha meglátom leírva a fönti mondatot, az nekem olyan, mint bikának a vörös posztó. :-)

Hispan07 2009.06.29. 12:33:56

Éveken át vizilabdáztam, azóta is rendszeresen sportolok. Úgyhogy nyugodt szívvel kimondom: a mai profi élsportolók 80% egészen biztos kokszol, eltérő mértékben, különböző hatékonysággal. Aki mást mond, az vagy soha életében nem futott/úszott/tekert még 5 kilómétert sem egyhuzamban, vagy hazudik.

Egyébként ez évben én is kapcsolgattam spanyol bajnokikra. Mindig az az érzésem támadt, hogy valakik összekeverték a szalagokat, és véletlenül a fejetlen csirkék közösségi társastánca került adásba. Persze tempósan és roppant gazdagon, rósejbnivel és zöldsalátával tálalva.

sporttárs 2009.06.29. 12:55:36

@popp: Igen, bizonyára te tudod legjobban, hogyan akarta Güiza.
Én csak megkockáztatom, hogy esetleg csak így sikerült. De utólag tökmkindegy. :)

A brazilok hajlandóak voltak ritmustváltani, az amcsik a spanyolok ellen a végén is odaértek... Teljesen megérdemelten nyertek Kakáék, mást ne mondjak az egyébként remek amerikaiaknak 11 ember ellen csak ők tudtak gólt lőni a tornán, mindjárt hetet.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.29. 13:00:40

@popp:
az amik második gólja miatt még most sem találom az állam...

@sporttárs:
vannak gólok, amiket sosem tudunk meg, h akarták.
Lampard lőtt ilyet a Barcának, Proszinecskinek is volt ilyenje.
meg Zidane BL-döntős gólját sem biztos h így akarta, mert lehetne volna azt még pár centivel feljebb ;)

kroos 2009.06.29. 13:00:53

Kyle Broflovski jó zsaru

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 13:06:14

@sporttárs: Ha megnézed a felvételt, látod hogy a kapu felé néz a srác. Szóval nekem úgy tűnik, hogy megnézte és oda löbbölte a helyére.

A brazilok meg nemcsak hajlandóak voltak -ez a minimum -, de képesek is - na, ez a valami.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 15:18:31

@sporttárs: @pote: @popp:

Nem is értem, ez hogy lehet kérdés. Beadni nyilván nem akarta oda, hol nincs senki. Azt meg már nézzük ki egy spanyol válogatott játékosból, hogy képes oda rúgni a labdát, ahová akarja.

Szenzációsan szép és okos gól volt. Egyben választ adott a "van-e Torresnek és Villának cseréje" kérdésfölvetésre is. Nagyon úgy tűnik, hogy van...

Még a KoKu-hoz: az jutott eszembe a döntő után, hogy "egyszer volt Budán kutyavásár"; kétszer egymás után nem tudták megcsinálni az amik ugyanazt, és ez legkevésbé sem az ellenfélen múlt*. Sajnálom, hogy nem láthattunk spanyol-brazil meccset, no de majd jövőre... :-)


*a spanyolok mezőnyben sokkal jobban lefocizták őket, mint a brazilok

sporttárs 2009.06.29. 15:34:37

@Csöncsön: a spanyolok mezőnyben sokkal jobban lefocizták őket, mint a brazilok

Ja, és milyen sokra mentek vele, de biztos én tudom rosszul, hogy a fociban az számít. (Mellesleg ugyan miért focizták volna le jobban őket, láttad te azt a tegnapi második félidőt? Baszki, a félpályán nem jöttek át az amcsik, hja, elfáradtak, a spanyolok ellen meg nem, de ez csak a frontok miatt van nyilván.)
Meg bizos az is úgy van, hogy nem az ellenfélen múlik a meccs eredménye, gondolom, ha a spanyolok verik így meg USÁt, véletlenül sem alélsz el tőlük.
Azért ugye nem baj, ha brutális elfogultságnak tudom be ezeket a töklogikázlan kiejlentéseidet.

