Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - PL 38., valami véget ér

2009.05.24. 08:45 pote

A fanfárok utolsó visszhangja is már csak a távolban duruzsol, hiszen a legfontosabb kérdésre már egy hete megkaptuk a választ.Az utolsó forduló így csak a másod- és harmadrendű kérdésekről fog dönteni, de az izgalom és a feszültség garantáltan első osztályú lesz.
Igazi ki-ki meccs nem lesz, így hat meccsen fog eldőlni, hogy ki indul az Európa Ligában, és ami még fontosabb, melyik két együttes bajnoki szezonja fog negyvenhat bajnoki mérkőzésből állni. A Hull-MU mindent visz, de szívesen pattintanánk sört vasárnap délután a Villa-Newcastle és Pool-Spurs alatt is.
Ahogy a Csapd le csacsi!-ban is elhangzott: ne habozzunk, lapozzunk.
 
 
Az utolsó forduló meccseit három csoportba lehet osztani. Az elsőbe az a négy meccs tartozik, amelyik majd a két kiesőt adja. A másodikba egy fokkal kevesebb izgalmi faktorral megáldott mérkőzések sorolhatók, itt a Fulham és a Spurs hetedik helyért folytatott versenyfutása jelenti a témát. A maradék kvartettet pedig tényleg csak fanatikusoknak ajánljuk.
 
Kezdjük a lényeggel.
A forduló meccse a KC Stadiumban lesz. A Hull City, ahogy számtalan szórakozóhely férfi mosdójában is olvasható, saját kezében tartja a sorsát. A küldetése sem lehetetlen, mert ennél jobb pillanatban nem is lehetne találkozni a MU-val. A bajnok hozzáállását a hétvégi meccshez hűen tükrözi a hivatalos honlapjuk. Péntek délután, a legfrissebb hírek közül, nagyon nagy jóindulattal is csak egyetlen egyet lehet a Hull elleni meccsel összefüggésbe hozni. Ebben, a házon belül zajló fogadási versenyről lehet olvasni, aminek keretében kitérnek a hétvége egyik különleges oddsára is. Ettől függetlenül badarság lenne haragudni a Unitedre, ki viselkedne másképp? Esetleg, ha szombaton lenne az utolsó bajnoki forduló, akkor elvárható lenne egy kicsit nagyobb figyelem, de így, hogy hetvenkét óra múlva már az Olimpicóban fognak melegíteni, már műbalhé lenne bivalyerős csapat kiállítását követelni. Ráadásul egy hipermotivált, kiesés rémétől fenyegett csapat otthonában jóval nagyobb az esély a sérülésre is. Vagyis egy verhető, de azért motivált MU-t várunk. Vannak fix és kevésbé biztos tippjeink a vörösök kezdőjére, egy lehetséges opciót a játék kedvéért vázolunk: Kuszczak - Neville, Evans, O'Shea, Fabio - Anderson, Fletcher, Gibson, Nani - Macheda, Wellbeck. Az öregek közül is várható még pályára lépő, de majd csak a 65. perc után. A meccset ő fújja:
Shearerék csak akkor maradhatnak benn, ha több pontot szereznek Halmosiéknál. Nekik sincs lehetetlen küldetésük, mert a Villát manapság csak az nem veri meg, aki nem akarja. Igazából magunk sem tudjuk eldönteni, hogy annak szorítunk-e, hogy kiessenek vagy sem.
A Boró helyzete már-már reménytelen. Nekik a Hull és a Newcastle együttes veresége esetén lenne sanszuk, de még akkor is kozmetikázni kellene a gólkülönbséggel. Őket mi már tuti kiesőnek vesszük.
Fülöpék sincsenek nyugodt helyzetben, mert jól elbénázták az utolsó meccseket, de az üveggömbünk szerint ők maradnak a PL-ben.
Aston Villa - Newcastle 0-0
Hull - Man Utd 0-3
West Ham - Middlesbrough 1-1
Sunderland - Chelsea 0-1
 
A hetedik helyért egyszerű a képlet. A Fulhamnek két ponot és plusz ötös gólkülönbséget kell megtartani az Everton ellen, miközben a Spurs az Anfieldre látogat.  Utóbbi helyszínen a Robbie Keane dupla garantált, vagyis Geráéknak kell egy pont a kupainduláshoz. Meglesz.
Fulham - Everton 1-1
Liverpool - Tottenham 0-2

 
Már nagyon késő van, és nagyon aludnánk, így a maradékhoz csak ennyit:
Arsenal - Stoke 1-2* Érdektelen meccs #1
Blackburn - West Brom 1-2
Érdektelen meccs #2
Man City - Bolton 4-2
Érdektelen meccs #3
Wigan - Portsmouth 1-1 Érdektelen meccs #4
 
Hétközi kommentjeink között Kyle Troy volt a kvízkirály, mert Alapvonalszippantó nagymamájának szavait a nagypapájánál is jobban elemezte. Jutalma egy dedikált keresztlabdán kívül, az itteni tippelés volt. Nagyképűségért neki sem kell C.Ronaldóig mennie, mert először csak kilenc tippet küldött, gondolván, hogy ellenünk az is elég. Írhatnánk, hogy nem, de most őszinteségi hetet tartunk.
 
