Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Előre a szeptemberi 45 ezerért!

2009.03.29. 09:54 _benito

Ha tudom előre, hogy fogunk játszani Albániában, lobogó gyeplővel vágtázok a legközelebbi fogadóirodába, és házat, kocsit teszek fel a négygólos albán győzelemre. Élénken élt bennem a budapesti meccs emléke, amikor teljesen egyenrangú felek küzdöttek, a második félidőben jobban játszva bedaráltuk őket, de igazából nem voltunk meggyőzőek, csak nyertünk. Tiranában Koeman megtette, amit megtehetett, és ettől a magyar csapattól sem várhattunk sokkal többet, mint amit mutatott, de tegnap leginkább azért tudtunk nyerni, mert volt egy védelem a pályán, amely még a magyarnál is rosszabb volt. Kicsit bővebben hajtás után.

Korábban is mondtuk, Koemannak a helyén vannak a tökei. Szemrebbenés nélkül kihagyta a Premier League-ben a hét gólját vágó Gerát, és a Championshipben parádézó Priskint, és abból sem csinált problémát, hogy középpályást játszasson az egyetlen itthon játszó csapattaggal, Rudolffal. A bátraké a szerencse panel pedig ezúttal is ült, a húzásai bejöttek, arról viszont sajnos nem tehetett, hogy Szélesinél és Bodornál nem tudott jobb szélsőhátvédeket kitermelni a magyar anyaföld, és Vaskó labdarúgást illető előnyei is megállnak ott, hogy kilátót lehet telepíteni az ember tetejére.

A holland 4-5-1-es felállása a lehető legjobb választás volt, a középpályások mozgása ahhoz hasonlított, mint a svédek elleni meccsen, csak akkor Huszti volt az árnyékék, most pedig a balszélsőt (!) játszó Rudolfnak és a jobbszélről induló Husztinak kellett felérnie Sányi támogatására. És fel is értek amellett, hogy mindketten bemutattak fontos labdaszerzéseket is, ebben a csapatrészben egyedül Hajnal nyújtott nagy semmit (a megyeri úti edzésen félpályás labdatartást gyakorolt a csapat, akkor jegyeztem meg, hogy Hajnal még egy ilyen kis pályán is képes eltűnni), volt ugyan egy jó lövése, és csinált egyszer két szép cselt egymás után, de egy irányító középpályás ne tűnjön már el 20 percekre egy ilyen ellenféllel szemben.

A két védekező középpályás közül Dárdai király volt a középpályán, sokszor szerelt jó ütemben, és a védekezésnél visszahúzódó 5 középpályás miatt nem is kellett hosszúakat passzolnia, ez pedig pontosan az, amit Paja nagyon tud. Mellette Halmosi talán Koeman egyetlen tévedése volt, ő már a hazai meccsen is bebizonyította, hogy ez a belső középpályás poszt nem megy neki, szerencsére az albánok annyira tragikusak voltak, hogy simán belefért.

És belefért ez a védelem is, ami már közel csoda-kategória. Szélesi minden egyes felszabadítása után felsikolt a labda, mielőtt a lelátóra vágódott volna, Vanczák és Vaskó pedig hozta azt a 3-4 hibát (per koponya), ami a magyar védő sajátja évtizedek óta, csak a rosszul passzoló, egy fokkal rosszabbul lövő, és egyébként is igen halvány albán támadóknak köszönhettük, hogy nem tömtek ki minket. Bodor csak egyszer hibázott nagyot, ezzel ő lett a legjobb védőnk, bár Vanczáknak is volt egy óriási mentése. Szerencsére Babos nagyon magabiztos volt, csak áldhatjuk az eget, hogy ő játszott, mert Fülöp hajlamos nyomás alatt bakizni, nyomás pedig – összesen kétszer 10 percig – volt. Babostól nem kellett bravúr, de mindig ott volt, ahol kellett, leért, kiért, odaért mindenhova, mindezt magabiztosan tette, szavunk nem lehet rá.

És akkor ott van Sányi, aki ugye megint győztes gólt lőtt – zsinórban harmadszor (az megvan, hogy zsinórban hármat nyertünk?), de a szerencse komoly szerepét itt sem vitathatjuk el. Először is Sándornak három ziccere volt, ebből lett egy gól, orbitális mázli, hogy pont az első volt elhibázhatatlan, és ezzel megnyugtatta a csapatot. Azt már ne is mondjuk, hogy megye II.-nél magasabb szinten ekkora védőhibát ritkán lát az ember, Sanyi még dekázhatott volna kettőt-hármat, mielőtt bebelsőzte. Aztán ott volt a második, amivel eldönthette volna a meccset, de ballal már nagy feladat volt megbikkantani a hosszút, a harmadiknál pedig csak azt nézte, melyik testrészét tudja beleakasztani az eléfekvő kapusba. Ettől még persze be lehetett volna fújni, de tény: belőni még ennél is sokkal egyszerűbb lett volna. Sányit mindezek ellenére nem vehetjük elő, megtette, amire képes, végigbunyózta a meccset, lőtt egy gólt, és a tizenhatos környékén bemutatott járőrözése több helyzetet is eredményezett.

A taktikát, néhány játékos elszántságát, és egyes periódusban a teljesítményét is tudjuk dicsérni, de összességében a pályára tett magyar játékkal nem lehetünk elégedettek, a kőgyenge albánok legyőzése tehát ebből a szempontból nehezen értékelhető, keressünk is gyorsan más örömforrást: féltávnál a csoport második helyén állunk, és ha szerdán leverjük Máltát, akár a vezetést is átvehetjük (Dánia Albániát fogadja, úgyhogy nem esélyes). Szerencsére a csoport nagyágyúi vidáman botladoznak tovább, így mi is tovább reménykedhetünk, de azért azt tudnunk kell, hogy a könnyebb felén vagyunk túl.

Egy dologra viszont ez mindenképpen jó lesz: ha verjük Máltát, szeptember 5-én 45,000 néző lesz a Puskásban a svédek elleni meccsen, akik egy jó eredmény után kint is maradnak szerdáig, hogy Portugália ellen már valóban a továbbjutási esélyekért szurkoljanak. Ennek kell most örülnünk, ha már a játéknak nem tudunk, és reménykednünk, hogy lesz olyan is, amikor nem vagy ennek, vagy annak kell örülni, hanem a kettőnek együtt.

291 komment

Címkék: magyar magyar válogatott válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr271032453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pytho 2009.03.29. 10:12:55

Katasztrófa volt a magyar csapat játéka, de hogy őszinte lesz, engem a legkevésbé sem érdekel. Ezt a meccset vérrel-verítékkel meg kellett nyerni, s most, hogy sikerült, semmi más nem számít.

Szerdán mindenki vegye az irányt a Stadion felé! ;)

Xotifan · http://aronalul.blog.hu 2009.03.29. 10:17:19

A szeptemberi meccsekre mikortól lehet belépőt venni?

Hispan07 2009.03.29. 10:22:59

Nyerjünk mindig így - és én boldogan fogok énekelni a stadionban, mint ahogy megteszem majd most szerdán is.

BK 2009.03.29. 10:23:49

látott valaki anno abból valamit, amikor a svédek és a portugálok 0-0-t játszottak az albánokkal? (én nem, ezért vagyok kíváncsi) mert ez után a két meccs után simán el tudom képzelni, hogy ellenük mindenki kényszeresen ilyen nyögdösős-hibázós játékot nyújt. bár a pesti meccs pláne nem volt vészes és szerintem ez a tegnapi sem volt annyira rossz, mint ahogy a poszt alapján tűnne. :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.03.29. 10:30:02

jó lesz ez! kóman ervin bá összerántja ezt a bagázst. tömjük ki máltát és mindenki a stadionba télleg. végre valami, pedig már 24 vagyok....

IronRock 2009.03.29. 10:30:50

Tényleg az volt a szerencsénk, hogy az albánok még nálunk is rosszabbak voltak a kapu előtt. Emlékszik valaki olyanra mikor az albán kapusnak védenie kellett, mint ahogy Babosnak? Mert én egyre nem emlékszem, míg Babosnak félidőnként 3-4 védést és közte 1-2 bravúrt be kellett mutatnia. Örülök hogy ő védett Fülöp helyett. Nincs rá más szó, ez a védelem Juhász nélkül csak abban bízhat hogy az ellenfél támadói is legalább olyan bénák mint ők. Vaskó bebizonyította hogy miért is a Serie-B tökutolsó helyén álló Avellino-ban játszik. Hajnal iszonyat gyenge volt, Halmosi meg nem a helyén játszott. Remélem Paja nem sárgul ki, mert nélküle nincs stabil középpályánk...
Mind1, ha gyengék is voltunk de nyertünk, Máltát le kell verni és után jöhetnek a nagyok.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.03.29. 10:33:21

Azt vágjátok, hogy ha 45 ezer néző előtt megverjük Svédországot, vagy csak x-elünk mind a két őszi meccsen, akkor....

ÁÁ, először bánom, hogy külföldi tartózkodás miatt nem lehetek ott egy magyar válogatott meccsen, kerüljön amibe kerül, mert ismerve a szervezőket nem lesz óccccsóóó.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.03.29. 10:35:51

A Portugál - Albánt végignéztem streamen, mert sikerült megtenni bwinen a hazait... A magyar nyelv nem elég bő hozzá, hogy pontosan kifejezzem, mekkora mák volt az Albánoknak és nekünk, hogy a Portugálok nem lőttek gólt. Elképesztő helyzetkihagyás áradat volt. És a kapus valami brilliánsan védett, elhasználta az 1000-ből 1 bonus kártyáját.

halihalo 2009.03.29. 10:53:12

Végre egyszer meg tudtunk verni egy olyan csapatot, ami rosszabb volt. Ez már a fejlődés jele (?)... Mert ellenkezőjére, meg ara, amikor egyenrangú ellenfélként vesztettünk, már sok példa volt...

bzola 2009.03.29. 10:57:38

igazából a tétmeccseken láttuk 2x jól játszani a válogatottat (dánia, svédország ellen), abból lett 1 pont, 3x meg szarul (albánia 2x, málta), abból meg lett 9 pont. szóval felőlem nyugodtan nyomhatjuk szarul, amíg gyűlnek a pontok. az meg már más kérdés, hogy ezzel a játékkal a továbbiakban mire megyünk. vaskó meg amilyen magas annyira tudtalan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 11:02:10

Megint Nyilasit szeretném idézni: ez nem szépségverseny.

Semleges nézőként nem bírtam volna végignézni ezt a meccset, de kit érdekel, amikor nyertünk?!

Brutálisan nehéz volt; ne feledjük: Albánia kapuját eddig még csak a magyar válogatott tudta bevenni.

Azzal mindenesetre vitatkoznék, hogy az albánoknak több helyzete lett volna. Tiszta ziccer a meccsen három volt, mindhárom Sanyi előtt (aki egyébként az elsőt szépen bevarrta, láttam én már kihagyni olyat).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 11:13:05

Az albán csatárokat nézve ritka nagy luxus ám Haantól, hogy nem számít a Chievos Bogdanira és a karlsruhei Kapllanira. De legyen az ő bajuk, hogy ezzel a fogalmatlan Suleymanival szenvednek.

@IronRock: Paja szerdán nem játszhat a sárga lapjai miatt.

Fodras 2009.03.29. 11:23:01

Szerintem jellemzően az ellenfél szinvonalára süllyed, vagy emelkedik fel a csapat. Ez most egy borzalom volt, de szeretnék a svédek elleni játékból kiindulni. Sanyi pedig egy isten. Mondjuk vele kapcsolatban csak nekem tűnik úgy, hogy mentálisan, fegyelmezettségben klasszisokkal jobb, mint volt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 11:25:18

@Fodras:

Nem csak neked. Határozottan lehiggadt.

Badbitie 2009.03.29. 11:26:54

Na gyerekek:

www.foci24.com/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=43242

1200-2000-4000-7000 a jegy. Valaki talált vmi linket, hogy melyik hova szól?

Szerdán kimegyünk, legyötörjük Máltát, az Albánok meg ikszelnek Koppenhágában (szokásos 0-0) és a csoport élére állunk. :)

Mondjuk tényleg vicc, hogy ezt a harmatgyenge Albániát csak a mi szintén harmatgyenge csapatunk tudja mattolni. :) De mondjuk valóban nem érdekes mennyire nudli a csapatunk, amíg nyer. :)

kroos 2009.03.29. 11:37:10

Tudja valaki miért nem játszott Gera?

kroos 2009.03.29. 11:39:28

Sanyi 2 tiszta ziccere (a második talán 11-est ért volna) elgondolkodtató.Amit belött azt bárki belötte volna viszont Priskin 12 ilyen helyzetböl löt már gólt idén a Watfordban amilyet most Sanyi kihagyott.

Senderos 2009.03.29. 11:42:42

szerintem a 3. hely is hatalmas dolog lenne. le kell győzni máltát szerdán, aztán még 1-2 bravúreredmény valahol és meg is lehet. nem lesz könnyű, de van rá esély.
portugália, svédország, dánia, mind jobbak nálunk, rég volt olyan, hogy egy papíron magasabban jegyzett csapatot beelőztünk selejtezőn.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.29. 11:45:00

@kroos: azért, mert már csak a legöregebbek emlékeznek rá, mikor játszott utoljára jól a válogatottban.

annyiból egyetértünk, hogy priskin kaphatott volna mondjuk 20-25 percet, de sányi kezdetése támadhatatlan nálam.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2009.03.29. 11:47:22

Hát, nem nagyon értem, Dárdaiban mi volt olyan jó tegnap. Bundásliga első helyezettjének stabilan, rendszeresen játszó védekezőközéppályása ne rúgjon 4-5 luftot a saját tizenhatos előtt, mert még a végén kénytelen vagyok azt hinni, a Hertában egy rá megszólalásig hasonlító valaki játszik és nem ő. És valami elképesztően lassú (ezért kapott lapot, még jó, hogy csak egyet) - bár Husztit leszámítva valójában a többiek is nagyon lassan futnak, váltanak irányt.
Mondjuk, ha a csapatnak rá van szüksége, akkor nem baj, hogy pont a Málta elleni hazain fog hiányozni lapok miatt, legalább lesz mire fogni hogy nem verjük őket laposra.

Még azt valaki elmagyarázhatná, hogy hogy a pékbe nem képesek mondjuk hosszan előre vágni egy labdát a hátvédeink és miért nyomják ki azonnal az oldalvonalon?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 12:02:06

@kroos: Valszeg taktikai okokból. Koeman a meccs előtt többször nyilatkozta, hogy nagy hibája játékunknak a rengeteg eladott labda és ebben a műfajban Gerzson az élen járt az utóbbi meccseken (ez utóbbit én mondom, nem Koeman). Szerintem ez az ok, ettől függetlenül tegnap is rengeteg labdát szórtunk el.

drani 2009.03.29. 12:08:16

Fodrassal értek egyet, nem azt kell nézni, hogy ez a játék mire lett volna elég a svédek ellen, mert mindig az aktuális ellenfélhez igazodik a játékunk. Amúgy meg közel sem volt akkora szar az albán csapat, mint ahogy a post beállítja. Nem úgy érzem, hogy nagy mákkal nyertünk, csak annyira mint az olaszok szoktak.

caralho voador 2009.03.29. 12:16:09

Rudolf Koemannál mindig a bal szélen játszott eddig, miért csodálkozol, benito? De hogy jót is mondjak, a Sanyiról írt bekezdésed egyszerűen zseniális. Majdnem annyira, mint Sanyi maga, aki az Úr földi megtestesülése. :)
Szerintem ehhez a meccshez sokat nem kell hozzátenni, lényeg a 3 pont, ami ugye a svéd szakállas bácsiknak és a piros-zöld primadonnáknak sem sikerált a derék kecskepásztorok ellen. Annyit azért tisztelettel megkérdeznék, ami egyébként régi mániám: miért van az, hogy kis nyomás alatt egyes játékosaink képtelenek belerúgni abba a kurva labdába egy normálisat? Kb 10-12-szer volt a tegnapi meccsen is olyan szitu, hogy csak ki kellett volna kúrni a bőrt a halál faszára, e helyett lyukat rúgtunk/gyertyát gyújtottunk/kb. 4-5 méterrel sikerült odébbterülnünk a bogyót. Kérdem én, mit tud egy futballista, ha egy normális felszabadítást képtelen kivitelezni?!
Koemannak tényleg respect, bár Vaskóról egymagában nyugodtan kaphattunk volna hármat, de nem kaptunk és ez a lényeg. Halmosi pedig tényleg nem középre való. Nem értem ezt a húzást, mert pont azután kezdte őt ott játszatni, hogy volt pár olyan meccsünk zsinórban, ahol a két igazi védekező kp labdaszerzéseiből tudtunk gyors támadásokat vezetni.
Annyira beszél már mindenki a hat pontról, hogy félek, a srácok csak a mezt küldik majd ki szerdán a gyöpre. Persze Máltát még úgy is meg kell tudni verni. Ahogy hallom, szép számmal leszünk kint, majd legfeljebb bekiabáljuk a labdát a kapuba...

kroos 2009.03.29. 12:22:00

a sport szerint rudolf volt a legjobb...

