Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Vége a gyerekdalnak

2009.05.06. 12:00 donnelly

Arsene Wenger rendszerével együtt megbukott. Nem azért, mert csapata kiesett a szinte tökéletesen játszó Man United ellen, vagy mert csak egy tizenegyesgólra futotta ellenük az Emirates-ben. Azért zsákutca ez az egész koncepció - ha van egyáltalán koncepció - mert egy küzdésre, brusztolásra alkalmatlan csapatot gyúrt össze, méghozzá az angol élvonal mezőnyének kellős közepébe. Azt, hogy Carráék négy gólt rúgattak Arsavinnal, nem igazán neveznénk küzdeni tudásnak. A küzdeni tudás akkor kezdődik, amikor hazai pályán korán vezetést szerez az ellenfél, és bizony rájuk kell rontani, ha másért nem, legalább a tekintélyünkért.

Ez az Arsenal viszont nem rontott senkire, nem hogy a továbbjutás kiharcolására, de még egy jó meccsre sem volt semmi esélyük. Köszönhetően annak, hogy a MU szar góljai sosem fogynak el, negyed óra után gyakorlatilag már nem is volt mit néznünk. De ez kisebbik részben Ferguson brigádjának sara, itt főleg arról van szó, hogy az Ágyúsoknak fogalmuk sem volt arról, hogy most akkor hogyan tovább.

Kérdezhetnénk magunktól, hogy ez most akkor az Arsenal Ladies volt? Nem, de az európai élvonal csapatai közül az Ágyúsok azok, akiknél a női és a férfi csapat elsődleges nemi jellege a legközelebb áll egymáshoz. Habitang kolléga kiváló meglátása szerint az Arsenalnak nincs igazi kapitánya, ellenben a jelenlegi TOP3 csapataival, amelyek tele vannak vezéregyéniségekkel, húzóemberekkel és számolatlanul sorakoznak keretükben a különböző nemzeti tizenegyek vezérei. Fabregas pedig vállalja, hogy ő aztán nem mer beszólni az öregebb játékosoknak (mondjuk én is kiröhögném), de rajta kívül sincs senki, aki magával tudná rántani a többieket, korbáccsal a kézben hajtaná őket előre, mondjuk amikor éppen négy gólt kéne rúgni otthon.

És ha már nincs a keretben igazi vezér, akkor az edzőnek kéne olyannak lennie, aki gyilkológépeket csinál ezekből a kisfiúkból. De Wenger nem ilyen, ő táblára lerajzol, DVD-projektor, előadás, szeminárium. Pedig itt nem ez kéne, hanem az, hogy félhüvelyk távolságból fröcsögve ordítsa Gibbs arcába Tálcán kérem annak a portugál majomnak a fejét, Kisköcsög! Wenger viszont nem ilyen edző. Wenger egy kiváló utánpótlás-szakember. Maga jelentette ki, hogy pályafutásának már egy olyan szakaszában jár, ahol nem számítanak a trófeák. De tényleg, akkor miért nem az ificsapatot edzi? A szurkolóknak ugyanis a trófeák számítanak, és csak egy ideig lehet őket megetetni ezzel az új csapatot  építünk meg zsogabonító szöveggel, mert most már úgy néz ki a dolog, hogy igen csak lefelé épül ez a társaság. Persze egy halál alibi ágon el lehet jutni a BL-elődöntőjéig, mert ott járt már súlytalan csapat rajtuk kívül is az utóbbi években, de hogy nyerni semmit nem fognak ezzel a kerettel, az elég valószínűnek tűnik.

A legnagyobb probléma az, hogy nem látható világos koncepció. Az egy dolog, hogy fiatalokkal és olcsó afrikai importjátékosokkal rakjuk tele keretünket, de ha ilyen tili-toli focira vállalkozunk a Premier League-ben (és nem Vieirával meg Petit-vel aprítjuk az ellenfeleket), akkor nem ártana 20 tökéletesen passzoló és helyezkedő labdarúgót összeválogatni, itt viszont nem egy feltűnően ügyetlen és súlytalan emberkét sikerült szerződtetnie az orrhangú csigazabálónak, akik mindössze egyetlen alamizsnagólra képesek a BL elődöntőjében.

Rossetti egyébként nem (csak) ezzel a döntésével, de bebízonyította, hogy ő is az értékelhetetlen bírók egyre nagyobb táborát gyarapítja. Azért az elég húzós, amikor valaki egy szabályos szerelésért (összesítésben) 4-0-nál becummant egy tizenegyes/kiállítás kombót, és ezért nem játszhat a BL-döntőn. A sporik itt nem követtek el mérkőzés végeredményét befolyásoló hibát, és ezért (sajnos) nem is vár rájuk eltiltás, de az lenne a minimum, hogy Fletchert ne tiltsák el, mert az mekkora szopás lenne már...

A Manchestert lehetne dícsérni, mert nagyon jól játszottak, de igazából nem nevezhető erődemonstrációnak ez a győzelem, szerintünk ugyanis meg se kellett izzadniuk. Persze könnyű úgy indulni egy mérkőzésnek, hogy bemákolunk két gólt, és a hazai csapatnak már négyet kell rúgnia, de a harmadik dugó előtt végigjátszott edzésgyakorlat jelezte, hogy igazából annyit rúghattak volna ennek a védelemnek, amennyit csak akarnak.

Persze Wenger nyilván egy bekotort gólra és tizenegyesekre meg biztos védekezésre alapozott, más ötletünk nincs arra, hogy miért nem volt fogalma csapatának arról, hogy támadásvezetés meg lövés. Azt viszont tudhatta volna, hogy SAF csapata ellen nem nagyon érdemes ilyesmivel próbálkozni. Lehet, hogy tudta is, de fiai ennyire képesek.

Sajnáljuk a londoniak szurkolóit, hiszen ahogyan most állnak a dolgok, jó pár évig még egy ilyen színtelen-szagtalan csapatot kell nézniük, aztán majd a gyerekek felnőnek és szétverik a világot öntudatra ébred a klubvezetés, és lecseréli a francia vénasszonyt David Moyes-ra...

A világ (egyik) legjobb csapata minden esetre ott van a döntőben.

293 komment

Címkék: d bl elődöntő arsenal mu

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr271105609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.06. 12:12:26

LABDÁHOZ ÉRT ELÕSZÖR A KÉTSZERES RENDÕRGYILKOS

BUDAPEST (2004. május 23.) - Minden vádpont alól felmentette a Legfelsõbb Bíróság (LB) azt a 34 éves férfit, aki 2002 júliusában brutális kegyetlenséggel meggyilkolt két pécsi rendõrt. Sz. Károly lángszóróval végzett M. Lajos zászlóssal és F. Aurél tizedessel, akik megpróbálták megakadályozni, hogy kifosszon egy bankautomatát. A nagy port kavart ügy számos fellebbezés után jutott az LB elé, amely végül a vádlottat ártatlannak nyilvánította.

Sz. Károly jogi képviselõje, Vencel Gábor a Matula Magazinnak elmondta, védence a felmentõ ítéletet annak köszönheti, hogy az LB perdöntõ fontosságúnak fogadta el a bankautomata biztonsági kamerája által a kettõs gyilkosságról készült felvételt. Ezen világosan látszott, hogy Sz. Károly közvetlenül a lángszóró mûködésbe hozatala elõtt jobb lábával elrúgta a rendõrök lába elõtt gazdátlanul heverõ futball-labdát.

Mourinho már nem a király 2009.05.06. 12:16:28

Az Arsenalnak Arshavinnal kiegészítve állat középpályája van/lesz jövőre is. A védelembe igazolnak 1-2 embert, meg szereznek legalább 1 komoly csatárt, és máris másképp néz ki majd a dolog.

A meccsről: az elején próbáltak nyomni, ha ott beakad valami akkor lehetett volna jó kis meccs belőle, Gibbs hibája után vége volt mindennek, nincs mit értékelni a meccsen, mert nem úgy játszottak, mint ha még lett volna esélyük.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.06. 12:20:31

@Awkward:

különvélemény konkrétan a Fletcher-esettel, általában pedig a "labdát ért először" érv kritikátlan alkalmazásával kapcsolatban.

Glory 2009.05.06. 12:20:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ezt te is erzed hogy kicsit eroltetett es szar

Glory 2009.05.06. 12:23:25

miben lett volna kulonbozo ez a szabalytalansag, ha fletcher oldalrol erkezik becsuszva elpoccinti a labdat majd fabregas atesik a laban. semmiben csak akkor csodaszep szereles. most ugyanez tortent. aki meg azzal jon hogy a tottenham ellen mi is megkaptuk arra meg azt mondom az se volt jogos. de ez SE

kroos 2009.05.06. 12:23:40

egy szabad labda volt a 16-oson belül amire rárajtolt fabrigo de közben elkaszálták.
(Az most mellékes hogy azért lett szabad a labda mert flesc eltalálta azt.!!!!)

Mourinho már nem a király 2009.05.06. 12:24:28

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Azt vágtam, de attól még nagyon elborult :D Feldobta a napom.

Tika_ 2009.05.06. 12:24:39

Aztakurva! Fröcsög ám a tesztoszteron! Mi lesz itt, amerikaifoci-blog? :)

Egyébként egész jó, kár, hogy ott van benne a vörös propaganda. @bedobásnál nincs les, ezt használta ki: bár ez elegáns válasz volt rá, respect.

"Wenger maga jelentette ki, hogy pályafutásának már egy olyan szakaszában jár, ahol nem számítanak a trófeák."
Ez mondjuk azért durva... Mondanám, hogy ilyet is csak a PL-ben lehet, de nem merem, mert a glory-különítmény szájbaver a hatalmas szerszámával :))))

balu11 2009.05.06. 12:25:47

a poszt jó néhány megállapításával nyilván nem lehet vitatkozni

azért az egészet mégis túlzásnak érzem

megbukott? ez erős pl. a BL-elődöntő, az BL-elődöntő (akármennyire is könnyű az ág)

ez a gyerekezés, meg lányozás meg azért egy kicsit már unalmas - nem értem, miért baj, ha egy edző nem félalkoholista tuskó, vagy a balbekk nem mészáros (nyilván lehetnének határozottabbak, de sztem inkáb ba rutin hiányzik)

a legdurvább megjegyzés pedig a "színtelen-szagtalan csapat" - na, ez egyáltalán nem állja meg a helyét! az Arsenalnak igenis van stílusa, és az esetek nagy százalékában élmény nézni a játékukat (az, hogy ez a játék nem hoz trófeákat teljesen más lapra tartozik!)

kellene néhány idősebb (de főleg rutinosabb) spíler, főleg védekező feladatokra

(és egy nyilván teljesen felesleges "ha": azért mennyire más lenne a csapat rutinja, játéka, ha nem megy el a nyárom Flamini és Hleb, nem sérült állandóan Rosicky (meg majdnem állandóan Eduardo, illetve a vPersie, Walcott, Fabregas, Adebayor quartettből 2-3an - csak a teljesség kedvéért))

bár egy kicsit azért örülök, hogy az NST temeti az Arsenalt (ld.: "Katalán gödör") :))

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.06. 12:28:56

@balu11:
"kellene néhány idősebb (de főleg rutinosabb) spíler, főleg védekező feladatokra"

Silvestre, Gallas :D

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.05.06. 12:29:08

@Awkward: "Az Arsenalnak Arshavinnal kiegészítve állat középpályája van/lesz jövőre is. A védelembe igazolnak 1-2 embert, meg szereznek legalább 1 komoly csatárt, és máris másképp néz ki majd a dolog."
Ja, ezt hallom már kb. 4 éve. :D Ez a csapat egyre szarabb lesz, mert költeni nem igazán hajlandó Wenger.
Azt kéne végre észrevenni, hogy az Arsenalból egy eszetlen pénzügyi vállalkozás lett : megvesszük szarért-húgyért a gyerekeket és eladjuk őket jó drágán. Ennyi a story. Nyerni valamit? Az egy ideje nem cél.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.05.06. 12:29:33

@Glory: pontosan abban különbözött volna, amit leírtál: az esetben a (szabályos) szerelés _következtében_ esett volna át rajta Fabregas. tegnap este pedig az történt, hogy Fletcher "szerelt" (kicsit pöckölt a labdán), MAJD lábkulcsot alkalmazott.

Azazello007 2009.05.06. 12:32:31

@balu11: ezekkel a "félalkoholista tuskó"-zásokkal ki lehet kergetni a világból. Most kéne jönnie még a "Fergie jó edző, de azért ismerjük el, a taktikához nem ért" címezetű eszmefuttatásnak, amit egyszer mondjuk valaki elmagyarázhatna...:-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 12:34:45

A Fletcher vitához: Any player who lunges at an opponent in challenging for the ball (…) from behind using one or both legs, (...) is guilty of serious foul play.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 12:38:05

@heinrich: Igen, de azt hogy "behind" elég szubjektíven ítélik meg a sporik. A lényeg, hogy nálam nem volt kiállítás.:)

@Tika_: Mit értesz "vörös propaganda" alatt?:)

Davoman 2009.05.06. 12:38:54

Meg is érdemli az Arsenal.. Olyan arcokkal mint walcott, van persie, eboué, denilson persze hogy nem nyernek semmit. Amikor nyertek ezek helyett játszott egy Bergkamp, Henry, Vieira, Gilberto stb. Walcott egy baromi nagy lufi, kb az angolok kis dombitibije...

Mérgező Hulladék 2009.05.06. 12:39:06

BL-elődöntő, bajnoki 4. hely (nem is olyan nagy hátránnyal), FA-kupa-elődöntő. Ez tényleg nem rossz, viszont reálisan egyszerűen nem is remélhettek többet, ezzel van a baj. És az utóbbi években most először nem mondja azt a közvélemény, hogy "az Arsenal a következő 1-2 évben lesz igazán jó".

balu11 2009.05.06. 12:41:07

@Azazello007: egyáltalán nem Fergusonra céloztam (stenbizony), abszolút általánosságban írtam, az "úriember" stílusú edzői magatartás védelmében

sztem SAF jó edző, ért a taktikához, nem tuskó, és ha már itt tartunk nem csak félig alkesz :)))


@JClayton: "spílert" írtam, ami nálam a "jó játékos" szinonímája (kb.) - egyébként Gallasszal nincs sok gond sztem, Szilvesztert meg hagyjuk (Bendtner-szintű tévedés, csak még az sincs meg, hogy "még lehet belőle valami 2-3 év múlva")

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 12:44:25

A Flecher-kiállítás annyira egyértelmű volt, hogy még a vétkesnek sem jutott eszébe sem (!), hogy vitassa.

A "nyerni soha semmit sem fognak" mondatot az Arsenal kapcsán én akkor írtam le, amikor 4-0-ra verték otthon a Portót.
:-)

nagyon halott 2009.05.06. 12:48:01

kopunovics mondta '95-ban az ajaxra, h "nem csapat: gep". na ilyen a mu is most, csak kevésbé látványos focival. és kevésbé szimpatikus arcokkal, sőt, úgy tűnik, főköcsögnek kell lenned, ha ott akarsz játszani.
(amúgy ritka ostoba ez a cikk)

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 12:55:11

@Davoman: Az inkább Lennon. Mellesleg a tegnapi teljesítmény alapján nehéz bárkit is pozitívan megítélni az Arsenalból...

@nagyon halott: Persze, az egész csapat tele van köcsögökkel. Ez kb akkora baromság, mint hogy az Arsenal színtelen-szagtalan csapat. Egyszerűen csak hiányzik innen Flamini meg Hleb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 12:56:40

@nagyon halott:

Mondjuk szimpatikus arc abban az Ajaxban se túl sok volt. Talán pont az volt kivétel, aki most ott van a MU-ban is...

A "hatékony gépfoci" kitételben viszont egyetértünk. Bár az az Ajax valóban magával ragadóbb volt.

neeson 2009.05.06. 13:00:24

@Csöncsön: nem úgy volt, hogy snookert nézel vagy dallast?

Kövi 2009.05.06. 13:03:04

@Csöncsön: Hát nem tudom. Igaz, hogy nem a legdzsogabonitósabban játszik a MU, de azért a katenaccsó még mindig messze lejjebb van. Amikor úgy kívánja a taktika, akkor lezár a vörös fal, de azért a tegnapi harmadik gólból (amellett, hogy már nem osztott-szorzott) kiderült, hogy nemcsak egy-egy beadásból találunk gólt, a többit meg kihúzzuk.
Mondjuk nekem végeredményben mind1, Hornby is megmondta, hogy a szurkkesznak az számít, hogy nyerjünk, a többieknek vagy tetszik, vagy nem.
Ja, és mielőtt elfelejtem (erre vártam január óta): JÖHET a "HAJRÁ, MANUTD!" cikk! :)))

Asidotus 2009.05.06. 13:04:13

Lehmann - Ashley Cole, Toure, Sol Campbell, Lauren - Ljungberg, Edu, Vieira, Pires - Henry, Reyes
ők játszottak a Chelsea ellen 2004-ben a Bl-negyeddöntőben.
Veretlen Premiership, 30 gólos Henryval.
És még olyan játékosok is voltak a klubnál, mint: Wiltord, Bergkamp, Kanu, Gilberto Silva.
Hajjaj, nehéz idők járnak most az Arsenal drukkerekre.Egyedül Fabregas és Arshavin az, akik azon a szinten vannak, mint az a gárda az ezredfordulót követő években. Igéretes fiatalokkal lehet küzdeni a középmezőnyben, de nem a BL-ben, hiszen még az a régi, szenzációs gárda sem bírt a Bl-negyeddöntőkön túllépni.

