Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bulvár SPL

2009.04.09. 22:15 donnelly

A Rangers, és főleg Walter Smith nem sokat tökölt, egyszerűen véget vetett Barry Ferguson és Allan McGregor Glasgow-i karrierjének. A vasárnapot átpiáló játékosok az Izlanddal lejátszott VB-selejtezőn égették le magukat és klubjukat, így többé nem tartanak igényt játékukra az Ibrox Parkban. Hét fordulóval a vége előtt vezet a Celtic, László Csaba már lapátolja a sódert a Hearts pozíciójának véglegesítéséhez, míg a Kilmarnocknál kezdhetnek aggódni. Tovább után botrány és a 31. forduló dióhéjban.

Az egész úgy kezdődött, hogy a skót válogatott jól kikapott Hollandiában, majd hazautazott. A meccs másnapján, tehát vasárnap, Barry Ferguson - a Rangers kapitánya, aki tizenharmadik szezonját tölti a klubnál - és Allan McGregor, a glazvég alakulat kapusa, mintegy nyolc órás piálással kezdték a regenerálódást és az izlandiak elleni felkészülést. Erre nem is lehetett más George Burley szövetségi kapitány válasza, mint hogy kitette őket a keretből, de ott szúrta el, hogy nem zavarta őket egyből haza. A két gyökér helyet foglalhatott a szerdai VB-selejtezőn a skót kispadon, a fotósok meg természetesen őket vették célba - ki mást egy hasonló incidens után? A két játékos pedig a feléjük irányuló figyelmet mutató- és középső ujja feltartásával honorálta - ez angol anyanyelvű országokban ugye a "F*ck you!" (egyik) egyezményes jele (eredete egyébként a százéves háborúig és az angol íjászokig nyúlik vissza) - ami egyrészt közfelháborodást keltett, másrészt pedig azt eredményezte, hogy kipakolhatták szekrényeiket a Rangers edzőközpontjában, mert már nincs rájuk szükség, és a nyáron költöznek.

Ferguson egyébként a Brit Birodalmi Rend Tagja (MBE) és a Rangers Halhatatlanjainak egyike, így mindenképpen arányos a büntetés vele szemben, hiszen reprezentatív funkciókat is el kéne látnia - a világon mindenütt klubját és az Egyesült Királyságot képviseli, tehát az a minimum, hogy ne fakjúzzon kedvére, úgy hogy még a gyerekek is láthatják...
McGregor már nem ilyen nagy hal, de ő is mehet a levesbe, és a 30, illetve 50 ezer fontos büntetés, melyet jótékony célra fordítanak, sem sok, Fergusonnál még ez is lehetett volna több, de arányaiban rendben van.

 

31. forduló

Két remi, a DUNDEE-HIBERNIAN (2-2) és a MOTHERWELL-ABERDEEN(1-1) azt jelentette a Kilmarnockot otthon legázoló Hearts számára (3-1), hogy hét fordulóval a vége előtt hét ponttal állnak a két főellenség előtt. A Tannadice Parkban Nish az első tíz percben betolt kettőt, és ezeket csak a második félidő végére tudta semlegesíteni Craig Levein legénysége. Dénes végig pályán volt és Mixu lett a hónap mánágere.

Eközben a Celtic négyet gurított a Hamiltonnak, úgy hogy még Vennegoor of Hesselink is betalált, a középkor óta először. CELTIC-HAMILTON 4-0.

Az Invernessnek úgy tűnik, jót tett hogy kicsit megszabadultak Terry Butchertől, amíg ő a válogatottnál tevékenykedett, mert legyőzték a szintén bennmaradásért küzdő St Mirrent, ráadásul Morais duplájával fordította meg Dorman korai vezető gólja után az állást. INVERNESS-ST MIRREN 2-1.

Amitől pedig a forduló egyértelmű győztesévé lép elő a felföldi bagázs, az a gondterhelt Rangers soványka sikere Falkirkben - Boyd sokadik góljával nyertek vasárnap a kékorrúak Közép-Skóciában. FALKIRK-RANGERS 0-1.

 

Két elmaradt mérkőzés

A Rangers St Mirrenben is egy góllal győzött, Boyd ismét betalált (már nem is számoljuk), tehát a botrány óta két küzdelmes meccset tudott hozni a protestáns társulat, amin nem is csodálkozunk, hiszen Barry Ferguson lábadozásának idején (nyár vége-ősz) Mendes vezérletével szárnyaltak, a hajrától sem féltjük őket kapitányuk és első számú kapusuk elvesztése ellenére - a második gólt a Ferguson helyére bekerült Edu szerezte. ST MIRREN-RANGERS 1-2.