Lencse. 2009.03.29. 12:23:02

Ugyanezt a lábtörlőt a Puskás gyepén is elnézegetném majd. :)

nst.blog.hu/2008/05/26/rorschach_teszt_avagy_kepalairas_kerestetik_vi

kroos 2009.03.29. 12:23:04

Taktikai okokból nem maradt ki soha Litmanen a finn válogatottból,se Giggs a walesiböl.Én ezt nem értem.
Nyugodta játszhatott volna a rudolf helyén.

Lencse. 2009.03.29. 12:25:54

Szerintem Giggs és Litmanen nem padozott a klubjában.

füligjimmy77 2009.03.29. 12:31:02

Lényeg a három pont, ez mit is jelent futball-filológialag? DE tényleg, bűnrossz volta játék, a szélsővédőink külön említést érdemelnek, egy 3 méteres passz gondot okoz nekik, erre 40 méteres előrevágott labdákat kér tőlük Koeman? Amúgy ebben igaza van, az albánok letámadásával szemben ez volt a jó taktika, nem elveszteni a labdát a saját térfelünkön, inkább adjuk vissza a középhátvédjüknek. De egy jól végigvezetett gyors, rövidpasszos kontrát nem láttam, pedig lehetőség volt dögivel.

Dr Keynes 2009.03.29. 12:37:02

Plusz Giggs és Litmanen kicsit erősebb klubokban játszottak padozás helyett.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 12:45:48

@kroos: Én szeretem Gerát és jó játékosnak tartom, de azért Giggshez és Litmanenhez nem hasonlítanám. Azért ők egy-egy európai élcsapat kulcsjátékosaként voltak kihagyhatatlanok válogatottból, míg jelenpillanatban Gera egy PL középcsapatnál csereember.

Der Beste 2009.03.29. 13:21:31

Kurva morcos leszek, ha a végén az a két pont fog hiányozni a csodához, amit a dánok ellen elbénáztunk.

vargamma 2009.03.29. 13:21:33

lehet sajnálni néha a szép játékot (tegnap), néha az eredményt (svéd, dán meccs), de a kommentelők közt volt e valaki is aki a csoport kisorsolásakor gondolta volna, hogy 2009 tavaszán még ennyire versenyben leszünk? én nem.

sporttárs 2009.03.29. 13:22:49

Örülök, hogy Benito is így közelíti meg a kérdést: nem játszottunk jól, de a lényeg az eredmény.
A sportban általában minig az erdmény a lényeg, főleg, ha célja és nem öncélja van egy csapatnak.

Az értékeléssel is egyetértek, hozzátéve, hogy sajna benne van, ami miatt még mindig erősen álom kategória, hogy egy portugál-svéd-dán trióból kettőt megelőzünk. Kevés a jó teljesítmény a csapatban, és nemcsak most volt így. Huszti rendszeresen jó, Juhász dettó, Sanyi gólokat lő - és nagyjából ennyi...
Ha Gerát simán ki lehet hagyni, ha Hajnal visszatérően láthatatlan embert játszik, ha a szélsőhátvédektől már az jó, hogy nem hibáznak, ha Dzsudzsák valamiért nem, győzi meg Koemant, stb. - akkor sajna komoly csapat ellen nem fogunk tudni nyerni.

Abban bízom, hogy az önbizalom rendben lesz addigra és az segíthet a fenti problémákon, meg persze a nagyok is hullajtanak pontokat szépen, de még mindig nem merek reménykedni őszintén szólva. Pedig Koemannál edzőbb edző még nem dolgozott a válogatottal. Benne bízom.

sporttárs 2009.03.29. 13:25:19

És persze kiváncsi vagyok, Málta ellen mivel rukkol elő Erwin. Gondolom, nem egyékes felállás lesz, bár ha Rudolf és Huszti felzárkózik, a tegnapiból is kihozható támadóbb csapat.
Azért én megnézném Priskint.

mediumnasty 2009.03.29. 13:28:01

Rohadt nagy mázlink volt. Nem volt semmi támadójátékunk, csak néha Sanyinak adták a labdát az albán védők, a védelem meg egy vicc. Koeman taktikájának semmi köze nem volt a győzelemhez.

Matfu 2009.03.29. 13:32:31

_benito :
az index-cikket is te írtad?
határozottan hasonlít...

rattenfanger 2009.03.29. 13:44:25

A kezdéskor fura volt pár dolog. PL. Fülöp csak addig volt a válogatott kapusa amég a klubjában padozott (Babost sose fogom megszeretni :) ), Halmosira nem vonatkozik a "klubjában nem játszik nem lehet stabil válogatott" elv (Gerára igen) és hát érdekelne még az is, hogy Rudolfban ki mit lát. Én konkrétan egy tucatfocistát, de ettől még lehet az új tökömtuggyaki.
Csucsák is hiányzott nekem a kezdéskor.
Az eredmények mindenesetre Q-Man mestert igazolják, végre nem kell magyarázkodnunk.
Előre a VB-re!

drdugo 2009.03.29. 14:00:53

olvasgatom a népsportot... mintha egy másik mérkőzést néztek volna, de azért dicséretes a lelkesedésük. :]

Strigo 2009.03.29. 14:01:13

Azért az MLSZ-nél okosan csinálták ezt a dolgot, hogy a selejtezők első felébe pakolták a két-két albán és máltai meccset. Így nem csak a szurkolók, de talán végre egyszer a csapat is elhiszi, hogy kijuthatunk a vébére. Persze a pótselejtező elérése nem feltétlenül jelent bizakodásra okot (bár a szerbek most csoportelsők lesznek).
Mindenesetre ha a szerdait behúzzuk, zsinórban négy győzelem, olyan meg ki tudja mikor volt utoljára.
Respect Koemannak, mert tényleg "helyén vannak a tökei", nem szívbajos kihagyni a nagyobb neveket. Utoljára gyerekkoromban hallottam a "Koeman, legnagyobb farkú mann" szar szóviccet, de most akár szurkolói rigmus is lehetne belőle :)

2ség 2009.03.29. 14:04:36

Rudolf volt az egyetlen, aki cselt is csinált a pályán... Határozottan pozitív csalódás.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.29. 14:09:05

Gera, Fülöp, Priskin, Dzsudszák padoztatása, Halmosi, Rudolf erőltetése... egy vesztes meccs után jogos lenne ezekkel előjönni, de az eredmény Koemant igazolja.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 14:17:18

@kroos:

Ez nem úgy van, hogy a meccs előtt a csatár kap ajándékba három gólhelyzetet, hogy nosza, mennyit tudsz belőni. Sanyi mindhárom ziccerét KIHARCOLTA. Persze, kellett mindháromhoz a védő(k) hibája, de még az albán védők se hibáztak volna, ha Sanyi nem tartja állandó feszültség alatt őket.

Emlékszem, a dán meccs után micsoda vita volt itt, hogy kell-e Torghelle a válogatottba. Ketten védelmeztük, rizla meg én, a többiek meg elmondták falábúnak, zsákutcának stb. Szerintem Sanyi megadta a csattanós választ a góljaival.

A kedvenc szövegem tegnapról Nyilasié: "Torghellét egyszerűen nem lehet tartani"... :-)

csillagkutya7 2009.03.29. 14:21:42

győzelemért 3 pont jár a fociban még nem jött az, hogy a szépséget díjazzák, az az ritmikus sportgimnasztika és a műkorcsolya...ha itt így lesz, akkor lehet nyafogni!
rohadtul idegesítő , hogy csak folyton lehúzni vagyunk képesek...örökös elégedetlenség, szánalmas!

luchador 2009.03.29. 14:26:03

Azért az is furcsa, hogy eddig csak a svédek mattolták a nem túl komoly védelmünket :)

giacinto 2009.03.29. 14:28:25

Babos is kisárgult szerdára. Gera az utóbbi időben totál szar volt vál. meccsen, emellett klubjában is csere. Halmosi tényleg gyenge volt, de kellett egy védekezőbb tipusú ember középpályára nem Dzsudzsák. Rudolf mert megcsinálni 1-2 cselt, pozitivum. Verjük meg Máltát a többiek meg játszannak egymással mindig 0-0-t :)

4. hely már biztos megvan, előrébb végezni bravúr kategória.

montipájton 2009.03.29. 14:33:31

Én mondjuk Rudolfban nem láttam a meccs legjobbját, őszitén szólva nem tudom, mitől lett volna ő több, mint bárki.
Aki miatt nyertünk az Babos, a gólban főszereplő Huszti és Torghelle - meg a teljesen alkalmatlan albán csatárok. (A védelmünk viszont remélhetőleg most állt fel ebben az összetételben utoljára, mert még az addigra netán kieső portugálok is szétrongyolnák őket...)

Ha Máltát is legyőzzük (akár szenvedve), abban talán bízhatunk, hogy egy jó passzban lévő csapatunk lesz szeptemberre, és ilyenkor néha a sors is mellé áll egy csapatnak. Ha ilyen értelemben "adni fog a gép", lehet esélyünk egy meglepetésre, mert a józan realitás alapján egyébként nem. (Kicsit földközelbe hozva a fentieket: ha a svédek ellen mi rúgnánk az elsőt...)De hát az is valami, hogy még van értelme ebben bízni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 14:45:52

@montipájton:

Nagyon jó, megbízható volt Babos, de nehogy már az jöjjön ki, hogy miatta nyertünk. Igazából nem kellett ziccert védenie. A legnagyobb bravúrja egy viszonylag közeli fejes hárítása volt. A többi albán fejest, lövést nem lehet tiszta gólhelyzetnek, de talán még gólhelyzetnek sem nevezni.

Szerintem a középpályán nyertük meg a meccset; ott sikerült megakadályozni azt, hogy túl nagy nyomás nehezüljön a védőfalra.

Számolgatni egyelőre értelmetlen, a lényeg az, hogy győzzük le Máltát. Tök mindegy, hogyan. Én egy 93. percbéli, Helsinkit idéző ötös öngóllal is elégedett lennék. :-)

kroos 2009.03.29. 14:46:26

Persze,ez rendben van.Nagyszerü volt minden ugy ahogy volt.
Amit mondani akarok csak annyi hogy több mint 20 éve nézek válogatott meccset,és az hogy a legjobb játékos kimarad,(nem giggshez hasonlitottam hanem az elvröl beszélek),a legmagasabban jegyzett csapat magyar stabil kezdöje kimarad,furcsa.Ennyi az egész.De bejött és ez a lényeg.
Ettöl függetlenül remélem Málta ellen játszani fog Gerzson meg Balázs is.

kroos 2009.03.29. 14:47:28

@Csöncsön: Babos biztos kijövetelei nagyon kellettek.Ezért is jó hogy nem apucimarci védett.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 14:56:08

@kroos:

Persze, abszolút uralta a légteret, ő most a legjobb magyar kapus. De ez csak egy szelete volt ennek a szép, vagyis inkább fontos győzelemnek.

rizla 2009.03.29. 15:33:57

csalódás a cikked benito.

"összességében a pályára tett magyar játékkal nem lehetünk elégedettek"

milyen játékkal lehetnénk elégedettek? szeretném, ha konkrétan meg lenne nevezve.

"a kőgyenge albánok legyőzése tehát ebből a szempontból nehezen értékelhető,"

a "kőgyenge" albánoktól teljes joggal fosott mindenki, mástól még gólt sem kaptak..

emlékszem, a dánokat is ugyanígy kőgyengézte mindenki, hogy jaj, ezeket meg kellett volna verni. aztán győztes portugáliában, most meg vezetik a csoportot. hú de kurva gyengék, tényleg.

rizla 2009.03.29. 15:34:58

az meg tévedés, hogy babostól nem kellett bravúr, egy azért volt, nem is kicsi..

rizla 2009.03.29. 15:38:54

@Csöncsön: "Én egy 93. percbéli, Helsinkit idéző ötös öngóllal is elégedett lennék. :-) "

hát látod, sokan nem.
szerintem a mindenkori magyar válogatott játékában mindig talál valamit a közönség, ami nincs benne.
gyanítom ez így volt már 50 éve is.

asztalavisztababy 2009.03.29. 15:57:24

@kroos: "a legmagasabban jegyzett csapat magyar stabil kezdöje kimarad" - marhogy stabil csereje, azt akartad mondani, nem?

Egyebkent ugy tunik sokan gondoljak h Halmosi is kezdoember a Hull-ban, pedig hat marhara nem... szezon elejen kb 3-4 alkalommal, azota csere (vagy meg az sem...). Carling Cup meccseken kezdett, meg talan most az elmult par hetben max 1-2szer, de tovabbra sem valtja meg a vilagot sajnos, mint ahogy Gera sem.

De persze lehet h en emlexem rosszul :)

montipájton 2009.03.29. 15:58:22

@Csöncsön: Lassan eljut a csapat oda, hogy igenis lebecsülés velük szemben, ha Málta ellen megelégedünk a kínos, szenvedős, mázlis 1-0-val.

Egy komolyabb válogatottat ilyenért szétkap a sajtó, szerintem a Koeman-fiúknak sem lehet elég annyi, hogy érdemtelenül nyernek.

montipájton 2009.03.29. 16:01:31

@rizla: Persze, elmehetünk sokáig abban a témában, hogy kit érdekel a játék, a lényeg az eredmény, de azért Málta ellen talán nem nevezhető gusztustalanul nagy elvárásnak, hogy hazai pályán ne egy 95. percben esett öngóllal verjük meg őket.

Azért, mert ne. (És ezt most hadd ne kelljen ragozni. Komoly csapatnak tarjuk a mieinket vagy nem, ez a kérdés. Ha igen, akkor azért tudjunk elvárni is valamit. Nem az olaszok az ellenfél, de még csak nem is a németek.)) )

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.29. 16:01:32

Torghellét korábban le lehetett volna hozni, a második félidőben alig hozott el labdákat.
Babos nagyon jó volt, meg nyugalmat is ad. Király például volt, amikor sorozatban jó volt, de ő kiabált. Kiabálnia kellett.
@2ség: Azért csel összejött Husztinak is, Hajnlnak is. Már nem is tudom ki volt, aki oldalról egyszer becselezte magát. Három embert hagyott ott.
Azért egy csomó nagycsapat is úgy nyer, hogy szenved, vagy nem játszik jól.

Tegyük hozzá! Tényleg, nagyon gyengék volt ezek az albánok.

rizla 2009.03.29. 16:01:50

@montipájton: szerintem csöncsön csak arra gondolt, hogy a lényeg a 3 pont.

rizla 2009.03.29. 16:04:36

@mbemba: "Már nem is tudom ki volt, aki oldalról egyszer becselezte magát. Három embert hagyott ott"

hajnal.

"Tegyük hozzá! Tényleg, nagyon gyengék volt ezek az albánok. "

ehhez persze nekünk, és a taktikus játékunknak nem volt semmi közünk. direkt voltak gyengék. mert hazai pályán, pokoli hangulatban, egy olyan meccsen, ahol az életükért kell küzdeni, simán lazsálnak.

annyira unalmas, hogy minden apró sikert negligálni akarnak egyesek, ha a magyar válogatottról van szó. mindig van egy "...de!". nyertünk, de..! megvan a 3 pont, de..!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.29. 16:15:54

@montipájton: egyrészt nem vagyunk 'komolyabb' válogatott, másrészt a 'komolyabb' válogatottakat azért kapta szét a sajtó, mert nem bírtak nyerni Albánia ellen.

Érdemtelenül? Az albánok 20-25 méterről ívelgettek a kapunk elé, ezen kívül semmi.

Az NST-n olyannyira közkedvelt olaszok gyakorlatilag az összes selejtezőjüket stílusában úgy nyerik, mint mi tegnap.

Ha már fanyalogni kell, akkor Hajnal keveset volt játékban, Halmosi meg szinte emberhátrányt jelentett a középpályán és az ellenfél térfelén nem tudtunk labdát tartani. Egy ilyen teljesítmény a dán-portugál-svéd meccsen kevés lesz, de ez szerencsére tök irreleváns, mert tegnap viszont elég volt és most csak ez számít.

baksusz 2009.03.29. 16:25:52

A cikk címében a 45000 mire akar utalni, mert ha a nézőszámra akkor nem értem, mert a Puskák Stadionba jelenleg 28.000 értékesíthető hely van...
Ha meg másról van szó, akkor miről?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.29. 16:32:20

Ja, Rudolf kellemes csalódás, elsősorban azért, mert idegen pályán, idegen szerepkörben is kb a legjobbját hozta.

BruceWayne 2009.03.29. 16:42:15

@baksusz: a nézőszámra. és igazat írsz, de különleges esetekben megnyitják az életveszélyes részeket is, így kijön a 45e :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 16:42:51

@montipájton: Miért kell ennyire végletesnek lenni? A legutóbbi selejtező sorozatban egyenesen kikaptunk Máltán, vagy az Albániánál gyengébbnek mondható Moldávia ellen három kopaszra. Ehhez képest azért a két nyögvenyelős 1-0-ás győzelem csak jobb.

Egyébként az albánok nagyon fegyelmezetten és hatásosan szűkítik a területet (nemcsak ellenünk). Az más kérdés, hogy támadásban nincs több ötletük, mint beívelgetni a labdákat. Komoly csapat meg attól leszünk, ha az ilyen meccseket akárhogy, de behúzzuk. Azt meg hagyjuk már, hogy a brazilokról, vagy argentinokról hasonló teljesítmény után leszedi a keresztvizet a sajtó, mert annyira komoly csapat azért nem vagyunk.

