Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL-döntő, 2009 - Puyol pedig rázza, rázza

2009.05.28. 14:25 nou san trafford

Ahogy a farizeusok is mondották anno Pilátusnak: szögezzük le gyorsan az elején. Óriási döntő volt ez, na. Nem tudunk nem vonni párhuzamot az 1994-es és a mostani döntő között, akkor pont a Barcát gondolták topfavoritnak, és lett macska-egér játék, nagy meglepetésre pont fordítva. Most meg a Manchester erejéről szóló dicshimnuszokkal találkozhattunk úton-útfélen, ha kinyitottuk a csapokat, és mindenki tudja mi lett belőle.
A döntő mindenegyes percét lehetett élvezni még Andrea Bocelli is megjegyezte, hogy ilyen jó meccset régen látott. A játék szinte végig folyamatos volt, a taktikai csata nem állóháborút eredményezett, a jobban játszó csapat nyert, és a játékvezetőt sem lehetett észrevenni. Tovább után végigmegyünk a fontosabb pillanatokon, negatív és pozitív irányba kiemelünk játékosokat, megveregetjük Guardiola vállát és elhúzzuk Ferguson nótáját is.
 
A meccs sokkal durvábban indult, mint ahogyan vártuk. Sir Alex - ahogy ígérte - nekieresztette pitbulljait a katalán bárányoknak, és az első pár perc alapján nagyon úgy tűnt, hogy azok össze is fogják rendesen fosni a gyapjút. Xaviék csak átrúgni tudták a labdát az ellenfél térfelére, átvinniük nem sikerült. C.Ronaldo mindenhonnan tüzelt és senkinek sem fordult meg a fejében, hogy Fergie elbazilikázta a kezdőtizenegy kijelölését.
A tizedik percben aztán minden megváltozott és a skót menedzser összes próbálkozása, ami a meccsbe való visszatérést szorgalmazta, kudarcot vallott. Kevesen gondolták, hogy egy nyamvadt gólocska elég megroggyantani a Unitedet. Eto'o találata ráadásul nem is volt elkerülhetetlen. Nem is értjük, Vidics mit gondolhatott. Talán azt, hogy a kameruni touchdownt akar csinálni, és a befelecsel helyett átrobog az alapvonalon? Egyértelmű volt, hogy visszahúzza balra, a szerb mégis megette. Abban sem volt semmi meglepő, hogy utána a hálóban kötött ki a labda, mert mostanság a Barca első kaput eltaláló lövése gólt szokott érni.

A gól okozta sokkból a szünetig sem tudott kilábalni a címvédő. Az első percek szerepei megfordultak, az történt, amit Messiék akartak. Vidicsnek nem volt értékelhető megmozdulása, Giggs nevét csak akkor hallottuk, amikor Egri Viktor összekeverte CR-rel, elől a labdát nem volt aki megtartsa, és igazából olyan sem volt, aki odarúgja pontosan. A meccs mégis a szünetben dőlt el, mert a manchesteriek hadvezére nem ismerte fel azt, ami után mi már a tizenkettedik percben ordítottunk, hogy előre Berbatov kell, középre meg Scholes, a portugált meg ki kell rakni a szélre. Ehelyett Andersont kapta le középről, és Tevezt tolta előre. Az argentin innentől kezdve futott a labda után, mint Blöki a Szigeten, pedig ugye Fergie azt találta ki, hogy majd ő megakadályozza a katalán labdakihozatalokat. A bökkenő csak annyi volt, hogy ehhez el kellett volna jutni a kapujukig, hogy aztán ki kelljen hozniuk a labdát, ilyen helyzet viszont nem nagyon volt, a középen tátongó óriási űrben pedig gyermeki örömmel fickándozott Xavi és Iniesta - előttük meg Messi. Helyzete sem volt a MU-nak és nyomni sem tudott, ezek nélkül meg nehéz egyenlíteni.
A félidő közepén aztán érkezett Berbatov is, és gyakorlatilag átálltak 4-2-4-re. A Barcelona ellen két középpályást hagyni a pálya középső harmadára elég önveszélyes taktika, aminek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye. Xavi kissé magasnak tűnő labdáját a mezőny egyik legalacsonyabbja bólintotta a Van der Sar felett a hosszúba. Innen is szeretnénk gratulálni annak a nyolcvanegy kedves olvasónknak, aki ezt a meccs előtti szavazásnál megérezte. Az idei aranylabda elsőszámú várományosa ezzel a góllal nem csak a BL-döntőt döntötte el, de megszerezte a vezetést is a Messi fejes vs. Skrtel biciklicsel különversenyben.
 
Minden-mindenegy alapon, kábé félóra késéssel, Scholes is bejött, de a hátralévő idő még neki is kevés volt ahhoz, hogy a) berajzoljon egy bombát harmincról plusz fejeltessen egy gólt a bolgárral b) kiállíttassa magát, így több veszélyes spanyol kontra mellett csak egy komolyabb helyzete volt csapatának, és mind a huszonkét pályán lévő játékos tudatában volt annak, hogy ez nem a Nou Camp, és nem is 1999-et írunk, vagyis nemhogy fordítás, de még szépítés sem várható. Volt egy olyan érzésünk, hogy az állandó labdakergetésben egyszerűen elfáradtak a Vörösök. A slusszpoén a Barcának sem sikerült, pedig a teljes hajazást a 94-es döntőre egy Puyol-gól jelentette volna. Mivel ez nem jött össze, Belletti maradt minden idők legfogalmatlanabb BL-döntőben gólt szerző játékosa - milyen furcsa, hogy címvédő és kihívója a csodálatos Barcelona játékosai.

Mert valóban csodálatos csapat ez a Barcelona, egyszerűen lehetetlen nem szeretni őket. A maga módján az a Manchester United is, de - az elkötelezett szurkolókat leszámítva - talán most mindenki örül legalább egy kicsit a katalán győzelemnek. Meg kell jegyeznünk, Fergie igenis nekiment a Barcának, és nem is gondolta rosszul, amit gondolt: azt a nyomást, amit az első 10 percben gyakoroltak a katalán kapura, még egy ciginyi ideig bírta volna Guardiola védelme, utána összeomlik, mint a vízes bukta a réztepsiben. De ezért (is) imádjuk a világ legjobb játékát: az első épkézláb (értsd: passzokból felépülő) Barca-támadásnál két manchesteri is irtózatosat hibázott, a többit pedig tudjuk...

És tényleg megláttuk, hogy néz ki Puyol.

519 komment

Címkék: barcelona roma bl 2009 manchester united bl döntő final mu cl braca

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr871148314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hetvenkedőkatona 2009.05.28. 14:27:39

Ollééééé-olllááá!!! A tegnapi este egy mestermunka volt egy szenzációs idény után!

poolfanati 2009.05.28. 14:32:49

"Az idei aranylabda elsőszámú várományosa ezzel a góllal nem csak a BL-döntőt döntötte el, de megszerezte a vezetést is a Messi fejes vs. Skrtel biciklicsel különversenyben."
LOL
és mint tudjuk az utóbbi a fontosabb.:D
de amúgy nem 1-1 az állás?

one united 2009.05.28. 14:34:02

a barca világ legjobbja, a mu-nak az első gól után nem volt esélye, nem sokszor álltak fel gólhátrányból, az nem nekik való...

kroos 2009.05.28. 14:35:26

Szerintem hibázott az öreg. Előre bocsájtom hogy nagy tisztelője vagyok Ryan Giggsnek de most nem őt kellett volna játszatnia. Főleg a cseréknél lehetett volna még valamit kezdeni mert amikor vezet ellened egy Barcelona akkor kardinális kérdés hogy az eredmény érdekében nálad legyen a labda. Már pedig ehhez szerintem Scholes jobban illet volna. Vagy!!
Giggs helyett Tevezt kezdetni a tartalékos katalán védelem ellen és középen meghagyni az Anderson-Carrick kettőst. Átváltottak aztán 4-4-2-re de mivel Carrick volt az egyedüli labdaszerző így hiába a sok támadó ha nem volt náluk a labda.

kroos 2009.05.28. 14:37:40

És én még oshea helyett rafaelt játszattam volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 14:42:16

Azt azért hozzátenném ehhez a (szerintem nagyon jó) poszthoz, hogy Puyol (is) óriásit játszott tegnap egy tőle idegen szerepkörben.

Mint ahogy mindenki a Barca-védelemből remekül helytállt. Piquéből még hatalmas világklasszis lesz, ha így folytatja...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 14:43:33

annyit fűznék hozzá, hogy nem hittem a szememnek tegnap. le a kalappal a Barca előtt!

remek döntő volt, és gondolkodóba ejtett, nem volna-e jó ötlet kipróbálni NBA-NHL mintára egy (mondjuk) 3 győzelemig tartó párharcot a BL-döntőben. vad ötlet, tudom, de ilyen meccseket elnéznék sorozatban.

Ronal-d'oh! 2009.05.28. 14:44:31

Két ordító hiba, két gól, ennyi. Első gól után borult a taktika, meg nem mellesleg beszartak Giggsék, aztán mire észbe kaptak, a Barca ellen már nem nagyon lehetett mit tenni. Ma jobb volt a Barca, hogy máskor ki a jobb azt meg jól leszarják, és igazuk is van.

Le kell vonni a tanulságokat, és jövőre újra nekifutni.

A Barca pedig végrehajtotta azt, amit 10 éve az MU: The Treble.

10 év múlva akkor az AS Romának is összejön? :)

kaamir 2009.05.28. 14:46:45

Megérdemelte a Barca, ez nem lehet vitás.
Azt viszont nem értem, h a MU hogy tudott így összeomlani 1 bekapott gól miatt? Mintha 80 percig nem tértek volna magukhoz. Főleg CR-n látszott ez, aki szinte személyes sértésnek vette, h vezet a Barca. (és a végén már a könyökével próbált többször is "rendet rakni") Emiatt sztem nem volt annyira élvezetes a meccs, én vártam a nagy rohamokat, de semmi, nuku, nyista. Egy csapat volt a pályán.
Jövőre pedig megnézzük, hogy néz ki Adebayor sérója a pezsgőfürdőben :)

probinho10 2009.05.28. 14:47:20

oshea teljesen rendben volt sztem. én rooney-tól vártam kicsit többet, ő eléggé gyengus volt sajna, pedig nagy szükség lett volna rá (is).

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 14:47:39

@Csöncsön:
Pique volt az MVP, fact

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
a láda sört nem elfelejteni ;)

Sath 2009.05.28. 14:49:04

"A döntő mindenegyes percét lehetett élvezni még Andrea Bocelli is megjegyezte, hogy ilyen jó meccset régen látott. "

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, eddig bírtam olvasni, most fetrengek a röhögéstől.

És közben persze szégyellem magam, komolyan, de ilyet írni.....

TBG 2009.05.28. 14:49:24

@one united: Ja..és a Spurs ellen 0-2ről pl?

shinigami 2009.05.28. 14:51:59

jot tett a barcanak h a legutobbi forduloban a c csapat jatszott a MUnak nem
a voros ordogoktol kb senki nem nyujtott elfogadhato teljesitmenyt a barcanak meg egesz jol kijott a lepes es ennyi
btw grat a barcanak

t.o.d. 2009.05.28. 14:53:12

@one united: azért ez így marhaság, Koma. Javaslom, nézd meg a PL elmúlt szezonjának eredményeit. Egy (vagy két) gól hátrány magában még nem baj.

A fentiek igazak: ezen a meccsen az ellenfél játéka, és kicsit SAF cseréi tették alkalmatlanná a MU-t az egyenlítésre/fordításra.

A jobb csapat nyert tegnap. Grat.

Piiii 2009.05.28. 14:54:03

@nekedX: simán:) reméljük...meg azt is hogy nem kell 10 évet várni rá:D

tisti · http://todoristvan.blogspot.com/ 2009.05.28. 14:55:25

Ma már egyszer megtettem, de nem tudok ellenálni, úgyhogy megint bevágom azt a két kommentet, amit valaki a chelsea elleni elődöntő után ejtett el :D:

"_KingJack_ 2009.05.07. 07:53:58
Nem olvastam végig a 666 kommentet, úgyhogy ha ismételnék valakit , akkor bocs.
A chelsea a két mérkőzést figyelve lefocizta a Barcát. Ez tény. Ha valaki ezt nem látja be, az nem tudom miért néz focit. A Barca nem érdemelte meg a döntőbe jutást ez az előbbiekből egyenes ágon következik. Ha valaki pedig azzal jön, hogy egész éves teljesítmény, meg 100 rúgott gól a bajnokságban az szintén nem tudom miért néz focit. Mert, hogy nem ért hozzá, az bizonyos.
MU drukkerként látva a két Chelsea-Barcát azt mondom örülök hogy nem a kékekkel kell játszanunk. Így sokkal jobbak az esélyeink....
Válasz erre


_KingJack_ 2009.05.07. 07:57:01
Az pedig aki a Chelsea-t a védekező futballjáért leszólja vagy ezt felrója neki, az hülye. A foci lényege, hogy legyőzzük a másikat, meghiúsítsuk az elképzeléseiket. A Chelsea megtette azt, amit eddig egyetlen csapat sem ebben a szezonban: megölte a Barcát. Habár az, hogy eddig ezt egyetlen csapat sem tette meg, csak azért lehetséges, mert a Barca nem játszott rajtuk kívül angol csapattal. "

Hogy vártam ezt a napot:D!

sporttárs 2009.05.28. 14:55:53

Érdekes írás.
Szerintem jó meccs volt, de nem nagy meccs. Én biztosan nem érzem a legnagyobbak közöttinek. Sima győzelem és sziporkázni se kellett hozzá - persze egy átlagos Barca-játék másnak sziporka lenne.
Miután gólt lőtt, a Guardiola-team a tőle megszokott módon dugdosta a labdát. Senki nem csinálja náluk hatékonyabban, de ettől egy meccs nem lesz nagy.

Ahhoz jobb ellenfél kellett volna.
('94-ben sem volt jó az akkori áldozat, de az a Milan tényleg sziporkázott.)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 14:56:23

@pote: nem felejtem, de remélem, Sath-hoz hasonlóan legalább egy kicsit azért szégyelled magad. én igen. :)

4-4-2 2009.05.28. 15:01:06

1. Nem kérdés, hogy jobb volt a Barca
2. Régi nagy igazság (valami komoly edző mondta anno, a nevét elfelejtettem), hogy hátrányban sokszor érdemesebb védőt / védekező középpályást behozni, nem csatárt, ugyanis a lényeg, hogy minél többet legyen nálad a labda. Ehhez képest Tevez a rohangáláson túl keveset, Berbatov meg semmit sem tett a játékhoz.
3. Ha az elején valamelyik Cé-löket beakad, akkor most mindenki arról áradozik, hogy SAF mekkora zseni (ami egyébként a tegnapiaktól függetlenül igaz).
4. Egri Viktor menjen zöldségesnek! Durvábbat akartam írni, de félek a kimoderálástól...:) Ilyen egy fogalmatlan, sz*r, egyoldalú, szakmaiatlan közvetítést (??) már régen láttam, hallottam, pedig az M1 ebben nagymenő a Somos-ikrekkel. Iszonyat volt, néha visítottam, amikor a kilométerekről felismerhető, csapatkapitányi karszalagot viselő Giggst folyamatosan Ronaldózta. Istenem, hát volt olyan, hogy Ronaldo passzolt Ronaldónak - mindezt szemrebbenés nélkül, az ÉN adófizetői pénzemből közvetítve. Nem sokra voltam attól, hogy inkább streameljek egy jó kis tajvani csatornát, csak ne kelljen ezt a förtelmet hallgatni.

Lencse. 2009.05.28. 15:02:28

@Sath: Ez szerintem Pöte volt. :) Viszont én nem nagyon értettem a poént, mert csak most gugliztam ki, hogy A. Bocelli nem lát. :)

giacinto 2009.05.28. 15:02:51

"mi már a tizenkettedik percben ordítottunk, hogy előre Berbatov kell "

LOL Berbatov. vicc ez az ember. még mindig nem értem mit keres egy MU-szintű csapatban.

"Belletti maradt minden idők legfogalmatlanabb BL-döntőben gólt szerző játékosa"

tudnék mondani fogalmatlanabbat... aki ráadásul több gólt is "LŐTT khmmm" BL-döntőn.

duran6 2009.05.28. 15:06:00

Na kérem! United drukkerként teljesen érthető hogy egy csöppet csalódott vagyok. Kedvenc csapatom tegnap szégyent hozott magára, és arra a játékra amit képvisel! Ez tagadhatatlan! Fergie alapvető taktikája nem lett volna rossz, ha a csapat az első gól után nem zuhan össze teljesen, mert onnantól kezdve a teljes bénultság jellemezte a Unitedot. Teljesen megfogta a sokk egyénileg és csapat-tekintetében is a Unitedot. Egy lelkiekben nulla és görcsös csapatot pedig könnyű szidni (és lefocizni), hogy csak ennyit tudnak meg hogy tényleg ez e "a világ legjobb csapata?" meg satöbbi. A sok "ha" meg itt nem releváns, pl. mi van ha a United nem kapja be az első gólt stb (szerintem az, hogy szétfocizták volna a barcát mint a huzat, mert a katalán team nem bírta volna szuflával, ez szent meggyőződésem!). Tehát a taktikánkkal alapból szerintem nem lett volna gond, mert igen, ezt a barcát is szét lehet támadni (nem csak betlizni lehet ellene mint ahogy a cselszki tette!), de az emberi tényező, a sokk, most legyőzte a Unitedot. És ez számomra ijesztő, mert a Unitedtől ilyet szinte soha nem lehetett látni! Azért is szeretem őket mert SOHA nem adják fel! Épp ezért tegnap saját magukat gyalázták meg!! Az meg hogy a Barca most az isten meg dream team meg ***om, azon egy komolyabb fociértő csak röhög. És most nem a sértettség beszél belőlem. Ez a United, ezzel a csapatával, ha nem fo.s.s.a össze magát a madárcsontúak-teamjétől, simán,igen simán elintézte volna őket! És bocsátassék meg, de egy fejben tropára k.úr.t csapatot (United) elkalapáló csapatról (Barca) én nem fogok ódákat zengeni,max a kötelező tiszteletkör hogy grat a barcának a győzelemhez,de ennyi és nem több!
A kezdőfelállásunk is eleve *** volt: Giggsy-t nem kezdettem volna, Tevez alapból kellett volna az első perctől és talán Scholes is, és azt most hagyjuk hogy a vörös fejű mit csinált a beállítása után mert akkor már egy teljesen szétvert csapatba kellett beállnia... Tehát ilyen kezdővel az amúgy szerintem remek taktikát nehezen lehetett volna megvalósítani (azt is csak Ronaldo akarta). A védelem meg egy kalap... volt! De ettől függetlenül nekünk van a világ legerősebb védelme, ez is tény (O'Shea magához képest jó volt, Eto-t és Messit,igen Messit is néhányszor lekapta!). Az a Messi fejesgól meg egy késszúrás volt az angol foci szívébe! Nagyon szégyellheti magát a United, mert FELADOTT egy BL-döntőt!! Nagyon félek attól, hogy ez lavinát fog elindítani a csapatnál (csak ne legyen igazam!): Roni go to Real; Tevez goodbye; Berba dettó!; és lehet hogy Fergie is elgondolkozik a visszavonuláson; ráadásul az öregek Scholes, Giggsy, Neville is veszik a kalapjukat! Lehet hogy sötét jövő vár a Unitedre... És hiába mondják sokan hogy a fiatalok meg stb., ők még nem értek be (távolról sem)!
Végezetül, maga a cikk nagyon tényszerű és jó volt. Azt pedig tiszta szívből kívánom, hogy jövőre akadjunk össze a barcával, és határozott és ideg-mentes támadó-és nem betliző focival szedjük szét őket!!!
-ManUnitedForever!-

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 15:06:46

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
a bibliai utalás az elején már annak a része.
jobban belegondolva, eladtam a lelkem (de legalább sörért :)

Csörszike 2009.05.28. 15:07:00

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: ugyanezt mondtam tegnap a haveroknak meccs közben, szóval sztem is van benne jóadag fantázia. viszont sose lesz ilyen, ismerve az ultrakonzervatív európai futballvezetőket...pedig elnéznék még 1-2 ilyen barca-manu-t...
sokkal jobb volt a barca, ferguson meg taktikailag becsődölt. 1 gyilkoló középpályás (és azse az igazi...) a barca középpálya ellen? viccnek is rossz. a xavi-iniesta kettős ellen kábé 2 essien és 2 cambiasso kell, nem 1 carrick...hátrányban meg mégjobban kiüríti a középpályát, hihetetlen. eből az láccik, h anglia nem a futballtaktika hazája...
egyébként nagyon örülök a barca győzelmének, különös tekintettel a tegnapi kezdőben szereplő 7 saját nevelésű labdarúgó okán!!!

Ronal-d'oh! 2009.05.28. 15:07:42

Roy Keane hiányzott a csapatból. Van itt annyi nyerőember, de egy ilyen kritikus pillanatra egy ilyen barbár nagyvezér kell, aki szétrúgja a többiek seggét.

Sath 2009.05.28. 15:07:45

@giacinto: ezt a Berbatov dolgot én sem értem. haverom, aki szerintem ért a focihoz, szintén hangoztatta hogy mekkora csatár. hát én nem minden meccset láttam azt elismerem, viszont amit láttam a man u színeiben, az nálam konkrétan egy 0-ás.

Csörszike 2009.05.28. 15:08:22

inkább labdarúgóra, mert az magyarul van:-)

MUfanatic 2009.05.28. 15:09:14

Nem az a legfájóbb, hogy kikapott a United, hanem az, ahogy kikapott!
Az első tíz percet leszámítva, amiről a technika ördögének hála lemaradtam, momentuma sem volt a csapatnak, nekem nem úgy tűnt, hogy BL-történelem írás a tét, inkább hasonlított egy kötelező bajnokihoz! 3x nem lehet mákosan BL-t nyerni, ennek ki kellett jönnie egyszer! Szimpatikus(és ezen az estén jobb, az egész szezonban nagyszerű) csapattól kapott ki a Manchester, akihez ehhez a meccsen, érthetetlen okok miatt nem tudott felnőni! Gratulálok a Barcelonának itt is, és szívemből kívánom, hogy jövőre velük, ugyan itt (nem, nem Rómában, hanem a döntőben) meglegyen az esély a visszavágáshoz!

Lencse. 2009.05.28. 15:10:57

@duran6:

| (O'Shea magához képest jó volt, Eto-t és Messit,igen Messit is néhányszor lekapta!)

Néhányszor lekapta? Komoly teljesítmény, ezek szerint voltak olyan percei a meccsnek, amikor Messi nem tűnt ki gólokkal és gólpasszokkal. :D Komoyl referenciamunka a védelemnek.

Csörszike 2009.05.28. 15:11:51

@Sath: berbatov zseniális. csak nincs játékban. tevez ugyanez. ferguson nem túl jól rotál idén, ezért vannak ezek ketten a tudásuk alatt, sztem. berbatovval az a baj még, h egy tipikus k-eui öntelt fasz, aki nem szeret futni, ütközni, hajtani. elég megnézni a mozgását, ha nincs nála a labda. egyszerűen ácsorog, mint a mi Flórink anno...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.28. 15:12:24

@duran6: "Az meg hogy a Barca most az isten meg dream team meg ***om, azon egy komolyabb fociértő csak röhög."

eddig nálam az új fiú nyer :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 15:13:39

Azért tartottuk esélyesebbnek a Manchestert, mert nemzetközi focisajtó már egy éve másról sem szól, mint a Pl big4 és főleg a Man United hazai és nemzetközi sebezhetetlenségéről. Ez nem is csoda, hisz utoljára két éve táncoltatta meg őket a Milan a San Siroban.

Ezért már én is kezdtem tartani attól, hogy mégis sebezhetetlenek az angol nagyok, még akkor is ha Fortuna masszívan mellettük állt például az olaszok elleni nyolcaddöntős párharcukban.

És hiába a Barca pompás menetelése, azért éppen Chelsea ellen kellett jó adag szerencse a továbbjutásukhoz. Most viszont a katalánok magabiztos és mítoszromboló győzelmükkel beigazolták számomra, amiben azért bíztam, hogy a Pl big4 kétségtelenül meglévő dominanciája mégem akkora mértékű, amekkorának sokan hiszik.

Az valószínű, hogy ha nem jön a váratlan gól, akkor a Barca védelme nem sokáig bírja a nyomást, de az is látható volt, hogy United sem tudta volna végtelenségig tolni az első tíz perc fergeteges pressingjét és előbb-utóbb csak kiszabadul barca is. Az persze szerencse, hogy az első ilyen kiszabadulás gólt is hozott. De azért én nem Carrick és Vidics hibáját emelném ki a szituból, hanem Iniesta és Eto gyönyörű megoldásait.

Az is kiderült ami tavalyi MU elleni és az idei Chelsea elleni elődöntő párharcból nem, hogy mit tud a Barca előnyből játszani az angolok ellen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:13:52

@4-4-2:

Én bírom Egrit, és tetszett, hogy érezhetően a Barcának szurkolt. Legalább kompenzálta kicsit a körítés és a média MU-hype-ját. Mert hát itt mindenhol (ezt a fórumot is beleértve) arról lehetett olvasni, hogy a MU mennyivel jobb csapat a Barcánál, amely idén még nem is találkozott komoly ellenféllel ugye...

poolfanati 2009.05.28. 15:15:06

@pote: hát ez tényleg nem sok...
a hátrányból felállás tényleg nem az ő művészetük.

a tegnapi meccsen viszont a munak nem volt B terve, pedig mindenki azt hitte hogy pont a barcának lesz szüksége rá.

duran6 2009.05.28. 15:16:14

@Lencse.: te géniusz...!
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha a United nem szarja össze magát, akkor a védelmünkön a büdös életbe nem jöttök át apafej!!

Lencse. 2009.05.28. 15:17:33

@duran6: "jöttök" - Ez így nekem? :DD

Ronal-d'oh! 2009.05.28. 15:18:20

@Csöncsön: És azóta MINDEN MU szurkertől csak azt hallottam, hogy szarok voltunk, de megérdemelte a Barca. Én pl. állva tapsoltam nekik, megérdemlik.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 15:19:06

@poolfanati:
hát, 1-0-ás meccseken nehéz fordítani :)

duran6 2009.05.28. 15:19:26

@Lencse.: Látom nyelvtantanár vagy.... grat!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 15:19:52

@4-4-2: 1. Guardiola tanítómester Johann Cruiff mondta.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.28. 15:20:50

A bárányos résznél köptem a kávémat az asztalra :DDD

Sath 2009.05.28. 15:21:00

@Csörszike: "berbatovval az a baj még, h egy tipikus k-eui öntelt fasz, aki nem szeret futni, ütközni, hajtani. elég megnézni a mozgását, ha nincs nála a labda. egyszerűen ácsorog, mint a mi Flórink anno... "

tehát ezért zseniális, meggyőztél, oké :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:22:02

@nekedX:

Ez igaz, és nőtte(te)k is a szememben. Gratula!

Csörszike 2009.05.28. 15:22:09

@duran6: dehogynem a sértettség beszél belőled. komoly fociértő röhög azon, h a tegnap bl-t nyerő barca, amelyik idén már behúzta a kupát és a bajnokságot-több, mint 100 lőtt góllal-télleg dreamteam lenne??? hát barátom, én nem tudom, kik azok a komoly fociértők, de az biztos, h max az amerikaifocihoz értenek. magad sem lehetsz az a futballgéniusz, ha azt mondod, h a man u tegnapi taktikája jó volt. ha jólett volna, nem égnek le 2-0ra, úgy, hogy ferguson úgy cserélt, mint a "komoly fociértő" nagyanyám...alattad párral nézd meg légy oly' kedves MUfanatic kolléga hozzászólását, és vegyél példát a veszítenitudásról:-)

2009.05.28. 15:22:49

Meccs előtt azért be voltam tojva Yaya védőként való szerepeltetése miatt. A chelsea ellen nem működött nélküle a középpálya, de most Busquets viszonylag hiba nélkül megoldotta a vkp posztot. A munak őt kellett volna leütköznie, hibára kényszerítenie és akkor a Barca gépezet nem működött volna. Bár hozzátartozik, hogy Toure most sokszor előre tudott lépni és besegített a srácnak. Puyol idei legjobb meccsét játszotta, már nem vártam tőle ilyen teljesítményt. Eto'o-t azért sajnálom, hogy ennyiszer száműzve van szélre.
Henrynak meg -góllövés szempontjából- nem jönnek össze ezek a döntők, de örülök, hogy nem hiábavaló volt az ideigazolása és végre bl győztesnek mondhatja magát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:25:33

@Blaugrana:

No és Silvynho? :-))

Fantasztikus volt az öreg...

poolfanati 2009.05.28. 15:25:55

szerintem a mu most omlott igazán össze a 4-1-es zakó után. mert az nagy pofon volt, rögtön utána geráéktól is kiszoptak, és ha nem jön egy rohadt digó tinédzser akkor bukják a PL-t is mint a BL-t.

barca-pool meccset akarok!!!!!!!

mickeyknox 2009.05.28. 15:26:45

@nst:
"...egy Puyol-gól jelentette volna. Mivel ez nem jött össze, Belletti maradt minden idők legfogalmatlanabb BL-döntőben gólt szerző játékosa"
tehát ha puyol befejeli/belövi ő lett volna az. srácok, ez viccnek is rossz.

Sath 2009.05.28. 15:26:47

@duran6: tényleg teljesen céltalannak érzem, hogy ebbe a vitába belefogjak, látva a realításérzékedet,de bántja a szemem ha valaki ilyet ír:
"akkor a védelmünkön a büdös életbe nem jöttök át apafej!! "

Azért legalább a tegnap este után már, ha máskor nem, fogadjuk el a tényt,hogy ez a Barca bizony bármelyik védelmen átmegy, ha nem fog ki extra rossz napot.

