Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 37. - Megnyerte a MU. Tény.

2009.05.20. 08:50 pote

Két lényeges kérdés el is dőlt már az utolsó forduló előtt. A Manchester United sorozatban harmadszor sem engedett senkit sem maga elé a bajnokság végelszámolásánál, míg a West Brom folytatta a Haladás üldözését a Ki esik ki többször az első osztályból című kissikerű versenyben. Egyik sem meglepő, mindkettő várható volt. Ahogy a Newcastle gyors pofárasése is.
Tovább után legfőképpen a bajnok orális fixálásával, a kieső méltatásával, a leendő kiesők szapulásával és az európai kupaindulásért küzdő csapatok esélyeivel foglalkozunk, tényleg csak röviden.

Kényelmesebb, egyszerűbb helyzetben lennénk, ha szombaton díszelőadáson, egy történelemkönyvekbe illő 4-3-mal kaparintotta volna meg tizennyolcadik bajnoki címét a MU. Nem így tette, de ez talán csak minket, péháhetes szurkolókat zavar. Persze, csak picit.
Annyit adott csak ki magából (tudjuk, hogy tegezhetünk) a Ferguson-legénység, amennyi szükséges volt. Fabregas kapufájánál egy kicsit rezgett a léc (ide illő metafora), de azon kívül nekünk nem sok minden maradt meg ebből a rangadóból. Az Arsenalt lehet dicsérni, mert azért küzdöttek, a Unitedet meg badarság lenne elmarasztalni.



Ami Beniteznek nem sikerült még a héten, azt mi most nagyon könnyen megtesszük. Gratulálunk a Vörös Ördögöknek, mert ők voltak idén is a legjobbak. A keretük bivalyerős, meccseket eldönteni képes játékosból náluk van messze a legtöbb, és akiknél papíron klasszisokkal jobbak, azokat néhány kivételtől eltekintve meg is verték.
Nagyon úgy tűnik, hogy a nyári kérdés most is csak az lesz, hogy mi lesz a C.Ronaldo szappanopera vége. Akár megy, akár marad, augusztusban akkor is a MU-nak lesz a legjobb játékosállománya a PL-ben, mert távozása esetén azokat vesznek meg, akiket akarnak.
Zalaegerszegtől nincs messze Pókaszepetk
Utolérte
a Poolt a MU, ez is Fact*
Man Utd - Arsenal nagybüdös 0-0

Miután Rafát az asszony is kiosztotta otthon a tényekkel (nem viszi le a szemetet, nem mosogat, Ferguson formájú vudubabákat gyilkolgat teregetés helyett, ecetera), bosszúból, a leehető legerősebb Liverpoolt küldte pályára az életéért küzdő Albion ellen. Az eredmény csalóka, mert a hazaiak végig veszélyesebben játszottak, de pár buta - Championship szintű - hiba megpecsételte a sorsukat. Fortune-nek annyi helyzete volt, hogy egyedül megnyerhette volna a meccset, de a foci csapatjáték, így meg kellett elégedniük a szép halállal.
összeveszett Carra és Arbeloa
mert nem volt este dirty panda

West Brom - Liverpool 0-2

A Chelsea sem parázta szét a vasárnap délutánt. Ha egy picit jobban figyelnek, akkor tíz felett rúghattak volna a Roversnek. Hiddink ezzel elbúcsúzott a Stamford Bridge-től, a vetélytársakon kívül sokan sajnálják/juk.
Egyedül Anelkának maradt feladat az utolsó fordulóra. Amennyiben több gólt szerez, mint C.Ronaldo (és Gerrard sem parádézik a Spurs ellen), akkor ő lesz a gólkirály. Nehéz kérdés, hogy kit szeretnénk jobban.
Cé eR fütyijét több nő is megnyalta
a gólkirályi címért még versenyben van Anelka

