Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szezonvégi futballkörkép a második vonalból

2009.05.29. 10:00 Vendégszerző

Az orosz, a holland, a török és a brazil bajnokságról értekezik következő vendégszerzőnk, Kele János, aki már egy hete elküldte a posztját, de a BL-döntős hype miatt csak most kerül ki. Utólag is bocs, jó mulatást hozzá mindenkinek. A szokásoktól eltérően a Nou San Trafford (a továbbiakban NST) ezúttal nem a világ legjobb futballjával foglalkozik, hanem kitekint kicsit a nagyvilágba, hogy körülvizslassa az olasz és spanyol első osztályra talajvízi tempóban feljövő második vonalat. Az orosz Premier Liga például már 6. a bajnokságok közötti rangsorban, ráadásul druszájától eltérően nem feltétlenül a tömeges importálás kétségtelenül kényelmes módját választva. Tovább után többek között az orosz, a holland, a török és az éppen csak elkezdődött brazil bajnokságból szemezgethettek, s ha jól figyeltek, azokra az egyszezonos gyémántokra is rátaláltok, akikre jövőre a Real Madrid megmentését bízzák.

Az Urálon innen és túl már a nyolcadik fordulójánál tart a bajnokság, a mi Huszti Szabink pedig még éppen csak túl van a premieren - nem erre számítottak az egykori ferencvárosi kedvencért szorítók. Eddigi 3 mérkőzésén még a jegyzőkönyvbe sem tudott bekerülni, pedig egy sárga lapot azért kinéztünk volna belőle. Már csak frusztráltsága miatt is, hiszen a jóval kisebb csinadrattával az Isten háta mögé (ha ugyan a Fáy utca nem ott van...) igazoló Németh Norbert már 4 meccsnél tart a tomszki Tom-ban. A tabellán természetesen a pétervári Előre áll előbbre, de korántsem legelőbbre, hiszen a címvédő Rubin Kazany egyelőre komolyan gondolja a címvédésről szólt álmait. Az orosz bajnokság Wolfsburgja egyelőre meggyőző és szép játékkal aratja győzelmeit, utóbbi öt meccséből például négyet megnyerve. A siker elsődleges záloga az argentin Dominguez 6 meccsen lőtt 5 góljával, ez azonban a Realhoz azért kevés lesz egyelőre, de hogy a Newcastle leperkálna érte 15 milliót abban biztosak vagyunk. A moszkvai nagytrojka, vagyis a CSZKA, Szpartak, Lokomotiv hármas egyelőre megbújik a mezőnyben, igaz a Szpartaknak már ez is nagy szó, hiszen a startnál olyannyira beragadtak, hogy Laudrup mestert még a padról is felállították. Ahogy mondani szokás arrafelé, még odafagyni sem volt ideje. Karpinnal azonban már sokkal jobban megy, egyedül ők voltak képesek legyőzni a Rubint eleddig, méghozzá Tatárföldön. A góllövőlistát is az ő cselovékuk, nevezetes Wellington vezeti, meg kell tehát hagyni, nagy esélyük van a tavalyi 8.-nál jobb helyen végezni idén.
A CSZKA, mint legnagyobb esélyes a legutóbbi fordulóban a tatárokat is beelőzte, de az egy pontos előny bizony még nem egy életbiztosítás. Év végi eredményeik attól is nagyban függenek, hogy képesek lesznek-e megtartani legnagyobb értékeiket, például a 3 gólos Dzagojevet és Krasicsot, vagy az idén talán éppen az imperialista ajánlatok csábítása miatt halványabb Vágner Love-ot. Mi mindenesetre rájuk voksolunk.