(Én aláírom, hogy Güiza már akkor eltervezte ezt, amikor még melegített.)

Zvdegor 2009.06.29. 15:35:24

Alap, a brazilok elsők, a spanyolok harmadikak lettek, nem is kérdés, melyik csapat a jobb, egyértelműen az utóbbi ;)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.29. 15:40:04

@sporttárs: tényleg tudatos volt Güizától, ez szerintem elég egyértelmű (a hosszú közelében ember nem volt, és meg is nézte magának a sarkot).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 15:40:04

@sporttárs:

Az igaz, hogy a brazilok ellen a félpályán nem jöttek át az amik, de a spanyolok ellen meg a 16-osukról se nagyon. Nagyjából ez volt a különbség a két meccs között. :-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.06.29. 15:42:32

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
A Chelsea-Barca-n sem volt sokszor ember se a hosszú oldalon, D.Alves mégis odatekerte 10-ből 8x.
(de csak kötekedem)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.29. 15:48:29

@Csöncsön:

Egri Viktor mondta a spanyol-amerikai meccsről (találóan): "annyira fölbillen a pálya, hogy már függőleges".

De fölösleges ezen vitatkozni, mert szerintem aki látta, annak nagyjából egyértelmű lehetett, hogy melyik volt ezen a tornán a két legmagasabb szinten futballozni tudó válogatott. Kár, hogy nem láthattuk őket egymás ellen, mert akkor nem kéne ilyen hülyeségeken vitatkozni, hogy "mi lett volna, ha..."

De majd talán jövőre. :-)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.06.29. 15:49:11

@pote: mert Alves egy horkantó gnú, de ezt te is jól tudod.

Azazello007 2009.06.29. 16:10:23

A KK-n mutatott teljesítményekből semmiféle fontos következtetést nem szabad levonni (na jó, az olaszok tragikusak:-P), viszont az amik kettővel verték a spanyolokat, ráadásul nem is kifejezetten mákos meccsen. Ettől még jobb a spanyol válogatott, de mi a probléma azzal, ha az USA is teljesen oké (megjegyzem, már hosszú-hosszú évek óta)? Vannak ilyen meccsek, és nem mindig a balszerencse az oka.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.29. 16:12:28

@Azazello007: Azért az USA sem volt olyan meggyőző, három zakó, két győzelem (egy bravúr és egy kalkulálható).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.06.29. 16:30:17

valaki korábban hasonlította az amcsik mostani teljesítményét a 2004-es göröghöz. hát ezen valszeg mindkét oldalon felháborodnának. az amcsik játékban, a nagybetűs JÁTÉKBAN bőven felülmúlják a helléneket, a görögök meg végre is hajtották a csodát, míg az amik csak beleszagoltak, h milyen lenne, ha.

a görögökről ordított, h a fonalat kapták el és még pár meccsig tart a dolog, az amcsik meg tudnak vmit és az elkövetkezendő pár évben bárkit elkaphatnak.

nem kedveltem különösebben egyik csapatot sem, de olyan görög kontrára/támadásra nem emlékszem, mint amilyet láthattunk néhányat most usa-tól, csak arra a kurva beívelt labdára hariszteasz fejére (amit egyébként hálistennek a francia és a portugál kapuba is befejelt :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.30. 17:37:42

A "vajon a spanyol bajnokság valószínűtlenül gyenge, vagy a Barcelona valószínűtlenül erős?" problémakör kapcsán összeállítottam egy statisztikát a topligák bajnokainak gólátlagáról a hazai bajnokságban, illetve a BL-ben.

MU: a PL-ben 68/38 gólt lőtt, meccsenként 1,79 gólt. A BL-ben 18/13 volt a mutatója, ez átlagban 1,38 gól mérkőzésenként.

Ugyanez a statisztika az Internél: 70/38 = 1,84, illetve 8/8 = 1.

A Barcánál: 105/38 = 2,76, illetve 32/13 = 2,46.