Ezzel együtt persze mindenki látja a hibákat, meg azt is, hogy tegnap nem játszottunk valami nagyot.
És akkor jöhetnek a frázisok.

rizla 2009.03.29. 16:45:51

@popp: "Azt meg hagyjuk már, hogy a brazilokról, vagy argentinokról hasonló teljesítmény után leszedi a keresztvizet a sajtó, mert annyira komoly csapat azért nem vagyunk."

hát ezaz, hogy róluk joggal szedik le, de néhány magyar szurkoló épp úgy fanyalog a "ronda játék" miatt, mintha mi lennénk argentína

giacinto 2009.03.29. 16:50:44

@kroos: "a legjobb játékos kimarad, a legmagasabban jegyzett csapat magyar stabil kezdöje kimarad,furcsa.Ennyi az egész."

tehát ha vkit kinevezünk legjobbnak, akkor annak hakellhanem játszania kell?

legmagasabban jegyzett csapat? ki? fulham? LOL

Zenit és Hertha magasan jobb, PSV, Dortmund meg kb egyszinten van vele. meg a stabil kezdőséggel is akadnak problémák.

giacinto 2009.03.29. 16:53:36

az utóbbi 10-15 meccsen kb átlagba jó ha 20 perceket kap Gera.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.29. 16:57:16

@rizla: Nem, nem, egyszerűren csak, mert tényleg nincsenek jegyzett játékosaik. És tegnap úgy láttam, hogy ez nem véletlen.
Nekünk pedig úgy gondolom van jövőnk, mert az utóbbi időkben most vagyunk a legjobbak. Vannak jó játékosaink, és nem csak egy. Ma már nem az van, hogy egy ember hozhat valamit. Gera, Dzsudzsák nem játszott és így is.

Azért azt is odaírtam, hogy nagycsapatok is nyernek így meccseket, vagyis nincs ebben semmi ciki, meg semmi baj. Gyerünk, gyerünk! :))

rizla 2009.03.29. 17:04:53

@giacinto: nem dzsudzsákra gondolt?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 17:06:15

@mbemba: és kedvenc csapatod játékosa Bogdani, na ő komolyabb gondokat okozhatott volna Vaskóéknak. Nem is értem, hogy Haan miért mellőzi.

faank 2009.03.29. 17:08:31

azt megerositene vki, aki koveti a PL-t, h Hodgson bal oldalon szamit Gerara? mert akkor ez eleg sok mindent megmagyaraz. ugy emlekszem, h az ideny elejen meg bal oldali kp-t jatszott, nem meglepo modon igen szarul.

SamS 2009.03.29. 17:15:22

Nem játszottunk jól.
Vki kérdezte, h mégis mit várunk? Személy szerint azt, hogy Dárdaival, Husztival, Hajnallal a középpályán tudjunk 5 passzt csinálni akkor is, ha igen igen küzd az ellenfél. A második félidő második felében komolyan, 4 jó passznál többet nem láttam magyar részről. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, Torghellével, Husztival, de egyébként nagyon gyenge volt főleg a védelem. És igen, olyan ziccereik voltak az albánoknak, hogy csak na. Komoly támadó (Zlatan, Ronaldo, Mifsud) ezeket beveri.

4-4-2 2009.03.29. 17:16:11

@rizla: Puskáséknál Schlosserék meg Orthék miatt siránkoztak (tényleg!), Albertéknál Puskásékat emlegették, Nyilasiéknál Albertékat, azóta meg Nyilasiékat. Valószínűleg Orthék csak azért maradtak ki a szórásból, mert előttük nem volt senki...Én emlékszem a Mezey-féle csapatra 1985-ből: akkora mákkal vertük idegenben Ciprust Nyilasi utolsó utáni pillanatban lőtt góljával, hogy a fél ország gyomorgörcsöt kapott. Jelzem Cipruson akkor még rendes pálya sem volt. Úgyhogy csak óvatosan, szerintem nagyon nagy dolog, hogy gólkülönbséggel vagyunk csak másodikok és 4 pontot verünk a portugálokra, svédekre. A többi duma. Miként az is duma volt anno, amikor ment a "ha a letteket legyőztük volna idegenben" szöveg. Legyőztük? Nem. Most legyőztük? Igen. A többi valóban szépségverseny.

rizla 2009.03.29. 17:21:10

@SamS: "És igen, olyan ziccereik voltak az albánoknak, hogy csak na."

hát persze. a ziccer az az, amit sanyikától háromszor is láthattál. ilyen helyzetbe albán nem került. voltak hatástalan ívelgetéseik, meg középtávról eleresztett lövések, védők szorításában, az egyiket meg védte babos. meg volt két fejes öt méterre a kapunktól, de reménytelen helyzetben (nem nevezném ziccernek azt, amikor a labda túl magas, vagy túl hosszú, a csatár csak valami kitekert helzyetben képes beleérni, és egyébként is folyamatosan ott liheg a nyakában a védő).

váév építők (törölt) 2009.03.29. 17:27:31

index blogja a világ legjobb futballjáról??? hogy kerül ez a cikk ide? ;)

SamS 2009.03.29. 17:29:30

@rizla: nem egy olyan szituáció volt, ahol csak az albán csatárnak köszönhettük, hogy nem kaptunk gólt. Nem egyszer a védőink az ötösön belül azt se tudták, hol van a labda.

SamS 2009.03.29. 17:30:15

@váév építők: LOL

drani 2009.03.29. 17:31:01

heinrich,

ugyanezt mondtam én is el fentebb, de örülök, hogy van még egy valaki, aki így gondolja :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.29. 17:31:14

@popp: Nem akartam előjönni ezzel, de tény, hogy Bogdani nagyon keveset játszott, ugyanakkor pont most fejelt egy gyönyörgólt (fontosat): www.youtube.com/watch?v=xNd5ubuRxEc

Nem tudom, hogy összeveszett volna Haannal. Most olvasom, hogy gazdasági dilpomája van. Lehet ez nem tetszett a hollandnak! :))

sporttárs 2009.03.29. 17:38:46

Soha nem volt még a magyar futball történetében hogy ennyi, nem itthon játszó játékos alkossa a válogatottat. (Amikor volt itthon foci, nem is kellett, de hát az történelem.) Márpedig ezek a játékosok ha mást nem is, azt biztosan megtanulják kint, hogyan kell csak és kizárólag az adott feladatra koncentrálni, előző vagy következő meccstől függetlenül. Amit látunk, az az adott feladat megoldása.
Szerintem az a minimum, hogy bízunk benne: a nehezebb feladatot majd ahhoz méltó teljesítménnyel oldják meg. Ha nem sikerül - olyan is van. De addig a már megoldottnak örülni kell.

Önbizalomban, gondolkodásban, tiszta fejben előrébb van ez a csapat, mint bármelyik, amelyikre most vissza tudok gondolni úgy húsz év távlatában. Nem biztos, hogy eléggé - mert azért nem feledem, egy kapott gól Stockholmban milyen végzetes zavart okozott azon a meccsen, amin addig mi voltunk a jobbak. Az sajna "régi magyaros volt".
Nagyon jó lenne, ha az őszi rangadókra már tökéletesen felvértezve érkezne a csapat.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.29. 17:43:41

@sporttárs: Számomra a török meccs, ennek a csapatnak a mestermunkája. Az pedig nem volt olyan berezelős!

Tarfful 2009.03.29. 17:45:59

@popp:
Tudtommal Bogdani el volt tiltva sárgák miatt.

rizla 2009.03.29. 17:50:59

@sporttárs: hát a svéd meccs szomorú volt, de vegyük figyelembe mennyivel fejlettebb a jelenlegi futballkultúrájuk. 2-1re kikapni szerintem nem ciki a sokkal jobb csapattól. persze szar, hogy látványos, és jó játékkal kikapunk, de azt mindenképp jelezte, hogy nem csak brusztolni tud a csapat, hanem meglepetést okozni is. ezért gondolom, hogy az őszi meccsek egyikén lesz egy bravúros eredmény, és ha nem is jutunk ki, de a harmadik hely talán meglesz, és alaposan beleszólunk majd a továbbjutók kérdésébe..
málta ellen azért nem lesz szerintem örömfoci, bár ki tudja. sokan kintleszünk remélhetőleg, gera, dzsuzsák, priskin teljesen kipihenten játszhat majd, ha játszanak, és szerintem fognak is.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.29. 18:07:32

Még valamit Babosról. Emlékeztek mikor Csank-érában ő védett a hazai norvégok elleni selejtezőn. Ott kapott egyolyan fejesgólt nagyaon messziről, mert szarakodott kijövetellel. Csank mondta is, hogy egy akkora kapunak, mint Babos ilyen helyzetben úgy kell kirontani, hogy miután elvitte a labdát, még komolyabban ápolni is kelljen a norvégot. Na olyan gólt ma már nem kapna.

Lencse. 2009.03.29. 18:15:37

@SamS: "Komoly támadó (Zlatan, Ronaldo, Mifsud)..."

1. Bazmeg. :D
2. BAZMEG :DDD
3. Az említett urak idén már csúnyán becsődöltek az albán kapu előtt, tehát még hülyeséget is írtál.

kroos 2009.03.29. 18:43:58

a faszomba mostmár a legmagasabban jegyzett csapat miért a fulham meg a hull nálatok????????

SamS 2009.03.29. 18:45:20

Tehát aki az albánoknak nem rúg gólt, az nem rúghat gólt nekünk? Juhász visszatérésével sokkal szilárdabb lesz a védelmünk, de hidd el, fog még a fent említett 3 úr kellemetlen perceket okozni :)

kroos 2009.03.29. 18:46:33

@popp: ,,Ott kapott egyolyan fejesgólt nagyaon messziről, mert szarakodott kijövetellel"
pontosabban kijött ö a 16-osig egy ivelésre,de minek?

shakgeri 2009.03.29. 19:36:49

eheh, nem vagyok hajlandó végigolvasni az összes kommentet :), DE! - sok más emberrel egyetemben - torkon fosom h h nyerünk a lényeg a lényeg - + a kacsáknak legyen vizük -. A védelem tényleg gyenge volt, de ott volt a csodálatos Babos San, úgyh nem volt para. Én csak azt az egyet nem értem h az első csere mér a 75 percben jött, és h miafasznak hozta be a Gerappát 2 percre. Rudolf volt nekem a legpozitívabb gyöngyszem a meccsen. A Sanyi meg Sanyi, nincs miről beszélni - a 11es jelenetet 10ből 1szer nem húzzák be, khm.
annyi

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.29. 19:49:58

Végiggondolva az eddigi meccseket, talán az a legbiztatóbb Koemannal kapcsolatban, hogy mindegyik meccsen azt játszottuk, amit kellett. Egyszerűen nem vagyunk olyan jók, hogy ne az ellenfélhez kelljen igazítani a játékunkat, és ebbe eddig mindig beletrafált.

A csapat összeállítása is őt igazolja: pl. Juhász talán legfontosabb tulajdonsága, hogy felfelé húzza az egész védelmünk teljesítményét (tehát a mellette játszók is jobbak, ha a pályán van). Jól érezte meg Koeman, hogy hasonló hatást inkább Babos, mint Fülöp tud kiváltani. De ez csak egy példa, sorozatban vannak ilyen jó húzásai.

Törteli Tivadar 2009.03.29. 19:57:47

@váév építők: faszért kell fanyalogni, főleg egy győztes meccs után???

Lencse. 2009.03.29. 20:24:00

@SamS: Ja, bocsi, azt hittem, a mi helyzeteinkre célzol. Akkor csak az első két pont marad. :)

sporttárs 2009.03.29. 20:24:50

@rizla: Nem azt mondtam, hogy ciki volt Stockholmban kikapni, nyilván nem az. Csupán azt próbáltam fejtegetni, hogy ott, bár jól játszottunk, amiből akár önbizalom is születhetett volna, az első góltól produkáltunk egy "magyaros" tízperces összeomlást, megkaptuk a másodikat és elment a meccs. Szóval, még nem volt teljesen rendben az önbizalom. Remélhetőleg ez változik a győztes meccsekkel.

Bár vannak szép megoldásokra képes középpályásaink, nem hinném, hogy ez a csapat bárkit "szétfocizna" vagy látványosan megalázna, egyébként sem ez jellemző az európai futballra, nagycsapatok esetében sem. És nem is kell. Nekem Málta ellen három csúnya gólocska elég lesz, abban már a kinti rettenetes szenvedés törlesztését és kamatait is benne fogom látni. :))

mkmax 2009.03.29. 20:31:23

Tettem egy fogadalmat, hogy mennyire veszélyes rám nézve, mindenki eldönti maga:

"Persze figyeltem fél szemmel az albán-magyart is és most teszek egy fogadalmat ezzel kapcsolatban én, aki röpke két és fél éve az egész magyar válogatottat lekismókusoztam 10 000 nyomtatott példányban a Norvégia elleni Megyeri úti zakó után..."

celeste.blog.hu/2009/03/29/fold_oraja_helyett_uruguay_paraguay_2_0_1_0

sporttárs 2009.03.29. 20:54:58

A portugálok harmincszor (!) próbálkoztak a svédek ellen, lőttek kapufát is. Előtte az öregisten helyzetét elszórakozva vesztettek pontokat az albánok ellen (üres kapu sem volt "akadály"...), a dánoktól meg hihetetlen egy perccel kaptak ki vezetésről... Akárhogy nézem, elképesztő negatív sorozatot csinálnak, a végén lemaradnak. Vagy sajnos számunkra legrosszabbkor kezdenek termelni.

Dandeer 2009.03.29. 21:28:22

Mindenki a Puskásba!
Végre sikerült visszaolvasnom a kommenteket. Az xtratime.org fórumán több albán is gratulált a csapatunknak, szerintük megérdemelten nyertünk. Úgyhogy most akik fanyalognak, azok szégyelljék magukat.
Végre van minek örülni! Legyünk szerdán 30 ezren!

bög 2009.03.29. 21:43:12

@mkmax: én is megfogadtam. Fosok dél-afrikától mint az állat, de ha kijutnak, én is megyek!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 22:03:58

@sporttárs:

Ha nem a mi csoportunkban lennének, akkor se sajnálnám őket. Utolsó három világversenyükön játszottak, ha jól számolok, tizennyolc meccset, és azok közül kettő volt élvezhető, és abból az egyik csak a játékvezetés miatt.

giacinto 2009.03.29. 22:06:54

@kroos 2009.03.29. 18:43:58
a faszomba mostmár a legmagasabban jegyzett csapat miért a fulham meg a hull nálatok????????

mi lenne ha nem rébuszokban beszélnél? ki nálad a legjegyzettebb klubban játszó magyar, aki tegnap kimaradt? lövésem sincs.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 22:09:21

@giacinto:

Dzsudzsák a BL-induló, sokszoros holland bajnok PSV-ben.

halareaal 2009.03.29. 22:20:17

@Csöncsön:

attól függ, mi számit élvezhetőnek. egyik nagycsapattól sem maradnak el ilyen szempontból, egyedül talán a hollandok azok, akiknek minden tornán vannak kurvajó meccseik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 22:23:31

@halareaal:

Sorozatosan 1-0-kat és 0-0-kat játszanak. Azért ez egy másik nagy csapatra sem jellemző.