Arsenal - Stoke 3-1
Aston Villa - Newcastle 1-0
Blackburn - West Brom 2-2
Fulham - Everton 1-2
Hull - Man Utd 1-1
Liverpool - Tottenham 2-0
Man City - Bolton 2-0
Sunderland - Chelsea 0-3
West Ham - Middlesbrough 1-0
Wigan - Portsmouth 1-1

 
 
Ha a vendégtippek diadalmaskodnak, akkor 20-14 lesz a vége. Nagyon nem szeretnénk.
 
 

220 komment

Címkék: premier league pl tippverseny beharang wiley

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr941140087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

füligjimmy77 2009.05.24. 19:30:09

@Everred: "kiesőjelölt klubok példásan álltak hozzá a dologhoz." Csak épp pontot szerezni nem tudtak. De egyébként értem, mire célzol. Amúgy kicsit én is furcsálltam, mire verik a nyálukat, velük kerültek ilyen helyzetbe, de ezek szerint csak médiacirkusz volt. Annyit hozzátenék, hogy Keane a legtaplóbb csapatot rakta össze, minden edző ugye a maga képére, tavaly a lelkesedés is jól jött, idén egy lényegesen ütősebb kerettel is csak annyit tudott, hogy nyolcan rugdossák az ellent, felrugdossák a labdát Cissére, esetleg Malbranque kavar valamit, meghúzzák a szélen, ennyi. Southgate egy teljesen arctalan csapatot vett át, és kb. ugyanolyan jellegtelenül estek ki, szintén egy lényegesen erősebb kerettel. A Newcastle pedig röhej, de ott a vezetés a ludas, de már évek óta csak vajúdnak. A Hullra rosszat nem tudok mondani, újoncként bennmaradtak,az őszi lendület (mázli) elfogyott, de kihozták a szezonból, amit akartak.

ChapMan (törölt) 2009.05.24. 19:39:33

ez egy nagyon durva és nehéz bajnokság volt(szemben más bajnokságokkal:D), pl. 20. forduló után az utolsó csapatok 18-19 pontosak voltak

a 8. helyen ,éppen a Hull meg 27 ponttal állt

8-9 pont volt a bajnokság felénél a 8. és 20. hely között

az Aston Villa remeklése mindenképpen benne van az év fontosabb történéseiben,meg az,ahogyan kipukkadtak,pedig a 4. hely elég vonzó lehetett:D

na meg a Tottenham mélyrepülése Ramos-al:D

illetve hogy a Fulham a sok 11-17. hely után 7. helyre ért be

tavaly a Fulham úgy maradt benn,hogy 36 pont ja volt, pont mint a kieső Reading-nek, de 3 góllal jobbak voltak gólkülönbségben

ehhez képest 7.-ek lettek, + 1.-k a fair play táblán,amiért ha jól tudom Uefa-kupa indulás jár, vagyis Európa-Liga:D


a 3 tavalyi kiesőből, Derby,Birmingham,Reading trióból csak a Birmigham jutott fel a PL-be


a Derby igaz,hogy rém gyengék voltak tavaly,alig volt pontjuk,de idén 18. lettek a Championship-be

ez az igazi mélyrepülés

a Reading pedig a playoffban bukott el

és a lényeg,hogy zsinórban 3-adszor bajnok a MU

a PL történetében 1-szer volt ilyen,hogy triplázott 1 csapat

1999,2000,2001-ben már sikerült a MU-nak:D

duplázni is csak a MU tudott 2-szer meg a Chelsea 1-szer

de olyan még nem volt,hogy 4 arany zsinórban

meg két BL arany zsinórban stb.:)

ChapMan (törölt) 2009.05.24. 19:52:13

ja és Gerrard-ot kifelejtettem, ő még sosem volt ilyen közel egy PL aranyhoz,vagyis 4 pontra

és Anelka, a klubhűség mintapéldánya(mint megtudtuk) gólkirály lett

mann 2009.05.24. 19:59:29

@ChapMan: Jól összeszetted, én már csak annyit tennék hozzá, hogy a MU-ban idén 6 játékos játszott jobbhátvédet. :)

füligjimmy77 2009.05.24. 20:06:36

@ChapMan: Anelka, meg a klubhűség?? Mivan?? Amúgy mikor jöttek Glazerék, hogy ment a fújolás, kint sokan még a bérletüket is elégették (a hülyék), most szerintem...hát, akartam valami pajzán hasonlatot írni, de inkább csak annyit, hoggy szeretik őket. Belefulladnak a zsetonba, Fergie meg többé-kevésbé jól költi el, úgyhogy a pénz pénzt, és sikert szül.

Glory 2009.05.24. 20:06:47

a n'castle drukkerek shearer nevet skandaljak a sky sport news on.

Strigo 2009.05.24. 20:08:08

@mann: Ma is három jobbhátvéd volt a kezdőben.