Az derül ki mindebből, hogy a Barcelona tudta leginkább "hozni" a gólátlagát a BL-ben, a legkevésbé pedig az Inter. Nem a Barca ellenfeleinek védelme volt gyenge, hiszen megközelítőleg ugyanazt a gólátlagot a Barca a BL-ben, Európa legjobb csapatai ellen is hozni tudta, hanem a katalánok támadójátéka volt ellenállhatatlan.

Legalábbis a számok szerint.

SamS 2009.06.30. 18:48:55

Most lusta vagyok utánanézni, de a kapott gólok szerintem mást mutatnak. Aztán persze lehet h BL-ben nem, de a MU védelmét legalább olyan erősnek tartom, mint a Barca támadójátékát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.30. 20:03:01

@SamS:

A kapottgól-mutatók is érdekesek.

MU: a PL-ben 24/38 = 0,63; a BL-ben 8/13 = 0,62
---> gyakorlatilag pont ugyanolyan kapottgól-átlag mindkét sorozatban

Barca: a PD-ben 35/38 = 0,92; a BL-ben 13/13 = 1
---> gyakorlatilag ez is ugyanannyi

Inter: a Serie A-ban 32/38 = 0,84; a BL-ben 9/8 = 1,125
---> ez se jelentős különbség

Vagyis mindhárom csapat nagyjából azt az átlagot hozta a BL-ben, amit a PL-ben, ez a mutató sem azt sugallja, mintha a spanyol bajnokság feltűnően gyengébb volna a többinél, sőt...

Everred 2009.06.30. 20:54:40

Valencia, ahogy az várható volt, a Unitedhez igazolt.

Már csak az a nagy kérdés, hogy szerinte erősebb-e az olasz bajnokság, mint a spanyol?

crouchy 2009.06.30. 21:16:27

idáig ki volt a 8,9 A Realba?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.06.30. 21:19:22

Gagonak(8) elvették a mezét, ráadásul egy brazil.
Saviola volt a kilences.

crouchy 2009.06.30. 21:34:53

@pancho_sanza: köszi, akkor azért nagy tragédia nem történt. am Saviola kilencese az kb olyan mint a Chelseanél Di Santoé:D

Titi120 2009.06.30. 23:05:35

@pancho_sanza:

Kaka: "We're all joining a great team. I'm joining one of the greatest teams. It would mean I would be playing alongside some of the best players in the world: Iker Casillas, Guti, THE DUTCH PLAYERS, all the players who are part of this great team.

Kommentálnád ? :-P

crouchy 2009.06.30. 23:21:51

@Titi120: ezen nincs mit kommentálni, ez a nyilatkozat már a gutinál geci vicces:)
De nyilván ha Kaká mondta, akkor úgy van, hiszen belőle Isten szól, ez jár cserébe a gólok utáni rózsafűzérekért.

BK 2009.07.01. 00:26:59

@Titi120: de basszus, Gutit már Cé is emlegette egy interjúban. azt kell feltételeznem, hogy a focisták nem néznek focit.

BK 2009.07.01. 00:47:12

na, a mezszám-sztori és a holland-vocc keveredik. :) www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193041476158/Plantilla/1193041476158.htm - Nistelrooy neve mellett semmi, gondolom övé a 9-es, Cé meg kapja a tizest, mert Sneijder neve mellett meg a 23-as! ami viszont van der Vaart-é! de van der Vaart neve mellett is a 23 áll! így közlik Wesley-vel és Rafaellel, hogy egyikük biztos megy? :-)

amúgy egy nálam nagyobb Ajax-buzi emlékszik rá, hogy én jól emlékszem -e, hogy az Ajaxban anno volt két olyan szezon, amikor a 10-est és a 23-ast nyáron elcserélték egymás közt és úgy játszották a kövi szezont? ezek szerint a holland gyerekek és David Beckham Michal Jordan-buzi.