(még a chelsea-én is átmentek, akik a tegnapinál acélosabbak voltak, csak otthon kihagyták a helyzeteket, miután átmentek rajtuk. Eto'o konkrétan ugyanígy sz*patta be a chelsea védelmet, csak aztán belelőtte Cech-be)

szferi 2009.05.28. 15:28:12

@Csöncsön: tényleg univerzális a srác, még kapus is lehet belőle ha így folytatja.

poolfanati 2009.05.28. 15:28:34

@Blaugrana: és a középpályásaitok nem szarták össze magukat és gyönyörűen ütköztek, bevállalták a test-test elleni harcokat! még a pici messi és iniesta is!
valaki nagyon jól mondta feljebb hogy 2 essien és 2 cambiasso kellett volna a munak:D

Csörszike 2009.05.28. 15:29:14

@Sath: a zseniálist, gondoltam nem kell kifejteni. hihetelen jól lő, lát a pályán és jól passzol, kiváló ütemérzéke van, és jól fedezi a labdát. én a mentális spotremberi készségeinek hiányát akartam kiemelni. ebből a szempontból riquelméhez tudnám hasonlítani: zseniális, de lusta strici:-)
de ha már Flórival meggyőztelek, akkor jó:-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:29:42

Ja, ezt még okvetlenül le akartam írni:

a legeslegnagyobb slusszpoénja az évnek azért mégiscsak az, hogy a leglesajnáltabb BL-csoport két reprezentánsa játssza majd Monacoban az európai Szuperkupa döntőjét.

Bizony, Barca-Sahtar lesz.

Ennyit a könnyű sorsolásról. :-DD

duran6 2009.05.28. 15:30:47

@Csörszike:
Kedves Csörszike! (ennyit az alapvető TISZTELETRŐL)
Olvasd el még egyszer a hsz.omat,aztán agyalj egy kicsit! A taktikánk jó lett volna, ha csapat nem fossa össze magát és nyom tovább ahogy kell az isteni-szuper barca ellen! Ha nem vetted volna észre, lehordtam a sárga földig az egész United-ot! Te pedig vegyél példát azokról, akik ténylegesen el is olvassák a hsz-ket... Amúgy meg asszem gratuláltam a győztesnek.

2009.05.28. 15:32:13

@Csöncsön:
Pique mellet könnyű, mert kijavította minden hibáját az öreg(sicc, akár egy ovodába is járhattaunk volna:))nek :)

Csörszike 2009.05.28. 15:32:36

@Sath: "Azért legalább a tegnap este után már, ha máskor nem, fogadjuk el a tényt,hogy ez a Barca bizony bármelyik védelmen átmegy, ha nem fog ki extra rossz napot." teljesen egyetértek. ja, és hagyjuk már ezt a "TI nem mentek át a MI védelmünkön" tipusú diskurzust.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.28. 15:33:24

@Csöncsön: jól emlékszem, hogy a barca az egész bl-szezonban azt az egy vereséget szenvedte el - az utolsó fordulóban a sahtar ellen?

Lencse. 2009.05.28. 15:33:33

@duran6: Te tényleg a "hsz"-ek figyelmes elolvasására neveled a népet? Te, aki engem konkrétan Barca-drukkernek néztél? :DDDDDDDDDDDDD

reader613 2009.05.28. 15:33:44

Andrea Bocelli, a híres olasz operaénekesnő...

szeme közé, laposan! 2009.05.28. 15:33:48

Azért Puyol megérdemelte volna a gólt, nem NST? Akkor meg premierplánból mutatta volna az arcát a kamera, csak a kedvetekért.;)

jazs 2009.05.28. 15:33:58

@Csörszike: az alaptaktika, hogy nekimennek a Barcanak majdnem bejött, és azért Eto góljához kellett egy kis szerencse meg több MU játékos bénázása is. Ja meg előtte beakadhatott volna egy Ronaldo lövés is, mert némelyik nem sokkal kerülte el a kaput. Onnantól az sem játékosok és SAF nem tudtak magukhoz térni, így Ferguson el is cserélte magát, ahogy kell. Tovább gyengítette a középpályát, Gardiola meg azt csinálta, amit kell.
Azt hiszem ezt az öreg holland mondta, hogy "ha támadni akarsz, hozz be egy védekező középpályást" .Vagy valami ilyesmit.
De alapvetően nem volt rossz taktika, hogy az MU letámadta a Barcelonat, sőt! Az már más kérdés, hogy nem kellett volna összeroppanni az első ellenakcióból kapott gól miatt. Ha egy csapatban ennyire benne van a hibázás hátul, mint tegnap az MU-ban, akkor ha beáll védekezni még nagyobb verést is kaphat.

shinigami 2009.05.28. 15:34:43

@Csöncsön:
MU hype? tehat fel eve nem mindenki a barcat elegiti ki oralisan...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:35:25

@_benito:

Igen, az az utóbbi forduló meccsein is meglátszott, hogy a Barca B csapata azért még nem olyan erős, mint az európai élcsapatok némelyike (Sahtar, Mallorca, Osasuna...).
;-)

Sath 2009.05.28. 15:36:04

@Csöncsön: Nekem ő volt az abszolut meglepetés, amellett, hogy konkrétan 4-5 másik dolgotól esett le az állam.

Mert Puyolról még csak-csak tudjuk hogyha formában van hibátlan.
Toure-nak fel kellett fognia hogy középhátvádként másképpen kelle embert fogni és szerelni, mint vdk-ként. ezt a chelsea ellen még nem értette, de mostmár igen. (bár alig volt dolga, lévén a középpályán megnyerte ezt a meccset a barca, támadásban és védekezésben is)

amúgy amin még személyszerint nagyon meglepődtem:

-SAF fogalmatlansága a középpálya tekintetében.
-Rooney merre járt tegnap este?
( az megvan hogy ez man u szöglet utáni felszabadításnál, Messi indult a szélen, 3 man u-s volt hátul és az egyik uccsó ember rooney volt!!?? aki végül szerelte is gyönyörűen Messi-t
-Az egész Man u enerváltsága, nem küzdöttek igazán, sokkot kaptak, és még végén sem voltak szomorúak...semmi érzelem nem volt rajtuk, legalábbis látni nem lehetett, Cé-n egy minimális elkámpicsorodott száj, ennyi....
-Cé-t miért nem próbálta szélre tólni Sylvinhoval szemben??
_de még volt egy pár, viszont én élveztem az estét, nyilván :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 15:37:21

@duran6: Egy "igazi fociértő" azt is látta, hogy az első tíz perc pressingjét nem tudta volna végig tolni a MU. Ha ők rúgnak gólt visszaállnyak vagy előbb-utóbb ki jön a Barca a szorításból. Egyébként pressingeltek volna Barcások a gól után is csak a fölbátordott Barca játékosok remekül tartották a labdát és nem tudtatok kijönni a térfélről.

Kicsit el lettél kényeztetve az utóbbi években ;-).

poolfanati 2009.05.28. 15:38:35

egy nagyon jó leírás és elemzés az új BL selejtezőkről:http://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20090528-bajnokok-ligaja-hogyan-valtozik-a-seljetezok-lebonyolitasa.html

Érdekesség, hogy az orosz bajnok a Rubin Kazany lett, Kazany a Tatár Köztársaság fővárosa, ilyen keletre még nem rendeztek BL meccset.
Romániban a Unirea Urziceni vezeti a tabellát. Ők 2006-ban jutottak csak fel az első osztályba!

duran6 2009.05.28. 15:39:05

@Lencse.:
Sem téged, sem a népet nem nevelem semmire. Pont le...rom, hogy milyen drukker vagy. Csak a stílusgyakorlataidat úgy tedd itt közzé, hogy előtte azért elolvasod az adott hsz.-t. Ennyi.

Csörszike 2009.05.28. 15:43:12

@duran6: gratulálninem a te dolgod, hanem a fergusonnak és a játékosoknak. neked (és nekünk mindannyiunknak) el kell ismernünk, h a barca volt a jobb csapat. és nem azért, amiért te lehordtam a MU-t. nem volt itten semmi fosás. taktikailag bukott a MU. nem volt középpályája, ezért a barca akarata érvényesült. ahogy azt már írtam följebb, 2 essien meg 2 cambiasso kell a barca kpálya ellen. ehhez képest ferguson a már gyengén összeállított kpályát is csak gyengítette meccs közben. scholes már nagyon későn jött. pedig eccerúen nem kellett volna mást csinálnia, csak azt mint a cselszkijnek(azt a meccset a londoniak már megnyerték taktikailag, csak nagy "pechük" volt), amire a mu keret is alkalmas. sőt, még konrtázni is jobban tud. nyilván egy Cé, rooney páros jobb, mint pl egy malouda-kalou...szóval megvan már a "spanyolviasz" a barca ellen, csak tudni kell alkalmazni...

2009.05.28. 15:43:46

@Csöncsön: Azért nem volt erős a Barca B -ami inkább C- mert Hleb, Gudi és Caceres is játszott, márpedig ők idén irgalmatlan gyengén produkálnak(na jó, Eidurnak azért volt 3 jó meccse). A fiatalok -Pedro, Jeffren, Thiago, Muniesa- viszont nagyon jól játszottak. Remélem nyáron kitakarítják a padot és felhoznak 2-3 fiatalt megint. Ingyen vannak és simán hozzák azt amit a 10-20millás innen-onnan igazolt zsákbamacskák.

Lencse. 2009.05.28. 15:43:50

@duran6: És az én mondataimat mennyire alaposan rágtad át, mielőtt a T/2-ben hivatkoztál nekem a Barcelonára? Itt van például egy komment, amiből a sorok között olvasva kideríthető, hogy kinek is szurkoltam tegnap: nst.blog.hu/2009/05/27/hajra_manchester_united_2?fullcommentlist=1#c5988418

jazs 2009.05.28. 15:44:55

@popp: szerinted mennyi esélye lett volna az MU-nak ezzel a Vidiccel és Ferdinandal a Barca ellen, ha már eleve beállnak bekkelni?

Szerintem nem sok. Utána elcserélte magát SAF, de az alapötlete szerintem nem volt rossz.

Ferguson 2009.05.28. 15:46:29

A véleményemet már hosszabban kifejtettem a 3 dolog cikknél és más fórumokon is, ezért ide csak annyit, h csalódás volt tegnap a MU játéka, de a szezonnal összességében elégedett vagyok. A barca megérdemelten nyert, durván jól tolták idén, mint a 99-es MU anno :)

4-4-2 2009.05.28. 15:46:39

@popp: Köszi, én valamelyik olaszra emlékeztem, de így sem rossz. :)

Csörszike 2009.05.28. 15:46:39

@jazs: ja, ebben igazad van. de azért azt még ne nevezzük taktikának, h "nekimegyünk a barcának, oszt majd lesz valami"...;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 15:46:43

@poolfanati: Dan Petrescu az edzőjük, talán miatta, talán a királykék mezük, talán az anyagi hátterük miatt a román Chelseanak becézik őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:49:27

@Blaugrana:

A tréfa arra vonatkozott, hogy az Osasuna van olyan erős csapat, mint az UEFA-kupa utolsó győztese. Fricskaként a "gyenge a spanyol bajnokság" (ilyen sarkosan kimondva bizonyosan nagyon igaztalan) mantrára.

Én nem is vártam el, hogy 17 éves srácok leigázzanak egy nagyon motivált (és amúgy egyáltalán nem ANNYIRA gyenge) kiesőjelöltet. Vagy éppen az UEFA-kupa későbbi győztesét.

poolfanati 2009.05.28. 15:51:11

@popp: én tőlük csak Petrescut ismerem, játékosokat nem. jó anyagi hátterük pedig nem csak nekik, hanem a többi román élcsapatnak is van. De azért 3 évvel a feljutás után vezetni a tabellát utolsó előtti fordulóban szép teljesítmény. el kell ismerni.

_KingJack_ 2009.05.28. 15:51:29

@tisti:
ez eléggé övön aluli dolog. Te is tudod , hogy ez a Chelsea-re vonatkozik, sok köze nem volt az MU-hoz. Az pedig, hogy örültem a Barcának, most is fenn tartom: a Chelsea ellen nehezebb lett volna. A tegnapi meccsen sem a Barca volt isteni meg csodálatos, hanem a Manchester überszar. A Barcát egyetlen taktikával lehetett volna megverni: Hiddink taktikájával. A Manchester megpróbált mást csinálni, nem ment, de nem is mehetett egy baromi lassú Carrickkel és egy fogalmatlan Andersonnal a középpályán. Gratula a Barcának, de tistinek a múlt homályából előkapart indulattól fröcsögő szavak előkaparásáért és felhánytorgatásáért faszkorbács.

montipájton 2009.05.28. 15:52:28

A BArca győzelmét meglátásom szerint nem a Barca-fanok, hanem Popp élvezi legjobban, aki ebben az estében igazolva látja, hogy az angol foci mégis szar, és az olaszok mégse égtek akkorát idén, mint a rongy. Pedig egyik se igaz. )))

Ferguson 2009.05.28. 15:53:25

Érdemes ezt meghallgatni: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/8071901.stm

Elképesztő, h néhány fasz újságíró ennyi év után is még megkérdőjelezi a Főnök játékhoz és győzelemhez való hozzáállását. Nem csodálom, h nem ápol különösebben jó viszonyt a médiával. Én is elküldtem volna a picsába az ilyen xarkeverő zsurnalisztát...

4-4-2 2009.05.28. 15:53:29

@Csöncsön: Viccnek nem rossz, és a Barca TV-n minden bizonnyal meg is tapsolták volna...Egyébként nem is elsősorban az zavart, hogy elfogult volt (bár egy adófizetői pénzből fenntartott közszolgálati tévé ilyet ne engedjen meg magának még egy BL-döntőn sem, de ez egy másik, hosszú vita kezdete lehetne...), hanem az, hogy a szakma alapjait (pl. játékosok felismerése, stb.) csúfolta meg. Ugyanez a retekklub sportcsatornának hívott izéjén vagy az Eurosporton azért nem zavar ennyire, mert azok magánvállalkozások, max. nem nézem. De azt azért ne felejtsük el, hogy Egri a MI pénzünkön utazott Rómába, a MI pénzünkön keverte össze a tavalyi Aranylabdást a BL-döntő egyik résztvevőjének klublegendájával és a MI pénzünkön sikerült a minősíthetetlenhez közeli produkciót bemutatnia. (Hozzáteszem: az egyetlen ép magyar mondatot megfogalmazni képtelen Dzsudzsák Balázs is a MI pénzünkön ült a stúdióban - igaz, Mérei Andrea is..:))

jazs 2009.05.28. 15:54:31

@Csörszike: Bár ez tényleg csak feltételezés, és lehet, hogy oltári nagy baromság, de egy csapat attól is összezuhanhat, ha esetleg az edző azt mondja a játékosnak, hogy tedd ezt és ezt, és akkor majd ez meg az biztos nem lesz. Pl. mondhatta Ferguson a játékosoknak, hogy támadjátok le őket, ezek úgyis mattra játszanak, ha nem tudnak ziccert kialakítani, el fogják bakszni a helyzeteket. Lehet, hogy mindent feltett Ferguson az első gólra. Lehet, hogy egész héten ezt nyomták a játékosok fülébe, hogy vezetést kell szerezni, mert akkor lesz meg a győzelem. Senki ne vegye komolyan amit írtam, csak érdekelne mi erről a vélemény. Mert semmi oka nem volt az MU-nak így összezuhanni, valami a fejekben megtört az első gól után. Ronaldo is inkább dühös volt, mint hisztis, mint aki bosszút akar állni, mert tudja, hogy veszített.

poolfanati 2009.05.28. 15:55:05

lehet válogatni a köv. rorzsak teszthez, nagyon jó képek. http://kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/0905/BL-d_2009527222636/gallery.xml&rovat=sport


különösen a 6., 7., 10. és a 12.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 15:56:18

@4-4-2:

Somos is brutálisan elfogult volt a Chelsea felé, ahogy azt rizla gyönyörűen kielemezte. És ő is tévesztett neveket. Minden riporter téveszt neveket.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.28. 15:58:37

@montipájton: beszarás jó cikket olvastam a championsban erről. egy olasz szakíró mondta, hogy kurva elégedettek voltak az olaszok, mert a sorsoláskor attól féltek, hogy iszonyúan ki lesznek picsázva. ehhez képest mindegyik helytállt, sőt, a romának tovább kellett volna jutnia.

az olasz foci gondjait, és az angol jelenlegi erősebb voltát sztem nem vitatja popp sem.

_KingJack_ 2009.05.28. 15:59:09

@jazs: minden szavad igaz, és nekem is pont ez forgott a fejemben a döntőt nézve. A MU játékosok szerintem rájöttek, hogy be lettek csapva: ez a Barca igenis kurva erős. Azt mondták nekik, hogy jobbak vagytok, ezért volt különösen fájó, hogy a pályán jöttek rá: legfeljebb egy szinten vagyunk. Rájöttek a pályán, hogy ők is képesek a semmiből gólt kapni. Ilyen rondán összezuhanó csapatot már legalább 5 éve nem láttam MU mezben.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.28. 15:59:41

@poolfanati: benne van a tátott szájjal, rémülten bámuló VDS Messi fejesénél? :) bár nem akarom bántani VDS-t, de azt a pillanatot nagyon elkapták...

2009.05.28. 15:59:46

@Csöncsön: Az előbb kicsit elírtam, mert nem Hlebék miatt volt C a csapat hanem a fiatalok révén. Ennek ellenére a kicsik jobban tolták a B csapatnál.

Én viszont többet vártam. Persze a Mallorca elleni meccs nyerhető lett volna, ha Eto'o nem annyira lojális a szigetlakók irányába. :)

Csörszike 2009.05.28. 16:03:11

@jazs: lehet, h így volt. de azért nem valószínű.nem hinném, h ferguson olyan ostoba, h mindent 1 lapra tesz föl...szerintem egyébként nem zuhant össze a MU. azért tűntek elkeserdettnek, mert nem tudtak mit kezdeni a barca labdatartásával szerintem. és azért nem, mert nem volt megfelelő középső küzéppályájuk, valamint centerük.az egyik letámadja xavi-iniestát, megzavarja felökleli, néha megszerzi a labdát szabályosan is, a másik pedig elöl megtartja, és lepörgeti a szélére cének, vagy rooneynak. apropó, rooney: őt sztem lehet balszélen jáccatni, decsak ha van értelme, azaz van egy középcsatár- pl v.nistelrooy v berba - mellette, aki leteszi neki a labdákat a szélére, és érkezik a beadásaira. cé nem ilyen, föleg, mert nem center...

Hitchiker 2009.05.28. 16:04:04

@reader613: nem nő... hanem operaénekes

egyébként a megemlítésének van köze ahoz hogy a hvg-ben pont ma volt róla egy cikk? (meg is lepődtem amikor elolvastam hogy nem lehet véletlen)

2009.05.28. 16:04:39

http://i302.photobucket.com/albums/nn93/puyol84/rijkard.jpg

:DD

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 16:05:42

@Csöncsön: @4-4-2:
az EV-s kiemelt résznél a hangsúly nem azon van, h összekeverte, hanem h Giggs sehol sem volt.
én egyszer vettem csak észre, és adta magát a mondat

jazs 2009.05.28. 16:06:32

@_KingJack_: szerintem túlságosan bebeszélték maguknak, hogy "aki az elsőt rúgja...". Pedig a Barcelona pont nem az a csapat, amelyik ha egy góllal vezet, akkor már esélyt sem ad az ellenfélnek a gólszerzésre. Ők egy gólos előnyben is még simán mennek előre. Gardiola nem Hiddink és nem is Capello, nem egy gólra játszik. Meg lehetett volna próbálni 0-1-nél is rájuk rontani.A Barcanal őszintébb és kiismerhetőbb focit kevesen játszanak, ezért is érthetetlenek Ferguson húzásai.

2009.05.28. 16:11:41

@jazs: Hát igen, idén is volt meccs amit kiengedtünk a kezünk közül 2-3 gólos előnynél. Én paráztam is kb a 91. percig amikor is kikalkuláltam, hogy hiába lőne egy gólt a mu már nincs idő többre. :D

jazs 2009.05.28. 16:11:57

@Csörszike: Azért érdekelne, hogy melyik középpálya lenne képes fölényben játszani a Barcaval szemben.
A Chelseanek volt egy Essiene, de ők a saját pályájukon is alig birtokolták a labdát.
Kontrákkal nyerhettek volna, megvoltak a helyzeteik, de ők se tudták a középpályát uralni.
Nagy kérdés még, hogy Iniestanak mi lehet az ellenszere. Mert Messit semlegesítette a Chelsea, ahogy Etot is, láttuk Xavit is eltűnni, ha egy predatorral kerül szembe. De Iniestaval akármit csinálnak Ő mostanában mindig képes a csapata hasznára lenni, hihetetlen a srác!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:13:38

@montipájton: Örvendek a remek meglátásnak :-), de ha elolvastad a hozzászólásomat @popp: , akkor miért kóstolgatsz ilyen baromságokkal ;-). Láthatod, hogy elismerem az angolok érdemeit. A dominanciájukat sem vonom kétségbe, mégha meglátásom szerint a többség és a szaksajtó jórésze is eltúlozza azt. Hogyha ti folyamatosan próbáljátok árnyalni a szuperbarca képet, akkor én is hadd árnyaljam már a mindenható PL-ikont ;-).

Kétségtelenül nagyon örülök a Barca győzelmének, de ha láttad volna, hogy reagáltam le az eseményejket tegnap és hogy egy Roma meccs alatt azt is látnád, hogy nem ugyanaz a műfaj a kettő.

4-4-2 2009.05.28. 16:15:46

@Csöncsön: Somos is brutálisan sz*r... Amikor megláttam, hogy Egri közvetít, először tökre örültem, hogy nézhető lesz a döntő. Hát nem lett igazam. Nem az a baj, ha néha téveszt, de Egri tegnap RENDSZERESEN összekeverte a két játékost. Egyébként én nem vagyok olyan megengedő, mint Te, ha valaki nem lát, akkor ne menjen sportkommentátornak. Nem kötelező.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 16:17:15

@4-4-2:
Hajdú B vasárnap 4 kiesőről beszélt az angol bajnokin.
naés :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 16:19:11

@4-4-2:

Én megengedő vagyok általában a riporterek felé. Tudom, hogy nem könnyű szakma, amikor millió fanatikus vagy kevésbé fanatikus szurkoló lesi minden hibánkat.

A nevekkel meg... én aztán igazán nagyon szeretem a Barcát, de sokszor én sem látom elsőre messziről, hogy Xavinál vagy Iniestánál van-e a labda. Sőt tegnap egyszer Messit is összetévesztettem Xavival.

4-4-2 2009.05.28. 16:20:00

@pote: Fentebb is fejtegettem, hogy az is marha nagy gáz, de az Eurosport2 kereskedelmi csatorna, azaz ha rosszak és buknak, akkor a tulaj pénzét bukják. Az M1-nél viszont MI vagyunk a tulajok, a saját pénzemért meg elvárnám, hogy normális szolgáltatást kapjak.

Csörszike 2009.05.28. 16:21:29

@jazs: ja, valóban, Iniesta iszonyat jó. talán ő a legjobb idén. rá talán nincs is ellenszer. és ez így jó: legyenek csak olyan focisták, akire nincs ellenszer! végülis azért nézzük a focit, h valaki k.jó legyen;-) nyilván, ha egy essien-muntari-mascherano-cambiasso középpály áll vele szemben, azt őse szeretné:-)

Csörszike 2009.05.28. 16:22:53

@Csöncsön: pedig nemolyan nehéz: sárgacipő:iniesta, fekete:xavi, kék:messi:-))

Csörszike 2009.05.28. 16:24:06

@pote: azért ne felejtsük el a lelki mariana-árkokat se egri kollégának:-))

jazs 2009.05.28. 16:24:11

@4-4-2: Nem Egri volt az aki az EB-n összekeverte cruyff-ot valami herceggel?
Az volt szerintem a magyar EB közvetítések mélypontja!
Azonnal rúgtam volna ki, aki csinálta. A VB-n meg majd kitalálja, hogy az Argentinok szövetségi kapitánya mondjuk Terry Black.
Mert cruyff-ot nem felismerni szerintem európai kommentátorként legalább akkora szégyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:24:43

@montipájton: ha láttad a hozzászlásomat @popp: , akkor miért kóstolgatsz ilyen baromságokkal? - na ez kérdés lett volna.

Amúgy a hsz-em meglátásairól vitatkozhatunk, annak állok elébe ;-).

jazs 2009.05.28. 16:26:16

@Csörszike: egyetértek én is azokért a focistákért tudok igazán rajongani, akik ha egészségesek, akkor mindig hoznak egy minimumot. Iniestanal azt a minimumot sokan talán maximumnak is elfognák :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:29:03

@jazs: Azért ha stabilan beállnak és nem akarnak labdát szerzni már az ellen tizenhatosánál, akkor lehet, hogy nem szalad átrajtuk Iniesta- az viszont tény , hogy az első tíz percben nagyon jól működött a pressing és akkor benne volt a levegőben egy United gól. Csak annyit feltételezek, hogy egy ilyen pressinget nem lehet tartani egy egész félidőn át sem.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.28. 16:30:26

@4-4-2: pontatlan megfogalmazást, elszólást, játékos-cserét salétromsavval felróni azért nem teljesen korrekt, ilyesmi bárkivel előfordul.

Engem két dolog tud kiakasztani. Az egyik az 'X-nek a jövő héten lesz az esküvője' típusú bulvárfos, a másik, meg ha valaki nem látja, h mi történik a pályán és tucatdolgokat sztárol, vagy zseniális meglátásokat bagatellizál.

Egri sztem nem volt rossz tegnap, valóban úgy tűnt, h a Barcának drukkol, no biggie, Jenő is hatalmas olasz drukker volt szegény, és az angol kommentátorok között is lehet tudni, hogy ki-kinek drukkol.

wilco 2009.05.28. 16:30:50

gratulálok a barcának, az egész szezont és a tegnapit figyelembe véve is teljesen megérdemelték a győzelmet. sajnos a tegnapi Unitedből hiányoztak azok a játékosok akikkel ezt a Barcát meg lehetett volna fogni, nem baj, jövőre újra megpróbáljuk, így is nagy szezonunk volt. pláne, hogy most tudatosult csak bennem hogy végül a már-már legendásnak számító golden glove díjat is sikerült megszereznünk a pool elől...:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.28. 16:31:59

@Csörszike: Te vagy az én emberem, még egy cipőbuzi :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.28. 16:33:06

@popp: nem, de itt van a táskámban :)

jazs 2009.05.28. 16:34:17

@heinrich: és a cruyff-ot hercegnek néző kommentátorokhoz mit szólsz?
Szerintem az is Egri volt, de nem tennék rá nagyobb összeget. Még jó kis sztorit is mondott, hogy valami gyeplabda meccsen csinált balhét...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 16:35:02

Ha már az M1-ről van szó: szerintem Bozsik ezúttal egész értelmes dolgokat mondott. Például fölhívta a figyelmet, hogy Guardiola az első pár perc után taktikát váltott, és "megengedte", hogy a csapat rövidpasszos játék helyett fölrúgja a labdákat. Ebből lett a gól.

Ez "a Barca és Guardiola nem képes taktikailag váltani meccs közben" mítosz is megcáfolódott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:38:36

@heinrich: Naaa, Jenő előbb volt német drukker, mint olasz,de egy interjúban a 2002-es vébé előtt azt mondta, hogy a brazilokkal szimpatizál.

jazs 2009.05.28. 16:40:28

@Csöncsön: A mítosz felépítésében Guardiola nyilatkozatainak is nagy szerepe volt :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:41:19

@Csöncsön: Vagy amit a nyilatkozata szerint a szünetben csinált. Közelebb állította az embereit Céhez, aki második félidőben már nem is tudott lövöldözni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.28. 16:43:27

@popp:

A lényeg, hogy Jenőről minden meccsen egyértelműen tudni lehetett, hogy kinek szurkol. Ráadásul egy nagyon egyszerű módszerrel: mindig arról a csapatról beszélt, amelyiknek.

@jazs:

Guardiola finom úriember. Nyilván nem fogja minden húzását a plebs elé teríteni. ;-)

balu11 2009.05.28. 16:46:01

@Csörszike: nagyon aktív vagy ma, mi van, uncsi a meló? :)

na, én indulok lassan a "másik" BL-re, ha gondolod nézz ki

ON

Strigo 2009.05.28. 16:46:30

Nem tudom, miért tekintik egyesek Ferguson hibájának a vereséget. Nyilván nem az volt a taktikai utasítása, hogy Iniestát hagyják megindulni a labdával, vagy hogy Messi 10 méteres körzetében ne legyen senki a tizenhatoson belül. A középpálya elgondolása jó volt, kár hogy Carrick és Anderson tegnap nem tudták megvalósítani az elképzelését.
Mint ahogyan a Tevez-féle csere is jó húzás volt, pontosan ő kellett a Barca labdajáratása ellen. Több terület maradt Xaviéknak, de hát hátrányban kockáztatni kell. Ha nem lépte volna ezt meg, most arról menne a duma, hogy nem is akart támadni. Utólag könnyű okoskodni, hogy mit kellett volna máshogyan, de szerintem ez az "elejét megnyomjuk, aztán gyors kontrákra építünk" taktika nem volt rossz. Arra meg senki sem számíthatott, hogy a Barcelona első akciójából gól lesz.