Hollandiában már a kávé is lefőtt, ráadásul Alapvonalszippantó egy remek írással örvendeztetett meg bennünket a Tulipánföldén folyó trónfosztásról. Az Alkmaar ötödik csikócsapata végre révbe ért, bár az talán nem túl jó jel a jövő évi BL csoportkörre nézve, hogy amíg 4 éven át legalább az edzőjüket meg tudták tartani (és most úgy néz ki, hogy ez sem sikerül), úgy lehet-e várni azt, hogy El-Hamdaoui vagy Ari a csapatnál maradjon? Nagy a kíváncsiság tehát nálunk a jövő évi keretre vonatkozólag, bár valószínűleg a BL-ben még egy kicsit megerősített keret sem lenne túl sokra elég.
Az Ajaxtól végre elzavarták az idegesítően fogalmatlan Van Bastent, ráhozva a frászt a Milan szurkolóira. Egy szépen csengő mondással egybekötve: olyat égett idén az Ajax, mint a Reichstag, s ezt talán még a PSV jósoltnál nagyobb bukása sem tudja feledtetni az amszterdami szurkolókkal. A Feyenoordra meg talán már szót sem illik pazarolni, hisz a Makaay-Tomasson duóval próbálkozó rotterdamiak olyan mélységekbe zuhannak, hogy lassan már egy Sparta elleni meccs is rangadónak számít feléjük. Kiesési rangadónak. Steve "bukott_angol_kapitány" McClaren pedig bebizonyította, hogy bukott edző, nem rossz edző, hisz a Twentét behozni második helyre, még ebben záptojásnyi keménységű mezőnyben is megsüvegelendő teljesítmény. Jövőre BL-selejtező Enschendében, azonban vélhetőleg kieséssel. Végezetül pedig annyit, hogy Dzsudzsák Balázs ugyan egy évtizedes mélyponton lévő PSV egyik legjobbja volt, mégis örömmel mondhatjuk: innen még feljebb is vezet út!

Törökországban a szupererős Fener néhány fordulóval a vége előtt nemzetközi kupára sem jó, a régóta súlytalan Besiktas csak pontokra van a bajnoki címtől, míg a Galatasarayt a teljesen ismeretlen Sivasspor kiütni látszik a BL-selejtezős helyről is. Persze lehetett volna nagyobb zűrzavar is, ha a nemrég még vezető Sivas nem kap ki hazai pályán a kiesés elől menekülő Istanbul BB-től... De kikapott, és ezzel a Mustafa Denizli által vezényelt Besiktasnak adta át az adogatás jogát. Újra bajnok lehet tehát minden idők legrosszabb barcelonai kapusigazolása, Rüstü Recber, a német export gyémántja, Fabian Ernst, és a nagyon jó nevű Bobó. Kár, hogy nincs utána írva egy Vieri.... Luis Aragones ősz haja hullani is elkezdett, pedig a spanyol válogatott padján már visszanőni látszott. A legidősebb Európa-bajnok edző még egyszer megbukott, ezúttal Törökországban, bár a bankszámlájára nézve ezt talán könnyebben elfogadja, mint a mallorcai elcsapatást. Güiza nem tudott gólkirály lenni egymás után másodszor, és csak remélni tudjuk, hogy jövőre nem a Real mezében próbálja visszaszerezni a spanyol koronát. Végezetül még néhány szó Milan Barosról, akinek ezúttal is sikerült olyan komolytalan meccseken olyan sok gólt lőni amennyit csak lehetett, így nem elképzelhetetlen még az sem, hogy visszatér valahová a keresztény világba. Csak gyónni ne felejtsen el.....

A Copacabana környékén még csak pár hete pattog a labda, azonban máris kijelenthetjük: érdemes lesz figyelni rájuk. Egyrészt a 100 kiló alatti Ronaldo nem mindennapi látványa miatt, másrészt pedig mert az Európában levitézlett egykori aranyifjúk (Adriano, Thiago Neves, Edmilson, Fred) és az Európába világot megváltani igyekvők (Keirrison, Guillherme, Marquinhos, Neymar, Lulinha) nagyszerű ízt adnak a focinak arrafelé. Elsőszámú aranyesélyes persze most sincs, a friss paulista bajnok Corinthians éppen a nyitókörben kapott ki otthon az Internacionaltól (Nilmar gólját érdemes megnézni); a Palmeiras ugyan nagyon erős, de szerfelett fiatal; a Sao Paulo pedig kicsit már öregecskének tűnik ebben a nagyon energikus mezőnyben, ráadásul a Flu ellen vereséggel is nyitotta a campeonatot. A Libertadores-kupa 2008-as döntőse, a Fluminense is erősnek tűnik, kivált, hogy visszacsábította a Bundásból Thiago Nevest, és a Lyonból Fredet. Olyan tradicionális nagycsapatok pedig, mint a Santos, főleg csak egy- egy játékosban bízhatnak: Pelé egykori klubja például a Robinho-alteregó Neymarban, aki kísértetiesen hasonlít egy 1958-ban 17 éves srácra: Pelének hívták... Szó ami szó, ezekhez érdemes benézni.

