Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

FA kupa - Három dolog az elődöntőkhöz

2009.04.18. 16:45 pote

A BL és az FA kupa között egy apró különbség van, és az az Everton. A tavalyi kiscsapatos elődöntőkhöz képest most három gigaklub lesz ott a Wembley-ben, hogy szórakoztassa a megjelenő kilencvenezer nézőt. Ettől függetlenül jó lesz figyelni az aprócska Evertonra is, mert ők is szeretnének májusban visszatérni az angol futball szentélyébe. Tovább után pár dolog a két párharc elé, megbolondítva egy-egy videóval, direkt a házigazdákhoz igazítva.

Arsenal - Chelsea
1) Az Arsenal a legjobbkor pörgött fel (tavaly ilyenkör főtt le a kávé az Emirates környékén). Hiába volt kevesebb napjuk a regenerálódásra, a stresszmentesebb visszavágó többet jelent, mint huszonnégy óra. Matekosoknak:
(visszavágó) - (stressz) > (24 óra)
2) Ha jobban elmélázunk a két csapat keretén, akkor nem nagyon találunk olyan csapatrészt, amiben az Ágyúsok jobbak lennének. A Kékek védelme egyértelműen jobb, a középpálya sokkal masszívabb, talán a támadósort - Arshavinnal kiegészülve - cserélnénk csak el Hiddink helyében.
3) Tippünk 3-1, mert a kelettizenhéthez Islington sokkal közelebb van.




Man Utd - Everton
1) Fergusonnak rotálni kell, mert belerokkan a keret a háromszoros nyomásba. Így könnyen elképzelhető, hogy a Scholes-Park-Tevez trió a kezdőben találja magát. Ettől több női néző nem fog leülni a tévék elé, de az Everton sem fogja összepisilni magát, vagyis megint C. Ronaldóra marad a feladat, hogy benedvesítse a bugyikat.
2) Rooney és Saha játéka is kérdéses. Pedig mindkettőjük pályára lépése pikáns lenne. Előbbit egy kanál vízben megfojtanák az Everton fanatikusai, utóbbi meg gólokkal hálálná meg, hogy előző kenyéradói megunták a táppénzes papírjainak a könyvelését.
3) Tippünk egy békés 1-1, majd egy bolond félóra, amiből a pályaválasztó fog kijönni jobban, mert ez is a városukból van.

206 komment

Címkék: fa angol fa cup wembley fa kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr341072051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poolfanati 2009.04.19. 19:54:59

amúgy értem én hogy ferguson a rutinosokkal akarta rugatni a büntetőket, de védő nem tud tizit rúgni!(tisztelet a kivételnek). és ha már elfogytak a rutinosok a védők legyenek a végén még az evertonnál. scholes, tevez, anderson, berbatov és csak a legvégén vidics vagy ferdinand.
ez nagy hiba volt fergusontól.

halihalo 2009.04.19. 19:58:50

@nekedX: Ez most mire válasz???

Viszlat 2009.04.19. 20:01:18

Néhány gondolat röviden:

- nem hittem volna, hogy visszasírom Knézy-t, de bizony így van. Ekkora egy zéró közvetítést mint amit ez az akárki csinált, talán még életemben nem hallottam...

- úgy tűnik a fiatalokat is elérte a hullámvölgy, igaz, hogy partiban voltak az Evertonnal, de látva ezt a nulla játékot produkáló Evertont, ez egyáltalán nem nagy szó. És bizony többen is messze alul teljesítettek önmagukhoz képest...

- az egyértelmű, hogy Ferguson úgy ment ma a Wembley-be, hogy vagy összejön vagy nem és én sem vagyok sztáredző, de kéremszépen, két védő az első 5 rugó között? Hát... engedtessék meg, hogy ezt hibás döntésnek tituláljam.

Végül gratulálnék az Evertonnak és sok sikert a döntőben.

mann 2009.04.19. 20:01:29

@poolfanati: A tarcsiból volt a két Pumukli, Foster, Welbeck, Kiko, Gibson. Ehhez képest nem égtünk a fullos Everton ellen, de hát gólt nem lőtt ez a csapat.

A középpálya jó volt a Sonka-Gibson kettőssel, Scholes-szal viszont súlytalan lett. Gibson szélsőként nulla (ismét), meghát Berba sem volt topon. Lazára vette a meccset, a tizit meg végképp. Egy kiadós turbó-hajszárító dukál a lenyalt fejének :). Elképesztő, hogy Fabio megint megsérült, meg elképesztő volt Riley is.
A tizi konkrét volt, de nem fújta be, aztán meg ész nélkül kompenzált.

Az Everton megérdemelte a döntőbe jutást, mert nem kaptak gólt, jól védekeztek és jól rúgták a tiziket is; - Cahill :). Mégegyszer Gratul nekik!

Nem beszélt itt senki treble-ről szerintem, max a sajtó. SAF sem hitt benne, hogy minden fronton jó lesz a csapat a végre. "Marad" a PL-BL kombo címvédésének feladata ;)

Leon Osman 2009.04.19. 20:01:42

@Ferguson: Nos látom savanyú a szőlő, eszetekbe sem jut elvakult glory glorysoknak, h esetleg gratuláljatok az ellenfélnek, inkább jön ez a sablonszöveg, hogy beáldozta, s ha netán elbuknak mindent, akkor mindent beáldoznak? S akkor mit fogsz mondani? A jövő évire készülnek? Ez most így sikerült, nyerhettek vna, de örülök, h nem tették. Mondhatnám én is, hogy se Jo se Arteta se Yakubu... azokkal kell nyerni, akik pályán vannak. Hajrá Everton , szép lesz ez a kék döntő.