avenger13 2009.07.01. 08:37:39

@mocsing: ez szerintem több mint szégyen. Miközben szórjuk a pénzt Gomezekre, annyink nincs, hogy még két évig megtartsuk, és innen vonulhasson vissza. Holott igen nagy része volt a bayern sikerekben, és a csapat egyik legjobbja volt idén is. Remélem nem ez lesz Lucioval is...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.01. 08:52:24

@avenger13: elég jó esély van rá, hogy 48 órán belül lesz pénzetek...

kroos 2009.07.01. 09:08:01

@pancho_sanza: és mit csinálunk vele?
megveszük grafitet 40 millioért?
Ha ribery elmegy akkor ugrik a szélsöjátékunk....
én altintopal meg pranjical nem akarok 4-4-2-etöt.

kroos 2009.07.01. 09:09:37

@mocsing: 3 napig nem voltál net közelben?
Nekem egyszer fél órára elment és már akkor ugy éreztem magam mint Tom hanks a számkivetettben.

United82 2009.07.01. 09:46:14

@Everred:

Jaja Valencia a zsebben.
Most pedig Sir Alex rárepül Benzemára, és el is fogja hozni. Szerintem a Ronaldo ügy kapcsán megegyeztek a Reallal hogy őt a hagyják békén. Más meg nem fog érte 35millió font körül fizetni.

Ezzel majd lesz költve kb 60millió(Valencia+Benzema), vagyis még mindig marad A Sir mellényzsebében 40millió font igazolni (a 100millió Ronaldo 80+20milka amit Glazerék adtak)

Amúgy Fergie hétfőn jött vissza a nyaralásból, ahhoz képest gyors volt hogy kedden már behúzta Valenciát, sztem a héten meglesz Benzema is, és még valami meglepetést is szimatolok a maradék 40milkóból:)

avenger13 2009.07.01. 09:59:53

@pancho_sanza: az eddig is volt. arra pont nincs szükségünk.

Mourinho már nem a király 2009.07.01. 10:54:48

@Rooney82: El kell keserítselek, Benzema nem lesz a tietek :)

Kakától most mit vártok, hogy mondja azt, hogy Guti meg a hollandok nyomorékok? Udvarias volt, nem ismeri őket testközelből, de utána se mondhatja a csapattársára, hogy szar.

Mourinho már nem a király 2009.07.01. 11:46:37

Khmm izé, mostmár félhivatalos is, Benzema a Real Madridhoz igazol, ára 35M euró.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.07.01. 11:57:08

@avenger13: pedig egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy Lucio is mehet, amerre lát. legalábbis nyíg, hogy miért nem reagáltak arra, hogy van Gaal állítólag nem számol vele

@kroos: inkább két és fél volt és tény, h eléggé megszenvedtem, de cserébe részeg lehettem két napig a balaton partján :) te csak tudod értékelni ezt :)

Titi120 2009.07.01. 12:03:02

Elnézést, hogy ilyennel idepiszkítok, de ez annyira szánalmas és nevetséges:
"Az FC Fehérvár vezetősége hivatalosan bejelentette a csapat honlapján, hogy július elsejétől egy évig dr. Mezey György irányítja vezetőedzőként az együttest."

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.01. 12:14:13

@Titi120: Csak sikerült egy sztáredzőt szerződtetnie a Mezeynek, de legalább könnyen megtudtak egyezni.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.07.01. 13:12:32

@BK: Guti véleményem szerint érdekes kérdés. Rengeteg Madrid meccset láttam az elmúlt 10 évben, és végképp kikristályosodott bennem, hogy Guti egyrészt egy zseni, másrészt az élő példa arra, hogy megfelelő mentalitás és/vagy agyműködés hiányában semmit nem ér a tehetség... Robben például a világ egyik legjobb adottságaival rendelkező játékosa, de egyszerűen néha az az érzésem, hogy nincs esze a játékhoz... Gutinak viszont tengernyi agya van a focihoz! Lehet most sokan lehurrognak, de legjobb meccsein én Zidane megmozdulásait látom viszont benne. Egyértelműen látszik a francia hatása. Zseniális bokapasszok, óriási kiugratások szinte lehetetlen helyekről... de mindez sajnos csak ihletett napokon, ha kedve van:( Ez a bosszantó. Gutit még csak NS 9-10-es szinten vagy NS 3-as szinten láttam játszani, szinte soha nem látni tőle egy megbízható, jó 7-es teljesítményt... vagy ott van fejben és van kedve, vagy nincs.

