Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 38. giornata: Aggodalmas pofával megyünk pihenni

2009.06.03. 20:00 _benito

Nincsenek véletlenek: a legjobb csapat a bajnok, a legjobb csatár a gólkirály, és a nyáron úgy kifugázzák a Serie A-t, hogy csak lesünk szeptemberben. Ezek mind törvényszerűségek, nincs ellenük mit tenni, maximum szomorkodni lehet felettük, de mielőtt az utolsó – de leglényegesebb – pontba belemennénk, nézzük meg az utolsó fordulón keresztül, mi is történt a csapatokkal 2009-ben. A várakozásoknak megfelelően a Torino csatlakozott a Regginához és a Leccéhez, a Juventus megőrizte második helyét, de a Milan sem hagyta magát a BL-selejtezőig pofozni, így a dobogó, és tulajdonképpen az egész tabella pont úgy néz ki, ahogy ki kell néznie. Hajtás után szeptemberig utoljára, gyöngybetűkkel.

A Milan beletaposta a Franchi gyepébe a Fiorentinát, és ezzel biztos résztvevője a Bajnokok Ligája következő kiírásának – az már más kérdés, hogy milyen csapattal. Kaká távozása iszonyatosan nagyot sebez a Milanon, legalább akkorát, mint a kulcsembereiket sorra elveszítő csapatok Mutu utáni ácsingózása fog a Fiorentinán. Pedig elég komplettnek tűnik a firenzei csapat, nem véletlenül tapsolták meg a 0-2 után is őket a szurkolóik, és ha Mutu egészséges, még erősebbek. A Milan ellenben – mindegy, hogy a Chelsea, vagy a Real Madrid viszi el Kakát – vastag lesz, mint a mamutszar, de az anyagi gondokkal küzdő csapat könnyen lehet, hogy nem dorbézolja el a brazilért kapott zsugát holmi játékosokra. Legrosszabb esetben majd bemondják, hogy Ronaldinho megoldja, és meg sem próbálnak venni valakit a helyére (pedig lehetett olyanokat is hallani, hogy visszacsábítják a Bordeaux-ban szárnyaló Gourcuff-öt - aki egyébként hülye lenne). A tavalyi Milanhoz képest feltétlenül előrelépett a csapat, az utolsó meccsen beszállt egy pár percre Gattuso is, de ezt az évet Milánóban is igyekeznek majd elfelejteni minél hamarabb.

Az utóbbi heteket már ünnepi hangulatban letudó Inter az Atalanta ellen (4-3) sem szakította szét magát, és nem is nyerte volna meg a meccset, ha Ibrahimovicot nem motiválja masszív pénzösszeggel csapata, hogy szerezzen gólkirályi címet. A svéd kettőt vágott (a második olyan látványosra sikeredett, hogy még belőle is kitört a futballistaöröm, és ezúttal eltekintett a Térdre, és szeress! – től.), így megelőzte Di Vaiót, és a szintén duplázó Diego Militót, akit pont az ő helyére visz az Inter. Ibra a koronával a fején gyakorlatilag kijelentette, hogy távozik („Már mindent megnyertem Olaszországban”), és nem is lehet rá mérges senki, hogy így tesz, mert tényleg kihozott mindent a Serie A-ból, ami benne volt. Az Atalantához kapcsolódó kérdés, hogy Floccarit is elszipkázza-e az Inter Milito mellé, de hogy gyengül a csapat, az egészen biztos. És még arról nem is beszéltünk, hogy Maicont a Real Madrid masszírozza, a szénné égett spanyoloknál idén állítólag 250 millió euróból épül fel az új csapat, ebbe simán belefér Maicon.

A Juventus lesimázta a Laziót (2-0), és ha el akarnánk adni az újságot, azt írnánk, Ferrara alatt még gólt sem kaptak, de az elszánt mészárosból kravátlis fizikatanárrá szelidülő Ciro 100 százalékos mérlege sem lesz elég, hogy ott tartsa a kispadon. Conte már biztosan nem (hála az égnek, már bocs), mert hosszabbított a Barival, a többiekkel pedig egyelőre nem foglalkoznánk, majd látjuk úgyis. A két európai kupaszereplő zord szezont tudhat maga mögött, bár tkp mindketten elérték céljukat azzal, hogy a BL-ben, illetve az EL-ben indulhatnak. Az idáig vezető út azonban inkább emlékeztetett egy meredek hegyoldalban kecskék által kitaposott csapásra, mindketten inkább kellemetlen perceket szereztek szurkolóiknak, az örömködésre a végeredményt kivéve egyiküknek sincs sok oka. A Lazio egyben van, a keretben van egy csomó jó játékos, akikből simán kifuthat egy olyan szezon, amilyennek az idei indult, ezzel szemben a Juventusnál a fél keret alkalmatlan, a másik fele meg vagy sérült volt, vagy az alkalmatlan felének köszönhetően nem jött ki belőle, ami benne volt. Ha Nedved visszamegy a Lazióhoz, úgy elbúcsúztatom, hogy attól koldul.

A Roma nem adott komoly esélyt a Torinónak (3-2), így a Cataniát lezúzó Bologna (3-1) kapaszkodott meg a Serie A-ban. A Romának szerencséje sem volt idén, de tettek is érte, hogy ne legyen nekik, ennek ellenére csak nagyon kevésen múlt, hogy nem ők lettek a legeredményesebb olasz csapat Európában. Nagy mozgás várható náluk is, ha nem találnak sürgősen valakit, aki pénzt tesz a csapatba, könnyen kipucolhatják az Olimpico öltözőjét. És van is mit vinni, a római kezdő nagyon sokra viheti, ha nincsenek sérülések, és olyan komoly átigazolási bakik, amiket idén bemutattak.
A Genoánál komoly tervek vannak, a Leccét igen randán elintegető (4-1) genovaiak megválnak ugyan legjobb gólvágójuktól (ez az egyetlen könnyes búcsú idén, a többibe vegyülnek fals felhangok is), de igyekeznek pótolni is az Interrel egy utolsó nagy kalandba belevágó Diegó Militót. Ha csak a fele érkezik azoknak a játékosoknak, akikről hallani, a Genoa akár az idei évét is felülmúlhatja jövőre. És ez jó, mert az idei nagyon szép volt.
Szépen vetett véget viszontagságos szezonjának az Udinese is – ezzel párhuzamosan nagyon csúnyára sikerült a Cagliari búcsúja (2-6) – de mindkét csapat a táblázat barátságosabb végén zárt. A szárdok nem hullámoztak olyan veszettül, mint az udineiek, ők gyalázatos kezdés után nagyon komoly szárnyalásba kezdtek, az Udinese viszont az elejét és a végét jól csinálta ugyan, de a közepébe beleesett egy 9 meccses nyeretlen sorozat. Csak képzeljük el, anélkül hol tartanának.