Pedig még a Figo, Rui Costa, Joao Pinto időszakban kimondottan kedveltem őket.

giacinto 2009.03.29. 22:27:33

Hát ha igy belemegyünk akkor a Dortmund vagy a Zenit is jegyzettebb manapság, mint az a fos PSV.

giacinto 2009.03.29. 22:30:49

Egyébként vki utánanézhetne: mikor volt olyan utoljára hogy a selejtező-csoportokban oda-vissza verjük az alulról jövő csapatokat??? (Feltételezem itthon csak sikerül legyűrni Máltát, bár gálára nem számitok, manapság ilyen már nincs sehol)

nem mostanában azt hiszem. legalábbis nem süllyedtünk volna a 4. kalapig valszeg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.29. 22:32:55

@giacinto:

Erről majd szerda után... Ne tessék semmit elkiabálni! :-)

halareaal 2009.03.29. 22:37:04

@Csöncsön:

ez nem igaz. előző tornán 3 komoly, téttel biró meccsük volt. törökök 2-0, csehek 3-1, németek 2-3. 2006ban játszották azt a nem mindennapi meccset a hollandokkal, de a csoportban a Mexikó elleni 2-1 is jó meccs volt. 2nél több jó meccse meg nem sok csapatnak volt akkor. 2004ben óriásit játszottak az angolokkal, de a holland elődöntő is elég jó volt.

nézd meg pl teszem azt a spanyolokat, az elmult 3 világversenyt alapul véve semmivel sem játszottak jobb meccseket. 2004ben összes katasztrófa, 2006ban egy jobb meccsük volt, azért mert a franciák felpörögtek a kieséses szakaszra, és el is verték őket. (a nevetséges ukránok elleni sétálgatós szieszta komolytalan meccs volt). ezen az ebn jók voltak, de az igazán nagy párharcaik gyenge meccseket hoztak (olasz, német).
szal ha az elmult 3 nagytornát vesszük alapul ezt kb bármelyik nagycsapattal el lehet játszani, a portugálok nem rosszabbak ilyen tekintetben.

halareaal 2009.03.29. 22:39:14

@giacinto:

a Zenit még ok (most éppen), de a Dortmmund mitől lenne jegyzettebb? örülhetnek h megcsiptek egy UEFA kupa indulást, ki is hullottak elég hamar. a PSV most idé nagyon gyenge szezont fut, de ezzel együtt is "nagyobb" csapat azoknál.

giacinto 2009.03.29. 22:45:27

Dortmund mondjuk belátható időn belül BL-t nyert. meg persze sztem jobb csapat mint a PSV.

rizla 2009.03.29. 22:56:14

@halareaal: "egyik nagycsapattól sem maradnak el ilyen szempontból, egyedül talán a hollandok azok, akiknek minden tornán vannak kurvajó meccseik."

ja, csak a többi nagycsapatot egyrészt nem kiáltják ki folyton európa braziljainak, a támadófoci isteneinek, meg a titkos esélyeseknek, és egyikben sincs ennyi hisztis, gőgös, színészkedő picsa.

rizla 2009.03.29. 22:57:25

@giacinto: azért lehet még kiscsapatokat kitömni, csak nem máltát kell kapni, hanem licheinsteint, san marinot, andorrát. valójában málta ezek közül messze a legkeményebb, pl van egy angol másodosztályú focistájuk, az is valami.

rizla 2009.03.29. 22:59:14

@halareaal: azért amit a portugálok a VB-n műveltek a kieséses szakaszban... a duplanulla pauleta eltűnt, és az volt a taktika, hogy céronaldóék majd feldobálják magukat a 16oson belül, és akkor büntető, vagy valahogy kihúzzák a 11esekig. gusztustalan volt, lőttek összvissz 1 akciógólt azt hiszem és azt is a bronzmeccsen.
nem tudom, ennyira antipatikus csapat nem jellemző még az olaszokra sem, hehe

halareaal 2009.03.29. 23:32:57

@rizla:

"ja, csak a többi nagycsapatot egyrészt nem kiáltják ki folyton európa braziljainak, a támadófoci isteneinek, meg a titkos esélyeseknek, és egyikben sincs ennyi hisztis, gőgös, színészkedő picsa."

és? nem ez volt a kérdés.

a vbn meg mondom, kifejezetten nagy meccset játszottak a hollandokkal, ahol egyébként lőttek egy akciógólt. az angolok elleni meccs ritka eseménytelen, a hosszabitás és a 11esek ellenére is izgalmakat nem hozó meccs volt, de az legalább annyira köszönhető a csutkaszar angoloknak akik joggal koncentráltak csak az ellenfél játékának megfojtására, ha már nem volt egyetlen normális ép csatáruk. nemtom mért lógnának ki, azt meg főleg nem, h mért az elmult 3 nagytorna alapján.

halareaal 2009.03.29. 23:37:51

@giacinto:

2002ben a Bundesligát is megnyerték. és azóta h megy nekik? a mai Dortmund egy középcsapat a Bundesligában 3-4 éve minimum. ennél jelenleg a Fulham is többet tud felmutatni. a PSV viszont nemtom hány éve hollan bajnok (igaz most megtörik a sorozat), stabil BL résztvevő, és pl 2005ben elődöntőt játszottak, óriási pechel és idegenben lőtt gól miatt kaptak csak ki a Milantól. de még 2 éve is ki tudták verni az Arsenalt.

bög 2009.03.29. 23:43:06

@rizla: teljeen igazad van a portugízekkel kapcsolatban, egyedüliként képesek arra a bravúrra, hogy még az olasznál is cigányabb csapattal álljanak ki. Elég gusztustalan egy bagázs, remélem jól megfingatjuk őket.

rizla 2009.03.30. 00:10:11

@halareaal: "és? nem ez volt a kérdés."

azért irritálnak mindenkit jobban a portugálok, mert ők ki vannak kiáltva a szép futball zászlóshajójának, és miközben ez korántsem igaz mindig (a 2006os vb-n pl egyszer sem volt igaz), még köcsögök is mellé.

"a vbn meg mondom, kifejezetten nagy meccset játszottak a hollandokkal"

ja, nagy meccs volt, 150 szabálytalanság, 58 lap. a futball csúcsa. szép, folyamatos játék.
jó, lőttek egy akciógólt, szép volt. akkor elnézést, a bronzmeccsig lőttek egyet, ha jól számolom, 4 meccs, 2 akciógól.

"de az legalább annyira köszönhető a csutkaszar angoloknak akik joggal koncentráltak csak az ellenfél játékának megfojtására, ha már nem volt egyetlen normális ép csatáruk."

hát az tény, hogy a portugáloknál csak az angolok voltak idegesítőbbek, és rosszabbak a nagyok közül. de ők legalább nem cigányok: DDDDDD

ShanklyGates 2009.03.30. 00:52:30

Eljött volna az indigóval írt indexsport-cikkek és NST-bejegyzések ideje? Remélem h nem.

2009.03.30. 01:35:35

Nem parázok a málna :) elleni meccstől, ha más nem sztem most Hajnal fog gólt rugni, mert az egycsatáros játék sztem Priskinnek nemmegy, nincs benne annyi agrsszió mint Sanyiban, technika meg még kevesebb. Én is ott leszek a Puskásban, majd én bekiabálom a kapuba a bigyót... :D

rizla 2009.03.30. 06:07:54

@VÉ: ", technika meg még kevesebb."

ez irónia, ugye?

montipájton 2009.03.30. 07:35:40

@rizla: Érdekes, amikor az angol foci közönségéről ment a vita valamelyik írás kapcsán, annyira européer érveid voltak, teljesen meg voltam győződve, hogy végre egy normálisan gondolkodó, nem begyepesedett szurkolóval van dolgom, erre most a portugálokról (nemcsak a stílusukról) úgy írsz, hogy akármelyik kurucinfón bevennének a brancsba. Általánosítasz, cigányozol, mi ez?
Egyébként meg ráadásul nincs is igazad szerintem, semmivel sem kiábrándítóbb a játékuk sok más csapaténál, legfeljebb az elmaradt sikereik kiábrándítóak. Hogy szeretik dobálni magukat - igen, melyik "latin" csapat nem szereti? Hogy gőgösek lennének, azt pedig nem is értem, vagy csak nem ugyanazt gondoljuk erről a jelzőről.

Mindegy, ez szimpátia kérdése, a durva minősítgetés viszont stílusé.

sporttárs 2009.03.30. 08:27:22

@rizla: Tényleg mindenkit irritálnak a portugálok? Jó, hogy szólsz, eddig engem nem irritáltak, de ha te mondod, asszem, mostantól mégis. Ritkán tévedsz.

Egyébként valóban, sokkal jobb lenne egy svéd továbbjutás, az ő szép, fantasztikus emlékekkel teli, rendkívül eredményes és látványos futballjuktól a taknyán csúszik Európa.
Ja, nem dobálják magukat, hát az már egyszer szent.

(Énszerintem hogy kinek melyik csapat szimpatikus, az magánügy és nyilván jó oka van rá. De azért tételként bejelenteni, hogy márpedig akkor ők ilyenek és mindenki utálja őket- ehhez azért egó kell, nem kicsi. :)) )

Magam részéről a portugálokkal nincs különösebb bajom, ha utálnám őket, direkt szurkolnék, hogy kijussanak a nagy tornákra, ahol rendre látványosan lebőgnek még saját közönségük előtt is. :)

szferi 2009.03.30. 08:28:56

Rakás szar a portugál csapat játéka. európai nagycsapat? A legutóbbi selejtezősorozatban lisszabonban játszották az utolsó meccset, finnek ellen a kijutás volt a tét, egy pont kellett. Kihúzták null-nullra. (jegyzem, addig se csináltak sok mindent) Seggberúgást érdemel egy ilyen csapat, nem kijutást. EB-n egyedül a csehek ellen játszottak valamit, annyi volt a szerencséjük hogy deco hátáról már az elején bepattant egy labda, de ez lagalább jó mecss volt, többi nulla. két vébén égtek mint a reichstag (2006ban a továbbjutás ellenére is, hisz angola ellen semmit nem csináltak, hollandok ellen gyalázat, mit műveltek, angolokat emberelőnyben nem tudták megverni, franciák és németek ellen esélyük sem volt). egyedül 2000-ben, meg a hazai eb-n mutattak valami játékot.
Most sikerült begyűjteniük három nulla-nullát, kifaszoltak a dánoktól, megverték máltát, bravó. Közben állítólag ők a legnagyobb spílerek európában. Remélem nem jutnak ki, a legkevésbé sem érdemlik meg.

Mieink meccsét sajnos nem nagyon láttam, ritka szar volt a stream, szar volt a meccs is, de az eredménynek nagyon kell örülni. Amit akartunk azt már most elértük (persze szerdán még nyerni kell), innentől kezdve minden pont csak bónusz. De a portugálokat és a svédeket elnézve akár össze is jöhet egy-egy pont az otthoni meccseinken, és így akár a harmadik hely is. nem kell beszarni egyiktől sem, lehet felszabadultan játszani: innentől kezdve a legkisebb teher sem kell, hogy legyen a csapaton.

sporttárs 2009.03.30. 08:34:09

@Csöncsön: Természstesen mindenki azt a játékot élvezi, amit az ízlése diktál. Szerintem érdekes vita lenne, ha bedobnánk, ugyan melyik válogatott játszik zsinórban élvezetes meccseket a nagy tornákon, szerintem egyik sem. A nagy tornák, elég csak az itteni beírók véleményét olvasni korábbról, ritkán szólnak a sorozatos élvezetes meccsekről.

Ha pedig valamilyen szempontból élvezetes gy csapat szereplése, abba is azonnal beleköt valaki, mert nyilván olyan nincs,ami mindenkinek tetszene. A törökök kegalább három hatalmas drámát csináltak tavaly az EB-n, az aztán igazán élvezetes volt annak, aki mondjuk a dramaturgiát kedveli egy meccsben - ment is a fikázásuk ezerrel nemrég itt, mert hát focizni ugye nem tudnak...

Szóval, hagyjuk ezt szerintem, hogy ki játszik "élvezetes" meccset. Te magad írtad, neked a spanyol-olasz volt a legélvezetesebb tavaly nyáron, hát mit mondjak, ezek alajpán ha egy csapatod szidsz, azt szinte dicséretnek veszem. :)))

(Ja, az olaszok, mennyire élvezetes meccseket játszanak tényleg rendre, húbazmeg, és mi menne itt, ha azt írnám róluk, amit te a portugálokról ez alapján... :)) )

szferi 2009.03.30. 08:34:32

@sporttárs: valóban, szinte mindenkit :)

Egyébként, hogy csak a két legutóbbi eseményt vegyük alapul, a svéd-angol 2-2 ritka szar meccs volt, ugye, és a svéd- német sem volt jó, persze a portugálok mutatott játéka, amit fent részleteztem, simán überelt mindent.

legutóbb sem mutattak többet a portugálok, csak ők egy meccsel később feküdtek ki az ellenfélnek, ennyi.

sporttárs 2009.03.30. 08:35:50

Ja, hogy a portugálok most szarok?
Azt nem vitatta senki, elég ránézni a tabellára. :)

Én a saját esélyink miatt örülök ennek.

sporttárs 2009.03.30. 08:38:01

@szferi: Nem értem, mi köze az irritálásnak ahhoz, hogy milyen a meccsek színvonal?

Egyébként te magad sem gondolod, hogy kiragadott példákkal nnyi rővel akármelyik válogatottról nem bizonyítjuk be két prc alatt, hogy ő játssza a legszarabb/legélvezetesebb ficit a világon.

szferi 2009.03.30. 08:42:22

Sporttárs: Az elvárásokat is vedd figyelembe, illetve a két játékoskeretet. Szerintem a svédek évek óta erejükön felül teljesítenek, míg a portugálok rendre rácáfolnak az egyébként alaptalan jóhírükre. Nem arról van szó, hogy valaki egyfolytában jó meccseket játszana, más pedig csak szarokat. azt nem értem én sem, miért kell agyonsztárolni egy válogatottat, amelyik szökőévente játszik egy-két jó meccset, semmivel sem többet, mint akármelyik másik csapat az ő kategóriájukban. Sőt.

kroos 2009.03.30. 08:56:04

Ok,lehet rosszul fejeztem ki magam.
A csapat összeállítása is őt igazolja"

Teljes mértékben igy van,és helyese dönött minden poszton.Ezért is nyertünk nagyrészben.
Ezért is óriási huzás volt kihagyni Dzsudzsit,mert Rudolf megoldotta a feladatát,és rengeteget segitett Bodornak.Max. riszpekt.
A lényeg ez lett volna.Gerának én több lehetöséget adtam volna.
És a Psv magasabban jegyzett csapat mint a Dortmund.A Bl gyözelmük már régen volt,és azóta minden megváltozott ott.Mig a Psv pár éve oriási szerencsétlenséggel esett el egy BL döntötöl,és az Arsenal drukkerek is tudnának mesélni róluk.
Ott pedig az egyik legjobb Balázs,ez nem tudom kit minösit de igy van.Ha nem Lazovics lenne ott a középcsatár akkor Balázs már kb 15 gólpassznál járna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 09:09:52

@szferi: Azért egy EB döntő, egy vébé elődöntő, egy eb-elődöntő és egy EB negyeddöntő nem olyan rossz nyolc év alatt, úgyhogy nem tudom ám miről beszélsz. Ráadásul egy hazánknál kisebb ország válogatottjáról beszélünk, ezeknek az eredményeknek csak a fele volna nekünk mondva. Arról már nem is szólva, hogy 2002-ben ellenük kezdődött Korea csalássorozata.

Az úgynevezett aranygenerációjukra egy szavatok sem lehet, ugye a 2000-es csapatuk nagyon is szerethető volt és igazán látvácnyos focit is játszott (Abel Xavier, F. Couto, Serrgio Concencao, Figo, Joao Pinto, Nuno, Gomes és mind közül a legjobb: Manuel Rui Costa).

kroos 2009.03.30. 09:16:12

Igen,ezért nem értem a portugál utálatot egyesk részéröl mert ez a vérprimadonnaság kb 4-5 éve megy,és olyan emberek mondják ezt akik nem látták játszani pl. Futret?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.30. 09:17:43

Megkérek mindenkit nehogy megvegye a teljes interjút:)), de hogy érthető legyen Gera és Dzsudzsák mellőzése és Rudolf szerepeltetése, íme!

www.nemzetisport.hu/magyarvalogatott/koeman-mar-masfel-hettel-ezelott-tudtam-hogy-gera-nem-lesz-kezdo-228781.html

kroos 2009.03.30. 09:22:19

Telhesen igaza van.Ez a nem semmi, igy elemezni az albánok balvédöjét.
Ez a tudás nem a mágnestáblán elhelyezni pirlot meg kaka-t.

,,Rudolf Gergely pedig fizikailag most sokkal erősebb, mint Dzsudzsák Balázs"
ez is igy van.pedig ha a psv-ben nem tud fejlödni Dzsudzsák akkor sehol.+a nagy téttel biro meccsekenmindig rosszul játszik.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.30. 09:32:00

A portugáloknak egyetlen bajuk van, hogy képtelenek veszíteni (a focipályán). Sajtóval megtámogatva az olaszok szórakoztatóbban csinálják, de a pályán a portugálok zuhannak össze, ha rossz passzban vannak és az ellenfélnek kijön a lépés.

Mentális blokk, magukbaroskadás, ámokfutás, hisztizés. Na, azokért a meccsekért kár (mivel -mindig- kiesnek, mindig akad eddig egy ilyen mérkőzés :) )

Amúgy szeretem a portugál focit.

Lencse. 2009.03.30. 09:35:24

@popp: "2000-es csapatuk nagyon is szerethető volt és igazán látvácnyos focit is játszott (Abel Xavier, F. Couto, Serrgio Concencao, Figo, Joao Pinto, Nuno, Gomes és mind közül a legjobb: Manuel Rui Costa)."

Ezt aláírom, 2000-ben még nekik szurkoltam a franciák ellen, ez pedig nem kis fegyvertény, figyelembe véve a latin foci iránti vonzódásomat.

harveypekar 2009.03.30. 09:36:27

szerintem a középpályás-sor összeállításánál nem nagyon tud mellényúlni a mindenkori szöv. kap., mert itt van 6-7 viszonylag jó, de legalábbis megfelelő játékosunk. Ha lenne egy valódi klasszisunk is, akkor ezt a csapatrészt akár az európai válogatottak élmezőnyéhez is lehetne sorolni (leszámítva 3-4 extra csapatot).

Viszont.

A védelmümk hajmeresztő hibákra képes, a csatársorunk ékköve pedig az Augsburgi Apolló.

Ne legyen igazam, de a fentiek miatt én csak további 4 pont megszerzésére számítok a hátralévő meccseken (győzelem Málta és x a svédek ellen).

szferi 2009.03.30. 09:39:43

@popp: az "aranygenerációra" nincs is, 2000ben valóban szerethető csapatuk volt, és szépen játszottak. de aztán 2002ben letette névjegyét az aranygeneráció is. Azóta pedig nincs egy szerethető arc a csapatukban, és a játékuk sem egy nagy szám, a "nagy" nevek ellenére.

