Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 31. forduló - próbálkozás

2009.04.21. 00:01 pancho_sanza

Hosszú kihagyás után ismét egy spanyol bajnoki összefoglalónak örvendezhet a lelkes olvasóközönség, amely látszólag remekül elvolt az ibériai futball nélkül is az időszakban. Ha valakit mégis érdekelt volna a spanyol bajnokságnak nevezett bohózat, akkor ezúton kérünk elnézést tőle, bár szeretnénk megjegyezni, hogy szinte semmi nem változott, amióta az Anfield Road vihara térdre kényszerítette a hazájában páratlanul eredményes bajnoki címvédőt. A La Liga csapatainak becsületét védve a Barcelona legalább kíméletlenül szaladt át az ellenállást egyáltalán nem tanúsító német bajnok védelmén. Lahm és Lucio állítólag még most is felriad álmában, ha az április eleji tréfára gondol. Pedig a brazil már nem is volt pályán honfitársa enyhén szólva megalázó második góljánál. A katalánok három angol csapat elől hódíthatják el a kupát és imponáló idei BL teljesítményüket és gólkülönbségüket látva talán már le sem kellene játszani a hátralévő mérkőzéseket, hiszen a futball legnagyobb igazságtalansága lenne, ha véletlenül elbuknának. Ez sajnos azt is jelenti, hogy a Villarreal már nem tagja a mezőnynek. Pedig önbizalom terén viszonylag jól álltak Pellegriniék, de a nyilatkozatoktól megdermedt londoni közönség azonnal könnyesre röhögte magát, amikor megpillantotta a pályára szaladó Rossi, Pires duót. A csodálatos taktikai felállás meg is hozta a várt eredményt, így hétvégén már nyugodtan játszhatott volna a sárga tengeralattjáró. Volt rangadó is. Idegen tollakkal ékeskedünk a tovább után:

Hogy nemcsak a forduló rangadóját, de a forduló meccsét is a Mestallában játsszák majd, azt hetek óta tudni lehet (a Valencia két hete újabb hitelhez jutott, azóta pedig egyfolytában nyer), ám csak a bírójelölésnél vált biztossá (Bernardino González Vásquez a Sevilla Bernabéu-beli fellépéséből is olyan derbit kanyarított, amelyről aztán hetekig folyt a disputa az NST-n). A tét a BL-indulás volt, és ehhez mérték magukat a csapatok. A Valencia például remekül kopírozta a Villarreal  londoni első tíz percét, és a negyedik szögletből már a kilencedik percben (egyébként óriási) gólt kapott. A mérkőzésen a főszerepet ezután a rugdosódás vette át, melyet a játékvezető képtelen volt megfékezni, így elkezdte osztogatni a lapokat. Egyet, kettőt, hármat, négyet... A huszadik percben már 9-11 állt az eredményjelzőn (ami a szabálytalanságok számát illeti). Adriano teljesen jogos kiállítása után hamar büntetett az ezúttal kifejezetten jól mozgó denevéres alakulat, és már a szünetre egalizált, majd a második játékrészben egyszerűen bedarálta végül már nyolc mezőnyjátékosra fogyatkozó ellenfelét. Öt pontra jött föl így a Sevilla nyakára (és három ponttal húzott el egyre szaporodó üldözőitől) a Valencia, és a csapat vasárnapi formája alapján bizakodva tekinthetnek a véghajrá elé a Turia-parton.(Valencia - Sevilla 3-1)

Ilyen az, amikor a Valencia kíméletet nem ismerve veri be a büntetőket. A Sevilla jelenleg annyival jobb csapat a hazaiaknál, hogy Villáék soha az életben nem rúgnak akciógólt nekik. Még kettős emberhátrányban is csak akkor kapnak az andalúzok, ha  kitámadnak. Valamiért azonban úgy alakulnak az események, hogy ez a két csapat a BL-ben fogja képviselni az ország labdarúgását. Pedig Angliában biztosan nem csináltak maguk alá a „rangadó" látványától. Sőt! Természetesen azért történtek más dolgok is:
 
A Villarreal hozta hétközi formáját, egyetlen szerencséjére ezúttal azonban nem az Arsenal, hanem a Valladolid volt az ellenfél, és ez azon a tiszteletkülönbségen is megmutatkozott, mellyel a két játékvezető a két ellenfélhez viszonyult. Az első félidő végén elmaradt teljesen jogos Valladolid-büntető után a második félidő közepén Rossi úgy döntött: igazságot szolgáltat. A szintén vitathatatlan (ám ezúttal megadott) 11-essel a felsőléc festését tesztelte. Az Emiratesben lejátszott mérkőzéshez hasonlóan az utolsó húsz percben most is emberelőnyben volt az egyik csapat, a különbség csak az volt: a Valladolid igazolta, hogy ha nincs jelentős differencia két brigád játéktudásában, akkor gólveszélyes támadásokat vezetni kilenc mezőnyjátékossal is lehet.(Valladolid - Villarreal 0-0) A Sporting Gijón természetesen ezúttal sem játszott döntetlent. Mintha csak cáfolni akarná a tételt, mely szerint a sok döntetlen biztos út a másodosztály felé. A Betis kiemelkedni látszik a spanyol bajnokság második felére (hogy ez a második fél a tízedik, a hatodik, a második, netán az első helytől lefelé számolandó-e, arról megoszlanak a vélemények) jellemző egyenszürkeségből, és az idény egyik legszebb gólját lőve már az elején mattolta az astúriaiakat. A sima győzelemmel vált teljessé Sevilla zöld-fehér felének tökéletes vasárnapja. A Primera Divisiónban minden elképzelhető, vagyis a Betis még messze van attól, hogy megnyugodhasson, de az biztos, hogy hét fordulóval a vége előtt nyolc helyre vannak a Segundától. Nem úgy a Gijón, amely immár csak egyetlen egyre. (Betis - Sporting 2-0)