4-4-2 2009.05.28. 16:50:05

@heinrich: Egyszer-egyszer téved, rendben van, de tegnap pl. az első félidőben sorozatban ez ment. Ha jól vettem ki, főleg akkor, amikor Giggs előrement középre, ahol elvileg Cének kellett lennie, Egri pedig poszt alapján közvetítette (ami egyébként általában működő módszer), de amikor elmozognak a játékosok, posztokat cserélnek, akkor azt azért egy kommentátornak illik észrevenni. Ez a munkája, ugyanis. Mindegy, ezen szerintem nem érdemes tovább rugózni, engem speciel idegesített.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.28. 16:50:46

@jazs: nyilván cruyffot felismerni irgalmatlan baklövés, de nem is láttam élőben, + azóta sem tisztázódott, mi történt pontosan, csak hogy valaki mondott valamit :)

@popp: a brazilokkal hogy lehet nem szimpatizálni? A németes vonalat nehezen hinném el, arra viszont tisztán emlékszem, ahogy a 94-es amerikai VB-n az olasz-nigéria meccsen Jenő üvölti a szélen kilépő Mussinak, hogy 'ott van Baggio, add be!" Ez azért gyanús :))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.28. 16:52:45

@heinrich: mármint cruyffot NEM felismerni :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 16:59:51

@heinrich: 'ott van Baggio, add be!" :-D szerintem én is ugyanezt üvöltöttem! A német drukkerséget a '99-es Bl-döntőre alapozom többek között. De Csöncsönnek lesz igaza, minden meccsen nyilvánvló volt, hogy kihez húz.

jazs 2009.05.28. 17:01:52

@heinrich: Én élőben láttam az eb alatt. Iszonyat durva volt. Többször mutatták cruyff-ot. Aztán egyszer csak-szerintem Egri-elkezdte mondani, hogy az bizony egy herceg, aki arról híres, hogy egy gyeplabdameccsen....

Ráadásul engem is jól beégetett, mert mondtam a barátnőmnek előtte, hogy az cruyff, erre meg ő azt hallja a TV-ből, hogy egy herceg :D
Persze az internet segítségével sikerült bizonyítani az igazamat.

petyace 2009.05.28. 17:06:26

@4-4-2: "2. Régi nagy igazság (valami komoly edző mondta anno, a nevét elfelejtettem), hogy hátrányban sokszor érdemesebb védőt / védekező középpályást behozni"

cruyff-nak hívják az embert...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.28. 17:11:04

Hát vicces, hogy mire géphez jutok, és bekommentelem az előzeteshez a véleményem, pont akkor megjelenik a beszámoló poszt, ami persze pontról pontra egyezik a kommentemben megfogalmazott véleménnyel :-D

Továbbá magam és 80 társam nevében ezúton köszönöm a vállveregetést Messi fejes ügyében, egyrészt jöhet a sör, másrészt pedig ahogy mondani szokták: nehéz teher a jövőbe látás képessége, de szerencsére csak keveseknek adatik meg :-DDD

jasztreb 2009.05.28. 17:20:18

és csak nekem szúrt szemet, hogy ez a Pak gyerek nem BL-döntő szintű játékos? lehet, hogy megvan a helye és szerepe a keretben a sorozatterhelés miatt, de azért ez mégiscsak az év legfontosabb meccse. rengeteget fut, de nagyrészét ütemtelenül és fölöslegesen, a labdát jackie chanesen szereti csak dédelgetni, és kulcsfontosságú pillanatokban bénázik.
követ rám.

MEDVE1978 2009.05.28. 17:25:47

Érdekes, hogy itt milyen sokan mondják, hogy a Manchestert istenítette a média...
Én korábban a németeknél néztem egy pár elemzést, még a meccs előtt. Nekem úgy tűnt, hogy ők a Barcelonát istenítették... (Főleg utána, amikor a német riporter szinte elolvadt a gyönyörtől).

Egyértelmű, hogy jobb volt a Barcelona, de a MU abszolút rossz passzt fogott ki és szerencséje sem volt. A Chelsea megmutatta hogyan kell a Barcelonát megfogni, nem nagyon értem, hogy Fergusson miért nem hasonló taktikát játszott.
Fergusson abba bukott bele, hogy szépen akarta megnyerni a döntőt, nem pedig klasszikus "német" stílusban.

Sath 2009.05.28. 17:28:57

@popp: mondjuk ezt akár a mecs elejétől is lehetett volna, vagy most vette észre hogy egész ügyesen tüzel a srác? :D

@Csörszike: Azt tudod, hogy ebbe a tengelybe lassan jobb ha beleszámoljátok Toure-t....
Mostanában ugyan CB, de egyébként sztem ő is az egyik legjobb védekezőKP-ok közé került az utobbi 1-2 teljesítményével.

Sath 2009.05.28. 17:33:46

@MEDVE1978: azt nem feledd, hogy a chelsea-nek egyszer sem kellett egy meccsen megvernie a barcát, illetve hogy sosem kellett ez a ellen a Barca ellen 1 gólos hátrányban rohangásznia a labdáért....

Ferguson 2009.05.28. 17:53:47

@MEDVE1978: bele sem merek gondolni, h mi lenne itt a fórumon az anti MU-sok körében, ha esetleg a MU nyert volna úgy 1-0-ra, h cé roni egyik lövése beakad a 8. percben, utána meg 82 percig védekeztek volna...

petrov144 2009.05.28. 18:10:40

Jó kis meccs volt a tegnapi, de páran mintha ittak volna a MU-nál a meccs előtt, vagyis hát angolokról van szó, akkor többet ittak. Lehet valami jófajta olasz nedű megfogta őket

jasszgeri 2009.05.28. 18:20:59

nem lehet egy ilyen szezon csúcsra járatva behúzni. jövőre a barca megy japánba decemberben. és talán a spanyol bajnokság is erősödik majd. első 10 perc álom volt egy united drukker számára. ez egy tipikus olyan összecsapás volt, amit az dönt el, h ki lövi az elsőt. én giggset nem kezdettem volna, őt az eredmény - és a kialakult helyzet - függvényében 61 körül lehet már csak pályára küldeni. mondjuk park helyett. hátrányban beküldeni egy 35 éves scholest, aki ma már csak darálni és 25-ről tüzelni tud, nem vmi jó ómen. észrevették, h egyetlen egyszer sem volt tiszta lövő helyzete a munak 20-25 méterről? mindig minium ketten robbantak ki a katalán védelemből. rúgtunk vagy 7 szögletet veszély nélkül.
anderson, park nem bl-döntő szint. és kíváncsian várom, h fergie mikor ismeri el, h a berbatovért kiadott 30 milliót inkább overdoose-ba kellett volna invesztálni.

Lord_G 2009.05.28. 18:25:51

Grat a Barcának, szépen lehozták ezt a meccset és megérdemelték. A legnagyobb félelmem a meccs előtt az volt, hogy a Barca jobban fel fog pörögni, uram bocsá komolyabban fogja venni ezt a döntőt. Így lett.
Lassan húsz éve vagyok angol drukker, és ennyi idő alatt hozzászoktam, hogy a szigetországiak mindig a legfontosabb pillanatokban képesek összeesni. Ezen nem lepődtem meg.
Az sokkal jobban bosszantott, hogy C "piperkőc" R volt az akiben leginkább fel lehetett fedezni a vérgőzt és küzdést. Ezt a többi lapajképű angol varacskosdisznótól (a jelző pozitív értelmében) vártam volna.
Guardiola elindult a Mourinhoi úton. A temperamentum és a BL siker már megvan. Kívánom, hogy legyen ő is annyira sikeres, szüksége van Európának olyan edzőkre akik megkavarják az állóvizet.
jaéspersze: Teddy Sheringham csak egy van!

szeme közé, laposan! 2009.05.28. 18:26:27

@MEDVE1978: Szerintem a Chelsea csak azt mutatta meg, hogy hogyan lehet megállítani a Barcát támadásban, nem azt, hogy hogyan lehet legyőzni. SAF meg tegnap gondolom úgy volt vele, hogy 10 bekkel nem lehet nyerni, márpedig ő azt akart.

rizla 2009.05.28. 18:28:09

@duran6: "Az meg hogy a Barca most az isten meg dream team meg ***om, azon egy komolyabb fociértő csak röhög. És most nem a sértettség beszél belőlem. Ez a United, ezzel a csapatával, ha nem fo.s.s.a össze magát a madárcsontúak-teamjétől, simán,igen simán elintézte volna őket!"

istenem, milyen jó most rajtatok röhögni!
: DDDDDDDDDDDD

"ha nem fossa össze magát, simán elintézte volna őket" húha. te is ismered a karok és lábak nélkül pattogó lovagot a monty pythontól, ugye?

kroos 2009.05.28. 18:30:38

megnéztem mégegyszer a meccset..és méginkább érthetetlenek a ször hibái....csakhogy most nem volt mákja DDD

bozsi.´ ´ ´ 2009.05.28. 18:32:34

izgalmas meccs?? nade kérem

füligjimmy77 2009.05.28. 18:36:41

@kroos: Nekem az tetszett a legjobban, ahogy Ronaldot leradírozták. Mikor lendületből vezette a labdát (nem sokszor), a védő lezárta az utat a partvonal mellett, semmi gond, húzott befelé, de egyből kilépett rá egy másik védő, ha az se volt elég, a harmadik, és vagy szerelték, vagy egy semmitmondó hátrapasszba kényszerítették. Ilyet én eddig csak kosárlabdában láttam, és többször is eljátszották, szóval kénytelen vagyok szándékosságot feltételezni. Amúgy az jutott eszembe tegnap, hogy nemrég beírtad a "sikeres" jövendöléised listáját, na, én a szezon előtt egy baráti sörözés alkalmával fennhangon ecseteltem, a Barca miért lesz szar az idén. Na, ez is bejött.

Ferguson 2009.05.28. 18:38:03

@kroos: A Sir az Sir! Ő nem hibázik, max. nem jön be egy húzása :P

gogyimogyi 2009.05.28. 18:40:10

Ez kész...

"összeomlik, mint a vízes bukta a réztepsiben"

vannak ám szövegek :)

Amúgy teljesen megérdemelt a Barca győzelme. Én még azért Piquet is kiemelném, nagyon hasznosan játszott.

kroos 2009.05.28. 18:41:47

@füligjimmy77: DDD
Mindenki beirhatná a magáét.Pancho is leirta csak ö poszt formájában.

veny 2009.05.28. 18:42:03

@Ferguson: Semmi extra, a MU mindig ezt csinálja.
Hogy pl. a Porto ellen mi szükség volt rá, azt tán csak Te tudod.... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 18:54:06

Most már kíváncsi lennék panchotól egy Barca triplát megéneklő posztra.

xenuka 2009.05.28. 19:00:59

Amikor egy indexes topikban szilyről pécsi buktája kapcsán azt írtam, hogy:
"ezt a várost nem lehet félkézzel vezetni" rögtön kimoderáltak és ezr kretén akart kioktatni , itt meg főcímben a vak Bocelliről írják, hogy ilyen jó meccset régen látott. Azt hiszem ez az én oldalam!

BARCELONA! - királyok!
Ronaldó - égett és hisztizett
Rooney - a baromarcú-bölény pedig, mintha ott se lett volna

örülök, hogy pont a döntőben égett be a United, mert tavaly is csak mákkal nyertek és ez így IGAZSÁGOS ÉS MEGALÁZÓ VOLT!
Ferguson Alex meg bekaphatja!

BK 2009.05.28. 19:03:50

@popp: szerintem körülbelül tippelhető, hogy mit írna abban a posztban. :-) "a Barcelona ebben az évben három olyan meccset játszott, amin a másik tizenegyből a gyepen legalább a harmada nem volt tökéletesen fogalmatlan. ezek közül egyet megnyertek: a legfontosabbat. nincs mit tagadni, szép játékkal."

nordsee 2009.05.28. 19:04:57

Gratulálok a Barcának, drukkolni ugyan nem, de szorítani kicsit nekik. Nem is, inkább csak ne a MU-nak. :)
De a tengeribetegség kerülgetett, amikor a második félidőben is, amikor még kellett a második, képesek voltak 3-4szer megcsinálni azt, hogy a tizenhatoson belül az utolsó utáni továbbtolás után is képesek voltak buzizni azt a kurva labdát. Hú de rossz volt nézni...
Valami fodbalszocializációs defektus, hogy nem lehet belebikkantani a bőrbe, csak úgy a kapu felé, 12-ről?
Hú, de fölhúztam magam... megin.

Spike55 2009.05.28. 19:06:55

Oké, az rendben is van, hogy a Barca szurkoló elfogult,és örül a csapata gyözelmének, de miért kell ezt itt olvasni???
Különben egyáltalán nem volt egy nagy meccs, ahhoz két jó csapat kell. A Barca tegnap megeröltetés nélkül nyert, átlagos teljesitménnyel, persze megérdemelten.
Ettöl a Puyol még nem lesz jobb focista, ugyanaz a fos maradt......

CR7 2009.05.28. 19:09:38

Ez a sok okostojás akik elvesznek a szépségben. Mit nyert az elmúlt három évben a Liverpool, és a Dinamo London? Ki volt a Spanyol bajnok két évig? Tavaly meg tavaly előtt meddig jutott a BL-ben a Barca? És a United? Három premier liga győzelem, egy BL győzelem, egy klubvilágbajnokság,két szuperkupa, egy liga kupa!
Plusz beépítve 5-6 olyan fiatal a csapatba,aki még évekig nagyon sok borsot fog törni az ellenfelek orra alá.
A tegnapi nap a Barcáé volt, nincs is ezzel semmi baj, mert ez "csak" sport, ez csak játék.
De az azért arcpirító, hogy egy két Pool drukker azzal henceg, hogy oda-vissza elverték a MU-t.
Drága Liverpool szurkolók, mikor nyertetek utoljára bajnokságot?
Hát csak ennyit szerettem volna mondani.
Üdv.

Woland 2009.05.28. 19:10:00

"Ahogy a farizeusok is mondották anno Pilátusnak: szögezzük le gyorsan az elején."

ez eredeti? csak mert hihetetlen jo! : ) meg a megszokott magas szinvonalu NST-poenok kozul is kitunik! gratula annak a barkinek aki irta!

jazs 2009.05.28. 19:10:21

@xenuka: kritikán aluli vagy.

xenuka 2009.05.28. 19:11:35

Cristiano "örökös biciklecseles" Ronaldo tegnap is megmutatta mennyit tud - 0.0
Köszönjük Emese!

jazs 2009.05.28. 19:12:00

@CR7: Bocs, de a Liverpool mikor játszott szépen?
Mert amióta szívtelen sátán az edzőjük, biztos nem.

Ronal-d'oh! 2009.05.28. 19:13:07

Úgy érzem, hogy példásan viseltük mi itthon, és kinn is a vereséget: most olvasom, hogy a United szurkolók hosszasan tapsolták Iniestát, mikor lement, és a végén a már győzedelmes Barcelonát.

Fura érzés volt amúgy látni, hogy örülnek, de nem voltam szomorú, vagy legalábbis nem tört le a dolog. Valahogy érezni lehetett, hogy megérdemelték.

jazs 2009.05.28. 19:13:09

@xenuka: szerintem örülnél te, ha 100-ad annyira tehetséges lennél, abban amivel foglalkozol, mint CéRonaldo a fociban.

okostojgli (törölt) 2009.05.28. 19:13:24

A messis képen az a baszott nagy vörös csillag...

Nem semmi.

sporttárs 2009.05.28. 19:13:31

@Csöncsön: Látod, Csöncsön, talán ez az a pillanat, amikor be kellene ismerni, hogy
1. attól, hogy te úgy érzed, még nem feltétlenül elfogult egy kommentátor;
2. ha az egyik lehet elfogult, mert a neked szimpi csapattal az (sőt, dícséret jár érte!), akkor a másikat kurvára nem illik baszogatni, ha a másikkal érzed elfogultnak.

Ez ugyanis, kedves Csöncsön, ha nem vetted volna észre: soha nem a riporter elfogultságáról szól, hanem a tiedről, ill. a nézőéről...

Végül pedig annyit, hogy szerintem Egri minimálisan sem volt elfogult tegnap. Az más kérdés, hogy ha valaki megdícsér egy jobban játszó csapatot, azt a nézők valamiért elfogultnak hiszik, pedig csak tényt közöl, baszki, ez a sport.

xenuka 2009.05.28. 19:15:39

@jazs:
elég sikere vagyok, mert két évre előre megvettek :)

rizla 2009.05.28. 19:17:46

@Spike55: puyol fos focista. ide zsenik járnak.

CR7 2009.05.28. 19:18:32

@xenuka: Gond az nincs, csak te vagy egy kicsit tehetségtelen, egy kicsit pökhendi, egy kicsit neveletlen, egy kicsit tanulatlan, és végül, de nem utolsósorban, nem vagy vitaképes, mert nincs meg a kellő intelligenciád ahhoz, hogy velünk beszélgess.

xenuka 2009.05.28. 19:19:19

Thierry Henry miért nem kap több paszt?

sporttárs 2009.05.28. 19:21:02

@rizla: :))) ez a montypythonos hasonlat igen jó erre a hsz-re.

lezsolt 2009.05.28. 19:21:42

Bocelli egyébként Inter-szurkoló.:)

sporttárs 2009.05.28. 19:24:09

@rizla: egy vélemény xenukáról? :)

Sath 2009.05.28. 19:24:21

@Spike55:
kritkánaluli volt a megnyilvánulásod, szót sem érdemelne, ha ezt nem írod bele:

"Ettöl a Puyol még nem lesz jobb focista, ugyanaz a fos maradt......"

Gratulálok. 2dik BL címét nyeri, úgy hogy a legtöbbet játszik az adott szezonban a Barcába kb. Állandóan a csapat lelkimotorja, valamint tegnap egy tőle elég idegen poszton is megállta a helyét.

Plusz az EB győztes spanyol csapatnak is egy központi figurájáról beszélsz...

Különben a commented minden egyes szava baromság, de nem érdemelnek szót, mert:

Hozzáértésed hatalmas barátom....

Sath 2009.05.28. 19:28:09

@nekedX: és ezért jár egy hatalmas respect, nektek is, és a kintieknek is, csak az ilyen @Spike55: féle ne tolná ide az arcát. :D

Sath 2009.05.28. 19:29:28

@xenuka: kapott eleget, a Barca támadóhármasának 2dik leggólerősebb tagja volt a szezonban. Ha nem értesz a focihoz, legalább nézd, hátha tanulsz valamit

rizla 2009.05.28. 19:30:12

@Sath: "tőle elég idegen poszton is megállta a helyét." nem mondanám, hogy "elég" idegen tőle a poszt, szélső védőként kezdte anno, és idén mindig ő pótolta dani alvest, de már tavaly is játszott jobb bekket néha. akinek idegen volt a poszt, amin játszott, az touré volt, konkrétan most játszott középső védőt harmadszor.

@sporttárs: az ki? ugye nem gondolod, hogy minden elmebeteg kommentjét elolvasom?

Ferguson 2009.05.28. 19:31:11

@xenuka: azért egy kis színvonalat próbálj már magadra erőltetni srác. Ha azt mondod, h cé hisztizett, akkor v nem láttad a meccset, v fogalmad sincs arról milyen az, amikor ronaldo hisztizik. Rooney úgy néz ki, ah kinéz, baz, kb. 8 éves lehet, aki ilyeneken lovagol. Amit meg a végén Ferguson-ra mondtál, no comment. Egyszerűen szalonképtelen volt...

xenuka 2009.05.28. 19:32:19

@Sath:
ezen a bajnoki döntőn hány paszt kapott te hozzáértő?

Ronal-d'oh! 2009.05.28. 19:33:41

Volt a Manchester Unitednek 24-5 meccses veretlenségi sorozata, kezdődött a Milan elleni 3-0-val, most ért véget. A párhuzamok számosak, nagyon hasonló a két mérkőzés, és mindkétszer csak a legjobb állított meg minket.

//ezt csak félve írom, de akkor a Milan elvileg el se indulhatott volna a BL-ben, aztán mégis, most meg ugye az az elődöntő...Hát azért fura, no//

xenuka 2009.05.28. 19:33:42

Ferguson nevét felvéve még nem leszel ő.

Ferguson 2009.05.28. 19:35:49

@xenuka: idióta bohóc... Na lépjünk is tovább!

xenuka 2009.05.28. 19:37:16

Nagyon zavar, ha megemlítik, hogy te nem vagy Ferguson?

értelmetlen_nevű 2009.05.28. 19:37:39

@xenuka: légyszíves keress magadnak egy másik játszóteret. köszi.

xenuka 2009.05.28. 19:41:22

Elnézést és bocs és nem tudtam, hogy itt a nagyok mondják meg, hogy ki a menő és melyik csapatot kell dícsérni és főleg Fergusont csak dícsérni szabad és Rooney tegnap is jó volt és Ronaldo meg isten csak tegnap a gonoszok túlerőben voltak - már megyek is, elnézést, elnézést... DDDDDDDDDDDDD

Sath 2009.05.28. 19:44:07

@xenuka: eleget. tudtad hogy sérült volt, és mint kiderült nem sikerült teljesen formába lendülnie?
amúgy meg mikor van der sarba rúgta a ziccert közelről, akkor sztem azt paszból kapta, de lehet örökölte, és volt is még nála a labda csak nem volt elég robbanékony, és nem tudott annyira jól helyezkedni labda nélkül sem.

@rizla: igazat beszélsz, arra gondoltam hogy nem az az igazi helye, csak ez a két úriember kicsit kihozott a mozdonyból.

Sath 2009.05.28. 19:44:45

@xenuka: köszi, szia

xenuka 2009.05.28. 19:51:32

3 paszt kapott összesen és 3 szor megszerezte a labdát. egy ilyen csatárnak több lapot adnék.

kroos 2009.05.28. 19:53:45

nem mondhatjátok hogy nem szóltam...kb két hete ezt már megirtam hogy tele leszünk xenukákkal.

Lencse. 2009.05.28. 19:56:57

@CR7: Még dolgoznod kell, hogy olyan intelligens és rokonszenves legyél, mint a névadód. ;)

...Spike55 is felkészült versenyző.

Woland 2009.05.28. 19:59:46

No meccsrol valami szubjektiv:

egy new york-i ir kocsmaban (Blarney's a 33. utca a 6. es a 7. avenue kozott) neztem a dontot ahol kabe egyenlo eloszlasban lehetett unitedes es blaugrana mezeket latni. egyetlen elonye van amerikaban BL-dontot nezni: rengeteg olyan sorozot lehet talalni ahol adjak a meccset es megis nagyon kenyelmesen elfersz - ez persze ordito hatrany is egyben, mert semmi hangulat nincs. (hacsak nem a brooklyn-i Tottenham-pubba megy az ember, ott termeszetesen nonstop megy az enekles! : ) mindenesetre a norveg Spurs-fan haverommal nagyon keszultunk a karoromre - es nagyon jol kezdodott a meccs mikor meglattuk hogy Berbatov csak a padra jo. ; ) na meg a Barcaban azert van egy-ket szimpatikus arc is akiknek pozitivan drukkolni is tudtunk.

a kezdocsapatokbol mindket oldalra jutott ami engem meglepett. Giggs-et sosem hittem volna hogy benyomja az oreg a kezdobe es Busquets nevetol is megborsodzott a hatam - pontosan ellenkezo okokbol: mar es meg. (ma'r e's me'g : ) Puyol jobbhatvedkent valo szerepeltetese is aggodalommal toltott el, bar Guardiola keze elegge meg volt kotve. Amit meg nem ertettem az Tevez ES Berbatov padoztatasa volt - de ennek inkabb orultem : ) Na meg arrol is lemaradtam amikor a Barca leigazolta Nikopolidiszt balhatvednek - a szukseg nagy ur, de bejott a huzas. (Le a kalappal Sylvinho elott, tenyleg!)

Az elso nyolc perc alapjan igazi fociertokkent mindketten azon a velemenyen voltunk hogy csak a golarany lesz kerdeses es megint hallgatnunk kell arrogans bangladesi United-fan haverunk verbalis maszturbaciojat. de aztan Eto'o eldontotte a meccset a tizedik percben. Ennyire sima BL-dontot ritkan latni... a ket evvel ezelotti Milan-Pool volt meg ilyen talan. Alig ment fel a pulzusom, mar az elso felidoben tobbszor tamadt az az erzesem hogy a Man U feladta. Fogatlanok es flegmak voltak - persze nyilvan hozzajarult ehhez az is hogy a Barcelona magabiztossaga vilagbajnoki szintre ugrott a gol utan.

Par jatekos-specifikus szubjektiv velemeny:

Giggs - emberhatrany.
Rooney - detto, szunetben le kellett volna kapni, kar hogy szent tehen.
Ce'ronya - az egyetlen vereserdeg akin latszott az akarat. majdhogynem sajnaltam. Puyol rendesen felidegesitette a szineszkedeseivel, de o legalabb akart.
Vidics - nekem nem volt meglepetes, sose tetszett. Fradi-reject.
Ferdinand - hol lofralt Messi goljanal?
Carrick - en nem bantanam nagyon, de talan csak a Tottenham-es multja miatt...
Tevez - Ce'ronya mellett meg rajta latszott hogy akar.
Berbatov - 20 percekert o nem tori ossze magat. Amugy meg nem lusta, csak nem rohangal feleslegesen. Elbaszott egy tiszta fejest is, biztos ami biztos.
Scholes - nyugdij. meguszta a jogos pirosat pedig alattomosan ravetodott egy huszeves kolyok bokajara.

Puyol - nalam nem volt akkora majer mint itt a tobbsegnel. lejatszotta Ce'ronyat a palyarol, de ezalatt foleg a szineszi teljesitmenyt ertem. ketszer viszont gyonyoruen helyzetbe kerult.
Messi - nem nagyon kell magyarazni.
Eto'o - joforman eldontotte a meccset egy elegge kiszamithato csellel, szerencsejere Vidics volt ott. Nekem nem tetszik kolunosebben a srac, de le a kalappal elotte.
Xavi-Iniesta - hoztak amit kellett, sokan irtak hogy a kozeppalyan nagyon megverte a Barca az ellenfelet es ez az o erdemuk.
Sylvinho/Nikopolidisz - magabiztos, nyugalmat es ferfiassagot sugarzo bronzszobor. Nem biztos hogy Abidal jobb nala...
Toure - az elejen el volt veszve (Puyollal egyutt). Aztan semmi problema.
Henry - gunar modra becselezte magat az otosre es hazaadott Sarnak. nem tunt ki.

Ferguson - rossz kezdocsapat, rossz cserek, rossz taktika, szimpatikus nyilatkozat.

Guardiola - csak azt csinalta amit igert. mondjuk en Busquets helyett Seydou Keitat tettem volna a kezdobe, meg igy utolag is. : )

roviden ennyi, kosz a szep esteert a fijuknak!
jovore hajra Urziceni/Kazany! : )

Lencse. 2009.05.28. 20:05:54

@Woland: Kurvajó összefoglaló. :D

Asidotus 2009.05.28. 20:20:16

Győzött az igazság, a Foci nyerte a Bl-t!
Szerintem szerdán a Manchester a valós tudása alatt játszott.
Az angolok kezdő taktikája jó volt, nyomtak is, csak éppen hamar kaptak gólt, ami egyértelműen bizonyította, hogy a Barca támadói jobbak, mint a Mu védői.
Ami viszont meglepetést okozott, az a gól utáni mentális összeomlás. Miért gondolták azt, hogy megússzák kapott gól nélkül? Miért gondolták azt, hogy a Barca még egyszer annyira béna lesz, mint a Chelsea ellen,(az elődöntő első meccsén látott helyzetkihagyások az egész szezonra szóló, a statisztikai kiegyenlítése)?
Vajon meddig menetel a Mu rendes csatárok nélkül? Mert nincs rendes csatáruk, és ez tény. Szerintem Tevez nem ez a szint, Berbatovról előzetesen azt vártam, de nem vált be. Tavaly Ronaldo szenzációs teljesítménye elhitette a csapattal, hogy jól van ez így, miközben meg nem.
A tegnapi Mu-t a Chelsea simán verte volna, és ha a Hiddink érkezésétől nézzük, akkor a Chelsea lett volna a bajnok.

MUfanatic 2009.05.28. 20:21:13

Nem vagyok rendszeres kommentelő, inkább csak olvasni szoktam, talán nem az én tisztem itt beszólni...
DE: A fölényeskedő Barca drukkerek, és a bosszúéhüket verbálisan kiélő United fanok néha minősíthetetlenné teszik az amúgy korrekt és értékes társalgást a döntőről! Viseljük sportszerűen a győzelmet és vereséget egyaránt!

Sath 2009.05.28. 20:29:44

@Lencse.: "felkészült versenyző"

kiváló jelző :D

@Woland: gratula, tényleg jó volt olvasni, csak annyit hogy Puyolt itt is meg kell védenem: Nekem az kimagasló ha leszedi Ronaldo-t pl :D

nasteey 2009.05.28. 20:45:56

Egész évben, csak azt hallgattam/olvastam, hogy na majd egy angol, na majd egy rendes ellenfél... Most nem lehet a bíróra fogni, most nem lehet az ember előnnyel jönni. Viszont kifogás még most is akad, szerencsére már elvétve. De akkor általában elég poén. :D Még egy dolog: én az utóbbi időben úgy vettem észre, Puyí sokkal jobban nyomja bármelyik szélen, mint középen. Érdekes @sporttárs: gondolata is, mely szerint Egri nem volt elfogult. Lehet, hogy pár tényező befolyásolta az állapotom ( :D ), de engem szabályszerűen idegesített az elfogultsága. Remélem a pénteki m1 ismétlést elcsípem, lehet, hogy egészen máshogy fog már hatni a kommentálása.

Nem tudom mióta nézem már az ünneplést, de még mindig nem értek be a reptérről a stadionba, olyan lassan megy a busz. :)

OnduldBaar (törölt) 2009.05.28. 20:54:17

kurvára Barca drukker volt Egri,ez nem is kérdés

Vidic szidását akkor is harsogta,amikor éppen kivágta a labdát a 2. félidőben vagy kifejelte szögletre

más meccsen, "micsoda mentés, nagy tisztázás"...