Bizonyos esetekben én sem értem ám, miről beszélsz, korea ellen megérdemeltem kaptak ki, abel xavierre pedig max a haja meg egy kezezés miatt emlékezünk.

lazlo85 2009.03.30. 09:49:05

@popp: pauleta kimaradt
de télleg a 2000 es eb n játszottak a legjobban
angolok ellen 0-2ről fordítani
figo h kilőtte a pokhálót félpályáról ugy h adams lábai közt lötte el a lasztit

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.30. 09:51:00

@kroos: Jelen kapitányunk egy intelligens ember.:)

kroos 2009.03.30. 09:53:45

@mbemba: És nem mellékesen a focihoz is ért.

Dandeer 2009.03.30. 10:35:39

Egy ilyen edző mit keres Magyarországon?? :) Igazi csodabogár, csak nehogy elüldözze Kistelki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 13:22:16

@kroos: A gólt is egy Huszti-Dalku "összjáték" előzte meg, ezért vigyorgott olyan kajánul a mi Erwinünk.

idiotapocs 2009.03.30. 14:34:39

FYI:
Úgy tudom már nem fogják megnyitni a felső karéjokat. -> Madonna koncertet ezért vitték a lóversenypályára.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 14:49:10

@idiotapocs: Pedig a svéd és a portugál meccsek előtt elég nagy lesz a nyomás a szervezőkön, a seljtezőket meg mégsem vihetik a Lovira. Egyébként a jegyek az MLSZ akciója miatt fogytak el majdnem, amely keretében tízezer gyereket engednek be ingyen. Pedig most az ilyen akciók nélkül is megtelne az Öcsi.

SamS 2009.03.30. 15:35:31

Azért elszállni sem kell még Koemantól. Hogy mást ne mondjak, Lotharral is odavissza vertük Máltát és Izlandot (sőt, Málta ellen sima, 2, illetve 4 gólos győzelmekkel). Ugyanúgy ikszeltünk a horvátokkal hazai pályán, mint a dánokkal. Svédektől ugyanúgy kikaptunk idegenben. A neheze csak most jön, a meccsek sorrendje miatt kicsit úgy érzem, túlságosan nagyra értékeljük ezeket a győzelmeket. Bár most nagyon remélem, hogy Máltát akármilyen szar játékkal is, de elkapjuk, majd a svéd és dán meccseken kell 4 pont. Onnantól pedig a portugálok ellen egy vereség is beleférhet.

rizla 2009.03.30. 16:43:31

@montipájton: "erre most a portugálokról (nemcsak a stílusukról) úgy írsz, hogy akármelyik kurucinfón bevennének a brancsba. Általánosítasz, cigányozol, mi ez?"

poén? hát sajnálom, hogy komolyan vetted. de egy kis ellenfelekkel szemben érzett gyűlölködés sosem árt. vesszen trianon, lol

"Egyébként meg ráadásul nincs is igazad szerintem, semmivel sem kiábrándítóbb a játékuk sok más csapaténál, legfeljebb az elmaradt sikereik kiábrándítóak"

nem kiábrándítóbbak, de irritálóbbak. dehát kinek mi. ha arra gondolok, hogy cronaldo az aranylabdás, elkeseredek.

rizla 2009.03.30. 16:45:59

@sporttárs: a svédeket is utálom, ne viccelj, ez alap. nem is tudok rosszabbat elképzelni, mint amikor valaki a svédeknek szurkol egy nagy tornán. mennyire szar lehet már nekik.

"Énszerintem hogy kinek melyik csapat szimpatikus, az magánügy és nyilván jó oka van rá. De azért tételként bejelenteni, hogy márpedig akkor ők ilyenek és mindenki utálja őket"

ok, akkor fogalmazd át úgy a hozzászólásom, hogy akik valamiért kiemelten utálják portugáliát, azok _szerintem_ ezekért. én maximálisan megértem őket.

rizla 2009.03.30. 16:49:59

@popp: a 2000-es EB-n még valóban egész szimpatikusak voltak, bár abel xavier felesleges ostobasága rontott kicsit a megítélésükön.
mondjuk az nem semmi, hogy azóta is nuno gomes az egyetlen használható csatáruk, aki még mindig úgy néz ki, mintha a huszas évei elején járna, pedig már valami harmincakárhány. megállt az idő.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 16:50:45

@szferi: Joao Pinto kiállítása teljesen jogos volt, de az az indulat is, amely kiváltotta a játékosból, hogy beleüssön a bíróba. A portugál-koreán kezdődött az az érthehetlen felfogás, amely az olaszok és a spanyolok ellen meccsen csak tetőződött, hogy a mezőnyben elkövetett gyakran brutális koreai szabálytalanságokat szinte egyáltalán nem fújták le a sporik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 16:53:19

@rizla: Azért Pauleta még ott volt, ha a nagy tornákon nem is alkotott maradandót.

rizla 2009.03.30. 16:59:10

ezért írtam, hogy használható csatár. bár 2000ben biztos jó volt pauleta is, nem emlékszem. rui costa-t és szerzsókonszenszót viszont bírtam. igaz, ez utóbbit inkább csak a neve miatt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 17:01:47

@rizla: Én úgy emlékszem, hogy Pauleta nem volt ott 2000-ben, lehet hogy rosszul. De 2002-es vébén csak vágott egy mesterhármast a lengyeleknek.

bög 2009.03.30. 18:30:28

pauleta egyszer csinált olyat egy francia kupameccsen, hogy jött be a beadás a háta mögé, és mint valami skorpió (vagy higuita) hátralendítette a lábát, és talppal a felső lécre zúzta :O kemény volt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 18:38:16

@montipájton:

Hihetetlen, micsoda egy politikailag korrekt alak vagy te.

Tán csak nem a médiában dolgozol? :-)

@halareaal:

A törökök elleni 2-0 ér, az ukránok elleni 4-0 pedig nem? Ez meg miféle kettős mérce? A spanyolok egyébként Tunézia ellen is hatalmas meccset játszottak 2006-ban (az utolsó negyedórában fordítottak 0-1-ről 3-1-re), mellesleg legalább a tét nélküli harmadik csoportmeccsüket is megnyerték, és nem alibizték le, mint tavaly a portugálok; a 2008-as Eb-n pedig (ha az olaszok ellenit nem vesszük ide) az összes meccsük kifejezetten szórakoztató volt. Az oroszok elleni második félidejük az utóbbi húsz év európai focijának egyik csúcsteljesítménye volt. (ne feledjük, az az orosz csapat előtte egy hatost rúghatott volna mind a svédekenek, mind a hollandoknak).

@sporttárs:

Szerintem néhány extremitástól (pl. hogy nekem tetszett a spanyol-olasz) eltekintve nagyjából közmegegyezés van arról, hogy melyik meccs jó, és melyik unalmas. A 2006-o svéd-angol 2-2 például még popp szerint is remek derbi volt, pedig őigazán nem mondható az északi futball nagy szerelmesének...
:-)

kroos 2009.03.30. 19:18:44

A svédek ellen dany játszott centert,aki nem tudom mit tud de vagy 25 millioba került.
Huszti tudna róla mesélni.Mindenesetre miota ö van nem löttek golt a svédeknek meg az albánoknak...meg mitudomén kinek.

kroos 2009.03.30. 19:20:02

@popp: ellenünk beszedett egy piroslapot és eltiltották (amikor egresy 2-esben játszott és sohuwmi volt az éktársa) ekkor robbant be nuno gomes.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.30. 21:15:32

Na meg van a zsuga szerdára, Nem tudja valaki, hogy színházi kukkert bevihetek-e a stadionba?

sporttárs 2009.03.30. 21:15:50

@kroos: Ezért (is) jó húzás külföldről kapitányt szerződtetni, persze megfelelő szakembert... Mert objektíven, hazai beidegződésektől és szokásoktól függetlenül képes dönteni, szigorúan szakmai alapon.
Koeman eddig sok jó döntést hozott, az eredmények legalábbis őt igazolják, persze nyilván nem lesz mindig így, de a hitelessége megkérdőjelezhetetlen.

Ami azért is fontos, mert nem árt leszögezni: továbbra sem lenne kudarc, ha nem jutnánk ki a vébére. Hagyni kell dolgozni.

halareaal 2009.03.30. 21:22:44

@Csöncsön:

minőségbeli különbség volt a 2 ellenfél között. elég sok török szurkoló által feltüzelt török csapat keményebb volt, mint a lelketlen, focizni nem tudó ukrán banda. pedig az ukránokat többen a csoport esélyeseként állitották ki. a törökök viszont később bizonyitották erejüket az ebn, annak ellenére h nem is a fél csapatuk, hanem tulképp az egész sérült v eltiltott volt a végére. a 2006os Tunézia elleni meccs sztem szar volt, de te tod. de igazából mindegy, ettől még nem igaz amit irtál, h a portugálok sorozatban 0-0 1-0ákat játszanak, vagy h rosszabbak lennének a meccseik mint a többi nagynak. az ebn amugy nekik is jó volt az összes meccsük, még a Svájc elleni is megütötte a spanyol-görögöt.

halareaal 2009.03.30. 21:25:06

@kroos:

Danny jó játékos, vagy legalábbis első Zenites meccsei nagyon jól sikerültek. de az biztos, h helyzetkihasználásban kritikán aluli. amugy persze ő sem középcsatár eredetileg.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 21:45:11

@halareaal:

Az a "lelketlen, focizni nem tudó ukrán gárda" azért csak nyolc közé jutott a világbajnokságon. Szerintem nagyon is hasonló módon támadtak föl, ahogy a törökök az Eb-n (csak kevésbé látványos meccseken).

De visszatérve a portugálokra. Az akkor még szendergő törökök mellett a szintén gyenge cseheket verték némi szerencsével. Aztán vereség Svájctól, a németek ellen pedig simán kiestek. Igazán komoly ellenfél ellen évek óta impotensek.

halareaal 2009.03.30. 22:16:05

"Az a "lelketlen, focizni nem tudó ukrán gárda" azért csak nyolc közé jutott a világbajnokságon. Szerintem nagyon is hasonló módon támadtak föl, ahogy a törökök az Eb-n (csak kevésbé látványos meccseken). "

hát nem mondanám. megverték a rettegett szaudi csapatot, és egy kamu11essel Tunéziát, pedig ugy emlékszem gyengébben játszottak. aztán a Svájc-Ukrán, bár nem néztem meg, de amit hallottam róla, + a 2 csapat tudását ismerve mindenidők leggyengébb vb kieséses meccsei közt lehetett. igazából az ukránok csak az olaszok ellen játszottak viszonylag jól, de ott is csak a meccsd egyes szakaszaiban, meg ugye végül ki is kaptak.

a törököket jó meccsen verték meg, mint ahogy a cseheket is. a németek ellen is csak az volt sima, mert megadták Ballack lökős gólját, de igy is 3-2 lett ugyh a végén a portugálok támadtak, szal annyira nem is volt sima.

"Igazán komoly ellenfél ellen évek óta impotensek."
Lol. 2004 spanyol, angol, holland, 2006 holland angol, bár ha már idevettem az angolokat akkor nyugodtan emlithetjük Mexikot is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 22:23:08

@halareaal:

2004-ben egyetlen komoly csapat sem játszott az Eb-n, szóval azt szerintem en bloc kivehetjük.

2006-ban szerencsével legyőzték a hollandokat (akiknek játékerejéről nem sokat tudhattunk meg), 0-0 Anglia, 0-1 Franciaország, 1-3 Németország ellen.

2008-ban a németek ellen 2-3. (Csehország fényévekre volt korábbi önmagától.)

Ám hogy valamiben egyet is értsünk: a svájci-ukrán meccs (én végignéztem!) valóban minden idők (általam látott) legeslegunalmasabb vébémeccse volt. Ezzel együtt tény, hogy Sevcsenkóék nyolc közé jutottak a 11-es párbaj után.

szbszig 2009.03.30. 22:37:31

OFF: Mi történt a szavazással? Mindenhol "NaN%"-ot mutat. :(

rizla 2009.03.30. 22:37:55

na ne, azokkal a fos ukránokkal ne példálózzunk már pozitívan kérem, maradjon ez egy komoly szakmai fóruma a labdarúgásnak. botrány, minden idők legfosabb 8 közé jutott csapata

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 22:45:27

@rizla:

Egyetértek. De a spanyolok legalább legyőzték őket 4-0-ra. A portugálok Angolát csak egy góllal igázták le.

drosiii 2009.03.30. 22:52:04

@Csöncsön: Na várjál, ekkora érvelést én is le tudok nyomni:
Spanyolország (első kalap) legyőzött egy harmadik kalapos csapatot (Ukrajna). Portugália pedig (szintén harmadik kalap!!!) bravúros győzelmet aratott egy második kalapos ellen (Angola).
Felnagyítva a problémát: az lenne a mérvadó, hogy két erős nemzeti tizenegy közül melyik veri meg jobban San Marinot?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 22:55:38

@drosiii:

Ha nemcsak gyűlölködni jönnél ide, hanem olvasnál is, akkor észrevehetted volna, hogy itt nem pusztán az eredményekről volt szó, hanem mindenekelőtt arról, hogy a portugáloknak az utóbbi évek világversenyein alig volt élvezhető mérkőzésük. Még egy Angolát se tudtak kitömni. Szóval ha nem a mi csoportunkban lennének, akkor se sajnálnám, hogy most ennyire bénáznak.

drosiii 2009.03.30. 22:57:33

Viszont hogy a portugál témába kicsit jobban is beleszójjak: 2006os VB-n a "most entertaining team" címet ők kapták.

drosiii 2009.03.30. 22:59:56

@Csöncsön: Gyűlölködni? Nem, nem adom meg neked ezt az örömet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 23:08:03

@drosiii:

Nem öröm, hogy minden hozzám intézett kommented a kötözködésről szól. Elhiheted. :-)

rizla 2009.03.30. 23:11:49

@drosiii: milyen szavazáson? gondolom nem futball-szempontok alapján.

drosiii 2009.03.30. 23:18:16

@rizla: Hát pedig ha foci VB-n kaptak ilyen díjat, akkor gondolom a focira kapták ezt.

@Csöncsön: Nem feléd kötözködés, csupán előkaptam ezt a két infot az itt elhangzó vitához, hogy fel tudjátok használni. Mélyebben nem érint engem a portugál foci, de nehéz úgy vitázni, ha csak a begyöpösödött véleményeitekkel harcoltok. Jó lenne néha egy kicsit tisztán is látni :-) (mindamellett, hogy egyszer sem támadtam meg a spanyol foci látványosságát, mert az elmúlt 1-2 évben valóban lehet annak nevezni - persze csak ha valakinek ez az ízlése)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 23:24:11

@drosiii:

Nem tudom, hol volt itt "begyöpösödött vélemény". Azt meg végképp nem, hogy a te hozzászólásod mit tett a mi tisztánlátásunkért.

Számomra az utóbbi négy-öt év portugál teljesítménye nagyon-nagy csalódás az aranygeneráció után. Nemcsak játékban, hanem mindenkelőtt mentalitásban. Nagyjából ez motivált engem a vitára.

halareaal 2009.03.30. 23:28:01

"itt nem pusztán az eredményekről volt szó, hanem mindenekelőtt arról, hogy a portugáloknak az utóbbi évek világversenyein alig volt élvezhető mérkőzésük."

jó, legalább a nem volt átváltozott alig volttá. ezis vmi. mind1 nekem igazából, nem vok 1 portugál drukker, bár nem is utálom őket, eredetileg arra akartam rávilágitani h világversenyeken átlagban 1 v 2 jó meccsnél több ritkán szokott lenni csapatonként, átlagban talán a hollandok a legszórakoztatóbbak, de ők meg viszonylag hamar kiesnek. a másik meg dolog amibe belekötöttem az a sorozatos 1-0k, meg 0-0k, amiből pl most az ebn konkrétan 0 volt a portugáloknak.

halareaal 2009.03.30. 23:32:56

"Számomra az utóbbi négy-öt év portugál teljesítménye nagyon-nagy csalódás az aranygeneráció után."

szerethetőbb csapat volt az, az biztos, szebben is játszottak dehát ezek jutottak mégis eb döntőbe, meg vb 4 közé. és még csak aranylabdából sincs kevesebb. mondjuk én nem tekintettem őket "Európa braziljainak" soha, tehát nemis volt miben csalódnom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.30. 23:38:07

@halareaal:

Az a legnagyobb különbség, hogy az egy szerény, alázattal küzdő, szimpatikus csapat volt. Emlékszem, micsoda új színt hoztak az európai fociba, hiszen '96 előtt 30 évig sehol se volt Portugália. 2000-ben voltak a csúcson, dehát pechükre a franciák is... Azóta nagyon megváltoztak, és tényleg egy nagyarcú, hisztis bagázs lettek. Ráadásul futballélményt mint olyat sokkal kevesebbet nyújtottak, mint a legtöbb "nagy" csapat (németek, spanyolok, argentínok, hollandok, brazilok stb.).

drosiii 2009.03.31. 00:06:56

@Csöncsön: Hát már ott tartunk, hogy az argentinok utolsó 20 éve is egy nagy nulla volt. Jövőre nekik lesz az egyik legerősebb csapatuk (bár az elmúlt időszakban is tele voltak sztárokkal).
Németek, olaszok, brazilok akik rendszeresen ott tudnak lenni. (utóbbi időben egyik csapat sem játszik túl szépen a korábbi magukhoz képest, azt azért jegyezzük meg)
Spanyoloknak most van 1-2 jó évük, de előtte semmi, hollandok meg legtöbbször szépen játszanak, de kiesnek korán. Angolok ugyanígy csak valamivel kevésbé látványosabb focival.

