Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - Nem, a nyúl az!

2009.03.16. 19:17 heinrich

Atlétikában nem ismeretlen fogalom a nyulazás, vagyishogy egy külön erre a célra felbérelt egyed vezesse a mezőnyt a jobb eredmény érdekében – mondjuk az utolsó körig, mikor is kiáll. Ettől még maga a nyúl egy szabályosan nevezett versenyző egyébként, sőt kiváló atléta, aki világcsúcsot repesztve meg is nyerheti a versenyt. Nem mintha gyakran megtörténne, csak mondjuk. Tapad a Bayern, HSV, VW hármas, szakad viszont a Hoffenheim, Hajnalék pedig továbbra is nyomják a fogamzásgátlót. Tovább után Lehmann fröcsög, Hoeness tagad, Thomas Schaaf üzen, és helyet szorítottunk a KSC nekrológjának is.

Mindez természetesen a Herthára vonatkozik, miután makacsul tovább szorongatják 4 pontos előnyüket. Magunk részéről lapos null-nullal számoltunk, de Castrónak és a komplett Kúzen védelemnek más tervei voltak, Labbadiának meg konkrétan semmilyen. Ennyire lapos, kiábrándító, lelketlen játékot talán az egész szezonban nem láttunk, pedig belenéztünk pár péntek esti bódulatba. A Hertha bőven megérdemelte, hogy Voronin tökéről ismét bepattanjon egy győztes gól. Gyors kérdés: Renato Augusto vajon tényleg olyan jó, mint amekkora a hype (nem mi mondjuk), vagy tényleg olyan sekélyes, mint a felesleges biciklijei (mi mondjuk)?
(Hertha – Leverkusen 1-0)

Jason Donovan elköszönt, Poldi szemei előtt csak a Köln mez lebeg, Toni épp csak elkezdte az edzéseket, Ribéry szintúgy, Klose pedig nehéz lenne megmondani – 2hét – egy hónap – legalább hat hétre kidőlt (ezekkel a variánsokkal találkoztunk), sérült bokáját műteni kell. Sosába csakazértsem rúgunk bele egy ordasat, ne adj Isten még ettől táltosodna meg, szóval maradjunk annyiban, hogy a hétvégi játékával – no és persze a sérültek miatt – talán végre a kezdőbe szuszakolja magát, és nem biztos, hogy ezt a vetélytársak nagyon bánni fogják Ezen kívül a meccs nem érdemel több szót, mint ahogy a HSV sem – nagyon sima három pont mindkét oldalon. (Bochum – Bayern 0-3, Hamburg – Cottbus 2-0)

Ja, majd megfelejtkeztünk a betevő Hoeness nyilatkozatról, mely szerint szó nincs arról, hogy Hleb a klubhoz szerződne, éppen ezért mi sem feltételezzük, hogy a Barca éppen egy bal oldalon bevethető majdnem klasszist és egy kazal zsugát kínál Ribéryért. Nyitó tétnek nem rossz.

Igazán üdítő, az utolsó percig szórakoztató meccset játszottak Magathék, melyet ezúton is sietünk megköszönni a Schalkénak is – így tettek a vendégdrukkerek is, pedig mostanában nem túl rózsás a viszony.

Merjük feltételezni, hogy a szezon hátralévő meccsein az is kiderül, milyen edző is ez a Rutten fiú, amit elsősorban a játékosok szemében lobogó tűz nagyságán kívánunk lemérni. Ha azt akarják, hogy a tragikus év ellenére maradjon, még akár egy jó kis UEFA kupás helyet is össze lehet hozni, hiszen a sors kegyéből ez a kérdés is legalább annyira nyitott, mint a bajnokság. Ha mégsem ezt kívánja a kékek szervezete, akkor meg jöhet az ostoba, dilettáns, sapkátlan edző jól bevált kirúgása. (Wolfsburg – Schalke 4-3)

Ma reggel egy érdekes üzenet várt a mailboxomban anyád a kiégett vulkán, öcsi tárggyal. Ezzel gondolom azt akarta érzékeltetni a neve elhallgatását kérő feladó, hogy bár a Brémának már egyedül az UEFA és a jövő évi nemzetközi tagságot biztosító német kupa számít, azért a bajnokságra is vetnek egy pillantást olykor. Ez már csak abból a szempontból is üdvözítő, mert a Werder ütközik még a Herthával, a Bayernnel és a Hamburggal is, velük rögtön kétszer. Először a bajnokságban, aztán a német kupa elődöntőjében – remélhetőleg nem két lezsírozott vendéggyőzelmet kell majd látnunk, ami a Werdernek kupadöntőt, a HSV-nek meg zsírtól csöpögő három bajnoki pontot jelentene.

