Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 36. + Hétvégi jóslatok 37.

2009.05.16. 08:30 pote

Hivatalosan még nem ez a harc lesz a végső, de sanszos, hogy több helyen is dobálhatjuk a pontokat az "i"-re. A kiesés ellen papíron nyolcan, valójában csak öten küzdenek, a nemzetközi kupaindulásért még négyen vannak versenyben, míg a bajnoki versenyfutás egyegészegytized esélyes maradt. Lapozás után átnyálazzuk az elmúlt napokban lejátszott tizenegy meccset, a kiesőjelölteket és a bajnokot kicsit jobban körbejárjuk, majd a harminchetedik (prímszám, vigyázni) forduló meccseihez fogant gondolatainkat is leírjuk Nektek.

Essünk túl először a harminchatodik forduló legérdektelenebb mérkőzésén. Nem elég, hogy a bajnokság végkimenetele szempontjából Howard Webb fodrászának a vacsorája több izgalmat tartogat, a csapatok még hétközi BL-kudarccal is melegítettek a tét nélküli (tétlen?) rangadóra.
Sok meglepetéssel nem szolgált a kilencven perc, be is aludtunk rajta. Az Ágyúsok elég rendesen összeroppantak. Ritkán kap egy csapat hazai pályán hét gólt öt nap alatt, de Wengerék ezt is abszolválták, jár nekik a vállveregetés. Kezdjük azt hinni, hogy Arsavin nélkül egy egyeneset sem tudnak a labdába rúgni.
Ellenben a Chelsea gyorsan talpra állt. Drogbát nagy nehezen sikerült rávenni a vasárnapi ebéd után, hogy most már ne mutogasson tágra nyílt pupillákkal, strandpapucsban a norvég sporira, és - Hiddink merész döntésének köszönhetően - húztak egy stoplist a lábára, majd gyorsan nullnullnál adott egy asszisztot az Emiratesben. Az elefántcsontpartival kapcsolatban több pozitív jelzőt ne várjatok tőlünk, mert nagyon a bögyünkben van. Annyira, hogy az ellenszenves sportelemeket kezelő tabellánkon - egy honi kosár és egy olasz fociklub mögött - fellépett a dobogó legalsó fokára. Igazából ehhez legkevésbé Övrebö elleni kirohanása járult hozzá, mert minket a gerinctelen fetrengései, szimulálásai, reklamálásai és időhúzásai billentettek ki nyugalmunkból.
A kiszivárgó pletykák szerint Ancelotti lesz nyártól a Kékek menedzsere. Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy ezzel egy eredményes korszakot zárnak le egy huszárvágással. Hacsak Carlo nem hozza magával Ambrosinit, Kaladzét, Dinnyót, Pippót.
Arsenal - Chelsea 1-4

Volt két gólnélküli meccs szombaton.
Liverpoolból a Spurs hozott el egy pontot. Az eredménnyel mindkét oldalon elégedett lehettek a felek, mert a játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt három pontot. Howard így a - klubcsúcsot jelentő - tizenhatodik klínsítjét hozta le a szezonban, és klasszisokkal több esélyük van kupát nyerni ebben a szezonban, mint Everton városrész másik patinás klubjának. A Spurs különösen az első félidőbe játszott jól, és még mindig reális esélyük van kilépni újra az európai porondra. Everton - Tottenham 0-0
A Sunderlandnek sem sikerült gólt szereznie, pedig Richardson könnyedén mesterhármast lőhetett volna. A vendégek nyomasztó fölénye annyira nem érett góllá, hogy a végén a Bolton is nyerhet volna (a bolton, hejj de régen írtuk ezt le, pedig milyen sz*r), de Fülöp óriásit védett. A BBC kiemelt kommentjei között ez volt olvasható a meccsriportban: Fulop may have kept Sunderland in the Premier League with that save. Bravó! Nem lehet azt mondani, hogy nem ragadná meg az adandó lehetőségeit. Bolton - Sunderland 0-0

A Craven Cottege-on, simának mondható mérkőzésen, győzött a Fulham a Villa ellen. Talán egész Európában Barryék vannak a legpocsékabb formában, a hazaiak meg pole pozícióban vannak - a kupaindulást jelentő - hetedik hely megszerzéséért folytatott csatában. Gera végig pályán volt, de a meccs hőse Kamara volt.
Fulham - Aston Villa 3-1

A Rovers legyőzte a Pompey-t, így nagyon közel került az őszi PL-rajthoz. BigSam tanítványai pazarul hajráznak, le a kalappal előttük. A Portsmouth megtorpant, de már nem elég csak nekik akarni, hogyha ki akarnak esni.
Blackburn - Portsmouth 2-0

Nézzük a kiesés rémével közvetlenül érintett brigádot.
A Hull hosszú kemény munkával küzdötte le magát a kieső helyre, míg a Stoke teljesen ellentétes ívet járt be, így itt hatványozottan igaz a mondás: az nevet igazán, aki a végén nevet. Petink szerencsére most sem játszott. Hull - Stoke 1-2
Az Albion is elég látványosan menekül, de ők egy kicsivel lejjebbről indultak így továbbra is csodaszámba menne a bennmaradásuk. Taps nekik is jár. West Brom - Wigan 3-1

A forduló meccse északon volt, és nem is kellett csalódnunk. Elképesztő hangulat, emberfeletti iram és utolsó percig tartó izgalmak jellemezték a hétfő esti előadást. Egyértelmű, hogy a jobb csapat nyert. A Boró annyira impotens az egész szezonban, hogy még a derbin is az ellennek kell öngólt rúgnia, hogy meg tudják zörgetni a hálót. Elég valószínű, hogy az újonnan rendelt góllövő cipőiket már csak a Championshipben kell boxolniuk.
A Geordiek azonban a saját kezükbe vették a sorsukat. A lefújás pillanataiban a hangulat eufórikus volt. Mintha bajnokságot nyertek volna. Nekünk kicsit ez már túlzó is volt, mert azért nem tűnik sétagaloppnak a hátralévő száznyolcvan perc sem. Shearer ettől függetlenül - tökéletes cserékkel - behúzta első menedzseri győzelmét, amihez az NST is szeretne ezúton gratulálni. Ha a vonal felett végeznek, akkor az Év menedzsere díjat neki adjuk. Mivel Giggsé a játékosok díja, így kapusok közül Kingsont jelölnénk, a legjobb tinédzser Macheda lenne, míg az év visszatérője Rosicky nálunk.
Newcastle - Middlesbrough 3-1

Három meccs maradt még elvarratlanul, de ezek a bajnoki címről döntöttek.
Gerrard duplájával és Babel közelijével a vártnál sokkal simábban hozta el Londonból a három pontot a Pool. Az eredményen kívül egy valami fog mindenkiben megmaradni ezzel a meccsel kapcsolatban: Di Michele és Carragher duettje.
Jamie a félpályánál egy hátrapasszolt labdával próbált meg varázsolni (jobban megnézve volt abban biciklicsel is), ami az olaszhoz került, aki bevágtatott a tizenhatoson belülre, majd egy rossz cselt követően megbotlott a mészcsíkon. Ekkor rögtön előjöttek belőle az ösztönök, a botlást buktatásnak próbálta álcázni, majd ártatlan képpel, hevesen elkezdett reklamálni. Sikerrel, hiszen csak sárgát kapott, pedig - némi humorérzékkel - ki is lehetett volna állítani.
West Ham - Liverpool 0-3

Hiába kerültek pár órára a tabella élére Torresék, szerdára már csak matematikai esélyük maradt a címvédésre bajnoki címre.
A MU először a City-t tudta le egy hangulatos, de színvonaltalan meccsen. A városi rivális tényleges veszélyt nem jelentett a bajnokra. Robinho, a szokásos felszisszenek-kezembetemetemazarcom-égfelénézek mozdulatsoron kívül, sokat most sem tett hozzá a csapatjátékhoz. Ellenben jó volt nézni a bolgárok visszatérését. A nyári felkészüléskor -a leendő menedzserük helyében - mi a Petrov-Elano-Ireland-Bozsinov négyesre építenénk az alaptaktikát.
A derbi is tartogatott mókás jeleneteket. CR kirohanása is ide sorolható. Az a műbalhé, amit a lecserélésekor lenyomott, tökéletes alakítás volt. Duzzogot, csapkodott, mintha a világbajnoki döntőn, egálnál hozták volna le. A padon meg olyan látványosan csóválta a fejét a kamerának, hogy majdnem elkezdtünk izgulni a nyaki csigolyáiért. Aztán a szerdai meccsen kiderült, hogy vasárnap még csak a menzesz első napja volt, mert a hormonok a JJB-ben is hatottak a portugál hisztiközpontjára. Toporzékolt minden földrekerülésekor, majd az ellenfél tizenhatosáról képes volt visszapofázni az öregnek egy elbaltázott ziccer után. Idén alig foglalkoztunk vele, mert úgy tűnt visszavett az arcából és némi csapatjáték iránti alázatot is kezdtünk felfedezni a játékában, de ebben a pár napban elbizonytalanított minket újra. Mi fociznánk a helyében, és nem vonnánk kétségbe Ferguson döntéseit, mert a skótnál kicsivel több van az asztalon.
A másik mosolyogtató jelenet Tevez nevéhez köthető. Az utolsó pillanatokban olyan távolságból hagyta ki a nap helyzetét, hogy felmerült bennünk, hogy a szünetben fogadott arra, hogy harmadszor is megkoccolja labdával a kapufát.

Oltanánk tovább is az argentint, de nem tesszük, mert három nappal később - pár perccel beállása után - zseniális góllal egyenlített. Az ösztönök, ahogy Di Michelénél, itt is működésbe léptek. Tavaly a Riverside-on egyenlített, ami közvetve a bajnoki címet jelentette. Most ez a találat tűnik a triplázás kulcspillanatának. Hihetetlen, hogy a jövőjét körülvevő bizonytalanság ellenére, ennyire tud koncentrálni. Kalapemelés itt is, de mi Berbatov mellett döntenénk most is, ha választani kellene közülük.
A United erejét tökéletesen szemléltette a Wigan elleni mérkőzés. Minden para nélkül, erőből, mégis két szép találattal, bedarálták a hősiesen küzdő hazaiakat. Az első félidő különben maga volt a csoda. Helyzet itt, helyzet ott, folyamatos játék. A hazaiak gólja szerencsés volt, de nem érdemtelen. Szegény Vidics, úgy kereste a labdát, mint Kokó a sarkot Chacón pofonja után a Kisstadionban. Aztán a második félidőre elfogyott az Athletic ereje, és ezzel a meccs is vesztett élvezeti értékéből. A korainak mondható egyenlítés után a MU győzelem már nem volt meglepő. Innen nagyon nehéz lesz elveszteniük a címet.
Man Utd - Man City 2-0
Wigan - Man Utd 1-2



És akkor gyorsan nézzük az elkövetkező három nap műsorát.
A kiesés ellen óriási harc várható. A West Bromnak, ha szerencséje van, akkor már egy olyan Poollal kell meccselnie, amelyiknek nem lesz esélye a bajnoki címre. Egy esetleges győzelem sem jelent biztos esélyt az utolsó fordulóra.
A Boró a fostalicska Villát fogadja, és le is fogja őket győzni, mert ez az ellenfél, akit akkor is meg lehet verni most, ha ők nem is akarják.
A Hullnak akár még könnyű dolga is lehetne, de a Boltonnak is kell még egy picike pont, így mi ott a nagyonnembékés ikszre esküszünk.
Shearer gárdájának Geráék ellen kell megtartaniuk a kibrusztolt álomhelyezést. Érzésünk szerint, ezt a többi eredmény alakulásának - és jobb gólkülönbségüknek - fogják köszönni.
Fülöp Marciéknak az év meccse következik. Egy esetleges vereség esetén nagyon meleg lehet pite, így honfitársunk  vállán óriási teher fog nehezedni. Reméljük, bírni fogja. Egy mindenkinekjó döntetlen elég valószínű.
West Brom - Liverpool 1-1
Middlesbrough - Aston Villa 2-0
Bolton - Hull 0-0
Newcastle - Fulham 2-2
Portsmouth - Sunderland 1-1


A hátralévő meccseik a veszélyeztetetteknek:
WBA: Pool (o), Rovers (i) - 1p.
Boró: Villa (o), West Ham (i) - 3p.
Hull: Bolton (i), MU (o) - 2p.
Newcastle: Fulham (o), Villa (i) - 4p.
Sunderland: Pompey (i), Chelsea (o) - 2p.
Pompey: Sunderland (o), Wigan (i) - 1p.
Rovers: Chelsea (i), WBA (o) - 1p.
Bolton: Hull (o), ManCity (i) - 1p.
Ezen tippjeink alapján, a jelenlegi utolsó három esne ki.

A Fulhamen kívül a Spurs, a West Ham és a City is esélyes a hetedik hely megcsípésében. Egyik alakulatnak sem lesz könnyű dolga. Év elején a City-t és a Sarkantyúsokat várta a közvélemény erre a helyre, most a másik két csapatnak könnyebb lesz a dolga. Mókás, de akár az Everton is eldöntheti, hogy kit visz magával Európába, mert még a Fulhammel is játszik.
Tottenham - Man City 1-0
Everton - West Ham 1-0

Lesz két meccs, amik helyett Csöncsön a cölibátust választaná, így erre karaktereket nagyon nem pazarolunk.
Stoke - Wigan 0-1
Chelsea - Blackburn 3-0
(ha Cechnek lesz jó kirúgása hazagurított labdából, akkor felkérjük jövőre az - örökké kapusproblémákkal küzdő - nst.blog.hu kispályás csapat hálóőrének)

És igen, szerintünk bajnok lesz a United, már szombaton.
Man Utd - Arsenal 3-2

A tippversenyt v1ktor döntötte el. Az ő győzelmével behozhatatlan előnyre tettek szert a kommentelők (NST - Kommentelők 14-18). Itt szeretnénk megköszönni habitang kollégának a közreműködését. Kivánjuk neki, hogy minden Liv Tylerrel kapcsolatos álma valósuljon meg, de a végén harapja le.
Természetesen megpróbálunk kozmetikázni az eredményen, így várunk most is tippeket. Aki először bekommenteli a megérzéseit (clfo-nak sikerült, egy remek logoval megspékelve), az lesz az ellenfelünk ezen a héten.

Bolton - Hull 1:1
Everton - West Ham 3:1
Man Utd - Arsenal 2:1
Middlesbrough - Aston Villa 2:2
Newcastle - Fulham 1:1
Stoke - Wigan 0:0
Tottenham - Man City 0:2
Chelsea - Blackburn 3:0
West Brom - Liverpool 0:2
Portsmouth - Sunderland 1:1

392 komment

Címkék: üveggömb premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr501124336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clfo 2009.05.16. 08:46:17

Bolton - Hull 1:1
Everton - West Ham 3:1
Man Utd - Arsenal 2:1
Middlesbrough - Aston Villa 2:2
Newcastle - Fulham 1:1
Stoke - Wigan 0:0
Tottenham - Man City 0:2
Chelsea - Blackburn 3:0
West Brom - Liverpool 0:2
Portsmouth - Sunderland 1:1

hrvth 2009.05.16. 09:22:20

Ha egy lehetőség adandó, akkor még nem jött el (beálló melléknévi igenév).

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.16. 10:12:37

A múltheti vereségben én is ludas vagyok, ugyanis egyeztettem volt Lawróval, és ami nála meg nálam egyezett, de habitang kollégánál nem, azokat átjavítottam. Természetesen ezek mind telitalálatok lettek volna, tehát nem ő a hibás:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.16. 10:25:29

@clfo: Ilyen logóval kimoderállak!;)

capor_ 2009.05.16. 10:29:20

Boro kiesik és remélhetőleg Downing jön a 'Poolba.!!

questra 2009.05.16. 10:51:27

Nagyon jó a poszt. A C. Ronaldós részen feküdtem a nevetéstől.
Azért remélem, a Manchster ma behúzza.

kavics30 2009.05.16. 10:58:16

pote@ ez nagy volt!
Di Michele és Carragher duettjét külön köszönöm, remek hétvégét csináltál nekem!
Drogbával maximálisan egyetértek, ugyanezeket váltotta ki belőlem is.

az áthúzott címvédés miatt pedig...barack a fejedre :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.16. 11:13:17

"A Boró a fostalicska Villát fogadja, és le is fogja őket győzni" - Mentél volna színházba inkább :)

ChapMan (törölt) 2009.05.16. 11:22:14

többrétegű a tétje a a mai meccsnek, ha a MU pontot szerez, bajnok ez tiszta:)

ha bajnok lesz,akkor 18-adszor lesz az,ennyi van a Pool-nak is aki eddig rekorder volt ebben, mint legtöbbszörös angol bajnok, ugye mióta PL a PL még sosem nyerték meg

és hát nagyobb esélye van a MU 19. mint a Pool 19. győzelmének jövőre, mert a Pool idén abszolút felülteljesített, már eleve,hogy harcban voltak így a legvégén,sőt még mindig harcban vannak az aranyért, ez náluk ritkaság mostanában

a MU viszont tavaly sokkal jobb volt, legalábbis játékban, gólokban is, viszont idén úgy néz ki több ponttal leszünk bajnokok:)

aztán ha ma meg lesz a bajnoki ünneplés a pályán, az érmek kiosztásával, akkor a Hull ellen lehet full csere csapattal tolni,vagy pihentetni ,akit Fergie éppen akar,mert rá 3 napra BL-döntő,semmi értelme 3 nappal előtte 90 percet játszani, egy tétnélküli meccsen, pláne hogy 1-1 sérülés becsúszhat bármikor, és így rácseszhetünk a döntőben(ez a Barca-ra is igaz persze,de ők már bajnokok végülis)

ez a Hull-nak sem mind1, mert talán bent maradhatnának,ha ma leverik a Bolton-t idegenben,aztán a tartalékos MU-t otthon, az 6 pont, talán a Sunderland és a Newcastle sem fog már nyerni és akkor meg is van

még a WBA-nek is van esélye:D, nekik se jönne rosszul ha holnap egy csalódott liverpooli bagázs ellen játszhatnának:)

sztem nem az a 3 csapat esik ki,aki most az utolsó 3 helyen áll,szóval a Sunderland-et meg a Newcastle-t én még nem érzem biztosnak

Giggs 11. PL aranyérmére készül, éppen amennyi a mezszáma

Gerrard a rivális csapat ikonja pedig május 30-án ünnepli 29. születésnapját,ami éppen egyenlő Giggs bajnoki címeinek + a MU bajnoki címeinek összegével:D

illetve 2 MU vereséggel és 2 Pool győzelemmel bajnok a Pool

ez már csak amolyan Benítez-féle FACT .

poolfanati 2009.05.16. 11:27:01

@ChapMan: láttad a "23-as szám" című filmet?
szerintem neked való. :D

Alexandrpato 2009.05.16. 11:30:43

a Di Michele-Carragher táncon kívül külön köszönet a carrick+rooney képért, már a múltkori posztnál kommenteltem, hogy valószínűleg, az év gólöröme volt. Egyébként BigSam bizonyította, hogy az egyik legjobb edzője a PL középcsapatoknak.

capor_ 2009.05.16. 12:40:52

@poolfanati:
Hát hallottam ezt is, de remélem nem...