A Palermo jobb szezont produkált, mint a Sampdoria (2-2), és várhatóan ugyanott töltik a következő évet is, mint az ideit. Illetve nem, mert Zamparini újra korbáccsal fogja hajtani az övéit (hullanak majd a fejek is várhatóan), hogy egyszer végre odaérjenek, ahova a futóbolond edző szerint tartoznak. A Samp pedig akár bajban is lehet, mert Cassano nem marad ott, ahol Del Neri az edző, Pazzini pedig magában nagyon kevés. Az már érdekesebb kérdés, hogy a háborodott zsenit ki vállalja be.
A Napoli sima győzelme a Chievo felett papírforma (3-0), de nevezhetjük komoly meglepetésnek is, ha a két csapat tavaszát végignézzük. A nápolyiak hitvány teljesítményére nincs mentség, ráadásul kevés jó játékosuk közül egy visszavonul, egy pedig szinte biztosan távozik. A Chievo ellenben csodatavasszal harcolta ki a bent maradást, jár a kalaplengetés Verona sárga csacsijainak.
A Regginát visszavárjuk, a Siena pedig hiába harcolja ki már a tavasz elején minden évben a bennmaradást, a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő kiscsapat feje fölött folyamatosan ott lebeg a pallos (tavaly pontlevonással indítottak). A vége 1-1, az az eredmény, ami a calabriaiak végét okozta.

180 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr521161771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horas 2009.06.04. 16:04:10

Milantól menekül mindenki mint a patkányok a süllyedő hajóról.Attól nem félek,hogy Ibra elmegy,lesz helyette egy olyan aki nem lő gólt a füle hegyével,Bolognák ellen,de lőtt már gólt a BL egyenes kieséses szakaszban és fog is.Diego val még várjunk,nehogy jövőre Quaresmaval üljenek a MCity kispadján.Egyébként az az ember játszott már Bl-csoportmeccs és Uefa-kupa meccsen kívül?A Válogatottba se fér be úgyhogy várjunk még egy kicsit....

argentin#21 2009.06.04. 16:05:14

@kroos: oke, akkor Senna jobb, mint Cambiasso, de lehet az argentin tobb labdat szerez, es neha ez fontos tenyezo.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.06.04. 16:05:41

@Csöncsön: ? Ezt segíthetnél értelmezni.
Vajon mit lehet élvezni egy színvonaltalan bajnokságon? :))

Az egyetlen dolog, amiben messze felülmúlt bárkit is, az a bajnoki cím eldőlésének kérdése.

Hispan07 2009.06.04. 16:11:21

@Csöncsön: jajj, ez az élvezeti faktor. én bebaszva kurvára élvezem a sielést. anyám nem élvezi bebaszva a sielést, jobban szeret józanon kirándulni. akkor most melyikünk jobb mint Alberto Tomba..?

@horas: mondd már meg, a nyilatkozataik szerint (ismétlem: nem ismerem őket személyesen, lehet kamuznak) maradni akaró Kakán, Pirlon és Paton kívül még ki "menekül"? A kirúgott Ancelotti? A visszavonuló Maldini? Netán Emerson?

touristique 2009.06.04. 16:13:10

@Hispan07: Szerintem Ibrahimovic és Materazzi már évek óta nem produkáltak semmi különöset. Ha jól emlékszem utóbbit legutóbb mezlevételért állították ki, Ibrát meg labdaelrúgásért.

Beférne még Thiago Motta (vagy 10 sárga lap), valaki a Tiago-Camoranesi "agyameldobom és rúgok" duóból, + Tedesco. Azt hiszem Balotelli és Adriano helye is megkérdőjelezhetetlen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.04. 16:14:08

@heinrich:

Hogyhogy mit? A meccseket. A gólokat, fordulatokat, pengés megoldásokat, cseleket, kiállítások okozta váratlan tótágasokat.

Például ott volt a Real Madrid-Getafe meccs. Színvonalasnak nem nevezném (valószínűleg egy Chelsea-Everton 0-0 színvonalasabb volt), de nekem hihetetlenül élvezetes volt. Öt gól esett, 1-0, 1-2, 2-2 után az utolsó percben kiállítják Pepét és 11-est kap a Geta. Casquero flegmán ejteni próbál, Casillas leszedi, egyből indít, és Higuaín lő egy óriási gólt. 3-2. Elképesztő... Vagy negyven ilyen meccs volt az idei spanyol pontvadászatban.

argentin#21 2009.06.04. 16:20:54

@touristique: most en vagyok hulye vagy ti nem lattatok Ibranak az iden lott goljait? abbol a 25bol tobb mint fele(enyhe szubjektivitassal) oriasi golok/megmozdulasok voltak.

Piiii 2009.06.04. 16:25:34

Spalletti MARAD!!! ennyi!!!!:D:D:D

Ferguson 2009.06.04. 16:25:39

@Csöncsön: "Vagy negyven ilyen meccs volt az idei spanyol pontvadászatban." - óóóó hogyne, ötven inkább, nem? :)))) Nem mondom, h nem élvezetes a spanyol bajnokság (én PL fanként kifejezetten csalódott voltam az idei PL színvonala miatt, elsősorban a több gólt hiányoltam...), de azért ne túlozzunk, főleg a bundesligát ne alacsonyítsuk le mellette...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.04. 16:32:13

@Ferguson:

Hát fordulónként egy hasonló biztos volt (vagyis minimum 38). :-) 3-3, 4-3 és hasonlók.