Elöl a kérdés mindössze annyi, hogy lehet-e esélye a Real Madridnak a bajnoki címre? Ezek a srácok nyernek folyamatosan és akár még Florentino Perezt is elbizonytalaníthatják, ha ledolgozzák a hat pontjukat. Persze mi tudjuk, hogy komoly klubelnököt nem lehet becsapni Malagák meg Recreativok elleni győzelmekkel, bár például néhány játékos már láthatóan túltette magát a liverpooli arcpakoláson és ismét önbizalomtól duzzadva pufogtasson közhelyeket a saját csapata nagyszerűségéről. A hétvége embere minden meghatározó fórumon Marcelo volt, de mi mégis Gagot szeretnénk megemlíteni, aki remekül szűrte a támadásokat ezzel is emlékeztetve minket rá, hogy Camunas nem Gerrard. Meg nem is bolíviai. Sneijder ettől még sérülékeny és bármilyen szomorú, hogy ki kell hagynia a következő egy hónapot, de így legalább nem kell kötelezően sajnálnunk amiatt, hogy a csúnya bácsi nem középen játszatja.(Recreativo - Real Madrid 0-1) Barcelonában  nincsenek ilyen jellegű problémák, mivel Guardiola annyira tudja, kinek, mikor, hol a helye, hogy szinte csak az nem lő gólt a keretből, aki nincsen pályán. A riválisok olyan szinten összeroppannak a katalánok játéka által kiváltott nyomástól, mint Lell a gránátvörös és kék dolgok látványától. A teljesség megértéshez egy másik olvasónk soraihoz szeretnék fordulni, aki a Barcelona hétvégi mérkőzését így látta: A Getafe az egyik legszimpatikusabb kiscsapat a Ligában, ennek megfelelően nagyon nem akartak letérdelni a katalán csődörök előtt. Guardiola az első csapatot gurította fel a pályára, a három nap, egy meccs jeligére rotáció mentességet fogadva a mester. A cselekmény végkimenetele a kezdetektől fogva tudvalevő volt, de a bennünk rejlő kisördög a végsőkig duruzsolta a szkepticizmus legédesebb szonátáit. Szombati szappanoperánk főszereplője Messi lett végül, aki bebatyuzta az egyetlen gólt miután meghempergette a Córtez/Cata Diaz főtengelyt- újraértelmezve a szó szerint "megkerülte a védőjét" mantrát, miután Xavi úgy gondolta, hogy asszisztjainak számát óhajtja imponálóbbá tenni, mit neki egy ziccergól. La Liga meccs pedig nem is maradhatna el a bírók emlegetése nélkül, Javier Valles Álvarez és társai ismét bizonyították, hogy az egyenfeketét valahol kockapókeren svindlerkedték össze feltehetőleg egy pár Real szimpatizáns társaságában. A második félidőben már a lefőtt kávét kortyolták a srácok, és folytatták a Getafe lassú tűzön való párolását. A legrágósabb cupáknak azonban vagy a kapufa vagy Stojkovic bizonyult, ezzel behúzva a szemérmes nullegyet. (Getafe-Barcelona 0-1)

A spanyol bírók nem jók. Közhely, de így van. Az Atlético Madrid hektikus, ez is közhely, de… inkább nem mondjuk, hogy nincs így, mert még valaki Porto-Atlético statisztikákat dörgölne az orrunk alá, hogy pont olyanok, mint a Manchester United. Hétvégén megmutatták, hogy tökös legények, de egy Numancia elleni diadal nem feltétlenül a klasszist jelenti. Persze nem célunk bántani őket, mert nem tehetnek róla, hogy nekik csak Simao jutott, míg az angolok C. Ronaldoval állhatnak fel. Meg aztán, ha Gagonál megemlítettük a magashegyi tapasztalatot, akkor Maxi Rodriguez érdemeit sem hallgathatjuk el a bolíviai kalandban. Az Atlético ettől még a Bl-ért harcol, de disznó módra nem kérdezzük meg tőlük, hogy: és ugyan mi a fészkes fenét szeretnének ott csinálni?(Atlético - Numancia 3-0) A Deportivo is Európáért harcol. Pont az Atléticóval. Egyetlen okot tudunk elképzelni, ami miatt érdemes lenne belevágniuk a kalandba: hátha vissza tudnának vágni a kétsoros dán zakóért. A Bilbao például már biztos ott lesz, s nem tudjuk elképzelni, de valamiért több sikerélménnyel kecsegtet a Barcelona elleni kupadöntő, mint az UEFA csoportkör. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, de négyen már kijön a papírforma. Még akkor is, ha többen juthatnak tovább, mint ahányan nem. (Egyébként nem is tudjuk, hogy lesz az UEFA kupa jövőre.)(Athletic - Deportivo 0-1) Zárszóként annyit szeretnénk, mondani, hogy Negredo egy állat. Jó értelemben véve, ha lehet ilyet mondani egyáltalán. Már a tavalyi Güizán  is meglepődtünk, de a mostani Almeríához képest a tavalyi Mallorca egy gólgyártó gépezet volt, amelybe hetesek is beleférnek. Az andalúzok támadója valószínűleg nem lesz gólkirály, de ha kiszámolnánk a rúgott gólokkal szerzett pontok arányát, akkor valószínűleg a Liga minden mesterlövésze szemlesütve bámulná a csukája orrát.(Almería - Osasuna 2-1) A Mallorca egyébként döntetlent játszott Málagában, ha nem lenne hihetetlenül kemény a sorsolásuk, akár még bizakodhatnának is.(Málaga - Mallorca 1-1)

Köszönet Pötének, aki bátran bevállalta, megcsinálta, begyűjtötte és továbbította, amit kellett. Köszönet a srácoknak, akik nézték, megírták és elküldték, amit kellett. Konkrétan Henkének és Csöncsönnek.

351 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr341077052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.23. 11:55:33

@Csöncsön: Értem én a gyerekszemet, meg szemedre sem vetem ;-). Csak jeleztem, hogy mi a helyzet azzal a csapattal, amelyet úgy megutáltál te, a joga bonito apostola ;-).

@pancho_sanza: Pedig a legjobb edzők és játékosok elcsábítása is pénzkérdés.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 11:56:22

@popp: láttam a Sevilla UEFA kupa meccseit. nagyon ciki kiesni egy olyan csoportból, amelyből többen jutnak tovább, mint ahányan nem.

Persze ettől még jobbak, mint a Deportivo vagy a Racing.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.23. 11:58:54

@pancho_sanza: Ez volt idén, két éve meg megnyerték. Szerintem nem voltak túl motiváltak az UEFA-ra.

gotanfun 2009.04.23. 12:02:17

@pancho_sanza: én is láttam a Madrid meccseit, akik kis csapatok ellen nagyok, nagy csapatok ellen meg kicsik. És ezen még a Sevilla sanyarú sorsa sem szépít. Navas (aki azert még Marcelloból elég szépen hülyét csinál) és UEFA kupa ide vagy oda.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 12:02:59

@gotanfun: "A Standard Liege szerintem kicsit öngól. Nagyon jó kis csapat. De szvsz. egy madridista jobb ha csendben marad ha BL-ről van szó."
Talán azon kevesek közé tartozom, akinek nem kellett volna csendben maradnia az Anfield után.

gotanfun 2009.04.23. 12:06:47


@Csöncsön:

szeretem a Valenciat én is. De Albelda könyököse és ami utána jött azért megérdemelt volna vagy két mondatot. Amúgy nincs kedved a bírókról írni? Komolyan. Kijárna már nekik egy jó post. Írónikus hangvételben és "elfogulatlanul" persze. ;-)

gotanfun 2009.04.23. 12:07:55

@pancho_sanza: igen, emléxem, legutóbb úgy fejeztük be egymás közt, hogy egy hatalmas zakót jósoltam nektek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 12:09:59

@popp: Nem úgy tűnt az utolsó meccsükön, mintha nem akarnának egyenlíteni/továbbjutni? Genoában nem akartak nyerni, de Barcelonában igen?

@gotanfun: A Real Madrid esetében igen komoly esély mutatkozik rá, hogy a mostani szerencsétlen bandát kollektíven elzavarják a nyáron, ezért esetükben nem nyilatkoznék egyértelmű jövőképről.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 12:12:41

@gotanfun: Elismerem, hogy rosszul mértem fel a spanyol csapatok és a Real Madrid erejét.

kroos 2009.04.23. 12:13:10

@Csöncsön: ,,a Van Gaal-féle Barca is fantasztikus volt"
ezt kifejtenéd?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 12:15:42

@kroos: Az a valaha volt legjobb csapat, amelyik nem nyert BL-t, pedig minden ellenfelénél egyértelműen jobbnak bizonyult. Sőt egyszer - azt hiszem - hatból hat csoportmeccset nyertek meg, amire előtte csak a PSG volt képes.

kroos 2009.04.23. 12:27:47

@pancho_sanza: legkevesebb vesztett pontja meg a 97-es dortmundnak van.