Emlékszek például még nagyon régről egy Roma elleni idegenbeli BL meccsre, amikor 3-at vágott, vagy egy 7 gólos meccsre, amikor 2+4-el zárt a kanadain. És persze megannyi értékelhetetlen produkciójára is.:( Nagy kár érte, mert óriási klasszis tehetsége és ígérete maradt benne, így csak egy megbízhatatlan jó játékos lett.

Vul-Kahn 2009.07.01. 13:28:36

Egyszerűen döbbenet, h elengedtük Zé Robertot. Komolyan, nem találok szavakat. Volt egy játékosunk, aki jól szűrt, jól passzolt, 34 éves kora ellenére nem volt lassú, és ha a sors úgy hozta, balhátvédben is megállta a helyét.
Emberi kvalitásai példátlanok, rutinos, és tökéletesen illeszkedett volna a 4-3-3ba is, ha tényleg átállunk erre van Gaal alatt.
Egyetlen kérése volt, h kétéves szerződést kapjon, ne csak egyévest, de neeeeem, 6 Bayernben eltöltött szezon (ebből az utolsó kettőben egészen kiváló teljesítmény) után nem érdemel meg ennyit... Most így az a helyzet, hogy az egész keretben maradt 2 középső középpályás (mert Borowskit és Ottl-t nem sorolom ide). Grat!
Nagy igazolás ez a HSV-nak, és örülök, h nem vmi ripacscsapathoz ment. Minden jót Zé, hiányozni fogsz...

BK 2009.07.01. 16:17:08

@_Maverick: tény, hogy kevesebb Madrid-meccset nézek, mint khm... mást. :) tényleg ott volt a srácban a lehetőség, de bennem speciel ennyire részletesen nem maradtak meg a jó pillanatai. csak az összhatás, hogy harmincegynehány évesen még mindig elő kell csalogatni az emlékezetből azokat a pillanatokat, amikor jól tolta. ez így kevés. kapott a wiki szerint vagy háromszázötvenhat meccsnyi esélyt bajnokin arra, hogy hatást gyakoroljon még a magamfajta felületesebb Real-meccsnézőre is, de nekem csak valami ramatyság ugrik be, ha Guti szóba kerül.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.01. 17:20:29

@BK: @_Maverick:

Én _Maverick-kel értek egyet. Szerintem Gutiban volt/van zsenialitás, de legalábbis óriási tehetség, és én is láttam már nemegyszer fantasztikusan játszani. De képtelen tartósítani a formáját, ezért nem lehet igazán számítani rá; ha nem megy neki, egészen pocsék teljesítményekre is "képes".

Lehetett volna belőle egy madridi Xavi (még a nevük is ugyanaz), de nem lett. Innen nagyon nehéz megállapítani, hogy miért nem, kinek volt a hibája.

halareaal 2009.07.01. 17:36:59

Gutinak vannak világklasszis pillanatai, amikor a legjobbak közt van. hihetetlen tehetsége van sztem is, de ez 10ből 1x ha kijön belőle, az pedig télleg kevés. így hiába vannak jó pillanatai, összeségében mégsem jó játékos (legalábbis ezen a szinten). még ha a fontos meccseken húzná elő a tudását, akkor beleférne, h ált csak alibizik v bénázik, de ez sem mondható el róla. talán maradnia kellett volna csatárnak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.07.01. 19:12:42

de mi lesz Husztival?

csak padozik, és a nagy Advocaat is csak jan. 1-ig trenírozza.

volt anno nagy vita, jó döntés volt-e, lesz is még.