61 komment

Címkék: szakértelem több mint foci vendégszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr461149312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neeskens 2009.05.29. 10:32:02

jó poszt. Kár, hogy ezeket a bajnokságokat nehéz követni.Én szívesen nézném.

shinigami 2009.05.29. 10:40:18

ha nem 'minden masodik sorban' a real lenne savazva teljesen jo kis cikk lenne
najo igy is az gj

füligjimmy77 2009.05.29. 10:49:51

VAlaki a komentek közt felvetette a spanyol liga védelmében (Csöncsön), hogy az edzők is kimennek spanyolhonból. Nekem hirtelen Benitezen kívűl senki nem jutott eszembe, aki egy kicsit is bevált volna, Ramos már akkor bukott, Aragones a legjobb úton haladt afelé, végül neki is összejött. De az a hülye, aki megette, hogy az ősz mester még ért valamihez, nemcsak segge alá rakott játékosok vitték. A holland bajnokság meg egy vicc lesz lassan, nem is csoda, hogy a legnagyobb spílerek az elmúlt 5-6 évben csak pofára esni járnak a többi bajnokságba (hadd ne soroljam a neveket). Az Ajax meg 5 éve már nem vicc, hanem röhej.

systemfailure (törölt) 2009.05.29. 10:58:52

Thiago Neves nem sokáig lesz a Fluminensénél. Az Al-Hilalban folytatja júliustól.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.05.29. 11:16:44

valahogy már akkor éreztem,
amikor az MTK-n röhögve átedzették magukat a Feneresek,
és szegény Ricsi a televízióban próbálta menteni a helyzetet az "európai trónra érdemes" és a "szupercsapat" jelzőkkel,
hogy lehet majd ez a kudarc még kínosabb a BL és bajnoki eredmények után, és lőn.
csak ugye visszamenőleg már nincs értelme még jobban lesajnálni szegény kis sajátbejáratú bajnokunkat...

Hawkz 2009.05.29. 11:18:16

@systemfailure-nek igaza van, hisz Thiago Neves csak fél évig játszik kölcsönben a Fluminensénél, ugyanis az Al-Hilal játékosa, januárban 7 millió euróért vették meg a Hamburgtól.

Mr.AT 2009.05.29. 11:23:32

Én azért nem írnám le teljesen az Ajaxot - kis holland csapatok ide vagy oda, az Ajaxban jó 4-5 évente mindig felnő egy olyan generáció, amely aztán egész Európa összes élcsapatának a húzójátékosait adja.

Az idei évük semmire sem volt jó, ez az átlagosnál jelenleg kicsit gyengébb játékosállományuknak és Van Basten hülyeségeinek köszönhető - de jövőre új év, új csapat.
A BL-bevétel kiesését nyilván siratják, de ők amúgyis a saját utánpótlásnevelésükből élnek, amióta világ a világ.

füligjimmy77 2009.05.29. 11:37:31

@Mr.AT: A BL-bevétel kiesést már évek óta siratják, mert egyszer a Koppenhága, egyszer a Slavia Prága verte ki őket, többször meg ugye csak az UEFA kupa, ahol a hideg vízra valót nem keresték meg. Ez azért mutatja, hogy a felnövő generáció kb. mennyit ért. Senkiből nem fognak komoly pénzt látni jódarabig, az elmúlt években is elmaradtak a nagy átigazolások (Heitinga, Sneider, oszt jónapot)

marvin__42 2009.05.29. 12:40:14

Jó a cikk, érdekes a téma, és ülnek a poénok is:
"az egyszezonos gyémántok" :-)
"elzavarták Van Bastent, ráhozva a frászt a Milan szurkolóira" :-)

_KingJack_ 2009.05.29. 12:46:57

örülök ha tetszett a poszt, a srácoknak meg köszi, hogy kiették.