Messi ha éppen rontott,akkor felmagasztalta

stb.

többet BL meccset remélem nem közvetít ez a majom(csak majd a rúdugrás jut neki meg a rúdtánc), de a TV2-től is félek,látva azt hogy a kereskedelmi RTL kikkel okosította a TV-nézőket(Kovács Kálmi,Léderer,Verebes,Koko)

Bozsik a legjobb a Chelsea ellen a Barca-ért rimánkodott, most is bevallottan a Barca-nak szorított,Dzsudzsák sokkal diplomatikusabb volt legalább

de hát M.o.-n miért pont a sportkommentátorok legyenek jók?
10 millió futballedző országában ?:D

xenuka 2009.05.28. 20:56:33

10 millió futball rajongó van itt

bög 2009.05.28. 20:56:55

"Belletti maradt minden idők legfogalmatlanabb BL-döntőben gólt szerző játékosa "

ehhez hadd gratuláljak a szerzőnek. Ekkora baromságot rég olvastam.

értelmetlen_nevű 2009.05.28. 20:58:54

@Woland: egyetértek, főleg a Puyolos résszel.

Egy kicsit az Eb döntőre emlékeztetett a meccs (ebben valószínűleg nem elhanyagolható szerepe van a Xavi-Iniesta párosnak). Nagyon furcsa volt, hogy C7-et leszámítva mekkora tanácstalanság az MU-nál. Nagy csalódás volt az egész glory-csapat, a szezon legfontosabb meccsén sokkal többet vártam volna tőlük.
A Barcelona pedig jelenleg tényleg a világ legjobb csapata, de azért el kell ismerni, hogy az utóbbi két meccsen szerencséjük is volt.

Karesz000 2009.05.28. 21:03:11

Kövezzetek meg, mert nem olvastam el a kommenteket, bocs ha írom ugyanazt, ami már volt.

MU drukkerként csak azt tudom mondani, hogy teljesen megérdemelt a Barca győzelem. Jobbak voltak, nem is kérdés.
De a teljesítmény, amit mutattak, az nem volt meggyőző. Ez alatt azt értem, hogy egy Liverpool lazán gurított egy 4-est egy ilyen rosszul játszó MU-nak idegenben. Ehhez most azért messze volt a Barca, még akkor is ha voltak nagy helyzetei.
És azt hiszem, azt is tudja mindenki, hogy még egyszer nem fogna ki egy ilyen rossz napot a Manchester.
Grat a Barcanak, ilyen szezont csak a legnagyobb klubok tudnak produkálni.

Azt meg mindenki tudja, kinek sikerült ez először.... ;-)

Lencse. 2009.05.28. 21:04:02

Én is épp be akartam amúgy írni, hogy egyik kedvenc Barca-játékosom, Puyol, nagyon nagyot játszott tegnap, de jött valami nagytudású, akitől megtudtam, hogy valójában egy fos.

Szóba került Jenő is: hát ő minden volt, csak német drukker nem. :) Lothart különösen utálta. Jenő az olaszoknak szurkol, poppnak nyilván az azonos irányú elfogultság miatt nem tűnt fel.

Még most is hallom, ahogy a 97-es döntőben Vieri oldalhálóját közvetítette (még 0:0-nál)
"Góóóóóóóóóóóóóóól! Góóól! Nem, csak oldalháló. :(("
(a szomorúsmiley Jenő hanglejtését hivatott jelezni)

raoul_duke 2009.05.28. 21:07:49

A "Barcelonának" gratulálnék, de ő úgysem olvassa. A szurkolóiktól kicsit irigylem az ilyenkor lévő jó érzést/boldogságot.

(ez pedig egy teljesen offtopik, szubjektív, ellenőrizhetetlen, így értelmetlen állítás, de szerintem mondjuk egy 2007-es Milan megverné ezt a Barcelonát:))

Písz.

Ferguson 2009.05.28. 21:07:50

@Nűnű: "ami egyértelműen bizonyította, hogy a Barca támadói jobbak, mint a Mu védői." - érdekes megközelítés! Összehasonlítani jobb - nem jobb alapon szerintem hasonló csapategységeket szoktak. Cselezni biztos jobban tudnak a barca támadói, a MU védőinek meg jobb a fejjátéka (és most ne gyere a messi fejesgóllal, mert nem csak a tegnapi meccsről beszélek...), na bumm, hol itt az összehasonlítási alap?!

"A tegnapi Mu-t a Chelsea simán verte volna, és ha a Hiddink érkezésétől nézzük, akkor a Chelsea lett volna a bajnok. " - azért ezt kijelenteni elég meredek. Szerintem hiddink érkezése óta a chelsea és a MU nagyjából egyformán (jól) teljesített a bajnokságban... Nem érdemes amúgy ilyen messzemenő és hipotetikus következtetéseket levonni a tegnapi meccsből. Lehet, ha ma lenne a BL döntő, a MU nyerne. Ilyen egyszerű az egész, kinek mikor van jobb napja...

Ferguson 2009.05.28. 21:12:24

@Nűnű: "Győzött az igazság, a Foci nyerte a Bl-t!" - ezek a szövegek meg annyira nevetségesek és higgyétek el, h sértőek a nem barca drukkerekre nézve! Idegesítő, h azt próbáljátok belénk sulykolni, h csak a barca tud/akar/mer focizni, a többiek nem... Szánalom :S

P.S. Tavaly a barca ugyanezekkel a játékosokkal sehol sem volt, ezek szerint akkor ők még nem tudtak focizni ugye? (ugyan már!!!!)

CR7 2009.05.28. 21:37:43

@Lencse.: Te még nem hibáztál soha?
Ha csak egyszer lennél élő adásban, akkor valszeg szerényebb lennél egy hangyányit.
A Puyol meg egy átlagos képességű játékos, aki rengeteg szorgalommal és alázattal múlja felül néha önmagát.

Lencse. 2009.05.28. 21:40:42

@CR7: Nem a hibát emelném ki, oldalhálónál néha gólt kiáltani azért elég bocsánatos bűn. :) Csak azt, gogy mennyire érződött a Mester hangján a csalódás, hogy mégsem vezetnek a digók. (Nagyon szerettem különben Jenőt)

BK 2009.05.28. 21:46:27

@raoul_duke: azért ne ijesztgess! Demetrio Albertini is végül a Barcaból vonult visza miután lenyomott vagy két meccset... :-D

Tika_ 2009.05.28. 21:47:48

@_benito: abszolút egyetértek
@Lencse.: ez nagyobbat ütött, mint tegnap Messi fejese, respect!

egyébként nem felejtettem el a PL 38. jóslatban kért meghajlást sem (23.34 és 23.57-kor tárgyaltuk). Egész a döntőig ezen gondolkodtam, hogy válaszoljam neked: komolyan megtenném, csak nehezen tudom elképzelni, hogy az MU rászolgáljon. Nos, megleptek, majdnem rászolgáltak. Annak, hogy mégsem 3 oka van:
1. Ronaldo
2. Scholes
3. Vidics

Gondolom, nem kell mondanom melyik szabálytalanságok miatt? Egyébként tényleg respect, mert kb. 2:0-ig nagyon szabályosan játszottak. Az különösen durva volt, hogy az első 10 percben a Barca többet szabálytalankodott.
Ez számomra n sokat ér, nekem a legjobb BL-döntővé emelte.

@jasztreb: nem értek egyet. Nekem az a bajom a távol-keleti focisták többségével, hogy nem fociznak, hanem kungfuznak... Amiről értem, hogy nem tehetnek, mert akit kungfuzni tanítottak, az ilyen mozdulatokkal is foczik (én is focizok kungfussal és jégkorongossal is - egyik se élmény :)). Viszont ez tegnap pont jó volt, mert pont Pak tudta elvenni a labdát mondjuk Iniestától - bár konkrétan csak 1 ilyenre emléxem, és nemtom lefújták-e. De azért mégis ugye INIESTA!

@Lord_G: a lehető leghatározottabban kikérem a Bunkó és Guardiola egy mondatban említését!!! A kurva életbe már, na! Azért ez már tényleg sok! A génkezelt törpék is hatalmas parasztság, de azért tényleg mindennek van határa!

@xenuka: olyan Apentás vagy...

@nasteey: link?

nasteey 2009.05.28. 21:48:10

@CR7: És kik azok a klasszisok, akikhez néha felér Puyol?

nasteey 2009.05.28. 21:49:17

@Tika_: http://www.fcbarcelona.cat/web/castellano/locucio/popup_video/btv_directe.html

Már a stadionban.

raoul_duke 2009.05.28. 21:51:56

@BK: jaaaaa, nem az a rész, hogy menjen oda focizni :), inkább az, hogy

"now and we are getting closer to the greatest clubs who made history before. .... Someone who has made footbal history is Paolo Maldini. He is the greatest, he has done a lot for football and if he changes his mind about retiring I will wait for him to join Barcelona. I wish him all the best. I dedicate tonight's win to Italian football and to Maldini"

Elegáns gesztus egy olaszországi döntő után szerintem.

CR7 2009.05.28. 21:53:29

Most augusztusig úgy sem lesz miről beszélgetni.
Jó éjt mindenkinek.
Ui: jövőre negyedszer lesz bajnok a man.utd.-benitez nem nyer soha PL-t, mert ...........majd összel elmondom.

CR7 2009.05.28. 21:56:46

@nasteey: én nem beszéltem klasszisokról....

Lencse. 2009.05.28. 22:02:44

@_benito: Ők most mire hajtanak? Dedikált Keane-elefántpuszi?

nasteey 2009.05.28. 22:03:32

@CR7: Az okés, de ha szerinted Puyol átlagos képességű, akkor gondolom van átlagon felüli képességű (a.k.a. klasszis) védő is. Csak kíváncsi lennék rá, hogy kik lehetnek ezek.

Tika_ 2009.05.28. 22:07:21

@nasteey: ok, télleg hülye kérdés volt :benzintöntmagára: (remélem feloldozást kapok a közösségtől, hogy senki nem gyújtja meg...)

@értelmetlen_nevű: engem sokkal inkább az elődöntőre! A portugálok játszottak ilyen lelketlenül a németek ellen, és ugyanúgy megérdemelték, hogy kikaptak.
Egyszerűen nem hittem a szememnek! Végig arra gondoltam, hoyg ez a taktika része, altatás, és a 88. percben belekezdenek :). Szerintem az angol csapatokat az emeli a többi fölé, hogy küzdenek a végsőkig. Tegnap egyszerűen nem értettem, miért adták föl fejben.

Puyol egyébként nem szokott fetrengeni. Tegnap biztos azért tett rá, mert Alves helyén játszott, és igyekezett őt pótolni :)). (mondjuk Puzzola szerintem belőtte volna a végén...)

Lencse. 2009.05.28. 22:13:35

@Tika_: Cé becsúszását védeném. Nem dühből repült rá Puyolra, hanem annyira akarta a győzelmet, és olyan tehetetlennek érezte magát és a csapatot, hogy hátrament védekezni, és bravúros szereléssel próbált labdát szerezni. (ezzel kábé annyira kilépve a szerepéből, mintha Csihar Attila egy Mayhem-koncert közepén fejhangon elkezdené gajdolni a Táncoló fekete lakkcipőket) Mivel nulla rutinja van ezen a téren, hát, ez így sikerült. Természetesen ez nem menti azt, hogy baromi veszélyes volt (szerintem a sárgalap+elbeszélgetés lett volna a jó ítélet), de labdára ment, nem sérülésre. Ilyesmi pedig azért MÉG Barca-játékosoknál is előfordul. :)
Paulnak lehetett volna pirosat osztani, Vidicre nem emlékszem.

Messi88 2009.05.28. 22:14:24

@Tika_: szokott fetrengeni, de amikor ezt teszi akkor általában kap is. Mindig belemegy a kétes szituációkba is :) de ezért is szeretjük, a szíve nagyon a helyén van

Tika_ 2009.05.28. 22:15:10

Akiktől elnzést kérek:
1. Sylvinho
2. Piqué
3. Busquets

Nagyon leírtam őket. Ahhoz képest P az egyik legjobb volt (n elegáns válasz a Sirnek ;)), és szvsz S is.
Meg még Puyol játszott nagyot. Azért ez mutatja, hogy támadott ez az MU rendesen, csak helyzetig nem jutottak.

Meg persze az egész csapattól elnézést kell kérjek! Már azt hittem, elúszott az elődöntő - aztán jött Iniesta. Itt előtte simán kiegyeztem volna egy tisztes helytállással, 1-2 gólos vereséggel. Aztán...


Viszont végigolvasva a hozzászólásokat: vicces. A "na majd komoly ellenfél ellen" szöveg eltűnt. Helyette "tudása alatt játszott az MU, volt 2 hibájuk" - és ennyi. A Barca meg hozta, amit a Numancia ellen szokott :)).
Mindegy, hagyjuk is :legyint: :)

nasteey 2009.05.28. 22:15:48

@Ferguson: Gondoltam, hogy Gery Nevill-től O'Shean és Wes Brown-on át, még Fabio és Rafael is. :D

De komolyan érdekelne CR7 véleménye.

Lencse. 2009.05.28. 22:17:39

A másik téma, a MU hozzállása: Nem, nem volt motiválatlan a Manchester. Nem adták fel a meccset. Még a 87. percben is olyan becsületesen mentek előre, hogy én még mindig reménykedtem egy picit valami 99-es csodában. Ennél több nem ment tegnap, ennek nagyon sok oka van, de az hogy meg sem próbálták, szerintem nagy tévedés.

Kedves barcások! Tudatosuljon bennetek: tegnap azért győzött a csapatotok, mert kibaszott jól játszott. És nem azért mert az ellenfél feladta.

Ferguson 2009.05.28. 22:18:20

@nasteey: "Gondoltam, hogy Gery Nevill-től O'Shean és Wes Brown-on át, még Fabio és Rafael is. :D" - igen, őket kifelejtettem, de természetesen ők is :P

Cr7-nek is ugyanez a véleménye, ezt látatlanban mondom :)

Na, nézem tovább - talán egyetlen manchesteriként - a barca gálát...

Lencse. 2009.05.28. 22:21:41

OFF: a Gézán csak én érzem nagyképűnek a "Venus Williams próbálja megállítani Szávayt" címet? :D

Ferguson 2009.05.28. 22:22:31

@Tika_: "Helyette "tudása alatt játszott az MU, volt 2 hibájuk" - vonatkoztassunk most el egy kicsit a barca-tól. Tudása alatt játszott a MU? H a fenébe ne! Volt 2 hibájuk? Volt... Mondjuk szerintem hiba max. a rio-messi szitu volt, az első gól vállalható volt. Szal felesleges tagadni ennek a kijelentésnek az igazságtartalmát.

Tika_ 2009.05.28. 22:24:11

@Lencse.: azt elismerem, hogy Vidicset kevéssé láttam, mert épp akadt a stream. De úgy láttam, lekönyökölte Messit.
Egyetértek, hogy C-nek sárga járt volna. Úgy emléxem, neki akkor már volt (jogosan).

@Messi88: tehát nem szokott fetrengeni... A fetrengés alatt azt értjük, hogy fetreng, holott nem kapott. Nem kioktatásból, bocs, csak ez valahogy olyan egyértelmű, nem?

Ez mekkora már!!! Laporta eleve nyakkendő nélkül, de TELJESEN REKEDTRE kiabálta a torkát! rotfl

Ferguson 2009.05.28. 22:25:24

@Ferguson: és ez szerintem egyáltalán nem a barca érdemeinek csökkentése. Ugyanis pont arról van szó, h a szurkolók a MU-tól elvárnak egy minimumot, akár a barca ellen is. Ilyen pl. h küzdjenek, másszanak, hajtsanak, ne adják fel stb. És ezekhez a tulajdonságokhoz (ill. hiányukhoz) tényleg nem kellett a barca tegnap, ez a MU-nak a "csődje", hibája volt önmagában...

BruceWayne 2009.05.28. 22:26:05

hányszáz komment óta beszélitek meg azt hogy a Barca a 10. perctől leoktatta végre ezt a nagyarc, magát és a focit 4-6-0-ás felálással büntető manchestert?

Messi88 2009.05.28. 22:27:33

@Tika_: hát sztem ez nincs a fetrengés címszó alatt a szótárban, de ezen nem fogunk összeveszni, legyen igazad. Túl nagy most az öröm...

Messi88 2009.05.28. 22:30:08

Különben csak arra gondoltam, hogy néha jótékonyan rájátszik 1-1 esetre, lehet h. rossz szót használtam, de ezt nem Puyi bántására írom. (ilyenkor van idő rendezni a sorokat:) )

Tika_ 2009.05.28. 22:33:30

@Ferguson: azért egy focimeccsen ne teljesen vonatkoztassunk el teljesen az ellenféltől... :$ Egyetértve azzal, hogy MU tudása alatt játszott, és volt 2 hibájuk.
valami ilyesmit pedzegetek: @Lencse.:
Nem Barca-dákót szopogatni vágyva, hanem mert szerintem így van. Annyi különbséggel, hogy szerintem az MU ment előre (sok meló a Barca védőknek), de nem hitt a győzelemben (az arcuk), és nem volt átütőerő bennük (kevés helyzet).

"Na, nézem tovább - talán egyetlen manchesteriként - a barca gálát..."
repect, komolyan

MUfanatic 2009.05.28. 22:35:44

@Nerazzurri: A MU az Intert büntette, nem a focit...
A Manchester fikázása, jelen esetben a saját csapatod fikázása, hisz szted még a magát és a focit büntető MU is kiverte kedvenceidet a BL-ből...

Ferguson 2009.05.28. 22:37:38

@Tika_: ""Na, nézem tovább - talán egyetlen manchesteriként - a barca gálát..."
respect, komolyan" - hát de nem?! :) K nagy parti van és én kamázom a partikat :P

Malcolm 2009.05.28. 22:39:04

Na most kellene a Camp Nou-ban lenni.
Félelmetes a hangulat.

Nagyon nagyon megérdemlik.

nasteey 2009.05.28. 22:42:07

@Ferguson: Messi mintha be lenne kicsit baszcsizva... :D

Malcolm 2009.05.28. 22:45:29

@nasteey:Ja, csak rá ne szokjon Leo:DD

Ferguson 2009.05.28. 22:49:18

@nasteey: @Tika_: @Malcolm: irigykedem azért bassza meg :( Pedig mi sem voltunk idén kupák híjján, de a treble az treble... Történelmi pillanat!

BruceWayne 2009.05.28. 23:01:48

@MUfanatic: én kérek elnézést...... :-)

de ott is csak 2 egyéni védelmi hibából született gól, meg itt is, akkor hogy is van ez? (amúgy meg ez a post nem arról a meccsről szól)

@Malcolm: ne aggódj, nem brazil :-D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 23:02:36

@Woland:
eredeti.
a bíztató szavak után levédetjük :)

MUfanatic 2009.05.28. 23:07:26

@Nerazzurri: Úgy van ez, hogy ezen a szinten ilyen nüanszok is döntenek!

Ferguson 2009.05.28. 23:07:46

@Nerazzurri: minden gól védelmi hiba, kivéve talán a szabadrúgásgólok...

nasteey 2009.05.28. 23:08:30

@Ferguson: Hát igen. De ez nem treble volt. Ez triplete. :)

Ferguson 2009.05.28. 23:16:13

Hehh :) Asszittem ez a "részeg disznó" v. valdes rázendít a madrid, cabron, salutar campeon-ra :DDDD

jasztreb 2009.05.28. 23:16:14

@Tika_: pont erre céloztam én is. tiszta jackie chan mozgás, ami a kungfuban tök jó, de itt van labda is, meg sok ellenfél, nem is beszélve a társakról. szóval elismerem szőralex zsenialitását, de ezt nagyon nem adom meg neki.
vsz. nem ez volt az egyetlen rossz húzása, de ez nagyon látványos balfaszság volt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 23:16:59

@Ferguson:
a szabadrúgás is védelmi hiba,
mert szabályosan képtelenek voltak megszerezni a labdát.

raoul_duke 2009.05.28. 23:18:11

@Ferguson: szabadrúgáshoz juttatni az ellenfelet eleve védelmi hiba :).

Ferguson 2009.05.28. 23:20:07

@pote: @raoul_duke: igaz ugyan, amit mondtok, de a szabadrúgás végrehajtását/lefolyását a védelem már kevéssé befolyásolhatja, mint mondjuk egy akciógólét...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 23:22:05

@Ferguson:
én csak mókáztam és raoul_duke is érzésem szerint

Ferguson 2009.05.28. 23:25:19

@pote: vazze, én mindig mindent halálosan komolyan veszek. Bennem van a hiba :( Sorry akkor...

Amúgy a nou camp-ban nagy pogo van a pódiumon! :D

raoul_duke 2009.05.28. 23:32:51

@Ferguson: lazíts, haver! Vége van. ;)

nasteey 2009.05.28. 23:33:08

Messi alig bírt megszólalni... :D De ahogy elnézem senki nem szomjas.

Malcolm 2009.05.28. 23:33:47

Kész az egész csapat, nagyszerű Őket nézni.

Életem legjobb sportélménye!

Ferguson 2009.05.28. 23:35:20

@raoul_duke: inkább alszom lassan :ásít: :P

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.28. 23:35:31

@Ferguson:
kösz,
cserébe:
http://inforadio.hu/hir/sport/hir-281375/2
:)

nasteey 2009.05.28. 23:38:24

@pote: Most már lesznek az NST-nek is celebjei. :D

Ferguson 2009.05.28. 23:41:41

@pote: vazze, ez mekkora LoooL :D Kösz érte, magam ugyanis nem találtam volna meg... :) Mondjuk ez a véleményen még nem volt annyira összeszedett, mint a ma megírtak, de sebaj :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.28. 23:58:27

@Malcolm: Messi, hogy be volt seggelve :-D, a többiek is, de a kis Leon látszott legjobban!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 00:02:51

Na most ismétlik az Eurosporton a döntőt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.29. 00:07:33

@popp:
a végét elcsíptem én is.
nem lepődnék meg, ha pár Astrának nekimenne még az este a kis argentin

Lencse. 2009.05.29. 00:09:47

@pote: Szerintem titokban egy Ferrari vásárlását tervezi, hogy mindenben a Nagy Példakép nyomába szegődjön. ;)

Tika_ 2009.05.29. 00:13:50

@Ferguson: ja, én is aggódtam, mikor Etoo kezébe került a mikrofon :)
télleg celeb lettél, vazze! :))
egyébként megegyezünk ;)
@Messi88: veled is
télleg túl nagy most az öröm :))
Ahogy a csk-k + Pepp bevonultak a 3 kupával - aaaaaargh

VISCA EL BARCA VISCA CATALUNYA!

Glory 2009.05.29. 00:15:14

szevasztok. sajna melo volt igy kimaradtam a kommentek nagy reszebol. az hogy csak alig 300 komment mindent elarul. egyertelmu, nincs vita. en a magam reszerol annyit tennek hozza, hogy ha a mu az elso 10 percben betalal minden maskepp alakul. egyszeruen nem volt szerencsejuk, mert utana hogy a barcaeloszor atjott a felpalyan golt lot (szerintem nagy egyeni hibabol-vidics-baxa meg a fradinal megiscsak tudtak vmit!?), de hogy utana a csapat ennyire osszezuhanjon nem vartam. semmi nem volt volt nalunk a labda tehat nem volt a jol megszokott barca passzolgatas ellenfel kivagja es probala kontrazni. semmi nem volt. rooney ilyen gyengen meg nm jatszott a mu-ban. senki nem volt jo. szamomra erthetelen miert de hat ez van. orokke nem nyerhetunk. igy most ujra van motivacio, ujra van cel. kicsit felek hogy ez most visszaveti a csapatot, de remelem 1-2 komolyabb igazolassal ujra a topon leszunk. gratula a barcanak, gratula minden szurkolojanak-jol kidrukkoltak, fel a fejjel glory tarsaim lesz ez meg igy se. jovore mindent viszunk. see u at the old trafford.
GLORY GLORY MAN UNITED

Mala Suerte 2009.05.29. 00:36:56

Nem olvastam a kommenteket, csak a cikket, ami teljesen jó és igaz, ettől eltekintve:
"Most meg a Manchester erejéről szóló dicshimnuszokkal találkozhattunk úton-útfélen, ha kinyitottuk a csapokat..."
Hát nem tudom srácok, ti hol találkoztatok ilyenekkel, szerintem épp a dolog fordítottja volt jellemző.
Na meg, tegyük a szívünkre a kezünk, annyira nem is volt ez "óriási döntő"...
Viszont megérdemelten nyert a Barca.
[Legalábbis a tegnapi játék alapján megérdemelten.]
Köszi, viszlát.

OnduldBaar (törölt) 2009.05.29. 01:13:02

@matthe07:

ez óriás döntő ?

a Barca extra sokat védekezett szokásához képest, a United extraextra gyenge volt szokásához képest, a támadásaikból egyedül Ronaldo volt veszélyes

akik a látványos szuperpárharcot várták ettől a meccstől, hogy majd két nagy támadócsapat egymásnak ront,na azok nem kaptak épp semmit

nagyrészt a MU miatt, kisebb részben a Barca sokkal stabilabb védekezése miatt

ahogy 2008-as EB-döntő is egy nagy szar volt maga a meccs, a gyenge saját magukhoz képest szar németekkel

de nyilván mind a kettőn megérdemelt spanyol illetve Barca győzelem született

de semleges szemmel nézve mind2 ratyi meccs volt, legalábbis jobb nem volt,mint a tavalyi,vagy a Milan-Pool 2-0, vagy a Juve-Milan 0-0(ami legalább szoros volt:D)

bár aligha hiszem azt,hogy ettől az adott győztesek akkor éppen bármennyire is szomorkodtak volna, hogy nem ultra nagy látványos meccsen nyertek

azért amit 1-2 Barca fan itt a foci árulásának nevezett, hogy a gonosz Chelsea pár hete undorító módon antifocival megölte a Barca játékát, és nem engedték játszani a művészeket, hanem bezárkóztak és kontrákat vezettek, na most a Barca ugyanezt csinálta,tönkrevágta a MU játékát,nem engedte kibontakozni Carrick-éket,Giggs-et stb., levédekezték Rooney-t, Ronaldo-t is volt hogy a 3. ember szerelte stb.
csak más eszközökkel

ez nyilván akkor nem a foci árulása:D

szóval van mit az arcból visszavenni, ahogy a glory -ból is, mert a Barca két angolon keresztül nyerte a kupát

és már másodszor van olyan,hogy 3 angol+1 külsős az elődöntőben, és a külsős megnyeri

rettentően nagy fölénnyel a a döntőben(Milan-2007,Barca-2009)

igaz a Milan azután elsüllyedt, ez vár a Barcelona-ra is ?:))

krysal 2009.05.29. 01:26:36

...azért csendben annyit hozzátennék, hogy egy mondattal nem értek teljesen egyet...

"egyszerűen lehetetlen nem szeretni őket." Ecsém, kérdezz meg egy Madridistát:) Respektálni (mélyen), az ok, de szeretni???

És persze gratula az egyértelmű jobbnak:)

krysal 2009.05.29. 01:28:45

@matthe07: ezzel viszont egyetértek. Ez egy kifejezetten ... döntő volt (pártatlannak).

rizla 2009.05.29. 05:55:36

tegyünk tisztába valamit: az MU-t nem a bekapott gól demoralizálta, hanem az, hogy csak labdát kergető hülyegyerekeknek tűntek, amikor a barcelona cicázott (giggs is valami hasonlóra utalt egy nyilatkozatával). egyszerűen nem ezt szokták meg. még amikor a liverpool jól megbaszta őket az old traffordon, akkor sem etették őket ilyesmivel. a manchesternek nincs essienje, ők azért játszani szeretnek, még ha idén jóval gányabbul is megy ez nekik, mint mondjuk 1-2 éve. az MU magabiztosságát, óriási egoját, ami valósággal sugározza a felsőbbrendűséget (és nem is alaptalanul), csak ilyesmi törhette meg. játékban idén egyértelműen csalódást okoztak, nincs már bennük annyi kraft, annál félelmetesebb teljesítmény, hogy rutinból, zsigerből megnyerték a PL-t. de egy BL-döntőben ez kevésnek kell, hogy bizonyuljon, és csak ilyen játékkal lehetett őket visszahozni a földre.

rizla 2009.05.29. 05:59:24

@OnduldBaar:

1. senki sem azért szidta a chelsea "antifociját" - én egyébként nem -, mert kikapcsolták a művészeket, hanem mert erre csak azt a módot találták alkalmasnak, hogy a támadásépítést gyakorlatilag teljesen feladják (és mint kiderült, nekik volt igazuk). a BL-döntőben látott barcát ehhez hasonlítani elég vicces. az jó meglátás, hogy többet védekeztek a katalánok, mint szoktak, de ez kérlek, a klasszikus totális futball volt: mindenki támad, mindenki védekezik.

2. hasonlítsd már össze a 2007ben győztes milan kulcsembereinek az életkorát a barca kulcsembereinek az életkorával..

OnduldBaar (törölt) 2009.05.29. 06:28:28

@rizla:

1 megérett a meggy

2. ott a smiley, csipkebokorvessző

rizla 2009.05.29. 07:18:36

ja, még az a komment járt a fejemben, hogy "a 2007es milan megverné ezt a barcelonát", biztos ezért nincs humorom, ha egy mondatban szerepelnek a barcával

szferi 2009.05.29. 07:25:56

"az MU-t nem a bekapott gól demoralizálta, hanem az, hogy csak labdát kergető hülyegyerekeknek tűntek" - érdekes meglátás, de a gólig csak valdez került közelebbi ismeretségbe a labdával a barcások közül.