ChapMan (törölt) 2009.05.24. 20:18:32

Ricky Sbragia, a Sunderland edzője már le is mondott

Roy Keane segítője volt,miután Keane lelépett, ő lett a manager

ez ám az önkritika

(vagy a kirúgás előszele:D)

drogosmacska 2009.05.24. 20:23:21

Elég lett volna a kilenc. Simán.

StretfordEnd 2009.05.24. 20:23:28

@füligjimmy77: Már ne is haragudj, de eléggé rosszul tudod a dolgokat. Glazeréket továbbra sem szeretik a szurkolók, mert emelik a jegyárakat, plusz megvették szeretett klubjukat pusztán üzleti érdekből.
Ami a pénzt illeti. A Unitednek nem azóta van sok cashe, hogy az amerikaiak megjöttek, ez egy nagy félreértés. Előttük is Anglia (és a világ) leggazdagabb klubja voltunk, mindig volt bőven pénz igazolásokra. Nézd meg Glazerék előtt kik érkeztek! Rooney 27m, Rio 30m, Veron 28m vagy Ruud 18m font. Korábban is rendszeresen brit átigazolási csúccsal érkeztek a játékosok. Ilyen transzfereket más nem engedhetett meg magának, csak a United, de ennek semmi köze Glazerékhez.
Vannak tanulmányok arról, hogy miért lett a MU a világ legjövedelmezőbb sportvállalkozása, ha érdekel nézz utána.

mann 2009.05.24. 20:31:38

@Strigo a divatdrukker: és még egyet be is cserélt az öreg :)

mann 2009.05.24. 20:42:45

@Strigo a divatdrukker: hoppá. Most jut eszembe, hogy Fletch is játszott jobbhátvédet, így 7 az a 6 ; Brown, Neville, O'Shea, Rafael, Eckersley, Evans, Fletcher

füligjimmy77 2009.05.24. 20:45:31

@StretfordEnd: Hm, az eddig se volt újdonság, hogy nem épp a szegényházból kapjták a betevő falatot, de azt nem hittem volna, hogy nem szertenék az amcsikat. Gondolom, azért van amolyan nemzetek közötti ellentét, is, egy szurker (pláne Angliában) simán beletörődik az x%-kal magasabb jegyárba, ha triplázik acsapat, plusz ugye BL, és gondolom úgy vannak vele, hogy úgy is megveszik a bérletet. Egy NU drukker most szerintem simán a dupláját csengetné jövőre, csak lennének még első osztályúak.

füligjimmy77 2009.05.24. 20:46:54

@füligjimmy77: Mármint a vezetőség gondolja, hogy megveszik a drágábbat, kereslet-kínálat, ugyebár.

Ferguson 2009.05.24. 21:03:28

A United drukkereket jelenleg legjobban foglalkoztató kérdésre szerencsére pozitív választ kaptunk:

"Rio on course for Rome

Sir Alex Ferguson is confident Rio Ferdinand will be fit to start Wednesday's Champions League final in Rome.

The defender has been troubled by a calf injury for the last two-and-a-half weeks, but it was hoped he would play some part in the Reds' final league game of the season at Hull.

His absence raised fears that he was still struggling for Wednesday, but Sir Alex remains hopeful Ferdinand will be ready to face Barcelona.

"Rio is coming along fine," he told MUTV. "He trained on Saturday and today with the other players who were also training. I think he's on course to play on Wednesday."

The only other question marks surround the fitness of Rafael and Wes Brown who both picked up minor knocks in the 1-0 win at the KC Stadium.

"I took Rafael off [as a precaution] and we'll get him checked on Monday, but hopefully he'll be okay," revealed Sir Alex.

"Wes got a little knock, but given that it was his first game back after so long out we're thankful he's come through well overall." (forrás: manutd.com)

Klárensz 2009.05.24. 21:06:24

Gratula a Munak, a Liverpoolnak és vonakodva bár, de Anelkának is.

Apropó volt már valaki ennél kevesebb góllal PL/angol gólkirály? Vagy Anelka beírta magát a halhatatlanok közé? :)

gabenito 2009.05.24. 21:20:10

@Klárensz: Drogbának volt egy húszas.
valamint 98/99 és 97/98-ban 18at lőttek hárman holtversenyben.

gabenito 2009.05.24. 21:22:36

ja és a 14edik legtöbb gólt lőtte a PLben (104)
amúgy persze fúj

Klárensz 2009.05.24. 21:26:01

@gabenito: kösz az infót

akkor szegény Anelka pont lemaradt eggyel a rekordról... shame

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.24. 23:19:47

@pote: az első félidőben eldöntöttük... lógsz 1 sörrel :) jó lesz itt Pesten, már én is itt vagyok :)

Üdv, ymy

drosiii 2009.05.24. 23:32:00

@imici77: és mit szólsz a MU tarcsihoz?

Tika_ 2009.05.24. 23:34:53

Csöncsön miatt én kérek elnézést az uraktól. És kérem, hogy ne általánosítsanak miatta minden Barca vagy spanyol szurkolóra. Általában röhögni szoktam rajta, de ez a műsor picit most tényleg sok volt.