Glory 2009.07.01. 19:17:38

hmm a real mostmar tenyleg teljesen atfordult undorito feregbe. ok ertem en hogy oda megy mindenki ahol tobbet adnak stb.., deez mar kicsit tulzas. ugy igazolnak mar ohgy ha nalunk nem is jatszik, legalabb az ellent ne erositse. szegyen

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.01. 19:32:08

@Glory: Nem gondolod, hogy ha csaka pénz számítana, akkor Kaká már a Cityben nyomná, vagy mondjuk a Chelseaben? Szerinted Benzema sokkal többet kaphat, mint Manchesterben keresne és a 35 millát a United nem fizette volna ki érte?

Például Ribery szerint a klíma fontosabb, mint a pénz...

drosiii 2009.07.01. 20:01:01

@pancho_sanza: nehogy előjöjj már ezzel a dumával mert egy szarkupac az egész. Oké, hogy megvesznek egy csomó embert még több pénzért. De ezt az álszenteskedést, hogy a Madrid a foci csúcsa, azt felejtsd már el.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.01. 20:05:22

@drosiii: Ha nekem kéne választanom Madrid és Manchester között én is Madridba mennék.

doublec 2009.07.01. 20:05:54

@drosiii:

melyik csapat a futball csúcsa ?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.07.01. 20:16:54

vagy esetleg nem egy egycsúcsos piramisként képzeljük el a futballt mint intézményt, hanem valami olyanként, aminek egy sík felület a teteje. néhányan felférnek oda, sokan meg nem.

de ez is csak egy opció...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.01. 20:22:24

szvsz a futball csúcsa ugye a válogatott, klubszinten meg a fradi. egyébként most a barca, abszolút, jövőre lehet, h a real lesz. lehet.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.07.01. 21:07:03

@pancho_sanza: hát, most, hogy a 150 ezer font feletti jövedelmek adóját 50%-ra emelték a britek, a spanyolok azért versenyelőnybe kerültek a fizetések terén. talán Arsavin sem véletlenül rúgta ki az ügynökét, amikor rájött, hogy jövőre nem lesz olyan vastag az a boríték, mint ahogy gondolta.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.02. 08:49:01

@drosiii: én nem mondtam, hogy a foci csúcsa. Sőt most abszolút nem az.Egyszerűen néhány játékos kihívást érez az odaigazolásban. Mármint ha választhat a Madrid és a Manchester City között, akkor általában az előbbit fogja. Még akkor is, amikor gyakorlatilag nincs épkézláb játékosa a spanyoloknak.
@Alapvonalszippantó Hapci Benő: ha jól tudom a játékosok nettó bérre szoktak megállapodni (+ nagyobb sztároknál a reklámbevételek aránya érdekes még). Az tényleg az ügynök hibája, ha bruttóra állapodik meg, aztán nyelnek nagyokat,mikor jön az első utalás.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.02. 13:06:56

Benzema állítólag azt kérte, hogy a Madridnak adják el, bár a spanyolok kevesebbet fizetnek a Manchester ajánlatánál. C. Ronaldo állítólag már egy éve is Madridba akart igazolni. Kaká számára állítólag csak a Madrid jelentett valódi alternatívát. Állítólag David Villa megmondta az ügynökének június elején, hogy intézkedjen a madridi igazolásával kapcsolatban. Ribery állítólag nem fog hosszabbítani és kizárólag Madridba szeretne igazolni. Xabi Alonso állítólag jelezte a Liverpoolnak és a Real Madridnak, hogy kezdjenek tárgyalni róla. Sneijder állítólag mehetett volna az Interhez, de maradni szeretne. Nem hiszem, hogy pénzéhes disznó lenne mindegyikük.