Tika_ 2009.04.23. 13:14:10

@gotanfun: [A Real Madrid] "akik kis csapatok ellen nagyok, nagy csapatok ellen meg kicsik"

ez n ül (B)

kroos 2009.04.23. 15:32:30

@kroos: a valaha volt legjobb csapat, amelyik nem nyert BL-t, az a 70-es brazil válogatott.

BK 2009.04.23. 15:56:46

a van Gaal-féle Barca-t én is imádtam ált.-sulis fejjel. megvolt az az előnye, hogy egy ívben lehetett szeretni az Oranje-t, az Ajax-ot és a Barca-t. :-) amúgy az is érdekes, hogy a Barca egy óriási Ajax-évtized után vásárolta tele magát exAjaxosokkal, a Madrid meg most, egy ilyen Ajax-évtized után szerzett be hollandokat magának, aminek a végére még az AZ-t is lehetett bajnok (izé, mondjuk van Gaal-lal), egy szagtalan PSV meg egy rakatszor. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.23. 16:02:21

Hát engem például Bogardetól és Reizigertől a hideg kirázott.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 16:22:40

@kroos: én azt nem gondoltam annyira komolyan. Annak a Dortmundnak még Pantics is akkora gólt vert, hogy csak na.

kroos 2009.04.23. 16:28:42

@pancho_sanza: ettöl függetlenül tény.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 16:38:16

@kroos: Sokat néztem azt a Dortmundot, mert akkoriban csak a Juventust és az Ajaxot közvetítette a magyar TV és abban az évben már annyira nem volt menő egyik sem maradt a német közvetítés. Már az Atlético miatt is. Jó meccseket nyomtak végig.

kroos 2009.04.23. 16:41:21

@pancho_sanza: Én szerettem nagyon azt a csapatot.
a 2001-es Bayernig nem láttam csapatot olyan jól játszani 3 védös formácioban.Möller meg egy kibaszott zseni.Kohler a legjobb emberfogó.Reuter a megtestesitöje a német focinak,Julio Cesar eleganciája még ma is elöttem van.Sammer meg aranylabdás lett.

kroos 2009.04.23. 16:43:47

@pancho_sanza: kellene egy retro poszt régota mondom már ezt...

drosiii 2009.04.23. 16:45:03

@pancho_sanza: elsősorban tőletek, realasoktól kérdezném, hogy nyáron kiktől válnátok meg és kiket szeretnétek (csak komplett keretet fogadok el, ne egy-két nevet mondjatok)?
El: vandervaart, gago, heinze, pepe, cannavaro, sneijder, robben, saviola, metzelder, drenthe, m. diarra. gondolom kb nektek is hasonló listátok lenne.
helyettük pedig minőségi előrelépés lenne talán: benzema, tevez, silva, agger, navas, senna, capdevila

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 16:53:40

@kroos: összegyűjtöttem az elmúlt 15 év 10 legnagyobb egyenes kiesés Bl meccsét, de nem volt még időm megírni. Van benne két 5-2-es mérkőzés is, az egyiken érdekelt a kedvenc csapatod is, a másikon meg a szélsőbekk esernyőzik egy későbbi aranylabdás és két argentin válogatott között.

rizla 2009.04.23. 17:19:38

@gotanfun: nem fikáztam a sevillát, csak nem gondolom, hogy fel, vagy leadták volna a meccset. ha pihentetett jimenez, akkor azért érthető, hogy a megnyerhetőbb hazai meccsre koncentrál inkább, ráadásul a madrid közelebb is van hozzájuk pontszámban.

rizla 2009.04.23. 17:21:44

@popp: "aki vérkomolyan veszi, az ilyen kommentelést, az meg is érdemli a levél rybotrilt"

félrebeszélsz. pont, hogy azokról beszéltem akik úgy veszik nagyon komolyan magukat, hogy közben hülyék is.
de örülj neki, hogy téged nem idegesít.

rizla 2009.04.23. 17:23:47

@Tika_: az rendben, hogy nem rugdosódtak, tényleg dícséretes, különösen luis fabiano lepett meg, hogy bírja cérnával, de ha sevilla szurkoló lennék, hülyét kaptam volna attól, hogy a camp nouban nem játszanak védekező felfogásban

horas 2009.04.23. 18:33:21

Real-nál sztem egy fasza stábot kéne kialakítani,pl mint az Barca-nál,mert az átigazolási politika teljesen rossz.Óriási összegek Huntelaar,Van der Vaart,és hasonló emberek megszerzésért miközben saját nevelésű játékosaik liga legjobbjai lesznek.(Mata,Negredo).Sztem S.G.Erikkson,Hitzfeld szintű edző kéne de jó választás lenne Pellegrini is.Casillas,S.Ramos,Marcelo,L.Diarra,Robben akiknek van maradások mostani keretben.Nem 2 év mire ott vmi olyan csapat lesz mint amilyet szeretnének.

Xavi06 2009.04.23. 19:01:39

@sporttárs: Te vagy az a srác, aki soha nem ismeri el, ha hülységet ír, ugye? :) Egy Sevilla szurkolónak írására kezdtél (oda teljesen indifferens) Barca ugatásba, erre hívtam fel a figyelmet:
"Azért nektek igen komoly és úgy tűnik gyógyíthatatlan betegségetek, hogy már akkor bíróztok epét hányva, amikor még két hét van egy meccsig...
(Ha szerinted az elmúlt iksz évben a Barcelona nem kapott pont úgy segítséget ezer alkalommal kiscsapatok ellen meg olykor máskor is, mint a Real Madrid, akkor legaláb tedd hozzá: ja, én nekik szurkolok amúgy..." stb stb stb
Azt se tudtad kihez beszélsz, de rögtön hoztad, hogy a Barca és a szurkolói milyenek, erre írtam, amit írtam.
Az, hogy a nick-emből ítéled meg, mennyire vagyok objektív, az szánalmas, mert nyilván nem vagyok 100%-ban az, ahogy az itt író és olvasó emberek 99%-a sem az, mivel szurkolók. Ha objektív nick-em lenne, akkor bármit írhatnék? :) Vagy ha Rooney 99, esetleg Zlatan2394 lenne a nick-em, akkor több igazság lenne abban, amit írok? Nem vagy kicsit előítéletes? :)))
Amúgy ennél már csak az a szánalmasabb, hogy te viszont (az objektív neveddel) azt írod, hogy semleges vagy, ezzel kvázi kívülállóként tudsz hozászólni, holott mindenki tudja, hogy kinek szurkolsz, ehhez aztán nem kell agysebésznek lenni, elég elolvasni a fenti sorokat.
Az elfogulatlan és higgadt kívülálló szerepéből osztani az észt miközben nagyon is elfogult vagy szerinted milyen tulajdonság?
Amúgy példát vehetnél pl. Jorge Valdano-ról, csak hogy egy Real legendát említsek. Volt szerencsém decemberben élőben megnézni az El clasico-t, és utána a spanyol országos adón a volt Atletico-s Kiko-val elemezték a meccset, nem 15 percig, hanem kb. 3 órán keresztül, kitérve minden mozzanatra. Tudod vicces (és kicsit, így utólag bevallva vérlázító is) volt olvasni többek között tőled is, hogy Messi hogy dobálta magát. Ott minden egyes jelenetet kb. 5 percig, 8 szögből elemeztek, objektívan, elismerve, hogy mikor volt szabálytalanság, és mikor kellett volna lapot is adni. Egyetlen egy szimulálás nem volt az esetek között, maga Valdano hiányolt még 2 lapot, amit szerinte "muy claro" volt, ahogy a büntető is. Szerintem ez a korrektség, de persze nyilván egyszerűbb eljátszani a semlegest, és 8 smiley-val megtámogatva iszonyú hülyeségeket összehordani...
Bocs a hosszúságért, és holnaptól Hajrá Magyarok!!!