A Celtic ugyanazt csinálta a Falkirkkel, mint a Hamiltonnal, VoH ismét gólt szerzett, és ezzel a kelták gólkülönbsége néggyel jobb, mint vetélytársuké, ami még fontos lehet a végén. CELTIC-FALKIRK 4-0.

 

A 32. kör programja:

Szombat
Hearts-Celtic, 13.30
Aberdeen-Inverness, 16.00
Hamilton-Dundee, 16.00
Kilmarnock-Falkirk, 16.00
Rangers-Motherwell, 16.00


Hétfő
St Mirren-Hibernian, 20.45

17 komment

Címkék: d skót rangers spl barry ferguson

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr451054223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.09. 23:19:41

ha már a rangers nincs az uefában, egy kiskót hír legyen e napon :)

ki kéne menni skóciába egy meccsre... meddig tart a szezon?

BruceWayne 2009.04.09. 23:21:29

"hiszen reprezentatív funkciókat is el kéne látnia - a világon mindenütt klubját és az Egyesült Királyságot képviseli"

iszik, balhézik, fuck you-zik, el nem tudom elképzelni hogyan tudná valaki ennél jobban reprezentálni a szigetországi labdarúgók világát... :-)

ja, a csoportos nemi erőszak,a szerencsejáték verdalezúzás, verekedés az kimaradt.....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.09. 23:25:45

@Nerazzurri: meg a tippmix:) de ezt Neked jobban kéne tudnod, hogyan lehet ezzel a módszerrel bajnokságot nyerni :)

bocs, magas laszti volt:)

BruceWayne 2009.04.09. 23:30:36

@imici77: hehe, igen, bár én ilyen tekintetben nem mennék bele, csapatoknak szurkolok nem bajnokságoknak, szóval nem sértődtem meg :-)

szbszig 2009.04.10. 07:51:17

Kövezzetek meg, de valahogy NAGYON nem érzem egy súlycsoportban itt a dolgokat. Egyrészt a 30 ezer fontos büntetés, ami kb. a heti fizetésüket se teszi ki, egyszerűen nevetséges ahhoz képest, hogy örökre eltiltották őket mindenhonnan. Másrészt maga az örökös eltiltás is nevetséges büntetés egy darab italozásért és egy darab bemutatásért. NEM EMBERT ÖLTEK, hé (bár egyes helyeken szerintem még az se vonna maga után sporttól való eltiltást), csak elment a kedvük az egésztől látva, hogy Amszterdamban hogy elverték őket, hiába készültek annyira, aztán meg a következő meccsen, gondolom, megunták, hogy a fotósok végig csak az ő képükbe tolták a kamerát. Amit tettek, az kb. annyi, amennyit bármelyik unatkozó celeb, beleértve a nagy becses királyi család tagjait is, rendszeresen elkövet egy-egy görbe este során a paparazzik gyűrűjében. De jó, egye fene, büntessék meg őket, elvégre nekik nincs mentelmi joguk, meg ők nem a királyi palotába születtek, hogy ne lehessen leváltani őket, bármit is tesznek. Viszont akkor valami arányos büntetést kapjanak már, mondjuk tiltsák el őket a válogatottól a mostani selejtezősorozat végéig, meg rendeljék be őket közmunkára, hogy legyen idejük elgondolkozni tényleg (mert a pénzbüntetés ilyen célra nem használ), de nem most kettétörjük a pályafutásukat és az életüket rögtön...

probinho10 2009.04.10. 08:37:08

@szbszig: ezzel én is egyetértek, felesleges keménykedés ez. most biztos velük akartak példát statuálni, de ezzel az erővel a fél brazil válogatott már el lehetne tiltva. no mindegy. egyébként volt valami fordított V-betűs mutogatás is. úgy értem, hogy a tenyere az arca felé volt. bár az nem tom mi a rossebet jelent.

az ájkentdenszt meg adom. ;)

Azazello007 2009.04.10. 09:51:45

@szbszig: nem törték ketté a karrierjüket, mert ha jól értelmezem, csak a Rangersnél nem tartanak rájuk igényt, nem tiltották el őket a futballtól.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 10:31:25

Pontosan, csak a Rangers nem tart rájuk igényt, még a válogatottba is visszatérhetnek.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 11:35:25

@donnelly: Illetve most egészen pontosan úgy áll a helyzet, hogy örökre el vannak tiltva a válogatottól (pia+mutogatás=örökös ban), de ez még változhat, tehát a döntéshozók se gondolták még végig a dolgot...:)

sundin 2009.04.10. 11:41:08

Mi ez az iwiw kép? broáf

brabham · http://mogyorod.blog.hu 2009.04.10. 11:49:08

@sundin:
ADATLAP

Ferguson Barry [Mackóka]