Még egyszer: ez nem feltétlenül a színvonalat jelzi. A meccsenkénti három piros lap sem. Az élményt viszont növeli (nálam). Inkább egy ilyen 3-2, mint egy magas színvonalú 0-0. A Bundesliga is ezért olyan népszerű Németországban.

Hispan07 2009.06.04. 16:34:02

@Csöncsön: az hogy mi a szórakoztató vagy élvezetes (NEKED), az egy dolog, szubjektív vélemény. Csak ezt ne kevercseld össze folyamatosan a minőséggel.

A spanyol bajnokság idén olyan volt mint egy Rejtő regény - roppant sekélyes, mindazonáltal szórakoztató, szeretni való és bohókás szereplők, sok mulatságos és váratlan esemény, helyenként burleszk elemek. És ez rendben is van, de attól még ahogy Rejtő sem egy Arany János, úgy a spanyol bajnokság sem volt szakmailag jó.

@horas: nem, nem tudom. A Milanban még senki nem közölte, hogy unja már a banánt, tovább állna, ahogy tette azt Ibra.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.04. 16:37:31

@Hispan07:

Nem keverem a minőséggel, ezt többször is leírtam. Mindenesetre nyilvánvaló, hogy színvonalában is magasabb volt, mint az olasz.

Ha a PD Rejtő volt, akkor a Serie A Danielle Steel. :-)

De szerintem inkább a PD Dosztojevszkij, a Serie A Proust, a PL meg Stendhal. :-)

füligjimmy77 2009.06.04. 16:43:54

Szerintem az albán másodosztály a legfordulatosabb, oda még kutyafalkák is berohanhatnak legváratlanabb pillanatokban, a világ legjobb játékosai a peruiak, csak elbújtakaz Andok bércein.
Lesz még szó esetleg az olasz fociról is, mert érdekelne, Kaká sorsa, meg hogy mit lép utána a Milan.

argentin#21 2009.06.04. 16:48:54

ha annyira erdekel, olvasd a goal.com-on a Kakarol szolo szappanoperat

füligjimmy77 2009.06.04. 16:53:23

@Csöncsön: Áááá, nem, csak kb. 50 hozzászólást böngésztem, de mondjuk arról, hogy Floccari a Genoában mit produkálhat, vagy a nagy kedvencem, Crespo, egy büdös szót se :-) Pedig ez a része érdekelne, mert a talján ligát csak fél szemmel követem, de az átigazolási szezon azért itt is érdekes, és persze a szokásos szimpátia a kiscsapatok irányába.

Hispan07 2009.06.04. 16:57:04

@Csöncsön: számodra lehet, hogy nyilvánvaló - mi páran azért ezt vitatjuk.

De már csak az a kérdésem: a Barcelonában Zoszima sztarec vagy az öreg Karamazov alakját látod? :)

@füligjimmy77: Kaká sorsáról legközelebb hétfőn kapunk érdemi információt. És mit lép utána a Milan? Van nekünk egy Ronaldinhonk... (a mocskos csáléfogú száját, azt)

touristique 2009.06.04. 17:07:54

@argentin21: Persze, maximálisan egyetértek, Ibrahimovic élete legjobb szezonján van túl. Csak én marhára nem erről beszéltem... Olvasd el mit írt Hispan07, én arra válaszoltam.

argentin#21 2009.06.04. 17:15:09

bocsi,jogos, tehat en vagyok hulye :)

Mr.AT 2009.06.04. 17:16:18

@füligjimmy77: F*sznak kell közbeszólnod, már épp majdnem megtudtam, hogy a Real Madrid játéka a szórakoztatóbb, vagy Hispan07 anyja, mikor síel és Alberto Tombára akar hasonlítani. :-)

Hispan07 2009.06.04. 17:25:28

@touristique: de én is pont azt írtam, hogy Ibra meg a többiek jófiúk voltak - vagy félreérthető voltam?

@Mr.AT: akkor lerántom a leplet: anyám nem síel, de ha síelne, Alberto Tomba akkor is szórakoztatóbb lenne, mint egy Real-Barca :)

sporttárs 2009.06.04. 17:43:10

@Csöncsön: Mármint, ugye, hogy te így gondolod, ezt azért tegyük hozzá, mielőtt valaki azt hinné, van ilyen objektív mérce.

Hispan07 2009.06.04. 17:54:37

Közben Berlusconi azt mondja, Kaká dönt végül... Ha ez tényleg így van, akkor egyfelől kiderül, milyen lojális Kaká valójában (én reménykedek). Másfelől ha marad, számomra ez kódolt üzenet: ne számítsunk túl sok igazolásra... (ami meg nem túl jó hír)

Rino 2009.06.04. 18:02:31

Az olasz fociról akartok olvasni?

- Évek óta nem ide jönnek a legnagyobb sztárok
- A stadionok állapota elkeserítő
- Ahogy felbukkan egy Pati, Lavezzi, Zarate egyből rárontanak az angolok
- Az olasz szakemberek is Anglia felé mennek (Capello, Ancelotti)
- BL-ben két éve súlytalanok a csapatok
- Roma, Milan pénzügyi gondokkal küzd, előbbi biztosan
- Egy Tottenham több pénzt költ igazolásra, mint egy Milan vagy Juventus
nagy bajok vannak, sajnos.
Pedig régen Van Basten, Maradona, Batistuta, Weah stb mind-mind Olaszba igazolt...

A Real profitja kétszerese a Milanénak.
Saját stadionjuk van, nem a várostól bérlik.
A jegybevételeken sem kell osztozniuk, ahogy a tv-s jogdíjakon sem.
Ezenkívül az adózási rendszer is kedvezőbb Spanyolországban, így a játékosoknak magasabb fizetést tudnak adni a klubok.

Orvenyhivo 2009.06.04. 18:18:26

Kaká dönt... Elképzelem...

"Nézd, fiam, nincs pénz emelni a fizetésed. Sőt, a mostanira sincs. De lásd, ha netán elmennél a Realhoz, akkor legalább a többiekére futná. De persze, édes fiam, az van, amit te akarsz, te döntesz..."