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 13:06:54

Az MU azért nagyot játszott két szezonnal ezelőtt, sorozatos négy gólos győzelmek, 7-1, stb, az volt az igazán durva United, hihetetlen gyors játék, aztán meg kiestünk a Milan ellen. Tavaly már a bl-meccseken tapasztalatból nem támadtunk annyira, nagyon óvatos volt a taktika (túl óvatos helyenként), de győztünk, és ez a lényeg.

Aki azért akar Barca továbbjutást, mert akkor jó játék lesz a döntőben, az minimum optimista, és maximum 10 éves. :)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.06. 13:10:00

Az arsenal bikaerős lesz jövőre ha elkerülik a sérülések. A fiatalok egy évvel rutinosabbak lesznek és jobban összeszokottak. Wenger nulla pénzből épít csapatot, mióta átadták az emiratest, ezt csak az nem látja aki nem akarja látni. Nélküle már a 10 helyen lennének az ágyúsok a bajnokságban. Az az ember a világ 3. legjobb edzője kb, többet érdemel mint, hogy leöregasszonyozzák egy ilyen posztban.

Almunia
Sagna, Gallas, Toure, Clichy
Fabregas, Denilson
Arsavin, Rosicky, Van Perise
Adebayor

Ha valaki szerint ez nem kőkemény kezdő az hülye!
Walcott is nemzetközi klasszis lesz pár éven belül, a lesajnált Bentner pedig Zlatan féle zsenivé fogja kinőni magát hamarosan...

És írom mindezt úgy, hogy Cantona óta Mu szurkoló vagyok...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 13:11:02

@neeson:

Az első negyedórában inkább azt néztem, ahogy Cliff Barnes elkezdi akcióját, hogy rátenyereljen a Ewing-vagyon egyharmadára. A snookervébének viszont vége; az nyert, akinek szurkoltam.
:-)

@Kövi:

Szerintem az a harmadik gól is tipikus "olaszos" gól volt. Bunkervédelemből gyors kontra. Amúgy ezzel a játékkal semmi bajom. Szerintem is nagyon hatékony. Az agyvizem csak akkor kezd fölforrni, amikor ezt lenyűgözően látványos, fantasztikus támadójátéknak nevezik ki. Mert hát nem az.

El kell ismerni, hogy tegnap (?) klassziskülönbség volt a két csapat között.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.05.06. 13:12:06

" JClayton · 2008.11.04. 11:41:21

Ez annyira vicces, hogy az Arsenallal kapcsolatban minden szezonban ugyanúgy alakul a forgatókönyv.

1, szezon előtti kiárusítás. szurkolók: végünk, végünk, elmentek a nagy spillerek és megfelelő erősítés nem jött a helyükre. nagy bajban leszünk

2, szezon első fele, a csapat megmutatja, hogy tud játszani. szurkolók: fiatal, perspektivikus csapat, Wenger egy nagy ész, esélyünk van az aranyra

3, az első pofáraesések. szurkolók: Venni kellett volna néhány tapasztalt, világszintű játékost milliókért, nem tartanánk itt. Bajok lesznek.

4, a csapat bemasíroz a top4-be. szurkolók: látszik az alagút vége, jövőre még jobbak leszünk, mennyi lehetőség és potenciál van ebben meg abban a játékosban.

5, vissza az egyes pontra. "

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 13:16:55

@Csöncsön: Tegnap köze se volt az MU-nak a bunkerfocihoz.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:17:02

@eric: Sagna elképesztően ügyetlen, Denilson egy vicc, Adebayor meg kevés, ezt Te sem gondolhatod komolyan!

"Az arsenal bikaerős lesz jövőre ha elkerülik a sérülések. A fiatalok egy évvel rutinosabbak lesznek és jobban összeszokottak. "
Aha...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 13:17:13

@JClayton:

Hasonló a Tottenham is. Nem csoda, hogy Woland és imici77 olyan jól megértik egymást. :-)

kroos 2009.05.06. 13:19:09

ügy lezárva.


,,sárga vagy piros lap elleni tiltakozás csak akkor fogadható el, ha a bíró abban hibázott, hogy rossz játékosnak osztotta ki a lapot” – mondta Rob Faulkner az UEFA részéről."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 13:21:06

@nekedX:

A harmadik gólra értettem. Egyébként is hülyék lettek volna 0-2 után nem behúzódni. Mondom, hogy nincs ezzel semmi baj. Elég unalmas meccs volt a tegnapi. De majd ma... ! (Már most rá van állva az idegrendszerem.)

horas 2009.05.06. 13:23:46

Emlékezhetünk mikor pár éve Sir Alex is egy új csapat építésébe kezdett,de azt nem úgy tette hogy eladott mindenkit,és csak fiatalok játszottak.Szépen szisztematikusan,építgette be az új arcokat,ugyanúgy ahogy még most is.Megvoltak még a rutinos játékosok akik ha nem jött be valamelyik új gyerek betudtak ugrani.pl.:Nani-Giggs.Az Arsenal nak a tengapi kezdő tizenyegye+a sérültek mellé min.10 játékost kell vennie akik nem 17-21 között vannak.Mindenek előtt egy klasszis kapust.A középpályáról nagyon hiányzott Flamini vagy olyan kaliberű játékos,meg min. kéne egy Tevez,Rooney típusú csatár aki helyzetbe tudja magát verekedni,mert láthattuk mit csinált(vagy csináltak velük) Nasri és Walcott.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 13:24:16

@ChapMan:

Hidd el, ha 120 percig 0-0 lesz, nulla kapuralövéssel, és az égvilágon nem fog történni semmi, én akkor is remekül szórakozom majd.
;-)

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 13:26:08

@Csöncsön:

az nagyobb meccs lenne ,mint a 2-6

Mr.AT 2009.05.06. 13:26:23

Na ez az a cikk, aminek szó szerint minden szavával egyetértek. Grat.

Glory 2009.05.06. 13:26:40

@nagyon halott: azt miert kell fokocsognek lenni te ertelmes fiu?? van der saar -fokocsog
evra-fokocsog, vida-fokocsog, rio-fokocsog, oshea-fokocsog, ronaldo-kocsog es kesz, ando-fokocsog, fletch-fokocsog, carrick-fokocsog, giggs-fokocsog, park-fokocsog, berba-fokocsog, tevez-fokocsog, rooney-nagy ritakn kocsog
de felkurtad az agyam te hozzanemerto csak irjunk vmit hozzaszolasoddal pfff

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.06. 13:28:42

@donnelly: sagnának nem kell ügyesnek lennie, jobbhátvéd kérlek. futnia kell a szélen fel le meg meccsenként 10et beadnia. denilson 21 éves védekező középpályás, remek technikával és meglátásokkal. kicsit még súlytalan és gyámoltalan , de azt kinövi. ha ő nem tetszik berakhatom a kezdőbe diaby-t is...ő sutább, de egy tank:P

én még embert nem láttam olyan fejlődésen átmenni mint adebayor 2 év alatt az arsenalban. tavaly második lett a góllövő listán cé mögött, torressel holtversenyben -a világ legerősebb bajnokságában. én ezt nem mondanám kevésnek.

Tika_ 2009.05.06. 13:29:56

@donnelly: pont ebben a kommentedben írtad le újra :kuncog:

@nagyon halott: igen, egy jó barátom is azt mondta, hogy az MU most egy "futballgépezet". Annak minden sajátosságával. És még hatékonyabb, mint a Chelsea droidjai. Tiszta Star Wars, baszki :))).
(Csöncsön, ha te fűznéd tovább az analógiát, melyik csapatot tartanád a lázadóknak? És azon belül Luke-nak?? :))) inkább ne válaszolj, mert elsöpör minket a glory-hangorkán :D)

Sath 2009.05.06. 13:33:27

A poszt szerintem korrekt, és abban is egyetértek vele, hogy az arsenalról kellett szólnia, nem pedig a Man u-ról.

Konkrétan a tegnapi teljesítmény, a múlthetivel kézenfogva alkotnak egy kupac szart.

2 meglepő húzást tudott felmutatni tegnap az arsenal:
1: hogy a szerencsétlen gibbs pofára esett egy sima mentés helyett, valamint
2: hogy almunia képes olyan messziről bekapni egy gólt.

A támadó szekció egy árva váratlan cselt, paszt, kombinácót, lövést nem tudott produkálni.

Ez pedig szerintem azért siralmas, mert sztem nem igazán szólt volna senki egy szót sem csak azért mert kiestek ez ellen gloryglory ellen, de ilyen játékkal....

CR7 2009.05.06. 13:33:55

Ki a faszom ez a csöncsön? Ez itt a főokos. Valami Latin köcsög. Remélem ma megy a Barca a levesbe....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.06. 13:34:44

egyetlen szavával nem értek egyet. (mondjuk az utolsó fél évben az nst átment arsenal-ellenesbe, de ez más kérdés)

simán átgázoltunk a Rómán (az első meccsen főleg), majd a RRealnak esélye sem volt, miközben 4-4-et játszunk a (soha nem tudunk kitalálni olyan koncepciót, ami elég a PL (veretlen) megnyerésére) Pudlival, akik 5öt gurítottak a Realnak... És ugye nemrég volt egy BL döntő is, most egy elődöntő...

Ebben a szezonban elkaptuk a MU-t is otthon, a Cselszkijt is. Az igaz, h nem nyertünk ismét semmit, de, hogy nincs koncepció és nincs eredmény, ez vmi oltári nagy butaság.

Nem is ragozom tovább, nézzétek meg a statisztikákat, aztán lehet tovább gyermekdalokat énekelni.

Üdv, ymy

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:35:56

@imici77: Ha neked a statisztika elég, akkor boldog szurkoló vagy! További kellemes számolgatást!

takibacsi 2009.05.06. 13:37:00

MIKOR LESZ MÁR EL CLASICÓ POST?

vagy most meg kell várni, hátha bukik vhol a Barca (vagyis a Katalán Gödör), h ne kelljen megalázkodni? :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:37:22

(Egyébként nem vagyunk Arsenal-ellenesek, Wenger-ellenesek vagyunk.)

Fiatalítani, meg nulla pénzből csapatot építeni nem csak így lehet. Sounness is telepakolta a '90-es évek elején fiatalokkal a Liverpoolt, aztán egy évtizedre el is kúrta vele az egész csapatot...

cooper (törölt) 2009.05.06. 13:38:25

Tök jó, tényleg én is erre gondoltam a 15. percnél, minek ezt tovább nézni, ráadásul hoki vb-n pont szünnap van, és bár nekem tök mindegy, de sajnálatot éreztem szerencsétlen arsenal szurkerek miatt, hogy még 75 percet kell majd szenvedni, pokoli egy érzés lehet :)(bár úgy láttam, 63 percnél már félház volt, az milyen már)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:39:04

@Tika_: Tőlem kevés dolog áll távolabb, mint a MU propagálása...

nagyon halott 2009.05.06. 13:39:04

@donnelly: hát a cikkben. :-)
csak néhány mondat:
-"Kérdezhetnénk magunktól, hogy ez most akkor az Arsenal Ladies volt? Nem, de az európai élvonal csapatai közül az Ágyúsok azok, akiknél a női és a férfi csapat elsődleges nemi jellege a legközelebb áll egymáshoz." (értelmetlen faszság)
-"most már úgy néz ki a dolog, hogy igen csak lefelé épül ez a társaság" (lefelé?, mert elszartak egy bl-elődöntőt?)
-"Persze egy halál alibi ágon el lehet jutni a BL-elődöntőjéig" (hát igen, szarok a spanyol és olasz csapatok, a portugálok, németek, franciák sokkalsokkal erősebbek)
-"Sajnáljuk a londoniak szurkolóit, hiszen ahogyan most állnak a dolgok, jó pár évig még egy ilyen színtelen-szagtalan csapatot kell nézniük, aztán majd öntudatra ébred a klubvezetés, és lecseréli a francia vénasszonyt David Moyes-ra... (színtelen-szagtalan: ez most egy skót cikk?, vénasszony: no comment)
ne haragudj, de ezek butaságok. lefitymálsz egy nagy edzőt, és nem mellékesen fanyalogsz európa egyik legtehetségesebb csapatán. na, mindegy, ízlések és pofonok, csak ne fekete-fehérben nézd a világot!

kroos 2009.05.06. 13:40:30

,,Fiatalítani, meg nulla pénzből csapatot építeni nem csak így lehet"

akkor hogy még?

poolfanati 2009.05.06. 13:42:54

@CR7: látom még új vagy. :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.06. 13:43:03

@donnelly: gondolom csak véletlenül lett elődöntő (FA-ban is), meg 10 évben mindig BL főcsoport (sorold fel a másik 3 csapatot, pls!)... elég sok meccset látok, s abban igazad van, h ez a szezon játékban is elmaradt a várakozástól, de, hogy eredménytelen koncepció nélküli, arról nem fogsz tudni meggyőzni... Mert ha ez az, akkor a pudli, sp?rs, 'castle, everton, villa, stb még ennyit sem ér, fel nem sorolva a juveromamilaninter, realrrealvalencia stb csapatokat, a bayernről nem is beszélve...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.06. 13:45:03

@donnelly: nem értek egyet. főleg azért mert szerintem Wenger nem feltétlenül fiatalítani akar. Egyszerűen arra van lóvé, hogy taknyokat vegyen és kinevelve őket eladja jó pénzér, hogy tudják fizetni az új stadion törlesztőjét. és szerintem sokkal szerethetőbb egy olyan denilson aki a szurkolók szeme előtt nő fel mint pl ha megveszi cahillt az evertontól, ugyanannyiért...

belegondolva am, abban akkor igazad van, hogy fiatalítani nem így kell, de spórolni így lehet.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:45:17

@nagyon halott: Ez a "tehetséges csapat" meg hasonló megállapítások... Sosem lesz olyan, hogy egy csapat együtt felnő, aztán majd mindenkit szétver, ha már rutinosabb lesz. Az Ajax jó példa, tele voltak fiatalokkal, de rutinos játékosok is szerepeltek náluk kulcspozíciókban, nem egy full-tini csapat nőtt föl együtt.
Az, hogy Te értelmetlen faszságnak titulálod, azt a humoros (egyébként nem minden igazságtartalom nélküli) megjegyzést, amit nem értesz meg, az rólad mond el dolgokat.
Nem az ihlette a posztot, hogy most kiestek, de ez a poszt elején is ott van.
Az a Roma és az a Villarreal, akit kivertek, azok messze nem azok a csapatok, mint akik az utóbbi években voltak.
De nem is folytatom, naívan is lehet nézni, meg realista módon is ezt a sportágat (nem fehéren-feketén). Ez egy küzdősport, itt bizony néha verekedni kell, és az a csapat amelyik erre nem képes, az zsenikből kell, hogy álljon, ha komoly sikert akar elérni.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 13:46:22

fletchernél inkább ő volt a hülye szerintem, nem a bíró. 10 perc van hátra, 3-0-ra (összesítésben 4-0-ra) vezetnek, erre a kaputól 10 méterre hátulról (tehát, ahogy heinrich is írta: hátulról) először hasmagasságban becsúszok majd összekulcsolom a gólhelyzetben levő támadó lábát, mindezt a BL elődöntőn. tudom, meccshelyzet, meg minden számít, de azért átvillanhatott volna az agyán, hogy ezt azért nem kéne

Sath 2009.05.06. 13:48:03

@donnelly:
Meg lehet úgy is csapatot építeni, meg fiatalítani, ahogy a klasszikus ajax tette, olyan csapattal nyert BL-t, aminek a sacc/kb 80% volt sajátnevelés.

De felhozhatnám a Barcát is Pique, Messi, Iniesta, Xavi, Valdes(attól még hogy nem egy isten, mégis kezdő évek óta), Krikic stb, csak félek azoktól akik szerint a barcelonát állandóan fényezik, meg azt is tudom hogy konkrétan ez a csapat még nem döntős és még nem is nyert trófeát idén...

Viszont azon nem ártana elgondolkozni, hogy mennyi pénzből van összerakva a Man U vagy éppen a Cselszki, szemben szeretett csapatommal, akik szintén nem szegényháziak.

poolfanati 2009.05.06. 13:48:04

@imici77: a többi csapat hogy jön ide? lehet hogy azok is koncepciónélküliek de most az arsenalról volt szó.
amúgy szerinem az arsenal nem koncepciónélküli, van nekik olyan, csak rossz.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 13:49:13

@imici77: Elődöntő, BL-főcsoport stb.
Aha, de itt arról van szó, hogy miért nem nyernek, és küzdeni tudás nélkül soha nem is fognak. Vagy megtanulnak "verekedni", vagy hoznak (jó)pár bunyóst.

@kroos: Amióta van Bosman-szabály, azóta máshogyan is lehet nulla pénzből építkezni...

I'm OFF, két óra múlva folyt.

poolfanati 2009.05.06. 13:49:57

az arsenal tinijei nem lesznek egy év múlva rutinosabbak és nyernek meg mindent, mert wenger szépen elad néhány játékos a nyáron.

nagyon halott 2009.05.06. 13:50:53

@Csöncsön: azért több is volt az ajaxban: vds mindenképp, overmars, litmanen, kanu, finidi, rijkaard, meg még néhány felejthetetlen fickó, csak most nem ugrik be :-),
hiába vannak a mu-ban szimpi nagyságok, a ronaldo-rooney-rio hármas mindent visz, nem engedik szeretni magukat. :-)

OnduldBaar (törölt) 2009.05.06. 13:52:12

na szivárognak a viscabarack alakulat mindenki felett álló tagjai is,
akiknek mind1 is az esti meccs(meg a tegnapi),hisz attól függetlenül a Barca a világ legjobbja ?

ugyi ?:))

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 13:54:10

Máskor inkább Hapci Benő írjon a vonatkozó meccsekről. Ez a post, következtetéseivel együtt nevetséges. Szeretem, amikor 1-1 mérkőzés alapján túlmisztifikált preblematikaspirálban fojtogatja magát a szerző. Az ellenérveket felsorolni hasztalan, úgyis önnön butaságait hajszolja minduntalan (pont a nagy D-től nem vártam effélét.)