Tika_ 2009.05.29. 07:26:58

@OnduldBaar: huh, itt n az alapoktól kell indulni...
figyu, nem azért szidunk egy csapatot, mert védekezik, hanem mert minden idegszálával azt csinálja. Nagy különbség.
Amire te kíváncsi vagy, az az NBA-gála :).

United82 2009.05.29. 07:34:17

Azért ha 2-3évenként kapunk ki a BL-ben azt aláírom:)
2007ben kaptunk egy laza hármast a Milantól, abból nagyon sokat tanultunk és 24(v 25?) meccsig veretlenek maradtunk és közbe végigvertük európát, nyertünk egy BL-t és újra döntőztünk, most megint (az első 10perc kivételével) simán elpicsáztak minket, ebből is tanulni fogunk és jövőre szépen visszavágunk. Ezért is vagyunk a Man United, mindig van válasz, most is lesz. Új kihívás Ferginek, megállítani ezt a Barcát, amely a 99-es United szintjére emelkedett a Treblevel, amihez gratulálok!

rizla 2009.05.29. 08:13:24

@szferi: kellett a gól természetesen, mert az MU taktikáját egy csapással érvénytelenítette, a barcát pedig - amelyik kereste magát a meglepi kezdés után - fejben helyretette. de azt senki se akarja bemagyarázni, hogy az angolok mentálisan teljesen szétestek, meg a többi túlzó marhaság. a 2. gólig azért ott voltak a meccsben, bár a barca dominált, de nem jöttek egymásután a ziccerek, vagy ilyesmi. a manchester szép fokozatosan fulladt le xaviék focijától, és erre SAF is rátett egy lapáttal a hülye cseréivel. a labda után szaladgálni elég fárasztó, pedig nem is volt szó óriási birtoklási fölényről, sokkal inkább arról, hogy a barca jobban osztotta be azt az időt, amikor ők játszhattak. inkább direkt futtatták giggséket, mintsem folyamatosan nyomás alá helyezzék a kaput, ahol sokkal könnyebben elveszíthetik a labdát, potenciális kontralehetőségeket kínálva a gyors MU-nak. amikor a manchester támadhatott, egyedülálló módon teljesen hátrahúzódott a barca, most nem volt az ellenfél térfelén történő letámadás.
egyszerűen csak ostobán reagált SAF a hátrányra, a csapata ment előre ész nélkül, de ilyen fal ellen ez nem lehetséges. aztán amikor törvényszerűen elveszítették a labdát, a barca megint nekiállt gurigázni a középpályán percekig. ez volt az igazán frusztráló, fejben és fizikailag is fárasztó. ez persze nagyrészt a gól folyománya, ami megfordította a lapjárást, de nem maga a bekapott gól tette tönkre mentálisan az MU-t.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.29. 08:15:44

@rizla: ezt a kommentet már magad is megbántad, sztem.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.29. 08:23:55

@rizla: Ez a direkt futtatás nekem is feltünt, mondtam is a haveromnak, ha nem a manu lenne, azt mondanám a barca kifárasztásra játszik. De lássuk be, pont az angoloknak erőnléti problémái azért nincsenek, max fejben fásulhattak bele a dologba - amit a második gólt megelőző slendrián védekezés igazából remekül illusztrált.

rizla 2009.05.29. 08:28:35

@morphine: igen, ahogy fentebb írtam is, inkább lélektanilag volt ez csapás, így lehetett letörni egy ilyen erős MU szarvát. egyszerűen nem ehhez szoktak, xavi és iniesta passzolgatása már a pofátlanság határát súrolta néha.

@_benito: nem értem, elmagyaráznád?

xenuka 2009.05.29. 08:45:23

@Rooney82:
ez a Barca a 2009-es United fölé emelkedett két góllal a döntőben

szferi 2009.05.29. 08:50:42

@rizla: "kellett a gól természetesen, mert az MU taktikáját egy csapással érvénytelenítette" - szerintem nem, érthető lett volna ha egy időre visszavesznek a tempóból, de aztán újra csak az elején látottakat kellett volna elővenni. SAF nagyon rosszul cserélt, egyetértünk, sztem egyből a középpályát kellett volna megerősíteni, ronaldo olyan kedvvel játszott, hogy előbb-utóbb beakasztott volna egyet-kettőt, már ha elegendő labdát kap. tevez. de főleg berbatov beállása kurvára felesleges volt.

"a 2. gólig azért ott voltak a meccsben" - ez is igaz, volt reményük az egyenlítésre. de tegyük hozzá, hogy egyik csapat sem csinált sok mindent a meccs középső szakaszában. SAF szerintem egy nagy rohamra készült a végén a csatárokkal, de a második gól megadta a kegyelemdöfést. DE: irtózatos potya volt az a gól, már ha a védők teljesítményét nézed - nekem eléggé dekoncentráltnak tűntek. szerintem ez nem "túlzó marhaság".

montipájton 2009.05.29. 09:00:38

Kivételesen egyetértettem Bede cikkével, ha lefaragjuk róla a barcás elfogultságot, akkor is igazakat ír, épp arról beszélgettem a kollégákkal, hogy ez még azért nem "korszakos" csapat, mert ahhoz nem elég egy szezonban villogni. Ott vannak a példák az igazi, mára korszakosnak nevezett csapatokról: Cruyff-féle Ajax, Di Stefano Realja, a három hollandos Milan... Erre megnéztem a cikket, baszki, szó szerint ezt írja ő is. )))

Szóval, respect a tökéletes szezonért, de egyrészt ne feledjük, 3 éve Rijkaard is megcsinálta majdnem ugyanezt (mínusz spanyol kupa, de az kit érdekel) Ronaldinhoékkal, aztán egy évre rá már hol voltak. Tavaly majdnem ugyanezzel a kerettel mit értek el, és nem csak Ronaldinho leépülése miatt.

Benne van a keretükben egy éveken át kitartó dominancia, de Guardiolának igaza van, ez MÉG nem a "minden idők" csapata, ahhoz még dominálni is kell egy-két szezonon át.

szferi 2009.05.29. 09:01:51

@rizla: még annyit a fejben széteséshez, hogy a milan elleni vesztes döntőben a liverpool az utolsó percig küzdött, kétgólos hátrányban is, annak ellenére, hogy a milan nagyon szerencsés gólt rúgott, nekik meg semmi nem jött össze. A megnyert döntőről nem is beszélve. De azt is meg lehet nézni, milyen harcban estek ki tavaly vagy az éven a cselzivel szemben. Ez a mentalitás tegnap hiányzott az unitedből, sarkított vélemény, de az első tíz percet leszámítva szinte minden mindegy alapon, fásultan, motiválatlanul játszották végig a meccset. ezzel nekem nagy csalódást okoztak. nem csak az eredmény, de maga a csapat is.

montipájton 2009.05.29. 09:04:13

@rizla: Nagyjából egyetértek azzal, amit a gól utáni dolgokról írsz, de a kiindulópontom akkor is az, hogy ha a MU lőtte volna az első gólt (mondjuk a 2. percben Park eszmél előbb...), akkor minden pont fordítva történik, mert a Barca sem tudott volna okvetlenül többet hozzátenni hátrányban a meccshez, mint amit a MU tudott. És ezt a Chelsea ellenire alapozom.

Mindegy, a vita akademikus. 99-ben is mi lett volna, ha.

clfo 2009.05.29. 09:06:15

Érdekes, hogy az újságírók, szakértők megint Fergusont fikázzák, illetve megkérdőjelezik a hozzáértését.
A BBC egyik punditja odáig is elment, hogy annyira szar volt az MU a döntőben, hogy innentől kezdve "sötét" évek jönnek a Unitednek...

Szerencsétlen Fergie tök mind1 mit csinál, nyerhet még 1-2 BL-t, nem számít. Ha bele szalad valami pofonba akkor jön a mégse Ő a világ legjobb edzője, csak legmákosabb, vissza kellene már vonulni duma...

De lehet, hogy csak azért kapja, mert utálja az újságírókat.

Egyébként kiváncsi vagyok, hogy ha jövőre ki kap a Barca, netalántán kiesik a döntő előtt a BL-ben akkor ugyanúgy szétfikázzák-e az nst kommentelők, mint most a MU-t... addig is térdel mindenki a katalánok előtt bő nyállal :>

United82 2009.05.29. 09:14:42

@xenuka:
Ezt valaki megkérdőjelezte?:)
Majd a "2010-es" MU visszavág:)

Annyit írtam h ezzel a Barca az 1999-es United szintjére emelkedett(a Treble az Treble) és adott a feladat Ferginek hogy válaszoljon rá. És ahogy "ismerem" Fergiet már a meccs után azon töprengett hogy jövőre mit és hogyan kell játszani hogy legyőzzük őket és "ismerve" őt ki is találja és meg is "csinálja", de ez majd jövőre kiderül:)

Valaki írta még fentebb hogy mekkorát húzott Guardiola h Messit bevitte középre hogy ez új volt. Nos mióta "tudtam" hogy Barca-United döntő lesz (negyeddöntő sorsolása után) azóta nézegettem Barca meccseket és már nagyon régóta "él ezzel a fegyverrel" Guardiola h Messit beviszi középre, pl a Real ellen is ezt játszották, szóval ez nem volt új dolog, szerintem. Amúgy zseniális dolog mert Xavival és Iniestával támogatva hárman , főleg ha nincs az ellenfélnél ütköző DM akkor azt csinálnak amit akarnak, mint ahogy szerdán is megtették.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 09:20:45

@rizla: Egyetértek, azzal a kis módosítással, hogy Barca gólja nem feltétlenül érvénytelenítette a United taktikáját. Csak a góltól megnyugodó Barca játékosok mellett és a váratlan gól okozta sokk miatt nem tudták megcsinálni, ahogy erre Ferguson is utalt nyilatkozatában.

Ahogy korrábban írtam már, azt se gondolhatja senki komolyan , hogy az első tíz perces pressinget a United végig tolta volna.

rizla 2009.05.29. 09:20:51

@szferi: a liverpool kurva nagyot mákolt ám. de amúgy igen, az MU befásult, de nem olyan hirtelen, és nem csak a góltól, én csak ezt magyarázom. megvoltak annak az okai, hogy miért váltak hitehagyottá, és ez jórészt a barca játékának köszönhető. az első 10 perc intenzitását azért nem lehetett fenntartani végig, és ahogy a gyenge MUhoz kellett egy erős barca, úgy az erős MUhoz meg kellett egy gyenge barca az elején.

@montipájton: ez így van. mondjuk park ha valahogy odaér (piqué isten!) rendesen, az egy elég esetleges gól lett volna, miközben a barca gólja teljesen perfektül megcsinált akció volt, nem csak egy rákúrt labda 30ról. inkább ronaldo 16oson belül ballal leadott lövése volt a nagy sansz.

United82 2009.05.29. 09:21:51

@clfo:
Mindig ez van:)
Jön egy vereség és azonnal vészharangok hogy "elhasználódott, kiégett, ideje lenne visszavonulni", a csapat is kiégett, süllyedő hajó és így tovább...pedig idén "csak" 4 kupát nyert velük Fergie, játszottak 66meccset, melyen összesen 6 vereség volt...szóval marhára sötét minden:)

clfo 2009.05.29. 09:25:11

66 meccsből csak 6 vereség? Én nem számoltam össze, de ha az tényleg így az nagyon kemény.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 09:25:43

@montipájton: Persze, ebben is lehet valami, de ugye a Chelsea meccs óta mást sem hallttujnk, hogy a Barca semmit sem tudott kezdeni a kékekkel. Akkor is megemlíthetted volna, amit azért úgyis lehetett sejteni, hogyha Barca kihasználja valamelyik helyzetét esetleg kettőt a Cam Nouban, akkor az a párharc is másképp alakul.

szferi 2009.05.29. 09:43:20

@rizla: persze hogy nem csak a gól,eleve nem lehetett valami jó a hozzáállás, ha így le tudtak törni. egy ilyen erősségű csapatna ilyen tétnél nem szabadna ennyire leállni. A "na most akkor kezdjük, csapjuk szét őket" hangulat helyett én inkább bizonytalanságot és belenyugvást láttam rajtuk.

@clfo: ez azért egyáltalán nem így van! Fergie hibázott a cserékkel, plusz a csapat sem tűnt kellőképpen motiváltnak, de mit vártunk? nem lehet minden éven mindent megnyerni. ez a meccs most nagyon elment, ettől függetlenül mindenki elismeri az érdemeit. (persze ha berbatov vág hármat tíz perc alatt a végén, akkor méginkább elismernénk :)

rizla 2009.05.29. 09:51:18

@Rooney82: azért az MU most tényleg leszállóágban van. az, hogy így is ilyen szintű szezont produkáltak, persze sok mindent elárul a csapat erejéről, de a rangadókon mutatott teljesítmény a legjobb indulattal is csak felemás volt, a gyengébb csapatok ellen sem volt valami sziporkázó a játék, elég kevésszer szolgálta ki a közönségét tisztességgel a manure. giggs-nek lassan vége, scholes-nak és neville-nek szinte biztosan, CR maradása egyelőre nyitott kérdés, stb. nem lepne meg, ha egy (esetleg kettő) ínségesebb idény következne.

United82 2009.05.29. 09:51:25

@clfo:

66meccs 43gy 15d 6v 118-44 ez volt az év mérlege
PL- győzelem
FA kupa- elődöntő
Ligakupa- győzelem
Angol szuperkupa- győzelem
Európai szuperkupa- döntő
Bajnokok Ligája- döntő
Klub VB- győzelem

Tényleg sötét felhők várnak az OT-ra:)

Amúgy lehet velem egyetérteni vagy sem, szerintem a következő dolog okozta a United vesztét (és nemcsak a döntőn hanem pl a rangadókon amiket nagy %-al elvesztett).
Szóval úgy érzem a rengeteg meccs és elfoglaltság (amit persze a tavalyi BL győzelem miatt "magunknak köszönhettünk) miatt túlzásba vitte a rotálást Fergie. Amit a keret nagysága megengedett és a PL-ben "kifizetődött", de nem tudott kialakulni egy olyan mag ami szinte állandó lett volna. Nagyon sok szurkolótársammal együtt talán én se tudnék mondani idénre egy olyan betonbiztos kezdő11-et vagy csapatjátékot amit mondjuk egymás után 2x is játszottunk, mert mindig változás volt, vagy emberi összetételben vagy taktikában. Egyfelől jó dolog hogy számatlan hadrendben tudunk játszani és rengeteg embert bevetni (ez mondjuk egy hosszútávú bajnokságban nagyon jól jön), de így nem tudott idén kialakulni egy összeszokott gördülékeny csapatjáték és ez a rangadókon nagyon kijött.
Ha valamin változtatni kell Ferginek az az kell hogy legyen hogy ugyan a rotálást megtartani, de mondjuk nem állandóan más játékához alkalmazkodni csak kis mértékben, hanem úgymond "kitalálni" hogy mit is játszon a csapat. És azt begyakorolni úgy hogy bárki az ellenfél azt tudjuk játszani. Idén a Barca ebben is volt nagy hogy szinte mindig ugyanazt játszották bárki is volt az ellenfél , és ha hiányzott is valaki , akkor csak egy fogaskereket kellett pótolni nem az egész szerkezetet megváltoztatni. Ezt az utat Fergie ebben az évben valahogy elvesztette (és még így is teletömte a múzeumot kupákkal:), de nyáron visszatér rá, mert szerintem ezt ő is pontosan tudja.

Bocs ha hosszú voltam:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.29. 09:57:16

Én egyébként azon gondolkodtam, amit így ebben a formában nem nagyon látok sehol megemlítve, hogy a united gyakorlatilag ebben a felállásban megnyerte tavaly a BL-t, míg a Barcánál 2006 óta azért jött és ment egy két játékos. A végén is valahogy inkább ürességet, mint letörtséget láttam a manu arcokon - nem lehet, hogy egyszerűen nem akarták eléggé, hiszen még meg sem porosodott a tavalyi aranyuk...? Nekem ez volt az érzésem.

rizla 2009.05.29. 09:58:57

@szferi: ez a bizonytalanság és belenyugvás max a 2. gól után volt igaz, de még akkor is voltak fellángolások. én inkább tehetetlenséget láttam, és ebből fakadó apátiát. végig próbáltak menni előre, egyszerűen csak gyengén játszottak. bár ilyen jó statisztikát kevesen értek el vesztes meccsen a barca ellen, ez nem véletlen. és mondom, nem láttam még olyat se idén, hogy a barcelona akárki ellen így visszazárjon, és ennyiszer átadja a területet. guardiola megverte FAS-t, ez történt lényegében. a motiválatlanság annyira egyszerű válasz, azért nem kaptak 4 gólt, nem volt féltucat barca-ziccer. és biztos vagyok benne, hogyha a barca megpróbálja sokkal jobban kitömni az ellenfelet, viszi őket a hév, akkor az MU is sokkal élettel telibbnek látszott volna. csakhogy ennél sokkal okosabban játszottak, kihasználva az összes előnyt, amit a gól jelentett. az első 10 perc sem arról árulkodott amúgy, hogy motiválatlan lett volna a manchester.
meg lettek verve, kristálytiszta győzelem volt.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.29. 09:59:56

mert ugye ha nem akarják eléggé, az bőven megmagyarázza, miért húnyt ki a tűz szokatlanul hamar belőlük. Szóval ebből a szempontból a leüvöltött fejű újságíró kérdése (@Ferguson:) nem is volt annyira irreleváns, vagy bunkó....?

rizla 2009.05.29. 10:02:01

@morphine: jó, azért ez is benne volt persze. de amelyik csapat ennyire csúszva-mászva megnyeri harmadszor is zsinórban a PL-t, az azért annyira könnyen nem vádolható jóllakottsággal.

United82 2009.05.29. 10:03:25

@morphine:
Sajnos nekem is, de ha ezt magamon is éreztem akkor nem is csodálkozom...
Mármint a tavalyi döntő egy végletekig kiélezett Presztízs csata volt egy számukra honi riválissal és a a 11es párbajban is az érzelmi skála minden egyes szegmense érintve volt a pokoltól a menyig....
Most úgy "mentem" a döntőre hogy persze nyerjük meg, de már a meccs előtt se éreztem hogy "vége a világnak" ha kikapunk, tavaly ilyen érzésekkel vágtam neki....
És persze hogy történelmet akart írni Fergie meg a játékosok is, de én sem éreztem azt hogy ezt most meg kell nyernünk és jaj nekünk ha kikapunk.

És ez nem belemagyarázás, és persze ugyanúgy örültem volna ha megnyerjük és "fáj" hogy kikaptunk, de inkább most ez a vereség minthogy tavaly kikaptunk volna a Chelseatől:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 10:08:03

Cé azért nem állta meg, hogy megjegyezze - a Barca méltatása mellett presze - , a Barca nem érdemelt továbbjutást a Chelsea ellen. Nyilván a csalódottság beszélt belőle, de azért kajánkodva megjegyzem, hogy Cé aztán tudhatná (a Chelsea ellen kihagyott tizi, ugye), hogy szerencse nélkül nincs trófea.

@szferi: "persze hogy nem csak a gól,eleve nem lehetett valami jó a hozzáállás, ha így le tudtak törni. egy ilyen erősségű csapatna ilyen tétnél nem szabadna ennyire leállni." - leállásról szó sem volt, csak kábé olyan szintű tanácstalanságról, mint amilyen a Barcán látszott Londonban. Aztán most nem egy angol közép vagy kiscsapattal játszott a United, hanem a Barcával és azért az más kávéház..

sporttárs 2009.05.29. 10:15:13

@rizla: "és biztos vagyok benne, hogyha a barca megpróbálja sokkal jobban kitömni az ellenfelet, viszi őket a hév, akkor az MU is sokkal élettel telibbnek látszott volna. csakhogy ennél sokkal okosabban játszottak, kihasználva az összes előnyt, amit a gól jelentett."

Igen. És pontosan ezért nem volt olyan hatalmas meccs. Sima, de azért kellően óvatos győzelmek mindig ilyenek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 10:30:07

@sporttárs: Jó nem voltak nagy fordulatok, egy azért volt a 10. percben. De aki értékeli az efféle taktikailag érett és technikailag is magasszintű produkciót és akinek ki van már a töke az angol dominanciával ;-), annak azért emlékezetes marad.

Számomra például ugyanúgy emlékezetes a Milan két évvel ezelőtti győzelme a United ellen, akkor Ancelotti győzte le taktikailag a Szőrt..

Ráadásul legnagyobb kritika Guardiolával szemben a taktikai finomságok hiányolása volt. Éppen te hiányoltad a B-tervet a Chelsea meccs után. Azért ezt a szerdai produkciót elfogadhatjuk A-variánsnak, nem?

jazs 2009.05.29. 10:35:42

Tisztelet a kivételnek, de hihetetlen az a szurkolói arrogancia, ami itt megmutatkozik.Semmi más nem bizonyosodott be szerdán, csak az, hogy a Barca ellendrukkereinek nem volt igaza, "egy komoly" csapatot is képesek megverni. Ez nem jelenti azt, hogy ne történhetett volna máshogy is. A szerencse is a katalánoknak kedvezett, és nem tudom mennyire volt meleg Rómában, de ha nagyon, akkor az is egyértelműen a Barca malmára hajtotta a vizet.Ettől persze még nagy győzelem volt, csak nem kéne átesni a ló túlsó oldalára.
Korábban az angol fanatikusoktól rázott ki a hideg, de most a katalán szurkolók is bebizonyítják, hogy semmivel sem jobbak. Az MU így is a világ egyik legjobb csapata. Idén talán nem voltak olyan jók, mint egy éve, de azért néhány kupa idén is összejött.
Az angol a világ (talán) legerősebb bajnoksága, azt meg megnyerték. Aki ehhez képest arról ír, hogy az öreg már túl öreg, vagy nem ért hozzá, az önmagát minősíti. Lehet, hogy vannak évek, amikor nem ő a legjobb edző, néha talán túl is járnak az eszén, de ha az elmúlt negyed évszázadot vesszük, akkor toronymagasan ő a király.Elérte, hogy angliában ma már az MU számít alfahímnek és nem a Liverpool. Minden tiszteletem Guardiolaé és cruyff-é, de az utóbbinak ez nem sikerült Spanyolországban, Guardiolanak meg még van vagy 10 bajnoki cím lemaradása, és talán további bl címek sem ártanának. Ezzel együtt én nagyon szurkolok neki, hogy Pep minél sikeresebb legyen.
Ronaldoról meg annyit, hogy anno Beckham is ekkora király volt, mi lett belőle Madridban...
Nem azt mondom, hogy Ronaldo el fog tűnni, de hogy nem minden róla fog szólni, az szinte biztos.
SAF meg ugyanúgy talál majd valakit, akiből pár év alatt világsztárt farag.
Giggséknek meg lehet, hogy vége, de hát istenem, megöregedtek. Annál nagyon többet nem lehet elérni, mint ami nekik sikerült, nyugodt szívvel vonulhatnak vissza.

szferi 2009.05.29. 10:35:43

@popp: "leállásról szó sem volt" - te rossz helyre kapcsolhattál szerdán.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 10:44:11

@szferi: Nem leálltak csak képtelenek voltak tovább menni, abban a tempóban, mert az ellenfél a góltól magára talált, én ezt láttam. De ez már nyilván szemszög kérdése.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.29. 10:44:17

@sporttárs:
taktikailag volt nagy meccs,
és nem kísérte unalmas passzolgatás.
azon kívül, h a Barca megérdemelten nyert, még most is mindenki arról beszél, h mit-hogyan-mikor kellett volna a MU-nak csinálnia.
mi van, ha nem jön az első Barca-támadásból gól?
ki nem üti meg egy BL-döntő szintjét?
ésatöbbi ésatöbbi.

egy pillanatig nem untam, és mostanában ez nem volt jelelmző a BL-döntőkre.
és a helyszín is emelt a színvonalon :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 10:50:36

@jazs: Ebben igazad van a mostani vereség ellenére, azért az MU egy tiszteletreméltó csapat, egy még tiszteletreméltóbb edzővel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 10:55:46

@pote: Na igen, ráadásul a farkasok Stadionjában általában a jók győznek ;-). Ha jól vettem ki a meccs előtti képekből, Guardioláék költöztek be az AS Roma öltözőjébe, szóval győzelemre voltak ítélve ;-).

Henke 2009.05.29. 10:56:24

@jazs: nem olvastam végig minden kommentet, de nem az újságírók meg a BBC húzta le SAFot...?

balu11 2009.05.29. 10:58:41

@pote: csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz

igazából nem is nagyon értem, hogy sokan (itt is, meg amúgy is), miért mondják, hog nem volt jó/nagy meccs

igenis az volt, ráadásul igazságos is (bíró korrekt, jobb nyert), nem maradt semmi hiányérzete a sokszor emlegetett "semleges nézőknek" (magam is ilyen voltam, én még a páyának sem szurkoltam :))

ráadásul szerintem hosszú évek óta most volt először olyan BL-döntő, ahol tényleg az aktuális két legjobb játszott (pl. mikor volt utoljára, hogy két olyan csapat döntőzött, akik a döntő napján matematikailag is bajnoknak vallhatták magukat? vagy egyszerűen csak bajnokok lettek a döntő évében??? + a két legnívósabb bajnokságról beszélünk...)

az hogy a "két legjobb" közül csak az egyik játszott jól, az valahol tövényszerű - egyikük rákényszerítette akaratát a másikra + megrúgta az első gólt.
(most hagyjuk a szélsőségesnek számító "a Barca sem játszott jól, csak közepesen" véleményeket - 0-n tartani a MU-t, és lőni nekük kettőt: nemtom melyik nehezebb, dehogy egyszerre!)

Nagyon ritka az olyan meccs, ahol teljesül egyszerre, hogy a két aktuális király játszik, és mindkettő az adott meccsen is csúcsformában van.(ezek a "legendás" meccsek sztem)

szóval jó meccs volt, nagy meccs volt (sztem)

shinigami 2009.05.29. 11:00:40

@clfo:
igen de a barca elott nem a bl gyozelem miatt terdel mindenki... legalabbis szeptemberben meg nem nyertek bl-t de azota mindig ottvan vki a labuk elott ami kisse kezd irritalo lenni :/

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.29. 11:01:17

@popp:
az utolsó derbi minden szavadat aládúcolja
;)

Ferguson 2009.05.29. 11:46:36

@Rooney82: "66meccs 43gy 15d 6v 118-44 ez volt az év mérlege" - ejnye, nem tudsz számolni fiam?! :) Ebben nincs benne a hull és a barca meccs, szal a végelszámolás: 66 m 44 gy 15 d 7 v 119-46

CR7 2009.05.29. 11:51:27

@Ferguson: Van is miért pironkodnunnk, mert "csak" 44 meccset tudtunk megnyerni.

CR7 2009.05.29. 11:59:51

@nasteey: Leírok neked az elmúlt évekből világklasszis védőket:
Maldini,Roberto Carlos, Cannavaro, Steve Bruce, Nesta, Gentile, Schwarchenbeck, Beckenbauer, Ruud Kroll, Paul Breitner......Ezek klasszis hátvédek voltak. Puyol egy nagyon jó iparos.
De, hogy maiakat is említsek ott van a Bayernből az a kis balhátvéd, Phillip Laam, na látod az világklasszis.

shinigami 2009.05.29. 12:27:59

@CR7:
hat az h lahm vilagklasszis az 1 kicsit faj
sot nemis kicsit

United82 2009.05.29. 12:34:55

@Ferguson:
Sorry Boss!
A stretford stat adatai megtréfáltak kicsit:)

Jövőre 25gólt rúgok engesztelésül!:)

Ferguson 2009.05.29. 12:36:31

@Ferguson: Amúgy visszatérve a United jövőjére. Kell vérfrissítés és kellenek új arcok, ez biztos, elsősorban azért, h egy-két ember, aki azt hiszi, h bérelt helye van a kezdőben, hát ne higgye azt! Gondolok itt elsősorban evra-ra (ő például márciusban elég pocsék formában volt, mégis játszhatott, mert nem volt igazi vetélytárs a helyére...), vidic-re, rio-ra, de akár carrick-re v elöl rooney-ra és cé-re. A középpályát mindenképp erősíteni kell, kéne egy irányító vénájú, "európai" típusú középpályás (mint pl. xavi v iniesta), de sajnos nagyon kevés ilyen van a piacon. Kéne egy igazi gólvágó csatár is, h a helyzetekből ismét legyenek gólok, de ezt meg lehet házon belül is oldani, csak rooney-t vissza kéne tenni az eredeti posztjára, berbatov-ot pedig beépíteni a csapatba és beléverni egy kis küzdőszellemet, h néha bizony "feleslegesen" is fusson és ütközzön.

Amúgy meg nem kell kongatni a vészharangokat. Ne felejtsük el, h jövőre visszatér hargreaves a középpályára és wes brown a jobbhátvéd posztra. Ha olyan játékot tudnak nyújtani, mint 2008 tavaszán, akkor velük erősödik a csapat, a védelem egyenesen még erősebb lesz. Rafael sem rossz megoldás (és o'shea sem, ha végül ő marad bent a csapatban), de nekem rafael-el az a bajom, h inkább támadni tud, mint védekezni, könnyen kijátszák, mert szeleburdi, "testileg" még gyenge, fejjátékra meg alkalmatlan ellenfél beíveléseknél. Lehet ki kéne próbálni vmelyik szélen elöl :) Nagy kérdés még a kapusposzt (MEGINT!), mert v d sar-nak lassan kalap lesz és foster lehet jó kapus, de nekünk klasszis kapus kell, a jó nem elég. Megjegyzem v d sar-t is megtalálta az angol sajtó, h amikor nagyon kellett volna, akkor már nem volt képes bravúrokra (pl. eto'o góljánál). Részben igazat adok a médiának, a holland már öreg és a kor biztos befolyásolja egy-két mozdulatát. Tevez ha elmegy, ha nem, meg kell találnia a formáját, ehhez persze játszania kell. Berba-nak én még adnék egy évet, rooney zseniális, cé szintén, de ő az egyetlen piacképes, nagy pénzt hozó játékosunk, szal ha esetleg eladjuk, akkor le kell gombolni érte a pénzt. De szerintem cé marad, neki a vízválasztó a következő szezon lesz: ha tényleg visszaesik a united, a madrid pedig elindul a jó úton (mert nem hiszem, h jövőre még megelőzik a barca-t és megnyerik a BL-t, de elindulhatnak a jó úton), akkor az Isten sem menti meg attól, h a real-hoz menjen, viszont ha jövőre is ott leszünk mindenhol a tűz közelében, akkor azt mondom, h cé lehet addig minimum marad, ameddig Ferguson is.