BK 2009.06.04. 18:27:11

@kroos: na ezen most nevetek egy ideig. :-)
@argentin21: azért a hétvégi fordulókat ne FIFA Manager 2009-ben játszd le! :-)

daneeka 2009.06.04. 19:11:01

Az a hír járja, hogy Ferrara lesz a Juve edzője a köv szezonban is.

Piiii 2009.06.04. 19:31:02

@daneeka: Spalletti biztos nem..akkor meg marad Ferrara..

Piiii 2009.06.04. 19:34:27

@Rino: hát igen, ez elég sokatmondó...nah és szerinted ez kinek a hibája?? undorító hogy az összes angol csapatba, a legrosszabbakba is tömik a pénzt, megvesznek és elvisznek mindenkit, főleg a fiatalokat, akiknek hamarabb szerződést kínálnak mint olaszhonban tudnának, ennek ellenére veszteségesek egytől egyik (majdnem), ez inkább felháborító és sok mindenben ez nem az olasz klubbok hibája....

füligjimmy77 2009.06.04. 19:59:53

@Rino: @Piiii: Azért hadd ne kérjenek már elnézést az angol klubok amiatt, mert tele vannak lóvéval, és értenek ahhoz, amit csinálnak. Olvastam egy pénzügyi elemzést az olasz helyzetről, azért nem sok olyan ország van az EU-ban, aki melett fényesek vagyunk, taljánfölde az egyik. Magasak az adók? Azt ugye egy pillanatig se gondolja senki, hogy a Milan akár egy eurocentet is fizet? Egy olyan tulajjal, aki úgy módosított törvényt, hogy a gazdasági bűncselekények, amiket elkövetett, már nem minősültek annak. Egyes becslések szerint, ha az eltitkolt adónak csak a felét be tudnák hajtani, a költségvetésük akár szufficites is lehetne. Ebbe most nem mennék bele. Egy holland/brazil/argentin srácot ugyan mi tartani ott? Mennyive több sikerélmény éri a Palermoban, mint a Sunderlandben? Neadjisten az Udinese évi 4-6 EL-meccse se fog senkit lázba hozni.

Hispan07 2009.06.04. 20:13:14

@füligjimmy77: az angol klubbok lóvénál csak adóssággal vannak jobban tele.

Piiii 2009.06.04. 20:24:26

@füligjimmy77: hát hangulatban biztos jobban megéri, mert Italiában legalább nem egy könnyed délutáni popcornozásra mennek ki az emberek...:)

füligjimmy77 2009.06.04. 20:32:50

@Hispan07: Nem akarok közgazdasái ötpercet tartani, amúgy is csak a számokhoz értek. De ahitel nem az ördögtől való, sőt. Nem működési költségre fordítják, azaz nem a szertárost fizetik belőle, vagy egy új Denilsont hoznak. Példaként az Arsenalt tudom most így hirtelen felhozni. Megépült az Emirates, felvettek rá egy valag hitelt, szóval elég tréül állnak, ha csak ennyit nézel. Viszont plusz uszkve 30ezer néző, plusz a Highbury ott áll tök üresen!!!! Az ingatlan az övék, és nem is rossz helyen, most az ingatlanpiaci válság egy csöppet rosszkor jött nekik, legyen az ő bajuk. De azt a tetemes mennyiségű tartozást nem lenne lehetetlen feladat számukra egy év alatt akkor visszafizetni. Az, hogy mely klubnál mekkora adósság kezelhető mértékű, így látatlanba nem tudom, de szerintem az ott ülők pontosan.

Eki 2009.06.04. 20:55:05

Kaká elmegy a Real Margitba, csalódni fog és nem fogja jól érezni ott magát, majd visszamegy pár éven belül a Milanba. És úgy lesz jó. Előre várom vissza, ha mégis elmenne. Merthogy ugye örök hűséget fogadott... Dehát recessziós időkben lehet, hogy neki is korpás lesz a haja olyan sok pénzért.

Hispan07 2009.06.04. 21:02:46

@füligjimmy77: ebben teljesen igazad van, és én nem is értek a közgázhoz különösebben. De azt azért tudom, hogy a jelenlegi válságot pont az ilyen virtuális pénzekkel való trükközés okozta - illetve a nagy trükk befuccsolása...

Uh kíváncsi várom, az angol kluboknál nem pukkan-e majd egyszer a lufi.

daneeka 2009.06.04. 21:05:02

@füligjimmy77: "Mennyive több sikerélmény éri a Palermoban, mint a Sunderlandben?"

Ha választanom lehetne, inkább Palermóban dolgoznék, mint Sunderlandben. Tudod, az időjárás, a nők, a kaja, a foci...

daneeka 2009.06.04. 21:06:24

@Hispan07: Annyi tuti, hogy angol kluboknál volt valami bírósági ügy is hamis könyvelés (vagy vmi hasonló) miatt.

füligjimmy77 2009.06.04. 21:23:07

@Hispan07: Volt ilyen is, de nem ez s válság oka, emiatt derült ki (szerintem a Madoff-ügyre gondolsz). Az ingatlanpiaci alapok túlárazottak voltak, mikor becsődöltek, dőlt velük minden, mert nem volt mögöttük fedezet. Ezt biztos jobban el kellene magyarázni, de nem is ez a lényeg. Visszaesést én személy szerint várok, de majd csak jópár év múva, egyenlőre olyan horribilis összegekről szóló közvetítési szerződéseket kötöttek, hogy abból eltengődnek egy darabig. A teltház ugye alapból megvan. Talán nem is a visszeesés lenne a jobb szó hanem a nivellálódás.
@daneeka: hm, olasz étterem biztos nincs egész Angliában, az időjárás egyénfüggő, a nők miatt meg hívják fel Céronit. Tudom, ez csak pótszer, de heti plusz 10e fontért bizonyos kényelmetlenségeket vállalni kell.;) .