@Ferguson: :meghajol:
+ :tapsol:

@Glory: nagyon nem ismered Guardiolát sem a Barcat, hogy ezt így elhitted :). Nem gúnyolódom, csak szólok: n nem így van. Pepptől pedig teljesen normális, hogy mégis ezt mondja :).

drosiii 2009.05.24. 23:39:29

@drosiii: kiesés ellen harcoló Hull ellen a MU tarcsi 67%-ban birtokolta a labdát és 82%-ban játszották meg jól a labdát.

drosiii 2009.05.24. 23:43:57

@Tika_: igyekszem én sem általánosítani minden Barca szurkolóra, csak amikor megjelenik mellé rizla is a stílusával az időnként már kicsit sok. Rajtad kívül nem sok szimpatikus_értelmes szurkeszt láttam itt eddig a barcától (elnézést ha vki nem jutott eszembe és mégis az).

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.24. 23:49:48

@drosiii:
én rizlát is védeném.
legalább az egyik jelző illik rá ;)

drosiii 2009.05.24. 23:51:23

@pote: a barca szurkerség? :D

drosiii 2009.05.24. 23:53:02

@pote: tud normális is lenni, és akkor nincs is baj, csak ha valaki más véleményen van, akkor néha olyan stílus tör elő belőle ami barátok közt is erős...

Lencse. 2009.05.24. 23:57:31

@Tika_:
| @Ferguson: :meghajol:
| + :tapsol:

Remélem, ezt lementetted, hogy szerdán könnyűszerrel be tudd majd kopipasztálni. ;)

Azt meg nem vágom, hogy Csöncsön mi kiugró hülyeséget csinált ma, tényleg csak ez a kis anelkás megjegyzés volt. :) Igazából annyi kéne, hogy ne ugorjanak minden hozzászólására, hogy minden szót egyesével kelljen megmagyaráznia. Én bírom, engem teljes mértékben szórakoztat, csak a 100 kommentnyire nyúló "itt nem tettem smileyt dehát ezt nyilvánvalóan ironikusan gondoltam" jellegű viták a kevésbé izgalmasak. :)

Everred 2009.05.25. 02:17:01

@füligjimmy77: a klubra ráterhelt 700 millió fontnyi adósság komoly szerepet játszik abban, hogy nem szeretik őket. Glazerék előtt ez a klub egy elképesztő nyereségeket termelő, adósságoktól teljes egészében mentes klub volt. A klub most is elképesztő profitot képes termelni, ám ez rámegy a kamattörlesztésre, ennyi változott...

Az érdemük az, hogy ilyen adósság mellett is tulajdonképpen teljhatalmat adtak Sir Alexnek az igazolások terén és nem rúgták ki a 2005-ös BL-kiesés után (a PLC-vel ez alakulhatott volna sokkal rosszabbul is). De ennyi.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.05.25. 07:47:42

a NU ki akart esni, összeesküvésteóriám szerint nyilvánvalóan a tulajt akarták büntetni, illetve, ha eladja a csapatot, így kevesebbet kérhet érte tán (bünti2)... angol meccsen még nem láttam olyat, hogy a játékost, akihez a labda érkezik, 10-15 m-ről figyeli az ellenfél védői és középpályásai, majd elindulnak felé. mókás volt, na. az AV se akart játszani, olyan lassú volt minden passzuk, mintha öregurak csocsóztak volna. kész csoda, hogy rugtak 1 gólt (pattintottak, na). ehhez képest az MU-Hull egy komoly meccs volt, küzdéssel, és ütközésekkel... élvezhető, na.

kroos 2009.05.25. 08:01:59

ma reggel ez kicsit erös volt
,,Egyébként semmi bajom az angolokkal. Sehol nem állítottam olyat, hogy nem szeretem őket"
az évezred hazugsága csöncsön
legalább vállalnád fel ha ilyen (én se szeretem ezt a szót) szánalmas vagy.@Tika_: megértelek és tudnod kell hogy egy csöncsön nélküli világban 2x szer ennyien szurkolnának a döntöben a Barcának.

United82 2009.05.25. 08:32:15

Végülis a United "tarcsi" pontosan hozta azt amit a nagyok, nyert 1-0ra egy gyengébb csapat ellen:) Ebben az évben ez volt a menő:)

Örülök h Garyt behívta Capello, Andorra ellen be is küldheti 10percre a végén, egyfajta búcsúmeccs a válogatottól - mert gondolom hosszútávon nem számol vele, legalábbis merem remélni:) (Gary a maga korában valóban Anglia legjobb jobbhátvédje volt, de a hangsúly a volton van:)

United82 2009.05.25. 08:36:47

Amúgy a United összesen 33 játékost "használt" fel a PL során, elképesztő szám...
De láthattuk hogy a tképpeni 3.-ik számú gárda is (mert a Hull ellenit nem is a B hanem inkább C csapatnak kell hívni) nyerni tud idegenben egy PL meccset...
Valószínűleg a kezdőcsapatok a nagy csapatok között nem sokban különböznek, de az egész keret erősségében a United viszi a pálmát...ez is a siker egyik titka.

neeson 2009.05.25. 08:45:31

@Rooney82: Emlékszem még 2004 táján a Man United használta fel a legkevesebb játékost a bajnokságban. Következő évben meg a legtöbbet, csak ész nélkül. A rotáció a modern foci rákfenéje, kicsit lejjebb nyomja a színvonalat, de nélküle nem megy, viszont csak kemény leckék árán lehet kitanulni.