De tulajdonképpen az sem baj, ha nem jönne egy nagy sztár nagy pénzért, csak szeretném végre újra látni a támadóbb és több gólt lövő united-et. Vki írta egy másik fórumon, h Fergi azért már 67 éves, szal neki is el kéne gondolkodnia ezen-azon. Ha vállalja, akkor csinálnia kell még legalább 70 éves koráig mondjuk, h ki tudjon futtatni egy újabb nagy csapatot, ha esetleg a következő szezon ne adj Isten tényleg nem sikerül jól. De én azt hiszem, h többször mondott már olyat, h 70 éves koráig csinálja, tovább nem. Szal lassan el kell gondolkodni az utódlásán is, lesz munka és feladat itt bőven! :)

Ami meg a united hosszabb távú stratégiáját illeti, nos, semmi jó hír az ellenfeleknek. Hamarosan elkezdik a stadion bővítését, ha jól tudom a végső cél, 90 ezer körüli. Ez hosszabb távon még több bevételhez juttatja a klubot. Nemsoká új főszponzor lesz, aki a válság ellenére szerintem bőven fog csurran-cseppenteni. Nyáron (és azután) ismét ázsiai túra, a merchandising-ot lehet tovább futtatni, idén kerestünk minden sorozatot idevéve alsó hangon is 100 millió euró körül stb.

H visszaesik-e jövőre a united, mert minden sikeres korszakot egy gyengébb követ? Lehet... Ugyanakkor annyira nem fog visszaesni, h az ellenfelek csak amiatt vegyék el tőlünk mondjuk az angol bajnoki címet v amiatt ne kerüljünk be ismét a BL legjobb 4 csapata közé. A united ott lesz jövőre is a végelszámolásnál és meg kell verni ahhoz, h akárki a csúcsra üljön, a visszaesés önmagában nem lesz elég ahhoz. Egy "visszaesett" united is sokra hivatott...

Jövőre ill. hosszabb távon ilyen csapatot szeretnék látni: V d Sar (foster) - evra, vidic, rio (evans), brown/o'shea (rafael) - anderson, hargreaves, carrick (giggs), cé - rooney, berbatov (tevez).

Ezt lehetne rotálni és a fiatalokat beépíteni (v d sar, rio helyére, középpályára és előre). Ha pedig nem jön be és pár embert ki kell penderíteni v elmegy v visszavonuk, akkor jöhetne ribery bal szélre, a középpályára egy legalább a 90-es évek végének 2000-es évek elejének scholes szintjét megütő irányító, elölre pedig egy klasszis gólvágó.

ManUtd 4ever

Ferguson 2009.05.29. 12:48:33

@Rooney82: A stattal kapcsolatban semmi baj :)

Ami pedig a túlzott rotálás vs. rangadókon való gyengébb szereplés kommentedet illeti, nos, azzal csak egyetérteni tudok.

Én sem vagyok a túlzott rotálás híve, persze elismerem a pozitívumait. Ugyanakkor egy dolgot látni kell. Ferguson nem csak azért rotált, h pihentesse játékosait és különböző szisztémákban játszassa a csapatot. Ő KOMOLYAN játéklehetőséget akart adni mindenkinek. Tudni kell, h a Főnök imádja a játékosait és tökéletesen tisztában van a képességeikkel, erényeikkel - hátrányaikkal. Nemrégiben nyilatkozta ugye az angol médiában már szállóigévé vált pókeres szöveget: I trust my players, when the chips are down, they never let me down - vagyis bízom a játékosokban, amikor nagy a tét, sosem hagynak cserben.

Szal Ferguson azért is rotált, mert szerette volna, h mindenki annyiszor játszon, amennyiszer csak lehet, nem szeretett volna boldogtalan arcokkal találkozni azért, mert vki esetleg pár hétig nem jutott szóhoz. Talán cé-t pihentette a legkevesebbszer, érthető módon, hiszen egy ilyen klasszis mindig elkél. Nagyon - nagyon nehéz ezt a MU-t jól rotálni, az az igazság, Ferguson-nak különösen nehéz a klubhoz és játékosokhoz való erős kötöttségei miatt...

Mr.AT 2009.05.29. 13:06:09

@shinigami: A "Lahm világklasszis védő" részre azért én is felkaptam a fejem. Lahm szerintem egy tűrhető SZÉLSŐ, aki néha csinál szép dolgokat, meg néha (szezononként max. 1-2x) lő egy-egy nagy gólt, amit aztán visszajátszik párszor a média.

Tipikus klasszikus Bayern-játékos, hogy úgy mondjam - megbízható és jó, de azért a világklasszistól messze van. A Bayernben jelenleg két világklasszis játékos van a saját posztján, Ribery és Toni. Pont.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 13:08:45

@pote: Jaj kötöszködsz itt ;-), mondtam hogy általában és ez általában igaz is ;-).

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 13:13:55

szerintem elfáradt az MU, a kérdés az, hogy elfáradt-e a játékosok és az edző kapcsolata is. mert ha igen, ebből mélyrepülés lesz (relative :)). ha megbomlik a csapategység (márpedig emiatt nem hajt a rotáltatott játékos pl, amikor mégis beteszik...), akkor nagy ramazurik lesznek. lehet aztán próbálgatni Berbát itt-ott, de ha nem teszi oda magát, lehet keresni a vevőit. egy tini se csinál mindig nyarat. szerintem az egész tavasz erről szólt, csak annyira bika volt az MU, hogy még igy is PL-t nyert. kicsit hasonlit a szitu a Milánhoz talán... mondom én, aki nem nagyon ismeri a dörgést. de látszik, hogy meghatározó játékosok leszállóágban, de még játszani akarnak, a közönségnek is ők kellenének, de a tapasztalat, az eredmények azt mutatják, hogy már nem megy úgy...

nem kell oltani, csak elmélkedtem egy kicsit. :)

Ferguson 2009.05.29. 13:29:10

@anonim222 [semleges néző]: "de látszik, hogy meghatározó játékosok leszállóágban, de még játszani akarnak, a közönségnek is ők kellenének, de a tapasztalat, az eredmények azt mutatják, hogy már nem megy úgy..." - nem oltalak, de ezt nem teljesen értem, mivel nem említesz konkrétumokat. Légyszi írd már le, h kik azok a meghatározó játékosok, akik leszállóágban vannak. Gyanítom, h elsősorban scholes-ra és giggs-re gondoltál, mint meghatározó játékosok, de ők szerintem már rég nem azok. Scholes semmiképp sem, giggs-ben még lehet egy relatíve jó év. Nos, egyéb nevek? Előre is köszi...

sörbarát 2009.05.29. 13:33:07

@Mr.AT: Ribery ok, de Toni azért sztem nem világklasszis...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 13:39:11

@Ferguson: a problémákat Te soroltad fel... én még annyit tennék csak hozzá, hogy a szokatlanul hosszú keretnek hátránya is van, hiába oly jó a Mester a játékosokhoz. de nem akarok vitatkozni.

Mr.AT 2009.05.29. 13:42:38

@sörbarát: Német és olasz gólkirály, meg világbajnok, ezt azért nem sokan mondhatják el magukról.
Az egyik legjobb befejező csatár még ma is, mégha az idei szezonja kicsit szürkébbre is sikeredett.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.29. 13:42:52

@popp:
csak próbálom érzékeltetni a hallgatósággal, h a romanisták a csapatuk szeretete mellett, hihetetlen öniróniával és objektivitással vannak megáldva
;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.29. 13:51:21

@pote: akkor jövőre több lesz az "uefa" poszt is? :)

United82 2009.05.29. 14:06:49

csak egy aprócska adalék..

Andersont sérülés miatt cserélte le Fergie a szünetben, műteni is kell , emiatt kihagyja az egész nyarat (aminek kifejezetten örülök mert Dunga vitte volna Konföd Kupra+Copa Americára is).
Nos ebből csak azt akartam kihozni, hogy hülyéztük Fergiet a szünetben hogy miért Andersont hozta le, hát ezért....és ez megint csak más megvilágításba helyez kissé mindent, abból a szempontból hogy ha nekem választani kell a 6 középső kpályásunkból 3at akit ráengedek a BArcára akkor az a Fletch,OWen H,Anderson lenne...Ferginek pedig volt Scholes,Carrick,Giggsy..akik nem rosszak, de nem a Barca ellen valók ahol Xavi+Iniesta rohangál..

No mindegy ezek nem változtatnak a tényeken.

United82 2009.05.29. 14:15:21

@anonim222 [semleges néző]:
meghatározó játékosok leszálló ágban?
Kire gondolsz?
Rio v Vidic akik góltalansági rekordot hoztak össze és 30 ill 28évesek?
Fletcher v Carrick akik a legjobb kpályás korban vannak(26-28évesek)
Netán Rooney vagy Ronaldo akik 23 ill 24évesek:)

Igen Gary,Scholes,Giggsy valóban öregek , Giggsy kivételével már idén se volt egyik sem meghatározó..
VDS valóban 38, neki még 1éve van.

Ferguson 2009.05.29. 14:20:25

@anonim222 [semleges néző]: értelek, én csak arra a megjegyzésedre reagáltam, h "látszik, h meghatározó játékosok leszállóágban...". Kétségtelen, h az öregek közül scholes és g. neville már leszállóágban vannak, de ők már nem meghatározó játékosok, jövőre főleg nem lesznek azok. Giggs más tészta, ő idén szerintem jól játszott a korához és a körülményekhez képest, ezért jövőre ő még szóhoz juthat.

Kik még a meghatározó játékosok, lássuk! V d sar: idén szerintem ő sem volt annyira meghatározó, mert volt előtte egy remek védelem.

VÉDELEM - Rio, evra és vidic: nem hiszem, h leszállóágban vannak. Rio-val egy baj van, h nem tud túllépni ezeken az állandó hát, derék, vádli meg Isten tudja milyen sérülésein, ami idegesítő, evra kiváló védő, vannak néha hülyeségei és gyengébb meccsei, dehát kinek nem, vidic egy szikla, idén talán kétszer nem ment neki (mondjuk fontos meccseken, ez tény), de ha akar, még ő is tud fejlődni.

KÖZZÉPPÁLYA - anderson, fletcher és carrick: anderson szerintem remek játékos, játszatni kell most már rendszeresen, mert teher alatt nő a pálma, lexarom, ha nem lő gólt, csak szerezzen minél több labdát, segítse a védekezést és támadást is és pontosan játszon, rá kulcsszerep hárulhat a jövőben, fletcher beérett idén, csak tartsa ezt a szintet, de még ő is fejlődőképes szerintem, carrick is kulcs, idén sokszor az volt a baj, h sokat kellett védekeznie (ez a barca ellen remekül látszott), ami kicsit elvette az élét a játékának, ő remélem jövőre hargo visszatérésével elsősorban a támadásépítéssel foglalkozhat és kiszolgálhatja a csatárokat

TÁMADÓALAKZAT - cé, rooney, berba, tevez: cé idén nem rúgott annyi gólt, de alapvetően nem volt rossz szezonja, rajta van a legnagyobb nyomás, ergo a legnehezebb dolga van minden meccsen. Ha ezt a szintet jövőre hozni tudja, az nem leszállóág. Rooney zseniális volt idén, de ugyanaz van vele, mint carrick-el, túlságosan sok energiáját vette el a védekezés, őt is kicsit fel kéne elöl "szabadítani", tevez remek játékos, ez vitán felüli, ugyanakkor idén inkább szupercserének bizonyult, érthető h el akar menni, berba persze sok szempontból csalódás volt, de aki ért a focihoz, az ismeri az erényeit (labdatartás, technikás, fejjáték stb.), vannak gyengéi is, ez bebizonyosodott, de az erényeit kell jövőre kidomborítani. Ha ez nem sikerül, akkor viszont mennie kell, mert a united szurkolók max. még egy évig tolerálják a "flegma" stílusát, még ha ez nem is szándékos nála és nem is flegmaságról van szó, kívülről úgy látszik...

rizla 2009.05.29. 14:27:26

@Rooney82: a barcának is komoly hiányzói voltak. azért hány MU drukker gondolta azt a szezon elején, hogy egy BL-döntőben FLETCHER fog hiányozni?
mindenesetre ez valóban érdekes infó, de azért nem magyarázza, hogy miért csatárt hozott be, miért nem scholes-t. aki amúgy a tapló becsúszása, és 10 perces semmittevése után nagyon igyekezett összekapni magát.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.29. 14:33:36

BL - Ágyúsoknak:

Öt helyük van a bajnoki helyezések alapján indulóknak, az erősebb bajnokságoknak helyezettjeinek. Itt először a román, a török, a görög és a cseh második helyezett, valamint az Anderlecht (belga), a Sahtar (ukrán), a Sporting (portugál), a Celtic (skót), a Twente (holland) és a Dinamo Moszkva (orosz) játszik. Az öt továbbjutóhoz csatlakozik a playoffban az Arsenal (angol), a spanyol bajnoki 4., az olasz bajnoki 4., a Lyon (francia) és a Stuttgart (német). Az öt párharc továbbjutója lehet főtáblás a 2009/2010-es BL-szezonban.

sporttárs 2009.05.29. 14:35:18

@popp: Tudod, milyen meccsekre szokták mondani, hogy "aki értékeli a taktikai finomságokat és...stb..." ?
:)

Persze, hogy tudod. Nem a legnagyobbakra. Kirekeszthetjük nagy szakmai öntudatunkban a plebst, akik csak élveznek bután a nagy gólokra és az izgalmakra, hiszen mi értünk a focihoz - de hát mit tegyünk, nagy meccsnek akkor sem azt tartják, amelyiken iszonyat precízen képes passzolni és őrizni a labdát egy remek csapat.

Pötének pedig: egy BL-döntőtől akkor is nagyon sokat beszélünk, ha szar. Szerinted ha 2003-ban lett volna NST, most nem lett volna összesen lassan ezer közelében a döntőről szóló két poszt reagálása? Dehogynem. Azon veszekedtünk volna poppal és az olaszbuzikkal, hogy szerintük milyen taktikai finomságokkal őrizte a 0-0-át mindkét hatalmas egyéniségeket felvonultató itáliai gigabagázs az Álmok Színházában.
Brrr.
:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 14:40:52

@Rooney82: van egy generációváltás az MU-nál, nem én találtam ki, Te is irod. én nagyjából a középpályát gondolom "krizis"-ben lévőnek, valahogy úgy, mint a Milánnál, ahol komplett hátvédsor-generál néz ki. (csak nehogy az olasz szurkeszok is megtaláljanak itten :)). persze, a sok tehetséges, és kevésbé tehetséges játékos miatt Sir Alex-nek nem olyan nehéz a helyzete; nekem úgy tűnik, hogy inkább a bőség zavarával küzd, és akit épp felküld, nem jön be. Fletcher és Carrick egymás mellett középen nagyon jók, de nem túl kreatívak... lőni tudnak, az tény. focizni ki fog? CR jó, Rooney is jó, de a középpályán még mindig ott a luk szvsz. nem is beszélve az 1-ről a 4-5-1 ben ami a legjobban ment az MU-nak az idén (nem véletlenül, és inkább Tevezzel, mint Berbatovval, asszem). Park meg hát, olyan, amilyen, őrá is szükség van; Andersont hosszan tárgyaltátok már itt, én csak olvasgattam a véleményeket. biztos van, akit nem ismerek, de a játékát sokszor láttam az MU-nak. szerintem csak egy csomó dolgot ismételgetek itt. (nem akarok a centerezésig eljutni, na, meg hülyeség is lenne).

United82 2009.05.29. 14:42:24

@rizla:
NEm tudom mennyi United meccset láttál idén, én elég sokat, de Scholest még padra se tettem volna a Barca ellen, idén teljesen lelassult, tavaly is már csak 2-3jó hónapja volt és 1-1 jó meccse, idén konkrétan 1 jó meccse volt, már lassú a nagy meccsekhez, lehet kiröhögnek egyesek, de Gibsont is előbb hoztam volna be mint Scholest.

Igen tudom a Barcának is voltak hiányzói, de te is tudod jól hogy a mai foci a kpályán dől el és ott lukasak voltunk a hiányzók miatt. Persze ha ott lettek volna, lehet ugyanez a vége, mert Xavi+Iniesta az EB óta elképesztően fociznak és teljesen megérdemelten nyernek mindent. De ott motoszkál az ember fejében a mi van ha, mert tudja jól mire képesek azok akik a kpályán nem voltak ott...de mondom ez már nem számít, remélem jövőre lesznek(és legyen DAlves+Abidal is- Marquezt nem mondom ,mert Pique sokkal jobb, mégiscsak Fergie keze alatt érett 2-3évet:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 14:48:48

@Ferguson: már irtam egyet korábban, Rooney82-re reagálva. szerintem most középen a támadóharmadban nem tud, vagy nem akar játszani az MU. ez lehet simán taktika is, mert nagyon jók a szélsők (CR, Rooney).

Ferguson 2009.05.29. 14:50:51

Na, már v d sar-t is megtalálta az angol média!

http://www.guardian.co.uk/football/blog/2009/may/28/edwin-van-der-sar-manchester-united-champions-league

Mondjuk szerintem részben joggal, a cikk egyes megállapításaival egyetértek, de összességében azért kicsit vicces és felesleges...

Ferguson 2009.05.29. 14:55:15

@anonim222 [semleges néző]: igen, de pont az a baj, h rooney nem szélső. Ma volt egy blogelemzés a manutd.com-on, ahol azt írta a szerző, h jövőre az lesz a kulcs, h megtalálja a Főnök rooney helyét. Wayne idén többször is nyilatkozta, h számára nem ideális a szél, de alárendeli magát a csapatérdeknek és Fergi akaratának. Jövőre viszont vissza kell vinni csatárnak v pedig a csatárok mögé középre úgy, mint gerrard játszik a pool-ban sokszor és ah rooney játszik az angol válogatottban. Fenomenális lenne szerintem! Ha ez megvalósul, akkor viszont vkit kéne venni a balszélre. Ezért lenne szenzációs mondjuk egy ribery (bal szél) - cé (jobb szél) - rooney, berba elöl.

Ferguson 2009.05.29. 15:05:36

@Ferguson: amúgy az a bosszantó és egyértelműen kilóg a lóláb, h az angol média azonnal ráugrik a united-re és szétkritizálja őket egy-egy vereség után, mintha csak a világ vége jött volna el a klubnál. Ferguson ugye a munkáspárt nagy híve, ezért a konzervatív times és telegraph kritikus megjegyzésein már nem is csodálkozom. A bulvárlapok mindenkit támadnak, de legjobban mindig azt, aki a legjobb Angliában és ez most a MU. A guardian ugyan baloldali lap, de rendkívül kritikus, ezért ők is megtalálják fergi-t és a csapatot annak ellenére, h a Főnök velük egy "politikai oldalon" áll.

Az a legérdekesebb, h ilyeneket írnak, h az a united, amelyik 3 hónapja a világ legerősebb csapata volt/csapatának tűnt, most simán kikapott. Vazze, ezeket a jelzőket (legerősebb, legprofibb stb.) meg a quintuple-t quadropol-et meg a faszom tudja mit ők, a média találják ki, majd később a united fikázásán keresztül cáfolják meg ezzel önmagukat. Egyre jobban meg vagyok arról győződve, minél többször olvasom az angol lapokat, h mindenki szeretné már, ha a manchester kicsit parkolópályára állna, már ami a sikereket illeti...

clfo 2009.05.29. 15:12:13

@Rooney82:

pontosan ugyanezekkel az érzésekkel ültem le én is a tv elé szerdán.
Vmiért nem vártam annyira a döntőt, nem izgultam annyira, mint a tavalyin. Nem is voltam annyira csalódott, mint amennyire tavaly lettem volna, ha kikapnak. A tavalyit úgy értékeltem, hogy basszus ne kapjanak már ki, mert ha 9 év után sikerült eljutni megint a döntőbe akkor kurva sokára lesz megint ilyen lehetőség.
Mondjuk ha tavaly Terry berúgja akkor kiba el lettem volna keseredve ez se lett meg alapon. De valszeg ha berúgja akkor a United se játszott volna ilyen szarul szerdán...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.29. 15:16:36

@Rooney82: Én nem láttam sok MU meccset, de amelyik csapatnak nagyjából annyi a szélsőjátéka, hogy egy méterrel a csapattárs mellett kirúgja a labdát taccsra, az nem érdemel BL címet, nemhogy duplázást. Vazzeg volt olyan, hogy négyen akartak a tizenhatoson kiugrani, miközben a büntetőterület és az oldalvonalak között 3 centit nőtt a fű. Aztán a második gól előtt ott volt a kipattanó labda, amit Xavi olyan zavartalanul szedett össze, amilyen zavartalanul az MU öt játékosa a tökét vakarta a tizenhatosnál. Ha legalább megmozdultak volna hátrafelé, akkor azt mondom akartak, de ezek inkább 5-6 Barcelona játékos között taposták egymás sarkát.
A Barcelona sokat tanult a Chelsea elleni mérkőzésből. Nem próbálták már a kézilabdás focit, Például Busquets csak szögelteknél ment el a kezdőkörnél messzebbre, valamint Xavi és Iniesta is csak váltva mentek előre, miközben a védők nagyon vigyáztak rá, hogy ne a félpályáról kelljen versenyt futniuk Ronaldoval (és ugyan ki szeretne ilyet csinálni). Én nem mondanám, hogy Ferguson eltaktikázta magát, inkább azt, hogy a Barcelona váltott egy kicsit letisztultabb stílusra, amelyben sokkal messzebb voltak egymástól a a védőik és a támadóik. Ebből meg következett, hogy Messiék most nem passzolgathattak elől, hanem cselezniük, labdát vezetniük és lőniük kellett első szándékból.
Lehet védekezni, hogy szerencsétlenül esett az első gól, mert gyakorlatilag egy előrevágott labdából, a legstabilabbnak gondolt csapattárs hibájából született, de basszus a nagy mérkőzések góljai főleg ilyenek.
A Barcelona tudott az év végén váltani, célirányosabban focizni, miközben a Manchester próbált az eddig általam látottakhoz képest egy kicsit bátrabb lenni. Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Lehet mondani, hogy a Manchester eltaktikázta magát, de igazából az alázat hiányzott az egész csapatukból.
Scholest nem bántanám, mert nagyjából Giggsnek kellett volna az első félidő huszadik percében felbasznia nagyon csúnyán valakit, hogy egy kis életet leheljen a csapatba.
Szóval nem volt elsöprő labdabirtoklás, nem voltak tizenhatoson belüli passzok, mert ez volt az ára, hogy mindig időben visszazárjanak. Ilyenkor már úgyis csak a győzelem számít.

SamS 2009.05.29. 15:17:48

@anonim222 [semleges néző]: Mi nem megy úgy? Angol szuperkupa, Ligakpupa, Premier League győzelem. FA Kupa elődöntő, BL döntő. Ha tavaly Terry nem vágódik hanyatt a döntőben, akkor egyből gyengülés érezhető? Szerintem nem.

United82 2009.05.29. 15:23:26

@pancho_sanza:
a szélsőjátékunk egész évben nem működött.
Ezért is lett kényszerből Rooney szélső az idény végére.
Nani teljesen fogalmatlan volt, Park sokat volt sérült és ő különben se kezdő ember (nálam legalábbis), Giggsy már 1,5éve nem játszik szélsőt, egyedül Ronaldo hozta magát.
Azaz 1 db olyan szélsővel játszottunk idén aki ért is valamit+ Rooney aki kapus is lenne ha a csapat hasznára van.
A zavartalan labdahozást pedig azt hiszem kitárgyaltuk bőven hogy miért is volt:)
Ezért is mondom azt hogy ha Tevez el is megy, akkor nem csatár kell a helyére , hanem egy szélső. És akkor Rooney mehet előre, és akár Ronaldo is, egyszer kipróbálnék akár hosszú távon egy Rooney-Ronaldo csatárpárost is , Rooney visszavonva, Ronaldo előtte, de ehhez kell két normális szélső. Majd kiderül.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 15:27:23

@SamS: igen, látszólag, minden rendben Angliában. de voltak nehéz időszakok, amin átgyűrte magát a csapat. mindenekelőtt gratulálok. azért derengenek szerintem a hiányosságok, amiről csak azért tudunk itt eszmét cserélni, mert a BL-dőntőt elbukták (és nincs akkora eufória). ha úgy lenne, akkor most senki se emlékezne a sok 1:0 győzelemre/meccsre, vagy az egy hónapos mélyrepülésre tavasszal, bukott rangadókkal.

Ferguson 2009.05.29. 15:36:03

Hehh :) A sky sports-on már azon megy a vita, h a barca miként állná meg a helyét a PL-ben... :D

rizla 2009.05.29. 15:49:18

@Rooney82: sovány, sovány..
1. középpályást kellett volna behozni.
2. xavi és iniesta nem az EB óta játszanak nagy formában, iniesta 3 éve így játszik, xaviról meg annyit, hogy FAS bármi pénzt megadott volna érte évekkel ezelőtt, hogy az MU-ban lássa. kicsit lenéző dumának érzem ezt a "nagy formában játszanak" szöveget. nagy játékosok, sőt, korszakosak.
3. hargraves régóta sérült, ki tiltotta meg fergusonnak, hogy igazoljon valakit a pótlására? milito több, mint 1 éve sérült a barcában, megbecsülik, segítenek neki meg minden, de ettől még szívfájdalom nélkül igazoltak a helyére.
4. dani alves a barca játékának olyan alappillérévé nőtte ki magát a szezon során, mint xavi, vagy messi. hogy emellé hiányzott abidal és marquez is, az szinte csak slusszpoén volt. szóval ne találd ki, hogy az a fletcher pótolhatatlan, aki évek óta csak csere. ha ez így van, akkor az elég sokat elárul az idei MU-ról. kurva erősek, meg jók, de ez a szezon az eredmények dacára is necces volt.

United82 2009.05.29. 15:55:54

@rizla:
Te láttál több United meccset vagy én hogy megtudjam ítélni pl Fletcher fontosságát?

Én pl kevés Barca meccset láttam, de amiket láttam azok alapján pl Dani Alvest a csapat kerékkötőjének tartom és jobban jártatok hogy el volt tiltva és Puyol lett kitolva a szélre- nyilván te nem így gondolod, mert te több barca meccset láttál.

Azért ne találd már ki hogy Xavi+Iniesta évek óta így játszanak, a 3évvel ezelőtti barcában Xavi egy szürke eminenciás volt Deco mögött, Iniesta pedig csere. És ha olyan jók lettek volna tavaly is ahogy mondod akkor talán nem a Real lett volna a bajnok és akkor talán a minket is vertetek volna tavaly az elődöntőben.

Ferguson 2009.05.29. 15:55:55

Itt és most megtippelem, figyeljétek meg, h guardiola lesz SAF utódja a MU kispadján...!

Messi88 2009.05.29. 16:02:11

@Rooney82: Alves márpedig nagyon fontos láncszem, Xavi és Ini pedig tényleg hosszú ideje így játszanak. Az idei év "újítása" Xavi estén, hogy most előrébb játszik, sokkal inkább törődhet a szervezéssel, sokkal hatékonyabb így a játéka.

United82 2009.05.29. 16:05:38

@Messi88:
Én elhiszem nektek, nyilván jobban megtudjátok ítélni mert tuti több barca meccset láttatok mint én nemcsak ebben az évben hanem évekre visszamenőleg, de akkor azt is fogadjátok el hogy én kicsit jobban ismerem a Unitedet mint ti mert én meg tutira több United meccset láttam idén is meg az elmúlt tizen X évben mint ti...

rizla 2009.05.29. 16:14:45

@Rooney82: "Te láttál több United meccset vagy én hogy megtudjam ítélni pl Fletcher fontosságát?"

tudom, hogy milyen fontos idén. ismétlem: "ha ez így van, akkor az elég sokat elárul az idei MU-ról." így folytathatnám ezt a mondatot: elég sokat elárul az idei MU-ról, hogy egy évekig padon csücsülő (amúgy tényleg fasza kis) játékos lett hirtelen a kulcsember.

"Én pl kevés Barca meccset láttam, de amiket láttam azok alapján pl Dani Alvest a csapat kerékkötőjének tartom"

hahaha. alves a legnagyobb nyári igazolás volt, az utolsó eurocentig (ilyen van?) megérte az árát. az idény végére elfáradt, talán mert messze a legtöbb meccset játszotta az idényben valdes és xavi mellett. alves az egyik fő letéteményese annak, hogy az idei barca ennyire jó lehetett, és a dream teames hagyományok szerint inkább játszott 3-4-3at, mint 4-3-3at. eszméletlen játékos.

"Azért ne találd már ki hogy Xavi+Iniesta évek óta így játszanak, a 3évvel ezelőtti barcában Xavi egy szürke eminenciás volt Deco mögött, Iniesta pedig csere."

iniesta csere.. amikor xavi lesérült, iniesta pótolta őt a komplett tavaszi szezonban. az eredményeken láthatod, hogy hogyan. a milan ellen mindenki ronaldinhoról beszélt, pedig volt még egy brilliáns zseni a pályán, iniesta. az utána következő évben pedig végképp a legnagyobbak közé emelkedett. nem véletlen amúgy, hogy a párizsi döntőben addig nem sikerült fordítani, amíg be nem állt.

xavi szürke eminenciás? már akkor is a csapat egyik legfontosabb agya volt, bár a játéka valóban kevésbé volt látványos, mivel messzebb játszott a kaputól (ahogy messi88 is írta). ismétlem, ferguson akármennyi pénzt megadott volna érte.
magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, aki azt hiszi, hogy ez a két játékos csak most hirtelen lett ilyen jó. ez nyilvánvaló vallomás arról, hogy csak a hype-olt sztárokat kajálták.