Sokkal inkább gondolom azt, hogy nem akarnak kimaradni valamiből, amiből lehet valami igazán nagy dolog is. Még úgy is, ha ez egyelőre inkább cirkusz, mint focicsapat, de már most félelmetes elképzelni, hogy mi a fenét tud csinálni 4-5 játékos, aki nem pusztán megoldja a dolgokat, hanem ezt bizonyítottan komoly szinten oldja meg. Igazából leszarom, hogy bajnokok lesznek-e. Hiszen arról szólt az elmúlt három év, hogy a bajnoki cím pont egy laza liverpooli négyest ért, meg azt, hogy félistent csináltak Vucsinicsből és del Pieróból.
Ami érdekes, hogy a madridi játékosok egyelőre nem megosztottak, bár Raúlt még nem hallottam nyilatkozni a helyzetről. Metzelder szólalt fel egyedül negatívan az igazolások kapcsán, de ő is az összegek miatt volt kiakadva. Guti és Pepe például örült, Casillas és Ramos már erről beszélnek egy ideje. Utóbbi 23 éve minden tapasztalatával arra is kitért, hogy aki elégedett a fizetésével, az nem foglalkozik a többiekével.

A hollandokról az jön le, hogy ők maradni szeretnének és reménykednek a szereplésben. Érthető. Egy focistának olyasmi érzés lehet most Madridban játszani, mint amikor Jordanék összeálltak 92-ben kosarazni. Ők is a Chicago, a Phoenix, a Los Angeles Lakers, a New York, a Portland, a Boston sztárjai voltak. Mindegyikük a saját csapata vezére volt. Most a Manchester, a Milan, a Bayern, a Lyon, a Valencia legnagyobb sztárjai lettek felkérve. Önmagában elismerés lehet egy focistának, ha egyáltalán szóba kerül a neve.
Persze az is lehet, hogy a klíma miatt van.

krysal 2009.07.02. 13:50:57

@pancho_sanza:
"félistent csináltak Vucsinicsből és del Pieróból."

Félve, és halkan jegyzem meg Madridistaként, hogy Del Piero Félistenségéhez nem kellettünk mi, megy az magától is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.02. 14:25:44

@pancho_sanza: "Igazából leszarom, hogy bajnokok lesznek-e."

Akkor mi lesz számodra a jövő év tétje? Megnézni, hogy tud-e cselezni Cé? Tud-e passzolni Kaká?

Nekem pont az az érdekes, hogy _eredményben_ el tud-e érni annyit ez a Perez-féle alakulat, mint a Calderón éra kétszeres bajnok csapata.

Mert ha nem, akkor az azért legalább annyira vicces dolog lesz, mint manapság újraolvasni a "Katalán gödör" című opuszt. :-)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.07.02. 14:30:46

@pancho_sanza: nyilván nettóban gondolkoznak, hogy aztán a szerződésekben nettó összeg szerepelne, abban nem volnék biztos, de nem tudom. viszont, ha jól tudom, CR Madridban évi bruttó 13M eurót kap, amiből nettó 9M fölötti összeg adódik. ugyanehhez a nettóhoz egy angol klubnak jövőre 18M-t kellene fizetnie bruttóban. ez hat év alatt 30 milliós difi, és ez csak egy játékos (jó, persze a legtöbbet kereső). ráadásul a "tb" is magasabb Angliában, plusz a játékosok egyéb jövedelmei is magasabban adóznak, amit ugye a klubok nem tudnak kompenzálni.

Mourinho már nem a király 2009.07.02. 14:50:42

@Csöncsön: Hát nézd, Calderon legalább annyi pénzt pancsolt el, mint Perez, csak éppen tucatjátékosokra, és nem 1 hónap alatt.

Calderon ha igazolt volna 2 jó játékost, akkor most annyival kevesebbet kellene igazolni, nem lenne akkora költekezés.

Calderon ha nem kötötte volna meg a 94 milliós CR szerződést, akkor nem hoztuk volna el, vagy ha igen akkor biztosan olcsóbban.

(most látszólag ellentmondtam magamnak, de nem :), volt 1 jó igazolása, L. Diarra, ennyi)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.02. 14:54:16

@Anthony - awkward silence:

Lehet, hogy Calderón is annyit költött, mint Perez, nem tudom.