Viszlat 2009.04.19. 20:03:41

Ja és Riley volt ismét a leggyengébb láncszem. Nem szeretném a meg nem ítélt büntetőre fogni, hogy elúszott a döntő, csupán szakmailag egy ennyire egyértelmű helyzetet benézni, úgy, hogy a partjelző is tisztán rálátott a szitura, óriási szakmai hiba. No meg ezen kívül még vagy 20 orbitális tévedés, mindkét oldalra.

kutyacica 2009.04.19. 20:05:03

Tavaly ilyenkor ugyanezen a meccsen - akkor a porszmusz ellen - estunk ki utoljara barmibol is, mar ha nem szamolom a szuperkupat, de nem szamolom mert megtehetem :)

Szep sorozat volt, aminek 1x veget kellett ernie. Sajnos teny, hogy kurva idegesito igy kiesni, mert most ket eset lehetseges. Vagy az lesz, mint tavaly, h nyerjuk a masik 2-ot es akkor azon fogok gondolkozni h mi a picsaert kellett pihentetni a fel csapatot, vagy az, hogy nem, akkor meg vegkepp ertelmetlennek fog ez tunni.

Ami biztos, hogy most Ronaldo, Rooney, Fletch stb. valoszinuleg jo ideges. Kar erte. Az Evertonnak jarna talan egy gratulacio, de igazabol mi voltunk balfaszok, nem az ellenfel jo.

Rooney pedig tovabbra sem nyert FA kupat, ha nem tevedek.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.19. 20:06:23

nem akarom újranyitni /:)/ a vitát, hogy most akkor Benítezt vagy Fergusont viseli-e meg jobban idegileg a bajnoki véghajrá, de azért tény, hogy Fergienek volt pár izomból meghozott, tikk-gyanús húzása az elmúlt hetekben, és ez a mai kezdő és a büntetőt lövők listája jól illeszkedik erre a vonalra.

gabenito 2009.04.19. 20:07:18

@Leon Osman: értem, hogy min rinyálsz, de bocsáss meg, ha ez a csapat menne ki a BL döntőre igenis azt mondanánk (jogosan), hogy beáldozta. Mit lehet ezen nem érteni? Inkább örülni kell a sikereteknek, aminek a megérdemeltségében én ugyan nem lennék biztos ellenben az eredményben már azok vagyunk. Ha már itt tartunk nagy gratu (nektek), és legalább neked eszedbe jut belerugni egyet a vesztesbe :)

Viszlat 2009.04.19. 20:09:51

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: abban egyetértünk, hogy volt pár erősen megkérdőjelezhető döntése, de én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ennek a véghajrá az oka. Persze elképzelhető, hogy ekkora rutin ellenére is így van, de szerintem sem őt, sem Benitezt nem viseli meg annyira, hogy erre lehessen fogni a rossz döntéseket.

mann 2009.04.19. 20:14:52

@Leon Osman: Neked meg eszedbe sem jut, hogy ne egy kommentelő alapján ítéld meg az összes többit ;)

Ahogy láttam, a tizik előtt Fergie Fosterrel paktált, a rúgókat Phelan szedegette össze, de lehet, hogy tévedek.

SamS 2009.04.19. 20:15:50

@poolfanati: Ferdinand már többször rúgott be büntetőt. Ennek köze nincs a poszthoz ilyen helyzetben, ez lélekjelenlét, kocentráció és higgadtság. Lehet hogy most a fogorvos szomszéd lazán odaáll és berúgja Rio vagy Cahill helyett, pedig nincs jobb rúgótechnikája.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.19. 20:16:50

Wenger tegnap elbukott egy kupát, marad a BL, 19re lapot kérünk.

Leon Osman 2009.04.19. 20:23:23

@gabenito: én nem a vesztesbe rúgok bele, hanem azokba akik mindenre szokták fogni a vereséget csak arra nem, hogy xarok voltak. Egyik sem volt vmi csodálatos, de azért vmivel jobban játszott az Everton. A tizit tán be lehetett volna fújni, de azért elvileg nem kéne, hogy szükség legyen rá. Azért ilyenekkel dobálózni, hogy D csapat elég badarság. Akkor miért volt Vidic meg Ferdinand a kezdőben pl? Kb nekik lehet köszönni, hogy nem kaptak gólt, fejjel rengeteg párbajt nyertek.


@mann: nem egy ilyen van sajnos, s nem nevesítettem, de elég sok glory gloryst láttam már itt mióta olvasom a blogot.

Ronal-d'oh! 2009.04.19. 20:23:58

22.9 volt a csapat átlagéletkora. :O

SamS 2009.04.19. 20:25:13

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Meg az hogy Machedával két meccset megnyert.

Viszlat 2009.04.19. 20:28:03

@Leon Osman: jópáran gratuláltunk az Evertonnak, de fújd csak a magadét az AKTUÁLIS egy ember miatt, aki nem tette.

Ronal-d'oh! 2009.04.19. 20:31:37

Srácok, fejezzétek már be. Nyilván, ott volt a két kezdő védő, de mellettük kik játszottak? Erre nem lehet fogni a vereséget, kezdhettek volna a nagyok is. De hogy az Everton jobb lett volna? Ez azért erős részrehajlás, kivéve ha a tisztelt figyelmetek a tizikre korlátozódik.

Inkább egy új téma: Tevez egy exkavátor. Csöncsön most biztos örül, igazat adok neki, van itt exkavátor, és pont egy argentin. Wellbeck és Macheda sokkal agilisabbnak tűntek, persze van mit fejlődni nekik is (nem is keveset, Wellbeck tanuljon meg például ballal rúgni).

mann 2009.04.19. 20:33:25

@Leon Osman: Akkor csak a tisztánlátás kedvéért, egy Poolos írta a D csapatot, olvass vissza ;). 6 játékos volt a tarcsiból, nevesítettem is őket.
A többiben pedig Viszlát kommentjét osztom.

mann 2009.04.19. 20:36:05

@nekedX: Wellbeck tanuljon meg például ballal rúgni
:) Mennyire igaz.