A színtelen-szagtalan megjelölés pedig önmagában megkérdőjelezi mind az egész bejegyzést, mind azt, hogy a nagy D látott-e már valaha futballmérkőzést, (esetleg Arsenal-találkozót) no, persze, a kétségtelenül színesen játszó skót csapatok meccsein kívül.

Több Hapci Benőt az nst-re!

horas 2009.05.06. 13:56:00

@eric: Almunia helyére min.Frey,Denilson helyére min.Mascherano,Van Persie a holland kezdőbe nem fér be bár mondjuk ő rendben van,Rosicky-vel nem lehet komolyan számolni annyira sérülékeny helyette mondjuk Silva v Gourcuff,csatársorba meg min.kéne egy Kanoute v Milito v Trezeguet.Ezek után mondanám hogy kőkemény...

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 13:57:43

Mellékelve várom mondjuk a Spurs, a Pool vagy a Chelsea (igen, a Chelsea) koncepcióját.
Persze nem lep meg a hozzállás, anno az unbeaten run idején is csak fikázták a csapatot, pedig hasonlóan játszottak, mint a mostani ...., pontosan.

luis garcia 2009.05.06. 13:57:45

gyenge volt tegnap az Arsenal, valóban gyenge ágon jutottak el az elődöntőig, tényleg lehet hogy nem a legjobb Wenger játékospolitikája, de mintahogy Hornbytól idéztétek, a szurkolónak csak az eredmény számít, és ettől a csapattól jó eredmény a 4. hely és a BL-elődöntő. sajnos Wenger leépítette a korábbi bajnokcsapatot, és azóta sem sikerült olyan játékosokat hoznia , akik képesek pótolni Henryt, Bergkampot, Vieirát, Pirest pl. de ennek ellenére nagy hülyeség temetni az Arsenalt, hiszen egy nyár alatt meg tudják erősíteni a keretüket, ha nagy a szar.

a poszt egyébként tele van wengerellenes személyeskedéssel, aminek szerintem semmi értelme, és legalább olyan idegesítő, mint tegnap hajdubé elfogultsága volt.

nagyon halott 2009.05.06. 13:57:54

@donnelly: hát, az meg, h szerinted ez humoros, rólad, bocsánat, Rólad árul el dolgokat. vagy te láttad, h a sagnának puncija van?
nem akarok vitázni veled, mert amúgy egy tök kedves srác vagy. gondolom.

jazs 2009.05.06. 13:58:13

A cikkíró szerintem nincs tisztában a helyzettel.
Ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye Wengernek tetszik az, hogy minden évben el kell adni a meghatározó játékosok egy részét.Már amikor átadták az emirates stadiont tudta mindenki, hogy amíg a kölcsönöket vissza nem fizetik, addig meg lesz húzva a nadrágszíj. Ez akár fél évtizedig is eltarthat. Ahhoz, hogy ne bukjon be a vállalkozás Wengernek minden évben el kell adnia meghatározó játékosokat.
De azért igyekszik ezt is ésszel tenni.Flamini nem volt világklasszis, ahogy hleb sem, és esélyük sincs azzá válni. Akikben komolyabb potenciál van, vagy lehet a jövőben azok maradtak egyelőre.
Nem tudom egy másik edző mit tudna tenni Wenger helyében, amikor megmondják neki, hogy "Ebben az éveben 50 milla mínuszról idulunk, szóval ha nem veszel senkit, akkor is el kell adni pár játékost".
Wenger elég értelmes volt, hogy ezt tudomásul vegye és a stratégiát is ehhez igazítja, illetve a nyilatkozatait is.Az Arsenal edzőjének két választási lehetősége van a jelenlegi gazdasági hátterükkel, vagy azt csinálja amit Wenger és próbál a legtöbbet kihozni belőle, vagy elmegy egy olyan csapathoz, ahol van pénz világklasszisok vásárlására és megtartására.
Wenger maradt.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.06. 14:01:39

@horas: Persze mindenki helyére lehetne jobbat találni...de Freyhez ragaszkodik a Firenze foggal körömmel. (mellesleg a világ egyik legjobb kapusa, ha kicsit kiegyensúlyozatlan is) Mascerano nem fog többé más angol klubban játszani. Silva egy zseni, de őt a Real fogja vinni minden bizonnyal.

Szerintem még mindig Adebayor a legjobb megoldás elöl. fizikálisan is erős és az összjátékba is bevonható...

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 14:03:39

@horas: Kanoute zseniális, a spanyoloknál. Afféle Forlán 2.0, Angliában nem volt akkora ász, az akkori teljesítményével max. Bendtnert szoríthatná ki. Almunia bőven hozza Lehmann szintjét, az épp elég. A Frey körüli hype-ot továbbra sem értem, amúgy sem hiszem, hogy égető a kapuskérdés- sőt, szerintem nincs is.Rosicky-nek annyi, tény, bár szerintem a legfájdalmasabb veszteség mégis Eduardo. Trez-nél hangosan felröhögtem...

Everred 2009.05.06. 14:08:36

@Tika_: ilyet csak Wengernek lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 14:11:41

Még mielőtt elolvasnám kommenteket reagálnék. Tehát ha más által már leírt gondolat szerepel itten, akkor bocs.

Szóval ha cikk célja az volt hogy fölpöckölje a kommentelőket és egy jó kis vitát generáljon, akkor nagyszerű és pontosan kiszámított. Ha viszont komolyan van gondolva, akkor khm.

Előrebocsátom, hogy évente csak egy csapat nyerheti az angol bajnoki címet és egy a Bl-t.

Szóval egy olyan csapatról beszélünk, amely világ leggazdagabb és - de nehéz ezt leírnom - jelenleg legjobb bajnokságában, évről-évre az igazi húsos kondért jelentő Bl-helyen végez. A Bl-ben szintén hosszú évek óta ott van legalább nyolc között, de legtöbbször előrébb. Arról nem is beszélve, hogy PL-ben a Chelsea és a MU (2003 után egy leköszönt nagy csapat nyomában nekik is volt pár kellemetlenebb évük, olyan is, hogy csont nélkül kizúgtak a Bl coportköréből) legalábbis komolyabb anyagi lehetőségekkel rendelkezik.

Emellett még további potenciál is van az Arsenalban, azért Arsavinnal másképp nézett volna ki ez a párharc is. Az a meccs előtt is tiszta sornak tűnt, hogy az Arsenalnak akkor van esélye ha ők rúgják az elsőt. Ehelyett kaptak két balszerencsés dugót az első tíz percen. 0-3 után meg kevés csapat (számszerint 0) szorongatná a térfelére visszavonuló Unitedet és az is érhető, hogy rutintalanabb csapat játékosainak kedvét szegi egy ilyen kezdés.

horas 2009.05.06. 14:14:05

@Juan de Keserű, a keselyű: A csatárokat nem úgy gondoltam h Ade helyére hanem mellé a keretbe.Trez-t azért írtam mert egy rutinos klasszis csatár talán túl a zenit-en de az Arsenal-ba elkelne egy hozzá hasonló rutinos csatár.Nem úgy gondoltam a neveket hogy megszerezhetőek,hanem az általam vélt gyenge pontokra próbáltam rávilágítani ezekkel a nevekkel.

wendriner úr 2009.05.06. 14:14:21

@Csöncsön: nem baj, ha nem értesz a focihoz. nem baj, ha utálod a unitedet. nem baj, ha nem nézed a meccset normálisan. akkor van baj, ha ezek után még te próbálsz itt éceszgéber lenni.

baromira félreismerted magadat, ha azt hiszed értesz a focihoz. én nem hiszem pl, nem is osztom itt az embereket folyamatosan. viszont amikor ritkán hozzászólok, pl. olyasmit nem mernék leírni, hogy a tegnapi harmadik gól csak egy kontra volt...

a hozzád hasonlók miatt utálják meg az olyan csapatokat, mint a Barcelona.

Everred 2009.05.06. 14:19:35

@Juan de Keserű, a keselyű: ha tetszik a trend, ha nem, attól még tény: azoktól a csapatoktól, amelyekkel az Arsenal elvileg fel akarja venni a versenyt, négy trófea nélküli szezon után egyértelműen és azonnal repülne az edző. Soroljam a példákat?

Én is tudom, hogy Wenger a türelmet a saját munkájának köszönheti. Mert azért a védelmében annyit el kell mondani, hogy az ő érkezése előtt az Arsenal egy évszázadon keresztül egy kőkemény, védekezős, rakkolós csapat volt, a "1-0 to the Arsenal"-tól rendszeresen visszhangzott a Highbury, mielőtt még Library lett belőle.

Valahol megértem, hogy nem akarnak lemondani a mostani fociról.

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 14:20:13

@horas: Elnézést, akkor félreértelmeztem némileg. Őszintén szólva én eladnám Ade-t, a dánt és RvP-t is. Cserecsatárnak megvenném Hoarau-t, és elhoznék mondjuk egy Huntelaar-szerű figurát valahonnan.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 14:21:11

@Csöncsön: Bizony, ha nagyon szorítunk egy csapatnak, akkor nincs unalmas meccs, még egy bedobásnak is lehet örülni.

Tika_ 2009.05.06. 14:23:35

@CR7: az egészen találó nick-választás iskolapéldája ;)

@donnelly: "Ez egy küzdősport" Azaz, kűdjed még neki!! A munkahelyen a youtube sajnos le van tiltva, úh zenét és képet mindenki gondolja hozzá: www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/35227/ogli-g/thai-box-legenda-(feat.-chino)-zeneszoveg.html
@Juan de Keserű, a keselyű: "a nagy D látott-e már valaha futballmérkőzést" nem látott, ott ül mindig Ogli mellett Zilahi meccsein rotfl

Tudom, egyszer már kérdeztem, de most újra:
"amikor átadták az emirates stadiont tudta mindenki, hogy amíg a kölcsönöket vissza nem fizetik, addig meg lesz húzva a nadrágszíj."
Ez igaz? Mert ha igen, akkor egyszer és mindenkorra hagyjuk ezt a "miért nem úgy igazol Wenger, mint a Real"-nótát. Mert akkor - bede mártoni kifejezéssel élve :) - NEM MENŐ.

Everred 2009.05.06. 14:24:03

Amúgy meg én azért azzal egyetértek, ha nem is ilyen sarkos formában, hogy illett volna valamit mutatnia 0-2 után az Arsenalnak. Mert az rendben van, hogy megtörte őket a két gyors gól. De azért egy kicsit erősebb, "gerincesebb" csapat legalább kidolgozott volna néhány helyzetet, legalább konkrétan védekezésre kényszerítette volna a Unitedet, ahelyett, hogy hagyja, hogy 30 százalékon lehozzuk a hátralévő 79 percet.

Könyörgöm, a 70. perc tájékán a kaput eltaláló lövések aránya 2-10 volt. Szóval azért...

Everred 2009.05.06. 14:25:54

@wendriner úr: és nem ő itt az egyetlen olyan, aki meg van róla győződve, hogy futballt egyedül a Barcelona játszik az egész világon, a többiek csak futkosnak fel-alá a pályán. Bicskanyitogató attitűd, nem vitatom, de hát le kell szarni és röhögni kell rajta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 14:26:20

@CR7: Miért CR7, Tevez, Anderson, Berbatov talán angolszász vagy kelta (noch dazu) gyerekek? :-D!

balu11 2009.05.06. 14:26:56

@Everred: és a "boring, boring Arsenal"-lal való összevetés tükrében még inkább érthetetlen a poszt "színtelen-szagtalan csapat" ítélete...

jazs 2009.05.06. 14:26:57

@popp: 2009.05.06. 14:11:41

korrekt hsz.

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 14:28:05

@Everred: Ezt értem. Én azt nem vágom, hogy a trófeákat miért nem tágabb intervallumokban tekintjük. Ha az elmúlt 10 esztendőt nézem, a Chelsea semmivel sincs előrébb, például. Nálam 4 esztendő, őszintén szólva nem akkora show. Van 4 trófea voltaképp (abból egy amúgyis vicc), nem lehet mindig odaérni. A másik dolog meg, amire tudom, hogy marha népszerű reflexió a "sportban sincs ha" klisé, hogy pl. ha Silvestre-ről nem úgy pattan az odavágon, akkor lehet 0-0 (persze, bőven benne volt az 5-0, nyilván). Ha Gibbs nem taknyol el, máshogy is alakulhatott volna, azzal együtt, hogy ez a Man Utd bőven a londoniak előtt jár. Vagy tavaly Eduardo sérülése a bajnoki hajrá előtt...nekem az nem tetszik, hogy véletlenszerű eseményekből qrva nagy alapigazságokat próbálnak levezetni.

Amúgy meg, több helyen olvasom, olvastam eddig is, hogy Wenger lassan takarodhatna (nem Neked címzem, csak kiegészítésképp írom). Na, most, erre a 3 éves unokaöcsém is képes. Aki Wengert elküldené, mellékelhetne egy nevet, mint opció. Ki az, akit szívesen látna a francia helyett, tényleg érdekel.

Everred 2009.05.06. 14:28:45

@popp: Anderson igazából skandináv, ez kiderült a múltkor nyelvészetileg :-)

Glory 2009.05.06. 14:29:14

@nagyon halott: sagnanak nincs de nasri ugy nez ki mint egy ronda no. maximalisna egyetertek sir donnellyvel

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 14:30:35

@imici77: A cikk kapcsán megérdemlem a felháborodásodat, de te se essél túlzásba.
"simán átgázoltunk a Rómán (az első meccsen főleg)" - átgázolás még az első meccsen sem volt, a másodikon meg mi voltunk a jobbak. Járulhattok Vucsinicshez kézcsókra a továbbjutásért.

Glory 2009.05.06. 14:32:59

@Tika_: amugy te miert vagy itt. minden hozzaszolasod a mu szurkerek fikazasa de meg soakt nem mondtal a meccsrol meg ilyenek. csereld ki a t-t f-re a nevedben kerlek ;)

Everred 2009.05.06. 14:37:09

@Juan de Keserű, a keselyű: Eduardo sérüléséről el lehet morfondírozgatni, lehet, hogy anélkül másképp alakultak volna a dolgok tavaly. A mostani párharc kapcsán viszont, minden tisztelettel, fölösleges a "mi lett volna, ha", mert egyszerűen mindkét meccsen túl nagy volt a különbség a két csapat között.

Amúgy meg igazad van, nagyon idegesítő, hogy egy-két meccs alapján trendeket ítélünk meg és hosszútávú következtetéseket vonunk le a futballban, pláne, hogy időnként már magamon is észreveszem ennek a tüneteit. De sok Arsenal-szurkoló azt fájlalja, hogy minden szezon előtt az van, hogy na, ez most az Arsenal éve lesz, cél a bajnoki cím meg bármi más. Van olyan, aki jobban örülne, ha kiállnának a vezetők és Wenger és azt mondanák, hogy ez van, ennyi pénz van, cél a negyedik hely, hogy ne essen ki az elitből a klub.

Wenger egy téren mindenképp kritikát érdemel: mindig azt hangoztatja, mennyire "mentally strong" a csapata, pedig hát ez az, ami a legkevésbé sem jellemző rá...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.06. 14:40:11

@popp: baptistát akartál mondani.

horas 2009.05.06. 14:40:43

@Juan de Keserű, a keselyű: Hát én nem küldeném el smmiképp.De hamár mindenképp váltani kéne,hogy nem menjünk messzire:Martin O'Neill,David Moyes,Harry Redknapp.De eltudnám képzelni S.G.Eriksson,Rijkaard,meg a Porto-s Ferreira bácsi-t ha látványos focit akarnának továbbra is.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.06. 14:41:12

Hát, kedves Donelly, nem tudom, hogy rajtad kívül még ki utálja Wengert az NST-nél, mindenesetre hangosan csak tőled hallok ilyeneket. Viszont ismerve az előzményeket, miszerint az elmúlt összes olyan cikkben, ahol szóba került, beszóltál neki, akár igazad volt, akár nem, ez a mostani cikk szimplán önigazolás egyetlen (még oly fontos, de akkor is egyetlen) meccspár alapján. Nem elegáns, hogy finom legyek, bár természetesen a véleményedhez jogod van, csak ne csodálkozz, hogy a kommentek fele beszól miatta. Szerintem jogosan.

Mindettől függetlenül. Te ezt így nem írtad le (a BBC viszont igen), csak utaltál rá, de a helyzet az, hogy igaz: az Arsenal pontosan ott van, ahová a jelenlegi játékospolitikája predesztinálja. Negyedik legjobb csapat a PL-ben (némi küzdés után), negyed és elődöntők a három kupában, ahol indultak, de semmi győzelem. Ha nyáron nem célzott, keretszélesítő igazolások lesznek, hanem ugyanaz, mint tavaly és azelőtt, akkor jövőre is ez lesz. Mivel valakik tutira elmennek, sérülés nélküli év nincs (a MU, a Pool és a Chelski is vesztett hónapokra kulcsjátékosokat, de mivel egyenletesebb a keret, kiv gerrard és Torres, ezért jobban pótolták. Jó, Rooney és Ronaldo végig bevethető volt), ezért az vágyálom, hogy "ez a csapat összeérik és világverő lesz". Nem, sajnos ilyen nincs, összeérő csapatz csak úgy van, ha célzott igazolásokkal (és most nem 17 éves fiatalokra gondolok) folyamatosan erősítjük.