Kedvenc portásunk persze rögtön tudta, hol vesztették el a meccset. Khalid Boulahrouz fejpántjának lerángatása, majd Salihovic cipőjének szétdobálása után most Diegót szúrta ki magának, pontosabban azt, hogy az a szemét csaló húsz centivel közelebb tette le a labdát a szabadrúgásnál, amúgy is csak dobálja magát a hernyógörény, ebből is kitetszik hitvány mivolta – mondotta Lehmann, miközben az öltöző felé hömpölygött. (Werder – Stuttgart 4-0)

Orrriási bajban a KSC, öt meccs, nulla gól, nulla pont kombót szedtek be és a sorsolásuk is minimum vészterhes, az sem elképzelhetetlen, hogy rádupláznak az eddigi adagra - kiesésük elkerülhetetlennek látszik. Az alsó fertály hangadója újabban a Gladbach, Rhein derbi címszó alatt úgy megzuholták a Kölnt, ahogy azt egy az életéért küzdő csapattól elvárja az ember. Gyors kérdés: akkor vajon ki lesz a három kieső? (Karlsruher – Bielefeld 0-1, Köln – Mönchengladbach 2-4)
 
Azt bezzeg repeső szívvel néznénk végig, ahogy a Hannover füstölgő torzóját elnyeli az Abyss fekélyes létsíkjainak valamelyike. Jiri Stajner az utolsó pillanatban természetesen megkapaszkodik egy kiálló faágba. A Dortmundnak ez volt a tizenharmadik iksze a szezonban. Gondolkodunk, hogy ez akkor most jó, vagy rossz. Klopp egyik kedvencünkké lett az idők során, ennek a csapatnak most mindene megvan, ami Doll alatt hiányzott, és amitől folyamatosan prüszkölnünk kellett. Kivéve Mladen Petricet. Vele minden bizonnyal most ott lennének a Stuttgart környékén, és nekünk sem kellene újra a Bundásban érthetetlenül gyengén, ám mindenképp tízes számmal játszó Zidan felelősségét feszegetni. Valdez dupla olyan hasznos, ami – ha jobban belegondolunk – valahol hátborzongató teljesítményt mutat. (Hannover–Borussia Dortmund 4–4)
 
Azt hiszem, komolyan lefagyott a Hoffenheim weboldala, ebben az évben mindig ugyanazt a két hírt olvasom: nem szabad lehajtani a fejünket, illetve vissza kell találnunk a helyes keréknyomba. A teljes őszi szezonban két döntetlenjük volt, most az elmúlt öt meccsen négy. Ha ez nem Ibisevic, az egyszemélyes kivégzőosztag hiánya, akkor nem tudom mi – persze ezzel együtt kell élni és tulajdonképpen meg is teszik, hiszen vereségük is csak egy van. (Eintracht Frankfurt – Hoffenheim 1–1)

31 komment

Címkék: német bundesliga összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr11006025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2009.03.16. 21:51:30

Jason az Landon amúgy, de legalább győzött végre a Lautern

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.16. 22:07:11

Szerintem meg Jason, és vezet a Mainz :)

horee6 2009.03.16. 22:29:37

A klub honlapján azt írják, hogy Klose 6 hétre dőlt ki, tehát max. május elején-közepén jöhet. Majd a Bl döntőben fejel kettőt, és köszöni szépen. :)

Donovan, aki amcsi focista:
hu.wikipedia.org/wiki/Landon_Donovan

Donovan, aki auszi zenész/színész
hu.wikipedia.org/wiki/Jason_Donovan

horee6 2009.03.16. 22:32:54

érdekes, hogy ezek a germán kapusok a pályafutásuk végére (?) kicsit megőrülnek...

Lojzi_ 2009.03.16. 22:44:10

Szerintem meg ha nincs lekötve barátságos meccs, akkor a Bayern és a Bremen legközelebb a nem hivatalos szuperkupa döntőn találkoznak, ha valamelyik szponzor akar egy haknit idén is.
Persze azért még mindkét csapat előtt áll némi elvégzendő meló addig is.

ycool 2009.03.16. 23:01:48

Ma beszéltem egy München mellett élő kollégámmal, és ő azt mondta, hogy 100%-ig biztos benne, hogy a Bayern nyeri a bajnokságot.
Arrafelé nemhogy nem elemeznek, de fel sem merül, hogy más is odaérhet a salátástálhoz....
Érdekes, nemde?

Lojzi_ 2009.03.16. 23:25:51

A KSC mindig kis csapat volt, de azért voltak olyan játékosaik, akikre érdemes volt odafigyelni.
Hogy Tarnatnál, Schollnál és persze magánál Oliver Kahnnál messzebb ne is menjünk.