Vallom, ha Tevez helyett Wazza játszik, hozzuk ezt a meccset rendes játékidőben. Nem is tudom hány alkalommal anyáztam, mert rosszul/ütemtelenül/későn/rossz helyre/csapattárs mögé passzolt. Tényleg exkavátor volt.

SamS 2009.04.19. 20:37:42

@mann: Sajnos az utóbbi 3 hónapban ez jellemző rá 1-2 meccs kivételével.

mann 2009.04.19. 20:42:23

@SamS: Én is sajnálom, mert csípem, de most úgy érzem, SAF nem fogja megvenni évvégén. 30 gurigáért meg végképp.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2009.04.19. 20:44:07

@Leon Osman: mos nem is az a leginkább mókás benned, hogy úgy világítasz, mint a vakond belsőzsebe, lásd lózungjaid, hanem hogy mire bepötyögöd ezeket a büszkén hisztis általánosításokat, már meg is cáfoltattak. Ugye mennyire muhaha?

Viszlat 2009.04.19. 20:48:17

Egyébként az egyetlen bíztató dolog számomra a meccsben az volt, hogy Vidic ismét hibátlanul játszott. Ferdinand még bizonytalankodott néha, de összeségében ezek jó jelek a továbbiakra nézve.

@nekedX: szegény srác, minden meccsen legalább egyszer a saját lábában esik orra, féltem is, nehogy komolyabb kárt tegyen magában. :)

Lencse. 2009.04.19. 20:58:55

1. Kurva szar meccs volt. :(
2. Kurvára nem volt tizi.
3. Az volt a taktika, hogy Vidic és Kroki mindent kiüt a kapu elől, elöl pedig vagy bevágnak egyet a kölykök, vagy büntetőkkel mennek tovább. Hát nem.

United82 2009.04.19. 21:08:19

2év alatt zsinórban 4 megnyert 11-es párbaj után valahol várható volt h elbukjuk a 11eseket. (majd a BL döntőben újra megnyerjük:)
Amúgy a fél ificsapat remekül játszott amíg bírták erővel Rafael,Fabio,Gibson,Welbeck és Macheda sztem kiröhögi azt aki azt mondja nekik év elején a tarcsi első edzésésn h FA kupa elődöntőt fognak játszani:) De bízonyították h lehet rájuk számítani!
Aki kilógott a csapatból lefelé az PArk és Tevez volt, kritikán alulian játszottak...lehet hogy Martin és Petrucci kellett volna helyettük:)
Vida (és Rio) ma megint megmutatta mi az a Red Wall , és már a Porto ellen is ez volt, szóval úgy néz ki hogy év véglére megint összeállnak és akkor már csak elől kell alkotni és azt majd Ronaldo meg Rooney megoldják:)
Szerdán a Pompey ellen 9friss játékosunk lesz, nem elhanyagolható szempont:)
Félreértések nélkül , nem repesek a boldogságtól, de így el lehet bukni, főleg a kezdőt látva én egy sima 2-0ás Everton győzelmre tippeltem, de megmutatták az Ifik Vidáékkal kiegészülve hogy van bennük spiritusz!
Grat az Evertonnak, de a dőntőben egy full chelsea ellen ez édeskevés lesz...

Ronal-d'oh! 2009.04.19. 21:08:42

Még egy kérdés: az urak szerint Anderson hogy játszott?

United82 2009.04.19. 21:11:40

@nekedX:
szerintem 60percig qva jól!
Utána belefáradt a dolgokba , akkor már a közepesen gyenge titulust kell adnom neki:)
Szóval az egész meccsre kap egy 6ost:)
a Porto ellen 45percig volt jó, ha 2hét múlva eljut 90ig akkor Fabregasnak nehéz percei lesznek:)

Glory 2009.04.19. 21:14:15

@nekedX: ha tevez es welbeck csak egy kicsit is olvassa ando szandekat, magyaran hogy hova is teszi akkor kurta jol. mert voltak olyan beinditasai mint allat de hat tevez megall, welbeck pedig isten tudja hova indult. viszont a vedekezesbol jol kivette a reszet utkozott szerelt.

badblood 2009.04.19. 21:27:25

Lehet, hogy a Chelsea jobban járt volna egy ILYEN Manchesterrel, mint egy ILYEN Evertonnal.

Én sem rúgattam volna a védőkkel tiziket.

Riley egy k*rva nagy f*sz (már ránézésre is), számomra rejtély, hogy mit keres a nagyok meccsein, miért nem a Leauge 1-ben tevékenykedik. :))
Örülök, hogy nem a tegnapi meccset fújta :))
(Remélem a döntőben nem ő lesz a spori)

Lencse. 2009.04.19. 21:36:25

@Rooney82: Könyörgöm, idén ne büntetőkkel nyerjétek a BL-t! :))

@badblood: "Én sem rúgattam volna a védőkkel tiziket." - Ez nem számított. Vidic pl. bepörkölte. AZ összes rúgó közül egyetlen volt, akinek tényleg kötelező lett volna berúgni (nem úgy :) ), erre ő úgy lőtte meg, mint egy kislány.

Tika_ 2009.04.19. 21:40:07

@pote: Thx. Merthogy télleg. (az adott a gép az utóbbi hónapokban amúgy kicsit visszaszorult)
Azért ez a Take That - East 17 kombó ütött :D. Hallgattam is egy kis New Kids-et meg I swear-t, mert szerintem az nst-n érdemtelenül favorizálják a TT-t és E17-et :))).