Mindez engem rettenetesen elszomorít. És ami a legjobban elszomorít, hogy nem csak a küzdés hiányzik ebből a csapatból (ezt a múlt heti meccsnél már jeleztem, hogy az ágyus szemüvegen keresztül is látom ezt a hiányt!), de még csak nem is tudják elég magas szinten játszani a saját játékukat.


Az egyetlen "jó" dolog, hogy a meccs után Arsene olyan nyilatkozatot tett, hogy jelzésértékűnek, változásra felszólításnak veszi, hogy azokon a meccseken, ahol igazán kéne (FA dinamó, BL manure) ott könnyűnek találtatott a csapat. Lehet reménykedni, hogy nyáron igazol is majd ebben a szellemben.


De tényleg szar érzés most ágyús szurkernak lenni.

Sath 2009.05.06. 14:43:45

@Everred: én pl nem vagyok meggyőződve róla hogy football-t egyedül a barcelona képes játszani, szóval ne legyen általános vélekedés hogy minden barca szurkoló ilyen.

"@wendriner úr:
"a hozzád hasonlók miatt utálják meg az olyan csapatokat, mint a Barcelona. "

Arról nem beszélve, hogy elég érdkekes lehet a világlátása annak az a embernek, aki egy foci klubot, nevezett F.C. Barcelona az alapján ítél meg, hogy milyen stílusban kommentel egy szurkoló itt Magyarországon...

De hamár akkor ezt nem hagyhatom ki: "olyan csapatokat mint a Barcelona" ez paradoxon, csak 1 OLYAN csapat van. :DDDD

neeskens 2009.05.06. 14:44:06

Teljesen egyetértek a poszttal. Nem az a gáz, hogy nem nyernek trófeákat idén, sőt ettől a játékoskerettől ez is szép tejesítmény (4. hely, BL elődöntő).

Gáz az, hogy ezzel a mentalitással, harcosok nélkül esélyük sem lesz a jövőben sem.Egy új Vieráért, vagy Tony Adamsért kiált ez a gárda.

Glory 2009.05.06. 14:47:39

@morphine: roanldo a szezon elejet hagyta ki rooney meg januarban vagy mikor volt serult kicsit hosszabban. nem kell lefelejteni hogy rio folyamatosan a hataval bajlodik es hagyott ki zsinorban meccseket (amikor is felallitottak az uj pl goltalansagi csucsot )

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 14:48:33

@Everred: A jelenlegi párharc kapcsán igazad van, mint utaltam is rá. Arra céloztam, hogy, ha szegény Gibbs nem csúszik el, azzal együtt, hogy most hatalmas volt a két csapat közti különbség, egy távoli bombával meglehetett volna az 1-0, máshogy alakulhatott volna minden, stb. Azért szerintem mérkőzés előtt nem volt lefutott a dolog, hogy én is betámadjak egy közhellyel, nem mindig a jobb csapat megy tovább (és, hogy popp-nak is nyaljak egy kicsit, lsd. Roma vs Arsenal.)

A szurkolókat ebben a kontextusban lesz*rnám a vezetés helyében. A szurkolói közösség ebben a relációban nem több, mint egy sokfejű szörny, ezernyi kívánsággal és követeléssel. Még ma is akadnak olyanok, akik szerint Wenger egy isten, de nem egy szurkoló hangoztatja, hogy Wenger tönkretette a nagy és fantasztikus focit játszó csapatot (mondjuk, utóbbi vélekedéseket nem lehet komolyan venni, vagy én járok egy másik galaxisban). Épp a fentiek miatt, szerintem kissé ambivalens elvárás, hogy idény előtt a 4. hely legyen a nagy cél. Egyrészt, szerintem ez azért némiképp alulértékelt dimenzió (lsd. tavalyi bajnokság), másfelől, mint Te is tudod, ilyen nem hangozhat el még az Arsenal-nál sem.

Utolsó bekezdéseddel maximálisan egyetértek, soha nem értettem ezt a mentally strong baromságot, sőt, amióta figyelemmel követem az Arsenal-t ('80-as évek közepe), én pont az ellenkezőjét érzem, Wenger előtt és alatt egyaránt. A mentally strong legfőbb ismérve épp az, hogy nem hangoztatják, hanem a pályán tükröződik...

4-4-2 2009.05.06. 14:48:42

Csak két dolog:
1. valamelyik posztban az egyik hozzászólásban merült fel a kérdés, hogy a jelenlegi Arsenalból ki az, aki beférne a Manchester United kezdőjébe? Max. Fabregas, de ő is inkább csak a tudása és nem a harcossága miatt Nálam legalábbis.
2. Emlékeztetnék mindenkit, hogy SAF abból az Andersonból faragott buldogot, aki a Portóban még támadó zseniként volt számon tartva, azaz: a történet onnan indul, hogy a tökéletes technikai tudás mellett verekedni is tudni kell.
Na ez az, amit az Arsenal nem tud, márpedig amíg nem tanulnak meg verekedni, addig fű nem terem majd számukra. Félreértés ne essék: ha valakinek az királyság, hogy PL-ben TOP4-be kerül a csapat, a BL-ben meg a nyolcba (egyik sem lebecsülendő teljesítmény, sőt!), akkor rendben, de NYERNI harcos vezér/ek/ (Ferdinand, Rooney, Lampard, Terry, Gerrard, Carragher - hogy csak a vetélytárs élcsapatokból hozzak kiragadott példát) nélkül nem lehet, Angliában legalábbis. Az Arsenalnak is addig ment, amíg volt Bergkamp és Vieira. Ez nem a tehetséges, jópofa srácok játéka, már nem...

neeskens 2009.05.06. 14:48:58

@kroos: nem olvastam el a hozzászólásokat. Marha sok, a posztot kommentáltam.

jazs 2009.05.06. 14:50:28

@morphine: Ha nincs pénz, akkor mégis miből vásároljon?

Wenger kihozza a maximumot, amit ebből a pénzből ki lehet, ennyi.
Nem kellett volna új stadion, akkor most erősebb lenne a keret.

horas 2009.05.06. 14:50:36

@morphine: Olyan nagy szégyen nincs.Most ezzel az elődöntőbe jutással megkeresték az ez évi hitel törlesztést,nem mondok többet 3 okos igazolással,nagyot lehetne lendíteni ezen a csapaton.

Everred 2009.05.06. 14:50:47

@Sath: azért ha az ember sokat hallja, ahogy nagyképű szurkolók "droidozzák" meg egyéb módon becsmérlik a kedvenc csapatát, akkor bizony előbb-utóbb elkezd abban reménykedni, hogy pofáraesik a Barcelona, hátha akkor egy picit szerényebben adják majd elő...

De persze akkor jön az erkölcsi győzelem duma.

Na mindegy, akinek nem inge, ne vegye magára, én meg elolvasom mégegyszer Guardiola rendkívül szimpatikus nyilatkozatát és elfelejtkezek a csöncsönökről meg csicsikpizsikekről.

4-4-2 2009.05.06. 14:50:55

Mielőtt bárki ezzel jönne: tisztában vagyok vele, hogy tegnap BL-elődöntőt néztem, itt inkább a folyamatokról van szó...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.06. 14:51:32

@Tika_:

Az Arsenal nem teregeti ki a lapokat ez ügyben, sőt, folyamatosan megy a ködösítés - nyiltakozatok szintén minden átigazolási időszakban font-tízmilliókat költhetnének. A nyílvános pénzügyi mérleg és a játékospolitika viszont ezt a nadrágszíjjas elméletet támasztja alá. Szóval igaz-e, vagy nem, igazából nem lehet tudni, éppen azért nem, mert nem takaróznak ezzel Wengerék. De elég valószínű, hogy így van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 14:51:41

@_benito: Hát tizenegyest éppen Vucsi rúgta borzasztóan ergyán, amikor még jobban álltunk, de valóban Baptistának is jár a kézcsók Wengertől, meg annak a fattopó Medina Cantalejonak, aki elfelejtett befújni egy jogos tizit!

Asidotus 2009.05.06. 14:51:52

Azért Ronaldo tud pár olyan dolgot, amit én még Lionel Messitől nem láttam:
1. távoli lövések (most nem csak a gólra gondolok, hanem a múlt héten az Arsenal felső kapufáján csattant löketre, vagy a Porto elleni gólra)
2. a fejjátéka, ahogy berobban a védők közé, és a kapuba bólint (emlékeztek a Roma elleni tavalyi góljára)

jazs 2009.05.06. 14:54:03

Aki idén nem a Barcelonanak szurkol, az ne is mondja, hogy szereti a focit.

freiwald 2009.05.06. 14:55:01

Wenger nyilatkozta még korábban: "Tudom, hogy egyszer majd megnyerem a BL-t, csak azt nem tudom mikor." - szerintem mindent elmond a koncepciójáról. Csapatépítés, fiatalok, kis örömök és nagy bánatok. Lehet ő ezzel az egésszel elégedett, de az Arsenal szurkolónak is csak egy élete van és ő trófeákat akar, leszarva Wenger 10 éves tervét és annak teljes koncepcióját. Igen is a fiatalságnak és a tehetségnek rutinnal kell párosulnia. Az pedig tény, hogy ebben a csapatban van pár ember, aki az egyérintőn túl nem látja a kaput, mert fogalma sincsen, hogy miként is kellene azt megközelíteni. Ezért más a Barcelona mint az Arsenal. Ezt Wengernek is tudnia kell és nagyon rosszul teszi, ha leszarja, mert a széllel szemben nem lehet. Ezzel szemben nyilvánvaló, hogy ha ő elad két igéretes csikót, akkor ahelyett, hogy venne egy már érett és némileg rutinos palit x posztra, inkább hoz helyettük egy-két újabb csikót, akinek aztán kisvártatva úgyszint bemondja az unalmast.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.05.06. 14:55:48

@Glory: pontosan ezt mondom én is: nincs sérülés nélküli szezon, semmelyik csapatnál.

@jazs: @horas: ez vicces, hogy éppen ellenkező választ írtatok :-D Maradjunk annyiban, hogy ahogy írtam, Wenger tett egy utalást, aztán meglátjuk mi történik, a valós pénzügyi helyzetet úgysem kötik az orrunkra - pedig akkor legalább tudnák a miérteket..... :-(

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 14:55:52

@horas: Ez már ízlés kérdése.:-) Nekem az említettek nem tetszenek, több szempontból sem. Ez persze nem azt jelenti, hogy csődöt mondanának az Arsenal kispadján, de- mindegyikük csapatát elég aktívan figyelemmel követvén- az általuk képviselt játékfelfogás vagy épp koncepció miatt, rájuk biztosan nem cserélném el Wengert. Noha kétségtelen, amikor az ágyúsokhoz érkezett Arsene, voltaképp tényleg senki nem tudta, ki ez a fura szerzet.
Ha mindenképp választanom kéne, akkor MON-ra szavaznék, Eriksson viszont nálam feketelistás, és a valaha élt egyik legtúlértékeltebb edzőnek tartom, érdemei elismerése mellett is.

Phil Laak 2009.05.06. 14:57:42

Szerintem az Arsenal nem üzleti vállakozás, hanem még mindig az új stadiont nyögik...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:00:12

@Everred: Ez most no offense, de egyik másik vörös ördög kommentelő, ugyanúgy magasztalaja a Unitedet és Fergát és ugyanúgy becsmérli az egyéb csapatokat, mint a Barca fanok, csak ezek a szívedhez közelebb állnak.

Everred 2009.05.06. 15:01:03

@Juan de Keserű, a keselyű: persze, minden szurkolói nyafogást nem lehet komolyan venni. De minden nyáron elhangzik, hogy van bőven pénz átigazolásokra, nem kell visszafognia magát Wengernek.

Na most itt két lehetőség van. Lehet, hogy ez egyszerűen nincs így, nem igaz, de akkor meg minek kell ezzel hitegetni bárkit is? Ha meg így van, de Wenger túlzottan belemerült már az ifiprojektjébe, akkor szólni kéne neki, hogy hé, azért lassan jó lenne valamit felmutatni a pályán, valami komolyabbat.

Nekem az első tűnik valószínűbbnek, már csak azért is, mert Arsavin leigazolása már nem fér össze a "fiatalok mindenáron" koncepcióval, ilyen szintű sztárigazolást Wenger még nem is ütött nyélbe korábban. Kérdés, hogy ezek után most nyáron lesz-e pénz hasonló igazolásokra?

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:01:05

OFF

@Sath: "Viszont azon nem ártana elgondolkozni, hogy mennyi pénzből van összerakva a Man U vagy éppen a Cselszki, szemben szeretett csapatommal, akik szintén nem szegényháziak."


te hülye vagy ?

na mennyiből van összerakva az a MU és mennyiből a Barca ?

transfermarkt.de alapján néztem az igazolásokat, mondjuk 98/99 óta, tehát 98 nyarán,csak hogy ne minuszból induljon a Barcád

azóta a MU 530M€-t költött kb.(!) igazolásokra,és ami bejött az eladásokból az olyan 210M€

a Barca 98 nyarától elköltött 580M€-t,és befolyt 270M€ nekik

nyilván nem pontos adatok,de nincs nagyságrendi eltérés a valósághoz képest

a Barca amennyivel többet költött összesen,annyival jött be több összesen kb. az eladásokból nekik

csakhogy vmi konkrét is legyen:

Dani Alves 32M€
Abidal 12M€
Pique+Caceras=20M€
Hleb+Keita=30M€
Henry=25M€
Toure= 12M€

Alves,Abidal,Pique,Henry,Toure majdnem a kezdőtök fele, a Hleb,Keita,Caceras meg majdnem a padotok fele

vagy hogy 3 szezon alatt bevásároltátok azt a 6-8 játékost,akik alapja lettek később a 2006-os duplázásotoknak:
Deco,Ronaldinho,Eto, Marquez,Giuly, Edmilson,Belletti

persze láttuk mi lett Deco-ból,meg Romándinnyéből ,de ez már más téma...


na ennyit arról,hogy mennyiből van összetéve a MU meg a szeretett Barca-d

és talán ez az elmúlt 10-12 év "kicsit" sikeresebb a MU számára sztem, nagyságrendileg semmivel nem nagyobb pénzt elköltve/befektetve a keretbe


a sok sajátnevelésből lett klasszisok elismerésre méltóak,akikből nagyrészt világklasszis lett,
és valóban legalább annyira meghatározóak lehetnek a sikerekben,mint a Giggs,Scholes,Beckham,Neville(2),Butt alakulat volt anno kiegészítve komoly klasszisokkal


ha csak az elmúlt 3 évet veszem, itt a MU elköltött 200M€-t, és befolyt 70M€

a Barca-nal ez:
190€-t költöttek, és befolyt 80M€

a különbség kb. egy Caceras-nyi a Barca javára:d

persze a MU zsinórban 3. PL aranyára hajt, a Barca meg közben megnézte a Real seggét a tabellán pontegyenlőséggel, és meg 20 pont hátránnyal is...
meg egy Bl arany is befigyelt,ami után nem roggyant úgy össze,mint a szeretett csapatod,sőt még kísérleteket is tettünk,hogy esetleges pótoljuk Giggs-et és Scholes-t, ebből Scholes-t hamarabb fogjuk pótolni Hargo+Anderson-al, hát Nani és Tosic még nem Giggs kaliberű, jóindulattal sem persze Ronaldo is egy kis önző cselgép volt mikor ideérkezett, és aranylabdást faragtak belőle
Queiroz+Fergie

Glory glory glory MU !!!!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.06. 15:01:49

@popp: a mu-arsenal ugyanaz volt, mint az arsenal-roma. az első meccsen eldőlhetett volna. (a visszavágón a végén már Ti játszottatok a tizikre, hazai pályán.)

MAti 2009.05.06. 15:01:57

Nem is kicsit szaladt ám azért el veled a ló...

A szabályos szerelés meg azért erős volt.
Fletcher arrébb tolta a labdát 70 cm-rel, így a kiugró csatárnak kellett volna még lépni egyet jobbra, és utána lőni Van der Sar szeme közé.
Persze nem tudott, mert Fletcher letartolta.

Ezzel együtt nagyon szar dolog ez a piros+11-es kombináció egy teljesen véletlen szabálytalanságért, de a szabályokat nem a bíró írja.

Meg azért Wengert is elég gyenge dolog így baszogatni. A Chelsea-Liverpool-Manchester hármas mögött olyan gazdasági erő áll, amely nemhogy megtartja a legjobbakat, hanem meg is veszi azt, akit a mester kér.
Az Arsenal esetében én kicsit mást látok... és ilyen feltételek mellett szvsz. igen komoly teljesítmény az, amit Wenger évek óta bemutat.

Pedig baromi szar lehet látni, hogy tőled elveszik azt, amit felépítettél. Mikor a többiekkel ilyet nem csinálnak...