Születési név: 1978
iWiW ismerősök száma: 6543
iWiW város/ország: Glasgow, Egyesült Királyság
Nem: [nem látható]
Családi állapot: részeg
Életkor: 31
Magamról: szeretek iszogatni, sárga lapot kapni és üvöltözni. Utálom a Celticet.
Anyanyelv: skót angol

Munkahely: [nem látható]
Előző munkahelyek: Rangers FC, Blackburn Rovers

tb 2009.04.10. 13:51:12

@szbszig: elvileg csak a válogatottól tiltották el őket örökre, de, ha jól emlékszem volt már rá példa a foci történetében, hogy visszavontak örökre szóló eltiltást (most hirtelen Sztoicskov életre szóló eltiltása ugrik be, vagy Rossié, akié talán nem örökre szólt, de a VB miatt csökkentették a büntetést, ha szükség lesz rájuk, majd módosítanak) egyébként abban egyetértek, hogy súlyos a büntetés ez az eltiltás, viszont a pénzbüntetést nem keveslem, és a Rangerstől való kirúgást sem értem, ha pl én munkaidőn kívűl ittasan vezetek akkor elkapnak elveszik a jogsimat, megbüntetnek, de nem rúgnak ki a munkahelyemről, ha munkaidőmben csinálom ugyanezt, akkor ugyanez + jó eséllyel ki is rúgnak

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 14:18:39

@tb: Ország-világ előtt bemutattak a fotósoknak, a Rangersnél meg úgy gondolták, hogy ilyen ne képviselje őket. Ha egyszer már piáltak, akkor húzzák meg magzkat, viseljék el a nyomást, de ez arról tanúskodott, hogy nem tudják kezelni a helyzetet, vagyis nem valók egy ekkora klub kirakatába.

tb 2009.04.10. 14:46:27

@donnelly: OK, csak akkor ott nem a Rangerst, hanem a válogatottat képviselték éppen. Végülis mindkét álláspont védhető. Annyiban maradhatunk, hogy egyáltalán nem volt sportemberhez méltó se a piálás (főleg, hogy edzőtáborban voltak), se a bemutatás, de a büntetést túlzónak érzem. Lehet, hogy tévedek, de van egy olyan érzésem így vagy úgy, de ki akarták rakni a szűrüket. Ha valami ártott egy klub imidzsének az pl Cantona karaterúgása volt, mégis maradhatott, Roy Keane már nem nagyon fért be a csapatba, amikor megjelent a könyve, a botrány után nem nagyon marasztalták. Amíg Gascoigne-nak jól ment, minden balhéja ellenére mindenhol maradhatott, szóval szerintem benne van, hogy nem rájuk akarták építeni a jövő Rangersét

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.10. 14:54:50

@tb: Naná, ebben is van vmi, pláne h Ferguson már csak néha idézte régi önmagát, és amúgy is drasztikusan csökkenteni kell a fizetéseket, mert gigantikus a Gers kerete, és így meg tudtak szabadulni az egyik legnagyobb kenyérpusztítótól.

Bár mivel Skóciában vagyunk, a fair play és a hagyománytisztelet is fontos szempont. Gazza csak egy köcsög ánglius volt az ő szemükben, viszont sokkal nagyobb zseni. Cantona szintén géniusz volt ráadásul ott még van egy Alex Ferguson-faktor is...

Rangers10 2009.04.10. 15:10:59

Április 1-én jelent meg ez az italozásos "cirkusz", akkor azt hittem, csak poén :)

Probinho jár az igazságnál, valóban példát statuáltatnak velük. Az már egy más kérdés, hogy a válogatottból még vagy 5-en ittak velük együtt (bár a többiek nem mutogattak), és őket csak szóban figyelmeztették.

Jelen helyzetben úgy áll (tegnapi hírek szerint):
- a Rangersből két hét fizetés nélküli szabadságon vannak, utána ha megbánást tanúsítanak (:D), akkor WS-nél még kaphatnak szerepet
- a válogatottak illetően meg megerősítették, hogy végleges a döntés (update: mai nyilatkozat szerint, meg lehet hogy csak addig, amíg Burley a szöv.kap.)

Nos, majd meglátjuk mit hoz a jövő...


Halkan jegyzem meg, Barry szerintem nem hiányzik a csapatból, jót tenne neki a környezetváltás, míg McGregor helyettesét, Alexandert láttuk bizonyítani tavaly, a szezon végén (Uefa kupa elődöntők, utolsó fordulók) ;)

Még ha nem is a legerősebb ellenfelek ellen (sőt), de azért ilyen szituációban mégiscsak értékes a két idegenbeli győzelem a csapattól.
Most meg úgy érzem, otthon nem lehet gond, viszont a ződeket megszoríthatják Mr. Lászlóék.
süti beállítások módosítása