United82 2009.05.25. 08:57:15

@neeson:
Fergienek is bele kellett tanulni a rotációba (előtte nem volt a híve), de beletanult rendesen:) Ezért is tud huszonX éve a csúcson lenni, változik a korral és változtat ha kell és általában bejön neki:)

neeson 2009.05.25. 09:01:54

@Rooney82: Sőt, sokszor nem ő változik a korral, hanem a kor változik vele ;) Hol van már a Bl-meccseken látható befejezőcsatár néküli felállás a 99es szisztémától? Hihetetlenül jól ráérzett pár éve, hogy a következő időszakban a sebesség lesz az, ami mindent visz, fejben és fizikálisan egyaránt. Így már nincs szükség Nistelrooyra, lövöldözi a gólokat Rooney meg Ronaldo.

BK 2009.05.25. 09:12:09

@kroos: nem csöncsön miatt szurkolnak majd kevesebben innen a Barca-nak, hanem amiatt, mert menőnek látszik az az álláspont, hogy a bírók játzották oda be őket. vagy csöncsönnek tényleg ekkora hatása van? :-) amúgy szerintem a top 5 legkínosabb proBarca hozzászólást még csak nem is ő írta az utóbbi egy hónapban, de nincs kedvem visszakeresgélni. (amúgy is biztos én voltam. :-D)

United82 2009.05.25. 09:17:25

@neeson:
Én nem merek ilyen mondatot írni mert leoltják a fejem:) De igazad van:):)

United82 2009.05.25. 09:29:33

Az is érdekes hogy az elmúlt 3 év alatt most szereztük a legtöbb pontot (89 , 87 és most 90), pedig a játékunkat nézve az elmúlt 3 év legrosszabja volt. Persze ebben benne van az is hogy 2006/07ben szinte ugyanaz a kezdő11 tolta végig és alig volt csere-bere, míg tavaly már volt rotálás bőven, idén meg..a tavalyinak a kétszerese is és nem volt tképp egy ideális kezdő11 , ezért akadozott a dolog...de így is..90pont...
Még zsinórban 4 nem volt senkinek, sztem jövőre Fergie célbaveszi ezt is:)

neeson 2009.05.25. 09:39:41

@Rooney82: áh, szerintem elég ez neki :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.25. 09:43:02

@drosiii: nem láttam a meccset, örülök, h sportszerűen megnyerték a meccset.

BK 2009.05.25. 09:49:57

@Rooney82: ahhoz, hogy a zsinórban négy meglegyen a MU-nak, ahhoz az első nagy lépés az lenne, hogy Ancelotti legyen a Chelsea edzője. :-)

Lencse. 2009.05.25. 09:53:56

@BK: És ha Rafa is meghúz néhány nagy igazolást, miközben Wenger tovább építi a csapatát, akkor tényleg egész jó sanszok lesznek. :)

BK 2009.05.25. 10:01:42

@Lencse.: ó, persze, Rafa-ra vár még sok Riera a spanyol csapatok kispadján. az Arsenal-ban azért bízom. csak nem tudom lassan, minek... :-)

Viszlat 2009.05.25. 11:46:24

@BK: @Lencse.: degonooosz. :)) Mondjuk igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.25. 12:29:33

@Tika_: @pote: @drosiii:

(Oké, kivonulok a blogból. Most már tényleg, de tényleg tényleg. Sajnálom, hogy sokakat megbántottam.)

(Lencsé.-nek köszönöm a kiállást.)

Kövi 2009.05.25. 12:29:48

Kicsit off téma a szerkesztőknek:
Mikor jön a "Hajrá MU"-"Fujfuj MU!"-"Hajrá Barca!"-"Fujfuj Barca!" támadósor?
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy éve várom a Hajrá MU-s részt...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.25. 12:32:51

@Kövi:
folyik az infók gyűjtése.
a Hajrá MU!-ra talán egy év alatt összejön egy posztra való ;)

Boxi_911 2009.05.25. 12:34:05

Üdv!
Az indexes cikk írójának üzenem, h ha leír valamit előtte azért nézzen utána! Európai Ligás helyen van még a fulham is! 8-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.25. 12:35:29

@Csöncsön:
én írtam egy "is"-t is.
besértődni olyan gyerekes.
légy férfi Csöncsön, ha ez barcásként nem is olyan egyszerű ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.25. 12:42:12

@Kövi: lesz idén minden, nyugodtság

Lencse. 2009.05.25. 12:49:08

@_benito: Na, nyugodtság az nem lesz. :)