Mondom ezt úgy, hogy nem szurkolok az Arsenal-nak, és szerintem is az MU a világ legjobb csapata jelenleg. Szemernyi esély nem volt az Arsenal továbbjutására, és tényleg gyávák, gyengék voltak.
Egyszerűen ennyivel jobb a MU.

jazs 2009.05.06. 15:02:45

@Nűnű: ez így igaz.
Messinek meg ott a labdatartás.
C. Ronaldo egy fantasztikus játékos, akinek kivételes gömbérzékéhez olyan szorgalom párosul, amivel tökélyre fejlesztett minden cselt, amit megtanulhatott.
Viszont messi született focista, ösztönös, teljesen egyedi mozgáskultúrával rendelkezik, bár ez C-re is igaz.Szerintem két teljesen különböző támadóról van szó és attól, hogy az egyiket világklasszisnak ismerjük el, még a másik is simán lehet az.
Én korábban C. Ronaldot tartottam nagyobbnak, idén inkább Messit, bár a tegnapi meccsen láthattuk, hogy C. Ronaldo már a nagy téttel járó meccseken is képes nyerőember lenni.
Este Messinek kéne bizonyítania ugyanezt.

Everred 2009.05.06. 15:04:00

@popp: na, akkor nézd meg @jazs: kommentjét.

Ilyet nem hallasz Rooney82-től meg Fergusontól meg mittoménkitől. És még egy apró, ámde lényeges különbség: mi itt általában a Liverpoolt szoktuk leginkább becsmérelni, no most annak szép, jól dokumentált okai vannak :-) (nekem a liverpool akkor is nézhetetlen, ha meccsenként hatot rúg, és minden gólt 43 pontos körömpassz előz meg :-))

balu11 2009.05.06. 15:05:04

@Nűnű: +3. az az arc, amit tegnap vágott (asszem) a 2. gólja után...

jazs 2009.05.06. 15:05:09

@morphine:

Most nem írnám le újra, de szerintem az okok ismertek:

jazs 2009.05.06. 13:58:13

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:05:35

@4-4-2: "Ferdinand, Rooney, Lampard, Terry, Gerrard, Carragher" - azt nem értem, hogy miért nem Anglia a világ- és európabajnok ezekkel az orbitális nagy vezérekkel a fedélzeten ;-).

Semmire nem mennének ezek C. Ronaldok, Torresek, Xabi Alonsok, Fabregasok, Drogbák, azaz világlegjobbjai nélkül.

horas 2009.05.06. 15:06:16

@Nűnű:Más a játék stílusuk.Ronaldo hihetetlenül robbanékony,gyors,remek rúgó technikája van,jól érkezik,jól fejel,ő inkább lendületből futballozik míg Messinek már a testalkatából is esélytelen a beívelésekre helyezkednie,ő a felállt védelmek ellen baromi jó szinte bármeddig képes becselezi magát.Ronaldo a játék több elemében jobb,de ez igazából a testalkatuk eltéréséből fakad.

Everred 2009.05.06. 15:06:34

@ChapMan: tekintve, hogy azt mondta, hogy az ő szeretett csapata szintén nem szegényházi, nem egészen értem, mit akartál ezzel :-)

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:08:35

@Everred:
hogy mennyi pénzből van összerakva a Man U vagy éppen a Cselszki, SZEMBEN szeretett csapatommal

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:08:51

@ChapMan: Piquét azért unfair ideszámítani ingyen került Manchesterbe, na honnan? Tehát két klub relációjában ez 30 miller nyereség a Unitednek.

Everred 2009.05.06. 15:10:34

@popp: ja, a Chelsea Drogba nélkül semmire nem menne, a minden évben 15 bajnoki gól körül termelő Lampard viszont gond nélkül pótolható. Szerintem is.

Majd ha lesz kedvem, hozok neked egy statisztikát a United azon meccseinek eredményeiről, ahol nem játszott Rooney.

Everred 2009.05.06. 15:11:24

@ChapMan: tényleg. Nem tudok olvasni, bocsánat.

4-4-2 2009.05.06. 15:12:26

@popp: 1. Mert CSAK VEREKEDNI kevés. :) Ebből 3 védő, akiből Carragher ugye anno beintett a válogatottnak, Gerrarddal és Lamparddal legendásan nem tudott mit kezdeni a nyomoronc svéd és még nyomoroncabb utóda, és Rooney-val sem azt játszatják, amit a MU-ban
2. azaz legalább 10 éve (de inkább Bobby Robson óta, azaz lassan 20 éve) Capello az első normális angol kapitány, lefogadom, jövőre négyben lesznek a vb-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:13:14

@imici77: A második meccs rendes játékidejében meg mi dönthettük volna el a továbbjutást. Emellett csak egy véleményes (fújható) tiziből tudtatok gólt lőni nekünk. Mi viszont nem kaptunk meg egy egyértelműt Romában. Amúgy hosszabbításban nektek sem volt helyzetetek.

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:13:28

@popp:

mi?

Pique a Barcelona ifiből jött a MU-ba, vmi ára biztos volt, de nem tudom mennyi(olvastam olyat is,hogy 5M€-ért:D)

de 5M€-ért ment el most nyáron

hogy lesz ebből 30M€ nyereség a MU-nak ?

neeskens 2009.05.06. 15:14:51

@ChapMan: Ez kurvajó hozzászólás. De ezt most nézted meg, vagy fejből vágod?

Tényleg tökdurva, hogy alig van különbség a Barca, meg a MU pénzei között.

jazs 2009.05.06. 15:15:51

@Everred: Hol becsméreltem én bármelyik csapatot is?
Nem vagyok Barca szurkoló, de ENNEK a Barcanak muszáj drukkolni.
Ahogy a két évvel ezelőtti is a tavalyi MU-nak is, illetve ugyanígy a Henry-féle bajnok arsenalnak, vagy Bl győztes galaktikusoknak is.
Ezek a csapatok játszották a focit, a mostani barcára meg nincs szó.
De ha nem a Barca nyer, akkor nyerjen az MU.
Hiddinket meg már Dél-Kóreánál megutálta mindenki, akiben van egy kis igazságérzet.
Fel se tudom fogni, hogy azt, hogy a Chelsea a világ egyik legerősebb keretével 10 emberrel beáll védekezni a Barca ellen annak reményében, hogy megússzák verés nélkül, hogy lehet másképp magyarázni, mint úgy, hogy félelmetes a Barca és szánalmas a Chelsea, még akkor is, ha BL-t nyernek ezzel a taktikával.
Egy Osassunanak lenne erre mentsége, de egy világválogatottnak?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:17:07

@Everred: De olyat rendszeresen, hogy Barcának még nem volt igazi megméretetése az idén és satarata. Azt meg szerintem nem nehéz elismerni még egy United fannak sem, hogy a Barca játsza idén a leglátványosabb focit. 100 gól a bajnokságban, vagy30-40 a Bl-ben.

Sath 2009.05.06. 15:17:11

@ChapMan: nincs kedvem keresgélni, igazat adok neked.

Bennem valamiért az volt hogy man u és a cselszi nagyságrendileg nagyobb költségvetéssel gazdálkodik mint a Barca, de akkor tévedtem.

Egy valamiben egyet értünk, olyan játékosokra szórtak ki pénzt, sokat, amitől az eszem megállt:
Gudjonsen, Hleb...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:19:14

@ChapMan: Hülyeséget írtam, legalább akkorát, minthogy a United 5 milláért vitte. Mindenesetre akkor is unfair belvenni ebbe az összevetésbe őt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:20:29

@Everred: Ki mondta, hogy Lampard könnyen pótolható?

jazs 2009.05.06. 15:22:11

@Sath: Henry-ra is kiadtak 14-et.
Mu meg olyanokra adott ki egy zsák pénzt, mint OH és Nani.

Tika_ 2009.05.06. 15:23:10

@Everred: így van! Szard le! Jó magasról! Azért a nagy leszarás közben számold össze, hogy a Barca legutóbbi BL meccse kapcsán hány angolfan és hány kommentben fanyalgott, meg a tegnapi posztban hány Barca-drukker és hány hsz-ben szólt oda... ;)

@Glory: kapnék is, hogy mit ütöm bele az orromat... ;) Egyébként tettem-vettem a tegnapi meccs közben, csak az utolsó 10 percet tudtam leülni nézni (sajnáltam és sajnálom), úh ezért nem írok róla.
Kérlek, idézz párat, amiben az MU-drukkerek fikáztam!
A Chelsea-droid dolgot egyébként az nst posztírók találták ki még a Jose-érában (és ha visszaolvasol, most is rájuk írtam).
A nickferdítési gondolatot viszont szvsz gyorsan felejtsd el - bármely komolyabb fórumon bant lehet érte kapni.

@Sath: "én pl nem vagyok meggyőződve róla hogy football-t egyedül a barcelona képes játszani"
csatlakozom!

@morphine: köszönöm a választ

Glory 2009.05.06. 15:23:28

@popp: az lehet de lehet hogy ezek a tealtalad emlitettek se mennenek sokra o nelkuluk

TaDaM87 2009.05.06. 15:23:30

0-2nél nagyon szomorú voltam, és borzasztó mérges, hogy két ilyen "szerencsés" gólból szereztek kétgólos előnyt.
aztán a meccs második felében arra gondoltam, hogy ha nekünk lett volna óriási mákunk, és esetleg továbbmegyünk (pedig jóval erősebb a MU), akkor a döntőben kijárt volna egy megalázó vereség a barcától, mert kétszer nem lehet szerencsénk.
szerintem így jobban jártunk

neeskens 2009.05.06. 15:24:58

Mondjuk szerintem azért Arsenal nem az a klasszikus eset, hogy kinevelik a nagy játékosokat aztán a eladják őket a gazdagabb kluboknak.

Henry kivételével az elmúlt évek összes nagyobb távozója vagy már túl volt a csúcson, vagy amúgy sem volt akkora durranás.

jazs 2009.05.06. 15:25:21

@Juan de Keserű, a keselyű: Nekem az a kemény, hogy Kenyában történt mindez.
Mert ha még Japánban, vagy valamelyik olyan országban, ahol a népek jó dolgukban azt se tudják mit csináljanak... Erre pont Kenyában.

Everred 2009.05.06. 15:25:22

@popp: az, hogy a Barcelona játszik a leglátványosabban, szerintem sem vitatható. Csak ebből még nem következik az, hogy minden más csapat droidokból áll, akik gépként mennek előre.

A híres Barca-mantra akkor jött elő, amikor először felvetődött, hogy a mostani minden idők legjobb Barcelonája, meg hogy jelenleg a Barca a világ legjobb csapata. Márpedig ahhoz, hogy bármelyiket joggal lehessen mondani, ahhoz bizony ma kell bizonyítani. Ha nem sikerül, akkor ez minden idők egyik legszebben játszó futballcsapata, amelyik még nem volt elég jó ahhoz, hogy átmenjen a legnagyobb teszten.

TaDaM87 2009.05.06. 15:25:24

@Juan de Keserű, a keselyű: hm, hát rá nem mondanám, hogy divatdrukker

jazs 2009.05.06. 15:26:49

@neeskens: ott a pont, ugyanezt gondolom.

Glory 2009.05.06. 15:27:12

@jazs: muszaj?? szarni menni muszaj de a barcanak drukkolni nem. beszarok komolyan

balu11 2009.05.06. 15:27:29

@jazs: úgy látszik ez olyan nap, amikor a világ legjobb edzőit illik utálni... egyébként tényleg nagy ge_iség volt Hiddinktől, hogy elfújta a koreaiak meccseit a VB-n...

Everred 2009.05.06. 15:28:04

@Tika_: a Barca legutóbbi BL-meccse kapcsán számtalan, igazságérzetében mélyen megrendült Barcelona-fan döngölte a sárba a Chelsea-t, az egész klubot, a hozzáállását, a játékát, mindent. Úgyhogy nem igazán értelek.

Ja, voltunk páran, akik felvetettük, hogy a Chelsea-nek ezt kellett tennie, nem nagyon volt más esélye. Ami voltaképpen elismerés a Barcelona felé...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.05.06. 15:28:21

@popp: "véleményes tizi"... innentől lezártnak tekintem.

Sath 2009.05.06. 15:31:02

@jazs:
"Henry-ra is kiadtak 14-et.
Mu meg olyanokra adott ki egy zsák pénzt, mint OH és Nani."

kiadtak, de mondjuk amíg tavaly sokalltam az összeget, idén simán visszahozta az árát, csak játszhasson ma este....

Egyébként pedig az örök vitatémáról egy remek cikk:
www.goal.com/en/news/12/spain/2009/05/06/1248988/zinedine-zidane-urges-real-madrid-to-follow-barcelonas-philosophy

ha a glory különítményt nem is győzi meg, azért a realosok csak elgondolkoznak rajta.

Egyébként meg az érdemi része úgyis ma dől el. Ha a Barca nem megy tovább, akkor mindenkinek igaza lesz aki intett csak rájuk...sajnos, ettől függetlenül pár rekordot adtak a történelemkönyveknek, és az hogy 34 mecs után +72 a gólarányuk, nekem már amúgy is elég lenne, főleg ha meglesz a Liga.

Egyébként már a sokadik kommentben olvasom hogy majd a döntőben a barca, vagy a barca ellen a döntőben az arsenálnak nem lett volna esélye amúgy sem...

Jó hogy néhányan ilyen biztosak abban hogy a Barca továbbmegy, én nagyon félek :D

TBG_1 2009.05.06. 15:31:12

Tök jó fejek vagytok :) Nem zavar senkit, hogy ez a szerintetek szar csapat elődöntős lett? :)

horas 2009.05.06. 15:32:59

Amúgy még annyit az Arsenal-ról,ha olyan kurva jó szemük van(mert az van)a fiatal ismeretlen tehetségekhez,akkor nem hiszem el,hogy nem tudnának kiforrott noname játékosokat is megtalálni,akik náluk lennének igazán nagy nevek.Pl:Essien 23,Yaya Toure 24,Maicon 25 éves volt mikor az aktuális csapatába került és nagyon messze nem volt akkora nimbuszuk mint most.

jazs 2009.05.06. 15:34:55

@Everred: Ez mennyire nem igaz.
Ilyen erővel az aranycsapat is csak egy szépen játszó válogatott volt...
Egy meccsen ki lehet kapni.
Persze a Barcelona még nem bizonyította, hogy ők minden idők legjobb Barcaja, de azért az, ha ma este kikapnának sem bizonyítaná azt, hogy jelenleg nem ők a legtöbbre hivatott csapat a világon.
Az MU is kapott már idén egy négyest a Liverpooltól otthon, szerintem mégis jobb csapat, mint a Pool.
A világ egyik legerősebb kerete ellen nehéz lesz úgy parádézni, hogy valószínűleg Londonban is beállnak majd védekezni bízva abban, hogy VV csak összehoz egy potyát 120 perc alatt.
A továbbjutást lehet, hogy az fogja eldönteni, hogy Messiék mennyire fáradtak el az utóbbi hetek menetelésében.

Everred 2009.05.06. 15:36:19

@jazs: hát, én nem szurkoltam a galaktikusoknak sem (náluk egyébként a mostani Barca szerintem sokkal jobb focit játszik), a Martin Keown fémjelezte Arsenalnak pláne nem, és ha a Barca be is jut ma a döntőbe, ott sem nekik fogok szurkolni. Remélem, megbocsátod és elhiszed, hogy én azért még ettől szeretem a focit.

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:36:36

@jazs:

vagy hogy melyik csapat rúg több gólt

jazs 2009.05.06. 15:39:29

@Sath: a 14 szerintem rohadt olcsó volt Henryért.
Azért ne felejtsük el, hogy mekkora játékosról van szó.
Torres ugye közel háromszor ennyiért került a Liverpoolhoz.
Szóval inkább amellett akartam érvelni, hogy a Barca igenis megnézi miért ad ki pénzt, és még akkor sem szórja.

Tika_ 2009.05.06. 15:41:58

@Everred: tudom a hely szelleme :)), de azért egy meccs alapján ne általánosítsunk, kedves Everred ;). Meg én határozottan nem "felvetés"-ekre emléxem, hanem folyamatos odamondogatásra :).

és egy félreértést eloszlatandó: IRIGYLEM az MU-tól, a Chelsea-től és a Pool-tól, hogy gépként mennek előre!!! Nem kedvetlenednek el, csak még jobban bepörögnek. Ez nem fika, hanem dícséret!

@Sath: ja, én is fosok. Brutálisan erős csapat a Chelsea + kiba hatékony edzővel. Én is azon gondolkodom 2 napja, hogy megtisztelő, hogy az angolfoci hívei ennyire a Barcát könyvelik el továbbjutónak.

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:42:58

@jazs:

24-25M€ volt,+ záradékok is voltak asszem

14,az a mezszáma,azzal keverheted

;)

jazs 2009.05.06. 15:44:10

@Everred: Elhiszem, hogy azt hiszed, szereted, vagy azt, hogy amit szeretsz az a foci :)
Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy te inkább egy vagy több konkrét csapat hű szurkolója lehetsz.

Én a focit szeretem, mindig annak szurkolok, aki a legjobban képes szórakoztatni, amikor éppen úgy döntök, hogy megnézem a meccsüket.

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 15:46:31

@jazs:

ez a legjobb, így nem kell szomorkodni,ha nincs trófea,mert mindig van:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 15:46:51

Megkérjük piii sporttársat, hogy fogalmazza át mondanivalóját. Megértését köszönjük.