Chelsea - Blackburn 2-0

A kiesés ellen küzdő csapatok kevés sikerrel tudták le az utolsó előtti fordulót. A közvetlenül veszélyeztetettek közül egyikük sem tudott nyerni, a Hull mégis lépéselőnybe került.
A tigrisek végig veszélyesen játszottak a Reebokban, de a győztes gólt nem tudták bevinni, pedig akkor már a mi Petink is a pályán tartózkodott. Az egy ponttal mégis el tudtak mozdulni a kieső helyről, mert a Newcastle a hétfői eufória után képtelen volt betalálni. A Fulhamnek egy jóadag mázli is kellett a győzelemhez, de Schwarzer és Kamara is sokat tett a sikerért. Meg Gera mellett arról se feledkezzünk meg, hogy Viduka tökszabályos fejesét szabálytalannak ítélte meg a pálya egyik tartozéka.
Sheareréknek már nem a saját kezükben van a sorsuk, és ők duplán nem örültek a MU korai bajnoki címének. Két dolgot kell tenniük: legyőzni a Villát és imádkozni.
Fülöpéknek sem sikerült kényelmessé tenni az utolsó kilencven percet. Nyert helyzetből, kapitális védelmi hibák okán, kaptak ki a Pompey-tól. A rosszabb gólkülönbségük miatt, nekik is győzelemre kell játszaniuk a Chelsea ellen. Anelka esetleges gólkirályi címe nem növeli ez ő esélyeiket sem.
A legnehezebb helyzetben a Boró van. Ők is nyertes állásból hullajtottak értékes pontokat. Tuncay meseszép találata nem valószínű, hogy PL-tagságot fog érni, és a Villa ötödik helye is elúszni látszik.
Bolton - Hull 1-1
Newcastle - Fulham 0-1
Middlesbrough - Aston Villa 1-1
Portsmouth - Sunderland 3-1

A hetedik helyért folyó küzdelem kétszereplős maradt.
A patkóbéla meccsen a Spurs leiskolázta a City-t. Given nélkül ez jóval nagyobb zakó lett volna, így meg - Bozsinov találatának köszönhetően - még döntetlen is volt sokáig. Aztán jött a tékozló fiú büntetőből, és megmaradt az esély a kupaindulásra.
A West Ham, egy kiállításnak is köszönhetően, kikapott a Goodisonban, s ezzel már matematikailag sem lehet ott Európában.
A Fulham-Tottenham párosból az egyik nagyon boldog lesz vasárnap.
Tottenham - Man City 2-1
Everton - West Ham 3-1

Boci, boci tarka,
se füle, se Saha.

 

A végére a Stoke-Wigan örökrangadó maradt, ami két jóllakott napközis párnacsatáját hozta. A hazaiak jobban akarták a győzelmet, és ez össze is jött nekik, a szupertéliigazolás, Beattie vezetésével. A krónikához még hozzátartozik, hogy Delapnek sikerült az, amire az egész szezonban gyúrt, és érintés nélkül behajintotta a lasztit a kapuba, amit persze - jogosan - a spori nem adott meg gólnak. Hejj, ha ezt látta volna Enckelman!  Akkor biztos nem próbálja meg levenni Mellberg bedobását.
Stoke - Wigan 2-0
Tél folyamán jött James Beattie
Nagyobb kedvenc lett, mint E.T.

 

A tippverseny is tét nélkül csordogál, és ott is a jobb formában lévő alakulat nyert a hétvégén. Clfo sem kímélt minket. Haragudni nem tudunk rá, csak gratulálni neki.
NST - Kommentelők 14-19

*A dőlt betűs részekért heinricset kell szidni, ő hergelt fel. 

124 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr501132636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de niro 2009.05.20. 12:09:10

@Rooney82: Szerintem az lehet a MU veszte a döntőben, hogy olyan védekezést, dupla falat, nem képes produkálni, mint a Chelsea mindkét meccsen.

Elöl persze jobbak, de a Barca ellen hátul kezdődik a jó játék.

A Chelsea és Hiddink tulajdonképpen megcsinálta, az isteni szerencse és a tragikus bíráskodás okozta a vesztüket.

United82 2009.05.20. 12:21:24

@de niro:
Nem is kell olyan duplafal, elég egy lightos:) Elől pedig Rooney és Ronaldo kicsivel többre fog menni mint Anelka+Drogba....így nem is 1-1 lesz, hanem 3-2:)

Amúgy a közelmúltat ismerve biztos a 451es felállás Ronaldo elől csatárként, visszahúzódunk és pár gyors kontra, de azon se lepődnék meg ha Fergie kitalált volna valami extrát..hogy ezt mire alapozom?

December óta mondja hogy a BL-ben a Barca lesz az ellenfél...volt ideje felkészülni belőlük...valami váratlant tuti kitalált az öreg:)

de niro 2009.05.20. 12:30:23

Meglátjuk. Bár egyáltalán nem vagyok MU fan, ha Anglia akkor inkább Arsenal és Chelsea, de amiatt a Barca továbbjutás miatt nektek fogok szurkolni.

Persze, én is azt mondom, hogy a United támadó alakzata hatékonyabb, mint a Chelsea-é, de azt nem szabad elfelejteni, hogy elég egy pillanatra kiengedni hátul és a Xavi-Iniesta-Messi-Eto'o-Henry ötös büntet, nagyon együtt vannak.