kroos 2009.04.23. 19:03:38

@pancho_sanza: akkor szerettem bele finidibe...az a kifli nem volt semmi.

gotanfun 2009.04.23. 23:51:04


Racing Santander vs. Atletico Madrid 5:1. Érik a Málaga kupaszereplése.

halareaal 2009.04.24. 11:53:33

"Ha már, akkor például Robbent, aki szerintem az évtized blöffje. Döbbenetes, hogy pl. halareaal ezt nem látja."

?? inkább az a döbbenetes, mennyire korlátolt vagy, Csöncsön.

kroos 2009.04.24. 12:02:28

Csöncsön aroganciája és lekezelö nagyképüsége már már reálos magasságokba tör...

Tika_ 2009.04.24. 12:17:32

@kroos: szerintem meg nagyon nem! Csöncsönön még mindig lehet röhögni. halarealon csak kezdetben lehetett. (lásd pl. most is)
Ferguson egyelőre az angol topic halarealja - remélem azért a csöncsöni útra lép :).

halareaal 2009.04.24. 12:19:09

egyébként Higuain nem toporgott a gólja előtt, hanem megvert egy Getafést 1az 1ben. ekkora rohanában nyilván nem volt kedvük a Getafésoknak a komplett csapatukat feltolni a félpályáról érkező Higuain elé, pedig lehet jobb lett volna. aztán a rosszabbik lábával lőtte a gólt. azon kevés mozdulatsor közé tartozik, amit Zidane se csinált volna szebben:)

egyébként Casillas, Ramos, Robben, Lassana, Sneijder, Marcelo, Higuain, Huntelaar azok akiknek mindenképp maradni kéne, illetve Raulnak, de úgy, h főként padozik (ha vki, akkor ő ezt is megteszi), és ha visszatér egyáltalán, akkor De la Rednek, meg Nistelrooyban is lehet még 1-2 év. az esetlegesen távozó védők helyére kellene új ember (Garay mér megvan), Fabregas/Xabi Alonso, és egy irányító, akinek az a standard formája, mint amikor Guti elemében van, vagy mint Sneijder volt az ebn. meg 1 szélső, mondjuk Silva.

kroos 2009.04.24. 12:19:37

@Tika_: jogos,de hala nem volt ilyen.
Valami történhetett vele...

halareaal 2009.04.24. 12:23:18

@Tika_:

LOL. inkább ne ártsd bele magad, ezen a blogon nincs szükség az ilyenfajta igazságosztókra. először talán nézz magadba, mióta feltűntél itt, hény értelmes hszed volt...

egyébként Csöncsönnel szemben úgysem lehet érveket felhozni, ha pl Robbenről van szó, így 1xübb volt ezt válaszolni neki, hamár olyan kedvesen belevett a kommentjébe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 14:52:13

@halareaal:

Miért korlátoltság az, hogy nem vagyok elájulva Robben teljesítményétől? És @kroos: miért arrogancia és lekezelő korlátoltság?

Elmagyarázhatnátok, hogy okosodjam.

Neil Blender 2009.04.24. 14:56:47

pancho

kerdesem majd az lenne hogy ha irsz errol a fordulorol posztot akkor hogy az uristenben fogod most Higuain fikazni? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 14:59:15

@Neil Blender:

Pancho technikája az, hogy amikor Higuaín jó, akkor egyszerűen hallgat. Ha négy-öt jó meccse után pedig jön egy rossz, akkor meg előveszi.
:-)

Neil Blender 2009.04.24. 15:00:49

@Csöncsön:

neem neem. Szerintem most is kitalal vmit. Korabban mar olvastam hogy (biztos forrasbol tudja persze) de Gago es Higu a nyaron mennek...

Ugyhogy szerintem most is megoldja majd ezt a nemes feladatot. Eddig legalabbis lehetett ra szamitani

krysal 2009.04.24. 16:25:27

Higunak az a legnagyobb baja, hogy van előtte a sorban egy Messi, meg egy Aguero. Mellettük, ha jól is játszik, kevésbé tűnik fel.

Pancho tekintetében meg az a tragédiája, hogy azon a poszton Ronaldók, Morientesek, Puskások szoktak játszani... Ezen szocializálódott.

@Csöncsön: azért van egy paraszthajszálnyi különbség a között, hogy valakit az évszázad kamujának nevezel, vagy ha nem vagy elájulva a teljesítményétől...........

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 16:40:03

@krysal:

Most úgyis írhatnékom van, úgyhogy... tarararammm.... (csapó 1, 2, 3) kifejtem a véleményem Robbenről.
:-)


Szóval baromi látványos, amit Robben csinál, hogy két-három embert is ki tud cselezni, van benne lendület, magyarán: kurvagyors. És ez így elég imponáló is, ahogy nézi az ember.

De. Hihetetlenül sok támadás elakad rajta amiatt, hogy egyáltalán nem csapatjátékos, vagyis nem az az első gondolata egy-egy támadásnál, hogy miként lehet a LEHETŐ LEGJOBB helyzetet kialakítani egy-egy akció végén. Ezért aztán azon helyzetek túlnyomó többségét, melyet a gyorsaságával és cselezőkészségével megteremt, ugyanazzal a lendülettel el is hülyéskedi.

Persze, valószínűleg kevesebb ilyen lehetőséghez jutna a Real, ha nem lenne Robben. (Ezért sem lehet kihagyni.) De a csapatjátékra (a csapat játékára) közvetve szerintem nagyon negatív kihatással van. Hasonlókat egyébként tudtommal Juande Ramos is nyilatkozott. A csapat összeszedettebb, ha nincs ott Robben.

És igazán ütős csapatok ellen a legfőbb erénye, vagyis a gyorsaság és a cselezőkészség sem működik. Ez Liverpoolban hihetetlenül látványosan kijött. Egyszerűen mintha pályán se lett volna.

Miért? Mert a Robben-típusú ellenfél ellen viszonylag könnyű védekezni. Ráállítanak két embert, Robben úgyse fog (jól) passzolni, és ki van herélve a Madrid egész játéka. Robben csak a "naiv" csapatok ellen jó fegyver. Azért tudott annyira élni például Bilbaoban, mert az Athletic fejetlenül ment előre, és maradt hátul egy csomó terület, amit aztán persze Robben könnyedén bejátszott. De még ott is elszórakozott egy csomó lehetőséget.