Sath 2009.05.06. 15:46:59

Azért Mourinho nem állta meg, hogy odaszóljon két kedvenc barátjának, SAF-nak és Wenger-nek :D

"Az a csapat lesz a végső győztes, amelyik megnyeri a szerdai mérkőzést. Hogy szeretem-e azt, ahogy a Chelsea játszik? Nem tudom. Ez volt a régi csapatom, így nagyon nehéz ítéletet mondanom róla”

jazs 2009.05.06. 15:47:26

@ChapMan: A kettő összefügg.
Egy bombaformában lévő barca VV lepkéi nélkül 10-ből 7-szer megreggelizné Cselszkijt.
Persze itt most csak egy lehetősége van mindkét csapatnak.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 15:47:38

szerintem nem volt számtalan barca fan, aki fanyalgott, de persze volt néhány. volt néhány más-fan, aki szintén fanyalgott. aztán volt néhány barca-fan, aki pont olyan reálisan látta a helyzetet mint te, legfeljebb csodálkozott, hogy a bitangerős chelsea nem akart többet, mert többre is vihette volna.
azt meg már a classico előtt akartam írni, hogy pont nem érdekel, hogy ma egy (1) meccsen mi lesz, én ennyit csapatban elég régen gyönyörködtem és akármi lesz az idény vége, nekem nagyon sok olyan percet, órát szereztek, amit más csapat csak nagyon ritkán vagy inkább soha és már előre rettenetesen fázom a ma esti és holnapi folyamatos naugyézéstől ami itt lesz, akárki is jusson tovább (nehéz lesz, de csak a posztokat fogom elolvasni). és ha már ebbe belementem, én is elmondom, hogy iszonyatosan fárasztó tavaly november óta azt hallgatni, hogy "de majd a következő meccsen eldől", az embernek tényleg elmegy az élettől is a kedve, ezért végül is örülhetnék, hogy a mai-holnapi naugyézéssal lezárul, de attól tartok, hogy ez fogja meghatározni a következő hónapok párbeszédeit is...ne legyen igazam

Mr.AT 2009.05.06. 15:49:10

@horas: Ebben van igazságod, de azt ne felejtsük el, hogy az általad említett játékosok azért lettek nagy márkanevek, mert nyertek is vmit az adott csapatukkal.

Úgy sokkal nehezebb kitűnni, ha egy semmit sem nyerő, sorozatban 4. helyre befutó csapat tagja vagy. (Csak érzékeltetésképp: mondj egy 20-23 éves feltörekvő játékost mondjuk a Genoá-ból vagy a Sevillá-ból.)

Ahhoz, hogy egy fiatalból világklasszis legyen, vagy az kell, hogy tényleg istenadta tehetség legyen, aki kb. az Energie Cottbus B-ből is bekerülne a Top5 játékoslistára - márpedig ilyen nem gyakran születik. (Mondhatnánk pl. Torrest vagy Messit, bár sem az Atletico, sem a Barca nem Cottbus, csak a született zsenialitásra célzok.)

Vagy pedig az, hogy a körülötte lévő nagy öregek és igazi, már befutott klasszisok segítségével folyamatosan eredményeket érjen el, amik szép lassan az ő nevéhez is kötődnek majd, s ennek révén lassanként neve, tekintélye, magabiztossága legyen. (Mondhatnánk pl. Chiellinit vagy Fletchert.)

Hogy utaljak egy eredeti, spanyolviasz jellegű gondolatra: a futball csapatjáték.

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 15:49:15

@jazs: Szeretem az efféle kijelentéseket. Voltatok egy laboratóriumban és lemértétek, vagy hogy?

Sath 2009.05.06. 15:51:53

@jazs: ezzel nem igazán tudok egyetérteni. A Barcával nem csak VV lepkéi miatt lehet gond, hanem pl amit Marquez adott Drogbának múlthéten. Általában valamit összetöketlenkedik a védelem. Csak ez otthon nem baj, mert rúgnak minden kapott gólra 3 másikat, lásd bernabeu :D

De a Chelsea ellen nem nagyon 78 gólhelyzet, max lesz 2-3 sztem, amiket be kell rúgni és kész. Arról nem beszélve, hogy a Chelsea hatalmas érdeme, amit nekem is el kell ismerni, hogy ott hibáznak a védelemben csak szökőévente szinte.

Everred 2009.05.06. 15:52:01

@jazs: ki lehet kapni, persze. Az is biztos, hogy komoly lehetőségek vannak ebben a mostani Barcelonában, és az is biztos, hogy obszcén mennyiségű gólt rúgnak. Csak attól még nem biztos, hogy tényleg ők a világ legjobbjai, azt tényleg eredményekkel kell igazolni.

Nagyon egyszerű példa: nekem a 2004/05-ös Barca focija jobban tetszett, mint a 2005/06-osé, de az utóbbi a jobb csapat, mert meg tudta nyerni a bajnokságot és a BL-t is, megtalálta a kellő egyensúlyt a kettő között és minden helyzetben volt megfelelő válasza, akármivel próbálkozott is az ellenfél. A döntő nagyon necces volt, de ott meg volt egy Larsson, aki végül csak feléjük billentette a mérleg nyelvét. A mostaniról még nem tudjuk, hogy reagál ilyen helyzetben, de ma sok minden kiderül.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 15:52:40

@imici77:
Elfogult vagy te is, én is, már ott lezárhattam volna, hogy átgázoltatok a Román.

Pace!

reader613 2009.05.06. 15:53:00

mondjuk ha kicsit összeérik a Walcott-Fabregas-Nasri-Arsavin tengely... akkor playmake oldalon nem lesz párja az Arsenal-nak. Előre egy jó csatár (Adebayor talán, van Persie felejtős), mögéjük 1-2 labdaszerző bulldog és pofás kis csapat lesz.

Sath 2009.05.06. 15:54:17

@Sath: "nem nagyon lesz 7-8 gólhelyzet" így lett volna helyes, bár a 78 is szemléletes :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.05.06. 15:54:31

@reader613: Adebayor talán és van Persie felejtős? Ezt a szezont nézve ez elég viccesen hat.

horas 2009.05.06. 15:56:06

@Mr.AT: Értem én mit mondasz,de én ezt arra reagálva írtam,hogy ment a vita az Arsenal koncepciójáról,és én erre írtam ezt,hogy oké hogy noname játékosokat vesznek olcsón mert nincs pénzük,de ha olyan jó a megfigyelő rendszerük akkor,az említettekhez hasonló kaliberű játékosok mért nem kötött ki náluk az új csapatépítés óta...és itt jön be az,hogy mert ők fiatalokban gondolkodnak...

Everred 2009.05.06. 15:56:16

@Everred: és persze egy esetleges kiesés nem jelenti azt, hogy nem fantasztikus csapat a Barca, csak azt, hogy egy kicsi plusz, ami a BL-győzelemhez kell, most még hiányzott, jövőre meg majd összejöhet.

Ha meg megnyerik, akkor az egész eszmefuttatás fölösleges :-)

jazs 2009.05.06. 15:57:39

@ChapMan: spanyol bajnokságról nem hallottál?

Everred 2009.05.06. 15:58:08

@peter135: most őszintén, téged nem idegesít Adebayor hozzáállása? Nekem Ronaldo legrosszabb napjait idézte, csapatmunkából annyit tudott tegnap felmutatni, hogy néha kivánszorgott a szélre, de semmi több. Nem lehet, hogy fel kéne pofozni, vagy valami?

Csörszike 2009.05.06. 15:58:20

már ne haragudj, kedves donelly, de ekkora ostobaságot, ilyen magabisztosan állítani, sőt kiabálni, miszerint az arsenal 11ese jogtalan lett volna...talán nyikita hruscsov, mikor meg akarta fordítani a nagy szibériai folyók folyásirányát...
egyértelmű 11es és piroslap volt. hátulról, páros lábbal, utolsó emberként, két lábával az ellenfelét ollóba fogva szabálytalankodott fletcher. a labdához is hozzáért, valóban. ez azonban teljes irreleváns mellékkörülmény volt...
egyébként a cikk érdemi részével teljesen egyetértek. mme wenger húzzon a p_csába az óccsó 16 éves afrofrank importjával együtt. moyes kiváló megoldás lenne, télleg!
szvsz fletcher volt egyébként nagyon ostoba. mia fenének 4-0ás összesített állásnál felrúgni fabregast? rúgja be, oszt legyen 4-1, oszt csókolom! így most elintézte magának a lelátót az olimpicoban. valamint-ahogy tanult MU szurkoló kollégám megjegyezte meccs közben-scholesnak egy helyet a kezdőben.a sors most visszaadja neki a 99es döntőt, szintén egy eltiltással:-))
amúgy a MU kurvajól jáccott, egy osztállyal magasabb szinten van, mint az arsenal.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 15:59:10

@Everred: na ez az utolsó hozzászólásodban leírt vélemény az, ami ritka volt eddig, mint a fehér holló, riszpekt

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 15:59:47

@redcard: nem az adebayorosra gondoltam természetesen :)

Everred 2009.05.06. 16:03:20

@Csörszike: tanult kollégádnak valaki szóljon, hogy Scholes a tavalyi döntőben is játszott, a sorsnak már nincs törlesztenivalója.

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 16:03:56

@reader613: Igen, ez négy, plusz egy csatár, két labdaszerző, és akkor három védő? Az öngyilkosság. Ennyi kreatív ember egyszerűen nem játszhat. Persze Fabregast hátra lehet rendelni bulldognak.

horas 2009.05.06. 16:05:43

Irigylem az MU-sokat a problémáikért,jelenesetben azon kínlódni,hogy Fletcher nem játszhat a BL-en döntőben...talán még hasznára is lehet a csapatnak...

jazs 2009.05.06. 16:07:14

@Everred: igazad van.
Az MU ugyanúgy megérdemli a címvédést, ahogy a Barca a győzelmet.
A mutatott játék és a támadóbb szellemű foci miatt én mégis a Barca győzelmét tartanám igazságosnak.
Azért ha mást nem, azért azt a Barca ellendrukkerek is elismerhetnék, hogy kell egyfajta tökösség ahhoz az őszinte és nyílt támadófocihoz, amit a katalánok játszanak.A legtöbb eredmény edző jelmondata az, hogy 1-et rúgni valahogy, és közben minden energiával védekezni.
Még SAF is felismerte azt, hogy napjainkban a támadófociban mindig benne van egy nagy zakó, ezért is óvatosabb az utóbbi időkben a BL-ben.
Nem tudna ez az MU sokkal látványosabban játszani? Dehogynem, csak azzal nőne a kockázat.
Számomra ettől igazán szerethető a Barca, hogy még akkor tudatosan is mennek előre, amikor mindenki más húzná az időt és beállna védekezni.

chrisred 2009.05.06. 16:07:43

@jazs: Attól függ, milyen pénznemben. Torres ára 16.2 millió font és Luis Garcia volt.

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 16:10:01

@jazs: A Barca történet eddig annyira szép, hogy biztos jönni fog valami a döntőben, például egy kapuskiállítás az első 10 percben tizenegyessel, vagy mittomén. Valahogy idáig annyira adott nekik a gép. Lehet megint jön a Dream Team féle 0-4?

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 16:11:40

@nekedX: Már ha bejutnak a döntőbe, persze.

Strigo 2009.05.06. 16:15:20

Én csak azt nem értem, ez a cikk miért az Arsenalról szól? Annyira fociztak, amennyire a United hagyta őket. Semennyire.
Bármennyire is nem tetszik egyeseknek, a világ legjobb csapata jelenleg a United. 25 veretlen meccs, ez még egy bajnokságban is sok, nemhogy a BL-ben. És remélem, hogy a döntőben a Barcelona ellen születhet meg a huszonhatodik.

Sath 2009.05.06. 16:15:43

@nekedX:
ezt a "mit csinál majd a barca a döntőben" dolgot hagyjuk má' :D

Kösz hogy javítottad! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 16:16:10

@nekedX: Azért még van egy Chelsea meccs is.

Everred 2009.05.06. 16:17:30

@horas: hasznára biztos nem lesz.

Meg hát jól értsd meg a helyzetet: itt egy saját nevelésű játékos, aki mindig kitette szívét-lelkét a pályára, akkor is, amikor Roy Keane kritizálta, akkor is, amikor a United-drukkerek (én is) szidták, mint a bokrot, és lépten-nyomon kérdőre vonták Fergie-t, hogy mit lát benne?

Nem adta fel, nem omlott össze, élt a lehetőséggel és egy nagyon jó játékossá fejlődött, aki komoly erőssége a világ egyik legjobb csapatának. Ráadásul egy rendkívül szerény, szerethető játékosról van szó, aki tavaly is a cserepadon ülte végig a döntőt. Idén neki köszönhetjük, hogy végül is alig éreztük meg Hargreaves hiányát, erre még így sem lehet ott a döntőben - nagyon sajnálom őt, akárhogy is.

jazs 2009.05.06. 16:18:14

@chrisred: utánanéztem.
Henrynál én 14 millára emlékeztem, de valójában 16 millió font volt, lehet, hogy tényleg a mezszáma miatt gondolhattam 14-et :)
Torres meg 26 millió font volt, ami kétszer annyi sincs, nem, hogy három.
Rosszul emlékeztem, sorry.
Persze azért így is látható a különbség.

Mr.AT 2009.05.06. 16:19:45

A "0:3nál minek k*rja fel hátulról Fabregast, az ökör, naná, hogy tizenegyes volt!" népi frontnak ezután jelezném halk köhintéssel, hogy a Milan is úgy volt vele 2005ben a BL-döntőn, mikor Gerrard megindult a kapu irányába, hogy "ne k*rjuk fel, úgyis 3:0 ide"... :-)

Everred 2009.05.06. 16:20:21

@jazs: ja, tudnánk látványosabb, támadóbb focit játszani, de Fergie hozzáállását meghatározza az a nagyon csúnya éjszaka, amikor nekirontottunk a Real Madridnak, felvállaltuk a tökös támadófocit, viszont nem rúgtuk be a helyzeteinket, hátul meg akkora területet hagytunk, hogy repülőgép-anyahajók is elfértek volna a védelem réseiben és kikaptunk 3-2-re.

horas 2009.05.06. 16:23:17

@Everred: Jó rendben jogos.De ő döntött úgy,hogy ekkora rizikót vállal egy eldőlt meccsen...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.06. 16:23:56

@Mr.AT:
aztán Stivi felpörgette magának, és befejelte
;)

Csörszike 2009.05.06. 16:24:49

@Everred: képzeld, tisztában vagyunk a tavalyi döntővel, a megjegyzés arra irányult, h egy eltiltással elvesztett, majd 10 évvel később nyert egy döntőt. nem mondtam, h az elsőt.

mickeyknox 2009.05.06. 16:25:40

@donnelly: arrogancia.... ezek szerint az utóbbi években csak a mu/chelseanek, barca/realnak illetve az internek érdemes szurkolni

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 16:27:44

@popp: Annyit olvastam, hogy Barca így, Barca úgy, hogy már azt hittem, mennek Rómába. Én egyébként Chelsea győzelmet tippelek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 16:29:02

@Sath:

Én se. Ne higgy ám el mindent, amit Everred ír. ;-)

chrisred 2009.05.06. 16:30:33

@jazs: De nem is 26 millió font volt, hanem valamivel több, mint 20 millió, ha Garcia árát a a két klub által megállapított 4 milliónak tekintjük. Persze akkor, ha valaki szerint ő 10 millió font értékű játékos volt akkor, akkor nála a 26 is megállja a helyét. :)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 16:30:42

@Mr.AT: ott pedig meg is érte volna, mivel az nem a 80. percben volt, az ellenfélnek elég volt 3 gólt rúgnia és ha akkor eltiltották volna őket, akkor max a következő év csoportkörének első meccsén nem játszhattak volna :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 16:38:19

Egyébként én simán elképzelhetőnek tartom, hogy ma este pl. a Chelsea 3-0-ra legyőzi a Barcelonát, és azonnal megjelenik majd a "Glory-különítmény" (copyright csizsikpizsik), és több száz kommenten keresztül semmi mást nem olvashatunk majd, mint hogy "lám, az első komolyabb ellenféllel szemben megmutatkozott, hogy szart se ér ez a Barca" stb. stb.

Mintha annyit számítana egy meccs.

Én fordítva látom: szerintem ez a Barcelona már most sokkal többet ért el, mint a tavalyi csapat, a bajnokság már gyakorlatilag zsebben, ott vannak a Király Kupa döntőjében, a BL-ben pedig az előzetesen legnehezebbnek nevezett ágról már ott vannak a négy között, iszonyúan sok lőtt góllal, rengeteg látványos meccsel. Nem kell, hogy túl nagy teher legyen a csapaton, mert ha kikapnak, ez az idény már akkor is nagyrészt róluk szólt.

És ha ma kikapnak 5-0-ra a Cselszkijtől? Nem hiszem, hogy ez zárójelbe tehetné vagy megkérdőjelezné az egész idényben mutatott teljesítményt, legfeljebb a szánk íze lesz nem kicsit fanyarabb.

Tibiajax 2009.05.06. 16:39:01

Csak gratulálni tudok a szerzőnek. Egy az egyben, tökéletesen írta le a gondolataimat. Szóról szóra stimm.
Sajnos..
Respect.

papercut 2009.05.06. 16:42:46

Donelly, ezzel "cikkel" teljesen elástad magad nálam. Renben kiszoptunk, ez van. De kb. ennyi a helyes meglátás az egész cikkben. Tessék kevésbé elfogultnak lenni.

Sath 2009.05.06. 16:44:58

@papercut: sajnos a többség egyetért vele. Arsenal szurkolóként szar lehet olvasni, de semleges nézőként viszont az egész elődöntőben értékelhetetlen teljesítményt nyújtott az arsenal.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.05.06. 16:46:32

@Everred: Én nem mondtam hogy nem idegesít, sőt pont arra reagáltam hogy inkább az idei szezon legjobbja van Persie legyen előtte a sorban és ne ő legyen "felejtős". Egy jó Adebayorra is szükségünk van, talán jövőre megkapjuk. Talán...