Csak azt állítottam, hogy az eredményesség az én szememben a legelső szempont. Minden más érdektelen. Nekem, nézőnek. 2004-ben Európa legjobb válogatottja a görög volt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.07.02. 14:55:50

@Csöncsön: igazából mivel a tavalyi csapat még kompletten megvan. (Diarra, Gago, Robben, Sneijder, Raúl, Higuaín, Guti), felépült pár játékos (nagy Diarra, Nistelrooy), így ha Kakáék mind kudarcot vallanak, akkor a tavalyi csapattal megcélozhatják a szorosabb második helyet és mondjuk legalább egy döntetlent fognak hazai pályán a Liverpool ellen.

Ahhoz, hogy bajnoki címről lehessen beszélni még kell 3-4 igazolás. Én egyelőre megelégszem annyival, hogy egy liverpooli égés után nem arról kell vitatkoznom boldog-boldogtalannal, hogy ezek a srácok pusztán azért nem jók, mert bajnokok egymás után "kéccer", de azért talán lehetnek szarok, mert minden olyan csapat, amelyikben ketten tudtak egyeneset rúgni a labdába feltörölte velük a padlót. Kétszer! Oda is, meg vissza is.

Igazából nem láttam játszani s Puskást és di Stéfanot, de nem is gondoltam soha, hogy van valami utánérzésre esélyem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.02. 15:08:34

@pancho_sanza:

Nyilvánvalóan minősíti a Calderón-korszakot a BL-ben mutatott "eredményesség" (vagyis eredménytelenség).

Ha ezen akar változtatni egy elnök, azt jogosnak is tartom.

De ha azt mondjuk, mindegy mi az eredmény, csak ne Higuaín játsszon, hanem Cé, akkor az semmi más, mint arrogancia. Csak az eredmény minősíthet játékosokat, csapatokat.

Bunyom 2009.07.02. 16:46:20

@Csöncsön: akkor terjunk vissza a spanyol - usa meccsre, mi is lett az eredmeny? Mi a minosites spanyol reszrol?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.02. 19:10:24

@Bunyom:

Így van, AZON A MECCSEN az amerikaiak voltak jobbak, mert ők nyertek. Pontosan azért szép a foci, mert nem mindig a jobb képességű csapat nyer.

Bunyom 2009.07.03. 08:37:04

@Csöncsön: srry, de nem lehetett kihagyni. Hozzateszem, ezzel nem tudok egyeterteni. Szamomra nem elfogathato dolog, hogy minden esetben a jobb csapat nyer, akar pillanatnyi forma alapjan sem. Persze az esetek tulnyomo tobbsegere ez igaz. De ha a vajaskenyer 1000bol csak 1 szer esik a nem vajas oldalara, akkor biza nem mindig lesz vajas a padlo, ha kiejtem a kezembol vajaskenyeret. Minden focit szereto, esetleg valaha focizo ember tudja - aki nem az valahogy mindig a "jo" oldalra kerult -, hogy sokkal jobbnak kell lenni az ellenfelnel ha pl ok elvezik a jatekvezetes tamogatasat.
Sot eleg egy-ket elnezett les, ami akar lehet a hibas szituacio megiteles kovetkezmenye, ahhoz hogy egy meccs eldoljon az aktualisan gyengebben jatszo fel javara.
(es akkor meg sorolhatnam az olyan szituaciokat, mint a hollandok - talan elso - golja az olaszok ellen (amikor azert nem volt les, mert serulten fekudt a palyan egy vedo))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.03. 14:54:12

@kroos:

Na tessék, Bede is ezt a véleményt osztja:

"Amióta az eszem tudom, a braziloknak drukkolok, de tisztán emlékszem, hogy azon a 1994-es meccsen nehéz volt értük lelkesedni."

Szerintem ez ekvivalens azzal, hogy "nem mutattak sokat".

spangol 2009.07.04. 14:13:52

@Csöncsön: Bede az örök tanúságtévő, vagy mi a tököm? Szedd már össze magad, Csöncsön.
süti beállítások módosítása