Összességében szerintem egy rendkívül túlértékelt játékosról van szó, akit Messivel vagy Riberyvel egy napon emlegetni, de (Úritsten, hogy ezt leírom!) Cével is, egyszerűen szentségtörés.

halareaal 2009.04.24. 16:43:55

@Csöncsön:

nem éppen ezt írtad. ahogy krysal is írta. másfelől meg nem az zavar, hogy mit gondolsz Robbenről, tőlem akár az évszázad kamujának is nevezheted, bár írok majd rá vmit, mert nem értek egyet vele. viszont az, h a véleményedet kész tényként mutatod itt be, és leírod h döbbenetes, h én ezt nem így látom kissé idegesítő. tulképp azt írtad le, amit én, nyilván szofisztikáltabb változatban. még annyit, h bár én nem tartozom a Higuain fikázók közé, kissé fura, h őt már te is véded, amikor csak lehet, míg Robbenről ilyen lekezelően beszélsz. Juande érkezése óta legalább olyan fontos eleme a csapatnak.

krysal 2009.04.24. 16:48:56

@Csöncsön: Abban egyet kell értsek veled, hogy eszetlen játékos. Általában épp azt a megoldást választja, ami a kevésbé ideális (ergo lő, mikor passzolni kéne, és passzol, mikor lőni...).

Azonban -jól mondod-, kihagyhatatlan, mert lendületet, ritmust tud adni a játéknak. Még ha több helyzetet is elront, nyomás alá helyezi az ellenfél kapuját, nagyobb a bizonytalanság, több embert leköt. Ezért rí több madridista (okkal), hogy néhány társ nem tehermentesíti eléggé, sőt, néha eléggé úgy tűnik, nincs is játszótás...

A Pool ellen az egész csapat mondott csődöt, igaz, Robbent látványosan kivonták a játékból - de talán te is észrevehetted, sokkal kevesebben segítik ki Robbent, mint kellene. Indokolt is lenne, mert ha többen/jobban lekövetnénk Robben lendületét, még ha ész nélkül megy is előre, sokkal több veszélyt hordoznának ezek a támadások.

halareaal 2009.04.24. 16:51:36

"Miért? Mert a Robben-típusú ellenfél ellen viszonylag könnyű védekezni. Ráállítanak két embert, Robben úgyse fog (jól) passzolni, és ki van herélve a Madrid egész játéka. Robben csak a "naiv" csapatok ellen jó fegyver. Azért tudott annyira élni például Bilbaoban, mert az Athletic fejetlenül ment előre, és maradt hátul egy csomó terület, amit aztán persze Robben könnyedén bejátszott. De még ott is elszórakozott egy csomó lehetőséget."

az utóbbi időben Robben ebben nagyon sokat fejlődött, nem 1 gólpassza is van már. úgy meg mindenki ellen könnyű védekezni, ha csak rá kell koncentrálni. nyilván egy Liverpool meg is tudja oldani. ettől még pl a Valencia, Villarreal védelmei szart se tudtak csinálni ellene, őket is komolytalan csapatnak tartod? vagy a Sevilát, vagy a Zenitet?
gondolj bele, ha pl Robbenen kívül lenne még egy hozzá hasonló stílusú játékos, akit 1 az 1ben, de még 2 vs 1ben sem igazán lehet fogni. megnéztem volna az őszi clasicot is, biztos h máshogy játszik a Barcelona a Madrid ellen, ha az esetleges kontrák Robbenre épülnek, és nem Drenthére.

krysal 2009.04.24. 16:55:53

@halareaal: Egymásközt valljuk meg, ideje is volt, hogy javuljon e téren is.

Várjunk, vizualizálom: Öltöző, meccs után, Pepe odalép, és közli: "Legközelebb, ha nem passzolsz, a töködre lépek, világos?"

Najó, ez rossz vicc volt...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 17:01:08

@halareaal:

Engem csak az döbbentett meg, hogy te, akinek elég jó meglátásaid vannak, és elég reálisan szoktál értékelni, hogyan nem látod, hogy Robben "kétes értékű" játékos. (Nem azt mondtam: "kamu"; hanem azt: "blöff". Nem egészen ugyanaz.)

Higut én tavaly kb. tavasz óta mindig védem, mert szerintem elképesztően sokat fejlődött. Persze, messze van még attól, hogy klasszis legyen, dehát könyörgök, 21 éves... Ha így fejlődik tovább, szerintem kiváló játékos lesz belőle.

Robben a Vilarreal ellen lőtt egy nagy gólt, és kész. A Valencia ellen még annyit se. De majd meglátjuk.


@krysal:

Szerintem a hiba nem a többiekben, hanem Robbenben van, aki nem passzol nekik. Úgy elég nehéz tehermentesülni, ha hiába futok jól be területre, hiába mozgok üresbe stb., ötből egyszer kapok jó labdát.

krysal 2009.04.24. 17:14:51

@Csöncsön: hát, nem tudom, én rengetegszer azt látom, hogy már nem is mennek oda, amolyan "úgyis megoldja" hozzáállással. Persze lehet:"úgyse passzol" is - de akkor urambocsá, két pszihológus, öttucat plusz edzés, hogy ráneveljék.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 17:19:20

@krysal: "hogy már nem is mennek oda"

No igen, valami ilyesmire gondolok (és gondolhatott Ramos), hogy összességében negatív hatással van a csapatra.

Szerinted melyik motiválóbb egy játékosnak? Ha 90% esélye van, hogy labdát kap (mint Xavi vagy Iniesta csapattársaként), vagy ha ugyanez az arány 10% (mint Robben csapattársaként)?

krysal 2009.04.24. 17:22:43

@Csöncsön: Most ne hasonlítsunk már össze két középen labdát osztogató játékossal egy vonalszélsőt....

Előbbiek szerveznek, utóbbi nyargal. Néha ész nélkül, elismerem, de! Ha "összességében negatív hatással van a csapatra", akkor mi a véres frászkarikát keres minden meccsen a kezdőben?????????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.24. 17:29:13

@krysal:

Ezt én se értem. :-) De Ramos állítólag mondott egyszer valami ilyet, legalábbis Blanco Feri vagy Farkas Norbi szerint. (Vagy én értettem rosszul.)

Szerintem azért egy vonalszélsőnél sem árt, ha tud passzolni. A példám nyilván sarkított volt.

krysal 2009.04.24. 19:05:20

@Csöncsön: Akkor ajánlom, nézd inkább streamelve a meccseket, hátha nem úszol el a két szeknemértőnek... Az, hogy "Blanco Feri vagy Farkas Norbi" milyen hülyeséget hord össze, meg mit ad a sajtó az edző szájába, nekem addig nem feltétlenül valós infó, míg nem a saját csinos fülecskéimmel hallom.