Sath 2009.05.06. 16:47:49

@Csöncsön: Hagyj javítsalak ki én Barcásként:

"a BL-ben pedig az előzetesen legnehezebbnek nevezett ágról már ott vannak a négy között"

Azért a Barca ágát legnehezebbnek nem tudom ki nevezte, de több, mint valószínű ogy tévedett.

Még akkor is ha egy Porto semmivel nem jobb szerintem mint egy Lyon vagy Bayern, de ebbe már kár is belemenni. Mint ahogy abba is, hogy tegnapi mecs alatt arra gondoltam, hogy bárcsak az Arsenallal elődöntőzőtt volna a Barca :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 16:48:57

@Sath: Nem is az Arsenal elődöntőbeli játékának a fikázása az igazságtalan, bár az is túlzó azért, hanem az abból levont következtetések méltánytalanok. Meg ezek a brit fociszurkolóktól jól ismert kislányozások mosolyogtatóak.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 16:49:20

Úgy érzem, a következő hasonló hangvételű posztomra talán a most velem egyetértők fognak úgy reagálni, hogy "ostoba vagy", és az engem elásók mondják majd azt, hogy "szóról szóra egyetértek" - mindig ilyenek történnek, ha megírom a véleményemet.

A tizenegyes/kiállítás szitu: elég sokat játszottam/játszom védőt, lehet ezért voltam elfogult Fletcher irányában;)

Sath 2009.05.06. 16:49:57

@ChapMan: erre nem tudnál valami hasonlót keresni a Man U-nál?

www.fcbarcelona.com/web/english/club/club_avui/informacio_corporativa/situacio_economica/situacio_economica.html
Csak kiváncsi lennék, kerestem, de nem találtam.

Dani Kalifornia 2009.05.06. 16:53:33

Hijnye, miről maradtam le! Ez a hiszti, amit a arzenálos-latinos-jogabonitós részleg levág, valahogy pont egybeesik a Wenger csapata ellen felhozott kritikákkal, MUHAHA!:DDD

Mellesleg aki nem mostanában kezdett NST-t olvasni, az tudhatná, hogy nem feltétlenül kell mindent véresen komolyan venni. Ennyi erővel hetente írhatnánk Bede Mártonnak, vagy korábban a Matula magazin szekrkesztőségének hogy mekkora gyökér. Tessék kicsit szélesebb perspektívából látni ezt az egészet!

Adamfark 2009.05.06. 16:54:58

@Csöncsön:
Biztos lehetsz benne!
Engem is meg fogsz köztük találni. És nem csak egy 3-0- as Chelsea győzelem esetén, hanem ha csak szimplán 11-esekkel fognak továbbjutni.
De miért érzem azt, hogy fosol? (by Eric Cartman)
A "csakabarca" éned már nem biztos a továbbjutásban?
Veled ellentétben én este - ha egyáltalán megnézem a meccset - nem a Barca ellen fogok drukkolni. Csak kíváncsi leszek arra a szerecsenmosdatásra amit le fogsz rendezni, amennyiben esetleg mégis kiesnek.
Mert a vizet már az előbb megengedted...

jawbone 2009.05.06. 16:55:06

donelly

sztem meg teljesen igazad van
söt tegnap az ir tv studiojaban egy nehai ir valogatott meg egy (pool-lal) tobbszoros BEK gyoztes jatekos is kabe szorol szora ugyanezt mondta el

termeszetesen tisztaban vagyok vele hogy a jolfelkeszult magyar arsenal szurkerek kirohogik az o velemenyuket:P

kivanom nektek hogy a jo arsene maradjon az emberi elet legvegso korhataraig az edzotok, addig legalabb nem kell veletek szamolni komolyan soha, sehol

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 16:55:47

@donnelly: Ja, sokszor értettem már veled egyet -még többször nem- most meg nagyon nem. Azért leostobázni nem foglak, maximum azt mondanám, ostobaságokat irkáltál. Még egyszer mondom, hogy vitaindítónak viszont kiváló írás volt.

Sath 2009.05.06. 16:56:19

@popp: szerintem az arsenal elődöntőbeli játékát nem lehet túlzottan fikázni :)

de egyébként a kislányozásdit pl Evra is lenyilatkozta, csak ő "kisfiúkat" említett "férfiak" ellen, aztán ezt a média szépen felkapta, most meg ez ömlik mindenhonnan, lehet donelly-t is elkapta a H.É.V.

Amúgy szerintem, engedtessék meg, szemléletes példa, mert a sírásra görbülő arcú nani, meg gibbs tényleg egy vicc volt Rooney meg Ferdinand mellett...és nagy spanyol fanként hagyj tegyem hozzá, hogy nekem fabregas játéka volt a legnagyobb csalódás, töketlen tamás volt ő is. Mondtam is a barátnőm poénból, hogy na, látod ős is barcás volt, csak ezért adtuk el, mert ilyen béna :)

Viszlat 2009.05.06. 16:57:34

Huhh, ez igen kemény hangételűre sikeredett és kissé túlzó is, de azért bőven van benne igazság. Nem nagyon divat kimondani az igazságot, ez egyértelműen látszik az Evra nyilatkozata körüli felháborodáson is.

De azért nem gondolom, hogy egy meccs alapján kellene megítélni itt akármelyik résztvevőt is, akik bejutottak a BL elődöntőbe. Az Arsenalt se, no de a Manchestert se, akik egy túlbuzgó Fletchert leszámítva pontosan annyira tették oda magukat, amennyire kellett, egy hajszálnyival se jobban. Ha a tudatosság megvetendő, akkor vessék meg a csapatot, vessenek meg engem mint szurkolót, tiszta szívből felvállalom. Persze az más kérdés, hogy a B-B párosítás második meccsén a katalán B ugyanezt csinálta, és valamiért akkor ez nem szúrta a szemét egyes kommentelőknek. :)

Egyébként is, akik glory különítményeznek, javasolnám a saját produkciójuk láttán, hogy tessék fejet hátrahajtani, jó nagyot köpni és alatta maradni. Virtuálisan már úgyis megtették...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 17:00:03

@jawbone: Az mennyivel jobb, hogyha a jól fölkészült kommenterek egy olyan sokat bizonyított embert fikáznak, mint Wenger? Ha az ír válogatott azt mondja, akkor biztosan nem is ért a focihoz Arsene? Félreértés ne essék nekem sem szimpatikus a mester, de szakmai tudását feltétel nélkül elismerem.

Mr.AT 2009.05.06. 17:00:06

@Sath: Nem azért, de Nani nem ManU játékos? :-)

poolfanati 2009.05.06. 17:00:50

a mai meccsel kapcsolatban:
ki lesz a középső hátvéd piqué mellett?
én azt olvastam cáceres.
nos mivelhogy róla kb. semmit sem tudok. ő jó játékos? játszott már egyáltalán a barcában?

Ronal-d'oh! 2009.05.06. 17:01:35

@Csöncsön: Mintha ennyi lett volna Guardiola dolga, hogy jobb legyen a tavalyi Barcánál... Mintha olyan nehéz lett volna ezt elérni!

Kicsit aggódsz, és akkor még enyhén fogalmaztam, egy esetleges kiesés a Barca szezonját összefirkálná, és kidobná a kukába, egy Mona Lisa lenne egy bazi nagy vörös X-szel a közepén. Vagy kékkel.

Ez a bajnoki cím önmagában az ellenfeleket figyelembe véve kötelező lett volna már tavaly és azelőtt is.

jawbone 2009.05.06. 17:02:44

@popp:
azt senki sem mondta h nem ert hozza csak azt hogy az atigazolasi politikaja megbukott
egyebkent mar a felidoben azt talalta mondani az egyik eger a studioban hogy "men against boys"

bizonyitani bizonyitott csak az a baj hogy mar 4ik eve l@faszt sem nyer, ezen azert el kellene gondolkodni talan

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 17:02:55

@popp: Szerinted ostobaság, de ez is inkább futballkultúra függő. Mielőtt ilyen szélsőséges hangnemet ütöttem meg, egyeztettem angol labdarúgáson szocializálódott, a kérdésben pártatlan egyedekkel, és ők nem tartották annak, így engedélyeztem magamnak a fikázást:)

mickeyknox 2009.05.06. 17:02:57

@donelly:
"Azért az elég húzós, amikor valaki egy szabályos szerelésért (összesítésben) 4-0-nál becummant egy tizenegyes/kiállítás kombót, és ezért nem játszhat a BL-döntőn. A sporik itt nem követtek el mérkőzés végeredményét befolyásoló hibát, és ezért (sajnos) nem is vár rájuk eltiltás, de az lenne a minimum, hogy Fletchert ne tiltsák el, mert az mekkora szopás lenne már..."
ezt nem értem

Tibiajax 2009.05.06. 17:03:28

@papercut: én arsenal fan vagyok, mégis tökéletesen egyetértek vele. talán a 11-es az ami sztem is az volt, de minden más stimmel az én véleményemmel. Nem láttunk egymás után 4 passzt, nem láttunk angol meccsekhez szokott küzdeni tudást, nem láttunk semmit Adebayortol, védelem nulla, Fabregas nem vezér, csak egy tehetséges, fiatal kölök, többi játékos szóra sem érdemes. Esélyük nem volt a Mu-val szemben. Wenger kiváló edzö, de ahogy írja a szerző is, egy francia gentleman, aki annak idején megtervezhette, felvázolhatta a dvd-projektorán Bergkampéknak, Vieria-éknak és a többi klasszisnak a gondolatait, mert képesek voltak meg is valósítani, bárki ellen, legalábbis nagy vonalakban. Ezek a fiatal kölkök meg max rohangálni tudnak, focihoz nem soknak van köze. Gibbs, Fabregas, Van Persie, Almunia.. többi mehet a kukába

Malcolm 2009.05.06. 17:04:47

@Csöncsön: Én sem leszek nagyon szomorú ha ma nem jutnánk tovább.
Nagyszerű szezon van mögöttünk, parádés játékkal felejthetetlen meccseket adtak nekünk a fiúk.
Azért remélem egy döntetlenre jók leszünk a SB-n.

Ha meg nyernék....

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.05.06. 17:05:05

@poolfanati: játszott, de azokon a meccseken (3-4 ilyen volt) amikor láttam, sok köszönet nem volt benne

Woland 2009.05.06. 17:05:11

"Police have confirmed that two Premiership footballers have had their houses burgled on the same night.

Ryan Giggs lost:
2 Champions League medals
10 Premiership medals
5 FA Cup medals
2 World Club Champions medals
8 Charity Shield medals
1 Super cup medal
And 2 League Cup medals.

At the same time Cesc Fabregas has lost a kettle and a toaster."

ha mar beirta valaki akkor bocs : )))
amugy kislanyozast-kisfiuzast megerdemlik az Arse-ok - nagyon emlekszem meg hogy Ferike mikent nyilatkozott a Spurs elleni oktoberi meccse elott (i.e. Arsenal Ladies is pontot szerezne ellenunk). szoval a sajat orvossagabol jutott neki - raadasul a meccs utan es nem elotte. szoval all is fair me thinks.

@donelly: azt a nyilatkozatot elolvasnam amiben Wenger elmondja hogy neki mar nem szamitanak a trofeak - legyszi linkeld mar be, vagy kuldd el mail-ben. koszonet!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 17:05:48

@donnelly: Á, szóval első olvasatra te is erősnek tartottad kicsit ;-)?

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 17:06:11

@Tibiajax: Jól értem, hogy kukáznád Eduardo-t, Clichy-t, Gallas-t, stb., vagy csak a tegnapi csapatról elmélkedsz? Mert nem egyértelmű...

mickeyknox 2009.05.06. 17:06:47

@Malcolm: 1-1-es döntetlen már nagyon jó lenne :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 17:08:45

@Adamfark:

Miért érzed azt, hogy fosok? :-) Hát talán mert ez már kb. a harmincadik olyan meccse idén a Barcelonának, amely előtt az összes ellendrukker rimánkodott a botlásért, és ugyan 29-ből 29-szer ez hiábavaló volt, ám a nagy számok törvénye alapján egyszer be kell következnie. Lehet, hogy éppen ma. A Chelsea képes arra, hogy legyőzze a Barcelonát, mint ahogy képes volt rá az Espanyol is. Vagyis simán előfordulhat, hogy az összes egészen rosszindulatú ellendrukker ma éjszaka igazolva látja majd magát. (Hiszen igazolva látta már a Lyon elleni 5-2, a Bayern elleni 4-0 vagy a Real elleni 6-2 után is magát, mondván, hogy a győzelem egyedüli oka az ellenfél volt.)

Rácsatlakozva a "kislányozás" körül kibontakozott vitára. Szerintem pont azért szép játék a foci, mert nem csak száz kilós vadállatok képesek jól teljesíteni benne. Aki pehelysúlyúbb, gyengébb stb., az más erényekre építve (pl. intelligencia, technikai képzettség) ugyanúgy klasszissá válhat. Persze ehhez szükség van arra, hogy egy csapat ne 11 húsz évesből álljon, hanem legaább egy-két rutinosabb vezér irányítsa a többieket (ld. Arsavin).

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 17:09:00

@jawbone: Fenébe.:-) Pedig már kibontakozott egy frappáns logikai ellenérv....mindig is tudtam, hogy hasztalan pattogtatás ez az NBA-s móka.:-P

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 17:09:54

@Woland: "A trófea olyan dolog, amelynek a fényében csak egy pillanatra tündökölhetsz. Ami valóban számít, az a játékstílus" Most egy ilyet találtam, lehet, hogy ennek a bővebb és/vagy sajtó által kifordított/csúsztatott változata maradt meg bennem.

@popp: Nem, ez még azelőtt volt, hogy megírtam. A fejemben sokkal durvább:DDD

h492019 2009.05.06. 17:11:29

- két dolog; egyrészt manu drukkerként is úgy gondolom, hogy egy Nasri - Arshavin - Rosicky - Fabregas - Walcott középpályának igen is van jövője, a kérdés valóban az, hogy ez előtt és mögött ki és milyen hozzáállással fognak pályára lépni

- manutd drukkerként is az jutott először eszembe amit a játékvezetői tanfolyam egyik első óráján előadtak; miszerint a labdába érés nem felmentő tényező, a büntetendő dolog a szándék...

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 17:12:55

@h492019: Rosicky-csak múltja van, szvsz. Az sem túl nagy, sajnos.

nils_h 2009.05.06. 17:14:03

@Woland: én még mindig nem értem, hogy mi ez a véres kard a kezedben, amiről a Gúnárok vére folyik!?
Mintha legalább a Tottenham ebrudalta volna ki őket a BL-ből...

Everred 2009.05.06. 17:15:46

Eszembe jutott most, hogy azt bírta nekünk mondani egy Chelsea-fan a tavalyi döntő után a Véndiákban (mikor már úgy-ahogy visszanyertük emberi mivoltunkat), hogy "jövőre, veletek, ugyanitt".

Hát rajtunk már nem múlik.

2009.05.06. 17:15:58

3 dolog CheBa lesz? Jó lenne már külön tárgyalni az mu-t és barca-t. Aztán, ha este úgy alakulnak a dolgok akkor egymásnak lehet ereszteni a 2 bandát.

Malcolm 2009.05.06. 17:16:27

@mickeyknox: De még mennyire!

A védelemre leszek nagyon kíváncsi, Pep remélem kitalál valami jó összeállítást estére.
Amúgy feltűnően nagy a titkolózás Henry körül, lehet, hogy ez se véletlen...

Woland 2009.05.06. 17:17:22

@donnelly:

koszi, ez se rossz, de en is valoszinunek tartom hogy egy Sun focim maradt meg benned egy ehhez hasonlo nyilatkozat alapjan, ok barmit kepesek kihozni belole; "Wenger to Gunners-fans: Fuck off with the trophies, enjoy the passes!"

BK 2009.05.06. 17:22:08

nem lesz szavazás oldalt a tizenegyesről? :-) csak hogy tudjuk, hányan nem ismerik a szabályokat. (egyértelmű tizenegyes.)

jawbone 2009.05.06. 17:23:17

@Juan de Keserű, a keselyű:
szegyellem magam lol

@Csöncsön:
a kislanyozas szerintem nem elsosorban a fizikai meretekre vonatkozott
ez az arsenal telleg fizikailag is kisebbnek,gyengebbnek tunt mint a manu de attol meg szetcsaphattak volna oket, elvegre pont ezert vannak a szabalyok, ugye

"kislanyok" voltak viszont mentalisan, az elso hiba utan teljesen osszeomlottak es bar volt meg majd'80 percuk meg csak becsuletbol sem helyeztek igazi nyomas ala az ellenfelet

pedig 0-2nel oszinten felcsillant a szemem, a cselszki-pool is onnan lett a szezon egyik legjobb meccse ugye..

beszedes volt ahogy a 60ik perctol mar folyamatosan urult ki a stadion, ha ez nem eleg kritika akkor nemtom mi lehetne

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 17:24:12

Én továbbra is hatalmas mentésnek látom a dolgot, de biztosan túl sokat voltam védő...:)

Woland 2009.05.06. 17:24:17

@nils_h:

mindig orulok ha kikapnak (najo, a West Ham ellen talan az iksz a legoromtelibb), nem tudom mit nem lehet ezen erteni. : ) az osszes angol es a legtobb nemzetkozi Arse-szurker pontosan igy gondolja ellenkezo elojellel - olvass csak bele az oleole.com Arseblog-jaba nehanapjan. ; ) (megeri, szinvonalas - sokkal jobb mint a lap Spurs-blogja, sajna.)

a sztorit amugy nyilvan nem en irtam hanem egy ManU-szurker.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.06. 17:29:09

@jawbone:

Egyetértek azzal, amit a mentális dolgokról írsz; de ez szerintem nem annyira a tesztoszteron, inkább a tapasztalat hiányának tudható be. Pontosabban annak, hogy nem volt senki a pályán, aki fölemelte volna a karmesteri pálcát.