Szóval beton védekezés kell, 100%-ig koncentrálva, aztán lehet elöl emberkedni, mert a Barcelona védelme bőven sebezhető.

nils_h 2009.05.20. 13:46:44

Íme egy gyatra próbálkozás összekötni a Bundást a PL-t és az UEFÁs posztot. Sokáig töprengtem, hogy beküldjem-e, annyira rossz, de végül úgy döntöttem, hogy megérdemlitek!

HULL a pelyhes fehér HO(-)
NESS-i kedvence a Glasgow

poolfanati 2009.05.20. 14:29:38

Mező szélén van egy kasza,
a parasztnak nagy a ...munkakedve.

Rákóczi út girbe-gurba,
minden sarkon áll egy ...villanyoszlop.

poolfanati 2009.05.20. 14:34:06

@zyndar: carra szerette volna ha reinának meglesz a 20. clean sheetje. mivelhogy arbeloa már sokadjára hibázott és mindig carra tisztázott helyette jogos volt a vita.
vds-nek 21 clean sheetje van. kiváncsi vagyok hogy játszik-e a hull ellen.

wilco 2009.05.20. 14:36:58

@poolfanati: nem fog. azért röhögtem amikor Carra mondta hogy szeretnék ha Reina megnyerné a 'Golden Glove'-ot, a legtöbb cleen sheet okán. hallott már erről valaki? :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.20. 14:43:05

Eduardo underwent simple revision surgery on his left ankle earlier today [Wednesday, May 20].

The operation went well and Eduardo will follow a dedicated rehabilitation programme throughout June.

He is expected to return to full training in pre-season with the rest of the squad.

poolfanati 2009.05.20. 14:47:09

@wilco: igen. reina csak eggyel van lemaradva.
szerintem ő védeni fog, biztos kérvényezte rafánál.
nemtom hogy mi dönt egyenlőség esetén, ha olyan van mint a box-ba akkor reina nyer:P

United82 2009.05.20. 14:52:31

@poolfanati:

Csak mákja van Reinának mert Kuszcsaknak és Fosternek is van 1-1 CS-je a PL-ből, azaz akármit is csinál a Pool nem fogja be CS tekintetében a MU-t. Legfeljebb Reina VDS-t, csak éppen VDS kevesebb meccsen játszott, és arra is a fejemet teszem hogy a Hull ellen a padon se lesz, sőt sztem el se utazik.(ahogyan Oshea,Vida,Evra,Carrick,Ando,Giggsy,Scholes,PArk,Rooney,Ronaldo,Tevez,Berba se..és lehet kihagytam még valakiket:):)

ZenZo 2009.05.20. 15:02:10

@Rooney82:
"a fejemet teszem hogy a Hull ellen a padon se lesz, sőt sztem el se utazik.(ahogyan Oshea,Vida,Evra,Carrick,Ando,Giggsy,Scholes,PArk,Rooney,Ronaldo,Tevez,Berba se..és lehet kihagytam még valakiket:):) "

Officials from Newcastle, Middlesbrough and Sunderland have discussed taking legal action if Manchester United field a weakened side against Hull.

Másrészt szerintem CR ott lesz. Biztosan sírna, ha a pihentetés miatt nem lehetne gólkirály. Felmegy, tömik labdával, 20 perc alatt lő hármat, aztán SAF lekapja...

poolfanati 2009.05.20. 15:06:40

@Rooney82: mi meg több gólt rúgtunk. :P:D

wilco 2009.05.20. 15:10:11

@ZenZo: CR valóban nem egy okos játékos, de azért azt csak belátja hogy a Hull ellen, akiknek életbevágóan fontos a meccs és nyilván a keménységtől sem riadnak vissza majd csak nem kéne 3 nappal a bldöntő előtt pályára lépnie...:) másrészt fergie meg nem az a tipus akit érdekel hogy ki miért sír éppen :)

ZenZo 2009.05.20. 15:39:51

@wilco: nyilván, de SAF nem is az a fajta ember, aki flegmán közli, sz*rd már le azt az egyéni címet... szerintem ott lesz, kezdőként vagy padon. Másrészt ha az előbb becopyzott dologból bármi is igaz, SAF sem olyan hülye, hogy ezt kockáztassa, pár sztárt pályára lök, s akkor CR köztük lesz. Lehet, hogy 20 percig, vagy tízig, ha addig rúgnak kettőt.

wilco 2009.05.20. 15:43:57

@ZenZo: ezt a beperelés dolgot a sun írta... nyilván sok igazságtartalma van... meg úgy őszintén, melyik barom edző játszatná a legjobb csapatát 3 nappal az év legfontosabb meccse előtt?

poolfanati 2009.05.20. 15:52:41

a Sun elvileg egy ilyet hozott le: 'Tevez to join Liverpool for £50 million'
honnan a fenéből van ennyi pénzünk? eladtuk az egész középpályánkat?:D

ZenZo 2009.05.20. 15:53:04

@wilco: attól, hogy a Sun írta, még lehet igaz. Szutyok szennylap, de itt azért nem arról van szó, hogy CR 150M a Madridba megy.