Strigo 2009.03.31. 00:10:06

@Csöncsön: Neked mindig igazad van, ha meg nem, akkor csak vicceltél.

A portugálokat unalmas, színtelen csapatnak nevezni, biztos szoktál te meccseket nézni? Bezzeg a zseniális ukránok. Meg a 2004-es EB-n nem volt komoly csapat, persze, mert nem jutottunk ki. Az már meg sem lep, hogy a magyar válogatottal kapcsolatos posztban is el tudtad mondani, hogy a spanyol foci a legjobb. Nem személyeskedem, csak idegesít, hogy mindenhová +50 hozzászólást generálnak az átgondolatlan kijelentéseid.

drosiii 2009.03.31. 00:18:13

@Strigo a divatdrukker: :D:D:D

mondjuk azt én sem értem, hogy a 2004es EB-t miért szólja le mindenki. Leginkább arra gyanakszom, hogy mert nem egy nagy válogatott múlttal rendelkező nyerte és ez szúrja az emberek szemét. A görögök egy jó edzővel, csapatfelállással és taktikával rukkoltak elő, amire a többiek nem találták meg időben az ellenszert. Ennek inkább örülni kéne, hogy ennyire színes az európai foci. (azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy korábban a BL-ben is rendre jó csapataik voltak)

Lencse. 2009.03.31. 00:36:33

@halareaal: "3-2 lett ugyh a végén a portugálok támadtak" mi ez bazze, kézilabda? :DD Ellőtték már dudaszó előtt legalább?

"eredetileg arra akartam rávilágitani h világversenyeken átlagban 1 v 2 jó meccsnél több ritkán szokott lenni csapatonként" - ebben viszont teljesen igazad van.

@drosiii: Neked is. :) Fasza volt az Euro04

kroos 2009.03.31. 07:02:46

@Csöncsön: ,,Nemcsak játékban, hanem mindenkelőtt mentalitásban."
Egyetértünk.A németek ellen is ugy jöttek le a páyláról mitha valami bulimeccset veszitettek volna.Cé szerintem örült is hogy hamarabb vége lett a tornának.
Ha ugy tisztelnék a válogatott mezt mint a németek akkor világbajnokok lennének.
Ugyanakkor ez a jelenség csak erre a generáciora igaz.Nem Eusebiotol,meg nem is Futretol.
Hasonló müködik a brazoloknál is csak azt nem szabad észrevenni.A leg alázatosabb csapat volt mindig is,amiben mélyen szerepet játszott a vallásosság is.Ez párosult futballtudással.Ez kb 94-ig igaz volt.Aztán jöttek a denilsonok,meg hogy a nike állitja össze a csapatot.Mostmeg minden 2. brazil alkoholista,tulhypolt sztárcsapat lett alázat nélkül.

rizla 2009.03.31. 07:20:27

@drosiii: "Hát már ott tartunk, hogy az argentinok utolsó 20 éve is egy nagy nulla volt. Jövőre nekik lesz az egyik legerősebb csapatuk (bár az elmúlt időszakban is tele voltak sztárokkal)."

a 2006os VB-t nekik kellett volna nyerniük, én nem értem, hogy lehetett azt olyan szinten elbaszni, idióta pekerman. bár kétséges, maradona jobb lesz-e.

rizla 2009.03.31. 07:25:12

@drosiii: " A görögök egy jó edzővel, csapatfelállással és taktikával rukkoltak elő, amire a többiek nem találták meg időben az ellenszert."

a cseheknek volt egy halom helyzetük, ziccerük, kapufájuk, a görögöknek meg 1. és nyertek. szóval nem mondanám, hogy a többiek nem találták meg az ellenszert, egyszerűen csak kifogyhatatlan volt a görögök szerencséje.
az "antifutball"-t nem kell alapból utálni, de ha világraszóló mákkal vegyül, és mindez még tornagyőzelemhez is vezet, akkor azért nagyon idegesítő.
de legalább nem a portugálok nyertek, ez is valami
: DDDD c. ronaldo már akkor egy idegesítő ficsúr volt, azt hittem hülyét kapok, amikor két év múlva úgy kezdték emlegetni, mint a világ legjobb játékosát :( bár tényleg kinőtte magát.

szferi 2009.03.31. 08:13:37

@popp: a 2002es vb-n portugáliát lefocizták a koreaiak és az amerikaiak is, ezen nincs mit szépíteni.

kroos 2009.03.31. 08:28:42

@szferi: az amerikaiak igen de a koreaiak max. a kiállitás után.ami persze oriási loll volt.

sporttárs 2009.03.31. 08:36:12

@Csöncsön: Hát ez elég érdekes, az "aranygeneráció",. amely utánpótlás (!!) sikerek után kapta ezt a nevet, az égvilágon semmit nem tudott felmutatni, de még csak azt se lehet mondani, hogy világklasszisok sorát termelte ki legalább egyéni sikerekkel... (Kivétel akad, persze, Figo, Rui Costa.)

Úgyhogy szerintem tényleg azoknak mérce, akik utálják a portugálokat, hiszen az aranygeneráció maga volt az eredménytelenség. :)

Hogy szebben focizott volna? Nos, nekem tőlükse maradt meg semmi különös, arra meg nagy összegben fogadok, hogy kevesebbet ők se fetrengtek...
Az utóbbi évek portugál válogatottja nagyobb lúzernek tűnhet, mert a fontos meccseken kap ki, csak éppen ezek már rendre EB-, meg vb-kieséses szakaszban, döntőben, elődöntőben történnek, Pintóék csak álmodtak ilyenről.

montipájton 2009.03.31. 10:13:05

@rizla: Na látod, ha arról van szó, hogy melyik válogatottól hörög előre minden világverseny előtt a futballszakértő közvélemény, majd EHHEZ KÉPEST mekkora nulla eredményt produkál - hát, nem a portugáloké a lúzerség pálmája, hanem vitathatatlanul az argentinoké.

Hogy a 2006-os vb-t nem ők nyerik, az már a szerbek elleni csoportmeccs után egyértelmű volt számomra, amelyik csapatnak ennyire minden sikerül egy korai meccsen, az szokott kifingani, amikor a legjobban kellene nyerni. Törvényszerű volt.))

Lencse. 2009.03.31. 11:00:27

@rizla: Tényleg érdekes, hogy az argentinokat állítod szembe a portugálokkal: legalább olyan ellenszenves parasztok szoktak ott játszani, és legalább olyan balfasz módon véreznek el idejekorán.

Szóval a portugálok akkor inkább Európa argentinjai. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 11:18:18

@montipájton: Az igaz, hogy A válogatott szinten nem nyertek semmit az argentinok 1993 óta, de azért '86 sem volt olyan régen az emberiség szempontjából. Az utóbbi években nyertek egy valag U20/17-es vébét meg a legutóbbi két Olimpiát. Ne gyere azzal, hogy az olimpia nem releváns fociban, előtte kérdezd meg a brazilokat, mi a véleményük erről.

Eleve is szeretem az ilyen sommás, megállapításokat, minthogy nem nyertek semmit, meg hogy a legnagyobb lúzer. Szerintem már az is óriási dolog, ha egy csapattal minden világverseny előtt esélyesként számolnak (nekünk legyen mondva). Ez egy olyan sportág, ahol egy-egy meccs kimenetele apró nüanszokon múlik, például az sem a lúzerség ne továbbja, ha egy csapat tizenegyesekkel kap ki egy büntető párharcokra tudatosan készülő házigazdától. Fogjátok már föl, hogy, nemcsak a vébé-győzelem az eredmény ám (tudom a magyar csak aranyban számol). De adott esetben egy kijutás, vagy egy csoportköri továbbjutás is.

De a legteteje megint kroostól érkezett: "Ha ugy tisztelnék a válogatott mezt mint a németek akkor világbajnokok lennének." - toni, van valami műszered mely méri, ki mennyire alázatos a válogatott mez iránt, vagy abból következtetsz talán, hogy a latinok könnyedebbek és nem vicsorognak úgy, mint a friccek?

A portugáloknak meg vannak ugyan klasszisaik, de nincsen klasszis csatáruk és kapusuk (Eb kiesésük is a balfasz Ricardo lelkén szárad). Ahogy azt is elfelejti mindenki, hogy Ballack negyeddöntőbeli gólja előtt akkorát faultolt, mint egy katedrális! Azt meg egyszerűen nem gondolhatod komolyan, hogy az EB-t a nemzeti színekért félsérülten vállaló Cé (aki nekem sem a szívem csücske) örült volna a kiesésnek.

kroos 2009.03.31. 11:35:53

@popp: Sokmindenben nem értünk egyet na de történt már ilyen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 12:26:44

@kroos: Ja a válogatott mez tiszteletéről mutatott óriási példát Effenberg, aki saját szurkolóinak mutogatott vagy az a Bernd Schuster, aki pályafutása zenitjén már le is mondta a válogatottságot.

kroos 2009.03.31. 12:38:14

@popp: csak két név 2 óra guglizás után? Többet vártam töled.

Vul-Kahn 2009.03.31. 12:55:27

Nagyon kevés meccsen szurkoltam úgy egy csapatnak, mint ahogy azon a portugál-németen a németeknek. Aztán a lefújás után vhogy mégsem éreztem olyan hűdenagy örömöt, pedig a németek fantasztikusan játszottak. Akkor miért nem? Azért, mert azt szerettem volna látni, ahogy a portugálok, Cé-vel az élen még fél órával a meccs után is zokognak a pályán, ahogy az egy 2-3as meccset követően természetes is lenne. Ehhez képest úgy sétáltak be az öltözőbe, mint egy átlag bajnoki után, 0 érzelem volt az arcukon.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 13:59:58

@Strigo a divatdrukker:

Nem "unalmas, színtelen" csapatnak neveztem őket, és nem az ukránokat állítottam szembe velük. Ha képes volnál az olvasás nevű tevékenység alkalmazására, mint ahogy nem vagy az, akkor ez lejöhetett volna.

@kroos:

Igen, "csak erre a generációra igaz". Ezt taglaltam én is.

@sporttárs:

Az a 2000-es portugál csapat minden idők legjobb francia válogatottjától kapott ki az elődöntőben, mindnyájan tudjuk, milyen körülmények között. Ne lettek volna egyéni sikereik? Ezt nem is értem. Azt várod el, hogy a fél csapat aranylabdás legyen?... Az egy kifejezetten szimpatikus és látványosan játszó csapat volt, a németeket például 3-0-ra verték, miután az angolokat 3-2-re...

@montipájton: @Lencse.:

Argentínokat nem bántani! Ha van csapat, amelyet mindig élmény nézni, akkor azok ők. Éppen ideje lesz jövőre, hogy a játékuk egy szépen csillogó trófeával is párosuljon...
:-)

kroos 2009.03.31. 14:01:47

@Csöncsön: ,,minden idők legjobb francia válogatottjától"
ez szerintem nagyon nem igaz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 14:07:28

@kroos:

Miért, szerinted melyik volt az? A '84-es? Az '58-as?

Én azokat nem láttam, ezért pusztán objektív szempontból, az eredményesség alapján írtam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 14:11:56

@Csöncsön: Már idén behúzhatják a Copát, remélem meg is teszik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 14:14:10

@popp:

Én is nagyon! Már az előző Copán is messze ők játszottak a legjobban, aztán elgörcsölték a döntőt. :-(

Remélem, Maradona pont azt a lelki pluszt tudja adni nekik, mellyel elérik, hogy hasonló többé ne történhessen.

kroos 2009.03.31. 14:25:03

@Csöncsön: 86-OS szerintem mindenképp.

füredi (törölt) 2009.03.31. 14:55:15

Vajon hány gólt kell még rúgnia Torghellének, hogy ne rühelljem ennyire? Ez az ember egy külön poszt lehetne. Minden benne van, ami miatt a magyar focistát utálni szoktuk, aztán tessék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 15:31:59

@kroos: Szerintem a 2000-es kompletebb csapat volt a 86-osnál.

@füredi: Viszont nem lusta, sőt!

idiotapocs 2009.03.31. 15:33:28

Bírom ezt a blogot, szökőévente van egy magyar válogatottról szóló poszt és erre kommentekben a portugál, ukrán, német akármilyen válogatottról vitáznak...

Dandeer 2009.03.31. 16:21:51

"bár tényleg kinőtte magát."
És akkor most vedleni fog? :P

"csak két név 2 óra guglizás után? Többet vártam töled."

Bunkó. Bocs, tudom, nem gyakran írok, de azért nem semmi, hogy ilyenekkel jössz egy vita közepén (végén? Tényleg, miért nem a magyar válogatottról folyik a szó? Az talán nem annyira érdekes?).

kavics30 2009.03.31. 17:02:49

nekem ugyan van jegyem a holnapi meccsre, de egy kedves ismerősöm lekésett róla.
ha lenne vkinek egy darab felesleges jegye, vagy van ötlete, hogy honnan lehetne szerválni egyet nagyon hálás lennék érte!

Dandeer 2009.03.31. 17:26:25

Itt lehet érdeklődnil: 0620 8861941 vagy -42.

rizla 2009.03.31. 17:29:24

@Lencse.: najó, de én nem is arról győzködöm itt az embereket, hogy portugália lúzer (az csöncsön), hanem arról, hogy milyen irritáló, túlértékelt, hisztis picsák : DDDDDD

rizla 2009.03.31. 17:30:30

@montipájton: van benne valami, de ebben az esetben szerintem nem volt törvényszerű elszúrni a németek elleni meccset. riquelme lecserélve? messi a padon? gáz volt.

rizla 2009.03.31. 17:33:17

@kroos: láttad a 86os csapatot játszani, vagy apád ezt mondta?
szerintem zidane nagyobb, mint platini.

Badbitie 2009.03.31. 17:58:35

A szeptemberi 45 még odébb van, de az áprilisi 35 már megvan. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 17:59:04

@rizla: és Tevez is a padon, majdnem hülyét kaptam mikor azt láttam , hogy percnyi játék nélkül ül a padon a két srác.

kroos 2009.03.31. 18:44:34

@rizla: anyád mondta tudod vele néztem.

kroos 2009.03.31. 18:54:48

Nem hiszem hogy Platini meg Zidane összehasonlitásán mulna a dolog.De ha igen Platini sokkal gólerösebb volt(3xgólkirály is volt a 3 aranylabda mellett Italyában). 84-ben oylan magabiztossággal nyertek Eb-t mint most a spanyolok.Volt egy klasszis kapusuk Bats.A védelemben 3 világklasszis,Bossis,amoros,és Battiston.a 4. rotálando helyen tusseau vagy Ajache játszott.A középpályájuk nagyon emlékeztettett a 82-es brazil(zico,socrates,falcao,cerezo) sorra,mind univerzális tökéletes játékosok,Platinivel a sorban.tigana giresse,és a pengés Fernandez.Elöl meg olyan agressziv ékekkel mint stopyra,rochteau,vagy papin aki akkor még be se nagyon fért.Estleg még Bellon.
A lényeg ami miatt nagyon sokan szeretik öket hogy fantasztikus meccset játszottak szinte mindig.
82-ben a németek elleni elödöntö,elötte az é-irek elleni 4-es.86-ban az cimvédö olaszok elleni derbymajd a negyeddöntöben a brazilok amely eddigi életem legjobb meccse.Képességekben lehet jobb volt a 98/2000-es, de játékban biztosan nem.És nem csak a kiszenvedett( paraguay,olasz stb gyözelmek miattt),.

halareaal 2009.03.31. 19:09:31

hamár itt tartunk, a legtúlértékeltebb válogatott az angol, igaz már csak Angliában tartják őket esélyesnek nagy világverseny előtt.

sztem a legutóbbi Copán megérdemelt volt a brazilok sikere, az a torna egyébként jól jelképezte szegény argentinok hatékonyságát. mindenesetre a köv vb előtt nagyon nehéz esélyt latolgatni már csak a körülmények miatt is, könnyen lehet h több afrikai válogatott is ott lesz a kieséses szakaszban. pl egy legutóbbi afrika-kupán látott Egyiptom titkos esélyes is lehetne.