Kövi 2009.05.25. 13:00:21

@pote: jaja, kár, hogy az FA-Kupát nem nyerhetjük meg, mert ezen kívül nem történt semmi különös :)

@_benito: már látom magam előtt azokat a kommentelőket, akik a hajrá/fújfúj cikkek formájában találkoznak először az NST-vel, aztán az egyesült vörös-gránátvörös-kék sereg megostromolja a "szerkesztőséget"... :)

BK 2009.05.25. 13:44:04

@pote: "légy férfi Csöncsön, ha ez barcásként nem is olyan egyszerű ;) " - most, hogy mondod, mióta a Barca-meccseken élek, egyre nagyobb késztetést érzek arra, hogy letöltsek egy Scissor Siters-lemezt. :-D

BK 2009.05.25. 13:45:15

@Kövi: úgy érzed, hogy index-címlap lesz a posztokból? : )

vesztett pontok tekintetében 2009.05.25. 13:51:12

@BK:
amelyik címében "mocskos" szó lesz, azt szerintem tuti

wilco 2009.05.25. 14:20:14

@Csöncsön: de legalább valami igazán teátrális, emlékezetes kivonulás legyen :)

Mérgező Hulladék 2009.05.25. 14:28:44

@ChapMan: a Fulham 7. helyéért alapból járt az EL-hely (mert ugye a Ligakupa győztese bajnok is lett, a vesztes sosem indulhat; az FA-kupa döntőjének szereplői meg már kvalifikálták magukat a bajnokságból). Ebben az évben a Fair Play alapján az angolok nem indíthatnak még egy csapatot.

A Hull tavasza hihetetlen szar volt, az utolsó 21 meccsükön 8 pont jött össze, ez egyetlen győzelemmel (épp a Fulham ellen) jobb a Derby (a valaha volt leggyengébb első osztályú csapat) hasonló mérlegénél. Reméltem, hogy ez kevés lesz a bentmaradáshoz.

Glory 2009.05.25. 14:55:55

pudlik kezdhetnek aggodni teljesen: perez mar tervezi hogy viszi alonsot. az hogy o lesz az elnok boritekolhato. az hogy venni fog nagy jatekost az is. szerencsetek hogy torrest nem viszi :)

neeson 2009.05.25. 15:13:11

@Glory: Hát ha Barryre sikerül lecsapni Rafanak, akkor vihetik is Alonsot. Amúgy nem tudom mi a baja Beniteznek a spanyolllal, ha másra nem is jó, arra mindenképp, hogy bepirosodjon róla az ellen :)

Glory 2009.05.25. 15:20:41

@neeson: azert legyunk oszintek barry ugyes ugyes de azert alonso sokkal jobb.

neeson 2009.05.25. 15:40:29

@Glory: ezt ne nekem mondd, hanem Rafanak

Glory 2009.05.25. 15:47:10

@neeson: o egy barom vele ugy dontottem nem beszelek

Lencse. 2009.05.25. 16:14:51

@neeson: Már nem azért, de Xabi egy bebaszott kurvajó focista, szerintem van olyan kulcsfigurája a Pool játékának, mint Ronaldo a Unitedének. Ne vigyék!

neeson 2009.05.25. 16:47:57

@Lencse.: héé héé hééé hát nehogy nekem essetek, Rafa akarja Barryre cserélni, nem én :D

SamS 2009.05.25. 17:43:48

Azért ésszel hajtsuk el a Csöncsön-szintű kommentelőket, mert még a végén Pöte lealáz minket a tippeldén :)

nordsee 2009.05.25. 17:56:51

@neeson: szerintem Rafa sem akarja, de kénytelen. A Riera, Dossena, Babel triót szélnek kell ereszteni. Ám ha ezek unokáinak az eladási joga is a Poolé lenne, sem kapna értük annyi pénzt összesen, amennyiért a balszélt renoválni lehetne.

wilco 2009.05.25. 18:01:56

Rafa mire játszik, eladja Xabit 20 körül, megveszi Barryt 10ért és a maradékból Villa vagy Silva? ez így mondjuk nem feltétlenül lenne rossz nekik, bár Rafa megint nyilatkozta hogy esze ágában sincs eladni Xabit...

neeson 2009.05.25. 18:13:18

@wilco: Lehetséges, de tavaly nyáron le akarta cserélni az tény. Emellett ha eladja is 20ért, Barry-t 20 alatt már tavaly se vehette volna meg(vagy mostanában lejár a szerződése?), David Villa és David Silva meg egyenként lenne 20-30M font.

Lehet h kellene az Alonso eladásából pénz a balszélhez, de azt a pénzt nem arra kellene akkor már költeni, hanem Alonso pótlására:)

seahawks 2009.05.25. 18:42:29

@Glory: "szerencsetek hogy torrest nem viszi :) "
-ezen még nevetni sem lehet...ember, tudod te hol nevelkedett?
egy torres soha nem fog a realban játszani...elmegy inkább 10 másik csapatba feleannyiért..