Kérdésedre a válasz: Hiddink...

United82 2009.05.20. 16:00:08

@ZenZo:

De nem értem, akkor a Barcát is meg kell büntetni mert a Mallorca ellen a fél tarcsi játszott?..Komolyan nem értem ha ez igaz lenne. Meg hát akik játszani fognak azok a Ligakupadöntőn is játszottak meg az FA kupa elődöntőn...A Spurs+Everton is óvhat:) Baromság...
Az edző joga hogy kit küld pályára..akár az ificsapatot is felküldheti ha úgy tartja kedve...senkinek semmi köze hozzá.

Viszlat 2009.05.20. 16:01:10

@ZenZo: "Officials from Newcastle, Middlesbrough and Sunderland have discussed taking legal action if Manchester United field a weakened side against Hull."

Jesszusom! Ez már majdnem vetekszik idiótaságban a fővárosi alpolgármester mesterséges dugó elméletével.

@pote: ezek a rímek... azért köszi a posztot. :)

nordsee 2009.05.20. 16:15:54

@poolfanati: Remélem nem jön Tevez.
Aguero megy a Realba, "Bozsán" meg jön a Poolba.
Kézenfogva Silvával, persze.
Jobb forgatókönyv lenne... :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.20. 16:22:57

@nordsee: Nem tudom, mit keresne két ilyen szalmasúlyú a PL-ben, szrintem nem valók oda. Tevez a Poolnak mind a 4 támadópozíciójában használható, futballokos, technikás, és erős. A PL-be mindig rizikós spanyolajkút hozni, de ő már bevált.

nordsee 2009.05.20. 16:23:29

szerk.: Aguero => Barca (ofkorsz)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.20. 16:24:51

@Viszlat: Ez tényleg MUHAHA. Nem az utolsó pillanatban kellene elkezdeni iparkodni;)

(Amúgy én Fergie helyében az első csapattal szopnék ki, és röhögnék a markomba.)

Strigo 2009.05.20. 16:31:14

@donnelly: Vagy a cserecsapattal nyerni, az még jobb válasz lenne.

nordsee 2009.05.20. 16:31:15

@donnelly: Torres sem volt gymblaster, most meg egy Terminátor. Viszont mindig is spanyol volt. Tevezen meg azt érzem, folyamatosan hogy erőlködik... Izzadságszagú minden megmozdulása.
És ehhez, mit szólsz (apropó matracosok):
www.origo.hu/sport/focivilag/20090514-atigazolasi-hirek-diego-forlan-a-liverpool-jatekosa-lehet.html

wilco 2009.05.20. 16:31:57

@ZenZo: két éve már történt hasonló, akkor is szinte leadtuk a WHUnak az utolsó meccsünket amivel kiesett a Sheffield. Fergienek meg még jól is jön ez a lehetőség hogy végre keresztbetegyen Shearernek :)

wilco 2009.05.20. 16:37:54

@nordsee: az már régen rossz ha azokból a játékosokból akartok csapatot építeni akik a unitednek nem kellettek. :)

a rizikó meg Villában vagy Silvában tényleg meglenne, egy olyan 'állatban' mint Aguero kevésbé.

@donnelly: Tevezzel kapcsolatban nincs igazad. szélen nagyon nem megy neki mert lassú, és legelöl sem, mert annyira meg nem erős. a csatár mögött a legjobb, de ott a poolban most Stevie G játszik, nagyon is jól. nem hiszem hogy Tevez ott többet játszana.

nordsee 2009.05.20. 16:45:37

@wilco: Vidic meg a Fradinak nem kellett. :P

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.20. 16:52:06

@wilco: Jóval többet nyújtana bármelyik szélen, mint Kuyt, akitől annyiban különbözik, hogy higgadtabb és nem pattan tőle öt méterre a labda, sebességben ca. ugyanaz (Kuyt gólerősebb, cserecsatárnak kiváló). Amúgy, ha Torres mögött Gerrard, Tevez és Benajun rohangál, mindegy ki, melyik posztra van beírva, elég mobilisak.