Glory 2009.03.31. 19:32:49

@halareaal: en szerintem meg nem tulertekelt az angol csapat. realisan nezve szinte minden angol jatekos a vilag egyik legjobbja. SZINTE!!
kapus (james, foster)-talan csak casillas es buffon jobb naluk a tobbiek veluk egy szinten-hatalmas bravurok viszont hajmereszto hibak is (ahogy a fentebb soroltakon kivul mindenkinel elofordul).
vedok: a. cole(a bl dontos csapatbol kihagyhatatlan), terry (ha nem csuszott volna el-legnagyobb oromomre-akkor bl gyoztes egyik legfontosabb alapembere), rio (a bl gyoztes kozepso vedo alapember aki ritkan hibazik)
kozeppalya: becks, gerrard, lampard, j. cole, barry, owen h., carrick (mind vilagsztarok csapataik a vilag legjobbjai-bary talan kivetel- csapataik egyik legfontosabb lancszemei: becks-hat mar nem mai gyerek de azok a beadasok meg mindig jonnek tole, gerrard: iden ove az aranylabda ha igy folytatjak, lampard: a bl dontos vezere, owen h.: a tavalyi mu meneteles egyik legfontosabb lancszeme, j. cole: a vilag legjobbja lehetett volna ha nem angliaban szuletik, carrick: bl gyoztes a labdainak szemei vannak)
csatar(ok): rooney (egyedul eleg is-fut annyit mint masik ketto, szerel annyit mint masik ketto, ugat a biroval mint masik ketto, annyit rugaz ellenbe mint masik ketto-az isteni capello mondta hogy vilagsztar).
nah hat szerintem ezert nem tulertekelt csapat. ugy erzem teljesen jogos elvaras hogy vegre mutassanak vmit. a megfelelo edzo vegre megvan, mostmar barmi lehet.

SamS 2009.03.31. 19:36:17

Zidane egy korszakos zseni. Puskással, Pelével, Maradonával, Ronaldoval sorolható egy kategóriába, gyakorlatilag 4-5 éven keresztül lehetett volna övé az aranylabda, ha játéktudás alapján választanak.

kroos 2009.03.31. 19:45:37

Mondjuk szerintem minden 20 évvel ezelötti csapat jobb volt a mainál mert a foci is sokkal jobb volt...

zoky 2009.03.31. 19:58:13

véletlenül a málta elleni meccsre van valakinek kimaradó jegye (hasmenés meg hasonlók miatt), amit el szeretne nekem adni?

sporttárs 2009.03.31. 19:58:25

@kroos: Neked ha nincsenek érveid (vagy másnak vannak), mindig ezt a taktikát követed? Ellenérv semmi, csak laza fröcsi?
Nyugi, senki nem a Bayern disznó szerencséjéről értekezett. :)))

Igen nehezen látom be, a német válogatott mitől lenne szerethetőbb a portugálnál, az egyikben nyilván "nincs alázat" (muhahah tényleg, ezt egy kroosméter méri nyilván), a másikban meg "nincs futballista", melyik rosszabb?
Ja, de, vannak remek német futballisták,mint ahogy alázatos protugál labdarúgók is, kábé annyi értelme van egyik tételt komoly arccal komolyan venni, mint a másikat. Milyen meglepő.

SamS 2009.03.31. 20:06:08

@kroos: Hihetetlen sokat fejlődött azóta a foci, főleg fizikális és taktikai téren. A mostani válogatott szerintem rúgna egy tízest Puskáséknak.

sporttárs 2009.03.31. 20:06:13

@Csöncsön: Nem várom, hogy mindenki aranylabdás legyen, de mégis mitől aranygeneráció az, amelyik nem nyert aranyat? Jó, tudom, a juniorvébék miatt, csak hát mindenki várta, hogy akkor majd a felnőtteknél is, ehhez képest érem se nagyon csurrant.

2000-ben jogos 11-essel estek ki a franciák ellen, bár én nagyon ideges voltam miatta akkor. Bizonyára szépen játszottak. Nem kell velem szemben védeni őket, ebbena vitában én voltam az, aki nem értette, kinek mi baja a portugálokkal. Jönnek az ilyen hülyeségek, hogy "nem küzdenek", meg "fetrengenek" - ja, és ezeket az utóbbi négy évben tanulták? Lol.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 20:19:42

@glorymanunited: "kapus (james, foster)-talan csak casillas es buffon jobb naluk a tobbiek veluk egy szinten-hatalmas bravurok viszont hajmereszto hibak is (ahogy a fentebb soroltakon kivul mindenkinel elofordul)." - viccelődsz ugye, kapásból tíz kapust tudnék fölsorolni náluk, ha utána néznék több tízet. Buffon, Casillas, Frey, Cesar, Van der Saar, Cech, Handanovics, Amelia, Pepe Reina, Boruc, Babos, Fülöp.

Lencse. 2009.03.31. 20:20:55

@halareaal: Nem értem, miért lenne túlértékelt egy olyan válogatott, amelynek neve hallatán mostanában a világ focikedvelői röhögőgörcsben törnek ki. :) Ez a legkevésbé jó szó rá.

Amúgy egyetértek gloryval: ennek a csapatnak nem szabadna ilyen szarnak lennie. Cole, Cole, Gerrard, Rooney, Terry, Ferdinand stb.: ezek bizony kulcsjátékosok azokban a csapatokban, akik olyan nyomasztóan uralják* mostanában Európát. Valami nagyon el van ott baszva.

*aki szerint nem, azt kérem, most tartsa titokban ezt a véleményét. Kár lenne új szálat indítani. :)

Lencse. 2009.03.31. 20:23:05

@popp: Ja, tényleg, glorynál a kapusposzt méltatása tényleg viccesre sikerült kicsit. :D Foster. :)

Glory 2009.03.31. 20:26:10

@popp: jo tudom hogy ott tuloztam de remelem ertetted. bar hozzatennem hogy a kivalo boruc-ot most annyira azert nem eroltetnem:
www.youtube.com/watch?v=gxvUg3lK6_M
ezen kivul is van meg 1-2 a felsorolasbol azert nem ertek egyet.
meg kulonben ilyen vedelem mellett minek kapus???
:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 20:26:43

@kroos: Talán látványosabb, de nem jobb, ahogy a mérhető sportokban javulnak a világcsúcsok és az átlagszínvonal, úgy lesznek jobbak (atletikusabbak) a focisták is. Ezt persze nem vethetjük az előző generációk szemére, mert fejlődiknek az edzésmődszerek és az orvosi háttér. Például a régiek még grundokon játék közben tanulták meg focizni, ma meg már akadémiákon tudatos módszerekkel képzik az egész fiatal kölyköket is.

Lencse. 2009.03.31. 20:29:37

@glorymanunited: "ilyen vedelem mellett minek kapus???" Ezt az ANGOL VÁLOGATOTTRÓL mondtad? :DD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 20:37:14

@sporttárs: A brunz is szépen csillog és a bronz is érem. Arról már nem is beszélve, hogy 2004-ben is jó páran ott voltak az ezüstérmes csapatban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 20:43:07

@glorymanunited: Hát ezt szépen beszopta a lengyel barátunk. Csak nem Robinsontól tanul.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 20:46:21

Na viszont holnap újra tiszteletemet teszem az Öcsiben, kiváncsi vagyok, hogy a mi Koemanunk milyen összeállítással lep meg minket. Színházi gukkert be lehet vinni a stadionba?

montipájton 2009.03.31. 20:49:33

Pár reflexió az elhangzott országokhoz.))

Argentína - semmiképp sem szó szerint lúzerek, csupán a portugálokkal történt összevetésre írtam, hogy semmivel sem ynertek több tornát az utóbbi években náluk, konkrétan egyet sem. )) Amúgy meg az is a "lúzerség" fogalmához tartozik, ha valaki 11-esekkel kap ki egy agyonnyerhető meccs után, nem?

Franciaország - hát, nem tudom, Zidane lehet, hogy jobb volt, mint Platini, öregedésem csalhatatlan jelének tudom be, hogy én az utóbbival kapcsolatban több igazán nagy válogatott meccsre emlékszem, szerintem amit a 84-es fantasztikus Eb-n produkált (5 meccsen 9 gól, két mesterhármas...), ember nem fogja utána csinálni, és a Platini-Giresse-Tigana-Fernandez középpályássorhoz sem nagyon tudom hasonlítani a 98-as franciákat, akárhogy nyerték is meg a vb-t.

Németország - ha valaki be van oltva a német focival, mint Kroos, az nyilván képes elájulni attól, hogy ezek hajtanak a pályán, ha meg valaki nincs beoltva, eysetleg egy kis játékot is elvár tőlük.)) Amúgy persze, hogy nagy küzdők, bár a 2000-es és 2004-es Eb-ről speciel egyetlen küzdő germán se jut eszembe.)))

(Ettől még minden idők legnagyobb világbajnoki meccsének tartom a 82-es német-francia elődöntőt, ahol egyszerűen MINDEN volt, amiért a futballt kitalálták. Annál tökéletesebb drámát még nem játszottak a világ nagy stadionjaiban.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 20:52:35

@sporttárs:

Szerintem ha kicsit érzékenyebben figyeljük a történéseket, akkor észrevesszük a két portugál generáció közti mentalitásbeli különbségeket.

Elég, ha csak a két emblematikus figurát emeljük ki, Figot és Cét. Láttad te Figot hisztizni? Láttál te Figotól olyat, hogy alázza a csapattársait? Ugye, hogy soha.

Ez csak egyetlen kiemelt példa, de szerintem érzékelteti, hogy mit akarok mondani.

montipájton 2009.03.31. 20:53:38

@popp: Az olimpiai meg utánpótlás tornagyőzelmek egyelőre csak arra jók, hogy továbbra is minden vb előtt várjuk az argentinoktól a nagy dobást. Aztán...

(Lehet, hogy a brazilok nagyon gerjednének már egy olimpiai aranyra, de szerintem te meg az argentinokat kérdezd meg, mit gondolnak a elgutóbbi Copákról meg a 94-2002 közti világbajnokságokról.)) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 20:57:07

@montipájton:

Fogalmazzunk úgy: Argentína az utóbbi tizenöt évben a lúzer korszakát éli. Éppen ideje tehát, hogy ennek vége szakadjon.

Fölhívnám azért a figyelmet arra, hogy Argentína sokkal több Copát nyert, mint Brazília (Dél-Amerikában ez van olyan fontos, mint itt az EB); és kétszeres világbajnok is, vagyis náluk többször csak a brazil, olasz, német trió nyert világbajnokságot.

Lencse. 2009.03.31. 21:09:21

@Csöncsön: Hé, te láttál valami videót, amin Cé a zuhanyzóban gusztustalanságokra kényszeríti mondjuk Nevillet, vagy mire gondolsz megalázás alatt? :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 21:15:07

@montipájton: Azért az olimpiai focitorna nem annyira komolytalan, mint azt sokan gondolják (csak a tavalyi brazil és az argentin keretet kell megnézni), egyszerűen csak nem vetül rá annyi fény az egyéb események miatt. A magyar sportolókért szorítás közepette én is csak szőrmentén követtem az eseményeket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 21:20:52

@Lencse.:

Ilyen videó nincs a birtokomban. :-)

Cé nem mindent a csapatért tesz; sokszor fölöslegesen egyénieskedik. Ezzel azt sugallja, hogy ő külön többet ér, mint a többiek. Közvetett módon ez alázás. (Példának okáért Messitől ilyet sohasem látni, minden csele a csapat érdekét szolgálja.)*


*Ezt a mondatot csak azért fűztem hozzá, hogy ismét megjelenjen valaki, aki szememre vetheti, hogy én mindig csak Messiről tudok beszélni.

Lencse. 2009.03.31. 21:38:38

@Csöncsön: Ezt csak te látod bele Cébe, mert bele is akarod látni. Szerinted ha így lenne, mondjuk a lokális MU-fanok (vagy akár én) nem üvöltenék tele habzó szájjal a blogot, ha úgy látják, hogy az ő hozzáállásán megy el egy meccs?

(ok, pont a legutóbbi meccsen nagyon flegma volt, de ezt keményen szóvá is tettük itt, másrészt az egész csapattal nagy bajok voltak mentálisan)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 21:41:40

@Lencse.:

És szerinted miért akarom belelátni? Semmi okom nem volna rá; mint írtam, a portugálok tíz éve még szimpatikusak voltak.

Hogy a MU-ban játszik? Tevez-szel például semmi bajom nincs.

mann 2009.03.31. 21:48:58

Nemcsak róla, megy a spanyolokról is ;).
Egyébként bőven elég lett volna, ha a vita elején leírod Csöncsön tízszer, hogy "Utálom C-t" :)

Glory írása vicces volt. Persze volt benne igazság, de az angol kapusokat inkább hagyjuk. Az angoloknak nincs jö kapusuk, ezen nincs mit szépíteni és a közeli jövőben nem is nagyon lesz.

Lencse. 2009.03.31. 21:49:48

@Csöncsön: "És szerinted miért akarom belelátni?" - A tököm tudja, nehogy már ezt is nekem kelljen megfejteni. :D

Azt viszont tudom, hogy piszkosul ki tud nyílni a bicska a zsebemben, ha szimpatizálok egy csapattal, és úgy érzem, hogy valamelyik játékosa nem veszi elég komolyan a meccset. Ronaldon viszont nem sűrűn veszek észre ilyesmit. Én alapvetően Drogbát is bírom, de pl. amit ő művelt idén Hiddink érkezéséig, az szégyen volt.

rizla 2009.03.31. 21:54:55

"Elég, ha csak a két emblematikus figurát emeljük ki, Figot és Cét. Láttad te Figot hisztizni?"

LOL

hát igen, figo, mint jellemes játékos alfája és omegája.

ezt komolyan gondoltad?

Lencse. 2009.03.31. 21:55:41

*És hogy ki az, aki nem tesz meg mindent a csapatért, azt hiszem az a kérdés, aminek az eldöntését tényleg érdemes meghagyni az adott csapat szurkolóinak. Ezt ők érezhetik a legjobban. Én pl. a Real játékosain is láttam egy ilyen flegmaságot az Anfielden, de az ilyesmit tényleg határozottan kell látnom, hogy akár csak ide is leírjam. (Itt nyilván nem Casillasra gondolok, aki majdnem elsírta magát az ötvenedik bravúrja után)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 21:56:53

@Lencse.:

És gondolod, hogy nekem nem nyílik ki a bicska a zsebemben, amikor azt látom, hogy egy egykor még szimpatikus válogatottból pár "irritáló, gőgös, hisztis picsa" (by rizla) gerinc nélküli bagázsa lett?

Nyilván túlzok is. De nem véletlen a múltkori Fulham-meccs sem. Valahogy úgy éreztem, na, ez az IGAZi arca a MU-nak, melyet elég sikeresen burkol álarcba. Akkor kijött belőlük az IGAZI Scholes, az IGAZI Rooney, az IGAZI Cé...

De most hagyjuk abba, mert, azt hiszem, megint sikerült ezzel a bekezdésemmel újabb 300 kommentet generálnom. (De olyan jól hangzik, és annyira igaznak érzem szubjektíve, hogy nem törlöm ki.)
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 21:59:04

@rizla: Az tény, hogy a Barcából a Realba menni a Barca szurkolók szemében undorítóbb dolog, mint hisztizni a pályán.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 21:59:26

@rizla:

Ha a Realba szerződésére gondolsz, akkor arra azt mondom: nem a pályán történt, nem tudhatjuk, mennyire a menedzsere művelte stb. A pályán Figo mindig is nagy küzdő, sportszerű játékos volt.

Lencse. 2009.03.31. 22:04:23

Tényleg jól hangzik, jó hogy bennhagytad. :) Az igazi Etóékat is jó volt látni a tavalyi elődöntőben. :p

Amúgy:

- Az igazi Scholes: Igen, Paul flúgos picit, így szeretjük.

- Az igazi Rooney: Te figyelted Rooneyt ezen a meccsen? A beállása után, ahogy elkezdett mozogni, egyértelművé tette: ő itt pár végtagját is beáldozza, ha ezen múlik a fordítás. (És már a Liverpool ellen is az ő hozzáállásával voltam elégedett) Nem jött össze neki, de egyetértünk: itt bizony az igazi Rooneyt láttuk, csak nálam ez semmiképp sem pejoratív.

- Az igazi Cé: Jó, Cé tényleg oltári köcsög volt az első félidőben, ezt hagyjuk. :)

mann 2009.03.31. 22:11:59

"De nem véletlen a múltkori Fulham-meccs sem. Valahogy úgy éreztem, na, ez az IGAZi arca a MU-nak, melyet elég sikeresen burkol álarcba."
Ez kész :D
A MU két év alatt agyonnyeri magát, rekordokat döntöget, aztán bukik két meccset és az az igazi arca. Na ezért érdemes volt ide jöni :DDDDDDDDDDD
Kb mintha azt mondanám, hogy Messi egy könyöklős, köpködős, kezezős kis köcsög....(de nem mondom) LOL

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 22:14:51

@Lencse.:

Szép eufémizmus a a "flúgos" arra, hogy izomagyú; valamint a "végtagját is beáldozza" arra, hogy egy korlátolt, agyatlan, idegbeteg bunkó.
:-)


De tényleg itt hagyjuk abba...

_ _ _ _ _

Beszéljünk inkább Torghelle Sanyiról.

Ő tipikusan az a játékos, akit cseppet se bírnék kedvelni, ha nem nálunk játszana. Így viszont tényleg ő az Isten! :-)

Az embernek nincsenek elvei, amikor szurkoló.

SamS 2009.03.31. 22:17:17

@Csöncsön: meglehet, h szerinted ez az IGAZI Manchester United, csak ez nagyon felületes kép. Minden egyes csapatról, játékosról, emberről lehetne olyan meccs/pillanat alapján általános véleményt formálni, hogy szörnyetegnek tűnnek. Nem mondom énsem azt, hogy Messi kezes gólja és köpése az igazi Messi. Nem az az igazi Kaká, aki Giggsnek úgy magyaráz, hogy közben a torkát fogja.