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.06.04. 21:30:15

Megnéztem végre az Inter atalanta összefoglalót, és megmosolyogtam, az Ibranal szabálytalanságot látókat. :)

argentin#21 2009.06.04. 21:42:09

@BK: nem vagom mi ez a szopatas mindenki felol, vagy tenyleg ennyire ertelmetlen dolgot mondtam? :)

calciomax 2009.06.04. 22:26:41

argentin21: ha egy meccs 4-3 vagy 5-4 akkor az jó, ha meg 1-1 az unalmas? ne már..

giacinto 2009.06.04. 22:45:25

"11-11 PL-es és PD-s mellett csak 5 Serie A-s fér be a világ 30 legjobbja közé"

akiket kb a nevük és az újságírók által rájuk aggatott "fény" alapján pakolnak a listára és nem az adott évben nyújtott teljesítményükért.... ennyit az aranylabda szavazásról. Egyáltalán minek 30 vagy 50 név amikor reálisan minden évben max 2-3 emberen dől el, sőt, a sajtó miatt kb már ősszel lehet tudni hogy decemebrben ki kapja.

giacinto 2009.06.04. 22:47:17

egyébként kiváncsi leszek hogy mire lesz elég az idei AL-szavazáson Ibra teljesítménye. bajnok, gólkirály szebbnél szebb gólokkal.

Ha lehetne valahogy pontozni a gólok szépségét, zsenialitását és összekombinálni a mennyiséggel, tutira Ibra nyerne, utcahosszal.

argentin#21 2009.06.04. 22:50:34

@calciomax: oke, egyetertek, hogy ez szubjektiv dolog, kinek mi a szep es jo es a finom....

de egy azert biztos: ritkabb az izgalmas 0-0 vagy 1-1 , mint az unalmas 4-3 vagy 5-4
Ha megszamolod az Atleti az iden hany hasonlo golszamu meccset jatszott, nem mondana senki,hogy egy unalmas, kibirhatatlan es anti-focit jatszanak...S nem csak az Atleti... a Real is rugott vagy 80 golt az iden, nekik is volt 7-1 vagy mennyi a Gijon ellen...

giacinto 2009.06.04. 22:56:16

-Bologna elleni sarkazás
-Roma elleni 40 méteres emelés
-Palermo elleni 2 bomba
-Fiorentina elleni szabadrúgásgól
-az Atalanta elleni sarkazás
-Chievo elleni bomba
-Genoa (kupa) elleni alázós gólja
-Genoa ellen átemelős az első percben
-Reggina elleni emelés

Ez pontosan 10 db gyönyörű, szenzációs gól. Mutassatok még egy vkit aki ilyen gólokat lő.

NA UGYE!

argentin#21 2009.06.04. 22:58:05

@giacinto: koszi,hogy helyettem is osszeszamoltad oket ;) es ezek csak a golok...

giacinto 2009.06.04. 23:00:49

"az adózási rendszer is kedvezőbb Spanyolországban, így a játékosoknak magasabb fizetést tudnak adni a klubok."

Ez nem egészen pontos, hiszen olaszországbanis adhatsz akármekkora fizetést a játékosoknak, lásd Ibra és kaká a 2 legjobban kereső nettó 9 millióval.

Más kérdés hogy ez a klubjuknak jóval többe kerül mintha spanyolok vagy angolok lennének.

Itt is vmi off-shore megoldás kéne :))

giacinto 2009.06.04. 23:04:10

Ez a hol fociznál szívesebben: Palermoban vagy Sunderlandben felvetés meg egészen mókás dolog volt. Erről kéne egy felmérést csinálni, de tényleg.

Palermo +1

Rino 2009.06.04. 23:10:50

@giacinto: akkor hogy világosabb legyen:
két millióból Olaszországban egy, míg Spanyolországban másfél jut a játékosnak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.04. 23:22:58

@giacinto:

Ebben van némi igazság, de valamit azért szerinted is csak kifejez ez az irdatlan különbség (11 vs 3 játékos a két ligából a 30 között), nem?

Nemzetközi kupaszereplés tekintetében is évek óta jobbak a spanyol csapatok.

És mondom, mindez csak a színvonalra érv. Az, hogy a meccsek is sokkal látványosabbak és szórakoztatóbbak Spanyolországban, egy másik, nekem fontos, de nem ide tartozó és nyilván szubjektív meglátás.

_alerob 2009.06.04. 23:43:19

Az angol klubok tele vannak pénzzel, ami meglehet, de nem is tudom akkor mik ezek Pool pletykák, hogy Torrest már eladják, hogy az adósságból kilábaljanak, vagy az Arsenal aki nem vesz/vehet nagyobb ismertebb játékost, mert nem engedheti meg magának.

Apropó.. jól kezelik a dolgokat? Nyilvánvaló példa
erre a Chelsea, a Manchester City vagy a Newcastle...

"Egy Tottenham több pénzt költ igazolásra, mint egy Milan vagy Juventus " Tottenham mikor fog BLben indulni? (kérdezem én) Csak nem kezelik jól akkor a dolgokat..

Az olasz foci sosem szólt az óriási vásárlásokról és főleg nem a temérdek idegenlégiósokról. A Juventus kinevelt Giovincot, Marchisiot, Ariaudot, Fausto Rossit..........stb... A Chelsea vagy a Tottenham sem az utánpótlásáról híres. Szerintem.
Lehet sokan a várostó bérlik az arénákat, de itt egy teljesen más érzés az egész futball. Így jó az egész, megvan a maga hangulata. Egy antik ékszer az Olimpico vagy a San Siro. És erre mindenki büszke olasz honban. Lehet nem voltak meghatározók nemzetközi szinten az olaszok, de ehhez kellett egy Calciopoli is többek közt. Az meg, hogy Ancelotti meg Capello is Angliában lesz edző nem azt jelenti, hogy oda menekültek. Az angolok igencsak örülnek nekik.
Ibrahimovic simán érdemelne egy aranylabdát, de szinte tudom, hogy már biztos nem kapja meg most se, mert Messi nyeri vélhetőleg. Pedig semmivel sem rosszabb, de ezen nem kell vitatkozni. Vagy egyáltalán mik ezek a 30as, 50es listák? Tavaly már Del Piero sem volt benne, pedig a Juvéért tett annyit, mint Ronaldo a MUért. /Persze Ronaldo teljesen megérdemelte nem vitás./

Az olasz foci lehet mélyponton van, de ez átmeneti állapot. Az olasz focit leírni a legnagyobb butaság. Nekem az olasz focinál jobb nincs, és engem tökre nem érdekelnek az "angolok" mennyire jók most. Egy királyság sem tart örökké.