De most valahogy a tavaszi jelentős formahanyatlás elé elfelejtettek egy szenzációs őszt csatolni. Így viszont néhány csapat megnyugodhat.

A legkevésbé a Gladbachot féltem a kieséstől. voltak látványosan elkúrt meccseik, de a Brementől lefelé simán ők a legjobbak. Minden számítás szerint. Eddig a Kölnnel holtversenyben adtam volna nekik az elsőséget a szegmensben, de 4 csattanós érvet hoztak fel maguk mellett szombaton.

Mondjuk a Bielefeld, a Cottbus és a Hannover tűnik legkevésbé elsőosztály-kompatibilisnak.
Tippem Biele kiesés, Cottbus bentmaradás osztályozóval.

Vitaindító:
Hány kieső hely az ideális?
Van-e értelme az osztályozónak?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 23:41:06

@ycool: hogy érdekes-e, azt nem tudom, mindenesetre egyáltalán nem meglepő, hiszen épp ezért szeretjük őket.

Lojzi_ 2009.03.16. 23:53:31

www.bundesliga.de/de/liga2/news/2008/index.php?f=0000121770.php&fla=3

Itt van egy kis összeállítás a kiesők sorsolásáról, meg a korábbi egymás elleni eredményekről.

Valamiért a Bielefeld előtt mindössze egy ponttal szerénykedő Hannover-Frankfurt duót kihagyták a fiúk az elemzésből.
Pedig az a 3 pont távolság a Gladbachtól a következő fordulóban elolvadhat.
A Hannover a Hoffenheim, az Eintracht pedig a Leverkusen otthonában számíthat kb. 0 pontra.
Ugyanakkor ha a Cottbusnak sikerülne behúzni a Köln ellen otthon, és a bomba formában lévő Gladbach is a várakozásnak megfelelően legázolja az idegenben lepkefing Bochumot, akkor nekem nem 5 szereplősnek tűnik az alsóház, hanem legalább 7-nek.

Annyi kiegészítéssel, hogy a Karlsruhe tényleg megnyerte a legalsó helyet:
Otthon:
Gladbach, Hoffenheim, Cottbus, Hannover, Hertha
3 direkt párharc életre halálra, meg két (jelen állás szerint) bajnokesélyes. Ezekből 8-9 pont már szerencsésnek lenne mondható.
Idegenben:
Bayern, Schalke, Leverkusen, Dortmund, Bremen
Ezt talán ne számoljuk ki....

A többi 6 csapat 9 körrel a vége előtt a 22-25 pontos tartományban lehet, ha bejön minden pályán a papírforma jövő héten.

Unatkozni mindenesetre nem fogunk.

kroos 2009.03.17. 10:41:25

@Lojzi_: hülyeség az osztályozó.nézd csak meg a feljutokat,mind a 3-ra szüksége van a bundesligának.
mig a kiesök közül pl. a hansa a 3. vonalban fog kikötni.
nem árt a vérfrissités.

avenger13 2009.03.17. 13:02:37

@Lojzi_: @kroos:

nem hülyeség az osztályozó, de nem az utolsó 3 esetében. én egyébként ahhoz, hogy rendes foci legyen, 20 csapatosra bővíteném a ligát, és utána utolsó 3 kiesik és az előttük lévő kettő osztályozózik. így megvan a szükséges frissítés is, esetleg több meccs nem ártana itt sem, mert csak egy kupa van ugye, szóval az még elfér simán és hamarabb rázódnának bele a németek is a játékba a téli szünet után. az eb-n is láthattuk, hogy a folyamatos játékra szükség van. és talán rávenné a németeket is arra, hogy hosszabb kispadjuk legyen. de persze lehet semmit ne mérne, mert ehhez nagy mentalitásbeli váltásra lenne szükség és arra, hogy az utánpótlás nevelésre minden csapat nagyon ráálljon, és igazoljanak is rendes játékosokat. mert pénz az van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.17. 13:30:32

@horee6: Őrültek azok születésüktől fogva, de pályafutásuk végére még az arcuk is ordas nagyra duzzad ;-).

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.17. 15:39:01

Szerintem ez a 2+1 rendszer teljesen oké.

Freiburg simának tűnik, én a magam részéről a Gr. Fürthnek, h végre feljussanak, erre a Nürbgergnek és a Duisburgnak is van esélye, a Rostock valóban a III osztályt célozza.