Glory 2009.05.16. 12:42:03

atol felek hogy a mai meccs olyan lesz mint a tavalyi man city elleni. hatalmas varakozas, ugye mikor ha nem most felallas, erre gorcsos akaras es vereseg. es akkor az eleteert kuzdo hull ellen kellen idegenben hozni (akkor pedig megnagyobb stressz). remljuk a legjobbat 6-0 a felidoben es akkor megnygszok.

kutyacica 2009.05.16. 13:15:34

na akkor most termeszetesen be kell idezni Fergie mestert 2002-bol:

“My greatest challenge is not what’s happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that.”

Azota +3 bajnoksag itt, egy kover nulla ott. Komolyan, egyszeruen belegondolni is felelmetes hogy mit vitt veghez ez az ember. Gondoljatok csak bele, honnan indult ez a meccs 22 evvel ezelott. Szerintem az eg vilagon senki nem vette komolyan az erkezesekor, hogy befogjuk a scousereket, erre most tessek. 1 arva pontocska. Es az, hogy a Premiership legpatinasabb rivalizalasa szolgaltatja a lehetoseget arra, hogy megszerezzuk, raadasul hazai palyan...1xuen tokeletes. (Meg egy erdekes fun fact amit ChapMan nem emlitett: 10 elsosegbol mindosszesen 1etlen szuletett meg az Almok Szinhazaban, eddig).

Meg kell lennie, nincs mese, ennek most meg kell lennie!!! GLORY MAN UTD!

ChapMan (törölt) 2009.05.16. 13:23:09

Van der Sar
O'Shea Vidic Evans Evra
Fletcher Carrick Giggs
Ronaldo Tevez Rooney

Subs: Kuszczak, Neville, Rafael, Anderson, Park, Scholes, Berbatov.

ez a mai keret,felül a kezdő nyilván, a taktikai felállás változhat:D

Arsenal meg valahogy így:

Fabianski
Sagna Toure Song Gibbs
Nasri Fabregas Denilson Diaby
Arshavin
Van Persie


Subs: Mannone, Vela, Walcott, Ramsey, Silvestre, Bendtner, Eboue.

Adebayor nincsen, nem fog hiányozni:)

poolfanati 2009.05.16. 13:26:03

@ChapMan: arshavin?
fellebent egy apró remény lángocska.

ZenZo 2009.05.16. 13:26:21

Na kedves nst, semmi sértődés, ezek csak apró megjegyzések lesznek részemről, de néha azért... na mind1.

Azt tudtam, hogy a Chelsea nem a szívetek csücske, nem is volt az habi idején sem, most sem az, hát, szívetek joga. S nyilván ez egy blog, s mint olyan, nem is kell, hogy objektív legyen, fel is vállaljátok a szubektív részeket, ami rendjén is van. DE. Nem is értem néha, mit várnátok még a Chelseatől ahhoz, hogy pár elismerő szóval illessétek őket. Függetlenül a mérkőzés lényegében tét nélküliségétől, nem sz*r, értékelhetetlen játékkal, játékvezetővel vagy mákkal gurítottak egy laza négyest az Emiratesben. Nem várok én ezért agyba-főbe dícsérgetést, félreértés ne essék, de annál azért többet, hogy "a Chelsea gyorsan talpra állt". Ilyenkor rohannak meg azok az érzések, hogy ha 6-0-lal kiütjük a BL-ből a Barcelonat, akkor is csak fanyalgást olvasnék tőletek.

Nem volt abszolút jó szezonunk, a téli balf*szkodágunknak köszönhetően ott állunk, ahol kell, s nyilván ott is végzünk, amit megérdemlünk, a dobogó alján. S nyilván könnyebb elővenni olyan csapat játékosait, akik ugye bajnokok lesznek, egekbe magasztalni egy CR-t, Vidicset, miegymás, holott ezt mondjuk egy Alex is megérdemelné, de lényegtelen.

Drogba sosem lesz a PL legszimpatikusabb játékosának díj-várományosa, mint ahogyan sokan mások sem, emlegetett ténykedése a Chelsea szurkolóit is erősen megosztja, nincs erre jobb bizonyíték, mint hogy kedves szurkolótársammal, undertow-val (ide is szokott írogatni) heves vitát folytattunk saját fórumonkon az elefántcsontpartiról. Ahol értelemszerűen a csatár színészkedési hajlamai voltak főként terítéken. Vannak hülyeségei, mint minden nagy csatárnak, mert valahogy sem Ibra, sem Eto'o, Henry, Villa, Toni, Berbatov, Torres sem szimpatikusabb ilyen szempontból, de nehéz lenne még 1 ekkora alázattal játszó csatárt találni a pályákon, talán Rooney az még, aki akkora elánnal veszi ki a részét a védekezésből is, mint Drogba. A Chelsea-s teljesítménye megsüvegelenő, 4 szezon alatt 0,5 körüli gól/meccs átlag, s olyan fontos mérkőzések eldöntője, mint FA kupa, CC és egyéb eldöntője. Olyan játékosok mellett tudott a klub meghatározó játékosa maradni, mint Crespo, Sevcsenko, Anelka, Pizarro... s egy Lampard-Drogba kombó legalább annyira ütőképes, mint a sokszor emlegetett Gerrard-Torres.

Készséggel elismerem hát én is (itt is), hogy akkor sztárcsatár, ha épp van kedve játszani, s néha előtör belőle az állat, ha nincs mellette megfelelő szakember (picológus, szpihológus), mert amit a BL döntőn vagy most a Barca ellen levágott, na az ilyenek miatt nem fog soha a legjobbak közé kerülni a neve. De talán kicsit több respekt kijárna egy olyan játékosnak, aki az Abra-éra sikereinek letéteményese Cech, Terry, Lampard és Makelele mellett.

Köszönöm a szót. Láv písz end juniti: Z

poolfanati 2009.05.16. 13:27:40

az arsenalnak lehetne egy ilyen kp-ja: walcott, fabregas, nasri, arshavin
erre ilyen diaby meg denilson játszik... pfff

Glory 2009.05.16. 13:45:25

en azt szeretnem hogy anderson goljaval nyerjunk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.16. 14:06:17

@ZenZo: kihagytad, hogy a BL elődöntő poszt is szar volt :)

Az NST-ből szerintem egyedül én voltam a Chelsea mellett egy darabig (ezt azt jelenti, hogy nem ragadt rám az alapból utálkozás), sőt a tavalyi döntőn kimondottan nekik drukkoltam (Drogba ott is parádés volt btw), de mióta az a trend, hogy aki nem tud leütközni egy Panzert, azt kiteszik a csapatból (Deco, Joe Cole, Quaresma, Kalou, Belletti), azóta én is leírtam őket. Ok, az is igaz, hogy az említett arcok amúgy is gyengék, de ettől még a jelenség szerintem létezik.

poolfanati 2009.05.16. 14:25:29

van persie robi carlosnak képzelte magát:D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.16. 14:25:29

@ZenZo:
nekem tényleg nincs sok bajom a Kékekkel, nem tudom, miért így jön ki
(meg gondolom, ha Te úgy akarod olvasni, akkor úgy olvasod. tegnap éjjel például úgy ültem le megírni a posztot, h CR-t és Drogbát semmiképpen sem hagyom ki, mert felhúztak. A meccsen meg tényleg elaludtam)
tavaly én szurkoltam, h beérje a Chelsea a MU-t, és a BL-döntőben is csak azért szurkoltam a MU-nak, mert úgy éreztem, h egy manchesteri belvárosi kocsmában jobban fogom érezni magam, ha ők nyernek :)

idén meg:
nekem például tökmindegy volt, h ki megy tovább a Chelsea-Juvén :)
a Barca közelebb áll hozzám, ez tény

summasummarum,
NEKEM SEMLEGES A CHELSEA

Glory 2009.05.16. 14:39:41

@pote: hogy allhat kozelebb hozzad ANGOL POSZTszerzohoz egy spanyol csapat?? shame ;)

Strigo 2009.05.16. 14:41:55

Tevez mennyira nulla ma, lehet, hogy közben már megkapta a szerződését.

poolfanati 2009.05.16. 14:43:45

@Strigo a divatdrukker: egész mu nagy nulla ma, de sajna elég nekik a 0-0 is. :(

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.16. 14:46:08

@Glory:
akkor benito is sz*rban van az Interrel
meg heinrich is a Bayernnel :)

én tavaly is a Barcának szurkoltam az elődöntőben, pedig 500 méterre az OT-tól néztem a meccset az ágyamból

bocs, de picit sem szégyellem magam :)

Ferguson 2009.05.16. 14:48:41

@Strigo a divatdrukker: Neten nézem a meccset és az angol kommentátorok folyamatosan azt mondták, h az első félidőben a united-nek arra ment az ereje, h visszaszerezze a könnyen eladott labdákat. Giggs pontatlan, tevez nem kap labdát, ha kap, azokat igen nehezen játsza meg, rooney és ronaldo így veszélytelen, a középpálya pedig inkább védekezik. Ezért nagyon fontos berbatov, mert ő egy felpasszolt labdát meg tud tartani két védő között is míg jönnek a társak. Ennek ellenére az arsenal sem túl veszélyes, mert a védelem szerencsére jól működik.

A második félidőben nem kell mást csinálni, mint megbecsülni a labdát és nem eladni 4 passz után, azzal megy az idő is és sokkal veszélyesebbek lennénk, mert nyomás alá tudnánk helyezni az ágyúsokat. Hajtós, de összességében gyenge színvonalú meccs ez eddig...

Go MU!

d3vnull 2009.05.16. 14:54:31

@heinrich: Ehhe. Joe Cole mint gyenge? Lol

capor_ 2009.05.16. 14:57:01

Mekkora arc ez a Benitez :)

"The Spanish tactician says that winning the Premier League does not necessarily prove which team is the best, it simply means they have acquired more points..."
Persze ha a 'Pool nyerte volna akkor azt jelentené :P

Majd jövőre behúzzuk remélem!

kavics30 2009.05.16. 15:02:21

@Ferguson: én oroszul nézem és nekik a legnagyobb problémájuk, hogy arsavin jogtalan sárgát kapott :)

ZenZo 2009.05.16. 15:07:42

@heinrich: @pote:
lehet, hogy elég negatív hangvételűre sikeredett a hsz, így visszaolvasva mégis az lett. De nyilván Chelsea szurkoló szemmel olvasom a posztokat :)

Drogbánál én is egyetértettem veled/veletek a fetrengés és mondjuk pont a BL döntő vagy a Barca elleni meccsel kapcsolatban.

Heinrich, Kalout valamiért Hiddink nem szívleli, én sem értem, miért. De JC keresztszalag szakadással kidőlt egy 6 hónapra, csakúgy, mint előtte Essien és PF is. Belletti pedig jobbvédő posztra jött, Bosingwa azért jobb nála, bár én meg voltam elégedve a brazillal is, de ha akad ilyen, kap lehetőséget itt-ott.

Ettől függetlenül jó felvetés ez a "nem tud ledorongolni egy Panzert" dolog, majd még írok erre is ma, csak most dolgom van.

poolfanati 2009.05.16. 15:09:05

@capor_: teljesen egyetértek rafával.

poolfanati 2009.05.16. 15:10:58

jajj de gyönyörűen jött ki fabianski tevezre!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.16. 15:38:08

ki ez a rooney nevű balhátvéd? egész ügyes.

(ferguson meg egy vicc, ráadásul nem is vicces)

questra 2009.05.16. 15:44:25

Bajnok a Manchester!
:-)

Ferguson 2009.05.16. 15:44:54

MEEEEEGGGGGVVVVAAAANNNN!!!! Az a durva, h a szezon leggyengébb hazai teljesítményével nyertük meg a Pl-t, de hát erre is csak mi vagyunk képesek :DDDD Poolosok! További kellemes egy évet muhahahah :P

ManUTd 4ever

ChapMan (törölt) 2009.05.16. 15:46:46

Glory Glory Man United !!!!!!

Champions !!!!!

Champions of England !Champions of the World! :D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.16. 15:49:17

milyen frenetikus a hangulat :)

kutyacica 2009.05.16. 15:51:43

Welcome to Manchester ,European Capital of Trophies!

Teveznek be kellett volna fujni a tizit es a golnak is allnia kellett volna sehol nem volt les, na de kit erdekel ez most! Also, credit to the gooners.

GLORY MAN UTD

mann 2009.05.16. 15:56:24

That's a fact zászló mekkora volt már! :)
És még egy belőle és még egy :D

Ferguson 2009.05.16. 16:03:41

Vki tud adni egy linket, ahol lehet követni az ünneplést?

Mert az összes stream elkapcsolt, amint bevonultak az öltözőbe... :(

Előre is kösz!

kavics30 2009.05.16. 16:04:53

grat a mu-nak. remélem jövőre a pool visszaveszi a vezetést.
Hajrá Győr!!!!!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.16. 16:08:19

grat a mu-nak és sok sikert a bl-döntőben nekik!

Adamfark 2009.05.16. 16:11:32

Iszonúan elfáradt a csapat, de óriási érzés. Megint!!!

Csöncsön!
Haljunk tőled valami velőset! :)

Kövi 2009.05.16. 16:12:35

Ez a miénk!

A "nem biztos, hogy az a legjobb, aki a legtöbb pontot gyűjtötte"-dolgot meghagyjuk vigasznak a többieknek! Azért szerintem mindenki talál valami olyasmit a saját csapatban, ami ennél jobb vigaszt jelent...

Glory MU!

kutyacica 2009.05.16. 16:15:57

“I am not looking at equalling anyone. I think we should be looking at ourselves and this team has got a bit to go yet. That is more exciting for me and is the prospect that resonates with me far more than equalling others.”

- Sir Alex Ferguson

Oh Fergie, te vagy a best! Errol szol a Manchester United!

ONE LOVE ONE HEART ONE UNITED!!!!

sh4d0w 2009.05.16. 16:17:23

Manhester United win the Premier League - That's a Fact, Rafa! :D

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.05.16. 16:34:30

@Kövi: figyu má ide, a Wigan ellenit mi nem együtt néztük a Habárban?

Ellenkező esetben sincs egyébként semmi baj.

kutyacica 2009.05.16. 16:43:26

@Parraghramma.: Habár?! Ó, Habár, ó martos, jó kis BME-s kocsmák de hiányoznak most :)

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.05.16. 16:49:43

@kutyacica: én már nagyon várom, hogy hiányozzon. (De: megértelek :-)

Kövi 2009.05.16. 16:53:14

@Parraghramma.: hajjaj, ezek szerint nem sok Kövi rohangál kint.
Amőgy igen, rmlékszem is, hogy szívrohamot kaptál az első 50 perc alatt. :-)

Ronal-d'oh! 2009.05.16. 16:53:15

Hohohoho, most hogy kiörvendtük/sírtuk magunkat a Manchester 18. bajnoki címén, figyelmünket fordítsuk a tabella másik végére, mert vezet a Boro, és ég a Toon meg Hull. :D

Kövi 2009.05.16. 16:54:21

@kutyacica: jól emlékszem, hogy te most külföldön vagy?
Ha nem, akkor viszont gyere BL-döntőt nézni! :-) (Martos vagy HaBár, mindegy)

kutyacica 2009.05.16. 16:55:19

@nekedX: na hat a 'castle esetleges kieseserol jofele MU drukkerkent termeszetesen csak annyit tudok elmondani hogy I would love it, absolutely love it! ; )

kutyacica 2009.05.16. 16:56:53

@Kövi: Héj, jól sejtettem akkor, szevasz mi!! de kicsi ez a vilag basszameg! :) Jol bizony, itt reggel 7kor kellett kelni h megnezzem ahogy bajnokok leszünk...

Piiii 2009.05.16. 17:01:02

nah a sok BME-s:) me too...

kutyacica 2009.05.16. 17:06:21

@Piiii: ennyi :)
na Muegyetemi zsivanyok, szevasztok, most leptem! Tessek szepen berugni ahogy ilyenkor illik :D

Ronal-d'oh! 2009.05.16. 17:18:12

Egyenlített a Hull. Ha így marad, akkor jó esélyeik vannak a bennmaradásra, az MU C vagy D csapata ellen talán tudnak egy győzelmet is csípni! :D

Lencse. 2009.05.16. 17:53:34

1. Le a kalappal Ryanék előtt. Szép volt, fiúk. Azért számomra a Liverpool is a szezon hőse.

2. És emlékezzünk meg a győri csajokról, akik hősiesen játszottak. Jövőre meglesz. :)

Kövi 2009.05.16. 18:00:37

@Lencse.: csatlakozom.
Szegény győri csajok, pedig de megérdemelték volna...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 18:05:30

@Adamfark:

(Gratulálok a MU-nak, de ne feledjétek: komoly ellenféllel idén még nem találkoztak. Majd május 27-én kiderül, mit ér a Stoke Cityk és West Bromok, továbbá Aalborgok és Portók porig alázása.)
;-)

Ronal-d'oh! 2009.05.16. 18:13:34

Ez a MU már egyszer végigverte Európát. A Barcával együtt. Most jön az Episode II, csak az a kérdés, hogy a Birodalom visszavág-é? :D

Ferguson 2009.05.16. 18:18:47

@Csöncsön: Tulajdonképpen két olyan csapat találkozik, amelyik idén még nem játszott komoly ellenféllel nem?! :D Bár ez a manchester-ről nem mondható el, 6 bajnokit és 2 bl meccset játszott az angol top 4 ellen, emellett a bl-ben kiverte Olaszo. legerősebb csapatát...