@mann: ilyen fejjel már megérdemli az FA-kupa döntőt! :)

@Ferguson: "NÉZHETETLEN" Jézusom! :| Ha már te is ezt mondod, akkor tényleg n durva lehetett!
Egyébként bocsánat, nem sebeket akarok feltépni, csak nem tudom pontosan: tavaly nem ugyanígy (kis csapat ellen, B csapattal, vagyis a Szőr eltaktikázta magát) esett ki az FA-ban az MU?

SamS 2009.04.19. 21:51:28

@Tika_: Nem, ott az volt a vicces hogy full erős csapattal álltunk ki az Old Traffordon a Pompey ellen, a gólvonalról sem voltunk képesek begyötörni a labdát, majd egy kontra után kiállították Kuszczakot és már nem volt több cserénk, Rio pedig benyelte a büntetőt. Egyébként ez szerintem nem eltaktikázás volt, amikor Fergie ilyen csapatot küldött ki, nyilván nem gondolta úgy, hogy az esetleges döntőbe jutásért beáldozna egy bajnoki meccset.

Lencse. 2009.04.19. 22:19:07

Mondjuk ahogy Vida nekifutott, én már a Temzébe jósoltam a labdát. :) Aztán 10 méter rohanás után lassított.

Ferguson 2009.04.19. 22:35:04

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Ferguson röhögött és vihogott a játékosokkal a büntetők előtt. Szerintem nem is ő jelölte ki őket, a másodedzők sokkal komolyabbnak tűntek. Ferguson kb. lexarta a büntetőket...

Ferguson 2009.04.19. 22:39:54

@Leon Osman: Nem gratulálok az evertonnak, mert nincs mihez. Az evertonnak helyzete nem volt, pedig megkapták a lehetőséget a sorstól. Lehet, h nem játszott anichebe meg yobo, de azért minőségben ne hasonlítsd már őket a mi hiányzóinkhoz. Abban gondolom te is egyetértesz, h ha a legerősebb united állt volna fel, ezt az evertont sokkal nagyobb valószínűséggel megverte volna, mint a b/c united. Tényleg az az idegesítő, h Fergi dönt és a sztárok lehet bírták volna fizikailag a meccset, de nem volt beleszólásuk a csapat összeállításába. Kiálltunk volna erősen pár fiatallal, valszű továbbmegyünk. Most kiálltunk csak fiatalokkal és nekik is keserű lehet a szájízük, mert szerintem magukhoz képest nem játszottak jól, ráadásul egy vesztes meccs kötődik majd a nagy teljes meccses debütálásukhoz...

Woland 2009.04.19. 22:49:04

nem akarok belekotni a ManU-sokba, csak kivancsi vagyok: szabalyos ugy loni a tizit mint Vidics lette? Ceroni is majdhogynem allandoan igy csinalja, de nekem az remlik hogy nem lehet megtorpanni nekifutas kozben. vagy ez csak legenda?

tutira vannak nem-ManU-s peldak is : ) csak nem ugrik be. de lenyeg az hogy en ezeket egytol-egyig ujrarugatnam!

a lovo jatekos eleve hatalmas elonyben van a kapushoz kepest, erre meg ratenni ilyen szarakodassal nem tul elegans dolog.

Woland 2009.04.19. 22:57:56

@Ferguson:

ne menj mar le Wengerbe! : ) nyogodtan lehet gratulalni, kabe ugyanannyira erdemelte volna meg mindket tarsasag a tovabbjutast. nem arrol van szo hogy rablas tortent fenyes nappal, vagy elcsalta a biro a meccset.

Anichebe-t/Yobo-t pedig ne hasonlitsd Arteta-hoz/Yakubu-hoz, de meg Jo-hoz sem. : )

Ferguson nyilvan ugy gondolta hogy ez a csapet eleg eros ahhoz, hogy megverje a Toffie-kat, ami hatalmas mosolyt kell hogy csaljon minden olyan ember arcara, aki olvasta az oreg tintas tiradajat arrol, hogy Benitez nem tiszteli az Evertont! : ) (ebben a szardobalasban amugy nem foglalok allast.)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.19. 22:59:27

@Woland:

régen volt ilyen szabály, de megváltoztatták, sajnos. teljesen igazad van egyébként.

Viszlat 2009.04.19. 23:23:20

@Woland: öö, nem szerintem gondolta úgy, hanem úgy volt vele, hogy ha meg tudják csinálni, akkor ok, ha nem, nem. Aztán ki tudja...

Ferguson 2009.04.19. 23:38:19

@Woland: tényleg nem gratulálok, mert nincs mihez. Megkockáztatom az utóbbi évtized leggyengébb színvonalú összecsapása volt az angol fociban. Valóban egyik csapat sem érdemelt volna továbbjutást, a döntőben az arsenal érdemelné meg, h rematcheljen a kékekkel...

"Ferguson nyilvan ugy gondolta hogy ez a csapet eleg eros ahhoz, hogy megverje a Toffie-kat," - valóban úgy gondolta és nem is járt messze az igazságtól, mert a "mesterségesen legyengített" united-nek ugyanannyi "helyzetecskéje" volt, mint az "alapból hullagyenge" evertonnak.

Azt meg nem mondanám, h Fergi nem tisztelte az evertont és ezért nem a legerősebb csapatát küldte ki. Pont h tisztelte, mert ezzel "megadta" nekik a reális esélyt a továbbjutásra. Ha a legerősebb united állt volna ki, akkor asszem még a gyengébb forma ellenére sem nagy kockázat azt mondani, h 2-3 gólt verve ütötte volna ki a toffees-t - elnézve a 'ton produkcióját...

Ferguson 2009.04.19. 23:42:39

""I thought it looked a penalty kick," said Moyes. "If I had been the manager I would have been calling for a penalty kick." " - vagyis az ellenfél menedzsere is elismeri, h jogos lett volna a büntető.