Abban egyetértek, hogy nehéz követni ezeket a bajnokságokat, de szerintem rohadtul megéri. A brazil bajnokságbaN PÉLDÁUL NAGYON JÓ FOCIT LEHET LÁTNI, és az orosz sem kutyafüle. Az élbajnokságoktól messze vannak, de egy pár jó nemzetközi eredmény, és könnyen feljöhetnek az 1-2 éve nem sokat produkáló olaszokra. Ettől még nem lesz jobb a baknokságuk a taljánnál, de hát az a fránya koefficiens... Tavaly vagy azelőtt asszem a románok is rendesen feljöttek a Bundásra, például a Rapid-Steaua UEFA negyeddöntőnek köszönhetően

montipájton 2009.05.29. 12:57:32

Jó poszt, szép poszt, na de mi a Tornyi Barnabással?

montipájton 2009.05.29. 12:58:30

@montipájton: pontosítva: mi van Tornyi Barnabással?

montipájton 2009.05.29. 12:59:50

Reméljük, Husztinál ezek csak kezdeti nehézségek, mert mire jön az ősz, alig marad játékban lévő légiósa a válogatottnak...

Mr.AT 2009.05.29. 13:35:21

@füligjimmy77: Cöcö, azért ne túlozzunk, nem csak két transfer volt itt. Az elmúlt pár évből csak pár adat:

Van der Vaart -> Hamburg (6 Mio EUR)
Huntelaar -> Real Madrid (20 Mio EUR)
Sneijder -> Real Madrid (27 Mio EUR)
Heitinga -> Atletico Madrid (10 Mio EUR)
Babel -> Liverpool (17 Mio EUR)
de Jong -> Hamburg (4 Mio EUR)
Trabelsi -> Manchester City (5 Mio EUR)
Charisteas -> Feyenoord (6 Mio EUR)

Ez mondjuk akkor rögtön majdnem 100 Mio EUR. Nem egy kis összeg, hogy finoman fogalmazzak. Az Ajax feltűnés nélkül folyamatosan tölti fel Európát pár klasszis és nagyon sok jó játékossal - s ebben még meg sem említettük, hogy pl. Trabelsi vagy pl. Van der Meyde lejárt szerződés miatt ingyen szerződhetett tovább.

Jól csinálják, ezt nem lehet elvenni tőlük.

Mourinho már nem a király 2009.05.29. 14:04:21

A főnökök meg elisszák és elpókerezik a lóvét :D

füligjimmy77 2009.05.29. 14:09:45

@Mr.AT: "folyamatosan tölti fel Európát pár klasszis és nagyon sok jó játékossal "

Először is, ki a felsoroltak közül a klasszisjátékos? Feltölti a nagycsapatok kispadjait, meg a Bundás, PL középcsapatait. Az, hogy a Real vezetés olyan, amilyen, és nem sajnáltak kiadni 50 millió eurót, ő bajuk. VdV, VdM legalább a BL-ben lerakott valamit, Sneidert már nem értem igazán, Babelnek a mutatott játéka megáért beszél. Persze, sok klubvezető még mindig megeszi az Ajax nevelés=klasszisjátékos maszlagot, de azért ismétlem magam: a fentebb említett játékosok közül még a BL csoportkörben se tudták megmutatni magukat. Az ideiek közül meg talán Veermalen az, akiből kinézek valamit, talán Emanuelsson, a többi....

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.05.29. 14:56:39

@_KingJack_: Valóban jó ez a poszt és szerintem is érdemes ezekbe a bajnokságokba belenézni néha. Amúgy a románok még a 2010-es évre vonatkozó ranglistán is a 8. helyen vannak (Portugália, Hollandia, Törökország, Skócia előtt, ebben a sorrendben, és alig lemaradva Ukrajnától) és egészen 2012-ig biztosítva van egy BL-csoportkörös hely a bajnoknak, épp annak az általad említett szezonnak köszönhetően nagyrészt.