United82 2009.05.16. 18:24:02

18 TIMES AND THAT'S A FACT!

Akárhogy is csürjük csavarjuk zsinórban harmadszor nyertük meg a világ legerősebb bajnokságát. EZEK TÉNYEK, a többi duma:)

20LEGEND 2009.05.16. 18:33:07

@Csöncsön: Na, kiszólt a lyuk a gödörből.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 18:36:51

@20LEGEND:

(Csak tesztelem a MU-szurkeszeket, milyen érzés ilyen baromságokat olvasni egy-egy nagy diadal után. Isten őrizz, hogy komolyan vedd!)
;-)

BruceWayne 2009.05.16. 18:51:10

csorog a nyál a monitorból...... :-)

krai 2009.05.16. 18:52:12

@Csöncsön: pedig épp konstatáltam mekkora idióta emberek élnek még a földön :D

Ferguson 2009.05.16. 18:59:26

@krai: csöncsön arra gyúr, h ma a spanyol bajnokság finggyenge második helyezettje elbukik, így a kedvence játék nélkül lesz bajnok. Jelképes... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.16. 19:04:54

@Ferguson:

(Miért, ma a MU nem játék nélkül lett bajnok?) ;-)

SamS 2009.05.16. 19:20:11

Are you watching,
Are you watching,
Are you watching Merseyside?!
Are you watching Merseyside?! :D

crouchy 2009.05.16. 19:22:50

Egy őszinte grat. a MUnak és egy ironikus grat clfonak!

crouchy 2009.05.16. 19:26:18

@ChapMan: "és hát nagyobb esélye van a MU 19. mint a Pool 19. győzelmének jövőre, mert a Pool idén abszolút felülteljesített, már eleve,hogy harcban voltak így a legvégén,sőt még mindig harcban vannak az aranyért, ez náluk ritkaság mostanában"

Ez az érvelés fenomenális:):) A poolnak jövőre kisebb az esélye, mert idén jó volt?:)

Ferguson 2009.05.16. 19:28:12

@Csöncsön: De :) Azért a legjobb ez a csapat, mert a szezon legpocsékabb hazai teljesítményével is bajnok lett :P

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.16. 20:48:48

Gratulálok a MU-nak, kevesebbet hibáztak, mint mi, így végülis megérdemelték.. kár azért a 11 döntetlenünkért..

mondjuk hogy sokan (már a mu drukkerek közül) még ilyenkor is a Poollal foglalkoznak a saját csapatuk ünneplése helyett, az valahol fura.. :)

kutyacica 2009.05.16. 21:01:05

@YNWA:
"mondjuk hogy sokan (már a mu drukkerek közül) még ilyenkor is a Poollal foglalkoznak a saját csapatuk ünneplése helyett, az valahol fura.. :)"

...and that's a fact!

Lencse. 2009.05.16. 21:07:21

Nem nagyon követem mostanában az Arsenal háztája felől érkező híreket, szóval valaki segítsen: mi van Adebayorral? Meghalt? Vagy csak hirtelen túlkoros lett Wengernek, azért nem játszik?

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.16. 21:10:51

jóhát ennyi erővel:

Liverpool: 18 TIMES AND THAT'S A FACT!

miről beszélünk? mintha vezetnétek.. :P

de nemakarok belemenni ilyen parttalan vitákba, csak fogalmam sincs mért jó a másikon röhögni, ahelyett, hogy a saját csapatomnak örülnék.. mondjuk ezzel általában egyedül szoktam maradni, velem van a baj, ezt elismerem. :)

szóval hajrá! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 21:22:49

@Piiii: De neked legalább van ízlésed ;-). Egyébként gratula a MU-nak az újabb bajnoki címhez, remélem ez az utolsó trófeájuk az idén ;-).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 21:40:22

ja majd elfelejtettem , hogy a kommentelők diadala miatt is lehet pezsgőt bontani, amiból én is kivettem a részem egy győzelemmel!

Ferguson 2009.05.16. 21:42:00

@YNWA: "csak fogalmam sincs mért jó a másikon röhögni, ahelyett, hogy a saját csapatomnak örülnék..." - igazából az a legjobb, ha egyszerre örülsz a saját csapatod sikerének és vele párhuzamosan megengedsz pár fricskát az ellen felé :)

mann 2009.05.16. 21:52:38

Valahol érthető, hogy a Poollal is foglalkozunk egy ilyen pillanatban. Eléxer hallottam már az utóbbi években poolszurkerektől, hogy "jó-jó ez a MU, de sehol sincs a Poolhoz képest, merthogy nem nyertek annyi bajnoki címet"
A következő a BL/BEK címek behozása legyen :)

Csöncsön megjegyzésével szerintem annyi csak a gond, hogy sem a Stoke, sem a Porto, sem az Aalborg elleni meccsek után nem lehetett azt olvasni MU-fanoktól, hogy ez volt a foci ünnepe, csodálatosan-hihetetlenül-szenzációsan játszott a világ legjobb csapata és már januárban (de ha nem májusban mindenképp) aranylabdát Ronaldonak vagy Rooneynak, vagy Vidicnek....

@popp: Gratula a Romának is az elqurt szezonjukhoz, remélem soha többet nem nyernek semmit, a klub megszűnik, az Olimpicot eldózerolják és a helyét bevetik sóval. ;-)

SamS 2009.05.16. 22:10:55

Fergie szerintem a bajnoki címek terén mindenképpen lahagyja, BL győzelmek terén egyenlít a Poollal való versengésbem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:13:49

@mann: Hát régi focifrázis, hogy a törlesztés mondig nagyobb kicsit, Rooney-féle taplóknál nem is kicsit. ;-).

De ha már a szurka-piszkáknál tartunk, akkor a Porto elleni visszavágóra nehezen is írhattátok volna, hogy a fociünnepe. Egy korai Cé-bomba, oszt bunker. Az odavágóra már írhattátok volna, de irónikus módon inkább a Porto játéka miatt.

kutyacica 2009.05.16. 22:15:19

@YNWA: ez a fact tema, amit most a MU szurkolok nyilvan orommel izlelgetnek, Rafa elhiresult nyilatkozatol datalodik, amikor is ahelyett h a sajat csapataval lett volna elfoglalva, a MU-ra szalt ra a hulyesegeivel. De viccet magyarazni nagyon lame dolog :|

Egyebkent egyetertek Ferguson kommentjevel, ez szerintem a foci, sot altalaban a rivalizalas termeszetes velejaroja. Ilyen nagy multu vetelkedesben mindig, mind2 oldalon lesz valami, ami miatt egy sikert jol esik, sot, meg igazoltnak is tetszik, az ellen kepebe dorgolni. Ez mar csak ilyen emberi pszihologia dolog. Gondolom legalabbis, nekem jon zsigerbol :)

Azt azert hozzateszem, nekem tok bejon Fergie mester a nyilatkozataival, amiben azt hangsulyozza, h ot a MU foglalkoztatja, meg az h legyen akkor meg a kovetkezo is.

Aki meg nagyon szimpi volt nekem az Gary Neville, aki nyilatkozataban kulon kiemelte megdicserni Machedat, aki szegeny bar oriasi szerepet jatszott abban, hogy megnyertuk ezt a bajnoksagot, nem jatszott eleg meccset igy papiron nem bajnok. De nem feltem a sracot, eljon meg az o ideje is!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:20:55

@kutyacica: Ez micsoda faszság, aki akár egy percet is játszott, főleg ha még gólokat is rúgott legyen má' bajnok.

kutyacica 2009.05.16. 22:25:21

@popp: egyet ertek! de nem rajtam mulik. tavaly ugyanez volt pique-vel(azt hiszem az a bl volt nem a bajnoksag, de most nem emlekszem pontosan), akkor meg ilyen tok bena jelenet is volt az atadon h odament, aztan kb elkuldtek a dijatadok h neked ocsi nem jar. szerintem is fasz szabaly, de sajnos ez van.

Lencse. 2009.05.16. 22:29:28

@popp: Abszolút egyetértek. Viszont szerintem ha nem egy olasz, hanem angol srácról lenne szó, te fújnál a leghangosabban, hogy "Mit akar a kis buzi? Arnyérmet?" :)))

mann 2009.05.16. 22:35:19

@popp: Alig leheletnyi különbség, hogy egész évben toltad ezt a dolgot, gondoltam így a szezon végén megenged7ek egyet én is magamnak, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ezért Rooneyt taplózod le ;-)

És egyébként igen, a Porto valóban jó volt, ezt elismerem, de nem elég jó.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:37:43

@Lencse.: Naná ;-).

Viccet félretéve, ha mondjuk másik ifjonc Wlelbeck (vagy hogy hívják ;-) nem kap azt épp akkora köcsögségnek tartom. De ha az utsó fordulóban kezd mind a kettő. akkor sem kapnak?

mann 2009.05.16. 22:37:45

@kutyacica: Szegény srác. Jó hülye szabály ez. Egyébként hány meccs kelett volna neki?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:41:38

@mann: Miiiit toltam ééén!? Ne árulkodj már, hátha rendőrök is járnak a blogra ;-).

@Lencse.: Ja az elkerülte figyelmedet, hogy egy Lazio süvölvény mellett álltam ki.

kutyacica 2009.05.16. 22:46:14

@mann: 10 meccsen kell jatszani. Nem csak os esnek am el tole, hanem pl. a cserekapusok is, emiatt. Balfaszsag, szerintem.

kutyacica 2009.05.16. 22:46:57

*ők esnek ám el tőle

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.16. 22:51:04

@kutyacica: De akkor miért nem veszik el rögtön a góljait is annak, aki nem játszik tíz meccset :-D? Nem is ünnepelhetne most a MUnited. Komolyan mondom... , vagy inkább nem mondom, hogy mit csinálnék ezekkel a fociszövetségi illetékes et.-kkel világ szerén-tova.

mann 2009.05.16. 22:59:47

@popp: Hát AZT én nem tudom, de mikor olvasom az írásaid néha úgy érzem, hogy nekem is kéne belőle ;-)

@kutyacica: Szerintem is. Kiko csupán egy, a Villa elleni meccs alapján megérdemelné.

Tika_ 2009.05.16. 23:27:57

pote, jó lett a poszt, az előző meg még jobb volt! (én a Csöncsönös cölibátusos poénon röhögtem jót :))

@Csöncsön: ez nagyon elegáns volt!! :D

Grat a MU-nak, szurkoltam nekik! Egyébként q sz*r meccs volt. Viszont Park szabályos gólt szerzett.

És legalább visszavettem a fosfaktorból :D. Nem olyan félelmetes ez az MU. Ennyi rossz passzt Barca meccsen még nem láttam... (bocs. tudom, ti nem így látjátok. és nem is ünneprontó akarok lenni)

A hazai győzelem is megérdemelt. A Barcának meg úgy tűnik nem is idegenben lesz meg, hanem otthon a fotelban, vagy még inkább valami barcelonai klubban :)).

A nap hősei persze megint a győri csajok, akik jövőre Anitával megnyerik!!!

Lencse. 2009.05.16. 23:40:20

@kutyacica: És Robi Kínnek küldtek volna érmet, ha bajnok a Pool? :)

Ferguson 2009.05.16. 23:47:52

@Lencse.: max. két kijózanító pofont küldtek volna neki szerintem... :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.17. 00:26:24

@kutyacica: tudom én honnan jön, Rafától ez baszott nagy hülyeség volt, és nem is tetszett.. megértem én, hogy kiakad, de ez kicsit óvodás volt tőle.. tartsa meg magának. ettől függetlenül én továbbra is örülök, hogy ő a Pool edzője, kövezzetek meg.. :P

az meg lehet, hogy Ferguson most a saját csapatával foglalkozik, de azért azt ne mondjátok, hogy ez a jellemző.. :)

harmadrészt meg ne basszatok fel, hogy Macheda nem kap érmet?? ha ő nincs, akkor kb -4 pont kapásból a MU-nak, csak ami így egyből eszembejut. durva lenne :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.17. 00:28:18

amúgy meg én tényleg nemszeretem az ellen képébe dörgölni az én sikerem, és az ő bukását, az valahogy olyan szar érzés.. de mondom én már csak ilyen mutáns vagyok :D

Ferguson 2009.05.17. 00:52:28

@YNWA:

1. "Rome - Scouse Free Zone" (transzparens az OT-n a mai meccs alatt :)

2. www.youtube.com/watch?v=lt2xt7uF41k&feature=related

Ferguson 2009.05.17. 00:52:58

Jah, és ez alapmű: http://www.youtube.com/watch?v=dhb-SiVvVHE&feature=related

:DDD

wilco 2009.05.17. 02:57:03

a poolnak köszi az izgalmas szezonért (emiatt különösen értékes ez a trófea), a szurkolóiknak respect, jövőre velük ugyanitt, Rafának viszont a k...va anyját amiért képes lenyilatkozni hogy nem feltétlenül a bajnok a legjobb csapat. meg kéne tanulni emelt fővel veszíteni, akad rá példa...

drosiii 2009.05.17. 09:51:34

http://www.nemzetisport.hu/angolfoci/anglia-tevez-szerzodest-bonthat-a-media-sports-investmenttel-236465.html?

Ez mennyire igaz? Ha igen, Tévez miért ilyen töketlen?

20LEGEND 2009.05.17. 10:26:01

Egyébként még régebben olvastam, hogy majd Machedának is kérelmeznek egy aranyat, ahogy azt tették Smith esetében is, aki a sérülése után tért vissza (és nem játszott 10 meccsen).

poolfanati 2009.05.17. 10:45:47

grat.

most pool és mu drukkerek együtt azért szorítsunk hogy a mi 5.(!) számú csatárunk, Németh Krisztián az utolsó fordulóban mesterhármast szerezzen a spurs ellen.

machedáról: az senkinek nem jutott az eszébe hogy giggs odaadhatna neki egy aranyérmet? úgy hallottam van neki elég. :D

poolfanati 2009.05.17. 10:48:34

@poolfanati: sőt ha nem számítjuk kuytot és babelt, elvégre ők többet játszanak a széleken, akkor 3. számú.:D

Lencse. 2009.05.17. 11:21:15

@poolfanati: Én úgy hallottam, Giggs egy sörre akarta meghívni az olaszt, csak aztán eszébe jutott, hogy bűncselekményt követne el. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.17. 11:28:13

@capor_:

(Egyre jobban bírom Benítezt. Ez mekkora szöveg már!)
:-DDDDDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 12:05:35

@wilco: ezt egyébként én is úgy gondolom, hogy nem feltétlenül a bajnok a legjobb, de mindenképpen ő a győzetes, a versenysport lényege meg mégis csak a győzelem.

poolfanati 2009.05.17. 12:07:26

@Lencse.: fogyasztani szerintem fogaszthat, csak az a tilos hogy kiadják neki, nem?:D

poolfanati 2009.05.17. 12:26:46

tevez nagyon menni akar:http://eurosport.yahoo.com/17052009/58/premier-league-tevez-know-m-leaving-united.html

és mikor jár le a szerződése az MSI-nél?

wilco 2009.05.17. 13:12:12

@popp: mondj akkor egy olyan lebonyolítást ami 'igazságosabb' ennél a 10 hónapon és 38 fordulón át tartó rendszernél...

@poolfanati: szerintem ez korlátlan időre vonatkozik. persze biztos van valami évekig húzható jogi procedúra amivel felbontható de ki tudja, a Mascherano-Tevez-WHU ügy után a PL se akar majd új bonyodalmat.

egyébként a szituáció baromira egyszerű. mi megtartanánk - de csak jóval kevesebbért. az MSI-nek ennél minden bizonnyal sokkal jobb ajánlatai lesznek (egy madridosra már fény is derült). Tevez pedig - még ha ki is vásárolnánk - a távozás felé húz, mert nem érzi megbecsülve magát amiért a nagy meccseken nem játszott (a szezon második felére ez már abszolút nem is igaz). szóval jelen helyzetben esélytelen a maradása.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.17. 13:19:49

...ez viszont azt jelenti, hogy az MU-nak szüksége lesz egy Tevez-szintű csatárra. Eddig még csak nevek sem röpködtek, vajon ki lehet az?

SamS 2009.05.17. 13:21:37

@popp: Egy egész bajnoki szezonnál nem lehet megcáfolni azt, hogy a győztes a legjobb. A kupáknál már más a helyzet, ott valóban sok múlik a szerencsén, de én is kíváncsi vagyok h te milyen bajnoki sorozatot csinálnál, amiből TÉNYLEG a legjobb kerül ki győztesen.

drosiii 2009.05.17. 13:22:34

@JClayton: Ha Ronaldo is megy, akkor igazán nagy név is jöhet... Nem lepődnék meg egy argentin, spanyol vagy francia név hallatán sem.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.17. 13:26:00

@drosiii: Nekem valahogy nem az az érzésem, hogy Ronaldo menne. Ha mégis, akkor az érte kapott x-10 milliót Ribéryre költik talán. Tévez helyettese ezen felül érkezhet, mondjuk olyan másik 30 millió magasságban. És szerintem is külföldről jön.

(ezzel pedig a MU igazolásainak vége is)

Jo_Jo 2009.05.17. 13:26:36

Még egy szurka-piszka a pool fanoknak:
http://therepublikofmancunia.com/wp-content/uploads/2009/05/18.jpg
:D

drosiii 2009.05.17. 13:37:04

@Jo_Jo: ez nagyon nagy!!! :D

@JClayton: Hát sztem is megérteti vele az öreg, hogy olyan csapatba ne menjen ami visszalépés lenne neki. Ugyebár Beckhamnek anno nem lett volna az, mégis elszúrta az egész karrierjét.
Ribery sztem csak akkor érkezhet, ha Ronaldo megy. Kettő együtt sok lesz a csapatnak. Viszont egyre kevésbé tartom valószínűtlennek, hogy a MU le ne csapjon Downingra áron alul. Érdekes lehet ez is a jövőre nézve. Továbbá Ibisevic neve is felmerült korábban, de neki egyáltalán nem örülnék: nem MU szint. Bulvár szinten még Lafita is elhangzott de ő is tök felesleges.
Nagy nevek közül viszont Villára mi is benevezhetnénk, Ibrára meg inkább nem: bőven elég egy flegma a csapatba.

_KingJack_ 2009.05.17. 14:18:40

az MU-nak szerintem ezen a nyáron le kellene csapnia A Grafite-Dzeko kettősre. Nagyon össze van hangolva az a két arc, de éppen ezért sztem csak együtt érné meg megvenni őket. Mehetne cserébe értük Berbatov+Nani.

poolfanati 2009.05.17. 14:21:09

@wilco: olyan szerintem nincs hogy korlátlan ideig szerződés.
van határozott idejű meg határozatlan.
ha határozott idejű, mehet ha lejár vagy kivásárolják.
ha határozatlan akkor elvileg felmondhat, mint ahogy linkelte valaki feljebb.

poolfanati 2009.05.17. 14:24:22

@_KingJack_: a német bajnokesélyes és az angol bajnok között nagyon nagy szakadék van, egyik játékos se mu, pool vagy chelsea szint.

_KingJack_ 2009.05.17. 14:26:09

szerintem meg annyira együtt vannak, hogy csukott szemmel is bekényszerítőzik magukat a 16-oson belülre. mindenesetre azt a néhány gólt amit Berba meglőtt idén szerintem Grafité is berakta volna.

crouchy 2009.05.17. 14:27:11

@SamS: szerintem nem feltétlenül a legjobb nyer. CSak a "legjobb" túl szubjektív, ezért egyszerűbb arra mondani h legjobb aki nyert.

crouchy 2009.05.17. 14:28:37

@crouchy: és mielőtt bárki belemagyarázná nem mondom azt hogy most nem a legjobb nyert.

drosiii 2009.05.17. 14:31:31

@crouchy: Akkor mondd ki, hogy az nyert aki a legjobb volt ebben a bajnokságban :-)

capor_ 2009.05.17. 14:39:43

Wow, én most hagyom el a BMEt és egyetlen egy dolog biztos nem fog hiányozni, azok a ratyi kolis kocsmák meg bulik..... Az a pár alkalom is sok volt a 6 év alatt.....