Glory 2009.05.25. 18:51:01

@seahawks: ember miert mondom hogy: nem viszi??? szerinted??

crouchy 2009.05.25. 21:01:29

most hogy mindkettejük szakállas Phil Brown meg Eddie Izzard tökre hasonlítanak egymásra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 21:05:27

@Csöncsön: Nehogy kivonulj, szerintem a gloryék vesznek túl komolyan téged! Ne szívd mellre egyikük-másikuk sértegetéseit, főleg úgy, hogy velük ellentétben te sohasem személyükben sértegeted őket.

@drosiii: "Rajtad kívül nem sok szimpatikus_értelmes szurkeszt láttam itt eddig a barcától (elnézést ha vki nem jutott eszembe és mégis az)." - ilyeneket a másik csapat éppen bélkülékeny hangú szurkolójának fejéhez vágni sem éppen elegáns dolog.Azért a United drukkerek hozzászólásai között is legalább olyan arányban oszlanak az empatikus és a az érzelmileg túlfűtött arrogáns vagy viccesnek szánt, de másoknak sértő hozzászólások, mint más csapat szurkolóinál. Az persze természetes, hogy saját csapatának szurkolóival elnézőbb az ember, de az is, hogy könnyebben fölkapja a vizet az ellenfél szurkolója. Ez abból fakad, hogy szurkolás érzelmi téma.

Glory 2009.05.25. 21:14:42

@popp: en sose bantottam csoncsont!!!!!! vhol irtam is hogy birom. nem volt olyan kotsog veresszajumint ................meg.........valamint............ :))

crouchy 2009.05.25. 21:29:22

most az én gépem őrült meg vagy az nst?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 21:52:57

@Glory: Rendben, nem is rád céloztam. A gloryt én gyűjtőnévként használom a blog United fan kommentereire ;-).

drosiii 2009.05.25. 21:56:38

@popp: Szociológus vagy? :D
Abszolút nem sértegetésnek szántam, ha jobban átgondolod amit mondtam, akkor lehet nem írsz ilyet. Úgy akarsz kioktatni, hogy nincs közöd ezekhez a vitákhoz. Szerinted az nem sértő, ha valakitől egyfolytában azt hallod, hogy akiknek szurkolsz milyen alávaló gazemberek, köcsögök és hogy lehet valakinek szimpatikus ez a csapat?
Amikor csöncsön a saját csapatát elemzi (nem másokat minősítve közben) azzal semmi baj sincs, jó, hogy ha valaki mindent olyan szépnek talál meg tökéletesnek. (tényleg szépen játszott idén a Barca - van aki kritikusabb, van aki kevésbé) Engem ez nem zavar. Mint ahogy az sem zavart, hogy kíváncsi volt a MU tarcsira. Ezek olyan dolgok amiket az ember értékel. De ha valaki már 20x20adjára olvassa a gyalázó és becsmérlő kommenteket az igenis kiveri a biztosítékot és még szép, hogy kap egy "menj már a francba" reakciót.
A másik aki szóba került pedig igenis jópárszor sértegetett másokat. Utóbbi időben viszont nem emlékszem ilyenre részéről, szóval jogos az intés. Ezért elnézést kérek az említetttől.

A szurkolás tényleg érzelmi téma, de nem erről szóltak itt a dolgok. Főleg, hogy a szurkolás nem arról szól, hogy csapato(ka)t zsigerből utáljak és ezt minden adandó alkalommal kinyilvánítsam.

avenger13 2009.05.25. 22:06:59

OFF

@drosiii: @popp: bayern szurkolóként nincs mit mondanom. egy tökéletes világban persze minden úgy lenne hogy senki nem szidja a másik csapatát és nem gyűlöli zsigerből... :D :D :D

ON

Glory 2009.05.25. 22:16:05

@popp: ja tudom. csak paranoias vagyok (most is vki figyel) es megjegyeztem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 22:23:05

@drosiii: Annyit azért tudok ezekről a vitákról, hogy követem őket ez alapján mondom, hogy túlreagáljátok a megjegyzéseit.

Az azért joggal bassza a csőrét, hogy jó néhány angol-szurkesz kézlegyintéssel intézi el a Barca eredményeit, szajkózza, hogy de mennyire gyengusz a spanyolbajnokság meg a Bl-ben sem volt ellenfelük és az UEFÁ-nak köszönhetik a Bl-döntőt, mert az nem akart angol-angol meccset. Szerintem ezekre reagál hasonló sarkításokkal, amelyek felét ő maga se veszi komolyan. De nem vagyok én a szaki ügyvédje csak hiányoznának a hozzászólásai.

Rizla valóban óriási tapló tud lenni, de azért jól látja a dolgokat.

@avenger13: Nem véletlenül védem Csöncsönt, ugyanez zajlott le köztem és Bayernisták között jó pár hónappal ezelőtt. Ti meg az én dörgedelmeimet szívtátok túlságosan mellre.

avenger13 2009.05.25. 22:33:50

@popp: én nem gondoltam komolyan, csak gondoltam közbeszúrok valamit én is. az igazság mindig félúton van.

drosiii 2009.05.25. 22:34:23

@popp: de most én épphogy nem reagáltam túl semmit sem!!!