Még valami, hülye az, aki nem a Palermoba igazolna. A két csapatot összevetni sem érdemes.

Tika_ 2009.06.04. 23:46:44

@_benito: pedig már kezdtem volna Real játékosok mellett érvelni, és Dinamo játékost éltetni...
egyébként meg Senna volt a legnagyobb. Schumacher lecserélhetné a kerekét, Prost és Mansell meg elmehetnek a p*csába... (bocs)

@füligjimmy77: vazze :respect:, itt félrenyeltem a vacsimat :)
viszont azért az angol klubok rohadt boldogok lennének, ha 1 év alatt vissza tudnák fizetni a hiteleiket...

benito, ha jól értem, ez az idei utolsó olasz-poszt. Ez esetben köszi az egész éves munkát. A poszt+hozzászólások mindig hangulatosak, érdemes ide benézni.

(szokásos kérés: nyissatok spanyol posztot, mert ott is van mozgásra utaló tevékenység, és nem akarok itt offolni)

+ nehogy összekeverjétek a "köcsög" és a "lúzer" válogatottakat... Legyen valami szerkesztőségi ülés (=masszív ivászat), ahol tisztázzátok ezt. És ugye azzal még a köcsögök közé nem lehet bekerülni, ha az újság lehoz egy fotót a játékosról, amint a csajával csókolózik...

Piiii 2009.06.04. 23:50:25

@giacinto: való igaz, nincs még egy olyan játékos mint zlatan, ő a legjobb!!! ezt akartad hallani?ne várd h itt mindenki elkezdje isteníteni.mindenki elismeri a tudását, de nem ő a legjobb ezért nem is fog most aranylabdát kapni.ha esetleg tovább mentek volna bl-ben, de hát sok a ha...

Lencse. 2009.06.05. 00:22:43

@Tika_: "És ugye azzal még a köcsögök közé nem lehet bekerülni, ha az újság lehoz egy fotót a játékosról, amint a csajával csókolózik"

Nem, de hogy Barcelonából úgy repül az ilyen, hogy a lába sem éri a földet, az is biztos. :))))

Dr Zoidberg 2009.06.05. 00:27:32

Ehh, az aranylabda = ("legjobb focista"?) kérdés eleve nehéz. Szerintem kétségtelen, hogy idén (is) Zlatan a legjobb csatár, de hogy a legjobb focista-e..?
Persze általában pont nem a legjobbak szokták megkapni, így hát akár Zlatan is kaphatja. Höhö. :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.06.05. 00:47:20

A 90-es evek vegen az olasz klubok rendesen kikoltekeztek magukat, miutan a bosmann-szabaly utan rendesen emelkedtek az arak. (E koltekezes jelentos resze kifele ment, majd egyes klubok gyakorlatilag csodbe mentek, hiszen megallt az arbuborek)

2003-
4 korul abbamaradt mindenhol az esznelkuli penzkoltes, kiveve angliat, ahol jott tobbek kozott Abra papa es bedobott kb. 300 misit az angol klubok kasszajaba. Egy atlag kozepszar angol jatekos a mai napig horror arakon cserel gazdat. .

Az arbuborekoke amugy egy aktualis gazdasagi kerdes, a mostani gazdasagi valsag is nagyresz annak koszonheto.

Gabez 2009.06.05. 09:14:47

Ez a Felipe Melo tényleg olyan jó? A goal.com-on a legjobb idei kp-nak választották, itt pedig mindenki csak azt szokta írni, hogy mekkora köcsög.

Ibra menjen Barcelona-ba, Messi jöhet Zanettiékhoz. ;)

touristique 2009.06.05. 09:32:44

@Hispan07: Persze, egyre gondoltunk, csak szerintem ez már nem akkora meglepetés, hanem évek óta így van. Az anno Juventus játékosként még Mihajlovicot lazán földön fekve megfejelő Ibrahimovic igencsak felnőtt agyilag, és a Materazzi-ámokfutás videók is csak 2006 előtt készültek.

daneeka 2009.06.05. 09:47:48

@Csöncsön: Na nehogymár az aranylabda-jelöltek számából következtessünk egy bajnokság színvonalára. Te is megjegyezted, hogy szerinted Iniesta most a legjobb játékos, ehhez képest be se került a legjobb 30-ba. Nem érzed az ellentmondást saját magaddal?
A többivel nem vitatkozom, mert abszolút szubjektív dolog.

@füligjimmy77: Kár, hogy nem kell ilyen döntést meghoznom. :'(

@giacinto: "Ez pontosan 10 db gyönyörű, szenzációs gól. Mutassatok még egy vkit aki ilyen gólokat lő."
www.youtube.com/watch?v=rJjxIFDFM8s
Btw nem látom értelmét olyan vitáknak, hogy ki lő szebb gólokat. :)

argentin#21 2009.06.05. 09:52:46

@daneeka: :) de itt azon volt a lenyeg, hogy ezt a 10 gyonyoru golt egy szezonban rugta, te meg osszevalogatsz egy jatekos elmult 15eveben rugott 10 goljat...
es ez nem vita volt,hogy ki lo szebb golokat. vagy most nem ertem, itt csak olyan emberek vannak akiknek a kellemes es a szep e sporton belul nem jon be? vagy mivaaaan??

daneeka 2009.06.05. 10:46:14

@argentin21: WTF? "Mutassatok még egy vkit aki ilyen gólokat lő." Ezt tettem.
A kellemes és szép Ibra 10 említett gólja, és Sanyi 10 linkelt gólja is.
www.youtube.com/watch?v=m8Yk-CA1Grw
Tessék, ez csak 7 kurvanagy gól 2008 őszéről. A 30-ba ő sem került be...

argentin#21 2009.06.05. 10:59:41

@daneeka: "Mutassatok még egy vkit aki ilyen gólokat lő." - az ILYEN-en a hangsuly
ez elarulja,hogy nem lattad Ibra goljait. Mig ADPnek a 7bol 5 szabadrugas, amibol 2 nem is valami kurvanagy produkcio... na de hat ez is szubjektiv... nincs mirol targyalni...

daneeka 2009.06.05. 11:09:27

@argentin21: Nincs miről tárgyalni, mert elbeszélünk egymás mellett. Miért kell olyasmit beleképzelni az írásba, ami nincs ott? "de itt azon volt a lényeg, hogy egy szezonban lőtte" "az ILYEN-en a hangsúly" stb-stb

_alerob 2009.06.05. 12:17:06

@argentin21: Hát persze, hogy NEKI ez nem nagy produkció. Viszont ilyeneket szerintem te se sűrűn látsz.