Csörszike 2009.05.29. 14:59:06

na, ez tetszett. jó poszt. mondjuk én figyelem ezeket a bajnokságokat, de azért jó ilyenről is olvasni! egyébként lehet nézni brazilt, oroszt a sportklub-on v sportklub+-on, hollandot meg a sporttv-n. törököt azt valóban nem...az ajax-kérdésben füligjimmivel értek egyet. ez a garnitúra eelég gyenge. emmanuelson mellett én suarezt és cvitanovicsot említeném. sulejmani se volt rossz a heerenvennél(ugye itt lett gólkirály?) de az ajaxban a két dél-amerikai (igen:cvitanovics argentin...) már sokkal jobban teljesít. mondjuk a hollandot énse nézem, mert nagyon szar. még egy ajax-psv is. orosz, meg a brazil az jó. brazik kicsit fura európai szemmel: olyan, mintha visszamennél az időben 15-20 évet...

neeskens 2009.05.29. 15:28:56

@Csörszike: pont ezt dumáltuk egy haverommal, hogy a tv szempontjából pont a legrosszabb köztes állapotban vagyunk.

Azok az idők már elmúltak, amikor minden ment 1-2 csatornán (sport1, sport2), de odáig meg még nem jutottunk, hogy magad válogasd össze a neked tetsző csatornákat, vagy akár pay/view.

Így az az állapot van, hogy nem tudsz olyan kábelszolgáltatóhoz menni, ahol minden téged érdeklő csatorna benne van.

giacinto 2009.05.29. 16:06:02

Arnautovic a Twentéből mennyire jó játékos? Én még nem láttam játszani, csak pár ócska youtube-videón.

Őt tartják az új Ibrának (elég sok a párhuzam) és elvileg ma fogja aláírni 5 éves szerződését Milánóban az orvosi vizsgálat után.

volankombi 2009.05.29. 16:22:52

Nana. Azért a Sivasspor nem olyan ismeretlen, évek óta ott sunyulnak az élboly környékén. A Fener a török bajnokság Real Madridja pénzköltés/hatékonyság/érdekes edző-választások tekintetében; mondjuk ezt ebben a bajnokságban én nem is bánom :). Egyébként egy csomó giroszosnál szoktak menni a rangadók az óriás plazmatévén, amiken máskor a rettenetes klipek mennek, valamint a szupervicces Orczy téri török kávézóban. Holnap az utolsó fordulóban Sivas-Galata, jó lesz

Woland 2009.05.29. 17:43:46

jo poszt!

azt azert sajnaltam hogy a kedvenc terek csapatom, a Trabzonspor nem kapott emitest - ott allnak a harmadik helyen es meg az aranyra is van egy kis eselyuk. (tobb mint 20 eve voltak utoljara bajnokok...)

OnduldBaar (törölt) 2009.05.29. 17:45:32

hajrá Bölöni Laci(Standard Liege)

sztem a skótokról is elég lenne ennyit írni:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 18:07:00

@füligjimmy77:

Szerintem összességében nem bukott meg Ramos a Tottenhammel. Amikor átvette őket, kieső (!) helyen álltak. Ebből lett a tavalyi szezon talán leglátványosabban játszó PL-csapata, amely hosszú évtizedek után kupát is nyert.

Az tény, hogy az idei év elejét valami miatt nagyon elrontotta.

_KingJack_ 2009.05.29. 18:07:14

@giacinto: Arnautovic 25 meccsen 12 gólt lőtt a holland bajnoki 2. Twentében. 19 éves és annyit róla, hogy ő az osztrák Németh Krisztián. Már többre vitte, mint a mienk....

_KingJack_ 2009.05.29. 18:10:33

@füligjimmy77: azért azt az ajaxtól is nehéz lenne elvárni, hogy 5-6 évenként olyan csapatot neveljen ki, mint a Kluivert-Seedorf-Davids-De Boer-Van der Sar féle csapat.... Utána volt még néhány jobb játékosuk, néha-néha egy csapatuk ( a legutóbbi bajnoki címük pl.: Ibra-Van

_KingJack_ 2009.05.29. 18:11:59

der Meyde, van der Vaart, Litmanen..) azóta pedig sehogy sem jön össze. Van ilyen. De abban biztos vagyok, hogy lesz még Ajax-nevelésű világsztár a következő pár évben...