Sajnálatos, ha te olyasmi alapján ítélsz meg vkit, amit kétévente egyszer csinál. Rooney elég véleményes kiállítása kb annyira volt jogos, mint amikor Messit "könyöklésért" kiszórták Vanczák Viliről :D
Mégse mondom azt, h egy brutális állat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 22:19:08

Miért kell ez itt is? Majd pl posztban jól meg(le)hányjátok-vetitek ezt.

mann 2009.03.31. 22:19:51

@SamS: mert egy nagyarcú MU szurker vagy ;) :D

SamS 2009.03.31. 22:21:34

Scholes izomagyú: na ekkora baromságot régen hallottam. 170 centi és 70 kiló, asztmás, tényleg igazi erőfutballista lehet. Egész Anglia egyik legintelligensebb játékosa, ezt nem csak én mondom, hanem nálam sokkal többet tudó személyek (Errikson, Fabregas, Henry, Sir Alex, Zidane, Davids, Lippi...)

Rooney bunkó, mert oda mer lépni, mert küzd-hajt, nem áll meg emberhátrányban? Szerintem maximum azért tartod ekkora parasztnak, mert besegítve a védekezésbe, hozzájárult tavaly a Barca kieséséhez a BL-ben.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 22:22:43

@popp:

Elnézést, az én hibám volt. Mindig elborul az agyam, amikor Cére és társaira gondolok. De részemről lezárva.

Beszéljünk Sanyiról!

SamS 2009.03.31. 22:24:40

@Csöncsön: igen, ez rendkívül jellemző; amikor vki normális érveket hoz fel, akkor kell abba hagyni ;)

vargamma 2009.03.31. 22:50:18

csak hogy legyen újra magyar szál is a posztban:
szerintetek Kúman kit játszat a baloldalon?
a, Dzsudzák
b, Rudolf
c, Huszti
d, meglepetés

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.31. 23:02:02

@vargamma:

Üdv a magyar szálnak. :-)

Én úgy vettem ki a szavaiból, hogy Rudolfot az albánok elleni meglepetésnek szánta, vagyis valószínűleg Málta ellen ismét Dzsudzsák lesz a kezdő.

drosiii 2009.03.31. 23:09:56

@Csöncsön: Én továbbra is Rudolfot játszatnám, megérdemli. Dzsudzsák válogatott terén eléggé leírta magát számomra, csak remélni tudom, hogy megváltozik a hozzáállása.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.31. 23:16:54

@vargamma: Na ez is jó Koemanban, a szurkolóknak is játék lehetőséget ad, lehet tippelni ki kerül a csapatba,

Lencse. 2009.03.31. 23:26:49

Először is bocsánat, ha valakit zavar az off. Jórészt ez is az lesz.

@Csöncsön: Rooneyra használhatjuk éppen az "idegbeteg" szót, de én nem a barátnője vagy testvére vagyok, hanem a szurkolója, és így egész más emberi kvalitásokat is várhatok el tőle.
És igen, én a fociban szeretem látni, ahogy a thermopülai vagy egri hősök szelleme megelevenedik, amikor valakin tényleg azt látom, hogy ha csak egy pillanatra is, de komolyan az életét adná a győzelemért. :) Terryt se véletlenül rúgják fejbe olyan sokszor: ő védekezésnél a "meghalni lehet, de feladni sosem" elvet követi.

Messi egy istenáldotta tehetség, egy zseniális focista, de én igazán a tavalyi elődöntő utolsó 20 percében szerettem meg. A tíz csapattársa már nagyjából egy helyben állta végig ezt az időszakot, de ő újra és újra nekiveselkedett a szélről, és nekifutott a manchesteri falnak a labdával. Minden próbálkozása törvényszerűen elhalt a tizenhatosvonal környékén, és sose felejtem el azt a tekintetet, ahogy a tizedik ilyen után szomorúan nézte a még mindig messze lévő kaput, aztán hátranézett a társakra. A "magányos harcos" lexikoni definíciója volt akkor, ráadásul ezt nem is ő választotta.

ON - Sanyi: Tök jó téma, benne is a Rooney-i erényeket lehet felfedezni, nagyon örülök, hogy folyamatos jó teljesítménnyel azt a látszatot kelti, hogy van a válogatottnak csatára.

rizla 2009.04.01. 01:36:44

scholesra szerintem is a flúgos a megfelelő jelző, ezek az érthetetlen kezezései (nem ez volt az első, az elmúlt 2 évben csinált már hasonlót, csak akkor gólt próbált ütni, LOL), meg iszonyú balfasz szerelései megmagyarázhatatlanok.

rooney sem bunkó, viszont az tény, hogy az idegeivel nincs minden rendben.

rizla 2009.04.01. 01:38:48

@drosiii: leírta magát? és mivel? áruld már el. hajnal nem írta le magát?
dzsudzsák kölyök még, hangulatember. ha elkapja a fonalat, nagyszerű, ha nem, akkor csak lézeng. a PSV-ben is pont ugyanilyen, szóval nem értem miről hablatyolsz.
rudolf kihajtotta magát szombaton, és nem is balszélső, ráadásul itt most nem harcolni kell, hanem inkább játszani. minden dzsudzsák mellett szól.

mann 2009.04.01. 07:14:04

OFF, de nem tudtam kihagyni
Idézetek Csöncsöntől

"Cé nem mindent a csapatért tesz; sokszor fölöslegesen egyénieskedik. Ezzel azt sugallja, hogy ő külön többet ér, mint a többiek. Közvetett módon ez alázás.....
...Nyilván túlzok is. De nem véletlen a múltkori Fulham-meccs sem. Valahogy úgy éreztem, na, ez az IGAZi arca a MU-nak, melyet elég sikeresen burkol álarcba. Akkor kijött belőlük az IGAZI Scholes, az IGAZI Rooney, az IGAZI Cé...

És egy másik posztból:
(Hihetetlen, hogy mikre képes a zsenialitással szembeni gyűlölet...)"
:D
ON

kroos 2009.04.01. 08:20:38

@montipájton: olvasd el fentebb mit irtam a 86-os franci csapatról.Szerintem azon a Vb-n ök voltak a legjobbak.Csak ök nem játszotak hazai pályán.
A német.portugálról meg annyit..jobbak voltak a portugálok,játékban is,több helyzetük is volt.De a németek a sorsdöntö meccseik többségét igy nyerik meg hogy fociban gyengébbek(54,74,96-os eb..stb...),csak épp több gólt lönek vagy a jóöreg 11-esekkel.Viszont a mentalitásuk ami miatt számtalanszor álltak fel már hátrányból (54-et nem számolom ide mert az más volt.),az kétség kivül erény.

kroos 2009.04.01. 08:22:01

@kroos: kérdezzük meg erröl Linekert?

montipájton 2009.04.01. 08:28:25

@rizla: Figo speciel nálam sem a makulátlan, sosem hisztiző sztár megtestesítője, de hogy még mindig "jellemtelennek" tartják a Barca-szurkolók, amiért képes volt a Real Madridba igazolni, az röhej. Pénzt adtak érte, pénzt adtak neki, BL-t nyerhetett (s nyert is), miért ne igazolhatott volna el? A Barca csinált belőle embert, vagy mi? Tartozott nekik? Vagy rablógyilkosság árárn szöktették meg búvárruhás békaemberek?

(Mindig émelyegtem az ilyen szurkolói öklendezésektől. Egy átigazolás elsősorban pénzügy, másodsorban szakmai transzfer, ne rakjunk már bele B-kategóriás pszichotrillerekben látható elmebajokat. Szegény Májer Lajos is eligazolt a Rába ETO-ba, a két Disztl meg a Honvédba, mégsem mentem levágott disznófejjel meccsre miattuk.)) )

kroos 2009.04.01. 08:36:16

@rizla: A gond az ha kioszt egy kötényt az elsö 10 percben utána nem fog csinálni semmit,majd a meccs végi interjuban ,,jol ment a játék kiosztottam egy bört is"..erre már volt példa többször is....ö ilyen volt mindig,számtalanszor láttam élöben játszani.
Én nem kezdetném.Ám tény hogy a psv-ben meccsenként van kb 10 jó beadása,amiböl profitálhatnánk.De nálam huszti-hajnal-gera-sanyi játszana.

montipájton 2009.04.01. 08:36:33

@kroos: A franciák sztárok tekintetében sokkal jobban álltak. Platini, Giresse, Tigana, Fernandez, Rochteau, a maga posztján akkor (világ)klasszisnak számított, míg az argentinoknál ugye Maradona + a maradék 10 volt a felállás (pedig Valdano még a kedvencem is volt...), de egyrészt csapatként fantasztikusan működtek azon a vb-n, másrészt az egy olyan kivételes pillanata volt a labdarúgás történetének, amikor egy extraklasszis többet ért minden más csapatnál. Nem hiszem, hogy lesz ilyen több.

Na persze, mondja erre egy angolbuzi, mit ért volna mindez, ha a negyeddöntőben van szeme a bírónak. ))) (Nem mintha az az angol válogatott sokkal többet ért volna bármelyik későbbinél.)

kroos 2009.04.01. 08:37:57

@montipájton: én szerinted mit irtam?


,,Nem hiszem hogy Platini meg Zidane összehasonlitásán mulna a dolog.De ha igen Platini sokkal gólerösebb volt(3xgólkirály is volt a 3 aranylabda mellett Italyában). 84-ben oylan magabiztossággal nyertek Eb-t mint most a spanyolok.Volt egy klasszis kapusuk Bats.A védelemben 3 világklasszis,Bossis,amoros,és Battiston.a 4. rotálando helyen tusseau vagy Ajache játszott.A középpályájuk nagyon emlékeztettett a 82-es brazil(zico,socrates,falcao,cerezo) sorra,mind univerzális tökéletes játékosok,Platinivel a sorban.tigana giresse,és a pengés Fernandez.Elöl meg olyan agressziv ékekkel mint stopyra,rochteau,vagy papin aki akkor még be se nagyon fért.Estleg még Bellon.
A lényeg ami miatt nagyon sokan szeretik öket hogy fantasztikus meccset játszottak szinte mindig.
82-ben a németek elleni elödöntö,elötte az é-irek elleni 4-es.86-ban az cimvédö olaszok elleni derbymajd a negyeddöntöben a brazilok amely eddigi életem legjobb meccse.Képességekben lehet jobb volt a 98/2000-es, de játékban biztosan nem.És nem csak a kiszenvedett( paraguay,olasz stb gyözelmek miattt),."

luis garcia 2009.04.01. 09:39:59

senkinek nincsen egy vagy több felesleges jegye a mai meccsre??

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.01. 09:51:33

valakinek van felesleges jegye a mai meccsre? (nekem van, de egyik barátomnak most jutott eszébe...)

kösz, ymy

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.01. 10:01:49

@montipájton: Az röhej, hogy te csak a hideg rációt veszed figyelembe (ami alapján igazad is van) és az emberi érzelmeket ignorálod, pedig az emberek nem csak a ráció alapján gondolkodnak, de ítéleteikben játszanak az érzelmek is. Amíg világ a világ a Barcából Realba igazoló játékost árulónak fogja tekinteni a blaugrana szurkolóinak jó része.

2000 nyarán (épp mikor Figo Madridba igazolt) együtt laktam Írországban egy katalán könyvelő sráccal. Egy értelmes gyerek volt, akinek nem takarta el gránátvörös és kék köd annyira, hogy ne lehessen a pofájába vágni a szempontjaidat. Erre ő azt mondta, hogy Raullal például semmi baja, becsületes madrista ő és kiváló ellen fél. De Figo Lajos nyilatkozott olyanokat, hogy második nemzetisége katalán, ő volt a csapatkapitány helyettes és jobban imádták, mint Rivaldot, ezaóért ő fog legjobban fütyülni, ha ez az imposztor bemeri tenni a lábát a Camp Nouba hófehérben.

Szóval igazad van, de akkor játékosok a racionalitás alapján ne nyilatkozzanak olyanokat olcsó népszerűség hajhászásából, hogy gyerekkorom óta ennek a klubnak drukkolok és mostantól ez a csapat a one and only meg sose hagylak el kedvesem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.01. 10:08:00

@imici77: mármint 2 kéne :) 2 jegy a mai mecssre:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.01. 10:36:25

off sporttárs, vedd meg a Nemzeti Sport magazint, cikket olvashatsz benne a mindig hivatkozott Rostás Sanyiról. www.nemzetisport.hu/egyebegyeni/lipcsei-peter-rostas-sandor-es-talmacsi-gabor-a-nemzeti-sport-magazinban-228985.html on

montipájton 2009.04.01. 10:47:27

@popp: Az érzelmeket nem ignorálom a futball kapcsán, a szurkolói elkeseredést is megértem, ha valakinek a kedvenc játékosa más csapatot választ, pusztán azzal nem tudok azonosulni, ha valaki kivetkőzik magából, és az illető játékost nem mint focistát, hanem minr embert akarja lealázni, amiért már nem az ő csapatában játszik. Kicsit olyan ez nekem, mint amikor nem lehetett elválni törvényesen, mert Istenre hivatkozva bűnnek tekintették a házasság felbomlását. Ha valaki mélyen vallásos, joga van így hinni, de másra ne kényszerítse rá a szemléletét, ennyi.

Hornby a Focilázban milyen szépen ír pl. a szurkolói csalódásról Liam Brady eligazolása kapcsán, de ő sem sértegeti.))

(Jaj, hogy előtte mást nyilatkozik valaki, hát ez cúnya dolog, pont az a része a sztorinak, ami a sajtónak kell, annyira is szabad komolyan venni. Én az ilyen "gyerekkorom álma volt..." kezdetű dumákat úgy lapozom át, mint a horoszkóp-rovatot a napilapokban.)

montipájton 2009.04.01. 10:50:47

@popp: Gyúrok már nagyon Rostás Sanyira, annak idején merő poénból "csináltunk legendát" belőle az egyetemi haverokkal, alig várom, hogy ezt msot az NSM komoly arccal is megtegye.

(Felkészül: Ulveczki, Vókó, Palaczky és Tolocsko, a PMFC legendái.)

kroos 2009.04.01. 11:58:45

@montipájton: A kesztyüje a mai napig megmaradt bennem..
ki volt az a rostás? jön a válasz tudod a kesztyüs....

monti..,,Liam Brady" pedig ö volt az egyetlen ember abban a csapatban aki tudott passzolni és legalább 4-5 dekázni.Annyira imádta Hornby hogy nem is tudott volna rá haragudni akár mit csinált.Söt mindig reménykedett hogy visszatér.Aztán ugy is lett Jennings bucsumeccsére,de az már nem ugyanaz volt.De amikro a Tottenhamban varázsolt ardiles,hoddle vagy woodle akkor kevésbé értékelte a szép játékot.De nem utálta ezeket a játékosokat.
Tisztelte öket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.01. 12:19:53

@montipájton:

Én mondjuk nem vagyok katalán, se barcelonai, se fanatikus blaugrana-rajongó, így mondom: Figo elcsaklizása a Real Madrid részréről volt gerinctelenség. Nem hiszem, hogy ilyen esetben a játékosnak túl sok befolyása lenne a klub és a menedzser közti tárgyalásra.

Miért volt gerinctelenség? Mert az ősi riválistól nem vesszük el a legjobbját. Ezt minden hétköznapi morál és etika így diktálja. Remélem, te is érzed, miért más, ha a Real mondjuk a Juventustól vásárol meg valakit, mint ha a Barcelonától.

kroos 2009.04.01. 12:23:03

@Csöncsön: 60 milláért én bárkit eladok,nem történt itt gerinctelenség,mindenki jól járt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.01. 12:24:20

@kroos:

Tudtommal aztán kötött egy szerződést a két klub, hogy egymástól soha többé senkit. Pont az ilyenek miatt.

szferi 2009.04.01. 12:46:23

@Csöncsön: a barca ugyanolyan köcsög volt, hogy eladta. szart a szurkolókra, csak a pénz volt fontos.

szferi 2009.04.01. 12:48:24

és most úgy tesztek, mintha ezért figo lenne a hibás, hát lófaszt. sokkal inkább a két klub, és kb. egyforma mértékben.
"Miért volt gerinctelenség? Mert az ősi riválistól nem vesszük el a legjobbját." lehet, de ugyanekkora gerinctelenség, a szurkolók szembeköpése az ősi riválisnak eladni a legjobb játékost.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.01. 13:35:28

@kroos: Bayern szurkolóként nem is mondhatsz mást ;-)!

kroos 2009.04.01. 15:45:41

Hamár szóba került Plokai és hamár Málta jön.

www.pixter.hu/video?id=10839

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.04.01. 15:48:27

Istenem, milyen jó kis vitáról maradtam le a hülye munka miatt, Figo cigány áruló-e vagy sem!
Megnyugtatok mindenkit, mint véresszájú Barca-hívő: rohadtul az.
Viszont egy jót tett mégis velem miután azt a gennyességet megcsinálta, hogy átszambázott a realba: leszoktatott a méregdrága Sz...királyi ásványvízől :DDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.01. 17:44:44

@szferi:

Ebben van igazság. Remélem, többet tényleg nem fordul elő hasonló.
süti beállítások módosítása