Ma meg remélem kiesik a WBA, nem fog hiányozni senkinek sem :P:P

_KingJack_ 2009.05.17. 14:44:29

@capor_: szerintem a WBA a szezon nagy részében sokkal jobb focit játszott, mint a Blackburn, Sunderland, Pompey hármas. Próbáltak támadni, okosan tartani a labdát, ami az angol alsóházban igencsak megbecsülendő. Nekem hiányozni fognak!

Ronal-d'oh! 2009.05.17. 14:51:00

@crouchy: Verődjetek még ezen, légyszi! Aki 38 meccs alatt a legtöbb pontot szerzi, az a legjobb. Kész, pont. Azon lehet vitatkozni, hogy kié a legjobb foci, de hogy ki az abszolút legjobb, arról nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 14:58:38

@wilco: Nem tudok jobb lebonyolítást mondani és akonkrét esetben nem is tudok jobb angol csapatot a Unitednél.

@SamS: Valóban reálisabb egy körmérkőzéses bajnokság, mint a kieséses rendszer.

poolfanati 2009.05.17. 15:02:36

múlt héten di michele biztos így akarta csinálni mint most stevie:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 15:03:11

@crouchy: Így van teljesen szubjektív, hogy kinek, ki a legjobb.

capor_ 2009.05.17. 15:20:49

Olssonnak elgurultak a pirulái...

wilco 2009.05.17. 15:23:45

@poolfanati: nem egyszerű a dolog, európában egyáltalán nem divat hogy egy ember vagy cég birtokolja valaki játékjogát. sehol nem írnak olyat hogy lejárna az MSI joga, bár a united ügyvédjei most vizsgálják hogy van-e mód arra hogy Tevez kilépjen a szerződéséből. de szerintem a lényeg az hogy Tevez olyan csapatba akar menni ahol egyértelműen a kezdőben lenne minden meccsen és 90 percet játszhatna.

Jo_Jo 2009.05.17. 15:31:04

Gerrard megmondta a frankót, mondjuk nyertesként már könnyen nyilatkozhat ilyeneket... :)
sports.yahoo.com/sow/news?slug=goal_gerrard_nemanja_vidic&prov=goal&type=lgns

Jo_Jo 2009.05.17. 15:40:20

A Tevez ügyhöz meg annyit, hogy ma nyilatkozta David Gill, az MU ügyvezetője, hogy csak Júniusban derül ki mi lesz Tevez sorsa. Addig lehet spekulálgatni, de nincs sok értelme. Kicsit kezd hasonlítani a tavalyi Ronaldo mizériára, ő is azt nyilatkozta egész nyáron, hogy el fog igazolni, és most mégis látjuk kivel nyert bajnokságot. Ronaldo maradásában persze közrejátszott az is, hogy Ferguson beszélt vele, de Tevez esetében nem tudom mi lesz, ha továbbra is ilyen lesz a hozzáállása, hogy nem tudja elviselni, hogy nem mindig ő kezd, akkor sajnálattal, de azt mondom, hogy mennie kell. Egy játékos sem ér többet a klubnál, és a csapatot pedig Fergie irányítja, igazán bízhatna a döntéseiben. A napokban nyilatkozta azt hiszem Andy Cole, hogy annak idején Solskjaer sem szeretett padozni, de úgy vélte, hogy ha ez hasznára válik a klubnak, és ha csak csereként tud hozzátenni a sikerekhez, akkor elfogadja az edző döntését. Szerintem Teveznek is át kéne gondolnia a helyzetet. Plusz nem kéne ilyen butaságokat nyilatkoznia, az átigazolásokat csak tovább bonyolítja, ha minden a sajtó előtt zajlik.
Tehát ami biztos, Tevez maradna ha többet játszana, Ferguson szeretné ha Tevez maradna, Gill meg azt nyilatkozta, hogy Júniusban dolgoznak az ügyön, szóval nem mostanában fogunk választ kapni a kérdésre.

poolfanati 2009.05.17. 15:56:40

jelentem hogy benne van az utolsó szög is a west brom koporsójában.

poolfanati 2009.05.17. 16:27:56

uramatyám, ezek a west bromosok nagyon balfaszok.

carrának igaza volt hogy leordította arbeloát, de nem kellett volna meglökni. aztán meg alig bírták lefogni. :D
hát igen, ezért ő a csk helyettesünk.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 16:44:33

hogy is van most ez?

jövő héten keane visszatér régi sikereinek helyszínére, s ha nem nyernek, akkor a sp?rs jövőre nem indul nemzetközi kupában? vagy vmi még bekavarhat?

Glory 2009.05.17. 16:54:24

@imici77: jovo heten tuti a keane dupla

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 16:58:10

@Glory: úgy tudom, h azért igazolt el, mert szeretett volna vmilyen kupát nyerni... ilyen szempontból mondjuk nem sokat vesztett a visszaigazolásával... :)

Jövő heti kérdés lehetne az is, hogy most meddig marad pudliban kenae? :)

wilco 2009.05.17. 18:10:30

Carra legalább - Rafával ellentétben - korrekt módon gratulált a győztesnek

drosiii 2009.05.17. 18:13:26

@wilco: Jó, de mit vársz egy spanyol pincértől? Sportszerűséget? Hagyjuk már...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 18:24:56

@drosiii: Na ti kétségtelenül érdemdús Fergátek is tudán gyomorforgatóan unfair dolgokat nyilatkozni, úgyhogy egyik kutya, másik eb ebből a szempontból.

clfo 2009.05.17. 18:26:00

Ezek az argentinok nem szeretnek padozni, elvileg ma azt nyilatkozta hogy biztos elmegy de majd csak júniusban derül ki, hogy hova. Nem örülnék egy Torres-Tevez csatársornak :p

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 18:59:14

U18-as bajnoki döntő: Tottenham 0 - 1 Arsenal
természetesen emberhátrányban voltunk, de ez ugye nem baj, nem szoktunk akkor gólt kapni...:) persze, 4 perc hosszabbítás most is volt:)

jövő héten jöhet a pudli a fa kupa döntőjében...!!! a jövő elkezdődött! :)


Szép volt, fiúk! :)

drosiii 2009.05.17. 19:05:23

@imici77: Legszebb hogy ugyanaz a keret játszhat a felnőttek közt és az U18ban ;-)

drosiii 2009.05.17. 19:15:18

és hogy a bajnoki címhez is hozzászóljak:
Köszönet Fergusonnak a sok éves munkájáért és a csapatnak, hogy befogták a rekordbajnok Liverpoolt. Szép volt fiúk és szép játékot (na meg győzelmet) kérek a döntőre.
Fergusonhoz:
Elképesztő, hogy itt léte óta nem csak Anglia legeredményesebb csapatává tette a MU-t, hanem Európában is amióta BL van.
BL-ben a ManUnited a legeredményesebb csapat a kieséses rendszerbeni osztályzás alapján, legtöbb nyert meccs, legjobb gólarány, legtöbb BL szezon (Portoval együtt) és 27-én utolérhetjük a Milant és Real Madridot BL trófeák számában (BEK nincs benne).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.17. 19:17:17

@mann: Hadd ne kelljen már bugarásznom, figyelem vagy húsz éve pályafutását és emlékszem necces megnyilvánulásaira.

spigo 2009.05.17. 19:41:33

Most, hogy Anelka behozta Ronaldot a gollovolistan, kivancsi vagyok C jatszik-e Hull ellen

drosiii 2009.05.17. 19:47:26

@spigo: Én játszatnám, hogy ne hisztizzen :P

spigo 2009.05.17. 20:02:33

@drosiii: es csak neki er majd passzolni, mi? :)

Pety91 2009.05.17. 20:06:22

@wilco:
Ez a gratuláció nem elég:
"I will say congratulations to Manchester United - it's a good club, a big club."
www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N164422090517-1624.htm

drosiii 2009.05.17. 20:09:35

@Pety91: Lehet szóltak neki Liverpoolban, hogy "te Rafa, eddig is csak az ellenfél szurkolói szerettek, ne rontsd el még jobban"

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 20:12:59

tudja vki, h a Naptól a fény mennyi idő alatt ér ide?

Glory 2009.05.17. 20:19:25

@imici77: ?? miert?? komoly es fusson ki merre lat vagy nem ertem a viccet

értelmetlen_nevű 2009.05.17. 20:20:58

@imici77: 8 perc kb.
A kérdést viszont én sem értem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 20:23:48

@Glory: @értelmetlen_nevű: érdekelt, és buktam egy sört:) kösz az infót:)

drosiii 2009.05.17. 20:24:38

@imici77: Ide, de hova? Melyik bolygón laksz?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 20:27:22

@drosiii: :))) amikor veretlenül nyertünk bajnokságot, akkor az egy más dimenzió volt, ugye?:) ha más dimenzió, akkor... :) abbahagytam... :) kösz... azért durva a 8 perc:)

A fény terjedési sebessége: 300.000 km/s
Nap - Föld távolsággal, ami 149.600.000 km. (Egy CsE közelítőleg 150 millió km.)

Üdv, ymy - vasárnap esti problémák :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.17. 20:28:14

@imici77: ha naplementét néztek, akkor a nap már rég alszik :)

drosiii 2009.05.17. 20:29:45

@imici77: Na ezt visszakaptam az U18asért. :PP

wilco 2009.05.17. 23:05:25

@Pety91:
azért olvasd el a bbc-n a teljes nyilatkozatot.

"Normally you have to be polite and respect the other manager but during the season we have seen a lot of things that I didn't like, so that's it."

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/8054673.stm

d3vnull 2009.05.18. 01:31:48

@drosiii: "Lehet szóltak neki Liverpoolban, hogy "te Rafa, eddig is csak az ellenfél szurkolói szerettek, ne rontsd el még jobban" "
Nem, ez nem teljesen igaz, mert nagy átlagban még ők sem :)

kroos 2009.05.18. 09:09:29

érdekes fiu ez a Rafa.
,,Gazdasági szinten egyelőre nem vetekedhetünk a többi nagy riválissal, legalábbis most még nem, elsősorban a stadionunk miatt. Az MU Old Traffordja 76 000 férőhelyes, az Arsenal Emirates stadionja 60 000, míg a Chelsea Abramovics pénzétől függ"

Ettöl függetlenül az utobbi években igy költöttek.
71,84,48,41,ill. 58 millio.Az arsenal minden évben ezeknek a felét vagy a harmadát költötte.Akkor ez miért lehet indok?

Lencse. 2009.05.18. 09:11:15

Apropó, rég láttam bemásolt transfermarktos táblázatokat, már hiányzik.

United82 2009.05.18. 09:18:33

Benitez kissé frusztráltnak tűnik. A 7végi megnyilatkozásai után újra lejáratta magát. Viselje méltósággal hogy megint nem nyertek semmit.

A Unitednél közben díjátadások voltak , Vida lett a Sir Matt Busby Player of the year nyertese, valamint a Játékostársai szerint is az év játékosa, Az év gólja Ronaldoé lett (Porto elleni), míg az év fiatal játékosa Kiko lett.

Lencse. 2009.05.18. 09:28:03

Optimista leszek: az év gólja díjat hiba volt ilyen korán kiosztani. :)

United82 2009.05.18. 09:37:01

@Lencse.:
hát, Anderson mindent eldöntő 11-esét a 0-0 után nehéz lesz az év góljának mínősíteni:):)

Lencse. 2009.05.18. 09:39:07

@Rooney82: És a tízérintéses akció az 1:0-nál kitámadó Barca ellen, amit O'Shea sarokkal fejez majd be? :)

United82 2009.05.18. 09:40:38

@Lencse.:
Igazad van, a "Jos faktort" kihagytam a számításból:)

Lencse. 2009.05.18. 09:43:01

@Rooney82: :D

Ez különben is jár a Barcának, mióta Piqué megtáncoltatta Cannavarot a Clásicón. :)

Viszlat 2009.05.18. 10:04:34

@Lencse.: vagy Tevez fejes (amin én mindig jót mulatok), esetleg Ronaldo hátsó. De az tuti, hogy az akció egy Scholes szereléssel fog indulni. ;-)

neeson 2009.05.18. 10:05:28

@kroos: Csak szerinte indok. Akármi van, azzal takarózik, hogy ő nem költhet. És a pool-drukkerek hajlamot mutatnak arra, hogy szépen bekajálják ezt.

Nem Rafa, semmivel se költöttél kevesebbet, egyszerűen nem tudsz igazolni;) Persze mehet a pofázás, hogy a United padján ott van a 25 milliós Hargreaves vagy akárki, ami tényleg durva (bár angol, akkor vonjunk le 10 misit az árából), de úgy tűnik mégis inkább az válik be, ha igazol egy csapat 1 jó játékost drágán, mint 3-5 szart olcsón.

United82 2009.05.18. 10:07:00

@neeson:
Padon? Idén a lelátón:):) (mármint Owen H.)

Viszlat 2009.05.18. 10:14:19

A Danubius már biztosra tudja, hogy Tevez nem marad. Ilyen jól informáltak, vagy csak én maradtam le valamiről, történt hivatalos bejelentés?

neeson 2009.05.18. 10:15:36

@Rooney82: Már tavaly is ment ugyanez a duma ;) Idén inkább Tevezt mondogatta Hargo helyett

d3vnull 2009.05.18. 11:01:49

Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy amikor kb. 2-3-4 hónapja Benitez betámadta Ferguson-t egy nyilatkozatban (emlékszünk, én pl. egyet is értettem vele) ahhoz képest most nem tudom miért kéne ajnároznia, úgyhogy Benitez szempontjából ez így egyenes szerintem, mondjuk szeretni ettől még nem fogom :)

luis garcia 2009.05.18. 11:06:25

amikor Mourinho mondogatta a dolgait, akkor arra az volt a reakció, hogy milyen jót tesz a bajnokságnak. amikor a manure kikapott a Pooltól, Ferguson dühében el sem ment a sajtótájékoztatóra, és egy büdös szót sem mondott, amivel a Liverpool dícsérte volna. Akkor ezt senki sem hánytorgatta fel érdekes módon. FACT :)

United82 2009.05.18. 11:11:05

@luis garcia:
Mourinho gratulált Ferginek és tisztelte őt, akármiket is mondott szezon közben, Beniteznél ez a kettő hiányzik, de hát érthető hogy frusztrált mert ilyen jó esélye nem lesz egyhamar PL-t nyerni.

és ha már Fact...akkor..

18 Times and that's a FACT!

luis garcia 2009.05.18. 11:15:27

@Rooney82: nem erről van szó, hanem hogy ha Förgi nem gratulált Beníteznek, akkor hogy van képe a sok manure drukkernek felháborodni azon, hogy Benítez csak szimplán a csapatuknak gratulált, az edzőjüknek nem.

luis garcia 2009.05.18. 11:16:32

@Rooney82: amúgy meg ezzel a 18 times&that's a fact szöveggel csak azt ismeritek el, hogy milyen nagy szó, hogy egy manure utol tudott érni egy Liverpool FC-t valamilyen téren.

Boxi_911 2009.05.18. 11:31:29

@luis garcia: A Liverpool az egy nagymúltú csapat, de jelenleg a MU a favorit, akárhogy is nézzük. Benitez pedig még semmmit nem tett le az asztalra Förgihez képest, majd akkor gratulálhat neki Förgi ha elérte ő is a 11. bajnoki címét a csapatával, de nem tette és nem is teszi. És ezért volt nagy bunkóság tőle, hogy nem gratulált minden idők egyik elgnagyobb edzőjének, akármilyen viszonyban is vannak!

clfo 2009.05.18. 11:35:16

@luis garcia: talán azért mert 19 éve és 16 éve se gondolta senki hogy ez megtörténik 19 éven belül :D

United82 2009.05.18. 11:37:35

@luis garcia:
akkor 11-0 and that's a Fact:)- és ez nem előny meg utolérés hanem konkrétan kiütés:)

Ez a 18-as Fact szöveg tudod jól hogy mire vonatkozik, ezt is Rafának köszönhetitek.

Vége a szezonnak, ilyenkor gratulálni kell, valaki ezt nem tette meg, érdekes mikor Wenger vagy Muri nyert az Arsenallal v Chelseaval PL-t Fergie megtette, pedig nem szeret veszíteni:)

Mindegy, nem is érdekel, Rafa magát járatja le és a Poolt.

Ja és 1994 Anfield "Come back when you've won 18"..nos...ez is megvan:)...that's a FACT:)

részemről befejezve:)

Adamfark 2009.05.18. 11:38:40

@luis garcia:
Érzed azért a különbséget aközött, hogy valaki nem mond semmit, egy vesztes meccs után a sajtónak (holott a személyes gratuláció megvolt a pályán) és aközött, hogy vesztesként pocskondiáz valakit.
Lehetett volna kussba maradni, mint Fergienek, lehetett volna egyszerűen csak annyit mondani mint @kelta: a hozzászólásában.
Neeeem, neki megint elő kellett kapni a szerecsenmosdató stílust....
Miért tudta elismerni Fergiet Muri, Grant, sőt, még Wenger is. Pedig Wengerrel annak idején a sajtó nagyon összeugrasztotta Őket.

clfo 2009.05.18. 11:40:11

"A játék kedvéért, így a szezon kezdetén, de még az átigazolási piac bezárása előtt két héttel, tippelünk a fontosabb pozíciókra, amit majd jól számonkérhettek rajtunk.

Az élmezőny:
1. MU
2. Pool
3. Chelsea
4. Arsenal" - pote 2008.08.15

Azért ez se volt rossz tipp, grat :D

sh4d0w 2009.05.18. 12:03:25

Rafa, még annyit a "nem-a-legjobb-csapat"-os megjegyzésedhez, hogy a MU idén nyert Ligakupát, nyert PL-t és ott van a döntőben; de mit nyert (idén ) irányításod alatt a 'Pool?

wilco 2009.05.18. 12:07:48

@luis garcia: azért van olyan jelentősége mert mi akarunk a legsikeresebbek lenni. :)

United82 2009.05.18. 12:10:17

@sh4d0w:
Az angol szuperkupát és a Klub VB-t ne hagyd ki:)

ZenZo 2009.05.18. 12:32:41

Na itt vagyok már, kezdjük is először a lényeggel, grat a ManUnak, azt nem mondom, hogy jó mulatság, férfi munka volt, de megérdemelték kétség kívül (azért fáj ezt kimondani na).

A Pool mondhatni megint elPoolozta a szezonját, s bár a Chelsea harmadik helyét én arra (is) fogom, hogy sem a Pool, sem a ManU ellen nem voltunk képesek nyerni (ti. a 4*3=12 pontból begyűjtöttünk 1, azaz egy pontot), azért a Pool szezonja pedig jól példázza, hogy a rangadókat megnyerni nem feltétlenül a legfontosabb dolog a bajnoki cím szempontjából.