"És ha olyan jók lettek volna tavaly is ahogy mondod akkor talán nem a Real lett volna a bajnok és akkor talán a minket is vertetek volna tavaly az elődöntőben."

röhejes, ahogy leegyszerűsíted, kb iniesta - és messi - tehetett a legkevésbé arról, hogy az a fos madrid bajnok lehetett. xavinak valóban nem volt annyira jó az előző 2 szezonja (pontosabban az előző szezon második felében már nagyszerű volt), talán mert a 05/06os idényben több, mint fél évig sérült volt..
amúgy ezek szerint ronaldo sem volt jó 2007ben, mert kivert titeket a milan! jó érvelés, ugye?

rizla 2009.05.29. 16:16:40

@Ferguson: miben fogadunk, hogy soha?

rizla 2009.05.29. 16:21:03

@rizla: "amikor xavi lesérült, iniesta pótolta őt a komplett tavaszi szezonban. az eredményeken láthatod, hogy hogyan."

mármint 2006ban

United82 2009.05.29. 16:22:17

@rizla:
"elég sokat elárul az idei MU-ról, hogy egy évekig padon csücsülő (amúgy tényleg fasza kis) játékos lett hirtelen a kulcsember."

A hirtelen kulcsemberre annyit, hogy már tavaly is az összes nagy rangadón kezdő volt (ellenetek az elődöntőben azért nem játszott, mert sérült volt, különben Scholes helyett már akkor is ő kezdett volna-más kérdés hogy Scholes jókor villant:))
Fletcher nem idén lett kulcs, hanem már tavaly is az volt...

a többivel nem vitatkozok, mert Te nyilván jobban tudod és megint jövök azzal hogy több Barca meccset láttál mint én és jobban meg tudod ítélni, csak fogadd el , de úgy látom ez nem megy hogy én meg a Unitedet ismerem jobban:)

mindegy nem lényeg, a lényeg h gratula a BL címhez és hogy Xavi+Iniesta most a kpálya urai európában, lesz ez még így se:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 16:36:59

@Ferguson: Sőt, a ManU-hoz úgy fog leszerződni hogy a Real Madridot megunta és hiába a 3* egymás után végrehajtott triplázás meg Perez könyörgése, arra fog hivatkozni, hogy az angol konyhára vágyik és a manchesteri napfényre...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.29. 16:37:56

@rizla: Igaz, amit írsz, de Xavi játéka sokat érett az elmúlt években, különösen az elmúlt másfélben.

Ez még inkább igaz Iniestára. Apróságokban fejlődött, de ezekre mind nagy szüksége volt, hogy szinte tökéletes játékos legyen (kondi, labda nélküli mozgás, Laudrup szintű labdavezetés& labdafedezés) ráadásul mióta ez a tökkelütött Ronaldinhócska nem rontja a Barca játékát, Iniesta sem érzi kötelességének, hogy egyérintővel passzoljon, ráadásul nemcsak a mellette állónak. Hihetetlen, valahogy mindig átlopja magát 50-ről 30-méterre.

Korszakosnak ettől függetlenül MÉG nem mondanám ő(ke)t, de valóban minden adott, hogy ez egy korszakos csapat legyen. Ha éveken keresztül ezen a szinten tud játszani Iniesta, akkor az első ember lehet, akit sok szempontból Zidane-hoz lehet mérni. Azt egyébként, hogy ekkkkora játékos lesz/lehet, sosem gondoltam volna.

Azért lőhetne többet 20-25-ről - de ezt már csak külön neked teszem hozzá, és be ne idézd a Chelsea meccset :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 16:44:34

@heinrich: "Ronaldinhócska nem rontja a Barca játékát"
Én még mindig tartom, hogy Decot kellett innen kirúgdalni hogy jobb legyen a csapat...

nasteey 2009.05.29. 16:54:17

Ezek mellett tényleg a világ szégyene volt (személyes sértésnek is vettem :D ), hogy tavaly Iniesta nem fért be az Aranylabda-szavazáson az első 30-ba (!!!). Na, de idén majd robbant. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.29. 16:57:45

@csizsikpizsik: Egykutya. Decónak legalább volt fogalma a 'csapatjáték' kifejezésről. Igaz, R10-témában nem mérvadó a véleményem, rühelltem a kezdetektől fogva.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 17:09:22

@heinrich: Nem tudom, szerintem Deco rosszabb volt nála, de én meg azért vagyok elfogult, mert a portugálokat nem bírom (se a focijukat, se a stílusukat, se őket). Még akkor sem ha nálunk fociznak.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.29. 17:15:51

@Rooney82:
"Fletcher nem idén lett kulcs, hanem már tavaly is az volt..."

nem akarok a világért sem beleszólni a vitába, de Fletcher épphogy a távozás gondolatával játszott az idény elején, mert az előző szezonban nem nagyon fért a kezdőbe...

jobb híján
en.wikipedia.org/wiki/Darren_Fletcher

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.29. 17:17:13

helyesbítés: az előző szezon végén nem volt benne biztos, hogy perememberként érdemes megújítania a szerződését

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 17:58:09

@sporttárs:

Kedves sporttárs, én abból indulok ki (remélem, nem teljesen tévesen), hogy a sportriporter is ember; márpedig ha egy ember leül megnézni egy focimeccset, akkor azt teljesen semlegesként és elfogulatlanul nem tudja megtenni, valaki felé (picit) húzni fog a szíve.

Egy riporternek arra azért nyilván illendő ügyelnie, hogy ne legyen nagyon feltűnő az (ismétlem: elkerülhetetlen) elfogultsága, hiszen ezzel a másik csapat szurkolóinak kellemetlen perceket okozna.

Például amikor Somos Abidal kiállításánál (melynél az itt kommentelők 90%-a szabálytalanságot sem látott) egy halvány szót sem szólt arról, hogy hát bizony nemigen látszik itten semmiféle szabálytalanság, piros lap meg végképp nem, miközben minden 11-es gyanús esetnél azonnal a játékvezető fejét követelte; no szóval, az Barca-szemüveggel nézve idegesítő volt. Pláne, hogy a Camp Nou-béli igencsak vitatható játékvezetői ítéletek bele sem kerültek az összegzéskor az összképbe.

Ugyanígy elhiszem, hogy Egri Viktor bizonyos megjegyzései idegesíthették a MU-szurkeszeket.

Összességében szerintem egyik közvetítés sem volt botrányos, az elfogultság meg, még egyszer mondom, ELKERÜLHETETLEN velejárója a riporteri munkának. Csak az zavar, ha objektívnek állítod be, ami eleve nem is LEHET az.

rizla 2009.05.29. 18:00:14

@heinrich: a korszakost nem csak a barca-tripla miatt mondom, hanem a spanyol válogatott miatt is, ami évek óta veretlen, kb azóta, mióta iniesta válogatott. meg azért, mert ahogy ez a két pali játszik, az félelmetes.
xavi játéka is fejlődött amúgy persze, de inkább úgy mondanám, hogy guardiola előhozott belőle még valamit, ami eddig nem mutatkozhatott meg.

@csizsikpizsik: deco sokkal jobb volt az utolsó évében, mint ronaldinho. legalábbis ősszel kifejezetten jól játszott.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 18:05:40

@rizla: Ronaldinhonál jobb lenni (az utolsó szezonjára gondolok) nem volt nehéz. Azonkívül sokan a számlájára írták a bomlasztást, én hittem/hiszek ezeknek a hangoknak.

rizla 2009.05.29. 18:09:38

@Csöncsön: nem igaz, hogy elkerülhetetlen. csak némi profizmus kellene hozzá, dehát magyarországon nem az a bevett rutin, hogy a legjobbak kerüljenek a legfontosabb pozíciókba, vagy kapják a legfontosabb feladatokat. már ha egyáltalán léteznek éppen jók..

rizla 2009.05.29. 18:10:48

@csizsikpizsik: miért, ronaldinho számlájára nem írhatjuk a bomlasztást? könyörgöm, a média csak vele foglalkozott, miközben másnaposan ment edzésre, vagy épp nem ment edzésre, mert nem volt kedve, vagy a "sérülése" alatt hajnali 5ig táncolt. az egész ronaldinho-jelenség bomlasztó volt önmagában, ehhez ő maga nem is kellett.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 18:18:44

@rizla: Ronaldinho ugyanúgy bomlasztó elem volt, de fentebb kifejtettem, Decora picit jobban be voltam rágva, a portugáloktól a hideg ráz Figo óta. (Baszott elfogultság, semmi alapja az általánosításnak, de akkor is:)

danesdzsu2 2009.05.29. 18:18:46

@Ferguson: Mert van der Sar hibás volt Eto'o góljában? Egy frászt, ti meg sem érdemlitek vdS-t. Tudod mit érdemeltek? Barthezt meg Howardot!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 18:19:49

@rizla:

Az elfogultság elkerülhetetlen; a profizmus inkább ennek elleplezését jelenti. Ami nem feltétlenül ál-kiegyensúlyozottságot jelent (vagyis hogy ide és oda is szól egy jó szót, mintegy kompenzálásképp), hanem azt, hogy nagyon beleéli magát a játékba.

Például ha Somos igazán beleélte volna magát, észrevehette volna, hogy Övrebö játékvezetői stílusa mezőnyben inkább a Chelsea-nek kedvezett. Ezzel az észrevétellel eleve kiegyensúlyozottabban ítélte volna meg a 11-es gyanús eseteket.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 18:20:48

Ja és tudom, hogy Deco nem is igazi portugál, de aki a portugál válogatott tagja az portugál nálam:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 18:30:57

@csizsikpizsik: tényleg, Deco is brazil-portugál...
Deco viszont jó irányító volt, klasszikus PM, ha van ilyen, igazi fazonszabász. utoljára a Mourinho-féle Portóban tán... azóta se kapta meg azt a helyet sehol, nem is játszik úgy. ő meg nem az a típus, aki beáll zongoracipelőnek :) (hogy a klasszikusokat is idézzem).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 18:37:35

@sporttárs: Nincs nekem szakmai öntudatom, csak én egy gól nélküli meccsben is találok szépséget (félig üres az a korsó, vagy félig teli?), ez már hozzállás kérdése, de én így imádom a focit.

Oké, a tied is egy megközelítés, értem én ezt. Én is tudom, hogy a köznségenek egy 'Pool-Alaves (tudom UEFA, de az egyik legnagyobb meccs, amit valaha láttam), de legalább egy isztambuli Pool-Milan döntő, vagy egy '86-os argentin-német kell és mit tagadjam én is hanyattesem az ilyen meccsektől. De bocsásd meg, hogy számomra ez a döntő is igazán élvezetes volt, pláne az Egri kommentálásával ;-).

Azt se mondta senki, hogy a drámai fordulatok miatt volt nagy döntő a szerdai, de a Barcelona telejesítménye és egész éves szárnyalása valamint a történelmi triplája miatt mindképpen. Ezt a kompromisszumot tudom fölajánlani ;-)!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 18:45:48

http://www.origo.hu/sport/focivilag/20090529-jose-mourinho-interju.html

értelmesnek tűnő (első blikkre) Mourinho-interjú az origo-n (!) (nem reklám!) csak mert most pont ilyesmiket feszegetünk... (remélem, nem leszek kitiltva :))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 18:49:11

@Ferguson: Segítek, az AS Romával futna versenyt a bajnoki címért ;-).

Csak azt akarom erre mondani, hogy teljesen feleslegesek az efféle találgatások.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 19:00:32

@_benito: igen, utána már láttam a forrást is. bocsika! (azért az első mondatai sokkolóak).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 19:12:55

@csizsikpizsik: Csak az érdemek elismerése végett, Deco és Ronaldinho zseniálisan játszottak a Barcában 2004-06 között, Aztán ki jött rajtuk az újkori brazil betegség, ez is FACT.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 19:16:29

@popp:

Deconak még tavaly(előtt) ősszel is volt egy nagyon jó periódiusa, amikor pár meccsen tényleg világklasszis szinten játszott. Aztán semmi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 19:18:35

@rizla: Én például rád bíznám az összes fontos meccset, de csatornák fölött ;-).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 19:20:03

@popp: Ezt nem is vitattam egy percig sem, pláne nem Ronaldinho esetében. Nagyon sok szép élményt kaptam tőle, és lehet hogy pont ez miatt volt olyan rossz amikor kifordult önmagából.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 19:24:36

@_benito: Azt a championst, hol lehet beszerezni?

mann 2009.05.29. 19:25:14

Na végre leróhatom adósságom.

Óriási elismerés a Barcelonának!
Nagyon jók voltak, esélyt sem adtak nekünk, miután megszerezték a vezetést.
Jó helyre került a trófea.

Jövőre vissza kell vágni :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.29. 19:27:43

Én nem élvezek egy kibrusztolt nullnullra (csak, ha a skótok követik el az olaszok ellen;)), és ahhoz képest ez egy teljesen jó meccs volt, a Barca példamutatóan játszott, taktikailag is volt mit nézegetni, és nem kell ehhez szakmai öntudat, aki már rúgott labdába életében, az valószínűleg tudja, miért volt ez nagyszerű :)

Ferguson 2009.05.29. 19:35:28

@rizla: "miben fogadunk, hogy soha?" - azért ezt így, h SOHA nem lehet kijelenteni. Ráadásul ez nem is lenne akkora csoda. Amúgy nem szoktam fogadni...

@csizsikpizsik: "...arra fog hivatkozni, hogy az angol konyhára vágyik és a manchesteri napfényre... " - hagyjuk a hülye sztereotípiákat, manchesterben is ehetsz nem angol kaját meg van napfény. De képzeld el, h Fergi visszavonulása után ne adj Isten megzuhan a csapat, akár ki is csúszik a top 4-ből, nem indulhat a BL-ben, nincs a bajnoki cím közelében és egyetlen mentsvára, h a kupákban villantson. Erre megkeresik guardiola-t, h emelje fel ismét a csapatot a csúcsra. Szerintem biztos érdekelné a dolog...

@danesdzsu2: "Egy frászt, ti meg sem érdemlitek vdS-t. Tudod mit érdemeltek? Barthezt meg Howardot!" - te miről beszélsz vazze...?!

@popp: "Csak azt akarom erre mondani, hogy teljesen feleslegesek az efféle találgatások." - feleslegesnek feleslegesek, de érdekesnek érdekesek. Ezt bizonyítja az is, h miket írtak az angol fórumozók. Olvasd el, ha érdekel...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 19:39:38

32 gólt lőtt, és 13-at kapott az idei BL-szezonban a Barcelona.

Kíváncsiságból megnéztem, hogy az utóbbi évek győztesei milyen "gólkülönbséggel" zártak.

2008, MU: 20-6
2007, Milan: 20-10
2006, Barcelona: 24-5
2005, Liverpool: 18-9
2004, Porto: 20-12

Szerintem ez az adatsor önmagáért beszél.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 19:42:49

@Ferguson: lassan hogy te is értsd:
V-I-C-C V-O-L-T!!!!!!!!!!
(a lőtéri kutyát sem érdekli: de voltam már Manchesterben, nem angol kaját ettem és a másfél nap alatt amit ott töltöttem még le is égett a kezem)

Ferguson 2009.05.29. 19:50:03

@csizsikpizsik: én nem tudom, akkor te mindig viccelsz?! Akárhányszor "összeakadtunk", mindig ezt válaszoltad nekem, h CSAK VICC VOLT. Lassan szerintem kezded azt hinni, h értelmi fogyatékos vagyok, pedig csak azt nem tudom felfogni, h minek írsz be ide, ha mindig "viccelsz" és nem komolyan gondolod, na mindegy... Üdv neked!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.05.29. 19:57:38

@Ferguson: Ember, ha nem volt egyértelmű vicc a számodra, hogy a KATALÁN, BARCAIKON Pep valszeg nem fog a REAL MADRID-ból Manchesterbe szerződni akkor bocsika...

Ferguson 2009.05.29. 20:09:40

@csizsikpizsik: nem a real madrid zavart, hanem a hülye sztereotípia...

rizla 2009.05.29. 20:10:50

@Ferguson: "Szerintem biztos érdekelné a dolog..."

miben fogadunk, hogy soha?

mann 2009.05.29. 20:15:30

@Ferguson: szerintem is kevés erre az esély. Meg hát minek is, hiszen ott lesz nekünk Ole ;)

Ferguson 2009.05.29. 20:19:12

@rizla: mondom, h nem fogadok... Amúgy meg szerintem gyerekes ez a "soha" megközelítésed.

@mann: ole-t még meglássuk, neki először a reserves-nél kell bizonyítania még...

Strigo 2009.05.29. 20:20:31

@Csöncsön: "Például ha Somos igazán beleélte volna magát, észrevehette volna, hogy Övrebö játékvezetői stílusa mezőnyben inkább a Chelsea-nek kedvezett."

Eddig is sok baromságot írtál már ide, de ez nálam a csúcs.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 20:23:18

@Strigo a divatdrukker: Pedig az, hogy a mezőnyben nem fújt le semmit a norvég pöcsarcú, az a Chelsea ütközőgépeinek kedvezett. A United azért sem erőltette annyira az öklelést, mert az elején egy jópárat lefújt Busacca.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 20:24:46

@rizla: és majd ha ősz szakállatok lesz kender, akkor Guardiola temetésén majd megisszátok a nyeremény Whiskeyt, vagy mi?

Ferguson 2009.05.29. 21:08:17

http://www.skysports.com/video/clips/0,23791,12606_5354127,00.html?ssvTab=2&ssvSelectedTab=12600&ssvBasket=12606&ssvPage=1

Érdemes meghallgatni 7.30-tól, ott kezdődik a barca vs. premier league vita :)

mickeyknox 2009.05.29. 21:18:20

@heinrich: akkor látszott iniestán, hogy nagy játékos lesz, amikor néhanapján átvette ronaldinho szerepkörét (vagy azért mert lecserélték dinhót, vagy mert sérült volt), és tökéletesen megoldotta (2006-07). sokszor örültem neki, ha becserélték.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.29. 21:57:55

@mickeyknox: meg a korosztályos EB aranyai se kutyák, azért :) bár anno ez nekem meglepő volt. (a felnőtt EB környékén került elő számomra. néztem is, mint a moziba)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 22:06:16

@Strigo a divatdrukker:

Az előző két nap temérek korrekt hozzászólása a MU-szurkeszek részéről (amiért ÚJFENT ÓRIÁSI ELISMERÉSEM rajtad kívül szinte valamennyiüknek!) már egészen elszoktatott a hozzád hasonló kőbunkóktól...

Az érdemi részre @popp: leírta az én válaszomat is.

drosiii 2009.05.29. 22:20:34

1. hozzászólásokba nem olvastam bele.

2. Barcelona megérdemelte a BL győzelmet a döntő alapján.

3. A mencseszteriek a bekapott gól után úgy játszottak, mint akiket nem is érdekel a döntő. Barátnőm mondta a lefújást követően, hogy olyan volt a meccs, mintha lezsírozták volna, hogy a Barcának kell nyernie, csak Ronaldonak elfelejtettek szólni. Elszomorító, hogy gyakorlatilag csak a portugál srác hajtott a BL címért.

kroos 2009.05.29. 22:20:53

@Csöncsön: komolyan szeretnék kérdezni valamit.
szerinted tényleg egyenlö mércével lehet mérni 3 11-est iletve 7 félpályánál lévö faultot?

OnduldBaar (törölt) 2009.05.29. 22:22:09

23.05-től az m1 megismétli a meccset ma, ha valakit érdekel még egyszer

engem biztos nem:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 22:25:27

@kroos:

Ezt nem mondtam. De a játékvezetői stílus, ha az nem kedvez egy csapatnak, nagyon erős hátrányt jelenthet, és jelentett is Londonban a Barcának. Ha Busacca vezeti azt a meccset, valószínűleg eleve létre sem jönnek azok a gyanús esetek, mert a svájci lefújta volna a Chelsea labdaszerzéseinek nagy részét.

jazs 2009.05.29. 22:26:34

Például ha Somos igazán beleélte volna magát, észrevehette volna, hogy Övrebö játékvezetői stílusa mezőnyben inkább a Chelsea-nek kedvezett."
ha eszembe jut sem fogalmazhattam volna szebben.

jazs 2009.05.29. 22:28:07

@kroos: ballack kezezéséről a meccs elején meglehetősen kevés szó esik...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 22:29:14

@Csöncsön: Egyébként Jenő és Vitray egy toposszal megoldotta az ilyen szitukat, valami ilyemivel: "a norvég bíró engedi a kemény játékot." - nekem elég lett volna ennyi is, abba már bele sem kellett volna menni, hogy ez kinek kedvez.

kroos 2009.05.29. 22:32:21

@Csöncsön: csak tudod érdekes ha egy német csapat nyer igy akkor csak a 90.percben lött elsö kapuralövést, mákolást látjátok meg a 3/4 11-est meg az x helyzetet,de az eszetekbe se jutna hogy a ,,mezönyben" miket fujtak le illetve be.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 22:34:19

@popp:

Így van, én sem vártam volna sokkal többet. Legfeljebb három pontot ugye a végére...

Vagy Abidal pirosánál valami ilyesféle szöveget: "ebből a kameraállásból nem egészen pontosan lehetett érzékelni, hogy melyik mozdulatot ítélte szabálytalannak Övrebö", úgyszint három ponttal.

Hajdú B. az ilyenekben zseniális.

jazs 2009.05.29. 22:34:59

Már régóta meg akartam kérdezni egy vérbeli német szurkolótól, hogy azok után, amit Puskásékkal műveltek, hogy lehet nem utálni a német csapatokat?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 22:36:30

@kroos:

Ha arra gondolsz: természetesen én a '99-es döntőt is mélységesen igazságtalannak éreztem.

Ebben, azt hiszem, nem értünk egyet popp-pal. :-)

OnduldBaar (törölt) 2009.05.29. 22:37:06

@jazs:

Övrebo ?
játékvezetői stílus ?

90 percnyi korrigálás, rossz döntések ,befolyásolás ,még rosszabb döntések, szándékos tévedések hol egyik,hol másik oldalra

a Chelsea jött ki belőle világosan rosszabbul


amúgy érdemes visszaemlékezni a Barca-ra pl. 2005-ből, mikor a meccs után Eto nyilatkozott:

Az angolok 20 perc alatt 3-0-ra vezettek, ám Ronaldinho még az első félidőben két gólt szerzett. Végül ez is kevés volt a katalánoknak, ugyanis a második félidőben Terry továbbfejelte a Chelsea-t.

A lefújás után a klasszis futballt értelmetlen utójáték váltotta föl. – Az egész Chelsea, az edzőjükkel együtt, úgy ahogy van, undorító. A sok pénzzel, a sok játékossal együtt ez minden, csak nem futball – panaszolta Samuel Eto’o. A mérkőzés játékvezetőjét is megvádolta.

"Collina a legjobb bíró? Szerintem a legrosszabb. Végig a Chelsea-t segítette. Nem adott tizenegyest, amikor engem buktattak, majd Terry fejes gólja előtt nem vette észre, hogy akadályozzák a kapusunkat.
A Barca edzője, Frank Rijkaard a biztonsági emberekkel dulakodott."


de a végén még itt is kiderül,hogy Ovrebo a Chelsea-t segítette:D

amúgy az Uefa-nal nem tudom mi kellene a videóbíróhoz még

minden világeseményen(EB-VB) szinte minden BL meccsen kb. az elődöntőktől vagy van 1-2 botrányos meccs,vagy 1-2 botrányos ítélet,ami befolyásolja a meccset

kroos 2009.05.29. 22:38:36

@jazs: jól értem hogy kollektiv bünöségröl beszélsz?

jazs 2009.05.29. 22:42:21

@kroos: nem. arról beszélek, hogy nem szurkolok olyan csapatnak, aminek a magyar foci legnagyobb tragédiája köszönhető. Mert nem arról van szó, hogy nyertek, hanem, hogy kurva nagy mákkal, bírói segítséggel egy össze sem hasonlíthatóan jobb csapat ellen "nyertek". És azóta is tart ez a mák szériájuk mondjuk Klinsmanig. Az ő csapata volt az első, amelyik szerethetőbben játszott, mint amennyire eredményesen.

kroos 2009.05.29. 22:45:25

@Csöncsön: olvasd el jazs kommentjét.megérted.

@jazs: bocs de ez nagyon primitiv,és késö is van hozzá.

jazs 2009.05.29. 22:46:12

@OnduldBaar: mielőtt még nagyon beleélnéd magad, amire reagáltál az sajnos nem az én gondolatom volt, hanem Csöncsöné, de csak gratulálni tudok neki hozzá, mert nagyon igaza van :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.29. 22:47:58

@OnduldBaar:

Látod, én abból a meccsből arra emlékszem, hogy a világ két akkor legjobbnak tartott, de teljesen különböző stílusú csapata játszott egy BL-klasszikust.

Az idei Chelsea-Barcára is hasonlóképp emlékszem.

Hülye bírók és túlfűtött játékosok, edzők meg mindig voltak, és mindig lesznek is.

jazs 2009.05.29. 22:49:50

@kroos: úgy érzem magyarként ez még belefér.
sőt, számomra az érthetetlen, ha valakibe ennyi hazafiság sem szorult.

kroos 2009.05.29. 22:56:25

@jazs: akkor gondolom a walsieket se szereted mert 58-ban biz sokkal jobbak voltunk, és kiütöttek mindeket.
És azok az ökör csehek 62.-ben..sokkal több helyzetünk volt de schirof kivédte a szemünket...
66.-ban minket csodált a világ és mégis milyen fos szovjet csapat ütött ki minket? rákosi üreskapura luftot rug meg ilyenek....

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 22:57:52

@OnduldBaar: Na akkor érthetőbben. Azt senki nem mondta, hogy a az ominózus vitás esetek többségében a Chelseanek kedvezett volna a norvég. Arról volt szó, hogy nem fújta le a fault határát súroló megmozdulásokat, amelyek inkább Chelsea középpályás védekezését jellemezték és amilyeneket Olaszországban vagy Spanyolországban inkább lefújnak a sporik, Angliában és Skandiáviában viszont inkább nem.

Ez játékvezetői felfogás kérdése és a norvégé nem a Barcának kedvezett. A tizenegyesgyanús esetek meg a kiállítás már egy másik téma. Szerintem ennél többet Csöncsön sem állított. De ezt a vitát már lezavartuk egyszer.

@kroos: Szerintem megint kevered a szezont, a fazonnal.

jazs 2009.05.29. 23:02:46

@kroos: azért egyik sem ért el olyan sikereket, mint a németek. Mondjuk a ruszkikat sosem fogom szeretni, de annak más oka is van :)
Lehet mondani, hogy ez elég egyszerű gondolkodás, de a primitívet visszautasítom. Pl a Klinsmann féle csapatot nem utáltam, hisz kimondottan jó meccseket játszottak és szemre is tetszetősen, de ami előtte volt, azt jobb lenne elfelejteni.
Brazil, Spanyol. Jobb híján ezeknek tudok szorítani :)
Persze még van pár csapat, pl a sokak által utált portugálok és pont Figoék generációja miatt.

kroos 2009.05.29. 23:02:50

@popp: miért kéne olyanokat utálni akik akkor még nem is éltek?

kroos 2009.05.29. 23:03:56

@jazs: és ehhez a hazafiassághoz semmi köze.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 23:04:34

@kroos: Azért azt jazs sem mondta, hogy bűnösek volnának német focisták, csak annyit kérdezett, hogy azok után, hogy lehet velük szimpatizálni. Tőlem egyébként lehet, én nem fogok, ennyi. De ez semmiképpen nem fasizmus.

Tényleg fölösleges ebbe megint belemászni, főleg hogy az m1-en mindjárt kezdődik a Bl-döntő ismétlése.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 23:07:13

@kroos: Ez szurkolási prefrencia és nem valódi gyűlölet, ezt értsd már meg végre.

kroos 2009.05.29. 23:08:46

@popp: érdekes hogy átugrod a számodra is provokativ sorokat .....
hazafiasság-lol
mi van ha nem is magyar vagyok?
ekkora baromságot. Egyébként az 54-es német csapatot szivböl gyülölöm minden egyes tagját.

Ferguson 2009.05.29. 23:12:03

Vki magyarázza már el nekem légyszi, h a MU-t miért nevezik néha manure-nak? Ez gondolom vmi pejoratív cucc... Kösz a választ!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.29. 23:13:37

@kroos: attól még lehet valaki hazafias, hogy tud drukkolni a némteknek, ebben viszont egyetértünk.

kroos 2009.05.29. 23:15:20

@popp: köszönöm.téma részemröl lezárva.
amugy én már láttam (kétszer) a meccset,
és méginkább nem értem az öreg fergit..ezt nagyon benézte.

sörbarát 2009.05.29. 23:24:44

@jazs:

nos erre én is reagálnék, szerintem is hülyeség egy 54es esemény miatt örökre utálni egyik nemzet focicsapatát...
hazafiasságról: én kettős állampolgár vagyok (német és magyar), ilyenkor hogy is van? :P

rizla 2009.05.29. 23:34:43

@kroos: "ha egy német csapat nyer igy akkor csak a 90.percben lött elsö kapuralövést, "

miféle első kapuralövés? felejtsétek már ezt el. az első KAPUT ELTALÁLÓ lövés.