Glory 2009.05.25. 22:34:59

amugy ez a sertodgetosdi azert fura mert mikor a haverokkal sör mellett a kocsmaban beszelitek meg nagyon ritka az hogy az egyik felall es elmegy. en itt mindenkit probalok havernak tekinteni, mert ugy vagyok vele ohgy akarmelyikotokkel elmennek sörözni es remelnem hogy nem utnetek le egy söröskorsoval mert mas vélemlnyen lennek mint ti. udv es piiiiiisz

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.25. 22:36:27

@Glory:
MU-ssal eleve nem ülök le egy asztalhoz!
;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 22:39:07

@Glory: Na igen, ezt én is így gondolom. De azért egy sör mellett egy kocsmában a metakommunikációval frankón tudod árnyalni a mindani valódat, ehhez a smileyk kevesek.

@drosiii: oké, ugorgyunk!

crouchy 2009.05.25. 22:41:12

@popp: te olyan vagy mint Xabi Alonso:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 22:45:59

@crouchy: megtisztelsz, de nem teljesen értem a metafórát.

drosiii 2009.05.25. 22:48:39

@popp: "Na igen, ezt én is így gondolom. De azért egy sör mellett egy kocsmában a metakommunikációval frankón tudod árnyalni a mindani valódat, ehhez a smileyk kevesek."

lehet hogy erről a liverpooli DJ mást mondana =))

crouchy 2009.05.25. 22:51:48

@popp: művészet, nem kell érteni:)
Arra gondoltam h vhogy mindig Xabiról állítanak ki embereket ellenünk, pedig én sosem látom h bármi különleges szemétséget csinálna.

Lencse. 2009.05.26. 00:02:52

@crouchy: Áá, szerintem inkább olyan, mint Jancker, sokkal jobban fog örülni ennek a hasonlatnak. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.26. 00:41:31

@Lencse.: Naaa, akkor inkább legyek Lehota :).

Viszlat 2009.05.26. 07:23:37

@popp: rendes tőled, hogy megpróbálod jobb színben feltüntetni Csöncsönt, de azért azt elég nehéz kimagyarázni, hogy megjelenik a topikban és kapásból egy olyan baromsággal indít, aminek semmi de semmi köze a valósághoz, csupán pukkasztani alkalmas. Ez még el is megy párszor (bár ez a mostani ez olyan szinten volt idiótaság, hogy erősen keresgélnem kell a jelzőket), de hétről-hétre már nem. Az meg külön vicc, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy ki mit reagál, 2 kommentváltás elég az illetőnek, no meg egy szánalmas csúsztatás, és már megy is a szokásos Messi az isten szarság.

Azt meg különösen undorítónak tartom, hogy miután láthatóan tudatosan tesz minden alkalommal bántó megjegyzéseket, jön a fellengzős "nem érted a poént" riposzt. Persze biztosan van akinek ez vicces, egészségére, de állandóan ezzel takarózni, miután végigócsárolta a komplett bajnokságot, játékosállományt (leszámítva a spanyolokat), urambocsá' de számomra nem elfogadható.

Részemről a témában utoljára nyilatkoztam.

kroos 2009.05.26. 07:46:11

@Glory: ,,a haverokkal sör mellett a kocsmaban"
Pontosan erröl van szó hogy nem vagyunk haverok és nem kocsmában vagyunk,hanem egy blogon aminek megvan a sajátos etikettje.
És aki 20-szor beirja hogy ,,centerezös exkavátor foci" az számoljon azzal hogy ez másik x emberböl milyen reakciot fog kiváltani.Vagy ha a várható rekciokon megsértödik akkor ne irjon le ilyeneket.

kutyacica 2009.05.26. 07:55:53

na, milyen vitak lettek itt, meg jo hogy el voltam 7vegen.

amugy, bl donto elott nem jonnek a szokasos "miert kocsog - miert kiraly az egyik-masik csapat" posztok? a cinkeloson rendre tok jot szoktam derulni, vartam iden is..

mar csak ket nap, jo ideges is vagyok. el kell donteni, hogy meloban sunyiba streameljem kisablakba, vagy kibirjam hazaig, felvegyem es nezzem meg felvetelrol. nehez, nehez :)

na a bl posztig peace, majd oda mindenki jol megirja ugyis a velemenyet feltetelezem

Glory M U

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.26. 09:36:16

Még Csöncsön és a Chelsea elleni "csalás" ellenére is többen szorítanak a Barcáért az eddig szavazók közül ;-).

Tika_ 2009.05.26. 11:08:17

@Csöncsön: ne izélj már, Csöncsön! Azért a b*szogatom a csapatuk győzelmét ünneplőket és a kivonulok a blogról között van még pár lehetőség...
Főleg pont részben miattam?? Hát, baszki, hányszor nyomtam, hogy írd te a spanyol posztokat??
süti beállítások módosítása