A hétvégi Chelsea meccsről csak annyit, hogy békés délután focizgatás volt a Stamfordon, ami elég érdekes, mert amellett, hogy _lényegében_ tét nélküli meccs volt, 3 dolog miatt mégis érdemes lett volna hajtani: 1. szép Hiddink búcsú a Stamfordtól a Stamfordon 2. ha kell a második hely, akkor gólkülönbség-javítás 3. Anelka gk címe.

A Blackburn pedig abszolut partner volt/lett volna ehhez, lényegében 5 percenként verhettünk volna nekik egyet, ha nem sz*runk az egészbe. Drogbát sajnáltam, mintha hallotta volna, hogy a különböző fórumokon (itt is ugye :) ) a fetrengései miatt ajnározzuk, felrúgták, felkelt, ment tovább, egyetlen pisszenés, reklamáló szemforgatás nem volt. Más kérdés, hogy ez volt szinte az egyetlen pozitívuma a meccsen, dadogott nála a labda, már az átvételek sem mindig mentek, 2-3 méterekre pattantak el tőle a labdák, nem ültek a cselek, lövések. Ja, +1: azért nem volt önző, simán verhette volna ő a másodikat, teljesen tisztán, de inkább Anelkaval rúgatott gólt, respekt. Egyébként nagyjából a két francia meg Terry húzta a szekeret, a többiek úgy elvoltak (Bosingwanak jár egy gránát a seggébe a műesésért), Lampardnak meg ilyen szar meccse nem volt még idén.

Viszlat 2009.05.18. 12:37:11

@sh4d0w: spanyol, mit vársz tőle? De egyébként ilyet hiába kérdezel tőle, miután a kiszólásának annyi a lényege, hogy címek ide vagy oda, a Pool az über. :))

ZenZo 2009.05.18. 12:49:19

@ZenZo: "Heinrich, Kalout valamiért Hiddink nem szívleli, én sem értem, miért. De JC keresztszalag szakadással kidőlt egy 6 hónapra, csakúgy, mint előtte Essien és PF is. Belletti pedig jobbvédő posztra jött, Bosingwa azért jobb nála, bár én meg voltam elégedve a brazillal is, de ha akad ilyen, kap lehetőséget itt-ott.

Ettől függetlenül jó felvetés ez a "nem tud ledorongolni egy Panzert" dolog, majd még írok erre is ma, csak most dolgom van."
*******
Na hát most jutottam ide újra, és itt van nekünk ez a Panzer dolog. Az újkori Chelseanél valóban nagy hangsúlyt fektetnek a fizikai erőnlétre (szerintem ebben nincs is túl sok riválisunk Európában, s azért ez fontos egy 70 meccses szezonban), de nem érzem úgy, hogy sokkalta "keményebb" lenne a csapat, mint a legtöbb rivális nagy csapat. A védelem közepe Terryvel és Alex-szel most ütős, s előttük a Mikel és/vagy Essien persze a leütközésről is szól, s Ballack is egyre inkább kapott ilyen feladatkört, de ennyi. Sem Malouda, sem Lampard, sem Anelka nem az a nagy dózer, Drogba már inkább, AC inkább alattomos, mint test-test ellen ütköző, s Bosingwa sem az a vadkemény legény.

Szóval pölö nézzük a bajnokot, a Terry-Alex páros szerintem nem erőteljesebb egy Vidics-Rio párosnál, s az, hogy nincs feltétlenül állandó ütköző-szűrő kp, mert SAF jobban rotál, a pozíció adott. A Pool rendszerint 2 vkp-sal áll fel, az meg, hogy a védőik inkább egymást verik meg, mint ütközzenek az ellennel, más kérdés. Lássuk a csodaszép focit játszó Arsenalt, Abou "hentes" Diaby és Song vajh milyen jogkörrel is van fent a pályán? De hogy kilépjünk a szigetekről (a skót bajnokságot szóba sem merem hozni :) ), Inter: gyakran 3 vkp, Roma kettő, Milan nem tehet róla, hogy a remete sérült, a hátvédsoruk meg nem létezik, de a leütköző emberek ott is megvannak. A spanyolok felé nem kell nyitni, de azért a Barcaban is van egy Toure, akinek a romboláson kívül sok feladata nincsen.

Szóval nem igazán értem, milyen játékosokat látnál szívesen a Chelseaben, és ki helyett, hogy ne legyen Panzer-szindrómás a csapat, de várom a javaslatokat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 13:12:38

@clfo: Hát az első négyet neomolyan nehézt eltalálni Angliában, csak a sorrend a kérdés.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 13:22:23

@popp:
köszi popp,
nagyon kedves volt Tőled :)

Viszlat 2009.05.18. 13:23:54

@popp: viszont az UEFA kupás helyekre is igen jól tippelt.

Ferguson 2009.05.18. 13:24:12

A benitez-ferguson reláció kapcsán tartom a véleményem: egyik oldalon egy idegbeteg dagadt spanyol pincér, másik oldalon pedig a focitörténelem egyik, a brit labdarúgás legnagyobb edzőlegendája. Mindenki döntse el maga... :)

ManUtd 4ever

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 13:36:10

@pote: Na jó elismerem, hogy pöte üveggömbje a nagyvonalakat tisztán mutatja, ellenben a részletek elmoosódnak.

d3vnull 2009.05.18. 13:46:50

Azért a Villa első fél idénybeli formáját tekintve erős kérdés volt az Arsenal jelenléte számomra.

ZenZo 2009.05.18. 13:47:21

@popp: "Hát az első négyet neomolyan nehézt eltalálni Angliában, csak a sorrend a kérdés."

Hát ezen röhögök vagy fél perce, popp, ez odab*sz :DDD Ennyi erővel az első 20-at nem nehéz eltalálni, _csak_ a sorrend a kérdés... ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.18. 13:51:08

@ZenZo: Alex, Terry, Mikel, Essien, Ivanovic, Ballack, Drogba sima, de Carlvalho, Lampard, Ferreira sem egy puhány alak, Cole bármikor kirúg valakit a pályáról, Bosingwa meg főleg :) és Di Santos sem egy kisfiú.

Szóval amire a Chelsea épít, az igen erősen physical game. Nem basztatásnak szánom, csak nekem nem tetszik.

ZenZo 2009.05.18. 13:51:47

@Ferguson: aki meg nem akar Ferguson véleményére hallgatni, az olvasgassa a napi sajtót, Angolhonban nem sok médium van, aki nem foglalkozik a dologgal: The Times, Daily Mirror, Daily Express, Daily Star (aki különleges infóval is szolgál: "Sir Alex Ferguson announced he will be at the Manchester United helm for another five years after his side were again crowned league champions."

wilco 2009.05.18. 14:00:40

@ZenZo: ez az infó onnan van, hogy a kupaátadásnál megkérdezték Fergiet hogy meddig marad még, amire ő mondja hogy ameddig az egészsége engedi, a riporter visszakérdez hogy akkor akár 5 évig is, mire Fergie mondja hogy hát imádkozzunk...:) csak kicsit ferdít a Daily Star...:)

ZenZo 2009.05.18. 14:22:13

@heinrich: nem is veszem soha senkitől basztatásnak, ha valaki értelmesen kíván kommunkiálni a Chelsearől.

Nem is tagadtam, hogy a physical game nem lenne a Chelsea sajátja, csak összehasonlításképp próbáltam arra asszociálni, hogy sokkal több kreatív ember nincs a nemspanyol rivális nagycsapatokban sem (Pool, Arsenal, MU, Juve, Inter, Milan, Bayern -- mindenhol rá lehet húzni, hogy van teszem azt 1 játékos, aki abszolút nem ezért felelős (CR, Ribery, Kaka, Fabregas, stb, stb) erre mondtam, hogy azért Lampard sem az a tipikus tank.)

Mi kicsit azért vagyunk inkább rékényszerülve erre a játékra, mert a kp. támadófelfogású játékosai(Lampard-Ballack-Deco) hát finoman szólva sem fiatalok, ezért is nem értettem, hogy miért pont Deco lett a választott tavaly nyáron, habár önmagában a név, Scolari sok mindent megmagyarázott. De ezért is írtam egy poszttal odébb, hogy a Chelseanek 3 emberre van szüksége a jelen keret egybentartása mellett: egy csatár, egy kétoldalas szellő és egy fiatal, gyors (akár technikás) kp-ra (lehetőleg európaira). Deco mehet a levesbe (vagy az Interbe), viszont a többiekre szükség lesz (Ballack, Belletti), mivel januárban ismét ANK, így nem lesz 1 hónapig Drogba, Kalou, Essien, Mikel. Még talán nagy-nagy szívfájdalom mellett Carvalhotól is megválnék, így Deco-Carvalho -> Ibra csere akár meg is lehet az Interrel, bár a "hírek" szerint JM Mikelt akarja, én viszont nagyon nem lennék boldog, ha pont egy fiatal rendkívüli tehetséget engednénk el.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 14:27:30

@ZenZo:
nem basztatás,
de Mikelt simán elengedném.

abban meg nem látok semmi rációt, h az INter kiselejtezett Chelsea-játékosokkal akarjon mindent megnyerni,
de úgy legyen :)

capor_ 2009.05.18. 14:35:03

Ilyen hülyeségeket mint amiket @ferguson-tól lehet olvasni...
Hogyan lehetne, illetve miért kellene a két edzőt összehasonlítani? Mióta vezeti Benitez a liverpoolt és mióta vezeti Sir Alex a manchestert?
Egyébként ha már itt tartunk hány évbe telt míg Sir Alex megszerezte az első bajnoki címét? (6 év)
És sokat költ sok játékost vesz Benitez? Ajánlom figyelmetekbe ennek az okát: www.eufo.de/football/eng/2004/livel_fc.htm .
Ilyen játékoskerettel max egy bemákolt kupasikert lehet elérni, de bajnokságot nyerni nem lehet.

Egyébként meg a 'Pool a legjobb idényét futotta a premier league fenállása óta. De ez egyelőre nem volt elég.

horas 2009.05.18. 14:46:27

Ha jól megtudják erősíteni a Chelsea keretét sztem nem lesz gond Ancelotti-val.Inkább Wenger miatt izgulnék a Real kispadján mikor,fizetik 20-on milliókat Denilson és Bendtner-ért...Mijatovics meg győzködi,Heitingáról és Affelay-ról...De ha Kaká,Ibra,Ronaldo,Ribéry 4es ből min.2őt megszereznek akkor atom lehet a Real is Wengerrel.

Csörszike 2009.05.18. 14:49:29

Mikelt? miazhogy elengeném, egyenesen küldeném! nála csak kalou rosszabb, nemis értem a fentebb kommentelőt, aki szerint hiddink "nmeérti mér hagyja ki". az a csávó komolyan emberhátrány!!!minden akció elakad rajta, ugyanakkor befejezőnek is hihetetlen gyenge...és mibe került? 15 milló font környékén volt, ugye? Mikel meg 18 mila, a MU-tól "kellett" kivásárolni, jézusom! Bosingwa meg nem rossz, sőt. de 20 millió euróért, könyörgöm? akkor amikor enyiért Arshavint lehet venni? én télleg nemértem ezt a peter kenyont...azért hozták el a MUtól, h okosan igazoljon, gondolom. há jómagam némi menedzserjátékos tapasztalattal negyedannyi lóvéért min. 2szer jobban csinálnám:-))

BK 2009.05.18. 14:55:49

@horas: ha Ancelotti lesz az edző, akkor neki viszont oda kell dugni az orra alá minden újonnan igazolandót, mert a Milanból kitűnik, hiogy magától nem képes csapatot szerezni/szereztetni.

Glory 2009.05.18. 15:00:30

vannak itt tulzasok tenyleg, de en ugy nyakon b@sznam benitezt mint allat. egy igazi barom. viszont tok megertem hogy a poolosok vedik. en is vedem csapatom kedvenc jatekosait: cronaldot, rooneyt....

Glory 2009.05.18. 15:09:10

amugy a ROM-on van hogy hany meccset is jatszottak iden a csapatok: pool 53 manutd: 64. nagyon durva. 11 meccsel tobbet eddig ebben a szezonban. es nekunk meg 2 van :)

horas 2009.05.18. 15:12:42

@BK: Hát,igen ebben lehet valami.Az jön le róla,hogy neki mindegy,amilyen keret van azzal dolgozik,nincsenek különösebb felfedezettjei akiket mindenáron meg akarna szerezni...Akit vesznek azzal dolgozik,ha nem vesznek neki akkor negyven évesekkel dolgozik és még most is azt hajtogatja,hogy ők bárkivel felvennék a versenyt.Meg,hogy sokat volt sérült Nesta...akkor mért nem vették valakit télen mert lehetett tudni,hogy nem fog felépülni...ez mind ezt támasztja alá...

horas 2009.05.18. 15:20:59

@ZenZo: Tény,hogy az Inter borzasztó igazolások egyik éllovasa,de azért az nagyon erős amit írsz,hogy egy totál sérülékeny középhátvéd és a zenit-en már rég túllévő egymás után 2 topklubban is megbukó emberre elcserélnék a jelen top5 csatárai között lévő Zlatan-ra.HA elcserélnék Ibra-t a Chelsea-val akkor max.Lampard,Essien,Drogba hármasból valamelyik kettőre de lehet ,hogy mind 3ra szükség lenne...

Glory 2009.05.18. 15:27:24

@horas: na azeee ne tulozz. egy fel lampard meg ok. csak az a kerdes hogy hogy felezunk? :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.18. 15:29:52

@Lencse.: tessék: :D

2004/2005-ös szezontól nézve:

MU
Transfer revenue: 8.512.850 £ - Transfer expenditures: 54.512.500 £ = -45.999.650 £
Transfer revenue: 7.832.000 £ - Transfer expenditures: 28.302.000 £ = -20.470.000 £
Transfer revenue: 18.111.500 £ - Transfer expenditures: 24.208.000 £ = -6.096.500 £
Transfer revenue: 36.668.000 £ - Transfer expenditures: 91.225.000 £ = -54.557.000 £
Transfer revenue: 6.630.500 £ - Transfer expenditures: 48.950.000 £ = -42.319.500 £

Teljes költés: 247 197 500
Ha belevesszük a játékoseladásokat: 169 442 650


LFC
Transfer revenue: 21.867.300 £ - Transfer expenditures: 51.976.000 £ = -30.108.700 £
Transfer revenue: 16.812.100 £ - Transfer expenditures: 36.986.620 £ = -20.174.520 £
Transfer revenue: 17.243.750 £ - Transfer expenditures: 42.631.000 £ = -25.387.250 £
Transfer revenue: 40.481.650 £ - Transfer expenditures: 74.804.500 £ = -34.322.850 £
Transfer revenue: 40.895.500 £ - Transfer expenditures: 63.902.000 £ = -23.006.500 £

Teljes költés:270 299 700
Eladott játékosok árát levonva: 132 999 800

Szal nagyságrendileg kb egyenlő.. szarul igazolunk ezvan. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 15:30:40

@ZenZo: Hát rátapintottál. Ugyanannyira biztos melyik négy csapat végez a tabella tetején, mint az, hogy melyik húsz csapat áll oda rajthoz. Errül van itt nagyba' szó!

ZenZo 2009.05.18. 15:31:22

@pote: Mikel: miért engednéd el? Fiatal, rendkívül agilis, baromi jól fedezi a labdát, támadókp-bl csináltunk egy kiváló szűrőt. Ha ő nincs, idén lehet nem végzünk az első négyben. Scolari alatt az egyetlen konstans kiváló játékot produkáló emberünk volt, ha Essien visszatértével nem Ballackot, hanem Mikelt favorizálja Hiddink, akkor nálam man of the season simán.

Az meg nem feltétlenül leselejtezett játékos, hogy Deconak nem jött be a PL, volt egy jó hónapja, aztán semmi, utána nem is játszott. Carvalho pedig még mindig kiváló védő, de kora miatt inkább őt engedném el, mint bárkit az Alex-Ivanovics-Mancienne trióból (Terry alap). Mourinhonak meg egy kiváló, tapasztalt védőre van szüksége, Ricky arra pedig tökéletes, hogy szilárdítson az Inter szellős védelem-közepén. Meg merem kockáztatni, hogy a PL legjobban becsúszó hátvédje RC, aki ráadásnak még jól is fejel. Alacsony, ruganyos, mozgékony. Sajnos mostanra kicsit sérülékeny. De JM jól ismeri, nem zsákbamacska. Szóval az Inter szempontjából én nem tartom ezt hibás lépésnek. Más kérdés, hogy a "hírek" inkább Drogbáról és Mikelről szólnak, amit inkább baklövésnek tartanék. Drogba szintű csatáruk ugyanis már van Ibra személyében, s védekező kp-ból is van dögivel, nekik valami szervező kéne, erre pedig Deco jó lehet.

Glory 2009.05.18. 15:32:02

@YNWA: es a szornyu hogy ezt mindenki latja egyedul a pincer nem. o csak vádaskodik vádaskodik. this is FACT :)

ZenZo 2009.05.18. 15:37:29

@horas: A Chelsea meg a másik. De ha szerinted blődség, amit szerényen megjegyeztem, akkor erre mégis mit válaszoljak: "HA elcserélnék Ibra-t a Chelsea-val akkor max.Lampard,Essien,Drogba hármasból valamelyik kettőre de lehet ,hogy mind 3ra szükség lenne" ??? (egyébként egy hsz-szel fentebb meg is magyarázom, miért írtam, amit írtam)

nils_h 2009.05.18. 15:41:02

@pote: ezen a cserén én is meglepődnék. Sztem az üzletben inkább Drogba vesz majd részt... és ezt mostanság nem is bánnám. Nem áll jól neki a tüll szoknya!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 15:42:19

ha mégegyszer valaki előhozza/bemásolja/idézi/utal a transzfer adatokra,
azt ki fogom moderálni :)

ZenZo 2009.05.18. 15:43:03

@popp: csakúgy, mint a három nagy bajnokság bármelyikében elég egyszerű megtippelni a dobogót. Más kérdés, hogy a meglepetés benne van mindig, de azért nehéz mindhárommal mellé lőni ;) Sőt, vegyük ide a negyediket is, mert bár a Bundásban most van izgalom bőven, de előzetesen nyilván a Bayernt, a Schalket és a Hamburgot tettem volna valamilyen sorrendben a tribünre, amire még most is minden esély megvan.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 15:46:10

@ZenZo:
én nagyon nem bírom Mikelt
nem fogsz tudni meggyőzni az igazadról (nem is kell, nem is hiszem, h ez a célod :)
sportszerűtlen és buta, az ilyen típust nem szeretem.
(totálisan megegyezik a bennem kialakult interjátékos képpel)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.05.18. 15:46:44

@pote: bocs, csak lencse kedvéért :D

ígérem soha többet. :)

ZenZo 2009.05.18. 15:47:40

http://img15.imageshack.us/img15/5058/17338215.gif

nils_h 2009.05.18. 15:50:22

@ZenZo: ez vicces. bár az ütés legalább oly teátrális, mint az esés :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 15:50:35

@ZenZo: Pontosan, a másik nagy bajnokságokban van meglepetés, de Angliában utoljára az Everton tudott befurakodni a négybe 2005-ben. Egyébként lehet, hogy elfogultan, de én a Romát háromba vártam tavaly, azt tessék. És ahogy a Milan és a Juve mostani formáját nézem, a Fio simán fölérhet a dobogóra a végén. Spanyolországban a Real és a Barca helye biztos a négyben, a másik két helyért a négy hasonló kvalitású csapat, a Sevilla, az Atleti, a Valencia és a Villarreal vív ádáz harcot.