MUfanatic 2009.05.30. 00:28:45

@Ferguson: Vki magyarázza már el nekem légyszi, h a MU-t miért nevezik néha manure-nak? Ez gondolom vmi pejoratív cucc... Kösz a választ!
Ez engem is nagyon érdekel!

Myke 2009.05.30. 01:30:27

@MUfanatic: A manure magyarul trágya. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.30. 02:10:04

@Myke:
mint agrárvégzettségű egyed, ezt csak megerősíteni tudom

Ferguson 2009.05.30. 10:18:31

@Myke: @pote: kösz a választ! Tényleg nem tudtam, h a manure trágya angolul, pedig elég jól beszélem a nyelvet, na mindegy...

Ferguson 2009.05.30. 10:26:37

@pote: a mai FA kupa döntő posztba mindenképp kell egy fellaini-t méltató rész KÉPPEL!

Jó alap: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/e/everton/8047494.stm

Minél többször látom, annál jobban "megszeretem" ezt az embert :)

Boodler 2009.05.30. 10:40:49

@Ferguson:
A képre beugrik egy mondat:
"Van a diszkó stílus"
:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 11:32:36

@Ferguson: Nem nagyon nézek angol meccseket, de az FA kupa döntő az más, azt megnézem és az Evertonnak fogok drukkolni.

Strigo 2009.05.30. 12:23:02

@Csöncsön: "Ha arra gondolsz: természetesen én a '99-es döntőt is mélységesen igazságtalannak éreztem."

A '99-es döntő a győzni akarás szimbóluma, és újabb példa arra, hogy a sportban nincsen lehetetlen.
Azt igazságtalannak érzed, a Chelsea-Barca elődöntőjét meg nem. Érdekes hozzáállás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 13:43:30

@heinrich: ."Azért lőhetne többet 20-25-ről - de ezt már csak külön neked teszem hozzá, és be ne idézd a Chelsea meccset :D" -most olvasom Iniesta nyilatkozatát, hogy sérülten játszott, azt mondta, hogy a labdavezetéssel, meg a passzolással nem volt gondja, de lövésekkel orvosi tanácsra nem vállalkozott. Ha tényleg félsérülten játszott, akkor még elképesztőbb a teljesítménye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.30. 16:38:40

@Strigo a divatdrukker:

Szerintem mi ebben könnyen meg tudunk egyezni.

Ha a '99-es BL-döntő a győzni akarás szimbóluma, és újabb példa volt, hogy a sportban nincs lehetetlen (legyen így), akkor a Chelsea-Barca meccsről ugyanez elmondható.

Lencse. 2009.05.30. 23:13:02

Sziasztok, mikor lesz a BL-döntő?

Szerdán valami nagyon hülye viccet láttam a tévében, és már alig várom az igazi meccset.

Asidotus 2009.05.31. 11:30:49

@Ferguson:
Az NST-n (2009. 05.13. Pote) szerepelt, hogy a Chelsea Hiddink érkezte óta 11 meccsen 28, a Mu pedig 27 pontot szedett össze, azt pedig a Mu 7-tel, a Chelsea pedig 6-tal fejelte meg, vagyis Hiddink óta a Chelsea 13 meccsen 34 pontot szerzett, a Mu pedig 14 meccsen szerezte meg a 34 pontot. Ezek a tények.
Mindazonáltal, a személyes véleményem az, hogy Ferguson jó taktikát választott, csak a játékosai nem tudták az megvalósítani, míg Hiddink rossz taktikát választott, ami így is majdnem be jött nekik.
Abban igazad van, hogy ha még egyszer játszanának, lehet, hogy más lenne a végeredmény, mert én egy kicsit jobbnak tartom a Mu keretét, mint a Barcáét. Elb@szták, éppúgy, mint a Barca a Chelsea elleni elődöntő első meccsét, mert ott azért a helyzetek alapján 2-3 góllal kellett volna verni a londoniakat, csak épp úgy eltöketlenkedték a ziccereiket, mint Ronaldoék a döntőben, csak akkor a Chelsea nem akart focizni, ezrét nem bűntették meg a katalánokat gólokkal.

sporttárs 2009.05.31. 13:56:29

@popp: Szerintem mindenki azt érzi nagy meccsnek, amelyiket akarja. Ízlés dolga. Felesleges is rajta vitatkozni.
Az egris megjegyzést pedig nem értem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.31. 14:00:35

@sporttárs:

Hehe, lebuktál! :-) Szóval azért nem érezted nagy meccsnek a BL-döntőt, mert nem _akartad_ annak érezni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.31. 14:07:55

@sporttárs: oké ott a pont. Az Egris megjegyzés jópofáskodás volt.

SamS 2009.05.31. 15:19:28

@Csöncsön: Csak az egyik csapatot a bíró lendítette át a holtponton, a másik magától (illetve a cserék által) volt képes rá.

sporttárs 2009.05.31. 15:27:59

@Csöncsön: Jó, a vita merőben akadémikus, így semmi értelme. Én tartom, hogy mindenki a saját elfogultsága szerint érez másokat is elfogultnak.

(Tényleg nem ellentmondásból és bántásból, ha te bevallottan elfogult Barca-fanatikusként azt mondod, hogy márpedig a bírói felfogás mezőnyben az ellenfélnek kedvezett, azt én nem tekintem objektív alapnak, amihez mondjuk a kommentátornak feltétlenül tartania kellene magát... És akkor sem, ha ebben rizlával nagyon egyetértetek. :) Ez pont olyan szubjektív, mint az, hogy természetesena négy 11-es gyanús szituból számodra objektíven három nem volt az, ellenben objektíven Abidalt sem kellett volna kiállítani. Ugye érzed ennek az objektivitásnak az árnyalatait? :)) )

sporttárs 2009.05.31. 15:29:56

@Csöncsön: Nem. Sajnálom, ha így jött le, nyilván nem jól fogalmaztam.
Ízléseken felesleges vitatkozni, kb ennyi. Vannak meccsek, amiken nem is lehet, máskor meg megítélés kérdése, ez ilyen volt, szerintem, de igazán nem fontos kérdés, szintén szerintem, hiszen magában mindenki eldönti. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.31. 15:43:37

@sporttárs:

Szerintem nem is létezik "objektív alap". Nem létezik világ értelmezés nélkül (nézz rá a nickem melletti képre!).
:-)

Kétségtelen, hogy minél elfogultabb egy néző, annál jobban képes észrevenni a másik elfogultságát, mégpedig azért, mert valószínűleg annál jobban lázba hozza, amit lát.

A "nagy meccs" témához: szerintem egyértelmű, hogy ez az idei BL-döntő éppen abban a sávban mozgott, amelyben megoszlanak a vélemények, hogy ki milyennek látta. Vagyis nem olyan volt, mint a 2003-as vagy a 2005-ös.

Ami nem jelenti azt, hogy léteznének egyértelműen megítélhető meccsek. Nekem például nagyon tetszett a tavalyi EB-n a spanyol-olasz; és van egy olyan persze megalapozhatatlan gyanúm, hogy popp nagy titokban a 2003-as BL-döntőn is elélvezett...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.31. 15:51:33

@SamS:

Ilyen szempontból nagyon is hasonló volt a két mérkőzés. Mindkét csapatot (mármint a '99-es MU-t és a Chelsea elleni Barcát is) a szerencse mentette meg.

Csak a MU-nál a szerencse kapufák formájában jelentkezett, a Barcánál pedig Övrebö személyében.

doktor.dikhed 2009.05.31. 17:27:37

"(mármint a '99-es MU-t és a Chelsea elleni Barcát is) a szerencse mentette meg."

Ez baromság. Nem értem, hogy egy Barca drukkernek miért kell magyarázkodnia. Azon a meccsen rossz formában volt a Barca, de mindent megtettek, ami akkor tőlük tellett. Nincs okuk szégyenkezni.
Ugyanakkor elég egyértelmű, hogy a gyenge bíráskodás döntötte el a meccset, nem a pályán lévő 22 játékos.

Persze, lehet szidni a Chelseat, hogy miért nem rúgott gólt, de elég nehéz úgy gólt rúgni, ha az ellenfél döntő pillanatban kezelhet, szabálytalankodhat.

A két csapat mindent megtett. LE kell zárni, egyik oldalnak sem kell magyarázkodnia. Csak a bírónak.

10Messi4ever 2009.05.31. 18:16:43

A Chelsea-Barca meccsnél mindenki 3 tizenegyesgyanús esetről beszél, de csak egyet kellett volna megadni...

Mielőtt D.Alves szabálytalankodott Malouda ellen a tizenhatoson belül, láthattuk, hogy a francia egyfolytában lökdöste, hogy alig bírt talpon maradni az amúgy elég stabil brazil... Tehát ez nem ért büntetőt. Piqué kezezése valóban szándékosnak tűnt, azt (és ezt Barca-drukkerként mondom) tényleg meg kellett volna adni. Keita "kezezése" viszont nem volt semmi, látta, hogy jön a lövés, hátrafordult, lendületett vett a karjával és a hónalját találta el a labda. Ezt igazán nem lehet rajta számonkérni.

A Chelsea viszont tényleg sokat szabálytalankodott az első félidőben undorító módon, Ballackot nyugodtan ki lehetett volna állítani, ehelyett Alves kapott sárgát...

Abidal meg nem csinált semmit... A kiállítás után mégis több mint 20 percen keresztül hajtott a Barca emberhátrányban, és ennek lett meg az eredménye, nem a Chelsea beton-antifocijának.

Megérdemeltük a győzelmet, mint ahogy a MU ellen is.

Visca Barca!

10Messi4ever 2009.05.31. 18:18:58

Ja és ha valaki Drogba bármelyik esését büntetőt érőnek minősíti, semmit sem ért a focihoz.

SamS 2009.05.31. 18:37:49

@10Messi4ever: Chelsea-antifoci? Mondd, melyik csapat volt képtelen eltalálni a kaput 91 percen keresztül? Abból a nem 3, hanem 5(!) büntetőgyanús esetből a hazai csapatnak minimum kettőt illik befújni, de most, hogy elolvastam a második kommentedet, befostam, és inkább elbújok.

Ez már csak hugy az általad szarból elkészített tortán, egy másik kommentedben:
"ha jobban megnézzük a dolgokat, valójában a hazaiaknak kedvezett a bíró..."
:)

10Messi4ever 2009.05.31. 22:24:46

@SamS: "Chelsea-antifoci? Mondd, melyik csapat volt képtelen eltalálni a kaput 91 percen keresztül?"

Nem azt mondtam, hogy a Chelsea nem lőtt kapura, hanem hogy úgy védekezett, hogy lehet, hogy azt nem tiltja szabály, de minden normális ember látja, hogy undorító, erkölcstelen módszer.

10Messi4ever 2009.05.31. 22:27:21

@SamS: >Ez már csak hugy az általad szarból elkészített tortán, egy másik kommentedben:
"ha jobban megnézzük a dolgokat, valójában a hazaiaknak kedvezett a bíró...

kroos 2009.06.01. 11:40:42

ebböl a csapatból nem fletcher hanem hargreaves hiányzott nagyon...

Messi88 2009.06.01. 11:53:22

@SamS: mindig elfelejtitek az 1. meccset...

drosiii 2009.06.01. 12:04:48

@Csöncsön: Ne hasonlítsuk a kettőt össze. Nem mindegy, hogy a kapufát találja el valaki vagy a bírót :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 12:09:17

@drosiii:

Az a lényeg, hogy szerencse nélkül egyikük se nyert volna. Soha senki nem nyer nagy tornát/versenyt/bajnokságot szerencse nélkül.

Még az olyan egyértelműen legjobb csapat sem volt erre képes, mint az idei Barcelona. :-)))

drosiii 2009.06.01. 12:16:53

@Csöncsön: Azért sztem ne emlegesd mindkettőt egy szintnek. Nem mindegy, hogy valaki kapufát lő, vagy a bíró fújja el az egészet. Egyik esetnél a csapat nem tud többet elérni, a másiknál pedig _nem_hagyják_ többet elérni.
(Azt a maszlagot pedig, hogy a bírói felfogás segítette a Chelsea-t, azt nagyon gyorsan felejtsük el, vagy pedig minden Barcás írja be a döntőhöz is, hogy a bírói felfogás a Barcát segítette.)

Ferguson 2009.06.01. 12:17:16

@10Messi4ever: "Keita "kezezése" viszont nem volt semmi, látta, hogy jön a lövés, hátrafordult, lendületett vett a karjával és a hónalját találta el a labda. Ezt igazán nem lehet rajta számonkérni." - egyrészt az eto'o volt és nem keita, másrészt mihez vett lendületet a karjával? Nem ugrott fel, hanem egyszerűen elfordult a labdától, ahhoz nem kell felemelni a karod a fejed fölé. Annál a szitunál eto'o karja olyan természetellenes pozicíóban volt, h annál természetellenesebb pozícióban már nem is lehetett volna... Egyszerűen nem kell a fejed fölé nyújtani a kezed és a labda felé dobi, ahhoz h háttal próbálj blokkolni egy lövést. Amikor az angol sky sports szakértői kielemezték az esetet, ők mind a négyre azt mondták, h büntető. Szerintem a malouda - alves szabit ért volna a tizenhatoson kívül. A drogba esetnél a barca védőnek köze nem volt a labdához, ellenben egy pillanatra meghúzta drogba mezét, majd "összeakadt" a lábuk. A piqué eset volt a legegyértelműbb tizi, de utólag visszanézve ez az eto'o eset is elég necces. Abban igaza volt souness-nak és az ifjabbik redknapp-nek, h lehet vitázni, h büntetők voltak-e v nem, de a malouda és a drogba esetnél a barca védő szabálytalankodott, más kérdés, h büntetőt érően-e, ezt már a bíró tisztje megítélni. A piqué és az eto'o kezezéseknél pedig mindkétszer természetellenes pozícióban érte a labda a kezüket, amilyen kéztartást a szituáció nem indokolt...

Én mondjuk személy szerint lexarom, mert MU szurker vagyok, csak nem jó, ha az emberek vaksik...

drosiii 2009.06.01. 12:18:10

@pote: az idei EB-t is hozzá lehet csapni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 12:23:13

@pote:

Oké, a görögök tényleg kivételek. :-)))

@Ferguson:

Eto'o hónaljazása volt az összes reklamált eset közül a legnevetségesebb. Azt soha sehol a világ egyetlen pályáján sem fújja be 11-esnek egyetlen épeszű bír sem.

Ferguson 2009.06.01. 13:04:01

@Csöncsön: csak azt ne mond, h a hónalját találta el. Olyan tisztán találta el a karja hátulját (mondják is, h back of the arm) a tricepsz résznél, h az nem igaz. Köze nem volt a hónaljhoz, max. csak érte a hónalját a labda mérete miatt, de a tricepsz résznél találta el a karját. De nem is ez a gond igazán, hanem az a természetellenesen felnyújtott kar...

De mondom még egyszer, én jókat röhögtem MU szurkerként ezeken a botrányos jeleneteken, csak nem szeretem, ha vki vaksi és inkorrekt a visszajátszások ellenére is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 13:15:18

@Ferguson:

Az volt a jelenet lényege, hogy Eto'o elfordult, vagyis védte a fejét, nehogy eltalálja a labda. Szó sem volt szándékos kezezésről.

Ferguson 2009.06.01. 13:30:01

@Csöncsön: Igen, de nem a kezével védte a fejét, mert a keze fent járt a magasban bőven a feje és a teste felett, ráadásul fel se ugrott igazán, csak pipiskedett...

jazs 2009.06.01. 14:51:59

Ballack kezezéséről miért nem beszél senki?
A Barca szurkolók meg ne üljenek fel a provokációnak.
Ott a Chelsea egy jó nagy **** érdemelt a szájába-amit meg is kapott-nem továbbjutást:)

SamS 2009.06.01. 16:42:24

"úgy védekezett, hogy lehet, hogy azt nem tiltja szabály, de minden normális ember látja, hogy undorító, erkölcstelen módszer."

Egészen elképesztő arrogancia. Már az az erkölcstelen, hogy valaki értelmesen megszervez egy védekezést? Meg hogy van 5-6 szabálytalanság egy félidőben? Tipikus mostanában Barcás hozzáállás, hozzájuk igazodjon a világ, ne merészeljen ütközni esetleg 1-2 taktikai faltot elkövetni, és már a meccsek előtt hangoztatják, mielőtt 1 métert is futottak volna, hogy ők érdemlik a győzelmet. Ha valaki Google-ba beírja a "deserve to win" - Angliában igen elterjedt szókapcsolatot, a találatok igen nagy %-a Barcelona játékosok, illetve edzők nyilatkozatai ugranak elő, még a meccsek előttről. Szerintem rajtatok kívül senki szerint nem volt erkölcstelen a Chelsea játéka, talán még Csöncsön szerint sem. Nem is nagyon találkoztam még a sportban ilyen magát felsőbbrendűnek érző gondolkodással, talán '74-ben a Cruyff féle holland csapat...

kroos 2009.06.01. 16:54:24

@SamS: ez pontosan igy van.
,,Tipikus mostanában Barcás hozzáállás"-ezt már hetek óta irogatom.
ha a egy kapura tartó labda kézben akad el akkor az 11-es. Eestleg ha nem számdékosnak itélik meg akkor én közvetett szabadrugást adnék.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 17:36:35

Szerintem az idei BL-sorozat azt igazolta, hogy nem a Barca-szurkeszek becsülték túl csapatukat, hanem az tényleg nagyon-nagyon jó volt. 32 gól egy BL-szezonban: ez abszolút rekord, amióta 13 meccset kell játszani a győzelemhez.

Volt egyetlen meccs, amikor kétségtelenül formán kívül játszottak, és amikor szerencse is kellett a továbbjutáshoz.

De hol van olyan csapat, amelyik lejátszik 13 mérkőzést úgy, hogy soha nincs szerencséje, és megnyeri a sorozatot?...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.01. 18:08:25

@kroos: Bocsesz, nem bántani akarlak, de ha az "tipikus Barcás hozzáállás" irogatása helyett mondjuk elolvasnád Hoeness szabadon választott két nyilatkozatát nem osztanád az észt, hogy a Barcásoknál önteltebb focisták/edzők/rajongók nincsenek a Földön...
Egyébként pedig TÉNYLEG nem unjátok már ezt a cselszkij ezerrel jobb volt, 165 tizit kellett volna kapniuk, az uefa jutatta be a Barcát a döntőbe, nem is Iniesta hanem az Iniestának maszkírozott Platini rúgta az egyenlítő gólt témát?

SamS 2009.06.01. 18:11:40

@Csöncsön: Egy szóval nem állítottam, hogy a Barca nem érdemelt BL győzelmet. Az egyenes kieséses szakaszban végig gáláztak, kivéve az elődöntőket - igen, a döntőben is lemostak minket sajnos. Abba már beletörődtem és elismerem (ahogyan SAF és a játékosok is), hogy egy erősebb csapattól kaptunk ki. Ismételten gratula a Barcának.

Egyedül ezzel a hozzáállással van bajom, miszerint aki odalép Messinek az már durva, ha mindenkinek megvan a saját, kötött szerepe védekezésnél az antifoci, ha esetleg a Chelsea középpályás kihasználja testi erejét a 60-65 kilós labdazsonglőrök ellen, az már erkölcstelen dolog. És akkor még ő "nem normális" jelzővel illeti azt, aki szerint a Chelsea nem játszott erkölcstelenül. Gondolom ezzel te sem értesz egyet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 18:21:10

@SamS:

Szerintem is hülyeség "erkölcstelenségről" vagy "erkölcstelen fociról" beszélni.

Mint ahogy az is hülyeség volt, hogy egy kemény középpályás védekezéssel (más szóval: PL-élcsapattal) szemben a Barcelona okvetlenül vesztésre lenne ítélve.

kroos 2009.06.01. 18:27:48

@Csöncsön: Senki sem állitotta az ellenkezöjét, nem erröl van szó.Senki sem vonta kétségbe a Barcelona gyözelmének jogosságát.De mindegy 1-2 év és megváltozik minden.a madrid 78 nickeket felváltotta a messi 85 ezután meg jönnek majd az ibra 91 meg torres 90 meg ribery 88-ak.
Nem hiába mondják tudni kell vesziteni, de gyözni is.
Sokan ezért utálták meg anno a reált is. Mikor összevásároltak maguknak egy rakás sztárt és elnevezték galaktikusoknak, merthogy ök annyira jók hogy a földön nincs is hozzájuk fogható-közben meg egy monaco is agyonverte öket.Remélem jövöre nem lesz spanyol a 16-ban sem.

kroos 2009.06.01. 18:32:54

,,Szerintem is hülyeség "erkölcstelenségről" vagy "erkölcstelen fociról" beszélni. "
ezt krojf-nak mondjátok aki szerint a barcának már döntö elött oda kellett volna adni a gyözelmet.Ez ragadt rá mindenkire.
De mit ér a legjobb csapat és a legjobb taktika ha az nem bizonyosodik be a pályán?
Undoritó ez a Cruyyfi hozzáállás hogy morálisan és erkölcsileg a barcának kell nyerni.Ha nem érdemelné meg akkor is.Ehhez képest hoennes viselkedése és nyilatkozatai csak vicces.semmi több.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 18:33:27

@kroos:

Miért? Szerinted az a Real Madrid nem volt nagyon jó?

Szerintem pont te vagy az, aki képtelen vagy elismerni, ha egy csapat nagyon jó, ehelyett irigykedsz, gyűlölködöl és átkokat szórsz rájuk.

kroos 2009.06.01. 18:38:14

@Csöncsön: Mihez képest?
Ahhoz hogy több 100 milloból épitették fel öket és ,,galaktikusoknak" nevezték el mert annyira jók hogy a földön nincs is hasonló?
hm...akkor a portoban biztos birodalmi rohamosztagosok játszottak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 18:41:56

@kroos:

Minden klubnak joga van úgy csapatot építenie, ahogy jónak látja. Az esztelen költekezés előbb-utóbb úgyis visszaüt; a Real Madridnál is visszaütött.

De éppen itt látszik meg, hogy érveidet mennyire csak a gyűlölet mozgatja. A Barcelona ugyanis pontosan az ELLENKEZŐ utat járta be, mint az akkori Real Madrid. A BL-döntős kezdőben 7 (!), azaz hét saját nevelésű játékos játszott (apropó, mikor volt ilyen utoljára?). Most mégis elmondod őket és szurkolóikat mindennek. Ahelyett, hogy legalább egy rövid mondatban elismernéd, hogy azért csak tudnak ezek a srácok valamit.

kroos 2009.06.01. 18:45:12

Kicsit olyan ez mint a Hoffenheim összel.
Remek csapat remek játékkal nyeri a meccseit.
Tényleg öröm nézni öket. De van 1-2 furcsa dolog.Ha weis lefejeli az ellenfelet max. sárgát kap.Lusinak meccsenként 1-2 szabályos szerelése van de sose állitják ki (ez változott tavasszal).
Most meg szintén szenzácios a barca, de amikor belinkelem neked hogy messi leköp valakit nem hiszed el+ha valaki beáll védekezni ellene akkor az cruyyf szerint erkölcstelen.
Jelzem a Barcelonával semmi baj.Csak bizonyos azt érintö dolgok nagyon torzak.

kroos 2009.06.01. 18:50:26

@Csöncsön: elövehetném a jó öreg csöncsön mondatot hogy elfogult vagyok és minden meg van magyarázva, mert aki elfogult az beszélhet hülyeségeket -ezt itt a multkor elég sokat elemeztétek-söt fasza gyerek vagyok mert beismerem? Haggyuk a reált az csak egy példa lett volna de nem ment át ugylátom.
Nem a csapatokról és azok tudásáról van szó.e ezt ugy sem fogod megérteni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 18:53:01

@kroos:

Te mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám neked, hogy Schweini leköpte egy játékostársát? Szerintem kételkednél abban, hogy ez tényleg megtörtént. Ugyanígy vagyok én is Messi kapcsán.

Azt sem olvastam sehol sem, hogy Cruyff szerint erkölcstelen volna a Barca ellen védekezni.

Egyetértek veled, hogy bizonyos Barca körüli dolgok nagyon torzak; de ezt a torzságot nagyrészt az ellendrukkerek hozzák létre.

kroos 2009.06.01. 18:57:07

@Csöncsön: totti cantona mihajlovic a kedvenc játékosaim,hidd el mikor ök köptek sem omlott össze bennem egy világ...
a sok hülyeség helyett meg jó lenne ha Cruyff elmondaná hogy ténylegesen miért nem utazott el a 78-as Vb-re.

spigo 2009.06.01. 18:58:32

@Csöncsön: "Mint ahogy az is hülyeség volt, hogy egy kemény középpályás védekezéssel (más szóval: PL-élcsapattal) szemben a Barcelona okvetlenül vesztésre lenne ítélve."

Ez mind csak biroi felfogas kerdese :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 19:02:46

@kroos:

Bennem sem omlana össze egy világ, ha igaz volna; de szeretném látni is, hogy így volt-e. Mert az általad linkelt videón mindent láttam, csak bizonyítékot nem. Messi jellemétől pedig elég idegen az ilyesmi.

@spigo:

Vagy sportszerűségé. A MU nőtt a szememben a döntőn, mert 1, nem színészkedtek, mint a Chelsea tette, 2, nem brutáliskodtak, mint a Chelsea tette. Játszani próbáltak.

kroos 2009.06.01. 19:08:45

@Csöncsön: azért dani alves se fetrengett keveset.....
csak most tudatosult bennem hogy godjonsen is Bl gyöztes lett.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.06.01. 19:12:11

@kroos:

Más az, amikor valakit TÉNYLEG lerúgnak, aztán eljátssza a nagyhalált (az se szimpatikus, félre ne értsd); és az, amikor egy csapatnak abban merül ki a támadó taktikája, hogy csak sikerül kierőszakolni valahogy műesésekkel egy 11-est.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.01. 19:57:41

Off spanyol poszt híjján. Érdekes Perez első választása a Realnál. Nagyon jó edzőnek tartom Manuel Pellegrinit, de az kérdéses, hogy madridi elvárások okozta nyomást mennyire bírja elviselni.

Messi88 2009.06.01. 23:59:10

@kroos: látom nagyon pikkelsz erre a Cruiff-ra. Kevés ember tud(ott) annyit változtatni egy ekkora csapaton mint ő. A nyilatkozatai többségét meg logika és racionalitás jellemzi. Nem tudom, honnan veszed pl. ezt az " Undoritó ez a Cruyyfi hozzáállás hogy morálisan és erkölcsileg a barcának kell nyerni.Ha nem érdemelné meg akkor is." Én ilyet sehol sem hallottam.

minority 2009.06.01. 23:59:47

messi nem köpött le senkit, max. a játékos felé köpött. aki ezt nem látja, az vak.

minority 2009.06.02. 00:00:44

vagy egy elfogult pöcs

Lencse. 2009.06.02. 00:23:49

@popp: Szerintem nagyon sokféle edzőt lehetett volna most szerződtetni, csak egyet nem: akivel kapcsolatban nem "kérdéses", hogy megállja-e a helyét. Ez most lutri, bárkinek.

(Egyébként tényleg nagyon off. Mi köze a Real Madridnak a BL-hez? :)) )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.06.02. 00:40:08

@Lencse.: Ja, az is tény, hogy a nagy Guus Hiddink is megbukott a Realnál.

Eki 2009.06.02. 14:41:16

Nagyon nagy a bevezető!! : ) kegyetlen.
Én is én is megéreztem!! Ügyes-e vagyok.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.06.02. 14:51:21

Gyerekek, végignéztem a filmet amit Pep levetített Rómában a srácoknak.
K..va jó, de tényleg...

kroos 2009.06.02. 16:23:07

Pellegrini ugyanazt az utat járja be majd minf capello hidding luxenburgo meg a többiek...

kroos 2009.06.02. 16:26:58

@Messi88: ,,A nyilatkozatai többségét meg logika és racionalitás jellemzi"-lol
téma lezárva.

kroos 2009.06.02. 16:34:53

A 80-as évek elején volt egy remek fedezetünk.Nagy Antalnak hivták.Válogatott lett majd a csapat kapitánya.De belekeveredett az elsö bumdaügybe.
Igy szólt az indoka ,,csak az utolsó meccset vettük meg mert nem akartuk hogy az egész éves munka emiatt kárbavesszen és csak fejenként 4000 ezer forintal voltunk benne" Nos,akkor nekik szabad bundázni másnak nem?Ha messi köp az más ha dani alves szinészkedik az más?
Ettöl még a Barca a világ legjobb és legszinpatikusabb csapata,még ha ezeket igazak is.
Persze...Nagy Antit felmentették mert kellett a Honvédnak meg a válogatottnak.De két csepeli játékost (szintén válogatottak voltak )
10 ÉVRE TILTOTTAK EL. !!!
mert az ugye más volt....-

Messi88 2009.06.02. 16:57:47

nem akartam Cruiffot itt isteníteni, ő is ember, néha biztos mond hülyeséget, de ki nem? Én amiket olvastam róla/tőle, abban sok igazság van. Pl még a 2. forduló után, amikor sokan temették a csapatot (katalán gödör), ő már akkor mondta h. lesz itt vmi. Játékosként és edzőként is a csúcson járt. Na de most már tényleg nem fényezem tovább :)

Messi88 2009.06.02. 16:59:55

na mindegy, sztem Hoeness 2x akkora barom, de mindegy. Peace

Messi88 2009.06.02. 17:04:05

remélem már építi azt az erkélyt(?)

Messi88 2009.06.02. 17:05:24

arrogánsnak nevezni német drukkerként Cruiffot, na ez inkább lol

BruceWayne 2009.06.12. 17:21:22

uefa kupa:
comment.blog.hu/2009/06/12/a_storytv_e_es_a_meg_el_sem_indult_digisporte_az_europa_liga

ez az utolsó bekezdés most hogy a faszba van? aki nem is Digi-s az nem foghatja majd ezt a szart?
süti beállítások módosítása