@nordsee: Forlánt én nem vinném vissza a PL-be. Torres szerintemmindig könyörtelen volt, csak most már ki is van gyúrva, de erős volt ő és gyors mindig. Az izzadtságszagról meg annyit, hogy az egész PL izzadtságszagú, majd pont egy gaucsó bérgyilkos lesz különb?;)

Viszlat 2009.05.20. 17:06:55

@nordsee: szerintem nézd meg a Wigan elleni gólját, aztán beszélgessünk erről az izzadtságszagúságról utána. :)

wilco 2009.05.20. 17:13:55

@donnelly: nem tudom, nem vagyok benne biztos. azért a unitedban 2 év alatt nem sokat láttam tőle olyat hogy lefutja védőjét, bead, forintos labdával hozza helyzetbe csapattársát, vagyis amit neki ott a poolban szélen kellene. de leginkább azt kétlem hogy Rafa kifizet érte 30 misit.

poolfanati 2009.05.20. 18:01:04

@nordsee: bocsi, de ki az a "Bozsán"?

a legjobb az lenne ha villa jönne, szerintem a legerősebb csatárduó a torres-villa.
amúgy beszélhetünk itt csatárokról, de én meglepődnék ha két csatárral játszanánk. akkor gerrard mehetne vissza kkp-nek mascha pedig kiszorulna a középpályáról és máris oda a szűrés.
egy barca féle 4-3-3-at kéne kipróbálni. :)) szerintem emberek vannak hozzá a keretben.

poolfanati 2009.05.20. 18:05:10

@poolfanati: ez a 4-3-3 így nézne ki: reina alap, a hátsó négyes tökmindegy, mascha amolyan toure csak jobb, az ő feladat a szűrés. xabi alonso simán megoldaná xabi hernandez szerepét és ő nem csak 10 méteres labdákat ad. gerrard is jól szervezné a játékot és 40 méterről próbálkozhat.:D
baloldalt lenne babel, jobb oldalt benajun(szerintem ott küldi a legjobban, ha nem gerrardot helyettesíti) és legelöl torres. az összes posztra van plusz ember kivéve a középpályára.

Woland 2009.05.20. 18:07:11

valaki mar betette egyszer videoban, itt egy .gif-fajl a Ceronis nyujtas-jelenetrol:

http://i84.photobucket.com/albums/k38/rotisusu/Soccer_boner_confusion.gif

en majdnem meghaltam rajta.

nordsee 2009.05.20. 18:10:10

@Viszlat: Na jó, lehet, hogy csak simán anti/unszim -patikus. Á, tényleg: menjen az Interbe (vagy a Falcóba)!
Lehet ám aztán, hogy a Pool mez más fényt vet a személyiségre. :)
(Ezt csak azért írom, hátha tényleg az Anfielden köt ki...)

nordsee 2009.05.20. 18:26:16

@poolfanati: Hát nem láttál La Liga közvetítést a SportKlubon? Asziszem Világi Péter vagy ki, hívja így Krikicset.

poolfanati 2009.05.20. 18:33:21

@nordsee: akkor javítsd ki a hsz-ed mert azt hittem hogy "Bozsán" az atleticóban játszik. direkt rá is kerestem az atletico keretére és semmilyen Bozsán nem volt.:D
szóval így értetted: Kun megy a barcába, a barcának nem kell Krikics, ő jön hozzánk.
stimm?:D
szerintem nagy rizikó lenne leigazolni őt.

nordsee 2009.05.20. 19:22:16

@poolfanati: Úgy értettem, igen, de Donelly sem engedi, te sem, úgyhogy... :)
A 4-3-3-as rendszered nem Babelen bukik-e?
"Az összes posztra van plusz ember..."
Ha Pranjic jönne, akkor a padra jó lenne. Ezt a Dossena, Riera, Babel triót feledném amúgy komplett.

wilco 2009.05.20. 19:24:58

@poolfanati: nagy rizikó ez az egycsatáros játék. Torres megsérül, akár csak pár hétre is, ki ugrik be helyette? ngog meg németh? :) szerintem nektek mindenképpen egy olyan ember kéne, aki befér Stevie meg Torres mellé is, de akár utóbbit is tudja helyettesíteni. azért a Kuyt-Benayun szélnél el tudok erősebbet is képzelni, még ha mindketten jó szezont is futottak.

poolfanati 2009.05.20. 19:55:13

@nordsee: crouchy szerint én bele vagyok szerelmesedve babelbe:)) az a lényeg hogy szerintem már most sokat javult és még javulhat.

pranjic egyáltalán nem pool szint. riérával is dossenával egyetértek.