ZenZo 2009.05.18. 15:54:46

@pote: sajnos ez az általánosan kialakult kép róla az első szezonja miatt, ahol tényleg voltak durva és érthetetlen megmozdulásai, akkor a legtöbb Chelsea szurkoló is elzavarta volna a halál f*szára (amit én javarészt annak tulajdonítok, hogy eredeti posztja támadó kp, mi/JM meg mindenáron védekezőt akartunk belőle csinálni - félsiker, védekezni kiváló, támadni elfelejtett). De idénre lehiggadt, beérett, s hatalmas potenciál van benne. Egyébként meg nyilván nem akarlak meggyőzni, nem áll érdekemben, én tudom, hogy szurkolóként mindig másként fogom látni ezeket a dolgokat, mint bárki más. Egy kérdés azonban: a hasolnó szerepkörben játszó Anderson vagy Diaby szimpatikusabb választás? (Lucas Leivat nem is említem)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 15:58:18

@ZenZo:
Diaby-t választanám, jobb ha nevet az ember :)

capor_ 2009.05.18. 16:05:40

@Glory:

annyi különbség azért van, hogy a poolnak szinte egy új csapatot kellett építeni, a Manchester pedig a folyamatos erősítésre költött.
Az MU a leggazdagabb klub angliában, míg a 'pool mondjuk a negyedik. Az MU elköltött évente mondjuk 30 misit úgy, hogy lehet elkölthetett volna 40-50et is. A pool elköltött évente 30at de úgy hogy meg kellett küzdeni minden egyes pennyért... Melyik is a kellemesebb környezet? :) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Benitezt nem feltétlenül hazugnak nézni mert a pénzről prédikál.

ZenZo 2009.05.18. 16:06:43

@popp: feltevésed teljesen jogos, de. (mert mindig van de :) - védjük a PL alig élő becsületét)

Az Everton most is ott lehetett volna, ha nincs akkora mákja a Wenger-Jugendnek, hogy az Everton négy támadója többé kevésbé egyszerre dől ki hónapokra. Valami 6-7 fordulót nyomtak le csatár nélkül... A Villa is odaérhetne, (ott is volt, amíg ki nem durrantak -- mondjuk rájuk is rájuk lehetne húzni, ahogyan a Pool elbenítezezi a szezonját, úgy a Villa eloneillezi), csak valamiért O'Neillnek mániája a kis keret, szezonról szezonra a legkevesebb játékost játszatják, idén is összesen asszem 19-en léptek pályára tőlük, míg hasonló csapatok esetén a rotáció/pihentetések végett ez a szám jóval 30 fölött van. Másodikok is voltak, aztán beáldozták még az UEFA-t is, mégis ez lett a vége, erről már kevésbé tehet a top4... mint ahogyan arról is, hogy az évek óta az erre érdemesnek tartott Spurs a jó öreg Juandéval már az első 10 forduló alatt bebiztosította, hogy az első hatba kerülni esélye sem legyen.

És még halkan jegyzem itt meg, hogy ha mi sem váltunk időben, valószínűleg valahol a Villaval és az Evertonnal küzdenénk most Scolari dirigálása alatt...

Egyébként sejtésekről: te dobogóra vártad a Romat, én meg úgy éreztem, idén bajnokok lehetünk. Hát, ez nem a mi szezonunk volt :\

nils_h 2009.05.18. 16:09:21

@pote: Ha Wenger lelép Madridba, akkor ki tudja mi lesz ebből a csapatból? Lehet, hogy még Fabregast is elviszi. Ki marad ott, akin nem nevet az ember???
És ki jön helyette? Wenger knows...

capor_ 2009.05.18. 16:11:27

@nils_h:

Várhidi simán, ő is jól bánik a fiatalokkal :P:P

nils_h 2009.05.18. 16:13:35

@capor_: persze. meg az óvónénim is. sztem kevesebbért is vállalná :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.18. 16:23:30

@ZenZo: "ha nincs akkora mákja a Wenger-Jugendnek"

Te tényleg iszol nap közben? :)
Nézd meg a "mákos" sérüléseinket, aztán visszatérünk a témára. PL, BL, FA kupát nyomtuk egyszerre, s a Ligakupából sem az elején estünk ki... Cesc, Walcottm Adebayor is sérült volt egész sokáig, Gallas a végére dőlt ki, Almuniáról nem is beszélve, Eduardot meg tudod... Középső védő, csatár nélkül, középen Denilsonnal nekem nem szerencsés ez a helyzet...
Olyan 10 pöttyel vagyunk az Everton előtt, ez mák?

Nem lehet h a cselszkijnek volt nagy mákja, h az olajszőkítő milliárdos odahívta barátját edzőnek, hogy rakja rendbe a srácokat? Ha nálunk gond van, akkor sem dobáljuk ki az edző(ke)t, főleg, ha eredmény is van mögötte...

Üdv, ymy - olasz edzőt Nektek, jó lesz az, már várom!

ZenZo 2009.05.18. 16:23:41

@pote: jó, hát mostmár a Hamburg sem nagyon. De heinrich (vagy kroos) talán majd megerősít abban, hogy azért arra a legvérmesebb német szurkolók sem tettek volna pénzt, hogy ősszel egy Hoff, tavasszal egy Hertha odaérhet. Ezek olyan abszolút teljesítmények, mintha nálunk (értsd: PL) a Hull-ősz, Pompey tavasz. Nagy meglepetések nincsenek egy ideje, ez tény, de azért kisebb (legalábbis számomra) meglepő teljesítmények vannak: idén a Fuulham vagy a WHU, negatív értelemben a Citeh szereplése, tavaly a Rovers, előtte a Bolton, Reading...lehet itt költségvetésre meg bármire mutogatni, de egy dolog van, kijön a mázli faktor teljes, vagy csak fél szezonra. Valamelyest pölö idén az Everton és a Hoff esete hasonló, mert mindkettejük idényét a sérülések kalapálták el.

ZenZo 2009.05.18. 16:29:07

@pote: hát, én azért annyira nem röhögtem, mikor mondjuk eszméletlenre rúgta Terryt a CC döntőben...

Strigo 2009.05.18. 16:29:39

Beni bácsi megint nagyot nyilatkozott. Ez nem sajtón keresztül üzengetés, vagy "mind games", csak egyszerű parasztság. "Gratulálok" - ennyit kellett volna mondania. Nem a legjobb nyert, persze. Biztosan csak véletlen volt, ahogy a ligakupa, FA kupa, meg a BL is, mert ezekben is mind előrébb végzett Ferguson.
Mourinhonak legalább stílusa volt, Wenger pedig le is rakott valamit az asztalra. De ez a pincér majd akkor mondja, hogy ő a jobb, ha legalább 1 (nem 11) PL-címet nyer. Addig meg éljen abból, hogy öt éve volt egy jó félidejük a BL-döntőn. Ha az nincs, most spanyolhonban oszthatná az észt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 16:31:08

@ZenZo:
direkt figyeltem szombaton,
sztem zavarja a labda :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.18. 16:35:40

@ZenZo: nem hiszem h szándékos volt, és ünnepelni már visszajött, szóval, még csak súlyos sem... de legalább a bírót nem hajtja átkarolva :)

wilco 2009.05.18. 16:40:36

@capor_: ilyen alapon az ipswich town, meg a bradford is sírhatna minden szezonban hogy persze könnyű a MU-nak, mennyi pénzük van. el kell fogadni hogy ez ilyen, nem tiszta lappal és ugyanakkora bankszámlával indul minden szezon, óriási szerepe van a tudatos, hosszútávú építkezésnek. és azért amikor Fergie odament a Unitedhoz, akkor nem volt egy aranybánya, közel volt a kiesőzónához, a stadion meg 96ig alíg volt nagyobb mint az Anfield, a pool meg minden szempontból sokkal de sokkal a united előtt járt. talán az akkori vezetőségben kéne keresni a hibát amiért mégis a unitedból lett ilyen csapat.

wilco 2009.05.18. 16:45:56

@Strigo a divatdrukker: a redcafén van egy nagyon jó összeállítás hogy az elmúlt években melyik vesztes edző hogy gratulált az ellenfélnek. még Muri is nagyon korrekt tiszteletkört futott... meg is jegyezték néhányan hogy ha José egy úriembernek tűnik valakivel szemben akkor ott már bajok vannak...

d3vnull 2009.05.18. 16:47:13

@imici77: hát erre nem lesz alkalom bizonyítani, mert hogy addig eljussunk, hogy az arsenal bl elődöntőben a meccs végén az elmaradt jogos büntetőket reklamálja, mert csak amiatt esnének ki valószínűtlen :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.18. 16:51:02

@d3vnull: be kellett volna verni a ziccereket... amúgy az esetleges rossz bírói döntés felhatalmazza a játékosaitokat, hogy csordában kergessék a bírót... ühüm:)
Üdv, ymy - vki be tudja rúgni a tiziket döntő pillanatban, vki nem:)

ZenZo 2009.05.18. 16:53:03

@imici77: "Te tényleg iszol nap közben? :) "

Hehe, jó is lenne ;) sérülések mindenhol vannak, nektek sem jött ki jól a lépés, de másnál sincs ez sokkalta másképp, most hülyén fogalmaztam, de pont erre akartam kijukadni, hogy a 4 nagy padja elég hosszú ahhoz, hogy maga mögött tudja tartani a "second4"-t. Bár azért nálatok rezeg a léc, mert ha nálatok megvannak ezek a sérültek, az Evertonnál meg nincsenek, Bendtnernek jobban összefirkálják az arcát, mint így. Nincsenek HA-k a sportban, nem vitatom a stabil negyedik helyeteket, de azért idény közben volt néha meleg a pite. Mint ahogyan nálunk is, de ha végigolvastad volna, amit írtam, akkor ez benne van az előző hsz-ben is ;)

Egyébként jelenleg egyre többet gondolkdom azon, hogy mekkora mák Hiddink érkezése. Felejthetetlen pillanatokkal ajándékozott meg minket, szurkolókat, én kifejezetten megkedveltem, márpedig Gullit óta nem sokszor fordult ez elő, bár JM-et bírtam, de fél szezon, aztán huss.

Hiddink tegnap elbúcsúzott, bár még vadászom a neten az ünneplést, mert tv-ben nem nagyon adták ugye, pedig már a meccsen is hatalmas jelenet volt, mikor kb 5 perccel mentünk a második félidőben, s a 40x ezer néző egyemberként skandálta Hiddink nevét, aki kicsit amolyan esetlenül felállt, körbe forgott egy amolyan félvigyorral az arcán, aztán kissé meghatódottan valami meghajlásfélét produkált a nézőtér különböző irányaiba (amire aztán kitört a hangorkán ). A meccs után azonban volt sorfal (erről van kép a .com-on), meg minden, az említett mondat gondolom ott hangozhatott el (vagy a sajtótájékoztatón utána - miszerint "Guus Hiddink said last night he had second thoughts about walking out of Chelsea"), ezért is vadásznám, mert sokszor a szövegkörnyezet nem mind1. Azt meg tudjuk, hogy végleg nem hagyja itt a Chelseat (valami tanácsadó marad), szóval nem lepne meg, hogy ha Abra amolyan aranytartaléknak tartaná itt, hogy augusztusban lehessen azt mondani, mi megpróbáltunk edzőt hozni, nem sikerült, te Guus, nem vállalnál el még egy (fél) szezont??? :)

Tudom, megmondta, lelép, de reménykedni csak lehet?!

Adamfark 2009.05.18. 16:55:57

Különben ezt annyira szeretem, amikor azt mondják, hogy nem a PL legjobb csapata nyerte a PL-t.
Mér' melyik volt a legjobb?
Lehet, hogy a legvégén nem a United volt a legjobb formában, de nem véletlenül volt a PFA szavazásán akkora fölény, már ami jelölteket illeti. Akkor a United volt a legerősebb, és nem kicsit...
A Bajnokság pont nem arról szól, hogy éppen pillanatnyilag ki a legerősebb, hanem, hogy ki gyűjti a legtöbb pontot 9-10 hónap alatt.
És pontosan ez Fergie zsenialitása, hogy idén nagyon sok embert kellett használnia, mert óriási volt a terhelés. Lehet hogy sehol sincsennek a United játékosai az Opta Index rangsorában (mert ott súlyozottan számít a pályán töltött idő), mégis fel lett építve egy olyan csapat, ami megnyerte idén a Charity Shieldet, a Klub VB-t, a Liga kupát (ifikkel, nem akárhogy), a PL-t (ifik beépítésével), a döntőért játszhatott az FA kupában, és most a döntőben van a BL-ben.
És, hogy milyen ifik szerepeltek idén először:
Evans, a Da Silva ikrek, Macheda, Welbeck, Gibson, Possebon. Ez 7 játékos, akik simán odaférhetnek akár a kezdőbe is 1-1 ligakupa, meg FA kupa meccsen, de Evans és Rafael PL meccseken is kezdtek.

ZenZo 2009.05.18. 17:00:52

@imici77: nem is állítottam, hogy direkt volt, ha direkt lett volna, kicsit fröcsögőbb hangnemben írtam volna róla. De azért Eduardo eseténél ti/te sem ölelted volna kebledre a birminghami gyereket, holott az sem volt szándékos...Edunak ez viszont vajmi kevés vigasz, de legalább focizik...

másrészt elég érdekes élcelődés tőled a BL vereséggel kapcsolatban, nemrég te magad is átélhetted, milyen érzés is az, BL döntőt veszíteni. Egy fűcsomó, egy kis víz, egy kis bármi, az égiek nem akarták, hogy egy olyan ember, mint Grunt BL győztes edző legyen :)

Adamfark 2009.05.18. 17:04:30

Engem az lepett meg, hogy végignéztem az Everton keretén és azt látom, hogy nekik idén összeállt minden ahhoz, hogy beférkőzzenek az első 4be. Moyes valami olyasmi lehetőséget kapott mint amit annak idején Fergie.
Ha a Villát is együtt tudják tartani, és a padot is tudják nyújtani, akkor O'Neill is komoly eredményekre lehet képes. Ezen felül a Fulham is összeért év végére.
Ezeknél a csapatoknál nagyon fontos lesz, hogy együtt maradjon a csapat, és hogy az edzők is zavartalanul, biztos háttérrel dolgozhassanak.
Furcsa, de írás közben néztem meg a táblázat állását, és "mit ad isten" pont ez a 3 csapat van UEFA kupás helyen.
Ezen felül 'Arry is fog tudni csodát tenni jövőre a Spursszel. Csak hagyni kell dolgozni. Lassan majd felveszi a csapat azt a keretet, ami már az Ő ízlését tükrözi.

poolfanati 2009.05.18. 17:05:53

szánalmas ahogy egyes mu drukkerek anyázzák benitezt. idézve volt a gratulációja!
üzenjetek már hadat a hereford united edzőjének, ő mikor is gratulált?
a "nem feltétlen az legjobb csaptat amelyiknek a legtöbb pontja van" nyilatkozata pedig még asszem az arsenal meccs előtt volt, csak nyomást akart helyezni a mu-ra, ahogy ezt egész évben tette és volt ez fordítva is.

higgyétek el hogy ez még kurvára vissza fog ütni rátok és mi pool drukkerek idézünk titeket és förgit.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.18. 17:07:33

@ZenZo: ez csak szájkarate, nem akartam megbántani a cselszkij-tábort :)

Üdv, ymy - csak már unom a mu-t olvasni, inkább vitatkozom Veletek picit :) (és nem érzem a 10 pontos előnyt máknak)

drosiii 2009.05.18. 17:08:16

@poolfanati: a többes számokat hagyd el légyszíves. ez a "mi" pool drukkerek idézünk majd titeket... "ti" pool drukkerek írtatok be olyat, hogy Ronaldonak törjék el a lábát...

wilco 2009.05.18. 17:11:48

@ZenZo: Guus megtartása többet érne mintha eltapsolnátok 50 milliót játékosokra a nyáron...:) szerintem egyébként nem marad, jön megint egy mérsékeltebb szezon, majd jövő nyáron a vébé után visszatér teljes állásban.

capor_ 2009.05.18. 17:13:36

@wilco:
Teljesen igazad van. Nem is azt az álláspontot akartam védeni, hogy ez minden oka, sőt!
Csak itt sokan jönnek azzal, hogy Benitez hazudik meg így meg úgy. A pool nagyon lemaradt az utóbbi 15 évben, a hátterét nem ismerem de gondolom a vezetőség miatt. Most vissza szeretnék magukat küzdeni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön egyik napról a másikra, amit valamiért elvárnak Beniteztől, pénz kellene ami nincs elég...
Meg is mondta Rafa, hogy az MU-nak sokkal erősebb kerete van egyelőre... és ez bizony pénzkérdés.

wilco 2009.05.18. 17:14:33

@poolfanati: az angol sajtó a timestól kezdve is elég nagy terjedelemben foglalkozik Benitez 'gratulációjával'... az meg szerintem abszolút természetes hogy most nekünk nagy a szánk. ha ti nyertek meg majd nektek lesz. így van ez rendjén :)

poolfanati 2009.05.18. 17:22:01

@drosiii: emlékszem hogy mikor jött ez elő. amikor ferguson(a kommentelő) bartont istenítette, aki sérülést okozott xabinak. én nem mondtam ilyet hogy törjön el cé lába, aki mondta az is megkapta a büntijét.:D
én gratuláltam és nem vagyok szomorú, életem egyik legjobb szezonját láttam európában, nagyszerű meccsekkel és sok ilyen nagyon jó meccset mi játszottunk.