20 csapat viszont sztem sok a Bundinak, nem lenne minőségi a bővülés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.17. 17:14:15

"Vénhülye buzeráns" - ugye a címre!

sporttárs 2009.03.17. 17:35:36

Kedves Heinrich!
Nem "négy pontos", hanem négypontos. Küldd be apádat!
Marika néni.

:)

Vul-Kahn 2009.03.17. 17:50:54

A Greuther Fürth fel ne merjen jutni, olyan kicsi a stadionjuk, hogy ha minden meccsükön teltház lenne (azért nyilván így lenne, bár szurkolójuk is alig van), akkor drasztikusan csökkene a BuLi átlagnézőszáma. Még a végén utolérnének minket a scheißenglander-ek.

2009.03.17. 18:04:00

@popp: "Vénhülye buzeráns"

"Majd ha meghág akkor legyen nagy a pofád!"

Titi120 2009.03.17. 19:27:59

Számomra egy komoly tanulsága van az idei Bundesliga idénynek: a nők jó parkolnak.
Mario Basler nyomán.

kroos 2009.03.18. 12:25:00

összefoglaltam pár mondatban a 24. fordulót.remélem Heinrich nem haragszik meg ha kirakom.
Lojzi mocsing avanger titi vulkahn és mindenki más,kiváncsi avgyok ti mit gondoltok.
borgatya.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=562&Itemid=1

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.03.18. 12:48:11

ebből a fordulóból az a tanulság, hogy nagyon néznem kellene a többi meccset is :D
na de sebaj, majd jövőr az eursport2-n

Amúgy meg szerintem Sosa lesz a megmentőnk...MUHAHA ;))

kroos 2009.03.18. 13:04:19

@Basti: Lehet végig egy aduászt jegeltünk a padon?

Titi120 2009.03.18. 13:21:58

@kroos:
Összességében szerintem nem rossz, tartalmi részletessége az erőssége elsősorban az írásnak.

Sosahoz meg annyit, hogy azért csak jelent valamit, hogy DunDiego behívta a válogatottba a Bayern padjáról is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.18. 13:28:41

@Titi120: most már csak az a kérdés, hogy ez DunDiegóról mond el valamit, vagy Sosáról :)

avenger13 2009.03.18. 15:33:47

@kroos: jó lett. sok mindent meg tudtam a nem látott meccsekről. a gladbach nagyon elkezdett kapálózni felfelé, kár, hogy jövőre szétkapják őket (sztem marin is elmegy).

a sosa témához. azért én a dicséretet sem hamarkodnám el. eddig nem nyújtott látványosat. volt egy jó meccse, de podolskival is mindig ez volt a baj. lőtt kettőt a sportingnak most is, aztán még pár 7ig megint nem csinál semmit. Ha Toni, ribery egészséges, akkor 4-5-1-be állnék fel a hétvégén, méghozzá így. persze ezt most csak hirtelen felindulásból követtem el, lehet a hét végéig még változtatok rajta. :)

rensing
oddo/lell (mindegy)-lucio-van buyten-lahm
sosa(na most mutasd meg)-MvB-basti(és te is)-zé-ribery
toni

esetleg micho/buyten, vagy a középpályán lehet variálni. jó eredmény esetén csereként müller, breno. poldira nincs nagy szükség toni felépülése után. úgyis eladtuk inkább müller játszon, aki hosszú távon számíthat a csapatnak.

kroos 2009.03.19. 11:33:49

Micho meg Bumi megvan.Már csak Zé-vel kellene megegyezni.

acdcisti 2009.03.19. 13:02:06

Na neeeee... Kahnt tényleg érdekli hogy Müllert kövesse a Schalkenál. Ez nagyon fájna.
Bár azis lehet csak jelezni akar a Bayern fele hogy rá is lehet gondolni mint Uli utód mert érdekli a menedzseri állás.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.03.19. 22:05:12

Hát még nekünk mennyire fájna, ha ez a majom valóban hozzánk jönne. Fújj, mindent, amit utálok a Bayernben, ő testesíti meg.

Különben Hoeness sosem engedte volna el Kahnt, ha jó menedzsernek tartaná, egy kurva nagy OK feliratú bőrfotel lenne Hoeness irodájának a sarkában. Azért ez nem olyan szakma, amihez egy vérben forgó szemű, öntudatlan gorilla kell.
------------------------------------------
Én inkább egy Magath menedzser-edző kombóra szavazok. Kemény kéz kell ide.

kroos 2009.03.20. 07:45:43

@Rekordvizemeister: westerman miért cserélték le multhéten a szünetben?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.03.20. 09:52:08

@kroos: Valamilyen gyomorvírus volt (Magen Darm) nála, csakúgy mint Neuer, Sánchez, Halil és Farfán esetében.
süti beállítások módosítása