""I have got to praise Manchester United because they gave us a real hard game. I know on another day they could have put another team out and it could have been even harder." - ez pedig azt bizonyítja, h Moyes a helyén kezeli ezt a meccset. Ő is tudja, h a united a legerősebb tizenegyével valszű xarrá verte volna őket, csak éppen nem ezt mondta szó szerint... :)

Ferguson 2009.04.19. 23:58:44

"We had two teams in mind after Wednesday’s win in Portugal, with one leaving out two or three players but having watched the game yesterday (Chelsea's semi-final versus Arsenal), I thought the pitch looked heavy and dead," Sir Alex told MUTV.

"What I couldn’t afford was extra-time with my strongest team, with our programme coming up. We’ve got games on Wednesday, Saturday, Wednesday, Saturday lunch-time (at Middlesbrough) and then Tuesday. I had to make a change some time.

"Knowing the young players' temperament, their quality and their energy, I thought it was the right thing to do. Obviously I’m going to have some critics but I think the fans know this club is built on young players getting an opportunity.

"We wanted to give them an opportunity today. I know that in whatever games we’ve got in the run-in, we can play the likes of Macheda, Welbeck and Rafael without any question at all."

Woland 2009.04.20. 00:49:48

@Ferguson:

"Azt meg nem mondanám, h Fergi nem tisztelte az evertont és ezért nem a legerősebb csapatát küldte ki. Pont h tisztelte, mert ezzel "megadta" nekik a reális esélyt a továbbjutásra. Ha a legerősebb united állt volna ki, akkor asszem még a gyengébb forma ellenére sem nagy kockázat azt mondani, h 2-3 gólt verve ütötte volna ki a toffees-t - elnézve a 'ton produkcióját..."

bocs, de ez mar-mar Monty Python-i szint. : ) inkabb nem is szedem darabokra.

az meg hogy az ellenfel edzoje azt mondja hogy a partvonalrol neki is tizenegyesnek tunt nem bizonyit semmit azon kivul hogy kurvara boldog. en csak ismetlesen csiptem el, de olyan szogbol volt hogy en nem tudtam eldonteni mi tortent. annyi valoszinunek tunt hogy a ladbahoz nem ert Jagielka. nadeviszontakkor volt egy szituacio amikor Cahill siman megelozte Vidicset a kezdokor manchesteri felen es egyedul torhetett volna kapura, a szerb vedoisten meg homoritott egy Ceronisat - vagy StevieG-set, RvP-set, Drogbasat kinek mi tetszik - a biro meg lefujta.

az tuti hogy a semminel tobbet jatszott volna egy Ronaldoval, Rooneyval, Berbatovval (elejetol) felallo United, de hogy boritekolhato lett volna a ket-haromgolos siker az kerlek ordas baromsag. : )

az meg teljesen ertheto hogy pihentet par embert, de egybol a benitezezes utan komikusan hatott.

chrisred 2009.04.20. 06:16:47

@Ferguson: "Azt meg nem mondanám, h Fergi nem tisztelte az evertont és ezért nem a legerősebb csapatát küldte ki. Pont h tisztelte, mert ezzel "megadta" nekik a reális esélyt a továbbjutásra."

Már ne haragudj, de ennek a teljesen aberrált okfejtésnek a pontos jelentése az, hogy small team állt ki a small team ellen. :)

Bluenose 2009.04.20. 07:20:21

@Ferguson: Te nem tudsz veszteni. Szánalmas ez a rinyálás amit előadsz.

Ebben a szezonban a Goodisonban 1:1 lett a Traffordon, meg 1:0-ra nyert a MUFC egy 11-essel. Hol itt a2-3 gól???

Mi az, hogy nem volt az Evertonnak helyzete? Vaughan hagyta ki a meccs ziccerét.

Ferginek magánügye, hogy mivel áll ki, de ha Ő 5 ifit nevezz, azért ne az Evertont köpködjük már.

Viszlat 2009.04.20. 07:28:39

@Woland: cáfolj meg ha tévedek, de a "benitezezés" alapja nem a kezdő 11 milyensége volt, hanem a meccs közbeni viselkedése. Viszont így nem igazán értem, miért is vicces az, hogy a fiatalok kaptak lehetőséget, mikor a kritika Ferguson részéről nem a csapatfelállást kezdte ki.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.04.20. 07:58:43

@Ferguson: oké, értjük mi, értjük, a MU egyébként nyert volna, mert erősebb, csak most nem jött ki, hiszen pihenni kell.

Indítunk egy gyűjtést kupamásolatra, elpostázzuk a replikát Fergienek.

Csak hagyd már abba :-/

chrisred 2009.04.20. 08:11:48

@Viszlat: Meccs közbeni viselkedése?

"Ferguson röhögött és vihogott a játékosokkal a büntetők előtt. Szerintem nem is ő jelölte ki őket, a másodedzők sokkal komolyabbnak tűntek. Ferguson kb. lexarta a büntetőket..." (a la Ferguson)

Leon Osman 2009.04.20. 08:20:51

@Ferguson:
Én nem kétlem, hogy a Manu jobb csapat, nem hiába vannak ott ahol. Az Evertonnak egyszerűen nincs annyi minőségi játékosa, hogy megengedhesse, hogy a tarcsit küldje ki a pályára, így is Rodwell és Gosling már elég sokat játszott. Összesen van egy kb 20-as keretünk, amiből bőven akadnak sérültek. Most különösen nagy érvágás, hogy se Arteta se Yakubu nincs és nézd meg hol állunk...Így is stabilan tartjuk a hatodik helyet,s ha a Villán múlik újra összejöhet az ötödik. A borzalmas szezonkezdés után szerintem nem rossz... Nem igazolunk 20 millióért Naniféléket, ennyi pénzből vettük meg összesen Yakubut, Artetát , Lescottot meg Cahillt s azért mostanában elég szoros meccset játszik a két csapat, még Rooneyval és Ronival is... Az meg egyszerűen nevetséges, hogy nem volt helyzetünk. bejött Berba, Scholes, Evra mégse történt semmi. Rájuk igazán nem mondhatod, hogy tarcsis. Park meg nem az a c kategóriás focista...