És igen, nem ártana, ha többet passzolna (mert azért túlzás azt állítani, hogy nem tud...), és jobban ésszel játszana, de akkor úgy hívnák, Figo.=)

gotanfun 2009.04.24. 23:50:36


Pepe 10 meccs. Higany sárgáját - ahogy az várható volt - eltörölték. :DDD Holnap kijelölik a bírót: "kérem tegyék meg tétjeiket!" ;-)

gotanfun 2009.04.25. 11:41:08

@gotanfun: Pérez Burrull vezeti a Sevilla vs Real Madrid meccset. (A gyengébbek kedvéért lásd a Deportivo vs. Valencia meccset.)

halareaal 2009.04.25. 11:50:12

@Csöncsön:

ha figyelted az eddigi kommentjeimet, azzal én sem vitatkoztam soha, h Robben buta játékos. sokkal jobb lehetne, ha több lenne a játékintelligenciája. de ettől még igy is baromi jó, főleg ebben a Madridban. a másik pedig, h folyamatosan fejlődik, egyre kevésbé önző. és persze ezt nem lehet kimutatni, de én azért nem hiszem h negativan hatna a csapatra, v ne lenne hasznos. ha meccsenként 5-6 helyzetet, veszélyes szitut kialakit tök egyedül, a semmiből, még az is belefér, ha a felét, v akár még többet elszórakozik. a Recre ellen pl 1 jó megoldása nem volt a kapussal szemben, viszont nélküle kb helyzetünk se lett volna a Marcelo gólon kivül. ha jobb napot fog ki, vagy gyengébb a kapus, sima 3-4 gólos győzelem, tisztán Robbennek köszönhetően.

amúgy pedig a Valencia ellen szintén egy ártalmatlan helyzetből néhány embert kicselezve ziccerbe hozta Higuaint (ebből lett a gól), és ezenfelül is kapott tőle Higuain és Guti is olyan passzokat, amiket szégyen volt kihagyni. (és persze ő is elszórakozott párat)

még annyit, hogyha a mostani Xavihoz viszonyitasz, akkor gyakorlatilag mindenkinek alacsony a játékintelligenciája, szal ennek nincs tul sok értelme.

halareaal 2009.04.25. 11:52:21

@gotanfun: hoppá, azt hiszem ő fújta az Osasuna elleni meccsünket:PPP. mindegy, a bernabeui meccs után a Sevilla nem szólhat 1 szót se, ha szar lesz a biró

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.25. 12:03:53

@halareaal:

Oké, elfogadom az érveidet. Az jutott különben eszembe tegnap a vitánk után, hogy Robben mondjuk 6 helyzetet összehoz, amiből 5-öt elbénáz, vagyis végülis +1-re jön ki a mérleg, tehát logikus, hogy Juande Ramos (meg a holland szöv.kap.) mindig kezdeti.

Azt hiszem, azért utál itt engem mindenki, mert mindig elragadtatom magam, és önkéntelenül is túlzásokba esem.


@gotanfun:

A most vasárnapi (általam megénekelt) hasonlóan botrányos Valladolid-Villarrealt is ő vezette...

BK 2009.04.25. 12:08:44

nyomás mindenki megüveggömbözni a láligát a jobb felső sarokban!

gotanfun 2009.04.25. 12:21:20

@Csöncsön:

"Nyilvánvaló volt, hogy velünk sokkal szigorúbb volt a játékvezető. Nagyon ritkán fújt a sípjába, mikor a hazaiak szabálytalankodtak, sárgát pedig szinte sose adott nekik. Bezzeg az én játékosaimnak nem félt a legkisebb szabálytalanság miatt a zsebébe nyúlni, Villa második sárgája pedig egyszerűen nevetséges volt.” - Emery a Deportivo elleni meccs után.

nasteey 2009.04.25. 12:38:11

@BK: Regisztráltam, megtettem a tippjeimet, elküldtem. Remélem minden rendben ment.
(A Gijon elveri az Atleti-t, ugye? :) )

halareaal 2009.04.25. 14:23:39

@Csöncsön:

"Azt hiszem, azért utál itt engem mindenki, mert mindig elragadtatom magam, és önkéntelenül is túlzásokba esem."

megint túlzol. mindenesetre ha a tegnapi beszólásomon akadtál ki, bocsánatot kérek, nem gondoltam volna h komolyan veszed.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.26. 10:32:02

@halareaal:

Igen, én akkor is túlzok, amikor nem akarok. :-)


A Valencia-Barcához: ha most valaki azt hiszi, hogy vesztett két pontot a Barcelona, akkor én határozottan állítom: szerzett egyet. Brutál kemény volt a Valencia (21-9-es szabálytalanság-arány...), és már teljesen nekik állt a meccs. Szóval én már nagyjából elkönyveltem a vereséget, amikor csak sikerült beküzdeni (mert a Barca nélkül César Sánchez kimozdulása nem torkollt volna gólba...) az egyenlítést.

Ha a Valencia a Real ellen is hasonló felfogásban fog játszani, akkor nem lesz ok idegeskedésre.

A Clásico előtt pedig, akármi is történik ma Sevillában, mindenképpen olyan előnye lesz a Barcának, hogy még ha kikapna, akkor is maradna az előnyből. Vagyis minimális lesz a lélektani teher.

kroos 2009.04.26. 11:33:49

@Csöncsön: azért annak van más aspektusa is hogy a barca a sokadik olyan golját lövi hogy a 16-oson belül passzolhatnak ötöt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.26. 11:37:04

@kroos:

Ha megint azzal akarsz jönni, hogy "de az elenfél...", akkor fölhívnám figyelmedet, hogy a Barca hasonló gólokat már lőtt a Sahtarnak, a Lyonnak és a Bayernnek is. Vagyis mindenkinek, akivel csak szembekerültek.

drosiii 2009.04.26. 12:08:37

(@Csöncsön: Bocs, hogy ide válaszolok, de Csöncsön teljesen félreértetted az angol posztbeni hozzászólásomat. Egyrészt az a 39. perces eset nagyon jól tükrözi, hogy nem mernek/tudnak odalépni amikor kell. Ha odaléptek volna akkor se tizenegyes, se szabálytalanság. (főleg hogy végül a 16oson belül szereztek labdát) Amit nem értettem, hogy Messi gyakorlatilag félpályáról indult és onnan kísérte/hátrált a négy védő körülötte. Ha 30 méterre a kaputól próbálják szerelni és becsúszik egy szabálytalanság, még csak lap sem lett volna, így viszont Messi a 16oson belülre került, és ez nála igencsak gólhelyzettel ér fel.

Ezért vagyok nagyon-nagyon kíváncsi hogy egy Chelsea-Barca meccsen ez hogy fog kinézni. Chelsea is fog sztem most elég sokat hibázni ahhoz, hogy Barcanak elég gólhelyzete legyen, de a 16oson belüli passzolgatást nem fogják engedni.

Csöncsön még egy sor csak neked: Barca nagyobb %-ban szerez centerezésből gólt mint a MU ;)) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.26. 12:21:16

@drosiii:

Nagyon nehéz megtalálni Messinél azt a pillanatot, amikor oda lehet lépni neki. Rá ugyanis pont az jellemző, hogy éppen akkor tolja meg a labdát (egy másodperc ezredrésze alatt), amikor a védő odalépne. Vagyis egy becsúszási kísérlet után lehet, hogy egyedül vitte volna a kapusra a labdát.