Ibra is lő szép gólokat, Alex is, sőt Messi és Totti is. Ennyit erről. Szerintem "daneeka" nem kötözködni akart a videóval.

andree 2009.06.05. 12:32:58

Juventus FC honlap: Első igazolásunk Diego.
Italian models honlap: Első igazolásunk Diego.

www.tuttosport.com/foto/Calcio/Calcio%20Estero/Germania/2009/01/02-1950_0/Sarah+Connor%2C+festa+con+Diego

füligjimmy77 2009.06.05. 12:51:47

@Pályaelhagyó autóversenyző: 2004 után Angliában is abbamaradt, az addigi 20-25%-os éves bérköltségnövekedés üteme évi 8-10%-ra mérséklődött, javult a mérlegfőösszeg, és a cash-flow (ez gyakorlatilag most a bevételek-kiadások különségét jelenti). Az európai bajnokságok összesen 7-8 millió fontos bevételre tettek szert, ebből az angol egymaga 1,8-2 milliót, a német, olasz, spanyol, francia összesen(!!!) kb. 3 milliót. Ez áll egy régebbi Deloitte közleményben, a neten is biztos lehet találni valami frissebbet. Az angol ligát csak a amerikai major sportok előzik meg, de a hokit már lehagyták, már ami abevételeket illeti. A legnagyobb bevételű klubot között van olasz is, de lényegesen magasabb kiadással dolgoznak, még úgy is, hogy általánosságban Angliában 30-40%-kal többet keresnek a labdarúgók. Gondolom alacsonyabb a nézőszám, a jegyárak, és a működési költség magasabb, mivel nincs saját tulajdonban a stadion. Mert ugye lehet, hogy van hangulata, meg dolce vííítáá, de ha a fenék kilóg a gatyából, akkor azért már gond. De az idei lenne igazán izgalmas (már aki egy pénzügyi elemzést annak tart), hogy a válság, jellemzően a font gyengülése az euróhoz képest, milyen hatást váltott ki.

@_alerob: "Egy Tottenham több pénzt költ igazolásra, mint egy Milan vagy Juventus " Tottenham mikor fog BLben indulni? (kérdezem én) Csak nem kezelik jól akkor a dolgokat.."
Ez igaz, de túl sok választási lehetőségük nincs, vagy tartják a lépést, vagy úgy kiesnek, hogy csak úgy zörög. És azért a négy nagy közé befurakodni sose lesz egyszerű. Amúgy nem a Milánnak, meg a Juvénak kéne több pénzt költenie, hanem példásul az Udinesének, Fiorentinának, szóval a(z) (erősebb) középcsapatoknak

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.05. 13:09:07

@sporttárs:

Nem én mondom, hanem az UEFA.

www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2009.html

@giacinto:

Ibra zseniális, ez nem is vitás. De Messi is nagyjából ugyanennyi zseniális gólt lőtt idén, pedig neki nem is az a legfőbb fegyvere.

horas 2009.06.05. 15:05:09

@giacinto: Olvastam egy cikket,Ibra-val,fényezte magát,hogy bármelyik szenzációs gólját megtudja ismételni még a Bologna ellenit is.Én megkérdeztem volna tőle:gondolom akkor bármikor kitudna hagyni egy ziccert és fejelni egy kapufát az MU ellen?Vajon mit felelne?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.05. 15:34:12

@horas: Azt mondaná: igen, ki tudnám hagyni!! A kapufát nem biztos, hogy eltalálnám megint!
Ezt mondaná! :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.05. 16:33:13

@mbemba: Na kiváncsi vagyok mikor kapnak össze először Zamparinivel.

argentin#21 2009.06.05. 17:07:54

Corradi az Udinesenel , aszongyak

argentin#21 2009.06.05. 17:21:11

a Parma es Reggina utan most oket sullyeszti el ? :P

calcio_di_rigore 2009.06.05. 19:13:20

Beni! Jósolsz még?:)))))
(take it easy)

giacinto 2009.06.05. 22:28:58

@argentin21: azt gondolják ő pótolja Q-t? vicces.

LevyASR 2009.06.05. 23:42:58

UFFICIALE: Juventus, Ferrara per i prossimi due anni

-LinoSonego- 2009.06.05. 23:47:16

támasszák fel mellé fiore-t, vegyék meg di vaio-t bolognaból és máris kész egy új valencia

BruceWayne 2009.06.06. 00:04:15

este a heti helyzetben István Kokó "az a szédületes 6. menet avagy merre van a ringsarok" Kovács magyarázta Gianninak (gondolom sokaknak semmit nem mond ez a név, jogosan) hogy olaszországba azért kevés a néző mert unalmas a foci... :-D
meg hogy angliában azért nem verik viperával a vendégszurkolókat a biztonságiak mert jól meg vannak fizetve és ott amúgy is több pénz van a fociban :-)
...és egyéb hasonlóan erős eszmefuttatások voltak még

Rino 2009.06.06. 00:11:38

@Nerazzurri: Giannit ismerjük, szeretjük.

BruceWayne 2009.06.06. 00:21:53

pedig sokat ő se tett le az asztalra.....

sporttárs 2009.06.06. 00:30:43

@Csöncsön: Persze, Csöncsön, nyilván arra is van teljesen pontos kimutatása az UEFÁ-nak, melyik bajnokség szórakoztatóbb. Aztat lehet mérni Geiger-Müller számlálóval.
És még arra is van kimutatásuk, hogy Messi minimum annyira zseniális, mint Ibrahimovics, viszont könnyebb kimondani a nevét.