@Parraghramma.: én inkább sírnék a helyedben, hogy a meccs helyett ezzel foglalkozol...

undertow 2009.04.20. 08:33:14

de szép kék lesz a wembley május végén :)
grat az evertonnak, kemény meccs lesz.

Walmer 2009.04.20. 08:43:56

Egyetlen kommentet sem olvastam el, viszont mid2 meccset láttam.

Az Arsenal- Chelsea meccsnél jobbat idén még nem láttam. Egyszerűen brutális volt az iram, kegyetlen a Chelsea középpálya. Így kell elintézni egy "fineszes" középpályát. Alex valami zseniális volt, teljesen eltüntette Adebayort, meg aki épp mellette volt. Lampardra pedig szavaim sincsenek. Hihetetlen ahogy játszott. Labdákat szerzett, ütközött és olyan zsugákat adott, hogy az hihetetlen.
Ha a Chelsea ezt a formát és játékot tartani tudja, a Spanyol bajnokság elsőjének nem sok momentuma lesz.

MU-Everton. Kőszar meccs, egy a FA kupát magasról leszaró Fergie és egy qrva összeszedett Everton. Max respekt e kékeknek, a MU meg menjen a francba.

SimiTomi 2009.04.20. 09:07:25

@Walmer: Az MU beáldozta a FA-kupát a többi eredményért - bár ez sem teljesen igaz, az Evertont ennek a csikócsapatnak is vernie kellett volna, könnyedén...

Ferguson 2009.04.20. 09:11:06

@Bluenose: milyen rinyálást adok elő te szerencsétlen...? Bemásoltam az edzők meccs utáni nyilatkozatát, h mindenki kedvére szemezgessen és vonja le a következtetéseket... Aki rinyál, az te vagy.

@JClayton: detto... Hagyjam abba? Ki a tököm vagy te, h rendreutasítasz? Ez egy szabad fórum, ahová moderált körülmények között azt írok és annyit, amennyit akarok... Fergi-nek pedig nem kell másolatot küldeni, ugyanis az angol klubedzők közül neki van a legtöbb FA kupája. Nem tudom kinek szurkolsz, de a te csapatodnak is küld biztos egyet mutatóba gyereknapkor :)

@Leon Osman: scholes nincs formában, evra védő, berba sincs formában. Nem a neveket kell nézni a focista kategóriájának meghatározásakor. Ha behozta volna rooney-t, ő majdhogynem egyedül többet ért volna, mint scholes, berba együttvéve. Na mindegy, veled nem vitatkozok tényleg, mert az everton-t nekem nem tisztem megítélni és nem is akarom. Téged becsüllek, h nekik szurkolsz. Jó nekik, h ott lehetnek a kupadöntőben... Üdv

Walmer 2009.04.20. 09:20:47

@little_red_devil_on_board: Aztán nehogy pofára essen, mint a Villa, hogy beáldozott mindent egy 5. helyért...

Walmer 2009.04.20. 09:22:19

@little_red_devil_on_board:
Evertont ennek a csikócsapatnak is vernie kellett volna, könnyedén..."

Ezt most hogy is? A bajnokságban mit is játszottak? 1-1, 1-0 talán? A nagycsapattal? Ebből az egyik góljuk büntető?

SimiTomi 2009.04.20. 09:24:20

@Walmer: Teljesen jogos, amit mondasz, magam is ezen izgulok. Ráadásul a forma sem az igazi, ugye.

SimiTomi 2009.04.20. 09:25:10

@Walmer: Ha láttad a meccset, akkor azt is láttad, hogy ez egy könnyedén verhető Everton volt.

Walmer 2009.04.20. 09:51:09

@Ferguson:
Nézd, én elhiszem, hogy nagy ManU fan vagy, de tényleg védhetetlen az, amit most védeni szeretnél

Ronal-d'oh! 2009.04.20. 09:51:30

Azért egy-két MU szurkoló kicsit elszállt az utóbbi 1-2 szezon eredményei alapján. Szerintem ha nem barna gatyával áll ki az Everton, nem biztos, hogy hosszabbítás lett volna.

Ha meg ti kékek röhögtök 2-3 gólos győzelmen, akkor csak annyit mondok, hogy egy 17 és egy 18 éves játékos is ki tudta gurigázni a védelmet, akkor vajon Roo és Ron mit csinált volna?

(jjaaaaj, a végére belőlem is előtört a vörös ördög :))

Walmer 2009.04.20. 09:54:37

@little_red_devil_on_board: nem mutattak sokat ez igaz, de a számukra óriási tét miatt nyilván óvatosabbak is voltak. Az Everton nem egy szupercsapat, de qrvára szervezett egy alakulat. Hidd el, a manchesteri első csapatnak is lett volna gondja mire feltöri a védelmüket.

davidmoyes 2009.04.20. 09:55:09

Ez valóban egy verhető, tartalékos Everton volt, egy még tartalékosabb MU ellen. Egy kupaelődöntőre fáradtan is fel kell tudni pörögni.. ..lehet, hogy sir Alexnek nem most kellett volna rotálni.
Mindegy, mi az életünkért küzdöttünk, ahogy mindig.
A MU talán jobban megérdemelte volna (jobbak voltak a mezőnyben, többet lőttek kapura, tizi, stb)
Gratulálok a Manchesternek, jók voltak.
Számomra ma megint meghalt Góliát. Ez (is) a futball csodája. Köszönöm kékek!!