A Chelsea-meccs bizonyosan nagyon kemény lesz. Ez nem is kérdés. Ráadásul vannak aggasztó dolgok. Ilyen például Abidal, akin nagyon érződött a meccshiány, továbbá Valdésen megint megmutatkozott, hogy sebezhető. Elég valószínűtlen, hogy kapott gól nélkül megússza a Barca. Vagyis elöl kell többet lőni. Szerencsére Iniesta viszont csúcsformába lendült...

drosiii 2009.04.26. 12:37:00

(@Csöncsön: nyilván nagyon nehéz megtalálni azt a pillanatot, de könyörgöm 4en voltak ott. 1 az 1ben tényleg nem szabad Messinek odacsúszni mert egészen kiváló játékos.
A BL-ben pedig a két középpálya harca lesz nagyon nagy, emiatt elképzelhető, hogy kb hasonló játékkép várható mint a tavalyi Mu-Barca elődöntőn. Mindenesetre várom és haverokkal nézzük majd meg egy kocsmában)

nasteey 2009.04.26. 13:05:59

Keményen nyomta a Valencia, de nekem úgy jött le ez a meccs, hogy egy 100%-on pörgő Valencia x-et játszott egy közepes formában lévő Barcával. Nem is emlékszem olyanra, amikor Xavinak ennyi rossz labdája volt. Puyol meg... kész. Biztos nem húzza addig, mint Maldini. :) VV hozta a szokásost, vonalon, reflexben klasszis, de ha egyszer kell kijönni a meccsen, azt tuti elrontja. Messinek alig volt jó csele, labdakezelési gondok, rossz passzok tömkelege. Szóval én nem vagyok túlzottan letörve, mert még így is 90 percig harcoltak a srácok. Ráaádsul ma egy tartalékos Real fut majd ki a RSP-ba, a Sevillának pedig felejtetni kell a 4 gombóc után. :)

SamS 2009.04.26. 15:10:46

A Valencia rájött, hogyan kell játszani a Barcelona ellen. Letámadni, keményen odalépni, keresni az ütközést, nem méterekről védekezni. Nagyon nem ment így a grundfoci, és ha a Chelsea okosan használja ki az Obi Mikel-Essien-Ballack trió fizikumát, akkor kőkemény 180 perc vár a Barcára.

krysal 2009.04.26. 20:57:29

Na, csak meglett. 4pont - és jön az El Classico... Meleg lesz...

T.F.E. 2009.04.26. 21:44:59

nasteey:
Furamód az lett a Sevilla végzete, hogy 4-et kapott a Barcelonától, és sorozatban harmadik vereségét gyűjtötte be.
Nekiugrottak a Madridnak, hogy kiköszörüljék a csorbát, és túlhajtották magukat. 30 perc után már látszott, hogy a Real okosan játszik ez a meccs meglesz. És be is darálták az ellenfelet.
Jöhet az El Classico, ami dönteni fog a bajnokság sorsáról.

gotanfun 2009.04.26. 22:05:30


@T.F.E.: Tegyük hozzá, hogy Jimenez képtelen ezt a Sevillát vezényelni. Folyamatosan küldi előre a fiúkat, majd kezd olyan átszerevezésekbe, ami nyert helyzetből percek alatt kaotikus állapotokat teremt és egy Madrid van olyan jó csapat, hogy ezt könyörtelenül ki is használja. Prieto akkora területet hagyott Raúlnak, hogy Raúl maga sem tudja szvsz. hogy rúghatott ezen a meccsen 3 gólt. A Fabiano csere és a szélek átszervezése meg olyan volt mint 19-re lapot kérni, ami megint csak nem jött be. Kiváncsian várom, hogy Del Nidóék meddig tűrik ezt. Mert esetünkben ez több mint hullámvölgy.

A bíróval semmi gond nem volt. Muszáj volt neki visszafogottan vezetni a meccset, de azért megkérdezném tőle, hogy Higuain dúrva belépőjét miért nem honorálta egy sárgával. Biztos nem a Classicó miatt ááá, biztos nem. ;-)

Kiváncsi vagyok a csapatom kimászik-e a szarból, vagy mard a "majd jövőre". :-)

nasteey 2009.04.26. 23:32:11

@T.F.E.: Sajnos tényleg így van.
Btw, mekkora szánalom volt ez a Sevilla a második félidőben... egy jó megmozdulásuk nem volt, Palop benyalt egyet keményen, aztán 2-3-nál érdekes módon ment 3 passz is egymás után. Akkor meg már minek.

Egyébként még mindig nem félek a Realtól, egyszerűen nem hiszem el, hogy egy x-et ne tudnánk hozni a tartalékos Real ellen. Nem látom bennük azt az erőt, amivel meg tudnák fogni a Barcát. Aztán lehet, hogy nem is kell, majd Fortuna elintézi. :D De akkor is marad az egy pont, és még mennek Valenciába (akik meg majd jól letérdelnek :D ). Mondjuk jelen pillanatban ott tartok, hogy inkább bajnokság és kupa biztosan, mint triplázás bizonytalanul. Az túl szép lenne, ha minden összejönne. Még mindig előfordulhat a kisebbik rossz, és az Arsenal BL-t nyer, és ismét angol döntő... De ha ott vagyunk Európa 4 legjobb csapata között, hozzuk a bajnokságot oda-vissza verve a Realt, plusz 11 év után CdR serleg egy újonc edzőtől, én már maximálisan elégedett leszek.

shinigami 2009.04.27. 09:47:11

vicces azt latni h mar most irogatjak a barca fanok h persze a classicon majd szerencseje lesz a realnak meg elcsalja a biro, utana meg az osszes csapat leadja a pontot stb...

nasteey 2009.04.27. 10:31:58

@shinigami: Mert én mindig megmondom előre.

(kulcsszó: i.r.ó.n.i.a. )

BK 2009.04.27. 14:52:30

8 nap - 3 meccs. most megmérjük a Barca-t grammra pontosan! szerintem meg kell lennie.

a Madrid-dal kapcsolatban valami értetlenséggel vegyülő félelem van bennem, de meg kell csinálni, ezt a Madrid-ot meg kell verni! Pancho vajon megnézi a Classico-t, vagy már végleg kiszeretett? :-)

a Chelsea ellen pedig nem bánnék egy Keita-Touré-Xavi középpályát, keményen odalépve és baltámadóban meg Iniesta-t. pedig bírom Henry anatómiai segédábra koponyáját. így lehet, hogy lenne egy kis zsuga-deficit, de ahhoz, hogy a Barca sokat tudja fényezni a labdát, ahhoz meg kell szerezni és meg kell tartani egy nem túl lányos középpálya ellen.

BK 2009.04.27. 14:54:57

@nasteey: a blog.hu motorba be kellene építeni egy iróniamétert ami megjelenik minden hozzászólás fejlécében.

nasteey 2009.04.27. 15:57:30

@BK: Muszáj lenne, mert sajnos elég sokan érzik. Vagy csak én vagyok szar. :)

A Chelsea elleni kezdőben viszont nem vagyok biztos, Keitanak több gyenge meccse volt idén, mint jó. Persze ha a tavalyi formáját hozná ő kellene oda, így viszont nem tudom. Inkább Iniesta, hogy legyen meg a lendület, Titi meg hadd nyomja elől, az ő rutinja sokat érhet. Jó lenne megúszni kapott gól nélkül, de sajnos nem érzem az erőt.

gotanfun 2009.04.27. 16:09:01


Azt nézem, hogy González Vásquez alaposan oda tette magát a Bilbao vs. Racingon. Vagy 20 sárgát szórt ki és 5 pirosat. Pérez Burrull is érdekes még abból a szempontból, hogy a legutóbbi, Juanfrant szivató Osasuna meccs után nem kapott sípot és lehetőséget, egészen mostanáig, ahol az ellenfél szintén a Real Madrid volt (Lass, Gago és Higuain nagy örömére.)