Vagyis tkp. tényleg Evrának volt igaza. Nem "kislányok" voltak az arsések, hanem "kisfiúk". :-)

jazs 2009.05.06. 17:32:04

@Everred: "ja, tudnánk látványosabb, támadóbb focit játszani, de Fergie hozzáállását meghatározza az a nagyon csúnya éjszaka, amikor nekirontottunk a Real Madridnak, felvállaltuk a tökös támadófocit, viszont nem rúgtuk be a helyzeteinket, hátul meg akkora területet hagytunk, hogy repülőgép-anyahajók is elfértek volna a védelem réseiben és kikaptunk 3-2-re."

Erről beszéltem, ez a barca játékában is mindig benne van, hogy ha nem mennek be a helyzeteik, akkor bizony simán lehet vereség is a vége, és szerintem ezt Gardiola is jól tudja, amennyiben feltételezzük, hogy legalább 10-ed annyira értelmes, mint ahogy azt sokan állítják róla.
Ezért mondom, hogy ehhez bátorság is kell.

Tadzsikisztán 2009.05.06. 17:44:41

Az egyik csapat-ot 50 millióból állították össze még a másikat 180-ból... Olyan arányú a különbség mint a gólok száma :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.06. 17:45:11

@jazs: Meg olyan játékosok, amilyenek a Barcának vannak.

jazs 2009.05.06. 17:49:07

A keret önmagában csak szükséges, de nem elégséges feltétel.

BK 2009.05.06. 17:49:35

@donnelly: biztos sokan rádmentek ezzel, nem olvastam végig a kommenteket, meg ilyenen túl sokat lovagolni eleve nem menő, ezért előre elnézést... de szerintem: Fletcher nem túl jelentékenyen megváltoztatta a labda mozgásának irányát, majd a labda felé mozdulásra igencsak esélyes pozícióban lévő Fabregast megakadályozta abban, hogy a testéhez kapcsol bal lábát is magával vihesse. : ) mivel nyilvánvaló gólhelyzetet akadályozott meg, ezért piroslap. (nameg: csak engem idegesít az "utolsó ember"-ezés? én úgy tudom, hogy a szabálykönyvben semmi ilyen nincs, hogy "utolsó emberként szabálytalankodik", csak az, hogy "nyilvánvaló gólhelyzet megakadályozása. mondjuk ez alapján lehet, kicsit sűrűbben kellene röpülniük a pirolapoknak még a mostaninál is, szóval ki tudja, ezt mennyire érdemes nagyon szigorúan betartani. vagy csak "mi az a nyilvánvaló?" :) ja, ezt nem a mostanihoz, mert zerencsére most ilyet nem hallottam sehonnan.)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 17:55:01

@BK: Igen,. gólhelyzet van, az utolsó embert a fogalmatlan kommentátorok és a gyökér sporik használják, akik tojnak ilyenekre, hogy támadó foci meg hasonlók.

Fletcherrel kapcsolatban: egy becsúszás is úgy néz ki gyakran, hogy elkanalazzuk a labdát, aztán szépen elgáncsoljuk a csatárt; sokszor elpöcköljük a labdát és aztán lendületből agyonrúgjuk az ellenfelünket, mégis mehet tovább - lehet, ezeket sem mindig jól ítélik meg a sporik, meg szerintem ezeknek az eseteknek a nagy része kizárólag szubjektív megítélés alá eshet, de ennyi erővel ezek is szabálytalanok, ha két lépésnek vesszük a labda érintését és az ellenfél akadályozását:)

SamS 2009.05.06. 17:55:37

Komolyan mondom, Fletchert ilyenért eltiltani...hihetetlen, hogy egy utólag, videó alapján szabályos szerelés miatt kell vkinek kihagynia élete meccsét. A bíró meg most nyilván elégedett magával, hogy azt állítja még mindig h büntető, de hogy ezzel még a BBC és Wenger sem ért egyet, az már igencsak jelent valamit.

BK 2009.05.06. 18:13:26

@donnelly: ezen én is sokat gondolkodtam, hogy akkor lehet -e egyáltalán szabályosan becsúszni. talán két dolog lehet itt fontos. az, hogy szerelő játékosnak a mozgása az csak a labda elérésére és biztonságos megérkezésre megy, vagy esetleg belerak még valami extrát. mint pl. a bevillázása egy lábnak. meg ebben az esetben szerintem az is sokat jelentett, hogy a labda nem 45 fokos szögben állt földkörüli pályára a szögletzászló fele. ergo a szerelt játékos még pozícióban volt a labda esetleges megszerzésére. kíváncsi lennék, amikor ilyenekről beszélnek egy bíróbizottságban vagy valamilyen ülésen, akkor mit mondanak. erős a gyanúm, hogy csak úgy tesznek, mintha lenne benne ráció. : )

és azt meg pláne nem szabad elhanyagolni, hogy Rosetti azért magáért is vezet. ezt biztosan meg tudja úgy indokolni a meccs jegyzőkönyvében, hogy még a 30*-osan lassított felvételeken onanizáló UEFA-bizottság is el tudja fogadni, hogy ő akkor, ott, abból a pozícióból ezt szabálytalannak ítélte meg. azért gyorsak ott az események. nyilván nem kockáztatja ilyenkor, hogy egy esetleges mészárlást nézett el, ami miatt esetleg jobban alárakhatnak.

SamS 2009.05.06. 18:16:05

@BK: "nyilván nem kockáztatja ilyenkor, hogy egy esetleges mészárlást nézett el, ami miatt esetleg jobban alárakhatnak."

Ez így teljesen korrekt, csak utána legyen már hajlandó elismerni, hogy fasz volt. Howard Webb is megtette hasonló szitunál, csak ebben a semmirekellő digóban nincs ennyi.

BK 2009.05.06. 18:16:54

@ChapMan: a homlokának vörös foltjából úgy veszem le, hogy elaludhatott valamire rádőlve. : )

BK 2009.05.06. 18:22:22

@SamS: azért ne kezeld úgy, mintha lassítva már teljesen egyértelmű lenne. szerintem például 122x lassítva is tizenegyes.

SamS 2009.05.06. 18:33:56

@BK: "Közvetlen szabadrúgás jár az ellenfél javára akkor is, ha a labdáért való küzdelemben történő szerelésnél előbb érinti az
ellenfelet, mint a labdát".

Fletcher a lábával először a labdát rúgta el, ez világos remélem számodra is. Ugyan ezzel a mozdulattal (pontosabban az esés közben, mert "becsúszásszerű" volt kicsit az eset) a labda elrúgása után (!) akadt össze Fabregassal. Akárhogy is nézem, ez nem tizenegyes.

ZenZo 2009.05.06. 18:48:00

Elég sok szó esett már erről a pirosról, amit meg is értek, mert az eset legalábbis véleményes. Szerintem büntető volt, így viszont jár a piros is, más kérdés, amit már többen is felvetettek, hogy a bírók mérlegelhetnek, mert nem hentesmunka volt, egyszerűen összeakadtak, azt meg soha senki nem fogja megmondani még ezerszeres lassítás után sem, hogy a két fél közül melyik mennyire akarta azt, hogy összeakadjanak azok a lábak. Egy döntőt kihagyni elb*szottul nehéz lehet, de erre akkor kellett volna gondolni, mikor nem hagyta Fabregast gólt lőni, hanem öt méterre a kaputól hátulról utánacsúszott. Kétes helyzetbe ment bele, azt meg valószínű ő is tudta, hogy a bíró max hátulról láthatja az esetet...

de megértem a dolgot a ManU szurkerek részéről, lévén már előre félek az estétől. 3 mérkőzést vezetett nekünk a Barca elleniekből skandináv bíró, 3x nem fejezhettük be 11 játékossal...

BK 2009.05.06. 18:52:07

@SamS: az idézetednek a következtetésedhez nincs köze. ha X következménye Y, abból nem vonhatjuk le azt, hogy X meg nem valósulása esetén Y nem következhet be. :-) tehát ha a játékos hamarabbi érintése szabálytalan, attól még a labda hamarabbi érintése nem tesz feltétlenül szabályossá az esetet.

amúgy a véleményem itt: @BK: ; a labda érintve, viszont Fabregas továbbra is pozícióban a labda megszerzésére, amiben viszont akadályoztatott.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.06. 18:57:57

@BK: "a labda érintve, viszont Fabregas továbbra is pozícióban a labda megszerzésére, amiben viszont akadályoztatott."

Igen, de ez a legtöbb becsúszásnál is fennáll.

BK 2009.05.06. 19:04:41

@donnelly: szerintem a legtöbb becsúszásnál a szerelt játékos teljesen pozíciót veszt. Fabregas viszont pozícióban maradt és Fletcher villája nélkül még akár mozoghatott is volna a labda fele.

ChapMan (törölt) 2009.05.06. 19:08:07

off
Henry nem játszik este

de még tárgyalok Guardiola-val,hogy mi legyen...

SamS 2009.05.06. 19:14:17

@BK: " becsúszásnál a szerelt játékos teljesen pozíciót veszt"

De miért? Mert az ellenfél a testével/lábával akadályozza. Fletcher esetében ez a másik láb.

capor_ 2009.05.06. 19:15:27

Az Arsenal nagy szarban lesz egyébként jövőre, ugyanis szerintem a következő szezonban már nem lesz ennyire fogalmatlan a Tottenham, Man City, és az aston villa is tovább bírja majd..
Ha nem költenek 1-2 játékosra akkor nem sok jót jósolok..

Juan de Keserű, a keselyű 2009.05.06. 19:20:12

@capor_: A Tottenham évek óta a BL-pozícióra hajt, most is nagy sikerrel, a Man City nem tudom, mitől lenne jobb (még, ha Everton-t írtál volna), az AV-tól meg mindent elvett a sors a második szakaszban, amit az elsőben adott (rengeteg időn túli meg szerencsés pontmentés), egy pillanatig nem hihette senki, hogy odáérhetnek a 4. helyre (saját magukon kívül, talán).

BK 2009.05.06. 19:22:42

@SamS: ne viccelj már. a pozícióját úgy veszti el a szerelt játékos, hogy a labda kerül olyan helyre, ahol ő már nem tudja birtokolni. általában feature, hogy a két játékos teste is érintkezik a mozgás pedig megakad, de az ilyenkor már mindegy, a pozíciót elvesztette. ha viszont még lenne esély, hogy a játékos a labdát birtokolja, de mondjuk valaki bevillázta a bal lábát, akkor szabálytalan.

Klárensz 2009.05.06. 19:38:43

@SamS: ha valakit leszerelnek, az azt jelenti, hogy elveszik tőle a labdát, úgy hogy már esélye sincs elérni azt (legtöbbször a támadó mozgásával ellentétes irányba rúgják a lebdát, nagyon kevés kivétellel).
Ha viszont a védő beleér a labdába, de igazából semmit nem változtat annak mozgásán és még a támadó simán menne/mehetne tovább, akkor csak annyit szokás mondani, hogy a védő beleért a labdába, de a csatár viheti tovább.
Fletcher pedig nem szerelte Fabregast, csak beleért a labdába, aztán akasztotta Fabregast, aki ment volna tovább.

capor_ 2009.05.06. 19:42:31

@Juan de Keserű, a keselyű:

A tottenham-nek legalább olyan erős a kerete mint az Arsenalnak, a Manchaster City ugyanez. (City egyébként csak hazai eredmények alapján harmadik, ez mutatja mennyire kiegyensúlyozatlan a csapat még...)

Az evertont azért nem írtam, mert nekik "szar" a keretük de Moyes mester speciális everton stílust kreált így ők mindig esélyesek az 5-6 helyre....

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.05.06. 19:46:07

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: olvastam a további kommenteket is egy dbig, de tökéletesen felesleges volt. Vicceset írtál, köszi!

Mellesleg meg: Glory ManUnited!

Glory 2009.05.06. 19:56:45

vki korabban irta hogy mekkora fokocsog a mu foleg ronaldo, rooney, rio. en szerintem meg nem foleg rio mert o az a jatekos aki ritka sok jotekony programban vesz resz segitve a hatranyos helyzetu fiatalokat. most olvastam angolhirek kozott az o velemenyet a mostani mu-rol.
“Egyik játékosunkat sem lennék hajlandó elcserélni, bárkit is ígérnének cserébe” - mondta Ferdinand.

“Ha ránézek a világ legjobbjainak mondott játékosokra, aztán körbenézek az öltözőnkben, mindig arra jutok, hogy nagyon örülök, amiért itt lehetek.”

“Sokan sokféle véleménnyel vannak arról, hogy kik a világ legjobb futballistái, de én végtelenül elégedett vagyok azokkal, akik nálunk játszanak.”
biztos mind fokocsog azert mondja ezt

Everred 2009.05.06. 20:01:19

@Glory: Rio is főfőköcsög, az ő véleménye nem számít. Nna.

mediumnasty 2009.05.06. 23:11:34

Ekkora suttyó cikket még életemben nem olvastam.

Nem mennék bele részletesen, de ne fölényeskedjen már egy senki a 49-esek edzőjével. Főleg ne egy olyan meccs után, amit két iszonyú egyéni hiba döntött el. Undorító, komolyan.

Liszi 2009.05.09. 10:30:33

A cikknek egy részével értek egyet, hogy nincs vezéregyéniség a csapatban. Legalábbis Henry vagy Vieira léptékű nincsen.

A többi bulvárszenny. Aki tudja, hogy mi van a csapat körül, az tudja, hogy miért nem igazolunk fontmilliókért (bár idén is jött egy Arshavin, pech hogy nem játszhatott a BL-ben, bár egy fecske nem csinált volna nyarat úgy érzem). Nincs pénz! A stadion hiteltörlesztésre megy a "spórolt pénz" még évekig, és a szurkolók értelmesebb része is belátja, hogy így még egy ideig nem jöhetnek nagy nevek (vagy csak módjával), de legalább nem 38 ezren látnak egy meccset, hanem 60 ezren illetve nem kell a Wembley-be menni BL-meccset játszani.
És valószínűleg a fizetési listánk is töredéke pl. a Chelsea-nek, de minden bizonnyal a MU-nál, Poolnál is kevesebb.
De kisebb pénzből is ott vagyunk a PL és BL négyben. Igazatok van, Arsenal szurkolóként szégyellnem kéne ezt, mikor a lóvés klubok (pl. Real, Inter már hónapok óta kiestek a BL-ből, Milan pl. be sem jutott, stb.).

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.09. 10:40:18

@Liszi: Nem bulvárszenny, ez a véleményem. De ha volt pénz Arsavinra és már most bejelntették, hogy nyáron is fognak igazolni, akkor az nem ezt támasztja alá?

Amúgy meg itt nem arról van szó, hogy nem akarnak, avgy miért nem tudnak pénzt költeni, hanem arról, hogy low-budget megoldást nem csak a taknyosok csapattá kinevezése jelenthet. Mivel van Bosman-szabály , lehet komolyabb játékosokat is igazolni ingyen (igaz, ott sok a fizetés), de ilyen helyzetben a nagy edzők elő szoktak kapni egy-egy olyan, addig ismeretlen játékost, aki aztán meghatározó lesz a klubnál. Erre elég sok példa van, a gyengébb bajnokságok gyakorlatilag aranybányát jelenthetnek egy jószemű menedzser/játékosmegfigyelő számára. Wenger viszont eddig csak nem-visszapofázó, könyen kezelhető (uralható) tinédzsereket volt hajlandó csapatába tenni, de most ő is váltani fog.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.05.09. 10:58:45

Gabriele Marcotti:

"It has been said before, but the fact is that Arsenal can't afford one transition season after the other, another year waiting for the kids. Especially when these very same kids seem to want to bolt as soon as they gain some street cred (last season it was Alexander Hleb and Mathieu Flamini, next summer it could be Emmanuel Adebayor and Cesc Fabregas). This might be a good time for the club's chief executive, Ivan Gazidis, to make a public statement, telling supporters exactly what the situation is in terms of money. Is the decision not to spend big down to Wenger's personal preference (as some have suggested) or is it, in fact, a function of the debt incurred to build the Emirates? Either one is fine, I just think people deserve to know one way or another."

Liszi 2009.05.09. 21:45:45

@donnelly: "Mivel van Bosman-szabály , lehet komolyabb játékosokat is igazolni ingyen (igaz, ott sok a fizetés),..."

Mióta feltűntek arabok, meg abramovicsok, mi pedig spórolunk, azóta még fizetésben sem tudunk versenyezni pl. a Man City-vel (és velük nem is érdemes, mert ha Robinho tényleg annyit keres, amennyit írtak róla, akkor a City vezetői idióták). Na meg Wenger kényes a fizetések egyensúlyára, nem szeret nagyon kiemelni embereket. Ezért enged el könnyű szívvel sztárrá vált játékosokat, és ezért volt némi huzavona Adebayorral nyáron, végül nem tudom mennyi pénzzel tömték be a száját.

Egyébként most nézem, hogy annyira nem is spóroltunk idén, mivel kb. egy "Arsavinnyi" minuszunk van transzferegyenlegen (16 millió euró).

A Marcotti írásra: van igaza. Jó lenne tiszta víz a pohárba...
süti beállítások módosítása