luis garcia 2009.04.20. 09:58:29

@Ferguson: te néha olyan kemény ellentmondásba tudsz keveredni saját magaddal, hogy hihetetlen. szidod itt Benítezt azért, mert az Everton taktikájára a "small team mentality-t" használta, ami ugye nem azt jelenti, hogy kiscsapat, hanem hogy úgy játszottak mint egy kiscsapat..
utána meg természetesnek veszed a borvirágos magatartását a tizik előtt :
"Ferguson röhögött és vihogott a játékosokkal a büntetők előtt. Szerintem nem is ő jelölte ki őket, a másodedzők sokkal komolyabbnak tűntek. Ferguson kb. lexarta a büntetőket..."

ennyi. szerintem itt és most fejezz be minden vitát mert csak rosszul jöhetsz ki belőlük..

dann (törölt) 2009.04.20. 10:00:41

A lényeg: a ManU-nak -1 kupa. Remélem így járnak a BL-el és a bajnoksággal is.

dann (törölt) 2009.04.20. 10:01:25

@luis garcia: na OTT VAN EGY HATALMAS PONT!

SimiTomi 2009.04.20. 10:19:07

@Walmer: Én ezt nem is vitattam, ezt mutatja ugye a bajnokságbeli két meccsünk.

Viszont az "első" csapat sokkal inkább együtt van, sokkal tapasztaltabb játékosok, hamarabb elfárasztották volna az Evertont, s onnan meg jöhet a dara...

drosiii 2009.04.20. 10:24:33

@luis garcia: @Walmer: @dann: @Leon Osman: Ne Fergusonnal vitázzatok, inkább olvassátok el ezt: drosiii 2009.04.19. 19:54:51

luis garcia 2009.04.20. 10:59:46

@drosiii: nekem nem ezzel van bajom, csak ne szidja már olyanért Benítezt, amiért Fergusont dícséri.

poolfanati 2009.04.20. 12:36:14

nincs is annál jobb mint krumplistészta evés közben a kommenteket olvasni, ahol valaki mondott egy rossz szót és 20-an ugranak rá és cincálják szét.:D

poolfanati 2009.04.20. 12:38:06

@Ferguson: "Nem tudom kinek szurkolsz, de a te csapatodnak is küld biztos egyet mutatóba gyereknapkor :)"
annyira szánalmas úgy ellenérvelni, hogy a másik csapatát "szidjuk", hogy az enyém jobb bibibí...

luis garcia 2009.04.20. 13:17:47

@poolfanati: azért ráugrasz 21.-nek is látom :)

Ferguson 2009.04.20. 13:58:42

@Walmer: én nem védek senkit és semmit... Kritizáltam a csapatválasztást és kritizáltam a meccs színvonalát. Mind a kettőt joggal vmennyire szerintem...

@poolfanati: nem én kezdtem :)

@luis garcia: Ferguson nem az evertont nem vette komolyan, hanem a saját csapatát se. Ez a tiziknél bebizonyosodott és ezért voltam csalódott a csapatválasztás miatt. Jah, és engem ne félts, h h jövök ki a vitákból. Az legyen az én bajom... Üdv

Ferguson 2009.04.20. 14:05:00

@luis garcia: azért van különbség aközött, h benitez az everton esetében small team mentality-ről beszél és h Ferguson "hozzá sem szól" az evertonhoz. Egyetlen meccs utáni nyilatkozatában sem említette meg. Remélem érzed a különbséget... Az meg, h a csapatát h állítja össze, az nem az ellenfélnek szól, h lenézi-e v nem, hanem a saját döntése, amit úgy érez, h jó a csapatnak. Úgy érezte, h az jó a csapatnak, ha a b csapatot küldi fel, hát elfogadom. Más kérdés, h a szurkolók többsége csalódott volt, dehát tegnap délután úgy látszik Ferguson-t nem érdekelték a szurkolók sajnos :(

luis garcia 2009.04.20. 14:21:24

@Ferguson: ha már itt tartunk. abban nem látok kivetnivalót, hogyha Benítez "small team mentalityről" beszél. teljesen jogos volt. viszont saf azért egy gratuláció erejéig megemlíthette volna az Evertont.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.20. 14:58:58

Vicces egyébként, hogy itt a Benitez vs Ferguson "mindgames" ről megy a vita, meg hogy ki mire tartja az evertont. Közben Moyes a meccs előtt beszólt a bírónak, hogy nem örül neki, mert köztudott MU szurker, aztán mit ád az ég, a MU nem kapott meg egy jogosnak tűnő büntetőt..... All can play this game :-)

Szerintem egyébként Fergie nem akkora ász, amiennyire itt is, meg mindenhol fel szokás szo*ni, természetesen óriási karakter és hatalmas tudású edző, de azért nem úgy van, hogy ő a berserker, a többieknek meg a god-cheat sincs meg........

chrisred 2009.04.20. 15:08:52

@Ferguson: Van különbség, de pont fordítva, Ferguson vasárnapi összeállítása épphogy ellenfél és meccsfontosság függő volt, a Chelsea ellen vagy egy BL döntőben biztos nem így állt volna ki. Míg Benítez akár a Barca esetében is small team mentality-t emlegetne, ha beállnának bekkelni, viszont az Evertonnál is értékelte a pozitív játékstílusát a januári bajnoki után ("Credit to Everton, they were attacking and very dangerous.").

Ronal-d'oh! 2009.04.20. 16:18:43

@michellewild: Ügyes vagy! Kapsz virtuális kockacukrot, melyet már postáztunk az e-mail címedre!

Bluenose 2009.04.20. 17:14:49

@Ferguson: Mehe ez már érvelés. Mi van a 2-3 góllal, a nem volt helyzettel, meg az összes többi baromsággal, amit összehordtál?

És, hogy miért rinyálsz? Azért mert kikap a csapatod és képtelen vagy azt mondani, hogy gratula és mindenféle kifogással jössz amik nem valósak, másrészt saját magaddal is ellentmondásba keveredsz.