és vissza fog még ütni a that's a fact-ozásotok.

wilco 2009.05.18. 17:25:28

@capor_: ezt értem, és alá is írom hogy a unitednél jelen pillanatban jobbak a lehetőségek. de attól még hogy ezt minden nap megemlíti nem fog változni a helyzet. nem tudom mitől, lehet hogy tényleg nagy a nyomás rajta a klub részéről, de olyan mintha kisebbségi komplexusa lenne. ha megemlítik hogy Rafa, ma nem ment a játék, mondja hogy a United is játszott már rosszul, a United egyébként meg többet költ, és a bírók is nekik fújnak. nem mondom, Fergie is csinál ilyeneket, de Rafa szövegei bőven túllépik a mind games fogalmát. Rafa szerintem NAGYON JÓ EDZŐ, de elsősorban magában is kereshetné néha a hibákat, ez az egy bajom van vele.

Adamfark 2009.05.18. 17:29:28

@capor_:
Na látod, pont erre akartam célozni az Evertonnal.
Olyan nincs, hogy csak pénzből egyik napról a másikra olyan dinasztiát építsen valaki, mint Fergie tette az elmúlt évtizedekben.
Azt hiszem ez az elhibázott lépés Benitezzel kapcsolatban. Benitez nagy edző szeretne lenni, de az első PL győzelme után fogja a motyóját, és megy haza a Realhoz, vagy a Barcahoz edzősködni.
Úgy gondolom, hogyha Moyes elég állhatatos lesz, és Fergie visszavonulása után nem veszi át a Unitedet, akkor esélye van egy olyan karrierre, mint Fergienek volt. Folyamatosan, lépésről lépésre hozta fel úgy az Evertont, hogy azt kell mondjam jövőre sokra fogják vinni. Még nem lesznek bajnokesélyesek, de 2-3 éven belül egészen komoly kihívókká válhatnak.
Ha lett volna esze a konyharuhafejűeknek, akkor az Evertont veszik meg. És nem kellene most azért dollár, euró és font milliókkal kompenzálni a játékosokat, mert 1-2 évig esélyük sincs a BL helyekre... (mert ugye minden játékos ott akar lenni)

Ferguson 2009.05.18. 17:29:43

Benitez szerint a kisebb stadion miatt nincs elég pénzügyi fölény? Hmmm... Meg kell akkor emelni a jegyárakat, ennyi, egyszerű közgazdasági logika. Emellett nem csak jegyeladással lehet bevételt növelni, hanem merchandising-al, reklámokkal stb., a pool is mehetne külföldi túrákra évente többször is, akárcsak a MU, persze csak akkor, ha bárki is kíváncsi az elmeháborodott dagi spanyol pincér bagázsára, de szerintem azért el lehetne adni őket guam-ban, leshoto-ban meg ilyen helyeken... :)

wilco 2009.05.18. 17:30:24

@poolfanati: amikor volt a cé autóbalesete, az után lévő meccsen a chelsea szurkolótábor azt énekelte hogy bárcsak meghaltál volna... mégse általánosítjuk le ZenZoékra hogy mekkora b...i, k....g minden kék szurkoló, hülyék mindenhol vannak.

Adamfark 2009.05.18. 17:31:53

@poolfanati:
"és vissza fog még ütni a that's a fact-ozásotok."
That's, fact! :)
(egyszer biztos, de addig is... )

kroos 2009.05.18. 17:33:43

@Ferguson: az arsenal sokkal kisebb kölcségvetésböl nyert 3 Pl-t.

wilco 2009.05.18. 17:34:27

@poolfanati: de mennyivel jobban fog esni nektek majd a győzelem hogy felhozhatjátok ezt a fact-ozást :) mennyivel sivárabb lenne az egész az ilyen zrikák nélkül.

wilco 2009.05.18. 17:35:52

@kroos: végre, most valaki bemásolhatja a 90-es évek transfermarkt adatait is...:)

poolfanati 2009.05.18. 17:38:25

@Ferguson: "Meg kell akkor emelni a jegyárakat, ennyi, egyszerű közgazdasági logika. "
ez a kenyérre meg a tejre vonatkozik, mert azt muszáj enned és megveszed akkor is ha drágább.
a jegyeknél más a helyzet. ott pont csökkenteni kéne, mert akkor többen jönnének. de nem férnek be.
meg különben se úgy kéne meghálálni a szurkolóknak a szurkolást, a buzdítást a bizalmat hogy emeljük az árakat.

poolfanati 2009.05.18. 17:39:44

@Adamfark: a következő that's a factnél én fogok ütni. :)))

rizla 2009.05.18. 17:47:45

@capor_: a liverpool a bajnokságot a nála gyengébb csapatok ellen bukta el, nem egyszer benitez taktikai hibájából.
mellesleg ha nincs pénz, akkor miért adtak ki 20milliót robbie keane-ért?

corporal clegg 2009.05.18. 17:47:47

@Ferguson: "Benitez szerint a kisebb stadion miatt nincs elég pénzügyi fölény? Hmmm... Meg kell akkor emelni a jegyárakat, ennyi, egyszerű közgazdasági logika. Emellett nem csak jegyeladással lehet bevételt növelni, hanem merchandising-al, reklámokkal stb., a pool is mehetne külföldi túrákra évente többször is, akárcsak a MU..."

Hát pont ez az. Nem minden klub választja azt az utat, hogy média-marketing szörnnyé változzon, nem mindenki adja el a lelkét. A MU elérte, hogy (talán) nekik van a legtöbb fanjük a világon, mert ők "térítenek" a legagresszívebben, viszont ezzel azt is elérték, hogy aki nem velük van, az bizony ellenük, mert senkinek a szemében nem szimpatikus egy ilyen förmedvény, ha csak nem a klub szurkolójáról van szó.
Pont, hogy pozitívum, ha egy klub nem ezt az utat választja, bár sajnos ebben a kiélezett harcban nehéz máshogy érvényesülni.

rizla 2009.05.18. 17:48:29

mármint gyengébb=szegényebb is

corporal clegg 2009.05.18. 17:48:59

@rizla: És kb. ez volt az összes igazolás a nyáron, ráadásul a vezetőség csúcsigazolást látott a dologban, míg Fergie akár 30M fölött költhet kiegészítőemberekre...

Adamfark 2009.05.18. 17:54:07

@poolfanati:
Az csak egy egyetértés volt egy állításra. :ártatlanulpislog:
:D

SamS 2009.05.18. 17:57:09

@hennes: Fergie is csak Berbatovot vette meg a nyáron, csak volt annyi agya h nem adta el januárban féláron azért, mert nem sikerült az első 4 hónap. A 30 milliós kiegészítő embereket pedig kéretik felsorolni.

wilco 2009.05.18. 18:01:47

@hennes: ez azért egy nem teljesen igaz állítás. a United a Busby-éra, főleg a müncheni légikatasztrófa után vált 'Nagy-Britannia csapatává', de előtte is a katolikusok csapata volt, később meg a munkászosztályé. értelemszerűen aki nem velük volt az ellenük, ez így szokott lenni. a világ meghódítása a 90-es években kezdődött, és nem gondolom hogy olyan elképesztően agresszív lett volna. a pool pedig nem hogy nem ezt az utat választotta, egész egyszerűen elauldt és ült a babérjain, és ezt még a nagy Hansen is beismerte nem olyan régen. egyáltalán nem ismerték fel a lehetőségeket, és ennek a levét isszák ma is. a gazdasági válság meg nekik jött talán a legrosszabbkor, így most stadion biztos nem lesz.

United82 2009.05.18. 18:04:14

az a szép az egészben hogy jönnek itt azzal h ki mennyit költött meg mittudomén...de arról nincsen szó hogy mondjuk Oshea,Fletcher,Da Silva ikrek,EVANS,Welbeck,Macheda,Gibson mennyibe került a klubnak (Giggsyéket(Giggsy,Scholes,Gary vagy akár Wes Brown) csak azért nem említem mert nem akarok az "őskorig visszamenni"...és ez a lényeg a kiegészítő emberek legnagyobb része saját nevelés és rettentően fiatal vagy éppen beért saját nevelés (pl Oshea,Fletcher), erről egy szó sem esik csak a 30milliós Berbáról. És ezek a saját nevelések és fiatalok bizony vastagon benne vannak az elmúlt évek sikereiben. Ha végignézzök Unitedes pályafutását Ferginek mindig is ez volt a siker egyik kulcsa. Nem elég az h költünk X milliót Y-ra, kell valami több is, Nos ez Fergieben megvan.

poolfanati 2009.05.18. 18:08:01

@Rooney82: ez már akkor viszont fergie vs wenger vita.
mondjuk a fiataljaink nekünk is mindig nagyon jók, csak valahogy nem kerülnek a csapatba.

kroos 2009.05.18. 18:13:24

Rafa butaságot csinált.Ennyi az egész,nem lesz ettöl rosszabb a Liverpool.De.

,,Angliáról tudjuk hogy a fair-play az szent dolog arra felé és a tisztelet megadása szint úgy. Akárhogy is de Sir Matt Busby, Alf Ramsey, Bobby Moore, Gary Lineker hazájáról van szó."
Ez ott arra felé egyszerüen nem szokás.

drosiii 2009.05.18. 18:56:50

@brassmonkey24: Sztem jópofa videó. Végre egy kis öltözői hangulat is =)

spigo 2009.05.18. 19:18:56

most olvastam valamelyik forumon, hogy a MU-s bajnoksagunneplo esten megkerdeztek Ronaldot, hogy mit uzen a fiataloknak?

- Hat nem ev vagyok a legjobb pelda azt hiszem :D

tehat tudja, hogy kocsog! :)

capor_ 2009.05.18. 19:23:26

@rizla:

Én akkor is azt mondtam, hogy az ír szurkolói bázis miatt :)
De az igazság inkább az, hogy egy nagy mellényúlás volt. De kinek nem voltak ilyen mellényúlásai? (Veron pl :P)

United82 2009.05.18. 19:38:47

@spigo:
Persze h tudja, rá is játszik, még reklámozza is (Love it Hate it reklám)
Ebből is pénzt csinál, nem is olyan hülye:) (mint amilyennek látszik:))

nordsee 2009.05.18. 19:54:02

A jövő év vízválasztó lehet a Poolnál. Ha igaz, hogy feloldódott a feszültség a menedzsment és Rafa között, és jobban kontrollálhatja az igazolásokat, akkor jövő ilyenkor majd a fejére lehet olvasni a dealeket. Az idei évben szerintem erőn felül teljesítettek. Ez pedig Rafa érdeme. Torres és/vagy Gerrard összesen vagy 16 meccsen hiányoztak. A pad meg tényleg olyan rövid, hogy elégséges pótlásukról nem tudtak gondoskodni.
Attól félek azonban, hogy Xabi személyében vezéráldozatra kényszerülnek. A sneciért nem lehet annyi lecsót kapni, amiért minőségi vásárlásokat lehetne nyélbe ütni.

poolfanati 2009.05.18. 20:24:23

@nordsee: amúgy azt csak nem pool drukkerek mondják hogy erőn felül teljesítettünk. én azt mondom hogy erőn alul.

drosiii 2009.05.18. 20:33:20

@poolfanati: Hát még akkor a ManUnited!

crouchy 2009.05.18. 20:35:08

@drosiii: "a többes számokat hagyd el légyszíves. ez a "mi" pool drukkerek idézünk majd titeket... "ti" pool drukkerek írtatok be olyat, hogy Ronaldonak törjék el a lábát..."

Miről beszélsz? Az valami köcsög Portsmouth-fan volt:D

poolfanati 2009.05.18. 20:36:04

@drosiii: nektek a rangadókkal voltak bajaitok, nekünk pont azokkal nem.

crouchy 2009.05.18. 20:44:27

@nordsee: Xabit nem szabad eladni. egyszerűen nem. adják el Babelt, Lucast, Dossenat. Alonsot ne. Az önygilkosság.

SamS 2009.05.18. 20:57:49

Ha idén valaki erőn alul teljesített, az elsősorban a Chelsea, kisebb mértékben a MUFC. A United maximum 2-3 rangadót bukott el csúnyán (Arsenal idegenben, Pool mindkétszer), valamint nem rúgott 5-öt azoknak a csapatoknak, akik ellen az elmúlt években gála volt (sok 1-0-ás győzelem).

poolfanati 2009.05.18. 21:01:12

@crouchy: babel se menjen! degen mehet. habár azért megnézném azt az egy percet amit játszik esetleg spurs ellen, amíg le nem sérül. :))

Strigo 2009.05.18. 21:08:51

Babel, Lucas, Dossena, Degen, ebből nem lesz lóvé, főleg nem egy David Villa-nyi.
Owen amúgy szabadon igazolható, 29 éves, minden adott egy liverpooli másodvirágzáshoz.

crouchy 2009.05.18. 21:12:40

@Strigo a divatdrukker: Azért sosem mondták azt hogy semmi pénz nincs, annyit mondtak hogy ha akarnak 2-3 "sztárt" hozni akkor el IS kell adni játékosokat. Owen meg megérne még egy próbát ha télelg ingyen van. CSak Rafa nem komázza az angolokat. Legalábbis Pennant szerint:D Tényleg Pennantet is eladhatjuk még..

crouchy 2009.05.18. 21:14:24

@poolfanati: Én tom h te bele vagy szerelmesedve Babelbe. Két éve én is azt modntam hogy na, van pár jó csele de az esetek töbségébe rosszul ad be, meg kapura sem lő jól, de egy két év és zsír kis szélső lesz belőle. Szerintem egészen pontosan semmit nem fejlődőtt. biztosan nem érte meg azt a több mitn 10 milkát..

crouchy 2009.05.18. 21:17:32

alulteljesítés vitába ne menjünk bele. Nyilván a legtöbb ember szerint az ő csapata teljeseített leginkább képességei alatt. (Jó, talán a stoke-fanokat kivéve)

d3vnull 2009.05.18. 21:31:51

@crouchy: Szerintem iszonyat bénázások voltak nálunk Scolari alatt, de azért azt mondom, hogy közel sem akkorák mint mondjuk a newcastle-nél, ehe-ehe :)

Glory 2009.05.18. 21:40:13

@poolfanati: ja ez igy van iden a mu-nak nem ment a rangadokon, de a kiscsapatokat konyortelenul behuzta (ugye uccso 12 csapat ellen oda vissza nyert, kiveve az elso fordulos 1-1 a ncastle ellen). viszont tavaly a rangadokon volt jo a mu (oda vissza verte a poolt pl) es bajnok is lett. itt is latszik hogy mi a ket csapat kozti kulonbseg. amugy szerintem jovore lehet egy nagyon jo eve a poolnak, viszont ha akkor sem sikerul akkor szerintem benne van a pakliban hogy utana egy kicsit visszaesnek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.18. 22:11:52

(Amikor 2007-ben BL-t nyert másik "kedvenc" csapatom, a Milan, akkor nagy titokban megátkoztam őket, mondván, oké, most nagyon fut nektek a szekér (mondjuk a MU ellen persze drukkoltam is nekik), de hosszú ideig ez lesz az utolsó sikeretek. Mert az nem lehet, hogy ezek a sztárok ne fulladjanak ki egyszer; és ha kifulladnak, akkor vége van.)

(Na most pont ugyanezt érzem a MU-nál. Csúcspontra értek. Innen már csak a zuhanás következhet.)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.18. 22:30:41

@Csöncsön: mmm, hát, sajna nem hiszem. eladják Cét, és a lovéból vesznek alsó hangon 2 klasszist, és még a csapatjáték is olajozottabb lesz (szerintem részben CR "miatt" adódott az idén némi szerkezeti probléma a MU csapatjátékában - persze ide nekünk ezt a problémát, mondhatná gyakorlatilag bármelyik klub Európában).

igazából az is állati bosszantó, hogy azt mondhatta volna az ember a szezon elején, hogy ha (eltekintve Hargreaves sérülésétől) van két lyukasabb poszt a Manchesternél, akkor az a jobbhátvéd és a befejező csatár, erre előhúzzák a kalapból Rafaelt és Machedát. szóval valamit nagyon tud az öreg vörösorrú, azt el kell ismerni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.18. 22:48:59

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

(Biztatásként azért: a Milan se nézett ki úgy, mint akik megroppanhatnak. Jó, jó, öregek voltak, de már látszott a pótlás, néhány kulcsember pedig elnyűhetetlennek tűnt. Ki hitte volna akkor, hogy két év múlva Európa egyik legfogatlanabb csapata lesz belőlük? A Mu-nál végképp leáldozik a régi "gerinc", Scholes-szal, Giggs-szel, Neville-lel. Idén még minden fontos fordulópontnál adott nekik a gép. Örökké nem fog. És az üldözők hazai és nemzetközi téren is egyre félelmetesebb oroszlánkörmöket mutogatnak...)

Jo_Jo 2009.05.18. 22:53:30

@Csöncsön: a Milan sztárjai meg kicsit idősebbek a Manchesterieknél... Ha nagyon sarkítani akarok akkor ebben a csapatban öreg: VDS, Neville, Rio (túl van a 30-n), Scholes, Giggs és kb ennyi. Rooney Ronaldo még bőven fiatal, és ha nem fejlődnek tovább, csak tartják ezt a szintet már akkor is világklasszisok, és akkor ott van Carrick, Berbatov, Vidic, Evra, Tevez, O'Shea, Fletcher akikben 3-4 év még biztos benne van, plusz a tehetségek Rafael fivérek, Evans, Anderson, Nani, Macheda, Wellbeck. Szóval szósincs arról ami a Milannal volt, az a csapat akkor volt jó, a jövőre nem voltak tartalékaik. Talán ezért is fantasztikus amit Fergie csinál, mert a fiatalok és tapasztaltak olyan keverékét tudja összeállítani különböző meccsekre, ami az adott pillanatban a legjobbnak tűnik. Persze meccsenként hozhat rossz döntéseket, de hosszútávon az eredmények őt igazolják.

A Benitez témához meg annyit, hogy nem kell ezen ennyire lovagolni, gratulált a maga módján. Nem a Manchester drukkereknek kellene hőzöngeni a stílusán, inkább örüljünk a bajnoki címnek. Amúgy Benitez kicsit furcsa lett az idén, ugye most először sikerült tényleg megközelítenie a Manchestert, csak mentálisan nem készült fel rá rendesen, meg akarta mutatni, hogy kordában tudja tartani az öreget, de ez eddig nem sok edzőnek sikerült. Mourinho is csak azért kerekedett fel néha, mert a csapata eredményeivel a háta mögött nyilatkozott. Szóval Beniteznek nem Facteket kéne sorolnia, hanem hoznia a csapatával az eredményeket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 23:03:10

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Vagy a klub megfigyelői, ráadásul az említett játékosok leginkább az utánpótlás edzők keze alatt dolgoznak bár nyilván rájuk néz az Old Red Nose. Nagyon jó edző Alex, de azért is. mert nagyon jól választja meg a munkatársait is. Például abban, hogy Cé ilyen hatékony fegyver lett legalább akkora szerepe lehet Queriosnak, mint Sir Alkesznek, ha nem nagyobb. És szertintem a tavalyi sikerekben is nagy része volt a portugálnak. Remek másodedző ő, érdekes módon főnöként, akár a Realnál, akár a portugál válogatottnál szép nagyot bukik (bár utóbbi csapata még összekaphatja magát).