Lényeg, hogyha bármi, ami a spanyol bajnoksághoz köthető, valakinek a beteges fantáziájában hajszálnyival akár alatta marad valami másik bajnokság akármijénk, akkor nyilván az UEFA azt cáfolja.

:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.06. 09:34:04

@Nerazzurri: Kokó nagyon kemény volt, az tuti.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.06. 09:43:30

@argentin21: Corradi más focit játszik, kicsit más poszton játszik, mint Quagliarella, vagyis nem hiszem, hogy a helyére hozták volna.
Az Udinese igazolásai nem tartoznak úgy általában a legrosszabbak közé,:)) vagyis Udinében tudják mit csinálnak.
Végül pedig Corradi szerintem baromi jó focista (Quagliarella még nála is jobb, szerintem a korkülönbség miatt), de ha az Udine jövőre olyan focit akar, amelyikben Corradi érvényesül: tartani a labdát elől, míg fölérnek és közben néhány gól is kell - Regginában idén 10 (Quagliarella 13) -, akkor Corradi nagyon jó igazolás lehet.

Szóval, szerintem, Corradi baromi jó játékos!

Myke 2009.06.06. 10:09:38

@mbemba: Az Udinese sportigazgatója, Pietro Leonardi a Parmahoz igazolt, a helyére a Vicenzaból Sergio Gasparin érkezett. Van egy olyan érzésem, hogy a Parma akár még UEFA-s helyekért is küzdhet rögtön feljutás utáni évében. De hogy kiesni nem fognak újra, az biztos.

argentin#21 2009.06.06. 10:18:33

jajj en nem is vitatni akartam Corradi tehetseget, csak epp rapillantottam korabbi csapataira, s azoknak sorsara :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.06. 10:23:08

@Myke: Remélem Friuliban az egyesület tudja, amit tud, nem csak a sportvezető! Hogy nagyon tudnak igazolni, szervezni, az biztos!
@argentin21: Az sajnos, tényleg nem a leg. :)

Rino 2009.06.06. 10:25:59

@Nerazzurri: ellent kell mondjak, hisz vendéglátós...;)
ON

_alerob 2009.06.06. 14:08:45

"Maldini visszavonulása után én maradtam az egyetlen és igazi kapitány." (Totti)

Hülyül a korral? büszke lehetsz magadra "kapitány"

calcio_di_rigore 2009.06.06. 14:16:46

@_alerob: Mindig is hülye volt, amint tudjuk, komolyan venni nyilván nem kell.

Nem is ezért szeretik egyesek.

_alerob 2009.06.06. 14:38:09

@calcio_di_rigore: Jobb is, hogy nem rangsorolja magát mondjuk Del Piero-hoz, ÉG és föld a két játékos. De ez szerintem nem csak Del Pieronak felháborító. Mindegy, komolyan venni nem kell, de irritáló.

Piiii 2009.06.06. 15:43:38

@_alerob: @calcio_di_rigore:
nah azért ideje visszafogni magatokat...azért gondoljátok meg miket írtok...tudod az sokkal inkább irritáló hogy ilyeneket írsz. hangnemet ideje megtanulni...meg nem kell minden hülyeséget elhinni gyerekek, amit a neten olvastok.

_alerob 2009.06.06. 17:02:16

@Piiii: Én elhittem és jót is nevettem rajta. Egyébként mi az, hogy fogjam vissza magam? Fogja vissza magát Totti. De szerintem ezen Del Piero is nagyot nevetett. Egyébként le a kalappal Totti játéktudása és amit letett az asztalra eddig azalatt, de ez tényleg...na..mindegy

Az meg az én saját véleményem, hogy Del Piero jobb focista és számomra szimpatikusabb. Más máshogy vélekedik...ennyi. De ebből nem akarok 300 kommentes vitát tehát jobb ha ezt mindenki elfelejti.

daneeka 2009.06.06. 18:58:22

@_alerob: Ebben a posztban nem szabad Del Pierot Ibrához vagy Tottihoz hasonlítani. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.06. 20:11:26

Akárhová írom, félig-meddig mindenhol OFF lenne.

Összeállítottam magamnak egy szép kis táblázatot a négy topliga (olasz, angol, spanyol, német) nemzetközi teljesítményéről 1956, vagyis a kezdetek óta. A három nagy kupát (BEK/BL, KEK, UEFA) számoltam bele, és csak a győzelmeket vettem alapul. Arra voltam kíváncsi, hogy évtizedenként hogyan oszlottak meg az eredmények.

Összeállt ebből egy szép kis táblázat.

Néhány érdekesség:

- az olaszok 1989-től 1999-ig 15 nemzetközi kupát nyertek; egészen elképesztő, hogy mennyire uralták azt az évtizedet,

- az angolok leghosszabb "nyeretlen" periódusa (ha az első néhány évet nem számítjuk) 1985 és 1991 között volt (na vajon miért?), egyébként soha nem telt el négy évnél több két kupagyőzelmük között,

- a spanyolok 1966 és 1979 között nem nyertek semmit (a topligákat nézve ez negatív rekord), viszont azóta elképesztők; 1979 óta nem volt soha három olyan év egymás után, hogy ne nyertek volna valamit (ez viszont rekord a topligák között is),

- ha pusztán a kupagyőzelmeket vesszük alapul, akkor a 2000-es évek egyértelműen a spanyolokéi voltak; 7 kupát nyertek 2000 óta; az angolok hármat, az olaszok kettőt (érdekes, mindkettőt a Milan), a németek egyet,

- a németek viszont 2001 óta nem nyertek semmit, és ilyen hosszú negatív sorozatuk a kezdetek óta nem volt.

giacinto 2009.06.06. 22:43:45

OFF: Bruno Alves SZARJON SÜNT!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.09. 15:38:33

@papercut: Az albánoknak ő rúgta az uccsót! Pedig, ha nem rúgja, akkor... de berúgta
süti beállítások módosítása