Ferguson 2009.04.20. 17:34:22

@Bluenose: már megint te rinyálsz, vedd már észre... Pihenjél inkább :) Üdv neked

Viszlat 2009.04.20. 17:34:57

Újra megnéztem a meccset, normális minőségben és normális kommentárral. Igazából így azt kell mondjam, hogy az igazi gratuláció az Everton védelmét illeti, pár esetet kivéve nagyon jól eltűntették Macheda-t, Tevez többnyire vissza volt szorítva a középpályára (bár néha nála nem tudni, hogy tulképpen melyik poszton is játszik, de olyan érzésem volt, hogy most előrébb szeretett volna).

A MU részéről pedig szégyenletes, hogy a 70. percben 5-10 másodpercig kell Teveznek a középpályán tartani a labdát mire az első pár lézengő utoléri a támadást. Majd meglesem a reserve csapat beosztását, de ha nem játszottak 4 meccset az elmúlt két hétben a fiatalok, akkor ez egyszerűen megbocsájthatatlan.

Ez a vereség nekem valahogy jobban fáj mint a Pool elleni, de még nem fogalmazódott meg bennem igazán jól, hogy miért van így...

poolfanati 2009.04.20. 17:40:28

@Viszlat: azt a meccset el lehetett veszteni, bővel belefért egy vereség.
amúgy valaki mondta hogy egy ilyen D csapatot nem szabad ilyenkor pályára küldeni, hiába akar ferguson pihentetni. csak az uccsó fordulóba szabad, ahol egy döntőre pihenteti a csapatot.
tévedés! akkor se szabad, ilyen csapatot nyáron a legeslegelső felkészülési meccsen szabad csak!

poolfanati 2009.04.20. 17:43:26

igaz hogy adebayor és van persie lesérült és holnap nem játszanak?
szegény arsenal, kurva sok sérültjük van...
wengernek nagyon rossz háttérszemélyzete lehet, kéne egy kis frissítés.

SamS 2009.04.20. 17:55:39

@Viszlat: szerintem pont a fiatalokkal nem volt gond. ilyenkor nem tőlük kell várni a csodát, ellenben Tevez és Park iszonyat gyengék voltak, pedig nekik ilyenkor felfelé kéne húzni a csapatot.

@poolfanati: ha a tegnapi vereség a következő 4-5 meccsen frissebb csapatot és több pontot eredményez, akkor megérte - és így is tovább kellett volna jutnunk.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.04.20. 18:46:42

@poolfanati: jaja, de ha Eduardo játszik és nem a dán, akkor nem lesz minőségbeli különbség. A védelembe visszatér Sagna.

és Gerrard lesz nálatok?

crouchy 2009.04.20. 20:43:37

én sajnálom h kiesett a MU. egyrészt az everton ellen játszottak, szóval talán ez az egyetlen alkalom mikor egy kinti őspudli is sajnálná, másrészt meg jobb lett volna ha van még egy nehéz meccsük. De legalább volt hosszabítás.

macca17 2009.04.20. 21:53:59

@crouchy: én az evertonnak drukkoltam, pedig elég komoly pudlinak tartom magam. amennyire tudom, pont liverpoolban nincs olyan éles szembenállás a két városi csapat szurkolói között. a május 30-i fa-döntő pedig már a bl, és a pl után van.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.20. 23:16:17

@crouchy: Mörziszájd van, Pool-Everton gyűlölködés nincs. Inkább csak csípkelődések mennek, de rengetegen mindkét klubnak szurkolnak. Aki Pool szurkolóként utálja az Evertont, az nem nagyon ismeri a két klub múltját...

Lencse. 2009.04.21. 00:18:54

@donnelly: A kérdésem, hogy Rooneyt Liverpool vörös, vagy kék felén utálják jobban? :)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.21. 09:18:14

@Lencse.: Szerintem egyformán utálják, bár az Everton ellen többet vétett:)

Lencse. 2009.04.21. 10:47:15

@donnelly: Egyébként itt előjöhet belőlem a pökhendi unitedes, ha megjegyzem, hogy milyen elbaszott buzi egy csapat az, ahol még a lokális ellenfelet is szeretik. :D

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.21. 14:50:15

@Lencse.: Avagy mennyire tiszteletre méltó egy olyan alakulat, akiket még a helyi rivális sem utál?:)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.21. 15:09:58

@donnelly: @Lencse.: A buziság tiszteletre méltó....? Vagy a tisztelet a buzik gyengesége...? Mire akartok ti itt kilyukadni ?!?!


;-)

poolfanati 2009.04.21. 15:23:46

pöte: hétközi csonka forduló jóslatok nem lesz?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.21. 15:35:53

@morphine: Nem tudom, de Te véletlenül nem egy olyan csapatnak szurkolsz, ahol a nagydarab fekák késve, félmeztelenül jönnek ki a második félidőre, mert megfeledkeztek magukról?:)))

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.21. 16:03:25

@poolfanati: Most mit kell azon megjósolni, hogy az Ágyú elsüllyeszti a livepudli bajnoki ábrándok ingó bárkáját...?

;-)

Szerintem egyébként jó esetben 2-2, de ha őszinte akarok lenni, l'pool győzelem a valószínűbb - ha másért nem, hát azért mert ti nem játszottaotk a hétvégén a wembleyben.....

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.21. 16:21:30

@donnelly: és ha tudnád, mit kellett kibírnia a cctv kezelőjének, aki az egészet végignézte, rögzítette, aztán persze nem adhatta el............

;-)

Persze akik E17 meg TT videókat tesznek angol posztba, azok ne csodálkozzanak, ha megtapizzák őket a férfivécében...... :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.21. 19:38:10

@morphine: Nem véletlen, hogy nálam a Pantera az alap a skót posztban, ami majd lesz is egyszer...:)
süti beállítások módosítása