Asidotus 2009.05.29. 18:21:52

Na, ennek a cikknek örülök!
Csak fél szemmel követem ezeket a bajnokságokat, leginkább az UEFA-kupa kapcsán találkozom a "második" vonal csapataival. Lehetne akár minden héten egy-egy ilyen cikk, ami a többi bajnokság érdekesebb meccseiről írna beharangozót (végül is, elég sokat lehet látni a Sport1-2-őn van holland, francia és portugál meccs, a Sportklubon meg most már orosz is), koncentrálva a tévéképernyőn bemutatásra kerülő meccsekre, meg lehetne a hét elején egy cikk az említésre méltó eseményekről, személyekről, csapatokról.
Köszi a cikket!

_KingJack_ 2009.05.29. 18:26:34

@Nűnű: erre én is gondoltam, voltaképp ezen ötlet terméke ez a poszt is, de ez a blog vezetőségén múlik.....
Azt már mondták, hogy új bajnokság belefoglalása nem jöhet szóba, azt nem tudom, hogy egy ilyen összbarbárkodáshoz mit szólnának... Én mindenesetre akkor is támogatom, ha más csinálná:D

poolfanati 2009.05.29. 19:00:42

@_KingJack_: ha nem jöhet +1 bajnokság szóba, akkor mondjuk le lehetne cserélni az olasz bajnokságot mondjuk a hollandra.:)))

_KingJack_ 2009.05.29. 19:07:33

ezt benitonak is mondd, én mindenesetre benne vagyok:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 19:13:24

@poolfanati:

Inkább Libertadores Kupa vagy argentin bajnokság jöjjön a holland helyett! :-)

_KingJack_ 2009.05.29. 19:22:45

@Csöncsön: én a brazilt tudnám vállalni, az jobban bejön nekem mint a gauchó

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 20:20:35

@_KingJack_: Ez az Arnautovics szóba került a Romával kapcsolatban.

@poolfanati: Vagy a Pl-t a maldív-szigetekire te humorzsák :-)!

poolfanati 2009.05.29. 20:46:27

@popp: hát az egy sokkal szebb sziget az biztos, ebben szerintem mindenki egyetért.:)
amúgy én is nagy rajongója vagyok a Wataniya Dhivehi League-nek, de az mondjuk akkor legyen az SPL helyett. :)) Kingjack, vállalod? :)

giacinto 2009.05.29. 22:15:21

@popp: A szóba került fokozat itt már nem elég. Ma volt az Internél orvosin, megállapodás is van a felek között (2millió euró 5évre) de van vmi sérülése áés addig nem irják alá a szerződést :)

_KingJack_ 2009.05.30. 08:26:14

@Csöncsön: hát mondjuk erről lehetne szó. Ott úgyse sokra mennek az argentinok:)
De mégegyzser mondom, rajtam nem múlik:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 09:47:12

@giacinto: Hülye gyerek ez, nálunk több lehetőséget kapna .

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.30. 10:05:22

lavezzit viszi a liverpool, és ezzel meg is nyeri a 2010-es angol bajnokságot. szomorú panda vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 10:17:56

@_benito: Azért várjunk még ezzel. Te is tudod, hogy egy országváltás nem mindig szokott olyan jól elsülni, idő kell az alkalmazhozáshoz. Aztán a nápolyi napfényből Liverpoolba, ugye érzed a különbséget. Szerintem neki a csizma belsjénél messzebbre nem szabadott eltávolodni. Se baj, egy-két sikertelen pudli év után jöhet a Romába nyomott áron ;-).