Csöncsön: "A PD bírói" címmel jöhetne már végre egy blogpost. ;-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.27. 16:15:21

@gotanfun: Higuaín valóban érdemelt volna egy lapot, de nem hiszem, hogy a Real meccse a játékvezetőn múlt volna. Egyszerűen én kérek elnézést, mert belegondolni is szörnyű, hogy Raúl hány gólt vert volna ilyen mezőnyben mondjuk 10 évvel ezelőtt.

gotanfun 2009.04.27. 16:23:43

@pancho_sanza: nem fogom a bíróra. Teljesen megérdemelten nyert a Real. Csak halareal jött itt Burrull-al és eszembe jutott a Juanfranos "kamutizi, és takarodjál zuhanyozni de azonnal" szitu. Azóta nem vezetett meccset. Tegnap kapott megint lehetőséget. Most elég volt neki, hogy a Real vkpinak nem adott sárgát, de az ellenfélnél minden "gyanús" beívelést azonnal befújt. A többit a Sevilla megoldotta. Nevetségesek voltak. De a kiesők még csak most jönnek, na azok ellen lehet még nagyobbat égni. :-) Kiváncsi vagyok, hogy a csapatom mellett mennyire satnyul el ez a PD. Kezdem osztani kiábrándúltságodat.

luqe 2009.04.27. 22:25:00

@pancho_sanza: Annyit, mint idén messi meg etó. Szvsz.

chevyfan 2009.04.27. 23:42:31

@pancho_sanza: ...és mennyit vágna van Nistelrooy? Ő még inkább lesipuskás. Ez a Huntelaar gyerek nem akarja azt mutatni, amiért megvettük, pedig én már tavaly óta könyörögtem, hogy vegyük meg:-) Ha így haladunk, jövőre Tevez is meglesz...

kroos 2009.04.28. 06:59:08

@pancho_sanza:
,,Raúl hány gólt vert volna ilyen mezőnyben mondjuk 10 évvel ezelőtt."

ez a legjobb mondtat amit itt olvastam az utobbi idöben.
Csöncsön, egyébként láttad az arsenal hogy hozta ki a labdát az elsö góljuk elött?
Pedig ök védök ellen csinálták nem bábuk ellen.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.28. 09:51:28

@luqe: a 48, azért kicsit soknak tűnik.

Tika_ 2009.04.28. 10:34:28

esetleg lesz megint "sírni fogtok gecók" típusú kétoldalú beharangozó? amiben mindkét csapat szemszögéből leírjátok vicces stílusban, hogy miért nekik áll följebb? ez egy ötletes kezdeményezés, és néha jó dolgok sültek ki belőle
ja, BL elődöntőkre gondolok, természetesen

T.F.E. 2009.04.28. 11:24:04

gotanfun:
Igen, a Sevilla-Real Madrid meccsen nagyon óvatosan bánt a bíró a lapokkal. Végül is, igaza lett, mert nem fajult rugdosódássá, és amikor végre elővette a lapokat, senki nem vitatta az ítéletet. Azért L. Fabianót vígan ki lehetett volna állítani (vol két kifejezett durva, szándékos megmozdulása), vele ugyanolyan nagylelkű volt a bíró, mint Gago-val és Higuainnal.

És hogy mi lesz a Barcelona ellen? Szerintem senki nem tudja megmondani. A Real arról nevezetese, hogy rossz játékkal is tud gólt rúgni, a Barcelona meg töméntelen helyzetet tud kihagyni. Meglátjuk.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.28. 15:22:36

@pancho_sanza: @luqe: @kroos:

Nem értem, miért volna ez az összehasonlítás dehonesztáló Messire és Eto'o-ra nézve. Sohasem rejtettem véka alá személyes véleményemet, mely szerint Raúl korszakos klasszis volt, számomra az egyik legfontosabb és legnagyobb futballista.

Hogy Messit 22 évesen (és Eto'o-t) már hozzá mérik, az nem elmarasztalás, hanem dicséret.

Még kroosnak: nem tudom, milyen Arsenal-gólról beszélsz. Bizonyára nem láttam. De ha a Boro elleniről, akkor hadd emlékeztesselek, hogy a Bayernt még mindig mindenütt a világon magasabban jegyzik, mint a Middlesbrough-t. Legalábbis egyelőre...
;-)

luqe 2009.04.28. 16:31:58

@Csöncsön: amit írtam azt úgy is értettem, nem volt különösebb hátsó gondolat mögötte :)

Azzal egyetértünk, hogy Raúl nem a jelen, de a mai napig vannak olyan dolgai, amit csak ő tud.

Nyilván nehéz megválni tőle, de ha a 98-2002 közötti időszaknak az az "ára", hogy még 1 évig kirobbanthatatlan lesz a kezdőből, hát legyen.

gotanfun 2009.04.28. 16:33:04


Hagyjuk a Real elleni meccset. Túl vagyok rajta :-) de González Vásquez-t igazán megnézhetné egy orvos. Nézzétek meg a Bilbao vs. Racing meccs összefoglalóját.

Ma BL és szvsz. ezt a Chelseat nagyon alúlértékeli az SZRT. Az az 5 feletti odds meredek kicsit...

gotanfun 2009.04.28. 16:50:01

@pancho_sanza: Szerencsjáték Rt. ;-) Már nem emléxem pontosan, de asszem 5.70 -es a szorzót ad vendég győzelemre. Pontosítsatok ha nem így van. Remélem nem off, de szerintem a Chelsea a Barca szép játéknak kellemetlen egy ellenfele lesz. Ahogy a 'Pool ellen is bizonyították, képesek váratlant húzni. Nagy csata lesz. Kiváncsi vagyok.

pancho, a Sevilla vs Realon állítólag kint volt Marco Branca az Inter sportigazgatója. Escudét és Romaricot figyelte. Mit szólsz ehhez? :) Escudé iránt egyébként komoly az érdeklődés, Romaric szerintem csak egy rossz vicc lehet.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.28. 16:56:51

@gotanfun: az inter eddig kíválóan vásárolt Spanyolországból, Kily, Luis, Santiago, Esteban, Javier, Walter. Kitartóan szeretnek innen vásárolni;)

gotanfun 2009.04.28. 17:53:35

@pancho_sanza: mondjuk Romaric mint az Inter Sissokoja nehezen elképzelhető. :-) Ha Jimenezben látna valamelyik olasz csapat fantáziát annak jobban örülnék. Kétlem viszont, hogy ilyen lenne. ;-)

Vaader 2009.04.28. 18:05:06

@gotanfun: Az oddsoknak elvileg szinte semmi köze nincs a csapatok erősségéhez, mármint akkor amikor megállapítják, meg amikor esetleg korrigálnak rajta. Tiszta matek az egész, ha sokan fogadnak egy csapatra annak lentebb megy az oddsa, ha kevesen annak fentebb.

horas 2009.04.28. 18:07:32

Pancho_sanza Javier alatt kit értesz?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.04.28. 19:34:47

de ha jól emlékszem a két holland gyémántot is Spanyolországból igazolták, aztán náluk be is égett mindkettő. Ronaldo viszont jó vásár volt:)
süti beállítások módosítása