@wilco: de nehéz olyan csatárt találni aki a padon akar üldögélni ameddig torres le nem sérül. persze hogy rizikó az egycsatáros játék főleg ha alig van pótlása torresnek. de most dobjuk ki megint 20 millát mint keanora?
am mostanság torres elvileg játszik de alig lehet észrevenni a pályán.

nordsee 2009.05.20. 20:07:32

@poolfanati: "torres elvileg játszik de alig lehet észrevenni a pályán"
Bizony, meg Kuyt is eltűnt az utolsó harmadra. Benajun viszont jó hajrát futott.
Babel lehet, hogy jó de nem nagyon derül ki. Folyamatosan befele cselez, beadásai neki sincsenek, nem egy tipikus winger.

crouchy 2009.05.20. 20:55:37

úristen. a harmadik dőltbetűsnél esett le hogy ezek versek.:) De nem fanyalgok, köszi pote hogy megcsináltad. bár nyugodtan várhattál volna vele. Csiszolhattad volna még egy kicsit:)

crouchy 2009.05.20. 21:10:05

A poolt beérte a MU ez fact,
de a 18 elég lesz ezeknek.
Carra ordított mint a mandragora
mert ne mfogta emberét arbeola
Bocik farkai tarkák,
idén kiesnek a szarkák

crouchy 2009.05.20. 21:10:48

@crouchy: ezek most nem Weöres-szintűek de nekem jólesett:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.20. 23:18:45

ide is:

3 brazil gól az ukrán-német döntőn, lehet az Arsenal meccseken angolozni... :)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.05.21. 02:56:53

@morphine:

teljesen igazad van, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elhatárolódjak pöte kollégától: konzervatív fiatalemberként magam is inkább a birmingham booty callt favorizálom.

Lencse. 2009.05.21. 08:32:40

@Rooney82: Fergie ott lesz egyáltalán?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.21. 09:03:02

:torkot köszörül:

Légy esett az eperdzsemba
hová tűntél Djemba-djemba?

United82 2009.05.21. 09:22:13

@Lencse.:
Elküldhetné maga helyett Ole-t nyugodtan:)

spigo 2009.05.21. 09:29:34

@poolfanati: "e nehéz olyan csatárt találni aki a padon akar üldögélni ameddig torres le nem sérül."

Nemeth Krisztian? :))

rizla 2009.05.21. 09:32:41

@poolfanati: ki az a xabi hernandez? mascherano jobb lenne, mint touré? babel=iniesta, benajun=messi.. hát ez elég meredek, dolgozz még ezen a szisztémán

luis garcia 2009.05.21. 09:51:44

@rizla: lehet, hogy egyénileg nem ugyan olyan képességűek a Liverpooliak, mint ezek a Barcások, de hogy csapatként jobban funkcionálnak, az biztos.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.21. 09:53:42

@luis garcia:
ezt jó lenne mégegyszer átgondolni,
úgy h levetted a szemellenzőt

Messi88 2009.05.21. 10:09:47

@luis garcia: abban lehet igazság inkább, hogy ahhoz képest, hogy egyénileg milyen képességűek, csapatként tényleg a "várhatónál" jobban működnek. (most nem Gerrardra vagy Torresre gondoltam).Persze így sem jobbak a Barcánál :)))

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.21. 10:41:54

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: @nils_h:

Hát komolyan, már egy PL poszhoz is folyton az urban dictionary-t kell forgatnom, ez kész.... ezentúl az NST is inkognitó-ablakos site lesz nála ;-)

luis garcia 2009.05.21. 12:36:18

@pote: miért kéne levennem? a Liverpool a legutóbbi találkozásukkor kiverte a Barcát, idén pedig az a Chelsea ütötte el őket, akiket a Pool a bajnokságban oda-vissza vert.

luis garcia 2009.05.21. 12:37:26

@luis garcia: márminthogyugye, nem ütötte el őket nyilván, de jobbak voltak. :)

Messi88 2009.05.21. 12:55:46

hát csak kiderült hogy a trófeát idén sem nyerő Lpool erősebb, mint a triplázásra is esélyes Barca. Sokat ferdítettél, csak 1-2 gondolat: a Poll egy teljesen más, sokkal gyengébb Barca ellen jutott tovább idegenben lőtt góllal. A Chelsea meg a 2 meccs alapján nem volt jobb a Barcánál, ja és ennyi erővel a ZTE a legjobb, hiszen megverték a MU-t

szferi 2009.05.21. 13:06:29

@Messi88: akkor sajnáltam igazán hogy kiesett a pool, mikor már láttam a két barca - chelseat. egy ilyen barcával feltöröltük volna az anfieldet.

Messi88 2009.05.21. 13:17:29

különben szimpatikus csapat ez a Pool csak a szurkolói...:))))

szferi 2009.05.21. 13:27:15

@Messi88: szájhős, csak mert legutóbb is mi nyertünk?

t.o.d. 2009.05.21. 13:31:13

@Messi88: "A Chelsea meg a 2 meccs alapján nem volt jobb a Barcánál"
Dehogynem. 180 percen keresztül az történt a pályán (a bíráskodáson kívül), amit a Cselzi (Hiddink) akart, aztán a végén kb 15 másodpercig nem. Nekem teljesen semleges volt a meccs, de azt kell mondjam, hogy a Kékek jobban megérdemelték volna a döntőt, hogy aztán Terry megint rúghasson tizit... :-) Go MU!