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 23:06:29

@Csöncsön:
ha így folytatod, MU drukker lesz belőlem :)

wilco 2009.05.18. 23:27:34

@Csöncsön: a MU-ban az elkövetkező 3 évben egyedül van der Sar pótlását kell majd megoldania (ami persze nem egyszerű, tudom). illetve a balszélső poszt ami nincs teljesen megoldva. úgyhoyg nem teljesen értem ezt az öregedési problémát amit felhozol. a kezdő csapat Edwint leszámítva átlagban 26-27 éves. az persze benne van, hogy kicsit elkényelmesedik a csapat ennyi siker után és lesz egy rosszabb szezon, bár ezt Fergie tudjuk hogy nem tolerálja. ez előfordulhat, de az hogy az idő vasfoga parancsoljon megálljt mint a milánnál az egyáltalán nem.

szerintem egyébként nagjyából mind a négy angol csapat annyi pontott szerzett amennyi benne volt.

Glory 2009.05.18. 23:30:02

@pote: latom megjott az eszed. ideje volt.

drosiii 2009.05.18. 23:34:44

És megvan a labdarúgás új Wengere:
"Guardiola kitért a hazaiak által a játékvezetőn számon kért 11-esekre is.

„Meg tudom érteni, hogy nem elégedettek a játékvezető teljesítményével. Nem láttam a tizenegyesgyanús eseteket, de ettől függetlenül lehet, hogy büntetőt értek.” " (az elődöntő után)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.18. 23:35:13

@Glory: @popp:
igyekeztem nem kihagyni a szmájlit,
mégis elkerülte a figyelmeteket :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.18. 23:55:16

@pote: Dehogy kerülte, hiszen én is toltam egy szmájlit.

Glory 2009.05.19. 00:22:09

@pote: nem kerulte el. mi is kitettuk. bar tenyleg megjohetne az eszed ;)

Adamfark 2009.05.19. 00:22:37

@popp: Szerintem meg pontosan hogy Ronaldo volt a mai keretben az az ember, aki legtöbbet Fergienek és saját magának köszönhet.
Ronaldo alapvetően nem sokat fejlődött. Gyakorlatilag fizikálisan erősödött meg, (de valami nagyon durván) ami szerintem a saját szorgalmának - meg egy kicsit az erőnléti edzőknek - köszönhető. Ugyanakkor a győztes mentalitást Fergietől kapta meg.
Van egy olyan érzésem, hogy mivel a faterja már nincsen, neki Fergie egy kiválló mentor volt. Akinek megfelelhetett. Aki rugdalja, ha nem úgy dolgozik, mint ahogy elvárható lenne tőle.
Vegyük csak példának az évenkénti fogadásaikat, meg az ezzel együttjáró Ronaldo gólörömöket, amiben mindíg benne volt "már csak néhány gól és elnyerem a pénzedet öreg" feeling is...
Mindemellett megtanította a csapatjátékra is. Az utóbbi fél évben rendszeresen azon kaptam magam, hogy nem tudtam ki rohangál a alabda meg a támadó ellenfelek után, mert Ronaldotól ezt végképp nem vártam.
Kétségtelen, hogy Ole-t ifi csapat irányítójának megtenni zseniális ötlet volt Fergitől, de azért elvitathatatlan érdemei vannak neki is a mindenkori csapat felkészítésében...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.19. 01:10:12

@Adamfark: Az érdemeit nem is vitatom, de Cé faterja inkább, már csak kor alapján is Querioz volt, Ferga meg a nagyfater.

Ferguson 2009.05.19. 08:23:41

@popp: nagy tévedés, h queiroz rossz volt a real-nal. Ugye akkor került oda, amikor leigazolták beckham-et, gondolom részben azért, h segítse az angol beilleszkedését. 2003 őszétől 2004 tavaszáig félelmetes volt a real, emléxem az első 10 v 11 hazai meccsét zsinórban megnyerte és őrült szép támadófocit játszott a galaktikusokkal (volt olyan, h otthon 7-2-re verték talán a santandert v a valladolid-ot, már nem emléxem...), kezdetnek megnyerték a szuperkupát, a bl-ben is meneteltek, bejutottak a spanyol kupa döntőjébe, csak ugye mivel nem voltak minőségi cserék, ezért a bombaerős alapcsapat fizikailag elfogyott.

Kikaptak a kupadöntőben a zaragozá-tól és akkor vmi megtört. Kiestek a bl-ből a monaco ellen úgy, h otthon 4-2-re nyertek, majd idegenben is vezetést szereztek. Utána meg a bajnokságban összeestek, mint a krumpliszsák. Persze a vezetőség ahelyett, h felfogta volna, h a portugálnak nem volt minőségi kispadja és segítettek volna neki igazolni 2-3 embert, kirúgták. Ennek ellenére a queiroz féle real volt az, amelyik utoljára szép és gólerős focit játszott, nem hiába voltak galaktikusok. Ha hagyják dolgozni még egy évig és megkapja a csereembereket, tuti, h trófeákat nyert volna.

Ami meg a Főnököt és a győztes mentalitást illeti, való igaz, ő a világ egyik legnagyobb győztes típusa. Azon gondolkoztam, h ha meccs előtt beszélt volna a győri női kézisekkel fél órát, most ők lennének a bl győztesek, ennyi :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.19. 08:31:18

@Ferguson:
persze, meg ha Konkoly Csaba rágózik, akkor is

Lencse. 2009.05.19. 10:34:16

Hát nem tudom, Hornyák Áginak nem állt volna jól a monokli a szeme alatt.

ZenZo 2009.05.19. 10:47:11

http://www.skysports.com/story/0,19528,11979_2705370,00.html

Opta stats. Csak akit érdekel, elvégre statisztika. Én szeretek molyolni az ilyen adatokkal, sok mindenre persze nem használható. Mindenesetre ami miatt előhoztam: a top passers-ek közt Mikel az, aki a legjobb százalékkal passzol. (mondjuk ehhez meg kell említeni, hogy 5 méternél hosszabb passzokra elvétve vállalkozik.

Még egy érdekes adat Lampardról: 10 asszisztja mellett 124 ilyen-olyan key passza volt, ami fenomenális. Lehet, hogy nem a legkreatívabb ill. leglátványosabban játszó irányító, de évek óta baromi jól mozgatja a csapatot (mindamellett a szezononként átlag 20 gól is megvan). Emellé top shooter, sok passz, jó százalékkal. Baromi jó szezonja volt, mégha ezt max. 1 trófeával tudja megkoronázni, akkor is.

Ami még érdekes adat, eszméletlen a Pool második félidei teljesítménye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 11:10:24

@pote:

(Látod, ez a különbség köztünk. Csak popp miatt én biztosan nem lennék Bayern-drukker.) ;-)

papercut 2009.05.19. 12:17:52

@imici77: Csak én gondolom úgy, hogy a középpályás problémáinkra Lorik Cana lenne a legjobb megoldás?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.19. 14:06:13

@papercut: nem nagyon nézem a francia bajnokságot, de egy kis frissítés a középpályára nem ártana, de oda csak akkor jöjjön, ha vki elmegy... Denilson például. Nagyon remélem, h SOng viszont marad a középpályán, s nem farag belőle ismét középhátvédet a Főnök.

Sztem a legnagyobb gondunk a védelem. 2 középső védőnk van, gallas és toure. silvestre már kamu, djourou meg 'castle szintű játékos... Szóval én itt látom a legnagyobb problémát. Rem, nem esünk abba a hibába, mint a margit, h csak támadó szellemű focistákat igazolunk. Kellene 2 védő nekem.

És aki elmegy (Adebayor, Eboue), a helyükre jöjjön játékos, s Wenger ne találja ki, h Eduardo és Rosicky új igazolásnak számít, meg Taore, mert akkor sírni fogok. Minden évben ez megy.

Üdv, ymy - középpálya összeállhat, védő kell!

clfo 2009.05.19. 14:51:10

Jövőre az Arsenal csak jobb lehet. Sztem a védelmükön kívül egy védekező középpályással is erősíteniük kellene. De jövőre nagyon jók lesznek, a Walcott, Arshavin, Fabregas, Nasri középpályában van fantázia. Csatársorba szerintem nem kell erősítés, ha marad az Adebayor, van Persie, Eduardo, Vela, Bentdner ötösfogat.

wilco 2009.05.19. 15:07:16

@clfo: érdekes nyaruk lesz az ágyúsoknak, bármi lehet. ha marad a keret, plusz jön egy-két játékos (nem 17 éves afrikai) akkor ők is nagyon jók lehetnek. viszont ha Wenger elmegy, amire van esély (bár szerintem nem fog), akkor széteshet minden, akkor el fog menni Ade, RVP, Cesc és jövőre big4be se lesznek, ymy pedig nagyon szomorú lesz :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.19. 15:09:36

@wilco: miért menne Wenger? és hova? sztem ezek nem reális dolgok :)

wilco 2009.05.19. 15:14:37

@imici77: nem tudom mennyire reális, de pletykák vannak azért, és Wenger sem zárkózott el. szerintem is minimális az esélye, de ha megtörténne nagy baj lenne.
www.skysports.com/story/0,19528,11670_5333972,00.html

halareaal 2009.05.19. 15:35:21

@Ferguson:

az, hogy az a Real szépen játszott, nem Queiros érdeme volt. ő csak kiküldte a pályára Zidanet, Figot, Ronaldot, R. Carlost és el volt intézve. pont azt a pluszt nem tudta hozzáadni edzőként, amivel a csapat eredményes lehetett volna. az igaz h gyengék voltak a cserék, de ettől még nem tett semmi extrát, taktika nem különösebben létezett akkor, rotálni meg nem tudott. kis túlzással csak állt és nézte Zidane-ékat. amikor jöttek a komolyabb kihívások, és a játékosoknak nem volt elég kifutniuk a pályára, akkor kiderült h Queirosnak különösebb elképzelése nincsen.
amúgy a portugál válogatottal sem semmi amit művel a selejtezőkben, maradnia kellett volna MUnál másodedzőnek, az jól megy neki.

capor_ 2009.05.19. 15:57:47

@halareaal:

Remélem tényleg nem művel semmit értékelhetőt a portugál válogatottal kapcsolatban, és lopunk tőlük legalább egy pontot :D
Szóval örülök, hogy odakerült.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.19. 17:08:14

@wilco: http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_5334748,00.html

meglátjuk. én tényleg nem látom az okát, h elmenjen a Madridba.

Ferguson 2009.05.19. 17:12:29

@halareaal: Értem. Ennek ellenére én úgy hiszem, h queiroz nem volt olyan rossz a real-nál, mint ah azt sokan beállítják. Ez később be is bizonyosodott, amikor ugyanazokkal a játékosokkal, ugyanúgy minőségi cserék nélkül, nála elvileg nagyobb nevű edzők ugyanúgy nem nyertek semmit, ráadásul már a szép játék is elmaradt...

poolfanati 2009.05.19. 17:17:48

@Ferguson: és a teljesen esélytelen valencia lett abban az évben a bajnok, benitezzel a kispadon. :))

sokan elfelejtik nézni az eredményeit a pool előtti időkből.

poolfanati 2009.05.19. 17:26:24

@ZenZo: nekem tetszett. :)
lampard tényleg zseniális és amikor láttam azt a key passis statot... leesett az állam.
az is érdekes hogy denilson csak héttel passzolt többet mint xabi alonso. ha xabi játszik a west brom ellen az első félidőben akkor azt a statisztikát "nyeri".

és az atom durva:
Second Half Table P W D L F A GD PTS
Liverpool 37 24 10 3 47 14 +33 82

mák vagy hihetetlen tartás és győzni akarás?
(alap hogy az utóbbi:))

értelmetlen_nevű 2009.05.19. 17:34:21

@imici77: azért nagyot néznének majd Perezék, amikor 17 éves afrikai srácok szaladgálnak az el Classicon Real mezben.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.19. 17:44:13

http://www.arsenal.com/news/news-archive/gunners-greatest-goals-part-1-free-video

egy kis kedvcsináló :)

@értelmetlen_nevű: fél szezont sem kapna Wenger, ahogy elnézem a Madridot, sikertől függetlenül vágják ki az edzőket összevissza.
Amúgy azok a 17évesek is muzsikálnának, mint a mostani Madrid elnézve a pudliak elleni meccset például, vagy a 2-6-ot...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.19. 17:45:12

http://www.arsenal.com/news/news-archive/gunners-greatest-goals-part-1-free-video

egy kis kedvcsináló :)

@értelmetlen_nevű: fél szezont sem kapna Wenger, ahogy elnézem a Madridot, sikertől függetlenül vágják ki az edzőket összevissza.
Amúgy azok a 17évesek is muzsikálnának, mint a mostani Madrid elnézve a pudliak elleni meccset például, vagy a 2-6-ot...

Glory 2009.05.19. 18:51:27

http://therepublikofmancunia.com/wp-content/uploads/2009/05/unitedliverpool.jpg
hehe szegeny liverbird :)

wilco 2009.05.19. 19:52:07

@imici77: okot én se látok...:) pláne ha tényleg igaz hogy van ott pénz csak Wenger nem akar költeni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.19. 21:58:01

@heinrich:
végre egy jellemes pudlis a csapatban :)

@Glory:
lehet lenyúlom a PL-posztba, ha nem gond.
ha gond, akkor kimoderállak ;)

crouchy 2009.05.19. 22:10:44

valaki tud linkelni nekem vidit amin jól látható CRonaldo szabadrúgások előtti ceremóniája? köszi.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.19. 22:24:01

@heinrich: ennél is nehezebben préselnél ki belőlem valami alantas bundás szóviccet (muhhahha)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 22:25:49

(Épp mondani akartam Pöte mondatára reagálva, hogy lehet, hogy a pudlisok nem jellemesek, viszont legalább szellemesek és szórakoztatóak. Lencse. viszont tudtommal Bayern-drukker.)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.19. 22:28:02

@Csöncsön: nem is tudod, mennyire beletrafáltál most. (szellemesek és szórakoztatóak)

crouchy 2009.05.19. 22:30:26

ne! ne! sztereotípiák. popopopopopop

Lencse. 2009.05.19. 22:35:16

@Csöncsön: Alvó Bayern-drukker vagyok. :) Azaz megvárom, amíg a Toni féle köcsögök eltűnnek onnan, és olyan emberek jönnek helyettük, akik legalább egy picikét méltóak lehetnek Effenberg vagy Kahn öltözőszekrényére.Addig lélek és jellem nélküli pökhendiként élvezem a PL-t. (Viszont hogy jött ez ide?)

@crouchy: Viszont ez egy mekkora ROHADT nagy film. Még ebbe a szar youtube-videóba is beleborzongtam. Bronson ezzel a nézéssel a világ legjobb tizenegyesölő kapusa lehetett volna. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 22:37:03

@crouchy:

(Sztereotípiák nélkül létezni sem tudunk. Világunk egy képzet. Nem a valóságról vannak ismereteink, hanem arról a képzetről, mely alapján gondolkodunk. Ezt már Schopenhauer megírta a "Világ mint akarat és képzet"-ben, de legkövetkezetesebben Nietzsche gondolta végig.)
:-)

crouchy 2009.05.19. 22:38:27

@Lencse.:
nem tudok róla nyilatkozni. nem láttam. nekem az ilyenek kimaradtak.

crouchy 2009.05.19. 22:40:36

@Csöncsön: én tudok. De már megint vmi tök futballtól független témáról dumálunk. Mindig ez van ha elkezdünk beszélgetni:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 22:41:26

@Lencse.:

(Na igen, fantasztikusan jó film. Pont az jutott eszembe, hogy Cé mennyire ízléstelen, amikor húsz éves kis senkiként ilyesmikre játszik rá. Messi* legalább, amikor utánozta Maradonát, utána is alkotta, amit az elődje megcsinált...)

(*Mann, ugye figyelsz?) ;-)

crouchy 2009.05.19. 22:41:41

@pote: csakhogy vmi foci is legyen: mikor lesz poszt? vagy csak én nem találom?

crouchy 2009.05.19. 22:46:41

@crouchy: "futballtól független téma" ennek így visszaolvasva, így háromnegyed11kor nincs sok értelme.

Lencse. 2009.05.19. 22:46:46

@Csöncsön: Gratulálok, hogy ebből is ilyen egyszerűen, egy lólépéssel ki tudtad hozni a kedvenc témádat. :) Egyébként szerintem Cé tök jópofa a cowboyos szabadrúgásaival.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.19. 22:47:11

@crouchy:

(A képzeteink és korlátaink, az, hogy tér és idő meghatározza a helyzetünket, akkor is bennünk élnek, sőt főleg akkor, amikor nem veszünk róluk tudomást. Az előítélet-mentesség mint kívánalom a felvilágosodás legordasabb önellentmondása volt, hiszen egy hatalmas előítéletet helyezett minden ítélet elé; azt mégpedig, hogy ő maga előítéletmentes. Természetesen ez nem igaz. Az viszont igen, hogy tényleg offolunk, úgyhogy a magam részéről megszűnök. Jó éjt!)

crouchy 2009.05.19. 22:50:07

@Csöncsön: ez mind ok. De lehet nélkülük élni. Hidd el:) Na jóéjt.

crouchy 2009.05.19. 22:52:30

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Azt áruld el h mi az a Riise nem jön vicces cucc a blogodon?

Lencse. 2009.05.19. 23:00:42

@Csöncsön: Különben Márquez megpróbálta valós időben eljátszani a film finisét a Bayern elleni szabadrúgásnál, de úgy tűnik, a bíró nem volt Leone-rajongó. :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.19. 23:03:34

@pote: fel kell kötnöd a gatyát heinrich kámingáutja után, főszóviccbetyár! :D

mann 2009.05.20. 03:55:35

@Csöncsön: figyelek, hogyne figyelnék, mostanság csupán erre van időm (sajnos), pedig lenne mire reagálni, dobtál néhány magas labdát ;-)

Azért Céről annyit idetennék, hogy ezzel a szabadrúgáslövő stílussal/beállással/technikával egyedit alkotott a futballban ugye, míg Messi egy már megtörtént/megvalósult dolgot másolt le, mondhatnám azt is, hogy sima copy+paste... ;)))

mann 2009.05.20. 03:57:53

@Csöncsön: figyelek, hogyne figyelnék, mostanság csupán erre van időm (sajnos), pedig lenne mire reagálni, dobtál néhány magas labdát ;-)

Azért Céről annyit idetennék, hogy ezzel a szabadrúgáslövő stílussal/beállással/technikával egyedit alkotott a futballban ugye, míg Messi egy már megtörtént/megvalósult dolgot másolt le, mondhatnám azt is, hogy sima copy+paste... ;)))

crouchy 2009.05.20. 20:48:48

@pote: nem követelőztem. kérdeztem.
süti beállítások módosítása