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.30. 10:20:41

@_benito: @popp: Kikötőből kikötőbe, csak nálunk jobb a közbiztonság, és nincs akkora szemétdomb;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.30. 10:25:33

@donnelly: @popp: beszarás, évi 1 milliót kapott a napoliban, a liverpoolnál ezt három hónap alatt megkapja.

nem az a bajom, hogy liverpoolba megy, hanem az, hogy elmegy a serie a-ból.

füligjimmy77 2009.05.30. 11:15:03

Én Arnautovics igazolásához tennék hozzá annyit, hogy bár csak 20 éves a srác, 4 Twente meccset láttam (kettőt az Arsenal ellen, egyet a M.City ellen, meg egy bajnokiba belekukkantottam), a srác gólt nem lőtt, sőt, kiemelkedő megmozdulása se nagyon volt. Lehet, hogy a Nec/Nac szintű csapatokat kitömte, azért a Seria A pöttyet nagy ugrás lesz neki.

poolfanati 2009.05.30. 11:15:30

@popp: a spanyol ajkúak azért nagyo bevállnak a poolban, náluk annyira nem szokott mellényúlni rafa.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.30. 11:22:38

@poolfanati: Ja, Josemi, Luizgárszia, Pellegrino, Morientes, Mark Gonzalez, Nunez, Paletta nagyon beváltak a PL-ben...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 11:28:58

@_benito: Én is ezt mondom, hogy Itáliában kellett volna maradnia, de azt is, hogy visszamegy ő még a Serie A-ba, mondjuk két sikertelen év után nyomott áron a Romába ;-).

@poolfanati: Lavezzi kétségtelenül jó játékos, de azért idő kell, hogy megszokja az olaszországitól eltérő közeget. Hasonló szarakodást várok tőle, mint Teveztől, sajnos.

poolfanati 2009.05.30. 11:44:29

@donnelly: luis garcia igenis bevállt, nagyon sajnáltam amikor el kellett mennie, de asszem megérte. mark gonzalez szerintem nagyon jó volt, nem kellett volna olyan hamar eladni. a többi, morientesen kívül, amatőrök, hogy a mór nem vállt be... nem tom mért.

és tudtam hogy pont Te fogod felsorolni ezeket a neveket, lehet hogy nagybetűvel kellett volna írni az ANNYIRA-t. szóval a nagyja bevállt.

poolfanati 2009.05.30. 11:45:43

@poolfanati: akik nem vállnak be azok akiket a bundásból igazol rafa. meg mondjuk olaszból se, de onnan még csak dossénát igazoltuk.

nagyon halott 2009.05.30. 12:20:21

@Csöncsön: spurs mint a tavalyi év leglátványosabban játszó pl csapata? hihi. láttad őket vagy így mesélték neked? biztos viccnek szántad, kicsit erős volt.
@donnelly: luis garcía nagyon jó volt, nem is értettem, mér megy el?

poolfanati 2009.05.30. 13:12:58

@nagyon halott: mert így olcsóbb volt torres.

crouchy 2009.05.30. 13:34:27

Lavezzi... miért kell szar játékosokat igazolni hulladék bajnokságokból?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.30. 13:39:15

@crouchy: nem tudom. amúgy hogy van kuyt, riera és babel?

crouchy 2009.05.30. 13:40:54

@_benito: heinrich reakcióidje jobb:) szóval mielőtt még bárki elkezdene vitatkozni egy percig se gondoltam komolyan.

poolfanati 2009.05.30. 13:50:57

@_benito: kuyt tök jól van, idén futotta a legjobb szezonját a poolban. :))

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.30. 14:17:11

@poolfanati: @nagyon halott: Lehet, hogy már nem emlékeztek, de Luis Garcia használhatatlan volt Angliában, csak a BL-ben alkotott nagyot.

_alerob 2009.05.30. 14:24:20

Lavezzi a Poolban? Ugye ez nem igaz? Reméltem, a Juvéba jön... Ha a Torres-Lavezzi-Gerrard trió beválik, már nem lesz ilyen sima a bajnokság az tuti.

_KingJack_ 2009.05.30. 18:56:14

a szar igazából az, hogy Németh Krisztián így megint eggyel hátrébb került a sorban. Véleményem szerint nyáron el kell mennie Liverpoolból. Mindegy hogy 1. vagy 2. osztály de el onnan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.30. 20:05:00

@nagyon halott:

Voltak 4-4-es, 6-4-es meccsei, 5-1-re verték az Arsenalt... Csak néhány meccsüket láttam, de azok tetszettek.

poolfanati 2009.05.31. 15:14:06

@donnelly: jól nyomta ő angliában is...
de ha nagyon akarsz kötözködni akármibe bele tudsz kötni...
süti beállítások módosítása