Pöte, a MU-Pool rajz nagy király, hol bírsz ieneket találni??? :-)))

Messi88 2009.05.21. 13:35:19

@szferi:"egy ilyen barcával feltöröltük volna az anfieldet." erre gondoltam

Messi88 2009.05.21. 13:36:17

@t.o.d.: ízlések és pofonok, szerintem meg a Chelsea 180 percen keresztül nem akart focizni

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.21. 13:43:08

@t.o.d.:
Glory nevű kedves olvasónk kommentelte be az utolsó posztba :)

nils_h 2009.05.21. 13:53:37

@t.o.d.: a legutóbbi bajnoki összecsapáson meg jobb volt a MU mint a Pool kb 90 percen át, a Pool meg csak kb 4x1 percig volt jobb? Vagy hogy van ez t.o.d.?

ZenZo 2009.05.21. 14:13:41

@Messi88: ó, ezeket imádom. A Barca meg akart, csak nem tudott... hurrá, éljen a foci.

Viszlat 2009.05.21. 14:25:18

Remélem a jövő heti döntő után olyanokat olvasgathatok majd itt, hogy "igaz, hogy kikapott a Barca, de Messi kétszer befűzte Evrát". :))

wilco 2009.05.21. 15:13:47

@poolfanati: ezért mondom hogy olyan játékos kell aki tud Torresszel együtt, meg nélküle is játszani. mert azért azt ugye ti is belátjátok hogy itt egy szem Torresszel nem lesz többfrontos harc jövőre sem - mármint eredményes :)
mindenesetre szerintem a poolnak ez most egy nagyon-nagyon fontos nyár lesz, nagoyn okosan kell igazolni ha tényleg bajnokok akarnak lenni.

ZenZo 2009.05.21. 15:37:01

@wilco: erre/ehhez most adott minden. A különböző sajtóorgánumok tele vannak azzal, hogy Rafa arra élvez, most teljesen ő irányíthatja az átigazolásokat, nem lesz másnak beleszólása...

wilco 2009.05.21. 16:19:40

@ZenZo: kiváncsi leszek. azért igazolt Rafa az elmúlt években jópár másodrendű játékost spanyolorszgából, akiket nem hiszem hogy a board erőltetett. de most legalább egy kifogással kevesebb lesz :)

Glory 2009.05.21. 16:33:46

@t.o.d.: tenyleg en voltam :) es itt: therepublikofmancunia.com/ neha elofordulnak ilyenek :)

ZenZo 2009.05.22. 11:21:53

@wilco: na ja, gyanus azért, hogy a spanyolokkal nem Hicks-ék tömték tele a keretet. Kíváncsian várom, hogy továbbra is Degenek és Rierak jönnek majd a nyáron, vagy normális igazolások is befutnak-e...

wilco 2009.05.22. 13:08:46

@ZenZo: majd kiderül, de Rafa már megint lenyilatkozta hogy neki sokkal nehezebb igazolnia mert a unitednek sokkal több pénze van :)

Viszlat 2009.05.22. 13:37:30

@wilco: oké, tegyük fel, sztárjátékosra, klasszisra nincs pénze (vagy max egyre), de azért ettől még lehetne NAGYON JÓ játékosokat igazolni, főleg, hogy a United nem valószínű, hogy idén tömeges vásárlásba kezdene.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.22. 14:11:35

@Viszlat: ki az a játékos, aki megszerezhető olcsóért és azonnali erősítést jelent a Liverpoolnak nemzetközi, valamint angol szinten is?

drosiii 2009.05.22. 15:14:29

@JClayton: pablo hernandez, downing, illetve a NU-ból még owen, smith ?

luis garcia 2009.05.22. 15:26:56

@drosiii: Downing talán. Pablo Hernandezről nem hallottam, Owen eszegesse csak a saját maga által főzött levest, meg egyébként sem férne már be a mai csapatba. Smith-t meg hagyjuk, ő az a védekező középpályás-csatár ugye?;)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.05.22. 15:51:25

@wilco: Ezeket a "nekik több pénzük van" nyilatkozatokon mindig jókat röhögök. Az Poolnál olyan kevés a pénz, hogy Gerrard segélyből él. :D

wilco 2009.05.22. 16:59:39

@JClayton: vannak azért elérhető minőségi játékosok... de sokkal nagyobb baj a poolnál hogy Gerrard óta nem került fel ifi a kezdőbe, de még a keretbe is alíg...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.05.22. 17:48:25

ha Robbie Keane-re volt 22 guriga, annyiból már David Silvát lehetett volna igazolni, s azért David Silva stabil tagja annak a középpályának, amelyben Fabregas csak csere.(Ráadásul korban is nagyon hasonlóak)
Egy harcias Juninho Paulista biztos elférne a Liverpoolban.
Ha egy kicsit jobban belenyúlnak a zsebükbe meg jöhetne David Villa, aki egyedül legalább három támadófelállást hordoz magában. Játszhat Torres mögött, mellett és ha előbbi elfárad akkor helyette se nagyon gáz a dolog.
Az igazán érdekes a kettő David együttes igazolása lenne, mert bár az elmúlt két évben nem sokat játszottak együtt (tavaly Villa volt sokat sérült, idén Silva), de van bennük potenciál rendesen.
Ráadásul a BL szereplés elmaradása qrva szarul érinti a Valenciát, mert Villa biztos elmegy egy BL csapathoz. Silva azért hűségesebbnek tűnik, de a klub meg előbb-utóbb úgyis el fogja adni, mert jelenleg rajta kívül nincs igazi értéke.

ZenZo 2009.05.22. 17:48:33

@wilco: ez nem csak a Poolnál látható hiányosság, tavaly a Chelseanél is szélnek eresztették az utánpótlásért felelős gárda felét (játékosfelfedezők számának megfelezése, stb), pedig ez nem feltétlenül az ő hibájuk/felelősségük, hanem a nagycsapat edzőié meg a teljesítménykényszeré. Pedig hát a klubhoz kötődő, kinevelt játékosok elhivatottsága sok esetben össze sem hasonlítható a trófeáként küzdő "outsiderekkel". Terry óta nálunk sem sikerült még komoly teljesítményt letenni a nagycsapatban, bár páran legalább már közel ülnek a tűzhöz (Mancienne, Stoch, Di Santo, Sinclair, Sahar - utóbbi kettő mondjuk egyre inkább kikerül a körből, jelenleg kölcsönben vannak)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.22. 18:11:15

Igen, a járható út az lenne, ha kevés, de minőségi igazolásra pazarolnák el a milliókat - és akkor sokat (Silva és Villa kettőse pont jó lenne erre a célra), a keret feltöltése meg az ifiből menne. A Manchester United az utóbbi pár évben ezt a taktikát követi, ideje lenne észrevenni Liverpoolban is.

wilco 2009.05.22. 18:31:30

@JClayton: pontosan, jóval előbb tartanátok ha nem kéne még Dossenákra is hétmilliókat elkölteni, hanem ilyen kalibert az ifiből fel lehetne hozni. persze nem megy ez egyik napról a másikra, de addig Rafa ne sírjon hogy ejnyebejnye csúnya gonosz united, amíg a saját háza táján nem működik minden tökéletesen. és azt sem szabad lebecsülni, hogy az olyan játékosok akik gyerekkoruk óta ízig-vérig pool szurkeszek, a mentalitásuk, hozzáállásuk miat nem ritkán 30 milliós igazolásokkal is felérnek. Ferguson bő 20 éve nyomja ezt a taktikát, a tehetséges ifik mellé beszúrja a 20-30 milliós játékosait, ezt azért 20 év alatt le lehetett volna már másolni merseysideon is. azt gondolom Rafa is elsősorban ezért lett ideges az ottani vezetésre, hogy mennyire elfuserált, régimódi módszerekkel dolgoznak, és mekkora ott is a lemaradás profizmusban pl. a Unitedhez képest.

Viszlat 2009.05.22. 21:31:57

@JClayton: fogalmam sincs, nem nagyon figyelgetem ilyen szempontból a többi bajnokságot. De valszeg még spanyolban is találna azért egy-két használható játékost elfogadható áron...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.23. 07:54:04

@wilco: disclaimer: nem vagyok Liverpool-drukker :) Angolfoci-drukker vagyok, aki az utóbbi időben kicsit kezdi unni, hogy mindig a Manchester nyer, de azért szeretne egy jó MU-t, egy jó Liverpoolt, egy jó Evertont, stb.stb.

drosiii 2009.05.23. 12:28:21

„Bizonyára túl öreg vagyok a Realhoz” – mondta Ferguson arra reagálva, hogy sajtóhírekben Juande Ramos lehetséges utódjaként sokkal többször emlegetik Arsene Wenger és José Mourinho nevét az övénél. - by nso

Mekkora arc már az öreg :))

neeson 2009.05.23. 12:56:27

Nem örülnék neki, ha a 2 valenciás közül bárki is menne a poolba. Ami azt illeti, a Unitednél üresedés van szélső poszton (nem azért mert CR megy:D) és Silva lenne a legjobb igazolás
süti beállítások módosítása